HVOR BLE DET AV KLÆRNE VÅRE ?

Hvor mange rumper har du sett i dag?
Hvor mange truser har du sett i dag?
Hvor mye m2 med bar hud har du sett i dag?

I fare for å få hele fitnessnorge på nakken så vil jeg si noe rett ut

Jantelov er ikke bra, det vet vi alle sammen. Men for mye antijante kan bli feil det og.
Vi skal være stolt av kroppen vår og det vi har oppnådd. Kroppen er et kunstverk, og om vi velger å bygge muskler, minske fettprosenten eller hva som helst, så skal vi være stolte av den. MEN – om du stikker nesa i et treningsrelatert forum så står rumpene på rekke og rad. Blottet og nakne. Man vet nesten ikke hva jentene heter, men rumpa, den har vi sett.

default

Selv har jeg lagt ut haugevis av formbilder på den tidligere bloggen min, så jeg skjønner at det er gøy å vise fremgangen via bilder på blogg og forum, men hvor ble det av respekten for egen kropp ? Går det ikke an å være i form uten å kle av seg klærne ? Skal ikke kjæresten din være den heldige utvalgte til å «nyte godene» du har bygget opp på gymmet, og ikke alle kameratene hans, faren din, faren hans og naboen…?

Jeg kan fint se om ei jente er i form selv om hun har på seg bukse eller tights.  Kanskje man trener for å se bra ut naken, men betyr det at alle bør se det ? No hate, bare et tankekors.

1365405017491
Alle kan vel se at denne rumpa er tights as f*** !? 😉

Selv har jeg ingenting i mot formbilder i stramme klær eller en sixpack sammen med et nydelig, lykkelig smil. Vi skal være stolte av kroppen vår, men jeg mener at g-strengbilder på forum og blogg ikke er å respektere egen kropp. Kroppen din har vel såpass høy verdi for deg at du ikke vil at 50 år gamle griser skal jokke til den hjemme, omringet av chips og øl?

Igjen må jeg presisere at dette ikke har noe med at jeg ikke liker formbilder – for det elsker jeg. Men vi jenter bør passe litt mer på oss selv og hvem vi deler kroppen vår med.

Et eksempel på ei jente som jeg syns viser formen på en selvrespektfull måte; Kristine Solhaug. Flott form, nydelig jente og kjempe fine formbilder!

JENTER – LET’S STOP BITCHING

271854-10-1331127292255-n500

Jeg satt å ventet på kjæresten min utenfor et treningssenter her i byen i går kveld. Jeg hadde gått tur og vi skulle kjøre sammen hjem. Da fikk jeg med meg alle disse barbiene som kom ut en etter en, trippende på flunkende nye Nike sko i verdens korteste hotpants. Stramme, perfekte jenter.

Vi jenter har en tendens til å misslike jenter som ser bedre ut enn oss, kvesse klørne og frese hver gang vi føler oss truet. Vi kan ikke fordra disse flotte barbiene som sprader rundt på gymmet med perfekt mage, rumpe, pupper og hår og strutter med alt vi selv ikke har.

Hvorfor satt jeg der på benken og ble mer og mer muggen?
Hvorfor satt jeg automatisk en høyere prislapp på disse jentene enn på meg selv?
Fordi jeg er et skikkelig kvinnfolk, og det er slik vi dessverre gjør!

Det var da fornuften slo meg. Jeg skal smile til disse jentene og gi dem to tomler opp, tre om jeg hadde hatt det. Kanskje de er i bedre form enn meg, kanskje de er finere enn meg i andres øyne, men det eneste jeg kan gjøre med det, er å la dem motivere meg til å stå på enda mer. Bli enda bedre !!

ergegwDet vil alltid være noen som er bedre enn meg, så mitt mål er å bli den beste versjonen av meg selv – og samtidig ikke tillate meg selv å misslike andre, uskyldige fine jenter fordi de ser dritbra ut.

 

VIDEO: MIN FØRSTE PT-TIME OG OM JOBBEN

Har du forslag til ting jeg kan prate om på videoblogg, kom med dem!!
Jeg har en overraskelse på gang til en av dere som kommer med forslag, så hyl ut (og husk mailadressen din;))

I kategorien som heter «Videoblogg» til høyre på bloggen kan du se resten av videobloggene mine.

NYTT OG BILLIG FRA PUMA

DesktopSportsbh
Shorts
Lilla topp
Genser
Hettejakke

Jeg har forelsket meg helt i disse nye plaggene fra Puma. Gleder meg til å se hva x-life får inn til høsten hvis det fortsetter i denne stilen her! Eeeelsker disse fargene og stilen. Skal bli gøy å fylle på nye klær i skapet og få ut det gamle slitte 🙂 Disse plaggene er jo ikke stive i prisen heller, så da forblir samvittigheten god. Klær må man jo ha uansett, og hvem vil være fillete på trening? 😉  Klikk på linkene over så kommer du direkte til plaggene.

Innlegget inneholder sponsorlinker og reklame.

LITT AV UKENS MAT

Desktop31 = Proteinpulver, sukrin+ og kokosmelk (ikke light), en gjenganger! Smaker bounty 🙂
2 = Etter treningsmåltid med puffet ris og proteinpulver
3 = Speltlomper med kalorifritt peanøttsmør (iherb), sukrin+, kanel og kardemomme
4 = Oppkarbing med proteinboller
5 = Microbrownie av proteinpulver, kokosmelk, bakepulver, sukrin+ og romessens

Denne uken har det ikke blitt allverdens med variasjon, men mye av det samme. I tillegg har vi grillet, noe som er veldig enkelt på diett. Sleng kylling og grønnsake i folie på grillen og voila! Så har du et diettvenlig måltid i fellesskap med andre 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

OPPKARBING – HVORFOR OG HVORDAN

HVORFOR
Når man ligger i kaloriunderskudd og spiser moderat til lite karbohydrater, senkes leptinnivået i kroppen. Leptin er viktig for mange ting, blant annet for forbrenning av fett i musklene, mobilserer fett fra fettcellene og øker proteinsyntesen. Alt i alt er leptin viktig for fettforbrenning og fremgang på diett. Les mer om leptin i innlegget mitt her.

Når vi fyller på med karbohydrater innen et spisevindu på f.eks 1-6 timer, bidrar dette til at leptinnivåene øker igjen, og kroppen er i modus for å brenne fett optimalt igjen. Nivåene holder seg oppe en stund slik at du kan følge dietten igjen en stund før du må karbe opp på nytt. Hvor ofte du bør karbe opp avhenger av hvor lav fettprosenten din er og hvor lite karb du inntar.

erwerwergjwHVORDAN
☺Er du i god form og har lav fett prosent kan du gjerne ha oppkarbing 2 ganger pr.uke.
☺Er du i middels god form og fortsatt har en del fett igjen å ta av, holder det med èn gang i uken.
☺ Er du overvektig holder det med oppkarbing èn gang hver 3-5 uke.

Hold deg til karbohydratrike matvarer med minst mulig fett og moderat til lite protein samt lite fiber (så slipper du å bli super-oppblåst..). Eksempler : Ris, riskaker, puffet ris, rundstykker, speltlomper, pannekaker, lavfett lapper, pizza med lettost eller uten, proteinboller, pasta, moderate mengder frukt, lett-is, proteinbarer med lite eller ingenting fett. (Smågodt kan også brukes- ikke sjokolade. Kan føre til søtsug i etterkant så bør begrenses).

wtwg
HUSK !
♥ Det er viktig å unngå mye fett om du ønsker en vellykket oppkarbing uten å lagre fett.
♥ Få i deg minimum 3-8  g karb pr.kg kroppsvekt innen det tidsrommet du har bestemt deg for.
♥ Tegn på at du trenger oppkarbing: «tom» følelse i musklene, lite energi på trening, slapphet, trøtthet, lite treningslyst, mye sult.
♥ Føler du deg helt fin og opplagt uten noe særlig sult kan du fint vente litt før du tar en oppkarbing

ET ENKELT CARDIOTIPS

Et lite cardiotips jeg bruker både ute, på mølle, ellipsemaskin og egentlig til alle typer cardio!

Start med en moderat hastighet/ motstand og varm opp i 5-10 min.
Bruker du ellipsemaskin kan du øke 1 nivå for hvert minutt og etter fem minutter øker du tempoet og holder på i 1 min intervaller med 30 sek pause mellom hver.
Bruker du mølle kan du øke 1% stigning for hvert minutt helt til du har fått heftig motstand. Gå der et par minutter før du øker hastigheten i 1 min intervaller med 30 sek pause mellom hver.
Om du går ute kan du veksle mellom rask gange, kappgang og jogging, f.eks 2 min med hver.

Desktop2
Topp // Tights (tilbud nå!!)

Greia for min del er å skape variasjon på en enkel måte slik at jeg hele tiden har noe annet å fokusere på enn den gjenstående tiden eller distansen. Varier så mye du kan så går økta mye fortere, i tillegg til at den blir mer intensiv 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

SOMMERTIPS – HOLD FORMEN

Sommeren kan fort skli ut til å bli litt for slapp på trening og kostholdsfronten. Ja, vi skal kose oss. Men det er ingen grunn til å la kroppen forfalle!

Tren tidlig på morgenen og få unna dagens treningsøkt. Da er dagen åpen til å tilbringes som et slakt i sola. Restitusjon !

Ta med deg kjølebag med god, kalorifri drikke på stranden. Øl, drinker, brus og is kan du spare til et frimåltid. Slik holder du deg avkjølt uten å innta kaloribomber.

271854-1-1374581886780

Har du lyst på noe mettende og kalorifattig i varmen, gå for vannmelon og bær. Friskt og godt, uten allverdens med kalorier.

Hold deg aktiv! Ta en svømmetur eller gåtur innimellom solingen. Ballspill er også bra aktivitet. Slik unngår du å bli stilleliggende hele dagen.

271854-1-1374581847296

Lag din egen is
enten av funsaft og vann eller eggehvitter, søtning og proteinpulver. Vær kreativ og lag dine egne varianter

Det viktigste av alle punktene – nyt sommeren !
Slapp av med god samvittighet og nyt. Ja, vi kan holde formen og spise bra, men å virkelig nyte ferien er vel så viktig. Det beste er om man klarer å spise sunt, trene OG nyte 😉 Ja- det er mulig!

271854-1-1374581862517

DAGENS ØKT OG NYE ØVELSER

Hei og hopp !
Jeg er på vei ut døren. Jobb og trening kaller !
Dagens økt skal se slik ut;

☻Frontbøy
☺Chins m. nøytralt grep
☻Rumensk markløft m. frivekter
☺ Stående skulderpress
☻ Foroverbøyd sidehev
☺ Tåhev
+ div.overkroppsøvelser i sirkel

271854-1-1374658808136
Topp (-25%!!) // Sportsbh (sponsorlinker)

Rumenske markløft med frivekter er helt nytt for meg, men jeg liker den utrolig godt! Ble grisestøl etter første ganga, selv om jeg bare hadde to sett på tolv reps. Gøy med nye øvelser som utfordrer en på andre måter. En-arms brystpress har jeg også nettopp begynt med og den setter jaggu krav til kjernestabilitet! Fancy greier, men veldig gøy 🙂 Dagens utfordring til deg er å prøve en ny øvelse ! 😉

ER DU EGENTLIG KLAR FOR Å STÅ PÅ SCENEN ?

271854-1-1369405359017Jeg har så mye på hjertet at jeg ikke får stablet alt. Jeg må nesten bare få det ut på et vis.. Noe jeg har tenkt på en stund…

Jeg mottar mail nesten daglig fra jenter som vil konkurrere i bikini eller bodyfitness, og det i seg selv er jo moro, det. Men jeg vil så gjerne at dere tenker over et par ting.

♥ Vil du konkurrere for å vise frem kroppen du har jobbet hardt og lenge for å bygge opp, eller syns du bare det virker som et «sykt kult kick»?

♥ Er du genuint interessert i trening og brenner for livsstilen?

Tights// Topp (sponsorlinker)

♥ Hvorfor vil du absolutt stå på scenen? Holder det ikke å komme i god form ?

♥ Vet du egentlig hvor mye det krever av deg og hvor ekstrem sporten egentlig er?

Alle dere som vurderer å konkurrere bør tenke over dette før dere bestemmer dere for noe som helst. Min jobb er å være dønn ærlig mot dere alle man, og det er veldig viktig. Hvorfor? Fordi, for å være ærlig så er det mange av dere som trenger en real realitycheck på punktene over. Å konkurrere i bikini og bodyfitness er ikke noe som er gøy å dille med når man plutselig får lyst eller noe man kan gjøre for å bedre selvtilliten. Det er en beinhard sport som ikke har rom for de som mener noe annet enn blodig alvor !

Selv drømte jeg om å stå på scenen i flere år før jeg satset, og jeg ventet til og med to ekstra år fordi en herlig og dyktig dame ved navn Nina Midling sa at jeg burde bygge meg godt opp og bruke god tid før jeg stilte opp når jeg kom på formsjekk hos henne og trodde jeg var helt rå. Jeg har vært der selv, jenter!

OPPKARBING OG BOLLEOPPSKRIFT

Hei alle sammen !
Bloggen blir litt nedpriortitert om dagen som dere sikkert har skjønt. Det frister ikke allverdens å sitte mer på dataen enn jeg må med jobben, også skal man blogge i tillegg når sola steiker inn i stua… 🙂

I går hadde jeg en etterlengtet oppkarbing. Helt nødvendig når man er på diett med lite til moderat mengde karb. Gøran bestemte at det var tid for det, så da protesterte jeg absolutt ikke! Det ble Børges proteinboller, iskaffe og musclebrownie til kveldsmat. Det er lenge siden jeg har vært så god og mett ! NAM!

271854-1-1374581829906

Her er forresten oppskriften på bollene (jeg lagde dem til kanelsnurrer). De er supergode når de er varme og passer perfekt til oppkarbing.

Ca. 500 g mel (gjerne 50-50 med spelt og hvete)
5-6 ss proteinpulver
Sukrin (ønsket mendge)
1 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ts kardemomme
1 egg
3 dl lunkent vann.

– Bland alt det tørre
– Bland halvparten av vannet med gjær og hell det oppi det tørre sammen med egget.
– Bland sammen og tilsett resten av vannet underveis.
– Kna deigen godt og sett til heving i 15-20 min.
– Kjevle så ut og del i boller. La dem heve i 15-20 min til
– Stekes i 15-20 min på 180 grader.
ENJOY! 😀

271854-1-1346932973930-n500

FORM, DIETT OG FREMGANG

rygg
Topp // Tights (sponsorlinker)

Det går fremmover!
Overkroppen er alltid det som skarpnes fortest på meg. Bryst, rygg og legger kommer først, så kommer magen og armene og til slutt lår og rumpe. Sånn er vi mennesker, fettet slipper ofte først èn plass, og så en annen. Om en har et problemområdet med stubborn fat så gjelder det bare å være tålmodig. Fettet vil slippe der og – til slutt.

Nå har jeg hatt mange uker med relativ høy frekvens og skal holde på slik i tre uker til. Deretter blir det en roligere periode med hver muskelgruppe èn gang i uken før det er tid for en friuke på stranda i Tyrkia. Jeg skal prøve og forbedre formen enda mer før den tid, så dietten fortsetter jeg med helt frem til september. Jeg er et stabeist, så dette skal jeg klare. Diettlivet er ingen problem så lenge man gjør det med glede, spiser god mat og har god støtte rundt seg 🙂

KAFFE – EN HELSEDRIKK ?

Jeg er vel ikke alene om å elske kaffe?
Vi kan drikke det med god samvittighet for disse grunnene:

♥ Øker mobilisering av fett fra fettceller
♥ Hemmer celleveksten i brystet og reduserer derfor risikoen for brystkreft
♥ Reduserer risikoen for parkinson og demens, pga dopamin
♥ Gir økt prestasjonsevne
♥ Reduserer risikoen for skrumplever og leverkreft
♥ Det inneholder B2, B5, B1, kalium og mangan og en haug av antioksidanter
Kilde til info: fitnessbloggen og iform.nu

kjrwee
Men, det kan være lurt å begrense seg !
Koffein er sentralstimulerende, og som jeg skrev i et innlegg her om energigivende drikker så kan dette påvirke kortisolet (stresshormonet) i kroppen slik at kroppen blir stresset. Når du inntar koffein så gjør kroppen seg klar til å yte fysisk, og når du da blir sittende og drikke kopp på kopp så er kroppen oppjaget uten å få «brukt det til noe».
Jeg anbefaler å begrense inntaket av kaffe til 1-2 kopper pr. dag for å unngå denne stressreaksjonen som kan oppstå. Det er jo en kjent sak at kaffe også virker lakserende i store mengder…;)

I forskningen som er utført på punktene øverst er det heller ikke 100% sikkert at det er kaffien som utgjør forskjellen. Jeg anbefaler derfor å holde seg til 1-2 kopper pr. dag så får du både den eventuelle helsegevinsten og den gode smaken 🙂

erower

DEN GYLDNE MIDDELVEI – HVOR GÅR GRENSEN ?

271854-1-1374154074522-001Vi vet det alle man, men tar vi det alvorlig? Trening og sunt kosthold kan fort bli en tvangslidelse når vi gjentatte ganger handler utifra hva vi føler vi må og burde gjøre.

Lik din egen livsstil !
Trening skal være gøy og lystbetont. Har du et mål med tidspress så er det til tider ikke så veldig gøy, men lysten til å lykkes bør drive deg, ikke trangen til å tilfredsstille andre eller sykelige krav til deg selv. Du skal like maten du spiser og ikke presse noe i deg fordi en eller annen fitnessutøvere sverger til det.

Hvem gjør du det for ?
Om du drives av lysten til å bli likt og godtatt av andre eller om du trener for din egen del, er noe du bør tenke over. Fokuset ditt bør være egen helse og velvære, ikke andres. Tenk over målet du har satt deg. Er det ditt mål eller er det målet til alle bloggerne du leser ?

Det sosiale
Om du dropper hyggelige sosiale sammenkomster uten at du er på konkurransediett, for å spise egen mat og trene så bør du tenke deg om en ekstra gang. Tren før du drar og ta med deg mat i verstefall ! Uansett – ett måltid utenom planen skader deg ikke.271854-1-1374154110987-001

Ferietrening
 Om du velger å trene på ferie så bør det være fordi du har lyst og syns det er gøy, ikke fordi du føler du må eller burde. En friuke fra trening er ikke farlig.

Verdifulle engangstilfeller
I èngangstilfeller som bursdagen din, bryllupsdagen o.l., sørg for å virkelig nyte. Treninga kan vente til i morgen og dagen bør nytes mens den er der. Det skjer bare èn gang, og det er slike øyeblikk vi vil huske senere. Spør deg selv hva du vil må mest glede av; kvalitetstid med god mat og drikke med gode venner og familie med felles feiring og glede eller 45 min på gymmet og tunfisk med ris (som gjentar seg de neste 364 dagene..?)

Finn DIN greie
Finn ut hva slags aktivitet og sunn mat du liker og kos deg med det. Ingen trenger å fortelle deg hva du bør eller ikke bør gjøre, det bestemmer du selv! Og husk; DU skal ha det bra!

NAKEN I DAMEGARDEROBEN

Jeg  var på tur med min kjære og noen venner av oss i går (derfor ingen blogging) og vi besøkte fornøyelsesparken Fårup i går. Vi var i badeland der også, og jeg nærmest sprekker av inspirasjon etter et besøk i den stappfulle damegarderoben full av flotte damekropper i alle mulige størrelser og fasonger.

Jeg trippet inn, litt nervøs. Fikk flashback fra svømmetimene på ungdomsskolen når jeg hatet å dusje med andre og vise meg naken. Hundre prosent ukomfortabel. Denne gangen var jeg hakket mer komfortabel, men likevel ikke helt. Jeg holdt håndkle rundt rumpa og kikket meg rundt etter et trygt hjørne å stille meg i. Tankene raste rundt i hodet på meg mens blikket føyk rundt i rommet. Naken hud, hengepupper, cellulitter, hengerumper, sprettrumper, valker, store pupper, hengemager, tynne mager, pæreform, epleform, busk, blek hud, solbrun hud og rynker. Masse flotte kvinnekropper!

Hvorfor er jeg den eneste som holder håndkle rundt rumpa i en overfylt garderobe med sikkert 70 vidt forskjellige damer i alle fasonger?  Jeg som trener og spiser sunt og skriver blogg om at man skal like seg selv ?

get-naked
Jeg slapp håndkle og stappa det i skapet. Alle disse damene var helt normale, det rakk jeg å få med meg mens jeg strevet febrilsk etter steder å hvile blikket uten å stirre på noen. Antakelig kunne de si det samme om meg og, så hvorfor i alle dager skulle jeg stå der å kline meg oppi et hjørne med håndkleet mitt?

Ingen av oss er perfekte, det vet vi jo. Jeg ble plutselig obs på at jeg må begynne å slappe mer av. Jeg som trodde jeg var så komfortabel i egen kropp, også står jeg der i havet av nakenhet og tviholder på håndkleet.. Nei og nei. Jeg sier det en gang for alle; Jeg er bra nok til å skifte naken foran andre. Jeg er fin nok til å ikke skjemmes. Å dusje sammen med andre skal fra nå av være helt greit. Hvorfor? Fordi jeg er bra nok og fordi så og si alle har like mange ting de missliker ved sin egen kropp!

Etter en tur i damegarderoben i badeland har jeg altså en viktig oppfordring å komme med; Damer, kle av dere og smil til hverandre i garderoben !

1323230617_lets_get_naked_gag

 

VEIEN MOT MÅL

271854-1-1347120748610
Jeg og broren min under oppkjøring mot NM i fjor
Vi må ikke glemme at veien mot målet er dyrebar tid. Tid som kan nytes og ikke hastes gjennom!

Min vei mot scenen i fjor var en utrolig reise. Jeg lærte så uhyre mye om meg selv om egen kropp, kosthold, min egen ståpå-vilje, utholdenhet og psykiske styrke. Jeg oppdaget så mye nytt, lærte å takle dårlige dager og ble underveis en bedre versjon av meg selv. -og dette var på en beinhard konkurransediett som i utgangspunktet ikke er særlig moro.

Det er kunst og leve. Vi har en tendens til å leve i hast for å komme til fremtiden, eller i dønningene av det som har vært. Jobber du mot et mål så ikke glem at hvert øyeblikk tar deg nærmere, hver dag er en del av reisen. Utviklingen og fremgangen skjer hver dag, ikke bare om tre måneder når du endelig har fått sixpack.

wfjqrfq

For min del ble jeg så observant på dette under dietten når jeg oppdaget alle de små endringene som skjedde hver dag. Ikke bare forsvant fettet mer og mer, jeg ble også sterkere og flinkere til å holde meg selv positiv i tankene. Jeg så meg selv i speilet og så en tidligere anorektisk jente som kunne følge en diett uten å kaste mat, overtrene og hate det gjenværende fettet. Jeg var så stolt!

Veien mot mål kan være så hard eller så fin du vil. Jeg anbefaler at du prøver å nyte den. Lære det du kan, nyte øyeblikkene og ikke haste deg til en målstrek som er milevis unna. Benytt reisen til å lære og like deg selv som du er, uansett hvor langt unna mål du er.

LEPTIN – PÅVIRKER DIN FREMGANG

Hjernen mottar beskjeder fra kroppen hele tiden om hvilke tilstand kroppen er i. Hvor mye du spiser, treningsmengde, stressnivå, fettprosent, osv. Et hormon er et kjemisk signal som frigis slik at kroppen justerer seg hele tiden. Øker ditt og senker datt. Kroppen vil hele tiden være sikker på at den overlever.
egwegw
Proteinhormonet Leptin påvirker;
– hvor mye insulin som frigjøres etter måltid
– immunforsvaret
– øker forbrenningen av fett i musklene
– reduserer bruken av muskelmasse som energi
– påvirker fettcellen ved å gjøre den mer motstandsdyktig mot lagring

Jo mer fett du har på kroppen, jo mer leptin produseres.
Etter bare en liten justering nedover på kaloriintaket, vil leptinnivåene synke.

wergwgHar du lave leptinnivåer og/eller er leptinresistent vil du antakelig oppleve følgende:
– ekstremt søtsug, lyst på noe søtt/fett hele tiden
– følelsen av å være utmattet eller slapp
– følelsen av at du må spise hele tiden for å ha energi
– ingen nedgang i fettprosent

Hvordan jobbe MED leptin og brenne fett effektivt
Er du på diett med moderat til lite karbohydrater, sørg for å ha jevnlige oppkarbinger. Leptinnivåene stiger så fort du inntar en stor mengde karb og du vil «kjøpe deg tid» før de synker igjen.
Ikke småspis. Alt du putter i munnen påvirker kroppen, og etter et måltid er kroppen i full gang med å omdanne maten. Ikke forstyrr den med litt her og litt der. Vent til neste måltid før du spiser noe som helst.
♥ Når du ikke spiser mellom måltider, får bukspyttkjertelen tid til å gjøre klar insulin før neste måltid. Om du småspiser hele tiden vil du ha høye insulinnivåer konstant, noe som vil øke fettinnlagringen og senke fettforbrenningen.
Tren styrke ! Tung styrketrening påvirker hormonbalansen og bidrar til at muskelmasse ikke brukes som energi.
Få nok hvile. Stresshormonet kortisol kan ødelegge mer enn du tror, så pass på å få nok restitusjon og slapp også av i hodet.

Tegn på at du har sunne leptinnivåer:
♥ Du er ikke kjesken eller søtsugen mellom måltider
♥ Du har jevn energi gjennom hele dagen
♥ Kroppen din responderer bra på diett og fett% går ned

Kilde til info: Boken «Mastering leptin» av Byron J. Richard

LITT AV UKENS MAT OG LØSNINGER

Desktop73
1 = mirakelnudler fra iherb, rosenkål, kylling, brokkoli og sukkerfri ketshup
2 = salat med kylling og div.grønnsaker, oppskrift her
3 = biffsnadder på Egon med bakt potet
4 = fruktsalat med vannmelon, jordbær og eple

Det ble et litt anderledes måltid når jeg var ute å feiret bursdagen til pappa. Biffsnadder på restaurant ble veldig diettvennlig for min del så lenge jeg dyttet sausen til side og plukket ut smøret av poteta. Da ble innholdet faktisk perfekt til mitt middagsmåltid på dietten! Det skal sies at jeg aldri dytter noe til siden utenom diett, så lenge det ikke er snakk om frityrstekte ting… Jeg HATER frityrsmak. Jeg dropper altså ikke å bli med på sosiale ting når jeg er på diett, det finnes alltid løsninger! I går for eksempel, når det var reunion for barneskoleklassen min. Istedenfor å handle inn rusbrus og øl kjøpte jeg polets tørreste hvitvin og koste meg med den! Nooo problem 😉

TRENINGSANTREKK FOR UNDER 500 KR

Nå har du sjansen til å klikke hjem noe nytt og fresht treningstøy uten å blakke deg! Se her; to antrekk for under 500 kr. Klikk på linkene under for å komme direkte til plagget 🙂 På x-life.no har de en masse mer på salg så det er bare å hive seg rundt!

Desktop71
Antrekk 1: Reebok topp // Puma tights
Antrekk 2: Rohnisch topp // Fitness Star tights

Jeg har snakket mye om selolje og kreatin her på bloggen, og nå er det å få til redusert pris. Smarte ting å ha i kjøkkenskapet for oss som ønsker maks utbytte av treninga!
Desktop72
Selolje // Kreatin

Jeg har skrevet et innlegg om selolje HER, og om fordelene med kreatin HER. Go for it people!

Innlegget inneholder reklame for x-life.no

TIPS TIL DEN UTÅLMODIGE

Desktop70Tskjorte (sponsorlink)

Jeg skal si dere noe viktig som kanskje er innlysende men akk, så lett å lure seg unna.
Let’s be real…

♥ Resultatene kommer når du gjør det du skal.
♥ Småspising hindrer fremgangen din i det store og hele.
♥ Føler du deg sliten, utmattet og slapp så ta deg en velfortjent oppkarbing som hjelper deg nærmere målet. Ikke fyll på med drittmat. Er det en juksedag du trenger så ta heller det, så lenge hodet henger med.
♥ Ha fokus på målet og ikke la deg bryte ned når vekta står på stedet hvil. Gjør du det du skal så vil det bli et dropp i fettprosent, vær tålmodig !
♥ Resultatene kommer når du gjør det du skal, er tålmodig og har troen på at du vil oppnå ditt mål.
♥ Hodet og kropp må samarbeide. Skryt av deg selv, klapp deg selv på skuldra, reis deg når du feiler!
ALDRI mist troen! Kroppen hører det hodet tenker.

kjkja

POW PÅ INSTAGRAM !

20121019_120941
Del din POW! Hashtag #xlife_no på Instagram! Etter fellesferien trekkes et bilde som gir vinneren gavekort på 1000,-

Krav til bildet;
– Du må vise oss en sterk fysikk i imponerende natur!
– Man må kunne se fysikken, så ikke dekk til med store plagg.
– Skjermen skal skrike «POOW»! av WOW-faktoren til bildet!
(Bilder kan og sendes til salg@x-life.no)

Jeg skal ta mitt pow-bilde i løpet av uken, og jeg oppfordrer dere til å gjøre det samme. La oss skape ekte POWfaktor på instagram! 😉

DAGENS

271854-1-1364200956803

Jeg sto opp tidlig i dag og startet dagen med husrengjøring før helgen, etterfulgt av en god del timer foran dataen med jobbing. Mange nye kunder ønsker å nå målene sine  og det er utrolig gøy å hjelpe dem på vei! Nå er jeg ferdig for dagen og legger dataen bort. Fokuset forflyttes over på min egen kropp, og i dag skal overkroppen få kjørt seg med denne planen;

Militærpress
Skråbenk m. hantler
Roing
Pullover
Magecrunsh
Abwheel rollout
og div. øvelser i sirkel

Jeg kan si på forhånd at jeg blir å svette så det renner. Her sparer man ikke på hverken krefter eller svette skjønner du ! 😉 Hva skal du trene i dag ?

FRESH SALAT PÅ 1-2-3

271854-1-1373607896168
Kutt opp salat, legg litt av det i en tallerk, krydre med salatkrydder for eksempel.
271854-1-1373607909729
Legg et lag med oppkuttet kjøtt/fisk oppå salaten, legg på mer salat oppå og krydre igjen.
271854-1-1373607925634
Legg et nytt lag med kjøtt/fisk og legg f.eks. paprika, agurk og stekt squash på toppen.
Der har du en ferdigblandet salat som er smakfull all the way down 😉
Anbefaler soltørket tomat og fetaost om du ønsker ekstra smak 🙂