CARDIO – HVA, HVORDAN, HVOR MYE

Jeg er fan av at man skal bevege seg litt hver dag. Frisk luft er bra for både kropp og sjel, og litt hjertebank og svette kan faktisk gjøre underverker når man er stresset eller lei. Men når det kommer til planlagt cardio – for fettforbrenning, så har jeg et litt annet syn.

Hva
For mye cardio kan stresse kroppen og hindre deg i å nå målene dine. Jeg tenker at less is more. Her er kortintervaller en super løsning. Korte, intensive drag med full innsats. Kort, hardt og fort gjort. Skal du brenne fett eller bare opprettholde/forbedre kondisjonen er dette en genial treningsform.

l_pe_4565614a

Hvordan
Det finnes mange forskjellige intervalltyper. Eksempler på kortintervaller er:
30/30 – 30 sek full spurt, 30 sek hvile
20/10 – 20 sek full spurt, 10 sek hvile
15/15 – 15 sek full spurt, 15 sek hvile
15/30 – 15 sek full spurt, 30 sek hvile
Jo lengre hvilepausen er, jo fortere vil du mest sannsynlig kunne klare å løpe dragene.
Disse kan lettest utføres på mølle, romaskin eller ute. Ellipse og sykkel bruker litt for lang tid på å sakke ned farten og øke den igjen.

Hvor mye
Start med noe du faktisk klarer å gjennomføre. F.eks. 5 drag med den intervallformen du har valgt. Etterhvert som du blir i bedre form kan du øke antall drag. Prøv å øke farten før du øker antall. Om målet er å brenne fett kan du starte med 1 intervalløkt i uken. Etterhvert kan du øke til 2 og bygge videre på disse.

Hæ? Ikke mer enn to cardioøkter i uken!?
Hvorfor trene en haug hvis du har fremgang med litt? Fem cardioøkter i uken har ingen hensikt hvis du har god fremgang med en eller to. Det kan likevel være lurt å gå turer ellers, utenom øktene. Ikke nødvendigvis for å brenne fett, men for å holde seg i aktivitet. Rolige gåturer er bra for kropp og sjel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Tights // Genser (sponsorlinker)

Om du ikke ønsker å ned i vekt, men bygge muskler
så kan det være smart å ha en intervalløkt i uken da og, for å holde oppe kondisjonen og oksygenopptaket. Sprint bidrar også til økt testosteron og veksthormon i kroppen. En økt holder, og resten av fokuset bør være på styrketreningen 🙂 Om du vil kan også rolige gåturer være godt.

Dette er forslag og eksempler, ikke det eneste rette.

MAT-UTFORDRING TIL DEG! ;)

Er du litt matlei eller bare klar for å prøve noe nytt?
Da har jeg en utfordring til deg !

Om du har kjøpt kostplan eller har oppfølging med meg eller om du spiser det du vil, så er det fult mulig å gjennomføre denne utfordringen.

Det jeg vil at du skal gjøre er å prøve på en ny matrett til middag eller kvelds! Det den skal bestå av er kjøtt/fisk og ris/potet/pasta/speltlomper og grønnsaker. Her er noen forslag;

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fylt paprika, tomat eller squash
Bruk valgfri proteinkilde (f.eks. karbonadedeig/ kylling/ svinekjøtt), ris og grønnsaker. Krydre som du vil.  Til deg som føler en plan; Husk at grønnsakene du fyller inngår som grønnsak, så her er det fritt frem!

Lasagne med squash istedenfor lasagneplater
Benytt karbonadedeig eller kylling. Lag egen saus med tomater, løk og paprika og de krydrene du vil ha, kok opp med litt vann eller mos med stavmikser. Bruk en ostehøvel for å få fine flak av squashen. Ha ris eller poteter ved siden.

Burritos
Bruk speltlomper og fyll med karbonadedeig eller annet kjøtt, lag saus selv (som vist over) eller bruk sukkerfri ketshup. Benytt de grønnsakene du ønsker. Krydre godt. Kebabkrydder gir god smak! Ha dem i ovnen på 200 grader til de er sprø.

Julegrøt
Kok opp ris med kokosmelk (om du følger en plan; se gitt mengde) og tilsett vaniljeessens og kanel. Når risen er ferdig kokt tilsetter du proteinpulver, gjerne vaniljesmak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
T-skjorte fra Kari Traa, nå til 199 kroner 😉

Lykke til ! Og husk at hvor kjedelig et måltid blir kommer an på din kreativitet! 😉

KOSTHOLD I SPESIELLE ANLEDNINGER

God mandag kjære lesere !

Helgen min har vært litt andereldes enn den pleier, nok en gang. Jeg var på danmarkstur til Ålborg med en herlig gjeng, så noe «fitnesshelg» ble det absolutt ikke. Denne oktoberturen har blitt en tradisjon for oss, så i år var intet unntak 🙂

Jeg får mange spørsmål fra dere rundt dette med turer, bursdager og andre feiringer, vennekvelder o.l. hvor kostholdet blir en utfordring. Det er ikke akkurat så lett å følge en plan eller spise hundre prosent «clean» på tur og  i sosiale lag – det er heller ikke nøvendig spør du meg. Jeg er for å slappe av i blant, nyte sosialt samvær og kose seg med venner. En kostplan eller et spiseregime skal ikke hindre deg i å leve livet. Spiser du bra 98% av tiden så gir det heller ikke noe utslag på resutatene dine. En liten utskeielse er vel verdt det når du kan ha det gøy med venner og gjøre ting du ikke gjør ellers? 😉

Desktop28

På turen i helga hadde vi hotelfrokost (vel og merke veldig amputert, side utvalget var elendig) og jeg koste meg med skinke, ost og grønnsaker. For meg er dette helt normalt og ikke noe jeg på skjerpe meg for å spise. Til middag/lunsj var vi på restaurant og spiste vietnamesisk, noe som er enkelt og greit. Ris, kylling, grønnsaker og saus. Jeg lar ikke være å spise på restaurant fordi sausen er utenom det jeg vanlgivis spiser ! Ååånei, du! Jeg skal ikke legge skjul på at det blir litt alkohol på en slik tur, å da velger jeg som alltid vodka blandet med sukkerfri redbull eller Fanta zero. Dette velger jeg fordi jeg syns det smaker godt, og fordi jeg ikke har behov for å drikke rusbrus o.l. Noen shots på byen ble det også, uten at det var noe jeg «angret» på eller fikk dårlig samvittighet for. Hvor ofte drikker jeg  liksom? Så og si aldri. Vi hadde det utrolig moro!

Poenget mitt her er at vi må lære oss at livet skjer mens vi har tryne ned i matplanen og tunga på matvekta.

Om jeg skulle hatt med meg matvekta til Ålborg når vi drar på restaurant og spiser litt på impuls så hadde det blitt en anstrengt tilværelse. Jeg nyter å være på tur uten kropp og treningsfokus. Det er det tross alt nok av hjemme 🙂 Alt i alt – å slippe taket på tøylene i blant føles bare utrolig digg 😀

HØSTUNDERHOLDNING

Desktop24

Lesehesten i meg hoppet av lasset på ungdomsskolen, men nå føler jeg at den begynner å komme litt frem igjen, så lenge jeg finner lesestoff som griper fatt i interessen min. Bøkene over, foruten oppskriftsboken er basert på personlige opplevelser og erfaringer fra to veldig forskjellige damer. Jeg elsker selvbiografier av mennesker som har hatt det tøft men har valgt å bruke det til noe bra. ♥ Jeg har skrevet med utdypende om «Bra nok«, Lene Alexandras bok her. ♥ Boken til Trisha Paytas fant jeg gjennom youtube kanalen hennes, og den er meget sterk og personlig skrevet. Anbefales om du liker personlige historier! Jeg kjøpte min på adlibris.no.

Oppskriftsboken til Kristine Weber er full av enkle, sunne middager og bakverk. Perfekt på høsten når man kan kose seg med litt kokkelering og ekperimentere med sunne desserter 🙂 Du får kjøpt boken her. Du får også et godt innblikk i Kristines meninger om fitness og balansen i livet. Interessant lesning fra ei smart og reflektert dame.

Desktop25

Disse to bøkene tenkte jeg å lese i høst/ vinter. ♥ Bli best med mental trening har fått god omtale fra mange jeg kjenner samt bloggere rundt om. Jeg har inntrykk av at der en bok som er verdt å lese. Du får den her til en god pris.
Boken til Helene Rask, ♥ Ingen skam å snu, er jeg også veldig nysgjerrig på, i og med at Helene har gått fra å være galmourmodell og «modellmamma» til butikksjef på Sunkost og et flott forbilde. Tittelen sier vel sitt, så denne skal jeg skaffe meg.

Hvilke bøker skal du lese i høst ?

MIN TRENINGSUKE

Denne uken har treningene blitt litt anderledes enn de pleier. Jeg har «gjøre som jeg vil»økter, og virkelig hatt mye futt i kroppen. Jeg har kjørt byggersplitt en stund (hver av muskelgruppene èn gang i uken), så nå var det på tide å øke frekvensen igjen. Jeg gjorde det slik:

Dag 1 – Strake markløft, skrå sidehev, bicepcurl, triceps pushdown, tåhev, sidehev mage + 20 min sykling
Dag 2 – Benkpress, sidehev, franskpress på skråbenk, good mornings, glute kickback, reverse hypers + morgentur
Dag 3 – Chins, nedtrekk, omvendt pecdec, skulderpress, beinpress, skrå brystpress, enarmsroing +  ellipseintervaller
Dag 4 – Markløft, tåhev, JM-press, bicepcurl stang, børgepress, pullover, rygghev, magecrunsh, reverse hypers + rointervaller

Desktop27

Du ser ikke knebøy eller utfall på oversikten min?

Nope, jeg har lite fokus på bein og kjører derfor disse øvelsene sjeldnere enn andre ting i perioder.

Jeg kjører mye supersett og myoreps og trives godt med det. Liker å svette! 😉 På øvelser som markløft, strakmark, chins og benkpress har jeg relativt lange pauser, få reps og tunge vekter. Hvordan har din treningsuke vært ?

DET ER IKKE SYND PÅ MEG

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Føler du at livet går i mot deg og at du kommer i stressende, vonde eller ubehagelige situasjoner? Blir du fristet til å syns synd på deg selv?

Mamma pleier å si; «nå må du slutte å være så navlebeskuer«
Det er nettopp det vi fort kan bli når vi møter motgang. Vi har kun fokus på oss selv, hvordan vi føler, hvor dritt livet er og hvor synd det er på oss. Om vi bare løfter blikket litt bort fra egen navle så blir persektivet et litt annet.

Jeg hadde en opplevelse på tirsdag med en mailsamtale som rett og slett fikk meg til å føle meg som en total failure, uten at jeg ble anklaget for noen ting. Utifra en tilfeldig samtale som dog endte god, fikk jeg denne elendige følelsen av at jeg bare burde gå å legge meg i et hjørne. Jeg inntar ofte denne posisjonen når jeg føler at noen er misfornøyd med meg eller ikke liker meg. Jeg blir en navlebeskuer og ser kun meg selv, mine følelser og hvordan jeg oppfatter det . Kjæresten min sa; «det kan jo være at personen du mailet med hadde en dårlig dag og reagerte utifra det». Ja, det kan faktisk godt være, og likevel tredde jeg en striesekk over hodet og følte at hele landet hatet meg… (…)

large
Så hva er feil med at vi ofte inntar denne selvsentrerte posisjonen?
Vi burde åpne øynene og innse at vår oppfatning ikke er den eneste, og hva vi gjør eller hva vi sier har ikke innvirkning på vår verdi. Jeg har ingen grunn til å føle meg rævva på grunn at at noen missliker meg for en grunn som kanskje ikke en gang dreier seg om meg. Verden tipper ikke over fordi noen sa noe lite hyggelig til meg.

Det er ikke synd på meg fordi jeg møter motgang og kommer borti folk som er lite hyggelige. Jeg er ikke et offer for omverdenens grusomheter. Uhavhengig av andres mening, mine handlinger, tanker eller ord er jeg av konstant verdi. Når jeg faller i grus over at noen missliker meg så viser det bare hvor liten del av helheten jeg faktisk ser !

UROKKELIG MOTIVASJON

Det er vel den mest frustrerende følelsen jeg har som personlig trener – følelsen av å ikke kunne GI motivasjon.

En ting er å motivere og inspirere. En annen ting er å gi motivasjon som ikke bare gjelder på pt-timen, men også hjemme når kunden skal velge middag eller gå på trening alene. Jeg føler meg som en failure til tider når jeg får tilbakemelding om den ene sprekken etter den andre, og økter det ikke ble noe av.

Jeg kan motivere, men jeg kan ikke GI motivasjon. Motivasjonen må du finne inne i deg selv. Grunnen til at du søker hjelp og råd, grunnen til at du har handlet inn sunn mat og grunnen til at du meldte deg inn på et treningssenter. Din indre drivkraft som ingen kan ta fra deg. Det er det jeg så gjerne vil finne frem i kundene mine. Deres grunn til å nå målet. Ikke min grunn, men din!

kfw
Genser (sponset)

Selv finner jeg drivkraft i et bilde jeg har inni hodet mitt av hvordan jeg vil se ut og hvordan jeg vil ha det. Det har vært det samme bilde de siste årene, og det er der fortsatt. Det forandres lite og går ikke bort. Til tider blir jeg lei av bildet, men likevel gir jeg ikke slipp på det. Det er min indre motivasjon. Jeg vil ikke oppleve følelsen av at jeg ikke trives i min egen kropp. Jeg har kjent på dette, og jeg vil aldri tilbake dit. Det er min jobb å forhindre det. Motivasjonen min stiger og synker, men bildet forblir det samme og forsvinner aldri.

Hva er din indre motivasjon ?
Om du ikke har en syns jeg du skal finne ut av det. Man kan bestemme seg for å trene og spise sunt, men uten en ordentlig grunn vil bestemmelsene skli ut. Motivasjon vil dabbe av og stige i perioder, men din grunn bør være god nok til å overleve i dårligere perioder.

Skriv en liste over grunner til at du vil trene og spise sunt. Gjør deg selv bevisst på hvor du ikke ønsker å være og hva du vil oppnå!

motivation

VANNVEKT – HVERDAGSSPØKELSET

Jeg skriver dette innlegget på meget godt egenerfaringsgrunnlag. Jeg er vannbalongen selv, formet som en kvinnekropp.

Vannvekt er noe mange av oss jenter (og noen gutter) blir fotfulgt av fra og med den dagen puberteten starter. Vi holder vann i tide og utide og slipper det igjen ofte like fort som det kom. Det kan gjøre at vi går fra flat, definert mage til fullstendig udefinert. Hvordan skjer dette ?

(Dette har jeg ikke medisinsk forklaring på, jeg snakker kun av egen og kunders erfaring).

Kroppen holder vann når prossesser i kroppen er i full sving eller når noe er i ubalanse. Dette kan f.eks være;
☺ Etter trening. Kroppen restituerer seg og holder vann rundt muskler du har kjørt hardt.
☺ Når du har spist noe du ikke pleier. Kroppen holder vann for å hanskes med noe ukjent.
☺ Når du har spist mer enn du pleier. Kroppen holder vann når magesekken er full og fordøyelsen jobber på spreng.
☺ Når du spiser for lite. Kroppen blir stresset med for lite næring, og holder derfor vann.
☺ Når du er syk. Kroppen holder vann under helbredelsesprossessen.
☺ Når du ikke har det bra – kortisolet er forhøyet og kroppen holder dermed mer vann.
☺ Når du stresser. Høye kortisol/stresshormonnivåer har ikke akkurat vanndrivende effekt på kroppen.
☺ Når du spiser mat du er intolerant mot eller er allergisk mot. Kroppen holder vann når den har ting den må bli kvitt eller må fikse opp i.
☺ Når du har spist mer eller mindre salt enn vanlig. Salt binder vann i kroppen, det samme gjør for lite salt. Jo mer du drikker, jo mer salt trenger du.
☺ Når du har spist mer karbohydrater. Karbohydrater binder vann i kroppen.
☺ Når du venter mensen og under mestruasjon. Hormonene fyker alle veier og kroppen gjør seg klar til å gi slipp på «huset» den har bygget opp.
☺ Når man har flydd. (Dette kan jeg ikke forklare, men det skjer hver gang).

100PHOTO14

Listen kunne vært mye lengre, men jeg velger å stoppe her. Jeg regner med flere kjenner seg igjen i at noen dager er vekten mye høyere, buksa litt strammere og magen litt mer «fluffy»… Det er HELT NORMALT. Du har ikke blitt tykkere i løpet av natten.

Vannvekt er ikke noe mer enn det høres ut som – det er vann. Du tisser det ut eller svetter det ut på et eller annet tidspunkt så slapp av !

Om du går opp 300 g en dag, så kan du være sikker på at det er vann. Du kan ikke legge på deg 300 g fett i løpet av en natt. Ei heller 200 gram eller 1 kilo for den saks skyld. Om du har gått opp 10 kilo på 3 mnd så er nok en del av det vann, men også en del fett. Man skal være realisisk og 😉

♥♥♥ Vannet legger seg i fettcellene og vil derfor se ut som fett. Det kan være vanskelig å skille, så minn deg selv på at vann er vann og ikke fett !

For å unngå vannsamling – (så langt det er mulig å unngå…)
♥ Drikk når du er tørst
♥ Spis vanlige mengder salt (for lite blir feil det, og!)
♥ Spis tilstrekkelig i forhold til hvor mye du trener
♥ Sov godt og slapp av
♥ Sørg for å spise mat du vet du tåler. Finner du ut at du reagerer på dem, kutt dem ut.
♥ Ha det bra i hverdagen
♥ Ikke heng deg opp i vekt og speilbildet til en hver tid- bare der kan du unngå samling av vannvekt!

KOSTTILSKUDD – BASIC

Det er mye spørsmål rundt kosttilskudd og hva man bør ha i skapet for optimale treningsresultater. Jeg liker å gjøre det så enkelt som mulig, og bruker egentlig bare det jeg har basalbehov for.

Dette er min base sammen med proteinpulver, selsagt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

♥ BCAA
BCAA har jeg normalt sett alltid, men akkurat nå er jeg tom. Jeg laget et videoblogg om BCAA og om hvorfor og hvordan man bør bruke det. Se den her . BCAA er ferdig nebrutte proteiner (aminosyrer) og er et kosttilskudd jeg anbefaler alle å benytte.

♥ Kreatin monohydrat
Jeg har skrevet utfyllende om det i et innlegg her.  Mer trykk i muskulaturen og bedre utholdenhet gir meg et «ekstra gir» på trening, noe jeg ikke vil være foruten, spesielt når jeg ligger i kaloriunderskudd, men også ellers Det forhindrer også muskelsvinn. Et smart kosttilskudd, rett og slett.

♥ Omega3 – selolje
X-life sin selolje er med appelsinsmak, noe som gjør at den glir ned, til og med hos meg som hater matvarer med slik konsistens. Jeg har skrevet mer utdypende om omega3 her. Nok et smart kosttilskudd som alle burde ha med i kostholdet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

♥ Sink
Dette kosttilskuddet skrev jeg om nylig, og er en viktig medspiller i kroppen. Mange av oss har for små verdier av dette og bør absolutt ta tilskudd. Les det jeg skrev om det mer utdypende her.

♥ ZMA
For dyp søvn. Det kan være vanskelig å roe ned på natten og få god kvalitetssøvn, og da er zma en genial hjelper for meg. Den inneholder også sink, noe som bare er bra, i tillegg til magnesium. God søvn = bedre resitusjon og fettforbrenning.

♥ Fres
For en oppkvikker før trening eller morgenturer. Frisk, god smak og energigivende effekt. Kan hjelpe deg å gi mer på trening, noe som på sikt vil gi bedre treningsresultater og fettforbrenning. Gull å ha i skapet.

♥ Solbrun
For deg som tar jevnlig sol eller er en del ute i frisk luft. For å bevare brunfargen gjennom hele året. For meg er dette et must 🙂

☺ Utenom dette er selvsagt proteinpulver det jeg bruker flere ganger daglig og er helt avhengig av i mitt kosthold. Mer info om proteinpulver og fra jeg anbefaler har jeg skrevet om her.

Å bruke disse kosttilskuddene kan kanskje virke som en hel jobb, men det blir en rutine som alt annet. Jeg tar alt dette før frokost, utenom proteinpulver, bcaa og fres som jeg bruker til forskjellige tider i døgnet, og zma som jeg tar før leggetid. Enkelt og greit, og fint lite stress egentlig 🙂 Trykk på navnene så kommer du direkte til produktet.

100PHOTO6Tights // Genser

Innlegget inneholder sponsorlinker

OPPSKRIFT; VANILJEKULER MED 3 INGREDIENSER

Jeg har slått på stortromma igjen og prøvd en annen versjon av bountykulene jeg postet for dere. Denne gangen ble det akkurat samme, bare vaniljekuler istedet ! Nam 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg brukte:
1 ss sukrin gold
50 g kokosmel
1 stor scoop vaniljeprotein
+ vann til tykk deig

Jeg rullet enkelt og greit «baller» av den tykke, litt tørre deigen. Satt dem i kjøleskapet i et kvarters tid og spiste dem 🙂 Kan det bli enklere ? Neste gang vil jeg tilsette litt vaniljeessens også i deigen for ekstra shvong over smaken 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Innlegget inneholder sponsorlinker

NYT DE SMÅ TINGENE !


SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg fant denne fine plakaten på en butikk i Kristiansand, og elsket den ved første blikk. Så positiv og fin ! Den skal rammes inn.
Den passet også godt til det jeg ville si til dere i dag; merk dere de små magiske tingene i hverdagen ! Fuglekvitter, solen som stå opp, skyene som forflytter seg, blader som faller og lungene dine som fylles og tømmes gang på gang. Små, vakre magiske ting som skjer uten at vi tenker over det.

Fredag betyr vanligvis kontorjobbing for min del, men i dag blir det litt mer enn det. Ei av de jeg coacher kommer på formsjekk og poseringstrening, noe som blir veldig spennende og ikke minst moro! Poseringstrening er nesten halve moroa med coaching syns jeg, det er liksom noe helt annet enn pumping på gymmet og skriving av treningsprogrammer. Et friskt, feminint pust rett og slett 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Antrekket mitt er forresten fra BetterBodies. Du finner t-skjorta her (finnes også i sort) og tightsen her. Jeg har S i begge deler. Singleten er fra Kari Traa og er på tilbud til kun 149 kr her 🙂

Håper alle får en fin fredag ! Det skal jeg 🙂

SINKMANGEL

Det er mange i dag som har sinkmangel uten å vite at det er årsaken til flere plager. Selv bruker jeg  Solaray sinktilskudd hver dag for å sikre meg et godt inntak.

Tegn på sinkmangel;
– Hårtap
– Hudforandringer(rødlig, skjellende utslett)
– Tørre neglebånd/ sprekt hud rundt negler
– Eksem rundt kroppsåpningene
– Sår gror sent
– Nedsatt apetitt
– Mentale forstyrrelser; nedstemthet, likegyldighet
– Mageproblemer (oppblåst, mye luft, knip)
– Nedsatt immunforsvar

bread_0

☺ Lave sinknivåer forverrer effekten av stress i kroppen.
☺Tilstrekkelig med sink er nødvendig for en optimal fysisk prestasjonsevne, energinivå og kroppskomposisjon.

Hva er fordelene med sink?
– Påvirker stoffskiftet positivt og har en positiv effekt på anabol hormonproduksjon
– Har stabiliserende virkning på cellemembraner og arveanlegg
– Viktig for vekst og utvikling av hud og indre organer
– En kraftig antioksidant som hjelper til med å forhindre kreft
– Hjelper til opprettholdelse av ideelle hormonnivåer
med mer (kilde; poliquingroup.com)

Sink finnes i ; kjøtt, fisk, skalldyr, egg, fullkorn, spinat, persille og grønnkål.
Anbefalt inntak for en voksen person er 15 mg pr. dag. For å sikre ditt inntak kan sinktilskudd være en fin løsning.

SNU TANKEGANGEN DIN !

For å gjøre seg selv bedre tenker jeg det er viktig å fokusere på det man liker med seg selv først.

Hvis man hele tiden tenker på og forbanner de tingene ved seg selv som man ikke liker, hvor produktiv og arbeidslysten blir du da? Får du ikke mer lyst til å trene og spise sunt når du vet det er ting ved deg selv som allerede er veldig bra ?

En kropp som stadig får innskudd av negative, selvdestruktive tanker vil ikke få masse god energi og bli produktiv. Den vil bli utslitt og nedstemt. Snakk pent til deg selv, selv om du  har ting du ønsker å forbedre!

100PHOTO13

Tenk deg hvis du kom på jobb og sjefen din sa; «du eier ikke talent. Du burde ikke jobbe med noe i det hele tatt !» Ville du da fått lyst til å gi alt på jobb den dagen og i dagene fremmover? Nei? Så hvorfor er det greit å snakke med samme tone til deg selv?

Jeg utfordrer deg til å skrive en liste med fem ting som du liker ved deg selv og heng den opp et sted du ser den hver dag. F.eks. på kjøleskapet, mobilen eller skrivebordet på dataen. Dette er min;

♥ Jeg liker at jeg er løsningsorientert og positiv
♥ Jeg liker at jeg har et avslappet men dedikert forhold til kost og trening
♥ Jeg liker magen min
♥ Jeg liker øynene mine
♥ Jeg liker at kroppen min er sterk og tåler mye

Så hva har du på din liste? 😉

Jeg så meg selv i speilet i dag, og min første tanke var at jeg skulle ønske beina tightet seg inn litt mer. Men så tenkte jeg; jeg har faktisk ganske fin mage, og den har strammet seg godt inn! Nå kan jeg bare jobbe på videre, så vil beina tightes inn de og 🙂 Vips – negativ til positiv. Demotivert til motivert !

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Toppen og tightsen er på salg nå! Se hele salget her. Mye gode priser 😉

VIKTIGE MANDAGSORD OM VEIEN TIL MÅL

Når du skal nå et mål, enten om det er å gå ned i fettprosent, opp i muskelmasse eller hva det enn er, så krever det at du gjør det som skal til. Mål er bra og ha, men det er viktig å tenke på hvordan vi behandler målet vårt.

☻Ser du målet ditt som en tung bør?
☻Føler du alt er et slit og et strev?
☻Vil du egentlig gjøre alt annet enn det som skal til?
Da er det nok på tide å legge ballen død. Kanskje vente litt før du satser på nytt, eller satse på noe helt annet.

Vil du ned i fettprosent så kan det ikke nytte å ta maten på «slump», spise litt mer her og litt mindre der. Skal du ha kontinuerlig fremgang må du vite hva du får i deg. Det krever at du kanskje bruker litt ekstra tid på kjøkkenet, har med deg litt ekstra bokser i veska eller bruker litt ekstra energi på ting du ikke ville gjort om du ikke hadde satt deg et mål. Vil du bygge muskler så krever det at du drar på gymmet og presser deg selv, det krever at du spiser bra og nok, det krever at du gjør det på nytt og på nytt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg sier dette ofte og jeg sier det gjerne igjen.
Det krever mye å nå målet. Om det hadde vært lett så hadde alle vært på målstreken!

Om du kommer deg over målstreken din kommer an på hva du legger ned i det. Det kommer ikke an på hvor mye du klarer å sluntre unna og likevel ha sånn tålig fremgang. Det er ingen som tvinger deg til å sette et mål, så om du setter deg ett kan du ikke behandle målet som en masete stemor som fyker etter deg. Det er da ditt mål som du vil nå, eller hva ?

Finn glede i tiden du bruker på planlegging. Sett pris på timene du bruker på gymmet. Nyt veien, nyt forandringene, nyt maten din og nyt veien du har valgt å gå! Det er da ditt mål som du har satt, så hvorfor ikke glede deg ?

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Å jobbe mot et mål trenger ikke å være noe dritt! Ta det med et smil! 🙂

LOWCARB BOUNTYKULER PÅ 1-2-3 !

Jeg ble plutselig litt kreativ oppi det pottetette hodet mitt og bestemte meg for å prøve noe nytt. Bountykuler!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg brukte:
1 stor scoop FAST sjokoldeprotein (kun 249 kr!)
2 ss kokosmel
1 ss sukrin gold
+ pittelitt vann til en fast konsistens

Jeg blandet ingrendiensene og rullet dem sammen til baller i hendene. Kokosmelet gjør at «deigen» er topp å jobbe med. Jeg lurer på om disse kan stekes og lages til kjeks, men det turte jeg ikke å prøve..:P Tok dem i kjøleskapet i 5 min før de forsvant 🙂 Lowcarb snacks!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

KJÆRLEIK OG FREMGANG

♥♥♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lots of love fra stua her!
Jeg følte meg fargerik i dag, så derfor er min nye lilla lue og en av mine KariTraa topper på. Jeg tar målinger hver fredag, og i dag var ukesresultatet svært bra. Glede 🙂 Nå skal jeg feire med trening før kontorjobb må fullføres før jeg og kjæresten drar på tur for helgen. Nytt kurs venter, spennende 🙂

VIDEO; THE BIG SECRET

Jeg understreke et par ting:
♥ Det er selvsagt mulig å få synlig mer muskelmasse på kort tid om man gjør ting rett, men poenget mitt er at en sceneklar fitnesskropp skapes ikke på en 3 mnd periode om man ikke har trent noe i forveien..
♥ Noen har bedre gener for å bygge muskler enn andre, og vil derfor bygge muskler fortere enn de som ikke har gode gener.

KONKURRANSETANKER

Både på jobb og trening blir jeg ofte spurt; når tenker du å stille igjen,da?
Jeg blir omtrent daglig minnet på dette med bodyfitness, konkurrering og en rippet kropp.

Jeg tenker mye på fysikkforming og muskelbygging, men mesteparten av fokuset mitt når det kommer til konkurranse, er utøvere jeg skal coache på veien. Jeg har to jenter som skal stille til våren om alt går etter planen, og det blir det nærmeste jeg kommer scenen med det første.

Å konkurrere i bodyfitness er noe av det største jeg har opplevd og tiden på diett lærte meg mer om meg selv enn jeg hadde trodd. Jeg lærte å bli mer mindfull, noe som har vært veldig nyttig i ettertid. Jeg elsker sporten og har hatt sansen for den siden jeg var liten, men jeg syns dessverre ting begynner å utvikle seg i feil retning i forhold til hva jeg mener er riktig.

IMG_20121006_085855
Backstage før NM i fjor – et smil fra dypet av hjertet.

En av grunnene til at jeg ikke ønsker å konkurrere i nærmeste fremtid er at doping har blitt svært utbredt, og uten å nevne eller dømme noen så er det mer utbredt enn man tror. For meg er det viktig å holde på gleden min med trening – og det er jo akkurat det – gleden med trening og resultater som man har brukt lang tid og masse krefter på å oppnå. Jeg har alltid hatt en drøm om å stå på pallen, men igjen; i mine øyne er veien litt for lang å gå slik jeg ser det akkurat nå.

Trening er min hobby og en stor glede. Pump i musklene er fantastisk og jeg elsker følelsen når man løfter mer enn sist, og jeg elsker å spise sunt og holde en god form. Det er det som er fitness for meg, og slik trives jeg med å ha det.

271854-1-1344878520623

SYK + PERFEKT PUMPESANG

Heisann !
Jeg våknet opp enda dårligere i formen enn i går, og jeg prøver egentlig bare å slappe av slik at formen blir bedre til jeg skal på jobb. Trening utgår i dag, det er hvertfall sikkert. Utrolig kjedelig å være syk, jeg føler meg helt ubrukelig og ineffektiv. Barh. Kosebuksa er på og jeg prøver å benytte tiden til å planlegge litt blogginnlegg og coaching hvertfall, så godt jeg kan med pottetett hode.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Min lille engel sørger hvertfall for å få smilet mitt frem med energien sin. Hun holder en pote på hver side av ansiktet mitt og gir kos på nesa. *Smelt* 🙂 Siden jeg likevel er helt ubrukelig så vil jeg tipse dere om en sang jeg får tidenes energiboost av på trening. Sjekk ut denne;