TORSDAGS MORGENØKT

IMG_8627-001

God morgen folkens !
Shakeren er ladet med BCAA, fres og kreatin og jeg er klar for kettlebell ! De herlige saltimedamene på Shapes holder noen knallbra kettlebelltimer, og jeg elsker denne muligheten til å få unna litt cardio og bli pusha! Digg med morgentime, så har man resten av dagen til andre ting.

Jeg er sliten etter fire styrkeøkter på rad, så jeg skal kjenne etter på kroppen hvor hardt jeg presser meg i dag. Uansett er det en god start på dagen 🙂  Tightsen jeg har på meg her er forresten et av vinterens musthaves spør du meg! Du får den også i sort med fine fargedetaljer 😉

IMG_8636-001

Hva bruker du din torsdags formiddag til ?

TRENING OG MATPRAT

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er veldig motivert på trening om dagen !  Jeg har nettopp fått nytt program av kjæresten min med fokus på styrke i knebøy, markløft, benkpress, pushups, chins og dips + volum på skuldre og rumpe og startet på mandag. I går hadde jeg 4 reps på 105 i markløft, noe som betyr at styrken begynner å komme seg betraktelig tilbake til slik den var før. Veldig motiverende! Jeg skal bruke den ekstra jul-nyttår og ferievekta på å få noen gode økter fremover 🙂 Det ble +1 kg på meg siden før jul til etter vi kom hjem fra gran canaria, og det ser jeg meg veldig fornøyd med. Jeg har spist akkurat hva jeg har hatt lyst på. Det er lenge til sommeren og jeg har god tid på å nå min drømmebikiniform 🙂

IMG_8606-001

Apropos bikiniform. Kostholdet er en utfordring om dagen, tross at treningsmotivasjonen er så god. Sjokolade, pizza og lasagne frister mer enn noe annen mat og helst vil jeg spise hele tiden! Dette skjer dog hver vinter, og jeg skylder på mørketid, snø og kulde. Jeg prøver å tenke positivt likevel. Jeg spiser da sunt generelt sett, sett bort i fra sjokolade her og yoghurtnøtter der 😉 Tidligere har jeg slitt med vinterdepresjon og søvnmangel på denne tiden av året og enn så lenge har jeg ikke sett noe til noe av det! Da kan jeg holde ut med litt ekstra matlyst 🙂

På bildene ser dere forresten den andre toppen jeg fikk i sponsorpakka sist. Den nyeste singleten fra Better bodies! Jeg elsker den, akkurat som de andre. Buksa har dere nok sett før, og du finner den her. Better bodies er uten tvil mitt favorittmerke innen treningsklær.

Nå bærer det snart avsted på jobb på Shapes, men først litt kontorarbeid 🙂  Ønsker alle en kjempe fin onsdag !

IMG_8608-001

NOEN TANKER OM DOPING

Bol, steroider, vekst, you name it.. Vi har alle hørt om det og det blir mer og mer av det. For det er det som er sant. Det blir mer og mer vanlig, også blant jenter.

Jeg dømmer ingen for å bruke noe og jeg dømmer heller ingen som bruker det. Vi er mennesker hele gjengen og ingen av oss er perfekte nok til å dømme andre.

Selv har jeg, fra dag 1 med styrketrening, bestemt meg for å bygge muskler på 100% naturlig vis uten noen form for hjelpemidler. Personlig mener jeg at jeg skal bygge kropp uten, og om det betyr at jeg må bruke en livstid på å bygge muskler så får det være. Jeg tror vi kan komme langt med vår egen natur om vi bare behandler den bra, trener og spiser bra og er tålmodige. Ja, det tar lengre tid, men jeg har all tid i verden. Min egen bror, Joakim Rafoss og kjæresten Min Gøran er gode eksempel. Det går an å bygge en enormt stor og bra fysikk helt uten dop, men det har tatt tid og krever dedikasjon og hardt arbeid.

insta
Fra instagram: pt_julie

Om jeg aldri får fysikken til en gullvinner i fitness på naturlig vis så vil jeg heller ikke ha det.

Jeg er fast bestemt på min mening om doping, men det betyr ikke at jeg dømmer andre. Andre får gjøre akkurat som de vil, men jeg støtter ikke dopingbruk, jeg oppfordrer ingen til det og jeg kommer aldri til å røre det selv. I jobben min som coach har jeg nulltoleranse for doping, rett og slett fordi jeg ikke vil bli knyttet opp til noe som har med bruk å gjøre. Jeg syns det er viktig å være klar på hva mitt standpunkt er, så får andre mene det de vil uten at det gjør noe 🙂

Jeg skriver ikke dette for at jeg skal fremstå som bedre enn andre, men jeg syns det er viktig å få frem min mening om dette da det er noe folk ikke snakker høyt om men som likevel er en realitet.

Div4

Foto: Helene Drage Sommer

BOOTYMANDAG – AKTIVERING

Har du problemer med aktivering av rumpa på trening? Da er dette noe for deg.

♥ Back to basic.
Stå rett opp og ned og stram rumpa. Følg gjerne med i speilet om du er i tvil om du strammer den. Klarer du det ikke når du står rett opp og ned, prøv å skyve frem hofta og stram rumpa da. Prøv så å gjøre det samme når du sitter nede. Kjenn at du strammer skikkelig, og slipper opp. Stram og slapp av, stram og slapp av. Om du enda ikke henger med; se for deg at du skal knipe en blyant mellom rumpeballene. Stram alt du har og merk deg hvordan det føles

♥ Stram gluteus eller hoftebøyere
Dette er en del av basicen som kan gjøre utslag på din rumpeaktivering. Har du stram rumpemskulatur eller hoftebøyere kan du få mye ut av å tøye. Bruk av dynamisk tøying av setet og hoftebøyere før trening er gull verdt. Det kommer en egen video på dette!

IMG_8566-001
Tights / Topp / Sko  (adlinks)

♥ Før du starter treningen – aktiveringsøvelser
For å «vekke rumpa» er det noen øvelser som kan brukes som en del av oppvarmingen. For eksempel glutebridge, hipthrust, goblet squat o.l.  Om du ikke kjenner rumpa i noen av disse, finn frem en kettlebell eller en hantel. Hold den i begge hendene og kjør kettlebellswing. Skyt hofta frem (men ikke hyperekstender ryggen) og skvis rumpa. Kjør 3 sett og 12-15 reps. Kjenn at rumpa di strammes for hver rep. Strikk er også et genialt redskap til dette, og mer om det neste mandag 😉

♥ Når du finner veien til knebøyracket….
Når du har stangen på nakken, stram rumpa. Imens du senker deg ned, hold rumpa stram. Stopp i bunnposisjon og skvis rumpa før du skyter ifra opp. Prøv deg frem uten vekter eller med veldig lite vekt først.

♥ TENK på rumpa di.
Fokus og konsentrasjon har stor innvirkning på muskelaktivering. Når jeg skal ta en knebøy har jeg fult fokus på rumpa. Jeg observerer at den er der, at den er stram og klar for å jobbe. Mindfulness på din egen bakdel skader på ingen måte 😉 Dette gjelder ikke bare i knebøy. Når du trener andre øvelser, når du står, når du går, når du hopper, løper, løfter ting og driver med andre koselige aktivteter.

IMG_8575-001

 

SØT SØNDAGSKVELDS

Lyst på noe godt, sunt, søtt og varmt? Da er dette perfekt til søndagskveldskosen 😉 Jeg lagde en sjokoladegrøt med smak av kokos og jordbær her en dag, så denne anbefaler jeg videre til dere.

Du trenger;
Valgfri mengde havregryn
1 scoop sjokoladeprotein
2 ss kokosmel 
Valgfri mengde jordbær
kardemomme og litt salt
Sukrin gold

IMG_8530-001

IMG_8532-001

Kok opp havregrynene i 2-3 min med vann og kokosmel og rør inn proteinpulveret etterpå sammen med krydderet, søtning og fryste jordbær. Når jordbærene får kost seg litt i grøten blir de myke og veldig smakfulle. Du kan også bruke andre bær om du heller vil det.  Enjoy !

JANUAR FAVORITES

Først og fremst – tusen takk for alle gode ord og kommentarer på forige innlegg! FOR EN GJENG jeg har til lesere, jeg digger dere!! Smilet mitt går rundt når jeg leser det dere skriver, og alle skal få svar 🙂 <3

Jeg tenkte å vise dere noen treningsklær som jeg mener er vinterens absolutt musthaves. X-life har jo et enormt utvalg, så det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal velge. Dette er mine anbefalinger.

♥ En rohnichtights i fresh farge med høyt liv ♥
Du får den i vannmelonfarget, blå eller i sort med detaljer, alt etter hva du er komfortabel med .Det høye livet holder alt på plass og forhindrer at den sklir ned. Et av vinterens absolutte musthaves som hvertfall gjør meg glad!

IMG_8519-001

♥ En deilig og varm Craft genser med feminin og behagelig passform ♥
Nedsvingt nederst bak, mykt stoff og høy hals med glidelås. Jeg ønsker meg denne i flere farger for den blir flittig brukt både hjemme, på jobb og på trening (bildet over)

♥ Lang singlet med behagelig stoff og bryterrygg som viser ryggmuskulaturen ♥
Selv liker jeg singleter som det er litt lengde på, og disse er perfekte. Nå har det også kommet noe ala samme type bare fra Adidas med logo på.

Kul og varm x-life hettegenser
Denne nyheten er perfekt å ha på trening før du blir ordentlig varm, eller på jobb og ellers. En favoritt hos meg allerede 🙂

IMG_8544-001

Hold varmen med en fresh lue! ♥
Modellene i grå og i rosa fra better bodies er både stilige og varme, og den lilla fra craft er min favoritt.

Kristine Webers nye oppskriftsbok
Perfekt nå på vinteren – når du kan være inne på kjøkkenet og prøve ut nye spennende oppskrifter mens snøen daler ned. Koselig!!
Jeg anbefaler ikke noe jeg virkelig liker, og jeg kan garantere dere at disse produktene er ting jeg trives med og i og kan varmt anbefale videre med god samvittighet 🙂 Ønsker alle en fin lørdag !

Innlegget inneholder sponsorlinker

 

JEG INRØMMER DET !

Vet du hva? Jeg blir skikkelig fed up av at enkelte skal være så fordømt flinke utad hele tiden. Jeg slår et slag for å innrømme at : jeg er sur! Jeg er lei ! Jeg har feila ! Jeg har smugspist 4 never med yoghurtnøtter ! Jeg har sagt noe feil!  Jeg strever! Jeg sliter!

IMG_8367-001
TightsT-skjorte (adlinks)

For sannheten er at vi gjør det alle sammen iblant. Kanskje ikke hver dag, men vi har alle gjort ting vi ikke innrømmer eller snakker om til andre. Ofte kan jeg sitte med følelsen av at en person er så suksessfull og aldri gjør teite feil og får meg tidenes bakoversveis når personen plutselig innrømmer at hun/han faktisk har gått på trynet. Vi går jo rundt å tror at andre er superhelter, og føler oss rævva selv fordi vi vet med oss selv at vi går på tryne iblant, gjør feil og sier gale ting!

Vet dere hva folkens, jeg innrømmer glatt at jeg
♥ Dropper ganske ofte cardio rett og slett fordi jeg ikke gidder
♥ Kjøper yoghurtnøtter og gumler i vei i bilen – midt i uka
♥ Syns ikke alle proteinbarer og sunnifiserte desserter er «omnomonom» og #lørdagsgodt – Sjokolade is the shit.
♥ Skipper noen sett eller øvelser hvis jeg ikke har lyst til å gjøre dem
♥ Er drittsur noen dager, selv om jeg alltid prøver å se positivt på ting
♥ Blir lei meg og furtete hvis jeg får uventet kritikk
♥ Tar (noen dagaer) det meste personlig og oppfører meg som et håpløst offer

Likevel syns jeg selv at jeg er en bra person som over all er hyggelig, dedikert og som gjør sitt beste, tro det eller ei!

Du har dem som sier at de aldri skeier ut, skipper noe på trening eller oppfører seg teit fordi de er så inni hampen selvdisiplinert og behersket. Flott for dem hvis det virkelig stemmer. Jeg stiller meg i rekken med menneskene og lar heltene regjere for seg selv.

 IMG_8359-001

 

PÅVIRKET ?

Jeg tenkte mange år tilbake i tid og kom på noe artig. Da jeg var fjorten og femten år likte jeg ikke at jeg hadde «stor» rumpe og ville at den skulle være så liten som mulig. Jeg syns alle de andre tynne jentene hadde så fin,liten rumpe. Nå, i 2014 så kan rumpa nesten ikke bli stor nok og jeg regelrett sikler etter jenter med stor rumpe! På årene mellom har jeg dog fått et mye sunnere forhold til egen kropp og higer ikke lenger til å bli så tynn som mulig, men likevel er det rart at synet på det som er fint forandres så drastisk.

IMG_8542-001

Personlig kan jeg lett innrømme at jeg har blitt påvirket. Jeg fikk øynene opp for stor rumpe når det ble mer av det og det ble mer vanlig og «akseptert». Ikke bevisst, men underbevisst selvsagt. Det å være tynn var plutselig ikke nok.

For et år siden fikk jeg stadig mail fra jenter som ville ha mindre lår, og nå får jeg mye mer mail fra jenter som vil ha «quads» og trene «squats». Mange vet jo ikke at squat bare er knebøy på engelsk en gang, de har bare sett hashtaggene på instagram. Jeg tenkte på det i går – jeg tør å påstå at vi er lette offere for dagens hyper og det som er in, meg selv inkludert!

blogg 20141
Ny toppCapritights (adlinks)

Er det noe galt i å bli påvirket? Selv vil jeg jo si at big quads & brazilian ass ikke er noe ille å ville ha. Men samtidig kan man jo lure på hva man ville hatt om man ikke hadde hatt noen andre rundt seg eller sett bilder av noen andre. Kanskje vi hadde vært fornøyd med slik vi ser ut og ikke higet etter noe bedre eller anderledes?

En ting har ikke forandret seg fra jeg var liten til nå – jeg elsker og fascineres av muskler. Jeg har ikke vært en av dem som «ikke ville bli stor», så på det området har jeg ikke blitt påvirket av andre. Men likevel ser jeg jo at jeg blir påvirket her og der likevel. Hva med deg ?

NY TIGHTS OG KREATIVITET

IMG_8518-001

Det er tirsdag og jeg jobber på spreng her hjemme. Jeg har så masse ideer til treningsprogram, blogginnlegg og utvikling av firmaet mitt at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. En notatbok skal anskaffes asap! Mer info kommer etterhvert, jeg trenger nemlig noen jenter som er gira på å øke styrke og trene hardt til å hjelpe meg å teste ut et treningsoppsett. Stay tuned 😉

Jeg henta pakka fra my beloved sponsor x-life i går og oppi der var blant annet tightsen jeg har på bildet over. Jeg elsker den! Veldig høy og god i livet, sitter som et skudd. Genseren jeg har på meg er denne. Passer perfekt til kulden som er nå 🙂 Jeg fikk noen flere ting også, men det viser jeg senere. Litt musthaves fikk jeg også påfyll på. Nytt proteinpulver, sink og betakaroten som jeg inntar daglig.

IMG_8526-001

Hvis du ikke fikk med deg live-spørsmålsrunden på x-lifes facebookside i går så ser du svarene vi ga her! Svar og spørsmål er litt i hytt og vær, men det skal sorteres og legges ut på bloggen til x-life etterhvert. Jeg gir beskjed så dere får det med dere.

Nå må jeg få ut litt kreativitet før jeg drar på jobb på Shapes! Håper alle får en fin dag 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

BOOTYMANDAG

IMG_8266-001

IMG_8267-001

God morgen kjære lesere !
Jeg har opprettet en ny kategori på bloggen min, nemlig bootymandag ! Hver mandag fremmover skal jeg ha øvelser, tips og triks som hjelper deg på veien mot en juicy bakdel. Høres bra ut? 😉

Øvelsen jeg gjør på bildet kalles ♥ strake markløft med hantler ♥. En genial øvelse for rumpa om du gjør den rett. Stram rumpa, brystet frem, senk vektene ned langs kroppen mens du holder overkroppen tight og skyt hofta frem til normal posisjon mens du skviser rumpemusklene (bilde nr.2).  Du skal kjenne at du drar vektene opp med rumpa. Hodet skal følge kroppen og ikke henge ned som det gjør på meg der, hehe. Om du sliter med å aktivere rumpa så kan du følge med neste mandag, da kommer et innlegg om det!

Rohnisch har fått inn noen lekre tights som passer perfekt til juicy bakdelener. Jeg skal hente denne i posten etterpå og her ser du resten av nyhetene! MÅÅ elske dem 😀

LITT INFO OG MOTIVASJON

Jaja, da var jeg tilbake i vinterland !
Kan ikke akkurat si at det var et gledelig gjensyn. Men, men. Sånn er det jo, man må jo hjem en gang 🙂

Jeg trenger litt tid til å samle meg før bloggen blir ordentlig oppdatert igjen, men enn så lenge kan jeg by på to kule ting. På mandag fra kl.20 til 21 så er det spørsmålsrunde med fitnessjentene som sponses av x-life på facebooksiden demmes. Der kan du stille spørsmål om det du vil også svarer vi live 🙂

spm

Sjekk ut denne awesome videoen av noen av x-life jentene! Kult, eller hva? 😀

DAGENS ØKT PÅ GRAN CANARIA

IMG_8297-001
IMG_8307-001

Her har vi nettopp kommet fra trening og skal straks styre nesa mot solsenga! Dagens økt besto av litt av hvert for min del. Benkpress, skulderpress, sidehev, strake markløft, glutebridge, spensthopp og burpees til slutt. Jeg fikk både mamma og pappa med på burpees, så vi fikk litt kollektiv høy puls 🙂  Det er deilig å få opp pulsen litt på en annen måte enn når man pumper og løfter.

IMG_8308-001

IMG_8310-001
T-skjorte i ny farge // Athlete tights  (sponsorlinker)

Jeg gleder meg til å fortsette med spensttrening, det er nemlig veldig moro når man først setter i gang. Litt psykisk tungt er det og, hvertfall for meg som sliter med høyder og troen på at jeg klarer å hoppe opp uten  å tryne, hehe. Det blir heldigvis lettere og lettere når jeg gjør det mer og mer 🙂

IMG_8392-001

IMG_8393-001

Se min kjekke mann 🙂 Nå har vi bare en dag igjen her før avreise i morgen. Hjem til snø og kulde..Huff og huff. Det positive er at jeg kommer tilbake til jobb som jeg elsker samt katten min og de gode gamle rutinene hjemme. Det er noe bra med å være hjemme og… 😉 Hva har DU trent i dag?
PS: svar på kommentarer kommer så fort jeg er hjemme !

WHATEVER FLOATS YOUR BOAT

Hva er best av tunfisk og kylling?
Hva er best av banan og riskake?
Hva funker best av facepulls og høy roing?
Hva bygger mest bein av knebøy og beinpress?

Kjære venn – stopp opp og still deg selv disse spørsmålene.
1. Hva trener og spiser jeg pr. i dag ?
2. Trives jeg med det jeg trener og spiser pr. i dag? 
3. Får jeg fremgang med deg jeg trener og spiser pr. i dag ?

B2

Svarer du nei på 2 og 3 så bør du gjøre endringer. Det er helt åpenbart at det du gjør ikke funker og ikke gjør deg glad. Svarer du kun nei på nr. 3, og ja på nr 2 så bør du fortsette som du gjør. Har du det greit uten fremgang så er det helt topp for deg, det.

Om du bør velge banan eller riskake for å oppnå det du ønsker kommer helt an på hva du liker. Om du bør velge bulgarsk utfall eller gående utfall eller begge deler kommer an på hva du liker og hva du har motivasjon, mulighet og lyst til å faktisk utføre. Resultater er en meget sammensatt ting. Du må ha motivasjon, drivkraft, dedikasjon og evne til å faktisk utføre det du har bestemt deg for, og det krever fysisk prestasjon mtp. teknisk utførelse og selve utførelsen , psykisk tilstedeværelse og planlegging.

Div4

Vi er alt for detaljfokuserte når det kommer til trening og kosthold. Vi tror at det er et spørsmål om rosin eller banan når det egentlig er et spørsmål om å gå for noe eller ikke.

Ikke drukne deg selv i unyttige detaljer. Tenk enkelt! Baseøvelser, god teknikk, press deg selv, spis bra og god mat, hvil, smil og vær glad. Og for all del – gjenta.

Folk har nådd Rom både med og uten karb, med og uten proteinpulver, med og uten utfall, med og uten ett bein. Gjør det du klarer å gå all in for !

UDPDATE FRA GRAN CANARIA

 

Vi storkoser oss i varmen her på Gran Canaria! Vi har hatt noen økter på det lokale gymmet som er i en stor garasje. De har veldig gammeldags utstyr, men vi får da gjort det vi skal.

IMG_8246-001
Topp //Tights(sponsorlinker)

IMG_8236-001

Dagene går til soling, spising, trening og bading. Litt mer spising blir det og. En hverdag jeg lett kan bli vant med! Jeg velger å ikke bruke så mye tid på bloggingen denne uka, rett og slett fordi jeg har et privatliv og et liv utenom som jeg vil bruke tid på å leve istede for å bruke tid på å dokumentere. Håper det er forståelig 🙂 Jeg har skrevet ferdig noen innlegg på forhånd, så dere får updates på bloggen likevel 😉

Kostholdet består av kinesisk buffet, biff, mexikansk og igrunn alt mulig som er godt og som frister. Nazi kan man være hjemme! Håper alle har det bra hjemme i kalde nord!
Vi nyter tilværelsen 😀

IMG_8257-001

IMG_8138-002

 

JULIES MATMUFFINS

Ehehhee …:)
Har et håp inni meg om at jeg skal bli en kløpper på kjøkkenet, og da prøver jeg meg litt her og der på nye ting. Jeg tenkte å prøve meg på hjemmelaga matmuffins i forige uke, og slik ble det:

IMG_8084-001

4 egg
100 g skinke
3 ss bakepro (tilbud!)
1/2 paprika
Agurk
100 g cottage cheese
Masse oregano, purreløk, salt og hvitløkspepper

Helte det oppi muffinsformer og stekte på 200 grader i 15 min eller noe sånt. (Så egentlig ikke på klokka..:P ) Ville hatt ost på toppen, men det hadde vi ikke i hus. Det smakte godt, men egentlig helt orginal omelett. Litt gøy med muffinsformer da 🙂 En ting er sikkert – jeg skal skaffe meg silikonformer. Det gjør det mye lettere å lage alle slags former for muffins vil jeg tro.

Det som er så genialt med egg er jo at det stivner, så det ble fint hold i disse. Litt styr å få dem ut av formene, men eller bra ! Tror nok likevel at jeg får for ferdigmix med matmuffins neste gang…:P

IMG_8086-001

IMG_8089-001

Et siste tips: ikke glem nyttårssalget til x-life! Du kan fortsatt få med deg noen godbiter 🙂 For eksempel varme gensere fra KariTraa eller kosttilskudd som gir deg kontroll på søtsuget, I Control 😉

DØDEN FOR 5 MYTER

Det florerer av myter om trening og kosthold. Dette er noen av dem som jeg støtt og stadig hører rundt omkring. Disse må dø en gang for alle!

1. Jeg brenner mer fett om jeg ikke spiser etter kl.18.
Dette er feil på alle mulige måter. Jeg vil tro at grunnen til at denne myten oppsto, er at mange blir kjeskne på kvelden og spiser derfor masse godis og dritt som fører til kalorioverskudd. Om du går opp eller ned i vekt kommer an på hvor mange kalorier du spiser TOTALT, uansett om du slutter å spise kl.22 eller kl.17.

2. Hver muskel må ha 1 ukes hvile før du trener den igjen
Om du er dopingfri så skal det mye til for at du klarer å ødelegge muskelen så kraftig på en økt i uken at du trenger 1 ukes hvile før du kan bruke den igjen. Nå tenker du kanskje at «ja, men jeg trener sykt tungt». Det gjør du helt sikkert, men dette stemmer for de aller, aller, ALLER fleste. Brystet ditt er klart igjen til bruk fortere enn du aner etter «chest day». Med mindre du er nybegynner eller har hatt en periode med høy frekvens, vil du mest sannsynlig få mye raskere fremgang om du øker frekvensen. Det har jeg skrevet om her.

IMG_8156-001

3. Jeg blir feit av fett.
Fett er essensielt for vår eksistens. Fett er med på å opprettholde så og si alle kroppens funksjoner, cellemembraner, hormonbalanse mm. Ikke unngå fett! Selolje, egg, kokosolje/melk og avocado er fantastiske kilder til fett. Daglig inntak bør være en selvfølge. Og igjen – det du «blir feit» av er kalorioverskudd, ikke et næringsemne.

4. Jeg kan ikke ha karbohydrater på kvelden, det lagres da som fett hvis jeg er i ro.
Jeg siterer Børge Fagerli: «I løpet av dagen blir både fettceller og muskelceller mer insulinresistente, men når man bruker musklene på trening så økes insulinfølsomheten selektivt i muskler, og innkommende kalorier har en høyere sannsynlighet til å styres til oppbygging og restitusjon over lagring i fettcellene«.  Spis karb på kvelden for restitusjon etter trening, mindre cravings, kontrollert sult og bedre søvn.

5. Jeg må spise frokost, hvis ikke stopper forbrenningen.
Først og fremst: Ingenting i kroppen din stopper opp så lenge du er live.  Spis første måltid når du er sulten. Om det er kl.07 eller kl.12.30 spiller ingen rolle.

IMG_8126-001
Topp // Tights (tilbud!!!)

FROKOST FORSLAG

Er du gått i brød- eller knekkebrødfella? Her er noen forslag til frokost til deg som vil leve sunt! 🙂

Omelett – min favoritt ♥
Egg er enormt næringsrikt. En god kilde til protein, fett og masse næring. Det metter også svært godt! Selv liker jeg å ha i kylling eller skinke, litt ost og gjerne også litt cottage cheese på siden sammen med tomat eller paprika og agurk. Krydre med det du vil. Oregano, salt og purreløk er favoritter hos meg 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Microbrownie
Proteinrikt, sunt og utrolig godt! Oppskriften har jeg lagt ut her. Det du trenger er bare sjokoladeprotein, kokosmelk, litt bakepulver, søtning, vann og en micro 🙂

Proteinpannekaker
Her finnes det mange forslag til oppskrifter, blant annet denne som jeg postet for en stund siden. Legg til en most banan for enda mere smak ! Ferske, saftige pannekaker med herlig innhold. Hvis du er litt på latsiden kan du gå for pannekakemiks som er et godt alternativ til en sunn frokost.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Salatbar – på farta
Enkelte dagligvareforretninger har salatbar hvor du kan plukke det du vil. Selv liker jeg skinke, egg, fetaost, grønnsaker og litt krydret makaroni. En sunn og god frokost selv om du er på farten.

Matmuffins
Enkle, gode og sunne matmuffins uten gluten og sukker. Erstatt gjerne oljen med mager kesam og bruk det fyllet du ønsker selv. Eksempel: kylling, bacon, tomat og løk. Nam nam 😉

218800

KITCHEN POSE

Fredag igjen !

IMG_8098-002

Ingenting er som fredagsfølelsen, og den er like god hver uke spør du meg. Jeg elsker fredag ! I dag er jeg likevel litt stressa. Vi reiser til Gran Canaria i morgen tidlig og jeg stresser alltid med pakkingen. Livredd for å glemme noe! I tillegg har jeg en del jobb som skal gjøres før vi drar, samt blogginnlegg som skal skrives. Vel, jeg kommer vel gjennom.

Jeg er grisestøl i kroppen i dag etter to saltimer i går som jeg ikke pleier å gå på. Herlig! Godt å kjenne at kroppen har slitt litt. Hele kroppen fikk kjørt seg på helt andre måter enn den pleier.  På mixfiten hadde vi sirkeltrening med mange øvelser, blant annet kettlebell swing, american swing, bearsquat og burpees. 40 sek jobb, 10 sek hvile. Døøøød!

Jeg måtte slå til med en kjøkkenposering for dere i dag. Fitness longtights fra Better Bodies er på tilbud hos x-life denne måneden med to hudre kroner (!!) rabatt, så jeg anbefaler deg å slå til om du har lyst på denne ! Jeg har hatt min utrolig lenge og har sikkert vasket den førti ganger. Kvaliteten er det ingenting å si på. Den fine toppen finner du her 🙂

IMG_8107-001

IMG_8105-001

Ønsker alle en fin fredag !
Om du ønsker hjelp med trening og kosthold, send meg gjerne en mail på din.pt@live.no. Når jeg er tilbake fra ferie om en uke vil jeg hjelpe nettopp DEG som ønsker å nå lengre og få resultater 😉

Innlegget inneholder sponsorlinker

UT AV KOMFORTSONA

IMG_8064-003
Deilig genser fra Craft

Jeg skal ut av min trygge komfortsone i dag og prøve ut en saltime på Shapes som heter Mixfit. Jeg utfordrer derfor leserne mine til å gjøre nettopp det – trø ut av det trygge som du alltid gjør og gå for en treningsform du kanskje ikke er så god i, eller som du aldri gjør! Jeg vet hvertfall for min egen del at kondisjon og høy-høy-høyrep trening ikke er min sterkeste side, så da vil jeg gå for det i blant. Jeg er for å gjøre andre ting av og til, så man ikke kjører seg inn i et komfortmønster og gjør kun det man er god i fra før 🙂 Er du med?  😉

IMG_8074-002

IMG_8068-002

 

JEG GIR OPP

Neida, bare nesten.

Av og til vil jeg bare klistre på et smil og nikke, jatte med og gi helt opp å dele min mening om alt som diskuteres om trening og kosthold. I treningsbransjen er det enormt mange meninger – og ikke bare meninger men svært bastante meninger og mye det-har-jeg-erfart-så-det-stemmer-for-alle mentalitet.

Jeg kan godt diskutere, men av erfaring så fører det til uvenskap og murring, usaklig krangling (spesielt på nett) og generelt dårlig stemning. Det er ikke om å gjøre å dele sin mening, det er en kamp om å rettferdiggjøre det man selv gjør og forsvare det med sitt liv. Med unntak- noen kan faktisk diskutere saklig.

Man kan vise til forskning, egen erfaring og all logikk i himmel og på jord, og likevel vil det alltid være noen som er uenig. Når det kommer til treningsresultater så er det så uendelig mange variabler som spiller inn på et resultat at det er så og si umulig å si at det er omega3 som gir optimal fettforbrenning eller at det er 58 timers hvile som gir stor biceps. Det er sikkert en kombinasjon av en million ting som fører til muskelvekst i kroppen, eller fettforbrenning for den saks skyld.  Det er ikke nødvendigvis den «magiske» morraturen du absolutt skal gå.

IMG_7597-001

Alle kan ikke være enige om at alt er bra, så velg deg ut noe du vil teste ut og virkelig gå for, eventuelt velg deg en PT som du vil stole på. Selv bruker jeg metoder som jeg har troen på og som jeg mener er bra, og ofte stemmer det også for mine kunder. Det passer likevel ikke for alle, og det er derfor jeg har individuelt tilpassede opplegg som jeg justerer. Det er også slik at enkelte får best resultat av helt andre filosofier enn mine, og slik vil det alltid være.

Jeg blir stadig fristet til å tenke: Nå søker jeg jobb på Rimi.
Jeg orker ikke å heve stemmen, bruke albuene og braute meg frem med mine meninger og trening- og kostholdsfilosofier som om jeg var verdensmester. De som vil lytte får lytte. Jeg deler egne erfaringer og kunnskap jeg mener er rett og gjør mitt beste. De som vil brøle i munnen på meg og kravle seg opp på pidestalen med seg og sitt, viker jeg frivillig unna. Værsågod, gå forbi…

Jeg har ett ønske for 2014: Less talking, more action.

Mener du at du har verdens beste treningsmetode og måte å gjøre alt på – vis det i form av resultater, og hold munn frem til du har dem klare, så kan vi leve i undring sammen om hvilke av valgene dine som tok deg dit.

less-talk-more-action-01

JEG LURER PÅ…

God formiddag !
Jeg fyker straks avgårde på jobb. Jeg har fått unnagjort en masse ting siden jeg sto opp og den følelsen er så digg. Nettcoaching, kaffedrikking, støvsuging og bildetakning. Ikke gærnt! Jeg vil gjerne vise dere rohnisch tightsen  og puma t-skjorta med feminine detaljer som er på tilbud hos x-life i januar. Dere har sikkert sett den før. Høy i livet med snøring, fint mønster og herlig passform. Spesielt grei å bruke til intervaller da den ikke sklir ned !

IMG_8057

Tights (tilbud!) // T-skjorte (tilbud!) // Lue (adlinks)

IMG_8059

Også til tittelen…
Jeg har skrevet ferdig noen innlegg som jeg er usikker på om jeg skal publisere, så da vil jeg høre med dere. Liker dere innlegg som kan skape diskusjon, eller er det bare slitsomt? Jeg har jo lyst til å få ut det jeg tenker på her på bloggen, men samtidig vil jeg jo skrive om det som interesserer dere også 🙂 Har du noen tanker om det, hyl ut! 🙂

HVORFOR TRENER DU ?

Følelsen av løfte noe du ikke trodde du ville klare.
Følelsen av å løfte din egen kroppsvekt.
Følelsen av å holde ut litt lengre.
Følelsen av å tyne ut det siste du har.
Følelsen av at kroppen lystrer og spiller på lag.
Følelsen av mental og fysisk styrke.
FØLELSEN AV Å HA DET BRA.

16 (2)

Jeg har vært mye i tankeboksen rundt dette med treningsglede og hva som er grunnen til at jeg trener. Det er ikke til å legge skjul på at grunnen til at jeg begynte med styrkeløft igjen er fordi jeg var drittlei kroppspress og fokus på utseende. Det virker som de fleste i dag trener for å stille i konkurranse. Og nei- jeg mener ikke at det i seg selv er det gale, men jeg syns det er trist at grunnen til at mange går på trening ikke baseres på treningslyst og glede men mer på «burde, skal, må».

Hva skjedde med å trene fordi det er gøy?
Hva skjedde med aspektene i lista ovenfor?

Det er in å «måtte» gå morracardio kl.5 på morgenen og det er in å presse i seg tunfisk og kylling kl. 14, kl. 17 og kl. 21. Det er in å overspise på spisedager og freemeals og pirke i salaten utenom. Hva skjedde med måtehold, den gyldne middelveien, hva skjedde med trivsel? JEG MENER IKKE Å DØMME NOEN ELLER Å TA ALLE UNDER EN KAM HER

18
Foto: Helene Drage Sommer

Jeg har adri vært så avslappet og jeg har aldri følt meg bedre, både fysisk og psykisk. Jeg «må» ingenting. Jeg liker det jeg gjør, det jeg trener og det jeg spiser. Om jeg vil gå tur og ikke vil opp kl.05, så går jeg tur kl.17. Vil jeg ikke ha kylling så spiser jeg kesam, eller pizza for den saks skyld. Jeg trener fordi det er gøy og fordi det gir meg glede. Sprettrumpe, flat mage og alt det andre er en bonus og ikke meningen med min eksistens.

SØNDAGSSVETTE

Dagen min startet (litt for tidlig til å være helg) kl.10 på Aqurama i Kristiansand sammen med Cathrine, Mariann og Trine. Vi skulle møtes for en fellestrening med JP.Haugen. Litt div. styrkeøvelser og moro. Vi endte opp med en sirkeltreningsøkt som ikke lignet grisen. Haha.
Pushups med beina på kasse, roing i slynge, dips, markløft med kettlebell, burpees, pistolsquats, landmines og box jumps. 40 sek på hver øvelse gange 3 runder. Heftig shit!

Jeg liker ikke å bevege meg så mye over bakken og foretrekker bakkekontakt, så box jumps er ganske langt unna komfortsona mi, haha. Jeg fikk mannet meg opp til litt hopping og det var jo faktisk utrolig moro 🙂 Det skal jeg øve mer på! Spenst er jo gull. For min del gjelder det bare å faktisk tørre… 😉 Se denne flotte landingen min. Fint og grasiøst:

Atkins

Haha noe så grusomt 😀
Det var hvertfall gøy å prøve og vi fikk en rå (og svett) start på dagen! Jeg fikk ikke tatt noen bilder, men det skal jeg sørge for neste gang. Utrolig moro med litt sosial trening og felles svette!