KJITTKJATT, TRENING OG RYGG

IMG_8966-001
Fredagskos; proteinkaffe med sjokoladestevia 🙂

Takk for god respons på innlegget mitt om «ulovlige» matvarer i går! Gøy å se litt engasjement rundt det jeg kommer med 🙂 Jeg har mange tanker i hodet mitt om mye rart om dagen, så heldigvis har jeg en blogg jeg kan spy ut på, hehe.

Dagen i dag er fullstappet med jobb da dette er en god periode jobbmessig. Et lite innlegg må jeg uansett prioritere å få ut til dere. Jeg ser frem til en rolig helg med avslapping etter en hektisk uke. Så gjelder det å klare å slappe av ordentlig da, i hodet også…. Absolutt noe jeg må jobbe med.

IMG_8976-002
Topp som fremhever ryggen (adlink)

Joggebuksa er på og helgemodus er snart inntatt. Bare noen timer til med jobb før jeg slenger beina på bordet og lader opp til styrkeøkt med mannen. Jeg har enormt bra fremgang i styrke om dagen, og jeg føler meg til tider helt uslåelig. Utrolig digg følelse! På onsdag hadde jeg 4 reps på 65 kg i benkpress, så min gamle pers på 72,5 kg er snart i boks tenker jeg. Glede 😀

Jeg får en del spørsmål på mail ang. ryggøvelser, og vet dere hva – det er et hav av dem, og jeg kan si såpass at de som funker best det varierer fra person til person. Vi har forskjellig fysikk og gener hele gjengen, så du må finne det som funker for DEG. Jeg har gode gener for rygg og bygger derfor relativt lett. Mine favoritter er markløft, enarmsroing og vanlig roing og de funker for meg fordi jeg klarer å pushe meg bra og yte 100%. Om du bruker øvelser du egentlig ikke liker så kan du vedde på at du ikke klarer å prestere som du kunne gjort med en øvelse du liker. Det som funker best er ofte det du klarer å gjøre 100%. Tenk litt på det 😉

IMG_8973-001

«MATVARER DU IKKE BURDE SPISE» – MITT SVAR

Jeg regner med at mange av dere leser treningsforum på nett?  De postet nettopp denne artikkelen om «9 matvarer du ikke burde spise«.

Tittelen i seg selv blinker rødt i mine øyne…

IMG_8931-001

☻ Punkt èn.
Ingen matvarer er usunne i seg selv. Det som blir usunt er når man spiser for mye av det.

☻ ☻ Punkt to.
Lettbrus har ikke kalorier og man legger ikke på seg fett fra noe uten kalorier. Lettbrus «lurer» heller ikke kroppen til å lagre ditt og datt. Blir du søtsugen av lettbrus, begrens deg eller dropp det. Blir du ikke søtsugen av det, kos deg med lettbrus for all del !

☻☻☻ Punkt tre.
Det er forskjell på «usunn» og «lite næringsnyttig». Posesupper gir ikke mye næring og er derfor ikke like bra som suppe laget av ekte råvarer, men det er ikke usunt av den grunn. Liker du posesuppe og koser deg med det, så go for it. Tilsett gjerne friske grønnsaker og en proteinkilde så har du et fint måltid.

IMG_8908-002

☻☻☻☻ Punkt fire.
Riskaker har høy GI – ja, men det betyr ikke at man ikke bør spise det. Spiser du riskaker sammen med en proteinkilde så blir GIèn lavere. Riskaker kan fint benyttes som karbkilde i hvilket som helst måltid, så lenge det kombineres med protein, noe du bør ha i alle måltider.

☻☻☻☻☻ Punkt fem.
Popcorn, hvitt brød, frokostblanding… Nei, det er ikke næringsnyttig mat, men usunt? Nei, det syns jeg ikke. ALT med MÅTE. Koser du deg med hvitt brød eller litt popcorn på lørdag – gjør det med god samvittighet. All mat vi spiser MÅ ikke være 150% næringsnyttig 100% av tiden. Skal du ned i fettprosent så må man være mer nøye med matvalg da man har begrenset med kalorier pr. dag, og da bør man passe  på å få i seg mat som metter og gir kroppen det den trenger.

Vi trenger ikke flere regler på hva som er sunt og at vi ikke på ditt og ikke må datt. Bruk sunn fornuft og moderer inntaket ditt av alt du spiser. For mye og for lite skjemmer alltid ut!

HODET OVER VANNET

Har du merket hvor intens konsentrasjonen din blir på det du elsker å drive med? Om det er fitness, ernæring, boxing, dans, crossfit.. hva som helst. Å være lidenskapelig gjør at man går inn i sin egen boble og konsentrerer seg om det man elsker å drive med. Det er herlig å ha en lidenskap og jeg er sikkert ikke alene. Det er som om det er deg og interessen din i en egen liten verden når du tenker på det. Interesser som tar mye oppmerksomhet og energi kan fort ta mye av dagen din og hjernekapasiteten din. Du tenker på det, drømmer om det, snakker om det.

Har du husket å ta deg pauser? Puste dypt, trekke frisk luft og gi hodet litt fri, selv om du elsker det du gjør ?

IMG_8348-002
T-skjorte // Tights (adlinks)

Jeg tenker ofte på at jeg virkelig elsker det jeg gjør, og at jeg er heldig som kan ha det som levebrød. Jeg elsker å tenke og finne ut gode løsninger, evaluere og vurdere i forhold til jobben min. Men lidenskap kan bli en bør om man ikke gir seg selv fri og rom for å innta andre impulser. Å hele tiden ha tankene på jobb kan få det til å flyte over. Jeg vil ikke at jobben min skal drukne meg, noe som er fort gjort at det gjør når man er engasjert, også personlig involvert, og lidenskapelig og i tillegg har kontor hjemme og kontortid som fort går utover hva som var planlagt.

Uansett hvilke pasjon du har – sørg for å gi hodet hvile slik at du får ny energi og påskudd av impulser fra andre ting. En lidenskap kan kveles om den ikke får rom. Jeg vet selv at jeg har en vei å gå når det kommer til dette og jeg skriver dette mest for min egen del. Jeg må lære meg å gå fra jobb og ikke være der i tankene hele døgnet, på lik linje med andre som er på gymmet i hodet  de 23 timene i døgnet de ikke er der fysisk.

IMG_8815-001

Jeg skal skrive ned noen avkoplingstips til deg som merker at dette kan gjelde deg. Det er viktig å huske at man har et liv utenom interessen sin, selv om det å være i «bobla» ofte kan føles som det mest rette hele tiden, siden det er der du er produktiv, kreativ og drømmende. Gi hjernen og kroppen rom og pauser fra din lidenskap, hvis ikke kan det kanskje ende opp med å bli for mye av det gode.

ÅRETS FØRSTE

IMG_8943-001

IMG_8513-001

På mandag hadde jeg ÅRETS FØRSTE powerwalk UTE !
Hæ, sier du kanskje. Vel, jeg hater kulde og snø, så om de to elementene finner sted så kan du vedde på at jeg befinner meg  innendørs. Alt av cardio frem til nå i år har altså vært inne, men mandag var dagen for første økt ute. Deilig !

Litt kaldt var det, men med to lag bestående av tights med høyt liv, joggebukse, kompressjonsgenser og varm genser fra craft så gikk det fint. Man får fortere varmen med flere lag og da blir det hele mye mer behagelig. Litt svette er heller ikke å forakte !

Det er noe magisk med å gå ute og oppleve naturen, selv om det kanskje bare er langs veien blant hus og biler. Frisk luft gjør underverker for et stresset og oppjaget hode og kropp. Jeg vet for min egen del at jeg må prioritere dette oftere. Skikkelig kvalitets-me-time og ikke den type me-time jeg har med blogging eller andre ting som engasjerer hodet.

♥ Jeg minner om programmet jeg la info om i går for dere som gikk glipp av det. Nå har du mulighet til å øke styrke i baseøvelsene samt bygge skikkelig rumpe. Les mer her ! 😉

S.T.P – TILBUD PÅ PROGRAM TIL MINE LESERE

 

blogg 201415

Husker dere jeg nevnte at jeg holdt på å utvikle et program for økning i styrke i baseøvelsene og chins samt «rumpeløft»? Vel, nå er det ferdig utviklet i samarbeid med min kjære Gøran, og jeg vil gjerne tilby det til dere som er interessert !

VIL DU:
– Øke styrken i knebøy, benkpress, markløft og chins?
– Bygge rumpe?
– Bli generelt sterkere?
Les videre !

Kriterier for at du skal få noe ut av programmet:
♥ Du må ha god erfaring med baseøvelsene og mestre god teknikk
♥ Du må ha 4 dager tilgjengelig for styrketrening og holde deg til programmet
♥ Du må spise tilstrekkelig med mat

Programmet består av 12 uker inndelt i 3 faser. Knebøy, benkpress, markløft og chins er satt opp med styrkeøkning som prioritet, og i tillegg er det lagt inn isolasjonsøvelser for rumpa. Hele kroppen trenes, men dette er hovedfokuset. Prisen er 650 kr. Er du interessert? Kontakt meg på din.pt@live.no

Det er ikke inkludert oppfølging og personlig tilpassing med i programmet. Ønsker du personlig oppfølging ser du priser og info om det her, eller program og/eller tilpasset kostplan uten oppfølging her.

BOOTYMANDAG – EN ØKT TIL DEG

IMG_8566-001
Topp (tilbud!) // Tights // Sko til styrketrening // Reimer (adlinks)

Varm opp med dynamisk tøying som jeg skrev om her. Dette vil bidra til bedre teknisk utførelse og bedre kontakt med setet.

♥ Glutebridge uten vekt – aktiveringsøvelse – 2 sett x 10-12 reps
♥ Knebøy eller zercher squat – 4-5 sett, 3-6 reps
♥ Rumenske markløft – 3-4 sett, 6-8 reps
♥ Glutebridge eller hipthust med 2 sek hold  på topp, 2-3 sett, 8-10 reps
♥ Pull through – Myoreps 20-25+5x

Jeg har skrvet om myoreps her.

Her har du en fullferdig bootyøkt  🙂
Husk at om du har høy frekvens (trener rumpe og bein ofte) bør du ha færre øvelser og sett enn dette pr. økt !

IMG_8852-001

JULIES SNICKERS-SNACKS

Lyst på en liten dessert i dag?
Dette lager du enkelt med ingredienser de fleste har i skapet 🙂

Du trenger:
2 ss mandelmel
1 ts kakao
1 ss sjokolade proteinpulver
1-2 ss sukrin gold
2 ss mager kesam
1-2 ss peanøtter eller peanøttsmør
4-5 ruter valgfri sjokolade, jeg brukte denne

IMG_8817-001

Rør alt sammen i en liten boks utenom sjokoladen. Du kan også forme små kuler om du vil. Putt boksen i frysen mens du smelter sjokoladen. Når boksen er avkjølt og sjokoladen smeltet, heller du den over blandingen og setter den i frysen igjen. Om et kvarters tid er det klart til spising 😀 Det blir en fin liten søndagssnacks 🙂

IMG_8821-002

IMG_8822-001

Innlegget inneholder sponsorlinker

COLOR SPLASH

Desktop44
T-skjorte // Tights // Singlet // Sportsbh

Er det flere enn meg som er klare for VÅR og SOMMER ??
Arg, jeg kler meg farerikt i protest mot vinteren som aldri ser ut til å gi seg. Jeg er så absolutt et sommermenneske og elsker sol og varme. Vinteren bruke jeg stort sett bare på å vente på sommeren, tragisk nok. X-life har fått inn haugevis av sommelige nyheter med fine, sterke farger. Perfekt for oss som liker å lyse opp litt ! 😉 Sjekk ut alle nyhetene her. Litt for en hver smak 🙂

Jeg gjør sport i å kle meg fargerikt på trening om dagen, kun for å protestere mot det grå og kalde været! God lørdag alle sammen 🙂
IMG_8812-003

FREDAGSTIPS FOR PRESSØVELSER

 

IMG_8918-001IMG_8919-001

Får du vondt i håndleddene under trening av f.eks pressøvelser?
Gode håndleddbeskyttere med solid støtte kan være til god hjelp i tillegg til å holde et rett grep så langt det går, selvsagt. Jeg som trener mye benkpress i løpet av en uke bruker disse flittig på de tyngste løftene og har ingen problemer med håndleddene. Når de stakkars ledda skal presse på min egen kroppsvekt og mer så er det bare bra å støtte opp. Du får disse fine wrist wrapsa i rosa her og i sort her. Det er jo litt gøy å freshe opp antrekket med dem også 😉

Dagens antrekk ble ganske fargerikt med blå better bodies singlet og capri med blå striper, og det passer meg perfekt. Farger gjør meg glad!

IMG_8911-001

FITNESSFORSTYRRET – MITT SVAR

De fleste har vel lest blogginnlegget til Nora? Hvis ikke finner du det her.  Nora beskriver baksiden av medaljen ved å komme i konkurranseform og perioden etter konkurranse. Hun er en aktiv utøver og vet hva det vil si å gå gjennom en diett og også hvordan det er etterpå man har fullført.

Jeg syns blogginnlegget fortjener stående applaus både fra fitnessmiljøet og fra andre som ikke kjenner det. Mange deler innlegget og roser henne for å fortelle det som det er, men hva er det jeg ser? Enkelte stiller seg opp i forsvar og mener at Nora er hyklersk, at hun ikke står for det hun har gjort og at hun ikke  er istand til å konkurrere.

Hadde jeg hatt hår på ryggen så hadde de stått i været.

Alle, og da mener jeg ALLE som har hatt en ubehagelig lav fettprosent vet at det er hardt å komme dit, og jeg vil påstå at samtlige også vet at det kan være vanskelig å gå opp i vekt igjen og man føler seg «dårlig form» med normal fettprosent. Ikke kom her å si at den følelsen er god (kanskje for enkelte mannfolk, men ikke for mange av jentene). Man får et forstyrret, ja FORSTYRRET syn på hva en bra kropp er, rett og slett fordi «bra form» for en fitnessutøver betyr lav fettprosent.

1391742_643652065678861_1543223047_n

Hun forteller at hun så på bikinibildet av seg selv uten konkurranseform og tenkte at hun var «feit» – og tok seg i det. Det er jeg sikker på at de fleste andre utøvere også tenker om seg selv om de går opp i vekt. Jeg har jo hørt flere som tar tak i magen sin og sier «nja, formen er ikke helt bra for tiden, men den skal bli bedre» når fettprosenten er lavere enn hos folk flest… Dette er en ærlig sak, og all ære til Nora som faktisk innrømmer det !

Selv har jeg høyere krav til min egen fysikk og form enn ei vanlig jente i gata, og det er fordi jeg har konkurrert i fitness og fordi jeg har kjent på kroppen hvordan det er å være i form. Jeg skylder ikke på fitness, men jeg sier heller ikke at å konkurrere ikke gir et forstyrret bilde av egen kropp, for det gjør det !

Mener Nora at fitness er djevelens verk? Nei. Mener hun at fitness har skylda for at hun har hatt tunge dager? Nei. Hun beskriver en forandring som skjer på synet på seg selv og kroppen når man går gjennom en endring på såpass kort tid. Det er ikke verre enn det. Hun fortjener skryt for å være ærlig og dele sin erfaring som aktiv utøver. Flere burde gjøre det samme slik at sporten ikke ble fristende for de som ikke tåler motstand og hardkjør. Det er en hard sport, la oss ikke late som noe annet! For min del digget jeg at det var hardt og krevende, og det gjelder nok de feste som stiller også. Det er en ekstremsport, og det er en SÆR sport! Vi blir vant med at lav fettprosent som for «vanlige folk» ser helt sykt ut, er bra.
Er det egentlig negativt? Ikke nødvendigvis, men det er verdt å vite om for de som ikke er kjent med gamet de skal trø inn i.

HJEMMELAGA PROTEINBARER

IMG_8763-002

Du trenger;
♥ 2 scoop sjokoladeprotein
♥ 1-2 ss Sukrin gold
♥ 3 ss kokosmel
♥ Litt melk eller vann
♥ Valgfri sjokolade

Bland sammen alt utenom sjokoladen. Tilsett melk/vann til du får en deig som kan formes til barer. Form den størrelsen du vil ha og  legg dem i frysen til avkjøling. Smelt sjokoladen i et vannbad (jeg prøvde i mikroen og det tok jo omtrent fyr! :O)  og hell over barene når du har hatt dem litt i frysen. Jeg brukte Toppris. Disse ble så GODE!

Perfekte til etter trening på lørdag 🙂 Hvis du bruker mørk eller sukkerfri sjokolade funker det bra til hverdags også spør du meg 😉

IMG_8766-001

IMG_8768-001

IMG_8790-001

 

TRE HJERTER

God morgen !
Jeg er straks på vei ut døren, men først vil jeg gi dere noen tips.
♥ Dere husker spørsmålsrunden vi hadde på x-life sin facebook side? HER ser du svarene vi ga om trening og HER ser du svarene vi ga om kosthold.

♥ Du kan fortsette å stille meg spørsmål i kommentarfeltet HER. Jeg svarer på videoblogg litt etterhvert.

♥ X-life har 30% på ullundertøy fra Kari Traa nå, så da har du mulighet til å skaffe deg gode, varme kvalitetsklær til en billig penge.

KARI_Trend_hoved_bredde-001

Senere i dag skal jeg dele en knallgod oppskrift med dere som passer bra som hverdagssnack (spør du meg! ;)) Følg med 😀

HVA ER EGENTLIG ET SUNT KOSTHOLD ?

Hva er egentlig et sunt kosthold?

Er det å unne seg det man har lyst på når man har lyst på det? En gang i uken? En gang til dagen?  Er det sunt med litt sjokolade på lørdag eller 1 chipspose, 1 sjokoladeplate og en kake? Er det å spise grønnsaker hver dag, få i seg nok proteiner eller drikke to glass melk eller 2 liter vann? Spiser du sunt når du får i deg alle vitaminer og næringsstoffer?

Jeg spurte meg selv dette spørsmålet her om dagen etter at jeg hadde spist enten mørk sjokolade eller yoghurtnøtter hver dag i ca en uke. Jeg hadde ikke dårlig samvittighet, men satt med tanken om at jeg egentlig ikke hadde et sunt kosthold i og med at jeg hadde spist noe søtt hver dag. Men hvem bestemmer hva som er et sunt kosthold?

IMG_8872-002

Jeg mener at et sunt kosthold ikke kommer an på hva du spiser, men hvordan du har det oppi hodet ditt når og etter du  har spist. Om jeg er anstrengt psykisk så kan jeg spise så sunt som bare det, men jeg føler fortsatt jeg må spise sunnere. Om jeg er på en streng diett så er det ikke utelukkende sunt selv om det er sunn mat, med mindre jeg har det bra og trives med det jeg spiser.

Det er opp til hver enkelt å dømme om en selv har et sunt kosthold eller ei, for det er ikke bare maten vi spiser, men hva vi tenker og føler rundt det som gir oss følelsen av å være sunn eller ikke. Psyken og tankene våre er jo det som gir oss belønning eller straff utifra hva vi spiser.

IMG_8874-001
Topp // Kari Traa tights (adlinks)

Så lenge jeg spiser med god samvittighet så kan jeg spise litt av alt og likevel føle meg sunn. Den riktige godfølelsen kommer når jeg har det bra, og ikke nødvendigvis når kostholdet mitt er hundre prosent sunt.

For noen er et sunt kosthold og kun spise noe søtt på lørdager, for andre er det et sunt kosthold å spise litt sjokolade hver dag. Hva er DIN definisjon på sunnhet?

 

BOOTYMANDAG – TØYING

Det er mandag igjen!
Har du prøvd dynamisk tøying før rumpetreninga di? Det kan gi deg bedre kontakt med setemuskulaturen, og det er vel ikke å forakte? Sliter du med kontakt så ville jeg startet med dynamisk tøying i dag den dag ! Beklager litt dårlig kvalitet på videoen, men forhåpentligvis skjønner dere hva jeg mener.

Tips til tøyerutine:
♥ Hoftebøyere: 1 x 10-12 pr.side
♥ Setet/innside lår: 1 x 10-12 pr.side

IMG_8847-001
Lang topp // Lignende tights (adlink)

Jeg avslutter med glutebridge for å aktivere rumpa etter dette. Kjør f.eks. 2 x 15 uten vekt.
Alltid når du tøyer – hold litt, IKKE LENGE, slipp opp. Om du holder lenge så vil du miste styrke i økta. Er du veldig stiv kan du gjenta dette etter økta også. Husk når du tøyer hoftebøyere – ikke «slipp» hofta frem, men stram rumpa og press, slik at det strammer.

IMG_8851-001

UKAS SISTE ØKT OG MIN TRENING

IMG_8798-001
Highwaist tights (du får den i blå også!;)) // Adidas singlet (adlinks)

Hei alle sammen !
Det er søndag og klart for ukens siste styrkeøkt for min del. Som dere vet så er det kjæresten min som setter opp treninga mi, og dette programmet har jeg hatt utrolig bra fremgang med til nå. Det er noe med å ha noen andre som bestemmer. Når jeg setter opp mitt eget så blir det bare til at jeg endrer hele tiden og aldri får bestemt meg hva jeg bør ha. Da passer det bra å ha en dyktig kjæreste som setter opp for meg så slipper jeg å tenke selv ;P

Dagens økt består av
♥ Markløft stående på vektskive (for å øke styrken i bunnen av løftet)
♥ Dips
♥ Enarms sidehev med manual
♥ Eksplosiv knebøy
♥ Hipthrust

IMG_8554-001

Jeg har fire styrkeøkter pr. uke og en dag med kettlebell i tillegg. Cardio kjører jeg litt som jeg vil, så det blir noen 20 minuttere på ellipsen også enkelte dager, litt etter hva jeg har lyst til og orker. Øktene består aldri av mer enn 5 øvelser noe jeg syns er utrolig digg. Det er så rart, for veldig ofte har jeg ikke en gang lyst til å dra på trening, men når jeg bare kommer i gang blir det den ene knallgode økta etter den andre. Alt i alt er jeg inne i en god treningsperiode, og det føles bra 🙂

WHY I LOVE…

IMG_8837-001

Hettegenser // Blå capri (adlinks)

Det er helt sykt hvor populært det har blitt med 2xu tights. De er over alt og på alle typer kropper. Det viser jo egentlig bare at det rett og slett er for alle!

Jeg elsker 2xu fordi …
♥ Den sitter godt og sklir ikke ned
♥ Ingenting disser når jeg løper intervaller eller jogger/hopper
♥ Designet er stilrent og passer til det meste
♥ Den har snøring i livet
♥ Den gir inntrykk av tighte lår og en spretten rumpe

Min favoritt er som dere sikkert har skjønt; caprimodellen. Nå har jeg den både i hvit og i blå! Den lange er også god, men jeg har en forkjærlighet for capritightser og sånn er det bare 🙂

BIDRAR 2XU KLÆR TIL BEDRE PRESTASJON OG RESTITUSJON ?
Tja.. Selv tror jeg ikke noe på at trange klær øker noe annet enn treningslysten og motivasjonen man får av å føle seg bra 😉 Om det fungerer på noe annet så er det bare en bonus for min del. Det er uansett vanskelig å si om det er tightsen eller dagsformen som gjør at du løper fortere/lengre, eller om det er pga tightsen/genseren at du føler deg fit for fight igjen fort etter en økt 🙂 Det som er helt sikkert med 2xu er at det er kvalitetsklær med fin passform!

IMG_7687

Har du spørsmål om trening, kosthold og livsstil  eller ønsker til videoblogg-tema?
Skriv dem inn i kommentarfeltet i dette innlegget 🙂 Tusen takk !

KOSTHOLD I DÅRLIG PERIODE

I skrivende stund holder jeg på å laste opp en videoblogg til dere, så den kommer i løpet av dagen 🙂 Fredag er jo som dere vet min favoritt dag, og alltid den dagen jeg er mest inspirert og gira. Både blogginnlegg og jobbrelaterte ting får likosm skikkelig fart på seg på fredager! Love it.

Som dere sikkert har skjønt så er jeg litt «på tur» når det kommer til kostholdet om dagen. Jeg setter meg små mål og utover det så gjør jeg litt som jeg vil. Jeg orker ikke noe hardkjør og det å være så streng med meg selv hele tiden. Jeg var flink helt frem til jul, og selv om jeg savner stålkontrollen jeg hadde så må jeg bare innse at jeg er ikke like flink hele året. Slik er det rett og slett bare. Det å tvinge seg selv til å «ikke gjøre det» og «ikke spise det» når man er drittlei fører stort sett bare til at man gjør det motsatte. Not good.

IMG_8833-001
Topp // Sportsbh  (adlinks)

Jeg gir meg selv litt luft under vingene. Trener bra, spiser mat og prøver å godta at kroppen ikke blir mer og mer ripped akkurat nå. Jeg kaller det en oppbyggingsfase jeg… Tar det for det det er. Det er en tid for alle ting, og akkurat nå vil hverken hode eller kroppen ned i fettprosent, og det er faktisk helt ok.

IMG_8834-001

DET ER LETTERE Å BLI SINT ENN Å INNRØMME AT MAN ER SÅRET

Se for deg at du reagerte spontant hver gang du ble sint eller lei deg med å tenke over; Hvorfor reagerer jeg slik? Det at jeg ofte blir sint, skuffet, såret og lei meg er jo faktisk helt greit og ikke minst naturlig.

For min del så har det vært en befriende greie dette med å analysere hvorfor jeg reagerer negativt i forskjellige situasjoner. Hvorfor blir jeg f.eks irritert hvis samboeren min begynner å støvsuge stua;  Fordi jeg vet jeg burde gjort det selv.

Så hvorfor reagerer jeg ikke positivt til at han tar initiativ og tenker at neste gang skal jeg gjøre det selv, istede for å bli dritsur og furtete på stakkars mannen? Sak = Støvsuging av stua. Person: Jeg som ikke gadd/glemte det og føler meg snurt. Ser jeg på det i perspektiv at stua trengte å bli støvsugd så er det jo helt greit at det ble gjort. Ser jeg saken fra et personlig perspektiv så er det et problem at stua nå blir støvsugd. Skjønner ?

Dette gjelder i alle situasjoner, og spesielt når det kommer til diskusjon på nett. Hvorfor reagerer vi med å kvesse klørne og stiller oss opp i full rustning – fordi vi føler oss truffet, støtt og såret! Så hvorfor ikke bare innrømme det istede for å gå til motangrep? Vi må lære oss å skille SAK og PERSON ! Selv har jeg merket hvor mye enklere det er å diskutere ting saklig når jeg ikke er personlig eller følelsesmessig involvert, i forhold til når jeg er det.  BLOGG1

I debatten om dette med lettkledde bilder på nett så er det tydelig at problemet florerer. De som legger ut bilder av seg selv reagerer med å gå i forsvar. «Hud er helt naturlig, er det ikke lov å være stolt av seg selv» osv osv. Poenget som skal frem er jo at MÅTEN det gjøres på er problemet, men de fleste er så opphengt i at de føler seg truffet at de overser hele problematikken. Det er ingen som har sagt at det er noe galt i å vise hud eller å være stolt av seg selv, er det vel? Jeg, som er på den andre siden føler meg støtt når noen skriver at «de som reagerer er bare misunnelige og har ikke noe å vise frem selv», for da skal jeg få frem at det har jeg jaggu, og jeg er hvertfall ikke misunnelig ! Hva slags diskusjon blir egentlig dette? Et evig mas om at alle skal rettferdiggjøre sine egne reaksjoner og følelser. Skrik og skrål fra ende til annen.

Egentlig tror jeg de fleste er enige om de bare fokuserer på selve saken og ikke tar ting så inni hampen personlig, meg selv inkludert.

IMG_4003-001

Det er en herlig greie det der med å innrømme hva man føler og tenker. Jeg opplever en enorm støtte fra andre når jeg forteller hva jeg føler, for igrunn så er vi ikke så innmari forskjellige. Antakelig så vet diskusjonspartneren din akkurat hva det er å føle seg såret, støtt og stilt til veggs, og man vil mest sannsynlig møte mye mer omtanke og forståelse om man er åpen og ærlig.

Hva er dine tanker om dette ?

 

SMÅ MÅL FOR DAGEN

Jeg vet at mange av dere elsker å sette dere mål og jobbe mot dem, meg selv inkludert. I blant kan det likevel være vanskelig å «følge opp seg selv»  og egne krav. Jeg er hvertfall inne i en søtsug-periode, noe jeg forsovidt kommer i hver vinter, og det gjør det vanskelig å hele tiden holde seg i tøylene. Det er så fort gjort å handle seg noen yoghurtnøtter eller ta en rute eller ti med sjokolade når sjansen byr seg, selv om jeg vet at søtsuget ikke akkurat blir mindre av det.

Små mål for dagen er min redning. Jeg vet at jeg kommer til å spise noe søtt i løpet av dagen slik jeg har det nå, så da legger jeg heller listen litt lavere. Det er ikke noe vits i å sette for store krav til seg selv når man er i en «svak» periode (som jeg er i for øyeblikket).

IMG_8826-001

blogg 201411

Dette vet jeg at jeg kan klare, og det gjør meg veldig tilfreds ! Om jeg får i meg noen ruter med mørk sjokolade så har jeg likevel klart dagens mål. Oppfordrer deg til å sette deg mål for dagen. Små og 100% gjennomførbare !
Dagens antrekk er fargerikt og gjør meg glad på toppen av det hele. Deilig hettegenser fra Better Bodies, enhjørning sports-bh og anti-shake tights som er på tilbud nå 🙂 (adlinks)

IMG_8831-001

LYKKE – HVA ER DET EGENTLIG?

Vi har alle hørt om at man skal «do what makes you happy» osv osv, og det er ofte på instagramprofiler jeg ser dette sitatet. Det jeg blir sittende å lure på er; blir du lykkelig av prossessen og veien mot målet ditt, eller blir du lykkelig når du har fremgang og når målet? Det er nemlig to forskjellige ting.

Det er fort å tenke at «når jeg har gått ned de to kiloene så kan jeg gå med den buksa, det blir bra», og «bare jeg er fit til vi skal til syden, så blir det en bra tur». Hvis man sier det høyt til seg selv så er det lett å høre hvor absurd det faktisk er. Man setter livet på vent til man har oppnådd det man vil, og hva da hvis man ikke klarer det?

IMG_8814-001

Jeg mener absolutt man skal gjøre det som gjør oss lykkelig. Men jeg tror det er viktig å ta et dypdykk i seg selv og finne ut hva det egentlig er som gjør deg lykkelig. Har du egentlig en livsstil som gjør deg lykkelig? Gleder du deg over maten du spiser selv om du ikke går ned i vekt? Gleder du deg over treningen selv når du ikke merker fremgang? Eller er det fremgangen eller vektnedgangen i seg selv som gjør deg lykkelig? Du har kanskje merket at livet fort kan gå i mot deg hvis du ikke får igjen for strevet ditt…?

Husk på dette jenter og gutter;
♥ Lykke bør ikke baseres på hvor mye du klarer, presterer og oppnår ♥

Jeg mener at lykke er ikke et sted du kommer med rosa skyer og frisk bris i håret. Lykke er å trives med det man gjør og der man er, om du er i en forandringsprossess eller om du står på stedet hvil. Problemet er nemlig det at om du når et mål så vil du automatisk sette deg et nytt. Mye vil alltid ha mer. Jeg oppfordrer deg til å være lykkelig NÅ og ikke først når du har fått fremgang. Uansett hvordan du ser ut og om du er fornøyd med kroppen din eller ei!

Mine lykkefaktorer
♥ Å ha mennesker rundt meg som jeg er glad i. Kjæreste, familie og venner
♥ Trives med livsstilen min, uansett om jeg jobber mot et mål eller ikke
♥ Trives med jobben min
♥ Utfordre meg selv
♥ Min indre ro for at alt vil gå bra til slutt, og jeg er bra nok I DAG !

Om du tenker deg om – står «å være fit/slank» eller «å ha fremgang» automatisk på listen din?

Topp // Tights // Hårbånd(adlinks)

IMG_8805-001

BOOTYMANDAG – MYO-REPS

Det er mandag igjen og klart for mer rumpesnakk !
En ting som er gull når rumpa skal trenes – Myo-reps.  Ikke hørt om det? Da skal jeg forklare veldig forenklet.

IMG_8266-001

A) «12+3+3+3… »
Bruk en vekt du tror du kan klare mellom 12-15 reps med. Stopp når siste reppen er veldig seig. Kanskje du klarte 13 reps. Ta så pause på 4 sek, ta 3 reps til, 4 sek pause, 3 reps til osv.. til failure. Neste økt bruker du samme vekt. Når du har blitt såpass sterk at du klarer mer enn 15 reps i aktiveringssettet kan du legge på litt mer vekt og ender kanskje opp på 12 reps igjen.

B) «20+5+5+5…»
Bruk en vekt du tror du kan klare mellom 20-25 reps med. Stopp når siste reppen er veldig seig. Kanskje du klarte 22 reps. Ta så pause på 4 sek, ta 5 reps til, 4 sek pause, 5 reps til osv.. til failure. Neste økt bruker du samme vekt. Når du har blitt såpass sterk at du klarer mer enn 25 reps i aktiveringssettet kan du legge på litt mer vekt og ender kanskje opp på 22 reps igjen

IMG_7733
Athlete tights fra Better Bodies – rumpetightsen over alle rumpetightser 😉 (adlink)

Dette er to forskjellige myo-reps. Når du har fullført enten A eller B så er settet ferdig. Du kan bestemme selv om du ønsker å kjøre flere myo-reps sett, men ett sett er mer enn nok om du har høy frekvens på rumpetreningen allerede. Husk å være nøye med vekten du bruker slik at du virkelig får kjørt deg ut.

Øvelser som er perfekte til myo-reps er for eksempel pull through, glutebridge, hipthrust, kickback i kabel og strake markløft med hantler. Jeg skal få filmet et my-reps sett til dere så dere ser det i praksis. En ting er sikkert – det SVIR!  😀

 

HVA TRENGER DU ?

God søndag !
Løpingen gikk over all forventning i går. Etter 7 min var jeg ikke sliten, så jeg løp i totalt 20 min. Kjente at jeg kunne løpt lengre, men så blir «naturen» rundt litt for lite spennende i lengda, musikken blir litt for lite triggende og hele greia blir for kjedelig dessverre. Om jeg skal løpe lengre så må jeg uten tvil jobbe med den mentale delen… 😛 Det var hvertfall gøy å erfare at jeg er i mye bedre løpeform enn forventet og jeg hadde faktisk mer å gå på! Gøy 😀

Jeg tenkte å gi dere noen forslag på ting som er utrolig greit å ha i kjøkkenskapet når man ønsker å ha en sunn livsstil og også lage sunnere matretter og desserter. Inspirert av boken til Kristine så har jeg laget en liste over ting som gjør matlagingen av sunn mat enklere !

IMG_8791-001

Bakeprotein – Et proteinpulver uten smak som kan brukes som tørrvare
Proteinpulver – Gir ønsket smak og brukes som tørrvare
Sukrin / Sukrin gold – Erstatter sukker
Sukrinmelis – Brukes ved istede for vanlig melis
Steviadråper – For litt ekstra smakshint av f.eks karamell eller vanilje
Kokosmel – Velsmakende erstatning for mel, funker bra i både søte og ikke søte kreasjoner
Mandelmel – Velsmakende erstatning for mel, funker bra i både søte og ikke søte kreasjoner
Sesam mel – Tørrvare i usøtet mat som f.eks proteinbrød eller rundstykker

♥ Egg – Både hele egg og piskede eggehvitter kan brukes til mye
♥ Filadelfia light – Perfekt til glasur sammen med f.eks kakao og søtning
♥ Mager kesam – Tilfører poteinrik fuktighet i bakverk
♥ Kakao – Gir sjokoladesmak og antioksidanter
Mørk sjokolade (sukkerfri) – Til litt sunnere topping/ingrediens i desserter
Cocosa – Bra til steking istede for olje

IMG_8792-001

Har man dette så kan man lage det meste i boken til Kristine Weber. I tillegg til kjøtt/fisk, grønnsaker og søtpotet/potet selvsagt. Har man et velfylt kjøkkenskap er det mye lettere å finne inspirasjon til å prøve nye ting ! Jeg er super inspirert, og det neste jeg skal prøve er proteinbrød som jeg kan ha pålegg på. Jeg har hooket av det jeg vil prøve først i boken, og som dere ser så er det en del fristende allerede…. 😉

Innlegget inneholder sponsorlinker

 

LØPING – HAR DERE TROA PÅ MEG ?

Jeg er på vei ut døren for å gjøre to viktige ærend. Solarium og en liten morgencardio. Jeg ble inspirert av Helene og bestemte meg for å teste løpeskillsa mine på mølla. Når løpte jeg sist? Det var vel etter katten min, og ikke noe lengre enn 20 meter… :S

IMG_8741-001

«I min tid» når jeg drev med sprint på bane så kunne jeg fint løpe 20 min lett jogg uten problem, og 3 km på 15 min gikk fint. Nå derimot… Hvis jeg klarer sammenhengende i 7 min så skal jeg være grådig fornøyd, og det er dagens mål ! For anledningen har jeg på meg antrekket jeg fikk av verdens beste sponsor i posten i går. Ny 2xu capri tights i blå, ny og lang topp fra adidas og sportsbh fra Reebok i den fineste fargen i verden. Føler meg som en enhjørning med denne sportsbhen!! 😀

IMG_8747-001

IMG_8753-001

Kaffi og Fres er plassert i magen. Nå gjelder det bare å finne ut hvor sprek denne gjyngehesten/enhjørningen (?) er ! Jeg er et levende bevis på at PT’er kan være i dårlig løpeform. Ja, intervaller går fint og styrketrening går veldig bra, men jogging på mølla over lengre tid? Nope. Det kommer klart frem at man blir best på det man gjør. Jeg løper ikke, så da blir jeg heller ikke god på det.

7 MIN FOLKENS ! HAR DERE TROA ?
Hvis jeg har deres støtte så skal jeg virkelig tyne meg for å imponere dere! Haha 😀

IMG_8748-001

Innlegget inneholder sponsorlinker