BOOTYMANDAG – ØKT TIL DEG

God mandag folkens !
I dag skal jeg servere dere en knakende god rumpeøkt. Kort og effektiv.

IMG_7539-001

♥ Start med dype knebøy/zercher knebøy/rumenske markløft – 2-3 sett, 6-8 reps

♥ Gå så over til hipthrust. Finn en vekt du klarer ca.15 reps med. Kjør først 10 vanlige reps med 1 sek hold på topp og avslutt settet med 5 kortreps (halve reps, fra midten og opp). Gjenta dette 2 ganger med pause mellom settene.

♥ Til slutt kjører du et sett med 5 vanlige reps med 2 sek hold på topp etterfulgt av 15 kortreps. Feel the burn 😉

That’s it!

Er du i tvil om hvordan hipthrust gjøres? Ta en titt her;

SUKKERSTOPP-SPREKK OG KILOMETER

IMG_9278-001

Hvordan gikk det med sukkerstoppavtalen i bursdag i går? Vet du hva, jeg vil si; svært bra! Jepp, vi spiste sukker begge to og måtte derfor sette et stort kryss, men det var med den beste samvittighet og glede. Kaka til mamma er min livrett, og når hun lager den så sjelden så skal jeg jaggu nyte den på min brors 28 års dag. Det var en sjokoladekake med bestemors oppskrift og den er HELT uslåelig. Så sånn gikk det.

Jeg venter meg litt etterdønninger av utskeielsen, men heldigvis har jeg mitt herlige sjokoladesmakende proteinpulver som kan blandes med kokosmelk og litt søtning og settes i frysen = voila! En perfekt bounty-treat 😉 Forresten; syns du Troponin er litt dyrt så har x-life et perfekt tilbud til deg nå. 6 KILO wheyprotein til 699 kr! Smaken er veldig god, og du finner tilbudet her.

IMG_9279-001

En litt mer bloggvenlig oppdatering; målet mitt om å gå 1,5 mil ble slått med god margin. Jeg har til sammen gått 2,5 mil denne uken til tross for mye jobbing og styrketrening utenom. Det sier jeg meg fornøyd med 🙂 I den kommende uken har jeg mindre jobb, så da blir det mer sannsynlig å få tid til noen kilometer her og der. Til fredag reiser jeg til Sandefjord med bikiniutøveren min da, så det blir mindre tid på fredagen og lørdagen. Jeg skal hvertfall bevege meg så mye som mulig før det. Det er jo bare utrolig digg med dette været som er på sørlandet om dagen ! Digg å komme seg ut.

IMG_9275-001

TØY OG BØY

IMG_9240-001
Tights // Topp (adlinks)

God formiddag folkens !
Her skinner sola og det ser ut til å bli en perfekt lørdag. Planen for dagen er trening og bursdgsselskap til min bror ikveld. Mamma har bakt min favorittsjokoladekake, så da skal sukkerstoppavtalen bli satt på prøve! Vi får se hva som skjer. Kanskje jeg velger kake fremfor stolthet i kveld…;)

Som dere sikkert vet så jobber jeg med fleksibiliteten min, og målet er spagaten på sikt. Inspirert av damer som Suzanne Svanevik så tøyer jeg som en helt om dagen. Det gøye er jo at det faktisk funker. Det går sent men jeg tror faktisk ikke jeg har vært så myk som jeg er nå, før.

IMG_9246-001

Det som stopper meg nå for øyeblikket er bakside lår, utrolig nok. Jeg har aldri vært noe spesielt stiv der, men nå er hoftebøyerne og fremsiden såpass oppmyknet at baksiden henger etter. Da vet jeg hvertfall hva jeg må jobbe med 🙂 Kan du gå ned i spagaten, og hvordan gikk du frem for å klare det isåfall?  Jeg gleder meg til å kjenne på følelsen av å sitte i en spagat og smile fra øre til øre!  Dette er meg om en (GOD) stund, bare vent å se;

shutterstock_65560498.tif

Fargen på tightsen ligner hvertfall 😛
Ønsker alle en herlig lørdag!

SOKKEMANI

Desktop49

Hvor kult er det ikke med oppsiktsvekkende sokker folkens? Jeg har virkelig fått sansen for knesokker og syns det er utrolig kult. Crossfitere er jo kanskje mest kjent for denne stilen, men det betyr jo ikke at vi andre ikke kan bruke det og. Det er jo helt klart finest sammen med shorts, for eksempel denne fra better bodies,  denne fra dcore eller denne i camomønster. Det er praktisk også, spesielt i øvelser som markløft eller rykk, for eksempel.

Vi som ikke kan heve antrekket på gymmet med høye hæler eller smykker (av praktiske grunner) kan jo gjøre det med sokker! Oh yes. Om du ikke er fan av knesokker kan du jo gå for noen vanlige lave i spreke farger. Sjekk ut x-life’s utvalg av sokker her, både høye og lave 😉

Desktop48

Innlegget inneholder sponsorlinker

10 TING DU MÅ SLUTTE Å GJØRE MOT DEG SELV

Jeg kom over en genial engelsk artikkel i går som jeg gjerne vil dele med dere. Den het «30 ting du må slutte å gjøre mot deg selv». Jeg har plukket ut noen av dem som jeg syns var veldig viktige. Tenk litt på disse…

♥ 1 ♥ Slutt å omringes mennesker som trykker deg ned og har negativ innvirkning på deg.
Livet er for kort til å være rundt folk som suger ut energien din og demper humøret ditt. Om de gjør det bevisst eller ikke, vær obs på hvordan du føler deg etter du har vært med dem!

♥ 2 ♥ Slutt å løpe fra problemene dine.
Har du ting du må ta et oppgjør med- kast deg i det. Du sløser verdifull tid på å tenke på og utsette ting du kvier deg for å gjøre eller si.

20121020_093506 (2)

♥ 3 ♥ Slutt å sette deg selv sist.
Ja – faktisk. Du kan være et supert medmenneske og elske noen så høyt du bare vil, men mister du deg selv underveis vil det uansett ikke funke over tid. Sett av tid til deg selv, kjenn grensene dine og prioriter å ha det bra!

♥ 4 ♥ Slutt å leve i fortiden og ikke plag deg selv med tidligere feiltakelser.
Det som er gjort er gjort. Ingen anger i hele verden kan forandre det som har skjedd, så lær heller av feil og ta rette valg nå i dag. Du blir ikke produktiv av å hate deg selv for det som har vært.

♥ 5 ♥  Ikke tenk at du «ikke er klar».
Ofte blir du ikke klar for noe før du står midt oppi det. Om du venter på de rette øyeblikkene skjer det kanskje aldri. Hiv deg i det! Iblant kan man lære underveis.

♥ 6 ♥ Slutt å synes synd på deg selv.
Du er ikke noe stakkar. Hva enn det er du har gått gjennom så overlevde du. Sørg for at vonde erfaringer gir deg tykkere hud og gjør deg sterkere. Ikke se på deg selv som et offer. Du kan bruke negative ting som lærdom, og motgang gjør deg sterkere.

blogg 201418

♥ 7 ♥ Gi slipp på hat og bitterhet.
Hvem andre enn deg selv går det utover om du er bitter på noen eller hater noen? Legg ting bak deg. Tilgi og gå videre. Ikke bruk energi og humør på å dvele på kjipe ting. Gjør deg selv en tjeneste – gi slipp på nag, uansett om det gjelder nye eller gamle hendelser.

♥ 8 ♥ Stop trying to make things perfect. – The real world doesn’t reward perfectionists, it rewards people who get things done.
Denne var for god til å oversette.

♥ 9 ♥ Gi opp å være alt for alle.
Det er umulig å gjøre alle til lags, hjelpe alle og gjøre alle glade. Gjør det du kan og det du orker. Kjenn din egen begrensning.

♥ 10 ♥ Vær takknemlig.
Uansett hvor fælt du har det så er det alltid noen som har det verre. I det minste vær takknemlig for livet, for det er noen som er i ferd med å miste sitt og ville gjort alt for å være i din situasjon.

 

VIDEO; MAT FØR TRENING

Dagens spørsmål: Hva bør jeg spise før trening når jeg kommer rett fra jobb/skole?

Jeg skulle jo begynne med video hver onsdag, men forige uke glemte jeg det helt bort (!?), så fra nå av blir det video hver onsdag 🙂 Har du spørsmål, ikke nøl med å stille dem i kommentarfeltet eller på mail, din.pt@live.no

OVERSTÅTT DEBUT OG UKESMÅL

Til dere som fikk med seg at jeg debuterte som salinstruktør med timen «Bootymandag» i går; jeg overlevde!
Makan til god følelse! Tusen takk for all støtten deres 🙂 Nå gleder jeg meg faktisk til mandag igjen, selv om jeg vet at jeg sikkert blir like nervøs og stressa de ti første gangene. Jeg har fått spørsmål om det faktisk ER så ille, og ja, man skulle ikke tro jeg hadde noe problemer med det siden jeg jobber som PT, men det der føles som noe heeelt annet! Men- det skal bli komfortabelt. En dag 🙂 Hvis du vil delta på timen og ikke er medlem av Shapes så koster det 80 kr for dropin.

IMG_9230-001

Apropos mestringsfølelse!
Jeg har satt meg mål om å gå 1,5 mil denne uken, sammen med en del andre ting som må gjøres. Det høres kanskje lite ut men jeg må begynne i det små da jeg ikke vet hvor mye jeg får tid til utenom jobb. Det er en del jobb om dagen så planlegging må til om jeg skal få inn en liten tur hver dag. Forløpig er 4,6 km gjennomført, så 10,4 km gjenstår. Det tror jeg skal gå veldig fint. Digg å ha et mål som jeg vet jeg kan klare. Jeg ser ikke noe poeng i å sette meg mål om 4 mil når jeg vet jeg ikke får tid.

IMG_9232-001

Har dere fått med dere at kosebuksa mi på bildet har kommet med camomønster og i  oransj? Hvis ikke, ta en titt! I’m in love 😀 Vet ikke helt hvilke jeg liker best enda, men en av dem må jeg hvertfall ha. Den deilige Better Bodies genseren min finner du her, både i blå, grå og rosa. Jeg har totaldilla på blå om dagen, så det er stort sett det det går i 🙂

Nå bærer det ut på en liten gåtur i sola før jobb venter! Ønsker alle en knall fin dag 🙂

IMG_9224-001
innlegget inneholder sponsorlinker

BOOTYMANDAG – CHALLENGE!

IMG_9045-002

Det er en ting som er i vinden om dagen, og det er utfordringer. Siden du som leser dette åpenbart er interessert i rumpe så regner jeg med at en rumpechallenge ikke er å forakte? Min utfordring er som følger:

blogg 201417

♥ Det som er viktig at dere husker på, er at enten om du velger å ha en rumpeøvelse hver dag i fem dager eller alle øvelsene på 1-2 dager, så trenger du ikke å ha mer enn 1-2 sett pr.øvelse, da det totalt sett blir mye mengde.  Jeg anbefaler å ha en rumpeøvelse hver dag i fem dager, eller 2 øvelser på dag 1, 2 øvelser på dag 3 og 1 øvelse på dag 5. Varier med belastning og antall reps. Det er selvsagt også viktig å utføre øvelsene teknisk riktig.

♥  Rumpa har godt av litt knaing da de fleste har triggerpunkter og stram muskulatur i setet. Har du ikke foamroller kan du bruke et rør som du limer fast skumgummi på, for eksempel. Aller helst vil jeg anbefale deg å invistere i en.

Lykke til ! 😉

SØNDAGSØKTA

IMG_0063-001

God formiddag !
Her har vi nettopp kommet hjem fra ukens siste styrkeøkt. På meg ble det også litt cardio etterpå. Uken har ikke blitt helt som normalt, så stretching har blitt erstattes med ekstra jobb samt besøk i badeland på Aquarama. Sånn er det jo noen ganger. Jeg er hvertfall klar for å holde meg til de gode vanene mine i den kommende uken slik at stretchinga ikke faller ut av ukesplanen (noe den har fort for å gjøre). Jeg vil jo tross alt klar både jente- og guttespagaten innen året er omme, så da må jeg jo faktisk legge inn jobben.

IMG_0068-001

IMG_0067-001

Jeg hadde nok en helkroppsøkt i dag og avsluttet med eksplosiv knebøy med lett vekt. Kjørte med 50 kg og 5 sett med 3 reps. Man setter seg ned i en vanlig knebøy og «skyter» opp igjen så fort du kan. Vektstanga må holdes godt fast så den ikke hopper av 😉 En veldig artig øvelse som utfordrer kroppen på en helt annen måte en vanlig knebøy med jevnt tempo i senke og løftefasen. Man blir sliten på en ny måte, på en måte.

Joggebukse er forresten et søndagsmust, og i dag har jeg knabbet Gøran sin digge Gasp bukse. Det er noe fantastisk med bukser som er 2-3 str for store. Skaff din egen blant utvalget her. Knabber du kjærestens bukser? 😉 Apropos kjæreste, sjekk ut min kjæres fine knebøy. Jeg vil påstå at få mannfolk er såpass mobile! Som tatt ut av skoleboka 🙂

IMG_0073-002

Innlegget inneholder sponsorlinker

LØRDAGSØKT OG TRENINGSSANG

IMG_9102
IMG_8863-001

Håper alle har en fin lørdag så langt !

Lørdagsøkta står for tur og den skal bestå av
♥ Rumenske markløft (for rumpa!)
♥ Benkpress m. stopp
♥ Chins med vekt
♥ Knebøy m.stopp

Rett og slett en helkroppsøkt med fokus på å styrke svakhetene mine. I benkpress er det bunnposisjonene jeg sliter med når det står om max, det samme med knebøy. Ved å trene disse variantene så blir jeg sterkere der jeg er svakest. Og hva fører det til? Forhåpentligvis nye maxløft på sikt.

Hva skal du trene i dag, og hva da isåfall?

Jeg må dele en sang med dere som jeg har forelsket meg helt i. Sjekk ut denne og ta den med deg på trening;

Og sjekk ut vintersalget til x-life, alt skal bort! Klikk på bildet og ta en titt 🙂
1395043846

LUNSJTIPS; KJAPT OG SUNT!

IMG_9196-001

Jeg oppdaget nettopp denne herligheten på butikken. Noe så godt, og ikke minst enkelt! Jeg har ofte med meg en skinkepakke på jobb sammen med mandler og en annen fettkilde, men nå kan jeg jo variere med laks også. Herlig 🙂 Lunsjen i dag ble rett og slett ørret og ost. Utrolig godt, og fort gjort når jeg egentlig er opptatt med kontorjobb.

Smakfult lunsjtips med fett og protein!

IMG_9198-001

5+1 LYKKETIPS

IMG_9189-001

♥ ☺ 1. Fortell deg selv av dette skal bli en god dag.
Opplever du at det skjer uventede negative ting, ikke tenk at det er «en slik dag». Dagen kan bare bli bedre!

♥ ☺ 2. Hopp over titten i helkroppsspeilet og veiing på badet
Du tar ikke skade av å bare kle på deg og starte dagen uten å se deg selv i speilet og sjekke vekta. Vi har vel alle kjent på hvordan speilbilde og vekt kan påvirke dagen? Hopp galant over, smil og lev i troen på at du er fin i dag!

♥ ☺ 3. Er det ting du gruer deg til eller utsetter å gjøre? Skriv en liste, og få det gjort! Feilen som kan påvirke dagen din negativt er når du dropper løfter du har gitt til deg selv om ting som skal gjøres. Start fra toppen av lista og få ting unna.

♥ ☺ 4. Gå en tur i frisk luft og vær alene. Nyt ditt eget selskap og sorter tanker som kanskje ødelegger for deg.

♥ ☺ 5. Sett deg små mål for dagen som du vet du kan klare. Mestringsfølelse er undervurdert, og det trenger ikke være så store ting du skal oppnå heller. I dag har jeg satt meg mål om å følge sukkerstoppen, si noe hyggelig til noen og få unna div. smått kontorarbeid. Det er fullstendig oppnåelig, og det gir meg en god følelse!

IMG_9182-002

Et bonustips:
♥ ☺ 6. Kle deg i farger! Antrekket mitt består av denne tightsen, denne sportsbhen og denne toppen. Gladfarger og lyser opp både min og andres hverdag. Skap farge og lys i din egen tilværelse!

Innlegget inneholder sponsorlinker

STEPPING OUT OF MY ZONE

IMG_9151-005

Til mandag skal jeg trosse min egen frykt og trå langt ut av komfortsona –
Jeg skal ha en saltime for første gang i mitt liv !

Hjertet mitt dunker ut av brystet omtrent bare når jeg skriver dette. Jeg har noen ting jeg bare har definert som «ikke noe for meg», og å holde en saltime er en av dem. Jeg hater å rope, jeg liker ikke å heve stemmen og jeg er ikke vant med å ha flere enn en-to personer å forholde meg til av gangen når det gjelder trening. Alle de tre elementene er ganske sentrale for en salinstruktør.

Det å rope er for meg like ille som å holde en tarantell, og det er ganske ille da jeg hadde edderkoppskrekk av en annen verden da jeg var mindre. Det er ikke det at jeg er beskjeden eller at jeg ikke liker folk, jeg får bare noia når jeg gjør ting jeg ikke er vant med og komfortabel med, spesielt når det er innenfor «mitt felt» som er trening. Jeg forventer at jeg skal være en super-instruktør fra første stund, noe som er umulig når jeg aldri har gjort det før.

IMG_9173-001

Jeg har likevel bestemt meg for å gjøre dette, for jeg kan ikke bare forbli komfortabel i PT-jobben min for alltid og aldri gjøre ting jeg ikke kan. Det er jo det som gir et kick her i livet – å sette en fot utenfor. Vi får se hvordan dette går, men jeg ville bare få det ut til dere sånn at dere vet at jeg er : LIVREDD. Det føles digg å innrømme det 🙂

Hva syns du forresten om den nye t-skjorten min fra Adidas? Kul, eller hva? Det beste er jo å ha matchende neglelakk 😉 Den finnes i oransj med svart print også. Jeg må innrømme at jeg blir gørrlei av treningsklær i blant, så da gjelder det å sprite opp å pynte seg litt selv om man oppholder seg på gymmet!

HÅRREISENDE FORSLAG FOR OVERVEKTIGE

På vei hjem i går hørte jeg på radioen i bilen. Jeg satt å lyttet og ante fred og ingen fare da en nyhet hørtes fra høytalerene. Hvis det går an å dø av sjokk, overgitthet, spasmer og hevede øyebryn så var det nettopp det jeg nesten gjorde.

blogg 201416

Først og fremst; Hvorfor ble de sykelig overvektige overvektige ?
1. FOR MYE MAT. 2. FOR LITE AKTIVITET.  ( Dårlige gener og psykiske lidelser er ikke hovedgrunner, for uten mat og manko på bevegelse så blir man ikke overvektig)

Flott, la oss forbedre norges helsetilstand for de overvektige  ved å  fjerne en mulighet for aktivitet!

Jeg har ingenting i mot Jørgen Foss og det er flott at han prøver å gjøre en god jobb som leder av landsforeningen for overvektige, men her er jeg veldig uenig med ham. (les saken her) Sykelig overvektige som har problemer med å bevege seg, både som følge av sykdommer som kommer av av overvekten eller overvekten i seg selv, bør få hjelp til å gjøre noe med det. DET er den tilretteleggingen som bør forekomme. De bør få sponset en PT og eventuelt psykolog som kan hjelpe dem å trene hjemme og legge om kostholdet slik at de får gjort noe med problemet, isteden for å få sydd puter under det.

Jeg er sikker på at samtlige overvektige i Norge ønsker å bli kvitt problemet sitt, så derfor bør vi hjelpe dem som ønsker det!

ViewImage

Om de overvektige får handikapparkering, da har de jo parkert, bokstavelig talt. De har blitt satt i bås- du er handikappet og du kan ikke gjøre noe med det. Er det det vi ønsker? Hva skjedde med å ta fatt i det faktiske problemet?

Jeg har enda bakoversveis etter det radioinnslaget og jeg får ståpels på armene av at det i det hele tatt tillates at et slikt forslag offentliggjøres. Jeg får inntrykk av at Norge har gitt opp kampen mot overvekt, og nå skal vi begynne å bygge om for at det skal være enda mer komfortabelt å være sykelig stor. Stakkar, de er jo overvektige. Nei, vet du hva. Vi må stoppe. Vi må sette foten ned å gripe inn slik at disse menneskene får hjelp til å redusere problemet sitt, isteden for å pakke dem inn i bobleplast.

Hva mener du om dette?

BOOTYMANDAG – SPØRSMÅL OG SVAR

Jeg får en del henvendelser ang. rumpe og rumpetrening. Det føles kanske som noen spørsmål er dumme og ubehagelige å spør, så da svarer jeg på en del av dem her. På den måten får du svar på det du lurer på, uten å føle deg dum ! Ingen spørsmål er dumme nemlig – det finnes bare dumme svar 🙂

IMG_8575-001
Tights // Sko (adlinks)

☺ 1. Om jeg sitter å strammer rumpa når jeg sitter f.eks. på jobb, vil det bidra til finere og fastere form på den? Bygger jeg musker ved å stramme den når jeg sitter og går ?
Svar:     Stramming uten belastning i seg selv vil nok ikke gi den største uttellingen på hverken form eller størrelse, men det det kan bidra til er økt bevissthet og muskelkontroll, noe som er kurrant når det kommer til rumpetrening. Blir du god på å stramme musklene og gjøre det bevisst vil du få mer ut av treningen din.

☺ 2. Får man slapp rumpe av løping?
Svar:     Løping i seg selv bidrar ikke til at du bygger muskler i rumpa, men langdistanse løping kombinert med kaloriunderskudd og ingen styrketrening kan føre til at rumpa blir «slapp», som et resultat av mangel og/eller tap av muskelmasse. Om du trener styrke i tillegg til å løpe så vil det mest sannsynlig ikke ha noe negativ effekt, sprint og kortintervall kan bare være positivt, men sørg for å prioritere styrketrening om større setemuskulatur er målet.

☺ 3. Har knebøy noen effekt på rumpa om man ikke går helt ned i «godkjent» dybde?
Svar :     En halvbøy eller kvartbøy har ikke effektiv virkning på setemuskulaturen. Skal du ha rumpeeffekt av knebøy så må du hofteleddet under kneleddet. Det viktigste, om du vil kjøre knebøy og få effekt, er å ha god teknikk og passe på at knærne går samme vei som tærne og at ryggen holdes rett. En dårlig utført dyp knebøy er ikke bra for noe, men heller skadelig.

IMG_7685

☺ 4.  Kan man bygge rumpe uten at man kjenner det brenner i muskulaturen?
Svar:    Jepp, det kan man. Så lenge setet er aktivert under treningen så vil du kunne bygge uten å nødvendigvis kjenne det.

☺ 5. Ligger det genetisk hvor stor rumpe man får, eller kan alle få like stor rumpe i teorien?
Svar:     Genetikken spiller mye inn når det kommer til hvor man har best fremgang og best forutsetning for å bygge muskulatur. Størrelsen og utseende på rumpa har også mye med fettlagring og gjøre, noe som også er genetisk bestemt. Men- alle kan bygge muskler i rumpa, uten tvil.

☺ 6. Jeg har skjønt at bruk av strikk under rumpetrening er lurt, men hvorfor?
Svar:    Strikk som motstandselement øker muskelaktiviteten og kan derfor brukes som et redskap for å skape mer jobb for setet. Ved bruk av strikk i f.eks. glutebridge vil også aktivering av gluteus medius øke – muskelen på bildet under.

glut

UPDATE PÅ SUKKERAVTALE

God formiddag !
Her skinner solen inn vinduene og det er fult søndagsmodus i heimen. Mannen og katten på sofaen:) Vi lader opp til ukens siste styrkeøkt, og økt generelt, noe som er fast tradisjon for oss. Styrketrening hver søndag. Hva er vel bedre enn trening i helgen når man er utvilt, utspist (?) og oppladet?

IMG_9130-001

Så var det denne sukkerutfordringen da… I ukedagene går det overraskende lett, og jeg har holdt meg til sunn kokkelering og gulrøtter når suget har meldt seg, noe det har gjort overraskende lite. De virkelige utfordringene kommer jo i sosiale sammenhenger, når venner byr på det ene og det andre. Da kjenner jeg på hvor mye sosial kos det er med sukker, og hvor hyggelig det er å spise sukker sammen med folk man er glad i. Jeg holdt meg dog til chips og vin i går når vi hadde jentekveld, og jeg vil si at jeg besto. Ja, det er  sukker i vin, men så har vi heller ikke så strenge regler på denne avtalen at det ikke går an å leve heller. Det er jo tross alt snakk om 90 dager…

Mine regler er som følger: Is, kake, boller/søtt bakverk, kjeks, godteri og brus med sukker inngår som «ting med sukker». Krydder og sauser som serveres hos andre er ok selv om det inneholder sukker, samt vin en sjelden gang, og da en tørr type med minst mulig sukker.  Som sagt så skal ikke livet mitt styres av denne avtalen 😉

IMG_9128-001
Lapper fra i går – etter oppskrift fra Kristine Weber 🙂

Generelt sett så er det jo smågodt-gumling og sjokoladespising på daglig basis som ødelegger for oss, og ikke sukkeret i tacokrydder o.l. , så det er det som er hovedfokuset. Allerede nå etter seks dager uten sukker (bortsett fra vin i går) merker jeg at søtsuget dabber av og jeg tenker lite på det. Og det er det jeg vil oppnå – mindre fokus og tanker rundt mat! Jeg ønsker å spise når jeg er sulten, og ellers tenke minst mulig på det. Å tenke på mat hele døgnet og crave ting hele tiden føles bare slitsomt, og ikke minst er det bortkastet hjernekapasitet. Jeg vil bruke hodet mitt på å tenke på fornuftige ting og være produktiv istede!

Jeg benytter anledningen til å kose meg på kjøkkenet med sunn kokkelering, samt øke grønnsaksinntaket. Begge deler er jo bare positive innput i hverdagen 🙂

Det blir spennende å se hvordan forholdet til sukker er etter 90 dager. Kanskje vi er totalt avvent ?

IMG_9131-001

PS! Sjekk ut;
BCAA til en billig penge! smaker: appelsin, lime eller peach
Better bodies treningshansker på tilbud!  farger; rosa eller blå
(adlinks)

ZMA – HVA OG HVORFOR

IMG_9117-001

Du har sikkert hørt om ZMA, og kanskje du som mange andre lure på hva det egentlig er og hva det er godt for. Det er ikke manko på kosttilskudd på markedet, så derfor har jeg samlet litt interessant fakta om ZMA – et kosttilskudd som kan være fornuftig for de som trener mye.

Hvorfor? Fordi ZMA skal bidra til
♥ Bedre søvn
– Søvn er viktig for å opprettholde kroppens hormonbalanse, noe som styrer både restitusjon, yteevne og nivåene av vektshormon og testosteron i kroppen – sentrale hormoner i muskelvekst.

♥ Økt styrke
♥ Økt muskelvekst
♥ Bedre restitusjon
– Disse som en følge av at søvnen blir bedre som igjen bidrar til punktet over.

♥ Motvirker kramper
♥ Økt potens

IMG_9119-001

Sink og magnesium er viktige mineraler for oss som trener mye styrke. Tung trening øker behovet for disse to mineralene. Det anbefales ikke å overskride anbefalt inntak på 2 kapsler daglig. ZMA tas før leggetid.

Min erfaring med ZMA
Jeg sover veldig godt og våkner veldig opplagt når jeg bruker ZMA. Jeg merker godt i hverdagen hvor viktig det er med god søvn, både på jobb og trening. Når treningen min består både av lavrep, tung trening og høyrep, lettere trening så merkes det at kroppen trenger restitusjon for at jeg skal ha fremgang. Jeg har også merket at drømmene av og til blir «spenstige» og noe rare, men somregel er det bare gøy 🙂

Alt i alt- ZMA er et kosttilskudd som anbefales ! Du får den til god pris hos x-life her. Akkurat nå er det tilbud for trepaking. Kvalitetssikre din søvn slik at du får helseeffekten av det og påvirker til god restitusjon! 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

 

TRENINGSMÅL – ON MY WAY!

Happy friday !
Jeg tittet gjennom treningsloggen min for å se hvor mye økning jeg har hatt de siste 8 ukene, og da ble jeg jammen meg glad for at jeg hadde en loggbok! Man tenker jo ikke alltid over hvor tungt det og det var før, eller hvor mange færre reps man klarte med den og den vekta for noen uker siden. Da er det herlig å se det svart på hvitt – jeg har økt i alle øvelser! Det eneste som har stått litt stille er militærpressen, men den hadde jeg endelig økning på på onsdag, så noe er i ferd med å skje der og.

Ett av målene mine for i år var 10 chins med 10 kg i belte, og forløpig har jeg 4 reps med 11,25 kg, så jeg begynner faktisk å nærme meg! Vi får se på økta i dag hvor mange det blir, kanskje jeg slår til med en rep til 😉 Jeg angrer på at jeg ikke satte meg noen mål på pushups med vekt, for det begynner jeg å få dreisen på. På mandag hadde jeg 12 reps med 12,5 kg på ryggen. Snart kjører jeg 12 reppere med tyver’n, bare vent å se ! 😀

IMG_9114-001
Hårbånd // Singlet // Genser // Tights på tilbud (adlinks)

Som jeg har nevnt fra før, treningslogg er undervurdert. Du får sett hva du egentlig presterer og hvor du kan pushe deg mer. X-life har laget en supersøt treningsloggbok i samarbeid med Silje mariela. Et genialt redskap for alle jenter som ønsker å prestere! En liten vårgave til deg selv? 😉

Jeg GLEDER meg hvertfall til trening i dag, og det gjør jeg forsovidt til hver økt for tiden. Programmet som Gøran har satt opp passer meg tydeligvis perfekt i og med at jeg øker i noe hver eneste uke. Dagens trening skal bestå av rumenske markløft, benkpress med stopp i bunn, chins med vekt og knebøy med stopp. Men først – kontorjobb og formsjekk med bikinijente ! Ønsker alle en herlig fredag 🙂

FROKOST OG SOKKEPRAT

IMG_9086-001

Dagens frokost !
Omelett med kylling, salat og russisk yoghurt på toppen. Har du prøvd russisk yoghurt? Det smaker veldig likt som naturell yoghurt, men den er mye tykkere. Jeg elsker smaken, så jeg bruker det som en fettkilde i tillegg til eggene 🙂 Jeg starter alltid dagen med fett og protein, og det er slik jeg fungerer best. Karbs til frokost trigger søtsug og sult hos meg, så det er forbeholdt middag og kvelds. Slik er vi forskjellige, men jeg merker stor forskjell når jeg har det slik i forhold til når jeg spiste karb til frokost.

IMG_9107-002
Myk og stretchy t-skjorte // Sokker

Over til noe helt annet ! Sokker ! Jeg har nettopp fått et par av min herlige sponsor x-life, og disse er fra Reebok. Dette er ikke kompresjonssokker, men myke og høye sokker med camomønster. Du får dem både i hvit, som mine, og i grønn, og du kan kjøre full stil med matchende hårbånd 😉 Jeg liker dem mest fordi de er dritkule og fordi det er deilig å ha på under trening og på gåturer for å holde oppe varmen i leggene. Jeg blir fort kald der, spesielt på gåtur, selv om resten av kroppen er varm.   Jeg tenkte også  å prøve kompresjonssokker siden Reebok har det også, i både sort og rød.

Det sies om kompressjonsskokker at…
– Det gir raskere restitusjon: rask rensing av laktat fra blodet
– Økt blodsirkulasjon: rask oppvarming og oksygen-sirkulasjon
– Redusert trøtthet: redusert muskelvibrasjon øker utholdenhet
– Redusert muskelfiber skade: kompresjon av musklene reduserer vevsskade
– Økt smidighet: økt propriosepsjon for smidighet og fart
(funnet på kiropraktorunhammer.no)

Vel, nå er jo jeg en skikkelig skeptiker og syns at mange av disse punktene virker litt for gode til å være sant. Spesielt dette med at sokkene skal redusere muskelfiberskade. Da må det isåfall være som en følge av økt blodsirkulasjon. Nei, jeg vet sannelig ikke hva som er sant. Har du prøvd kompresjonssokker, og hva er isåfall dommen?

Innlegget inneholder sponsorlinker

TIPS TIL MELLOMMÅLTID / LUNSJ

Lyst på noe kjapt, sunt og søtt ? Prøv cake in a cup!
Denne herligheten trenger kun å tilsettes vann og puttes i microen i 1,5 – 2 min så har du den klar til spising. Utrolig kjekt om man er på jobb for eksempel, og ikke vil drasse med seg matboks.

Den finnes i både sjokoladesmak og karamellsmak, og begge typene finner du her. Verdt et forsøk! 🙂 Kanskje dette blir lunsjen din fremmover? 😉

21-850x467IMG_8885-001

(Det øverste bildet er lånt av x-life, tekst er satt på)

Innlegget inneholder sponsorlinker

VIDEO; SVAR PÅ SPM,VALG AV PT, FITNESSFORBILDE

VIDEOONSDAG !! 😀 Kan du ikke se videoen på ipad? Da finner du den på youtubekanalen min her.

Svar på spørsmålene:
1) Hva bør man tenke på ved valg av PT ?
2) Har du noen form for inspirasjonskilder innen fitness?

Still gjerne spørsmål om du lurer på noe! 🙂

LAVKARBO BRØD OG SUKKERAVTALE

IMG_9064-001

Husker dere jeg snakket om at jeg skulle bruke kvinnedagen på å bake?
Vel, det ble en suksess, som mange av dere sikkert så på instagram. Brødet til Kristine Weber smakte kjempe godt og var saftig to dager etter også. Det smakte ikke vanlig brød selvsagt, men absolutt en herlig erstatning. Jeg anbefaler alle å kjøpe den nyeste boken til Kristine, Sunnere og sterkere med protein. Det er så mange enkle og gode oppskrifter der at man får lyst til å prøve alt! Hun kjører en lavkarbolinje stort sett, men om man ønsker mer karb så kan man jo lett tilsette det man vil av f.eks. ris, pasta, potet og søtpotet. Brødet, som besto hovedskalig av egg og sesammel smakte forttreffelig med skinke og ost, og med filadelfia sjokolade 😉

IMG_9067-001

Nå på lørdag avtalte jeg og Gøran at vi skal holde oss sukkerfrie i 90 dager. Hvorfor spør du kanskje? Rett og slett fordi vi begge liker å ha prosjekter på gang og fordi vi har gasset oss litt vel mye den siste tiden. Jeg er absolutt ikke i mot å kose seg i moderate mengder, men dette gjør vi bare for moroskyld og for å utfordre oss selv. Med Kristines bok som hjelp har jeg uansett planer om å lage mye godt når vi skal kose oss 🙂 Vanligvis er jeg ikke fan av å utelukke ting fra kostholdet (med mindre det er ting jeg ikke liker), men hvorfor ikke gi seg selv en utfordring? Det har ikke skjedd, utenom konkurransedietten, at jeg har holdt meg unna sukker så lenge. Det blir gøy å se om vi får det til !

IMG_8636-001

BOOTYMANDAG – VIDEO AV SUPERSETT

God mandag alle sammen !
Jeg dro på gymmet grytidlig i dag for å filme denne videoen til dere med et supersett av to rumpeøvelser som virkelig brenner. Hva gjør man ikke for mine herlige lesere 🙂 Denne passer perfekt på slutten av økta hvis du har hatt tung markløft og/eller knebøy, eller som en del av en sirkeltrening 🙂

Bruk gjerne strikk rundt knærne i hupthrust, men vær obs på at det tar litt tid å få av strikken før du skal kjøre kettlebellswing, så det kan være lurt å bytte om rekkefølgen om du bruker strikk.

Øvelse A) Hipthrust – 2 x 12-15
Øvelse B) Kettlebell swing – 2 x 15-20

I videoen ser du at jeg skviser rumpa på toppen uten å hyperekstendere hofta. Her er nøkkelen å virkelig konse på å stramme rumpa og ikke bare skyte hofta frem med slapp rumpe 😉 I kettlebellswing bruker jeg krafta fra rumpa til å få fart på kula. Eksplosivt og effektivt!

HERLIGE KAFFFIVARIANTER

IMG_9032-001

Stevia er en redning i min hverdag. Det går mange kopper kaffe eller te på ei uke når jeg har hjemmekontor, og det lille ekstra med søtsmak gjør enhver kopp bedre enn den kunne vært. Og det er viktig å nyte, også i hverdagen! Litt søtt hver dag trenger ikke bety kaloribomber eller sjokolade. Hva med et hint av sjokolade eller vanilje i kaffikoppen?

♥ Prøv karamellstevia i kaffekoppen med litt melk så har du en billig kaffelatte.
♥ Lag din egen mocca ved å ha en scoop sjokoladeprotein og litt kakao sammen (shake med litt vann før du helle oppi) med sjokoladestevia i.
♥ Få en god cappucino med litt vaniljestevia , melk  og kaneldryss på toppen.

Du kan enkelt bruke både sjokoladeprotein og vaniljeprotein for å få en proteinrik kaffe med den smaken du vil. Prøv deg frem og spiss smaken med stevia! 🙂

IMG_9029-001

 

KVINNEDAGEN FEIRES SOM HUSMOR

IMG_9052-001

GRATULERER MED KVINNEDAGEN ALLE JENTER OG DAMER ! Jeg tenkte å feire dagen med å gjøre noe skikkelig husmoraktig – nemlig å oppholde meg på kvinnens rom, kjøkkenet! Hehe, neida. Jeg sier ikke at vi bare hører hjemme der, men jeg er faktisk fan av kjønnsrollene. Vi damer holder oss inne. Rengjør, lager mat og vasker klær mens mannfolka fikser bilen, måker snø og fikser huset. Hvorfor gjøre ting man ikke kan bare for å trosse kjønnsrollene som er veldig naturlige? Hadde jeg vært flink med bil hadde jeg selvsagt fikset i vei, men jeg tror det er best for både Gøran og meg at jeg dropper det.

Jeg syns hele hysteriet rundt dette med at mannfolka skal gjøre rent like mye som damene osv bare er noe styr. Jeg vil helst gjøre rent og vaske klær selv hvertfall (da vet jeg at det gjøres på min måte;P) , så her i huset får Gøran være så mann som det går an å bli ! Kanskje mange av dere er uenig med meg om dette, men det viktigste er vel å finne ut hva som funker i ens eget hus 🙂

IMG_9054-001

Planen i dag er å prøve meg på Kristine Webers proteinbrød fra den nyeste boken hennes, siden jeg fikk masse sesam-mel av x-life nettopp. Da har jeg alt jeg trenger for å prøve det. Spennende ! Proteinbrødet blir sikkert knall godt med krydderskinke, ost og agurk, og kanskje også med filadelfia sjokolade? Vi får se. Om det blir en suksess så dukker det nok opp bilde på instagram.  Jeg har gått til innkjøp av vikingmelk og smør, så kanskje jeg slår til med vaniljefudge også… 😉 Jeg elsker helger! God tid til å koble av og kose seg med gjøremål man ikke har ro i kropp og hode til å gjøre i ukedagene. Jeg begynner faktisk å like baking. Avslappende og koselig for en husmor 🙂

Hvordan feirer du kvinnedagen ?

 

Innlegget inneholder sponsorlinker