TIPS MOT SUKKERAVHENGIGHET

Som jeg lovet i går; her kommer tips mot sukkeravhengighet. Jeg har prøvd dette selv og syns personlig det er dette som funker best, sammen med at man bestemmer seg for å begrense inntaket betraktelig og heller nyte det i små mengder innimellom. For å bli kvitt suget så må man kutte båndet med sukker på en eller annen måte, enten om det er ved total sukkerstopp over lengre tid, eller bare ved å kutte det ut f.eks. i ukedagene. Om du hele tiden gir kroppen sukker så vil den også «mase» om det 😉

Kollasjer8

♥ Spis noe som metter og tilfredsstiller. 15- 20 mandler inneholder sunt fett og proteiner. Personlig syns jeg dette er en utrolig god cravings-stopper

♥ Fjern alt av godteri og søtsaker fra skapene. Har du det ikke så spiser du det ikke.

♥ Ha frosne bær i fryseren slik at du alltid kan lage deg en smoothie eller en sorbet med søtning. Bær er veldig mettende også, spesielt når de er halvfrosne.

♥ Lag isbiter av funlightsaft og sug på dem.

♥ Lag hjemmelaget saftig av div. funlightsaft eller av bær og mager kesam. Isbeholdere får du kjøpt billig på noen dagligvarebutiker, hvis ikke finner du dem til 15 kroner på Ikea. Helene viste dette på bloggen sin igår.

Mangois_br_0

Ikke glem x-life sitt SOMMERSALG ! Opp til 90% rabatt 😉

SUKKERAVHENGIGHET + SALG

IMG_9771

God fredag folkens !
Hadde dere en fin dag i går? Mai er en herlig måned. Så mange fridager innimellom, også så deilig vær på toppen av det hele. Det finnes ikke tvil om at jeg er et sommermenneske hvertfall 😀

Jeg får en del spørsmål om dette med sukker og avhengighet. De fleste vet vel at cravings kan bli ganske så uutholdelig og til tider så krever det virkelig viljestyrke av dimensjoner for å stå i mot lysten. Personlig tror jeg det handler om å bryte avhengigheten av sukker. Rett og slett bryte «kjærlighetsbåndet» som man får ved å jevnlig tilføre kroppen sukker. Det er ikke tvil om at sukker er en trigger og man får ofte lyst på mer når man først har fått litt. Mine tips på dette kommer på bloggen i morgen !

Over til noe HELT annet.
X-life har SOMMERSALG med masse masse herlige klær til rå priser! Tightsen og skoene jeg har på meg her er bare litt av det. Toppen min finner du her. Mye freshe farger som gir deg et ekstra boost på trening. Sjekk ut salget HER. En liten «posedown» bak huset vårt måtte til i det fine været ;D Nå er det tid for jobb, både med coaching på nett og pt-time på senter før det er helg.  Ønsker alle en knall fin fredag 🙂
IMG_9798IMG_9786

MAT I SOSIALE SAMMENHENGER

Hei og hopp!
Hva gjør dere i dag? For vår del er dagen satt av til familietid på Byremo og med grilling hos mamma og pappa. En perfekt solfylt dag i godt selskap. Først må jeg få unna litt jobb, og selvsagt blogging. Jeg får ikke helt ro i sjela før innboksen er tom, hvertfall så og si. Det føles så rart at det er torsdag og kjæresten har fri. Det føles som lørdag. Vel, en uke med to lørdager kan man ikke klage på 🙂 Hva er dine planer for dagen?

IMG_9365-001
Genser // Tights på tilbud i TRE dager til ! (adlinks)

Mange spør meg hvordan jeg gjør det med mat i sosiale sammenhenger som f.eks familiegrilling. Man blir jo stadig «utsatt» for fristelser og tilbud i form av is, søtsaker, potetsalater og annen fet mat. Jeg har bestemt meg for å huske å leve livet samtidig som jeg holder en ganske tight linje med kostholdet ellers. Hvis jeg har lyst på pølse med potetsalat så spiser jeg det. Ikke ti pølser og en boks potetsalat, men litt. Har jeg lyst på is så tar jeg litt is. Somregel ender det opp i at det kalorimessig ikke blir så galt siden jeg passer på mengden, eller så spiser jeg mye og velger å ikke tenke noe mer på det. Jeg har altså ingen klare regler, men jeg øver meg på å ta ting litt på feelingen. Er det en dag som jeg føler at kroppen trenger ekstra påfyll så er jeg ikke redd for å gi den det. Men om jeg har vært i bursdagsselkap eller av andre grunner har spist usunt 3-4 dager på rad så kan det være jeg begrenser meg kraftig eller lar være.
– Man MÅ tross alt ikke spise alt som blir servert. Lenge leve fornuften og lysten i balanse!

Ønsker dere en fin dag!

VIDEO; UNNSKYLDNINGER OG BULLSHIT

Det ble en litt streng video i dag ! Dette innlegget på bloggen til x-life inspirerte meg.
Dette er viktig å huske på. Du er ikke et offer for omverdenen. DU er ansvarlig for livet ditt og DU er de om kan gjøre en forskjell for deg selv!

♥ PS; Skins på tilbud i 4 dager til! Klikk på bildet og kom til tilbudet.
1399964436

5 BIKINITIPS

1. Fjern uønsket hår fra kroppen

2. Om du ikke har noe grunnlag av farge – prøv et lag med selvbruning så du ikke føler deg så bleik

3. Kjøp deg en ny bikini (eller tre;))

4. Ta den på

5. Smil og vær glad !

IMG_9652Antrekk; Topp // Shorts (adlinks)

Dette er min oppskrift i år. Bikinikroppen 2014 består verken av sixpack, blodårer eller kutt i låra, men det går helt fint. Jeg har ikke akkurat ligget i harkjør mot bikinikroppen i år. Jeg har ikke fulgt en plan men spist med fornuft og går sakte men sikkert ned i centimeter her og der. Vi har jo hatt sukkeravtalen vår som selvsagt har hjulpet veldig på matinntaket, men store endringer for å «komme i sommerform» har jeg ikke gjort. Den ekstra cardioen jeg har lagt til den siste måneden har kun vært på ren lyst, siden været har vært så deilig. Med andre ord – formen i år er ingen bragd, men jeg er fornøyd likevel. Ikke fordi jeg har nådd et mål, men fordi jeg syns faktisk jeg er fin nok, og bikinien passer 🙂

BOOTYMANDAG; VIDEO AV DONKEYKICKS


Tights // Sko (adlinks)

God morgen kjære lesere !
Jeg og kjæresten prøvde oss litt frem på gymmet i går med litt alterntiv bruk av maskiner for å få trent rumpa. Jeg har flere å vise dere men vi begynner med denne. Donkeykicks i legextension apparat. Selv likte jeg best å ha relativt kort løftebane for å isolere rumpa. Jeg strammer den under hele bevegelsen. For min del er det nødvendig for å ikke involvere hamstrings for mye. Prøv deg frem på hvor langt du tar beinet frem før du sparker bak, det kan variere fra person til person hva man føler funker best. Try it! 😉

SØNDAGSKOS MED SUNN BROWNIE

Jeg skal gi dere oppskrift på perfekt kosestund folkens;
1 kopp kaffimaskin kaffi (ja, den er MYE bedre enn trakte-og pulverkaffi!) og sunn, sukkerfri brownies 🙂

Jeg fant oppskrift på bloggen til Linda Stuhaug og lagde min egen vri, noe jeg aldri klarer å la være med. Jeg må alltid være «skikkelig rebel» og tror jeg vet best, selv om originaloppskriften somregel gir best resultat. Denne gangen var det dog fordi jeg manglet noe av ingrediensene, så det vil jeg si er en ok unskyldning 😉 Her er originalen til Linda og min i parantes.

♥ 2 egg
♥ 150 g mager kesam
♥ 50 g sukrin gold
♥ 50 g sukrinmelis
♥ 30 g kakapulver
♥ 25 g sjokoladeproteinpulver
♥ 35 g peanøttmel (jeg droppet dette og tok istede 50 g proteinpulver)
♥ 0,5 ts salt
♥ 1 ts ekte vaniljepulver (byttet ut med 5 dråper vaniljeessens)
♥ 10 dråper stevia, english toffee (tok istede 5 dråper med sjokoladestevia)

Pisk eggene med sukrin gold og sukrinmelisen til luftig eggedosis. Bland så resten oppi og stek på 200 grader i 12-15 min. Min ble saftig og god når jeg tok den ut etter ca 12 min. Perfekt, juicy brownie!

IMG_9699 IMG_9691

FINGERPRAT

IMG_9404-001

Haha det er helt sykt hvor mye blikk man får med disse skoene på gymmet 😀
Husker dere at jeg skrev en del om fivefingers i fjor i sammenheng med sprinttrening? Nå har de kommet med ny design og jeg var så heldig å få en ny type fra sponsoren min x-life. Jeg har et rosa par og et helt blått par fra før, så disse passet godt inn i kolleksjonen min. Det er viktig å kunne matche med forskjellige klær vet dere vel 😉 Her ser du hele utvalget.

Disse skoene har blitt kritisert en del i media i det siste, fordi de visst nok har skadet folk som har løpt langdistanse med dem, utifra hva jeg har oppfattet. Jeg kan si det med en gang at disse skoene krever «innkjøring». Både føtter, ankler og legger må vende seg til bruken. Selv var jeg grisestøl i leggene etter den første uka jeg brukte disse, så det er ikke tvil om at det uvant for beina. Personlig anbefaler jeg dem til kortintervall, altså springing av korte distanser, samt styrketrening.

IMG_9406-001

Jeg elsker jo å gå barbeint, og så og si fra 1 mai og ut august går jeg barfot så mye som mulig. Disse skoene er med andre ord som skapt for meg. Perfekte å løpe intervaller med for å få god dreis på forfot løping, og også gode til styrketrening da man får en helt naturlig bakkekontakt man ikke får med sko med såle. Vil du ha det mest naturlige underlaget når du trener styrke, og da spesielt baseøvelser og olympiske løft så er disse det soreklare valget. Også er de jo veldig morsomme og kan få frem et smil hos de fleste 🙂

♥ Ikke glem helgesalget til X-life som varer ut søndag ! Du har sjansen til å skaffe deg både kosttilskudd og klær til en billig penge ! 😉

 Innlegget inneholder sponsorlenker

SVETT CATWOMAN

IMG_9712

Haha, er det bare meg som holdt på å svette ihjel i hele går? I Kristiansand var det altså så lommert at jeg holdt på å forgå. Noe så klamt har jeg ikke kjent på lenge. Mista hvertfall en haug av vann både under cardioøkta mi og på jobb. Følte meg jo nesten dum når jeg svetta så hinsides mye. (Er ikke dette bare digg å lese om?). Jeg husker på barneskolen når det var flaut å svette i gymmen. Heldigvis er jeg ikke like flau lenger nå. Det hadde faktisk blitt en problem isåfall.

Apropo svette. Jeg har på meg min første kompressjonsgenser i dag, fra Skins. Føler meg nesten som catwoman i en genser som sitter såpass tight. Den har en gummikant nederst som gjør at den ikke sklir opp, noe som er veldig praktisk. Det geniale med denne typen genser er at man kan svette som en gris og igrunn ikke kjenne det i det hele tatt. Det setter jeg pris på i disse dager! 😀 Jeg fant også ut at den passet perfekt med anti-shake tightsen min med stripene i siden. X-life har et sykt helgetilbud på samme tights i blå, du finner den her!

♥ Dagens tips; ♥ Sjekk ut hele helgesalget til x-life – du finner både kosttilskudd og utvalgte klær til svært redusert pris frem til søndag. Og det beste av alt; treningsstrikk til pullups og dips! Du får også skins klær med 25% rabatt, sjekk ut utvalget her.

Nå må jeg jobbe litt ! Ha en god fredag alle lesere!

IMG_9722

Å TAKLE NEDERLAG

I årene før jeg konkurrerte i bodyfitness høsten 2012 trente jeg med styrke som fokus og det ble en del av «Julie»- det å være fysisk sterk og løfte tungt. Å sette rekorder styrkemessig har gitt meg utrolig mange øyeblikk av glede og lykkerus, mange herlige treningsøkter og mestringsfølelse. Det har også gjort meg skuffet på meg selv, ildsint og frustrert når makstester ikke har gått som jeg vil. Alt i alt har styrke vært «min greie».

Jeg er ikke like sterk i alle øvelser nå som jeg var da jeg trente styrkeløft og kun det. Sånn er det når man prioriterer fitness og fysikk fremfor styrkefokus alene. Man blir ikke best i en ting om man gjør fem andre ting i tillegg. Likevel har jeg fortsatt den delen av hjernen som husker hvilke vekter jeg løftet og hvordan det føles  å slå sin egen rekord. Jeg VET at jeg har mye mindre kroppsvekt nå enn da, og derfor blir det ikke riktig å sammenligne styrken min nå og for 10 kilo siden. Da jeg begynte å trene med fokus på styrkeøkning nå i januar, var jeg ved friskt mot og tenkte at «jeg får starte der jeg er», selv om det betydde mye lavere vekter enn jeg har hatt før. Av og til må man møte sitt eget ego i døra og gi den en real bitch-slap.

IMG_9606

Jeg satte i gang og hadde enormt bra økning i mange uker. Både i benkpress, knebøy, markløft, chins, dips og pushups. Man klarer alt om man bare vil og jeg lot ikke tanker om hvor sterk jeg hadde vært bryte meg ned eller hindre meg i å stå på. Om det ikke er helt bra nå så blir det hvertfall ikke bedre om man gir opp! Det gikk så bra at jeg håpet på ny, fersk pers i benkpress i for noen uker siden. Min gamle pers var på 72,5 kg, og da med 73 kg kroppsvekt.

72,5 kg gikk bra, men da jeg prøvde 75 kg mistet jeg troa og tok ikke stanga helt ned til brystet. Det ble dermed ikke godkjent. Jeg prøvde flere ganger og med forskjellige oppvarminger. Det gikk ikke.

Kanskje det er vanskelig for dere å sette dere inn i hvor kjip følelse det gir for meg som har styrke omtrent som en del av min identitet, spesielt når jeg har trent så lenge for å nettopp klare dette. Jeg følte meg svak og pinglete og utrolig skuffet. Jeg måtte rett og slett «ta meg selv til side» og spør; Hva ville du sagt til en kunde om du hadde fått en mail med beskrivelse av denne opplevelsen?

Jeg hadde sagt følgende;
Nei vel, så gikk det ikke med 75 kilo denne gangen. Det betyr ikke at du ikke er sterk . Det betyr ikke at du ikke har jobbet hardt. Det betyr IKKE at du aldri kommer til å klare det. Det ENESTE som hindrer deg i å nå 75 kilo i benkpress er at du gir opp. Børst av deg og gå videre !

IMG_7364Antrekk: Tights // Topp på tilbud! (adlinks)

Av og til feiler man. Av og til klarer man ikke det man så veldig gjerne vil klare. Det hender at vi ikke presterer så bra som vi hadde håpet på. Og vet du hva? Det er ikke værre enn at man fortsetter å jobbe og man prøver på nytt ! Å takle nederlag er noe alle vinnere blir gode på. Ingen når målene sine uten noe motgang, litt hinder og noen fall. Ikke konsentrer deg om å klare alt – konsentrer deg om å reise deg når du faller!

 

karitraa_mai_kategorisalg_B

VIDEO; DIETT VS. LIVSSTILSENDRING

Dagens tema : Diett VS. livsstilsendring – din holdning til endringen din kan avgjøre om du beholder de gode resultatene elle om du går tilbake til scratch!

Jeg må legge til at dette ikke gjelder for en konkurransediett. En slik diett skal selvsagt ikke følges over tid og er på ingen måte en livsstilsendring, men kun for en kort periode for å oppnå fettprosenten i konkurranse. Som forresten IKKE er en bra diett for de som ikke skal konkurrere.

7 TIPS SOM HOLDER DEG GÅENDE

IMG_9585
Antrekk; Better bodies topp // Shorts (adlinks)

Når du først har begynt på noe, sliter du med å fullføre? Syns du det er vanskelig å holde motivasjonen oppe? Her er mine tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg å holde koken!

Desktop54

Dette er det viktigste punktet fordi; failing to plan is planning to fail. Sett deg ned å lag en ordentlig plan på hva du ønsker å oppnå og hvordan du skal gjøre det. Planlegging innebærer også en plan på hva du skal spise og hvordand det må legges opp for at det skal gå opp uten at det blir for mange ganger der du «ikke har med mat» eller «blir for sulten på vei hjem».

Desktop54-001

Jeg lager meg ukesmål på iPaden hver søndag kveld hvor jeg lager en liste over det jeg skal få utført i den kommende uken. Punktene kan være som følger; 1. Foodprep (lunsjpakke til jobb, steking av kjøtt o.l.)  2. 4-5 styrkeøkter. 3. 3-4 korte cardioøkter på 20 min. I tillegg skriver jeg ned ting som jeg skal få gjort slik at disse tingene ikke kommer i veien for treningen eller matlagingen.

Desktop54-002
Dette er så viktig men det kan være uhyre vanskelig. Si nei når du merker at det blir for mye for deg å gjøre. Si nei når du merker at gleden i det du gjør forsvinner og si nei til deg selv når hodet ditt foreslår at du skal trene litt ekstra når du er gørrsliten eller spise litt mindre enn du skal. Vær hard med deg selv og sett grenser. Skal du nå målene dine må du kjenne hvor grensen din går slik at du har hodet over vann og ikke under.

Desktop54-003

Vet du at du kommer til å slite med å fullføre øktene dine i den kommende uken? Avtal å trene med ei venninne eller venn. Sett opp et tidspunkt og still opp til avtalt tid. Det føles verre å svikte en venn fremfor å svikte kun deg selv. Er du i tidsklemma? Få med deg en venn på grytidlige morgenøkter eller kveldsøkter ! Hyggelig og sosialt samtidig som du får gjort det du skal.

Desktop54-004

Denne nevner jeg støtt og stadig. SKRIV NED DET DU TRENER OG SPISER! Dette gir en reality check og hjelper deg å holde et realistisk syn på det du gjør. Får du det ned på papiret er det lett å se hvor du må gjøre endringer, enten om det er på mengden med trening eller mengden av mat. Ikke slurv med dette punktet, så gjør du deg selv en tjeneste og beviser for deg selv at du virkelig vil nå målet ditt. Her finner du en genial loggføringsbok.

Desktop54-005

Om noe skulle komme i veien for planen din en dag, vær kreativ og løsningsorientert. Er gymmet plutselig stengt? bruk det du har hjemme eller kjør bakkeintervaller og avslutt med spensthopp og gående utfall. Et eller annet kan du alltids gjøre. Ikke la deg sette ut av endringer. Glemte du nistepakka? Kjøp deg noe smart på butikken! Det trenger ikke være skolebrød og snickers bare fordi du «dreit deg ut». En boks cottage cheese eller en pakke skinke, frukt og nøtter er geniale ting som kan kjøpes i nøden.

Desktop54-006

Ikke sett opp en ukesplan som ser mer komplisert ut en matteboka på vgs. Sett opp punkter som du fint kan gjennomføre, samtidig som det krever litt av deg. Legg opp slik at det passer inn i din hverdag og at det ikke blir et jag og et mas å gjennomføre. Har du mye jobb en uke? Ja, vel. Sett deg små mål og skriv opp det du vet du kan  få tid til. Alt annet får komme som en bonus. Det du oppnår da er mestringsfølelse fremfor selvforakt. Vær alltid ærlig med deg selv og kartlegg hva du faktisk kan klare å utføre!

BOOTYWORK I HACKLIFT

God morgen kjære lesere!
Jeg hadde første pt-time 07.30 i dag, og slik blir det hver mandag utover sommeren. Konge å starte uka på gymmet som jeg digger med jobben som jeg digger enda mer! Må innrømme at det var litt uvant i og med at jeg alltid har hjemmekontor med coaching på mandag morgen frem til kl.12, så fra nå blir det litt omvendt. Men det funker det og 🙂 Man blir vant med det meste!

Jeg fikk filmet en godt rumpeøvelse for dere og. Utført i hackliftmaskin! Som dere ser så har jeg plassert føttene langt frem med bred beinstilling. Jeg setter meg ned så langt jeg kan uten at korsryggen letter fra ryggputa, og presser opp igjen. Knærne i samme retning som tærne. Squeeze those glutes! 😉

SØNDAGSPRAT OG NYE KLÆR

Hei alle !

Håper dere hadde en fin feiring av verdens beste land i går? Jeg er en ekte norgesfantast og syns denne feiringen er helt topp. Jeg savner nesten å gå i barnetog og veive med flagg. Når jeg får barn skal jeg være ivrig forelder som roper heiarop fra grøftekanten, det er hvertfall sikkert 🙂

Over til noe helt annet; har dere fått med dere nyhetene fra Better Bodies? Oh, det er såå mye fint og jeg vil ha alt sammen !  Den nye tightsen med løkkeskrift er neste på ønskelista. Heldigvis er jeg allerede eier av en av de nye toppene og en shorts i mykt og deilig stoff 🙂 Sjekk ut alle nyhetene her.

Nå er det tid for søndagscardio i det deilige været. Sol og varm vind i ansiktet, musikk på øra og høy puls gjør underverker. Ønsker alle en fin søndag !

IMG_9651 IMG_9659

A MIND IS LIKE A PARACHUTE

«A mind is like a parachute. It doesn’t work if it’s not open»
Hva tenker du at dette sitatet betyr? Jeg fikk denne dritkule t-skjorta av x-life med sitatet på, og måtte tenke litt over det.

Jeg tenker at det å være «open minded» i hverdagen er veldig viktig i situasjoner med konflikter, stressende oppgaver, utfordrende mennesker og også når alt går som det skal. Når man har et åpent sinn så er man våken og er oppmerksom på hva man tenker, føler og opplever. Man er mer i stand til å tenke og handle rasjonelt og fornuftig når man blir satt på prøve, og man får nye ideer og innfall, også når man har det bra. Også i samtale med mennesker – man blir mer oppmerksom på den andre personen og hva den egentlig sier og hvordan den har det. Det kan jo gjøre det lettere å behandle personen rett.

IMG_9681

Jeg tror det med å ha et åpent sinn er enormt viktig. Å være åpen for nye inntrykk, åpen for andres meninger og tanker, åpen for ny lærdom. Og ikke minst – åpen for forandring. Jeg tenker mange spennende tanker om dagen, og tanken streifer meg ofte. Måtte jeg aldri miste min evige optimisme og nysgjerrighet. Man har så mye å lære og så mye å oppleve! Jeg tror den største feilen man gjør er å begrense seg selv med ens eget hode. Jeg tror man kan oppnå akkurat hva man vil, så lenge man er open minded 😉

Antrekk; T-skjorte (tilbud!) // Tights (tilbud!) // Hårbånd (adlinks)

IMG_9679

Å FORTELLE ANDRE HVORDAN DE BURDE SE UT

Som dere vet så tenker jeg enormt mye på mange ting. Dere blogglesere blir offere for det. I dag tenkte jeg å dele noen tanker med dere som jeg fikk etter at jeg tok en titt på instagramprofilen til fotballfrue.

Hun la ut et bilde av seg selv fra en fotoshoot for en stund siden, og kommentarene lot ikke vente på seg. Mange av dem var negative og låt Ca slik; «du er alt for tynn» , «du ser ikke sunn ut» osv…

Jeg syns det er hjerteskjærende at enkelte kan finne på å fortelle andre hvordan de bør se ut. Det er det ingen som har rett til. Da jeg hadde anoreksi som trettenåring var jeg konstant styrt og jaget av andres mening. Jeg har aldri vært så ulykkelig og desperat etter å være perfekt for andre. Jeg husker jeg tenkte med meg selv når jeg gikk på vekta og den viste 47 kilo; «blir de aldri fornøyd…?» Hva jeg selv mente kom i andre rekke.

fotball

Fotballfrue ser sikkert ut akkurat slik hun ønsker. Det er ikke min eller andres rett å fortelle henne at hun burde veie mer, ha mer muskler eller mere fett. Dette gjelder selvsagt ikke bare henne, men ALLE. Du eier ikke retten til å irettesette og «veilede» folk som ikke ser ut slik du mener de burde.

Jeg snakker av erfaring. Det å konstant bli fortalt at man skulle sett anderledes ut er utrolig slitsomt og vondt. De fleste gjør så godt de kan og bruker nok energi og tanker på å se bra ut fra før, det vet jo vi jenter alt om! Så hvorfor kommenterer vi andres utseende negativt da?

Hvis noen ønsker å være tynne, la dem være det. Er du bekymret for deres psykiske helse så kan du heller ta det opp med dem på tomannshånd og legge det frem slik at du viser at du er bekymret for om de har det bra. Ikke fortell dem at de bør legge på seg. Ærlig talt. Hvis du er oppriktig bekymret så behandler du personen med respekt.

Tynn eller tykk, muskuløs eller ikke. Vi har forskjellige preferanser. Om du ønsker noen det beste, ikke be dem forandre seg!

 

VIDEO; BIORYTME OG MORGENTRENING


Den digge BetterBodies toppen min er på salg her! 😉

Spørsmålet som ble besvart i dagens video; «Jeg vil spise etter biorytmeprinsipper men trener på morgenen. Drikker BCAA før trening. Vil det ødelegge med karb etter trening når jeg følger biorytme?»

Jeg minner om at dette er min mening og mitt svar på spørsmålet, så det kan være at andre har andre meninger enn meg 🙂

TIRSDAGSRABBEL OG DIPP

Hei og hopp!
Dagen er godt og vel i gang her hjemme, og jeg kjenner at dette blir en god dag. Jeg startet dagen med å kikke på positive quotes, og det er utrolig hvor mye innvirkning det har på humøret når man lar seg oppmuntre av kloke ord. Jeg skal dele noen med dere en dag tenkte jeg. Utifra instagram å dømme så liker dere quotes like godt som meg 😉

I dag har jeg på meg ny tights fra merket som het FitnessStar før. Nå heter de Nordic Star. Jeg elsker stoffet i tightsene dems. Tykt på en måte, men samtidig ikke tett. Føles som det holder ting på plass og det føles veldig bra. Toppen min er limited production fra BetterBodies – med andre ord – kast deg over det før det er tomt! 😉

IMG_9639 IMG_9632

Anydoug – jobb venter om få timer. Husker dere den rare lunsjen jeg snakket om en gang i forige uke? Vel, i dag blir det nesten en reprise, haha. Kylling, makrell i tomat, agurk og cashews. Sunt, men veldig rar kombo. Jeg har hatt bacondipp fra walden farms over kyllingen, og det er virkelig magisk. Utrolig at noe kalorifritt kan smake så godt og gjøre kyllingen så lite tørr! Love it. Perfekt for de på diett også. Jeg syns ikke walden farms generelt har veldig god smak, men denne dipen er sååå god!

Ønsker alle en fin dag. Uansett situasjon du er i; stay positive! 😉

IMG_9593 IMG_9595

VIDEO; BOOTYWORK I DIPSAPPARAT


Antrekk; Kosebukse // Genser

Nå fikk jeg endelig lastet opp video til dere av min nye rumpefavoritt! Jeg prøvde meg litt frem og fant ut at jeg kjente mest når jeg hadde foten langt frem og på siden av plata, og når jeg fikk en stor bevegelse ved å sleppe opp så høyt jeg kan før jeg presser ned. Jeg konsentrerer meg om å stramme og virkelig bruke rumpa under hele øvelsen. Try it!! 😉
Har du en rumpeøvelse du vil dele? Alltid gøy med noe nytt!

God mandag alle sammen !

LAG DIN EGEN PRE-WORKOUT SHAKE

Dette med juicing er jo skikkelig i vinden om dagen og det kan jo være et genialt alternativ til en vanlig pre-workout shake! Her har du to oppskrifter på saftig og god pre-workout shakes;

♥ Eple/pæredrøm ♥
1,5 eple/pære i biter
1 scoop BCAA i smaken fruit punch med  blandet i litt vann
Litt eple og pære funlight eller eplejuice
3-4 isbiter
Kjør alt i en kraftig blender til alt er knust.

Desktop55
♥ Rosa eksplosjon ♥
250 g bær, helst bringebær
1 scoop BCAA i smaken pink lemonade eller 1 scoop jordbærprotein
Litt bringebær eller vannmelon funlight
3-4 isbiter
Kjør alt i en kraftig blender til alt er knust

Her får du i deg karbohydrater, aminosyrer og vitaminer i ett! En super variasjon for deg som begynner å bli lei av pre-workout shaken din eller deg som bare vil prøve noe nytt 🙂 Selv har jeg alltid kreatin også i PWO’en min. Andre foretrekker det i pilleform. Det gir «et ekstra gir» på trening. Les fordelene med kreatin her.

IMG_8852-001

Enjoy ! 😉

Innlegget inneholder sponsorlinker

SUKKERAVTALE; UPDATE OG TIPS

IMG_9608

God formiddag og god lørdag folkens !
Som dere ser på bildet over så går sukkeravtalen vår veldig bra. De store kryssene er dager hvor vi har blitt enige om å «sprekke» fordi det har vært bursdagsfeiringer. Nå begynner det faktisk å nærme seg slutten og jeg er faktisk veldig overrasket over hvor fort det har gått og hvor enkelt det var.

Det rareste var vel egentlig å plutselig ikke ha noe digg i helgene, f.eks pizza med smågodt til dessert. Vi har spist litt superchips istede, men det blir liksom ikke helt det samme siden ingen av oss er chips- men sjokolademennesker. Gradvis har egentlig vanen med dette smågodtet fadet litt ut. Det med at man må ha noe søtt i helga er jo bare en enkel innbarka vane (som vi begge har hatt i maaange år!). Vi har hatt ekstra gode middager i helgen, også har vi kost oss med lightbrus og frosne druer, og det har faktisk gått helt fint.

Jeg tror det rett og slett er tre viktige qlue her:
1. Ha en avtale med noen andre. Da blir det flaut å være den som ikke gjør som avtalt.
2. Finn alternativ til «den ekstra kosen»
3. Gjør fortsatt forskjell på hverdag og helg

IMG_9611

IMG_9613

Jeg er fortsatt for at man skal gjøre forskjell på helg og hverdag. Dette ble min helgekos denne gangen. Sushi og ny sukkerfri iskaffe. Litt sterk kaffesmak i denne, men god likevel. Med dette kjenner jeg litt på helgefølelsen samtidig som jeg ikke får i meg det tradisjonelle godteriet. Ofte handler det rett og slett bare om å lure tankegangen din litt, så du slipper å føle deg «snytt» for den ekstra helgekosen selv om du dropper smågodtet !

Min første tanke da vi inngikk denne avtalen var; «Å, nei! Nå får jeg ikke helgefølelse lengre!», og nettopp der ligger litt av poenget. Helgekosen trenger på ingen måte å forsvinne, og det bør den heller ikke, spør du meg 😉

Til deg som fortsatt spiser sukker, godteri og sjokolade; kos deg! Ikke føl deg fordømt selv om vi har inngått denne avtalen og trives med det. Jeg er fortsatt en sjokoladegris og vil nok alltid forbli det og. Sjokolade er og blir veldig, veldig godt 🙂 Når disse 90 dagene er over kommer jeg nok til å fortsette i samme spor men kommer til å ta meg litt sjokolade i anledninger det frister. Helt ærlig, akkurat nå føler jeg meg litt avvent 🙂

STRESS OG KORTISOL

Kortisol er et av de søkeordene som brukes mest for å finne bloggen min. Dette syns jeg er bra, da det absolutt er et hormon vi har godt av å lære mer om. Kortisol er også kjent som et stresshormon.

Kortisol og DHEA er to av stresshormonene i kroppen vår som skaper balanse så vi ikke blir overstresset og det går utover helsen vår. Balansen påvirkes negativt av stress fra for mye jobbing, lite søvn, for mye trening og mentalt nedstemthet, for å nevne noe. Ved normalt stress (som f.eks forventningspress på jobb o.l.) øker disse to stresshormonene i takt og vi takler stresset bra uten å føle oss overkjørt. Når oppgaven er utført synker de tilbake til normal tilstand (enkelt forklart) igjen.

Hvis du konstant bombanderes med forventningspress fra deg selv og andre, prestasjonsangst, dårlig tid, mas og støy (for å nevne noe) kan det bli lite tid til å stresse ned, og du forbli stresset gjennom dagen og kvelden. Det som skjer da er at kortisolet i kroppen øker og DHEA synker.

IMG_8815-001
Topp (tilbud!) // High waist tights (adlinks)

Sresshormonene kortisol og DHEA har en positiv effekt på kroppen når de er i balanse. Både med regulering av immunforsvaret, blodtrykket, vekst, metabolismen og en rekke andre prosesser. Problemet oppstår når det blir mer kortisol enn DHEA. Den positive effekten blir da redusert.

Hva som skjer når du har høye kortisolnivåer og hva du bør gjøre med det kan du lese om i et eldre innlegg jeg har skrevet her. Høye kortisolnivåer går utover humøret, overskuddet, treningslysten (og effekten), sexlysten, søvnen og din generelle livskvalitet bl.a. Føler du deg fysisk og/eller mentalt stresset er dette en tydelig varsellampe på at du bør roe deg ned og finne hvilepauser i hverdagen der du bare ER og ikke nødvendigvis GJØR !

15989_full

Min personlige erfaring med stress
Jeg er enormt opptatt av god service i jobben min og bruker mye tid på å tilfredsstille alle kundene mine og svarer så fort jeg kan på mail. En periode ble dette til et enormt stress og ikke minst førte det til et forventningspress til meg selv. Jeg klarte ikke tanken på at noen måtte vente på svar. Løsningen min ble å følge min samboers råd; sette en klar kontortid. Ved å sette en begrenset tid på når jeg skulle svare på mail og jobbe lettet trykket med en gang og jeg taklet hverdagen mye bedre. Istede for å bli superstresset hvis noe uventet kom opp (fordi da måtte jeg utsette å svare på mail) tar jeg det nå med ro og tenker at jeg gjør så godt jeg kan. Bedre kan man faktisk ikke gjøre. For meg var det et tydelig tegn på at noe ikke var helt på topp når jeg mistet gleden i det jeg gjorde og følte meg jaget av alle gjøremålene mine som igrunn ikke tok så mye ekstra tid. Vær obs på hvordan du takler hverdagen din. Kanskje endringer må gjøres?

 

EN EFFEKTIV HJEMMEØKT

IMG_9575 IMG_9576
Antrekk; Digg shorts // BB topp // Sokker

Hei alle sammen !
I dag skal jeg servere dere en god, effektiv og rask økt dere kan kjøre hjemme. Litt inspirert av Silje Mariela så lyder den slik:

3 sett med 15 steg pr.bein, enten gående utfall eller vanlige.
3 sett med 15 glutebridge, gjerne med strikk rundt knærne for ekstra belastning og rumpeaktivering.

Sett stoppeklokka på 10 min og utfør følgende;
20 spentshopp pr minutt. Hvor lang pause du får avhenger av hvor lang tid du bruker på de 20 spensthoppene. Spensthoppene skal være ordentlig utført. Hopp så høyt du kan !

Du avslutter med 15 min rask gange, helst med litt stigning eller i ullent terreng.

IMG_9587

Jeg ble hvertfall god og svett av dette! Lykke til ! 😉

VIDEO; HVA HAR JEG I TRENINGSBAGGEN

Da var det videoonsdag igjen, dere! Jeg bestemte meg for å lage en litt anderledes video i dag. Svar på spørsmål kommer som normalt igjen neste onsdag. Det er jo litt greit med litt variasjon mellom seriøse og useriøse ting håper jeg? 🙂

Linker;
Inov-8 treningssko
Drareimer
Håndleddbeskyttere fra Better Bodies
FRES.
Camomønstret hårbånd.
Små strikk
Smartshaker
Genseren jeg har på meg

Jeg utfordrer følgende bloggere til å lage en video om det samme;
Helene Drage
Linn Tovås
FitnessNora

Gleder meg til å se innholdet i deres! 😉

WORKIE WORKIE

IMG_9507-001IMG_9504-001

God tirsdag folkens !
I dag er det jobb for meg fra morgen til kveld. Shapes er en herlig arbeidsplass med knall bra miljø og hyggelig mennesker. Kollegaene mine er rett og slett herlige! Det er utrolig viktig på en arbeidsplass, spør du meg.
Nistepakka er pakket og den er stor i dag. Den skal tross alt rekke over hele dagen. Jeg har i tillegg gitt et løfte til meg selv om at jeg ikke skal kjøpe mat på butikken når jeg er på jobb, så da må jeg få med meg nok så jeg ikke sulter ihjel 😛 Det er faktisk utrolig hvor mye penger man sparer på å ta med mat hjemmefra ! I dag har jeg pakket ned kylling, grønnsaker, makrell i tomat, proteinpulver, en haug av nøtter, riskaker og epler. Hater å være sulten så det skal ikke skje 😉 Jeg skal få tid til litt egentrening og tøying innimellom timene i dag også tenkte jeg.

X-life publiserte et av innleggene mine i går og responsen har vært enormt i mail innboksen min. Dere som venter på svar må bare være tålmodige, jeg svarer så fort jeg kan 🙂 Det er viktig å ikke forhaste seg, da blir svarene ofte kortere og kortere..:P Svar kommer!

PS; Nå får du SKINS-klær til 25% avslag!

Ønsker alle en strålende dag !