VIDEO; RUMPE SUPERSETT

God mandag !
Her er et nytt rumpe-supersett til dere.
Step up på benk og kettlebellswing. Bruk gjerne en tung vekt på step up og 8 reps pr.bein. Len deg litt frem når du går opp for å kjenne rumpa godt. Du bestemmer om du bruker en hantel i hver hånd eller stang slik som meg. Du kan også holde en kettlebell foran om du vil. Gå deretter over på kb-swing, 15 reps. Bruk hofta og stram rumpa for å få god sving på kula. Armene skal IKKE gjøre jobben ! Etter disse to settene tar du en pause før du kjører på nytt. Lykke til ! 😉

DU BESTEMMER

Tenker du noen gang at du aldri kommer til å nå målet ditt? Da har du mest sannsynlig rett. Vil du klare noe så må du fortelle deg selv at du kan og at du er fullstendig kapabel. Si til deg selv at alt er mulig, for det er det. Kanskje tar det lang tid, men du kan klare akkurat det du bestemmer deg for. Ikke vent på at ting skal legges til rette for deg eller at andre skal ta deg dit. Hvert eneste steg mot mål må du ta selv.

start med å se for deg den kommende uken. Se for deg de tingene som du vet du pleier å tenke at du burde gjøre. Se for deg at du ikke dropper ting og hopper over ting, men utfører det du skal. Kjenn om du kan få frem den tilfredsstillelsen og mestringsfølelsen du får. Er det ikke bedre enn følelsen av å skuffe deg selv med alt du hopper over?

IMG_0123

IMG_0142

Antrekk; tights // topp (adlinks)

DU er sjefen i ditt liv og hver eneste handling bestemmer du selv. Ingen kan droppe trening eller spise en hel kake for deg- det er kun ditt valg. Den eneste som kan bestemme hvordan ditt liv blir er deg selv. Å skylde på andre er bortkastet tid og du vet med deg selv hvem som egentlig har ansvaret. Du kan klare så mye mer enn du tror, ikke sett grenser for deg selv! Begynn å fortelle deg selv at du kan oppnå ditt mål. Om du sier noe annet, hvordan skal du da klare det?

Du vet hva du vil ha og hva som skal til? Go and get it. The body achives what the mind believes. For hvert rette valg du tar er du ett skritt nærmere.

IMG_0136

MÅNEDENS ANBEFALING

IMG_8568-001 IMG_8575-001
Tights // Sko (adlinks)

Månedens anbefaling er noe jeg har skrevet om utallelige ganger her på bloggen, og da spesielt i sammenheng med rumpetrening. Minibands har vært utsolgt lenge hos x-life, men endelig er de tilbake. Jeg skrev et innlegg for en god stund tilbake om rumpetrening du kan gjøre hjemme med disse strikkene, sjekk det ut her. Disse øvelsene kan selvsagt også gjøres på gymmet. Det er rett og slett en genialt redskap for deg som virkelig ønsker å bygge rumpe og styrke setemuskulaturen din. Du får tre stk i pakka med forskjellig styrke. Gul er lettest, så kommer rød og deretter sort. Du kan også kombinere dem for å få enda mer motstand.

Som dere kanskje skjønner så anbefaler jeg disse fra dypet av mitt hjerte. Bare PRØV i f.eks. glutebridge og KJENN SELV !!! Disse er en knall bra invistering i hobbyen din og noe du kan bruke til utrolig mye. Invister i rumpa di og gå for Sklz minibands 😉 Du finner dem her.

IMG_8572-001

Gog lørdag alle sammen! 🙂

KROPP, DAGSFORM OG INNTAK

Da var det fredag igjen !
Jeg tar målebåndmålinger av meg selv hver fredag morgen for å ha oversikt over hva som skjer med formen. Det er utolig merkelig hvor mye kroppen kan endre seg fra dag til dag. Noen dager er jeg «tørr» i kroppen, ser mye definisjoner og linjer. Andre dager er jeg helt «utvasket» i definisjonene og blaut i formen. Jeg kan også ha trykk i muskulaturen en dag og ikke trykk i det hele tatt to dager etter. Kanskje dette høres rart ut for noen, men jeg syns det er utrolig fascinerende. Jeg har merket meg at søvn har enormt mye å si, samt om jeg har vært stresset eller avslappet. Det finnes ikke tvil om at stress og lite søvn ikke akkurat får frem noe positivt i utseende…

IMG_0070

Tidligere har kroppen min reagert bra på lite karb og relativt mye fett, men den siste tiden ser det ut til å være litt motsatt. Dette er ting som kan endre seg, og det er derfor det er så enormt gøy å følge med hva som skjer. Som jeg har nevnt tidligere har jeg økt karbohyratinntaket mitt nå og resultatet av det er overraskende bra. Jeg har hatt større dropp i målingene de to siste ukene enn jeg har hatt på lenge og det jeg har gjort er å trene mindre cardio og spise mer karb. Logisk? Ikke i det hele tatt! Jeg har opplevd dette med kunder også og det virker som at kroppen slapper mer av med økt inntak etter en periode med mindre inntak, og derfor slipper vann (og fett). Egentlig ikke så rart når man tenker over det. Vi må ikke glemme at kroppen er en levende organisme og ikke en bensintank som bare bruker opp og fylles på- det er litt mer avansert enn som så.

Jeg lærer utrolig mye av å være coach når jeg jobber med så mange forskjellige personer og kropper. Alle er jo faktisk forskjellige og det finnes ingen fasit. Jeg har alltid hatet matte fordi det bare er èn fasit, så dette er mer for meg. Kroppen er igrunn et evig studie og man blir aldri utlært. Fantastisk !

IMG_0037IMG_0078

SPRINTMORGEN

FOR EN START PÅ DAGEN !
Nettet er nede hjemme hos oss, så jeg drar hjem til mamma og pappa for å jobbe og blogge. Morgenstunden etter jeg står opp som vanligvis består av jobb, er nå altså erstattet med en rolig kaffestund hvor jeg sitter å kikker ut av vinduet før jeg drar til mamma. Resultatet av denne rolige stunden uten nett resulterte i at jeg plutselig fikk lyst til å ta en sprintøkt. (Internettfri er jaggu ikke dumt!)

Så da tok jeg på meg fingerskoa, luftig shorts og BB topp og heiv i meg en PWO. Dere som følger meg på insta så kanskje video av den. BCAA og Xtreme musclespeed. Så kjørte jeg avsted til bygdas vesle idrettsbane. Ikke mye å skryte av, men den funker. Gira meg opp med dunk-dunk musikken min i bilen og kjørte på.  Jeg fikk nemlig ny spiller til bilen av min kjære i går, så jeg kan spille av fra spotify på mobilen. Sykt digg!! 😀

IMG_9666

Det er godt og vel ett år siden jeg sprintet sist, så det kjennes at kondis er ferskvare for å si det sånn. Beina ble ganske fort shaky også. Sprint er jo utrolig eksplosivt og det krever derfor mye av muskulaturen. Men fy søren som jeg digger følelsen av å fly i vei. Jeg hadde nesten glemt hvor deilig dette er og hvor utrolig utmattet man blir. Jeg hadde seks drag på 100 meter med ( litt for) kort pause. Neste gang skal jeg prøve meg på åtte drag, men forløpig holdt det med seks. Jeg er tross alt ikke vant med denne typen trening lengre. Pulsen var ganske høy lenge etter hvert drag, men det er bare èn ting å gjøre med det ! Fingerskoa er best til denne typen trening da jeg får godt fraspark og de gjør det lett å løpe forfot. Teknikken har heldigvis ikke forfalt like mye som kondisen…. Gleder meg allerede til neste tidlige morgen på idrettsbanen!

Nå må jeg sette i gang med jobb på nett før det er pt-timer på shapes. Ha en fin dag !

IMG_9656IMG_9670-001

VIDEO; KOSTTILSKUDD TOUR

I går filmet jeg en liten kjøkken-tour for dere. Jeg får en del spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg bruker og det varierer egentlig litt i perioder, men det du ser i videoen er stort sett det det går i jevnt over. Basicen er liksom proteinpulver, kreatin og bcaa. I tillegg bruker jeg selvsagt selolje, men den står i kjøleskapet. Linker til tilskuddene finner du under videoen.

Det jeg sier om Test-booster boksen er dog helt på tryne, beklager det, hehe 🙂 Dette er den rette forklaringen;  Alpha Test Booster inneholder hele 1200mg Fenugreek per dagsdosering. Nylig publisert studie (27.okt. 2010) viser at ingrediensen Fenugreek har positiv effekt på styrke i både under- og overkropp, samt gir en bedre fordeling av muskler og fett på kroppen. Klikk her for å lese studien. Produktet inneholder ingen stoffer som vil slå ut på en dopingtest. Fenugreek har den siste tiden blitt brukt som hovedingrediens i de fleste «test boosters» verden over, hvor brukerene rapporterer en god effekt (økt styrke, muskelvolum og potens / sexlyst). (info hentet på x-life.no).

Hylle nr.1
Kreatin i pilleformZMAGlutaminTest-boosterFrenzy fatlossSinkFresXtreme MusclespeedVitamin DSolBrun
Hylle nr.2
KaseinKreatinBCAA
Hylle nr.3
ErteproteinTroponin
Hylle nr.4
Steviadråper

Har du ønsker til videoblogg? Hyl ut! 😀

TIL DEG SOM IKKE GIDDER Å STARTE PÅ NYTT

IMG_0093-002

Har du hatt en lang pause fra trening, eller er du en typisk «periodetrener»? Her er mine tips til deg !

☺ 1. Gi deg selv en realitycheck.
Denne er litt harsh men utrolig nyttig. Test din egen form ved å gjøre noe som du vet du klarte før eller som du vet du burde klare. Eksempel; gående utfall 15 reps pr.bein x 4 uten vekter (dette er bare et eksempel). Denne øvelsen gir deg en ganske tydelig indikasjon på hvordan både styrke, balanse og kondisjon er i behold. Går det helt rævva? Da kan du se for deg 60 åringer som gjør det der som lett oppvarming. NÅ har du sjansen til å forbedre din fysiske form. Liker du ikke tilstanden din? Da kan du endre den!

☺ 2. Sett deg et klart mål.
Denne er så klisje når det kommer til slike lister, men det er utrolig viktig om du er blant dem som sliter med å finne grunner til å trene. Har du et mål så har du alltid en grunn til å droppe sofaen fremfor gymmet. Skriv ned 5-10 ting som du vil mestre. Eksempler på artige mål; pullups, dips, pushups, x-antall kg i knebøy, 5 min sammenhengende løping o.l.

☺ 3. Skriv en liste på fem punkt med grunner til at du skal trene.
Gir du deg selv mange nok og gode nok grunner så blir det vanskelig å si imot deg selv. Det er jo åpenbart at vi har godt av å trene, så gjør listen klar og tydelig for deg selv. Helse bør være ett av punktene, for selv om vi kanskje ikke tenker over det nå, så kommer du til å tenke over det når du er syk eller i ekstremt, ubekevemt dårlig form.

☺ 4. Skriv en liste på fem punkt med ting du ikke ønsker, som følger av et inaktivt liv.
Det er alvorlig å ikke være i bevegelse. Rett og slett helseskadelig. Vær ærlig med deg selv og skriv ned de værste tilstandene du kan tenke deg. Følgene av inaktivtet kan være mye, men hjerte- og karsykdommer og sykelig overvekt er to eksempler. Vil du se deg selv sitte i sofaen, heseblesende etter en tur til kjøleskapet? I think not.

851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n

☺ 5. Skaff deg en PT.
Personlig trener er et genialt verktøy når du trenger et puff i baken og en grunn til å komme deg på trening. Noen forventer det av deg, noen setter krav til deg og noen oppmuntrer deg til å presse deg selv og prestere. En vanvittig fornuftig invistering for deg som vil få noe ut av tiden du bruker på trening, og spesielt for deg som er lei av å begynne, slutte og begynne for så å slutte. Mer kunnskap vil deg mer treningsglede, og mestring vil gi deg en grunn til å dra tilbake.

 

VIDEO; BULGARSK UTFALL

Jeg fikk et ønske om film av bulgarsk utfall, så da ble det det!

Jeg har pøvd mange forskjellige vrier for å få maks kontakt med rumpa, og dette er det jeg har endt opp med. Selv om dette funker best for meg så kan det være du må finne din egen vri, men du kan jo prøve dette du og 🙂
For å få kontakt med rumpa så foretrekker jeg å enten bruke kettlebell, som på filmen, eller stang på ryggen. Fremside lår tar fort over jobben, så finn ut av hva som passer deg best. Jeg har beinet langt frem for best kontakt med stumpen. Har du beinet nærme benken vil øvelsen bli mer fremsidelår dominant. Prøv deg frem og finn ut hva som funker for deg mtp. hvordan du legger til vekt !

JULIE TESTER; 2GOOD

IMG_9960Antrekk: Topp // Tights (adlinks)

La meg først gi dere en liten background story på mitt forhold til proteinbarer…
Jeg er en stor tilhenger av det meste med ekstra protein og ting som smaker søtt. MEN- når det kommer til proteinbarer er jeg ekstremt kresen og ikke en drømmekunde på noen som helst måte. Jeg har hatt en favoritt gjennom alle mine leveår, og det var hekta på powerpack med mørk sjokolade. -Helt til jeg spiste den mens jeg hadde spysyka og dermed opplevde å smake den i retur, noe som egentlig har ødelagt den for alltid, dessverre. Etter det har jeg rett og slett ikke funnet noen favoritt.  Det som er så rart er at jeg liker virkelig ALT av mat, inkludert det som ingen andre liker, men barer!? Nope!

Så, med meget skeptisk innstilling smakte jeg på barene som jeg fikk tilsendt i forige pakke fra x-life. 2good med peanut butter smak og 2good med cookies & cream. Dette er min dom;

IMG_9971
IMG_9977

2good peanutbutter
Selv om det er umenneskelig lenge siden jeg har smakt snickers så syns jeg denne var veldig lik det vake minnet jeg har av den. Veldig god, litt seig slik som snickers og med god nøtte/karamellsmak.Veldig stort pluss for lite proteinsmak! Hver bar inneholder 30 g protein og 39 g karb, noe som passer fint etter trening. Fettinnholdet er på 15 g, og helhetlig er dette en energitett bar som metter godt. Ikke noe negativt, men noe å være obs på om man er forsiktig med kcalinntaket ditt. Super til lørdagskos! Her får du dem i stor pakning og her finner du dem enkelthvis.

2good cookies & cream
Vel, personlig syns jeg ikke denne smakte min forestilling av cookies & cream, selv om jeg aldri har smakt kjeks og krem sammen. Den faller ned på lista i forhold til peanøttbutter smaksmessig. Innholdet er likt som i den over, bortsett fra at denne bare inneholder 10 g fett, noe som er et pluss. Jeg har dog ikke hørt om noen andre enn meg selv som ikke liker denne til nå, så mest sannsynlig kan du se helt bortifra min mening og elske den for alt jeg vet. Her finner du 12pakning og her finner du dem enkelthvis.

Har du en proteinbar favoritt du kan anbefale meg?  Og nei, jeg liker ikke questbars heller. Ikke en eneste en av dem. Swebar med pepperkake eller karamell går an, bortsett fra det er jeg som sagt en klin umulig kunde! Som sagt så er powerpack med mørk sjokolade som er min favoritt – antakelig til jeg går i graven…:)

LØRDAGSØKT – TREN HJEMME !

Hvis dørstokkmila er lang hos deg i dag så skal jeg gi deg et alternativ til trening du kan gjøre hjemme. Det du trenger er rett og slett bare din egen kropp, en lang matte som ikke sklir og en timer, jeg bruker den geniale gymbossen istede for å knote med klokka på mobilen. Det beste er om du enten har hjelp til å ta tiden eller om du har mulighet til å høre når det har gått 1 min. Om du har mulighet så kan dette fint utføres på verandaen, så får du i tillegg sol og frisk luft 😉

Jeg har satt opp en økt med 4 sekvenser til dere som virkelig får blodpumpa til å gå. Pass på å utføre øvelsene riktig. Ikke noe juks! Du lurer kun deg selv 😉

IMG_9941T-skjorte  (adlink)

♥ 1. Du starter med 100 hopp med hoppetau.
(Har du ikke hoppetau så later du som du har ett)

♥ 2. Uten pause går du direkte på følgende øvelser;
15 knebøy
10 pushups
8 utfall pr.bein
15 abmat situps (har du ikke en abmat, legg et håndkle i korsryggen)
Ta deretter en pause på 1 min og gjenta nr.1 og 2 på nytt. Om du vil kan du øke repsantallet med 4 reps.

Når denne sekvensen er gjort to ganger går du over til følgende;
♥ 3. Sett timeren på 10 min og ta 12 burpees i minuttet. Jo fortere du gjør dem, jo lengre pause får du før du skal på igjen.

Deretter går du over på siste sekvens.
♥ 4.
15 magecrunsh
15 beinhev
planke med sidesteg – 12 steg til hver side
Denne utføres to ganger med 40 sek pause mellom.

IMG_0109 IMG_0110

Om du vil kan du gå deg en tur i raskt tempo i 15-20 min etter dette.
Blir repsantallet for lett for deg så legger du enkelt til flere repetisjoner. Husk at innsatsen din avgjør hvor god treningsøkta blir! Lykke til 😀

SUKKERSTOPP OG MUSKELGRØT

God fredag folkens !
Nå er det to uker siden «90 dager uten sukker» prosjektet vårt var gjennomført og jeg kan meddele at de gode vanene har vedvart. Før prosjektet spiste jeg yoghurtnøtter flere ganger i uken og var nærmest avhengig. Sjokolade og smågodt spiste jeg også til stadighet. Etter endt prosjekt har jeg spist yoghurtnøtter EN gang, og det smakte ikke godt lenger!! Hjelpes, I’m a changed woman!! Av sjokolade har jeg spist litt mørk og litt sukkerfri, men det er ikke det samme som før. Det holder overraskende nok med 2 ruter. Dette er virkelig et mirakel for meg!

Misforstå meg rett, jeg er ikke helt anti-sukker og motstander av gode, søte ting. Men det å spise det flere ganger i uken er jeg veldig glad for at jeg er vendt av med. Jeg føler meg bedre og jeg merker at jeg har myyye mindre søtsug. Jeg har mer lyst på en skikkelig god middag eller proteinpulver med most banan, noe som også er mye bedre med tanke på treningsresultater og ikke minst form. Jeg har økt karbinntaket mitt litt den siste tiden og det merkes i vanvittig økt treningslyst og trykk i muskulaturen. Digg ! Et eksempel på en karbfavoritt om dagen; min egenkomponerte muskelgrøt ♥ Perfekt som kveldsmat !

IMG_0100IMG_0105

Du trenger :
♥ Valgfri mengde havregryn
♥ 1 scoop vaniljekasein
♥ 2 ss cottage cheese
♥ 1 toppet ss sukkerfritt eplesyltetøy
♥ litt kardemomme

Kok opp havregryna i  vann med litt salt. Bland i alt over og nyyyyt! OBS! Søtning er faktisk ikke nødvendig syns jeg selv, men et par dråper vaniljestevia setter litt ekstra vaniljesmak på herligheten 🙂 Kasein er genialt på kvelden da det tas sakte opp i kroppen. Når du legger deg får magen god tid på å jobbe med det og du påfyll til musklene i løpet av natten. Kaseinen fra Nanox er ganske søt, så jeg syns faktisk søtning blir overflødig både når jeg lager røre av den og når jeg har den i annen mat. Tommel opp!

PS; video av bulgarsk utfall er laget, så den kommer på bloggen til mandag. God fredag !

 

BYGG MUSKLER OG BRENN FETT – Q&A

Jeg fikk to spørsmål på mail som lød slik:

«Jeg er en jente på 20 år, veier 56 kg og er 1.66m høy. Jeg trener veldig ofte, både styrke og kondisjon. Som «de fleste» har jeg den lille bilringen rundt nederste del av magen som jeg sliter med å få vekk. Samtidig sliter jeg og med å finne en balanse mellom styrketrening og kondisjon-/cardiotrening. Er kanskje litt FOR ivrig og prøver å kombinere de to så mye at det bare blir kluss og får kanskje ikke like stort utbytte av det. Hvordan burde jeg balansere dette?»

SVAR : Som jeg nevnte i onsdagsvideoen min forige uke så bør styrketrening være pri nr.1 ALLTID når målet er å forbedre fysikken sin. Fokuser på styrketrening, push deg selv og øk i styrke. Du kan fint ha 1-2 kortintervalløkter i tillegg til styrken, men utover det bør du bare være generelt i bevegelse. Legg inn hovedjobben med styrketreninga.

IMG_0095 Tights Ny tights fra better bodies // lignende BB-topp (adlinks)

«Også lurer jeg da på hvordan det er med kalorier og hva man spiser? For jeg vet at om man skal bygge muskler (trene styrke) så skal man spise MER, men om man skal ned i fettprosent, så skal man spise mindre…? Hvordan skal jeg regulere dette dersom jeg både vil bygge muskler og gå ned i fettprosent (bare rundt magen)?»

SVAR: Det enkleste for deg som absolutt ikke er overvektig er å fokusere på èn ting av gangen, slik at du spiser mer i perioder med fokus på bygging, og mindre i perioder med fokus på minsking av fett%. Dette er det som gir raskest resultater av den ene eller andre slagen. Du trenger ikke overspise eller bli «tykk» i byggeperioden, men spise tilstrekkelig slik at kroppen har  noe å bygge på. Du slipper også å føle at du bare «klusser det til» med litt av alt.

Det ER mulig å bygge muskler samtidig som man brenner fett, men det er absolutt lettest for de som er overvektige/ de som har mye fettmasse. Det går ikke an å punktforbrenne, så kroppen din bestemmer selv hvor fettet slipper, dessverre. Da kan man f.eks. starte på vedlikeholdsmengde med kalorier og redusere inntaket ørlite når man stopper opp i fettnedgang. Under hele prosessen bør du ha fokus på styrketreningen og øke vektbelastningen du bruker. På denne måten «tvinger» du kroppen til å utvikle muskemassen. Selv opplevde jeg å kun gå ned 1,5 kg på en periode på nesten 6 mnd, mens centimeterne var kraftig redusert. Dette har jeg også opplevd med kunder. Når vekta nesten ikke rikkes og centimeterne minsker er det en god indikasjon på at du bygger muskler og reduserer fett%. Vær nøye med det du spiser, spis tilstrekkelig med protein og unngå sukker. Det handler om å skape en miljø i kroppen for det du vil oppnå. Det gjør du best med bra mat og kvalitets styrketrening. Men, belag deg på at det tar tid !

Lykke til !

IMG_0086-001

VIDEO; «FIRST» IMPRESSION AV MUSCLESPEED

God morgen !

Her kommer en liten «first impression» av pre-workout produktet Xtreme Muscle speed som jeg er så heldig og får prøve. Etter denne videoen ble filmet så dro jeg på trening og jeg kan bekrefte av jeg fikk god energi og fikk svettet godt fra meg, akkurat slik som slike produkter skal fungere. Jeg har hørt at noen syns det prikker i kroppen av denne, men det kjente jeg ikke noe til. Kun en behagelig energi gjennom hele økta. Tok nok en del flere sett enn jeg ville gjort uten, og det er det jeg liker! Jeg er veldig følsom for koffein og kan bli noe kvalm av pre-workout shakes, men det ble jeg ikke av denne.

Den finnes i smakene Berry og Tropical blizz. Veldig søte, noe som passer meg bra. Har dog hørt noen syns den er litt for søt, men det er smak og behag. Du finner produktet HER. Absolutt genial når du er trøtt og sliten eller skal ha en beintung økt! Sjekk ut flere pre-workout produkter her.

FOR MYE MUSKLER ?

Om du er jente å trener, har du fått høre at du er mandig, ikke må bli for stor eller at du bruker for mye tid på  trening ? Jeg leste et innlegg om nettopp dette i går, 10 ting du ikke skal si til en fitnessjente. Jeg kan snakke for meg selv; jeg syns det er utrolig unødvendig å fortelle andre hvordan de bør se ut, det vet dere allerede. Man kan mene så mye man vil men det er ikke alt man trenger å si. Dessuten så ser jeg og de fleste andre jenter med muskler, mindre muskuløse og «mandige» ut med vanlige klær fremfor singlet med bryterrygg og tights.

IMG_9804-001

Jeg er stolt av hvert eneste gram med muskler på kroppen min, uavhengig av hva andre måtte syns. Jeg har jobbet for dem og jeg vet at de ikke kommer av latskap eller fordi jeg har vært sløv. De er et bevis på dedikasjon, og derfor går jeg med hevet hode, noe jeg syns alle bør gjøre. Om jeg ønsker å bli større er opp til meg, og ikke noe noen andre har noe med. Jeg bærer musklene mine med stolthet, og jeg vet med meg selv at jeg kan se ut som en skikkelig jente om jeg bare vil !

Det at man skal «være forsiktig så du ikke blir stor» er jo egentlig bare tull uansett. Det er ikke slik at om du tar et sett ekstra med bicepcurl så vokner du tilfeldigvis opp som hulken dagen etter. Man blir ikke stor ved en feitakelse… Det er det som gjør det galt å kommentere jenters/andres muskelmasse – man har jobbet for det, så vi trenger ikke å bli fortalt hvor mye muskelmasse man har til en hver tid. Det er vel egentlig så enkelt; har du problemer med min muskelmasse, skaff deg mer av din egen eller ikke bry deg 🙂

Litt mindre skremmende på dette bildet enn det over, eller hva?

BB topp // Shorts (adlinks)
IMG_9659

MOMENTS

Hei folkens !
Jeg hadde store planer om å filme bulgarsk utfall for dere til mitt ukentlig rumpeinnlegg men jeg klarte å glemme både kamera og ledning hjemme. Bootymandagen blir derfor booty-et eller annet annet denne uken! Helgen har gått i ett og det er ikke det første som har gått i stresse/glemmeboka i Julies hode skal jeg love dere. Gøran var bortreist i helgen og jeg har styrt med ting og tang hjemme, blant annet malt rekkverket på den fine terassen som han bygde på garasjen i fjor, vært i dåp til fadderbarnet mitt Cassandra og hatt kvalitetstid med barndomsvenninner. Med andre ord – en velfylt helg. Syns ikke det er helt naturlig å dele bilder fra alt jeg gjør på privaten her på bloggen, men noen nye og noen gamle snaps fra hverdagen skal dere få se 🙂

Desktop57

Jeg er en ivrig bruker av snapchat og de stakkars vennene mine får kjenne på at de har meg på lista for å si det sånn! Jeg prøver å begrense treningssnaps da, da jeg vet at det faktisk kan bli litt slitsomt. Men over all så tror jeg at jeg er en snapvenn som kan bli litt too much.. haha huff.

#1 = Jobbselfie. Jeg har jo, som dere sikkert har fått med dere, noen gryytidlige morninger på shapes om dagen, noe som er bra for da får jeg nyte sola på ettermiddagen ! Litt trøtt i tryne og en del gjesping er dog ikke mulig å unngå…

#2 = Selfie fra cardiotur etter jobb. Deilig å nyte det fine været og koble av hodet etter jobb. Capsen fra 2xu er også genial å skjule trynet litt med når man ikke vil se folk og 😉

#3 = Vår vakre lille pus, Mille. Hun kan smelte et hjerte av stein ♥

#4 = Svett og HELT UTSLITT selfie etter 6 timers maling av terasse (i bakgrunnen) sammen med svigermor på lørdag. Vi hadde helt fantastisk vær og prata og koste oss. På slutten merka jeg likevel at underarmene og skuldrene var ganske kjørt – i tillegg til at ryggen var mørkerød fra solsteika.. Feira første strøk med en sukkerfri skogsbærcider, noe som egentlig ikke hører hjemme på en treningsblogg. Men- så er jeg heller ikke helt vanlig heller, liker jeg å tro hvertfall!
Desktop58

#5 = En bakkeintervallselfie!

#6 = Formbilde i badspeilet i ny topp fra better bodies. Sååå gøy med definisjoner i muskulaturen!

Nå venter mer jobbing! Ønsker alle en strålende fin mandag. Husk at denne dagen setter standarden for uka 😉

EGGEPLOMME – KASTER DU DEN ?

Som jeg nevnte i går så ble jeg inspirert av min egen frokost til å skrive litt om eggeplommen. Den blir ofte kastet av fitnessfolk rundt omkring og av folk på «lavfett» diett. Jeg skal fortelle dere en ting; om jeg hadde vært på en lavfett diett så hadde ikke eggeplomma vært det fettet jeg hadde kuttet ut, men heller det jeg hadde beholdt ! Den er nemlig en SVÆRT næringstett og nyttig fettkilde og ikke noe man bør kaste i søpla fordi den inneholder fett – som på toppen av det hele er bra for oss.

IMG_0005
IMG_0004

Et gjennomsnittsegg veier 63 gram og av dette er 22 g plomme, 33 g hvitte og 8 g skall. Om du kaster plomma har du med andre ord kastet en ganske stor del av egget.

Noe du kanskje ikke visste om innholdet i eggeplomma VS. eggehvitten;
♥ Eggeplomma inneholder ca 3,6 g protein og hvitten inneholder 4,5 g. Med andre ord – du kaster nesten halvparten av eggets proteininnhold om du ikke spiser plomma.

♥ Plomma inneholder 30 mg kalsium, og hvitten inneholder kun 2 mg.
Kalsium er viktig for skjelett, tenner, hår og negler.

♥ Plomma inneholder 3,4 mg vitamin E, mens i hvitten finnes det ikke noe.
Vitamin E styrker immunforsvaret.

♥ Plomma inneholder 2,8 mg vitamin D, mens i hvitten finnes det ikke noe.
Vitamin D sikrer nok opptak av kalsium til tarmen.

♥ Plomma inneholder 139 mg fosfor, mens i hvitten finner du bare 6 mg.
Fosfor er viktig for å bygge sterkt beinvev i kroppen og er også viktig for omsetning av karb, protein og fett.
Med andre ord; skal du droppe noe fett i kosten – sørg for å beholde egget (og omega3) fremfor andre ting. Som du ser på listen over så er det nok av grunner til å spise plomma med god samvittighet. Hvitten gir deg ikke særlig mer enn kun protein!

sommersalg_sistetilbudsdag_kategorisalg
PS ! I dag er SISTE DAG av x-life’s sommersalg!!! 😀 Klikk på bildet og hiv deg rundt !

BULGARSK UTFALL M.M

God lørdag!
I skrivende øyeblikk sitter jeg å nyter en god kopp kaffi med magen full av omelett. Det inspirerte meg til å skrive om den supre eggeplomma som mange fitnessfolk er redde for på grunn av fettinnholdet. Det er så mange grunner til å spise den! Mer om det i morgen 🙂

Den siste tiden har jeg kjørt overkropp og underkropp annen hver dag. I går var det egentlig tid for overkropp, men jeg la inn litt bulgarsk utfall på slutten av økta. Jeg må innrømme at jeg er blant dem som har hoppet galant over den øvelsen og holdt meg til knebøy, rett og slett fordi den er så steike pain in the ass. Av en eller annen grunn har jeg nå plutselig fått helt smaken for den, den kjøres til og med flere ganger i uken! Jeg får helt fantastisk kontakt med rumpa.

Jeg har begynt å like hvor enormt sliten, andpusten og pumpa jeg blir av denne øvelsen. Kjører man med korte pauser og mange reps fungerer det jo knallbra som en liten fettforbrenningsboost, samtidig som den utfordrer rumpa 😉 Dagens treningstips er med andre ord å legge inn bulgarsk utfall på slutten av økta di ! Ikke vær redd for å bruke vekter så lenge du er sikker på utførelsen.

IMG_9988IMG_9987

Så over til noe HELT annet! Jeg bare MÅ tipse dere om at min gamle favoritt tights fra Nordic star er lagt inn i x-lifes sommersalg. Den jeg har på meg på bildene er den nyeste modellen med godterifarget skrift som har med en supersøt drikkeflaske i pakka. Jeg elsker stoffet i disse tightsene. Litt tykt og med veldig god oppstrammingseffekt. Toppen min er også på salg i blå. Jeg har str. M, så jeg vil si de er litt små i størrelsen. Ellers er jo tightsene fra Rohnisch et fantastisk kupp. Størrelsene forsvinner fort, så vær rask. Salget varer kun EN DAG TIL !

Ha en herlig lørdag alle mann !

IMG_9999

PEPTALK – FREMGANG

Det er en peptalk som går igjen hos meg til stadighet, både til kunder på senter, på nett, til venner og familie og ikke minst meg selv. Når man vil nå et mål så er det så ENORMT viktig å sette pris på alle endringer til det bedre, alle steg i riktig retning. En annen viktig ting er også å kunne se fremgangen i perspektiv. Av og til er det ikke bare det fysiske vi må se på som fremgang. Dropp i cm, fettklype, vekt eller treningsresultater. Det hele er også en mental prossess, og også den fremgangen må vi merke oss.

Har noe som helst blitt bedre siden sist du sjekket? Mest sannsynlig, ja !

Det er ikke alltid resultatene vises på målebåndet, men kanskje vi føler oss helt smashing en uke. Skal vi da bli deppa over at det ikke er endring på målebåndet? Really??

IMG_9962-001
Antrekk; Tights // Topp (adlinks)

Ting skjer med både kropp og hodet hele tiden. Personlig merker jeg aller størst endring i det mentale. Nå om dagen prøver jeg å redusere fettprosenten samtidig som jeg ikke stresser men tar ting i snegletempo og virkelig fokuserer på å sette pris på ALL god endring. Jeg har nemlig funnet ut at dette er den metoden som fungerer best for meg og som gir meg best opplevelse. Akkurat nå trives jeg veldig godt med alt. Jeg har ikke den fettprosenten jeg trives helt optimalt med, men jeg har det faktisk utrolig bra likevel!

Dette er en enorm seier for meg som opprinnelig er en perfeksjonist og har også vært en selvkritiker av dimensjoner. Jeg VET hvordan det føles når målebåndet ikke «samarbeider» og man hater på seg selv og presser kroppen enda hardere for å oppnå sine egne psycho mål. Jeg har lært at hver eneste milimeter er  utrolig bra, hver eneste dag med kjærlighet til seg selv er utrolig bra, hver eneste gjennomførte treningsøkt er veldig bra og hver positiv tanke på veien mot mål er BRA !

IMG_9952

Er du blant dem som opplever motgang i fremgangen din, enten om du skal opp eller ned i vekt? Still deg selv disse spørsmålene;

1. Har du kost deg med treningen og kostholdet den siste tiden?
2. Har du merket positiv endring i tankesett eller selvfølelse, uavhengig av resultater?
3. Har du merket positiv endring, (hva som helst!), i fysikken eller prestasjon på trening?
4. Har du blitt bedre på planlegging og/eller prioriteringer som har vært positivt for målsetningen din?

Kan du svare ja på en, ja EN av disse, da syns jeg du skal være veldig fornøyd ! Rom ble ikke bygget på en dag, there’s no shortcuts to any place worth going osv osv – det er så sant. Ikke sutre over «dårlig fremgang». Har du fremgang på ett eller annet så er det BRA !

 

HJEMMEKONTOR OG PROTEINKAFFI

God morgen !
I dag er det hjemmekontor som står på planen. Kontoret vårt her hjemme er innredet litt maskulint siden det opprinnelig var til Gørans bruk, men siden jeg bruker det mest har jeg sneket inn litt luktelys og noen rosa blomster. Det er sånn vi jenter gjør vet du- sniker oss innpå og tar over litt og litt. Hehe, neida. Jeg har tent luktelys og laget meg en proteinkaffi, rett og slett for å gjøre noen småting som gjør meg lykkelig på kontoret i dag. Jeg har jo disse #100happydays ‘a vet dere, så sånne koselige småting i hverdagen gjør en forskjell 🙂

Dere har sikkert sett oppskrift på proteinkaffi tusen ganger da det ikke er noe nytt på noen måte, men jeg legger den ut likevel 🙂

IMG_9946

♥1 scoop sjokoladeprotein ♥ 1 kopp sterk kaffi ♥ 4-5 dråper sjokoladestevia ♥ 1 toppet ts kakao. Ha pulveret i en shaker med 0,5 – 1 dl vann (kommer an på hvor sterk smak du vil ha) og hell i kaffien sammen med stevia og kakao. Rør godt og nyt !

Etterhvert blir det en pause i jobbinga for å hente stor pakke fra x-life, jeg regner ikke med jeg er den eneste som har skaffet meg litt av hvert derfra den siste tiden? ; ) Gleder meg til å vise dere ! Ha en fin dag alle sammen !

IMG_9945 IMG_9944

 

 

VIDEO; CARDIO OG MUSKELMASSE

Har du tenkt på om du trener for mye cardio?
Det kan faktisk stresse kroppen og føre til at kroppen bruker muskelmasse som energi, noe som slettes ikke gir deg en bedre fysikk. Å velge rett cardio og rett mengde kan være avgjørende for resultatene dine, og for hvordan veien din mot målet blir.  Det at du går ned i vekt er ikke enbetydende med at du går ned i fettprosent ! Pass på muskelmassen din ved å ha styrketrening som PRIORITET NR. 1 !!

PS; For overvektige er det en helt annen sak, da de har mye energi (i form av fett) tilgjengelig. De har ikke like stort behov for å «porsjonere ut» kaloriene sine da fettreservene er lett tilgjengelig, i motsetning til hva det er hos en person med moderat til lav fettprosent.

Vil du ha et ekstra gir til styrkeøktene på tunge dager? I sommersalget til x-life finner du supre produkter på tilbud. Frenzy fatloss gir deg et boost, og kreatin hjelper deg å beholde muskelmasse, samt gir deg mer å gå på. Hele salget finner du her.

#100HAPPYDAYS

IMG_9935

blogg 201422-001

Jeg leste på bloggen til Helene om en utrolig bra challenge – #100happydays
Den går rett og slett ut på å gjøre noe som gjør deg lykkelig i hundre dager på rad. Det er så fort gjort å sette seg selv og egen lykke i siste rekke etter jobb, trening, skole og andre ting som opptar tiden vår. Personlig så har jeg en tendens til å få dårlig samvittighet hvis jeg bruker tiden på noe unyttig som jeg liker, fordi jeg føler det er ufornuftig. Det er jo det det ikke er! Det er en ekte invistering å bruke tid på seg selv, og på ting som gjør oss glade. Ikke nødvendigvis ting som er nyttige eller fornuftige.

Det er slutt på å droppe koselige ting og gjøremål, det lille ekstra som får frem godfølelsen og smilet. Dette syns jeg vi skal gjøre for oss selv!

Når jeg skulle komme frem til denne listen så var det tre ting som poppet frem først. Jobb, blogg og å få orden i huset. Jeg tror det er så typisk oss mennesker, eller kanskje bare meg, at man tror at penger, orden og suksess er det som gjør oss lykkelige, fordi det gir oss følelsen av å være vellykket. Jeg tenker at jeg må lære meg å ikke basere lykken min på hvor bra jeg presterer, hvor mye jeg tjener og hvor ryddig og fint huset er. Livet er jo SÅ mye mer! Note to self.

IMG_9936-001
Antrekk; T-skjorte 65 kr // Tights 25%  (adlinks)

Her er min lille lykkeliste (etter at jeg fjernet de ovenfor);
– ha kvalitetstid med venner og kjæreste, uten å gjøre noe spesielt
– lange, dype samtaler med de jeg er glad i
– reise og oppleve
– lære noe nytt og spennende
– gjøre noe jeg ikke har gjort før, både små og store ting
– sole meg på terassen og lese bøker
– se på serier på netflix
– gå rolig tur i sola og høre på musikk
– gå å kikke i butikker
– bake eller prøve nye oppskrifter
– se sminkevideoer og vlogs på youtube

Små og store  ting somverken gjør lommeboka tykkere eller huset mer ryddig. Dette er rett og slett pure lykke ! Tar du denne utfordringen, gjøre noe som gjør deg lykkelig hver dag i hundre dager? Husk; det trenger ikke ta mye tid eller koste penger!

BOOTY BYGGING – 3 VIKTIGE PUNKT

God mandag f0lkens!
Bloggingen utgikk for familie og kjærestid på camping i går. Håper ikke at noen av dere døde av den grunn 😉

Når man vi bygge rumpe så er det tre ting som er uhyre viktig om man ønsker å faktisk oppnå noe. Jeg regner med du er en av dem som vil bygge rumpe siden du klikket deg inn på dette innlegget.

redigert1

1. EN PLAN
For best mulig fremgang må du ha et strategi. Dette gjelder uansett hva du vil oppnå. Planlegg treningen din og ha et system på det du gjør. Velg øvelser, antall reps og sett med omhu. (trenger du hjelp med dette, kontakt meg på din.pt@live.no)

2. KONTINUITET
Du kan ikke trene sporadisk, litt her og der og nå og da og forvente gode resultater. Kontinuitet er en nøkkel når deg kommer til fremgang. Du må gjennom gode uker, dårlige uker og middels uker. Fortsett og hold det gående.

3. DET VIKTIGSTE AV ALLE; TÅLMODIGHET !
Bygging av rumpe fungerer akkurat som bygging av alle andre muskler – det tar tid og du må være tålmodig. Ofte så skal det ikke mye til for å se endring, men store forskjeller tar tid og krever at du har en plan, trener kontinuerlig og er TÅLMODIG! Ikke forvent at du har drømmerumpa på 0,0. Om du ikke har tid til å vente og gir opp på veien, da fortjener du rett og slett ikke større rumpe. Det tar tid og det krever også at du spiser bra. Gi det tid og kos deg på veien mot drømmerumpa!

Tenk at det faktisk er folk som legger inn rumpeimplantater for å få stor rumpe. Jeg kan forstå det i og med at det tar tid å forme en skikkelig bubble butt, men da står det desto mer respekt av de som faktisk legger inn arbeidet som skal til ! Tenk litt på det jenter 😉

 

TO DAGER IGJEN, LØRDAGSPRAT

Da var det jaggu lørdag igjen altså ! Ukene flyr. Nå er det faktisk bare to dager igjen av sukkeravtalen vår, og jeg har offisielt ikke kjøpt ETT GRAM smågodt eller yoghurtnøtter på 90 dager! Jeg er faktisk veldig stolt av meg selv. Smågodt og yoghurtnøtter er nemlig mine to favoritter som jeg ikke har hatt noe særlig sperre for å kjøpe til stadighet, om det har vært mandag, onsdag eller lørdag. Endelig kan jeg helt ærlig si at jeg ikke savner noen av delene. Det føles så digg!

IMG_9624

Jeg er jo fortsatt glad i snop og kos, men jeg syns det smaker så vannvittig mye bedre hvis jeg f.eks spiser sjokoladekake hos mamma eller is hos svigers en gang i blant fremfor å gomble yoghurtnutter i bilen på vei hjem fra jobb flere ganger i uken. Jeg føler faktisk mitt forhold til sukker har blitt veldig avslappet, og det frister ikke så mye som det gjorde før. Blåbær, vannmelon og druer er jo SÅ godt, og det beste er at det faktisk tilfører kroppen noe bra 😉

Planen i dag er  å vaske klær og hus og forhåpentligvis slappe av i sola og nyte denne fine dagen. Nyte jobbfri, finvær og vårt deilige sommerparadis på terassen. Akkurat slik det skal være 🙂

Som dere vet så har x-life stort sommersalg gående nå, og jeg vil tipse dere om plagg fra Kari Traa med utrolig bra passform. Jeg liker best butterfly serien, siden den føyer seg etter kroppen og fremhever formene på grunn av  måten de er sydd på (du kan se det når du tar av plaggene, sømmene er veldig spesielt sydd).  Mine favoritter fra butterfly serien er disse; t-skjorten jeg har på meg på bildene,  tynn genser m. zip,  og capritights som jeg har i alle farger. Disse plaggene er nå på tilbud fra 120 latterlige kroner.  Skoene mine er også på tilbud til halv pris, du finner dem her.

Håper alle får en fantastisk lørdag !

IMG_9627 IMG_9629

 

ØKE I STYRKE – GJØR DU DISSE FEILENE?

Har du et stort ønske om å øke styrken din? Kanskje du er godt i gang eller kanskje du ikke har begynt enda, men jeg har uansett noen tips til deg som ønsker resultater med det du gjør. Man skulle kanskje tro at det bare er å løfte ting opp å sette dem ned når man ønsker å bli sterk, men det er flere ting å tenke på. Dette er noen av dem.

IMG_8564-001

☺1. Du «maxer» hver eneste økt.
Dette ser jeg en del av på gymmet. Det er så fort å bli overivrig og man kaster seg over vektene som en sulten løve (been there, done that). Syyyykt fet å løfte driiitmye. Vel, har du tenkt til å øke så kan du ikke ligge på maks belastning hele tiden. Du kan teste maksløft en gang i blant, men noe mer enn max en gang hver andre mnd (i startfasen) er ikke hensiktsmessig, og heller ikke smart i og med at et maksløft krever lang restitusjonstid.

☺ 2. Du øker vekter selv om teknikken svikter.
Nok en gang- det er så syyyykt feeeet å løfte tungt at egoet ditt går foran fornuften, så du lesser på vekter selv om teknikken svikter. Dette kan jeg si deg – det er mye bedre å ha god teknikk fra starten av istede for å få inn dårlige vaner som du må tilbake å rette på senere – for det må du en eller annen gang. Kroppen svarer nemlig med å stoppe økningen når ryggraden settes i fare. (Been there, done that too). Tren med en vekt som du kan klare med god teknikk. På maksløft er det selvsagt ingen som forventer et perfekt løft, men et maksløft skal heller ikke skje for ofte, og består bare av 1 repetisjon. Repene opp mot maksløftet bør være fine.

☺ 3. Du trener for mye.
Når fokuset er å øke styrke så trener man gjennom forskjellige faser hvor noen er tyngre og med færre reps enn andre, men generelt er belastningen tung og repsantallet lavt (6 reps og nedover, hovedsaklig). Denne typen trening krever god restitusjonstid. Både nervesystemet og kroppen skal henge med om du ønsker økning. Flott at du er ivrig, men trener du 5 x 5 på markløft 5 dager i uka så blir det en enormt belastning på kroppen over tid. Tenk smart og gi kroppen tid. Få hjelp om du er usikker på hvordan du bør legge opp treningen.

IMG_8126-002
Tights // Topp (adlinks)

☺ 4. Du har for korte pauser.
Når man trener få repetisjoner og god belastning så krever det at man har god pause mellom settene for at kroppen skal bli klar til nye løft. Pause på 2-4 min, alt etter hvor tungt det er, er passelig. Ikke forhast deg, det vil bare føre til at du må ned på vektene utover i økta.

☺ 5. Du har ikke struktur i treningen din.
Om du trener sporadisk og uten et konkret plan eller oppsett på det du gjør så har du ikke lagt stien klar for deg selv om du ønsker å øke i styrke. Sett opp en plan, gjerne en som går over flere uker slik at du kan periodisere og ha en klar plan på det du skal gjøre. Er du jente og ønsker å øke i styrke (og bygge rumpe;)) så har jeg sommertilbud på 12 ukers programmet mitt S.T.P. Førpris; 650 kr. Sommerpris: 500 kr. Les mer om programmet her.

Er du usikker på teknikk så vil jeg absolutt råde deg til å få hjelp hos en personlig trener, gjerne en som har styrke som spesialfelt. Om du er medlem av Shapes så er du velkommen til å få hjelp av meg. Teknikk skal man ikke flåse av, det er viktigere enn de aller fleste forstår. Det kan føles greit med krummet rygg helt til du står med prolaps før du har fylt femogtyve, og DET er ikke kult. Om du er seriøs og virkelig ønsker å bli sterkere så er teknikk pri nr.1, og så bør du ha struktur på det du gjør, som jeg nevnte over her.

 

ROFL

God morgen folkens !
Dagen er godt i gang og jeg har brukt morgenen på mailboksen, kaffi og rulling med foamrolleren min. Nå skal jeg også få skaffet meg en yogamatte til å ha under når jeg ruller og tøyer for å få et mykere underlag. Parketten er ikke det beste. Lurer du på hvorfor jeg ruller? En ting er sikkert; når man trener mye så oppstår det triggerpunkter i muskulaturen. For min del kommer det spesielt på utsiden av lårene. I perioder med mye chins/pullups og sidehevvarianter kommer de også mer i øvre del av rygg og bakside skuldre. Triggerpunkter/ muskelknuter kan først og fremst føre til smerte, og på sikt også mindre beveglighet og hindrer fremgangen på trening. Når du kan behandle deg selv hjemme, hvorfor ikke gjøre det? Det er gratis!
Sjekk ut x-life sin enkle egenmassasje guide her!

IMG_9758
Tights // Genser // Foamroller (adlinks)

Har du dårlig holdning elle begynnelse på «pukkelrygg» er rulla genial å bruke. Legg deg på ryggen med rulla under brystryggen. Hvil hodet på gulvet, la armene hvile og ligg der noen minutter hver dag. Dårlig holdning kan fort komme hvis man har f.eks. kontorjobb eller generelt en stillesittende hverdag. Husk på det i hverdagen også; skuldrene bak, brystet frem! Ingenting forbedrer fremtoningen din mer enn en rak rygg 😉 Et annet tips er å legge inn facepulls i treningsprogrammet ditt.

♥ En liten PS;
Jeg har nå ledig plass til oppfølgingskunder på nett, så om du ønsker min hjelp til å komme i form så kan du kontakte meg på din.pt@live.no. Priser og info ser du under «oppfølging» i menylinjen. Ønsker du å klare deg på egenhånd så tilbyr jeg også kostplan og treningsprogram. Sjekk ut «diett og program»  i menylinjen.

Ha en fin torsdag !

IMG_9752-001