MAKE IT A LIFESTYLE

Jeg følger Nathalia Melo på facebook, og i dag kom jeg over en status hun skrev om å gjøre trening og sunt kosthold til en vane. Det var som om jeg skulle skrevet det selv. Trening og sunn mat kan bli en naturlig del av din hverdag, og på den måten vil det på sikt bli like naturlig å dra på trening som det er å pusse tennene.

En sunn livsstil kan være hardt å komme i gang med, men det er et under hvor vanedyr vi mennesker er. Med en gang vi er vant med å gjøre noe så blir det mye enklere. Jeg vasker og henger opp klær flere ganger i uken, og det som en gang var et ork har blitt en vane som jeg ikke kvier meg for å gjøre.

Det handler om å bestemme seg for at dette vil du ha inn i hverdagen din. Du må bestemme deg for at du skal endre rutiner og gamle vaner. Når trening har blitt en del av livsstilen din så finnes det ikke lenger en unnskyldning som heter «jeg har ikke tid», fordi du prioriterer det fremfor andre ting.

Mine tips til deg er;
♥ Tenk over det. Om du må trene resten av livet, er det egentlig så ille? Du gjør kroppen din en tjeneste hver gang.
♥ Sunn mat fremfor junk i hverdagen, har du tenkt på at det faktisk kan smake himmelsk godt? Legg opp til trivsel både med kosthold og trening !
♥ Du som har mulighet til å hindre at kropp og sinn forfaller – grip den! Du har makta over kroppen din, og du bestemmer selv hvordan du vil se ut og hvordan du vil fungere.
♥ For hver treningsøkt og hvert sunne måltid har du invistert i din egen helse, og det i seg selv bør du være glad for at du gjør.
♥ Ikke tenk for komplisert. En øl i sola betyr ikke at du har en dårlig livsstil. En treningsøkt i uka mindre enn vanlig ødelegger ikke alt. GENERELT næringsrikt kosthold, bevegelse og TRIVSEL  er det det handler om !

Tights // BetterBodies sportsbh på tilbud (adlinks)IMG_0375

VLOG; BAKKEINTERVALLER

Onsdag allerede!! Ukene flyr jo. Vel, i dag får dere en liten vlog fra bakkeintervallturen min på mandag. Ikke så mye lærerikt men forhåpentligvis litt underholdende 🙂 T-skjorta jeg har på meg finner du her, og skoene her.
Jeg har fått inn en del spørsmål som jeg skal svare på i videblogger fremmover, så om du lurer på noe så kan du maile meg på din.pt@live.no eller spør i kommentarfeltet så tar jeg dem med.

Bakkeintervaller setter kondisjonen på prøve. Har du ikke prøvd det før så vil jeg absolutt anbefale deg å gi det et forsøk. Intervaller på mølle kan ikke sammenlignes. Løper du ute så forsvinner ikke bakken under deg som på mølla, her må du sparke i fra selv! 😉 Oppgrader fra mølla – kom deg ut i friluft og gjerne også i motbakke 😉

PERIODISÈR FOKUSET DITT

Jeg regner med jeg ikke er alene om å ha flere mål med treningen? Økt styrke, redusert fettprosent, større rumpe, større skuldre, bedre bein, legger osv osv. Jeg skal si dere en ting som er smart når man ønsker fremgang- konsentrer deg om en ting av gangen i perioder. De fleste jobber mye bedre når de har færre ting å konsentrere seg om. Det betyr ikke at man kutter ut resten når man fokuserer på en ting, men at man har ÈN hovedprioritet til en hver tid.

IMG_0340-001IMG_0339-001 Antrekk; Capri tights på tilbud I DAG // Topp // Caps (adlinks)

Eksempel:
Uke 1-6 = Hovedfokus rumpe, fokus skuldre, fokus legger
Uke 7-13 = Hovedfoks skuldre, fokus rumpe, fokus styrke chins
Uke 14-20 = Hovedfokus chins, fokus skuldre, fokus rumpe

Her får hovedprioriteten mest fokus mens de andre to fokusområdene også blir fokusert på men i mindre grad. Ved å ha et slikt oppsett vil du også ha en naturlig periodisering av påkjenning på den muskelen du fokuserer på. Selv om man ønsker å trene hovedprioriteten sin mye så kan det også bli for mye, og den beste fremgangen får man ved å variere belastningen ogfrekvensen. Tren smart! 😉

2xucapri_dagstilbud_bloggere

VIDEO; BOOTY KICKBACK

God mandag alle sammen !
Håper dere har hatt en fin helg 🙂

Jeg snakket litt om en ny vri jeg hadde prøvd på en bein/rumpetrening forige uke, og her ser dere video av den. Rett og slett noe så enkelt som fremmoverlent kickback i kabel. Vanligivis står jeg på en step og er oppreist i ryggen når jeg kjører denne, men enkelte dager er det vanskeligere å få kontakt med musklene. Denne vrien funket hvertfall for meg !

På denne typen øvelser som isolerer en spesiell muskel pleier jeg å kjøre med relativt lett vekt slik at jeg utfører øvelsen kontrollert hele veien, og med mange reps. Gjerne myoreps for å tyne ut det siste. Prøv !

Tightsen (highwaist anti shake) jeg har på meg er forresten på tilbud, sammen med andre i samme type med forskjellig detaljer og farger. Sjekk ut her 😉

SØNDAGSFROKOST

IMG_0269 IMG_0272

Jeg har  vært utro mot min faste omelettfrokost de siste dagene, og dette har vært inbytteren. Utrolig godt, lett og friskt når stua er så varm at en varm omelett er det siste som frister. Det eneste du trenger er cottage cheese i valgfri mengde, søtning, blåbær eller andre bær, mandler og noen ruter hakket mørk sjokolade. Antioksidanter både her og der! Perfekt start på dagen 🙂

blogg 201424-004
♥ Blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter

♥ Det sies at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere.

♥ Mandelen er rik på E-vitamin, jern, sink, kalsium, magnesium og fiber

♥I følge medisinsk forskning kan mørk sjokolade være godt for hjertet og ha en positiv effekt på blodårene. Det er flavonoidene du finner i den mørke sjokoladen, som har denne effekten. I likhet med antioksidanter virker flavonoider på en måte som kan dempe skadelige forandringer i kroppen.

♥ Mørk sjokolade hjelper til å bevare arterienes fleksibilitet og elastisitet, og det bidrar også til å forhindre at hvite blodceller fester seg til veggen i blodårene. Både arteriell stivhet og det at hvite blodceller fester seg til blodåreveggene er kjente faktorer som spiller en viktig rolle i utviklingen av åreforkalkning, aterosklerose.

(kilde:  nih.no)

SISTE DAG AV X-LIFE SITT HELGESALG ! HIV DERE RUNDT! 😉

SUMMER TREATS

Flere enn meg som vegrer seg for varm mat for tiden ? Det frister ikke med noe som gjør at varmen i kroppen stiger ytterligere.  Jeg har funnet mine favoritt sommertreats som passer perfekt på varme dager !

♥ Vannmelon
♥ Nektariner
♥ Frosne druer
♥ Dream is, gresk yoghurt med sitron

IMG_0233IMG_0267

Hele denne uken har jeg gått å spist noen skjeier av dream isen nå og da mens jeg har solt meg, i desperasjon for å få kjølt meg ned. Den er så utrolig god og frisk. Ikke verdens verste innhold heller! 4,5 g fett pr.100 g. Sukker er det jo i den da, så det er ikke det mest optimale mellommåtidet, men pytt sann. Det er sommer og man skal nyte litt 😀 Til uken tenkte jeg å finne frem smoothiemaskinen, så da skal jeg dele noen oppskrifter med dere.

Jeg har sett de nye frozen yoghurtene i butikkene men har ikke fått testet dem enda. Det skal absolutt gjøres i nærmeste fremtid. Noen som har prøvd dem?

☺♥ Ikke glem helgetilbudet hos x-life ! Tilbud på alt av treningsutstyr fra Abilica 😀 ♥☺

FREDAGSPJATT + HELGETILBUD

IMG_0288IMG_0296
Antrekk; Genser på tilbud // Tights på tilbud (adlinks)

God fredag folkens !
Jeg sitter på kontoret på Shapes i skrivende stund. Det er så varmt at jeg føler jeg skal besvime. Dere må huske å drikke nok vann i denne varmen folkens ! Jeg svetter hverfall konstant, og det merkes på energinivået. Planen var egentlig å løpe litt bakkeintervaller på morgenen før jobb, men det tok lengre tid å svare på mail enn jeg hadde planlagt så da ble det avlyst. Jeg tviler på at det blir noe av i dag da, siden temperaturen er HELT uutholdelig å trene i ute. Tross varmen fikk jeg en digg økt i går på bein og rumpe. Jeg gjorde en liten vri på kick back i kabel som fikk det til å svi godt i glutsa. Mer om den på bootymandag! ; )

Nå skal det bli godt med helg kjenner jeg. Det har vært en hektisk og varm uke.
Jeg elsker fredagsfølelsen! Også har jeg enda en gledesnyhet til dere; x-life har helgetilbud på alt bra Abilica denne helgen. Treningsutstyr i alle fasonger og former. Perfekt hvis du trenger noe til hjemme- eller utetrening! Klikk på bildet under, så kommer du til salget.  Mine favoritter er uten tvil treningsstrikk og foamroller.  De har jeg blogget om haugevis av ganger 🙂
Nyt dagen !

helgetilbud_juli_bloggere

SPILL PÅ DITT EGET LAG

Dette har jeg skrevet om haugevis av ganger før, men jeg må bare gjenta meg selv! Når man har et ønske om å oppnå noe, uansett om det er på trening eller med andre ting så er det så uhyre viktig å være en spiller på sitt eget lag. Om du er din egen motspiller så vil du ikke komme langt, og du vil hvertfall ikke ha det bra på vei mot mål.

wpid-img_20140723_182411

Og hva vil det egentlig si i praksis å være sin egen lagspiller?
– Oppmuntre deg selv når ting går dårlig eller er hardt
– Skryte av deg selv når du utretter noe bra
– Reise deg når du går på trynet, børste av knæra og fortsette videre
– Fokusere på å bli bedre enn deg selv og ingen andre
– Gjøre en helhjertet innsats

Er ikke dette slik du ville oppført deg mot dine medspillere? Du ville vel ikke…
– Hatet dem om de gjorde en feil
– Gjentatt gang på gang at de aldi blir bedre
– Snakket nedlatende til dem
– Sparket dem når de lå nede
– Fortalt dem at alle andre er mye bedre

Tenk litt på det! Ofte kan det faktisk hende at vi behandler oss selv på en måte som vi ALDRI ville behandlet andre. Back opp deg selv og behandle deg selv bra! De største oppnåelsene vil du ha når du spiller på lag med deg selv.

LET’S GET UNCOMFORTABLE

IMG_0261-001Genser // BB sportsbh på tilbud (adlinks)

God tirsdag folkens !
Jeg har en utfordring til deg i dag; Gjør noe på trening som du ikke har gjort før eller som du ikke er god på !

Det kan være en ny øvelse, en ny type sett, sirkeltrening eller kanskje iron marathon supersett? Utfordre deg selv og kom deg ut av den gode, gamle komfortsona. Kanskje finner du ut av noe du er veldig god på, eller kanskje du blir motivert til å jobbe med å klare det bedre neste gang?  Vi har godt av å være litt ukomfortable, kjenne litt på at vi er usikre og ikke 100% bekvem. Det er slik vi utvider horisonten vår og blir bedre !

Min plan for i dag er å kjøre sumo markløft. -En øvelse jeg ikke er noe god på og aldri gjør. For å gjøre det hele perfekt skal jeg toppe det med 15 spensthopp i minuttet i ti min som avslutning. Perfekt for dagens økt når jeg føler for å være ukomfortabel !

TREN MENTALITETEN

I går var jeg ute på 5 km turen min igjen, denne gangen i en litt annen løype. For meg som enda ikke er vant med å løpe såpass langt så er det fortsatt en utfordring. Det er ikke kondisjonen eller den fysiske utholdenheten det går på- men den mentale.

I starten går det helt fint, men etter ca 3 km begynner hode å gi beskjed om at jeg burde gå litt, ta en liten pause, ta en kortere runde enn planlagt osv. Akkurat som at den mentale delen er i dårligere form enn kroppen. Jeg tror mange av oss opplever dette, ikke bare under kondisjonstrening men også i styrkesalen.

 

—-> Vi setter grenser for vår egen fysiske prestasjon med vår begrensede mentale utholdenhet.

IMG_0241Shorts // Genser (adlinks)

Jeg føler meg veldig god på å presse meg på styrketrening, men når det kommer til kondisjonstrening har jeg mye å gå på. Den mentale delen er uten tvil den hardeste med disse 5 km turene mine. Når jeg bare skrur av hjernen og lar kroppen jogge videre så er det en helt annen verden. Rent fysisk kan somregel vi klare mye mer enn hodet tror. Har du tenkt på hvor mye mentaliteten har å si når du trener?

Sørg for å utfordre deg selv, ikke bare fysisk – men også mentalt !

JULIES SEIKAKER

Jeg elsker faktisk fisk men jeg spiser det veldig sjeldent. Nå fremmover tenkte jeg å endre på det. Sei og torsk er utrolig billig og bra proteinkilder som smaker fortreffelig om det bare tilbredes bra! Jeg har også laget tunfiskkaker, så det kommer det oppskrift på en annen gang. (Du som tenker at fisk er kvalmt – det kan faktisk være du skifter mening!) Er du lei av kylling eller syns du karbonadedeig blir dyrt i lengden? Da syns jeg du skal gi fisken en sjanse. Det sies jo i bodybuildingmiljøet at fisk er magisk for formen og 😉

Dette er ikke vanskelig og krever ingen mesterkokk. Du blander rett og slett bare alt sammen og steker i panna. Jeg syns de smakte fortreffelig sammen med asiatisk grønnsaksblanding og f.eks. båtpoteter, men her kan du selvsagt velge det du liker best.

IMG_0216 IMG_0213IMG_0219

Det du trenger er;
♥ 1 pakke sei eller torskefilet
♥ 2 egg
♥ 3 ss sesammel
♥ Hvitløkspepper og krydderblanding
(eller annet krydder du liker)

Tin fisken og mos den med stavmikser. Bland så inn alt det andre, form  dem til små «kaker» i hendene og stek i panna noen minutter på hver side. Jeg syns det fungerer bra å snu dem ofte og steke på høy varme slik at de blir litt crispy. Jeg stekte opp disse og hadde dem i kjøleskapet slik at jeg kunne ha dem til middag tre dager på rad. Perfekt og utrolig enkelt !

 

UKENS SPRINT

Sist sprinttrening hadde jeg på onsdag morgen, før jeg dro på ferie. Endelig følte jeg at jeg kom skikkelig inn i siget og fikk god dreis på det igjen. Jeg startet jo med 6 drag på 100 m på den første sprinttreningen for å starte litt rolig. Denne gangen gikk det helt fint med ti drag og energien holdt seg  i beina hele veien. Denne uka tok jeg sprinten som en egen beintrening, for det er faktisk såpass mye påkjenning og krever mye restitusjon med en slik økt. Jeg prøvde ut å springe på gress denne gangen og det funket det og.

IMG_9700

Oppvarming er vel egentlig noe av det viktigste når man gjør noe så eksplosivt som sprint. Det er fort å få strekk i muskulaturen om man ikke er varm nok. Jeg starter somregel alltid med høye hopp i tribunen til venstre på bildet, dermed noen drag på 60 meter med høye knær og lett jogg helt til jeg føler meg klar. Man vil ikke brenne ut for mye energi i beina heller 😉 Jeg var så heldig å få perfekt vær og medvind på denne ukas sprint. Ekte sommerfølelse 🙂  I dag er det tid for beintrening igjen, men denne gangen blir det nok bulgarsk utfall og rumensk markløft 😉 God lørdag !

Genser // BB Shorts // Sko (adlinks)

IMG_9720

DU MÅ BLI DESPERAT NOK

Jeg har selv vært vitne til folk som sier, «nå skal jeg skjerpe meg. Nå er det full diett fra mandag av». Også sier de senere at det ikke ble noe, men NÅ skal de skjerpe seg. Jeg har også vært der. Man tror man vil gjøre en endring og man tror man er motivert, men hvorfor klarer man ikke å utføre det?

Du må bli desperat nok.

Å endre handlingsmønsteret sitt er ikke en lek, det  krever en reell innsats og at man er våken nok til å hele tiden ta bevisste valg. For min del har jeg nådd målene mine når jeg virkelig har vært desperat etter å  lykkes, sulten på suksess. Jeg har nådd målet mitt når jeg ikke har hatt  noen andre alternativ oppi hodet mitt. Ikke på en negativ måte, tvert i mot. Jeg har backet meg selv hele veien og minnet meg selv på hva jeg egentlig ønsker når fristelser har meldt seg.

IMG_8899-001

Topp (adlink)

Man må ha en motivasjonsfaktor som er stor nok til at man kan trosse fristelser, lyster og distraherende mennesker og hendelser. Desperasjon gjør oss kreative, løsningsorienterte og opplyste. Er du desperat etter å nå målet ditt?

Er du ikke desperat nok etter å nå målet ditt vil unnskyldninger være lett tilgjengelig, lyst vil komme før fornuft, det enkle vil komme før det som skal til for å komme fremmover. Jeg husker en historie som en av lærerene fortalte på pt-skolen. Moren hans hadde vært storrøyker i alle år og hun sluttet ikke selv om barna oppfordret og ba henne om det. En dag kom barnebarnet hennes med et bursdagskort hvor det sto at hun ønsket at bestemoren skulle leve når hun ble stor. Siden den dagen sluttet hun å røyke.

Lurer du på hvorfor du aldri når målet ditt? Det er ikke fordi du er håpløs, svak eller dum. Det kan rett og slett være fordi du ikke er desperat nok. Har du en god nok grunn så kan du klare akkurat det du vil !

 

HVA VIL KROPPEN DIN HA?

IMG_9996-001

I det siste har jeg tenkt over noe for min egen del som har gjort det veldig mye lettere å velge smart og bra mat. Spesielt når jeg er ferdig på jobb og er skrubbsulten så kan dette være en sann ufordring, det er fort gjort å hive i meg noe som jeg ikke egentlig har nytte av når magen er tom. Det magiske spørsmålet er; Hva ville kroppen min valgt?

Av og til craver jeg salt, av og til craver jeg karb, av og til craver jeg fett og av og til er jeg bare gira på å fylle magen med ett eller annet. Dette er faktisk veldig klare signal som kropper gir – den sier ifra hva den vil ha.

De siste dagene har jeg hatt sykt lyst på chips for eksempel. Og hvorfor det? Mest sannsynlig fordi jeg har svettet masse på trening og mistet mye salt gjennom det. Saltbalanse i kroppen er viktig, så da sier kroppen i fra. Min løsning på det var ikke å kjøpe chips, (selv om det var fryktelig fristende når jeg først var i butikken) men å salte kveldsmaten litt ekstra. Voila! Craving solved 😉

Jeg har også erfart, spesielt på konkurransediett, at jeg hadde enormt lyst på brød, rundstykker, loff osv. Et veldig tydelig tegn på at kroppen ville ha mer karbohydrater. Tenk over dette neste gang du får uutholdelig lyst på noe. Kanskje kroppen prøver å si ifra. Vær obs på at cravings ikke nødvendigvis MÅ komme av dette. Et stadig inntak av sukker vil skape en avhengighet og dermed også cravings.  Om du sliter med det så anbefaler jeg deg å prøve 90 dager uten sukker. Det funket utrolig bra for meg!

Desktop63-001

 

VIDEO; DAGBLADET

Noen fikk kanskje med seg at jeg var med i dagbladet i går. Håper for Guds skyld dere fikk med dere saken og ikke de grusomme bildene. Selve saken har jeg skrevet om tidligere, og det kan du lese her. Den mer fullstendige versjonen av intervjuet ser du forresten på dabladet på nett.

RAR I FORM, STRAKS FERIE

Da var det tid for å ta fatt på den siste arbeidsdagen på Shapes før jeg tar ferie frem til søndag. Denne dagen blir hektisk da jeg har lagt opp sånn at jeg får en del timer og jobb i går og i dag slik at jeg får unna en del før jeg tar ferie. Jeg liker best når jeg kan ta ferie og føle at jeg fortjener det. Dere som har oppfølging på nett eller har avtale med meg ang. kostplaner/ treningsprogram skal selvsagt få det dere skal ha uansett. Jeg tar med meg dataen på ferie. Litt senere svar enn normalt må dere dog regne med.

Det blir ikke noe sydenferie på oss i sommer. Vi har så fint vær her hjemme at det kan vi heller utsette. Ferien min skal tilbringes på Gørans barndomshjem Byremo. Stille og fredlig på landet 🙂

image1IMG_0177
I går var jeg skikkelig rar i kroppen og følte meg veldig uvel. Jeg svimlet hver gang jeg reiste meg og hadde konstant verk i bakhodet på siden. Når jeg kom hjem fra jobb på ettermiddagen skulle jeg ta ti min på sofaen før jeg gikk å trente. De ti minuttene ble til to timer, og likevel sov jeg som en stein når jeg la meg 23.30 ! Ikke vet jeg hva som foregår. Føler meg ikke helt pigg i dag heller, men nå skal jeg jo snart slappe helt av så da satser jeg på at det blir bra igjen fort.

Ønsker alle en fantastisk tirsdag !

BOOTYKILLER

Jeg bare MÅ dele ei økt med dere som jeg hadde forige uke. Jeg var støl i rumpa i 3-4 dager etterpå og det var uten tvil den beste økta på lenge. Anbefales å testes ut ! Den så slik ut; Jeg startet med dynamisk tøying av hoftebøyere, lår og rumpe, samt 2 sett og 15 reps med glutebridge uten vekt.

♥ Splittknebøy med stang  3 x 10
♥ Bulgarsk utfall 3 x 12 i supersett med hipthrust 3 x 15
♥ Glute kickback i kabel 2 x 15
♥ Smal beinpress med høy beinstilling 12-15+3x (myoreps)

Både i splittknebøyen og utfallen hadde jeg beinet langt frem og gikk dypt ned. Og selvsagt – fult fokus på å stramme rumpa under hele utførelsen av alle øvelsene. Denne var en real killer!! Om du ønsker mer fokus på bakside lår enn fremside så kan du f.eks bytte ut enten splittknebøy eller bulgarsk utfall med rumensk markløft med hantler eller stang. Enjoy! 😉

Lignende tights // Topp (adlinks)

IMG_9802

JULIES VANILJEDRØM

God søndags morgen !
I dag skal jeg dele en av mine favoritt-treats. I det siste har jeg tenkt; «hva ville musklene mine valgt?» når jeg skal finne ut hva jeg vil spise. Mer om det i et eget innlegg, men denne desserten/mellommåltid/snacks er hvertfall perfekt på kveldstid fordi den inneholder kasein som tas sakte opp i kroppen. I mens du sover (eller glor på netflix…) restituerer du og musklene bygges opp igjen 😉

Du trenger;
40 g vaniljekeasein ♥ kanel ♥ 2-3 vaniljesteviadråper ♥ litt vann

Bland alt sammen og ha den litt i kjøleskapet/frysen. Vannmengden bestemmer du selv utifra hvor tykk du vil ha den. Etter 5 min er den klar til å nytes. For en ekstra sommertwist; legg til noen oppvarmede jordbær 😉 Obs! Steviaen kan sløyfes da kaseinen er ganske søt i seg selv.

IMG_0113IMG_0115

STORY OF MYE (SNAP)LIFE

Beklager manko på bra bilder om dagen. Jeg har helt ærlig vært litt i sommerferiemodus fra å lade speilrefleksen, så det skal gjøres nå med en gang faktisk. Så da er de random skog- og verandaposeringene mine tilbake før dere aner ordet av det 😉

Det var litt moro å dele de intense snapsene mine med dere sist så jeg gjør det igjen jeg 🙂 Jeg tror snapchat er en av de mest underholdende appene jeg har hatt, og det gøyeste jeg har brukt telefonen til. Mulig det ikke er så gøy for andre og at det bare er jeg som har gale venner men da har hvertfall jeg det gøy! 😛 Disse er hovedsaklig fra forige uke og helg.

Desktop60

Desktop60-001

Kollasjer9

♥ #1 = Jeg liker å ta meg god tid samt å ha mye å velge mellom når jeg skal sminke meg. Dette var bare litt av utvalget før jeg skulle i barnevelsignelse i helgen.

♥ #2 = I den forbindelse lagde jeg min første (esktremt usunne og gode) oreokake. Desverre pisket jeg matfløte istede for kremfløte så den ble litt flytende, men hele greia forsvant i selskapet noe som virkelig var moro 🙂

♥ #3 = Et glass FRES før løpeøkt er et must !

♥ #4 = Jeg og Gøran var ute på lang-date i helgen med spa, middag, kaffe på fiskebrygga og kino. Valget mitt falt lett på sushi. Jeg deler alltid opp bitene så de skal vare lenger. Mulig jeg ødelegger hele sushien slik, men jeg syns bitene er alt for store å ta i ett bit! Er det noen som er enige??

♥ # 5 = Prøvde meg på 5 km jogg på søndag. Hodet steg sikkert med tredve grader. Gjennomsvett fra topp til tå!

♥ # 6 = På vei til svigers sammen med mamma og pappa. Digg å ikke gå med treningsklær. Looove it.

♥ # 7 = Jobbselfie mandag morgen er et must. Jeg er alltid et kvarter for tidlig ute, så da må jeg informere alle venner om at jeg er oppe når de sover. Selvsagt!

♥ # 8  og 9 = Riskakemania på kontoret. Battle of the ugliest. Omtrent daglig kost på min snapchat.

♥ # 10 = Preworkout før sprinttrening forige uke – frenzy fatloss og xtreme musclespeed. Svetten spruta!!

 

IRON MARATHON SUPERSETS – CHALLENGE ACCEPTED

ooooh yeaaahhh….Jeg ble utfordret av Else (som jeg forøvrig ler meg i hjel av i hvert innlegg hun poster) til å kjøre en Iron Marathon Supersets, Suziestyle. Og selvfølgelig takker jeg ikke nei!  Utfordringen gikk ut på å starte med 1 reps på knebøy og 1 rep militærpress (skulderpress m. stang). Annen hver gang knebøy og militærpress uten pause, og for hvert sett øker du med 1 rep. Målet er å komme til 20 reps, da har du på en måte fullført. Jeg hadde ikke peiling på hvilke vekt jeg skulle ha, men i og med at jeg har vært litt forsiktig med vektene den siste tiden og fokusert mest på volum + at jeg var GRISESTØL i rumpa så startet jeg med 55 kg i knebøyen og 30 kg i militærpress. Det er kanskje noe regler på hvor mange prosent av 1RM man skal starte med, men dette ble hvertfall tungt nok i haugevis.

Desktop62

Antrekk; Skins tights ♥ // Inov8 sko (adlinks)

Helt ærlig så var jeg litt tøff i trynet og tenkte at dette ikke ble så galt. Men jo – det var galt. Fy søren så puls jeg fikk. Svetten rant etter rep nr. 5!  Jeg kjørte med null pause frem til rep nr.7, da måtte jeg stoppe og riste meg litt. Målet var egentlig å slå repsantallet til Else som var 13 reps (hun har dog allerede slått meg siden hun kjørte med tyngre vekt på bøy), og slå til med 14. Men nei, det var ikke nubbesjans i havet. Og jeg lover dere- jeg er sta som fy når det kommer til konkurranser. Det GIKK IKKE! Jeg kom til 11, og da sa det BOM stopp. Jeg gikk egentlig bare å la meg i et hjørne i ti min etterpå… Veldig skuffet over at jeg ikke fullførte målet mitt, men så går det jo an å prøve på nytt 😉 Else – I’m coming for you!
Her kan du se videoen av Suzanne Svanevik hvor hun utfører nettopp dette. Jeg kan ikke skjønne hvor hun har gjemt bort svetten, men ok!

wpid-20140710_153510.jpg

Sjokka over min egne rævva prestasjon på denne grusomme oppfinnelsen…

DUKKE PÅ DAGEN, GYMRAT PÅ KVELDEN

Har du flere treningsklær enn pynta og vanlige klær? Jeg kjenner mange som er i den situasjonen og det er jo egentlig veldig naturlig. Mange har uniform på jobb og fritiden bruker jo mange av oss på gymmet eller i sofaen med mat, så behovet for finklær er kanskje ikke så stor for «gymrotter». Jeg føler meg dog litt motsatt når det kommer til dette. Jeg har nemlig hele skapet stappa med klær, og selv om treningsklærne opptar en del plass så har jeg uten tvil mest vanlige og pynta plagg. Jeg elsker å pynte meg og dolle meg skikkelig opp. Får jeg muligheten så griper jeg den!

ehopa

I helgen fikk jeg nesten følelsen av å være litt schitzo. Jeg var i barnevelsignelse til ungen til venninna mi og gikk med skjørt, en haug med sminke og krølla hår. Når jeg var ferdig der satt jeg håret i hestehale, byttet skjørtet ut med tights, finskoene ut med joggesko og dro på trening. Jenta som satt å nippet til kaffikoppen og snakket babyspråk med babyer sto plutselig å pumpa opp musklene og gjorde forferdelige løftegrimaser. Snakk om «identitetsskifte» !

Selv om jeg er ei treningsjente to the bone så syns jeg det er viktig å bare være ei vanlig jente i blant uten at det nødvendigvis syns at jeg bruker mye tid på gymmet utifra hvordan jeg kler meg. Vi jenter må beholde femininiteten vår mener nå jeg ! 🙂 Eller hva mener du ?

VIDEO; VEKTBELASTNING PÅ TRENING

God onsdag folkens !
I denne ukens videoblogg snakker jeg om dette med å tilpasse vektbelastning på trening. Dette er veldig avgjørende for dine treningsresultater! Er du i tvil om at du presser deg nok? Da gjør du mest sannsynlig ikke det.

FØRSTE FORSØK

Som jeg nevnte her på bloggen på søndag så skulle jeg prøve å løpe 5 km for å kjenne litt på hvordan det føles før color me rad i august. Slik ble det! Jeg fikk ikke endomondo appen til å funke, så jeg tok det på skjønn og på husk hvor langt jeg løp. Gøran regnet ut avstanden når jeg kom hjem og det viste seg at jeg faktisk løp 6 km istede for 5.

Jeg undervurderer tydeligvis meg selv når det kommer til løping og kondis. Det gikk over all forventning og var egentlig fullstendig gennomførbart. Jeg er jo ikke vant med å løpe denne type distanse i det hele tatt, jeg holder meg alltid til 100, max 200 meter, og da er det sprint. Pusten gikk greit igrunn hele veien, men det jeg syns var verst var at hodet omtrent kokte. Det var skikkelig lummert i været i tillegg, så svetten silte når jeg kom hjem og jeg var SPRUT rød, haha.

Desktop61

Tydeligvis så er jeg ikke i så rævva løpe- og utholdenhetsform som jeg trodde. Det var utrolig digg å kjenne på mestringsfølelsen, selv om 5 km sikkert er en lek for mange. Jeg var i hvertfall ikke i mitt rette element men jeg er veldig fornøyd med at det gikk såpass bra : ) Planen er å løpe 5-6 km hver søndag fremmover mot løpet, så har jeg hvertfall forbredt meg litt 🙂

NETTCOACHING KAMPEN

Det er mange som driver med nettcoaching og siden jeg startet har det eksplodert med nye coacher, spesielt den siste tiden. Det reklameres både her og der, bilder deles, konkurranser deles og statuser skrives i ett sett. Det brukes både albuer, nebb og klør for å komme seg frem på markedet og få kapret kundene på nett. Personlig har jeg valgt å holde en lav profil og det er av flere grunner.

– Det værste jeg kan tenke meg er at det skapes forventninger som er urealistiske rundt det jeg gjør. Jeg tilbyr ingen mirakelkur eller programmer som får deg til å se ut som en fremmed på tre uker. Jeg tilpasser kost og treningsprogrammer etter kundens utgangspunkt og mål slik at de når det de ønsker på best mulig måte, det kan jeg stå hundre prosent inne for. Jeg tilpasser ikke noe som gir helt sinnsyke underverker på null komma niks og som krever at kunden må bruke ti forskjellige kosttilskudd og også ulovlige preparater for at jeg skal få lagt ut et helt vanvittig før- og etterbilde på siden min slik at jeg får tretti nye kunder. Nøkkelen til suksess (om man vil gjøre det lovlig, som etter min mening er best) er rett og slett hardt arbeid og en måte å spise og trene på som du trives med.

– Jeg ønsker ikke at folk skal tenke at jeg er mer prat enn handling eller at jeg er oppskrytt. Jeg ønsker å kunne leve opp til forventningene jeg og andre skaper til meg.  Selv er jeg veldig imot «opp-hyping» og overdreven reklame. Jeg vet at mange lar seg rive med og i værste fall lure av lokkende reklame og at markedsføring er viktig om man ønsker å «nå langt». Jeg ønsker dog  ikke å hype opp mitt varemerke men heller holde det lavmælt.

IMG_9748

Den beste reklamen, etter min mening, er kunder som anbefaler meg på eget initiativ fordi de faktisk er veldig fornøyd.
Det er gjennom bloggen min og gjennom fornøyde kunder jeg har bygget om min kundekrets, noe jeg er veldig glad for. Det jeg skriver på bloggen er det jeg står for, og måten jeg behandler kundene mine er slik jeg jobber. Det er det hele.

—–

Jeg kunne ha tatt opp kampen jeg og. Skrevet status på status om hvor bra jeg gjør det og hvorfor jeg er bedre enn alle andre. Hypet meg selv opp for å «kapre» kunder. – Men det er ikke meg i det hele tatt og det er ikke slik jeg vil jobbe. Jeg tror på ydmykhet og jeg tror på jordnærhet. Også når man begynner å gjøre det bra.

Velger du meg som coach så gjør jeg mitt beste for å hjelpe deg. Velger du ikke meg som coach så er det helt ok. Jeg ønsker ikke flest mulig kunder, jeg ønsker meg fornøyde kunder. Jeg ser på meg selv som utrolig heldig som har klart å bygge opp firmaet mitt så jeg faktisk kan leve godt av det som jeg elsker å drive med. Kanskje jeg burde vært bedre på markedsføring men jeg er faktisk veldig fornøyd med at kundekretsen min øker av seg selv. Alle trenger slettes ikke gjøre ting på samme måte, selv om jeg føler meg underlegen med tanke på promotering i havet av dagens nettcoacher. Det er da jeg må minne meg selv på at alle er unike, og jeg har faktisk funnet min måte å gjøre ting på.