MIN VEI

IMG_0678 IMG_0684
Fy søren så kaldt det begynner å bli ute nå. Jeg liker ikke denne utviklingen. Det er nesten så jeg kjenner på kjærlighetssorg når jeg tenker på at det er et år til neste sommer. Heldigvis har vi to sydenturer på tapetet før den tid. Jeg skal nok overleve.

Så og si alltid før jeg skal på ferie så er jeg på en eller annen diett i forkant. Det er liksom bare slik det har blitt. Man vil jo selvsagt føle seg bra i bikini når man først skal ha den på. Nå er det 65 dager til vi er i Thailand. Denne gangen har jeg imidlertid tenkt å ikke gjøre noe særlig. Jeg har jo prosjektet mitt som fortsatt pågår. «Anstreng deg minst mulig å gå sakte ned i fettprosent». Så langt funker det veldig bra og det skjer ting hver uke. Ikke mye, men litt og litt. Jeg vil ikke ødelegge den fine trenden nå som det føles ut som at kroppen spiller på lag og har det bra. En hastediett på dette tidspunktet er galskap  i mine øyne. Kroppen min har vært gjennom mye og jeg syns ikke den fortjener unødvendig harkjør. Jeg og kroppen min tar ting i vårt eget tempo 🙂  Hvorfor forandre et regime som funker bra?

Jeg har vært inne på tanken å kjøre litt hardt de ukene før Thailand, men jeg slår fort fra meg tanken. Jeg kjenner at kroppen min har det bra, jeg får trent bra og jeg føler meg helt uanstrengt og avslappet. Med andre ord så er ikke dette en situasjon jeg vil endre. Det føles herlig og jeg føler virkelig jeg har funnet min vei.

IMG_0675

Tightsen jeg har på meg er en av antishake nyhetene fra Rohnich. Se alle nyhetene her. Genseren er utrolig digg å ha på nå som kulda sniker seg på i morgentimene. Det merkes at de tynneste plaggene må ut av garderoben nå fremmover, sakte men sikkert.

Ønsker alle en fredfull søndag !

A BAD WORKOUT

IMG_9821

Du kjenner til de dagene hvor hodet er helt andre steder enn der det bør, fokuset er helt på tur og man har egentlig ingen gode forutsetninger for å få en god økt? En sånn dag hadde jeg på torsdag. Jeg hadde null trykk, ingen kontakt med en eneste muskel, hodet fult av tanker på alt annet og generelt ingen tilstedeværelse what so ever. Jeg merket omtrent ikke at jeg trente en gang.

Uansett, poenget mitt er; dårlige økter skjer. Vi kan ikke forvente at alt klaffer hver gang. Dessuten er det de dårlige øktene som gjør at vi setter pris på de gode. Hvor mange dårlige eller middelmådige økter får du i løpet av et år? Det er en del kanskje? Vel, tenk over fremgangen du har hatt likevel. Kontinuitet er tingen når resultater ønskes. Vi må stå på i tykt og tynt. The only bad workout is the one that didn’t happen 😉

Med andre ord – ikke fortvil over en dårlig økt. I går hadde jeg den beste økta på lenge, dagen etter en veldig dårlig økt. Det kan snu fort. I går var jeg sliten  i både kropp og hode etter jobb og jeg ville egentlig helst sitte hjemme å glo på netflix. Økta endte likevel opp med å være både energisk, full av trykk og treningsglede.

♥ Mitt tips til deg om du har hatt en dårlig økt – blås i det. Prøv igjen i morgen!

Antrekk; BB tights //  Lang favoritt topp i fargen vannmelon (adlinks)

IMG_9820

VANLIG NORSK KOST IN MY ASS

Om du ikke gidder å lese noe mer enn dette innlegget resten av måneden så er det faktisk helt greit. Silje Mariela har skrevet et utrolig bra innlegg som jeg ønsker at ALLE mine lesere skal lese. Et uhyre viktig tema, og svært reflekterte tanker fra ei veldig smart dame som vet hva hun snakker om.

Så… over til noe mye mindre viktig !
Mange har det for seg at frokost, det betyr brød, knekkebrød eller frokostblanding. Det er virkelig en landeplage her i Norge. «Vanlig norsk kosthold» består av brød, leverpostei, servelat, melk, brunost, spagetti, kjøttboller og what not. Matvarer som egentlig ikke er noe mer «vanlig» enn mager kesam, speltlomper, kyllingfilet og kokosmelk (for å nevne noe). Likevel får jeg ofte høre at jeg spiser rar mat. Virkelig? Må jeg spise haugevis av korn, drikke melk og ha go’morgen yoghurt til lunsj for å være normal??

Haha, nei det gidder jeg ikke.
Frokosten her om dagen var skikkelig ikke i det hele tatt under kategorien «vanlig norsk kosthold». Salat, skinke, egg og cottage cheese toppet med litt dressing. Til FROKOST! UTEN BRØD!  Hvordan jeg i det hele tatt kan kalle meg norsk, det kan man jaggu lure på. Men, innmari godt var det ! Grønnsaker gir en fantastisk start på dagen og fyller magen godt.

Hvorfor ikke lage deg en salat til frokost? Jeg har brukt følgende: 
 ♥ Salatblader ♥ rødløk ♥ hvitløksfedd ♥ egg ♥ mais ♥ skinke ♥ aguk ♥ paprika ♥ sukkererter ♥ cottage cheese ♥

Ved siden kan du ha et glass vann med sitron og ikke glem 1 ss selolje 😉  Sunn, mettende og proteinrikt start på dagen med sunne fettsyrer ! DET bør være normalt i Norge spør du meg

IMG_0644

FRESH UP MY POSING MEMORY

Etter jobb i går bestemte jeg meg for å posere litt for å friske opp minnet. Vi har startet fitnessteam på Shapes, og da er det greit å kunne stille opp med poseringshjelp. Bodyfitnessposeringer er jo det jeg har gjort desidert mest av og det var moro å prøve igjen. Selvsagt er det ikke så moro å posere når man ikke er i sceneform, men uansett var det godt å kjenne det på kroppen igjen. Jeg elsker poseringene i bodyfitness. De viser fysikken fra sin beste side – og da mener jeg ikke den mest sexy siden, men symmetri og muskelutvikling kommer godt frem. Det var jo tross alt musklene som gjorde at jeg forelsket meg i sporten, ikke at de på scenen var så innmari «bangable»…;)

Jeg brukte timesvis med øving før mine to konkurranser og det er en tid jeg husker godt og som jeg har mange fine minner med. Jeg fikk veldig god hjelp av et vennepar av oss, Mariann og Hugo som støttet meg hele veien og hjalp med øvingen. Det er virkelig en tid jeg ser tilbake på med et smil. Godfølelsen meldte seg fort når jeg fikk øvd litt i går.

IMG_9766-003
IMG_9761-001
Tights på tilbud // Sko (adlinks)

Poseringer er uten tvil noe som må holdes ved like, men for min del føler jeg nesten det er som å sykle. Det sitter i kroppen, og jeg kommer nok aldri til å glemme disse bevegelsene noen gang, men det er fort å glemme at det faktisk er veldig tungt og anstrengende. Uansett er det selvsagt uhyre viktig med øvelse og for de som skal konkurrere til våren anbefaler jeg på det varmeste å begynne og øve nå. En solid sceneopptreden kommer man langt med ! I tillegg er det fort å glemme at det faktisk er veldig tungt og anstrengende.

Nå er det snart tid for jobb for meg. Ha en fin dag kjære lesere! 

DÅRLIG SAMVITTIGHET


Skal jeg fortelle deg noe?
På toget til Oslo spiste jeg en halv plate med mørk sjokolade. Jeg visste hvor mye kalorier jeg fikk i meg, jeg visste hvor dårlig sjokoladen passa inn i det daglige inntaket mitt. Jeg visste at jeg ikke skulle trene den dagen og igrunn ikke hadde behov for noe ekstra energi og likevel koste jeg meg som bare det. Jeg nøt den sjokoladen.

Som mange av dere vet har jeg noen år bak meg som anorektiker. Jeg VET hvordan det føles på kroppen med dårlig samvittighet, hvordan den gnager og skraper opp på innsiden helt til det blir nærmeste uutholdelig. Dårlig samvittighet rundt mat og trening tok fra meg flere år av livet mitt og jeg har bestemt meg for at den ikke skal få stjele ett eneste minutt til. Leser du dette å sliter med dårlig samvittighet rundt mat og trening – vær så snill, gjør noe med det I DAG.

happybirthday,phrases,digitalart,happy,life,typography-dc5dac450e65b9eda83c874e9c6ed9e0_h
Plages du av vonde følelser rundt spisisng og trening så anbefaler jeg deg å søke hjelp. Det er ingen skam å snakke med noen, få hjelp til å endre tankegangen. Livet er for kort til å ødelegge seg selv med tvangshandlinger og nedbrytende tanker. Jeg har vært der selv og jeg vet hvordan det er når trykket slipper. Det at jeg kan spise sjokolade når jeg vil uten å planlegge, trene ekstra, sulte meg i ettertid eller plages av noe som helst er en fantastisk følelse jeg unner alle. Jeg kan til og med se meg i speilet, se at jeg har lagt på meg og samtidig tenke at det er helt greit. Jeg ER ikke fettet mitt. Jeg ER ikke vekta mi. Det er to variabler som vil variere hele mitt liv. Jeg akter å leve livet uten å ødelegges av noe som alltid vil variere. Jeg kan forme og endre kroppskomposisjonen, men jeg kommer aldri til å hate kroppen min. Aldri igjen.

Når jeg ser tilbake på tenårene mine og årene etter jeg ble frisk så får jeg en enorm trang til å si det til alle jeg møter – ikke la dårlig samvittighet ta fra deg livet. Det ER mulig å leve et liv i frihet fra tvangstanker og tvangshandlinger og jeg kan skrive under på at det er det som virkelig er et liv. Jeg har prøvd begge deler.

IMG_9457

 

BACK TO REALITY

BOOM så var det mandag igjen, gitt !
Det var LITT heftig å stå opp kl.06 i dag, men hey – det tyder vel bare på at helgen var bra! Jeg er på plass på Shapes og er godt i gang med arbeidsdagen. Jeg skal være vikar i resepsjonen i dag i tillegg til å ha pt-timer, så hele dagen blir tilbringet på gymmet. En kickstart på arbeidsuka med andre ord. Klager ikke !
IMG_2426

Som dere sikkert har forstått så var helgen helt fantastisk moro. Jeg har storkost meg i det beste selskapet. Det blir mye moro når bloggerne kommer sammen, samtidig har vi full respekt for hverandres bloggtid og nerding 😛 Mannen til Helene, Mats, var i tillegg superflink følgesfotograf. Før jeg dro hjem i går var planen egentlig å dra innom Haralds gym for en økt, men jeg ble ikke slått i bakken av treningslyst så jeg fikk låne ellipsemaskinen til  Helene istede. Hun rigga meg opp med headsett og ipad så jeg fikk se på serie imens og greier. Full årning!  Godt å få lea’ litt på skråget når jeg hadde fem timer på buss i vente. Det ble dog litt ekstra trim da toget mitt ble kansellert og jeg måtte spurte veggimellom på Oslo S for å rekke buss istede. Phuu! Vel, jeg kom meg hjem til slutt 🙂  Tusen takk til Helene og Mats som har vært så gjestfrie og snille mot meg hele helgen !

Tightsen jeg har på meg er den nye fra Nordic star. Deilig i stoffet og med godterifarget skrift i siden. Når du kjøper den får du med en supersøt rosa drikkeflaske i tillegg, som man kan feste på sekken eller i buksa. Små gleder! Toppen matcher selvsagt. Selv om man trener hjemme så må man da føle seg vel, eller hva ? Jeg har forrsten IKKE fått ny tattis, det er bare en klistertatovering som går av i vask – etterhvert – sies det !
IMG_2424IMG_2433

VIKTIGST AV ALT

 

 

Da da var color me rad overstått, mitt første og mest sannsynlig siste løp. Det var faktisk 8000 påmeldte, og selv om vi startet i puljer så var det veldig folksomt og tett. Vi hadde det utrolig moro på alle fargestasjonene og løp der vi kunne. Jeg elsker konseptet, og selv om det ikke hadde vært nødvendig å trene mot dette så angrer jeg ikke et sekund på at jeg ble med. Jeg har jo trent mye i forkant og faktisk fått mye mer erfaring i forhold til dette med å presse seg mentalt for å løpe fortere og holde ut lengre. I tillegg har jeg kjent godt på dette med at den eneste personen jeg vil bli bedre enn er meg selv !

I den anledningen så passer denne shakeren så utrolig bra som en påminner;

«The only person you need to be better than is the person you were yesterday». Det kan ikke bli mer sant enn det. Du trenger ikke bli bedre enn noen andre. Fokuser på å bli bedre enn den du var i går! Shakeren finner du her. Jeg syns det er utrolig viktig å minne seg selv på dette støtt og stadig. Å stadig hige etter å bli bedre enn andre rundt seg kan bli et evig mas og dessuten går det ikke an å sammenligne seg med andre heller. Ta utgangspunkt i DEG og jobb med å slå DITT eget beste ! Alle andre kan være seg selv, så kan du være deg. Enkelt og greit 🙂

IMG_0620

IMG_0621

Når du setter deg mål så anbefaler jeg deg å sette deg mål utifra hva du har klart før, hva som er realistisk for deg å oppnå og ikke minst – noe du blir glad av å jobbe mot. Ikke sett deg mål om å slå rekorden til den og den eller løpe raskere enn den og den. Slå din egen rekord! Bli bedre enn deg selv !!  I mitt tilfelle har dette vært veldig viktig når jeg har trent på løpingen. Utgangspunktet mitt var jo ikke så bra, så da var det viktig for meg å faktisk kun fokusere på å slå MIN rekord.

Jeg er en erfaring rikere og jeg har hatt det utrolig moro ! Både med treningen og selve løpet som var en fest i seg selv 🙂

imageimage

 

RAD COLORS

image

image

image

image

Vi har hatt en sinnssykt bra dag på color me rad! Stemninga var utrolig bra og vi koste oss kjempe mye i godt selskap. For en gjeng!  Etter løpet spiste jeg, Helene, Kine og Cathrine lunsj på peppes og nå har vi kræsja på sofaen før vi skal ut ikveld.  For en dag! 🙂

KLARE!

Yiihaaaa!!!

Da da er vi snart klare til  å løpe i vei! Humøret er på topp og stemninga i taket. Jeg, Helene og Kine  skal ha det knall moro sammen med resten av Team Helene  Drage 😀 ønsk oss lykke til!!

image

LØPETIGHTS OG AVREISE

IMG_0662 IMG_0664

God fredag folkens !
Endelig kan jeg puste ut etter en utrolig hektisk uke. Jeg har tatt meg fri i dag fordi jeg skal reise innover mot Oslo for helgen. Jeg kjenner det kribler i magen etter å se Helene igjen, og også med tanke på color me rad på lørdag. Tenk det, mitt første løp! Haha, hvem skulle trodd det. Etter som jeg har fått med meg så blir det ikke målt noe tid på løperne, så med andre ord er det ikke det mest alvorlige løpet man kan melde seg på. -Og det passer meg perfekt 🙂 Denne uken har jeg hatt tre løpeøkter, så jeg føler jeg har gjort den innsatsen jeg kan for å forbedre kondisen. Så får vi se da. Jeg har ikke trent så mye i oppoverbakker så der kunne jeg forberedt meg bedre. Men hey – jeg har jo aldri løpt før så jeg sier meg innmari fornøyd med det jeg har gjort !

Jeg har testet litt forskjellige tightser til løpeøktene denne uken, og to av de nye modellene fra Rohnisch (som heter noe så fint som Tina og Keyla) har faktisk bestått testen. Jeg har jo høye krav til passform når jeg løper vet dere, og disse to funket faktisk fjell, selv om det ikke er snøring i livet. På bildene har jeg på meg Tina og den er favoritten på grunn av fargen. Når man løper så er det jo klart av rumpa hopper litt, da er det greit med noe tight som holder ting litt på plass 😛 Er ikke toppen min fresh forresten? En av mange dødsfine nyheter fra better bodies 🙂 Ah, I’m in love.

Jeg tar med meg Ipaden i helgen, så oppdatering skal dere få. På lørdag blir det nok også en del oppdateringer på facebook og instagram også 🙂  God fredag ! Vi snakkes i Oslo 😀

5 TING DU BØR SØRGE FOR AT TRENINGEN DIN INNEHOLDER

IMG_8126-002
Tights // Topp (adlinks)

Om du ikke har noe særlig fremgang, sliter med motivasjonen eller rett og slett bare trenger et puff bak, da er de følgende punktene noe du bør få med deg. Dette bør du ha med i ditt treningsregime:

1. GJØR NOE DU FAKTISK SYNS ER GØY
Jeg tror jeg har blitt morohetenes nye talskvinne. Alt jeg blogger om om dagen er jo at man skal ha det bra, hehe. Uansett – det ER viktig å ha det gøy. Trening blir fort et ork og et jag hvis man ikke finner glede i det man gjør.

2. FOKUSER PÅ Å BLI BEDRE I DET DU IKKE ER SÅ GOD PÅ.
Når du ønsker fremgang så må du rett og slett fokusere på dine svakheter. Det hjelper ikke å få enda større armer når skuldrene er for små, det vil bare gjøre ubalansen enda større. Jobb med dine svake sider.

3. PRØV NYE TING
Som jeg nevner til stadighet – det er flere veier til Rom en den ene du kanskje har hengt deg fullstendig opp i. Studer og les litt rundt her og der, finn ut mer om andre treningsmetoder og utvid horisonten din. Prøv ut litt forskjellig. Kanskje finner du noe som funker enda bedre enn det du har gjort de siste fem åra. Å få flere syn på en ting har ikke skadet noen.

IMG_8246-001
Topp // Tights (adlinks)

4. HISS OPP KONKURRANSEINSTINKTET
Når man opplever konkurranse så blir det naturlig for de fleste å sette inn høygiret. Tren sammen med noen på ditt eget nivå eller aller helst noen som er litt sterkere/større/raskere og bli litt gira! Selv merker jeg at jeg har godt av å ha andre jenter på gymmet som løfter tungt. Da kan du vedde på at jeg trener dobbelt så bra som jeg ville gjort ellers. Inviter vennene dine til en pushup konkurranse, eller et ironman marathon for den saks skyld! 😉

5. HEADPHONES ON, WORLD OFF
Kanskje du trenger å fokusere mer når du er på gymmet? Å gå inn i sin egen boble og ikke la seg distrahere er kanskje ikke så sosialt, men det kan gjøre at du presterer enda bedre. Alt til en hver tid, og av og til har hvertfall jeg godt av å isolere meg inne i Julies muskelverden. Man er jo tross alt på gymmet for å få noe ut av det.

VIDEO; NYHETER FRA X-LIFE


IMG_0616-001

Jeg skrev et innlegg om to plagg jeg kunne anbefale av hele mitt hjerte og det finner du her. Toppen som er nevnt i det innlegget om som jeg nå har fått i gult finner du her.

Klær nevt i videoen: BB t-skjorteBB toppRohnisch svart tightsRohnisch grå tightsAdidas mønstret tights

Kosttilskudd og div:
Løftebelte
Cocosa
SolBrun betakaroten (på tilbud)
Sukrin Gold
Pilleboks
Shaker
Proteinpulver
Selolje pakketilbud

Produktene er åpenbart sponset, noe jeg også nevner i videoen. Takk til www.x-life.no ! ♥

LYKKETIRSDAG

IMG_0594 IMG_0608

God morgen folkens !
Gårsdagen gikk i ett med jobb og familieselskap med feiring av mamma og pappas bryllypsdag. Mellom slagene fikk jeg hentet en stooor pakke fra x-life.no, og dere tro gliset var stort da jeg våknet i dag og kunne åpne den (siden vi var helt skutt da vi kom hjem i går ble det rett i seng). Julaften på forskudd!!

En haug av nye klær og påfyll av much needed kosttilskudd lå oppi den fine boksen. Man kan virkelig si at dette var en god start på dagen. Tightsen jeg har på meg på bildene er en av nyhetene fra adidas. Den er så sinnsykt kul! Jeg syns jo nesten den kan brukes utenom trening og jeg, da. Stoffet er ikke sånn «trenings-shiny» på en måte. Og husker dere jeg nevnte nyhetene fra better bodies? Nå er tre av dem, blant annet denne t-skjorta på plass der de hører hjemme. Hos meg ♥

Over til noe helt annet !
Ukens beintrening blir erstattet med løping denne uken. Rett og slett fordi lårene mine ikke funker til mer enn en ting av gangen, haha. Rumpa må jeg få trent likevel, men det får bli kun isolasjonsøvelser frem til color me rad er overstått. Gleder meg som en unge til helga! Mest fordi jeg skal bo hos Helene og forhåpentligvis treffe mange nye fjes som også skal løpe. Jippi 🙂

God tirsdag alle mann!

FIND YOUR PACE

Bare for å oppklare det- jeg snakker om pace, altså fart/rytme, ikke peace som i fred.

HAP-Sticker_large copy

På løpeturen min i går fikk jeg god tid til å tenke. Jeg snakker med mange mennesker i løpet av en uke, både på mail og ansikt til ansikt. I og med at jeg jobber som personlig trener så går samtalene mye i det samme. Folk er misfornøyd med kroppen eller formen, ønsker endringer, opplever motgang og oppturer. Generelt er vi mennesker ofte «på vei» til ett eller annet anderledes enn det vi har nå. I den forbindelse har jeg tenkt på viktigheten av å finne SIN pace for å komme dit man vil.

De fleste vil ha resultater så fort som mulig, noe som krever ofring. Ofringer som veldig mange ikke er villig til å gjøre, samtidig som de vil oppnå målene sine. Mange av oss bruker alt for mye tid på selvforakt og følelsen av å være tapere fordi vi setter løpet vårt på en pace vi ikke klarer å holde følge med.

Nettopp dette med å satse på en alt for høy pace har jeg opplevd to ganger i uken som har vært, på løpeturene mine. Jeg har startet i alt for høyt tempo for å klare ny rekord, også har det endt med at jeg har måttet sakke farten veldig mye mot slutten for å fullføre. Jeg var ikke direkte fornøyd med dette og jeg måtte rett og slett innse at kondisjonen min er der den er og jeg må finne en fart som jeg kan ligge på jevnt, for da fullfører jeg faktisk fortest. Dette ble som et slags bilde for meg, og det gikk opp for meg hvor viktig det er å ha en rytme man klarer å henge med på. Ikke bare på trening men i livet generelt.

IMG_0485Topp // Tights (adlinks)

Det er klart man skal presse seg, men det betyr ikke å legge lista ti hakk høyere enn du klarer å utføre. Husk på dette når du setter deg mål. Se dem i forhold til forutsetningene dine, hverdagen din, barn og andre ting du vet vil bli hinder på veien. Det er viktig å sette seg mål, men jeg syns det er enda viktiger å finne en god pace slik at du kan jobbe mot målet og samtidig ha det bra og kjenne på mestring underveis !

VERDENS BESTE PEANØTTLAPPER

IMG_0401 IMG_0410 IMG_0411

Ok, er dere klar for de beste pannakekene jeg har smakt!!??
Helt seriøst, disse er himmelske. Jeg ble inspirert av Susanne Nesse sin oppskrift og fikk rett og slett mekket samme den røra som ble til en fest i munnen.

Du trenger;
♥ 1 scoop sjokoladeprotein
♥ 4 ss peanøttmel
♥ 1 ss kokosmel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 egg
♥ 3 ss mager kesam
♥ smak til med sukrin gold

Hell i litt vann til røra blir tykk men håndterlig. Stek på middels varme i en god panne og bruk en bred stekespade slik at de ikke henger seg fast. (De kan være litt tricky å snu!) . Jeg lagde små pannekaker/lapper for å kunne snu dem lettere.  Mellom la jeg cottage cheese og sukkerfri karamell syrup for å få mer mat i dem pluss litt mer søtt .Du kan også ha et syltetøy mellom,eller kanskje filadelfia sjokolade?  🙂 Enjoy !

MORNING RUN

Jeg hadde store planer om å sove lenge i dag for å ta igjen litt søvn, men nei. Våknet kl.7, og da var det ikke sjans i havet for å få sove igjen. Da var det bare å utnytte morgentimene og gjøre noe fornuftig! Etter huset var ryddet og klesvask satt på kom jammen meg løpelysten snikende også. Det er overskyet og ganske kjølig her i dag, så da passer det bra. Jeg har prioritert løping litt mer den siste tiden enn jeg vanligvis ville gjort. Color me rad nærmer seg jo med stormskritt og jeg syns faktisk det er litt moro å pusle litt med å få litt bedre kondis. Det er vel egentlig noe jeg aldri har trent på når jeg tenker meg om !

6 km står på planen i dag og ellers blir det treningsfri. Det trengs !
Jeg skrev jo om praktisk bekledning på løpeturer vet dere, og dagens er absolutt godkjent som praktisk. Løs og ledig t-skjorte, blå 2xu og en myk, lett genser. I tillegg er det den andre turen med mine nye langdistanse joggesko. Mer om dem siden 🙂

God lørdag alle sammen !

IMG_0583IMG_0576

FREDAGSTIPS !

Da var det fredag igjen, dere !
Det ble ufrivillig fri fra pt-timer for meg i dag. Shapes østsia skal nemlig pusses opp i helgen, så senteret stenges. Jeg må innrømme at det er litt deilig og, det har gått i ett denne uken. Da kan jeg kose meg med ukesrapportene på sofaen hjemme istede, og nyte kaffikoppen lenge og vel 🙂

Denne uken har jeg snust litt rundt for å finne noe ny inspirason og spennende artikler. Nick Tumminello, som faktisk er i Norge nå på Afpt sin convention (skulle gjerne vært der!), har utrolig mange spennende og lærerike artikler om veldig mye forskjellig innen trening. Det går fort noen timer når jeg først stikker innom siden hans, og også youtube kanalen. Han er veldig nytenkende og gir meg stadig noen aha-opplevelser. Samme med Bret Contreras – the glute guy.
Et tips til deg om du leser mye på nettet; sjekk datoen på når det er skrevet! Det kommer nye artikler hele tiden, så mest sannsynlig har det kommet noe nytt om temaet om artiklen er fra 2005 😉

Genser // Tights (adlinks)
IMG_0560

En annen anbefaling jeg har til dere er boken til Martin Norum og Benjamin Christensen, «Bygg muskler«. Det er en stund siden den kom ut, men den inneholder enormt mye bra oppdatert info som er gull å vite når man er interessert  i resultater. Den er enkelt skrevet og veldig informativ. Jeg vil også si at den gir svar på ting det generelt er mye snikksnakk og myter om. Blant annet spørsmålet om hvordan man skal trene styrke når målet er å brenne fett, samt hvilke cardio som er mest effektiv, for å komme med eksempler. Generelt – en veldig informativ og smart bok med oppdatert info. Anbefales !

VIDEO; HVORDAN BRUKE LØFTEREIMER

Det krever litt øvelse å få reimene stramt på, men øvelse gjør mester! 🙂
DET HOLDER Å SURRE RUNDT STANGA ÈN GANG! Da er det lettere å slippe om noe skulle skje.

Forskjellige typer reimer får du kjøpt her. Genaialt redskap når grepet er det som hindrer deg i å løfte tyngre.

COACHING, PT, SYNSING OG MENINGER

Innlegget til Helene, som jeg forøvrig er helt enig i, inspirerte meg til å skrive mine tanker om dette.

Jeg har en egenskap som til tider er utrolig slitsom. Når jeg ser, hører eller opplever noe jeg føler er feil eller urettferdig, så vrir hver eneste celle i kroppen min seg og jeg bare MÅ gjøre eller si noe. Som oftest så gjelder dette bastante påstander om at slik og slik MÅ du gjøre og IKKE gjøre for å lykkes med ditt og datt… Jeg har selv hatt min «må og må ikke» periode mens jeg har vært Pt, men med årene har jeg innsett at det finnes uhyre manger veier til Rom, og dermed kan man veldig sjelden slå fast et MÅ eller MÅ IKKE, nettopp fordi folk er forskjellige. Så lenge det er mennesker jeg jobber med så vil det være uendelig med variasjon. Samtidig så lærer man så lenge man lever og når det kommer til kropp blir man aldri utlært. Ydmykhet i yrket er viktig, samtidig som man holder seg oppdatert på forskning og ny kunnskap rundt kost og trening.

IMG_9752-001Genser // Tights på tilbud (adlinks)

 

Er det en ting jeg har lært på de årene jeg har jobbet som PT, så er det at det er veldig få ting du MÅ. Det finnes så mange veier til Rom at om noen forteller deg at du må noe, så MÅ du mest sannsynlig ikke i det hele tatt !

Det er ikke den ene øvelsen du MÅ gjøre, eller det og det du IKKE MÅ spise for å se ut som du vil. Du kan gjøre ti tusen forskjellige ting og få det samme resultatet. Ja, det er faktisk sant ! (Om du er pt og leser dette – jeg vedder på at du allerede har ramset opp en haug med ting du mener at ikke funker? ;))

 
Jeg tror jeg deler min bry-meg-litt-for-mye egenskap med veldig mange pt-er i dagens samfunn. Vi brenner for at sannheten skal komme frem og for at folk skal forstå hva som er bra og ikke. Problemet oppstår når vi tror så innmari på det vi selv finner ut og utøver på egne kunder at vi helt glemmer at andre kan bruke metoder som også funker like bra. Det er klart vi har troa på det vi selv gjør, de fleste av oss bruker jo tid på å tilegne oss kunnskap ! MEN- det er veldig få ting som har EN fasit. Og når du skal ned i fettprosent og/eller bygge muskler, så kan du gjøre mye forskjellig (rart) og likevel få det til.

degJeg har ingen liste over punkter jeg mener at en god coach bør kunne krysse av, men jeg vet en ting veldig sikkert. Om du skal følge et opplegg fra en coach så mener jeg du bør kunne svare ja på disse tre spørsmålene:
1.Har jeg det bra og trives jeg med det jeg gjør?
2.Føler jeg meg hørt og sett av coachen min?
3.Har jeg fremgang på en eller annen måte?

Jeg mener at det ikke handler om coachen, treningsprogrammet eller kostplanen i seg selv – det handler om hvordan DU opplever det og om DU trives med opplegget ! Livet er for kort til å ikke ha det bra, og jeg kan love deg at det finnes et treningsprogram og en kostplan som du kan følge om samtidig ha det greit, så ikke kast bort tid på å mistrives !

Om en kunde forteller meg at hun/han ikke liker det og det på kostplanen eller ikke trives med den og den øvelsen – da er det ingen problem i verden å finne et alternativ. Å måtte pine seg gjennom ting er unødvendig, og det finnes stort sett alltid alternativer. Kommunikasjon mellom coach og kunde er derfor enormt viktig i mine øyne. Så om du er kunde og mistrives – gi beskjed til din coach! Du MÅ svært lite, husk det 😉

VIDEO; FREMGANG – HVA KAN DU FORVENTE

Videoen ble kuttet litt i begynnelsen, men spørsmålene jeg svarer på er hvertfall disse:
♥ Hvor lang tid kan man forvente at det tar å bli kvitt «siste rest» etter lang tid på diett?
♥ Om fremgangen har stått stille i 3-4 uker, bør man da fortsette eller bør man endre noe?

Lurer du på noe så kan du stille spørsmål i kommentarfeltet eller på mail; din.pt@live.no

DETTE GJØR LØPETUREN BRA !

Jeg er ingen erfaren løper enda, men jeg har fått litt erfaring i forhold til bekledning og hva som kan optimalisere prestasjonen min når jeg løper. Ting som distraherer eller plager en underveis kan fort gjøre at turen føles lengre enn den er. Her kommer mine tips! Kanskje du har noen tips til meg og? Del i kommentarfeltet 😀

blogg 201427

♥ Det viktigste for meg er musikk på øra, uten tvil.
Uten musikk kommer jeg ikke langt før alle tankene om at jeg ikke orker fyller hodet. Min kjære kom hjem med en mobilbeholder til meg forrige uke (så jeg slapp å svette ut mobilen ved å ha den i linninga på tightsen). Den festes rundt armen og har plass til mobil og nøkkel. Ledningen til headsettet har jeg på innsiden av toppen så den ikke dingler rundt. X-life har en samme for Iphone. Om du trenger musikktips – Sjekk ut workout lista mi på spotify.

♥ En annen enormt viktig ting – tights som ikke må dras opp eller justeres underveis
2xu og Skins har blitt mine faste løpepartnere. De er såpass stramme at de holder seg oppe og de klemmer ikke på feil sted. Kompresjonstights er med andre ord det jeg sverger til når det kommer til løping, uten tvil.

IMG_0524

♥ En løs topp eller t-skjorte som ikke må dras ned eller justeres underveis
Du har kanskje prøvd å løpe med en trang singlet som kryper opp under ørene etterhvert som du løper? Den følelsen er ikke god. Heller stressende. Jeg foretrekker litt luftige overdelen som «danser» fint rundt kroppen uten å stramme noe sted. Denne toppen er genial. Den er også litt lang slik at det går litt nedover rumpa. Hvis man da har en litt «føle seg dvask dag» så er det en fordel at rumpa er litt i skjul.

♥ Gode sko
Jeg er heldig som aldri har hatt noen form for vondt eller skade i ankler eller knær. Jeg har faktisk aldri trokket over! Skoene jeg bruker for øyeblikket er et par fra Puma med litt demping i hælen, men ikke mye. Jeg bestilte meg nye løpesko i helgen, så de skal jeg vise når jeg får dem. Det er hvertfall viktig å ha en sko som passer deg.

♥ Bh med kryss-stropper eller en god sportsbh
Trenger jeg egentlig å si noe mer? Stropper som detter ned på skuldrene blir mega irriterende på ett eller annet tidspunkt.

♥ Sokker som ikke går noe sted
Generelt egentlig – bekledning som flytter seg når man løper er utrolig irriterende. Ankelsokker kan jeg bare glemme. Jeg bruker alltid lange sokker med god strikk når jeg skal løpe, så er jeg kvitt hele problemet med at de sklir ned.

IMG_0532

RUMPA FORSVANT

IMG_0480Skins tights // Topp (adlinks)

Haha, gjett hvem som fikk TOTALT panikk etter en tur i helfigurspeilet her om dagen?
Jeg fikk det for meg at rumpa vi var blitt borte, og bicepsene også. Hvem strenet bort på gymmet for en rumpeøkt? Jo, det var denne jenta. I full desperasjon. (Enkelte dager kan man lure på hvor dum det går an å bli).

Selvfølgelig forsvinner hverken rumpe eller biceps over natta, men enkelte dager kan man ha mindre vann i muskualturen (og i fettet!) og man vil se mindre ut og ha mindre «trykk». Dette er helt normalt og stort sett varierer det ganske mye hos oss alle. Uansett, jeg fikk hvertfall en knall økt som så slik ut;

♥ Frontbøy i supersett med kickback i maskin
♥ Good mornings i supersett med donkey kicks i smith
♥ Ja-nei maskin, myoreps

Grunnen til at jeg supersettet såpass mye var fordi jeg hadde veldig dårlig tid. Anywayz – det brant godt i stumpen og jeg følte jeg hadde redded den fra forfall – (selv om hele forfallet selvsagt bare er innbilning 😉 Bicepsene, som jeg aldri har trent noe særlig, trente jeg to ganger forrige uka. Da har jeg hvertfall stoppet det innbilte forfallet, hoho 😀

SUKKERFRI SORBET-KREM UNDER 10 MIN

«90 dager uten sukker» prosjektet vårt er godt i gang og jeg har laget en yumyumyumi dessert/smoothiesak som virkelig var en fest i munnen – helt uten sukker ! Den er farlig enkel å lage og er ferdig på 10 min, kanskje ikke det en gang 🙂

Du trenger (for min porsjon):
♥ 300 g bær (jeg brukte bringebær og skogsbærblanding)
♥ 1 most banan, helst litt fryst
♥ 1 scoop vaniljekasein
♥ 1 scoop sjokoladeprotein
♥ Valgfri mengde sukrin gold
♥ 4 ss kokosmelk

Tin bærene og bananen litt på forhånd slik at det blir medgjørelig i smoothiemaskinen. Putt alt oppi en blender sammen med ca 1,5 dl vann og kjør på full guffe til du får en jevn, tykk masse. Som du ser på bildet så ble min veldig tykk fordi bærene var ganske fryst. Om jeg ville hatt den flytende måtte jeg tint dem litt mer. Prøv dette folkens ! Næringsrikt måltid som smaker hiiiiimmelsk. Hjemmelaget sorbet 🙂

IMG_0506 IMG_0509

«VANLIG NORSK KOSTHOLD»- FROKOST

God lørdag !
Her startet dagen med at jeg dro på butikken og handlet inn til en ekte norsk frokost. Grovbrød, leverpostei, servelat, fiskepudding, italiensk salat og majones! Jeg og Gøran satt å mimret litt fra barndommen her en dag og bestemte oss for å gjenskape den i form av en god gammeldags frokost, så det gjorde vi. Fult pådekket bord på kjøkkenet med telys, akkurat som da vi var små 🙂 Som liten spiste jeg ALLTID brødskive med servelat, majones og agurk, hehe. Fire skiver gikk ned på høykant og det smakte helt himmelsk. Jeg skjønner dere som spiser «normalt norsk kosthold», for det smaker jo veldig godt. Jeg foretrekker likevel cottage cheesen og omeletten min på daglig basis 🙂 Magen min trives best med det.

Nå har vi hvertfall fylt godt opp og er snart klare for en lørdagsøkt. For min del er det løping som står på planen! Løypa jeg har løpt til nå er på 6 km, så mest sannsynlig blir det den i dag også. Endomondo appen fungerer heldigvis på den nye mobilen min slik at jeg kan følge med på farten underveis 🙂

IMG_0512 IMG_0513

I går kveld (les; natt) lå jeg å kikket på x-life.no for å sjekke om de hadde fått inn noen nyheter, noe som de alltid gjør i august. Og gjett hva folkens… Verdens fineste nyheter har kommet fra favorittmerket mitt; Better bodies. Oh my God sier jeg bare. Alt fra gensere, t-skjorter, kosebukser og tights med dritkult og unikt mønster. I’m in love! Designerene bak Better bodies har virkelig skjønt seg på smaken min sier jeg bare. Årh, kan ikke vente med å få noe av dette hjem! Helst ALT! Alle nyhetene finnes i flere farger også. Jeg har plukket ut favorittene mine på bildet under. Resten av nyhetene og gamle produkter finner du her.
Ha en nydelig dag folkens !

T-skjorte // Topp // Genser // Belte // Tights (adlinks)

Desktop67