TRENINGSØKT MED TEAM SHAPES FITNESS

I går kveld hadde vi fellestrening med Team Shapes Fitness, og vi fikk faktisk samlet en god del av gjengen. Det endte med at alle jentene fulgte mitt program, så da var det gående utfall, jumps squats, pushups, omvendt roing og beinhev etterfulgt av sprintintervall. Sistnevnve endte blodig for min del da jeg hadde glemt fivefingers skoene og løp på sokkene. Huden under begge tærne revnet så blodet sprutet bak mølla, haha. Det er ikke særlig godt i dag, så jeg håper det gror før neste intervalltrening.

IMG_9900 IMG_9906
IMG_9896
IMG_9911

Det var som en gjeng svaneunger som gikk utfall på rekke og rad 😀 Gutta holdt på for seg selv i styrkeavdelingen.
Veldig moro treningsøkt! Gleder meg til neste fellestrening med teamet på Shapes 🙂  Teamet er oppe å går nå, så vi har fått en god gjeng som ønsker å konkurrere på sikt. Det blir spennende fremmover!

♥ ♥ ♥ ♥ Og du..? I DAG er SISTE dagen du kan få fitness long tights fra Better bodies til 499 kr. Bestiller du i dag får du et gavekort på 100 kr som du kan bruke på din neste bestilling! Du får den i flere farger. Vær rask! 😀

MANDAGSGRETTEN

God mandag !
En ny uke er i gang. For å være helt ærlig med dere så føler jeg mest for å holde senga og leke at det er helg litt lenger, men sånn er det. Helgen tar slutt  og hverdagen kommer 🙂 Uken er allerede nøye planlagt med jobb, matpakker og treninger, så skal man prøve å være litt sosial på toppen av alt. Jeg kjenner at ting går litt seigere nå som høsten har kommet. På sommeren er alt så mye lettere… Men jeg skal ikke klage. Kan ikke la meg påvirke av mørke og kulde, det er bare tull. Det er dog lov å være litt mandagsgretten, eller hva?

Dagens matpakke består av sei, grønnsaker, kokosmelk og sursøt saus + appelsin. Jeg holder meg fortsatt til fiskespisingen min og syns igrunn det er veldig enkelt og greit. Det eneste minuset er at Gøran ikke kan fordra lukten. Han blir nok vant med det 😉

IMG_0852IMG_0969Antrekk: Genser // comfy bukse (adlinks)

Når ting går litt seigt og man gjerne skulle vært hjemme under pleddet med netflix så er det greit å ha kunder som venter, et program å følge og kjøleskapet fult av matpakker. Det er ikke rom for å droppe ut, alt er planlagt og lagt klart. Det gjelder å legge til rette for seg selv og gjøre ting enkelt.

Tips for å få en bra start på uka for deg som er litt mandagsgretten;
♥ Planlegg treningene dine for uken
♥ Planlegg noe hyggelig med venner/kjæreste
♥ Sett av tid ti å kose deg med en stor kopp kaffe/te hver morgen før jobb/skole. Tenk over hvor heldig du er og hvor mye du har å være glad for!
♥ Drøm deg bort å lag en ønskeliste på x-life.no. Kjekt å ha før jul? 😉

Ha en fin mandag alle sammen !

INTERVALLSØNDAG!

God morgen folkens !
Vi la oss tidlig i går og fikk oss en god natt søvn. Deilig å få sovet skikkelig ut !

Jeg er i skrivende stund på vei ut døren for å utføre ukens siste økt. Intervaller etterfulgt av gåtur står på planen. Rett og slett et lite fettforbrenningsboost. Jeg skal ha seks drag på 15 sek med 1 min pause, så da er det rom for å kjøre på med god fart. I dag gjøres det før frokost, så vi får se hvordan det går. Vanligvis har jeg mat i magen før trening.

Mine «intervaller på tom mage» musthaves:
♥ 1 scoop BCAA med eplesmak
♥ 1 scoop xtreme musclespeed, tropic blizz
Fivefingers på føttene
♥ 2xu som sitter godt

Har dere fått med dere at det har kommet en 2xu tights i ny farge? Den heter tangerine og ser litt sånn korall aktig ut. Søt og fresh farge. Du får deg en 2xu tights til 729 kr nå hos x-life, og tilbudet er aktivt i tre dager til. Et kupp! Du kan velge mellom sølv, blå, svart, lilla og den nye, tangerine. Her har jeg på meg lilla 2xu, og genser fra Kari Traa.

Senere i dag skal vi feire bursdagen til søstra og fetteren til Gøran. Det blir så koselig! Ha en fin søndag alle sammen. Lad opp batteriene til en ny uke 😀

IMG_0285-002IMG_0296

Innlegget inneholder reklamelenker

INTERVALLREKORD OG LØPING

Åh.. kjære lesere… Jeg beklager å mase på dere med mitt store engasjement, men jeg er så gira på intervallene mine om dagen at jeg ikke finner ord. Det er så GØY og det har aldri vært så gøy noen gang!

Som dere vet har jeg drevet en del med sprint og på sommeren pleier jeg å ha ukentlige sprinttreninger på idrettsbanen her i Vennesla. I år ble det dog litt anderledes da jeg bestemte meg for å trene på 5 km jogg når jeg meldte meg på color me rad. Når man aldri har løpt noe lengre distanse enn 100-200 meter, og da sprint, så blir det en stor overgang for kroppen å løpe langt (hehe…langt for MEG hvertfall). Det jeg syns er så utrolig gøy å se nå, er at løpetreningen min har gjort at jeg har blitt betydelig raskere på sprint! Litt ulogisk tenker du kanskje, siden jeg ikke har fokusert på sprint den siste tiden. Men jaggu har det gitt uttelling.

IMG_9700

I går hadde jeg 5  x  15/45 sek sprint på mølle, og selv om jeg normalt sett syns det er litt ekkelt med høy fart (angst for at skolissene skal løsne eller båndet skal henge seg opp o.l.) men bestemte meg for å kjøre på likevel. Jeg løp lekende lett på 21,7 km/t på alle fem dragene. Det høres kanskje ikke så bra ut, men for meg var det virkelig en personlig seier. Forrige uke løp jeg 20/20 intervaller på 18 km/t, noe jeg også er veldig fornøyd med. Har tidligere løpt samme intervaller på max 17,5 km/t og det har vært på hengende håret. Følelsen av å føle seg rask og lett i kroppen er fantastisk ! 😀

Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive et innlegg med forslag til div. intervalløkter så det skal jeg få opp til uken.

Til slutt: et intervalltips. Disse skoene er perfekte for korte distanser når du skal løpe fort. Lette å løpe forfot på. Men- de krever at du blir vant med dem. I starten blir man utrolig støl i leggene. Når de er «innkjørt» er de perfekte! Min favoritt er disse fordi de passer til de fleste treningsklærne mine. Du finner dem her 🙂

Desktop68

Innlegget inneholder reklame

TA DEG SELV I NAKKESKINNET

I det siste har jeg tenkt mye på dette med å nå målene sine, hvorfor mange av oss ikke får det til, hva som gjør det vanskelig og hva som skal til. Det er åpenbart at motivasjon er en viktig faktor. Uten motivasjon får vi ikke gjort stort.

For øyeblikket er jeg veldig motivert. Akkurat nå er det ENKELT for meg å komme meg på trening, det er enkelt å presse meg selv. Selv om jeg ikke er vant med å spise fisk to ganger om dagen så syns jeg det er gøy å prøve det ut akkurat nå. Det er enkelt å droppe mat jeg vet ikke er bra for formen. Når man er motivert er alt så mye enklere.

Er man demotivert så handler det ikke om at du ikke har tid. Det handler ikke om at du ikke orker eller at du ikke liker den og den maten. Det handler ikke om at sjokolade frister eller at kostplanen din ikke funker. Det handler om at du ikke er motivert nok.

wpid-20140920_113444.jpg
Better bodies grunge tights ♥ (adlink)

Jeg har fugt mye forskjellig av både treningsprogram og kostplaner. Jeg kan forsikre dere om at de eneste gangene det har funket har vært når jeg har vært innsilt på å faktisk følge det og gjøre det jeg skal. De gangene jeg ikke har vært motivert så har det ikke funket fordi innsatsen min har vært der etter. På en annen side så er motivasjon ferskvare. Det må jobbes for. Ofte kommer motivasjon av at vi oppnår noe, så et sted må vi starte.

Når jeg har «downperioder» i forhold til trening og kosthold og motivasjonen er på bånn, så er den eneste løsningen å bygge opp en desperasjon for endring. Jeg må bli lei nok av å sitte på sofaen og lei av å spise ikke-optimalt. Kanskje jeg må dra meg selv på gymmet, kanskje jeg må tvinge meg selv til å stå i mot sjokoladen, men det er der det starter. Endringen skjer når jeg trosser motviljen og gjør det jeg vet er best. Motivasjonen øker når jeg opplever at jeg er min egen sjef. Jeg bestemmer selv hva jeg vil gjøre med livet mitt.  Av og til er den eneste og beste løsningen å ta seg selv i nakkeskinnet.

♥ Er du i en downperiode motivasjonsmessig så har jeg et råd til deg:
Gi deg selv tid til å bli desperat nok for en endring. Når du blir desperat, ta deg i nakkeskinnet og gjør det du vet du bør. Derfra vil motivasjonen stige. Ofte må man klare en ting før man får lyst til å klare mer!

EN LIVSSTIL

Jeg tror jeg kan kalle meg selv en «stayer». Når jeg har funnet en god rytme så kan jeg holde på med ting i evigheter uten å bli lei eller demotivert. Jeg blir ytterst sjelden matlei, jeg er ytterst sjelden demotivert til trening og jobben blir jeg aldri lei av. Hverdagen min er jo veldig variert og enkelte dager er tyngre enn andre, men generelt sett har jeg aldri lyst til å gjøre noe annet enn jeg gjør. Når folk sier at jeg er så flink som trener så mye og spiser sunt så føler jeg meg ikke flink i det hele tatt. Jeg føler på ingen måte at jeg strever og sliter for å ha den livsstilen jeg har.

Det er klart jeg er litt demotivert på trening i perioder, men jeg gjennomfører liksom alltid likevel. Jeg tror dette har mye å gjøre med at jeg er en «stayer» og jeg tenker ikke over alternativene. Jeg kunne jo vært hjemme mens Gøran var på trening, spist godteri å sett på netflix. Det hadde vært behagelig, men jeg kommer aldri på at det er et alternativ med mindre jeg er skikkelig, skikkelig sliten (noe som hender iblant).

IMG_0963IMG_0956-001Topp fra adidas // Tights fra adidas // Shaker (adlinks)

Når trening og sunn mat har blitt en såpass innbarka rutine så blir det som å pusse tenner før leggetid, spise mat og gå på do. Man bare gjør det. Det er en helt normal del av dagen. Ikke tro at jeg ikke småspiser sjokoladenøtter og chips til tider, for det gjør jeg. Men i det store og det hele koster livsstilen min meg ikke noe særlig slit og strev. Etter de to «90 dager uten sukker» prosjekta våre har det også blitt enda mindre småspising av søtsaker og jeg føler også det har blitt en god vane.

Poenget mitt med dette innlegget er å oppmuntre deg til å stå på, du som enda ikke har fått sunn mat og trening til å bli en uanstrengt livsstil. Holder du kontinuiteten, spiser bra og trener jevnt så vil det på sikt bli en vane. Pass i tillegg på å få nok hvile. Når du finner et mønster du trives med så vil du kjenne at du VIL fortsette !

VIDEO; POSERING I FREDRIKSTAD

 

Haha dere kan tro vi hadde det moro på hotellet når denne videoen ble laget. Det er IKKE meningen å mobbe bikinifitness eller noe sånt, det er rett og slett kun for moroskyld. Gøran har en del øving igjen før poseringene sitter, som dere ser 😉 Ikke et eneste sekund av denne videoen er alvorlig, så ta oss med en klype salt 🙂

God onsdag !

1411397256

OPPSKRIFTEN PÅ KATASTROFE OG EN OND SIRKEL

Jeg skjønner veldig godt alle dere som velger å spise mindre og trene mer. Dere vil ha fremgang og resultater. Selvfølgelig vil dere det. Jeg vil tro at dere som har prøvd dette også har opplevd følgende:
– Fremgangen stopper opp eller er fullstendig fraværende
– Du ender opp med å aldri bli fornøyd, selv etter månedsvis med mye trening og lite mat

Det er dessverre ofte slik at man må erfare ting selv, gå i grøfta og kjenne på det, før man finner ut at dette ikke er måten å gjøre det på. Jeg har inntrykk av at selv om jeg skriver dette på bloggen og skriver og sier det til kunder så vil det fortsatt være mange som bare MÅ prøve det før de virkelig tror på det. Det er også dem som  må prøve det flere ganger før man innser faktum; du kommer ikke fra at du må spille på lag med kroppen om du ønsker resultater.

IMG_0822Lang favoritt topp i fargen bright rose // Tights (adlinks)

Scenario nr.1:
Du er ikke fornøyd med kroppen din så du bestemmer deg for å spise lite. Du hverken trener eller spiser, og vekta går drastisk ned. «Jippi, jeg veier sykt lite». Du når en «fin vekt» og tenker at nå kan du spise litt mer. Hva skjer da? Du går opp i vekt, fort som svint. Kroppen suger til seg vann.

Scenario nr.2:
Du vil se ut som bikinifitness jentene på scenen, og du har skjønt at trening er viktig, så du dobler treningsmengden og spiser mye mindre enn før. Du spiser minimalt men tenker at så lenge du spiser noe så er det bra nok. Du følger med på vekta hver dag og ingenting skjer. Kroppen sier stopp. Du skjønner ingenting, du gjør jo alt rett?

Disse to tilfelle finnes det sikkert mange tusen av i norges land. Selv om jeg ikke kan hindre at det skjer så ønsker jeg likevel å formidle noe utrolig viktig til dere som leser denne bloggen. For at du skal nå målet ditt om å få en bedre fysikk så må du spise og trene SMART. Ikke spise lite og trene mye, men spise SMART og trene SMART.

IMG_0272

Det kan være du får resultater en stund ved å spise lite og trene mye, men har du tenkt til å leve sånn for alltid? Det kommer en dag hvor du må begynne å spise mer. Kroppen din vil si ifra, du vil få cravings ut av en annen verden, sulten vil ta overhånd. En dag må du spise mer, og om du da har spist alt for lite over lang tid så tror jeg du forstår hvordan det vil ende. Ønsker du å få varige resultater må du spille på lag med kroppen. Nøkkelen er et moderat kaloriunderskudd, styrketrening og hvile. Et stort kaloriunderskudd vil ikke bidra til et større tap av fett, det vil føre til at du mister muskelmasse i tillegg. Et moderat underskudd holder i massevis. Vekta skal du bare kaste ut av vinduet. Fettmassen kan fint reduseres mye uten at mye skjer på vekta.

Heftige dietter kan fint følges over veldig kort tid om du har dårlig tid før en fotoshoot o.l., men da må du være sikker på at du har en plan på hvordan du skal øke kaloriinntaket gradvis når du har fullført slik at kroppen henger med på endringen.

Gjør deg selv en tjeneste : dropp turen innom grøfta og stol på meg. Mat er noe du MÅ ha for å oppnå en stram og flott fysikk. For mye trening vil ikke gi deg noe bedre resultater, det vil heller ikke alt for lite mat.

 

NORWAY OPEN

For en helg vi har hatt!
Vi har storkost oss masse og det var utrolig gøy å se Cathrine på scenen. Hun var så vakker og i helt rå form. Uten tvil den beste formen på scenen. Dessverre gikk det ikke hennes vei denne gangen, men det var uansett en opplevelse.  Hun er en veldig god representant for team shapes.

Det var et stort arrangement med mye gøy å se på og mange boder med smaksprøver o.l. Jeg fikk ikke tatt så mye bilder, men vi fikk sett et street workout show som var utrolig kult. På bildene ser du en liten gutt som tok chins som en lek!  Det skal jeg jaggu lære vår unge også 😀

Før vi dro bort til hallen var på Family sportsclub etter (en diiiger) hotell frokost og hadde ei knall god økt. Jeg kjørte litt markløft og div. på overkroppen samt kortintervaller. Jeg må si jeg ble veldig imponert over utstyret de hadde der! Gode vektskiver og mye bra utstyr. Tommel opp for Family sportsclub i Fredrikstad! I tillegg satte jeg rekord på 20 sek spurt på mølla – 18 km/t!! 😀 Jeg var i lykkerus etter den økta for å si det sånn 😀

Etter en dusj dro vi bort til hallen der det skjedde. Vi fikk med oss den siste bikiniklassen også gikk vi rundt å kikket rundt før vi satt oss inn for å se bodyfitness klassene. Mye bra muskeldamer. Gøy å se !

IMG_0863 IMG_0864 IMG_0897 IMG_0901 IMG_0922 IMG_0925

SJOKOBANAN SHAKE ++

Jeg regner med jeg ikke er alene om å være inspirert til å bygge muskler etter gårsdagens Norway Open?? Haha 😀 i dag er det finaler for deg som vil se det live i Fredrikstad eller på nett! Vi styrer nesa mot Sverige for å handle litt. Mer bilder og updates fra helga kommer i morgen 🙂

….

Om jeg har en hektisk dag så hender det jeg ikke rekker å spise alt jeg skal før kvelden kommer og roen senker seg. Løsningen blir da ofte en shake av noe slag, og her om dagen lagde jeg en uslåelig god shake som jeg vil dele med dere:)

Jeg blandet 20 g bananprotein, 25 g sjokoladeprotein og litt sjokoladestevia i 3 dl vann. Det ble en tykk, søt og god shake med smak av banan og sjokolade ♥  Tips: bruk et proteinpulver med kasein i på kvelden (slik som troponin), så tas proteinene opp i kroppen mens du sover 🙂

IMG_0856

salgsalg_bloggere

PS! I helgesalget til x-life finner du masse fine treningsklær, kosttilskudd og tilbehør med 20% avslag på alle salgsvarer! Blant annet proteinpannekaker og bestselgeren fra better bodies. De har også utvalgte questbars på tilbud, som jeg vet at mange av dere elsker! .Sjekk ut salget HER eller ved å klikke på bildet over og bruk rabattkoden: salgsalg. Skynd deg før din størrelse er utsolgt 😉

Innlegget er reklamebasert

 

DIETTMAT – IKKE BEGRENS DEG SELV!

IMG_0850-001Et fullverdig diettmåltid, som IKKE var hverken tørt eller kjedelig! Det krevet bare litt ekstra hoderegning!

Jeg har en oppgave til dere i dag folkens. Den handler om å kunne se muligheter og tenke kreativt med enkle ingredienser foran seg. Jeg vil at dere skal komme med forslag, enten i kommentarfeltet eller for dere selv, til hva slags måltider du kan lage av følgende ingredienser:

♥ 150 g kylling/ kalkun/ karbonadedeig/ laks eller 200 g hvit fisk
♥ 100 g basmati ris/ sopps spaghetti/350 g søtpotet/  450 g potet
♥ Valgfri mengde av følgende grønnsaker:
Tomat, brokkoli, blomkål, løk, purre, asparges, kål, aubergine, squash, kinakål, isbergsalat, paprika, agurk, vannkastanjer
♥ Enten kokosmelk, avocado, nøtter, ost, lettrømme eller matfløte (eventuelt en blanding)
♥ Det krydderet du ønsker

Aner du hvor mange forskjellige retter du kunne laget med disse ingrediensene? Det jeg ønsker med denne oppgaven er å gjøre dere mer oppmerksomme på mulighetene man har når man følger et diettoppsett. Når jeg setter opp kostplaner så består ofte et av alternativene av middag med ris/potet/pasta/speltlomper sammen med kylling, kjøtt eller fisk og en fettkilde. Det jeg ofte ser er at kunden velger å lage middag med ris, kylling og brokkoli, for så å klage på at maten er kjedelig. Jeg kan si deg det kjære venn – hvor kjedelig det er kommer an på hva du gjør det til ! 🙂

Så lenge du har valgmuligheter slik som over så kan du omtrent lage hva du vil. Fortell meg hva f.eks. spagetti består av. Kjøtt, pasta og tomatsaus. Står ikke både kjøtt, pasta og tomat på planen din da? Du må ikke ha spagettisaus fra toro for å lage spaghetti. Du trenger hakket tomat og basilikum. Kok inn sammen med kjøttdeigen, kok opp pastaen og voila! Spaghetti, PÅ DIETT!!!

Det gjelder å se muligheter i det man har. Krydder, grønnsaker og steke/tilbredningsmåter kan gi haugevis av variasjoner. Ikke begrens deg selv ved å spise kjedelig og tørr mat! 😉

♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Over til noe annet; x-life kjører ekstra salg på alt som er på salg i helgen!! Blant annet finner du enhjørning sportsbh’en min der, favoritt tightsene mine fra Nordic star, flere fargerike tightser, selolje med mye mer. Klikk på bildet under og kom til salget! Husk å bruke rabattkoden du ser på bildet 😉

1411122350

 

FISKEJENTA I FREDRIKSTAD

wpid-snapchat-20140919025419image

Hei folkens !

Endelig er vi på plass på hotellet i Fredrikstad og jeg har fått unna alle rapporter fra kundene mine. Jeg får ikke ro i sjela på fredager før det er gjort, og oppfølgingskundene kommer alltid først i rekka 🙂 I skrivende stund sitter jeg å venter på min elskede som har time hos en veldig dyktig naprapat her i byen. Ikveld er planen å kose oss på hotellet med idol på tv’en og nyte hverandres selskap. Det er ikke til  å stikke under en stol at de to siste ukene har vært hektiske og med mye jobb, så det skal bli godt med en helg hvor vi kan slappe godt av og kun være tilskuere 🙂

Min gode venninne og kollega, Cathrine Stahldovland debuterer i bodyfitness i morgen, og det er derfor vi er her i helgen altså. Jeg er såå spent på hennes vegne og jeg kan ikke vente med å se henne skinne på scenen. Dette har hun jobba hardt for!

Vi holder dere oppdadert gjennom facebook siden min, så følg med der 🙂

Også en liten fiskehistorie…
Som dere vet så har jeg jo fiskeuke denne uken, og det betyr jo at matpakkene mine til turen er fylt av fisk. Hvem tror du fikk fiskevann / kondens på hele dataen og dataladeren? Joda, det var meg. Så her sitter jeg å sniffer på duften av slapp, innestengt sei som har spredt seg litt rundt forbi. Er det rart jeg missliker matpakker… Uansett, fiskeuken har gått kjempe bra så langt og jeg digger fisk!! Metter godt og gjør meg tilfreds. Så lenge det holder seg i boksen og ikke flyter ut på dataen, vel og merke… 😉 God fredag alle sammen!

DIETT = ØKT CRAVINGS ?

Craving-640x400

Kjenner du på det at i det sekundet du starter på en diett eller en fast plan, så får du lyst på alt mulig annet? Gjerne også ting du aldri craver til vanlig. Du er nemlig ikke alene!

Det virker som det generelt er litt sånn med oss mennesker. Vi vil ha det vi ikke kan få. Når vi ikke får lov til noe så får vi enda mer lyst til å gjøre det. Panikken i oss reiser seg når vi blir begrenset. Jeg har tenkt litt på dette i det siste og prøvd å finne en slags løsning. Det er nemlig slik f0r meg og. Med en gang jeg får et fast oppsett å følge så vil jeg gjøre endringer eller snike meg unna.

Jeg kom frem til at løsningen for min del er å tenke over faktumet at den posen med boller med nugatti som jeg har så innmari lyst på, ikke fantes i hodet mitt før jeg begynte å følge en fast plan. Lysten er ikke reell, den er der kun fordi jeg ikke KAN spise de bollene. Når jeg kan spise dem så mister jeg lysten. Så enkelt er det faktisk! Jeg tenker faktisk aldri på boller til vanlig! Når jeg tenker over hvor simpel hjernen er når det kommer til fristelser så blir jeg jo nesten litt skremt.

IKKE GÅ I FELLA…
Man kan  få så kraftige cravings at man kan bli fristet til å tro at kroppen sier ifra om at den trenger mer mat. Dette er i mange tilfeller ikke realiteten. Om du får cravings samme dag som du begynner på en kostplan eller diett så kan du være sikker på at det er hodet ditt som spiller deg et puss. Hodet ditt er en rebell som ikke vil følge et regime. Om cravings kommer sammen med slapphet/ dempet motivasjon og økt sult så kan det derimot være et signal du bør lytte til.

♥ Diettreddere med minimalt med kalorier (om suget blir for stort) : Lett gele (ananas er min favoritt), eggehvittefluff, frenzy fatloss, vann med sitron. Stay strong folkens! Ikke la hodet lure dere ;D

IMG_0637-001

 

VIDEO; MAT ETTER TRENING – HVA OG NÅR

I ukens videoblogg svarer jeg på et spørsmål jeg har fått flere ganger.
Hvor viktig er det å spise rett etter trening, og er det avgjørende om man velger proteinpulver og risaker eller f.eks. ris og kylling med tanke på hvor raskt det tas opp i kroppen?

Jeg vil legge ekstra fokus på det at om man ikke har spist så mye før økta eller om man trener fastende, er det mer viktig med påfyll etter økta. Har du spørsmål? Skriv dem i kommentarfeltet eller på mail: din.pt@live.no
🙂

FISH WEEK

IMG_0844
Topp // Bukse (adlinks)

Som noen av dere kanskje så på instagram så har jeg et prosjekt på gang denne uka: prosjekt fiskespising.
Det er flere grunner til det. For det første er jeg nysgjerrig på hvordan kroppen reagerer på fisk i forhold til kylling/karbonadedeig når det kommer til måleresultater, og for det andre er det billigere enn kylling og annet kjøtt. For det tredje har jeg meget godt av litt forandring !

Fisken krever dog litt mer planlegging og matpakkelaging, men det er helt ok. Jeg har jo hatt matpakkelagings-fri i lange tider nå, så det gjør meg  ingenting. Det var det jeg ble mest lei av på konkurransedietten- å alltid ha veska full av mat. Spørs om jeg ikke må gå til anskaffelse av en 6-pack bag som kan brukes når jeg har lange dager på jobb, og når jeg er på tur 🙂

Planen denne uken er altså følgende: Laks til lunsj, torsk/sei til lunsj nr 2. Til frokost og sen middag blir det rom for egg, kesam/cottage cheese og proteinpulver. Jeg har trua! Laks er jo noe av det beste jeg vet, og torsk/sei kan krydres godt det og. Det har  mye å si hvilke krydder og hvilke grønnsaker man har til.

Et lunsj/frokosttips om du vil henge deg på fiskespisingen; havrelomper med laks, cottage cheese og hvitløkspepper. I tillegg hadde jeg noen salatblader og litt agurk på toppen + litt sitron 🙂

IMG_0835

UKENS «TO-DO LIST»

IMG_0779

God mandag folkens !
Mandag betyr en ny start og nye muligheter. Med andre ord bør vi elske mandager!  Jeg har satt meg noen mål for uken. Det er med å motiverer litt og gir meg et lite puff bak. Jeg og Gøran reiser på helgetur til Fredrikstad på fredag så jeg har en del å få unna både av jogg og private gjøremål før vi reiser. Jeg anbefaler deg å sette opp din egen liste!

1. Fire syrkeøkter med fult fokus og en løpetur eller intervalløkt
2. Ikke smugspise chips (haha huff, det har blitt litt av det i det siste!)
3. Lage ferdig programmer og kostplaner innen torsdag
4. Spise fisk fire ganger
5. Pakke bort sommerklær og samtidig rigge frem bag for Thailand
6. Sette av me-time HVER DAG !

Forrige uke var litt rotete treningsmessig. Styrkeøktene var halvveis, jeg var litt lei og demotivert. Jeg hadde mer lyst til å løpe, så jeg fikk til hele tre løpeøkter istede. Jeg er litt sta og, så jeg skal liksom fullføre, men når øktene blir helt på halv åtte så er det vel bedre å innse at man trenger litt pause. Jeg krysser fingrene for at denne uka byr på gode styrkeøkter! Dette med chips spisingen har rett og slett vært «siste utvei» for pms-cravings, så jeg er igrunn ikke skuffet på meg selv for det. Når cravingsene er så kraftige at du kjørt i 60 min for å få tak i chips, da fortjener man det nesten, haha! Sånn sett vet jeg at denne uken blir lettere 🙂

Dagen i dag blir tilbrunget på gymmet. Jeg har pt-timer og er i tillegg vikar i resepsjonen. Det er herlig å jobbe, spesielt når man kan krype opp i sofaen etter en lang dag med myk genser, myk shorts, deilige sokker og katten på fanget. Jeg elsker å føle meg flittig!

God mandag alle sammen 🙂

IMG_0786

TO SOLEKLARE FAVORITTER

Jeg får ofte spørsmål om jeg har noen sportsbh’er å anbefale, og helt ærlig så har jeg hatt problemer med dette siden jeg begynte å bruke det. Jeg har, som mange andre som trener mye, litt bredere rygg enn hva som normalt sett passer inn i bh’er og da spesielt sportsbh’er. Å finne dem som sitter fint og stramt uten å skvise livshiten ut av latsen har faktisk vært vanskelig. I lang tid sverget jeg til Craft sine sportsbh’er, men i ettertid har jeg faktisk fått to typer til til å funke, selv om jeg i utgangspunktet var uintreressert i å prøve noe annet etter mange dårlige erfaringer.

Grunnen til at jeg gadd å prøve disse i utgangspunktet var utseende på dem. Jeg er en sucker for godterifarger og søtt design, så jeg ga disse to en sjanse. Guess what, de ble mine to nye favoritter. Jeg har dog ikke prøvd noe annet enn disse to i ettertid heller… Hvorfor endre noe som funker fjell?

IMG_0808

Jeg liker disse av to veldig viktige grunner:
1. Utseende, obviously.
2. De sitter godt rundt latsen, samtidig som de ikke får den til å «tyte» over kanten, noe de aller fleste andre gjør.

Detaljene på den fra Better Bodies er to die for. Rynkene i front og krysstroppene gjør den til one of a kind, og fremhever brysene veldig fint. På meg sitter strikket såpass lavt nederst at latsen får «puste». Veldig behagelig på, og en fryd for øyet. Reebok sin er ikke fult så stram i strikken nederst, men den har god vattering slik at man ikke trenger å tenke på at nipplene vises (første gang jeg har skrevet ordet nippel her på bloggen? merkedag!). Det beste med den er at fargen minner meg om en enhjørning, og teit som det er så gjør det meg litt ekstra  glad 🙂 Jeg har også skaffet meg matchende topp.

Med andre ord – er du litt bred over latsen og medium i brystene så anbefaler jeg disse to. Better bodiesen får du også i flere freshe godterifarger. Jeg tror ikke jeg kommer til å skaffe noen andre typer  på en stund, så lenge jeg har disse 🙂

IMG_0806IMG_0807INNLEGGET ER REKLAMEBASERT

FÅ DEG SELV TIL Å TRO

IMG_2388-001

♥ Før jeg går over på dagens bloggtema så vil jeg tipse dere om at tightsen Tina, en av nyhetene fra Rohnisch er på tilbud nå i helgen med 25% avslag. Den er av typen antishake og finnes i fire forskjellige farger. En ting som er digg er når ting holdes på plass under trening, det tror jeg vi alle er enig om! Jeg har fargen grey melange og jeg elsker den. Klikk på bildet mitt og kom til tilbudet 😀 ♥

Så… Believe you can and you’re half way there.
Tror du at du kan nå målet ditt? Tror du at du kan klare noe du ikke har klart før?

Om du er demotivert eller sliter med å holde fokus på målet ditt;
– Skriv ned fem grunner til at du vil nå målet ditt
– Skriv ned tre-fem grunner til hvorfor du kommer til å klare det

Det handler om å så trosfrø i seg selv. På tunge dager på trening, i siste sett når musklene virkelig brenner eller vekta føles uutholdelig tung sier jeg til meg selv; JEG KLARER TRE REPS TIL. Er jeg alene så hender det at jeg sier det høyt, hvis ikke hvisker jeg det til meg selv. Ord skaper, det er jeg overbevist om. Du får det du sier. Det føles kanskje teit, men innerst inne vet jeg hvor mye jeg kan klare, det er bare det at jeg glemmer det fort når jeg møter motstand. Finn troa i deg selv og fortell deg selv at du kan klare akkurat hva du vil !

Jeg bruker dette flittig både på meg selv og kunder når det gjelder makstesting i øvelser som f.eks. markløft. Du klarer dette, dette går bra. Ikke «du KAN klare dette», men «du klarer dette»! Om det ikke skulle gå, så har man fortsatt tanken i hodet. Neste gang klarer man det.

Believe – even when you can’t see. Min første tatovering. Tro på at du kan klare det selv når det ikke ser ut til å gå eller når omstendighetene dine hindrer deg. Du kan klare akkurat hva du vil.

20130201_132311

 

 

AVKOBLING OG FREDAGSMIDDAG

IMG_0493

Enda en arbeidsuke er snart tilbakelagt.
Jeg husker da jeg gikk på ungdomsskolen og så for meg at jeg hadde en 9-4 jobb, en streng sjef og i tillegg ble tvunget til å samarbeide med andre om alt. Jeg klarte ikke tanken på det en gang, og her er jeg. Selvstendig næringsdrivende med mitt eget firma. Jeg har ansvaret hundre prosent og jeg trenger ikke samarbeide med noen, sett bortifra kollegaene mine på Shapes selvsagt, men det blir jo litt anderledes siden vi har hver våre roller. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er og alltid har vært et «one woman show», jeg liker best å styre skuta selv. Det er dog noen bakdeler med denne typen jobb. Blir jeg syk så har jeg ingen vikar. Mailen stopper ikke opp selv om jeg har behov for pause. Det forventes noe av meg hele tiden så lenge jeg er mitt eget varemerke.

Av den grunn er jeg nok litt over gjennomsnittet glad for helgen. Jeg har helt fri fra mailen og senteret på lørdag og søndag (med unntak vel og merke) og disse to dagene er hellige for meg. Det er noe som er utrolig viktig for meg, og som jeg tror er undervurdert når man ønsker å prestere bra i jobben sin. Husk å koble av. Husk å tenke på noe annet i blant. Jeg tror det er fort å brenne seg ut, spesielt i en jobb hvor man kommer tett inn på folk. Husk å sette av tid til deg selv uten noen tanker på jobb og forventninger, uansett hvordan hverdagen din ser ut ♥

IMG_0774

Denne tacosalaten koste jeg meg med forrige helg. En tacosalat med søt vri !
Du trenger: Kinakål ♥ paprika ♥ mais ♥ agurk ♥ mango ♥ karbonadedeig ♥ sjalottløk ♥ tacosaus ♥ ost ♥ vannkastanjer.
Stek karbonadedeigen, sjalottløken og vannkastanjene sammen med tacokrydder. Bland alt sammen og topp med kesam og dressing. Mangoen gir en søt vri. Du kan også bruke eple om du vil 🙂  Jeg hadde en kongeporsjon og lå rett ut på sofaen etter denne middagen, noe som passer perfekt på en fredag kveld sammen med kosebuksa og netflix 😉

TIL DEG SOM IKKE FÅR BESTEMT DEG

Eirik Sandvik skrev noe veldig smart her om dagen. Jeg siterer:
«Absorb what is useful. For de fleste av oss, er hele essensen av tilegnelse av informasjon, å finne bedre løsninger på å nå konkrete målsetninger. I nåtid er det dessverre overflod med ofte motstridende informasjon, som medfører forvirring. Du er derfor nødt til å holde hodet kaldt når du leser treningsnettsteder og bøker, som går inn på det emnet du ønsker mer informasjon om. Ikke sjeldent vil ivrige treningsentusiaster totalt endre fremgangsmåte på grunn av en ny trend, treningsmetode, eller konklusjon, fra en enkel forskningsrapport. Det blir en «hype», og en hopper på med det samme, fordi det høres veldig bra ut…»

4884749+_a6ac6462771afc4408fb2a5321762918
(Stolt av meg nå Else? Fått med et følelsesbeskrivende bilde og alt! Just for you)

Det store internettet er fult av info om trening og kosthold i hytt og pine. Man kan omtrent finne en artikkel som bekrefter hva enn man vil tro, og også en som motrider det du nettopp har lært, og det er dette som gjør det uhyre forvirrende. Jeg har jo skrevet tidligere at det finnes så sinnsykt mange måter å gjøre ting på at man kan komme til Rom med å gjøre titusen forskjellige ting. Er det rart man blir forvirret? Er det rart man googler daglig for å finne nye øvelser? Er det rart man hiver seg på den ene ekstremdietten etter den andre? Ikke i det hele tatt.

Som jeg skrev på tirsdag – bestem deg for hva du skal bli god på. Bestem deg for èn person/artikkel/nettside å stole på og prøv det ut over lengre tid. Jeg skal love deg at ingenting funker om du følger det i en uke før du bytter strategi.  Keep it simple og ha kvalitet over det du gjør istede for å veksle frem og tilbake. Og ikke minst – tren slik som er relevant for DIN målsetning og dine forutsetninger. Bicepsprogrammet til Arnold funker nok bra for han, men det er ikke sikkert det er optimalt for deg, spesielt ikke om du bytter til Marit Bjørgens treningsprogram etter en uke (selv om begge to har big guns;)).

IMG_9804-001

Du skjønner poenget mitt?
1. Bestem deg for hva du vil oppnå.
2. Bestem deg for et program du vil følge som er tilrettelagt målet ditt.
3. Konsentrer deg om å utføre det og fullføre på best mulig måte.
Får du noen nye ideer, metoder eller artikler  slengt i fjeset underveis – spar det til senere.

 

VIDEO; INNTAK FØR MORGENTRENING

En kjapp video i farta, noe som begynner å bli en trist trend her på bloggen. Jeg skal bli flinkere til å planlegge! Forslag til videotema og også spørsmål tas i mot med takk. Og husk – ingen spørsmål er dumme, det finnes bare dumme svar 😉

Produkter som nevnes i videoen: . BCAA’en jeg bruker her finner du i mange gode smaker. Sitron, appelsin og fersken, i tillegg til eple. Frenzy fatloss på tilbud finner du her.  Xtreme musclespeed finner du her. Genseren min finner du her.

Ha en fin onsdag folkens ! ♥

VIL DU ALT PÅ EN GANG ?

Hos kunder både online og på senter (og hos meg selv!) er det noe som går igjen. Vi vil alt på en gang. Vi har ei liste med ting vi vil oppnå ASAP. Ned i fettprosent, økt styrke, større ditt og større datt, mindre ditt og mindre datt, utholdenhet, smidighet og generelt sett se bedre ut naken og prestere i alt.

IMG_9871Tights // Sko (adlinks)

Jeg mener at om man har tenkt til å holde motivasjonen oppe så må man fokusere på få ting av gangen, hvis ikke så kortslutter hjernen vår. Et godt eksempel er jo meg selv ute på løpetur; «Oh, nå få jeg bedre kondis! Yee!!»…»nei, vent litt..Nå bygger jeg jo ikke skuldre?? Jeg brenner kalorier som skulle gått til å bygge skuldre!!»

Og hva har vi her…? Ei jente på løpetur som gir alt halvveis før hun mister fokus og dabber av siste halvdelen.

Er det slik du ønsker å ha det med treningen din ? Litt av det og litt av det, også får du aldri helt noen av delene? Det regner jeg ikke med du vil. Har du ei smørbrødliste på ti punkter (som ikke går hånd i hånd) så foreslår jeg at du korter ned til f.eks. max fire punkter, som kan kombineres.  Eksempel: større rumpe, større skuldre, økt styrke i markløft, sterkere mage. Disse fire går helt fint å kombinere.

IMG_9869-002

Også bør du spør deg selv – HVA TRENGER DU EGENTLIG ?
Jeg får ofte kommentarer på hamstringsa mine og jeg vet også selv at de er utviklet nok i massevis. Likevel tar jeg ofte meg selv i å trene mer hamstrings enn forside lår. Vi trener fort det vi allerede er gode på. Det kalles egoboosting. Om vi gjør mindre av det og trener mer på det vi BØR trene på, Vips! Der har vi sikre resultater.

Spør deg selv- hva er viktigst for meg å oppnå her og nå. Alt annet skal du dytte under sofaen for en stund. Konsentrer deg om det du har bestemt deg for og legg energi ned i arbeidet. Etter en stund kan du bytte fokusområde, men her og nå bør du fokusere på det som en viktigst for deg.

SLIK FÅR DU EN BRA START PÅ UKEN

IMG_0742

Forrige uke var ikke noe jeg vil gjenta, så nå er jeg klar for en god uke! Jeg sov heldigvis veldig godt i natt, så søvn er hvertfall i boks forløpig. Her er mine tips til deg slik at vi alle sammen kan sette standarden for resten av uka i dag 😀

☺ FRISK LUFT OG BEVEGELSE
Du er kanskje på jobb nå, men en time i frisk luft syns jeg du skal sette av tid til. Jeg har lagt min elsk på tøying på matte ute etter en løpe-eller gåtur. Det gir ny energi på en helt ny måte. Ny, frisk luft i lungene, klarere tanker og bedre blodsirkulasjon. Bevegelse i seg selv er bra for kroppen, men frisk luft er også noe de fleste av oss har godt av å få mer av. Mitt tips er altså- kom deg ut på en liten tur og avslutt med tøying !

☺ PLANLEGG UKEN OG GJØR DET DU HAR BESTEMT DEG FOR
Om du har mange ting du skal få gjort – legg en detaljert plan slik at du har oversikt over alt. Slik unngår du å bli overumplet med ting som du hadde glemt at du skulle gjøre. Få ting føles bedre enn å ha kontroll på det man skal få gjort – og å utføre det. Få oversikt over treningen din med en genial treningsdagbok!

☺ SETT AV TID TIL ME-TIME
Når jeg har hektiske perioder så er jeg fullstendig avhengig av me-time. Tid for meg og med meg selv rett og slett. Har jeg mye å gjøre blir jeg fort stresset opp og jaga i topplokket. En alenestund med musikk på øra eller hay day på Ipaden (kremt) er ofte alt som skal til.

IMG_0734

☺ TA PÅ DEG EN TIGHTS MED PRINT ELLER STERK FARGE
Hæ, hvorfor passet dette punktet inn her? Fordi det er sunt å være litt vågal! Denne nyheten fra adidas er superkul, og om du føler deg usikker på mønstrete tights syns jeg du skal trå ut av komfortsona di. Denne highwaist tightsen er også et godt alternativ. Mønster og farger gjør hvertfall meg glad! Flere glad-tightser finner du her.

☺ START DAGEN MED SITRONVANN ELLER GRØNN TE
Det FØLES bra og man føler seg sunn, så hvofor ikke starte dagen med et glass vann med sitron eller en kopp grønn te? Det er bra for kroppen uten tvil. – Også er det noe med å føle at man gjør noe bra mot seg selv og kroppen.

La oss ha en knall bra uke folkens !! 😀

HAVET AV SØTNING

05073_Funksjonell_Mat_AS_Pakketilbud_-_Sukrin-mix_1

Havet av søtning kan bli forvirrende. Derfor skal jeg gi dere en kort innføring i de forskjellige sukrintypene basert på innhold og mine personlige erfaringer og meninger. Først og fremst – sukrin er ikke kunstig fremstilt  og skader ikke tennenene og har ikke påvirkning på blodsukkeret.

Sukrin gold
Det er vel ingen hemmelighet at dette er min favoritt! Den har mye rundere smak enn den originale og er brun. Jeg syns den smaker litt karamellaktig og den fungerer veldig bra i bakst og også i f.eks. havregrøt, som jeg bruker den mye til. Den smelter godt inn i varmt bakverk og fungerer også fint oppi cottage cheese eller kesam. Uten tvil min favorittsøtning.

Vanlig sukrin
Dette er den første sukrinen som kom på markedet. Den bør ikke brukes i store mengder men kan fint brukes sammen med annen søtning for ønsket resultat. Personlig er jeg ikke fan av den originale sukrinen da den gir «kald» smak når man har i nok mengde til å få det søtt nok. Den kan brukes både til steking/koking og til kald mat.

Sukrin+
Dette er sukrin og stevia som er smeltet sammen, og 50 g av denne tilsvarer  ca 100 g sukker. Smaken er veldig naturlig og kosistensen er veldig lik på vanlig sukker. Absolutt er god erstatning og jeg syns ikke denne gir kunstig eller «kald» smak. Jeg foretrekker karamellhintet i sukrin gold, men denne er absolutt også en god søtning. Den kan brukes til både baking, steking og kald mat. Det beste med disse er at du også får dem i porsjonsposer som er veldig greie å ha med i veska.

Sukrinmelis
Denne har jeg brukt mest når jeg har laget glasur til kaker eller muffins, men også i proteinfluff. Den blir god og luftig med naturlig ettersmak. Om du blander denne med litt vann så får du en tykk «røre», samme som med melis. Veldig anvendelig og grei å bruke. Jeg pleier dog å bande sukrinmelis og sukrin gold 50-50 om jeg bruker det i bakst for mest naturlig ettersmak.

Steviadråper
Steviadråper er kalorifritt og helt naturlig. De finnes i mange forskjellige smaker og er veldig søtt, så man trenger ikke mye. Med dråpeteller i korken er det lett å porsjonere ut den mengden du vil ha. Selv bruker jeg steviadråper til kaffe, grøt, kesam/cottage cheese, kaker, glasur og proteinfluff, for å nevne noe. Favorittsmakene mine er karamell og vanilje. De passer utmerket godt i proteinkaffe og setter en spiss på smaken.

IMG_9032-001

Generelt så er det ingen av disse som IKKE kan brukes til noe, men det beste er å prøve seg frem selv og finne ut hvilke du foretrekker til ditt bruk, samt hvilke mengde og fordeling som gir best resultat. 🙂 …Og du? Ikke glem x-life sitt helgesalg. Avsluttes i dag 😉

Innlegget er reklamebasert

WHEN NOTHING GOES RIGHT

IMG_9732

Dere gjetter virkelig ikke hva jeg klarte i går…
Jeg var ferdig på jobb og handlet på kiwi før jeg dro hjem. Satte tilbake handlevogna, satt meg i bilen og kjørte av sted med varene bak i bilen MED ÅPEN DØR… (Jeg har varebil). I første rundkjøring seilte selvsagt alle matvarene ut  i veien. Jeg var ute på e18 og måtte derfor kjøre et stykke og tilbake for å hente varene. Soyasaus var eksplodert over absolutt ALLE matvarene, og det var mat for 900 spenn så du kan tenke deg selv. Kesam og kikkoman i en salig blanding, mitt i rundkjøringa.

Jeg er en veldig positiv person og blir sjeldent sint, men det var faktisk like før jeg eksploderte. Jeg var så irritert på meg selv at jeg inner ikke ord.

Med kesam og kikkoman oppover armene sto jeg i grøfta å plukka matvarer en etter en mens folk kjørte forbi og glante. Posene var jo selvsagt helt revnet, så jeg måtte samle alle matvarene baki i en haug, og tørkepapir hadde jeg jo ikke. Det var rushtrafikk, på toppen av det hele. Utrolig nok var alt intakt bortsett fra soyasausen og en av kesamboksene. Det er likevel imponerende hvor mye gris det kan bli av de to tingene fordelt i fire handleposer i en grøft.

Jeg var så sint at jeg skrev en melding til Gøran før jeg kjørte hjem om hva som hadde skjedd og at jeg ikke ville prate om det. At det er mulig å glemme å lukke bildøra når jeg alltid husker det ellers. Han kom jo til å se at varene var delvis bulkete og oppskrapa. Det høres kanskje ikke så ille ut men jeg kan faktisk ikke huske sist jeg har hatt en så kraftig reaksjon på en hendelse. Jeg satt i bilen å ristet av sinne helt hjem. Den dagen kan kalles en dårlig dag, level 100.

blogg 201429

Uansett… Poenget med dette innegget er: when nothing goes right, go lift.
I og med at planen egentlig var  å ha treningsfri så dro jeg ikke å løfta men tok meg en løpetur istede. Jeg skal love deg det gikk unna. Jeg holdt 10 km-10,5/t hele veien på 4 km og var omtrent ikke sliten en gang når jeg kom tilbake i bilen. Der snakker vi krefter fra andrenalin. Vi har rævva dager alle man og jeg tenker at det er herlig å ha en hobby som gir meg utløp for frustrasjon, selv om jeg sjelden er frustrert. Trening er virkelig terapi ♥

Helt off topic, men vi må ha en gledesnyhet etter et så negativt innlegg! X-life har helgetilbud på utvalgte varer, både klær, kosttilskudd og tilbehør. Klikk på bildet og sjekk det ut !

1409896943