JULIE’S SVINEGRATENG

Hei og god fredag !
I dag skal jeg dele en DIGG oppskrift med dere. Jeg elsker alt av gratenger, så da jeg fant denne oppskriften måtte jeg bare prøve. Som vanlig glemte jeg å kjøpe alle ingrediensene, så den ble litt omgjort. Men godt ble det ! Opprinnelig var dette en skinkegrateng, men siden jeg bare hadde svinestrimler ble det en svinegrateng istede ;D

IMG_1089-001 IMG_1090

Det du trenger er:
♥ Valgfri mengde svinestrimler (eller skinke/kylling/karbonadedeig)
♥ 1,5 dl skummet melk
♥ 2 egg
♥ 3 ss cottage cheese
♥ løk, purre og agurk
♥ Revet ost
♥ Salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Stek kjøtt og løk sammen. Pisk eggene med melka, cottage cheesen, osten og krydderet. Hell alt oppi en paiform og stek i ca 30 min på nederste rille. Server med hvitløksbaguett eller poteter ved siden av : )

CONFESSION TIME #3…

Here we go again !

Jeg kan ikke si at jeg «lider» av eller plages av tvangstanker, heldigvis. Men når det kommer til cardio har jeg noen veldig sterke preferanser, for å si det slik. Når jeg skal trene intervaller/ powerwalk eller joggetur må det skje på det stedet jeg føler for den dagen. Det kan variere hvor jeg vil gjøre det, men det er alltid på steder jeg har vært før og som jeg kjenner godt. De gangene jeg blir «tvunget» til å ha cardio på et nytt sted føles virkelig ikke bra i det hele tatt. Jeg liker å ha kontroll på hvor langt det er og hvor mye krefter det krever av meg.

Jeg kan godt kjøre tyve minutter for å komme til det stedet jeg føler for å ha cardio den dagen, det gjør meg ingenting. Å ha cardio  på et sted som jeg ikke føler for akkurat da, uansett om jeg er kjent, er ubehagelig og føles helt feil. Det å «bare ta en tur på vei hjem fra jobb» eller «jogge til trening» skjer så abolutt ikke uansett hvor praktisk det er, så lenge jeg ikke føler for det.

IMG_0686God og varm genser // Tights m. høyt liv (adlinks)

Kanskje jeg er litt rar, men ved å velge det stedet jeg har «magefølelse» på at jeg vil ha cardio akkurat den dagen gjør at jeg somregel får gode økter med hundre prosent fokus og også en god følelse etterpå (noe som sjeldent kommer om jeg går på «feil» sted). Når jeg skriver dette virker det jo fryktelig sært… 😀

Det er altså ikke slik at jeg setter meg på bakbeina om jeg må gå på et nytt sted, men jeg liker det absolutt ikke. Det værste jeg vet er å «utforske» nye steder uten å vite over hodet hvor langt det er eller hvor vi skal.
Har du et område hvor du er litt sær?

 

VIDEO; COREØVELSER

God morgen !
Jeg er på vei ut døren, jeg skal nemlig på dagstur til Danmark. Det blir ingen vanlig videoblogg i dag, men jeg tekte å vise dere to core-øvelser 🙂 «Ormen» finnes det flere versjoner av, dette er bare en måte å gjøre det på. Havet av coreøvelser er stort, så om dere har tips til noen dere liker, skriv dem gjerne inn i kommentarfeltet!

Husk å stramme magen hele veien og hold kroppen stabil.
Ha en herlig onsdag 😀

INKLUDÈR KROPPEN I TRENINGA

Bruk av vekter, stenger og apparater fører naturligvis til muskelaktivitet, men behersker du din egen kropp som motstand?

Jeg har blitt mer og mer tilhenger av kroppsvektsøvelser de siste årene. Pushups, chins/pullups, omvendt roing, plankevarianter og box jumps, for å nevne noe, er geniale øvelser som virkelig utfordrer kroppen uten å kreve noe utstyr. Èn ting er å løfte jern opp og ned i en fast bane, men å kunne bevege seg hurtig og sterkt med kun egen kroppsvekt krever både eksplosivitet, balanse, styrke, stabilitet og fleksibilitet i en annen grad.

Ikke misforstå meg – jeg elsker alt av øvelser man kan gjøre med utstyr og jeg bruker det flittig selv, men kroppen i seg selv er også et fantstisk motstandselement!

IMG_9962-002

Jeg har en utfordring til dere. Sjekk hvordan dere ligger an i følgende øvelser:
– Chins / pullups uten hjelpemidler
– Pushups
– Omvendt roing (i slynge eller hengende i stang)
– Dips
– Planke opp og ned på albuer eller med utstabilt underlag
– Box jumps på høy kasse/benk

Dette er bare et eksempel på øvelser hvor du bruker kroppen. Kroppsvekten din blir din motstand, så det er klart at lavere kroppsvekt gir mindre motstand, men samtidig må du uansett ha styrke til å beherske den. Om du ikke har noen av disse øvelsene i treninga di er det kanskje på tide å få noen av dem inn? 😉

GJØR DU DET FOR DEG ?

Om du har satt deg et mål – har du spurt deg selv om hvorfor du vil nå det og for hvem?

Jeg har hørt flere si at de vil bli skikkelig fit for å «ta igjen» på eksen, for å kapre drømmekjæresten, for å se best ut på stranda og for å vise den og den at de kan klare det. Det er helt klart supert å ha et mål, men jeg tror på at det er viktig å gjøre det for seg selv.

Hva om du blir superfit, og eksen ikke syns du er bra nok likevel? Hva om du allerede er fin nok i drømmekjærestens øyne? Hva om den følelsen du sitter igjen med når du har blitt superfit, ikke er følelsen av å være superfit i det hele tatt?

Det er så viktig å tenke over at den eneste personen du skal leve med livet ut uten tvil, er deg selv. Du skal kunne ha det bra med deg selv og kroppen du er i. Hva med å styre målet mot deg selv- jeg vil føle meg bra, jeg vil ta vare på meg selv, jeg vil slå mine egne rekorder. At the end of the day er det meningen din om deg selv som virkelig teller og den som avgjør hvordan det føles å nå målet.

wpid-20140920_113424.jpg

I konkurransesammenheng er det også flere tilfeller av utøvere som konkurrerer for å bli fit og for å bevise for andre at dette kan de klare. Hva om du blir dømt ned, hva om du ikke kommer til finalen og hva når du går opp i vekt etter konkurranse? Var selve konkurransen noe som gjorde deg mer lykkelig? Antakelig ikke.  Jeg kan snakke for meg selv. Jeg kan ærlig og oppriktig si at jeg kun konkurrerte for meg selv. Jeg hadde ingen fokus på finaleplass, selv om det selvsagt hadde vært gøy. Målet mitt var å komme meg opp på scenen og oppnå en stor drøm jeg hadde hatt i mange år. Ikke for å slå noen andre, men for å vise frem det jeg hadde jobbet hardt med å bygge opp. Mitt palass. Følelsen av å stå på scenen var derfor helt nydelig. Jeg glemmer aldri den lykkerusen det var å stå der å vite at jeg hadde klart det. Noe finale ble det ikke, men jeg hadde klart det!

Husk på dette når du setter deg mål;
♥ Gjør jeg dette for meg selv?
♥ Vil veien til mål være lystbetont og ikke preget av tvang og press?
♥ Om du gjør det for andre – hva om de ikke reagerer som du vil?
♥ Det er du selv som skal sitte igjen med en følelse etter alt arbeidet. Vil den være god?

Jeg tror det er viktig å tenke på dette. Å jobbe hardt for å please andre er ikke holdbart i lengen og jeg tror ikke det vil gjøre deg noe mer lykkelig på sikt.

 

2dagerstilbud_salgskategori

 

VIDERE UTDANNING OG OVERRASKELSE

Når du leser dette befinner jeg meg på hytta uten kontakt med omverdenen (noe som er utrolig digg!) og koser meg med venninnene mine. Jeg anbefaler alle å gjøre noe slikt en gang i blant. Vi har så godt av avkobling fra hverdagen dere!

Jeg har lenge gått å kjent på at jeg ville bygge på utdannelsen min, og både kostveileder, mental trening og weight trainer har vært oppe til vurdering. Jeg har jo selvsagt lyst til å gjøre alt på en gang, men så er det jo også noe med å ta en ting av gangen å konsentrere seg om det 🙂 Valget har derfor falt på kostveilder.  Da Afpt nå har fått dette som nettstudie ble valget enda enklere å ta. Da kan det fint kombineres med jobben. Jeg er enda usikker på når jeg skal starte, men det blir ikke før jul. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at om jeg har et studie «hengende over meg» i julen vil jeg ikke klare å slappe av før alt er gjort. Jeg har allerede kunnskap og erfaring om kosthold etter en del år som PT, men jeg tror på at man alltid kan lære noe nytt og utvikle seg! Mer info kommer når jeg vet mer, men da har jeg hvertfall delt det med dere 🙂  Tommel opp for en spennende fremtid!

IMG_1088

Jeg snakket om at det kom noe på bloggen i dag som dere ikke  måtte gå glipp av – og det er helt sant. X-life kjører nemlig dagstilbud på denne herlige better bodies tightsen – og du får med minibands i samme slengen! Strikkene har jeg skrevet mye om i bootymandag kategorien min, ta en titt der for tips om hvordan du kan bruke dem:) Tilbudet gjelder kun i dag så det gjelder å hive seg rundt!  Klikk på bildet under for å komme til tilbudet.

Desktop70

RASK FISKEMIDDAG OG EN LITEN PAUSE

Phoo… Dere husker jeg skrev i ukens #confessions at jeg er avhengig av mestringsfølelse? Da kan jeg fortelle dere at gårsdagen var et prakteksemplar på det. Jeg sto opp halv syv. Svarte på de første rapportene som tikket inn, stelte meg, spiste frokost, skrev et blogginnlegg, pakka ned niste og heiv meg i bilen til jobb. Første pt-time kl ni, neste kl ti. I det minuttet timen var slutt heiv vi oss i bilen, meg og Cathrine på Shapes og kjørte avsted til mental trenings seminar og var der litt over eleve. Sprang fra parkeringa og bort dit det skulle være, sprang derifra for å rekke parkometeret til kl.to, kjørte hjem. Satte meg ned for å svare på alle rapportene, kjørte til trening, handla mat på vei hjem, dusja, lagde klar mat som jeg kunne spise på veien. Kjørte avsted til nytt coaching kurs mens jeg spiste, og der ble vi til kl.ni. Når jeg da kom hjem satt jeg i gang å lage pizzadeig, og mens den stekte skrev jeg referat fra infomøte til team shapes som jeg egentlig hadde tenkt å skrive dagen etter, men som jeg bare MÅTTE få ut av systemet.

Når jeg til slutt la meg i senga sa jeg til Gøran – slik kan jeg ikke ha det. Og det er sant. Jeg må lære meg å legge bort noen ting så ikke hele dagen går i hundre. Greit at jeg får mestringsfølelse av å få gjort mest mulig på en dag (og det jo selvsagt greit å få ting gjort), men når følelsen man sitter igjen med når alt er gjort, ikke egentlig er mer enn stresset, så er det noe galt et sted. I tillegg er det så lite som en sms eller oppringing oppi alt styret nok til at jeg blir enda mer stresset.  Heldigvis skal jeg tilbringe ett døgn på hytta (uten nett, strøm og vann) sammen med venninnene mine nå, og det tror jeg jeg har godt av. Ja til me-time, ja til hverdagspauser og ja til pusterom i en hektisk hverdag fra nå av! Note to self. Jeg må kunne ha såpass slingringsmonn og ro i hverdagen at jeg kan få en sms oppi dagens gjøremål uten å omtrent bryte sammen.

Klar for hyttetur i genser og sokker fra Kari Traa 🙂 (adlinks)

IMG_1085IMG_0976

Over til noe heeeelt annet 🙂 Må bare starte med å si at denne middagen er inspirert av min kjære, så jeg kan ikke ta creden! 😛 Denne middagen er seriøst laget på 10 min om du har stekt fisk på forhånd. Det du trenger er følgende: ♥ Valgfri fisk ♥ poteter ♥ grønnsaker, jeg anbefaler asiatisk blanding ♥ kokosmelk ♥ sursøt saus.

Det du gjør er å raspe potetene og spre dem ut på en tallerken. Ta på krydder og sett tallerkenen i microen i ca 7-8 min. I mens disse står i microen kan du steke grønnsakene og varme fisken i panna. Når potetene er ferdig er du også ferdig å steke grønnsaker, så da er det bare å ha kokosmelk og sursøtsaus på toppen. Det smaker faktisk utrolig godt og! Sunn mat er tungvint/ vanskelig/ dyrt/ tar tid? Æ-æ… Don’t think so… 😉

God lørdag – og følg med her i morgen, da kommer det noe dere IKKE må gå glipp av 😀

KOKOSKULER PÅ 1-2-3

 

God fredag folkens !
Det har vært bakeuke hos x-life denne uken så jeg har lyst til å dele en knall god og enkel oppskrift med dere i den anledning ! Jeg vet ikke egentlig om jeg kan kalle dette baking, for det er så enkelt som å blande ingredienser og kna dem sammen til små kuler. Men hey – det er jo lov å gjøre ting enkelt og vel ? 😛

IMG_9624IMG_9621

Du trenger;
– 4 ss kokosmel
– 1 ss mandelmel
– 1 ss kakao
– Ønsket mengde sukrin gold (smak til)
– 60 g mager kesam/ gresk yoghurt
– 2 ss kokosmelk (del stive delen)

Til glasur/ topping;
Sukrinmelis blandet i litt vann, gjerne med noen dråper vaniljeessens
– Kokosflak (kan sløyfes)

Bland sammen til du har en tykk, seig masse. Om den blir for tørr kan du tilsette litt melk/vann. Sett kulene litt i frysen før du tar på glasur og kokosstrø. Du kan også lage topping av smeltet sjokolade om du vil;) Alt du trenger av meltyper til baking er altså satt ned til latterlig bra pris, og du kommer til produktet ved å klikke på navnet, ellers finner du alle nedsatte produkter ved å klikke på bildet under.

Jeg kan også anbefale peanøttlappene jeg har lagt ut her før, og Julies snickers-snacks. Sjekk det ut og prøv deg frem! Perfekt som helgekos 🙂

1413783160

 Innlegget inneholder reklame

CONFESSION TIME #2…

Som jeg lovet så kommer det en oppfølger av forrige ukes innrømmelse! Jeg kjenner på meg at det kan bli spennende å få tilbakemelding på dette da det egentlig er veldig personlig og egentlig ikke noe jeg prater om. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke er den eneste !

IMG_2431Antrekk:  Topp // Tights

Jeg er avhengig av mestringsfølelse – jeg MÅ ha det.

Om jeg går flere dager uten å få ting gjort har jeg fort for å føle meg helt unyttig og sløv (helt ærlig kan jeg ikke huske at sist det skjedde heller). Jeg «føler» hele tiden at jeg burde gjort ting og tang og det roer seg ikke helt før jeg får gjort ett eller annet. Det er en av grunnene til at jeg omtrent får en klump i magen når jeg tenker på at jeg skal ha ferie i to uker uten å lage en eneste kostplan eller ha en eneste pt-time. Jeg ser jo selv, spesielt når jeg sier det høyt eller skriver det ned, at det er helt feil å måle sin verdi i hvor mye man får gjort.

Den beste samvittigheten får jeg etter en super hektisk arbeidsuke som avsluttes med at jeg omtrent jobber, dusjer og gjør reint huset samtidig. Da føles fredagskvelden ekstra god. Ser dere hvor feil det egentlig er?

Jeg skriver ikke dette for å få forslag til løsninger eller sympati, bare så det er sagt.  Jeg har blitt mye bedre på dette og jeg jobber enda med saken. Jeg ønsker bare å dele det med dere slik at dere ser hvor absurd og ulogisk det egentlig er. Kjæresten, familien min og vennene mine liker meg jo like godt uansett hvor mye jeg jobber eller hvor mye jeg får gjort per dag, så hvorfor er det så viktig å prestere?

Jeg har sagt det før her på bloggen og jeg sier det igjen – din og min verdi kan ikke  måles utifra hvordan vi ser ut eller hva vi presterer. Den er konstant. Du og jeg kan ha like god følelse i kroppen etter en slapp dag som etter en hektisk dag med mye arbeid! For min del krever det at jeg blir mer bevisst på å legge fra meg jobbtanker når jeg går fra kontoret. Det er en øvelsessak. Det er faktisk ok å ikke gjøre noen ting av og til. Det er ok om du ikke rekker alt du «burde» gjort !

VIDEO; «MÅ» ELLER «MÅ IKKE» I TRENINGSVERDEN

Blir du rådvill av all den forskjellige informasjonen man kan få om trening og kosthold? Hva er rett og hva er galt? MÅ jeg ditt eller MÅ jeg IKKE datt? Det er faktisk så enkelt som at forskjellige coacher har forskjellige meninger basert på forskjellige erfaringer, og det finnes flere enn èn vei til Rom. Du som er forvirret – ta en titt her 🙂

VITAMINET DU BØR SØRGE FOR Å FÅ NOK AV

Vitamin D er noe vi nordmenn har godt av å tilføye i kosten de månedene det ikke er så mye sol å få. Det er månedene med R i. Septemer, oktober, november, desember, januar, februar, mars og april. I disse månedene er det lurt å sørge for et daglig inntak.  Den anbefalte maksimumgrensen pr.døgn med D-vitamin i Norge har tidligere vært 10 mikrogram pr.dag. Nå er den anbefalte maksimumgrensen økt til 20 mikrogram pr.døgn.  Les mer hos mattilsynet her om du er interessert.

IMG_1068IMG_1066

HER ER NOEN GODE GRUNNER TIL AT DU BØR FÅ I DEG NOK VITAMIN D…
♥  Tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen er viktig for blant annet et sterkt skjelett, immunforsvar, hjerte og kretsløp, i tillegg til å ha en effekt på treningsresultatene dine, se punkter nedenfor.

♥ Vitamin D er knyttet til kortere reaksjonstid, økt utholdenhet, økt hurtighet, bedre balanse og økt styrke. For lite vitamin D kan ha en sammenheng med lave testosteronnivåer som vil føre til dårlige treningsresultater ettersom testosteron er et muskeloppbyggende hormon og spiller en stor rolle i muskelbyggingsprossessen.

♥ Kalsium spiller også en viktig rolle for muskelkontraksjoner. For optimalt opptak av kalsium i kroppen trengs det nok d-vitamin, noe som er svært viktig om du ønsker maksimal effekt av treningen.

♥ Både Vitamin-D og kalsium påvirker fettforbrenningen positivt og studier har vist at tilstrekkelig inntak kan bidra til at overvektige mister mer fett.

♥ I tillegg er økt proteinsyntese, muskelmasse og nevromuskulær funksjon blitt observert ved høye nivåer av D-vitamin
(info hentet her og her)

Flasken på bildet over i innlegget har dråpeteller som gjør det enkelt å få den doseringen du skal ha. To dråper dekker ditt dagsbehov på 20  µg. En flaske inneholder hele 1550 dråper, så den varer en god stund! For optimalt opptak bør d-vitamin tas sammen med proteiner, fett og kalsium. Med andre ord passer det godt å ta sammen med et måltid hvor du spiser for eksempel en boks kesam med valnøtter eller mandler. Flasken får du kjøpt her. Drypp to dråper oppi blanding og du er good to go 😉

Innlegget inneholder reklame

FERDIG PLANLAGT UKE OG VANN-TIPS

IMG_9988-001

Ny uke, nye muligheter ! Hvor deilig er ikke det?

Jeg startet dagen med en kaffekopp, BCAA og en kjapp gåtur i morgenluften etterfulgt av en lang og avslappende frokost. Etter helgen er det litt tungt å stå opp, selv om jeg normalt sett ikke har noe i mot å være oppe tidlig. Det krever litt ekstra mandag morgen. Da gjør det godt med en liten labbetur på morgenkvisten for å våkne skikkelig. Vanligvis starter jeg på jobb kl 07.30 på mandager, men i dag begynner jeg ikke før kl.9. Utrolig deilig å ha god tid på morgenen og gi seg selv en frisk start på uka uten stress.

Jeg har laget en plan for uka, det gjør jeg hver søndag. Jobb, trening og sosialt liv er satt i system og jeg har full kontroll. Akkurat som jeg liker det ! Nå begynner det virkelig å nærme seg Thailand turen vår, så jeg har enda litt mer jobb å gjøre i forhold til planlegging av blogginnlegg og coaching for de to ukene jeg blir borte. Kan ikke huske sist jeg hadde to uker totalt fri fra alt, så det blir rart. Jeg tenker at jeg vil forhåndsskrive noen innlegg slik at bloggen ikke blir helt død mens jeg er borte uansett. Siden jeg ikke har hatt ferie siden jul så velger jeg likevel å ta helt fri fra mailen de to ukene. Det krever dog litt planlegging og arbeid i forkant før turen. Sånn er det å være selvstendig næringsdrivende 🙂 Ikke noe å klage på det, det er selvvalgt og en del av gamet 🙂

Jeg har to tips til dere i dag også; ♥ Prøv å ha noen sitronskiver og en grapefrukt skive oppi vannet. Utrolig forfriskende og godt. Vanlig vann kan bli kjedelig å smakløst spør du meg. Selv pleier jeg å ta shakeren med sitron og grapefrukt oppi med på jobb og drikke litt på den nå og da. Tips nr 2 ♥ dette er siste dagen av x-life’s salg. Sørg for å få grabbet til deg av herlighetene til opp til 75% rabatt, blant annet antrekket mitt på bildet over. God mandag folkens ! 🙂

IMG_1033 IMG_1037

 

KJØR SØNDAGS ØKTA HJEMME !

Er du ikke helt gira på å forlate huset? Hva med å ta dagens trening i stua? 😉
Jeg har satt sammen en sirkeltrening til deg som får opp pulsen godt. Om du vil kan du avslutte med 20-30 min gange ute, ellers kan du bare plassere deg i sofaen igjen, alt etter hva du føler for.

IMG_1045-001

Første sirkel:
– 10 utfall pr.bein
– 10 knebøy m. hopp
– 10 pushups
– 10 spensthopp
– planke med 12 sidesteg til hver side
Ta pause på 30 sek  og kjør på nytt, øk repsantallet med 2 reps pr.øvelse.
Ta deretter pause på 40 sek og kjør en ny runde, øk repsantallet med enda 2 reps pr.øvelse.

Etter disse tre rundene gjør du to runder med følgende øvelser:
– 40 sek mountain climbers
– 10 burpees
20 sek pause.

Dette får pulsen til å stige, det skal jeg love dere ! Om det blir for tungt med gitt antall reps, ta litt færre. Blir det for lett kan du legge til litt vekt i form av f.eks. en bag eller sekk på ryggen. Hjemmetrening trenger ikke å være hverken tungvint, komplisert eller for lett 😉

(Haha, dere kan tro jeg styrte med å få til dette!). Om du føler for kan du jo også prøve deg på litt yogaformasjoner  når du først er i gang. Dette må jeg nok øve litt mer på… Hele antrekket mitt er på salg hos x-life nå sammen med en haug av andre ting i mid-season salget. Yogamatte finner du her, genial til hjemmetrening. God søndag !

IMG_1059

FOOD-PREP TIPS – GJØR SUNN MAT ENKELT

En ting som gjør sunn mat veldig mye eklere og som forkorter tiden på kjøkkenet – smart food prep!

Jeg har fast rutine på det. Hver søndag kveld steker jeg opp fisk for fire dager frem i tid. 2 pakker seifilet og 1 pakke laksefilet. Før jeg begynte med denne fiskegreia mi gjorde jeg det samme med kyllingfilet. Jeg legger fisken ut på et stekebrett, deler opp i riktig porsjoner og krydrer, helst med sitronpepper eller hvitløkspepper. Hiver både seien og laksen i ovnen, og voila. 20 min senere er maten omtrent klar for de følgende dagene. I tillegg til fisken har jeg somregel frukt og riskaker med på jobb for å gjøre det enkelt. Som tilbehør i nistepakkene mine har jeg somregel kokosmelk og/eller litt sursøt saus.

Jeg tar litt av fisken i frysen og legger resten klar i bokser i kjøleskapet. Når jeg da skal på jobb er det bare å ta en boks, en pakke riskaker og noen fruk og dra av sted.

blogg 201432IMG_0862

☺ Om du ikke vil steke noe i det hele tatt så har jeg to tips til deg og – benytt deg av tunfisk på boks eller skinke/kalkun/kylling pålegg. Det blir selvsagt dyrere, men da slipper jobben med å ha på ovnen i 20 min og ta ting inn og ut 😉

Det er ikke tungvint eller vanskelig å spise sunt – det handler om planlegging. Er man god på planlegging og å steke opp for flere dager av gangen (dette kan også gjøres med poteter og ris!) så har du ingen unnskyldning for å kjøpe deg skillingsbolle til lunsj. Gjør det enkelt for deg selv og legg til rette for at du skal lykkes !

Sunn mat er IKKE vanskelig og komplisert. Kommer man inn i gode rutiner på food-prep er det faktisk MER lettvint enn brødmat ! Til uka skal dere få en super enkel fiskemiddag oppskrift som jeg har spist hver dag etter jobb de siste ukene. Stay tuned. Du som ikke er så begeistret for fisk vil garantert like det også!

God lørdag folkens ! 😀

1413179926

MELKESYRE-TIPS ! ;)

God morgen og god fredag !
Jeg er oppe tidlig i dag selv om jeg eeeegentlig ikke trengte. Jeg skal på jobb kl.9, men det er digg å få er rolig start på dagen. I tillegg får jeg også svart på noen rapporter før jeg drar også.

Jeg tenkte å komme med et lite treningstips som på ingen måte er noe nytt, men kanskje nytt for noen? Droppsett er en genial måte å kjøre muskelen helt ut på, for eksempel i slutten av økta. Jeg elsker å kjøre droppsett i skulderpress maskinen, i enarms roing eller tricepsextensions.

During-and-after

Her er et eksempel på hvordan det kan utføres:
1. Finn en vekt du klarer ca 8 reps med og ta 8 reps.
2. Ta av litt vekt og kjør så mange reps du klarer.
3. Ta av enda litt vekt og kjør så mange du klarer.
4. Gjenta helt til du klarer 15 reps eller mer.
Den eneste pausen du skal ha er tiden det tar å ta av/redsere vekt. Jeg skal love deg det svir !!

Jeg anbefaler ikke å gjøre dette på mer enn èn øvelse pr.gang 🙂
For min del blir det ofte til at første gangen jeg tar av vekt klarer jeg kanskje 4-5 reps, og samme neste gang jeg dropper litt vekt. Det er ofte ikke før det tredje eller fjerde settet jeg klarer opp mot ti reps. Så ikke bli sjokkert om det er slik for deg og. Melkesyra melder seg fort!

♥ Til slutt MÅ jeg bare tipse dere om mid-season salget til x-life slik at ingen av dere går glipp av det. Det varer ut mandag! Du finner det her. Opp til 75 % rabatt!  Både toppen og tightsen på bildet under finner du der 😉
IMG_9999

 

CONFESSION TIME #1…

Tusen takk for alle svarene dere ga igår!! Nå har jeg fått kartlagt litt og faktisk også f[tt litt ny motivasjon. Tusen takk! Om du ikke har svart enda så er det helt supert om du også gjør det i dette innlegget ☺ Etter at jeg spurte dere i går om hva dere ønsket å lese om så spurte jeg meg selv det samme. Plutselig fikk en bloggidè, og det resulterte i dagens innlegg. Jeg elsker nemlig å lese om at andre ikke er perfekt ! 🙂

Helt siden jeg kom i puberteten har jeg hatt komplekser for beina mine. Jeg har alltid følt at de har vært for store, spesielt rundt  knærne. Dette har fulgt meg i alle år og det er ikke før de siste årene, faktisk etter jeg møtte Gøran, at jeg sjeldent tenker over det. Det har ingenting med selve låra å gjøre, det har mer med at jeg har akseptert at jeg er god nok som jeg er.

IMG_9552

Hvis jeg ble tagget i et bilde på facebook eller jeg så meg selv i et speil eller butikkvindu så var det alltid beina jeg så på først. Jeg lette konstant etter feil, helt underbevisst. Jeg fòret meg selv med negative tanker rundt beina mine og tok det ekstremt tungt hvis jeg fikk kommentarer som «du som har så sterke lår» eller «det kan jo være fint å utjevne litt når du er litt stor i underkroppen» osv osv… Typiske ting folk sier uten at det egentlig er vondt ment. Når man har et sårt punkt så gjør det vondt uansett. Jeg kan huske kommentarer jeg har fått helt ned i eleve års alderen. Den siste kommentaren jeg fikk var: «jeg vil bygge muskler, men jeg vil ikke ha så store bein som deg, da». Det var selvsagt ikke vondt ment, men hadde jeg hørt det da jeg var femten år hadde jeg nok blitt veldig såret. Heldigvis kan jeg kjenne nå at jeg er såpass trygg på meg selv og kroppen min at det ikke er like viktig som før hva andre mener.

Styrketrening har absolutt hjulpet meg å se på beina mine som unike og noe som hjelper meg å prestere og yte bra fysisk, istede for to store byrder. De er faktisk min sterkeste side, både med tanke på styrke og muskelmasse. I tillegg har det hjulpet å ha en kjæreste som er flink til å uttrykke at han liker meg og beina mine akkurat som jeg er.  Poenget mitt med å skrive dette er at du som har komplekser for ett eller annet – du er ikke alene. Selv om jeg trener mye og spiser sunt har jeg likevel områder på kroppen min jeg ønsker å endre. Det betyr likevel ikke at jeg ikke er bra nok som jeg er ! Det gjelder deg og! 🙂

SPØRSMÅL TIL DERE ! (svar ønskes)

IMG_9880

God onsdag folkens !
Jeg dropper videobloggen i dag, det ble for mye tekniske problemer til at jeg får den ut i tide så da venter jeg heller til neste onsdag 🙂  Istede har jeg noen spørsmål jeg hadde satt veldig pris på om dere kunne svare meg på  dere som leser. De lyder som følger:

 

☺ Hva syns du det er mest interessant å lese om?
Eks: kosthold, trening, oppskifter, videoblogg, mental trening/psyke/motivasjon ?

☺ Liker du best lengre innlegg eller korte innlegg, gjerne med punkter og kort oppsummering ?

☺ Plager det deg med reklamelinker og generelt henvisning til produker/ treningsklær ?

 

Det var det ! Hadde satt SÅ pris på om nettopp DU vil svare meg på disse. Jeg pøver å karlegge litt hvordan jeg skal legge opp bloggingen for tiden. Motivasjonen går nemlig i bølgedaler, og da er det greit å ha en plan. Også ønsker jeg selvsagt å gjøre bloggen så interessant som mulig for deg som leser 🙂
Ønsker dere en fantastisk dag videre

+50 KG PÅ STRANDA

Jeg har mange guilty pleasures, og bloggen til Sophie Elise er en av dem.
Jeg må starte med å si at jeg syns det er et trist image hun har skapt, og det sier jeg fordi jeg har inntrykk av, utifra de alvorlige innleggene hun kommer med iblant, at hun er ei reflektert og smart jente som har vært gjennom mye vondt. De som mener at hun er dum tvers gjennom har ikke lest disse innleggene. Don’t judge a book by it’s cover. Det har jeg lært. Spesielt innlegget hennes om mobbing traff meg midt i hjertet og viser at hun er ei tøff jente, på innsiden av det «dumme» ytre.

Uansett… Kjæresten hennes, Robin, ble anklaget for å skrive i et innlegg på han og kameratens blogg om at de over 50 kg ikke burde gå på stranda. Nå var det forøvrig ikke han som faktisk skrev det, men kameraten hans. Jeg har uansett en mening om det, selvagt 🙂

IMG_0340-001

Jeg har veid under 50 kg to ganger i mitt liv.
Den ene gangen var jeg under 12 år og andre gangen var jeg anorektisk.

Jeg skjønner at kameraten til denne Robin ikke er gravalvorlig, han skriver for å provosere. Men uansett vil jeg påpeke en ting for alle dere som faktisk lurer på om 50 kg er mye. Det er ikke det. Og dere som følger med på denne bloggen bør ha det veldig klart for dere hva jeg mener om vekt i det hele tatt. Det er kun et tall og sier ingenting om hvordan du ser ut. Det er som å si at en trå er lang. Ja, hvor lang er en lang trå? Alle bør gå på stranda når det er varmt, for det å overopphetes fult påkledd bare fordi man har fett på kroppen blir bare tungvint og ubehagelig. Om du tror du er alene med kompleksene dine så skal jeg love deg at vi hvertfall er to. Mest sannsynlig er vi flere hundre tusen.

Nå er det ikke badesesong nå da, men uansett. Drit i partysvensker og gå i bikini akkurat når du vil, uansett hvor mye du veier! 😉

MAGIEN I TRENINGSFRI

Som jeg skrev på fredag så har jeg vært i Oslo i helgen og bare slappet av, spist mye god mat, sovet som en stein og spist kake. Rett og slett bare nytt livet. Jeg er av typen som fort bli overivrig når det kommer til trening og det er svært sjelden jeg har to dager totalt treningsfri på rappen. Når jeg først har det så skal jeg love deg jeg får igjen for det!

Toget mitt var fremme kl18 i går kveld og etter litt rydding og utpakking hjemme bestemte jeg meg for å ta en liten styrkeøkt med litt markløft, pushups, skulderpress og nedtrekk, helt enkelt. To dager på rumpa resulterte i en knall god økt med syk styrke, trykk og overskudd. Noe så utrolig digg !

IMG_0568-001Deilig hettegenser på salg nå2xu tights (adlinks)

Om du er som meg og har vanskelig med å ta deg fri – TA DEG FRI!
Du vil få igjen for det. Det er ikke uten grunn at de sier at hvile er en viktig del av det å bygge muskler å øke styrke. Personlig merker jeg hvertfall hvor sykt mye mer jeg får ut av en økt når jeg er skikkelig uthvilt. Kanskje manko på pause er grunnen til at du ikke har økt i det siste? Noe å tenke på…;)

God mandag !

SLAGPLAN FOR EN BRA TRENINGSVINTER

IMG_0431

Jeg begynner allerede å savne de lyse morgenene med fuglekvitter, sola i ansiktet og varm luft inn verandadøra. Høsten er kommet for å bli. Hver eneste vinter kommer jeg inn i en sånn «pledd og kakao» periode hvor alt blir et slit og motivasjonen daler. I år har jeg bestemt meg for å stå i mot dette og forhindre at det skjer. Jeg skal få en produktiv vinter!

Det har blitt en lei trend at treningsmengden og intensiteten daler og matinntaket blir mer sløvt i løpet av vintermånedene, men dette trenger ikke å skje i år. Bare fordi det har skjedd før betyr ikke at jeg ikke kan forhindre det. Jeg har derfor laget et konkret plan med mål for de kommende vintermånedene.

☺ 1. Jeg skal fortsette med sukkeravtalen vår og kun gjøre unntak i bursdager og feiringer.
☺ 2. Jeg skal ikke sutre over kulde men heller kle meg bedre.
☺ 3. Jeg skal ikke være så nazi på matinntaket, men jeg skal spise ordentlig mat og ikke erstatte middag med søtsaker og kakao.
☺ 4. Jeg skal gi max innsats på styrketreningen og ha fokus på økt styrke og prestasjon
☺ 5. Jeg skal prøve å kose meg med stearinlys, mørke kvelder og pledd og nyte nuet istede for å stresse med at det skal bli sommer ASAP…

Hehe, kanskje jeg er over gjennomsnittet negativ til vinteren? Ikke vet jeg. Men nå har jeg hvertfall en slagplan, og denne vinteren skal bli BRA ! 😀

En liten oppmuntring når kulda setter inn; tilbud på alle de herlige plaggene fra Rohnisch- siste mulighet i dag! For eksempel den vannmelonfargede tightsen på bildet over, og den grå på bildet under. En god mulighet til å gjøre noen kupp 😀 Klikk her for å komme til tilbudene.

IMG_0664

FOCUS ON YOUR PERFORMANCE

IMG_9968 IMG_9972

Har jeg fått meg verdens kuleste tights eller ikke?? Ah! jeg elsker den! 😀 Den er printet med teksten «Focus on your performance», noe jeg er SÅ enig i. Fokuserer vi på prestasjon fremfor utseende blir dette med både trening og mat fort mye mer lystbetont og gøy.  Tightsen er en av nyhetene fra D-core. De har fått inn mange utrolig kule design og flere av dem står på ønskelisten. De har bred strikk i midjen og digg passform. Tight og med utrolig kult utseende. Ja, jeg vet jeg maser mye om tights, men jeg er en tightselsker. Om jeg kunne kun ett plagg å gå med resten av livet hadde det vært tights, uten tvil.

Når man har trent lenge så er det ikke like lett å se fremgang og endring like fort som det er når man er nybegynner, det er derfor det er enda viktigere å fokusere på prestasjonen sin og ikke det visuelle. Løfte litt tyngre, løpe litt fortere og hoppe litt høyere når vi kan. Resultater kommer på sikt og som et resultat av hardt arbeid over tid. Focus on your performance, så kommer ofte go’følelsen og utseendet med på kjøpet 😉

KONKLUSJON PÅ TANKEKJØR

Enda en arbeidsuke er fullført og helgen står for tur. Denne helgen skal jeg på Oslotur med mamma.Vi skal kose oss masse og koble helt av. Det skal bli godt å få litt kvalitetstid med mitt største forbilde.

Uken som har (heldigvis!) bestått av mindre tenking og mindre mas oppi topplokket. Jeg har kommet frem til at selv om jeg gjerne skulle reddet hele verden og hindret alle mennesker i å få et anstengt forhold til mat, så er ikke det mulig å oppnå for èn person. Man kan uansett ikke styre alt som skjer. Det eneste jeg kan gjøre er mitt beste. Gjøre så godt jeg kan, være et medmenneske og oppmuntre kunder til å fokusere på det positive med en sunn livsstil, og ikke på at det først og fremst skal føre til en super beach-kropp. Hva annet kan man gjøre enn sitt beste, egentlig? «Flink pike» syndromet treffer meg ibant, og jeg føler at jeg skulle gjort enda mer, burde tenkt på det og skulla ha sagt sånn og sånn. Det blir et evig mas. Jeg gjør så godt jeg kan i dag, med det jeg har og det jeg kan. Det er faktisk nok : )

I helgen får du 25% på ALT fra Rohnisch hos x-life, blant annet tightsen under. Klikk på bildet mitt for å komme til salget.  God fredag folkens!
IMG_0684

PRØVER NYE TING

Jeg koser meg så med treningen om dagen ! Jeg gleder meg til hver eneste økt. Utrolig digg følelse. Jeg har korte, intensive økter med veldig anderledes oppsett og øvelser enn jeg har gjort de siste månedene. Digg å utfordre kroppen på en ny måte, selv om det ikke er noe mer revolusjonerende enn gamle øvelser satt i et annet system. Jeg prøver også å prøve på litt nyt om dagen, og snakepushups er en av tingene. Sjekk her:

Kult, eller hva?
Jeg får det ikke helt smooth til enda, men øvelse gjør mester 🙂 Jeg har på meg en av de nye tights modellene fra Rohnisch. Denne heter Keyla. Elsker at jeg kan hoppe opp og ned, løpe og bevege meg fritt uten å føle at ting ikke er på plass, om du skjønner hva jeg mener. Var litt skeptisk til den veldig tighte passformen i starten, men når jeg har brukt den på trening flere ganger liker jeg den bedre og bedre. Se resten av tightsnyhetene fra Rohnisch her. T-skjorten min er denne fra Better bodies, loosefit og digg!

Om du har en kul/ vanskelig øvelse å tipse meg om, hyl ut! Jeg har flere ting jeg gjerne vil klare på sikt, men prøver å konsentrere meg om noen få av gangen. Kroppen kan brukes til så mangt, og det er fascinerende å se hva man kan få til ved øvelse. Kroppen er et fantastisk skaperverk !

IMG_9927
IMG_9928

VIDEO; PEPTALK OM BADEROMSVEKTA

306824_520331774646717_96491108_n

Videoblogg med peptalk om den ***** badevekta. Jeg er rett og slett dritt lei av å høre om at vekta skal være i fokus. Vær så snill å hør på meg. Det er tid for å ta valget som vil gjøre livet bedre for deg som ønsker å redusere fettprosenten din. Kvitt deg med baderomsvekta og aldri se på den igjen. Bildet over bør være grunn nok!

1412097026

ØKE MUSKELMASSE OG STYRKE?

I dag har jeg og Gøran vært sammen i to år! Det føles som det har gått fort, samtidig som jeg føler jeg har kjent han mye lenger. Gøy er det uansett. Mange flere år skal det bli ☺ ♥

Jeg vil slå et slag for det å komme seg ut av komfortsonen i dag – Vet du om du presser deg selv utenfor?  For min del så vet jeg at jeg er utenfor grensen min når jeg begynner å lure på om jeg orker å gjøre dette igjen, under økta. Eller når jeg må si høyt (eller lavt) til meg selv at jeg klarer tre reps til, selv om jeg kunne stoppet der og hatt det greit.  Er du i tvil om at du presser deg nok? Da er det stor sjanse for at du ikke gjør det. Det finnes også «flinke piker» som presser livskiten ut av seg selv og fortsatt tror de kunne gitt mer. La oss si det enkelt; klarer du ikke mer så er grensa nådd.

Det er absolutt ikke nødvendig, eller bra, å presse seg maksimalt i hver eneste økt. Trener man mye så kan dette føre til overtrening. Men, det å være utenfor komfortsona betyr ikke nødvendigvis at du trener til failure. Å presse grensene kan man fint gjøre ofte, og ønsker man resultater er det en nøvdendighet. Dagsformen skal man også ta høyde for. Den kan variere ganske mye i løpet av en uke. Noen dager er kroppen klar for å gi alt, mens andre dager føler du deg kanskje svakere. Dette er helt normalt, og jeg vil påstå at det er på de gode dagene du skal sette rekorder, og på dager hvor du har mindre trykk kan du heller holde litt igjen. Det betyr dog ikke å trene alt for lett…

IMG_9917-002

Skal du ha fremgang må du presse deg til å løfte noe du ikke har løftet før, løpe fortere eller lengere enn du har gjort før også videre. Du må gjøre noe nytt. Presse grensen fremover. Løfter du de samme vektene og uke etter uke, hvordan kan du da forvente å bygge mer muskler eller bli sterkere? Muskelmasse og styrke er et svar på belastningen og påkjenningen du påfører musklene over tid. En muskel blir hverken større eller sterkere uten at den blir utfordret slik at den må utvikle seg.

PS: Du kan IKKE forvente å øke i styrke på hver økt, spesielt ikke om du har trent en god stund. Har du en god dag på trening kan du benytte sjansen til å øke, men kroppen er ikke på topp hver eneste økt. All økning er positivt !