MASSASJE OG SHREK-SMOOTHIE

Som jeg har nevnt før så er jeg et sommermenneske, og vinteren har liksom aldri vært noe positivt i mine øyne, sett bortifra julehøytiden selvsagt. I sommer bestemte jeg meg for å prøve å se positivt på vinteren og ikke sitte med armene i kryss i fire måneder og kun vente på sommeren. La oss være ærlig – vinteren er en stor del av det å bo i Norge, om vi liker det eller ei. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?

Selv om ikke det fristet å kle på seg for å komme seg ut på joggetur i går så gjorde jeg det likevel. Gradene begynner å krype nedover så det var betraktelig kaldere enn da jeg løp i sommer. Men så er det noe fint med Norge, vi har utrolig frisk og deilig luft. Det er virkelig uvurderlig, og jeg har ikke satt pris på det før jeg prøvde å jogge i Thailand (som har en HELT annen luft enn her). Etter den friske joggeturen lagde jeg meg en grønn/brun «gjørme» smoothie før vi satte i gang en liten massasje session i stua. Jeg tok massasjekurs på Afpt forrige høst så det er gøy å holde det ved like. Gøran er veldig god på massasje så i tillegg til å få øve meg på det jeg kan, lærer jeg også nye ting når jeg masserer han. Vinn-vinn !

IMG_1208 IMG_1218

Massasje er ikke bare nyttig for å kunne prestere bra på trening og for å bli kvitt vondter og smerter, det er også en kosellig ting å gjøre som par. En fin ting å sysle med når nettene blir lange og kulda setter inn 🙂

Så over til min grønn-brune smoothie…Jeg brukte
– 1 naturell gresk yoghurt 14 fra Tine (ikke toppingen)
– 100 g blåbær
– 1 most frossen banan
– 3 ss kokosmelk
– 1 liten håndfull spinat
– 2 ss sukrin melis

Jeg mikset dette sammen og la toppingen fra yoghurten oppi til slutt. Nam!! Fargen ble en smule shrek-aktig, men smaken var helt himmelsk 🙂  God søndag !

IMG_1206

EN DAG MED MAT

IMG_1167

FROKOST ♥
Etter Thailand turen har jeg vært hekta på smoothie. Det er derfor frokosten om dagen. Jeg putter oppi det jeg har i kjøleskapet/ frysen. Ingrediensene består somregel av bananer, blåbær, spinat, kokosmelk, nøtter og proteinpulver eller kesam. Jeg fryste ned en hel haug med most banan i sommer og det er veldig glad for nå !

IMG_0976

LUNSJ ♥
Arbeidstidene mine varierer en del så derfor er det også en del variasjon i lunsjen. Om jeg spiser en sen lunsj hjemme så består den somregel av sei/laks og raspet potet. Om jeg spiser på jobb så blir det ofte laks/sei og en haug riskaker eller speltlomper sammen med vann med sitron.

IMG_1132-001IMG_1123-001

MIDDAG ♥
Jeg må innrømme at jeg somregel slår sammen middag og kvelds til en stor porsjon,  men om jeg spiser middag så blir det ofte speltlompepizza med karbonadedeig, kylling eller tunfisk og en haug av grønnsaker, eller noe så enkelt som havregrøt eller en repetisjon av lunsjen. Jeg er ikke noe middags menneske og foretrekker faktisk typisk frokost og kveldsmat fremfor middag.

IMG_1180

KVELDS ♥
Vi spiser somregel kveldsmat sammen her i huset og det blir ofte en stooor porsjon med noe godt. Jeg elsker pasta og karbonadedeig, ellers blir det ofte en stor bolle havregrøt eller en stor tallerk med speltlompepizza.  Jeg ELSKER maten jeg spiser og går aldri lei !

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I tillegg til måltidene har jeg en shake før trening med BCAA (hvis ikke jeg trener rett etter et måltid) og kreatin. Etter trening koser jeg meg med proteinpulver blandet med vann og sukrin gold og riskaker. God gammeldags etter treningsmat – ikke fordi jeg må men fordi jeg digger det !

MIN TRENING – ØVELSER OG REPS

Jeg lovet dere et innlegg med litt mer detaljer rundt treninga mi og jeg holder selvsagt ord! 🙂 Jeg beskrev litt enkelt hvordan jeg har tenkt å dele opp kroppen tidligere i uka men jeg gjentar for ordens skyld.

Dag 1 = Skuldre og rumpe
Dag 2 = Rygg og legger
Dag 3 = Bein
Dag 4 = Skuldre og rumpe
Dag 5 = Bryst, mage, legger og intervaller

Så langt denne uken har jeg kjørt gjennom dag 1, 2 og 3 og jeg er konstant støl i bakenden. Det hjelper ikke akkurat at jeg hadde nesten helt styrketreningsfri i Thailand i forkant! Uansett så føles det utrolig digg å være tilbake i rutine med styrketreningen. Det er jo virkelig noe jeg elsker å drive med. Det merker man ekstra godt etter en liten pause. Så, over til øvelsesvalget mitt !

IMG_1077

DAG 1.
I og med at jeg har to dager med skuldre og rumpe så har jeg valgt å ha litt forskjell på de to øktene. I økta på dag 1 har jeg høyt repsantall og flere øvelser på både skuldre og rumpe. Dette blir en «pumpedag». Øvelsene jeg veksler mellom å kjøre er bulgarsk utfall, rumensk markløft med stang/ hantler, kickback i kabel, rygghev med rumpefokus, hipthrust og ja-nei maskin. På skuldre på dag 1 har jeg somregel skulderpress med hantler, skrå sidehev, sidehev i kabel, enarms sidehev sideliggende på benk, facepulls og enarms omvendt pecdec. (Jeg bruker ikke alle sammen, men veksler mellom disse på dag 1).

DAG 2.
Når det kommer til ryggen har jeg ikke fokus på å bygge, men kjører likevel en blanding av lavrep og høyrep for å beholde muskelmasse og øke styrke. Øvelsene jeg veksler mellom her er; chins, omvendt roing, markløft, nedtrekk foran, stående roing m. stang, stående nedtrekk, enarmsroing og good mornings (jepp, jeg sniker inn liten rumpe på ryggdagen og;)).  På legger kjører jeg stående eller sittende tåhev, høyrep.

DAG 3.
OH MY…Hvor skal jeg begynne. Jeg ELSKER å trene bein!  Her har jeg heller ikke byggefokus, men trener for å opprettholde massen og øke i styrke. Øvelsene varierer jeg veldig med, men en favoritt som stort sett alltid er med er enten bulgarsk utfall eller gående utfall. Utover det har jeg med rumensk markløft eller knebøy (kommer an på om jeg har mest fokus på fremside eller bakside), ettbeins beinpress, step up, skrå beinpress eller hacklift. Disse øktene blir en salig blanding av tunge løft og syreproduksjon. Rett og slett fordi jeg eeelsker å trene bein!

DAG 4.
Siden dag 1 er satt av til høyrep så kjører jeg litt lavere repsantall her, gjerne 6-8 reps og heller flere sett. Øvelsene jeg bruker å veksle mellom da er militærpress, enarms pushpress, facepulls og skrå sidehev på skuldre. Bulgarsk utfall, glutebridge, step up i chinsapparat, beinpress med smal og høy  beinstilling (fokus på å jobbe med rumpa) og donkey kicks i smith på rumpe.

DAG 5.
Jeg har ikke fokus på bryst men jeg ønsker å opprettholde styrken. Øvelsene jeg velger mellom her er derfor pushups, dips, benkpress og skrå brystpress m. hantler. På mage varierer jeg mellom beinhevvarianter, plankevarianter, landmines og crunsh av noe slag (mage er absolutt IKKE en favoritt!). På  legger kjører jeg samme som dag 2 – sittende eller stående tåhev, høyreps. Intervallene er alltid av typen kortintervall med høy fart. 10-20 sek på, 30-60 sek av. Alt mellom 4 til 10 drag.

 

Dette blir jo tydeligvis verdens lengste innlegg, så da kan vi likegodt fortsette litt til! I dag er det nemlig BLACK FRIDAY hos x-life og jeg har plukket ut mine fire absolutt favoritter til dere fra salget. Mine favoritt treningssko, to digge gensere, en fra adidas med hette og en fra kari traa (bildet over) og strikk som vil ta din rumpetrening til nye høyder. Verdt hver krone! HER ser du hele salget. Go nuts! ;D
Desktop72

 

Innlegget inneholder reklame

CONFESSIONS #4

Jeg er ikke en av dem som nødvendigvis syns det er «digg» eller «gøy» med cardio. De bloggerne som fremstiller cardio som noe  superhyggelig tror jeg pynter litt på sannheten. JA- det er digg å starte dagen med f.eks. en gåtur i frisk luft, eller å sprinte av sted med vind i håret og kraft i låra. Men la oss være ærlige her, det er ikke alltid det er like moro.

Jeg kan psyke meg opp i flere timer før en cardioøkt som skal vare tyve minutter (hvor absurd er ikke det? :D) . Av og til er det faktisk så lite fristende. Etterpå derimot, DA er det deilig. Det er den følelsen jeg liker best med cardio. Endorfinene og godfølelsen som sitter i kroppen når økta er fullført. Jeg kan ikke si at jeg går på ellipsen å smiler akkurat. Grunnen til at jeg av og til kjører en cardioøkt er fordi jeg tror på helseeffekten ved det, og jeg er veldig fan av å bruke kroppen til forskjellige ting. Å få opp pulsen tror jeg er veldig sunt og kroppen har absolutt godt av det. Ikke fordi det er så innmari moro.

IMG_9720Varm genser // Shorts // Perfekte sprintsko (adlinks)

Sprint og kortintervaller er noe jeg syns  er oppriktig moro. Da kan jeg konkurrere med meg selv og gi hundre prosent i få sekunder før det er pause. Denne treningsformen får meg til å føle meg som superwoman, og da sier det seg selv at det er moro. Men 20 min på ellipsemaskinen…? Du kan vedde på at jeg kikker på klokka hvert halve minutt og gjør alt for å underholde meg selv mens det holder på.

Om du syns det er rævva å gå på ellipsen eller traske på mølla – da er vi to 😉
Jeg oppfordrer deg til å teste sprint med maksimal fart – det kan være du liker det bedre!

PS! I morgen er det «black friday», men x-life har tjuvstartet med «gråtorsdag». Trykk på bildet under og se alt på tilbud! 😀
1416905357

VIDEO; FORSLAG TIL DYNAMISK OPPVARMING

Jepp, da er det videoonsdag igjen ! Jeg fikk spørsmål om oppvarming til styrketrening, så da tenkte jeg rett og slett å kombinere svaret mitt med å samtidig lage videoblogg. Her har jeg filmet to sekvenser som jeg gjerne kjører gjennom selv om jeg kun skal trene enten overkropp eller underkropp, rett og slett fordi jeg liker å forberede hele kroppen på det som skal skje. Man bruker jo overkroppen mye i beintrening også, f.eks. knebøy og rumensk markløft, for å nevne noe. Dette er bare et forslag og jeg endrer oppvarminssekvensene mine ganske ofte, alt etter hva jeg har behov for. Har jeg behov for tøying av bakside lår en periode så legger jeg til dynamisk tøying i oppvarminga, for eksempel. Slik endrer jeg etter behov.

Jeg anbefaler for deg også – kjenn etter på hva du trenger og tilpass oppvarminga di etter det! Jeg er ikke spesielt stiv noe sted for øyeblikket, så det er kun hoftebøyerne jeg har behov for å kjøre dynamisk tøing av. Den siste tiden har jeg valgt å ha ekstra fokus på rumpekontakten så da er det naturlig å også ha ekstra fokus på det i oppvarminga.

GRØNNSAKER I PULVERFORM ELLER VANLIG ?

Alt mulig av grønt pulver har jo blitt veldig populært de siste årene. Grønnsakspulver skal gi oss samme næring som grønnsakene gjør, bare i mye større kvantum. Er det egentlig nødvendig? Jeg  er litt delt.

Ja…
Om man er veldig kresen eller sliter med å få i seg grønnsaker for en eller annen grunn så mener jeg at grønnsakspulver kan være smart å benytte seg av. Det beste vil alltid være helt naturlige ubehandla grønnsaker etter min mening, men om man ikke får spist det naturlig så er pulver bedre enn ingenting. Prisforskjellen på grønnsakspulver og grønnsaker er jo dog grunn nok til å velge fra grønnsaksdisken.

Og nei…
For oss som liker grønnsaker og ikke har problemer med å få det i oss syns jeg ikke noen form for grønnsakspulver er nødvendig. Spiser man variert og får i seg grønnsaker hver dag så har man kommet langt uten å tømme lommeboka. Vi har jo faktisk mange skjulte superfoods på rema1000, og et besøk på en fancy helsekost er faktisk ikke nødvendig!

IMG_1155IMG_1150Tights // Lang topp (adlinks)

EKSEMPLER PÅ GRØNNSAKER SOM HAR MYE Å TILFØRE KROPPEN:
Nedsetter risikoen for kreft : Brokkoli, rosenkål, spinat, gulrot, stangselleri og blomkål
Virker betennelsesdempende: Ingefær og hvitløk
Dette er bare eksempler! Grønnsaker generelt er bra for oss, ikke bare disse som blir nevnt her.

Hvorfor ikke lage en smoothie med noe av dette en gang til dagen istede? Jeg skal jammen meg prøve ut litt forskjellig å komme opp med en smoothieoppskrift til dere. Ja til å benytte seg av grønnsakene i matvaredisken fremfor pulver! Jeg startet dagen med supersmoothie selv i dag. Oppskriften har jeg ikke kommet på selv men dere får se den neste mandag ; )

MIN INSPO PÅ INSTAGRAM

Instagram er en super inspirasjonskilde for meg, både når det kommer til trening, kosthold, treningsklær og også sminke. Jeg syns det er utrolig gøy å følge mennesker som viser seg fra mange forskjellige sider eller som skiller seg ut på en eller annen måte. Jeg liker best de som er veldig ulike meg selv. Etter at hashtaggen #belfie oppsto har jeg fjernet mange fra feeden min på instagram, rett og slett fordi nakenhet ikke inspirerer meg. Det som inspirerer meg er mennesker som skiller seg ut, er seg selv og har fokus på prestasjon og funksjonalitet, også tiltrekkes øynene mine veldig av sterke farger 🙂 Her er mine store inspirasjonsfavoritter på instagram!

Først og fremst: @Mankofit
Denne dama er RÅ! Knall fin fysikk, utrolig fleksibilitet og samtidig veldig smart og reflektert. Mitt favoritt sitat fra henne så langt; «I refuse to lie to people about reaching their fitness goals. I will empower them, motiate them and educate them with the truth and not lies!»  Sjekk ut denne dama! Hun har ikke bare mange fine bilder men også mange treningsvideoer.

mankofit

 

Så er denne spreke dama, Christina Vukicevic – @cvukicevic_ssc
Sju ganger norsk mester i 100 meter hekk! Denne dama er spenstig, rask, sterk og utrolig inspirerende. Uten tvil ett av mine største forbilder innen trening. Jeg lurer på om det er noe hun ikke kan?

cvukicevic

Sprek mamma @funkygine !
Hun er sprek, fargerik og utrolig vakker. Treningsvideoene hennes og de fargeglade bildene gjør meg rett og slett glad! Og de beina hennes??? Oh my gosh. Dama er tvers gjennom inspirerende! Definisjonen på milf? I think so.

funkygine
Min instafeeds mest fargerike konto: @luciaven
Jeg elsker neonfarger i alle former, så denne kontoen er perfekt for min feed. Glade og fargesterke bilder som viser ei sprek og flott jente med et nydelig smil. Og en annen ting som er gøy – x-life har tatt inn noen av klærne hennes! Must haves sier jeg bare!  Jeg er forelsket i stilen hennes, rett og slett.

luciaven

 

Hvem er dine favoritter på instagram?

SØNDAGSTIPS – ACCESSORIZE !

IMG_9848
IMG_8918-001

For meg har tilbehør til treningen vært noe jeg har fått mer og mer av med tiden. Enkelte ting kan faktisk gjøre det lille ekstra og ta treningen videre, deriblant nyrebelte, løftereimer og håndleddstøtte. Man kan si at man burde klare seg uten, men min mening er at små hjelpemidler bare er positivt. Hvorfor la grepsstyrken hindre deg i å bli sterkere i hele kroppen, for eksempel?

Akkurat nå har x-life tilbud på masse tilbebør fra better bodies og gasp. Under ser du et lite utvalg.  Nyrebelte er genialt å bruke i tunge løft og få repetisjoner i knebøy og markløft for godt buktrykk. I markløft bruker jeg løftereimene når grepet hindrer meg i å løfte tyngre, samt hvis jeg har myoreps eller droppsett i hantelroing og grepet rett og slett kommer til kort. Jeg vil ikke at grepsstyrken min skal hindre meg i å prestere. Håndleddstøttene bruker jeg på tunge løft i benkpress for å støtte opp. Det er et lite ledd og trener man mye benkpress og pressøvelser generelt kan det fort bli mye påkjenning.

Du finner hele utvalget av tilbehør her. Litt for en hver smak! Nå er alt på halv pris. Tilbudet gjelder ut november. Kanskje du finner noen julegaver? 😉

 

Desktop71

Innlegget inneholder reklame

ENDA ETT ÅR ELDRE

Da var jammen meg dagen her igjen, min fødselsdag. Den kommer like brått hvert år, og nå er det liksom ikke så gøy å bli eldre lenger. Greit når man ventet på lappen og på å kunne dra på polet, men nå er det ikke annet å vente på enn mer kunnskap og livserfaring. Det er ikke så galt det da, når man tenker over det …;)

IMG_1085-001

Siden sist bursdag har det skjedd mye.
Kanskje ikke så mye som er synlig for andre, men jeg har endret syn på mange ting, aller mest meg selv og hva som er viktigst her i livet. Man kan si mye negativt om å bli eldre, men alt i alt syns jeg det har gitt meg mange aha-opplevelser og verdifulle erfaringer (i tillegg til noen flere smårynker rundt øynene;)).

Vi startet dagen med herlig frokost. Gøran dro på butikken å kjøpte halvstekte rundstykker og pålegg. I og med at jeg er tett i pappen og nesa så er ikke smaksløkene helt i vadder, men smakene trengte seg gjennom og nådde hjertet. Etter frokost rigget vi oss i sofaen med podcast av Menno Hanselmans som snakket om hvordan man kan bygge muskler og brenne fett samtidig, blant annet. Også har jeg jo fått en del pakker, blant annet strykejern og digital fettklype 🙂

Nå er det straks tid for trening også blir det date med sushi, kino og sukkerfri snickerskake i kveld. Birthday well spent!  Gøran skrev et dikt til meg også, var det ikke søtt? 😀

bursdag
wpid-snapchat-788976097236205729

God lørdag !

FREDAG OG NY SUKKERAVTALE

IMG_2388

God fredag !
Jeg våknet med hoven, tørr og sår hals og en hoste som smaker bakterier. You know the drill. Møtet med kulda var litt i hardeste laget for kroppen min, hehe. Jeg har avlyst pt-timene mine for dagen og skal kun ta i mot Elin Brandsfjell som kommer fra nord og skal ha formsjekk før jeg finner sofaen. Jeg var coach for henne ifjor da hun stilte i bikini fitness, så det blir spennende å se henne i dag for å legge en plan for veien videre 🙂

Både jeg og Gøran kjenner på søtsug etter ferien. Det er helt utrolig hvor fort kroppen vender seg til sukker! Vi skal kjøre i gang ny sukkeravtale nå og i dag skal jeg få opp nytt kryss-skjema på kjøleskapet. Det er noe magisk med det å krysse av for hver dag. Vi må dog ha noen planlagte hull, det er jo snart desember og da er det greit å kunne lage kakemenn og pepperkakehus med hverandre og venner uten å måtte stå i mot litt smaking. Vi skal bli enige om hvor mange «fridager» vi skal ha, men målet er å ha sukkerinntak forbeholdt spesielle anledninger. Jeg er gira på å få bort cravingsa igjen ! 🙂 Det er ikke så mye som skal til men det kan være tøft de første dagene. Dette klarer vi.

Noen flere som er med på sukkerfri desember (frem til jul) ?  😀 ♥ Tightsen på bildet over får du nå til halv pris! Den er av typen antishake og holder ting på plass. Du finner den her.

PLANEN FREMOVER – MAT OG TRENING

I løpet av ferien min hadde jeg totalt TO rene styrkeøkter. En på overkropp og en med helkropp. Utover dette hadde jeg intervaller ca annen hver dag samt en del spensthopp. Jeg hadde ikke lagt noen plan på forhånd og fulgte enkelt og greit lysten. Det fungerte kjempe fint og jeg er faktisk veldig fornøyd med egen innsats med tanke på at jeg fint kunne valgt å ta totalt fri men fikk lyst likevel ! Deilig følelse.

Med tanke på maten har det blitt veldig anderledes enn hjemme. Når jeg først er på ferie liker jeg å spise HELT andre ting. Frokosten besto av brødskive med en haug av skinke samt fruktsalat med yoghurt på hotellet. Grunnen til det var at jeg ble veldig dårlig en av de første dagene så jeg turde ikke ta noen sjanser.  I Thailand er de RÅ på smoothies, det skal jeg love dere! Fersk fersken, kokos og ananas… Yummi ♥ Smoothie ble fast lunsj for min del hver eneste dag. Middagen hadde vi på restaurant og da falt valget mitt somregel på pastaretter, nudler med kylling, biff med diverse poteter eller noe så kjedelig som  club sandwich (men så godt!). Ikke veldig sprekt, men for min del var det herlig å spise noe annet enn det jeg spiser hjemme, selv om jeg ikke valgte de mest kulinariske rettene, delvis i frykt for å bli dårlig og kaste opp som jeg gjorde de første dagene.

wpid-20141109_091513

Planen fremover…

Planen fremover nå er å ha noe ala byggersplitt hvor jeg deler kroppen inn i følgende økter. Dag 1; Skuldre og rumpe. Dag 2; Rygg og legger. Dag 3; Bein. Dag 4; Skuldre og rumpe. Dag 5; Bryst, mage og legger + intervall.  Som dere ser så er skuldre og rumpe i fokus. Vanligvis kjører jeg høyfrekvens trening (hver muskelgruppe flere ganger pr.uke), men nå føler jeg for å ha en liten periode med litt flere øvelser pr. muskelgruppe og litt mer «pumping». Jeg trener ikke armer isolert da jeg ikke vil ha dem større og dessuten er de med i både rygg, skuldre og brysttreningen 🙂 I tillegg til dette skal jeg ha en langkjøringsøkt hver tiende dag for å holde «løpeformen» ved like. 4-6 km lett jogg. Jeg er så motivert for å kjøre på nå! 😀

I forhold til maten så skal vi kjøre i gang ny sukkeravtale frem til jul. Vi skal nyte julen fult ut så da er det fint å gjøre et godt forarbeid. Frysen er full av fisk så jeg blir å fortsette med fisk hver dag. Relativt høyt karbinntak og passe mengde protein og fett. Fremover vil jeg ha hundre prosent utbytte av treningene mine og det krever BRA og NOK mat. Jeg har blitt så inspirert til å lage smoothies nå, så det blir nok en del av det også fremover.  I løpet av neste uke skal jeg lage et innlegg om maten min gjennom en dag for dere som er interessert i det 🙂

Super motivert!! 😀

PS: har du fått med deg nyheten fra 2xu, med høyere liv?? I’m in love!1415603782

VIRKELIGHETEN KALLER

IMG_0023-001

Jepp, da er jeg trygt hjemme igjen etter en reise på til sammen tjuefire timer. Tre fly, venting, shopping og innsjekking og utsjekking av bagasje og oss selv. Mye styr, men det må jo til om man vil hjem igjen.

Vi landet halv ti i dag formiddag så nå er målet for dagen å holde seg våken til kvelden. Prøve å snu døgnet tilbake så fort som mulig. Det er jobb igjen fra i morgen av så det er bare å hive seg rundt. Virkeligheten kaller! Selv om ferie er digg så er det godt å ha en hverdag man faktisk er glad for å komme hjem til. Ingenting er som norsk frisk luft. I tillegg setter jeg veldig pris på å kunne sette meg ned over alt og ta på ting uten å føle at jeg må vaske meg på hendene, hehe.

Nå føler jeg meg motivert for å legge en god plan for treningen og kostholdet de neste ukene samt litt andre prosjekter. Nå som vi har hatt to uker med mye avslapping og kos er det digg å komme tilbake til gode rutiner igjen. Mer om det senere.  Mailboksen hyler også etter å besvares så jeg har litt å ta meg til de neste timene. Fra i morgen blir bloggen oppdatert hver dag som normalt.  Ønsker dere en fin onsdags kveld! 🙂

BOKSING SOM CARDIO – ENKELT !

Du trenger ikke å være opplært, sterk, rask eller spesielt flink for å bruke boksing som cardio. Det eneste du trenger er lyst og energi! Jeg elsker denne treningsformen og bruker den ofte. Både som oppvarming og til fettforbrenning som en del av treningsøkta for å få opp  pulsen. Avanserte teknikker er ikke nødvendig, du får opp pulsen godt av å slå så hardt du kan og sparke alt du har.

Jeg har laget et forslag til en liten fettforbrenningssekvens du kan prøve deg på. Ikke stress med at du ikke er proff. Det handler om å bruke kreftene og å gi alt! 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Start med ti slag pr.arm og fem spark pr.bein i tre omganger før du tar en liten pause. Deretter kjører du dette:
♥ 40 sekunder slag i ansiktshøyde, høyt tempo
♥ 10 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 5 spark på hvert bein så hardt du kan
40 sek pause

♥ 40 sekunder slag i magehøyde (bøy i knærne), høyt tempo
♥ 15 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 10 spark på hvert bein så hardt du kan
♥ 10 spark på hvert bein i høyt tempo
1,5 min pause

♥ 1 min slag i brysthøyde, høyt tempo
♥ 15 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 15 spark pr.bein i brysthøyde så hardt du kan
♥ 10 spark pr.bein i høyt tempo
♥ 20 spentshopp

Etter dette kan du kjøre en omgang til med alle tre delene om du vil, eller avslutte med noe annet. Vær kreativ og gjør noe du syns er moro! Slag og spark er noe som virkelig gir meg adrenalin og det er nesten sånn at man ikke kjenner man er sliten før man er ferdig. Jeg elsker dette !

Boksehansker er veldig greit å ha for å unngå såre knoker. X-life har flere typer, men disse er min favoritt. Jeg bruker dem både selv og på kunder, og de passer de fleste hender. De er ikke for tynne og ikke for tykke. Perfekt til privat bruk og slag på hard og stor sekk (og folk :’D) . Har du en treningspartner kan dere også bruke thai pads. Den ene holder dem oppe og den andre slår. Artig med partnertrening også ! Dette er ikke komplisert folkens. Prøv det ut! 😀

BASSENGTRENING, MAT OG SVETTE

Hei igjen alle sammen !
Det er allerede en uke siden sist jeg hadde oppe dataen..Utrolig merkelig følelse. Dagene flyr virkelig når man er på ferie. I tillegg er det veldig uvant å ha helt fri fra mailen utenom en dag i uken. Det har ikke skjedd siden jeg startet som PT. Men jeg må innrømme at det føles innmari digg å kunne slappe av ved bassenget i sola uten å føle at jeg må sjekke mailen til en hver tid. Nå skal jeg bare nyte de siste dagene her i Thailand ♥

wpid-20141108_171810 wpid-20141108_173219

Vi holder oss (relativt ;)) aktive med bassengbading, mye gåing og noen treningsøkter. Jeg er ikke med gutta på gymmet hver gang men blir med på en styrkeøkt her og der. Behovet for å pumpe jern er ikke så stort når jeg nærmest svetter ihjel hver eneste dag. Væsketapet er så stort når det er så varmt at det nesten er en jobb å drikke nok vann. På bildene over driver Gøran med akrobatikk (:D) og jeg med dips i bassengkanten. Man kan bli litt rastløs av latmannslivet og 😛

wpid-20141113_135542-1 wpid-1415908013157

Vi har vært på både «Trick eye» museum og i et opp-ned hus innimellom soling og spising. Gøy å se litt forskjellige turistatraksjoner. I går spiste vi den BESTE middagen ever. Svinefilet med rødvinsaus, sopp, asparges og potetstappe. Holy moly. Jeg ble veldig dårlig for noen dager siden så jeg har fått litt redsel for thaimat. Da er det greit å kunne safe med noe innmari godt kjøtt ♥ Fyyyy søren så godt! Rødvinsaus – det skal jeg jaggu meg lære meg å lage.

wpid-snapchat-7872828602633465655 wpid-snapchat-5665170979648551975

De to siste bildene er fra i dag. Jeg smakte coconut shake – og jeg lover dere kjære lesere – det er noe av det beste jeg har drukket! NAM! skulle gjerne hatt et kokostre i hagen, så glad som jeg og min kjære er i kokos i alle former. Jeg kom nettopp inn døra etter en intervalløkt på hotellets treningsrom. Sprintintervaller i denne varmen er ikke å anbefale, det kan jeg si. Men jeg gjennomførte og det føles godt, bortsett fra at man svetter i førti minutter etter fullført økt… Haha. Ikke tull en gang. Uansett litt deilig med litt me-time på mølla med trance på øra. Avveksling fra thaidamer som roper «massaaaaas madame??» og lyde av airconditionen som står på konstant. Jeg blir nok aldri kvitt behovet for å være helt alene i blant.

Til tirsdag styrer vi nesa hjemover. Det er en lang reise hjem, men det gjør ingenting når jeg har en kattepus hjemme og verdens beste jobb som venter på meg. For å ikke snakke om min elskede som selvsagt blir med hjem, haha ♥ Vi blogges folkens ! God helg!

VIDEO; ER DET TID FOR ENDRING?

Hei alle sammen !
Jeg har laget litt videoblogger på forhånd så dere skulle få video som normalt mens jeg er på ferie i Thailand. I denne videoen snakker jeg om varsellamper du bør se etter. Kanskje det du driver med av trening og kostholdsregimer ikke bidrar til noe bra?

BEKLAGER CB-SKILTET I BAKGRUNNEN ! Det er ikke ment som reklame og skulle egentlig ikke være med i bildet. Kameravinkelen på Ipaden var bredere enn jeg kunne se mens jeg filmet. Ja, vi liker øl her i huset, men i denne settingen passet det ikke helt inn. Beklager! :’D

VIDEO; KNESTÅENDE HIPTHRUST M. STRIKK

God mandag folkens !
Jeg koser meg fortsatt i Thailand, men som jeg har lovet dere blir bloggen oppdatert noen ganger i uken likevel da jeg har forhåndsskrevet litt 🙂

Jeg geeker rundt på en del youtubekanaler og finner inspirasjon til nye øvelser og variasjoner, det samme gjør min kjære. Vi testet ut denne versjonen av hipthrust, inspirert av Bret Contreras. Når du skyter hofta frem, skvis rumpa så hardt du klarer før du slipper opp og skyter frem på nytt. Det er ikke alltid nødvendig med 100 g på stanga i vektbelastning for å bygge rumpe. Her får du fult fokus på å bruke riktig muskel uten hjelp fra hamstrings eller rygg. Tenk på rumpa di når du trener, ikke bare tenk på å ha mest mulig vekt! 😉

FÅ TRENT UTEN UTSTYR

Er du på ferie, på hytta, på biltur eller et annet sted uten tilgang på et gym eller noe form for ustyr? Tenker du at du ikke får trent når du ikke finner et gym? Der tar du feil !

Det stemmer kanskje at du ikke har nok belastning til å kjøre tung markløft eller benkpress, men det er faktisk enormt mye du kan gjøre kun med din egen kropp og ting rundt deg som belastning. Har du en gymboss timer kan du jobbe i tidsintervaller, ellers kan du bare telle reps. Under her finner du forslag til en treningsøkt uten utstyr.

IMG_0109 IMG_0716Tights // Genser (adlinks)
Varm opp med tøying av hoftebøyere og rumpe, noen reps på  knebøy med kroppsvekt, wallslides, glutebridge og goodmornings. Alt uten vekt.

♥ Pushups, 3 sett, max reps
♥ Eksplosive pushups m. klapp, 2 sett, max reps
♥ Supersett;
a) Gående utfall, 12 steg pr.bein
b) Jump squats, 10 stk
♥ Planke opp og ned på albuer, 3 x 12 reps pr.arm
♥ V-ups 2 x max reps
♥ Supersett;
a) Mountainclimbers, 2 x 40 sek
b) Burpees, 2 x 12 stk
Som avsluttning kan du ha full spurt opp en 60-100 meter lang bakke med rolig gange ned igjen. 5-6 ganger 🙂

Finner du ting som stativer/ trær kan du også legge til 2-3 sett med chins/pullups, enten negative eller vanlige reps. Trenger du belastning kan du ta på deg en sekk. Husk at det ikke alltid trenger å være jern du løfter opp og ned. Kroppen kan brukes slik den er, og blir det for lett for deg med økten over, øk antall sett, legg til vekt om du kan eller kort ned på pausene! Du trenger ikke et gym for å få trent – og selv om ikke denne typen trening er akkurat hva du vanligvis gjør så kan det være supert for kroppen din med noe nytt! 😉

UPDATE FRA VARMEN

image

 

wpid-1415299385522

image

image

Da ble det et lite bildedryss herfra!
Vi storkoser oss i varmen og spiser mye god mat. Det er helt sinnsykt varmt her, så trening er ikke det som frister mest. Men vi har fått til noen små økter og en del gåing til nå. I dag startet jeg og Mariann dagen med intervaller på mølla i det lille treningsrommet på hotellet. Heldigvis med aircondition, uten det hadde det ikke gått! Deilig å få beveget seg litt og innimellom avslapping og god thaimat 🙂

Bloggen blir oppdatert med ferdigskrevne innlegg i på søndag, mandag og onsdag. Neste fredag igjen skal jeg få ut et nytt bildedryss til dere herfra 🙂 Håper dere har det fint hjemme i Norge ! Vi blogges 🙂

VIDEO; FARLIG SAMMENLIGNING

Heisann !
Videonsdag utgår selvsagt ikke selv om jeg har ferie! Denne jenta har gjort forarbeid skjønner dere 😉
BEKLAGER CB-SKILTET I BAKGRUNNEN ! Det er ikke ment som reklame og skulle egentlig ikke være med i bildet men Ipaden hadde videre kameravinkel enn jeg trodde. Ja, vi liker øl her i huset, men i denne settingen passet det ikke helt inn. Beklager! :’D

PAKKET OG KLAR

IMG_1095IMG_9875

Da er baggen ferdig pakket med shorts, skjørt, kjoler, bikini og treningsklær. Jeg har bevisst valgt å ikke ta med meg flere gensere enn den jeg skal reise i. Nå skal det være varmt og ferdig med det! 😛

Xtreme musclespeed og shakeren er også med, i tillegg til betakaroten. Det er alt av kosttilskudd jeg har med meg. To uker fri fra vanene med selolje, zma og kreatin blir bare deilig. Mindre å tenke på – og drasse på. Et ekstra kick til trening og litt ekstra hjelp med brunfargen er alt jeg trenger for disse to ukene. Jeg er så flink til å ta kosttilskuddene mine til vanlig at to uker uten er ingen problem.

Nå er vi straks på vei ut døren for en siste treningsøkt før vi setter oss på toget til Gardermoen. Der blir vi på hotell til imorgen og drar videre derfra til Thailand. Jeg har ferdigskrevet en del innlegg som vil bli automatisk postet her på bloggen. På mandag, onsdag, fredag og søndag de to neste ukene blir det oppdatert her, enten med noe ferdigskrevet eller update fra varmen. Jeg skal ta masse bilder! Håper dere stikker innom bloggen selv om jeg ikke er hjemme 🙂

Jeg oppdaterer nok instagram (pt_julie) og facebooksiden min med litt bilder på turen. Følg meg gjerne der. Hade bra så lenge kjære lesere! ♥

FUKTIG ØKT OG ANBEFALING

Jeg kom nettopp klissvåt inn døren etter 6,4 km jogg. Nå er det ca 3 uker siden sist. De siste ukene har jeg kun hatt kortintervaller i treninga mi. Selv om jeg ikke har trent på såpass lang distanse på en god stund var det lettere i dag enn noen gang. Kroppen min begynner å bli godt vant med å bevege seg fort og det merkes godt på langdistanseløping også. Beina er dog ikke helt vant med påkjenning over såpass lang tid, så jeg hovner litt opp og holder mye vann i lårene. Så lenge jeg har sprinterbein må jeg regne med det 😉 Jeg syns det er så utrolig fascinerede hvordan kroppen tilpasser seg påkjenningen vi gir den!

Jeg våknet tidlig og kjente på at jeg hadde lyst på en lang løpetur, så da ble det slik. Det er drittvær her i dag med både vind og regn, men det er strengt tatt ingen hindring når man både har lyst og er frisk. Caps syns jeg hjelper veldig, så slipper man pisking i ansiktet hele tiden. Riktig bekledning er alfa omega!

IMG_1097IMG_1100Genser // Sokker // Capritights (adlinks)

Apropos bekledning. Som dere vet så får du 20% rabatt på et valgfritt  produkt hos x-life i helgen (siste mulighet i dag) og i den anledning har jeg en anbefaling å komme med. 2XU tightsen er kanskje blitt noe «alle» har, men jeg kan love deg at den er verdt pengene. Nå har den også kommet i flere farger i både lang modell og capri, blant annet mintgrønn og korall-ish. Jeg anbefaler derfor at du bruker rabattkoden «HELG20» og får deg en egen. De er perfekte til alle typer løping og sitter som støpt. Jeg velger alltid fra 2xu bunken min når jeg skal finne tights til løpeøkta.

Vi begynner å kjenne på reisefeberen her i huset. I morgen styrer vi nesa mot Oslo, og deretter Thailand på tirsdag. Det skal bli så deilig! Dagen skal derfor gå til siste rest av pakking, hårkur og litt diverse forbredelser 🙂 God søndag!

TRENING PÅ FERIE ?

IMG_8359-001

Nå som jeg snart reiser til Thailand får jeg stadig spørsmålet…Skal du trene på ferie?
Jeg er nok kanskje litt anderledes enn mange andre «treningsnarkomane» på dette område. Jeg liker nemlig å ta TOTALT treningsfri på ferie! Så fort jeg kommer meg ut av landet klarer jeg å koble ut og «glemme» vanene mine hjemme, og det føles helt naturlig. Når vi har vår årlige tur til Gran Canaria har vi trent en del, men det er fordi vi somregel har vært sammen med bodybuilderbroren min og mamma som liker best å få trent på ferie også. Jeg kan altså fint trene, men det er på ingen måte noe jeg må.

Både jeg og Gøran trener jo faktisk hele året hjemme. Uke inn og uke ut. Det er så sjeldent jeg har en uke treningsfri at jeg ikke kan huske sist for hver gang. Når jeg da først får sjansen til å være lat og bli brun, da er jeg førstemann til å benytte sjansen. Samtidig er det koselig å trene sammen med reisefølge om de vil trene. På bildene her ser dere familietrening in action på Gran Canaria. Jeg tar burpees og pappa slapper av på matta 😀 Når jeg og Gøran har vært alene på ferie har vi tatt totalt fri.

IMG_8172-001Gøran, pappa og mamma ♥

I og med at vi skal være i Thailand i to uker og i tillegg reiser sammen med et treningslad vennepar og bodybuilderbroren min så vil det bli noen treningsøkter mens vi er der. Det syns jeg er helt ok. To uker total treningsfri syns jeg blir lenge for meg personlig, men èn uke er helt topp. Jeg skal hvertfall få god tid til å bli brun, det er pri nr.1 !

Svaret på spørsmålet er altså: Jeg er absolutt ikke initiativtaker til ferietrening, men jeg kan godt bli med om andre skal. Derimot liker jeg å gå mye om jeg kan, gjerne kombinert med shopping og bading 😉

PS! Ikke gå glipp av halloweentilbude til x-life! 20% rabatt på en valgfri vare fra nettbutikken. Klikk på bilder under og kom til utvalget 😀
1414754465