NYTTÅRSVIDEO OG EVALUERING

Da er dagen her folkens !!
Den siste dagen i 2014. Det har jammen meg gått fort. Jeg har laget en liten nyttårsvideo til dere, så kan de som ønsker ta utfordringen om å lage sin egen.

Det beste med dette året er uten tvil det faktum at jeg har utfordret meg selv til å prøve nye ting og kommet meg godt utenfor komfortsonen. Det ønsker jeg å gjøre mer av i det kommende året. Det er utrolig utviklende å presse seg selv til å være litt ukomfortabel, og man vokser virkelig på det. En annen ting jeg er veldig fornøyd med i året som har gått er mitt eget forhold til mat og trening. Jeg tror aldri jeg har vært så avslappet som jeg har vært i år, samtidig som jeg har oppnådd gode resultater. For meg betyr dette veldig mye, ikke bare for min egen del, men også i forhold til hvordan jeg kan hjelpe kunder med å oppnå det samme.

bloggbilder ikke slett6

Jeg vet på forhånd at 2015 blir et år med mye mer kunnskap også, og jeg gleder meg som en unge til å ta fatt på nye studier og kurs. 2015 skal bli det beste året til nå!
GODT NYTTÅR FOLKENS og TUSEN TAKK til alle som har lest og leser bloggen min! ♥♥♥

TRE TIPS –> HELÅRSKROPPEN

IMG_9711

Hvert år er det jo sånn at alle snakker om sommerkroppen og bikiniformen, men hva med å jobbe med helårskroppen? Hva med å føle seg helt topp året rundt? Det slår jeg et slag for!

Å ta skippertak i siste liten funker sjelden bra. Jeg mener at om man spiser bra og trener jevnt over så vil man med tiden få en kropp man trives med. Hvorfor skal man være periodevis på diett, periodevis trene bra og periodevis «sulte» seg? Holder man seg aktiv og har et generelt bra kosthold så gjør det absolutt ingenting å skeie ut en gang i blant. Om man spiser dritt i to måneder og sulter seg en måned så blir det jo et evig styr. Jeg anbefaler å få inn gode vaner, finne sunn mat som man liker og få en god rytme på treningen som passer inn i hverdagen. Om man holder ting på det jevne er det mye lettere å slippe unne jojo-vekt og mye frustrasjon.

TRE TIPS MOT HELÅRSKROPPEN:
♥ Spis mat du LIKER og ha en fast rytme på måltidene som passer inn i hverdagen med jobb/skole/barn/trening
♥ Legg opp treningen slik at du trives med det du gjør samtidig som du blir utfordret
♥ Keep it simple! Du trenger ingen hyper fancy diett. Finn et regime du trives med og som passer deg og din hverdag!

Det sier seg selv at det å måtte hele tiden fremprovosere en sunn livsstil blir veldig styr etterhvert, samtidig som det blir uutholdelig tungvint. Kunsten er å tilpasse sånn at det blir enklest mulig for deg – da er det lettest å holde vedlike !

JULIE’S KICKSTART SMOOTHIE

Nå som jula er over kjenner jeg at jeg må stå i mot et aldri så lite antiklimaks. Jeg lever meg så inn i julen at det blir så innmari nedtur så alt er over. Men hva kan man gjøre? Det var koselig mens det varte, nå må vi styre nesa frem 🙂 Det hjelper å planlegge den kommende måneden og få tankene over på noe annet. Det er tross alt en hverdag som venter rett rundt hjørne. Nærmere presist fredag for min del. Da er det jobb igjen på Shapes. Det skal bli godt med hverdag igjen også, jeg skulle bare ønske vi kunne hoppe over vinteren.

Jeg tenkte å tjuvstarte på 2015 og målene mine for januar. Jeg startet dagen med sprint på mølle og en lilla smoothie med de sunneste ingrendienser. Nå er det slutt på sukker og enorme middagsporsjoner. Vel, jeg spiser stor middag til vanlig og, men ikke med påfølgende sjokolade og småkaker…;)

IMG_1557 IMG_1558

Her har du oppskriften på min kickstart smoothie!
♥ 1 håndfull fryste skogsbær
♥ 1 frossen banan
♥ 1 ss spirulina
♥ 1 ss gojibær
♥ 1 scoop vaniljeprotein
♥ vann til ønsket konsistens

Man kan si mye om spirulina og annen supermat men jeg syns det er en veldig enkel måte å få i seg mye næring på, og da spesielt når jeg lager smoothie. Jeg drikker ikke spirulina for seg selv, men som en supplement i smoothie er det perfekt. Så gir fargen meg litt ekstra god følelse og samvittighet 😉 GOD MANDAG !

IMG_1561

ÅRET 2014 – DEL 1

bloggbilder ikke slett1

I januar startet  vi året med en deilig tur til Gran Canaria med mine foreldre. Vi koste oss med soling, mat og trening. En deilig start på året. Når vi kom hjem begynte jeg å delta på kettlebellsaltimer og gikk jevnlig en gang i uken. Februar kom brått på, og jeg husker det skrantet på motivasjonen på treningsfronten. Jeg fokuserte på styrke og hadde mange tunge økter i tillegg til kettlebelløktene. Jeg brukte også mye tid på tøying, siden det å komme ned i spagat var ett av målene for året (som forøvrig ble glemt bort med tiden).

IMG_8814-001

Så kom MARS, en av de tyngste månedene i året, spør du meg. Jeg sleit litt på matfronten og hadde mye vondt i magen. Jeg brukte en del tid på å finne ut hva slags mat jeg reagerte på. Dette var veldig demotiverende, men jeg trente likevel som normalt og prøvde å holde rutinene vedlike. I denne perioden gikk jeg litt opp i vekt og følte meg generelt ikke så bra. I min desperasjon leste jeg mye om hormoner, deriblant kortisol og leptin, som jeg også skrev en del om. Jeg gikk også totalt ut av komfortsonen og hadde også min første saltime  på Shapes – «Bootymandag».

bloggbilder ikke slett2

I april ble ting litt lysere for meg. Jeg kuttet ut avocado, riskaker og cottage cheese og magen min kom på rett kjøl igjen. Jeg trente veldig bra og koste meg fortsatt med kettlebelltimene. I tillegg var jeg coach for Elin Brandsfjell som debuterte i bikinifitness og stilte med råbra form. En gøy opplevelse og meget vellykket diett og oppkjøring. I denne tiden var jeg også i god gang med å redusere fettprosenten med minst mulig anstrengelse. Det skrev jeg mer om siden.

IMG_9659

MAI ble en litt roligere måned for meg treningsmessig. Jeg jobbet mye både på senter og på nett og hadde mye fokus på det. Jeg kuttet ut kettlebellen og brukte en del tid på å finne nye rumpeøvelser. Jeg og Gøran startet også på prosjekt «90 dager uten sukker» som skulle vise seg å bli en sann suksess ! Vi dro også til Sandefjord for å heie på min kollega Cathrine som debuterte i bodyfitness for team Shapes.

bloggbilder ikke slett3

JUNI ble nok en hektisk måned på jobb. Dette viste seg å bli den måneden med flest pt-timer i hele 2014. Jeg følte jeg var på gymmet til alle døgnets tider, haha. Jeg trente mye ute og startet ofte dagen med sprint på bane. Bloggen ble pepret med innlegg om hvordan man bør måle sin egen fremgang og at man skal støtte seg selv på veien mot mål og være sin egen støttespiller – noe som var vel så mye til meg selv.

IMG_9665-001

Så kom sommeren og JULI, min favorittmåned.
Jeg brukte mye tid på sprint og koste meg i solsteika. Jeg fikk en liten sommerferie og den ble tilbragt på Gørans hjemsted på Byremo. Der slappet vi av og nøt livet. På bloggen var det mye snakk om nakenhet og selveksponering, en sak som opptok meg veldig på det tidspunktet. Jeg fremsto antakelig for mange som en konservativ gammel kjerring, men meningen min måtte likevel frem.
DEL 2 AV MIN  ÅRSKAVALKADE KOMMER SENERE! 🙂

MINE MÅL FOR 2015

IMG_1359

Da har jeg lagt hode litt i bløtt og tenkt meg nøye om.  2015 skal bli et SUPERT år, det har jeg bestemt meg for !

Målene mine for i år var litt hårete og uten noe særlig plan. Da sier det seg selv at det ikke går så bra, eller hva? Jeg glemte dem rett og slett helt bort i løpet av året. Jeg tror at nøkkelen for å lykkes med mål for året er å dele opp i mindre perioder slik at man ser «enden av tunnellen». Blir det for langt frem så tror jeg det er vanskelig å motivere seg til å stå på jevnt og trutt. Slik er det hvertfall for meg.

Jeg har tre hovedmål for 2015, og to av dem vil jeg dele med dere.
1. Holde en god helårsform.
2. Utvide opplevelses- og oppnåelsesbanken min. Flere store og små opplevelser og oppnåelser! Det tredje handler om firmaet mitt så det liker jeg å holde for meg selv 🙂

IMG_9960

Jeg starter med å skrive ned mål for januar. Så skal jeg fortsette å sette meg mål måned for måned gjennom hele året som tar meg nærmere hovedmålene. Den siste dagen i hver måned skal jeg skrive månedresultatet på bloggen slik at jeg hele tiden holder det vedlike og ikke glemmer det bort. Smart, eller hva?

Målene mine for januar er derfor følgende;
♥ Fortsette med sukkerprosjektet
♥ Gjøre èn ting jeg ikke har gjort før
♥ To kortintervalløkter pr.uke

Mål som å trene styrke så og så mange ganger og slike ting er ikke nødvendig lenger har jeg funnet ut. Jeg har god struktur på både trening og mat. Disse tre målene skal jeg klare gjennom hele januar. Det er viktig å sette seg mål som både er gjennomførbare OG som tar deg nærmere hovedmålet.

Hva er DINE mål for året?

PÅLEGGSFAVORITTER OG 2.JULEDAGSØKT

Jeg kommer helt inn i min egen boble når julen er her. Det er nesten så jeg glemmer hele bloggen, mailboksen, kameraet og alt av dagliglivet. Helt merkelig! Men deilig og. Skikkelig julemodus. Nå har jeg imidlertid hevet meg rundt og trålet meg gjennom mailboksen likevel. Er man selvstendig næringsdrivende så kan det ikke nytte å glemme hverdagen heller, men holde ting litt i sjakk. Deilig å ha det meste av januarforberedelser klare til full oppstart fra januar av med nye og gamle kunder! Jeg gleder meg 😀

Men først skal jeg nyte de siste juledagene på Byremo og tyne det siste ut av julen for i år …:) ♥

IMG_1536

Jeg kan forresten melde om konstant full mage, enormt god appetitt, godt humør, mye latter og massevis av snoperier! Noen mener det er vondt å være mett – jeg mener det er en en sann velsignelse. Tenk  å ha tilgang på så mye mat at man kan spise seg (stapp)mett! Vi er jo heldige! Jeg vil heller være stappa enn sulten 🙂

IMG_1545 IMG_1548

Vi har hatt julefrokost hver dag i julen hjemme hos mamma. Der er det fult med alt man kunne ønske seg av pålegg. Mine favoritter er sylte, sursild, brunost  og aspikk  på nystekt rundstykke. Ikke sammen, vel og merke 😉 2.juledagsøkta er gjennomført, den besto av gående utfall, skuderpress, omvendt roing, pushups, pull through og litt ellipse. Er det bare meg som har helt uendelig med energi etter all denne maten? Jeg elsker det ! 😀

I dag skal vi på middag hos Gørans tante i Eiken med verdens koseligste gjeng! Ønsker alle en kjempe koselig 2.juledag ♥

JUL SLIK DET BØR VÆRE

Desktop781798713_10152448044766574_9096414667445684637_n wpid-snapchat-7732181932481107632.jpg

Jeg håper alle mine lesere hadde en fantastisk feiring i går ♥ Det hadde jeg!
Jeg har spist uendelige mengder mat, godteri, kaker og klementiner og storkost meg med familien min. I tillegg fikk jeg masse fine gaver og jeg finner virkelig ikke ord for hvor takknemlig jeg er. I kveld kommer også min kjære på middag hos mamma, noe jeg gleder meg veldig til. De kommende dagene blir fylt med sosiale sammenkomster og masse god mat ♥ Jeg ELSKER denne høytiden, og jeg kjenner virkelig ro i kropp og sjel til å nyte alt sammen. Håper det gjelder dere også. Slapp av og NYT  ♥

JULESANG OG OPPFORDRING

Da er den store dagen her, selve julaften!
Jeg føler ikke jeg har fått dette godt nok frem på bloggen i år, så jeg gjentar det jeg skrev på facebook igår:

«Jeg har sagt det før og sier det igjen, både til oppfølgingskunder på nett og på senter, og til alle som leser bloggen: Ikke sløs bort julen på å gi rom for stress og vonde følelser rundt mat, kropp og trening. Julen er en så liten del av året! Nyt tiden med mat, drikke, søtsaker, venner og familie. Når du blir gammel er det de minnene som vil få deg til å smile, ikke alt du angret på at du spiste eller all sjokoladen du nektet deg. Legg bort dårlig samvittighet og slapp av sammen med de du er glad i! Julen er til for å nytes og det bør alle gjøre mener jeg. Januar kommer fort nok! Kos deg med GOD samvittighet!»

Jeg har store planer om å spise store mengder kalkun, tilbehør, riskrem, sjokolade og alt jeg måtte kommer over og bare KOSE meg! Jeg håper du gjør det samme 🙂

Til slutt vil jeg dere en liten julesang med dere som egentlig er til min kjære. Det er viodeoonsdag så da deler jeg den her 🙂 Nyt julen og spre kjærlighet ! ♥

SISTE ØKT FØR DEN STORE DAGEN

IMG_0134

Jeg er personlig ingen an av hipthrust med masse vekt. Har jeg for mye vekt så er det fort gjort å la hamstrings ta over mye av jobben som vi vil at rumpa skal gjøre. Jeg har alltid en vekt som tillater meg å ha helt kontroll på rumpa og muskelkontakten. Hva er egentlig poenget hvis ikke så lenge målet er å trene rumpe? I glutebridge kjører jeg gjerne med tyngre vekt, for der er det mye lettere for meg å kun bruke rumpa. Jeg er kanskje litt rar, men så gjelder det jo til syvende og sist å finne det som passer en selv 😉

Den siste treningsøkten før den store dagen så slik ut:
♥ Dynamisk oppvarming og rumpeaktivering
♥ Step ups på høy benk 4 sett, 8 reps
♥ Hipthrust, 1 sek hold på topp 4 x sett, 16 reps
♥ Pull through Myoreps
♥ Gående utfall sidelengs, 3 sett, 12 reps pr.bein
i supersett med
♥ Jump squats, 3 sett, 12 reps

Økta ble utført på Gørans hjemsted, Byremo. Der skal vi spise biffmiddag med familien hans i dag, også skal jeg kjøre hjem i kveld og feire jul med min familie i morgen 🙂 Perfekt jul♥ Nå skal jeg bare NYTE god mat, drikke, snop og det beste selskapet jeg kan be om. Min fine familie og svigerfamilie ♥ GOD JUL !

Til slutt – Sjekk denne videoen til Bret Contreras. Han har et meget godt poeng her!

HJEMMEØKT OG LUNSJTIPS TIL DEG !

Denne økta kjørte jeg selv for ikke så lenge siden, så jeg kan virkelig anbefale den for deg som vil få kjørt magemusklene dine skikkelig ! Det eneste du trenger er din egen kropp og en treningsmatte. Min er av typen som ikke sklir på parketten, noe som er en stor fordel når du skal gjøre disse øvelsene. En gymboss er også veldig kjekt å ha for å holde styr på tiden eller om du jobber i intervaller.

bloggbilder ikke slett

Jeg gjorde følgende (kjør annen hver arm/bein):
♥ Dynamisk planke, 8 reps pr.arm (video her)
♥ Ettbeins beinhev, 10 reps pr.bein
♥ Sideplanke, 15 hoftehev pr.side
♥ Høy planke, ta på tå på motsatt side, 8 reps pr.arm
♥ Knebøy med hopp, 16 reps

Denne runda kjørte jeg gjennom tre ganger og for hver runde økte jeg med 3 reps på hver av øvelsene (pr.side/arm/bein). Jeg hadde ca 1,5 min pause mellom hver runde. Når alle rundene var gjennomført satte jeg timeren på 30 sekund og kjørte så mange spensthopp jeg rakk før tida var ute. Tok en liten pause og gjentok to ganger. Voila! Ferdig trent 🙂

Etterpå kan du kose deg med en proteinrik smoothie! 😉
Det du trenger er 2 dl havremelk eller vanlig melk ♥ 1 stor scoop sjokoladeprotein ♥ 3 ss havregryn ♥ 1 ss kakao  ♥ 2 ss kokosmelk ♥ solsikkefrød, gojibær og nøtter til topping. Enjoy !

IMG_1400

SLITNE BEIN OG PÅFYLL

God søndag !
I skrivende stund sitter jeg her med en utrolig sliten kropp, spesielt bein og rumpe. Jeg har fått til mange knall gode økter denne uka i tillegg til to solide løpeøkter (1 mil og 6 km) så nå kjenner jeg at jeg må ha litt hvile. Det er en veldig viktig del av treningen folkens – nok hvile! I perioder har jeg så mye energi at jeg fort trener masse og glemmer bort hvilen, men så kommer somregel smellen senere. Det er i grunn like greit å sørge for  å hvile før det går så langt…;)

IMG_0115

Beina mine har gått gjennom tung knebøy, tung rumensk markløft, høyrep lett rumensk markløft, burpees, bulgarsk utfall, haugevis av hipthrusts, løping OG rulling med foamroller denne uka! Jeg er nesten imponert over at de fortsatt henger på, haha. Her har jeg på meg kompresjonstights fra Skins. Sitter som støpt – akkurat slik en kompresjonstights skal ! Nå får du den til kun 299 kr og du sparer hele 600 kr. Genseren er såå digg. Baggy og litt lengre bak enn foran.

IMG_0104

Jeg fikk heldigvis fylt på med litt kosttilskudd før jul. Det var tomt for både zma, kreatin og selolje så det var på høy tid! Dette er tilskudd jeg bruker daglig så jeg blir liksom litt satt ut av spor når jeg plutselig er tom. Note to self; skriv ned når boksene begynner å bli tomme så jeg får bestilt i god tid 🙂  Begynner du å gå tom er det lurt å bestille nå, så har du det når det nye året starter! Når du har alt du trenger er det lettere å komme raskt inn i gode rutiner 😉 God søndag !

IMG_1492

TRE SUKKERFRIE SORTER OG JULESMOOTHIE

På tirsdag hadde jeg en helaften i fred og ro hjemme etter jobb. Jeg har følt meg litt stressa i kroppen de siste dagene, så jeg avlyste alle planer for å rett og slett være litt alene og kjenne litt på «juleroen». Jeg hadde laget en ny sukkerfri kakemanndeig dagen før samt en sukkerfri pepperkakedeig, så da gjensto det bare å bake dem ut. I tillegg slo jeg til med sukkerfri kokosmakroner (oppskrift her!) og kokosmakroner med sukker. Så beroligende, stemningsfult og koselig! Julebakst gir virkelig ro i kroppen 🙂

IMG_1477 IMG_1481

Nå har jeg altså tre sorter å by på til gjester og til å gomle på selv selvsagt. Det er jo jul! 😉 Jeg har også lyst til å dele en julesmoothieoppskrift med dere som jeg har komponert helt selv. Den gir virkelig smaken av jul samtidig som den er mettende, proteinrik og sunn.

Du trenger;
♥ 1 banan
♥ 1 scoop vaniljeprotein
♥ 2 dl skummet melk
♥ Kanel, kardemomme, muskatnøtt
♥ 2 opphakkede pepperkaker (gjerne hjemmelaget)

Ha i alt utenom pepperkakene i smoothiemaskinen. Om den ikke er så kald kan du ha den litt i fryseren før du drikker den. Dryss over de opphakkede pepperkakene etterpå ♥

IMG_1445

 

MIN FØRSTE MIL

1503555_369347873232436_2361710695526208751_n
Antrekket for anledningen: Lang lilla 2xuLilla genser fra Craft (adlinks)

Jepp. På onsdag skjedde det altså. Jeg løp en hel mil for første gang, og det på 1 time og 4 min! I forrige uke løp jeg 7 km for første gang, og nå har jeg altså gjennomført dette også. Er det lov å si at jeg er stolt? 😀

Jeg delte løypa opp i fire etapper oppe i hodet mitt. Etappe 1 og 2 var tyngst da det var veldig langt igjen. Jeg måtte bite tennene kraftig sammen for å klare å se lyst på det hele. Stabeistet i meg våknet heldigvis. Det hadde vært for flaut å gi seg når jeg var på vei uansett. Mot slutten gjorde det småvondt i anklene og under kneskålene. Utover det gikk det overraskende bra når jeg kommer over halvveis og inn til «mål» !

Jeg har aldri vært noen løpejente og jeg har aldri hatt noe mål om å bli god til det heller. Styrketrening, tunge løft og sprint er det jeg har gjort mest av og er det jeg er best på. Kroppen min passer best til maks innsats over kort tid. Selvsagt på grunn av måten jeg alltid har trent …;) Å løpe denne typer distanser er derfor helt utenfor min komfortsone. Ikke bare fysisk, men også mentalt. Å skulle prestere over så lang tid er rett og slett uvant, ukomfortabelt og krevende.

IMG_1294

Så hvorfor gidder jeg dette? Det kan du lure på.
Jeg er veldig for å fokusere på det man skal bli god på, men samtidig så elsker jeg å teste min egen kropp og tøye egne grenser. Jeg vil ikke være begrenset på noen områder, jeg vil klare alt! Selvsagt ikke være best i alt, men du skjønner hva jeg mener. Når jeg trente kun fokusert på styrkeløft (lavrep og tunge, tunge vekter) var det ikke snakk om at jeg orket å løpe mer enn til postkassa (men på en annen side var jeg råsterk!). Det er flott å være sterk, men jeg vil gjerne være brukbar til andre ting også. Drømmen er at ingen fysisk oppgave skal være umulig 😉 Kanskje litt hårete – men hey… Det må være lov å sikte høyt.

Jeg kommer ikke til å fortsette med å løpe denne type distanser, jeg trives best med 4-6 km. Selv om hovedprioriteten min på trening er styrke, har jeg en løpetur hver tiende dag for å holde løpeformen ved like.

EN STYRKEØKT PÅ 35 MIN

wpid-snapchat-7259358063046936252.jpg
Har du dårlig tid, er du lite motivert, sliten eller lei? Kanskje alt på en gang ? Trening er kanskje det siste som frister av og til. Løsningen da er å gjøre det enkelt, kort og greit !

Her om dagen skulle jeg trene etter jobb og var HELT gåen i kropp og hode. Det var rygg som sto på planen og helt ærlig så orket jeg ikke en gang tanken på en lang økt med mange øvelser, tunge vekter og melkesyre. Noen dager er det topp med slike økter, mens andre dager er bare ikke snakk om. Derfor bestemte jeg meg for å velge to flerleddsøvelser som aktiverer flere muskler. Skal man ha en liten økt er det lurt å velge øvelser med omhu. Valget falt derfor på markløft og pullups. To tunge men utrolig gode øvelser.

Jeg kjørte lett oppvarming med litt dynamisk tøying før jeg hadde 5 sett med 5 reps i markløft og 4 sett med 10 pullups. Dette tok meg ca 20 min. Som avslutning hadde jeg 4 sprintdrag på mølla på 15 sekunder, trappet ned med 7 min gange og stoppet der.

Hele økta var ferdig på ca 35 min og satt igjen med en god følelse. Jeg hadde fått brukt kroppen, vært eksplosiv og blitt varm. Av og til er det mer enn bra nok ! Husk å ikke overanalysere øktene dine eller gjøre ting for komplisert – spesielt når du føler deg sliten. Det enkle er ofte det beste !

VIDEO; JULIE BAKER KAKEMENN FOR FØRSTE GANG

God onsdag !
Forrige uke utgikk hele videoblogginga. Det ble rett og slett ikke tid til det. Men – denne uka har jeg videoblogg til dere, og det er fra kakemannbakinga mi i helgen. Min første kakemannbaking helt på egenhånd! Dere er med andre ord vitne til et stort øyeblikk når jeg smaker på en av dem. MIN første kakemann! Oppskriften finner du i dette innlegget.

I videoer som dette kommer min sanne personlighet frem, så beklager hvis det blir litt mye for noen av dere! :’D

NY FAVORITTØVELSE + SUKKERAVTALE

Nå begynner det jammen meg å nærme seg jul og et nytt år. Jeg har allerede begynt å tenke litt på hva jeg ønsker for det neste året. For å komme videre og bli bedre er det viktig for meg å sette meg konkrete mål. Det gjelder både privat og med firmaet mitt. Det er gøy å tenke tilbake på hva dette året egentlig har bydd på. Hvor mye jeg har opplevd og lært, på godt og vondt. Det er det beste med å ha blogg. Man lagrer minner, tanker og opplevelser. Hvert år lager jeg et «oppsummering av året» innlegg, og det skal jeg gjøre i år også. Det kommer litt nærmere årsskiftet.

IMG_0128-001

Rosalilla sett fra Better bodies ♥ Topp & tights

Over til noe annet – jeg har fått en ny favorittøvelse. Step up på høy benk. Jeg prøver meg frem med forskjellige stillinger på overkroppen for å oppnå best rumpeaktivering. Til nå har jeg erfart at det faktisk varierer litt økt til økt hva som funker best den dagen. Kroppen er rar, men det er det som er gøy ! Jeg kjører helst høyrep eller færre reps med tung vekt. Da brenner det godt i bakenden. Just the way I like it !

IMG_1384-001

Husker dere jeg spurte om dere ble med på sukkerfri desember frem til jul? Hvordan har det gått? Jeg har hatt noen avvik, akkurat som planlagt. Vi har vært på julebord, jeg har besøkt bestefar også har vi hatt bakedag. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med min desember til nå med tanke på sukkerinntaket. Det har kun vært «gyldige» avviksdager og da har ikke inntaket vært stort heller 🙂  Denne uken blir det mer baking og julebord med Shapes på fredag. Så får vi se hvordan det blir med sukkerinntaket da. Jeg har laget sukkerfri pepperkakedeig til ikveld, så det bør ikke være noe problem 🙂 Jeg elsker å ha et kryss-skjema. Da har jeg liksom litt system og noe å forholde meg til ! Bildet er tatt for en stund siden så jeg har kommet lengre enn det står der. Tenk, nå er det bare åtte dager til jul!!! 😀

BOTTOM UP!

Folkens…
Jeg har steget inn i tightshimmelen. Jeg har jo, som dere vet allerede, et meget godt øye til Luciaven  både på instagram og når jeg så klærne på x-life. Da måtte jeg jo selvsagt skaffe meg noe fra merket, så valget falt på denne tightsen og denne toppen som dere ser på bildene under. Alt fra merket er onesize, så jeg slet litt med å se for meg hvordan dette skulle gå bra. Jeg føler meg ikke spesielt «onesize» akkurat. Pakka kom i posten og jeg kikket rart på tightsen jeg hadde i hendene. Den har et annet stoff på innsiden under rumpa og rundt. Dette «henger seg fast» på huden og gjør at den ikke sklir eller flytter på seg. Når jeg fikk den på og fikk justert den ble jeg stående å gape i speilbildet.

blogg 201434

Den er stram under rumpa slik at den blir fremhevet, og den strammer på helt riktig steder. Jeg vet ikke hva jeg skal si en gang, jeg klarer ikke beskrive dette med ord. Du tror kanskje dette er et desperat reklameforsøk, men jeg sier bare at du må prøve selv! Den er PERFEKT i livet i tillegg. Ikke stram og ikke lav. Toppen er utrolig søt og i en stil som er særegen og feminin. Det skal sies at hvit bh ikke var det mest classy valget, så jeg ser at en sportsbh med kryssrygg passer seg best. Jeg har aldri sett noen andre med slik topp før! Lengden på den gjør at man får vist frem de fine detaljene bak på tightsen – «Be YOUtiful».

Stående applaus, high five og rumpeshake til Lucia Aven som har fått frem dette merket!
Sjekk ut alle klærne her.

IMG_1343

JULETIPS – TRENING I JULA

I jula har det fort for å bli mye kos og lite aktivitet. Kos er det absolutt ikke noe galt i og det hører julen til. Men hva om vi kan kose oss og beholde formen på samme tid? Ja, takk! For min del blir dørstokkmila lengre og lengre jo kaldere det blir ute. Dette har jeg bestemt meg for å gjøre noe med i år. Løsningene som funker for meg er :

♥ 1. Tren sammen med noen. I mitt tilfelle – Gøran. Vi drar samtidig på trening. Når man er to er det vanskeligere å skulke.
♥ 2. Om jeg skal ha cardio eller jobber på kvelden så trener jeg GRY tidlig på morgenen, før jeg rekker å tenke over hvor lang dørstokkmila er!Desktop73

Også er det en annen ting som av og til kan være en utfordring i juletiden. Man er mer sosial enn normalt, noe som betyr at man skal hit og dit. Man får rett og slett mindre tid. For oss som som oftest trener på kvelden kan dette være en utfordring. Tiden vi normalt sett bruker på trening går fort bort til middager med venner eller film og lagekvelder. Løsningen på det? Dra på trening litt tidligere, eventuelt ta den igjen neste dag! Jeg skipper IKKE sosiale happenings for en treningsøkt så lenge jeg ikke er på konkurransediett. No way! Når tiden blir knapp gjelder det å bli knakende god på planlegging, rett og slett.

Så i tilegg til de to tipsene over, har jeg følgende tips til deg;
♥ 3. Planlegg uka di både med sosiale happenings og trening.
♥ 4. Vær aktiv når du kan. Om du ikke alltid får gjennomført en treningsøkt så kan du likevel få mye igjen for å være aktiv i løpet av dagen på en eller annen måte.

Så til tre nye julegavetips som jeg lovet forrige søndag!
blogg 201436
1. Topp fra Better Bodies. Finnes i fargene hvit, grå og svart – 149 kr.
2. Treningsmatte. Genial til hjemmetrening, på ferie, utetrening eller på gymmet ! – 199 kr.
3. Tights fra D-core med teksten; «Focus on your performance» – 599 kr.
Tre geniale julegver som passer for de som trener eller som vil begynne 😀

Innlegget inneholder reklame

VELLYKKET SUKKERFRI BAKST #1

Jeg nevnte at jeg hadde laget en sukkerfri kakemanndeig her om dagen, og i går bakte jeg dem ut. Vi hadde besøk av Gørans kamerat så han fikk også smake. De ble veldig gode! Dette var min første kakemanndeig som jeg har laget helt på egenhånd, så mestringsfølelsen bruset i kroppen når jeg tok dem ut av ovnen. De ble i tykkeste laget, men hey – hva kan man forvente første gangen? Disse koste vi oss med til Idol finalen i går kveld 😀

Desktop76

Jeg tok utgangspunkt i flotte og flinke Linda Stuhaug sin oppskrift men valgte bort speltmel fremfor hvetemel. Orginaloppskriften kan du se på bloggen hennes her, og her er min versjon:

♥ 60 g ekte smør
♥ 2 dl skummet melk
♥ 1 ts hornsalt
♥ 150 g sukrin melis og sukrin gold, ca halvparten av hver
♥ ca. 400 g hvetemel

Smelt smør, la det avkjøle seg litt. Bland så alt det våte og hell inn litt og litt mel mens du rører. I orginaloppskriften står det 120 g sukrin melis og 120 g sukrin gold, men jeg liker at de ikke er fult så søte så jeg tok en del mindre i min deig. La gjerne deigen stå ett døgn i kjøleskap. Kjevle dem ut til den er ca en halv cm tykk og trykk ut figurer. Jeg lagde «freestyle» hjerter da jeg ikke hadde former, hehe. Jeg kjevlet dem ikke godt nok ut så det ble ett brett og veldig tykke kakemenn. Men det var veldig godt!

Nå fikk jeg endelig bruk for den fine kakeboksen jeg fikk til jul i fjor 🙂 Det skal sies at det kun er 1,5 kakemann igjen etter i går… ;D Jeg er så glad for at flinke folk som Linda Stuhaug gidder å prøve ut forskjellige ting for å finne ut av gode oppskrifter uten sukker og som kan gjøres allergivennelige. Tommel opp for henne !

IMG_1376 IMG_1380

KOM LENGER I 2015

Har du nådd målene dine i år?
Har du kommet så langt du ønsket?
Har du holdt nyttårsforsettene du satte deg i starten av året?

2015 kan bli bedre enn 2014! Du kan nå nye høyder, bli bedre, sterkere, raskere og mer fit enn noen gang. Hva med å gjøre 2015 til det beste året til nå? Høres det fristende ut?

blogg 201435

Jeg tilbyr ingen magisk pille eller kur som gjør underverker på en uke. Jeg tilbyr hjelp med trening og kosthold som vil gjøre deg mer utrustet til å oppnå det du ønsker og oppfylle drømmene dine. Gjennom min hjelp skal du kunne prestere bedre og se bedre ut samtidig som du spiser god mat og har det bra – OM du legger inn jobben som kreves. – For det krever noe av deg.

Jeg har ledige plasser til oppfølgingskunder fra januar av, og nå søker jeg mennesker som ønsker å gjøre alvor av drømmene og målene sine. Er du motivert og gira på en forandring? Da er du kunden jeg ønsker meg! Vær rask med å kontakte meg, så reserverer jeg plass til deg som oppfølgingskunde fra januar av. Ønsker du kun en kostplan og hjelp med treningsprogram? Da er det også mulig. Se «diett og trening» i menylinjen for mer info. Vær rask der også, så slipper du lang ventetid.

Se mer info om oppfølgingen under «oppfølging» i menylinjen.
Kontakt meg på: din.pt@live.no – vær rask !
Ser frem til å høre fra DEG !

 

MIN EGEN MENTALE TRENER

God torsdag !
I dag våknet jeg med følelsen av at, I DAG er dagen for å sette en ny løperekord.  And so I did 😉

Da jeg skrev om treningen min så sa jeg at jeg skulle ha en langkjøringsøkt ca hver tiende dag for å holde løpeformen vedlike. Det har jeg gjort, men det har somregel blitt 5 eller 6 km, noe som i og for seg er langt nok for meg. Men som sagt så kjente jeg på meg at dette var dagen for å presse meg litt lenger!

Jeg sto opp, lagde en sukkerfri kakemanndeig og satt den i kjøleskapet. Drakk en liten shake med BCAA, xtreme musclespeed og kreatin og fikk på meg kompressjonsgenser, jakke, løpetights og sko. Så heiv jeg meg i bilen og kjørte bort til gymmet. Spørsmålet var da – 7 km på mølle eller ute? Jeg klarte ikke bestemme meg, så endte opp med å sende noen snaps til folk for å få litt hjelp; «joggetur ute eller inne? svar fort!». Selv om de fleste svarte inne (antakelig fordi det var minusgrader og sludd), svarte fine Karoline «ute!», så da falt valget på det. Med hjelp av Endomondoappen fikk jeg høre det hver gang 1 km var passert. Jeg løp den vanlige runda mi pluss en liten løkke som tilsvarte 1 ekstra kilometer.

IMG_1351Vest med hette – nyhet fra Better bodies (adlink)

Da jeg var kommet til 3,5 km begynte tankene å spinne. «Kom igjen’a… Dette blir litt i lengste laget. Du kan fint ta en snarvei og heller komme deg hjem å få gjort en av tinga du må få gjort…» Også videre også videre. Men så tenkte jeg; hva hadde jeg sagt om det var en kunde som tenkte slik? Samtalen hadde nok vært noe ala slik:

☺PT Julie:  Du, dette har du bestemt deg for å gjennomføre. Når du har satt deg et mål så kan du ikke sutre og klage.
☺Julies trassige hjerne: Ja, men jeg kunne ikke vite at jeg skulle bli så sliten.
☺PT Julie:  Det er 1 kilometer lenger enn du pleier å løpe. Det finnes ingen grunn til at du ikke skal klare dette.
☺Julie’s trassige hjerne: Jeg kan jo gå litt, det er ingen som ser meg fra veien.
☺PT Julie:  Hvorfor prestere dårligere når du vet du kan mer?

Dette var nok til å motivere meg selv til å fortsette. Holde et fint tempo og fullføre 7 km istede for 4, som jeg kunne ha gjort. Jeg digger at jeg kan kommunisere med meg selv på denne måten. Et nyttig verktøy når viljestyrken nesten svikter. Nå gleder jeg meg til å bake ut sukkerfrie kakemenn ! Om de blir vellykka kommer de selvsagt på bloggen 😀

IMG_1358

DET ER IKKE SVART/HVITT

Jeg linket til denne artikkelen fra Bret Contreras på facebooksiden min her om dagen og det var ikke uten grunn. Han skriver om alle øvelsene som har blitt frarådet av diverse personer med tonen «denne øvelsen må du ikke finne på å utføre». Om man skulle kuttet ut alle øvelsene som har blitt frarådet opp igjennom så hadde man omtrent ikke hatt noen øvelser igjen å ta av!

Problemet er at vi mennesker er så utrolig forskjellige. En øvelse som er knall god for meg kan være helt elendig for deg. Vi har forskjellig kropp og forskjellig forutsetning for å utføre forskjellige bevegelser. Ta for eksempel en person med skulderproblemer kontra en person med veldig funksjonelle skuldre. Tror du øvelsen upright rows (som har generelt dårlig rykte på seg) er like ille for begge to? Absolutt ikke! Sjokolade er usunt? Innholdet er ikke direkte næringsrikt, men spiser du litt så er det slettes ikke usunt! Skjønner du hva jeg skal frem til?

IMG_0097-002

Veldig få ting er svart/hvitt. Jeg påstår at så godt om ingenting er svart/hvitt !

Vi er forskjellige og har forskjellig kropp. Derfor kan man ikke si at «den og den øvelsen må du aldri finne på å gjøre» til en gruppe mennesker. Dette er noe man finner ut når man har en analyse på en spesifik person. Det er det jeg gjør som PT. Jeg finner ut hva som passer kunden best og hvilke øvelser han/hun bør unngå og eventuelt endringer i teknikk som må til.

Ikke utelukk øvelser bare fordi en kjent person har skrevet noe negativt om den. Det kan være den passer deg likevel ! Rådfør deg med en PT og få hjelp til å finne ut om det er ting du bør unngå – i forhold til DIN kropp!

JULIE’S SJOKOSMOOTHIE

IMG_1195

Jeg posta bilde av denne digge smoothien på facebooksiden min i går (bare et bilde fra en annen dag med en annen topping), så da tenkte jeg det var på sin plass å dele oppskriften også! Den har blitt en favoritt hos meg så den har blitt en gjenganger den siste uka.

Jeg brukte:
♥ 1 banan
♥ 4 ss kokosmelk
♥ 1 scoop sjokoladeprotein
♥ 1 ss kakao
♥ 1 ss linfrø
♥  Mandler (til topping)

Du kan fint tilsette litt sukrin gold om du ønsker den søtere, men jeg syns proteinpulveret og bananen gjør den søt nok i seg selv. Kakaoen gir i tillegg en fyldig og god sjokoladesmak ♥ Yum yum! Lyst på litt mer hint av kokos? Dryss over kokosflak til slutt! Mine tre favorittsmaker i hele verden tror jeg må være kokos, sjokolade og banan ☺

FESTLIG HELG OG NY UKE!

Desktop74

GOD MANDAG!
Vinneren av konkurransen min er kåret. Hun heter Solveig Jensen og er blitt kontaktet på mail! 😀

I helgen har det blitt usedvanlig mye festligheter, gitt!
På fredag hadde jeg en sen feiring av bursdagen min og på lørdag var det julebord med National Oil Well. Ikke akkurat en detoxhelg, haha ! Selv om desember byr på mange usunne fristelser så betyr det ikke at man må leve som en dass fra mandag til søndag. Helgen var moro og jeg fikk i meg mye mat, drikke og snacks. Nå er det derimot mandag og jeg startet dagen på gymmet med litt cardio for å kickstarte uka etter en natt med minimaaalt med søvn! Å sove lenge funker dårlig om man vil ha tilbake en god rytme. Riv deg ut av senga og få kroppen i gang, så blir du trøttere til kvelden 🙂

IMG_0078
Topp fra Better Bodies ♥♥ Skins kompressjonstights som du får nå til 67% rabatt (spar 600 kr!) (adlinks)

Ut av høye hæler og finstas – inn i treningsklær og joggesko!
Planen for dagen er som følger; Jobb på shapes med timer og kontor og en styrkeøkt på skuldre og rumpe. En veldig fin mandag skal dette bli!

I dagens økt skal jeg gjennom; Enarms pushpress m. hantel, sidehev i kabel, facepulls, glutebridge, kickback i kabel, rumensk markløft m. hantler og ja-nei maskin. Høyrep på alt. Gleder meg!

☺ Ha en fin mandag alle sammen!

VIXEN BLOGAWARDS, KONK OG JULEGAVER

God søndag !
Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke har nevnt Vixen blogawards her på bloggen siden noen har vært så snille å nominert meg. Først må jeg si at det ikke var meningen å bare overse nominasjonen, for jeg syns det er utrolig hyggelig å bli nominert! Jeg setter veldig pris på det. Jeg er dog veldig ukomfortabel med å spør etter stemmer og generelt be om hjelp til slikt, så valget falt rett og slett på å la være. Håper ikke dere som har stemt på meg tar det feil opp, for jeg setter pris på det. Denne type konkurranse og måten vinneren kåres på er bare ikke noe jeg er helt komfortabel med. ♥♥ Men tusen takk for nominasjon!  ♥♥

IMG_8741-001

☺☺I dag skal vinneren av konkurransen min om 6 ukers oppfølging på nett trekkes. Vinneren blir avslørt i morgen! Nå er det ikke mulig å delta lenger, dessverre, men alle deltakere er notert.  GØY at så mange har deltatt!

Så! Over til noe litt mer juleaktig 🙂
Jeg tenkte å servere dere tre julegavetips de to neste søndagene nå frem til jul! Så kan dere som sliter med å finne noe få litt hjelp på veien. Gaver er noe det koseligste jeg vet, og jeg venter på flere pakker i posten. Så utrolig enkelt å handle på nett! Det som er så genialt med x-life er at de ha gratis retur og bytte og 365 dagers åpent kjøp. Det er altså ingen krise om det du kjøper ikke passer eller faller i smak 🙂

blogg 201433

♥ En perfekt gave til de som har alt – OG som trener
En 1 kg’s proteindunk med SEKS smaker å velge mellom, og shaker med fint sitat på baksiden: «the only person you need to better than is the person you were yesterday». Om du vil gi denne gaven til en gutt kan enkelt velge sort shaker istede.

Keyla shapetights med høyt liv og perfekt passform. Fint rosa trykk bak og elastisk deilig stoff. Perfekt for jenter som trener eller som vil begynne 🙂

♥ Hva er bedre enn varme bein når det er kaldt ute? Deilige lange sokker er en fin julegave som både kan brukes på gymmet, på skitur eller hjemme. Du kan velge mellom flere typer og farger, men disse fra Kari Traa og disse fra Reebok er mine favoritter.