FROKOST/ LUNSJTIPS OG IHERB PAKKE

IMG_1904

Jeg har allerede lagt ut oppskriften på mangosalat, den finner du her. Denne gangen hadde jeg ikke salmalaks, men jeg hadde så innmari lyst på mangosalaten, så jeg kombinerte den med røyklaks! Salmalaks og ingefær er desidert best, men dette funket også veldig bra 🙂 Jeg kuttet opp laksen i småtbiter å hadde den oppi salaten, rett og slett. Om du sliter med søtsug etter frokost/lunsj så er laks og/eller egg noe du bør prøve å ha med i frokosten eller lunsjen din.  For meg og flere av kundene mine fungerer det enormt søtsugdempende! Verdt et forsøk, eller hva ? 😉

PS! Denne tightsen fra Better Bodies (finnes i flere farger) er på tilbud nå, UT DAGEN! You know what to do 😉

101CANON1

Ellers har jeg handlet litt på Iherb. Det er en evighet siden sist. Jeg var skikkelig på iherb-kjøret en stund og handlet i hytt og pine, men nå har x-life fått inn det meste av det jeg trenger så da er det ikke lenger nødvendig. Nå trengte jeg derimot litt andre varer. Quinoa, som er SVINDYRT i Norge, chiapulver og chlorellapulver. Quinoa kan fint erstatte ris. Jeg tenkte å prøve det i lunsjboksene mine eller i salater. De to siste skal jeg bruke i smoothiene mine.

IMG_1901

♥ Chlorella har høyt innhold av klorofyll som har flere fordeler ved seg. Det avgifter leveren og blodstrømmen, stopper bakterievekst, renser tarmen, blodet og åndedrettssystemet. Chlorellaens innhold av klorofyll, med enzymene klorofyllase og pepsin, samt kostfiber, fremmer sunn bakterieflora i tarmen, som utgjør stordelen av kroppens immunforsvar. Bekjemper anaerobisk gjær og sopp i tarmsystemet og motvirker forstoppelse.

♥ Chiafrø inneholder både antioksidanter, vitamin B, magnesium, kalsium og kostfiber, blant annet. I kombinasjon med vitamin-D er det også med å bedrer opptaket av kalsium. Om du sliter med forstoppelse kan du prøve å ha 1 ts chiafrø i et glass vann (la det stå litt til det blir gele-aktig) og drikke det. Med andre ord – et godt tilskudd i en hver smoothie eller granola!

Ingenting av dette er livsnødvendig, men jeg syns det er moro å eksperimentere med diverse sunnheter i smoothiene mine og tilsette litt anderledes superfood inn i hverdagen 🙂

ER DU 100% FOKUSERT ?

En ting jeg har lært etter mange år med styrketrening er at FOKUS er enormt viktig for å bygge muskler og øke i styrke. I det sekundet man trør inn på gymmet er det kun fokus på akkurat det man skal gjøre. Fokus gir økt prestasjon, man blir bedre på å lytte til kroppen og også til å presse seg.

Det nytter ikke å ha hodet alle andre steder når du skal yte max og få musklene til å virkelig jobbe. Du vil få mye igjen for å konsentere deg om det du skal gjøre.

Jeg merker det for min egen del, at nå som gymmet er overfylt blir det vanskeligere å fokusere. Man må stå i kø, man kommer i prat med folk og det er generelt mye distraherende elementer. Men hvem er jeg på trening for? Meg selv. Løsningen er derfor å ta på seg et headset og entre min egen boble. Usosialt og egoistisk? Kanskje. Men det er da jeg får de beste styrkeøktene. Pratingen tar jeg heller etterpå.

IMG_1885BB Topp // BB Tights  (adlinks)

Om man lar seg distrahere av håret sitt, sminken, hvordan rumpa ser ut i speilet, bildetaking, hva andre folk gjør, hva man skal ha til middag, den dumme tingen han/hun sa i går og what not – hvor får du plass til tanker på det du faktisk driver med her og nå?

Uten fokus er det fort gjort å…
– Trene for lett og underprestere
– Trene for tungt og med dårlig teknikk
– Velge feil øvelser
– Gi seg før man må

Ønsker du optimal fremgang er fokus rett og slett en veldig viktig ting. Kjenn etter hvordan alt føles ut, kjenn etter hvilke muskler du bruker, kjenn etter på at du blir sliten, at du kan tyne ut mer eller sette ned vektene. Vær til stede og bli kjent med din egen kropp og yteevne!

Er DU fokusert når du trør inn på gymmet ?

IMG_1884

 

MIN TRENING AKKURAT NÅ

Jeg er godt i gang med nye rutiner på trening og kosthold. Som jeg nevnte for dere så har jeg lagt en plan på begge deler som skal ta meg mot målet mitt for året – en god helårsform som jeg trives med 🙂

Jeg har lagt opp treningen litt anderledes enn hva jeg normalt sett ville gjort. Dette er fordi jeg har spesifikke øvelser jeg vil bli sterkere i og fordi jeg har behov for litt forandring. Oppsettet mitt nå ser derfor slik ut:

Dag 1 = Skuldre høyreps + rumpe høyrep + kortintervall
Dag 2 = Rygg – fokus på chins og markløft, lav-middels reps + legger høyrep
Dag 3 = Bryst – fokus på pushups eller benk + tung glutebridge + kjernetabilitet + kortintervall
Dag 4 = Joggetur 4-7 km
Dag 5 = Skuldre tungt middels reps +  rumpe høyrep + mage høyrep

IMG_0188-001

Jeg skal altså ha fire styrkeøkter pr.uke og med mer fokus på styrkeøkning i pushups, chins, markløft, militærpress og glutebridge enn vanlig. I tillegg har jeg lagt inn betydelig mer magetrening, noe som var på HØY tid. Lat når det kommer til magetrening? Der har du meg. Der er det rett og slett på tide å gjøre noe.  Beintrening er veldig nedprioritert fordi jeg får med beina på to av rumpeøktene samt når jeg har kortintervall. Quadsa mine er såpass volumiøse at der har jeg ikke noe behov for å legge inn mer arbeid enn de allerede får 😉

Jeg har valgt å ha samme øvelser nå i seks uker frem i tid, men med litt variasjon på repsantall. Jeg har også valgt ut øvelser som jeg vet funker bra for meg og som jeg trives med, men også øvelser jeg ikke mestrer så godt men som jeg vil bli bedre i. For eksempel plankevarianter. Mage er mitt absolutt svakeste ledd.

Målene forløpig er å nå min gamle pers i chins på 20 reps, pushups 10 reps med 20 kg på ryggen og + 1,5 cm rundt rumpa uten å øke rundt låra og uten å øke i fettprosent. Så får vi se hvordan det går 😉

VIDEO; LUNSJBOKS PÅ 2 MIN

Heisann !
Her kommer denne ukens videoblogg. Her lager jeg meg sunn og næringsrik lunsj på 2 min (ikke det en gang!) med foodprep boksene mine. Ingen kan si at det er tungvint eller tidkrevende å spise sunt. Alt det kreves er litt forarbeid 1-2 ganger pr.uke og et kjøleskap/frys. Neste uke skal jeg filme hele foodprepen min så dere får se hvordan jeg tilbereder alt 🙂

#1 – REDUSERE FETTPROSENT – MATVALG

IMG_0509

Etter innlegget mitt om «uvaner som kan ødelegge for deg» føler jeg for å gi dere en litt mer oppklaring og innføring i hva jeg mener er viktig når målet er å redusere fettprosenten.  Jeg vil presisere at dette er råd til deg SOM VIL REDUSERE FETTPROSENTEN, ikke til deg som kun vil ha en generell sunn livsstil (noe som gir mer rom for et friere kosthold og større matinntak 😉

Når man vil redusere fettprosenten sin må man forbrenne mer enn man spiser. Dette kan enten gjøres ved å øke treningsintensiteten/mengden eller å spise mindre. IKKE begge deler på samme tid.

Når man ligger i kaloriunderskudd (spiser mindre enn man forbrenner) er det viktig at den maten man spiser er næringsrik slik at kroppen får det den trenger for å prestere og fungere optimalt. Det holder i massevis med et moderat underskudd slik at du går sakte ned i centimeter. Et for stort underskudd vil bare føre til mye sult, søtsug, lite energi og dårlig yteevne – noe du ikke vil holde ut med over tid. Spis LITT mindre enn du pleier og ta deg god tid.

Når du skal velge maten du skal spise så bør du tenke på tre ting;
1. Det gir kroppen din nyttig næring som den trenger.
2. Det metter.
3. Du liker det.

IMG_1134-001

Ligger du i kaloriunderskudd og velger å spise mat som for eksempel pommes frites og kebab fra junkfoodsjappe så sier det seg selv at du bruker mye av dagskvoten din på mat som ikke metter i det hele tatt og heller ikke gir kroppen særlig mye næring. Velger du sunn, næringsrik mat vil du føle deg mye mer mett og tilfreds samtidig som du kan spise MER enn du kan om du velger fet, sukkerholdig og usunne matvarer.

Forslag til sunn og næringsrik mat:
♥ Protein = Kylling, karbonadedeig, fisk, reker, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, egg, proteinpulver
♥ Karbohydrat = Potet, søtpotet, frukt, bær, havregryn, grønnsaker, ris, couscous, riskaker,bulgur, kikerter, pasta, speltlomper
♥ Fett = Laks, makrell, omega3 tilskudd, avocado, kokosmelk, kokosolje, ost, nøtter, solsikkefrød, peanøttsmør, smør, rømme.

Grønnsaker som brokkoli, blomkål, tomat, selleri, purre, løk, sopp, asparges, kål, paprika, spinat og agurk  inneholder lite kalorier og fyller magen samtidig som det er stappet med vitaminer og fiber. Jeg pleier å si til mine kunder at de kan spise så mye de vil av dette så lenge det ikke fører til mageknip. Fyll på med grønnsaker til hvert måltid så får du ekstra vomfyll som metter.

IMG_1590

VIKTIG Å MERKE SEG; Om målet ditt er å ha en generell sunn livsstil mener jeg at det ikke er veldig kritisk hvilke mat du velger til en hver tid så lenge du spiser sunt og proteinrikt generelt. Når du skal redusere fettprosenten blir matvalg med en gang mye mer kritisk. Da har du tross alt bare en begrenset menge mat du skal ha pr.dag.

Om du ønsker å redusere fettprosenten så er det veldig smart å ha oversikt over hva du får i deg i løpet av dagen. Har man ikke en konkret oversikt kan man fort spise for mye eller for lite og dermed ikke nå målet sitt. Småspising og ureglemessige måltider fører også ofte til at ting sklir ut og ødelegger totalinntaket. Et fornuftig inntak kombinert med styrketrening er alfa omega.

NYTT PROSJEKT – MIN EGEN PT

Jeg er litt sånn at jeg liker å starte på noe nytt når jeg har hatt ferie. Gjerne et nytt prosjekt, nytt treningsprogram eller med et nytt kostholdsoppsett. Det er liksom en grei anledning til å starte på nytt! Denne gangen er intet unntak. Ferien er overstått og nå blir det lenge til neste gang.

Nå har jeg bestemt meg for å følge mitt eget program i seks uker. Jeg har styrt min egen trening lenge nå, men ikke med oppsatt eksakte øvelser, reps og sett fra uke til uke. Jeg liker å velge øvelser utifra «feelingen» den dagen jeg skal trene, men nå er det altså slutt på det. Nå skal jeg følge mitt eget opplegg slavisk (uten å fundere og gruble underveis og endre det titusen ganger!) . Mer om programmet mitt skal jeg dele senere.

IMG_0196-001
BB vestTights ♥ Inov-8 Sko (adlinks)

Når det kommer til kostholdet skal jeg følge en plan der og. Det blir nok en litt hard overgang da jeg har hatt det veldig fritt den siste tiden. Jeg skal ikke ligge spesielt lavt på noe som helst, rett og slett bare ha en fast plan å følge. Nå er målet å komme i en form jeg skal holde resten av året. Jeg er ikke helt der jeg foretrekker å være akkurat nå, så om jeg skal nå målet mitt krever det en innsats og rett og slett litt innsnevring her og der. Det betyr ikke salat og kylling eller tunfisk og eggehvitter. Det betyr god, sunn og fornuftig mat satt i system 😉

Jeg er fan av reglen «keep it simple» så det vil prege både mat og trening. Nå er jeg gira på å komme i gang ! Akkurat som oppfølgingskundene mine skal jeg ta målebåndmålinger hver fredag. Så får vi se hvordan det går- og jeg skal holde dere oppdatert 😉 God mandag !

1421935936

KESAMTRIKS OG NYHET

Heisann ! Nå er vi trygt hjemme igjen og jeg må helt ærlig si at jeg skulle gjerne blitt lenger. Vi fikk en uventet slutt på ferien vår og det hele føles uvirkelig og vondt. En ting er sikkert; man skal sette pris på hver dag man får. Å komme hjem til kulda var ikke  noe moro rett og slett. Det eneste positive med å komme hjem var å se igjen pusekatten min og sove i egen seng. Nok om det. Det er ikke negative ting jeg vil skrive om på denne bloggen.

Jeg har to gleder til dere i dag. Den første er et frokosttips. Syns du vanlig mager kesam er kjedelig? Istede for å kjøpe vaniljekesam og få masse ekstra sukker på kjøpet kan du bruke vanlig mager kesam, tilsette noen dråper vaniljeessens og sukrin gold. Voila! Der har du en mager, proteinrik og sukkerfri vaniljekesam. For litt ekstra yum-effekt – tilsett hjemmelaget granola (oppskrift her) og en oppkuttet frukt eller bær som du liker 🙂 Om noen lurer – ja, jeg er i sommerstemning og kommer til å spise frukt og søte frokoster fremover! 😛

IMG_8272

Den andre gleden jeg har til dere i dag er at mitt all time favoritt klesmerke har kommet med masse herlige nyheter som skiller seg veldig ut fra hva de har hatt før! Jeg elsker Better bodies, som jeg har sagt tusen ganger før. Det er absolutt det merket som pryder mesteparten av treningsgarderoben min 🙂 Den siste tiden har det strømmet på med nyheter fra dem, og her har jeg plukket ut det siste av det siste. Kjøper du en av de nye hoodiene innen I DAG får du hårbånd med på kjøpet i matchende farge! Sjekk ut hele utvalget fra Better Bodies her. Jeg lover deg du finner noe du liker 🙂 Toppen jeg har på meg på bildene under finner du her til en meget lommebokvenlig pris.  God søndag !

Desktop79

Innlegget inneholder sponsorlinker

WORKIN THE GLUTES

Før vi reiste hjem fikk jeg kjørt en knall god rumpeøkt. Jeg føler jeg blir bedre og bedre på å få skikkelig kontakt og kontroll på rumpeaktiviten, noe som er veldig motiverende og gøy. Målet med økta var å la beina slappe av mest mulig mens rumpa fikk gjennomgå. Med både sprintøkter, jogging og beintrening får beina mye hjuling, så denne uka har de fått slappe av. Men rumpa – den slipper ikke unna.

IMG_1813 IMG_1814-001

Økta så slik ut;
♥ Dynamisk oppvarming med rumpeakivering
♥ A) Step ups med full konsentrasjon på rumpa 3 x 6 reps
♥ B) Hipthrust 2 x 20 reps, 2 x 25 reps
♥ Kickback i kabel, 1 sek hold ute 4 x 12  reps
♥ Ettbeins strake markløft 2 x 12 reps
♥ Glutebridge 4 x 20 reps

Jeg kjører sjeldent, eller så og si aldri, mer enn 16 reps. Men jeg ble rett og slett litt inspirert an Natalia Melo sin facebookside og tenkte at i dag gjør jeg just som henne. Hvofor ikke gjøre noe nytt? Som jeg alltid sier – bare fordi det ikke er noe jeg på stående fot ville valgt selv så betyr det ikke at det ikke funker! 🙂

T-skjorta jeg har på meg er forresten noe av det mest behagelige. Uten tvil min favoritt treningst-skjorte sammen med denne. Jeg har den forløpig bare i hvit, men den finnes også i rosa, grå, sort og oransj. Sokkene mine finner du her. De matcher treningsbenken. Haha, små gleder!

IMG_1828

MIN MAT PÅ FERIE

♥♥ Først og fremst vil jeg komme med en oppklaring fra forrige innlegg. Når man skal redusere fettprosenten må man ligge i kaloriunderskudd (man må spise mindre enn man forbrenner). Det enkelste for å ha kontroll på inntaket sitt er å ha en kostplan å følge. Hvis man småspiser mellom måltider og utenom planen kan dette føre til at underskuddet ødelegges om man ender opp med å få i seg vedlikehold eller kanskje også mer enn det. Derfor er småspising lite lurt når målet er å redusere fettprosenten. Jeg sier ikke at alt man småspiser nødvendigvis er usunt, men det handler om å ikke ødelegge kaloriunderskuddet. Mer om dette siden! ♥♥

Over til min feriemat… Jeg må innrømme at det blir litt sjokolade og is i tillegg til annen mat. Både is og firkløversjokolade har det blitt. Men, så spiser vi egentlig veldig sunt generelt. Ferie eller ei. Dette er gårsdagens frokost. Kesam, cottage cheese, kokos yoghurt, mandler, saftig nektarin, mørk sjokolade og solsikkefrød. Skulle så ønske vi hadde kokos yoghurt hjemme!!

IMG_1842 IMG_1843 wpid-img_20150121_221923

Middagen her en kveld var kinesisk buffet. Der har de alt et hjerte kan begjære. Hvertfall mitt mathjerte, haha! Favorittavdelingen min er uten tvil utvalget av sushi. De har både maki, inside out (maki, bare med risen på utsiden), nigiri og sashimi. Kan du tenke deg buffet med sushi? Hvor bra er ikke det!? Ekstra kult er det at noen av makirullene er neonfarget. Vel, Gøran er ikke noe fan, men da er det greit at han kan kose seg med andre ting de har i den gigantiskte buffeten 🙂 Nå har vi bare en dag til her før vi styrer nesa hjem til kulde og snø. Jeg ser allerede for meg at det blir hardt å komme hjem til et litt annet spisemønster – uten sjokolade, is og restaurant hver dag. Men det skal nok gå fint! Det er jo en god anledning til å utfordre kokkeskillsa på kjøkkenet 😉

wpid-20150121_201240wpid-20150121_200645

UVANER SOM ØDELEGGER FOR DEG

IMG_1799-001BB Topp ♥♥ Shorts (adlinks)

Har du prøvd lenge å redusere fettprosenten uten hell? Føler du at du spiser og trener bra, men likevel får du ikke fremgang? Da kan det være at det er små ting som utgjør det som står mellom deg og resultatene.

Eksempler på uvaner som utsetter resultater:
– Et eller to med flak ost rett i munnen mens du skjærer det du skal ha på omeletten
– Å slikke skjeia som har stått i syltetøyet
– Skrape nugattien fra kniven over på fingeren
– De ekstra gaflene etter at magen har sagt stopp
– Twistsjokoladen i pausen på jobb

Dette er små ting som er HELT UBETYDELIGE dersom målet ditt IKKE er å redusere fettprosenten. Men om det er det som er målet ditt så vil disse tingene ha innvirkning på totalinntaket ditt. Når man skal redusere fettprosenten må man ha et kaloriunderskudd. Om man da får i seg små mengder ekstra kalorier i form av ting som nevnt over her, til stadighet, kan det bli nok til å ødelegge underskuddet. Småspiser du? Da kan det være smart å ta seg i det. Småspising handler mye om vane.

IMG_1805-001

Selv har jeg småspist til og fra siden jeg var liten. I fjor (etter nyttår faktisk, haha) gjorde jeg et oppgjør med det og bestemte meg for å slutte en gang for alle. Det var kjipt i en to ukers tid, så var det faktisk greit. Det handler av og til om å bare bestemme seg, og rett og slett slutte tvert. Måltidene smaker mye bedre når man ikke har småspist i forkant spør du meg! Dessuten gir deg meg en bedre oversikt over hva jeg får i meg, noe som er viktig når man har et mål.

VIDEO; DAGENS ØKT OG FROKOST PÅ GRAN CANARIA

Heisann folkens !
Her kommer en videoblogg fra dagens treningsøkt og frokostlaging 🙂 Jeg trente bryst og armer, noe jeg ALDRi gjør i en egen økt lengre. Fikk lyst til å gjøre noe jeg ikke pleier, så da ble det det! Litt ablegøyer ble det også, hehe 🙂 Håper dere liker videoen.

Nå drar vi på stranda for å slikke litt sol. Følg meg på instagram; pt_julie for hyppige updates fra ferien vår 🙂 Ha en fin onsdag !

«VINTERKROPPEN» OG MÅLENE FOR JANUAR

Jeg har det sånn HVERT ENESTE ÅR. Jeg blir litt ekstra «polstret» på vinteren. Dette kommer av flere ting.
1. Jeg blir uinspirert av vintermørket og mister litt lysten til å holde meg like aktiv som ellers.
2. Matlysten øker (og jeg kan spise STORE porsjoner!)
3. Is, snø og kulde gjør dørstokkmila ekstra lang.

Det er klart at det ikke er gøy å merke at man blir litt mer fluffy enn nomalt, men helt ærlig så begynner jeg å bli så vant med dette nå at jeg nesten ikke bryr meg lenger. Å gå opp og ned noen kilo er uansett det mest normale som finnes. Som jeg har nevnt for dere før så er jo ett av målene mine for året å holde en god helårsform, så jeg jobber med meg selv for å komme gjennom vinteren uten at ting skeier helt ut. Litt polstring er greit, men jeg vet med meg selv at jeg trives mye bedre når jeg spiser bra og holder meg aktiv. Sofasliting under pledd med kakao er kanskje digg i blant, men det er ikke en hverdag jeg ønsker å ha fra januar til april.

IMG_1756

Mitt tiltak for å unngå overdreven vinterpolstring er å holde meg aktiv samt å begrense sukker, og da er målene mine for januar gode å ha. Som jeg sa rett før nyttår; jeg skal sette meg mål måned for måned som hjelper  meg mot hovedmålet – en fin helårsform. I kryss skjemaet mitt har jeg følgende ruter:

♥ Sukkeravtale – ikke noe godteri, sjokolade, is, kaker o.l. Generelt søtsaker. Sukkerfritt er helt ok.
– Dette har gått stort sett bra etter nyttår, med unntak av bursdagsfeiring og en filmkveld).
♥ To kortintervalløkter i uka.
– Her har jeg god rutine. Hver mandag og onsdag morgen før jobb).
♥ Èn joggetur i uka.
– Dette går også veldig fint. Vi har enda lite snø og de fleste veier er strødd).
♥ Fisk to ganger i uka.
– Til nå har jeg spist fisk fire-fem dager i uka, så her har jeg gjort en god innsats! Dette målet er gull for meg. Jeg lager matpakker og har alltid sunn og god lunsj på jobb).

Utover dette har jeg ikke tenkt til å nekte meg selv litt mer mat enn jeg spiser på sommerhalvåret, eller generelt begrense meg selv ut av det komfortable på matfronten. Så lenge jeg klarer å holde meg til disse fire punktene ut januar så er jeg fornøyd, tillegg til styrketreningen selvsagt. Som sagt så godtar jeg at kroppen har behov for litt mer mat i perioder, og det er også greit.

IMG_1745 IMG_1740Topp ♥ Tights på tilbud (adlinks)

Selv om jeg er på ferie på Gran Canaria denne uken skal ikke det hindre meg. Jeg har allerede spist fisk èn gang og det blir garantert fisk flere ganger også. Kortintervallene skal jeg ta etter styrkeøktene (èn er allerede utført), og joggeturen tar jeg på søndag når vi er kommet hjem hvis ikke det frister før. Jeg skal ikke la «VINTERKROPPEN» ta over «komfortkroppen» min!

Vet du at du pleier å legge på deg litt på vinteren? Du trenger ikke nødvendigvis å bekjempe det med nebb og klør – små, smarte valg kan være nok til at polstringen ikke blir så stor 🙂

MATHANDEL PÅ GC OG CAKEPOPS OPPSKRIFT

IMG_1735 IMG_1734

God mandag!
Her på Gran Canaria er vi i full gang med å nyte livet. Vi bor i leiligheten til mamma og pappa og har gangavstand til stranda, basseng, restaurant og butikken. Til gymmet er det ca 5 min å kjøre og til Puerto Rico sentrum er det ca 3-4 min. Med andre ord – helt innafor.

Første handel på nærbutikken hadde jeg samme dag som vi kom. Min frokost her nede blir somregel naturell yoghurt eller lett kokosyoghurt med frisk frukt eller nøtter. Denne gangen fikk jeg tak i quark- omtrent det samme som kesam. Jeg kjøpte også solsikkekjerner, pistasjenøtter og en nøtte- og fruktmix. Jeg fant også litt diverse ting som sukkerfri energidrikker og sukkerfri sjokolade (som var helt syykt god!). Jeg elsker å handle i utlandet. Så mye spennende matvarer – og frukten her er enorm.

IMG_1602

Egentlig helt off topic, men jeg MÅ bare dele en oppskrift med dere som faktisk er helt ok å ha til dessert i ukedagene! Rett og slett en naturlig søtsak på pinne. Inspirert av Linda Stuhaug ;

Snickers cackepops !
♥ 70 g dadler uten stein
♥ 2 ss sjokoladeprotein
♥ 3 ss fettredusert peanøttmel
♥ 2 ss kakao
♥ litt vann
sukrin gold om du vil (jeg syns det ble overflødig)

Bland alt i en blender eller med stavmikser til du får en seig masse. Tilsett litt vann til du får en grei konsistens. Kna deigen sammen til små baller og stikk dem inn på pinner. Jeg knakk grillspydpinner i to. Smelt sukkerfri sjokolade (søtet  med sukrin = mindre sjans for mageknip enn ved bruk av andre søtningsstoffer!) og vend dem i det. La det stivne i kjøleskapet og nyyyt 🙂

TILSKUDD I VINTERMÅNEDENE

IMG_1706

På vinteren får vi lite D-vitamin, noe som kommer av at vi har lite sollys og generelt mindre ute enn ellers på året. I månedene med «r» i bør vi ta d-vitamin tilskudd. September, oktober, november, desember, januar, februar, mars og april.  Bra inntak av vitamin D er viktig for ♥ skjelett ♥ hjerte og kretsløp ♥ immunforsvar ♥ treningsresultater

Treningsresultater sier du? Jepp!
Kortere reaksjonstid, økt hurtihet, utholdenhet og styrke samt bedre balanse. Kalsium spiller en stor rolle for muskelkontraksjoner (som det skjer en del av i løpet av en økt!), og for optimalt opptak av kalsium i kroppen trenger vi tilstekkelig med vitamin D.

IMG_1705

Vitamin D dannes når huden får sollys, så jeg får en liten innsprøytning nå som jeg er på Gran Canaria. Jeg har ikke dråpene med meg på ferie siden jeg har tilgang på vitamin D her, men når jeg kommer hjem er det rett tilbake til min daglige dose dråper. Jeg har dog med meg betakaroten i bagen, et tilskudd jeg tar hele året. Virkningen kommer ekstra godt frem nå som jeg får sol på skrotten. Jeg er ikke redd for å innrømme at det er viktig for meg å være brun. Siden pigmentene mine er litt skadet etter mange år med solariumsmisbruk kommer betakaroten veldig godt med ♥

Innlegget inneholder reklame

 

SISTE ØKTA FØR AVREISE + GRØNT TIPS

IMG_0100

Når du leser dette sitter jeg på flyet til varmere strøk. Jeg har forhåndsskrevet noen innlegg til de kommende dagene slik at bloggen skal bli oppdatert. Det kommer selvsagt oppdateringer herfra også 🙂

Siste økta før avreise er unnagjort og det ble rett og slett en helkroppsøkt. Deilig å få kjørt gjennom før man blir stillesittende en stund. Økta så slik ut;

♥ Chins + vekt, 4 x 3
♥ Pushups, 4 x max
♥ Bulgarsk utfall, 3 x 8
♥ Hipthrust i bootybuilder, 2 x 16
♥ Sidehev fra benk, 3 x 12
♥ Facepulls, 2 x 15
Avsluttet med 15 min på ellipse, bare fordi jeg hadde lyst 😀

IMG_1678

Har du problemer med å få i deg grønnsaker? Gjør det enklere med å lage deg ei dipp av mager kesam. Vi måtte spise opp en del grønnsaker før vi dro på tur, og da var dette en super løsning! Både agurk, gulrot, brokkoli, blomkål og kålrot egner seg godt til dipp. Bland en pose holiday dippmix i en boks kesam sammen med en ss sukrin gold (for å få litt rundere smak) så har du en perfekt proteinrik dipp så og si uten fett 🙂

AVREISE OG LUKSUS MIDDAGSTIPS

IMG_1708 IMG_1724Vest fra Better Bodies (adlink)

I morgen tidlig er det tid for avreise til Gran Canaria. Baggen er (snart) ferdig pakket med både bikini, treningsklær og gensere. Været kan være litt småkjølig på kveldene på denne tiden, så jeg har helgardert meg. Vi har et fast gym vi pleier å benytte oss av der nede, så jeg ser for meg at det blir noen økter der nå også. Det er rett og slett en kjempe stor garasjebygning som er innredet med old school apparater, frivekter, stor matte og en boksering. Jeg skal ta masse bilder så jeg får vist dere når vi kommer ned!

Nå, over til et middag/lunsjstips som lager fest i munnen 😀

IMG_1675 IMG_1674

Er du glad i sushi? Da er dette et måltid du bare MÅ prøve. Jeg ble introdusert til dette da jeg lagde sushi sammen med Gørans søster og det var en smaksopplevelse av en ny verden.  Sashimi med mangosalat ! Det var dette jeg la ut på instagram (pt_julie) her om dagen. Om du vil ha mer karbohyrater i retten kan du tilsette couscous i salaten. Det du trenger er følgende;

♥ Salmalaks
♥ Ingefær
♥ Ponzusaus (kjøpes ferdig), du kan også bruke soya

Mangosalat:
♥ 1 mango
♥ 1 avocado
♥ Vårløk
♥ Koriander
♥ Sesamfrø
♥ Litt chili om du vil ha den litt spicy

Bland alt og server sammen med oppskjært laks, ingefær og ponzu/soyasaus 🙂
Vel bekomme !

HEKTISK DAG OG PROTEINKAKAO

God torsdag !
Er det flere enn meg som sliter med å få opp øynene om morgenen for tiden? Jeg er egentlig et A-menneske og når jeg først har våknet er det liksom ok. Men de siste dagene har jeg vært som en zombie til lang ut på dagen. Nesten skremmende at det går an å bli så trøtt, jeg som normalt sett liker å stå opp grytidlig!

IMG_1690

For å sikre meg en god start på dagen lagde jeg meg en proteinkakao for å ha noe å våkne på. Den kom til rett tid! Oppskriften er veldig enkel;

♥ 2,5 dl skummet melk (eller annen melk)
♥ 2 ss sukrin gold
♥ 2 ss kakao
♥ 1 scoop sjokoladeprotein
♥ litt kanel

Bland alt i en shaker først så du får blandet alt godt. Hell det over i en kasserolle og varm opp på svak varme under omrøring. Perfekt start på en hektisk dag med mye som skal gjøres. Vi reiser til Gran Canaria på lørdag morgen, så her må det jobbes, skrives regnskap, vaskes klær og pakkes, alt før jobb i ettermiddag. Må får rævva i gir! 😀

Tightsen jeg har på meg får du på tilbud nå. Den har fin passform, pent strikk i linningen og glidelås nederst som gjør det mulig å brette den opp (perfekt for oss som trives best i capri!). Du får den i sort, blå, rosa og oransj.

Ha en nydelig dag ! 😀

IMG_1702

VIDEO; 3 TIPS – VEKTNEDGANG

I denne ukens videoblogg kommer jeg med 3 tips til dere som vil ned i vekt. Håper det er til hjelp! Også har jeg en liten tjeneste å be dere om. Gymmet jeg jobber på, Shapes Fitness er med i kåringen om å bli byens beste treningssenter. Gøy om dere vil legge inn en stemme her! ♥

Toppen min er en av nyhetene fra Bette bodies og du finner den her

4 GRUNNER TIL AT DU IKKE LYKKES

IMG_0844

Denne overskriften var skikkelig klikk.no, eller hva? :’D Jeg sier ikke at dette ER grunnene til at du ikke lykkes, men det KAN være. Så, uansett verdt å tenke gjennom.

1. DU FINNER OPP UNNSKYLNINGER
Tenk deg om… Grunnen til at du ikke spiste sunt og/eller trente i går, var det fordi du hadde dårlig tid eller fordi du var på kafe? Er det virkelig gyldige unnskyldninger når du tenker på hva slags mål du har satt deg?

2. DU VET IKKE HVA SOM KREVES
Når man setter seg et mål så bør man vite hva som skal til for å nå det. Uten å vite det så kan det være du gjør akkurat litt for liten innsats hele tiden. Om du f.eks. vil ned i vekt så kan det være du må ta ett kakestykke istede for tre litt oftere enn du gjør akkurat nå.

funny-workout-quotes-v7xe9rgz

3. DU UTSETTER DET
Mandag er ingen magisk dag. Den største forskjellen gjør du I DAG. Har du spist noe usunt til frokost, lunsj eller middag? Da kan du fortsatt spise sunt resten av dagen. Gjør endring fra det minuttet du innser at du har gjort noe som hindrer deg i nå målet! Det er menneskelig å feile, men husk å reise deg opp igjen å gå videre så fort du kan.

4. DU PRATER MER ENN DU HANDLER
Man kommer ingen vei med å bare prate om alt man skal oppnå. Lag deg en konkret plan og sett i gang. Sett ord ut til live gjennom handling. Et godt tips er å benytte seg av et kryss-skjema hvor du krysser av for hver dag du har oppnådd det du ville. Det kan også hjelpe å dra med deg en venn, så kan dere ikke svikte hverandre men heller dra hverandre i gang på tunge dager.

MITT BESTE RÅD FOR ENDRING AV LIVSSTIL

IMG_9967Tights // Topp på tilbud (adlinks)

Mitt beste råd for å endre og beholde en sunn livsstil?
GJØR DET ENKELT FOR DEG SELV!

Jeg visste i går at jeg hadde en hektisk uke i vente. Erfaringsmessig så blir det fort til at jeg kjøper lunsj på butikken, gjør mindre gode matvalg og generelt spiser ikke-optimalt i forhold til mitt mål når jeg ikke har gjort det enkelt for meg selv. Hvordan gjør jeg det enkelt for meg selv? Jeg lager mat i forveien slik at jeg har lunsjen klar hver dag og kjøtt og fisk i frysen som kan tas opp til middag/kvelds. Det som skjer da er at jeg utelukker situasjoner hvor jeg «bare må kjøpe noe i farta» eller «bare ta det jeg har». Bruker man en liten time på forberedelser så vil det fort føre til en uke med veldig bra kosthold kontra en uke med helt middels greit kosthold.

IMG_1670 IMG_1672

Etter familieselskap og feiring av svigerfar i går dro vi hjem og satte i gang med ukens forberedelser. For min del besto det av steking av seifeilet, laksefilet, grønnsaker og koking av couscous. Hvorfor couscous? Fordi det er laget på null komma niks, passer bra sammen med det meste og kan lagres i boks i kjøleskapet. Nå har jeg alle ingrediensene klare til ukens lunsjbokser:) og på toppen av alt – dette skjedde mens jeg så på mesternes mester på TV. Med andre ord – ikke noe stress i det hele tatt!

Mine tips er altså;
♥ Lag en ukesmeny for den kommende uken så du vet hva du trenger
♥ Stek opp kjøtt/fisk og legg på frysen for f.eks. 4 dager av gangen
♥ Varier med krydder, ris/pasta/potet/couscous og diverse tilbredning av grønnsaker for variasjon!

STRETCHING RUTINE OG NYHET

God søndag !
I helgen har jeg jammen hatt leserrekord og vel så det, takket være innlegget mitt om noe av det som provoserer meg mest. Utrolig gøy å få så god respons på noe jeg brenner så mye for!

Denne uken har gått i ett med mye jobbing. Det er jo tross alt januar og det følger med yrket. Jeg har en lei tendens til å heve skuldrene og bli veldig anspent i nakke og rygg når jeg jobber mye, og det blir ikke noe bedre når det kaldt i tillegg. Løsningen er derfor avslapping, tøying og avspenningsteknikker. I tillegg har jeg jo min kjære som kan bidra med massasje og det er meget etterlengtet akkurat nå. Jeg har startet dagen med litt pilatesøvelser og tøying denne uken og det er godt å kjenne på hvor avslappende og deilig det er.  Jeg vet ikke med deg, men jeg har hvertfall veldig behov for en kattestrekk i blant 😉  Se videoen under om du ønsker tips til en rutine du kan prøve selv.


 
blogg 201438-001

Tights // Topp  // Yogamatte (adlinks)

Tightsen jeg har på meg her er av merket Rohnisch, og vet dere hva? Nå har de kommet med en ny kolleksjon med rumpeløfte-effekt. Dere husker kanskje jeg skrev om Luciaven tightsen min som har felter sydd inn i stoffet som strammer på riktig steder? Det ser ut til at de har brukt noe ala samme effekt her bare ved hjelp av sømmer. Denne var den som først fanget blikket mitt. Fine, freshe og vårlige farger, det kan vi like! Jeg syns det er kult med noe nyskapende design som ikke er oppskrytt men som faktisk løfter rumpa på ordentlig! Blir spennende å prøve noe fra den nye kolleksonen. Sjekk den ut her.

Til slutt; en funkygine-pose 😉 Nyt søndagen !
IMG_1655-001

HOME MADE WITH LOVE

IMG_1641

Denne uken har jeg gjort noe for første gang – nemlig å lage min egen granola/ frokostblanding! Denne skal jeg bruke som topping på smoothier, i kesam og i havregrøten tenkte jeg. Jeg ble inspirert av Jannicke Hustad men laget min egen vri av det jeg hadde i skapene. Her er min oppskrift :

♥ Julie’s granola ♥
– 4 ss solsikkekjerner
– 100 g havregryn
– 1 håndfull hakkede mandler
– 2 ss linfrø
– 1 ss cocosa
– 1 ts honning
– 30 g sukrin gold
– kanel og kardemomme
gojibær (etter steking)

IMG_1636

Jeg smeltet honningen og cocosaen og blandet det inn med alt det tørre. La det ut på stekebrett og stekte på 135 grader i ca 20 min. Jeg rørte litt rundt i blandingen innimellom slik at alt ble stekt. Etterpå avkjølte jeg på rist og tilsatte gojibær. Nå har jeg en liten ladning, men jeg må absolutt lage mer. Det smakte veldig godt ! Neste gang vil jeg tilsette mørk sukkerfri sjokolade også 😉

HOW TO: PISS ME OFF

Er det noe som virkelig kan provosere meg så er det bastante, tåpelige og løgnaktige artikler med enda teitere tittel. Artikler som består av skremselspropaganda og bullshit som gjør folk livredde for mat. Vi mennesker har en tendens til å ta ting til ytterpunktene når vi går inn for noe, og også ta alt vi leser for god fisk. Det er jammen ikke rart at man blir forvirret, spiseforstyrret og frustrert i dagens samfunn.

blogg 201437

♥ Først og fremst = DET FINNES IKKE EN USUNN MATVARE.
Det som eventelt gjør en matvare usunn er når man spiser for mye av den.

♥ For det andre = Å UTELUKKE MATVARER ER ABSOLUTT IKKE NØDVENDIG.
Uansett hvilke mål du har så er det ikke nødvendig å totalt utelukke matvarer fra kostholdet ditt (med unntak av diett mot fitnesskonkurranser). Igjen – mengden er det som er viktigst.

♥ For det tredje = NÅR MAN TROR AT NOE ER USUNT KAN DETTE FØRE TIL DÅRLIG SAMVITTIGHET
Noe som ikke er noe å bruke energi på i det hele tatt. Det fører ikke til noe som helst positivt.

♥ For det fjerde = 1500 KCAL ER INGEN GENERELL MAL PÅ EN DAGSMENY. DU BØR FÅ TILPASSET INNTAKET DITT TIL DIN KROPP, DITT MÅL OG DITT AKTIVITETSNIVÅ.
Det virker som 1500 kcal er et magisk tall i slankeverden. Det er det absolutt ikke, det er faktisk veldig lite for de aller, aller fleste. Rådfør deg med en PT, så får du tilrettelagt kosthold som passer deg.

IMG_1108

Jeg får vondt inni meg med tanke på alle de stakkars menneskene som leser disse latterlige artiklene og slutter med både brunost og nøtter fordi det er for mye kalorier, og sulter seg på knekkebrød og tomat. Jeg håper, håper, håper at det blir mer artikler om hvordan man skal lytte til sultfølelsen og velge smart mat istede for å lage seg masse rare regler som bare vil gjøre livet surt. En sunn livsstil skal gi glede og frihet, ikke mas, dårlig samvittighet og masse regler!

POSERING OG FROKOSTTIPS

Fra tirsdag til onsdag hadde jeg besøk av Elin som jeg coacher mot bodyfitnesskonkurranse i mars/april. Hun stilte i bikinifitness i fjor, så nå satser vi på en klasse høyere. Vi hadde poseringstrening sammen med Cathrine og ei treningsøkt på Shapes. Greit å få unna litt når hun først kommer sørover! Jeg elsker bodyfitnessposeringene. De er classy samtidig som de fremhever muskulaturen.

IMG_1620 IMG_1621

Vi hadde bryst, triceps og rumpe på planen og fikk kjørt oss godt. Vi fulgte planen som Elin har fått av meg så det var litt merkelig å trene sitt eget program, haha. Det var tungt hvertfall, det er sikkert. Spesielt for meg som trener lite bryst og spesifikt på armer. Uansett er det alltid bra med en økt i godt selskap 😉

IMG_1626 IMG_1627

Så – over til et frokosttips!
Noe så enkelt som omelett med seifilet og purreløk. Jeg brukte 3 egg, 1 seifilet (stekt på forhånd), litt paprika, salt, gressløk, permesanost og purreløk på toppen. Da var dagens fiskemåltid overstått samtidig som jeg fikk meg en frokost som metter lenge. Blir ikke bedre enn det ! Jeg anbefaler å ha ferdigstekt kylling/fisk/karbonadedeig i frysen så kan du enkelt ta opp når du trenger. Så slipper du å steke kjøtt/fisk hver eneste gang du skal spise det. Det er veldig tidsbesparende  å steke mye på en gang å ha liggende i frysen 😉

IMG_1616
Og du…? Ikke glem at du kan få et valgfritt produkt med 25% rabatt, SISTE MULIGHET I DAG ! Bruk rabattkode: 25 . Nettbutikken er full av freshe nyheter! Trykk på bildet under for å ta en titt 😉
1420197229

VIDEO; HVORDAN NÅ MÅLENE FOR 2015

I dag snakker jeg litt om hvordan man kan lettere nå målene man har satt seg for det nye året og unngå at det blir en kræsjlanding på alt sammen etter noen få uker.
Beklager dårlig lyssetting!

Cluet, mener jeg, er å sette seg delmål slik at man jobber aktivt mot hovedmålet hele tiden, istede for at målet er alt for langt frem. Da er det fort gjort å bli passiv og tenke at «jeg gjør det senere» og vips så har året gått og du står på samme sted. Små skritt hele veien vil ta deg til målet ditt 😉

Ønsker dere en fin onsdag ♥