MINE RÅD TIL PÅSKEUKEN

Mange av kundene mine har spurt meg hva de skal gjøre med maten i påska, og hva de skal ha i påskeegget. Jeg har stort sett samme svar til alle sammen, og det er følgende: (minner om at dette er mennesker som har et klart mål med trening og kosthold)

Litt påskekos er helt ok, det er tross alt bare èn av 52 uker i året. Samtidig som man unner seg litt ekstra mat eller snop anbefaler jeg å tenke fornuftig i forhold til mengde. Det er mengden som avgjør utslaget. Jeg vet av egen erfaring at om jeg spiser jeg mett i mage nummer en, to og tre (når jeg egentlig kun har èn) så er ikke følelsen god når man ligger på sofaen på hytta å lurer på hvordan man skal komme seg opp. Også kommer uka etter påske og tidenes cravings slår inn fordi man uken før har trykket i seg litt her og mye der gjennom syv dager på hytta.

960x

Mine råd er altså følgende:
♥ Bestem deg for 1 eller 2 dager hvor du skal kose deg med påskeegget ditt eller en bedre middag. Om du spiser snop over flere dager har det fort for å skape enorme cravings i etterkant, noe som vil gjøre det ekstra vanskelig for deg å komme back on track når påska er slutt. Ta et valg på hva og når du skal kose deg, så har du samtidig eid utskeielsen din!

♥ Prøv å tenk moderasjon.
Sjokolade er godt, men smaker det helt ærlig like godt når en hel plate er slukt? Nyt de bitene du tar, og kjenn etter på at det holder med litt.

♥ Hold deg aktiv!
Dette sier vel seg selv og er sikkert nevnt på alle påskeinnlegg på blogger landet over. Du kan fint slappe av i påsken, men pass likevel på at du har litt aktivitet i løpet av dagen. Husk; hverdagsaktivitet er bra i seg selv, du trenger ikke en milevis lang skitur eller hundre og femti spensthopp på badet 😉

OM DU FÅR LYST TIL Å «BINGE» / HIVE DEG OVER ALT SNOPET DU SER…
Prøv å sette deg inn i hvordan det vil føles etterpå. Er det verdt det? Vil du ikke føle deg så mye bedre om du tok noen biter og koste deg med dem?

God påske ! ☺

 

HELGEN OG NY UKE

Da var årets første konkurranse gjennomført, og min atlet Elin fikk 6 plass i bodyfitness -163 cm. Hun gjorde en kjempe god figur, så nå skal vi bare jobbe videre for å få formen enda bedre frem mot Oslo Grand Prix om to uker. De andre gangene jeg har vært coach på konkurranser så har jeg slitt med enormt mye nerver, nesten så man skulle tro at jeg skulle konkurrere selv, men denne gangen gikk det mye bedre. Jeg hadde med meg Gøran og han var en beroligende faktor 🙂 Nå er det bare å glede seg til neste konkurranse ! (Se flere bilder av Elin på facebooksiden min :))

IMG_0399-001 IMG_0412-001

Vi fikk tid til litt av hvert i Sandefjord, blant annet litt trening. Vi prøvde først på hotellets treningsrom, men helt ærlig så var det ikke helt det jeg kan tenke meg av utstyr der, for å si det pent. Når det i tillegg stengte kl.4 så bestemte vi oss for å ta en tur på Evo istede, og der fikk vi en god økt etter konkurransen på lørdagen. Når jeg følger et fast program så er det litt nedtur å ikke få gjort det man har planlagt, så det føles bra når vi fikk fullført det vi skulle. Det ble knebøy med strikk, rygghev, chins og litt skuldre. Knebøyen min øker jevnlig om dagen, og det er så gøy !

Desktop85

Antrekket er fra Better Bodies all the way, utenom skoene. Toppen finner du her i flere farger og tightsen her (jeg har brettet den opp) i flere farger. Det har kommet enda flere nyheter fra Better Bodies også, og de er jo selvsagt på ønskelisten min! Den rosa toppen i midten står uten tvil øverst. Se alle nyhetene her.

Ønsker alle en super mandag !

Desktop86

Ïnnleggget inneholder reklamelenker

HJEMMEØKT UTEN UTSTYR

Lyst til å trene hjemme i dag?
Da har jeg en økt du kan prøve deg på.

IMG_2439

Start med å finne en litt bratt bakke på ca 60-80 meter.
Varm opp med å jogge lett opp to ganger og gå ned igjen.

Så starter du med følgende:
1. Løp så fort du kan opp til toppen. Ta 15 knebøy og 10 pushups. Gå ned igjen.
2. Gjenta punkt 1.
3. Løp så fort du kan opp til toppen. Stå 30 sek i planke og ta 15 air squats. Gå ned igjen.
4. Gjenta punkt 3.
5. Gjør følgende øvelser uten pause mellom (gå inn om du vil):
♥ Sideplanke med 12-15 hoftehev pr.side
♥ 10-12 utfall bakover pr.bein
♥ 5-8 burpees
♥ 30-40 sek RKC planke (stram alle muskler)
♥ 8-10 eksplosive pushups
Ta 1 min pause og gjenta tre ganger

IMG_2417-001

Velg det repetisjonsantallet som passer formen din best. Avslutt gjerne med 30-40 min gåtur i godt tempo i frisk luft. Lykke til !  ☺

Tightsen på bildene over her er fra merket Luciaven, og den finner du her. Selv om den er onesize så føyer den seg fint til kroppen. Toppen er fra Better Bodies og du finner den i både blå, militærmønstret, oransj og lilla her.  Jeg elsker den. Det er mye nytt og fresht hos x-life om dagen. Denne nyheten står øverst på min ønskeliste for øyeblikket. 2xu med høyt liv, i LILLA og som CAPRI! Endelig er den her. Jeg var redd den kun kom i lang modell, men neida 😀

God søndag ! ☺

Innlegget inneholder reklamelenker

 

 

DIETTFROKOST OG SANDEFJORD OPEN

image

Jeg og Gøran befinner oss på Sandefjord Open i helgen som delegater backstage, så i dag blir det kun oppdateringer på facebooksiden min og instagram (pt_julie).

Vi er installert på Scandic for helgen og de har en fantastisk frokostbuffet. Litt kjedelig å ikke kunne ta fire tallerkener med pålegg, skive med nugatti og all slags frukt, men er man på diett så er man på doett! Fordeøen med buffet til frokost er jo at man KAN velge diettvennlig om man vil. Veldig praktisk 🙂

Hotelfrokost er slukt og de første lagene med farge er lagt. Da gjenstår det vare litt mer prepping, godsnskk, posering og avslapping før bikinijentene skal på. Jeg er ikke coach for noen bikinijenter i år, kun Elin Brandsfjell som stiller i bodyfitness imorgen for første gang. (gjett om jeg kjenner på nerver!!!) Men Evelina Eriksson stiller for teamet vårt i dag i bikinifitness debutant, så da er vi med å hjelper til med farge og prepping og det som skal til 🙂

i morgen kommer det er forslag til en hjemmeøkt til dere her på bloggen. Stay tuned!

HVORDAN BYGGE RUMPE UTEN Å BYGGE LÅR

Dette er et spørsmål som stadig tikker inn i mailboksen min. Hvordan bygge rumpa større uten å nødvendigvis få større lår?

«Problemet» vi står ovenfor her, er at de fleste rumpeøvelser også inkluderer bakside lår, og også fremside lår i flere tilfeller. Løsningen da blir å isolere rumpa mest mulig ved hjelp av riktig øvelsesvalg. Det er også viktig å lære seg og aktivere rumpa slik at lårene ikke tar over jobben, selv i rumpedominante øvelser.

Fakta er jo, som sikkert mange vet allerede, at øvelser som for eksempel knebøy, utfall, rumensk markløft og good mornings aktiverer lårene i stor grad, i tillegg til rumpemuskulaturen.

IMG_0387

Tips til rumpetrening:
♥ Kjør rumpeaktiveringsøvelser med lav belastning og mange reps, gjerne  med strikk. Kjenn etter at du virkelig bruker rumpa.  Eksempel: løft opp beinet mens du ligger på siden (både med strakt bein og med bøy i kneet), sitt på en stol mens du presser knærne utover (ha strikk rundt knærne) eller bruk en abduktormaskin (også kalt «ja-nei maskin»), ha en strikk rundt knærne og ta utfall til siden til hver side,  kickback i kabel (styr tåen ut til siden for bedre rumpeaktivering), knestående hipthrust med strikk og reverse hypers.

♥ Øvelser som pullthrough og kettlebellswing. Kjør eksplosivt og fokuser på å øke belastning slik at du blir sterkere. En god måte å få større rumpe på er å bli sterkere i den.

♥ Glutebridge med kettlebell eller stang er også en god øvelse som ikke aktiverer hamstring like mye som hipthrust. Også her har du gode muligheter til å kunne øke belastningen over tid.

IMG_0374-001

IMG_0379

Jeg må likevel legge til: ikke vær redd for å også bygge muskler i lårene! Om du føler du har for store lår så er det mest sannsynlig ikke musklene som gjør det, men fettet på lårene. Å ha muskler i lårene vil bare gjøre dem strammere og gi et bedre visuelt uttrykk. Jeg snakker av erfaring; når man kommer ned i fettprosent så er plutselig ikke lårene så store som man alltid har følt og trodd 😉

Genser fra Adidas (adlink)

IMG_0380

VIDEO; DU MÅ VITE PRISEN PÅ DET DU VIL HA

Heisann folkens !
Denne uka er jeg på plass igjen med videoblogg. Forrige uke utgikk og det er første onsdagen i år jeg IKKE har videoblogga! (Hater å ødelegge mønsteret, men, men).

Det jeg vil ha frem i dag er følgende:
Når du setter deg et mål – VIT HVA DET KREVER før du hiver deg på. Det kan være det krever mer enn du er villig til å ofre over tid. Om det gjør det så anbefaler jeg deg å finne et annet mål å jobbe mot som du VET du klarer å vedlikeholde og samtidig ha det bra.

Se mer her;

God onsdag !

PROSJEKT KANSELLERT OG DAGENS LUNJS

IMG_2428-001

Dere husker kanskje jeg nevnte at jeg var på koffeinavvenning?
Det holdt i hele 8,5 dag før jeg bestemte meg for å droppe det.

Jeg vet veldig godt at det handler om vane, at mitt veldige behov mest sannsynlig er placebo og at jeg egentlig er veldig velfungerende uten. Men, og det er et stort men… Jeg fant ikke noe glede i prosjektet og jeg så helt ærlig talt ikke hvor mye godt det kunne gjøre. Ja, jeg sov kanskje tyngre og ble trøtt tidligere på kvelden, men en stor glede var rett og slett tatt bort fra livet mitt. SÅ dramatisk føles det faktisk !

Det er noe med den gode kaffekoppen på pulten på kontoret, følelsen av det lille rushet som kommer etter en stund og de deilige, kalde redbulldråpene i pausen på jobb. Det er rett og slett små gleder i min hverdag som jeg har funnet ut at jeg ikke vil være foruten. Jeg har likevel kuttet DRASTISK ned på mengden for å få bedre effekt av dosen jeg har før treningsøktene mine, og det er bedre enn ingenting. Jeg har koffeinfri kaffe på morgenen og koffeinfri te i løpet av dagen om jeg er hjemme. Så koser jeg meg med en sukkerfri burn, monster eller redbull på jobb og før trening. Det er faktisk mer enn halvering av det inntaket jeg hadde før.
IMG_2432

Jeg liker utfordringer og jeg liker å ha prosjekter på gang, men dette prosjektet gjorde meg ikke noe annet enn miserabel. Ja, kanskje jeg er et stort offer for placebo avhengighet, men det får jeg heller være. Det er vondt å ikke føle seg som seg selv og det føles helt meningsløst å skulle avstå fra noe som gjør meg så glad. Så lenge det ikke hindrer fremgangen min eller ødelegger for meg så finner jeg ingen grunn til å kutte det ut. Nå har jeg hvertfall prøvd!

Jeg hater den setningen, men sier det likevel: Frøken Julie har bestemt seg for å gi opp koffeinstopp! Fra nå er det kun 100% fokus på jobb, diett og trening (og ikke på hvor lei, sliten og deppa jeg er på grunn av koffeinmangel! ☺)

IMG_2381

Så, over til dagens lunsj; så enkelt som det kan få blitt. Tunfisk i gele (mye bedre enn i vann, spør du meg), 2 egg og brokkolipurrè. Den lager jeg enkelt ved å koke opp brokkoli, tilsette masse krydder og gjerne også litt løk. Hell av vannet og mos med stavmikser. Voila! 😉

 

BIKINIKROPP TIL BESVÆR

Jeg er stor fan av «helårskroppen» og å ha en sunn livsstil som gir GLEDE, TRIVSEL og ikke minst at den HOLDER OVER TID. Ja, man kan gjøre mer innsats i perioder for å forbedre fysikken, men jevnt over mener jeg at man skal kunne ha det bra samtidig som man enten vedlikeholder eller jobber mot et mål.

Dessverre, og det sier jeg med et tungt hjerte, så er det fortsatt mange som streber etter en bikinifitness kropp med rippa mage, kutt i låra og spretten rumpe. Ikke noe galt i en slik kropp, men vi må forstå at slik bikinifitnessjentene (og alle andre som konkurrerer i fitness) ser ut på scenen er IKKE slik de ser ut året rundt! Det er derfor heller ikke noe «vanlig folk i gata» skal eller bør strebe etter!

IMG_2288

JA – du kan være stram og fit i formen og samtidig beholde menstruasjon, humør og energi året rundt.
—-> Du trenger ikke ned i unaturlig lav fettprosent for å verken se fit ut eller å være stram!!!

Det er STOR forskjell på en sunn, stram og fit kropp og en konkurranseform. Å prøve å bli som jentene på scenen når du ikke skal stå på scenen selv vil mest sannsynlig bli et miserabelt prosjekt og du vil bli enormt skuffet når du ikke klarer å holde den formen over tid. For det er fakta – svært få ser slik ut året rundt. Er det ikke da bedre å finne en form du trives i, som du klarer å vedlikeholde over tid ?

Vi er skapt til å ha litt fett på kroppen !
Ikke bare for å ha normal menssyklus, men også for å bevare et sterkt skjellett.

Jeg kan nesten love deg at for de aller fleste så er det ikke mye nedgang i fettprosent som skal til før man føler seg mer vel og er strammere i formen. Man trenger virkelig ikke å gå så hardt til verks som en konkurransediett for å komme i form. Konkurransediett er for oppkjøring til konkurranser, ikke året rundt !

1426689747

HELGEMAT FOR GYMROTTENE

Hei folkens !
Er det ikke deilig med helg? 😀

I går hadde vi en skikkelig deilig kveld hjemme med artistgallaen på tv og biff på bordet. Man skal gjøre forskjell på helg og hverdag spør du meg. Det ble ytrefilet, båtpoteter, stekt løk og sopp, hjemmelaga guacamole og salat. Helt fantastisk! Om du lurer på om det ikke var tørt uten saus – på INGEN måte! 😀

IMG_2389

Søndagen startet brått med oppvekking fra katten på utsiden som har sin egen lille alarm som lyder slik: mjao mjao mjaaaaooo mjaaoooo også videre, også videre helt til hun blir sluppet inn. Greit på en måte, for da kom jeg meg opp av senga og fikk brukt noen morgentimer på litt skole og forelesninger på kostveilederstudie. Fornuftig og produktiv start dagen som også fikk magen til å romle. Etter en liten titt i skapene fant jeg fort ut hva jeg ville ha til frokost – PROTEINLEFSE !

X-life har bakeuke denne uken, og det betyr rett og slett gode tilbud på alt til sunn baking! Deriblant også kokosmel og peanøttmel. Sjekk hele utvalget HER !

IMG_2395IMG_2409 IMG_2411

Denne har jeg laget mange ganger før i mange forskjellige former og smaker. Det er det som er så genialt. Man kan ha det pålegget man vil og tilsette salt/søtt og krydder, alt etter hvilke smak man vil gå for.  I dag ble det en søt variant med hjemmelaget peanøttsmør. Oppskriften, den kommer her!

LEFSE:
♥ 3 eggehvitter (stivpiskes alene)
♥ 1 egg
♥ 30 g kokosmel
♥ 10 g vaniljeprotein
♥ 2 ss mager kesam
♥ 3 ss sukrin gold
♥ kanel og kardemomme
♥ Litt vann til massene er formbar og litt seig
Bland alt dette og vend forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene. Smør blandingen ut på et bakepapir og stek i ca 10-15 min på 160 grader. I mens du venter kan du lage hjemmelaget peanøttsmør;

PEANØTTSMØR
♥ 3 ss peanøttmel
♥ 2 ss sukrin gold
♥ litt vann til ønsket konsistens
Dette smører du utover ferdig stekt lefse. Jeg hadde i tillegg på litt kalorifri karamellsyrup, men det er valgfritt. Her har du en veldig proteinrik, mettende og utrolig god søndagsfrokost 😉

IMG_2412 IMG_2413

1426689747

Innlegget inneholder reklamelenker

DERFOR BØR DU IKKE KOPIERE ANDRES TRENING

Bret Contreras la ut en status på facebooksiden sin i går kveld som inspirerte meg til å skrive litt om dette. Jeg vet at mange kopierer treningsprogrammene som de finner på bloggene og instagramkontoene til kjente fitnessutøvere eller de med størst glutes. Det er også de som googler Arnold Schwartsnegger for å finne bicepsprogrammet hans. Her er det noen ting vi ikke må glemme…

♥ De har drevet med trening i mange år og har masse erfaring.
Det sier seg selv at en nybegynner tåler langt mindre trening enn en erfaren utøver som har trent omtrent daglig i mange år. Programmet til Arnold vil derfor være overkill for en atten åring som begynte å trene forrige uke, og antakelig også for en som har trent et år eller to. Kjente fitnessfolk har mye erfaring og grunnlag i sekken, derfor trener de som de gjør nå. De trente mest sannsynlig ikke likt når de var nybegynnere.

♥ De kan ha andre svake/sterke sider enn det du har, og bør derfor trene anderledes.
Om du er kjempe sterk i hamstring så er det ikke smart av deg å trene etter et program for en som er kjempe svak i hamstring. Da fokuserer du jo på å styrke noe du allerede er god i. Enda en grunn til at andres program ikke er det mest optimale for deg.

Desktop84

♥ Mange av idolene våre bruker prestasjonsfremmende midler, i små eller større doser (jeg sier IKKE alle!)
Dette kan gi dem bedre forutsetning for å tåle mer og tyngre trening og de får raskere fremgang. Man kan derfor ikke bli sjokkert om programmene til mange fitnessfolk ser helt uoverkommelig ut – de er nok ofte det for mange som ikke bruker noe form for unaturlige midler. Dette er en god grunn til å ikke sammenligne seg med alle du ser på insta… Det er forskjell på kropper som får tilført dopingmidler og de som ikke får det.

♥ Mange av «idolene» våre LEVER av å være fit.
Mange har hele hverdagen til disposisjon for å trene som de gjør og spise som de gjør fordi de lever av kroppen sin. Mange har ikke en hverdag slik som oss med jobb, stress, barn og sosiale ting som krever krefter og som gjør at vi ikke kan prestere like bra på trening som dem, og heller ikke få like mye tid som dem.

♥ Alle har forskjellige gener
Et eksempel – Ikke alle responderer dødsbra på knebøy når målet er å bygge rumpe, selv om det kanskje funker for enkelte. Vi har forskjellig genetikk, og treningen bør legges opp der etter.

Konklusjon?
Få et treningsprogram som er tilpassset
– DITT utgangspunkt og kropp
– DINE sterke/svake sider
– DIN hverdag

CONFESSION TIME

Er det en ting jeg har inntrykk av at dere lesere elsker, så er det innrømmelser. Da er vi isåfall flere om det! Ingenting gleder meg mer enn å innse at andre er like uperfekte som meg selv (mohaha). Og hvis jeg kan gi noen bedre selvtillit i dag – da gjør jeg det med glede.

♥ FØR FOTOSHOOTEN MIN for noen uker siden bestemte jeg meg noen sekunder for å kjøre stram diett frem til den var overstått, for å se best mulig ut. Jeg fant ut noen sekunder etterpå at «drit i det. Jeg skal fremstå slik jeg ser ut akkurat nå». Så får vi se på sluttresultatet om det var rett av meg (hehe). På selve dagen fikk jeg jo selvsagt mensen og var super vannete. Så, noen strengt diett i forkant hadde mest sannsynlig vært bortkastet uansett.

♥ PÅ EN DÅRLIG DAG kan jeg ta det litt personlig og bli bittelitt lei meg om jeg får en mindre følger på facebooksiden min eller på instagram.  Det føles nesten som at en person rett og slett har sluttet å like meg. Helt ærlig så er det utrolig flaut å innrømme, men det er sant.

bloggbilder ikke slett8

♥ JEG SLITER MED Å VÆRE TÅLMODIG når mennesker forventer medfølelse og sutrer om ting de kun kan endre på selv. Jeg vil si selv at jeg er sympatisk og empatisk, men det virker som det stopper der. Jeg er allergisk mot krokodiller og bulls(hit).

♥ JEG HAR BIKINITRUSER I TO FORSKJELLIGE STØRRELSER, rett og slett fordi rumpa mi minsker og hever, alt etter hvor flink jeg er med maten (det er den det går hardest utover). I stede for å trykke den inn i en for lite truse er jeg like godt ærlig med meg selv og har to størrelser på lager.

♥ JEG ER FOR RASTLØS for yoga, meditiasjon og alt som har med sånn pustegreier, avslapning og rare posisjoner å gjøre. Jeg trives med å ha masse tanker og «rot» i topplokket, uansett hvor populært det er med «indre ro» om dagen.

Sånn, det var det!
Håper du føler deg bedre nå ! 😛

«OPTIMALT» FREMFOR TRIVSEL ?

Det er fort gjort å ta det man gjør til ytterpunktene og sluke alt man kommer over av råd og tips. Nå om dagen er det ikke akkurat lite å få tak i av artikler om trening og kosthold, og masse «dette MÅ du» og «dette må du IKKE». Med andre ord – det kan fort bli stressende og et slit å drive med trening og sunt kosthold.

Om du er blant dem som kjenner på mismot rundt dette, at det føles mer som et mas og noe negativt fremfor noe som gir deg noe bra, da bør du lese videre.

Å være i fysisk god form og få resultater trenger ikke nødvendigvis bety at du gjør alt perfekt hele tiden. Du trenger heller ikke sprengtrene, sultespise og eleminere masse forskjellig mat fra kosten for å få fremgang og leve sunt. Du trenger ikke følge absolutt alle råd som blir gitt i hytt og pine her og der.

IMG_0301

Har du tenkt på at det faktisk er viktig å ha det GØY med det du gjør? Undervurderer du viktigheten av TRIVSEL?

Du trenger ikke føle at du ikke gjør ting bra nok om du velger en fjelltur fremfor en beinhard styrkeøkt en gang i blant. Ja, styrketrening er det som bidrar mest til forming av fysikken, men er det ikke viktig å ta ting litt på lysten og i blant? Det er selvsagt supert om du har lyst til å trene styrke hver økt, men det er strengt tatt ikke noe galt i å ville gjøre noe annet innimellom

Husk på at alt trenger ikke å være optimalt hele tiden. Har du et mål så er det helt klart ting du bør prioritere foran andre ting, men i det store og det hele så er det lov å gi seg selv litt pusterom. Om noe som er «optimalt» i følge boka men ikke gjør deg glad,  men heller tar fra deg gleden, da mister det sin hensikt.

♥ Hva er bra med målet ditt om jobbingen mot det gjør deg stressa og deppa?  Tenk litt på det…

MAT SOM TRIGGER

WhippedPeanutButter-640x424

De aller fleste av oss har det. -Matvarer som trigger oss til å spise mer når vi først har begynt. Typiske eksempler – chips, peanøttsmør, sjokolade, nøtter og bakverk (brød/boller o.l.).

Jevnt over så spiser jeg fornuftig mengde og bra matvarer. Sunn, næringsrik mat og så lite sukker som mulig. Når jeg derimot får i meg en av mine «triggermatvarer» så er det akkurat som at viljestyrken og fornuften har hoppet av og stikket til skogs. Det er helt ekstremt hvor tydelig jeg merker dette. Hvis jeg får i meg peanøttsmør eller peanøtter (som er mine to triggere) så kan du vedde på at jeg spiser mye mer enn planlagt, og jeg sliter med å få stoppet.

funny-dog-picture-peanut-butter-jar

Jeg er sikker på at flere kan kjenne seg igjen, kanskje spesielt når bollen på bordet er fylt med sjokoladebiter eller du kommer hjem til mor og kjenner bollelukta.  Det er helt normalt å ha visse matvarer som gjør at man rett og slett «mister kontrollen». Jeg får ofte mail fra folk som er fortvilet over at de «skulle bare ha litt» og endte opp med å «tømme hele krukka/pakka», noe som selvsagt er frustrerende. Mitt beste råd for å unngå overspising eller ukontrollert inntak:

♥ Hold deg unna det du vet at trigger deg, finn heller alternativer.
♥ Eventuelt ha begrenset tilgang til det.

Jeg kjøper aldri peanøttsmør lenger, og om vi har peanøtter i hus så er det Gøran som har førsteretten på dem. Jeg spiser det rett og slett minst mulig. Det føles ikke som et problem eller trist å holde seg unna, nettopp fordi jeg vet hva det fører til og i tillegg har jeg mange andre matvarer jeg kan kose meg med som ikke trigger på samme måte. Jeg vil heller kose meg med noen ruter sjokolade eller chips i normal mengde uten noe videre cravings, fremfor å spise en spiseskje peanøttsmør å sette i gang en heftig kamp med viljestyrken.

Tenk over det før du handler – er du klar for å ta opp kampen, eller vil du rett og slett slippe unna ved å kjøpe noe du vet ikke trigger deg istede? 😉

SOM Å FØDE EN VANNMELON

IMG_0368

Heisann folkens !
Nå er jeg inne i tredje uka med ny trening og nytt kosthold. Eller, ikke direkte nytt kosthold, men nytt oppsett og ny makrofordeling. Fremgangen til nå har vært upåklagelig og jeg har fått gode tilbakemeldinger fra coachen. Men jeg skal IKKE nekte for at det er tøft og det krever mye energi. Han sa jo fra starten av at målet mitt var absolutt oppnåelig, men det kom ikke nødvendigvis til å bli lett. Jeg skjønner godt hva han mener, for enkelte dager så kjenner jeg at dette krever baller… Som jeg ikke har (enda? hhahaha). Det er nesten så jeg forventer å ha et sett i slutten av denne tolvukers perioden.

Jeg kan jo vise dere en liten skisse jeg lagde i loggboka mi her en dag på trening;
wpid-20150317_102855.jpg

Her har jeg da tegnet en vannmelon. Som jeg sa til Gøran og – øktene er blytunge og lange, og på enkelte øvelser føles det igrunn ut som at jeg prøver å føde en melon. De fleste klarer vel sånn omtrent å se for seg hva jeg mener. Tungt, vondt og nesten umulig. Jeg innrømmer glatt at dette er tøft – men så er det jo slik at man må være litt ukomfortabel for å få en endring. Og det er jeg villig til å gjennomgå! Om jeg så må føde noen meloner og gråte noen tårer på veien. Jeg er ikke typen som gir seg når jeg først har bestemt meg for noe. Da får det heller være tøft mens det står på. Likevel må jeg innrømme at det ER tøft, spesielt enkelte dager hvor jeg kjenner at energinivået og mitt ellers så sprudlende humør og overskudd ikke er der det pleier å være.

IMG_0354 IMG_0352

Dere vet jo allerede at jeg står for det at det meste handler om vane. Så fort man blir vant med noe så blir det straks mye bedre. Med andre ord så er jeg innstilt på at denne endringen krever litt tilpassning og tilvendingsperiode. Slik er det med alle endringer… Så lenge jeg smiler med tanke på målet mitt så skal jeg fortsette å stå på. Jeg GLEDER meg virkelig over hver eneste lille endring jeg merker på kroppen, og det er digg!

Helt off topic, men jeg må si det likevel! Jeg har på meg klær fra Adidas fra topp til bunn. De har masse freshe nyheter hos x-life nå så jeg anbefaler å ta en titt om du vil fornye litt. Adidas er et veldig lommebokvennlig merke, og det er jo noe vi kan like alle mann! Toppen min finner du her, tightsen her (som er på salg nå) og genseren her. Resten av utvalget, det finner du her.

God tirsdag ! ☺

Innlegget inneholder adlinks

HVORFOR HAR DU IKKE SIXPACK, DU SOM ER PT?

Det er mye snakk om utseende  på PT’er om dagen og jeg har igrunn regnet med at det kom til å bli det en dag. Det er mye forskjellige PT’er, og derfor mange forskjellige kropper. Så naturlig som det kan bli. Noen trives best med veldig lav fettprosent, andre trives med litt mer fett på kroppen.

For min del så er jeg veldig klar på hvorfor jeg ikke har sixpack.
Å ha sixpack krever at man er svært strikt og nøye på maten, i langt større grad enn en vanlig slank kropp krever (enkelte har større mageruter og må derfor ikke like langt ned i fettprosent som andre for å få den frem, men det er et annet tema). Jeg har hatt sixpack noen ganger i løpet av livet mitt og jeg vet veldig godt hva som kreves for å få det. Jeg ønsker dog ikke å ofre så mye som det krever for å ha det året rundt. Markerte magemuskler er jeg villig til å jobbe for å ha, men ikke en totalt ripped og tydelig sixpack. Etter min mening er livet litt for moro til at det er verdt det. Rett og slett en ærlig sak.

wpid-snapchat-7259358063046936252Topp kun 149 kr ♥ Tights (adlinks)

På en annen side så har jeg en viss form og størrelse som jeg personlig trives med. En viss størrelse jeg føler er ok for meg å ha samtidig som jeg er et godt forbilde og kan utføre de fysiske oppgavene jeg måtte komme over. Som dere vet så er jeg på diett for øyeblikket, og det er ikke noen hemmelighet at jeg ikke er helt der jeg trives helt optimalt med å være per i dag. Derfor gjør jeg ett tiltak for å endre det. Alle har tross alt SIN trivselsstørrelse. Jeg kan likevel fint svinge 2-4 kilo i vekt uten at det er noe problem, det er tross alt helt menneskelig og helt normalt. Livet skjer, tross alt.

Som PT har jeg ikke noe formening om hvordan andre PT’er bør se ut. Det viktige for MEG er hvordan jeg føler meg selv, og om jeg føler at jeg representerer det jeg står for. Jeg står ikke for at synlig sixpack er noe som er nødvendig å ha, derfor har jeg det heller ikke selv. Jeg har relativt høye krav til hvordan jeg selv ser ut, og det er fordi jeg liker best å føle meg vel og fremstå på en viss måte. Selvsagt er det imponerende med helt rippa PT’er, men som sagt så vet jeg hva prisen er, og den er jeg ikke villig til å betale. Det er heller ikke noe jeg mener er nødvendig for å være i god form fysisk og psykisk eller for å presere optimalt. Hvordan man velger å se ut selv har ikke nødvendigvis noe med hvor mye man kan å gjøre. Om man vet hvordan man skal bli stor og muskuløs så vil det ikke dermed si at man vil bli det selv.

PT’er har forskjellige måter å fremstille seg selv på, noe som varierer fra person til person.
Jeg har MIN måte jeg vil fremstå på rent utseendemessig, akkurat som alle andre. Samfunnet og mennesker rundt en bør ikke komme med krav til hvordan man skal se ut, det skal man bestemme selv, uansett hvilke yrke man har valgt. Det mener hvertfall jeg.

1426246921

FORNUFTIGE GRØNNSAKER – OG HVORFOR

Sliter du med å få i deg nok grønnsaker?
Da er speltlompepizzaen en fin arena å utfolde seg på! 😉

Her har jeg proppa lompene mine med hakket tomat (som saus), agurk, spinat, asparges og sopp.  På toppen har jeg hvitløkspepper og oregano.

IMG_2293IMG_2295

VISSTE DU AT…
♥ ASPARGES er en god kilde til blant annet Kalium (viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt), Vitamin C (viktig for dannelse av kollagen i huden, hjelper opptaket av jern og er med på å styrke immunforsvaret) og folat (nødvendig for at arvestoffet, DNA, skal kunne kopieres. Folat er også viktig for celledelingen, inkludert dannelsen av røde blodceller og syntese av proteiner).

♥ SPINAT er en god kilde til kalium (nevnt ovenfor), kalsium (bra for skjelettet, tenner, hår og negler og er også nødvendig for kroppens nerve- og muskelfunksjon), Vitamin A (viktig for øyets funksjon, normal celledeling og immunforsvaret, med mer).

♥ SOPP også er en god kilde til blant annet kalium (nevnt ovenfor) ?

♥ Både tomat, asparges, spinat og sopp er gode kilder til kostfiber som motvirker forstoppelse og gir mer metthetsfølelse.
Du har med andre ord mange gode grunner til å spise grønnsaker!

bloggbilder ikke slett7

Til slutt vil jeg minne om at dette er siste dagen hvor x-life har 25% avslag på alle topper og t-skjorter! Over ser du et utvalg av mine favoritter som du nå finner på salg. Se hele utvalget HER 😀  God søndag !

 

ALTERNATIV HVERDAGSAKTIVITET

Jeg har somregel en dag i uken hvor jeg er på Shapes på Brennåsen å har pt-timer der istede for på Shapes i sørlandsparken (hvor jeg har kontoret mitt), og da benytter jeg ofte anledningen til å bruke den store salen vi har der. På torsdag når jeg var ferdig med timene mine ble det tid til litt rulling og bøy og tøy med søteste May. Hun driver med Afm (art of functional movement) og viste meg masse nye bevegelser/ tøyeøvelser. Jeg tror ikke jeg har vært i så mange rare stillingen i løpet av så kort tid før, haha 😀 Utrolig moro!

På slutten prøvde vi oss helt tilfeldig på denne øvelsen. Jeg har aldri prøvd før og har igrunn tenkt at det er en typisk ting jeg ikke klarer. Men det gjorde jeg jaggu! Hoho. Somregel overvurderer jeg egne evner når det kommer til slikt, så der fikk jeg meg en liten selvtillitsboost gitt 😀 (sjekk forloveden til May i bakgrunnen :’D)

IMG_0323-001 IMG_0322

Toppen min er en av nyhetene fra Better Bodies og er loosefit og deilig i stoffet. Finnes også i rooosa 😀 Tightsen er fra samme merke og finnes i flere farger her.

Jeg hadde hviledag på torsdag så da var det greit å få inn litt hverdagsaktivitet i tillegg til jobb.
Nå skal vi styre nesa vår mot Gørans tantes hytte og der blir vi fra i dag til imorgen. To treningsfrie dager skal nytes til det fulle. Jeg føler jeg trenger det sårt etter en beinhard treningsuke. God lørdag! 😀

IMG_0325

«FLINK PIKE» SYNDROMET

IMG_9230-001
Genser // Bukse (adlinks)

Har du fort for å føle at du alltid kunne vært bedre, burde gjort mer, burde løpt lenger, løftet mer, holdt ut lenger eller at du burde sett bedre ut, selv når du gjør så godt du kan?

Ordene «burde», «skulle» og «må» er ikke negative ord i seg selv, men det kan bli for mye av dem. Spesielt for oss som hele tiden higer etter å bli bedre. Helst på alt på en gang!

Jeg sier det sikkert tretti ganger i løpet av en arbeidsuke. SÅ LENGE DU GJØR SÅ GODT DU KAN så er det BRA NOK! «Ja, men jeg burde klart det og det…» – men du gjorde jo så godt du kunne? Hva mer kan du gjøre?

Det er utrolig destruktivt å fortelle seg selv at man burde klart mer, når man faktisk har gitt alt. Man er der man er, og man må gjøre sitt beste med sitt utgangspunkt. Når du gir alt så gjør du det beste du kan nå. Kanskje du klarer mer neste gang, men her og nå så er ditt beste, ditt beste.

tumblr_m0kg13lIdW1qah2fqo1_500

Mange av oss har godt av å ta en skritt tilbake å se oss selv litt i perspektiv.
Om man først tenker at man «burde», «må» og «skulle» ha gjort så mye mer og anderledes så kan man fort oppdage at man faktisk gjør så godt og så mye man kan. Man blir ikke best på en dag og endring tar tid.

Pass deg for hva du sier til deg selv. Du er en spiller på ditt eget lag. Back deg selv opp, oppmuntre deg selv til å gi alt og klapp deg selv på skuldra underveis. Ikke bare når du klarer noe nytt, men hvert skritt på veien. Å være sinna på deg selv fordi du ikke er der du vil være akkurat nå, eller ikke klarer det du vil klare helt enda, er bare negativt og tar deg ingen steder.

Husk at INGEN er perfekte. INGEN er best i alt. INGEN får til absolutt alt!
Hvorfor skal du da føle at du skal være disse tingene?

 

TO MIDDAGER OG BURGERTIPS

Slik kan middagen se ut her hjemme hos oss.
Gøran spiste laks, båtpoteter og raspede gulrøtter mens jeg hadde karbonadedeig (kan også formes til burgere), båtpoteter, brokkolimos og salsa. To veldig velsmakende middager som passer de fleste!

IMG_2357 IMG_2358

♥ Et lite tips til deg som kanskje har samboer/ barn som elsker hamburger men som ønsker å leve sunt; Istede for å kjøpe hamburgere i frysedisken med lite rent kjøtt i, kan du lage dine egne av karbonadedeig. Form den til burgere og tilsett løk og krydder så har du magre burgere på 1-2-3!  Tilbehør som båtpoteter stekt i ovnen og en form for grønnsaksmos med godt krydder kan smake vel så godt som en fet burger med masse dressing. Det er også super godt med hjemmelaget guacamole på siden 😉

Grønnsaksmos kan du lage av den grønnsaken du vil. Kok den godt og mos med stavmikser sammen med valgfritt krydder. Du kan også tilsette litt kokosmelk eller smør om du vil ha litt mer fyldig smak.

God torsdag ! 🙂

Tights (på tilbud) // Topp (på tilbud) // Matte (adlinks)

IMG_1047-001

1426154941

VIDEO; UNDERVURDERER DU HVERDAGSAKTIVITETEN?

Hei folkens !
Det ble en liten kjappisvideo i dag også. Regner med flere er som meg og føler at lange videoer fort blir for kjedelig, hehe. – Undervurderer du hverdagsaktivitet som det å reise seg iblant, henge opp klær eller ta trappa? Det har faktisk litt å si!

DU BLIR IKKE GOD PÅ DET DU IKKE GJØR

 

Jeg har opplevd flere ganger å være vitne til folk som prøver en ny øvelse eller noe nytt innen trening, og omtrent blir sjokkert om de ikke er gode i det ved første forsøk. Jeg har også blitt det, den gangen vi skulle prøve olympiske løft på PT-skolen. Jeg trente styrkeløft den gangen, så jeg hadde sett for meg at olympiske løft kom til å bli lekende lett. Der tok jeg jo veldig feil…(mener å huske jeg var i nærheten av å knuse noen speil)…

Man blir rett og slett ikke automatisk god på det man ikke gjør, selv om man trener !

Samme med dem som har trent en god stund og skal prøve seg på pullups for eksempel, så blir de utrolig skuffet fordi de ikke klarer en eneste rep. Hvorfor er det slik? Kroppen tilpasser seg den belastningen du tilfører den. Kroppen vender seg til de bevegelsene du gjør ofte, og den blir bedre og bedre på dem. Om du ikke løfter din egen vekt og mer i nedtrekk så kan du heller ikke forvente å klare pullups med din egen vekt.

IMG_1758 IMG_1757-001

Skal du bli god på en eksakt øvelse eller en eksakt ting, så må du gjøre den øvelsen/ tingen. Rett og slett! Er du ikke god på noe så er det mest sannsynlig fordi du har gjort det for lite. Slik som jeg som drev med styrkeløft den gangen på PT-skolen – jeg hadde jo ikke hatt stanga over hodet mens jeg satt i en knebøy? Jeg hadde heller ikke svinget tresifra tall fra hofta og under haken. Kroppen min var ensporet og innkjørt på orginal markløft, knebøy og benkpress. Ja, jeg var sterk, men det betyr slettes ikke at olympiske løft var enkelt.

Man blir ikke god på det  man ikke gjør. Finn ut hva DU vil bli god på!
Om det er mange ting du vil mestre – ikke tren på alt på samme tid. Periodisèr fokuset ditt, så er det lettere for kroppen å henge med 😉

SPREKKER, SMELLER OG UTSKEIELSER – MIN OPPLEVELSE

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive om min erfaring rundt dette, og det skal jeg selvsagt gjøre. Det er på høy tid at det blir satt mer lys på dette. Nydelige Silje Mariela skrev forøvrig et genialt innlegg om samme tema, les innlegget her.

Som tidligere nevnt så har jeg
…alltid vært en «småspiser» som fort kan gomle ting i tide og utide – helt til de siste årene.
…vært både overvektig og undervektig (noen år som anorektiker).

Med andre ord så har jeg god erfaring med sprekker, smeller og utskeielser i mange former. Man kan si dessverre, men det syns jeg absolutt ikke det er. Det har lært meg enormt mye. Jeg har aldri slitt med overspising eller «binge» perioder, men jeg har vært en aktiv småspiser, spesielt i perioder med stress eller uregelmessige måltider eller på diett.

IMG_2337Topp fra Rohnisch ♥♥ Shorts fra Craft (adlinks)

Jeg spiser generelt veldig sunt, men jeg spiser KUN mat jeg liker og mat jeg har stor glede av å spise. Dette er noe som er svært viktig for meg, og det er også grunnen til at jeg veldig sjeldent føler for å «skeie ut» eller spise noe jeg vet ikke er fornuftig. Jeg sier ikke dette for å skryte, men det er slik det er for meg. Jevnt over har jeg lite cravings eller behov for å kaste meg over noe som helst annet, så lenge jeg vet at jeg har gode måltider som smaker godt gjennom dagen. Hadde jeg spist mat jeg ikke likte – da hadde jeg nok skeiet ut veldig mye oftere!

Når jeg først skeier ut så er det en bevisst handling. Om lysten melder seg så hender det at jeg bestemmer meg for at; ja, nå skal jeg unne meg noen sjokoladenøtter eller yoghurtnøtter (mine to favoritter i her verden! :D) og kose meg med dem. Jeg skal ikke hive dem i meg og sitte igjen med dårlig samvittighet. Når jeg først bestemmer meg for å spise noe søtt skal det jammen meg nytes. Jeg er sjefen over valgene mine. Bestemmer jeg meg for å spise noe søtt eller mindre sunt så er det faktisk HELT ok, og ikke noe jeg behøver å hate meg selv for i ettertid.

DET HENDER LIKEVEL at jeg ender opp med å småspise ting, mer eller mindre uten å tenk over det. For eksempel peanøtter. Ti stk her og ti stk der. Dette skjer ofte hvis jeg er stresset eller ikke har fått spist et ordentlig måltid. Jeg VET at dette er ting som trigger søtsug og sultfølelse, så når jeg merker at jeg kommer inn i en del dårlig steam- da tar jeg meg i det. Måten jeg gjør dette på er f.eks å skrive det inn i målplanen min for uka, eller skrive et notis på hånda. Kroppen min trives så mye bedre med ordentlig mat fremfor småsnacking.

IMG_2355

Jeg hater ordene «sprekk» og «smell». Det fremstiller utskeielsen som noe du er et offer for. Noe som kommer etter deg som et troll uten av du har kontroll. Det ER helt ok å skeie ut, men sørg for å nyte det! Er det en ting jeg har lært av alle mine mat-strabaser så er det det at dårlig samvittighet er bortkastet. Det hjelper jo ingenting når maten allerede er spist? Om jeg finner ut i ettekant at jeg ikke burde spist så mye – da vet jeg hva jeg skal prøve å gjøre anderledes neste gang.

♥ I sosiale sammenhenger-  Bursdager, bryllup, vennekvelder eller restaurantmiddager. Skal vi se på det som en «sprekk» fordi vi ikke får veid maten eller ender opp med å spise litt kake? Hva med den sosiale verdien, opplevelsen, den gode stemningen, det sosiale? Skal det druknes i dårlig følelser rundt mat? Det syns jeg så absolutt ikke! Hva smaker bedre enn brownies og is i godt selskap eller kald øl i solsteiken? Det er lite, spør du meg.

Jeg kan fint ende opp med en pose sjokoladenøtter og yoghurtnøtter i bilen på vei hjem fra jobb eller fire kakestykker hos ei venninne, selv om jeg er på diett, selv om jeg vet det ikke er fornuftig rent næringsmessig og selv om jeg kanskje ikke «burde» (er det ikke uansett meg selv som lager disse «reglene» ? da sitter jeg med makta til å gjøre unntak!) . -Men ender jeg opp med å gjøre det likevel – så nyter jeg hver eneste bit! Når jeg først har tatt valget, hvorfor ikke nyte det i det minste? I perioder kan det bli veldig ofte, og jeg kan kjenne på at jeg «mister kontrollen». Da minner jeg meg selv på at det er MINE hender som plukker opp søtsakene, og MIN munn som spiser dem. Jeg har valget hver eneste gang jeg blir fristet. Så er det opp til meg om jeg skal la meg friste OG NYTE DET eller bestemme meg for å la være å være tilfreds med det.

EI valgene dine !
DU er sjefen 😉

1425885905Innlegget inneholder sponsorlenker

JULIE’S BÆR- OG SPINATSUPPE

God søndag !
Har dere hatt en fin helg så langt?

Nå er jeg godt i gang med det nye treningsprogrammet fra Menno, og jeg liker det bedre og bedre. Jeg skal prøve å øke vekter i hver eneste økt, noe som er tungt og krevende, men så absolutt effektivt for progresjon! Gleder meg til å se fremgangen de kommende ukene. So far, so good.

På fredag tikket det inn melding på telefonen om pakke fra x-life. Det var en stor glede pakket i papp! Oppi der skjulte det seg blant annet nyheter fra better bodies, en sixpack bag, nytt antrekk fra adidas og litt påfyll av musthaves i kjøkkenskapet.

IMG_2324IMG_2303

Tightsen er i «vanlig tights» stoff, noe jeg elsker. Jeg bor jo generelt i tights! Genseren er litt loosefit rundt livet og litt lengre bak enn foran, og med matchende hårbånd så har man alt on point 😉  Kunne ikke vært mer fornøyd.

Det blir mye reising på oss de kommende helgene, blant annet på grunn av fitnesskonkurransene i vårsesongen. Da fant vi rett og slett ut at en sixpack bag (rosa selvsagt!) var essensielt med tanke på at vi har tenkt til å følge dietten vår 100% uansett hvor vi er – så langt det rekker selvsagt. Da hjelper det godt å ha med en bag med muligheter for å holde maten kald på tur 🙂

Apropo mat !
Jeg vil tipse dere om en enkel søtsak dere kan prøve dere på. Julie’s bær- og spinatsuppe.
Du trenger:
♥ Jordbær og bringebær
♥ 0,5 – 1 dl vann (velg selv)
♥ 1 scoop jordbær eller bringebærprotein
♥ En håndfull spinat, halvfrossen
♥ 100 g kokosmelk
♥ Noen dråper vaniljestevia (smak til)
♥ Kakaonibs eller hakket mørk sjokolade (som topping)

IMG_2309

Kjør alt utenom kakaonibs/sjokolade i en blender eller smoothiemaskin til alt er som en røre, og hell det i en skål. Ta den gjerne litt i frysen så det blir litt mer som sorbetis 🙂  Enjoy !

Innlegget inneholder sponsorlinker

METTENDE OG SUNT MED FRUKT OG BÆR

IMG_2002 IMG_2003

Noe så enkelt som dette !
En boks mager kesam med søtning og vaniljeessens, valgfri frukt og bær og noen ruter 70% sjokolade. Et mettende, proteinrikt og næringsrikt måltid som smaker himmelsk!

Et tips til deg som er student eller bare liker å spare penger; på Europris pluss har de store poser med frosne bær, frukt og grønnsaker. Et genialt kupp som sparer deg mye penger samtidig som du slipper å handle så ofte!

VISSTE DU AT…
♥ Bringebær inneholder rikelig med antioksidanter? Blant annet vitmin C og E. De inneholder også kalium, magnesium og kalsium, samt folat og jern.

♥ I følge medisinsk forskning kan mørk sjokolade være godt for hjertet og ha en positiv effekt på blodårene. Det er flavonoidene du finner i den mørke sjokoladen, som har denne effekten. I likhet med antioksidanter virker flavonoider på en måte som kan dempe skadelige forandringer i kroppen. (kilde: Nhi.no)

GOD LØRDAG ! 😀

KROPPSPRESS – MÅ DET ØDELEGGE?

IMG_9457-002

Kroppspress.
Et ord vi hører fra alle kanter om dagen.

Det er fitnessbabes på instagram, modeller på lindex plakater, victorias’ secret shows på tv, muskeldamer i bladhyllen, de perfekte sixpack mødrene i bassenget, den stramme naboen som trener i shorts og salatprat blant damene i pausen på jobb. Press fra alle kanter. Eller som jeg ser det – Mennesker med kropper fra alle kanter.

Jeg forstår veldig godt hva som menes med kroppspress. Det er såpass mye nakenhet og fokus på utseende rundt omkring at det er klart alle og enhver kan kjenne på at de «burde» sett slik og slik ut.  Men hvem er det egentlig som bestemmer at du skal la deg presse?

Verken tv, media, blader, bloggere, PT’er, modeller eller utstillingsdukker tvinger deg til å la deg presse til noe som helst. Det er ikke de som sier at du må la deg påvirke. JA- de påvirker deg kanskje og gjør at du føler deg presset, men kan vi virkelig legge skylden på andre?

IMG_9454-001

Jeg kan snakke for meg selv. Jeg har latt meg rive med av påvirkning fra samfunnet og endt opp med følelsen av å være for feit. Resultatet ble at jeg slanket meg omtrent til døde. Jeg VET hva det vil si å bli påvirket og føle seg presset. Når jeg var blitt tynn og «vellykket» var det plutselig ikke greit å være syltynn heller, da så jeg usunn og syk ut. Kan du tenke deg den hjelpesløse følelsen jeg satt med når jeg endelig hadde nådd målet mitt? Jeg skrev i dagboka mi: «DE BLIR JO ALDRI FORNØYD».

Hva endte jeg opp med? Etter mange år med psykisk slit og desperate forsøk på å gjøre alle fornøyd med meg, endte jeg opp med en kropp JEG trives i. For stor i noens øyne, for liten i andres. For mye fett for noen, for lite fett for andre.  Og vet dere hva folkens? Slik vil det ALLTID være. Jeg har gitt opp å gjøre omverdenen fornøyd.

♥ Det ER mulig å se veltrente jenter på instagram og i blader uten å tenke at du burde vært som dem. Det er mulig å komme dit at du kan se en Victoria’s secret modell å tenke at «hun var flott, men det er jeg og!» .  Du trenger ikke forandre deg bare fordi andre ser anderledes ut ♥

IMG_9454

Jeg NEKTER å la andre fortelle meg hvordan jeg burde se ut. Jeg NEKTER å la meg påvirke negativt av instagram, facebook, reklamer, blader og modeller. Jeg har bestemt meg for å aldri la noen eller noe påvirke meg til å se anderledes ut igjen. Å gjøre alle fornøyd er et døfødt, nedbrytende og evigvarende prosjekt.

Jeg har bestemt meg for å ha en kropp JEG trives i og akseptere meg selv som jeg er, uavhengig av aksept fra andre mennesker eller media. Selvbildet mitt er det JEG som har ansvaret for å bevare, og det er et ansvar jeg aldri vil gi til samfunnet rundt meg noen gang igjen.