RESULTAT FOR APRIL OG MÅL FOR MAI

God onsdag folkens !
Vi er kommet til den siste dagen i april. Det betyr at det er på tide med en oppsummering av målene for måneden. Det har faktisk gått mye bedre enn forventet. Målene for april så slik ut:
♥ 17 pushups med 20 kg
♥ 7 chins med 5 kg
♥ Max 3 koffeinenheter pr.dag
♥ Bestå eksamen som kostveileder

Her ser dere resultatene av chins og pushups, film fra i morges;

Pushupsene er langt ifra godkjent i teknikken, så der er jeg ikke helt i mål. Det er noe med det når man sååå gjerne vil, men egentlig er litt for svak enda 😉 Men jeg kom nærmere målet enn jeg hadde sett for meg, noe jeg er veldig fornøy med! Målet mitt om 7 reps i chins med 5 kg ekstra gruste jeg hvertfall. Nå er det bare å sette seg nye mål 🙂

Når det kommer til koffein så har jeg nesten klart det. Enkelte dager har jeg rett og slett sett meg nødt til å ta en ekstra kopp kaffe, men stort sett har jeg holdt meg til tre enheter per dag. Faktisk mindre enkelte dager i helgene! Det siste målet, bestå eksamen som kostveileder er delvis i boks. Testen er tatt og bestått med 94/100 riktige svar! ☺ Så nå venter jeg bare på sensur av hjemmeoppgavene mine. Oppdaterer dere selvsagt når jeg har fått det endelige svaret!

Målene for mai ser slik ut :
mål for mai

Nye styrkemål er satt og denne gangen er sumo press også med. Skulderstyrken skal opp! Jeg skal fortsette med 2-3 koffeinenheter da jeg fortsatt jobber med nedtrappingen. Dette blir en spennende måned 🙂 Har du satt deg noen mål for mai?

IMG_1756

 

TRE GRUNNER TIL Å TRENE HIP THRUST

Er du ute etter bedre utviklet rumpemuskulatur og/eller økt styrke i knebøy og markløft? Da er hip thrust en øvelse du bør innføre i treningen din. Hip thrust utføres orginalt med øvre del av ryggen på en benk, beina i bakken og med vekt på hofta. Du kan presse deg til utmattelse på to måter – ved å bruke tung vekt, eller ved å ha lettere vekt og mange repetisjoner.

IMG_1814-001

1. Hip thrust aktiverer rumpemuskulaturen i veldig høy grad sammenlignet med for eksempel knebøy og utfall.

2. Den gir gode muligheter til tung belastning sammenlignet med isolasjonsøvelser som for eksempel kickback i kabel og pullthrough. Større belastning = økt styrke = muskelvekst.

3. Økt styrke i hip thrust vil hjelpe deg å bli sterkere i knebøy og markløft hvor rumpestyrke utgjør stor forskjell. Og igjen, blir du sterkere vil dette føre til en bedre fysikk!

IMG_8575-001På dette bildet viser jeg en glutebridge med beina hevet, ikke en hip thrust

TIPS: Har du ikke et ru gulv under deg – ta litt vann på skoene så du ikke sklir! Sliter du med at benken dyttes bakover? Prøv å fokusere enda mer på å skyte hofta opp og ikke på  å presse hælene fra deg. Det kan også være smart å sette benken inntil en vegg.

Ekstra rumpeaktivering?
Plasser en strikk rundt knærne og press knærne ut under hele utføreslen. Dette vil øke aktiveringen av gluteus medius, muskelen på siden av rumpa som gir den rund form.

JEG ER IKKE DUM

Noen er skrudd sammen slik at de lærer fort, kan lese seg til det meste og forstår ting uten å prøve det først. Andre er som meg. Helt motsatt.

Jeg må høre det, lese det, skrive det ned, prøve det flere ganger og helst få det vist visuelt opp til flere ganger. I skolesammenheng har jeg ofte følt meg dum, eller treg i nøtta. 

Når jeg bestemte meg for å melde meg på PT-studiet og fikk bøkene tilsendt i forkant var det to ting som sto i hodet på meg. 1. Dette blir for mye for meg. 2. Jeg kommer aldri til å klare å bestå eksamen med så mye som skal læres. Feite bøker fulle av anatomi, latinske ord og begrep jeg aldri hadde hørt om. Hadde jeg vært en kløpper til å lære ting ved å lese så hadde jeg ikke blitt stresset av haugen med bøker. Men jeg satt på gulvet i leiligheten min med bøkene rundt meg, og tårene trillet. Hvordan skulle jeg klare å oppnå drømmen min nå?

IMG_0844

Jeg bygget opp en solid dose mot og stilte opp på skolen. En av de første dagene kom jeg i prat med ei i klassen som ville studere medisin og som mildt sagt er skoleflink. Hun ga meg følgende råd; Glem hvor mye du skal gjennom. Begynn på side 1 !

Det gjorde jeg. Jeg leste hver side flere ganger (èn gang holder nemlig ikke…), skrev notater, spilte inn min egen stemme som ramset opp muskelfester og utspring og hørte på opptakene på bussen til og fra skolen hver dag. Jeg leste høyt, skrev ned og leste alt på nytt. Jeg fulgte nøye med på lærerne når de hadde pt-timer med kunder på senteret der skolen var, lyttet til det de sa og stilte spørsmål til læreren (og antakelig flere av medelevene mine) omtrent ble grønn i trynet. Jeg gjorde det jeg måtte for å lære.

IMG_2388-001

Siden den gangen har jeg lært at jeg må være min egen lagspiller. Jeg må backe meg selv opp istede for å oppføre meg som en motspiller og kjempe i mot min egen seier. Nei, jeg er ikke den som lærer raskest. Men jeg lærer. Og når jeg har lært noe så sitter det. Selv om det kan føles slik når jeg blir overrumplet med mye nytt så er jeg ikke dum.

Poenget mitt med dette innlegget er å oppmuntre deg som er slik som meg. Som trenger den ekstra te-skjeia og de ti ekstra gjentakelsene. Det betyr ikke at du er dum. Det betyr bare at du må oppmuntre deg selv litt ekstra, heie på deg selv og ikke minst – begynne på side èn og ta det derfra. Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å leve av mitt eget firma noen år senere, da jeg satt på stuegulvet druknet i bøker med verdens største mismot. Men det gjør jeg i dag ☺

TO TROFASE FØLGESVENNER

Jeg har sverget til Inov-8 sko til styrketrening siden jeg fikk dem av x-life da vi inngikk samarbeid i …Når var det egentlig? Mange år siden hvertfall! Dette var det første paret jeg fikk og de har også vært mine favoritter. De er et bevis på at jeg er en «stayer» og tviholder på det når jeg først har funnet noe jeg liker;

IMG_2583-001
IMG_2584-001

Disse har vært mine to trofaste følgesvenner i hundrevis av timer på gymmet. Tenk hvor mange kilo de har vært med å løftet? Jammen ikke rart at tærne tyter ut på sidene etter så lang tid med svette og slit, haha. Jeg brukte dem senest i går, og da slo tanken meg. Kanskje det er på tide å bytte dem ut ? Det er med et tungt hjerte jeg kaster dem, det må jeg si. Det er nesten som jeg har et forhold til dem etter så lang tid. Trøsten er jo at det finnes mye fint på markedet. Så er spørsmålet – skal jeg «konvertere» til et annet merke, eller holde meg til Inov-8 ?

Desktop91

Reebok skoene er pene i utseende og de har tynn såle som egner seg godt til styrketrening. Det eneste jeg ikke liker særlig godt er at det står «crossfit» på dem, noe som forsovidt er en gjenganger med Reebok sine produkter. Jeg har ikke prøvd sko fra Reebok før utenom et par dansesko/ sneakers. Er det noen av mine lesere som kan dele noen erfaringer ?

Inov-8 skoene har helt fantastisk passform, og de blir bare bedre og bedre med tiden (noe som er grunnen til at jeg ikke kastet mine når de fikk hull). Sålen er perfekt for styrketrening og utseende er særegent. Det største plusset med dette merket er at jeg selv har erfart at de er gode.

Så hva skal jeg velge? Hjelp !

Innlegget inneholder reklame

KLAR FOR Å KOMME OVER KNEIKA

Da er nok en uke over. Ukens siste økt hadde jeg på fredag, så i dag er det hvile før ny uke braker løs i morgen. Fem nye, tunge økter står for tur. Nå begynner det å nærme seg slutten av coachingperioden med Menno, så de siste ukene skal utnyttes til det fulle.

Forrige uke var litt preget av en smule dårlig planlegging og øktene kom litt som «jula på kjerringa». Jeg pleier å være en kløpper på planlegging i og med at jeg elsker kontroll, men denne uka har det rett og slett gått litt fort i svingene. Den kommende uka skal dog bli mye bedre. Ukens økter er allerede skrevet ned og jeg har full kontroll på alt som skal gjøres og når, i forhold til jobb og andre gjøremål.

wpid-screenshot_2015-04-22-22-25-051-576x1024IMG_2571-001

Det er ikke bare èn ting som skal klaffe nemlig.
Jeg har satt meg noen mål for ukens treninger. De ser slik ut:
♥ Komme over den ***** kneika i skulderpress. Jeg SKAL ha 10 reps med 17,5 kg i hver hånd. Om jeg så må bli på gymmet over natta!
♥ Samme i sumopress. Jeg skal klare 4 reps med 42,5 kg.

Så får vi se hvordan dette går! Jeg skal gi alt for å klare det, det er hvertfall sikkert. Skuldrne skal ikke lenger være mitt svakeste ledd, det har jeg bestemt meg for.

Treningsbaggen er pakket klar med strikk til knebøy og oppvarming, håndleddstøtter til skulderpressen og klargjort loggbok. Da er det bare gjennomførelsen som gjenstår. Dette skal bli en rå treningsuke 😀 Er ikke shortsen rå forresten? Jeg eeelsker den !

IMG_2573-001

EN STOR DAG ♥ (kliss)

Advarsel; mye kliss i ett innlegg!
Dette er en stor dag! Jeg vil dedikere dette innlegget til min kjære Gøran som fyller 30 år, og til min storebror som gifter seg i dag.

Gøran – min aller kjæreste ♥
Du gjør meg bedre, du gjør meg sterk og du får meg til å føle meg elsket slik som jeg er. Tre uvurderlige ting som jeg setter utrolig pris på. Jeg har fått en partner som er utrolig kunnskapsrik, hendig, morsom, tålmodig, kvalitetsbevisst, omtenksom, kjærlig og en ekte fryd for øyet 😉 Gratulerer med 30 års dagen! Jeg gleder meg til å tilbringe de neste 30 årene med deg ♥

IMG_8394

Simen – min kjære storebror ♥
Endelig har du funnet din utvalgte. Jeg er så glad på dine vegne. Melinda har skutt gullfuglen, det finnes det ikke tvil om. Hun har fått en sterk, tålmodig, klok, morsom og ordentlig solid mann av høy kvalitet som jeg er sikker på vil bli hos henne til siste slutt. Jeg er så glad for at du er lykkelig. Ønsker dere masse lykke til som ektepar. Gratulerer med bryllupsdagen ♥

132265_10152194320460026_1372919659_o

6 TING VI IKKE MÅ GLEMME

Når man hele tiden mottar informasjon, leser artikler, ser på instagram, leser blader, ser på andre som trener, observerer og tenker hele tiden rundt trening og kosthold så er det fort gjort at fornuftige tanker blir byttet ut med noe mindre fornuftig. Derfor – her er seks punkter vi ikke må glemme oppi alt sammen!

IMG_0286nett

Det er ikke svart-hvitt
Vi mennesker er forskjellige og har uendelig med variabler som gjør oss unike. Det går derfor ikke an å slå fast at den og den dietten eller den og den treningsmetoden er best. Ikke gå i fella å tenke svart-hvitt. Lær din egen kropp å kjenne, prøv deg frem.

Du MÅ ingenting
Det finnes så mange veier til Rom at det er ikke noe som helst du MÅ for å oppnå noe som helst. Som jeg har nevnt før og – du må blant annet ikke spise torsk for å komme i form. Du må ikke ha morgencardio for å redusere fettprosenten. Det eneste du må er å gjøre en innsats på det du bestemmer deg for.

Ting er ikke alltid slik det ser ut eller slik man tror
Kanskje rumpeforbildet ditt har implantater bak som øker sjansen for at du aldri kommer til å se slik ut med mindre du tar samme operasjon? Ting er ikke alltid som det ser ut, og heller ikke slik man tror. De som ser best ut kan ha brukt ulovlige midler, de kan ha brukt årevis på å bygge kropp eller de kan ha væt født sånn. De som ser spinkle ut eller dårlig trent kan ha vært enda dårligere trent før og har kanskje hatt enorm fremgang på kort tid. Ikke tro på alt du ser og ikke døm andre utifra fysikken dems. Det kan ligge mye bak.

IMG_0194nett

Mat må til, uansett hvem, hva, hvor og når
Du kommer ikke unna det. Kroppen din må ha næring om du skal fungere, prestere og få fremgang.

Resultater krever innsats over tid
Det krever ikke bare innsats å få resultater, det krever også innsats å beholde dem. Ingen quick fix er verdt strevet om du ikke vet hvordan du skal beholde resultatene dine. Mitt råd er alltid; Styr unna hurtigdietter og alt som inneholder et snevert kosthold i form av shakes, supper, fastedager o.l. . Ta deg god tid, så finner du ut av hva det koster å ha den fysikken du vil ha på en naturlig måte. Tro meg – du vil ikke angre.

Det finnes flere veier til Rom
De fleste coacher har sine egne tanker, meninger og erfaringer som gjerne er forskjellig fra andres. Dette betyr ikke at noen tar feil, det betyr bare at det er mye forskjellig som funker. Ikke la deg lure til å tro at kun den ene coachens opplegg funker. Det meste funker nemlig, om du bare går inn for det!

I MISS MY SPEED

På tirsdag hadde vi årets første grilling, og i går hadde jeg første ettermiddag på terassen. Jeg måtte ta på meg genseren etterhvert, men fy så deilig ! Sommeren nærmer seg virkelig. Når lukta av nyklipt gress sprer seg i lufta får jeg lyst til å komme meg ut på sprinttrening med en gang. Det er noe jeg har drevet med hver sommer de siste årene.

IMG_9706

Ingenting er som å starte dagen på idrettsbanen, før alle har stått opp og før arbeidsdagen begynner. Løpe til krampa tar meg og kjenne vinden i håret. Jeg jobbet meg opp til en rekord på 8,63 sek på 60 meter, og det har jeg lyst til å klare igjen. Når jeg er ferdig med coachingperioden med Menno så kommer jeg til å kutte ned på beintreningen og legge inn 1-2 korte sprintøkter i uken. Ikke fordi det er mest optimalt, men fordi jeg elsker det og det gjør meg glad. Det ser jeg virkelig frem til ♥ Farten min er nok ikke helt der den var lenger, men jeg tror det vil gå relativt fort å bygge den opp igjen så fort jeg begynner å trene på det jevnlig. Jeg har farten i beina, den må bare hentes frem igjen ☺

Jeg fikk mail i går om at x-life gir 25% rabatt på en valgfri vare i dag, dessverre så jeg mailen litt sent så jeg fikk ikke lagt  ut rabattkoden til dere tiligere! Men her kommer den hvertfall!  Jeg er ikke i tvil om hva jeg ville gått for om jeg var deg. En 2xu tights med høyere liv (gjerne en av de nye modellene i en fresh farge), en Luciaven tights (som på bildet under), et par fivefingers eller et par Inov-8 sko. Kvalitetsprodukter som koster litt men som er verdt hver krone spør du meg. Ting jeg anbefaler med et helt hjerte!

IMG_0257

GRØNN GUFFE

imageTopp fra better bodies (adlink)

Et avbrekk i arbeidsdagen må til !
Da passer det bra med en grønn, næringsrik guffe. Denne oppskriften er fra den perioden jeg var på smoothiekjøret. – Totalt hekta etter Thailandturen vår hvor jeg drakk enorme mengder saftige smoothier. Her er oppskriften;

1 halvfrossen banan ♥ 1 toppet ts spirulina ♥ 1 god hånfull halvfrossen spinat ♥ 30 g sjokoladeprotein ♥ 100 g kokosmelk ♥ søtning og vann om du ønsker
Denne går rett i bicepsen  ! 😉

IMG_1138-001

Ha en god onsdag videre ☺

RIS OG KYLLING? NEI TAKK

IMG_2254

Jeg postet et bilde på facebooksiden min i går som var en repost av et bilde en kunde la ut på instagramen sin av en saftig burger. En burger hun fint kunne nyte selv om hun fulgte plan fra meg. HVA? Kan man spise burger på diett? Jepp. Det er faktisk mulig.

Camilla Hoel la ut en artikkel på fitnessbloggen her om dagen, om hvordan hun kom i konkurranseform selv om hun spiste både  vafler og nugatti. Nok et bevis på at diettmat ikke må være hverken tørt eller kjedelig. Hva forteller dette oss?

IMG_0509

☺ Man MÅ ikke spise kylling og ris uten salt, krydder eller noe form for saus for å komme i form
☺ Du blir ikke nødvendigvis i bedre form av tørr ris enn du gjør av andre karbohydratkilder som smaker bedre
☺ Man MÅ ikke spise torsk og brokkoli for å brenne fett
☺ Man kan redusere fettprosenten selv om man har innslag i kosten av ting som ikke er klasifisert som «sunne»
☺ Man kan spise alt så lenge man velger riktig mengde!

Jeg sier ikke at du skal spise nugatti, boller og pølse daglig. Poenget mitt er at du ikke trenger å ekskludere noe mat fra kostholdet ditt så lenge du spiser næringsrik, sunn og god mat mesteparten av tiden.  Bildene i dette innlegget er eksempler på mat jeg har spist og fått gode resulater med – PÅ DIETT!

IMG_2262

Om du sitter med en matboks med tørr ris og kylling i hånda nå as we speak og lurer på om dette er verdt strevet – da er svaret mitt; nei, det er det ikke. Du kan fint spise mat du liker OG redusere fettprosenten din. INGEN problem.

VAKLENDE RUTINEMENNESKE

Jeg elsker rutiner
…helt til jeg får nok !

Er jeg et rutinemenneske da ? Hmm… I helgen gjorde jeg om på omtrent alt jeg hadde av rutiner. Jeg gjorde kontorjobb i stua istede for på kontoret på fredag, trente på formiddagen både lørdag og søndag istede for i 4 tiden og jeg spiste frokost kl. 11 (!) istede for kl.8.30 – ikke i stua men på verandaen. Men det var så deilig ! Jeg følte nesten jeg fikk en ny hverdag. Så lite skulle til for å få litt ny piff. Nå er jeg dog tilbake på kontoret, og til nå ser det ut til at rutinene går sin gang igjen som normalt ☺ – Frem til jeg blir lei igjen.

IMG_2568-001

Denne uken blir litt anderledes treningsmessig. Til vanlig har jeg fem styrkeøkter i uken, men denne uken vil det bare bli tid til fire. Vi reiser nemlig til Stavanger i helgen for å være med i min brors bryllup. Jeg har derfor fått beskjed av Menno om å kun trene økt 1 og 2 to ganger. Det er de lengste, tyngste er verste øktene på programmet. Med andre ord så slipper jeg IKKE billigere unna selv om jeg skal på tur. Tvert i mot. Kan ikke helt si at denne måten å bryte rutinene på er helt hva jeg skulle ønske, hehe.

Uansett så er nettopp dette med treningen en rutine jeg er veldig glad for at jeg har og har hatt i alle år. En uke uten trening er helt unaturlig for min del. Treningen er en del av hvem jeg er ! Hva slags rutiner har du ?

IMG_2561-001

Dette er siste dag av x-life sitt mid season salg ! Shortsen jeg har på meg her er en av godbitene derfra. Toppen min finner du her.  To av mine favoritt tightser med tidenes passform, denne og denne får du til en billig penge, og også denne rå toppen fra Better bodies. Trykk på bildet under for å komme til salget og benytte deg av siste sjanse! ☺
1429514988

Innlegget inneholder rekame

DAGENS TRE GJØREMÅL OG UKENS SISTE ØKT

wpid-2015-04-19-13.32.11.png.png

Oh, da var det søndag igjen. Helgen går så fort!
Jeg er veldig i underskudd på søvn etter en artig helg med både surpriseparty for bestevenninna mi  på fredag og lesing og oppgaveskriving på kostveilederstudiet i går (jeg blir fort sittende noen timer når jeg først er  i siget). Målet for dagen er derfor tre ting; trening, powernap og enda litt mer finpuss på oppgaver før de sendes inn!

Ukens siste styrkeøkt besto av få øvelser men er likevel beintung. Hip thrust, sumo press, lårcurl og facepulls. Den ble utført litt tidligere enn vanlig slik at jeg har hele resten av dagen på mine to andre gjøremål på lista.

wpid-2015-04-19-13.35.37.png.png

Ikke glem x-life sitt vårsalg! Jeg har plukket ut noen freshe favoritter derfra. I tillegg er tightsen og skoene på bildene her også på salg. Du finner tightsen her, skoene her og toppen her.   Linker til klærne under her finner du under bildet.

Desktop88
Gulmønstret shorts /♥/ Shape shorts /♥/ Oransj shorts /♥/ Fivefingers
Vær rask for å sikre deg din størrelse!  God søndag ☺

SØTT, GODT OG BALANSERT

IMG_2518-001

Kan jeg friste med en frisk og søt frokost/lunsj/dessert ? ☺
Dette er super enkelt! Det du trenger er bringebær, 1/2 mango, 1 boks cottage cheese, søtning, chiapulver/frø (kan sløyfes) og mandler som topping. Et raskt og sunt måltid med proteiner, karbohydrater og fett i fin harmoni.

IMG_2506-001
IMG_2508

Også kan du toppe det med en stor kopp kaffi med karamellstevia. Prikken over i’en 😉 God lørdag folkens 🙂

SKULDERTRENING – FORNUFT FORAN FØLELSER

Det kom inn et ønske om et innlegg om skulderøvelser, så da har jeg oppfylt det ønsket i dag 🙂

En ting som er svært viktig å tenke på når man velger øvelser til treninga si. Å skille mellom hva som føles bra og hva som er bra.  Når det kommer til biomekanikk så er det helt klart visse øvelser som skiller seg ut som bedre enn andre. Ikke fordi de får det til å «brenne» mest i musklene, men fordi de utofordrer muskelen best mulig.  Jeg har tre anbefalinger til skulderøvelser som er fornuftige å ha med  i skuldertreningen sin.

wpid-img_20150417_111447.jpg

1. Facepulls

Denne øvelsen styrker utoverrotatorene i skuldra noe som både gir økt stabiliet i skulderleddet (fungerer dermed også skadeforebyggende) og er også med på å motvirke dårlig holdning. Den tar også på bakside skulder, trapezius og rhomboideus, musker som hos flere er svake og/eller dårlig utviklet. Øvelsen utføres i kabel med tau. Hold albuene høyt og knip sammen skulderbladene før du slipper opp til utstrakte armer og gjentar.

2. Sidehev i kabel
Hvorfor i kabel? I motsetning til sidehev med hantler så får du her en jevn motstand hele veien. Når du trener med hantel vil det bli tyngre og tyngre jo høyere opp du kommer, og øverste del av løftet vil derfor bli det «sticking point» og hindre deg i å ha tyngre vekt.
Denne øvelsen trener hovedsaklig midtre del av skulderen. Hold et nøytralt grep i kabelen og tenk at du skal strekke armen så langt ut til siden som mulig.  Pass på å ikke «jukke» vekta opp, men hold en stram kjerne og bevegelsen kontrollert hele veien.

wpid-img_20150417_111903.jpg

3. Sumo press
Denne øvelsen ble jeg introdusert for av Menno da vi startet coachinen med han. Det er en vanlig skulderpress med stang, bare at man står bredt med beina og lener seg litt tilbake. Stram magen og press stangen rett opp fra kragebeinet. Den brede beinstillingen gir bedre stabilitet og gjør det vanskeligere å jukse. Denne øvelsen gir også god mulighet til å ha mye vektmotstand (i forhold til øvelser som f.eks. sidehev) noe som er bra når målet er å øke styrke og/eller muskelmassen i skuldrene.

God skuldertrening! 😉

wpid-img_20150417_111943.jpgTopp fra Better Bodies (adlink)

LYKKE ER…

♥…Treningsfri dag
Jeg har mye jobb i dag og da er det godt med treningsfri. Når jeg da kommer hjem på kvelden er det bare å entre sofaen med god samvittighet og la musklene resitituere og slappe av. Jeg vet mange hater «rest day», men jeg er ikke en av dem!

♥…Å ha en kjekk kjæreste man kan kysse før han drar på jobb

♥…En kopp svart kaffe i en søt kopp (som matcher neglelakken)

IMG_2529-001

♥…Tanken på at det snart er sommer og varmt

♥…Denne frokosten bestående av cantalope melon, mandler, kakaonibs, chiafrøpulver og mager kesam

IMG_2520-001

♥…Å starte dagen på kafè med gode venninner før jobb

♥…Følelsen av å glede seg til jobb å møte kundene mine

♥…Pakke fra x-life i posten

♥…Sårt etterlengtet påfyll av søtt gull, sukrin gold.
Jeg har fortalt det før, men vi har funnet en så genial løsning! Vi bruker en gammel BCAA boks og heller sukrinen fra posen og oppi den. Det blir så mye enklere og mye mindre søl!

IMG_2530-001

Ønsker DEG en positiv, energirik og bra dag ! ☺

NÅR JEG BARE må SI NOE

Når ting jeg leser elle hører engasjerer meg så pleier jeg å tenke godt over det før jeg skriver noe. Det er fort gjort å la deg provosere til å si de sprøeste ting, og det passer seg ofte ikke (les: aldri) på nett.

Jeg fikk meg meg debatten mellom Christina Støm Fjære og Therese Mathisen med tittelen «bikini fitness – ren seksualisering» (se hele saken på video her). Christina er selv utøver i bikini fitness og er i mine øyne blant de som fremstiller seg selv som veltrent, fornuftig og classy. Jeg har ikke inntrykk av at hun spiller på sex. Therese på sin side har tidligere konkurrert i athletic fitness, en gren som har symmetrirunder og også roing, dips og chins. Med andre ord, større fokus på ren prestasjon og også mer muskelmasse.

Personlig har jeg elsket fitness og bodybuilding som sport i mange år. Helt siden jeg var liten har jeg latt meg fascinere av de ekstreme fysikkene. Jeg har alltid elsket at det har vært sært, ekstremt og ikke for alle.

2012-euro-women-zagreb-photo_024

Broren min har trent siden han var 16 år. Spist bra hele tiden. Lagt inn en jobb med trening og kosthold som de aller færreste gidder eller hadde klart. Han har jobba beinhardt, han har ofret masse og han har brukt mange år fordi han har valgt å gjøre det dopingfritt. Etter mange år med trening bestemte han seg for å konkurrere for å vise frem jobben han har gjort. DET er kroppsbygging for meg. En feiring av blodslit, dedikasjon og ekstrem målbevissthet over lang, lang tid. En jobb veldig, veldig få gidder eller orker å legge ned.

Da jeg var med å så på konkurranser var vi få i salen, og de som satt der var hardbarka trenings- og muskelinteresserte. Særinger, i noens øyne. Når man ser seg rundt i salen i dag så ser man en helt annen folkemasse. Fitness har blitt folkelig. Noe for alle.

bikini+fitness+2013+alle+163+cm

Med min bakgrunn og kjærlighet for muskler og ytterpunkter, så blir bikini fitness utenfor det jeg forbinder med sporten. (Det betyr IKKE at jeg syns de som konkurrerer ikke er fine/flinke/flotte osv osv. Enkelte av dem er regelrett RÅ!). Fitness- og kroppsbygging er ikke lenger det det var i mine øyne, og det syns jeg er trist. Når det ikke handler om å vise frem en fysikk man har brukt årevis og timesvis på gymmet for å bygge, men heller om å vrikke seg til seier (beklager, men det har skjedd) så detter jeg litt av lasset. Det er ikke fascinerende for meg lenger når det krever så lite å stille opp. Synd å si, men jeg er bare ærlig.

Så er det en gang slik at man aldri  skal ta alle under èn kam
Bikinijenter med flott fysikk som jeg vet jobber steinhardt er blant annet Christina, Lone Norås, Sandra Jokic, Charlotte Mentzoni og min egen atlet Elin Brandsfjell (som nå rykket opp til bodyfitness), for å nevne noen. Flotte, sterke og muskuløse jenter som jobber bra året rundt og som virkelig legger inn innsats hele tiden for å bygge og forme muskulatur, fordi de elsker styrketrening. Dette er utøvere jeg virkelig har respekt for. Jeg skulle ønske at dette var standarden for alle bikinijenter. Om det var den pakka som disse jentene viser frem som kreves for å stille opp, DA hadde det vært andre boller, og helt klart mange færre som hadde stilt opp.

001b48bc814944bab057311af5fc12d6
…Så mener jeg at bikinifitness er ren seksualisering?

I enkelte tilfeller, ja. Heldigvis er enkelte utøvere med på å heve standarden. Det jeg syns er synd med grenen er at den tiltrekker seg mange unge jenter som bare ønsker å se bra ut og tror at en slik konkurranse er billetten dit. Det kan ikke bli mer feil enn det. Når jeg får mail fra jenter helt ned i 16 år som har trent minimalt og så veldig gjerne vil ha en bikini fitnesskropp og lurer på hvor fort de kan komme på scenen, da blir jeg vemodig og lei meg. Som coach og personlig trener skulle jeg helt ærlig ønske det var like lite folkelig å konkurrere nå som det var før. Jeg skulle ønske det ble mer populært å jobbe beinhardt med trening istede for å bare slanke seg.

Dette ble jo til en liten bok… Men, men. Meningen min er ute. Ikke skyt meg, vær så snill. Prøv å forstå hva jeg mener.

KOMPLEKSER OG FLERE BILDER FRA SHOOT

IMG_00602

Komplekser… Det er vel noe vi alle kjenner til.
Jeg har slitt mye med komplekser opp igjennom oppveksten min og det er ikke før de siste årene at jeg har klart å ikke la dem ødelegge for meg.

Jeg hadde store komplekser for at jeg hadde stor rumpe på ungdomsskolen. På et tidspunkt var det så ille at jeg prøvde å alltid vise meg fra siden for alle istede for rett bakfra, og HATET å stå foran folk eller i en folkemengde. Du kan kanskje se for deg at det å gå på bussen, stå i kø og gå i 17 mai tok var en liten kamp…

Jeg hadde også komplekser for nesa og tennene mine og prøvde å unngå og smile eller le uten å holde hånda foran munnen. Jeg burde nok hatt tannregulering, men samtidig så er jeg glad for at jeg har lært meg å leve med det.

40sorthvit

Nå har jeg fått tilsendt alle bildene fra shooten jeg hadde for noen uker siden med fotograf Elisabet Larsen (se facebooksiden hennes her), og i dette innlegget ser dere enda en liten smakebit. Bildet øverst i dette innlegget er en av favorittene mine. Ikke fordi jeg ser ut som på mitt beste, men fordi det er veldig naturlig og veldig meg.  Jeg ler uten å dekke til hverken tennene eller nesa, noe som i seg selv er et lite under med tanke på hvor store komplekser jeg har hatt.

16sorthvit IMG_0261nett

Kompleksene har blitt mindre og færre med årene, men vi alle har vel ting vi ikke liker. Sånn sett ser jeg ikke på det som noe problem, vi er alle i samme båt. Det viktigste for meg er at kompleksene mine ikke skal hindre meg i å leve slik jeg vil. Jeg er ikke perfekt, men det skal ikke ta fra meg smilet ☺

Hva har du komplekser for ?

ROSINTRENING

Da var det mandag igjen folkens. Ny uke, nye muligheter! Er det ikke deilig ? 😀
Jeg kjenner at jeg kan senke skuldrene noen hakk nå som fitnesskonkurransene er over for denne sesongen. Det er ikke til å legge skjul på at det er mye å tenke på. Det blir nesten som et antiklimaks når det hele er over!

Det motiverer å se så mange muskuløse og praktfulle fysikker, det er det ikke tvil om. Denne uka skal bli en knall bra treningsuke! Jeg har fem harde økter foran meg, men det skal jeg klare. Vi er halvveis i oppfølgingen med Menno Henselmans, så jeg begynner å bli vant med treningsmengden og hele opplegget. Det finnes ikke tvil om at dette setter kroppen på prøve, men det liker jeg.

wpid-screenshot_2015-04-12-17-58-16.png
Genser // Bukse (adlinks)

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger ansiktsutrykket på bildet over har kommet frem. Det er ikke få for å si det sånn. Jeg ser egentlig ut som en rosin i ansiktet store deler av øktene, haha. Bulgarsk utfall med 27,5 kg hantel i hver hånd, snart tresifret hip thrust, x-antall reps med pushups med vekt og chins med ekstra vekt er noe av det jeg har i vente.  Tungt som fy !

Selv om det er gøy å følge noe fast så ser jeg frem til å kunne ta meg en random joggetur når jeg vil, og å løpe sprintintervaller når det blir varmt i været. Men – enn så lenge skal jeg gi 100% innsats med opplegget som det er ☺

Nå som det nærmer seg våren er det fint å fornye litt i treningsgarderoben, eller hva? Da passer det bra at x-life har mid-season sale med masse freshe klær og sko. Klikk på bildet under og kom til salget!

bc8ed7a3-c28a-4901-bb73-39930536e64c

 

KROPP, TRENING OG MER KROPP – OSLO GP

Jeg måtte ha en tittel som advarte om innholdet…;)

IMG_0403-001
IMG_0490-001
IMG_0476-001IMG_0483-001

God søndag !
Da var sessongens siste konkurranse overstått for denne gang. Min atlet Elin, gjorde en knall god figur og viste mye bedre form enn i Sandefjord. Dessverre ble det ikke finale, men det var en god klasse med høyt nivå. Alt i alt er jeg uansett kjempe stolt av henne og imponert over den innsatsen hun har lagt ned (se flere bilder på facebooksiden min). Denne jenta vet hva det betyr å jobbe for en rå fysikk, hun har et pågangsmot  og dedikasjon uten like. En ekte atlet i mine øyne 🙂

IMG_0491-001
IMG_0496-001
IMG_0502-001 IMG_0509-001

Jeg og Gøran fikk oss en treningsøkt i går som planlagt. Godt å få koblet av og brukt kroppen! Det ble en økt med knebøy, hip thrust, chins, skulderpress, tricepsextension og planke. Ikke så mange øvelser, men det tok sin tid likevel med mange sett. Tightsen jeg har på meg er på tilbud nå til kun 299 kr og du får den i flere farger ☺. Genseren er baggy og supermyk, den finner du her, også i grå eller i sort med rosa skrift.

Hotellfrokost er slukt og i skrivende stund sitter vi på toget hjem. Eventyret er over for denne gang og Elins innsats ble feiret med en saftig nugattiskive sammen med diettfrokosten, hehe. I det beste selskapet, selvsagt 🙂 Det er faktisk ingenting som smaker bedre enn brød med et megatykt lag nugatti når det er så lenge siden sist! *englekor*

IMG_0516-001 IMG_0515-001 IMG_0517-001

Ønsker alle en super søndag !

STOP WISHING, START DOING. TRIKS FOR BEDRE FYSIKK

Er du en av dem som er på evig jakt etter en stram, fit fysikk? Da har jeg et råd til deg. Styr blikket og nesa bort fra kropp og utseende og mer på det som skjer i styrkesalen!

Jeg kan bruke meg selv som eksempel. Jeg har vært overfokusert på at jeg vil ha runde, store skuldre og har nærmest glodd meg blind i speilet for å se om jeg har fremgang. Det jeg burde gjort fra starten av var å droppe turen innom speilet og heller fokusere på å bli sterkere i skuldrene og legge inn en real jobb når jeg er på gymmet. Det gir dem nemlig en god grunn til å bli slik som jeg vil !

IMG_0436-001
ToppTights (adlinks)

Den siste tiden har jeg ikke glodd så nøye på skuldrene mine, men heller fokusert på å prestere best mulig på trening. Løfte tyngre og tyngre, rett og slett. Jeg er inne i en god steam, så på sikt, når jeg blir enda sterkere, vil skuldrene høyst sannsynlig bli bedre. – Og det uten at jeg sjekker dem i speilet hver dag… (utrolig men sant!;))

Dette betyr, jenter og gutter – at vi må leve etter dette når målet er en bedre fysikk : Less talk, more action. Stop wishing, start doing. Styr nesa fra speilet og bort til vektene. Da er vi på god vei allerede 😉

God lørdag !
JOBB FOR «GAINSA», IKKE BARE VENT PÅ DEM !

MATPAKKER OG LUNSJOPPSKRIFT

God formiddag !
Nå begynner vi å rigge oss klar til avreise til Oslo jeg og Gøran. Det er nemlig tid for denne sesongens siste fitness- og bodybuildingsteve her i Norge, Oslo Grand Prix og vi skal være backstage, blant annet med atleten min Elin Brandsfjell. Vi blir fra i dag til søndag slik at vi ikke har noe stress på oss men kan ta ting med ro.

Matpakkene er klare i sixpack bagen og det blir som sist vi var på reisefot. Frokost og lunsj blir hotellmat, og resten er pakket med. Denne gangen har jeg også husket bestikk, noe jeg glemte sist. Vi skal prøve å få til en treningsøkt på lørdag, så hvis noen har et gym å anbefale som har åpent for prøvetimer så hadde det vært topp. Harald’s gym er alltid et (vedlig koslig og trivelig) alternativ, men der kan jeg se for meg at det blir ganske fult etter konkurransen på lørdag…;)

IMG_2522-001 IMG_2523-001

Økta som jeg håper på å få kjørt på lørdag består av knebøy m. strikk, hip thrust, skulderpress, chins, tricepspress og litt mage. En av de kortere øktene på programmet mitt, noe som passer bra med tanke på at lørdagen byr på en del stress både fysisk og psykisk.

Før jeg avslutter med å ønske dere en fin fredag så vil jeg gjerne dele en kjapp lunsjoppskrift med dere. En  av favorittene mine om dagen !

IMG_2514-001 IMG_2512-001

Dette er rett og slett 1 boks tunfisk, 1/2 oppskjært agurk, stekt løk, stekt sopp og et blomkålhode som er laget til mos. Jeg kokte opp blomkålen til den var gjennomkokt og moste den så med stavmikser sammen med krydder. Noe så enkelt som salt og pepper. Utrolig smakfult, godt og mettende!

GOD FREDAG ! ☺

STRESSMESTRING – FEM TILTAK

Jeg har veldig fort for å bli stresset når jeg har mye å gjøre, press fra flere kanter og mange ting som skjer. Dette har jeg jobbet mye med det siste året. Det å takle stress uten å bli anspent, agressiv og sliten. Det er jo en gang slik at jeg elsker å ha mye og gjøre og jeg elsker å ha mye og tenke på, men det setter større krav til stressmestring om jeg ikke skal ende opp som en frynsete fillerye.

♥ Noe som har hjulpet meg enormt mye er flere ting. Det første er å begrense kontortida mi slik at jeg ikke er tilgjengelig tjuefire syv. Det sklir ut innimellom når jeg vet jeg har fått en viktig mail, men jevnt over er det mye bedre enn før. Selv om jeg har en anderledes jobb så er det fortsatt bare en jobb, og det betyr ikke at jeg skal gjøre det hele døgnet.

IMG_2330Genser fra Adidas her (adlink)

♥  Avkobling er også noe jeg har satt av mer tid til. Jeg går bevisst inn for å gjøre ting som ikke har med jobben å gjøre. For eksempel det å lese krimbok, besøke venninner og ikke snakke om trening og jobb, rydde, gå turer, gå på kafè eller spille Hay day på Ipaden (haha). Hodet har fort for å jobbe på spreng konstant for oss som er veldig personlig involvert i jobben, og da tror jeg avkobling er ekstra viktig. Det finnes en verden utenom jobb, og hjernen trenger også fri.

♥ Å si nei. Noe som alltid har vært vanskelig for meg, men som jeg blir bedre og bedre på. Man har jo ofte en teori om at folk blir sure når man sier nei, men min erfaring er at de fleste viser forståelse for det. Det er ikke farlig å si nei i det hele tatt. Blir det for mye så blir det for mye og man kan ikke gjøre alt og gjøre alle til lags.  Synd å si, men det er sant.

IMG_9457

Slutte med ting (og mennesker) som sliter deg mer ut enn det bygger deg opp. Jeg tror det er så viktig å kjenne etter. Det jeg styrer og ordner med, gjør det meg glad, gjør det meg bedre eller sliter det meg bare ut? Det er veldig bra å presse seg, være utenfor komfortsonen og gjøre ting du ikke gjør til vanlig. Men om det ikke gir deg noe som helst bra verken underveis eller etterpå så vil jeg ikke si det er verdt det. Det kan være tøft å innrømme at man vil gi opp noe eller noe, men når valget er tatt vil det føles som en lettelse.

♥ Bruke trening som terapi
Selv om jeg jobber med trening og tenker mye på det så klarer jeg heldigvis og skille det fra min egen trening og fremgang. Uansett hvor sliten jeg er så blir det alltid bedre med ei treningsøkt. Ingenting er som å løfte på døde ting, kjenne kroppen jobbe eller kjenne frisk luft i ansiktet. Undervurdert terapiform!

Hvordan takler du stress i hverdagen?

NÅR TRENINGEN ER ET STRESSMOMENT

Først og fremst – tusen takk for responsen på forrige innegg, både her og på facebook! Jeg er sjeleglad for at sjansen jeg tok på å dele det ikke resulterte i misforståelser og negative kommentarer. Tusen takk ♥

Jeg hører ofte folk snakke om at treningen er stress, tiltak og noe de føler de ikke har tid til. Da tenke jeg automatisk at det som er problemet er ikke selve treningen, det er hvordan vi prioriterer og hvordan vi legger opp dagen.

IMG_2424

Hvis du sier at det er stress å få trent, sjekk denne lista;
Hvor mye tid i løpet av en dag bruker du på å sitte i sofaen, sitte på mobilen eller se på noe på TV som egentlig ikke er interessant ?
Summèr sammen den tiden dette tar. Antakelig vil du sitte igjen med minimum 1,5 time fint kunne brukt til en treningsøkt. Kanskje du ikke har så lite tid som du tror.

Om du planlegger litt mer, finner du noen åpne luker på 30 min i dagsplanen din?
Isåfall kan du fint legge inn en liten gåtur eller litt hjemmetrening. Du vil få mye igjen for å øke hverdagsaktiviteten.

Hvorfor er trening noe du setter i siste rekke, når du kanskje bruker masse tid på å mislike din egen kropp og utseende? Kanskje du også har vondt i kroppen og føler deg generelt svak og nedstemt?
Fysisk aktivitet kan være løsningen på veldig mye. Det gir også økt velvære og godfølelse, noe som vil hjelpe deg ellers i hverdagen. Trening er ikke en ting som bør komme sist i rekka over dagens gjøremål.

time-to-work-out

Disse spørsmålene er kanskje litt provoserende, men om du tenker deg om… Er det ikke noe sant i det? Å være fysisk aktiv er en investering i helsa. Jeg mener ikke bare at man skal trene for utseendes skyld, men føler man seg frisk og vel så føles alt mye bedre!

Mitt desidert beste råd for å komme seg av sted på trening;
♥ Legg treningsbaggen klar på kvelden.
♥ Avtal med en venn at dere skal trene sammen eller si til samboer/kjæreste at du skal trene dagens etter. På den måten har du laget forventninger om at det skal skje.

SKAMFULL ALENETID

Stresser du over tanken på at du må leve opp til andres forventninger? Føler du at du av og til drukner i alt du burde, skulle eller må? Jeg har det av og til slik, så jeg vil dele noen tanker med dere. Kanskje jeg ikke er alene om det.

Jeg får av og til akutt behov for å være aleine. Sitte i sofaen og stirre ut i lufta, uten sminke og med håret til alle kanter om jeg vil. Jeg får så akutt behov for å ikke måtte ta hensyn til andre, finne på samtaleemner eller å time gjøremålene mine etter når det passer for andre. Dette behovet kan få meg til å føle meg så svak, ubrukelig og rar. Jeg føler jeg burde klare å takle hverdagen uten å ha jevnlige avbrekk og pauser fra omverdenen. Det ser ut til at alle andre klarer det så bra.

IMG_0431

Jeg har begynt å tenke over hvor mye energi jeg bruker på å være som jeg tror at andre forventer jeg skal være, og som jeg forventer selv og. Jeg fremstiller meg selv så godt jeg kan både til kjente og ukjente. Legger sjela i jobben min og prøver å gjøre alle til lags ved å gjøre det lille ekstra. Prøver alltid å ha et blogginnlegg oppe før kl.11 hver dag og lar så og si aldri uleste mail ligge i dagesvis, men svarer så fort jeg har tid. Jeg prøver alltid å komme på jobb med ti minutters klaring så jeg aldri er for sen for noens klokke…Også kjenner jeg på skam når jeg føler behov for en pust i bakken og litt alenetid? Dette er ting jeg har glede av i hverdagen, men så kjenner jeg på at jeg trenger litt pause av og til. Dette er ikke ment som skryt. Det er en wake up call til meg selv og til alle dere som sitter med samme følelse.

Hvorfor skal jeg kjenne på at jeg burde vært anderledes når jeg bare er meg selv? Jeg trenger pusterom, avkobling og alenetid. Kanskje mer enn andre eller mer enn hva jeg skulle ønske. Men er det virkelig noe galt i det? Jeg bør kunne ta meg en alenedag eller helg uten å føle at jeg burde vært med noen eller burde kjent på noe annet enn det behovet.

IMG_0435

Jeg kjente på skam i helgen for nettopp dette. Behovet for alenetid og en time off.
Jeg sendte en fortvilet sms til Helene og fikk et svar som er så sant som det kan få blitt. Alle har ikke like stort behov for eller forståelse for alenetid. Slik er det, og det er greit. Man må av og til tenke på seg selv og mindre på hva andre mener

♥ Det er viktig å gjøre en god jobb, være der for andre og gjøre så godt man kan. Det er også viktig å ta vare på seg selv ♥

EN SMAKEBIT FRA SHOOT

IMG_0291nett2

God mandag !
Jeg tenkte å starte uken med å vise dere noen bilder fra shooten jeg hadde for noen uker siden på Shapes i Brennåsen med fotograf Elisabet Larsen. Jeg er så fornøyd med resultatet! Det kommer flere bilder, men bildene i dette innlegget er noen av dem jeg har fått til nå. Jeg har også plassert noen litt rundt på siden her (sjekk menylinjen). Godt å få fornyet litt 🙂

Det er så vittig å tenke på hvordan ting var i kulissene når disse bildene ble tatt. Venninna mi May sto på krakk å holdt lamper og lys og Elisabet fløy rundt meg for å finne den perfekte vinkelen mens jeg enten hang i en pullup eller holdt en vekt. Jeg kan bare si dere at det å holde seg fast i den cablecrossen var alt annet enn lett da jeg såvidt fikk fingrene rundt ! Haha. Ikke så glamorøst som det ser ut, med andre ord. Men så gøy !

IMG_0408nett

Elisabet er en utrolig behagelig person å være rundt, akkurat slik jeg mener en fotograf bør være. Det er noe jeg setter veldig pris på, spesielt siden jeg ikke er vant med å være i en slik fotoshoot-situasjon hvor man fort kan føle seg litt klein. Hun driver mest med barne- og bryllupsfotografi, så jeg syns det var virkelig imponerende at hun tok dette oppdraget på strak arm 🙂 Du finner facebooksiden hennes her og hjemmesiden her. Der kan du også se flere bilder hun har tatt.

IMG_0336nett

Haha, got to love the butt squeeze!!
På bildene har jeg på meg topp fra Better bodies med denne sportsbh’en under. Stroppene er altså fra den og ikke fra selve toppen. Tightsen finner du her i flere farger, og skoene er disse. Mine favoritter på trening gjennom tre år!

Ønsker dere en god mandag og super start på uka! ☺