GRØNN SUPERSMOOTHIE MED BANAN

IMG_3615-001

Jeg er på smoothiekjøret igjen !
Etter å ha spist mat i farta på vei i starten av uka fant jeg ut at jeg like godt kunne begynne å spise noe som faktisk kan spises i farta og som ikke søler ut hele bilen (les; kesam, cottage chesese og bær o.l.). Smoothie on the go er jo super enkelt og godt!

Jeg hadde litt bladgrønnsaker å bli kvitt, så da mekket jeg sammen en super sunn grønn smoothie som smakte litt grønt, men også veldig godt. Jeg brukte følgende;

 • 1 frossen banan
 • 1 god håndfull fersk spinat
 • 1 stort grønnkål blad
 • 30 g sjokoladeproteinpulver
 • sukrin gold
 • litt vann
 • IMG_3612 IMG_3614 IMG_3604
  For å unngå trøbbel i smoothiemaskinen tar jeg først å shaker sammen vannet og proteinpulveret, og deretter tar jeg oppi bananen og moser den. Så tar jeg i litt og litt av det grønne. Til slutt smaker jeg til med søtning, eller tar det på slump. Denne ble veldig frisk og god! Perfekt start på dagen 🙂

  God fredag folkens!

PROBLEMET MED SUKKER

Ok, før jeg får kritikk for tittelen – JEG MENER IKKE AT SUKKER ER ET PROBLEM OG AT DET BØR UTELUKKES FULLSTENDIG FRA EN FRISK PERSONS KOSTHOLD. Så, la oss se nærmere på hva jeg egentlig mener.

Sukker i seg selv er bevist at ikke er hverken bra eller ille for friske individer. Det er faktisk helt nøytralt (1). Det spiller faktisk ingen rolle for kropskomposisjonen om du spiser sukker så lenge du spiser riktig mengde kalorier i forhold til målet ditt. Har du i tillegg et generelt sunt kosthold med tilstrekkelig med proteiner, fett, vitaminer og mineraler med kun innslag av sukker så gjør det faktisk ingenting.

IMG_3590

…Så hva er grunnen til at jeg ikke anbefaler et daglig inntak av raffinert sukker?
Som jeg sier til stadighet så er jeg ikke for å ekskludere matvarer fra et kosthold. Det er det ingen hensikt i så lenge man er frisk. MEN, det er flere grunner til at jeg ikke anbefaler sukkerholdige matvarer på daglig basis. De er følgende:

 • Det metter lite
 • Mange opplever det som en trigger til å spise mer
 • Mange opplever at det gir økt cravings
 • Innholdet av vitaminer og mineraler er ofte lavt
 • Sukkerets pårvirkning på helsen er noe uklar

Det står ingenting på den lista om at du blir feit av sukker. Du gjør nemlig ikke det, med mindre du spiser for mye. Det samme gjelder om du spiser for mye kylling. Kaloriinntaket er det som teller! Godteri, kaker og andre sukkerholdige ting er ikke mettende, og derfor er det svært fort å få i seg mange kalorier uten å bli særlig mett. Det er det som gjør det til ugunstig mat når målet er å redusere fettprosenten. Om det da i tillegg gir deg sinnssyke cravings de påfølgende dagene så sier det seg selv at det blir tøft å stå i mot lystene.

IMG_2107

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg selv på diett – velg mat som metter og matvarer som ikke trigger deg til å overspise. Eksempler på geniale ting å ha i dietten sin er grønnsaker, kjøtt/fisk, bær og egg. Matvarer som metter godt og som gir vomfyll. Er du mett så frister det mindre å skeie ut eller spise mer enn du skal. En bolle med syltetøy vil ikke mette på samme måte som en bolle med friske jordbær, selv om du kan matche kaloriinnholdet. En liten bolle med seigmenn vil ikke mette like mye som en stor bolle grønnsaker selv om man kan matche kaloriinnholdet. Hverken grønnsakene eller bærene vil mest sannsynlig gi deg cravings i ettertid heller, i motsetning til syltetøyet eller seigmennene. Det handler ikke om å ekskludere noe, det handler om å velge smart utifra hvilke mål du har! 

Referanser:
1. http://www.simplyshredded.com/the-science-of-nutrition-is-a-carb-a-carb.html

VIDEO; SLIK LAGER JEG PROTEINFLUFF

IMG_3523

God onsdag !
Nå er det år og dag siden jeg har laget videoblogg. Det har delvis vært fordi jeg ikke har hatt plass til videofiler på Ipaden men også fordi det har vært fullstendig tomt for videoideer. I går fikk jeg likevel en idè og det var å filme prosessen når jeg lager proteinfluff. Mange spør meg hvordan jeg går frem, så her får dere se alle ingrediensene og hvordan det gjøres.

Bananen og bærene er helt fryst fra starten av, så jeg tiner dem noen sekunder i mikro så de blir litt myke, ikke helt tint. Deretter tilsetter jeg alt det andre og setter hurtigmikseren på. Troponin er en 50-50 blanding mellom kasein og whey, og derfor blir det til en stor masse. Bruker du kun kasein vil du få samme effekt, men bruker du et wheyprotein vil du ikke få samme volumet. Troponin er perfekt egnet, og her har jeg brukt sjokoladesmak. Av søtning kan du bruke den du liker best, men unngå flytende søtning da det kan ødelegge konsistensen og «vokseprosessen». Jeg bruker sukrin gold.

FORTELL MEG VITSEN

Kylling og ris blir ofte sett på som «fitnessmat». Det er det bodybuilderne og alle de som har et oppriktig ønske om å «get fit or die trying» spiser. Det virker som det har blitt det magiske måltidet som får folk i form…Jeg lurer på en ting. Om du kunne spist noe som smakte mye bedre og få i deg samme mengde karbohydrat, protein og fett – hva ville du valgt? Du kan nemlig komme i form uten å spise ris og kylling.

IMG_3598 IMG_3600

I dette måltidet er det 30 g karbohydrat, 30 g protein og ca 4 g fett. Det tilsvarer 276 kalorier. Jeg kan love dere at dette smakte helt himmelsk. Om jeg hadde spist en 120 g kyllingfilet og 40 g ris så hadde jeg fått i meg de samme makroene. Personlig er jeg ikke glad i ris og heller ikke noe spesielt glad i kylling, spesielt ikke sammen med ris, så mitt valg er lett.

Jeg tør å påstå at de fleste ville valgt min skål med frokost om de kunne velge mellom det og en tørr bolle med ris og kylling. Og vet dere hva folkens? Innholdet i maten er det viktigste. Aldri la noen fortelle deg at du MÅ spise de og de matvarene for å komme i form. Det er løgn. Du kan spise alt mulig slags mat og fortsatt redusere fettprosenten, så lenge du spiser riktig mengde!

VÆR KRITISK OM DU VIRKELIG ØNSKER EN ENDRING!

Om du skulle bli tilbudt en kur som gikk over x-antall dager med løfte om flere kilo vektnedgang, tenker du på hva som skjer etter disse dagene?

Jeg tror at mye av grunnen til at mange er jo-jo slankere og mange også aldri når målene sine i dag er nettopp det – tidsbegrensede kurer som lover gull og grønne skoger uten å tilby det alle egentlig trenger. En real livsstilsendring som gir dem verktøy som hjelper dem å holde vekten nede når målet er nådd. Kunnskap om hva som er bra og sunn mat og ikke minst, forståelse for porsjonsstørrelse.

Vi må lære oss å tenke langsiktig og ikke bli rundlurt av kortvarige kurer. Vi må være smartere enn som så! Spør spørsmål, vær kritisk! Hva skjer etter disse magiske 7, 9, 12 dagene? 3 ukene? Hva slags endringer vil jeg innføre i livet mitt på langtidsbasis om jeg kjører på med denne kuren? Vil jeg ikke ende opp med å gjøre det jeg alltid har gjort, og dermed få det jeg alltid har fått?

IMG_3188Topp // Tights (adlinks)

Resultater kan komme av en ni dagers shake kur, det er bevist flere ganger. Men- resultater kommer ikke av at man faller tilbake i gamle handlingsmønstre og starter på scratch fordi man ikke aner hva et fornuftig kosthold egentlig er. En suppe/shakekur lærer deg ikke noe om hvor mye du bør spise når kuren er slutt. En suppe/shakekur lærer deg ikke noe som helst om hva som er bra mat.

Ønsker du varige resultater så må du tenke langsiktig! Du må tenke varig endring! Gjør deg selv en tjeneste – ikke sløs tid på ting som du ikke kan holde ut med over tid eller som er tidsbegrenset. Det er BARE TULL !

/ / /

Desktop3Adidas har kommet med masse freshe nyheter! Sjekk dem ut her 😀

Innlegget inneholder reklamelenker

MAGER, SUKKERFRI OG GLUTENFRI OSTEKAKE

IMG_3063-001 IMG_3065-001

Jeg er ingen matblogger, og den maten jeg lager er somregel så enkel at hvem som helst kunne klart det. Når jeg lager dessert på frihånd er det ren flaks om det blir godt, så jeg følger stort sett alltid en oppskrift. Det geniale for oss «ikke-matbloggere» som ikke har nese for hva som passer sammen er ferdigmikser med kake. Og ikke hvilke som helst kake. Ostekake – en av mine to favorittkaker!

Denne er så enkel at ALLE kan få det til – Ostekakemix fra funksjonell mat uten gluten og sukker. Det eneste jeg gjorde anderledes var å gjøre den litt magrere, enkelt ved å ha i mindre smør og bruke philadeliphia light istede for vanlig. Dette tipset står også skrevet på pakken. I tillegg tok jeg halvparten av mengden som skulle være med philadelphia og erstattes med naturell gresk yoghurt. Da ble det i tillegg mer proteinrikt!

Det eneste man gjør etter det er å sette den kaldt og vente. Jeg lot den stå i ca 3-4 timer. Og jeg kan si dere det folkens – den var GOD! Jeg må ærlig innrømme at den ene halvparten ble dessert de ene dagen og resten ble frokost dagen etter… 😉

IMG_3067-001

Slike ting er jo perfekt å ha i skapet om man får gjester! Det gjelder forsåvidt alle kakemiksene fra funksjonell mat. Sjokoladekaken og denne ostekaken er min favoritt, uten tvil. Til sjokoladekaken kan man også eksperimentere med diverse glasurer også, alt etter hva man liker 🙂

PS PS PS PS!! x-life har 25% på alt fra 2xu kun i dag!

image

Innlegget inneholder sponsorlinker

 

3 TIPS PÅ VEIEN NED I FETTPROSENT

IMG_3557

1. Sliter du med sult og slapphet? Før du gjør noe med matinntaket bør du sjekke om det er din mentale innstilling som spiller inn og sliter deg ut. Er man negativt innstilt på diett og ser på det som et slit og et strev så blir det aldri hyggelig å ha et mål. Se på dietten som et nyttig verktøy som må til for at du skal komme til mål. Om din mentale innstilling er på topp, da kan du heller prøve deg frem med endringer i kostholdet. Mer fett -> mer metthetsfølelse. Mer karbohydrat -> mer «trykk» og energi (dette gjelder dog ikke alle. Prøv deg frem).

2. Sliter du med å følge planen fordi «livet skjer» og ting kommer i veien? Legg større fokus på planlegging. Ingen unnskyldning er god nok dersom du virkelig har bestemt deg. Ikke la slapphet på planleggingsfronten ødelegge fremgangen din. Sett deg ned å planlegg uken på søndag kveld. Jo mer detaljert plan, jo lettere er det å følge.  Gjør det enkelt for deg selv å velge rett fra dag til dag.

IMG_3539

3. Sliter du med søtsug og cravings? Finn nødløsninger med lite kalorier eller «lur» deg selv ved å velge mat som metter mer. Lavkalori gelè (oppskrift), stivpiskede eggehvitter og funlight gelè er gode eksempler på snacks du kan ty til i nøden. Det beste er likevel å velge mat som metter til måltidene dine. Øk mengden grønnsaker, velg potet eller gulrøtter fremfor ris/pasta, lag fluff av frosne bær og dropp matvarer som trigger deg til å spise mer (typiske eksempler; peanøttsmør, sukkerfri brus). Igjen – gjør det enklere å følge planen ved å legge til rette for deg selv!

Sist men ikke minst – HUSK AT DU HAR VALGT DETTE SELV ! Om du ikke takler å ligge i kaloriunderskudd og blir i dårlig humør av det – gjør menneskene rundt deg en tjeneste å finn på noe annet 🙂

HVA OM JEG FORTALTE DEG…#2

IMG_3570

…At hvor støl du blir ikke sier noe om kvaliteten på treningsøkta?
Du kan ikke måle innsatsen din i stølhet, da vil du bli skuffet. Enkelte blir alltid støle, andre blir aldri støle og noen blir støle av og til. Dette sier ingenting om hvor god økt du har hatt. Du kan stimulere muskulaturen din til utmattelse og vel så det og ha en knall tung og god økt uten å bli støl. Du kan også ha en «pingleøkt» med èn ny øvelse og mange reps og bli støl, selv om gevinsten mest sannsynlig er best av den tunge økta. Ikke heng deg opp i stølhet!

…At melkesyre ikke trenger å være målet i hver eneste økt ?
Melkesyre er fint det, men man trenger ikke pumpe seg fullstendig tom hver eneste økt. Det er lurt å variere treningen, ikke bare med repmengde men også med belastning for optimal fremgang.

IMG_3566

… At cardio ikke er nødvendig for å redusere fettprosenten ?
Så lenge du ligger i kaloriunderskudd så du ikke ha cardio for å få fremgang. Du kommer langt med daglige gjøremål som aktivitet i tillegg til styrketreningen. Lavintens cardio brenner av skremmende lite kalorier og tar mer tid enn det gir gevinst. Fokusèr på styrken – det er den som former fysikken din!

...At bare fordi et kosttilskudd heter noe med «burn», «fatloss» eller noe så fancy som «fitness monster freak 2000» så betyr det ikke at det gjør deg fit som fy?…
Beklager hvis dette virket litt krast, men la oss være ærlige. Vi lar oss lure stadig vekk og får blodtroa på et eller annet fancy nytt produkt i pille- eller pulverform. Fakta er at de fleste inneholder noe så lite mystisk som koffein, guerana og andre ting som får det til å prikke i trynet og får hendene til å riste. Ekstra energi får du og litt ekstra svett blir du, men fit blir du ikke med mindre du jobber for det.

TIPS FOR RUND BAKENDE

Om du ønsker en rundere bakende så er det faktisk mulig å trene seg til. For å aktivere gluteus medius (som ligger på siden på rumpa og gir den rund form) mer, kan du enkelt legge til et strikk som du legger rundt leggene når du trener for eksempel hip thrust, knebøy eller glutebridge, som jeg gjør på bildet. Ha bred beinstilling slik at du får spenn på strikket. Press knærne ut under hele bevegelsen. Jeg skal love deg du kjenner forskjell !

IMG_3537
IMG_3535

Her kjører jeg 12 reps med 1 sek hold på topp med svart strikk rundt leggene. Min strikk er med medium motstand, så man kan enten velge lett eller tyngre, alt etter hva slags formål man bruker det til og også hvor sterk man er. Det var full fyr i bakenden! Anbefales å teste ut som en variasjon til vanlig glutebridge eller hip thrust for å få ekstra aktivering av gluteus medius. Du kan enten bruke et vanlig strikk å legge dobbelt, eller et miniband.  Lykke til ! 🙂

Linkene i innlegget er sponset

 

PROTEININNTAK – DETTE KAN GJØRE EN FORSKJELL

Det har alltid vært mye myter ute å går rundt når man bør spise og hvor ofte. I fitnessmiljøet har det lenge vært populært å spise seks måltider til dagen eller hver tredje time. For enkelte også på nattestid for å «holde forbrenningen oppe». De fleste vet i dag at det er mye som fungerer helt fint og gir resultater, men hva er egentlig mest ideelt og hva gjør en forskjell?

Forskning har vist at timing av proteininntak er det viktigste når det kommer til måltidsfrekvens og resultater. En gruppe mennesker ble delt i to, hvor halvparten spiste 70 g protein midt på dagen mens den andre halvparten spiste 70 g protein 90 minutter før leggetid. Begge grupper trente tung styrketrening. Dette var et langtidsstudie, og det viste seg at det var betydelig forskjell i de to gruppene. Gruppen som spiste mer protein før leggetid økte betraktelig mer i muskelmasse (1).

IMG_0515-001

I en annen studie (2) sammenlignet to grupper som ønsket å redusere fettprosenten. Den ene gruppen spiste 70% av matinntaket sitt på dagtid. Den andre gruppen spiste 70% av matinntaket sitt senere på dagen. Resultatet viste at gruppen som spiste mest sent på dagen beholdt mest muskelmasse og mistet mest fett.

Så hva kan vi konkludere med?
Det er mer enn det totale kaloriinntaket som spiller en rolle. Når du spiser mest protein er faktisk ganske viktig det òg. Pr.i dag er det bevist at å spise mer protein senere på dagen vil både bidra til økt muskelmasse på «bulk», og også bevaring av muskelmasse på diett. Sørg for å spise godt med protein i ditt siste måltid.

Div4

Referanser:
1. Burk A, et al. Time-divided ingestion pattern of casein-based protein supplement stimulates an increase in fat-free body mass during resistance training in young untrained men. Nutr Res. 2009 Jun;29(6):405-13. 

2. Keim NL, et al. Weight loss is greater with consumption of large morning meals and fat-free mass is preserved with large evening meals in women on a controlled weight reduction regimen. J Nutr. 1997 Jan;127(1):75-82.

 

PS: Sommerdeal hos X-life – gjelder ut dagen!

1437455866

SAFTIGE PANNEKAKER

IMG_1963-001

Lyst på en god lunsj? Hva med et pannekaketårn?
Disse lages på null komma niks 🙂

Du trenger:
– 100 g glutenfri melblanding, lys
– 1/2 boks cottage cheese
1 most banan (kan sløyfes)
– Vann til jevn røre
Sukrin gold
– 1 egg
Kanel og kardemomme
– 1 ss cocosa til steking

Bland alt sammen og la røra svelle litt før du steker dem på middels varme. Server med varme bær eller lettsyltetøy – eller nyt dem som de er ! De blir kjempe saftige og gode i seg selv, spesielt om du har med most banan 🙂

HER ER MIN FAVORITT SPRINTØKT !

Hva med å kickstarte uka med sprintintervaller? Du får opp pulsen, adrenalinet suser i kroppen og humøret får seg et boost i riktig retning. Slik er det hvertfall for meg. Test det ut da vel !

IMG_0691-001

Det er super viktig med en god oppvarming. Når du skal bevege deg såpass eksplosivt er det fort å få strekk i muskulaturen og skader. Sørg for å varme godt opp enten med drilløvelser eller annen dynamisk oppvarming. Høye kneløft og ankelmobilisering er noe av det jeg alltid gjør før en sprintøkt.

Å være varm i kroppen er også en stor fordel og vil gjøre at du presterer bedre. Lett jogg eller rask gange i motbakke til du kjenner deg klar, er en fin start.

Her er logg fra min siste sprintøkt på mølle:
Drag 1 (testdrag) – 15 sek sprint, 45 sek hvile – 20-21 km/t
Dette draget og det neste bruker jeg for å finne ut hvordan formen er den dagen og hvilke fart jeg kan peile meg inn på.
Drag 2 (testdrag) – 15 sek sprint, 45 sek hvile – 21-22 km/t
Føles formen fin her så øker jeg farten.
Drag 3 og 4 – 15 sek sprint/45 sek hvile – 22,5-23 km/t
Drag 5, 6 og 7 – 10 sek sprint/60 sek hvile – 23-24 km/t
6-10 min rolig gange

IMG_0688-002
IMG_0687

Farten jeg bruker er ikke noe å henge seg opp i, du må finne din egen sprintfart. Dette kan variere mye fra dag til dag også, alt etter dagsformen. Har man trent bein dagen før så har man ofte mindre å gå på, for eksempel.

Når jeg løper på mølle har jeg alltid fivefingers sko. De gjør det lett å løpe forfot, noe som også gjør at jeg løper raskere og det blir mer skånsomt for knærne. Du får kjøpt dem her. De er et must på alle mine sprintøkter. Tightsen er en av de freshe nyhetene fra adidas. Sjekk ut resten her, utrolig mye stilig!

God mandag !

Innlegget inneholder sponsorlinker

BASIC TRENINGSØKT MED DET NØDVENDIGE

IMG_3486

Som jeg allerede har nevnt så er ikke motivasjon og treningslyst på topp om dagen. Når jeg da får et snev av lyst og ender opp med å dra likevel så velger jeg å gjøre det super enkelt og basic. Bare det å holde systemet i gang er bra i seg selv.

Her et eksempel på en basic helkroppsøkt til deg. Den kan du bruke om du er litt demotivert eller bare ønsker en enkel økt som tar for seg hele kroppen med gode flerleddsøvelser:

IMG_3496Ny topp fra Better bodies // Myk joggebukse (adlinks)

– Knebøy
– Hip thrust
– Militærpress
– Pullups
– Pushups

Her får du trent forside og bakside lår, rumpe, skuldre, rygg og bryst. Mer er faktisk ikke nødvendig. Du trenger hverken allverdens med sett eller reps for at denne økta skal være god. Sørg for å ha god nok belastning, full bevegelse i alle øvelser og god teknikk generelt så er dette mer enn bra nok. Keep it simple! 😉

IMG_3509 IMG_3472

Jeg har fått ny treningsdagbok fra X-life. Den er super enkel i oppsettet og er ikke full av tips, triks og ekstra «dill» men bare rene loggesider. Perfekt for meg som alltid bare har brukt en notatblokk tidligere og ikke har behov for noe mer enn akkurat det jeg bruker den til. Dette blir noe av det samme som en notatbok, bare med fint oppsett hvor man kan skrive inn sett, reps, kilo og også egne sider til intervaller og annen kondisjonstrening. Liten og grei å ha i treningsbagen 🙂

God søndag ! 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

SUNNHET OG HELSE – HVA ER DET ?

Man kan diskutere lenge om hva god helse egentlig er. Noen mener det er å ha et perfekt kosthold med mist mulig behandlet mat, andre mener det er godteri på lørdag, andre mener det er bare det å være frisk. Jeg mener uten tvil at helse ikke bare handler om kropp, men også om det mentale.

Jeg har prøvd å spise helt «perfekt». Jeg hadde et kosthold med rent kjøtt og fisk, poteter, ris, grønnsaker, frukt, ingen søtsaker, ingen ferdigprodukter eller halvfabrikata, ingen alkohol og ingen matvarer med mer enn tre ingredienser. Så jeg bra ut? Rent fysisk følte jeg at jeg så bra ut. Men hadde jeg det bra? Absolutt ikke. Jeg drømte om brunost og pepsi max omtrent hver natt, og jeg planla dagen slik at jeg unngikk å spise sammen med andre. Kun for å kunne ha 100% kontroll på det jeg fikk i meg.

Rent kostholdsmessig så fikk kroppen min i seg veldig mye bra mat og god næring. Rent fysisk var kroppen i fin balanse og alt fungerte bra. Men samtidig slet jeg med dårlig treningsmotivasjon, dårlig humør, dårlig søvn som følge av dårlig humør og generelt en miserabel hverdag med lite sosialt rundt mat og hygge.

IMG_3387

Da kan man spørre seg – er et perfekt kosthold egentlig sunt? Og er det egentlig noe som heter et perfekt kosthold? Når jeg ser tilbake så ser jeg ikke på den perioden som perfekt i det hele tatt. Jeg hadde det tragisk og jeg eide ikke matglede.

Når jeg ser tilbake på den siste måneden av livet mitt så ser jeg følgende;
En jente som trener nesten daglig, spiser masse grønnsaker, frukt, bær, kjøtt og fisk og nyter maten. Jeg ser ei tilfreds jente som koser seg i sola med fire kalde øl og som opp til flere ganger har sittet i en godstol med beina på bordet og en nugattiskive i hånda. Ei som får kick av både fisketur og melkesyre på gymmet. Jeg ser ei tilfreds, livsglad og SUNN jente!

Etter min mening så er det ikke først og fremst kostholdet som avgjør om man er sunn eller ei. Det handler vel så mye om hva som foregår mellom ørene våre. Hva foregår oppi topplokket når du spiser, trener og lever generelt? Har du det bra? Er du frisk? Smiler du ofte og ler mye? Har du glede av livet du lever?

Enjoy-life

Om du spiser fire chipsflak «for mye» eller tar ei bolle på bensinstasjon så betyr ikke det at du er usunn i mine øyne. Min definisjon på dårlig helse og et usunt liv er en hverdag preget av vonde følelser, tvangsregimer, latskap, og begrensninger som går utover humør og livsglede og et alt for stort fokus på noe som til syvende og sist ikke gjør deg noe annet enn lei deg og utilfreds.

EN BOLLE MED PROTEINRIK SØTSAK

11721943_10207338436997793_699413488_n

Denne bollen, folkens – FANTASTISK !
Jeg tok frosne bringebær, 1 frossen banan (30 sek i micro) og 1 scoop sjokoladeprotein (blanding av myse og kasein) og mikset med hurtigmikser til det ble en stor, fluffy masse. Deretter lagde jeg et hull i midten og tilsatte cottage cheese blandet med søtning og toppet med frosne blåbær. Ett ord kan beskrive dette: NYDELIG! Fantastisk god kveldskos som metter godt og gir deg masse proteiner. Perfekt for oss med stor magesekk som krever litt for å fylles opp 😉

IMG_3516

KUNSTEN Å TA FRI

Jeg er litt midt mellom feriemodus, zombiemodus og jobbmodus for øyeblikket. Et veldig merkelig modus. Jeg får gjort all jobb som jeg pleier, men tankene ellers seiler sin egen sjø. Trening er det siste som frister og å planlegge noe (som vanligvis er min ting!) faller meg ikke inn en gang. Jeg er rett og slett i en liten rar boble om dagen.

IMG_2940-001

I og med at motivasjon og treningslysten er på bånn for øyeblikket så vurderer jeg å ta meg fri noen dager til. Jeg har ikke hatt noe form for treningsfri på over to år, bortsett i fra uken jeg nettopp hadde i nord. Kanskje jeg bare skal følge lysten og trosse fornuften? Vi får se.

Det var uansett en knall god økt jeg hadde i går før jeg reiste til Byremo, her jeg er nå for noen flere feriedager. Vi hadde en fellestrening med jentene i team Shapes og stemningen står alltid i taket. Er det noe som gjør meg i godt humør og får meg til å gi det lille ekstra så er det disse fantastiske jentene. Trening sammen med andre er nøkkelen når man er litt demotivert!

Kanskje litt mer fri fra planlegging er noe som kan være bra for meg? La kontrollfreaken få litt ferie. Om det blir noe trening den neste uken så får det bli på lyst. Det er rart å skulle slippe kontrollen, men jeg tror faktisk jeg har sabla godt av det.

Hvordan gjør du det med treningen i sommer?

FRISK FROKOST OG FRESH LUNSJ

I dag har jeg et frokosttips og et lunsjtips til dere!  Begge deler er proteinrike og mettende, og også med sunt fett – med frisk smak av sommer 🙂

Chiapudding
Du trenger: 2-4 ss chiafrø, 50-100 g kokosmelk, 150 g mager kesam og ønsket mengde sukrin gold (du trenger ikke mye). Bland alt og sett i en skål eller et glass, gjerne over natta. Jo lengre det står, jo mer «pudding» blir det. Utrolig deilig fromasj-aktig konsistens. Du får også mer smak ut av chiafrøene og kokosen jo lengre den står. Topp gjerne med bær når du skal spise den.

IMG_3127-001

Lakselunsj
Du trenger; 1 laksefilet, ruccola, kokte eller rå brokkolitopper. Ta gjerne også med litt solsikkekjerner eller cashewnøtter. Bland sammen og nyt!

TIPS: Ha en bolle med grønnsaker stående i kjøleskapet, så kan du enkelt dandere en salat til en hver tid 😉
IMG_1997

HVA OM JEG FORTALTE DEG…

AT KYLLING, RIS OG SALAT IKKE ER DEN ENESTE MÅTEN Å REDUSERE FETTPROSENTEN PÅ? Det er ikke noe magisk med denne maten som suger fettet ut av fettcellene dine. Dealen med kylling og ris er at det er enkelt å regne ut makromessig og derfor er det lett for en coach å sette det på en kostplan. Du kan spise proteiner og karb fra frukt og kesam og få samme resultat.

…AT DET GÅR AN Å SPISE 80% SUNT OG LIKEVEL SE VELDIG BRA UT? De siste 20% man eventuelt velger å pine seg til vil ikke gjøre deg noe mer lykkelig, og mest sannsynlig vil det føre til at du sprekker på sikt. Noen trives med å spise 100% bra hele tiden uten at de ser på det som et offer, mens andre har rett og slett behov og glede av å ha de 20% med litt mer fri mat. Det trenger faktisk ikke ødelegge noe som helst for hvordan du ser ut.

IMG_3367-002

….AT EKSTREME DIETTER OG BEGRENSENDE REGIMER VIL SETTE DEMPER PÅ LIVET DITT OG PÅ SIKT IKKE GJØRE DEG NOE ANNET ENN MISERABEL ? Du må klare å se for deg om du kan gjøre det du gjør resten av livet. Om du ikke kan se det for deg så er det ikke vits å bruke tid på, med mindre det er snakk om en konkurranseoppkjøring. Ikke sløs bort livet ditt på noe som ikke vil holde og heller ikke gi deg de varige resultatene du ønsker deg.

…AT DET IKKE ER NOE MAGISK MED MORGENCARDIO OG AT DU FAKTISK KAN BRENNE FETT PÅ ANDRE TIDER AV DØGNET OG? Forskning viser at det ikke spiller noen rolle når du går cardio. Når man ser på totalforbruket i løpet av dagen så kan du gå cardio morgen, middag eller kvelds uten at det har noe å si. Det som gjør en forskjell er innsatsen du legger inn.

IMG_3136

…AT OM DU HØRER OM EN RASK MÅTE Å NÅ NOE PÅ, SÅ ER DET MEST SANNSYNLIG KORTVARIGE RESULTATER SOM VENTER ? Om den pilla eller kuren du har hørt om virkelig funker, hvorfor tror du ikke mange flere er i god form nå? Vær kritisk og tenk realistisk. Suppekurer funker i en måned, men har du tenkt til å ta med deg suppe i grillparty hos svigers ? Resten av livet? Let’s be real…

…AT DET IKKE ER NOE MAGISK MED EN SPESIELL SPISEMÅTE ELLER MATVARE, MEN AT DET SOM GIR RESULTATER ER HARDT ARBEID OVER TID? Ikke gift deg med spesielle matvarer, øvelser eller måter å gjøre ting på. Husk at mennesker har gjort millioner av forskjellige ting i alle år og mange har kommet i god form. Hvorfor skal du holde deg til at èn ting funker? Det er så mye som funker, at! Uansett hva du går for så kommer du ikke unna kontinuerlig hardt arbeid.

IMG_3360-001

SJOKOLADEMANI OG PLAN FOR UKA

IMG_3428

Trenger jeg å si at jeg elsker sjokolade?
Dette var noe av det som ventet meg i en stooor pakke fra x-life da jeg kom hjem fra Bodø. Sjokolade i mange, deilige former. Sjokoladekaken er en skikkelig vinner, selv om den er sukkerfri så smaker den altså så godt at noen jeg har servert den til ikke trodde på meg da jeg sa den var sukkerfri. Siden det er sommer og jeg fortsatt er i feriemodus så skal du ikke se bort ifra at jeg spiser kake til middag en dag eller to i løpet av uka 😉 Sukrinsjokoladen med havsalt er omtrent fast inventar som dessert etter kveldsen. Kombinasjonen av salt og søtt = uslåelig!

IMG_3196Tights // Topp (adlinks)

I dag var det tilbake til jobb og rutiner. Alarmen ringte kl.7 og det føles som om jeg hadde trynet på vranga. Kanskje ikke så rart når døgnet omtrent har vært snudd i over en uke. Uansett, nå må jeg inn i mine gamle mønstre. Jeg er jo egentlig a-menneske, så det går nok fort. Jeg skal jobbe i tre dager nå før jeg tar en liten miniferie til og reiser til Byremo noen dager.

Planen for treningsuken er også lagt. Jeg har jo mål som skal nåes vet dere! Den ser slik ut:
Mandag – Knebøy, skulderpress, pullups, pushups, mage, sprintintervall
Tirsdag – Hip thrust, iso.rumpe, chins, militærpress, sidehev, 1 times gå/sykkeltur
Onsdag – Sprintintervall
Torsdag – Pullups, eksplosive pushups, sidehev, iso.rumpe, mage
Lørdag – Hip thrust, iso.rumpe, militærpress, sidehev, mage
Søndag – Chins, facepulls, good mornings

Stikkordene er få øvelser og mange sett. Jeg har behov for å gjøre det litt enkelt for øyeblikket. Minst mulig dill og mest mulig kvalitet. Jeg har høyt fokus på rumpe om dagen, så det går det mye tid til. Så har jeg jo målene for juli, i pullups, chins og pushups som også skal i boks. Apropos mål, hvordan går det med #julieschallenge ? Gleder meg til å se bildene deres på instagram. Vinneren trekkes 31 juli 🙂

God mandag !

EN UKE BORTE FRA FITNESSLIVET

Når man er vant med å automatisk lage seg frokost utifra en viss makrofordeling med matvarer man kjenner innholdet på så er det utrolig deilig å kunne sette seg til bords og spise brødskive med noe man ikke aner hva inneholder – og nyte det og kjenne at det smaker godt. Stoppe og spise fordi man er mett og ikke fordi man har nådd riktig makromengde. Når man er vant med å planlegge treningsøkter daglig og tenke og gruble på alle mulige slags treningsmetoder kjennes det helt rart å gå en dag uten at man har tenkt på det et eneste sekund. Men så utrolig deilig

IMG_3418
Ny tights fra Craft // BB Topp (adlinks)

Jeg har hatt en uke ferie på Kjerringøy, rett på utsiden av Bodø. Jeg bodde på en gård hos besteforeldrene til bestevenninnen min, så vi spiste vanlig husmannskost til middag og flere måltider med brødmat, noe jeg aldri gjør hjemme. Jeg hadde planer om å jogge noen turer og trene litt med kroppsvekt, men det forsvant helt fra meg og uken gikk uten av jeg trente en eneste gang. Og vet dere hva? Det var helt fantastisk. Mest fordi jeg ikke ofret det en tanke.

Jeg kunne skrevet mye om denne ferieuken, men kort fortalt så ble alle vanene hjemmefra byttet ut med helt andre ting. Alle tankene i hodet om kosthold og trening var som forduftet og jeg nøyt hvert eneste sekund. Da skulle man tro at man hadde gått opp i vekt når man kom hjem. Utrolig nok veide jeg mindre enn da jeg dro hjemmefra!

IMG_3426IMG_3433

Hva vil jeg egentlig frem til her?
Det er ikke farlig å koble ut fra dagliglivet med helsefokus en gang i blant. Man blir ikke feit på en uke uten strenge regimer og man forfaller heller ikke selv om man tar treningsfri. Det å slippe tanker på trening og kosthold tror jeg er utrolig sunt innimellom. Vi har godt av avveksling og å oppleve andre ting og se nye ting.

Jeg fikk nesten en aha-opplevelse den uken jeg hadde på gården på Kjerringøy utenfor Bodø. Livet er jo faktisk mer enn mat og trening. Nesten skremmende at jeg trengte en påminner.

EN PERFEKT REVERS DIETT

Mange har sikkert hørt om ordet «revers diett» i sammenheng med fitnesskonkurranser. Det er rett og slett en diett man starter på rett etter konkurranse for å få en rolig og smart vektoppgang til man når en sunn fettprosent som man kan beholde i off season perioden. Man øker kaloriene i sakte tempo og sørger for at kropp og hodet henger med på lasset mens man øker matinntaket. Jeg var coach for Elin Brandsfjell da hun stilte i bodyfitness i april, og fra da til slutten av juni kjørte vi en meget vellykket revers diett. Bildene taler for seg;

Dette er Elin på konkurransedagen, 11 april i år:
10997012_10153390877445050_4068804441029399918_n

Disse bildene er fra 12 juni i år;
Et MYE høyere matinntak men likevel med svært god form! Her har hun trykk i muskulaturen, styrken øker og hun spiser mer og mer, sakte men sikkert.
Formbilder og treningsres

Mange går på en real smell etter en diett hvor de har kommet ned i lavere fettprosent og ender opp med å legge på seg mange kilo. Dette gjelder ikke bare atleter på dette nivået, men også «vanlige» folk som er på diett og når en god form. Når man er blitt fornøyd er det fort gjort å øke matinntaket litt for fort og slappe litt for mye av. Resultatet da blir at man legger på seg enorme mengder fett og ender opp med å bli like misfornøyd som man var før man startet hele prosjektet. Veldig usunt – både for kropp og hode!

Husk å gi kroppen TID på å henge med på endringene du gjør!

Det vil lønne seg i form av en mindre stresset kropp som spiller på lag og presterer bra, samtidig som du unngår stor vektoppgang og unødig fettlagring når du øker matinntaket etter endt diett. JA – det krever at man holder hodet kaldt og er tålmodig, men det er virkelig verdt strevet!

BEVISET PÅ AT VEKTA IKKE BETYR NOE

IMG_0050-001

Jeg fikk dette bildet tilsendt av en tidligere kunde av meg som viser fremgangen hennes fra februar til nå. Hun har gått fra 59/60 kg til 63 kg, og ser dere hva som har skjedd? Fettprosenten er redusert! Ja, hun har jobbet hardt med både trening og kosthold men også skeiet ut i sosiale settinger nå og da. Kontinuitet og godt arbeid kan gi resultater som dette.

Jeg har sagt det en million ganger, både her på bloggen og på jobb på Shapes. Vekta har INGENTING å si. Den sier deg null og nada om hvordan du ser ut. Om du skulle brukt «sunn fornuft» så skulle man tro at vekten på bildene var motsatt, eller hva?

Lav vekt betyr ikke god form. Mindre vekt betyr ikke at du ser bedre ut. Du kan faktisk gå OPP i vekt og se enda råere ut enn før!

VIDEO; BOOTY BLASTER 1 & 2

God mandag folkens !
Jeg har satt sammen to bootyblastere til dere i dag. Disse kan brukes som en del av rumpetreningen med ekstra vekt, eller uten vekt som en finish på økta.

Bootyblaster 1 =
Finn en strikk som gir deg mye motstand slik at det er tungt å presse beina fra hverandre. Kjør 15 reps med glutebridge mens du har bred beinstilling og fokus på å presse knærne ut. Fortsett deretter med 10-15 reps med abduksjon, som vist i filmen. Press knærne ut og kjenn at du strammer rumpa. Avslutt med 15-20 glutebridge med smalere beinstilling, gjerne med litt hold på topp. Her er det fint å legge til litt vekt, for eksempel en vektskive eller en kettlebell.

Bootyblaster 2 =
Legg et strikk rett under knærne og ta lange sidesteg og gå ned i knebøy. Fokuser på å bruke rumpa hele veien og hold spennet. Denne passer godt både som oppvarming og som en finisher. For ekstra vekt kan du ha en stang på ryggen eller holde en vekt i armene. Det viktigste her er likevel at man aktiverer gluteus medius, muskelen på siden av rumpa som gir den rund form.

Du kan bruke minibands eller lange strikk som du bretter i to, alt etter hvor mye motstand du ønsker. Jeg anbefaler minibands da disse kommer i tre forskjellige farger som alle passer til hvert sitt bruk, og kan også brukes etter hvor sliten du er fra før.

Lykke til med rumpetreningen! 🙂

KALORIFATTIG DESSERT – BCAA GELÈ

Er du kjesken eller har du bare lyst på en kalorifattig og søt dessert? Da er BCAA gelè noe for deg! Du trenger kun to ingredienser, tre om du ønsker sterkere eller mikset smak.

Jeg brukte (til to små shakere):
– 2 scoop BCAA fruit punch
– 10 gelantinplater
– 1 dl funsaft totalt

IMG_3024-001

Shake sammen 2 scoop BCAA med 8 dl kaldt vann. Legg gelantinplatene i kaldt vann til de er myke. Smelt dem så i 0,5 dl kokende vann og visp til platene er helt oppløst. Deretter tar du gelantinblandingen oppi BCAA’en, rører godt og tilsetter funsaft om du vil, slik at den totale mengden væske blir 1 liter. Du kan også gjøre som meg, fordele det i to shakere på 5 dl. Gjerne med forskjellige smaker om du vil.

La den stå i kjøleskapet i noen timer, og vips! Der har du en lavkalori dessert som kun inneholder proteiner 😉

IMG_3025-001

 

1435561942

NY UTFORDRING – TAR DU DEN ?

Desktop1-002

Imidten av juni ga jeg dere en utfordring og ba dere hashtagge #julieschallenge og #julierafoss på instagram. Vinneren ble @thessey22 med blant annet dette bildet som jeg syns var utrolig artig (spesielt med den mindre fornøyde fyren ved henne side;))
Desktop1

Nå er det ny måned og det betyr at det er en god anledning for å kjøre i gang en ny utfordring! Denne gangen har jeg to forskjellige dere kan velge mellom. De er som følger:

UTFORDRING 1 =
Ta halvparten av egen kroppsvekt i benkpress, så mange reps du klarer. Tren benkpress jevnlig gjennom måneden og test på nytt med samme vekt 31 juli.

UTFORDRING 2 =
Test maksfarten din på 60 meter sprint. Ha 1-2 sprintøkter i uken og test maksfarten din på 60 meter igjen 31 juli.

Ta bilder og film og bruk hashtaggene #julieschallenge og #julierafoss på instagram, så er du med i trekningen av et fire ukers treningsprogram tilpasset deg. Vinneren trekkes 31 juli! Lykke til 😀