MÅL FOR SEPTEMBER OG NY UTFORDRING

IMG_4208Genser fra Better bodies (adlink)

September er rett rundt hjørne og jeg syns det er på tide å sette noen nye mål for måneden. I tillegg har jeg en utfordring til dere i slutten av innlegget her !

Jeg elsker kroppsvektstrening, men siden skulderen min er litt ute av spill for øyeblikket dropper jeg å ha et spesifikt mål på pushups i september og fokuserer heller på pullups og militærpress. Nok en gang har jeg satt meg litt hårete mål, men jeg har jo klart å nå målene mine før, så da kan jeg klare det igjen !

Mine mål for september ser slik ut:
Pullups – 20 kg, 4 reps
Militærpress – 35 kg, 10 reps
Hip thrust – 145 kg, 10 reps
Sprint – 25 km/5, 10 sek

Det er nedskrevet i treningsdagboka, blått på hvitt. Slik holder jeg det friskt i minne og kikker på det de dagene treningen føles ekstra tung. Jeg vet jeg har mål som skal nås, og da er det bare å henge i 😉

IMG_4211 IMG_4205

Bloggbilder3

Så til utfordringen!
Jeg vil at DU skal skrive ned dine mål for måneden, legg ut bilder av treningen din/programmet ditt/planen din på instagram og bruk hashtag #julieschallenge og tag meg i bildet ditt (@pt_julie). Da er du med i trekningen av et skreddersydd 4 ukers treningsprogram! Vinneren trekkes 30 september 🙂
Sett deg mål for måneden du også, og bli med!

1438590970

MÅL FOR AUGUST – RESULTAT

IMG_4142
Ny tights fra Rohnisch // Limited production topp fra Better bodies

Da er august snart over, tenk det dere!
Det har vært en demotivert og tung treningsmåned for min del. Jeg har ikke helt funnet inspirasjon og lyst og overskuddet har vært så som så. Jeg har dog ikke skulket unna èn eneste økt, og det har gitt resultater. Dessverre har jeg hatt litt problemer med den høyre skuldra mi helt siden begynnelsen av måneden, så pushups med vekt har blitt byttet ut med smale pushups uten vekt. Det er under behandling, så jeg satser på å være back in business med skuldra om ikke lenge.

Målene mine var som følger;
– 5 pullups med 15 kg
– 16 pushups med 30 kg
– 6 reps med 22,5 kg i skulderpress
– 130 kg i hip thrust, 12 reps

Resultatet av pullupsene ser dere her på video; Jeg er strålende fornøyd! Til tider får jeg følelsen av å være helt ustoppelig når det kommer til styrkeøkning i denne øvelsen. Vanvittig moro med progresjon 🙂


 

Før skuldra ble vond hadde jeg 12 reps med 30 kg i pushups, så mest sannsynlig hadde 16 reps vært i boks dersom alt hadde gått som jeg ville. Skulderpressen gikk nesten, det ble 4 reps istedet for 6, og det var virkelig ikke sjans til å tyne ut en eneste rep mer. Med tanke på skuldra er jeg veldig fornøyd med resultatet selv om det ikke gikk helt i mål. 130 kg i hip thrust, 12 reps gikk veldig bra – til og med LETT!

IMG_4145

Summa summarum – jeg er knall fornøyd med denne månedens resultat. Det har vært en tung måned for meg og det har virkelig gått mye på viljestyrke. Selv om det til tider var kjipt så koser jeg meg virkelig når jeg ser at hardt arbeid lønner seg. Så lenge jeg kan glede meg over resultatene så gjør det ikke så mye at det til tider koster litt mer av meg enn vanlig.

I dag er det beintrening som står på planen, og frem til i morgen skal jeg tenke ut nye mål for september. Forhåpentligvis blir det en lystigere og litt (psykisk) lettere treningsmåned for meg. Hvordan har det gått med din trening denne måneden?

///

Det går mot høst og det betyr også freshe nyheter hos X-life. Blant annet en haug med tightser med masse forskjellige mønstre og farger. Her er et lite utvalg. Denne blå-lilla fra Casall har jeg blitt helt forelsket i, så den skal klikkes hjem så fort som mulig. Hvilke er din favoritt? Se utvalget her.

Skjermbilde1

Skjermbilde2

God søndag ! 🙂

 • Innlegget inneholder reklamelenker
 •  

  5 BUD FOR DIN RUMPETRENING

  IMG_0480

  Siden du klikket deg inn på dette innlegget regner jeg med du mener alvor og virkelig ønsker å trene rumpa skikkelig. Da er de ti følgende punktene noe du bør se på;

  1. Sørg for at du faktisk BRUKER rumpa
  Det hjelper ikke å gjøre masse rumpeøvelser dersom du ikke faktisk bruker den aktivt. Bruk tid på å bli kjent med din egen kropp og kjenn etter at du aktiverer og bruker den i øvelsene.

  2. Sørg for å øke i styrke
  Blir du sterkere i bakenden vil også musklene vokse. Øk belastningen når du kan uten at det går utover teknikken og muskelkontakten. Bruker man for tung vekt i for eksempel hip thrust er det fort gjort at hamstrings og korsrygg tar over mye av jobben, og da er det ikke så mye vits lengre. Øk vektene når du kan, men ikke la det gå på tross av rumpeaktiviteten.

  IMG_0595-001

  3. Miks tung belastning med høyrepstrening
  Dette har jeg skrevet mer inngående om her. Tunge baseløft kombinert med isolasjonsarbeid er alfa omega for å stimulere rumpemusklene mest mulig optimalt.

  4. Øk frekvensen
  Ny forskning viser at å trene en muskel oftere gir bedre fremgang dersom man tilpasser med rett mengde trening pr.økt. Selv trener jeg rumpa opp til fire ganger i uken, og slik har jeg hatt best progresjon frem til nå. Øk frekvensen på din rumpetrening og kjør gjerne 1-2 øvelser 3-4 ganger pr.uke.

  5. Prøv deg frem og finn øvelsesvarianter som passer DEG best
  Personlig holdt jeg lenge på med glutebridge før jeg oppdaget at hip thrust passet meg og rumpa mi mye bedre. Med tiden har jeg også funnet ut at jeg må stå på en spesiell måte når jeg tar kick back i kabel for at ikke hamstrings skal gjøre hele jobben. Dette er ting man lærer seg ved å prøve seg frem, kjenne etter, prøve på nytt, vri og vende. Bli kjent med dine rumpemuskler, det vil gi deg en helt annen opplevelse og effekt av treningen.

  IMG_3360-001


  Lykke til !

   

  KOMMER KILOENE LØPENDE ETTER DEG?

  Er du deppa eller frustrert over at du har lagt på deg den siste tiden? Kanskje du har gått på vekta etter et langt opphold og fått deg et sjokk? Har du følelsen av at kiloene kommer løpende etter deg?

  Det er fort å tenke tanker som «jeg skjønner det ikke, jeg har jo spist sunt og trent» eller «legger jeg virkelig på meg så fort??».

  Kjære jenter og gutter… Det er èn ting som må til når man innser at ting har gått feil vei. Det er en god, gammeldags evaluering av egen innsats.

  IMG_3676-001

  Selv kan jeg bli frustrert og lei meg over uteblivende resultater når jeg føler jeg har vært flink over en lengre periode. Men, når jeg setter meg ned å tenker over hva jeg faktisk har gjort i detalj denne perioden er det som regel ganske lett å finne feilene. Eksempler kan være; småspising mellom måltider (som man ikke tenker over), sosiale sammenkomster med god mat og drikke, jente/guttekvelder med god mat og drikke, slurvete eller ingen planlegging av måltider, målitder på farten som man ikke har oversikt over, spising i farten også videre, også videre…

  Ting som dette er ikke ødeleggende i seg selv, men blir det for mye og for ofte, da har det faktisk noe å si på fremgangen din. Det er nemlig aldri slik at kiloene kommer springene etter deg. De er en følge av valgene man tar, om de er bevisst eller ikke.

  IMG_3860

  Så, om du er en av dem som føler at noen har vært i skapet ditt å krympet klærne dine bak din rygg – sett av tid til en real egenevaluering. Hva har du gjort den siste tiden? Hva tror du har utsatt fremgangen din? Hva kan du gjøre bedre fremover for å unngå den samme utviklingen? 

  Et annet aspekt en må tenke over er – når man velger sosiale ting og hygge fremfor å spise det man egentlig burde. Da kan du spørre deg selv; var opplevelsen/det sosiale verdt utskeielsen? Mest sannsynlig kan du svare «ja». Er det da noen krise om du har utsatt egen fremgang noen uker, fordi du har hatt det moro og sosialt? Da vil jeg si «nei» med mindre du har dårlig tid på å nå målet ditt. Det er noe helt annet med den maten man trykker i seg alene i stua fordi man ikke gidder å lage en ordentlig middag. Er det verdt utskeielsen? Antakelig ikke. Velg dine utskeielser med omhu. Tenk over om det virkelig er verdt det.

  Take-Your-Passion-and-Make-It-Happen

  Husk folkens :
  DU ER IKKE ET OFFER FOR HVA SOM SKJER MED KROPPEN DIN. DU HAR MAKTA. LIKER DU IKKE DET SOM SKJER? VÆR ÆRLIG MED DEG SELV, GJØR NOE MED DET.

  FAVORITTFROKOST

  Omelett er noe jeg elsker. Ikke bare fordi det er godt, men også fordi det metter på en helt særegen måte. Jeg blir ikke bare mett, jeg blir også tilfreds. Når jeg er tilfreds er jeg heller ikke søtsugen!

  Her har jeg kuttet opp salat og soltørket tomat og lagt sammen med ruccola. Jeg krydrer alltid salaten for å få mer smak. I tillegg bruker jeg lettdressing.

  IMG_4126
  IMG_4127IMG_4128

  Jeg steker eggene på lav varme med lokk på stekepanna. Da får du en juicy og smakfull omelett. Her har jeg også lagt på paprika, skinke, tomat og vårløk sammen med krydder. Ost på toppen. Jeg lar det putre i noen minutter før den er klar til å nytes 🙂

  Du kan bruke akkurat det tilbehøret du vil. Spekeskinke eller strandaskinke er også et alternativ. Gjerne sammen med salat med fetaost for eksempel. Prøv deg frem!

  UNNGÅ OVERSPISING – MINE RÅD

  Jeg får stadig mail fra mennesker som sliter med overspising, enten periodevis eller daglig. Gjengangeren er at de ønsker å slutte med det og få det under kontroll. Definisjonen på overspising er litt forskjellig, men generelt sett går det ut på at man for eksempel spiser normalt en hel dag for så å til slutt «sprekke» ved å omtrent tømme kjøkkenet for alt av mat. Brødskiver med pålegg, godteri, frokostblanding, nøtter også videre. Ikke nødvendigvis usunne ting, men i enorme mengder. Man blir mett men fortsetter likevel å spise som om man nesten er i en transe.

  Jeg har lest mye og studert dette en del og har mine egne tanker om hva som kan bidra til at man slutter med overspising. Derfor vil jeg gjerne dele mine tips med de som måtte slite med det.

  Overeating

  1. Ikke sett alt for strenge regler for deg selv
  Overspising skjer ofte når man har gått sulten lenge eller har tenkt mye og lenge på mat gjennom dagen. Når fokuset og følelsene rundt mat blir for sterke kan man bygge opp et veldig stort behov for å kaste i seg det man først kommer over, også blir man aldri tilfredsstilt. Spis jevnt med mat gjennom dagen og prøv å unngå og gå sulten over lengre tid.

  2. Dropp «spisedager» og «fastedager»
  Ekstreme ting kan fort trigge behovet for å overspise. Spisedager (hvor man spiser det man vil i frie mengder en hel dag) kan fort gå over alle støvleskaft dersom man har fulgt en streng diett ellers i uka, og også gi dårlig samvittighet, som igjen kan trigge overspising. Fastedager (hvor man spiser tilnærmet ingenting) kan også trigge behovet for å overspise dagen etter eller dagen før, på grunn av at sulten blir uutholdelig og også fordi det psykiske rundt maten blir anstrengt. Et jevnt inntak av mat hver dag hele uken er best, både for kroppen og for psyken.

  binge

  3. Om det er følelser som trigger deg til å overspise –
  Ofte ligger det noe følelsesmessig bak behovet for å overspise. Kanskje man er stresset på grunn av at mye nytt skjer i hverdagen, kanskje man er redd for å ikke strekke til på jobb eller skole, kanskje forholdet ditt henger i en tynn tråd. Om du er i en slik situasjon – prøv å husk på at følelsene fortsatt vil være der når du har spist ferdig, og ingen mat i verden kan fjerne problemet ditt. Prøv å snakke med noen eller få ut frustrasjon og stress ved å for eksempel male, skrive eller rett og slett prate med noen du stoler på.

  4. Ikke bruk mat som straff eller belønning
  Mat er nødvendig for kroppen for at vi skal fungere optimalt. I en perfekt verden ville vi spist fordi vi var sultne og fordi vi trengte energi. Dersom mat blir brukt som straff (i form av at man enten sulter seg eller overspiser) og også som belønning, skaper man et unødvendig følelsesmessig bånd til maten og relaterer det til vonde eller gode følelser. Å spise mat bør være en selvfølge når man er sulten, ikke noe vi gjør fordi vi føler det ene eller det andre.

  dreamstime_3294725

  5. Ikke gjem deg bort
  Det beste du kan gjøre for deg selv og de rundt deg er å være ærlig om hva som foregår og at du eventuelt trenger hjelp. Snakk om hva du føler og tenker. Å brenne inne med det selv vil ikke gjøre deg noe godt. Når du føler behov for å overspise, kontakt en venn eller et familiemedlem, eventuelt helsepersonell. Det er ingen skam å be om hjelp.

  Et jevnt inntak av mat og et kosthold uten ekstremt strenge regler eller begrensninger er absolutt det jeg anbefaler deg som sliter med overspising daglig eller periodevis. Unngå strenge regimer og å ekskludere ting totalt fra kostholdet. Jeg anbefaler faktisk også å unngå ting som My fitness pal og lignende apper og hjelpemidler som setter et stort fokus på kalorier og gram. Prøv å gi litt slipp på kontrollen, for i mange tilfeller vil det ende opp med å gå for langt. Å få fokuset bort fra maten og over på det å leve og lytte til kroppens signaler – det er alfa omega.

   

  kickasssss

  MÅLET ER NÅDD. HVA NÅ?

  I går ble jeg sittende å tenke.
  Når jeg har nådd målet mitt, hva skjer da?

  11960315_10207645946125329_1963058665_o

  Jeg tror at grunnen til at veldig mange faller tilbake til gamle (u)vaner og legger på seg igjen når de har nådd et mål er fordi de ikke har planen klar for hva som skal skje når målet er nådd. Det sier seg selv. Når man er i mål så blir det et slags antiklimaks, og om man da ikke har noe plan for veien videre så er det veldig fort å falle tilbake i gamle handlingsmønstre.

  Jeg fikk denne a-ha opplevelsen da jeg hørte på en podcast med Layne Norton om revers diett. Han sa det så enkelt; «You wanna loose ten pounds…And then, what?»

  Ja, nettopp. And then, what? Hva skal du gjøre når du er kommet dit? Dette er et utrolig viktig spørsmål som det er smart å tenke over. Har du en plan for veien videre er sjansen mye større for at du klarer å beholde resultatene dine. Da tenker jeg ikke på en diffus plan om at «da skal jeg bare spise sunt og trene». Jeg mener en konkret plan på hvordan du skal legge opp ting. For la meg være ærlig – antiklimakset etter at et mål er nådd kan føre til at man slapper litt for godt av fordi man er så fornøyd med egen innsats. Det er ikke noe negativt med å feire en seier eller måloppnåelse, men man må også komme seg raskt inn igjen i gode vaner for å beholde resultatene man har oppnådd.

  11901651_10207645947645367_1268821249_oNår fjellet er besteget og du er på toppen, hva gjør du da?

  Jeg merket det faktisk veldig godt senest i juni, da jeg klarte alle målene mine som jeg hadde satt for måneden. Etterpå var det nesten tungt å fortsette videre fordi jeg allerede var så fornøyd. Det er da man må stå på videre og ikke bli slapp!

  Nye, større mål er ikke alltid nødvendig å ha, men klare tanker om hva du skal gjøre for å vedlikeholde det du har bygget opp, det er uhyre viktig – med mindre du ønsker å gå tilbake dit du var før du startet. Tenk på dette mens du klatrer oppover, ikke når du allerede er på toppen.

  Jeg har sagt det før og sier det igjen – det er derfor det er så viktig å vite prisen på det du ønsker deg. Ønsker du å rippe deg ned til en tydelig sixpack og du vil beholde den, da må du vite prisen det koster. Ønsker du å bygge deg opp til å klare 8 repetisjoner med 10 kilo ekstra i chins, da må du vite hva som skal til for å vedlikeholde styrken, med mindre du har lyst til å miste den igjen. Både form og styrke er ferskvare, og for å se bra ut og prestere bra må man jobbe konstant. Vit dette når du setter deg mål, og også når du legger en plan for vedlikehold. Er du ikke villig til å gjøre jobben som kreves for å vedlikeholde (og ikke bare komme dit), da kan du heller ikke forvente noe annet enn å falle tilbake der du var.

  God tirsdag !

  ALTERNATIV TRENING

  For en dag vi hadde i går!
  Jeg og Gøran satte oss i bilen og kjørte av sted til Kjerag kl.07.30. Været var helt perfekt, strålende sol og blå himmel. Ikke for kaldt og ikke for varmt. Akkurat som bestilt. Vi brukte ca 1 time og 45 min opp. I de bratteste partiene ble det delvis klatring og også noen solide «step ups» og bein og rumpe fikk kjørt seg godt. Faktisk var det leggene jeg ble mest sliten i! Litt sjokkerende med tanke på at jeg er mye mer eksplosiv enn jeg er utholden.

  IMG_4027 IMG_4113

  Jeg hadde sett for meg at jeg kom til å bli superpumpa i låra og slite med melkesyre, men overraskende nok gikk det over all forventning. Hverken kondisen eller formen generelt var noe problem, noe som var veldig deilig å kjenne på. Jeg må dog innrømme at knærne mine ikke var heeelt fornøyd på veien ned, spesielt i de bratteste partiene hvor man nesten kunne rutsje ned…

  IMG_4076 IMG_4071

  Vi hadde forhåndsbestilt hjemmelaget pizza hjemme hos svigermor på kvelden, så vi hadde kun med oss mat til selve turen. Cottage cheese, banan og monster. Det holder veldig lenge for meg! Banan funker kjempe bra som søtning i seg selv (spesielt når den er godt moden), så det er alt jeg trenger oppi en kald boks myk og deilig cottage cheese. Perfekt turmat!

  IMG_4060-003
  IMG_4080 IMG_4056

  Det var utrolig deilig å kjenne at kroppen er funksjonell og rett og slett i generell god form. Jeg elsker følelsen av å ha en kropp som kan utsettes for mye forskjellig uten å bli «vippet av pinnen». For meg er det litt av det treningen handler om. Å få en kropp som faktisk funker og som ikke hindrer meg i noe.

  Antrekket mitt for dagen var helt on point. Lang tights fra 2xu, singlet og tynn genser med glidelås øverst. Jeg hverken frøys eller svettet, så da kan man vel si at man har truffet ganske bra på bekledningen. Lua måtte på når vi skulle ned igjen da det blåste veldig mye, så på neste tur skal jeg ha med et pannebånd i sekken.

  Jeg har bare èn ting å si; Norge er et vakkert land og det var så absolutt verdt turen når man fikk se utsikten på toppen!

  VIKTIGHETEN AV HVILEDAG

  IMG_3885

  Syns du hviledager er kjedelig? Vil du helst være på gymmet hver dag? Da er det viktig at du tenker over noen ting; 

  1. Hvile må til for at du skal restituere etter treningen du har gjort. Restitusjon kreves for at du skal ha fremgang. Om du hele tiden bryter ned kroppen uten at den får tilstrekkelig med hvile vil du snyte kroppen for dyrebar restitusjonstid.

  2. Hvile er ikke negativt. Det at kroppen får tid til å hente seg inn og lades uten at den blir brutt ned eller stresset på noen måte er faktisk veldig viktig.

  3. Det er ikke slik at musklene dine forsvinner fordi du tar det rolig en dag eller to. Ikke bekymre deg. Det er slettes ikke nødvendig å trene beinhardt hver dag, hverken for optimal fremgang, utseende eller prestasjon.

  4. Tilstrekkelig med hvile gjør at du vil prestere bedre når du er på gymmet! Er det ikke det du vil da, prestere så bra som mulig når du først er på trening? Da bør du sørge for å få nok hvile. En stresset og utladet kropp presterer ikke optimalt.

  IMG_3884Topp // Tights (adlinks)

  Nyt hviledagene dine og prøv å slappe av. Gjør noe du har utsatt lenge, rydd hjemme, heng opp klær, les en bok. Ta livet med ro. Hviledager er en del av prosessen og veien mot målene dine, uansett hva slags mål du har! 🙂

  PS: Sjekk ut nyhetene hos x-life!  Masse nytt fra Reebok, Adidas, Kari Traa og Casall blant annet. Her er en liten smakebit. God søndag folkens ! 🙂
  Desktop4

  Innlegget inneholder reklamelenker

  EN KLUMP MED LYKKE

  IMG_4011

  En klump med lykke – det har vi her!
  Den siste tiden har mager kesam, en haug med bringebær, kakaonibs og mandelsmør vært fast frokost for meg. Skikkelig friskt og godt! Jeg elsker birngebærsmak, kakaosmak og nøttesmak så denne skåla er perfekt for mine smaksløker. Det funker veldig bra med peanøttsmør også, men siden jeg er en peanøttmaniac (som får lyst til å spise hele krukka når jeg først har begynt) så holder jeg meg unna det og bruker heller mandelsmør. Like godt men mindre triggende for meg. Klumpen på toppen setter virkelig prikken over i’en.

  IMG_4012IMG_4009

  Jeg kan se for meg at dette mandelsmøret kan passe perfekt inn i hjemmelagede proteinbarer eller som bunn i en snickers/nøttekake med kokt vikingmelk og sukkerfri sjokolade! Det skal jeg jammen meg prøve. Jeg får inn å snoke på bloggen til Linda Stuhaug, hun har alltid inspirerende oppskrifter som smaker himmelsk.

  Jeg har allerede vært ute på en liten labbetur i morgensola. Når jeg likevel våkner grytidlig på fridagen min kan jeg like godt bruke tiden på å trimme litt og få firsk luft. Senere blir det ukens siste helkroppsøkt før vi skal lade opp til turen til Kjeragbolten i morgen.

  Dagens økt skal se slik ut:

  • Hip thrust / glutebridge
  • Donkey kicks i smith
  • Skulderpress
  • Pullups / chins
  • Smale pushups
  • Enarms tricepspress

  Ikke helt skrevet i stein enda, men cirka slik blir det 🙂
  Hva skal du trene i dag? God lørdag !

   

  DET SISTE ÅRET…

  Jeg fant en gammel treningsloggbok fra august 2014. Det var virkelig en a-ha opplevelse. En blanding av gru over hvor jeg har vært, men også en stor glede over hvor mye som faktisk har skjedd det siste året med tanke på treningsresultater.

  På ett år har jeg
  – gått fra 8 reps med kroppsvekt i chins til 5 reps med 15 kg ekstra
  – gått fra 10 reps med 20 kg i pushups til 25 reps med 20 kg
  – gått fra 5 reps med kroppsvekt i pullups til 8 reps med 10 kg ekstra
  – gått fra 80 kg i rumensk markløft, 12 reps, til 107,5 kg, 10 reps
  – gått fra 12,5 kg i skulderpress med hantler, 10 reps, til 20 kg, 8 reps
  Det siste halve året har jeg også økt fra 70 kg, 12 reps i hip thrust til 120 kg, 12 reps.

  IMG_3509

  Det er helt sinnssykt hvor mye som kan skje uten at man hverken tenker over det eller merker det. En ting er sikkert, uansett hvor trått jeg har følt det har gått i perioder; det har vært et fantastisk treningsår for meg. Med tanke på hvor mange år jeg faktisk har trent så er denne fremgangen nesten bare å drømme om. Jeg sier ikke dette for å skryte, men for å vise dere to ting. 1. Verdien i en treningslogg, og også 2. at det er mulig å ha fremgang selv om man ikke er nybegynner!

  På tunge dager skal jeg minne meg selv på hvor jeg har vært og hvor langt jeg faktisk har kommet. Hardt arbeid føles ikke alltid så gøy der og da, men det gir virkelig uttelling og gevinst. God fredag folkens 🙂

  REMEMBER-HOW-FAR-YOUVE-COME-RICK-WARREN-watermarked-for-digital-download-1024x682(pp_w974_h648_m1414606226_a67_pBL)

  FØR DU SAMMENLIGNER DEG MED ANDRE

  IMG_2337

  Når du sammenligner deg med andre, har du tenkt på dette…?

  At personen du sammenligner deg med har en annen kropp enn din og kanskje helt annen genetikk enn deg?
    To mennesker kan være så uendelig forskjellige. Kroppsbygning, hoftebredde, beinlengde, struktur på ribbein, skulderbredde…Lista er uendelig. Når du da sammenligner deg med noen andre, hvordan er det i det hele tatt mulig når du tenker over dette? Det har nemlig mye å si på helhetsbilde av en fysikk, hvordan skjelett og beinstrukturen er.

  At personen du sammenligner deg med kanskje har gjort helt andre ting enn deg i alle år helt frem til nå?  La oss si at du er 25 år og du sammenligner deg med en annen person på samme alder. Tenk på alle de årene dette mennesket  kanskje har gjort helt andre ting enn deg, trent heler anderledes, kanskje vært skadet eller kanskje hatt super fremgang hele tiden? Tenk om dere har gjort absolutt alt forskjellig frem til nå, og likevel forventer du å se lik ut som denne personen?

  dont-compare-yourself-to-others-quote

  At personen du sammenligner deg med kanskje har brukt ulovlige midler for å se ut som de gjør?  Dette er noe man aldri kan si sikkert, og dette er god nok grunn i seg selv til å aldri sammenligne seg med noen! De som bruker ulovlige midler presterer bedre og bygger fortere. De er derfor fullstendig umulig å sammenligne seg med for en person som er dopingfri.

  At personen du sammenligner deg med kanskje har ofret ekstremt mye krefter, vennskapsforhold, sosiale sammenkomster og kanskje sin egen lykke for å se ut som de gjør? Dette er jo et ekstremtilfelle, men det finnes faktisk mange av dem. Kanskje nettopp den du sammenligner deg med har gått en vei som du eller andre aldri ville gått, fordi prisen for en rå fysikk hadde blitt for høy.

  At personen du sammenligner deg med, til tross for den rå fysikken, er svært ulykkelig? Det er ikke sikkert du ville hatt fysikken til forbildet ditt dersom du visste hvordan det føles å ha den. Lykke kommer nemlig ikke av et perfekt ytre. Man kan ha en rålekker kropp og fortsatt være misfornøyd.

  Husk alltid på: DU er du. Ingen andre. Du er unik. Aldri gå i fella og sammenligne deg med noen andre enn deg selv. ALDRI.

   

  VIL DU BLI STERK I PUSHUPS? START HER!

  IMG_3872

  Pushups er ingen typisk «jenteøvelse» hvor jenter generelt er sterke, men det betyr ikke at vi jenter ikke kan bli råsterke i den likevel ! Om vanlige pushups på tærne er for tungt så kan du nemlig starte med å ta pushups til stang. Aller helst til smithmaskin om du har mulighet. Pushups på knær er helt ok, men det gir ikke helt optimal bevegelsesbane. Å ta pushups til stang/smith er derfor et mye bedre alternativ.

  Gjør du dette i en smithmaskin har du enkelt mulighet til å justere stangen opp og ned, alt etter hvor sterk du er. Jo lengre ned stangen er mot bakken, jo tyngre vil det bli, og jo nærmere en vanlig pushup vil du komme. På bildene bruker jeg et vanlig knebøyrack.

  IMG_3877 IMG_3881

  Kroppen skal holdes strak hele veien. Pass på at rumpa ikke «kommer først» når du presser deg opp fra stangen, men hold magen stram og kroppen rett. Senk ned til brystet og press fra.

  En ok retningslinje å gå ut ifra er når du har nådd 8-10 repetisjoner på en viss stanghøyde kan du senke stangen et hakk ned. Så jobber du på det stadiet til du har nådd 8-10 reps igjen. Slik holder du på til du til slutt kan jobbe på gulvet. Mange av mine kunder har gått denne veien og jeg kan love dere at det funker! Det krever dog at du må presse deg. Styrke kommer ikke av seg selv 😉

  Eksempel på oppsett : 
  Mandag – Pushups til smith, 3 sett x max reps
  Onsdag – Brystpress m. hantler, 3 sett x 6-10 reps
  Fredag – Pushups til smith, 3 sett x max reps

  Lykke til !

  ØK AKTIVITETSNIVÅET MED 4 ENKLE TILTAK

  IMG_3628

  Jeg har allerede skrevet om NEAT og hvordan det kan påvirke det totale kaloriforbruket vårt. Daglig aktivitet er ikke bare bra for forbrenningen, men også for helsa og kroppen generelt. Vi er skapt for å være i bevegelse! Her er fire enkle hverdagstiltak du kan gjøre for å øke hverdagsaktiviteten.

  1. Reis deg hvert 30 minutt. Du trenger ikke gå en lang tur, men reis deg opp, strekk litt på deg eller gå ned i kjelleren og opp igjen. Prøv å unngå å bli sittende konstant over lengre tid.
  2. Bøy og tøy litt i pausen på jobb. Ta noen wall slides for eksempel, bruk foamrolleren på brystryggen om du kan eller ta en enkel og grei runde rundt bygget men du strekker litt på rygg og nakke før du setter deg igjen.
  3. Ikke sitt i pausene på trening, hold deg oppreist. Med mindre du er så dausliten at du ikke klarer å stå oppreist, prøv å stå eller gå litt rundt i pausene på trening istedet for å sette deg ned.
  4. Ta beina eller sykkelen fatt. Om ikke hele veien, hvertfall litt av den! Skal du ta solarium, hente en pakke på posten, kjøpe egg? Om du ikke har mulighet til å gå eller sykle hele veien kan du stoppe et stykke før målet og gå bort. Alt er bedre enn ingenting!

   Dette er ikke så vanskelig, eller hva? Det handler mye om vane. En liten endring i tankegang og bevissthet, så blir det enklere å holde seg aktiv 🙂

  TRENINGSPLAN FOR UKEN

  IMG_3833IMG_3824

  Mandag igjen. Som tiden flyr!
  Jeg starter uken med tidenes gangsperr etter beintreningen i går som gikk over alle støvleskaft. Utrolig deilig følelse å endelig få utført en treningsøkt med hundre prosent fokus, helt i min egen selvsadistiske verden. Når man har hatt en rekke middelmodige og dårlige økter så setter man ekstra pris på en økt av den kaliberen jeg hadde i går.

  Jeg håper standarden er satt for den kommende uka etter økta i går. Sprintintervall er allerede utført og utover det ser planen for uken slik ut;

  Mandag – sprintintervall
  Tirsdag – styrke helkropp
  Onsdag – styrke helkropp
  Torsdag – sprintintervall
  Fredag – styrke helkropp
  Lørdag – styrke helkropp
  Søndag – styrke helkropp/Kjerag

  Om det blir tur til Kjeragbolten på søndag så utgår styrkeøkten. Vi må se an været litt. Noen som har gått opp dit og har noen nyttige erfaringer? Bekledning/fottøy/niste ?

  IMG_3818 IMG_3841

  Dagen kunne nesten ikke fått noe mer effektiv start. Ikke bare har jeg løpt sprintintervaller, jeg har også hørt på podcast med Layne Norton om periodisering av treningen samtidig som jeg fikk rulla litt. Stjerne i boka til meg selv for effektivitet og smart multitasking!

  På toppen av all effektiviteten så klarte jeg å sette sammen et antrekk, helt uten å tenke meg om, som matchet neglelakken jeg tok på i går… Små gleder i hverdagen! Shorts fra Craft og topp fra Better bodies. (adlinks). Dette jo bare bli ei god uke 😉

  God mandag folkens!
  Sett standarden for uka!

  DET ER FAKTISK OK

  Jeg tror mange av bekymringene våre oppstår fordi vi tror at ting vi føler, gjør eller opplever ikke er ok, selv om det kanskje er det. Vi tror vi ikke burde føle slik eller ikke burde gjøre slik. Hvem bestemmer egentlig hva som er riktig ?

  IMG_3764

  Det er faktisk ok å ikke ha lyst til å dra på trening av og til
  Uansett om det ser ut som fitnessfolka er blodmotivert hver dag, og kanskje de også er det, hvem vet – det betyr uansett ikke at det er noe galt i å være demotivert av og til. Ikke forvent av deg selv at du skal være supergira hver eneste dag. De aller færreste er det.

  Det er faktisk ok å – som jeg skrev på fredag – ha cravings på noe annet enn sunn mat
  Det hender oss alle, så hvorfor skal vi føle oss dårlig fordi vi har lyst på noe annet enn #fitfood og #fitlifedinner ?  Du skal like maten du spiser til hverdags, men og av og til få lyst på noe usunt, det er helt normalt og helt ok.

  IMG_3755-001

  Det er faktisk ok å bli litt lei av alt sammen
  Dette har jeg lært i sommer. Helt ærlig så har jeg aldri vært demotivert over lang tid før når det kommer til trening, men nå har jeg vært det i over en måned. Om det frustrerer meg? Ja. Om jeg er litt redd for at det vedvarer? Ja. Men er det ikke ok å ha dårlige perioder? JO! Jeg er et menneske!

  Det er faktisk ok å ikke føle behov for å bli fitnessutøver eller lik fitnessdamene på instagram
  Om du liker deg selv som du er eller bare trives med en «normal» kropp uten synlige blodårer og kutt i låra så er det også helt ok. Husk å ikke la deg presse til å ha et mål du egentlig ikke har lyst til eller har glede av.

  IMG_3758

  Er det ikke noe deilig med den setningen folkens – DET ER FAKTISK OK! Uansett hva du føler på, tenker eller gjør. Gi deg selv litt fri fra press, mas og jag. Det er ok å være deg akkurat som du er og med alt du føler og tenker på.

  \\\ Hele antrekket mitt fra Better Bodies er på tilbud nå. Dette er en av favroittene i treningsgarderoben min og de er så godt brukt at du vil ikke tro det en gang! Du finner tightsen her i flere farger og toppen her i flere farger. (adlinks) Better bodies er virkelig et merke jeg går god for og som har god kvalitet, selv etter mange vask.

  God søndag folkens – ta vare på dere selv !

  DESSERTFROKOST PÅ 45 SEK

  IMG_3795

  Jeg satt i sofaen å funderte på hva jeg skulle ha til frokost og hva jeg skulle blogge om. Jeg så gjennom bildearkivet på dataen for å finne inspirasjon, og da kom jeg over et gammelt bilde jeg la ut under konkurransedietten av en rykende fersk microbrownie. Voila – frokost og bloggoppskrift i ett !

  Jeg skal være ærlig med dere – jeg har laget mange versjoner av denne og fått et veldig tørt resultat. Det er svært viktig å følge med på tiden i microen. Det er ikke mange sekunder for mye som skal til før den blir tørr/ gummi.

  IMG_3787 IMG_3788

  Dette trenger du; 
  2 scoop sjokoladeprotein
  En solid sprut fibersirup
  1 ss kakao
  1 ts bakepulver
  Vann til du får en passe røre
  (se for deg en vanlig kakerøre)
  TIPS: tilsett 1 ts cocosa for et mer saftig resultat!

  Jeg hadde min i microen i 1 min, noe som ble akkurat litt for lenge. 45 sek hadde nok passet bedre. Lurt å prøve seg litt frem og stoppe tiden underveis for å sjekke. Som topping/tilbehør brukte jeg banan og frosne bringebær. Bærene tiner fort oppi den varme brownien. Velbekomme! 🙂

  IMG_3790 IMG_3794 IMG_3795

  NÅR ALT DU TENKER PÅ ER MAT

  IMG_3140
  En himmelsk miks… Sukrinsjokolade med havsalt dyppet i mandelsmør.

  …Når du ikke klarer å tenke på noe annet enn mat…
  Noen som kjenner seg igjen?

  Jeg er veldig opptatt av at kosthold og trening ikke skal være det eneste livet mitt dreier seg om. Det er veldig viktig for meg at jeg ikke føler meg styrt av det på noen måte, annet enn at jeg naturligvis tar sunne valg og lever sunt jevnt over. Det er ikke ok å gå og tenke på mat døgnet rundt og hele tiden crave alt fra sjokolade dyppet i peanøttsmør til boller med krem.

  Det er dog slik at enkelte dager så craver jeg ting likevel. Hvem vet hvorfor det er slik, men det skjer. Jeg kan gå med konstant lyst til å tømme en nugattiboks og ha to ostekaker til dessert. Samtidig så vet jeg at om jeg hadde fått muligheten til å faktisk gjøre det så hadde jeg sagt nei. Så hvorfor er det slik at man av og til blir helt gal etter drittmat og søtsaker?

  IMG_2324

  Jeg tror det er en del av det å være menneske.
  Ikke noe mer mystisk enn det. Av og til får vi lyst til å gjøre ting vi aldri gjør ellers. Av og til får vi lyst til å spise andre matvarer eller mer mengde enn vi gjør ellers. Kanskje spesielt dersom vi har et mål vi skal nå og er under restriksjoner.

  For meg hjelper det å tenke at: Julie, det er faktisk helt ok at du har cravings av og til. Det betyr ikke noe mer enn at jeg er et menneske. Det er ikke noe å stresse med. Det er faktisk helt ok. Om jeg spiser noe jeg ikke hadde planlagt som følge av søtsuget så er det helt ok. Om jeg lar være og holder meg selv i nakkeskinnet så er det også helt ok!

  Det er ikke alltid nødvendig å lage så mye styr rundt noe vi føler eller kjenner på. La det være sånn. Det går alltid over. Det ER helt ok!

  NYTT FARTSMÅL

  IMG_0705

  Er det noe som gir meg skikkelig kick så er det sprinttrening.
  Følelsen av å sparke i fra og kjenne kraft fra beina er ikke annet enn fantastisk !

  Fordeler med sprinttrening:

  • Øker eksplosiviteten, noe som er direkte overførbart til styrke i for eksempel knebøy og markløft
  • Det øker antall muskelmitokondrier
  • Det øker produksjonen av naturlig veksthormon
  • Det øker insulinfølsomheten

  For at din sprinttrening ikke skal påvirke styrketreningen negativt anbefaler jeg å ha korte drag (10-15 sek) med maksimal innsats og lange pauser (45 sek-2 min). Og husk – varm alltid godt opp!

  IMG_0709-001
  Beklager mitt svette, usminkede morgenfjes…

  Nå er jeg i gang med sprinttreningen min igjen og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker det! De første dagene ble leggene fryktelig støle i og med at jeg løper forfot, men det kommer seg fort. Smerten jeg var plaget med øverst i leggen kjente jeg ikke noe til når jeg løp med knee wraps. Antakelig var det støtten og varmen jeg trengte. Sist økt løpte jeg drag på 15 sek og 23 km/t, 1 min pause. Nå sikter jeg mot 25 km/t på 15 sek drag – en fart jeg kun har vært oppe i èn gang. Det skal jeg klare!

  «NEAT» – BRENN MER FETT !

  Mange verdenskjente coacher skriver mye om NEAT om dagen. Hva er egentlig NEAT? Det er rett og slett bevegelse man gjør uten å nødvendigvis tenke over det. Reise seg fra stolen, ta oppvasken, riste med foten, tygge, vifte med armer, løfte ting fra gulvet også videre også videre. Generelt sett – bevegelse som kommer utenom treningsøkter og planlagt aktivitet. Bevegelse som faktisk kan gi ganske stor uttelling på det totale energiforbruket.

  IMG_3747

  Børge Fagerli postet dette for en stund siden som en repost fra Ari Whitten. Utrolig interessant lesning som peker mot at generell bevegelse gjennom dagen holder lenge når målet er fettreduksjon:

  «En ny studie fra Benito et al. går langt i å gi oss et svar på dette viktige spørsmålet om hva slags trening som er mest effektivt for fettreduksjon. Forskerne hadde 96 overvektige mennesker fullføre en veiledet 22 ukers protokoll av ulike typer trening, kombinert med en kalorifattig diett. (Merk: Dietten var den samme for alle grupper – bare aktiviteten var forskjellig).

  De ble delt inn i fire grupper:
  1) Vekttrening
  2) Kardio/kondisjonstrening
  3) Vekttrening + Kardio
  4) Lett bevegelse i løpet av dagen (ta trappene i stedet for heisen, rask gange i løpet av dagen, daglig bevegelse / NEAT)

  Hva var resultatene?
  ALLE mistet ca 9-10kg kroppsmasse og reduserte kroppsfettet med ca 5 kg. Forskerne var ikke i stand til å oppdage noen betydelig forskjell mellom de fire studiegruppene.

  Hva betyr dette?
  1) Ernæring er trolig den største faktoren i disse resultatene.

  2) Kalorier inn, kalorier ut er den største variabelen for de som trenger å miste store mengder kroppsfett – ikke om du gjør kardio eller vekter eller ingen av delene – bare øk din daglige aktivitet. (Hos individer med lite kroppsfett, er det imidlertid sannsynlig at treningstype vil bestemme hvor mye fett eller muskelmasse man går ned).

  3) Lett aktivitet / NEAT er like effektivt for fettreduksjon i overvektige mennesker som intens kardio/kondisjonstrening og/eller vekttrening» – det gjør også en forskjell for normalvektige !

  IMG_3745
  IMG_3749

  I løpet av en uke får jeg en god del timer foran dataen, sittende på bakenden. Derfor bestemte jeg meg for, etter å ha lest teksten ovenfor, at jeg skulle skaffe meg en pilatesball (adlink) å sitte på istedet for kontorstolen min (som jeg gjerne også «ligger» i med like god holdning som Quasimodo…), så lenge høy pult som jeg kan stå ved ikke er et alternativ. Ballen krever at jeg hele tiden holder balansen og får inn litt mer bevegelse og muskelaktivitet enn ved å sitte henslengt som et bananskall i den deilige kontorstolen.

  Holdningstrening? Check! Mer NEAT gjennom arbeidstimene? Check!
  Dagens anbefaling til deg er altså – kom deg opp på beina, veiv litt med armene og ta trappa – alltid !

  BÅTPOTETER PÅ JULIES VIS

  IMG_3680

  Lyst på et festmåltid som gir deg masse næring og som metter?
  Biff er rikt på jern, det er også grønne bladgrønnsaker som for eksempel spinat. Her har jeg fersk spinat, hakket vårløk, agurk, tomater, biff og ovnsbakte potetbåter.

  Jeg krydrer potetene godt med pommes frites krydder og hvitløkspepper. Setter ovnen på 200 grader og setter dem inn. Jeg bruker ikke noe form for olje eller smør, det er faktisk ikke nødvendig. Etter ca 7-10 min setter jeg på varmluften og lar dem stå til de er gyldne og «puffet». PS: sjekk underveis. Ovner er forskjellige!  Resultatet? Sunne båtpoteter som smaker bedre enn junkfood! De er sprø på utsiden og myyyyke inni.

  IMG_3389

  Her er en annen variant. Båtpoteter med brokkolimos og karbonadedeig. Mosen lager jeg enkelt ved å koke brokkoli, tilsette krydder og gjerne litt vårløk og fersk basilikum. Deretter moster jeg det til med stavmikser. Gjort på null komma niks, og et supert tilbehør til middager som denne, og også til for eksempel fisk!

  Tilsett gjerne også oppkuttede gulrøtter, pastinakk eller andre rotgrønnsaker sammen med potetene om du ønsker mer variert smak.  God middag 😀

   

  NY UKE – NYE MULIGHETER

  IMG_3730

  Da var det mandag igjen ! Ny uke – nye muligheter.
  Uken startet med en rask labbetur i nabolaget i duskregn før jeg satt meg på kontoret å fikk svart på mail. Av og til trenger man en litt frisk start for å få hodet og kroppen i gang. Det er faktisk en ting jeg savner litt, å ha tid til en morgentur hver morgen. Det er noe magisk med morgentimene i stillhet før dagen braker løs.

  Jeg fikk jo tilsendt fibersirup forrige uke og nå har jeg fått testet det i litt forskjellig, blant annet proteinkaffe. I dag hadde jeg 1 scoop sjokoladeprotein, 1 ts kakao, en god sprut med sirup og en stor kopp svart kaffe. Resultatet ble helt fantastisk! Jeg brukte den mørke sirupen til dette formålet og det fungerte fint. Blandet proteinpulveret og kakaoen med vann først, shaket sammen og tilsatte sirupen. Deretter helte jeg det oppi kaffen.

  IMG_3718
  IMG_3695
  IMG_3725

  Nå som proteinkaffien er godt plassert i magen er jeg klar for ukens første treningsøkt før jeg drar på jobb. Den skal bestå av blant annet pullups, pushups, hip thrust og skulderpress. Jeg har jo satt meg mål som skal nås, og da må man ta i! Denne uken skal jeg også ha litt ekstra fokus på hverdagsaktivitet, så da tar jeg sykkelen til trening så lenge det ikke pøsregner. Den nye jakka fra Adidas er perfekt til turen, ikke for tykk og ikke for tynn. I følge Gøran kan man ikke stirre for lenge på den, da blir man svimmel! Haha 😀 Toppen min finner du her, den er litt mer nøytral 😉

  Ønsker dere en sprek, glad og produktiv mandag !

  IMG_3728

  Innlegget inneholder sponsorlinker

  OM JEG KUNNE VALGT IGJEN…

  IMG_3716Topp fra Adidas // Tights, nyhet fra Rohnich (adlinks)

  Man lærer så lenge man lever. Man kan lære noe av absolutt alt. Det er mitt livsmotto. Nå har jeg drevet på med trening i en god del år. Prøvd en haug av ting, mestret og feilet. Alt i alt ville jeg ikke vært foruten noe av erfaringene. Om ikke alt har vært like heldig for meg selv så har jeg hvertfall lært noe jeg kan lære videre til andre. Da er det spesielt èn ting jeg tenker på.

  JEG VILLE ALDRI LATT MEG SELV GÅ OVER LANG TID MED LITE/INGENTING MAT
  Hadde jeg visst det jeg vet i dag da jeg var 12-13 år, ville jeg aldri latt meg selv spise 1 eple og 1 knekkebrød til dagen over så lang tid som jeg gjorde. Jeg har vært frisk fra anoreksi i mange år nå, men jeg merker fortsatt hvordan kroppen i perioder  jobber i mot meg rent fysisk når jeg forsøker å redusere fettprosenten. Folk kan si hva de vil om det at metabolsk skade faktisk er et faktum eller bare en innbilt ting for tidligere spiseforstyrrede, men jeg merker helt klart følger av årene mine som anorektiker. Kroppen vil ikke tilbake dit og setter fort på bremsen når matinntaket reduseres. Jeg må gå meget forsiktig frem når jeg skal redusere fettprosenten, og aldri gjøre drastiske endringer.

  Når jeg da anbefaler andre å ligge i et moderat underskudd fremfor å sulte seg ned i vekt, da mener jeg det av hele mitt hjerte – fordi jeg VET hvor galt det kan gå og hvilke følger det kan få.

  IMG_3712

  Gjør deg selv en tjeneste – stopp deg selv om du skulle vurdere å spise minimalt/ sulte deg ned til den kroppen du ønsker deg. Det vil ikke bare være ubehagelig og usunt for kroppen og psyken din, det kan også gi varige følger. Ta vare på kroppen din og spill på lag med den, uansett hvilke mål du har satt deg !

  LAG DINE EGNE REGLER

  Det er veldig fort å bli påvirket av andres motivasjon, bilder på instagram, entusiaster på facebook og generelt – folk som trener rundt oss. Alle virker som super happy og engasjert rundt det de gjør. Det vi må huske på oppi alt dette, er at vi må fokusere på oss selv og ikke på alle andre. Vi må fokusere på hva vi ønsker å oppnå, og ikke la oss styre av hva alle andre jobber mot og hvilke regimer alle andre har. Du bør lage dine egne regler dersom du ønsker en livsstil du faktisk kan leve med.  Selv om jenta på insta kanskje trener hver dag og bare spiser grønnsaker, så må ikke det være regler for deg! Det må heller ikke være noe som gir deg dårlig samvittighet for å velge anderledes.

  Jeg har flere regler for meg selv, og slik har jeg hatt det de siste årene. Jeg trives veldig godt med forholdet mitt til både trening og mat. Mine regler ser slik ut;

  IMG_0350

  Jeg MÅ ingenting
  Regel nr.1, den viktigste av alle! Etter flere år som anorektiker da jeg var mindre har jeg bestemt meg for at ordet «må» ikke skal finne sted i min hverdag. Det eneste jeg må, det er å gjøre en god jobb i arbeidet mitt. Når det kommer til trening og kosthold så er det ikke noe jeg må, det er kun ting jeg bestemmer meg for å gjøre eller ting jeg har lys til.

  Jeg prioriterer trening, men ikke foran alt
  Treningen er en viktig del av hverdagen min, men dersom jeg blir invitert i en spontan bursdag eller noe annet kommer opp som er viktig for meg, så kan jeg bytte tidspunkt på treningsøkta. Kanskje jeg står opp en time tidligere den dagen for å trene, eller kanskje jeg trener dagen etter istedet. Jeg er fast bestemt på å være fleksibel og ikke la treningen styre livet mitt.

  Jeg vet forskjell på latskap og når jeg er sliten
  Dette har tatt litt tid å bli kjent med med meg selv, men nå føler jeg at jeg har funnet ut av det. Latskap stopper meg ikke fra å gjøre det jeg skal, såpass bestemt er jeg ovenfor meg selv. Når jeg føler meg sliten, da kan jeg heller ta en dag fri fra trening.

  IMG_2825-001

  Jeg nekter å la meg påvirke til å tro at andre er bedre enn meg
  Denne har tatt LANG tid! Jeg ser mange damer på instagram som har en kropp jeg kan se langt etter. Om jeg blir mer nedbrutt enn motivert av å se på dem så fjerner jeg dem fra feeden min. Jeg vil kun fokusere på å bli bedre enn meg selv.

  Jeg skeier gjerne ut, men jeg passer også på å spise bra og trene 85% av tiden
  og dette er jeg nøye på. Skeier jeg for mye ut i perioder så henter jeg meg fort inn og går bevisst inn for å være strengere med meg selv når jeg merker at jeg blir for «slepphent». En sunn livsstil krever at man har litt jerngrep på seg selv i perioder hvor man helst vil spise sjokolade og drikke øl hver kveld.

  IMG_2939-001

  Lag dine egne regler for din hverdag. Ikke heng deg opp i hva andre gjør eller hvor strenge andre velger å være. Ta dine egne valg og forme din egen hverdag !

  TIPS FOR BEDRE LOGGING AV DIN TRENING

  IMG_3705

  Jeg maser mye om logging av treningen, så da tenkte jeg det var på sin plass med en aldri så liten guide. Èn ting er å rable ned hva man gjør, en annen ting er å faktisk ha en struktur på loggingen som hjelper deg og faktisk få fremgang! Her er mine tips:

  – Sett deg mål for en gitt periode, og planlegg den perioden
  Å logge en og en økt kan gjøre det vanskelig å få et godt helhetsbilde av hva du egentlig gjør. At èn økt er god betyr ikke at du er på vei mot målet. Det kommer av en rekke fornuftig sammensatte økter så lenge du har ett tydelig mål. Lag en plan for for eksempel åtte uker i første omgang, med klar baktanke for antall reps og sett og variasjonen på dem.

  – Skriv ned økta på forhånd før økta
  Om man planlegger økta der og da så har det fort for å bli mer lystbetonte valg enn målrettede valg. Når du har planlagt å bli god i bulgarsk utfall så kan det være det frister mer å ta pull through, selv om utfall kanskje vil ta deg nærmere målet ditt. Planlegg økta utifra målet ditt før du drar på gymmet.

  – Skriv alltid ned hvilke vektmotstand du bruker
  Dette er nesten det viktigste med hele loggen! Notèr ned for hvert sett hvilke økt du bruker og hvor mange repetisjoner. Dette er nyttig både når du skal se tilbake, og også for å se fremover når du skal sette deg nye mål.

  IMG_3701IMG_3700

  – Skriv ned om du skal øke eller ha samme vekt i neste økt
  I høyre side av loggen skriver jeg alltid en pil opp, pil ned eller =. Dette forteller meg om jeg skal øke, senke vekten eller ha samme vekt på denne øvelsen neste gang. Dersom dagsformen da spiller på lag neste økt, bruker jeg den vekten jeg har satt opp. Hvis ikke bruker jeg den samme. Uansett skriver jeg det alltid ned. Det gir også en indikator på om ting går fremover eller ikke.

  – Ikke bare velg øvelser som er moro
  Jeg mener at litt av poenget med å trene er å utfordre seg selv – ikke bare på det man allerede mestrer, men også på ting du kanskje ikke er så glad i på grunnlag av at du ikke er så god/sterk på det. Husk at det å jobbe med noe og til slutt mestre det – det gir mestringsfølelse, og det er gull å ha for veien og motivasjonen videre!

  Jeg anbefaler denne treningsloggboka fra X-life. Enkel og grei med god plass til det du måtte trenge. Både sider til styrketrening og logging av kondisjonstrening/annnen trening.
  Lykke til med loggingen! 😉

  IMG_3699Innlegget inneholder reklame