VINNER AV CHALLENGE OG NY KONKURRANSE!

Da er vi ved veis ende med september måned. Det betyr to ting. Nr. 1: målene for måneden skal være i boks. og nr. 2: Vinneren av #Julieschallenge skal kåres! Vinneren får som dere vet, et 4 ukers skreddersydd treningsprogram.

Jeg har sett gjennom alle bildene og videoene deres og jeg må si at det er utrolig moro å se hvor hardt dere står på og trener. Jeg blir så inspriert! Vinneren denne måneden ble @mina.trening , og dette bildet trakk jeg ut som vinnerbildet. Rett og slett fordi hun vant treningshjertet mitt med en bicepsflex og rosa overdel! 😀

Desktop10
Er vi klare for en ny utfordring for oktober da, dere?
Jeg kjører to forskjellige slik at dere kan velge den som passer dere best:
1. Ny personlig rekord i enten pushups, chins, pullups, dips eller omvendt roing. Du velger selv om du vil gå for antall reps eller med ekstra vekt.
2. Ny vektrekord i hip thrust eller glutebridge på 10 repetisjoner.
Du kan selvsgat velge begge deler om du ønsker det.

Det du må gjøre for å delta er å først og fremst trene og gå all inn for den av utfordringene du bestemmer deg for. Også må du bruke hashtaggen #julieschallenge på instagram. Du trenger kun å bruke hashtaggen når du legger ut bilder som har med utfordringen å gjøre, men jo oftere du bruker hashtaggen, jo større sjans har du for å vinne 🙂

Ønsker du ekstra vinnersjanse? Tag meg i bildet ditt med @pt_julie 😉

Bloggbilder3

Vinneren kåres 31 oktober, og vinneren får som alltid et 4 ukers skreddersydd treningsprogram. GLEDER MEG til å se bildene og videoene deres! 😀

 

SLIK BLIR MORGENTRENING EN GOD RUTINE

IMG_1815-001

Er du som meg, en morgenfugl som funker best fra tidlig morgen?
Eller har du bare så hektiske dager at du ønsker å utnytte morgentimene for å få unnagjort treningen?   Her er mine tips til deg som ønsker å få morgentrening inn som en god rutine.

1. Sett av 15 min til å slappe av før du går
Kroppen går rett fra dvalemodus når alarmen ringer, så gi deg selv og kroppen en myk start ved å beregne 15-20 min på å slappe av med en kaffikopp før du går. Da slipper du å få en stresset start på dagen, i tillegg til at kroppen er mer forberedt på aktivitet. For meg er dette punktet aller viktigst.

2. Legg klar treningsklær dagen før
Alt som kan spare deg for tid og hjerneceller på morgenen er gull. Gjør klar alt dagen i forveien så er det bare å hoppe i klærne og hive seg rundt.

IMG_8272

3. Planlegg økta dagen før
Vet du hva du skal trene så slipper du å tenke på det når du skal sove og morgenen etter. Har du det ferdig nedskrevet er det bare å sette i gang når du kommer på gymmet eller ut.

4. Lag ferdig frokost eller innta BCAA
Noe form for aminosyrer (proteiner) bør du ha i kroppen før du trener. Et godt tips er å lage overnight oats eller chiapudding (oppskrift) som godgjør seg i kjøleskapet over natta. Har du ikke tid eller lyst på frokost før du går kan du benytte deg av en scoop BCAA og for eksempel litt frukt . På denne måten forhindrer du tap av muskelmasse.

Og til slutt;  Om du er av typen som hater å stå opp tidlig og ikke finner noe glede i morgentimene – spør deg selv om det er verdt det. Kanskje du kan få til en treningsøkt litt senere på dagen? Uansett hva du gjør, husk at du bør gjøre noe du kan holde ut med over tid 😉

IMG_1828-001

BUD NR.1 FOR ØKT STYRKE OG MUSKELMASSE

IMG_4500Topp // Tights (adlinks)

Ønsker du å øke i styrke?
Bygge muskler?
Forme fysikken? 
Da er det en ting du bør innse en gang for alle. Du må begynne å like følelsen av  være ukomfortabel.

Gutta er ofte bedre på dette enn oss jenter. De presser seg til uante grenser. Det finnes helt klart en middelvei, og man skal ikke trene seg sønder og sammen hver eneste økt. Men  å presse seg – det må til dersom man ønsker en endring.

Kroppen er vanvittig tilpasningsdyktig. Den tilpasser seg og utvikler seg etter hva den utsettes for. Trener du med samme vekter uke etter uke så vil kroppen forbli som den er. Den får ingen grunn til å utvikle seg så lenge den utsettes for samme belastning og samme mengde stress. Hvorfor skal kroppen, som er en overlevelsesmaskin, gidde å bygge muskler den ikke har bruk for, når den muskelmassen som er fra før av holder i massevis til det du gjør ?

IMG_4521

Det krever energi av kroppen å ha muskelmasse, og det er også grunnen til at den må stimuleres for at den ikke skal brukes som energi. Om du stimulerer musklene dine gir du beskjed til kroppen om å beholde- og utvikle det du har. Ved å utsette kroppen for økt belastning blir musklene tvunget til å utvikle seg. Husk også at tilstrekkelig med mat er avgjørende. Muskler blir ikke bygget på luft og vann.

Å trene med vekter som ikke utfordrer deg, det er som å fortelle kroppen at; «Du trenger ikke bli verken større eller sterkere, for dette klarer jeg med den muskelmassen og styrken jeg allerede har».

Konklusjonen er altså; bli bevisst på hva slags signaler du gir til kroppen din med treninga du gjør. Jeg sier ikke at du trenger å endre på treningen din annenhver økt for å «sjokke» kroppen, det er ikke nødvendig. Det du derimot må sørge for er å hele tiden presse kroppen til å løfte tyngre. Du må like å være ukomfortabel. Det krever en innsats og det er slettes ikke deilig der og da, men det er også det som vil gi deg en endring.

IMG_4528

1443094072

 

DEILIG OG SUKKERFRI, SUNN SJOKOLADEKAKE

 Innlegget inneholder reklamelenkerIMG_4702
IMG_4704

God søndag!
I dag skal jeg dele en sjokoladekakeoppskrift med dere som nesten er til å dø for. Og det beste av alt- den kan spises hvilken som helst dag, også for dere som har blitt med på sukkeravtalen min! Hvor bra er ikke det?

Sjokoladekakemixen fra funksjonell mat er allerede sunnere enn vanlig sjokoladekake, men jeg gjorde min egen vri for å gjøre den mer kalorifattig. Den skal egentlig tilsettes 1 dl olje, 3 egg og 3 dl vann, så jeg tilsatte 1 egg og 150 g kvarg (samme som norsk kesam) og fibersirup. Sistnevnte for å få litt søtt som nøytraliserer surheten i kesamen. Kesamen gjør at du får god fuktighet i kaken – den er faktisk fuktig i to dager etter du har stekt den. Det er faktisk veldig spesielt med tanke på at det er en sukkerfri og sunnere versjon!

IMG_4709 IMG_4714

Som glasur brukte jeg philadelphia light (kjøpt i Sverige) blandet med litt kakao, noen dråper romessens og en god sprut fibersirup. Blandet sammen og smørte ut på kaka når den var avkjølt. Maaaagisk <3 Dersom du ikke er fan av rom smak kan du bruke karamellstevia eller bare vaniljeessens om du vil. Du kan også blande inn litt kaffe eller baileys om du vil ha ekstra piff 😉

Akkurat nå er jeg inne i en skikkelig inspirert matperiode, så jeg beklager på forhånd om bloggen blir proppet med matbilder i alle former. Jeg vil så gjerne dele med dere når jeg lager noe som er eksemplarisk slik at dere også kan prøve det ut! Denne kaken hadde jeg forøvrig som kveldsmat både mandag og tirsdag. Ingen problem å dele den i to og ha andre halvdelen i kjøleskapet til dagen etter. Bortsett fra at samboeren går å småspiser på den… ;P

PS: Sjekk ut den nye klesmerket x-life har fått inn; IcanIwill. Tightsene er til å dø for!

GOD SØNDAG !

IMG_4728IMG_4720

 

SÅ MYE POSITIVT PÅ EN UKE

IMG_4534

Denne uken har virkelig vært en opptur.
Jeg har mottatt så mye støtte etter innlegget mitt på mandag, både fra venner, lesere og også kunder på nett og senter. Det kan være utrolig ekkelt å «blottlegge» sjela si på nettet, men jeg må si at jeg blir utrolig takknemlig og ydmyk når jeg opplever så mye godhet fra så mange. Da blir de som misforstår meg veldig lite viktig. Jeg har jo min egen heiagjeng! Noe så fantastisk:)

Økningen i kalorier har også gått kjempe bra. Jeg merker så utrolig forskjell på overskuddet. Jeg får gjort like mye som før, men med så mye mer overskudd og energi. Både jobb og trening går så mye lettere. Kanskje ikke 100 kalorier er så mye, men jeg merker en markant forskjell allerede nå som jeg har økt med 200 kalorier totalt. Kanskje det er placebo, men det funker! Vekta har gått ned 200 gram i gjennomsnitt siden forrige uke, noe som er et tegn på at kroppen trives med endringene. I tillegg er det nok en følge av at jeg automatisk er mer på beina når jeg har mer energi. Alt i alt – jeg trives med å spise mer og jeg har det bedre allerede.

IMG_4536Topp fra Casall // Shorts fra Better Bodies (adlinks)

På trening har jeg overgått meg selv totalt. To av målene for måneden er allerede i boks, og det er nesten en uke igjen til måltesting! Sprinttreningen går som en drøm om dagen. En sann fryd! Det blir spennende å teste de andre målene for måneden også. Jeg har troa 🙂

Det har vært en utrolig bra men også veldig hektisk uke med mye jobbing. Nå skal det bli godt å legge beina på bordet og ta velfortjent helg! Ønsker dere en knall bra fredag 😀

LUNSJBOKS PÅ 1-2-3

IMG_4755

Her er et matpakketips til deg som har dårlig tid i hverdagen!
Stek opp karbonadedeig på forhånd og kok gjerne også ferdig egg og ha ferske grønnsaker i kjøleskapet. Det eneste du trenger å gjøre da er å kutte opp det du ønsker å ha med, og ha i en boks. Det krever litt planlegging, men IKKE mye tid !
Her er gårsdagens lunsjboks som jeg mekket sammen på 5 min;

Karbonadedeig, fetaost, egg, ruccola, soltørket tomat og vårløk, pluss litt lettdressing. Den holder seg i veska noen timer og kan fint spises uten oppvarming.

Andre tips til ting som er godt å blande inn; oliven, cashewnøtter eller andre nøtter, pasta, couscous, kikerter, linser, reker, scampi eller hakket hvitløk. En vanlig grønn salat kan være kjedelig, så spice opp med det du liker! 😉

IMG_4757 IMG_4758

 

 

ER DU AVHENGIG AV CARDIO ?

IMG_3367-002

Når man har et mål om å ned i fettprosent er det fort å tenke at «jo mer jeg beveger meg, jo bedre er det». Man legger inn ukentlig aktivitet og kjører på med gåing, jogging, intervaller og alt som er for brenne kalorier. Det er faktisk fort gjort å bli fullstendig avhengig av aktivitet fordi man føler man gjøre så og så mye for at ting skal skje. Hvis man ikke får gjort alt man pleier så føler man at fremgangen stopper opp. Fella mange går i er at de øker aktivitetsnivået mer og mer, og ikke bare antall økter men også intensiteten på kondisjonstreningen. De blir avhengig av cardio og tror det er den eneste måten å få fremgang på.

Det er viktig å huske på at i en prosess hvor man vil redusere fettprosenten så er faktisk hvile en ganske stor del. Det er ikke farlig å hvile, og rett og slett ha noen dag hvor du ikke trener i det hele tatt. Det betyr ikke at du ikke brenner fett likevel. Her har jeg skrevet mer om effekten av hviledager.

IMG_3345-001

Er du en av dem som har «bikket over» og har blitt avhengig av en viss mengde aktivitet? Føler du at du styres mer av tvangstanken på at du må brenne kalorier, enn du drives av treningslyst og energi? Sett på bremsen. Begynn med å kutte ned på antall økter. Du vil mest sannsynlig merke både bedret søvnkvalitet, mer overskudd til styrketreningen og også bedre fremgang på sikt. Mange vil også oppleve dropp i vekt fordi kroppen gir slipp på væske.

Du kan jo spørre deg selv; det løpet du kjører nå, kan du holde ut med det livet ut?
Hold deg unna avhengighetstrening. Tenk kvalitet fremfor kvantitet når det gjelder din trening. Og som jeg alltid sier – om målet er å se bedre utha styrketreningen som din hovedprioritet. 

IMG_3352-001

INSPIRERT AV FITNESSKONKURRANSER?

IMG_4654

I helgen var vi å så på Fredrikstad Open. Hovedsaklig for å heie frem Therese Bjørnvoll og Charlotte Lidahl som trener på Shapes og debuterte i bikini fitness. De to skjønne jentene har stått på og jobbet hardt og det var utrolig moro å se dem stråle på scenen. Det var en enormt stor klasse dessverre, så jeg syns ikke alle fikk vist seg frem like mye. Men, men. De var hvertfall nydelige 🙂

Det ble en LANG dag for å si det mildt. Heldigvis hadde jeg med meg noen sixpack bokser med mat. En genial ting om du skal på tur; ta en boks kesam i en boks sammen med dypfryste bær. Kesamen holder seg kald og bærene tines sakte men sikkert. Når du da spiser den noen timer senere har du tinte bær og kald kesam 😀 Jeg smakte også på en ny pepsi max med cherry. Den smakte godteri!

IMG_4613IMG_4620
IMG_4683

Som jeg har skrevet om før så har jeg fått hele fitness-sporten litt opp i halsen de siste årene. Etter forrige sesong bestemte jeg meg for at jeg ikke ønsket å drive med konkurransecoaching mer, og helt ærlig har jeg ikke angret på det valget selv om det var kjipt der og da. Man må kunne stå for det man driver med, og når sporten blir til noe helt annet enn hva jeg mener er bra så kunne jeg ikke lenger helhjertet følge flere til scenen.

Personlig syns jeg de største klassene, (bodyfitness, athletic og bodybuilding) er det eneste som er igjen av sporten jeg forelsket meg i, og det er disse som virkelig inspirerer meg og som jeg syns er skikkelig fascinerende. Ekstreme fysikker og mennesker som lever og ånder for det de gjør. Om det er pent? Vel, det kan diskuteres. Men fascinerede? Ja, fy søren. På dette området er jeg nok litt sær, men jeg fascineres og inspireres av ekstreme ting.

Resten av showet med glitter og glam er helt ærlig ikke min smak og heller ikke noe som inspirerer meg til å trene. Sånn er det for meg. Da setter jeg heller på en youtubevideo av Dana Linn Bailey fra USA. Ikke fordi det er pent, men fordi det er ekstremt og ikke noe man ser hver dag i gata.

Når det er sagt så står det stor respekt av ALLE som stiller på den scenen, det gjør det virkelig. De har gått gjennom hardt arbeid og ofret mye. Blant annet disse to nydelige jentene som jeg har blitt godt kjent med på denne reisen. Jeg heier på dem med hele meg og gleder meg til å se dem utvikle seg videre 🙂

IMG_4652

CHANGING MY WAYS – TID FOR FORANDRING

EDIT;  Etter å ha mottatt en del triste og kjipe kommentarer må jeg be deg som leser dette om å lese det som faktisk står her, og ikke masse mellom linjene som ikke er fakta. Dette er ikke snakk om noe anorektisk tilbakefall. Det er ikke mer enn en revers-diett etter en lang periode i kaloriunderskudd.

 

Det har seg slik at jeg har ligget i kaloriunderskudd og presset meg selv for å komme ned i fettprosent over lang tid nå, og det er på tide å gjøre litt om på ting. Jeg har lekt superwoman og er på overtid. Det er harde fakta.

IMG_4699Antrekk fra Adidas : Topp og tights (adlinks)

Å ligge i kaloriunderskudd over land tid kommer med flere følger. Forbrenningen justeres naturligvis etter inntaket. Jeg har presset kroppen ganske lenge, og langt mer enn jeg burde. Hodet og kroppen min er sliten og jeg har, helt ærlig, kjørt den litt i grøfta. Jeg spurte meg selv om jeg ville gjort det samme med en kunde, og svaret var helt klart og tydelig; aldri i verden. Så hvorfor gjør jeg dette mot meg selv da?

Jeg har snakket med flere andre PT’er om dette «problemet», at man alltid har troa på at man tåler mye mer og at ens egen kropp holder ut så mye mer enn andres (les; klienter), og dermed tar vann over hodet. Jeg kjenner på at kroppen min faktisk har fått nok nå, hodet også. Det er hardt å innrømme, men jeg innrømmer det.

Hvordan merker jeg at nok er nok? Treningslysten er mer laber enn den noen gang har vært, jeg sliter med å få sove, jeg blir veldig fort stresset og utslitt, humøret synker av og til til skremmende nivåer og jeg føler meg ofte likegyldig. Jeg kjenner egentlig ikke igjen meg selv. Utrolig nok øker jeg hele tiden i styrke og har god fremgang på trening. Dette er nok takket være konkurranseintinktet mitt når jeg har satt meg mål.

IMG_4684Treningsdagbok (adlink)

Det som skjer nå er at jeg skal øke kalorimengden fra uke til uke. Dette er fordi jeg skal bygge opp forbrenningen min gradvis igjen, slik at kroppen henger med på forandringen og for at forbrenningen skal øke gradvis i takt med det økte matinntaket. Hvor fort jeg kommer til å øke kommer an på hvordan kroppen reagerer. Om den tilpasser seg fort vil jeg kunne øke matinntaket raskere. Om vekta øker for fort må jeg holde litt på bremsen. Det viktigste nå er at jeg får opp forbrenningen min slik at kroppen kan få det bedre. Jeg kommer ikke til å oppgi hvor mye jeg spiser for det er urelevant, men enn så lenge ser økningen slik ut:

Uke 1 = 100 kcal økning. 500 g nedgang i vekt.

Jeg spiser MER og jeg har faktisk droppet i vekt. Et tydelig tegn på at kroppen slapper mer av. Jeg kan dog absolutt ikke regne med at jeg fortsetter ned i vekt. Det viktigste nå er at kroppen min kommer i balanse. Utseende og fettprosent får jeg legge litt til siden. Nå skal helsa være i fokus. I dag øker jeg med ytterligere 100 kcal, så får vi se hvordan det går. Jeg føler meg allerede bedre etter de første 100 kaloriene i økning.

Jeg holder dere oppdatert på denne litt uvante og små-ubehagelige reisen. Forhåpentligvis ender dette bra. Jeg har jo utført en slik prosess med kunder flere ganger før, men det er jammen meg skremmende når man skal gjøre det på seg selv…

IMG_4696

NÅR MØLLA IKKE GÅR FORT NOK…

Som jeg har skrevet om før så trener jeg sprint hver uke. På sommeren har jeg løpt på bane, men på høsten og vinteren har det blitt til at jeg løper på mølla. Både fordi det er mest behagelig med tanke på temperatur, og også fordi det er mer praktisk å legge sprinttreningen til jobbpausene frem for å stå opp tidligere på morgenen når det er mørkere ute.

Problemet med å løpe på mølle er likevel at jeg for det første ikke får trent opp skikkelig fraspark og start. Det andre problemet er at de fleste møller ikke går raskere enn 23,5 km/t. Det høres kanskje teit ut, men det er faktisk veldig upraktisk når jeg løper drag på 10-15 sekunder og derfor har høy fart. På de to gymmene jeg trener har de kun èn mølle som går opp til 25 km/t, og den er som regel i bruk. Løsningen? Vel, det er å komme seg ut likevel! Bak Shapes har vi en stor parkeringsplass med masse plass. Det er asfalt, så underlaget er ikke helt optimalt, men det går.

Her tar jeg med meg kundene mine ut også, så vi kan kappløpe 😉
Heldigvis er temperaturen helt ok her på sørlandet enda, så da går det an å løpe uten å stivne av kulde.

IMG_4538IMG_4603

Om du er gira på å trene opp hastigheten og eksplosiviteten din så er sprint absolutt noe du bør teste ut. Jeg anbefaler å trene med en venn/uvenn (hehe) slik at konkurransen mellom dere får deg til å yte maksimalt. Man springer som regel fortere med noen i hælene enn man gjør alene.

Det kan utføres når og hvor som helst, det eneste du trenger er gode sko og deg selv.  Husk å varme godt opp! Tips til oppvarmingsøvelser har jeg skrevet om og filmet her. Når man er såpass eksplosiv er det fort å pådra seg skader.

IMG_4590IMG_4596

Sprint krever mye av muskulaturen din, så det er viktig å ha gode pauser mellom dragene. Hvis ikke vil du merke at farten avtar svært raskt. Jeg har pauser på 2-4 minutter når jeg løper 100 meter ute. Da får jeg maksimalt ut av hvert drag samtidig som denne treningen ikke går negativt utover for eksempel knebøystyrken min, for ikke å snakke om hip thrusten! 😉

Ellers har jeg en søndagsglede til dere. X-life kjører helgetilbud der du får 100 kr rabatt hvis du handler over 500 kr. Det er svært lett å komme over den grensa. Du kan for eksempel få toppen og shortsen jeg har på meg på disse bildene, så får du rabatten din! Tilbudet gjelder ut dagen.

GOD SØNDAG  🙂

helgetilbud

 

90 NYE DAGER UTEN SUKKER

Jeg føler meg klar for en oppfriskende utfordring!
Jeg og Gøran har kjørt 90 dager uten sukker før med stor suksess og jeg har blitt veldig overrasket over hvor ekstremt mye det gjør det både søtsug og lysten på godteri generelt! Det frister derfor med en gjentakelse av suksessen, og det passer jo bra med tanke på at det er rundt 100 dager til jul.
PS: vi gjør ikke dette fordi sukker er verken farlig, usunt eller fetende i seg selv.

IMG_4608

Jeg startet uoffisielt dagen etter vi kom hjem fra ferie, så jeg er nå på dag 6/90 allerede. Vi har fått opp et skikkelig kryss-skjema på kjøleskapet også slik at vi kan krysse av for hver dag. Barnslig? Jada, men det er motiverende og 🙂

Mine regler er som følger:
– Ingen godteri (her gjelder alt av smågodt, sjokolade)
– Ingen is med sukker
– Ingen kaker med sukker
– Ingen drikke med sukker

Unntak har jeg også lagt inn:
– Tre bursdagsfester, min egen i november inkludert

Sluttdatoen for oss egentlig 11 desember, men siden jeg har lagt inn  tre unntaksdager utvider jeg like godt til 100 dager, slik at sluttdatoen blir 21 desember. Perfekt timing 🙂 I jula skal jeg ikke ha fokus på å unngå noen ting, den skal nytes til det fulle. Inntil da skal jeg altså holde meg unna sukker og heller være kreativ i matveien!

ER DU MED PÅ UTFORDRINGEN ?

IMG_4610

JULIE’S FOODPORN BOLLE

Denne fantastiske bollen rørte jeg sammen en dag jeg kom dritsliten hjem fra jobb og omtrent så stjerner så sulten var jeg. Alt jeg tenkte var MÅ. ha noe søtt, stort, salt og godt. NÅ. Dette ble resultatet!

1 boks mager cottage cheese, 100 g mager kesam, 1 stor haug jordbær, 1 haug bringebær, 1 banan, 2 ss peanøttsmør, et dryss kakaonibs og en solid sprut mørk fibersirup. Perfeksjon rett der. En perfekt blanding av nettopp det jeg hadde lyst på; søtt, salt, friskt og i tillegg mettende. Jeg tinte bærene litt slik at de fortsatt var litt frosne, det ga perfekt konsistens.

God fredag og vel bekomme! 😉

IMG_4487 IMG_4486

HOW TO PISS ME OFF #3

Jeg er normalt sett en hyggelig person, det liker jeg hvertfall å tro. Litt utålmodig på privaten, men på jobb gjør jeg mitt ytterste for å være tålmodig i aller høyeste grad. Det er dog èn ting jeg rett og slett ikke tåler. Jeg er allergisk mot bullshit i form av denne setningen «jeg klarer det ikke» og «jeg kan ikke».

Desktop8

Kanskje du føler det sånn der og da og kanskje det til og med er sant akkurat i øyeblikket.
Men å ha en holdning av at du ikke klarer eller ikke kan? Det er ren og skjær bullshit. Det er den største løgnen du forteller deg selv (og meg).

«JEG KLARER DET IKKE».  Hva er det du forteller kroppen din, musklene dine og hodet ditt med den setningen?
At du er svak, at du gir deg, at du har sluttet å prøve, at du ikke er så god som du skulle vært og at du ikke har noe annet valg enn å gi deg. Og hva er alle disse påstandene? Det er tull. Pisspreik.

DU KAN! Og som regel har man mer å gå på enn man føler og kjenner på (med mindre du er Thor Hushovd, da besvimer du mest sannsynlig før du gir deg). Man klarer som regel alltid litt mer. Om du ikke gjør det nå som kommer du til å klare det en dag. Ikke fortell deg selv den største og styggeste løgnen jeg hører – at du ikke klarer det. For det gjør du!

6c6bc88fbb4f759cc2edfb31e54d2ba9

 

Jeg kan også føle på det at dette klarer jeg ikke, men jeg tar meg i det! For jeg KAN! Om ikke i dag eller i morgen så en gang i fremtiden. Jeg er fullstendig kapabel. Det eneste som kan stoppe meg fra å oppnå noe er meg selv, og det skal jeg ikke la skje. Om du føler for å si at du ikke klarer mer, si «jeg skal klare en til!». Om du ikke klarer en til, da har du hvertfall prøvd og ikke gitt opp. Jeg snakker stadig til meg selv på trening når det svir og gjør vondt eller når jeg står ved Candy King hylla i butikken. Com’an Julie, dette klarer du. Jeg sier ikke; dette kan du klare. Jeg sier: dette KLARER du.

Ord og tanker skaper ting i kroppen og mentaliteten vår. Pass på hva du sier og tenker om deg selv.

Spar meg for syting og løgner. Ikke gi deg selv muligheten til å gi opp og gi etter.
Du kan klare akkurat hva du vil og jeg vil ikke høre at du setter begrensninger for deg selv.

GRESK MATINSPO

Er det noe jeg elsker med ferier så er det maten. Jeg blir så inspirert til å prøve nye ting når jeg kommer hjem! Etter Thailandturen vår i fjor ble jeg helt hekta på eksotiske smoothier og nå som vi har vært på Skiathos er jeg helt salatfrelst. Man kan virkelig få mye smak i en salat om man bare vil.

Jeg kjøpte med meg litt forskjellige krydder hjem, blant annet salatkrydder. Dette passet perfekt i denne greskinspirerte salaten. Den eneste jeg manglet var ferske oliven. Det blir med neste gang !

IMG_4460 IMG_4461

Tre ting er musthaves i en greskinspirert salat – soltørket tomat, fetaost og oliven. Som sagt ble ikke oliven med denne gangen, men det smakte himmelsk og gresk likevel. Sammen med tunfisk og egg ble det en helt super lunsj. Av grønt brukte jeg kinakål, ruccola og vårløk. Det setter virkelig smak.

Her er også et perfekt eksempel på hvorfor jeg ikke er en matblogger. Jeg kan dandere det fint på tallerkenen om jeg vil, men som regel glemmer jeg det helt bort, og det blir seende ut som på det nederste bildet. Da er det plutselig ikke noe å ta bilde av lenger. Det meste jeg spiser ser enten ut som oppkast eller som en restefest – med andre ord, ikke helt bra bloggmateriale. Jeg syns faktisk det smaker bedre når maten er «grausa» i sammen og ikke er perfekt dandert, er det bare meg? 😉 Dessuten er jeg veldig ofte så sulten når jeg har laget mat at det å ta bilde av den er det siste jeg tenker på, haha.

God onsdag folkens!

IMG_4466 IMG_4471

 

BILDEDRYSS FRA SKIATHOS

Nå er det noen dager siden vi kom hjem fra Skiathos, ferdig oppladet og klar for norsk høstvær og jobbing. Vi fikk solt oss masse, spist myyye god mat, plasket rundt i lunket vann, snorklet litt og vært på et lite seilas i nydelige omgivelser. Høydepunktet for min del var uten tvil snorklingen og maten. Spesielt pastaen!

IMG_4393 IMG_4370

Grekerne har vannvittig gode grønnsaker. Tomatene her er jo på størrelse med et menneskehode, haha. Salatene smaker derfor himmelsk i seg selv. Jeg ble skikkelig inspirert til å komponere mine egne salater med fetaost, oliven og crispy grønnsaker. Frukten er også helt himmelsk, spesielt plommene og ferskenene.

IMG_4354
IMG_4341

Jeg reiste sammen med familien til Gøran. Utrolig skjønne mennesker man bare får lyst til å spise opp 🙂

IMG_4296 IMG_4280 IMG_4270

Skiathos er en nydelig øy og vi fikk sett en god del når vi hadde en dag på seilbåt. Litt skiftende vær hadde vi i starten, men så kom sola frem og vi hoppet uti det varme vannet. Jeg overdriver ikke når jeg sier det var lunka!

IMG_4290 IMG_4294

Om det skulle finnes noen tvil så kan jeg bekrefte at det ikke så lett å smile med snorkel;) Dette er virkelig noe jeg vil gjøre mer av. Det er jo en helt ny verden under vann!

Den siste dagen vår brukte vi på å leie Jeep og kjøre rundt på øya. Da fant vi blant annet en ny strand. Der så jeg også fargerike fisk og det var som å snorkle i et akvarium. Utrolig gøy!

IMG_4362
IMG_4364 IMG_4395 IMG_4356

Den greske stemningen er virkelig spesiell, og klimaet er helt fantastisk. Deilig temperatur både på dagtid og kveldstid. Ikke noe behov for langbukse eller genser. Lun og koselig stemning, glade mennesker og god mat. Alt man trenger spør du meg 🙂 Det kan virkelig anbefales !

IMG_4350IMG_4311

 

BACK ON TRACK !

IMG_4139

God mandag !
I dag er jeg kvalmende positiv. Antakelig fordi jeg har slått meg til ro med at sommeren, min favoritt årstid, er over og det eneste valget jeg har nå er å gjøre det beste ut av høsten! Det kan ikke nytte å sutre, nå må man bare stålsette seg og gjøre det beste ut av det Norge har å by på av vær og årstider.

Første økt etter ferien hadde jeg i går, og overraskende nok var jeg ikke svakere enn før jeg dro. Normalt sett må jeg ha en økt eller to på å komme tilbake der jeg var når jeg har hatt treningsfri en uke, men denne gangen var alt on point der det var før jeg dro. Litt absurd, men likevel utrolig digg!

Jeg prøvde meg også på dips for første gang på ett år, og skulderen kranglet ikke med meg. Jeg klarte faktisk hele tre sett med ti reps, noe som føles som en bragd med tanke på at skulderen hindret meg i å ta èn eneste en sist jeg prøvde. Rekorden min er 30 reps i dips på 64 kg kroppsvekt, så det frister å komme seg tilbake dit… 🙂

IMG_4137

For å smitte dere med min høst-positivitet har jeg skrevet en liste med hyggelige ting vi har i vente:

 • Mye regnvær og mørke gir meg god samvittighet for å trene inne
 • Det gir meg også bedre samvittighet for å se på film og slappe av på sofaen istedet for å dra ut
 • Det blir hyggeligere å stå på kjøkkenet og prøve nye oppskrifter
 • Man kan oppgradere garderoben med nye treningsklær som passer til kulden!

Høst betyr masse nyheter hos x-life, som alltid. Jeg har plukket ut noen av dem her. De har fått inn super freshe tights fra merket Anarchy Apparel som har helt unike design. Samtlige av dem gikk rett i hjertet på meg! En av dem har leopardmønster og den passer perfekt med genser fra Better Bodies som er på tilbud akkurat nå.

Desktop6

Desktop5

2XU har kommet med en ny tights som er vindtett foran, genialt på sure høstdager når man skal gå eller jogge ute! Sammen med en langermet genser og boblevest kan man tåle litt norsk drittvær, eller hva? 😉

Desktop7

Innlegget inneholder reklamelenker

AVSLUTT ØKTA MED DETTE !

Har du trent en stund og lest litt om trening har du sikkert hørt om metoden myoreps. Det er en genial metode å benytte seg av dersom målet er muskelvekst.

Hvorfor er dette genialt?
Lengre ned kan du lese hvordan det utføres i praksis.
1. Fordi vi kan trene flere effektive reps enn tilsvarende antall reps i et vanlig sett, på grunn av tilnærmet full fiberaktivering gjennom hele myoreps-settet.
2. Vi opprettholder full fiberaktivering gjennom hele settet på grunn av korte pauser og konstant spenn på muskelen
3. Vi kan trene med lettere vekter som er snillere med sener og ledd. Det kreves heller ikke like mye restitusjon da lette vekter ikke er like utmattende for sentralnervesystemet.
4. Det er svært tidsbesparende.

IMG_4167 IMG_4170
Topp // Tights (adlinks)

Så hvordan gjør jeg dette i praksis?
Metode 1 = Det starter med et aktiveringssett. Bruk en vekt du klarer mellom 12-15 repetisjoner med. La oss si du kommer til 13 før du ikke klarer mer (klarer du 16 reps eller mer er vekten for lett). Deretter puster du fire ganger og tar 3 reps til. Pust fire ganger og ta tre reps til. Dette gjentar du helt til du ikke klarer mer eller til du ikke klarer å utføre god teknikk.

Metode 2 = Det starter med et aktiveringssett. Bruk en vekt du klarer mellom 20-25 repetisjoner med. La oss si du kommer til 23 før du ikke klarer mer (klarer du 26 reps eller mer er vekten for lett). Deretter puster du fire ganger og tar 5 reps til. Pust fire ganger og ta 5 reps til. Dette gjentar du helt til du ikke klarer mer eller til du ikke klarer å utføre god teknikk.

IMG_4151 IMG_4148

Et myoreps-sett tar ikke lang tid, men du vil merke at det virkelig hjelper deg å tyne ut det siste av musklene. Merk at dette er ikke å anbefale i baseøvelser, men heller i isolasjonsøvelser som for eksempel bicepcurl, tricepsextension, legextension, lårcurl, sidehev, enarms roing og flyes for å nevne noe.

Slik kan det brukes i praksis, la oss si du skal trene rygg;
Baseløft, markløft – 4 sett, 6 reps
Isolasjonsøvelse, enarms nedtrekk – 3 sett, 10 reps
Isolasjonsøvelse, enarms roing, myoreps

Det er perfekt å bruke i slutten av økta når arbeidet er gjort med de tyngste løftene.
Lykke til !

PS! X-life har tilbud på alle treningsstrikker UT DAGEN! En god anledning til å skaffe seg strikk både til din rumpetrening og til assistanse i for eksempel chins og dips! Klikk her for å se utvalget.

VELG DET SOM FAKTISK PASSER DEG

Om du har bestemt deg for å legge om kostholdet for å gå ned i fettprosent eller bedre helsen generelt, da er det en ting du bør tenke nøye over. Hva trives du med å spise?  Ja, du leste riktig! Trivsel er nemlig den største nøkkelen for å lykkes.

IMG_2381

– Elsker du rundstykker, pasta, toast, poteter, sushi og havregryn?
Da er ikke lavkarbo det jeg vil anbefale deg. Ser du for deg en hverdag uten disse matvarene? Hvis ikke er svaret enkelt. Gå for et kosthold med redusert fettinntak istedet, eventuelt et kosthold med moderat inntak av karbohydrater.

– Elsker du fløte, smør, krem, nøtter og fete sauser, generelt fet og salt mat? 
Da kan det være du kan dra nytte av et lavkarbokosthold eller et moderat lavkarbo kosthold hvor det du spiser mindre av er brød, pasta, ris, potet og lignende, og fettinntaket holdes relativt høyt.

Det er ikke noe poeng i å tvinge seg gjennom en hverdag hvor du kun har lyst på alt annet enn det du skal spise. Mat er en viktig del av livet, så sørg for å spise på en måte som passer deg og dine preferanser.

IMG_2228

Jeg for eksmpel; jeg elsker pasta, spagetti, nudler, poteter og frukt. Tror du jeg sitter å gomler på eggerøre med salami, fløte og smør? Nope. Jeg koser meg heller med en haug pasta, karbonadedeig og grønnsaker – fordi det er det jeg har lyst på. Det skal dog sies at jeg har prøvd ut både lavkarbo og moderat lavkarbo før jeg bestemte meg for hva jeg likte best.

Flere ting det kan være lurt å spørre seg selv er…

 • Om du merker at du får økt matlyst eller søtsug av karbohydrater kan det være lurt å redusere karbohydratinntaket en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.
 • Om du sliter med at du blir fort sulten etter måltider kan det være lurt å øke fettmengden og helle redusere karbohydratinntaket for en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.
 • Om du sliter med dårlig fordøyelse/treg mage kan du prøve å redusere fettinntaket og heller øke inntaket av fiberrike karbohydratkilder (grønnsaker, frukt) for en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.

Èn ting er hva du har lyst på her og nå, en annen ting er om det kun handler om vane. Mennesker som alltid har spist brød til frokost kan faktisk trives med å gå over til å spise omelett med grønnsaker til frokost. Mitt råd er; Ha et åpent sinn, prøv litt forskjellig! SÅ kan du finne ut hva som passer deg best 🙂

TVIHOLDER PÅ RUMPEMUSKLENE

Vi storkoser oss på Skiathos i varmen og lever et skikkelig slaraffenliv. Akkurat som det skal være. Sover til vi våkner, spiser frokost, sover på stranda, bader, spiser lunsj og halvsover frem til kvelden og drar ut å spiser.

Innimellom all avslappingen har jeg lagt inn hundre repetisjoner med hip thrust med full kontakt fra topp til bunn. Både tobeins og ettbeins. Fult fokus på å stramme rumpa og bruke den aktivt gjennom hele bevegelsen, ikke bare på toppen. Om ikke det gir så mye fremgang eller treningseffekt så hjelper det hvertfall for å holde rumpemusklene gående gjennom ferien! Rumpa mi er så vant med å bli brukt daglig, så disse repetisjonene føles nok som ferie for den uansett i forhold til de 130 kiloene jeg normalt sett presser med 😉

Bloggbilder4
IMG_4244-001

Gøran går litt hardere til verks enn meg å kjører faktisk gjennom hele kroppen hver dag med forskjellige øvelser. Blant annet hip thrust 😉 Jeg føler litt mer behov for fri og avkobling når jeg først er på ferie. Det er godt å føle seg fri til å gjøre som man vil. Det viktigste for meg er å beholde glutsa, hehe neida. (Joda;))

IMG_4254

Nå har vi kun èn hel dag igjen på øya med sol og ferie før vi styrer nesa hjem. Det har vært deilig, men så er det godt å komme hjem og. Jeg er så takknemlig for å ha en hverdag jeg ikke gruer meg til å returnere til! Med noen hakk brunere hud, fulladede batterier og fulle D-vitaminlagre er jeg klar for å ta fatt på høsten.

Håper dere fine lesere har det bra der hjemme! 🙂

IMG_4261 IMG_4263

SLIK KAN DET FAKTISK GÅ

roseanne

Har du sett noe så nydelig?
Dette er Rosanne, ei dame som hadde et ønske om å gå ned i vekt for å passe inn i brudekjolen sin. Dette er det hun skrev til meg i slutten av august;

«Jeg ville først og fremst si tusen takk for hjelpen i min vektnedgang. Jeg fikk treningplan fra deg for et år siden og kostholdsplan i vår. Jeg giftet meg 1.august og ville gå ned i vekt til dagen og med hjelp fra dine planer gikk jeg ned 10kg og var veldig fornøyd med dagen og kjolen. Jeg fikk og alt!

Kostholdsplanen funket så bra at jeg nesten måtte stoppe å bruke den en stund før bryllupet. Jeg mistet 10cm rundt livet og damen som bestilte kjolen min ble redd for at den ikke skulle passe meg. Den måtte syes inn max!»

DETTE er det som gjør at jeg elsker jobben min. Og til deg som leser dette og sitter med en drøm i magen om å oppnå noe lignende; alle mål er oppnåelige. Det krever en real innsats, det krever tid og det krever guts. Men alt er mulig !

FIT & GRAVID-HYSTERIET OG HOBBYJORDMØDRE

Visse ting som diskuteres i media og på blogger rundt omkring ender opp med å gå fra noe jeg ignorerer fullstendig til noe som irriterer meg grønn. Først var det dette med «normalkroppen» (jeg får fortsatt frysninger av det begrepet. Største tullet jeg har hørt), og nå er det dette med at gravide ikke skal/bør ha fokus på eget utseende.

preg

Jeg lurer på : Hvem syns det er gøy å legge på seg? Hvem syns det er helt ok å plutselig ikke kjenne igjen sitt eget speilbilde? Du som skrev en artikkel om gravidhysteriet eller fotballfrue som så bra ut etter fødsel, kanskje? Jeg tør å påstå at for de aller fleste – om du er gravid eller ei – er ikke det noe moro.

Det er HELT NATURLIG å ha et ønske om å føle seg bra. Det betyr ikke at man er ego eller at man nødvendigvis glemmer at man har et voksende barn i magen. Når man går rundt i sin egen kropp dagen lang og konstant kjenner på hvordan man føler seg så er det HELT NATURLIG å tenke over det! Det virker nesten som at enkelte mener at om du er gravid og tenker/føler slik, da er du satan selv.

Yoga for pregnancy - extended side angle pose

Jeg sier ikke at man skal sette i gang hyperslanking i det sekundet man blir gravid, men en ting er jeg veldig klar på; om ei gravid dame ønsker å ta vare på seg selv ved å trene og spise sunt under svangerskapet så skal ikke jeg skrive noen hat-status om henne. Om hun legger ut et bilde i undertøyet hvor hun viser at hun er i form med gravidmage så skal ikke jeg være blant dem som kjefter og gir henne masse råd om alt hun ikke bør gjøre.

Hvorfor det? Først og fremst fordi jeg ikke er jordmor og fordi jeg ikke vet nok om hverken moren eller fosteret det til å uttale meg. For det andre; folk kan bestemme selv hva de vil gjøre med egen kropp og helse. Alle gravide har dessuten jevnlig kontakt med jordmor, så at alle andre skal legge seg opp i hvordan barnet har det, det er fullstendig overflødig.  Dersom jordmor oppdager noe som er feil eller ikke går som det skal så gjør hun noe med det. Kan ikke vi andre bare stole på det, istedet for å ta jobben som hobby-jordmødre på instagram og facebook? Hva vet vi egentlig om hvordan det barnet har det bak den bulende sixpacken??

Skjermbilde-2012-08-22-kl.-18.37.18-672x369

Kan ikke alle gravide bare få være i fred og se ut som de selv ønsker?
Jeg mener at gravide skal få lov til både å spise sunt, usunt, trene masse og trene mindre. Ha sixpack eller ha bollemage. De skal få lov til å gjøre det som føles rett for DEM, og ikke hva som føles rett for alle tilskuerne og bedreviterne i sosiale medier.

Kjære alle gravide; Vær så snill å overse alle som skal hakke på deg og mene ting i hytt og pine. Gjør din greie, gjør det som føles rett for deg. Ikke la andre ødelegge denne fine tiden for deg ved å fortelle deg hva du bør føle og gjøre.

Jeg har en oppfordring til alle som sprer rundt seg med (velmente) råd til gravide som trener og spiser sunt under graviditet, og til og med kanskje poster et bilde på instagram i undertøy – SLAPP AV OG PASS HELLER PÅ DERE SELV. Eventuelt ta en jordmorutdannelse og bruk hverdagen på å gi råd til damer i nettopp denne situasjonen, dersom du brenner så for det.

RUMPEPUMP – VIDEO

Jeg har filmet en video til dere med forslag til et supersett som du kan sette inn i din rumpetrening. Enten som en aktiveringssekvens, som en del av selve økta eller som en super avslutning!

I videoen kjører jeg kamskjell først etterfulgt av ettbeins hip thrust. Du kan godt bruke strikk rundt knærne på kamskjell, og gjerne vekter på ettbeins hip thrust om du kan. Tempoet er satt litt opp i videoen.


Tights // Jakke (adlinks)

PS ! Husk å stramme rumpa under hele utførelsen i begge disse øvelsene, ikke bare i toppen/ute når hofta er ekstendert! 😉 Lykke til 🙂

1441607615

JULIES VANILJEPROTEINKULER MED SJOKOLADETREKK

IMG_4237

Åh, i dag har jeg en knall god oppskrift å dele med dere! Protein-vaniljekuler med sjokoladetrekk. Helt sukkerfrie og glutenfrie!

Det du trenger er:
35 g fibersirup
1 ss kokosmel
25 g vaniljeprotein (kasein)
1 ss sukrin gold
+ litt vann (1-2 ts)
1 plate sukkerfri sjokolade

Bland alt utenom sjokoladen til en seig masse som kan formes med hendene. Ikke tilsett for mye vann, da henger de bare fast inni hånda. PS: jeg brukte vaniljekasein, noe som vil kreve at du tilsetter vann. Bruker du et wheyprotein vil røra antakelig bli mindre tør. Rull til kuler og sett  dem kaldt. Smelt sjokoladen og hell over kulene. Sett kaldt igjen til de stivner. Perfekt kos både til hverdags og helg!

 IMG_4221 IMG_4223 IMG_4240-001

Innlegget inneholder sponsorlenker

PS PS PS !!! X-life har tilbud på 2xu tights med høyt og bred linning! Benytt deg av tilbudet HER. God søndag folkens !

 

STRESSET FRØKEN «FIX IT ALL»

Når du leser dette er jeg på vei til Skiatos med sol og varme!
Det ble en ukes ferie på oss i høststria. En liten forlengelse av sommeren rett og slett. Jeg har skrevet ferdig en del innlegg som vil bli automatisk publisert her på bloggen den uken jeg er borte, så jeg håper dere stikker innom selv om jeg ikke er hjemme som jeg pleier ! 🙂

IMG_3426

Jeg er typen som blir hyperstressa før jeg skal på turer som dette. Livredd for å glemme noe, stressa over alt som skal pakkes, klær som skal vaskes, programmer som skal gjøres ferdig på forhånd, lister som skal skrives og mail som skal besvares. Jeg kan si det såpass enkelt at det å være selvstendig næringsdrivende er ikke bare bare når det kommer til dette med ferier. Jeg har tross alt ingen vikar. Men – jeg fikser det og har heldigvis alt under kontroll.

Magen min er følsom for stress og det merkes godt. Jeg har sett gravid ut siden mandag og har vært plaget med smerter og ubehag, lite energi og ustabilt humør i flere uker. Jeg er effektiv når jeg er stresset, men særlig hyggelig blir jeg ikke. Kroppen min liker det heller ikke.

IMG_3433

Jeg må se om det er kostholdsendringer som må til når jeg kommer hjem igjen fra ferie. Jeg er lei av å ha en mage som er i ulaget og også av å samle vann i tide og utide. Selv om jeg har kuttet ut en del matvarer jeg vet jeg reagerer på er det fortsatt ikke bra, spesielt ikke når jeg stresser. Men, enn så lenge skal jeg bare ha ferie og slappe av. Å endre kostholdet når man er på tur er jo bare tull, og ikke minst tungvint. Jeg skal prøve å ta det med ro, spise, slappe av og nyte ferien.  Det er en ting jeg må virkelig må lære meg.

Ønsker dere en super uke kjære lesere!
Som sagt så håper jeg dere stikker nesa innom bloggen den kommende uken. Jeg har ferdigskrevet litt av hvert til dere 🙂 God lørdag !

USUNT BEHOV FOR KONTROLL?

Som personlig trener blir jeg av og til skremt når jeg ser og hører om hvordan enkelte ser på dette med mat, kalorier og makronæringsstoffer. Det er mer normalt enn noen gang å ha kontroll på matinntaket sitt via apper og programmer og alt går ned på gram-nivå.

Jeg tenker ofte på om jobben jeg gjør, som er ment som en positiv veiledning i en sunn livsstil, i enkelte tilfeller kan bidra til at mennesker blir mer anstrengt og glemmer at mat faktisk skal være noe hyggelig og ikke bare et sammensurium av tall.

Jeg er helt klar på at om man har et spesifikt mål man vil nå så krever det at man vet hva man får i seg. Det kommer man ikke unna. Men, hvor langt skal man ta det? Til hvilke nivå skal man ta kontrollen?

IMG_0418nett

Jeg mener det lyser en varsellampe dersom man…

 • Dobbel og trippelsjekker My fitness pal for hvert måltid for å være helt sikker på at alt stemmer på grammet
 • Blir nedstemt/sur/irritert om det viser seg at man har spist noen gram/kalorier feil i forhold til hva man egentlig skulle, istedet for å tenke at gjort er gjort
 • Straffer seg selv ved å spise mindre eller trene mer dagen etter dersom man har spist litt for mye en dag
 • Leiter butikkhyllene opp, ned og i mente for å finne krydderet med minst mulig sukker eller googler rundt for å finne den eple-typen med minst mulig kalorier  selv om forskjellene er minimale (eksempel satt på spissen).
 • Tanker på mat, kalorier og makroer går utover nattesøvnen eller gjør deg stresset

relax-breathe-let-go

Det er positivt å spise mat utifra hva slags mål man har, men det er også viktig å huske på noen veldig sentrale faktum:
Kroppen er ikke en maskin eller robot
Du forbrenner ikke like mye hver dag, og om du får i deg 60 kalorier mer enn i går vil det ha så minimalt å si, om det har noe å si i det hele tatt

Du kan ikke vite hvor mye du forbrenner fra dag til dag
og derfor er det «urettferdig» ovenfor kroppen å «ta igjen» dagen etter dersom du har spist mer enn du skal. Hva om du forbrenner mer i dag enn i går, da? Kanskje kroppen jobber med  prosesser som krever mye energi, som du ikke har lagt inn i kalkulatoren eller som «lifesum» ikke registrerer?

Det kan være feilmarginer vi ikke vet om
Hva om fabrikken har skrevet på feil innhold på matvaren? Hva har det da å si om du har 15 gram for mye av noe en dag? Det kan være ingenting av næringsinnholdet på det vi spiser stemmer, for alt vi vet.

IMG_0415nett

Så hvor går grensen for hvor mye vi skal kontrollere?
Mitt råd er; kjenn etter på din egen grense. Lyser det en eller flere varsellamper (se listen øverst i innlegget) syns jeg du bør legge fra deg alt av apper og kalkulatorer. Begynn å lytte til kroppen din, sultfølelse og energimengde. Du kan aldri få 100% kontroll uansett hvor hardt du prøver. Et alternativ er også å ta utgangspunkt i håndflaten din når du velger mengde og også ta ting på øyemål. Ingen har dødd av å legge fra seg My fitness pal og stole på egen dømmekraft og sunn fornuft, så langt jeg vet om. Jeg mener at en kostplan skal være en guide som gir deg retningslinjer og et innblikk i hva som er riktig mengde for deg utifra hva slags mål du har. Et positivt verktøy som ikke skal gjøre deg besatt, men heller et hjelpemiddel som skal hjelpe deg å slappe av.