FÅ OPP PULSEN – AVSLUTT ØKTA MED DETTE

IMG_5439

Har du litt ekstra energi du vil brenne ut, eller vil du bare få opp pulsen skikkelig?
Da kan du prøve dette trisettet på slutten av økta, eller som en egen miniøkt. Høy puls er garantert, hvertfall om du holder intensiteten høy! 😉

Start med 25-30 wallballs.
Sett deg ned i knebøy med ballen i hendene. I det du går opp kaster du ballen høyt opp på veggen, og når den kommer ned tar du i mot og setter deg ned i knebøy. La det gå i en glidende bevegelse. Bruk en tung ball slik at du må jobbe for å kaste den opp.

IMG_5373 IMG_5372 IMG_5370

Gå rett på 15-20 kettlebellswing.
Hold ryggen rett og bruk hofta for å få fart på kula. Skyt hofta frem og stram rumpa alt du kan. Her skal rumpa være ditt kraftsenter. Støt hofta og stram rumpa. Det skal gjøres eksplosivt.  Bruk en tung kule som presser deg til å virkelig jobbe eksplosivt og bruke rumpa, samtidig som du klarer å holde godt spenn i ryggen.

IMG_5413 IMG_53912xu midrise tights // Topp (adlinks)

Avslutt med 1 min maxfart roing.
Ro så fort du bare makter. Trekk raskt inn og trekk deg raskt tilbake før du skyter deg ut og trekker inn på nytt. Jobb eksplosivt her også. Ønsker du mer utfordring? Det skaffer du deg enkelt ved å enten utsette tiden til for eksempel 1,5 eller 2 min, eller kjøre tre intervaller på 1 min med 30 sek pause på rappen.

IMG_5426 IMG_5425

Dette trisettet kan du fint kjøre gjennom både 3, 4 og 5 ganger eller mer, alt etter hvor god form du er i og hvor mye utfordring du vil ha. Uansett hvor mange runder du går for, husk å gi ALT! 😉

God lørdag ! 😉

 

VARMENDE FROKOST

Så var det fredag igjen.  Ukene flyr!
Jeg tenkte her om dagen at «målene for måneden er ikke noe stress, jeg har jo to uker igjen». Så sjekka jeg kalenderen, og der ser jeg jo at det er november på mandag!  For meg føles det som at alt som har skjedd de siste tre ukene, skjedde forrige uke. Skjønner du hva jeg mener? Jeg henger virkelig ikke med i svingene om dagen. Mye i topplokket kan man si.

Er det forresten flere enn meg som merker mørketida på kroppen? Jeg hater å innrømme det, men denne uken har jeg måttet ty til en powernap etter jobb omtrent hver dag. Også jeg som hadde store planer om at jeg ikke skulle bli påvirket av mørketiden i år, men heller ta det med et smil…

IMG_5034 – Kopi

Det koselige med mørketid er jo de magiske morgentimene. Jeg storkoser meg med kunderapporter, stearinlys og stor proteinkaffi. Skikkelig god stemning, også kjenner jeg litt på at det er greit at det blir kaldere ute og. Vi setter jo mer pris på sommeren når vi får kjenne på det motsatte, eller hva? 😉

Proteinkaffi lager jeg superenkelt med 1 scoop sjokoladeprotein som jeg shaker ut i 1 dl vann. Denne miksen heller jeg i svart kaffi og tilsetter noen dråper karamellstevia. En søt og god start på dagen.

IMG_5021 – Kopi IMG_5022 – Kopi

Dagens frokost så forresten slik  ut. Havregrøt er uten tvil noe jeg spiser mest av på høsten og vinteren, så nå er det på tide å få det inn i hverdagen igjen. Her har jeg kokt opp havregryn på kokosmelk og tilsatt sjokoladeprotein og cottage cheese. I tillegg har jeg alltid oppi kardemomme, litt salt og sukrin gold. Utrolig godt og varmende. Siden det er fredag er det helt innafor med litt sukrinsjokolade og 😉

God fredag folkens !

 

TEST AV MITT EGET PROGRAM

I går trente jeg sammen med Therese, ei herlig jente på Shapes som jeg hjelper med treningsprogram og reversdiett etter bikinikonkurranse i september. Nå har hun nettopp fått nytt program så vi kjørte det sammen for å finne ut litt hvilke vekter hun skal starte på og jobbe med. Økt 1 på programmet var en ren beinøkt, og ikke bare en vanlig beinøkt. En gaaanske så heftig en! Hovedfokuset til Therese er underkropp, og da er programmet der etter. Når vi satte i gang må jeg si at jeg så litt mørkt på det, haha.

IMG_5316 IMG_5323

Økta så slik ut:
– Knebøy
– Rumensk markløft m. hantler
– Bulgarsk utfall  i smith
– Leg extension m. 1 sek hold oppe
– Lårcurl m. 1 sek hold inne
– Glutebridge m. strikk
– RKC-planke

Vi hadde vel egentlig «rosintryne» begge to store deler av økta. Jeg setter inn høygiret når jeg har med meg selskap på trening, og denne jenta er virkelig bare det herligste menneske. Innimellom blodslitet holder jeg på å dø av latter i tillegg. På slutten var vi både sultne, overtrøtte og fullstendig pumpa. Kan vel si at det var en økt som kjennes godt.

IMG_5339 IMG_5331 IMG_5329

Det sier seg selv at når jeg trener bein hver tiende dag, da gir jeg hundre prosent og litt til når jeg først gjør det. Og sånn skal det være! Jeg elsker å trene bein, men «dessverre» har jeg ikke behov for den store masseøkningen akkurat der. Da må man prioritere litt anderledes. Fordelen er at når jeg da først trener en ren beinøkt har jeg masse energi i beina til å kjøre dem sønder og sammen!

Etter å ha testet dag 1 på mitt eget program som jeg laget til Therese kan jeg si såpass at om det ikke blir gains av dette, så vet jeg søren meg ikke. Nå har vi i tillegg kommet så langt i reversdietten hennes at hun spiser en mandig mengde mat. Det regnestykket tenker jeg blir fremgang!

...Oooog når vi er kommet til veis ende på økta er stemninga preget av to slitne jenter med mer og mer lettbeint humor…:’D

IMG_5342

SPØRSMÅL – REVERSDIETT

IMG_4208

Jeg fikk et spørsmål her på bloggen som jeg tenker er greit å bare ta i plenum da det er flere som spør om nogen lunde det samme. Temaet er kaloriøkning etter en lang periode på kaloriunderskudd. Spørsmålet lyder som følger:

«Jeg gikk ned 12 kg (fra 66 til 54 kg, 175 høy) fra januar-april med å ligge i kaloriunderskudd, men ble dessverre litt for «bitt av basillen», som gjorde at jeg ville enda mer ned etter april. Derfor fortsatte jeg å kutte i kaloriinntak, og har siden april ligget på 1300 kcal om dagen, uten at jeg går ned noe mer. Nå vil jeg gjerne kunne spise mer mat, men merker at jeg går opp i vekt med en gang jeg beveger meg over 1300. Hva bør jeg gjøre? Øke 100 kcal om dagen, hver uke? Er fryktelig redd for å gå opp igjen. Og vil gjerne holde meg slik jeg er nå (fettprosent på 20), men føler kroppen ikke vil. Har du noen råd?»

Det er ingen tvil om at du er en perfekt kandidat for en reversdiett.
Det at du har stagnert i fremgangen på såpass lite kalorier forteller meg at kroppen ikke lenger spiller på lag og at det er på tide med en endring. Mitt råd til deg er å starte forsiktig med å øke med 100 kalorier. Dette er ikke mye, men erfaringsmessig er det lurt å ta det veldig rolig, spesielt når man har gått over veldig lang tid på lite mat, slik som du har gjort.

IMG_4466

Mine beste råd i denne prosessen;
1. Vær innstilt på at vekta vil øke. Helsa må komme først. Det kan være du ender opp med å være stabil eller til og med droppe vekt, men som utgangspunkt er det lurt å tenke at du skal opp i vekt.

2. Ikke øk mengden trening i takt med inntaket. Da er du like langt. At du får mer energi er garantert, men prøv å holde treningsmengden som normalt.

3. Vær veldig nøye på å få i deg all maten du skal ha. Om du slurver vil du bare gjøre prosessen enda mer langtrukken.

IMG_1842

Slik kan du gå frem:
Steg 1 = Øke med 100 kcal.
Om du har mulighet, følg med på vekta 2-3 ganger pr.uke. Du kan oppleve både å bli vannete de første dagene eller at du dropper i vekt. Dersom du går opp i vekt, behold samme kcalmengde en uke til. Går du ned eller er stabil kan du gå videre til steg 2. Kutt ned eventuell cardio og hold deg til styrketrening.

Steg 2 = Øke med ytterligere 100 kcal.
I ditt tilfelle vil du nå være oppe i 1500 kcal. Gjør samme som på steg 1. Dersom vekta øker beholder du samme kcal en uke til. Er du stabil eller går ned kan du øke med ytterligere 100 kcal. Opplever du stor vektnedgang (0,5-1 kg) kan du øke med ytterligere 300 kcal istedet for 100 kcal.

Slik fortsetter du helt til du er oppe i vedlikeholdsmengde med kalorier. Her må du prøve deg litt frem da det er vanskelig å estimere helt nøyaktig, men om du kan nå 2000 kcal i første omgang er det en god start. Trenger du støtte og opp backing underveis – send meg en mail ! Lykke til 🙂

Jeg vil poengtere at dette er den metoden jeg anbefaler og som har funket veldig bra for meg selv og mine kunder. Det er helt sikkert andre ting som også funker, men dette er altså mitt svar.

 

Lurer du på noe ?
Send meg en mail på din.pt@live.no!

DYREBAR TIME OUT

Jeg har oppdaget noe utrolig viktig det siste året.
Jeg elsker trening, sunn mat og å ha en livsstil hvor dette er i sentrum. Mye tanker og gjøremål dreier rundt dette, noe som er en naturlig følge. Jeg har alltid tenkt at når jeg er PT så må jeg leve opp til yrket og «oppføre meg ordentlig» når det kommer til mat og trening, helst hele tiden. Nå har jeg oppdaget at det faktisk er feil.

IMG_5178

Ja, jeg er PT. Men jeg er også et menneske som har behov for avkobling. Tid til å tenke på helt andre ting, gjøre noe helt annet og rett og slett være noe annet enn pt-Julie. Å være lidenskapelig interessert i noe er vel og bra, men det kan også bli en last. Det har jeg merket for min egen del når jeg går over lang tid uten avkobling og en time out.

I helgen tok jeg med meg nevøen min og besøkte min bror som bor på Klepp utenfor Sandnes. Det var utrolig forfriskende å ha lange samtaler og småprat om alt mulig annet enn trening, fremgang, mat, fettkilder og programmer. Vi sykla, lekte og spiste kebab. Jeg kjenner på hvor dyrebart det er med den typen kvalitetstid!

IMG_5144IMG_5129

Man kan tenke så mye man vil på trening og kosthold og man kan være så fit man bare orker, men for meg er det stunder som dette som virkelig gir livet verdi. Tid uten tanker på ting som egentlig er ubetydelige. Jobb, trening og mat tenker jeg nok på som det er, og det gir meg også glede. Men så er det viktig å koble litt ut også.

Kanskje jeg har større behov for avkobling enn andre pt’er, men det har jeg akseptert. Jeg er meg og jeg har mine egne behov. For å gjøre en god jobb trenger jeg en time out av og til, og det har jeg endelig insett at det ikke er noe galt med.

IMG_5278 IMG_5210

UKESMENY !

101CANON

Jeg har tatt meg selv på ordet og laget en ukesmeny for første gang! Ukesmenyen er en plan på hva jeg skal ha til middag hver dag hele uken. Det kan godt være jeg får lyst på noe annet, men da har jeg hvertfall en plan å gå utifra. Det er praktisk å slippe og tenke og planlegge hver dag. Ved å ha en ferdig plan får jeg også brukt det jeg har i frys og kjøleskap 🙂

Min plan ser slik ut:
Mandag – Svinefilet, kokt potet og grønnsaksmos
Tirsdag – Middag hos ei venninne
Onsdag – Karbonadedeig, pasta og tomataus
Torsdag – Sei, gulrøtter og søtpotet
Fredag – Taco eller speltlompelasagne
Lørdag – Tacosalat
Søndag – Tunfiskboller med potet- og grønnsaksmos

IMG_3143

Med denne lista får jeg brukt det meste i kjøleskapet. Det viktigste er å spise opp ferske grønnsaker da holdbarheten ikke er så veldig god. Å lage grønnsaksmos er derfor helt genialt! Grønnsakene kan også brukes i smoothier, men da er det lurt å prøve seg litt frem for å finne noe som passer sammen.

Jeg brukte noen timer i går etter trening på å se episoder av Master chef på tv3 play, så jeg føler meg litt mer rustet nå til å gyve laus på grytene. Hvis operasangere og skiløpere kan lage mat så kan jaggu jeg og gi det et forsøk, haha.

Har du et genialt middagstips du syns jeg burde prøve ut? 🙂 God mandag folkens !

TRENINGSPLAN FOR UKA OG BLOGGTIPS

IMG_5106

Det er søndag og ny uke er rett rundt hjørne. Det blir en hektisk uke for meg så da blir rutinen min med planlegging desto viktigere. Det er i tillegg siste uka i oktober, så det betyr testing av målene mine også. Spennende! Jeg må innrømme at jeg ser litt mørkt på enkelte av tingene da jeg fikk skikkelig kink i nakken forrige uke som hemmet treningen en del, spesielt i dips og militærpress. Men, vi får bare prøve. Nå er jeg hvertfall god igjen og klar for å gi alt. Jeg gidder ikke å få noe kink igjen, så fremover blir det mer foamrolling og egenmassasje, og forhåpentligvis mindre stress,

IMG_5103

Mandag: Styrketrening + 3 km jogg

Tirsdag: Styrketrening + foamroller

Onsdag: Styrketrening  + test av dips

Torsdag: Fri

Fredag: Styrketrening + test av pullups

Lørdag: Test av 3 km jogg + foamroller

Søndag: Styrketrening + test av militærpress

IMG_5104

Dette er også siste dagen av X-life sitt flyttesalg! Der kan du få med deg tightsen, toppen og jakka min på bildet. Alle tre har vært store favoritter hos meg. Du finner mange andre godbiter i salget også, for eksempel treningsstrikker med forskjellig motstand og PWO’en Redwiler som jeg skrev om i månedens anbefaling. Se hele salget HER.
(reklamelenker)

Også en siste ting; dersom du har ønske til bloggtema tas alle tips imot med stor takk! Jeg har allerede fått noen tips som det jobbes med, men tips får jeg aldri nok av. Skriv gjerne på mail din.pt@live.no  eller i kommetarfeltet. Tusen takk på forhånd! <3

GOD SØNDAG! 😀

IMG_5109

MIN HANDLELISTE

Innlegget inneholder sponsorlinker

IMG_5084

Fredag er min faste handledag. Da handler jeg inn til helga og den kommende uka. Stort sett handler jeg det samme hver uke så jeg tenkte å dele handlelista mi med dere. Hvis jeg skal lage noe nytt eller prøve en ny oppskrift så må jeg ofte handle andre ting enn basicen på lista, men det hører til sjeldenhetene. Slik ser lista mi ut nå;

Mager kesam
Mager cottage cheese
Go’ morgen zero (plutselig fått dilla)
12 pk med egg
Grønnsaker;  kinakål, ruccola, vårløk, tomater, paprika, agurk, gulrøtter, søtpotet, potet, grønnsaksblanding fryst, brokkolitopper og spinat
Fersk basilikum
Frosne jordbær og bringebær
Bananer
Ost
Skinke
Speltlomper

Karbonadedeig
Sei, torsk eller laksefilet
Tunfisk
Kokosmelk
Tacosaus
Fetaost
Lettbrus

IMG_5114 IMG_5113

I tillegg har jeg alltid havregryn, kaffi, alt av krydder, ketshup, soyasaus og lettdressing stående i skapene. Hva pleier du å handle?
Jeg har vært inne på tanken om jeg skal sette opp en ukesmeny slik at jeg får i meg middag hver dag. Det har fort for å bli mager kesam, bær og nøtter eller en proteinshake med havregryn til hvert måltid når jeg er mye på farta. Det tar jo virkelig ikke lang tid å lage seg en god middag. Planlegging er det som skal til. Jeg må si jeg skammer meg litt når jeg tenker tilbake på «middagene» i uken som var… Forbedringspotensiale!

IMG_5092 IMG_5089

PS ! Har du fått med deg at X-life har flyttesalg? Deilig tights med høyt liv fra IcanIwill, nesten samme som min og toppen får du nå til redusert pris sammen med masse annet. Sjekk ut hele salget HER!  Det varer ut søndag, så vær rask 🙂

KCALØKNING OG SUKKERSTOPP-UPDATE

IMG_3628

Nå har det gått fem uker siden jeg bestemte meg for å starte en reversdiett, altså øke kaloriinntaket mitt sakte og gradvis. Hvorfor jeg bestemte meg for å starte dette prosjektet kan du lese her. Det har gått så utrolig med bedre enn forventet og kroppen min reagerer veldig bra på endringene. Nå har jeg kommet såpass langt med økningen at jeg nesten sliter med å få i meg all maten. Jeg kan ikke huske sist jeg har spist så mye og samtidig vært så liten i kroppen! Skulle nesten ønske at dette prosjektet var litt vanskeligere og bød på flere utfordringer, men jeg må helt ærlig si at jeg er ekstremt fornøyd med kroppens reaksjon og de positive følgene det økte matinntaket har hatt.

Jeg har ikke vært så lite vannete og oppblåst på lenge, lenge. Jeg har heller ikke hatt så mye energi i hverdagen på så lenge jeg kan huske. At nok mat er ti tusen ganger bedre enn for lite mat? Oh yes. Kroppen min virker strålende fornøyd. Og når jeg – som har stor apetitt og magesekk, faktisk må planlegge smart for å få i meg all maten, da er det velstand.

IMG_3621Tights (oppbrettet) // Topp (adlinks)

…Og sukkerstoppen?
Den går som en drøm. Jeg har hatt to avvik til nå. Den ene gangen hadde mamma bakt verdens beste sjokoladekake til min brors bursdag (som jeg hadde glemt å legge inn som avvik i avtalen) og når jeg tok en smak av en brownies jeg lagde til en kompis som ble 30 år. Å ha viljestyrke nok til å ikke smake på røra når du står med ansiktet oppi og lager den, det er nok litt utenom min evne per i dag… 😛 Som dere kanskje skjønner så er det mammas sjokoladekake og brownies som er mine store svakheter. Mest fordi det er så sjeldent jeg har det tilgjengelig. Så – so far, so good! Dagene flyr av sted og jeg tenker aldri på sukker. Når jeg spiser såpass mye mat blir det ikke rom for noe søtsug eller tanke på det heller, noe som helt klart gjør det enklere.

Dette ble en halleluja update fra meg!
Ingen utfordringer å dele, bortsett fra at jeg må planlegge bedre for å få i meg all maten. Det er jo bare et luksusproblem 🙂

 

God fredag folkens !

HØSTFROKOST

IMG_5082IMG_5077

Er det noe jeg IKKE kan, så er det å ta fine matbilder. Av og til er jeg heldig, sånn som med disse to. Da passer det jo perfekt å dele den supergode høstfrokosten med dere 🙂

–> Mager cottage cheese
–> 1 beger go’morgen zero med mangosmak
–> 1 klementin

Det er alt du trenger! Vil du ha den enda litt mer mettende kan du tilsette noen nøtter eller frø. Litt fett gjør at man holder seg mett lenger. Nå som klementinene har kommet i butikken og begynner å bli søte i tillegg så er det supert å bruke sammen med kesam, cc, yoghurt eller som topping på havregrøt eller i smoothie. Klementin er høststemning, det 🙂 Nå er det snart jul og!

Ønsker DEG en super torsdag 🙂

TO ALL MY CRAZY BITCHES

IMG_3716
Tights (-30%) // Topp (adlinks)

Kjære jenter og damer…
Vi kan være gærne i huet alle sammen i blant. Du er ikke alene om du til tider føler du driver deg selv til vanvidd. Jeg tror vi i bunn og grunn er veldig like i mye av det vi føler og tenker. Jeg har samlet en liten liste med innlegg som kanskje kan hjelpe deg. Uansett hva du føler, tenker og opplever så er du garantert ikke alene !

LAVKARBO – SPØRSMÅL OG SVAR DEL 2

Jeg fikk tilsendt en del spørsmål rundt lavkarbo og har besvart deler av dem i del 1 som du kan lese her. Her kommer svar på flere spørsmål rundt dette.

Er det i det hele tatt sunt med et lavkarbokosthold over tid, for godt? Det er jo fryktelig godt med banan og havregrøt i blandt…
Personlig er jeg ikke fan av å ekskludere ting fra kostholdet. Når man går inn for å ha et lavkarbo kosthold så er det som regel en long term greie, med mindre man gjør det bare for å teste det ut. Å svinge mellom lavkarbo og høykarbo annenhver dag er ikke å anbefale. Det forvirrer kroppen i hva den skal bruke som energi. I og med at du så godt som ekskluderer et helt næringsemne fra kosten så byr dette helt klart på begrensninger. Bregrensninger som for mange vil føles veldig unaturlig og også tungvint over lang tid. Utifra det du skriver i spørsmålet ditt, at du syns det er godt med banan og havregrøt så sier det meg at jeg ikke ville satt deg på en lavkarbodiett med mindre karbohydrater trigget ekstremt søtsug hos deg eller at du av en eller annen grunn ikke klarte å spise riktig mengde når du spiste karbohydrater. Karbohydrater i seg selv er ikke det som gjør oss feite eller det som hindrer oss i å komme i god form. Det er mengden det alltid handler om.  Det kostholdet man har mener jeg skal være anvendelig, praktisk og tilpasset deg selv. Hvis ikke fungerer det ikke over tid og man vil gå på en smell. 

IMG_1997

Hva er det som skjer under en lavkarbokur hvis man skeier ut for to dager, er det sånn at man må begynne lavkarbo kuren helt på nytt igjen da siden ikke kroppen lenger er i ketose?
Når du reduserer karbinntaket ditt vil glykogenet i kroppen reduseres, og dette tar litt tid. Hvor lenge avhenger av blant annet hvor aktiv du er. Når glykogenet er brukt opp kommer du inn i en såkalt ketose. Dette er en fase hvor kroppen går over til å bruke fett som energi siden den ikke har glukose tilgjengelig. Om du da plutselig spiser karbohydrater igjen vil denne prosessen tilbakestilles i og med at karb er den energikilden som er enklest for kroppen å benytte seg av. Når den har en viss mengde glykogen tilgjengelig vil den bruke dette som energi fremfor fett. Dette er en god grunn til at dersom du går for en lavkarbodiett, bør karbinntaket være jevnt fra dag til dag. 

…Og hvor lang tid det tar før kroppen faktisk slipper fettet når man starter på kuren?
Når du reduserer karbinntaket ditt vil du først og fremst oppleve at du mister vann i kroppen. Dette skjer fordi karbohydrater binder vann, og når inntaket reduseres holder du da også mindre vann. Hvor fort du går ned i vekt avhenger av energibalansen. Du må forbrenne mer energi enn du får i deg gjennom mat. Dette gjelder uansett hva slags diett eller kosthold du følger og det er ikke en regel man kommer utenom.

IMG_3140

Jeg er av typen som kan spise enorme mengder mat uten å bli stappmett. Ville du anbefalt meg å gå for lavkarbo?
Da er vi like du og jeg 😉 Når jeg selv prøvde lavkarbo så var dette en av utfordringene mine. Jeg var vant med mat med mye volum når jeg normalt sett spiser mye karb. En skål med en omelett med ost og nøtter på siden ble aldri det samme som en stor bolle med havregrøt. Problemet som oppsto for meg var at jeg ikke følte meg tilfredsstilt med mengden, selv om jeg ble mett så hadde jeg fortsatt lyst på mer. For oss som har «stor magesekk»/ekstra god apetitt, kall det hva du vil, krever det at vi har kontroll på hvor mye vi får i oss slik at vi ikke spiser for mye dersom vi går for et lavkarbo kosthold. Fettrik mat er veldig energitett og om man spiser like mye volum med det som man gjør med karb så kan det fort bli alt for mye kalorier. Dette er selvsagt en vanesak, men også en smakssak.

Om du anbefaler et lavkarbokosthold til noen, hva er grunnen?
Siden jeg er blodfan av trivsel og setter dette høyere enn veldig mye annet så er mitt første kriterie for å anbefale noen et lavkarbokosthold at de faktisk liker fettrik mat og kan se for seg et liv så og si uten karbohydrater. Utover det kan jeg fint anbefale det til mennesker som opplever karbrike matvarer som en enorm trigger. Også mennesker som plages med mye hodepine, irritabel tarm, depresjon og også overvekt kan ha god nytte av  å redusere karbohydratene i kostholdet.

IMG_2737-001

Lurer du på noe eller har du ønsker til blogginnlegg?
Send en mail på din.pt@live.no eller legg igjen en kommentar 🙂

6 TING JEG IKKE GIDDER Å BRUKE MER TID PÅ

Man lærer så lenge man lever, og absolutt alle feil kan man lære noe av. Det er jo egentlig helt fantastisk. Å gå gjennom livet uten å gå i noen grøfter er hverken lærerikt eller utviklende. Det er kjipt der og da, men så kan man få noe positivt ut av det og! Her er noen av mine grøftehistorier…

IMG_3885Topp // Tights (adlinks)

1. Jeg gidder ikke å stenge meg inne for å spise sunt og trene.
Å droppe sosiale ting for å være sunn? Det er livet for kort til. Er jeg i en periode hvor jeg har et spesifikt mål så kan jeg fint ta med meg matboks både til venninner og i andre settinger, men å bli hjemme er ikke aktuelt. Jeg spiser gjerne det jeg får servert men velger heller smart mengde. Og om jeg bestemmer meg for å ta med meg egen matboks, da spiser jeg av den uten å skamme meg. De som vil være rundt meg får respektere de valgene jeg tar. Om det betyr at jeg fråtser i sjokoladekake (jada, det hender) eller at jeg takker pent nei.

2. Jeg gidder ikke å deppe over hvordan jeg ser ut
Det er jeg SÅ ferdig med. Alt for mange år har gått til å være misfornøyd og forakte min egen kropp. Det gidder jeg ikke lenger. Kroppen min er kjempe funksjonell, frisk og sunn. De tingene som ikke er helt som jeg vil kan jeg heller gjøre noe med. Men per i dag velger jeg å være glad for det jeg har! Noe annet vil være bortkastet tid, humør og energi. Å jobbe for forbedringer – det er helt fint det, men det skal gjøres med et smil om munnen og på lag med kroppen.

3. Jeg gidder ikke å gifte meg med teorier og slynge meg til snevre kilder for info
Er det en ting jeg har lært og erfart på godt og vondt så er det det at det finnes så sinnssykt mange ting som funker. Å låse seg helt fast og gifte seg med en teori er så bortkastet tid. Det finnes mange geniale metoder og mange geniale kilder til informasjon. Noe funker for deg, noe funker bedre for andre og noe funker ikke i det hele tatt. Jeg er for å prøve seg frem! Ja til et åpent sinn!

IMG_3864

4. Jeg gidder ikke å bruke masse penger på kosttilskudd
Det er så lite på markedet som faktisk fungerer, og det meste er faktisk bortkastede penger. Beklager å si det! De eneste tilskuddene jeg bruker er kreatin, selolje og sink. Som tilleggstilskudd bruker jeg proteinpulver, BCAA og pwo, og det kun fordi det er praktisk, anvendelig og smaker godt. Målet mitt er alltid å spise så variert og sunt at jeg får det jeg trenger. «Extreme ripped fitness monster 3000» finner du ikke i mitt skap (lenger...) 😉

5. Jeg gidder ikke la for trange klær ligge i skapet «i tilfelle jeg passer dem en gang»
Jeg har funnet ut at det å ha for små klær liggende i skapet tar ikke bare opp plass. Det er jo deprimerende, demotiverende og nitrist i tillegg. Når er det man føler seg verst? Det er når du trer på deg ei bukse som strammer på absolutt alle de gale plassene og du ser ut som ei stappa pølse. Eller hva? Jeg er ferdig med å prøve og tilpasse kroppen min til klærne i skapet. Jeg kjøper heller klær som passer. Det er jo ikke kroppen min det er noe galt med, det er jo faktisk bare feil størrelse. Utrolig nok har det tatt over tyve år å innse nettopp det!

6. Jeg gidder ikke å unngå visse øvelser eller å slite meg ut på gymmet fordi det er flaut
I lang tid unngikk jeg både glutebridge, hip thrust, pull through og alle de andre «kleine» rumpeøvelsene fordi jeg syns det var flaut og fordi jeg var redd for hva folk kom til å tro. Nå tenker jeg at jeg er på gymmet for å bygge rumpe, og da får det bare se ut som det gjør. Jeg later som jeg er alene også gjør jeg det jeg skal. Om jeg blir så pumpa og slien at svetten spruter og ansiktet er lilla mens jeg står med rumpa i alle mulige vinkler – so be it. Jeg gidder ikke bruke mer tid på å tenke på hva andre mener.

IMG_3884

God mandag ! 😉

HAR DU LÅST DEG FAST ?

Innlegget inneholder reklamelenker

IMG_4963

Hvis du følger et treningsprogram eller har en rutine på det du gjør på gymmet, har du tenkt over hvordan fremgangen er? Har du tenkt over om du bare gjennomfører det som står eller om du faktisk legger inn innsats for å bli bedre og bedre på det du gjør?

Programmet ditt sier for eksempel 3 serier og 10 repetisjoner på en øvelse. Du finner en vekt du tror passer til det repsantallet og kjører på. Når du har kommet til den tiende repetisjonen kjenner du at du kunne klart mer. Stopper du da på ti siden programmet sier det, eller tyner du ut tre-fire reps til?

IMG_4974

Det er viktig å huske på at det som står oppført i et program skal si noe om hvor tungt det du gjør skal være. Står det ti repetisjoner så er det meningen at vekten du da jobber med skal være såpass tung at det er en utfordring å fullføre. Dersom du låser deg fast i tallene å glemmer og faktisk kjenne etter kan du gå glipp av god del treningseffekt.

Sier programmet ti repetisjoner og du klarer tolv reps med den vekten du har valgt, da er det på tide å øke vekt. Ikke stopp på ti bare fordi det står i programmet. Klarer du flere reps enn det som står – husk å øke vekten!

IMG_4972IMG_4964

Så en liten søndagsanmeldelse!
Tightsen på bildene er blant nyhetene fra merket ICanIwill. Den er høy i livet med snor som kan strammes. Den er super elsastisk og utrolig behagelig i stoffet. Jeg tester mange tightser og er kresen på stoff, men dette er et av de bedre. God og bred linning og ekstremt kult mønster (det gjelder forøvrig alle sammen fra ICanIwill!) trekker også veldig opp. Jeg bruker normalt sett S i tights men gikk for M i denne, noe som passet meg veldig fint. Genseren min finner du her. 

Nyyyyt søndagen folkens!  – og husk å øke vektbelastningen når du kan! 😉

HVORDAN JEG TRENER MOT MÅNEDENS STYRKE- OG LØPEMÅL

Jeg har, som dere vet, mål jeg setter meg for hver måned . Denne måneden innebærer det dips, militærpress, pullups og 3 km løping. Når jeg har satt meg mål er det disse øvelsene som står i fokus omtrent hver økt, og da ofte i forskjellige former. Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg legger opp for å nå dem, så det skal jeg vise et eksempel på her.

IMG_3705

Dips – tre ganger pr.uke. To økter med kroppsvekt, maksreps og en økt med 5 kg ekstra. Målet mitt her er maksreps med kroppsvekt og derfor har jeg mest fokus på nettopp det, samtidig som jeg har en økt med tyngre belastning.

Militærpress – tre ganger pr.uke. Denne øvelsen har alltid vært mitt svake punkt og jeg har funnet ut at jeg må velge smart for å få fremgang. Jeg starter uka med en økt hvor jeg sikter meg inn på 10-12 reps, deretter en økt med 5-7 reps og tyngre vekt og til slutt en økt hvor jeg sikter meg inn på 8 reps. Ikke de store variablene, men på denne måten har jeg til nå merket god progresjon. Den tyngste økta passer jeg på at jeg ikke har samme dag som den tunge økta med dips.

Pullups – tre ganger pr.uke. Jeg starter uka med enten kroppsvekt eller 5 kg i beltet, maksreps. Her havner jeg på rundt 12-15 reps. Så har jeg somregel 1-2 dager pause før jeg har en tung økt hvor jeg ligger på 3-6 reps. Ukens siste økt er lik den forrige. Grunnen til dette er at jeg har som mål å ha 6 reps med 20 kg i beltet og har merket at jo mer spesifikt jeg jobber i denne øvelsen, jo bedre blir fremgangen.

Løping – to ganger pr.uke. Her har jeg hatt en økt hvor jeg jobber med jevnt tempo i ca 5 km. Mest fokus på å øke farten de to siste kilometerne. Den andre økta har jeg i  3 km løypa jeg skal slå rekorden min i, og prøver å presse meg hver gang. Har jeg en dårlig dag eller føler meg sliten når jeg skal ha denne økta, så dropper jeg både tidtaker og gps og bare løper så godt jeg kan.

IMG_3667
IMG_3648

Dette er mine fire fokusområder i oktober. Jeg supplerer selvsagt med andre ting også som for eksempel facepulls/roing, rygghev, knebøy, pushups, sidehevsvarianter, hip thrust og diverse andre rumpeøvelser. Dette er for å beholde kroppen balansert når det kommer til styrke, og selvsagt også for å jobbe med å forbedre mine estetiske svakheter og støtte opp om målene.

Og en viktig ting som jeg også råder dere til å gjøre – jeg skriver ALLTID treningslogg!
Loggboka hjelper meg å holde styr på progresjonen og også på å hjelpe med til å presse ut mer når jeg ser hva jeg hadde av vekt forrige økt.

Apropos mål  – hvordan går det med #julieschallenge folkens ?
Det er SÅ gøy å se hva dere poster på instagram! Fortsette å tagge så jeg kan følge med. Kanskje du blir vinneren av treningsprogram? ;D

GOD LØRDAG !

NÅR DU GÅR PÅ TRYNET

Vi har vel gjort det alle sammen.
Spist litt mer enn planlagt. Spist veldig mye mer enn planlagt. Tømt hele kjøleskapet. Reist til butikken for å kjøpe mer.

Èn ting er hva som skjer i handlingsøyeblikket når du inntar den førsten porsjonen – en annen ting er det som skjer mellom ørene når du  innser at du allerede har spist litt for mye. Hva velger du videre? Trykker du inn enda litt mer, eller stopper du?

Det er en tanke som kan være med å skille mellom en ok og uskyldig utskeielse og en food binge som faktisk setter deg tilbake, og det er denne:  «Nå har jeg allerede sprukket, så da kan jeg like godt fortsette». 

IMG_4586

La oss se på logikken i den setningen…
1. Du innrømmer at du har spis mer enn du skulle eller burde. 2. Du forstår at du har gått utenfor det som kroppen din trenger. 3. Du vet du allerede har gjort en feil… Også tenker du at du like godt kan ta enda flere dårlige valg? Valg som tar deg enda lengre fra målet? Det finnes ikke verken logisk eller fornuftig!

Om du har kjørt feil og oppdager det, da håper jeg du snur og kjører riktig vei?
Du fortsetter vel ikke i samme retninger og tenker at «nei, så har jeg kjørt feil så da kan jeg like godt fortsette».

En utskeielse i seg selv gjør ikke nødvendigvis så stor skade, men tømming av et helt kjøkken er en helt annen historie. Når du «går på trynet» eller skeier ut, tenk at det er ok. Det går helt fint. Det smakte godt mens det sto på, også tar du gode valg etterpå. Ikke ødelegg for deg selv ved å gi opp og gi etter. Skeier du ut – ja, så eier du den beslutningen uten at det gjør noe som helst!

IMG_4596

INSTAGRAM OG BLOGG – NEGATIV PÅVIRKNING?

Skjermbilde1

Det har vært mye snakk om medias påvirkning den siste tiden, og da spesielt hvordan folk i treningsbransjen påvirker andre med instagram, facebook og blogger. Jeg syns på en måte det er bra det blir satt i lyset slik at vi som har instagram og deler bilder fra hverdagen kan få en påminner på at vi faktisk er med å påvirker andre. For meg var det hvertfall en oppvekker og jeg ble mer obs på hva jeg egentlig får frem med instagramkontoen og bloggen min.

Siden jeg ikke driver aktivt med konkurrering i fitness (eller sprader rundt i bikini hver dag) er det automatisk lite bikinibilder både her på bloggen og instagram, sett bortifra profilbildet mitt som er fra NM i 2012. Som jeg allerede har fortalt så har jeg tatt litt avstand fra sporten fordi jeg ikke lenger kan gå god for det det innebærer. Jeg ønsker å formidle til mine lesere og følgere at trening og sunn livsstil skal være gøy og noe som er hyggelig, fremfor at det skal by på en turbulent hverdag med lavdager, høydager, vannkutt, tørr torsk og formsjekker og hele pakka rundt. Jeg gjør ikke det jeg gjør dag ut og dag inn fordi jeg har en pall jeg skal bestige. Jeg gjør det fordi det er innmari moro og fordi det er en del av meg.

Skjermbilde2

Personlig syns jeg ikke nakenhet har noe med trening eller sunnhet å gjøre, og derfor er jeg bevisst på å holde klærne på. Jeg ønsker ikke å bidra til at unge jenter kanskje føler de må trene for å kunne ta bilde av seg selv  bakfra i g-streng, eller at de føler de må kle av seg for å få følgere eller for at det skal være noe vits i å trene i det hele tatt.

Fokuset mitt på trening er først og fremst prestasjon og det finner jeg veldig mye glede i. Ønsket mitt for både kunder, lesere og følgere er at de skal finne den samme gleden i trening og en sunn livsstil som jeg har. Jeg håper jeg kan formidle noe positivt gjennom bloggen og instagram som kan inspirere til å se på trening som noe positivt og ikke bare noe vi gjør for å se dritbra ut naken, selv om det også er en veldig positiv følge når man trener og spiser bra.

Skjermbilde4

I tillegg syns jeg det er viktig å få frem at en sunn livsstil skal ikke bestå av «må ikke», «burde ikke», «kan ikke». Strenge regimer, masse begrensninger og en rekke av ting som gjør livet surt.

Av og til er det ikke like lett eller moro, men likevel ville jeg ikke hatt en annen livsstil! Jeg ser ikke på det som en «kur» eller midlertidig krampeaktig forsøk på å bli deilig på kortest mulig tid. Jeg ser på det som noe som skal vare livet ut uten at den tanken verken skremmer meg eller gjør meg motløs. Målet mitt er at de som følger meg og ser bildene mine på instagramfeeden sin skal bli inspirert til å trene, løfte tungt, spise sunt, ha det kjempe moro og gjenta. Dag etter dag!

Skjermbilde3

SKAP ET FETTFORBRENNENDE MILJØ I KROPPEN

IMG_3550

Visste du at 70% av USA’s befolkning er overvektige?
Det betyr at det faktisk er mer normalt å være overvektig enn å være normalvektig. Det begynner å bli skremmende tall her i Norge også. 75% av alle norske menn og 61% av alle kvinner hadde en BMI over normalvekt i 2008. Overvekt er uten tvil et økende problem. Hva er årsaken? Vi har overflod. Det er lett å få tak i mat. Det er snop, junk og mat i haugevis lett tilgjengelig så godt som rundt hvert hjørne. Transport finnes i alle mulige former, heiser og rulletrapper (som ikke er forbeholdt handicappende!) finner du over alt. Hva kan DU gjøre for å bekjempe overvekt? Du kan skape et fettforbrennende miljø i kroppen ved å ta bevisste valg i hverdagen.

Når alt rundt oss jobber i mot at vi skal være sunne og friske må vi lære oss å velge rett. Velge bort rulletrapp, heis og rullebånd på flyplassen. Styre nesa bort fra Narvesen, bort fra bugnende pizzabuffeter og bort på de tingene som gjør det lett å holde vekten og forbli friske.

DET ER LETT Å BLI FEIT. Å ha en normal vekt og god helse krever innsats.

IMG_3548

Du skaper et fettforbrennende miljø i kroppen ved å;

1. Spise mat som metter og som gir kroppen næring.
Dette inkluderer ikke pommes frites, feite sandwicher i kantina, gatekjøkkenmat, godteri, chips, kaker og brus.
2. Være aktiv. Stå, gå, løfte, løpe. Være i bevegelse.
Velge bort heis, rulletrapp, rullebånd og transportsmidler når du kan.
3. Få tilstrekkelig med søvn og også bli god på planlegging i en hektisk hverdag.
I dagens samfunn jobber vi mye, fyker rundt og stresser for å få tiden til å gå opp. Oppskriften på enkle og dårlige løsninger.

For å velge det beste for ens egen kropp og helse kan man ikke være passiv. Er du passiv blir du fort et offer for fristelser og latskap, som er det enkleste valget. Bolla som ligger foran deg på Narvesen og lukter fantastisk, eller rulletrappa som sparer deg for såå mye tid (ca ikke noe tid i det hele tatt om vi er ærlige). Vi må være aktive i hodet og velge smart. Konstant ta rette valg. God helse krever at man er våken og hele tiden tar bevisste valg – ikke alltid de enkleste løsningene, men de ve vet vi har godt av.

Er det rart at så stor prosent av Norges befolkning er overvektige?
Absolutt ikke. Mennesker tar ubevisste valg og går for det som ligger foran nesa på dem. Det enkleste som finnes. Å velge det som er mest fornuftig for egen kropp og helse, det krever faktisk noe av oss.

IMG_3537

b596dacf-ea4a-406b-ab30-231e015bbaee

 

LAVKARBO – SPØRSMÅL OG SVAR

IMG_4466

Jeg fikk tilsendt noen spørsmål som jeg tenkte å dele her da det helt sikkert er flere som lurer på det samme. Her er det snakk om lavkarbo og dens effekt på kroppen og forbrenningen.

Jeg har sett mange som har endret livsstilen og går på lavkarbo for godt. Ødelegger de forbrenninga da? Altså hvis de ønsker å kose seg en sommerferie, går de mer opp i vekt enn hva andre ville gjort som ikke har lavkarbo som hverdagskosthold?

Et lavkarbokosthold ødelegger ikke nødvendigvis forbrenningen. Det som gjør at forbrenningen nedjusteres er et kaloriunderskudd over tid. Kroppen tilpasser seg hele tiden matmengden den får tilført. Problemet som kan oppstå hvis man «skeier ut» etter en stund på lavkarbodiett hvor man naturligvis har store kostrestriksjoner (minimalt med brød, pasta, ris, potet, frukt osv) er at man får problemer med å modifisere inntaket sitt når man får smaken på det igjen. Karbohydrater kan for mange virke triggende og appetittøkende, og dermed føre til at man ikke klarer å stoppe og spise når man først begynner. La oss si at du har hatt et lavkarbokosthold fra januar til mai og plutselig begynner å spise masse brød, is, øl og pasta. Først vil du nok merke at det er fryktelig vanskelig å begrense seg når disse matvarene inntas. I tillegg vil du også oppleve at kroppen samler vann som en følge av det økte karbohydratinntaket. 1 gram karbohydrat binder ca 3 gram vann, så dette er en helt naturlig følge.

IMG_3127-001

Det er så mye jeg ikke skjønner med den lavkarbodietten. Er det slik av man kan spise hva man vil i normale mengder så lenge det står på produktet man spiser at det er max 0,5 karb per 100?

Det er flere måter å gjøre dette på. En måte er som den du beskriver, å gå utifra hver enkel matvare. Dette er det som byr på mest restriksjoner. Det beste etter min mening og erfaring er å se på totalmengden per dag istedet på hver enkelt matvare. La oss si at du vil gå for å ha 60 gram karbohydrat per dag. Da kan du spise alle typer karbohydratrike matvarer uten at du går utenfor lavkarborammen, så lenge du velger rett mengde. Et annet aspekt å ha i bakhodet er at om man er av typen som «aldri» blir mett kan det være lurt å ha en plan på hvor mye man skal ha i seg. Det er fort å få i seg mye kcal gjennom fettrike matvarer, så om målet er fettreduksjon så er det lurt å ha en klar peiling på hvor mye man skal ha. Selv om fettrike matvarer er mettende kan det likevel bli for mye. Så at man kan spise «hva man vil» vil jeg påstå at for de fleste kan bli i meste laget.

IMG_2594-001

…Og hva blir forskjellen om man velger å unngå store mengder kalorier og ikke tenker på karbo, eller omvendt?

Den største forskjellen mellom et lavkarbokosthold og et vanlig kosthold med kalorirestriksjoner er at du har enormt mye mer mat å velge mellom når målet kun er å ligge i kaloriunderskudd uten hensyn til mengde karb. Skal man redusere fettprosenten så må man ha en negativ energibalanse, uansett om man velger å spise lite eller mye karbohydrater. Man kan ha god effekt av begge deler. Totalmengden av kalorier er det som teller til syvende og sist og er det som avgjør om du går opp eller ned i vekt.


IMG_2381

Hvor viktig er det med oppkarbing? Må man ha skikkelig kontroll på det i flere måneder når man stopper en lavkarbokur? Enten om man kun har gått på det i to måneder eller ett helt år?

Karbohydrater er ikke essensielt for kroppen. Det er ikke nødvendig å fylle på med karbohydrater da kroppen tilpasser seg inntaket vårt ved å bli dyktig på å omdanne maten vi spiser til glykogen, uavhengig av om vi spiser karb eller ikke. Personer som driver med mye utholdende trening vil i mange tilfeller oppleve et større behov for mer karbohydrater da dette er den lettest tilgjengelige energiformen kroppen har, og vil derfor ha nytte av mer karb i kostholdet  på grunn av treningen kroppen utsettes for. Etter min erfaring er det også svært individuelt hvordan et lavkarbokosthold påvirker energi, søvn, overskudd og også prestasjon på trening. Det beste man kan gjøre er å prøve seg frem for å bli kjent med hva man trives best med og hva som passer en best. Mitt råd er å enten gå for en lavkarbolivsstil med innstilling om å leve slik, eller gå for en modifisert utgave, eventuelt et kosthold med mye karbohydrater. Å legge om til lavkarbo er ikke noe jeg anbefaler å gjøre for en kort periode, med mindre det er kun for å teste ut om det er noe for deg.


Lurer du på noe?
Spør gjerne på mail: din.pt@live.no eller i kommentarfeltet!
Bloggtips mottas også med stor takk 🙂

OVERNIGHT OATS MED SJOKOLADE OG PEANØTT

God mandag !
Min uke startet med en times forsovelse, noe som er svært forståelig etter tre-fire uker uten ordentlig søvn. Det går heldigvis fint siden jeg starter senere på Shapes i dag. En forsovelse trenger ikke ødelegge så mye, man må bare være litt mer effektiv resten av dagen, eller hva? 😉

Apropos forsovelse – overnight oats er en genial frokost for deg med dårlig tid om morgenen!
Det høres fancy ut men det er egentlig bare havregryn blandet med en eller annen form for fuktighet som står over natta i kjøleskapet og får grøtaktig konsistens. Du kan egentlig blande oppi det du vil, men jeg syns kokosmelk gjør seg veldig godt. Smaken «setter seg» veldig godt og det blir veldig mye mer anderledes enn vanlig havregrøt. Nesten som en veldig langkokt grøt. Det smaker jo faktisk ti ganger bedre spør du meg. Oppi min hadde jeg:

IMG_4920 IMG_4919

Du blander alt sammen og tilsetter litt vann slik at det blir en litt løs grøt. Så setter du den bare i kjøleskapet, gjerne med plastfolie over. Når den skal spises dagen etter kan du tilsette peanøtter sånn som meg, eller for eksempel bær, banan eller annen frukt.

Andre alternativer til fuktighet som kan blandes i havregryna; naturell yoghurt, annen yoghurt, kesam, melk eller skyr. Om du velger skyr er det lurt å tilsette litt ekstra vann slik at det ikke blir for tørt. I løpet av natta suger havregryna til seg fuktighet. Andre alternativer til smakstilsetning: chiafrø, kakao, peanøttmel, mandelmel, vaniljeessens eller vaniljepulver, kokosstevia, most banan. Av topping kan du egentlig velge alt mulig, men det kan være lurt å tenke over at det skal passe med smakene i selve grøten. Eksempler; oppkuttet frukt, nøtter, bær, musli, kokosflak eller hakket mørk sjokolade.

Velkomme! 😉

KALORIØKNING OG FREMGANG

Innlegget inneholder reklamelenker

IMG_4854

Da var det på tide med en liten oppdatering !
Jeg har fått en del spørsmål om hvordan det går med kaloriøkningen som jeg skrev om her. Da jeg startet på prosjektet så jeg for meg at det kom til å bli fryktelig tøft, spesielt å innse at jeg måtte belage meg på at fettprosenten kom til å øke. Frem til før jeg startet med dette hadde jeg jo jobbet lenge med å få den redusert. Jeg tenkte det kom til å føles som at mye arbeid ble skylt ned i dass for å være ærlig. Men vet dere hva? Det har gått så utrolig bra, og jeg er overveldet og stolt over min egen kropp. Utrolig rart å si, men det er sant! Kroppen min tilpasser seg kaloriøkningen veldig bra og fettprosenten holder seg faktisk ca der den var, tross en økning på totalt fire hundre kalorier. Fettprosenten er ikke det viktigste, det jeg er mest glad for er at kroppen spiller på lag og henger med på endringen. Jeg får lyst til å gi forbrenninga mi en klapp på skuldra 😀

På en måte hadde jeg håpet at dette ble en turbulent reise slik at jeg kunne dele litt mer opp- og nedturer med dere og forhåpentligvis lære mye av hvor tøft det kom til å bli. Utrolig nok er jo dette bare moro og jeg koser meg med boblende energi på trening, masse mat og generelt mye energi hele dagen.

IMG_4857

Jeg føler meg nesten som i en tv-shop reklame hvor er alt er bra og alt for plass under sengen og kan delbetales over ørten år. Men jeg må jo si det som er sant – det er DIGG å spise mer. Kroppen har det kjempe bra, jeg passer fortsatt alle klærne mine og jeg har noen veldig gode treningsøkter om dagen. Alt jeg kan si er at om du vurderer å ta en «revers diett» etter en stund på kaloriunderskudd – ikke nøl en gang. Det er SÅ verdt det når du tar deg god tid og spiller på lag med kroppen.

– Også er det noen som lurer på sukkerstoppen, det kommer jeg tilbake til! 😉

Ut dagen kjører x-life helgetilbud med avslag på flere bestselgere. Blant annet doorgymen på bildet over som er til halv pris nå. Perfekt til deg som lære deg å mestre pullups eller chins, så kan du trene hjemme. De har også tilbud på BCAA og omega3 for å nevne noe. Du ser alle de nedsatte varene HER. Den lilla tightsen får du også for en billig penge nå 🙂

God søndag !

«FØLER» DU FOR MYE?

IMG_4181

«Jeg føler ikke det skjer noe»
«Jeg føler ikke jeg får noe fremgang»
«Jeg føler det tar for lang tid»

Har du sagt eller tenkt en av de tre setningene?
Det kan være lurt å legge følelsene litt på hylla når det kommer til trening og kosthold. Rett og slett drite litt i hva du føler, og bare gjøre det du vet er fornuftig for å nå målet ditt. Av og til føler man seg dritt, av og til føler man seg feit og av og til føler man seg skikkelig hengslete. Du kan ikke forvente at følelsene dine skal stemme overens med virkeligheten til en hver tid. Du er jo ikke hengslete og feit om hverandre annenhver dag, eller hva? Det er jo ikke slik at du har fremgang på mandag og at ting går bakover på onsdag, selv om du kanskje føler det slik?

IMG_4174 IMG_4172-001

Feel less, do more. Av og til er det det som må til for å fortsette en produktiv prosess på veien mot mål.
Det kan skje fremgang og bra ting selv når du føler det motsatte. Fokusèr mer på å prestere bra på trening og ta smarte valg i matveien som du vet er bra for deg. En rekke gode valg vil gjøre det jevnt over mer tilfreds og vil ta deg nærmere målet. Hva du føler fra dag til dag er egentlig litt likegyldig. Sett øynene på målet ditt og kjenn heller bedre etter på om du gir alt du kan 😉

God fredag !

SLUTT PÅ KOFFEINAVHENGIGHET

PS PS PS PS !!!! EKSKLUSIV RABATTKODE TIL ALLE MINE LESERE HOS X-life !!

«BLOGG20» gir deg 20% på helebutikken. Gjelder UT DAGEN!

 

Først og fremst må jeg si at koffein er ikke farlig, men i store doser er det ikke heldig for oss. Selv opplevde jeg å få kraftig hjertebank, spesielt på natta, kaldsvetting, skjelving og ekstrem halsbrann. På toppen av dette kom selvsagt dårlig og lite søvn. Dette er ikke følger av et normalt inntak på 2-3 kopper kaffe, dette ble følgen av 6-7 kopper og 3-4 energidrikker daglig. Ikke noe moro, og heller ikke bra for verken hjertet eller kroppen generelt.

Jeg var livredd for å kutte ned på koffeinen. Det høres dramatisk ut, men det er helt sant. Jeg følte jeg måtte ha den dosen for å prestere bra, være effektiv og konsentrert på jobb og for å ha overskudd til å være på topp hele tiden. Bare èn kopp mindre med kaffe føles ut som et slag i trynet. Selvsagt sitter dette aller mest mellom ørene, noe jeg vet veldig godt nå.

For noen måneder siden skrev jeg at jeg ville prøve meg på koffeinavvenning, og det endte med at jeg ga opp hele greia, for å gjøre lang historie kort. Koffeininntaket var en veldig godt innprentet vane og jeg klarte ikke se lys i enden av tunnelen på prosjektet jeg prøvde meg på. Jeg gikk fra en umenneskelig inntak av koffein daglig til null koffein daglig – da sier det seg nesten selv at man blir deppa. Etter dette mislykka forsøket har jeg prøvd å kutte gradvis ned i stedet, og det har gitt en helt annen opplevelse.

IMG_4767

Nå har jeg èn, maks to kopper kaffe (som nyyyyytes) på morgenen før kl.12, eller en energidrikk på jobb. Det er alt. Utrolig nok tok det ikke mer enn en uke før uvanen var brutt, og jeg har ikke merket noe negativ effekt i det hele tatt. Jeg tror nok veldig mye ligger i innstillingen min til endringen, i tillegg til at jeg ikke kuttet alt helt ut men heller kuttet ned på mengden. Hvis jeg er veldig trøtt og sliten på dager hvor jeg skal ha en tung trening tar jeg en PWO shake, og det blir koffeinen for den dagen. Jeg merker enda bedre effekt av PWOprodukter nå enn noen gang når jeg gjør det på denne måten.

Så til deg som går rundt å skjelver og kaldsvetter med hjertet på høygir – spør deg selv om ikke det er på tide å roe ned litt. Hjertet ditt liker ikke hardkjør, og tro det eller ei – litt koffein kan gi like god effekt som mye, det kommer bare an på hva kroppen blir vant med. Jeg har prøvd begge deler! Så lenge du spiser bra og holder deg sunn har du nok av energi til å få gjort det du skal. Stol på at kroppen klarer seg uten haugevis av sentralstimulerende midler!

IMG_4734

4 INGREDIENSER – SUPERDIGG MIDDAG!

IMG_4765

Jeg kan bare starte med å si at dette tipset er stjålet fra Pt-Pia! Så jeg er ikke mesterhjernen bak dette 🙂 Det var likevel så godt at jeg bare må dele det med dere. Utrolig lettvint og samtidig veldig godt.

Du trenger: kylling, pesto, mozarella, tomater og valgfri salat om du vil. Jeg krydret i tillegg med fersk basilikum.

Legg kyllingen i en ildfast form. Smør på masse pesto, legg på tomat og basilikum og topp med mozarella. Salt og pepper kommer også godt med. Sett i ovnen på 180 grader i 35-40 min. Der har du middagen klar! Mens du venter på kyllingen kan du koke ris, pasta eller poteter, eller gjøre klar hvitløksbaguetter for eksempel.  Enklere blir det ikke ! 😉

IMG_4743 IMG_4752 IMG_4753

 

I DID NOT WAKE UP LIKE THIS

IMG_3486

Det sjokkerer meg til stadighet hvor enkelt og lite tidkrevende enkelte tror det er å bygge muskler og en atletisk fysikk. For noen er det enklere enn andre på grunn av god genetikk og livssituasjon, men enkelt er det ikke for noen. Det krever fortsatt enormt med arbeid og smarte valg over lang tid.

Jeg lurer på, hvordan kan noen tro at det er enkelt, når vi ser alle på gymmet som sliter og strever dag inn og dag ut uten å komme i mål? Hvordan er det da logisk å tenke at «jeg tør ikke trene så hardt, i tilfelle jeg blir svær» ? Er det ikke på tide med en liten reality check?

IMG_3509

Jeg har trent styrke uten opphold i snart 10 (!) år og jeg har løftet så mye tungt og svetta og slitt så mye at jeg ikke har tall på det en gang. Likevel er jeg verken stor, skummel eller på størrelse med en mann, så hvordan kan du være redd for at du skal ende opp slik om du løfter tungt i noen uker? Kjære deg, du trenger ikke være redd.

Jeg våknet ikke opp slik jeg ser ut i dag. Den muskelmassen jeg har kom ikke ved en feiltakelse eller ved en tilfeldighet. Jeg har slitt og svettet for hvert eneste gram. Om du er redd for å bli «for stor» kan jeg fortelle deg her og nå at; ikke bekymre deg, det vil du ikke bli. Om du ikke jobber for det, får du det heller ikke. Og om du jobber for det så vil det fortsatt kreve både masser av tid og krefter.

CDNnhjqW4AEg8bk