NYE MÅL OG VINNER AV #JULIESCHALLENGE NOVEMBER!

God mandag !
Jeg har satt meg nye mål for den kommende måneden. I pullups har jeg tatt et steg tilbake og gått ned på vekt for å istedet fokusere på repsantall. I militærpress har jeg satset høyt og i sumo markløft tror jeg at jeg har helgardert ganske godt. Pushupsene tror jeg også skal gå veldig bra. Skuldra har vært god den siste måneden, så jeg håper det holder seg slik. Det blir spennende å se hvordan dette går !

12311783_10208265979705781_1098554504_o

Jeg  har også trukket ut ny vinner av #julieschallenge for november. Det ble råsterke Stine ! Her ser dere vinnerbidraget. Hun løfter 120 kg i sumo markløft! Utrolig stilig. Jeg digger når jenter tørr å løfte tungt!

Desktop18

Vi kjører i gang ny challenge!
Vil du vinne et skreddersydd 4 ukers program? Det du må gjøre da er å sette deg dine egne treningsmål for desembermåned og bruke hashtaggen #julieschallenge når du poster på instagram, enten video eller bilder. Gjerne begge deler! Om du i tillegg tagger meg @pt_julie får du ekstra vinnersjanse. Lykke til !

SUNNE SJOKOLADEKULER – 4 INGREDIENSER

Denne oppskriften dere, den er så god at jeg faktisk kan love at samtlige av dere liker den. Dette er hva jeg kaller nesten-raw-food snacks som smaker ekte konfekt! Det beste av alt er selvsagt at du trenger få ingredienser og de skal verken heve eller steke og du trenger heller ikke en form!

IMG_6051

Til en god porsjon trenger du;
– 100 g dadler uten stein
– 1-2 ss kakao
– 2-3 ss peanøttmel
– 2-3 ss proteinpulver, sjokolade
– som ss vann

Mos dadler, peanøttmel, vann og kakao sammen med stavmikser til du får en skikkelig tykk, seig masse. Form små kuler med hendene og legg i en boks eller på en tallerk og sett i frysen. La de stå noen minutter slik at de blir helt avkjølt. Smelt sjokolade og rull dem inn. Legg på fat/i boks i frysen. Du kan spise dem så fort sjokoladen er stivnet, eller du kan spise dem en annen dag. De tiner fort og kan fint tas opp 10 min før servering.

IMG_6057

Tidligere har jeg pleid å bruke grillspyd å stikke dem på for å separere dem, men det hadde jeg ikke denne gangen. Det er dog smart å benytte seg av. Som topping har jeg alltid smeltet steviasjokolade, men du kan bruke hvilke sjokolade du vil, og gjerne også strø på hakkede nøtter eller kokos før sjokoladen stivner.

Perfekt sunt godteri å ha i frysen når det kommer gjester! 😀

IMG_6061

Innlegget inneholder reklamelenker

NÅR DU BOMMER PÅ MÅLET

Det er ikke en selvsagt ting at alt går på skinner og man har kontinuerlig fremgang hele tiden. Det vil komme perioder hvor man presterer bedre eller ikke oppnår det man ønsker. Det vil skje at du feiler på en maxtest og det vil skje at du syrner i muskulaturen før du har fullført det du hadde bestemt deg for å klare.

Likevel tar jeg meg selv i å bli stadig like sjokkert hver gang jeg ikke oppnår målet mitt eller klarer det jeg trodde jeg skulle klare. Jeg blir skikkelig skuffet. Forventer jeg å lykkes hver gang, på alt jeg gjør, for alltid? Hvor realistisk er egentlig det?

IMG_0608-001

Å ha forventninger til seg selv og egen prestasjon er vel og bra. Samtidig må vi regne med at ting av og til ikke går helt som vi håper. Av og til henger ikke kroppen eller psyken med på laget. Det kan være prossesser i kroppen som gjør at restitusjon settes litt på pause og dermed gir oss dårligere forutsetning for å prestere optimalt. Dette er ting vi ikke kan styre og det hjelper ikke å trene enda hardere. Kroppen har sine prioriteter og overlevelse kommer alltid i første rekke.

Jeg har alltid en vinnerinnstilling når jeg bestemmer meg for noe. Jeg går all inn med nebb og klør og gjør mitt beste for å lykkes. Det er det viktigste, selv om ikke resultatet alltid blir som jeg har håpet på.

IMG_0614-001

Vi kan ikke alltid forvente å lykkes, men vi bør forvente full innsats!
Det er det forskjell på.
God lørdag ! 😉

RESULTAT AV MÅL FOR NOVEMBER

God black friday ! Har dere fått shoppa noe i dag?
Hvis ikke bør du ta en titt hos x-life.no, de har tidenes salg på masse, masse fint!

Det er 1 desember på mandag allerede. Denne måneden har flydd av sted. Det sier jeg kanskje hver måned, men denne har virkelig flydd av sted. Jeg har jobbet iherdig mot målene mine og jeg må innrømme at det har vært en god del tyngre enn det pleier. Mørketiden og litt vinter-slapphet har tynget meg litt. Ingen grunn til å gi opp av den grunn! Jeg er fornøyd med egen innsats hvertfall, selv om resultatet er litt så som så.

IMG_5624-001

Her er målene mine for november og resultatet:
Pushups, 20 reps med 20 kg – Check + 1 rep!
Militærpress, 50 kg, 1 rep – Check, med litt hjelp av beina
Pullups, 20 kg , 6 reps – Fail – 5 reps
Sumo markløft, 115 kg, 1 rep – Check!

Pullupsene har rett og slett stagnert helt, så her må jeg finne på noe lurt. Selv om jeg belager meg på å bli litt tyngre i desember måned (jeg er veldig flink til å spise julemat!) så finner jeg meg ikke i å bli noe svakere. Nå skal jeg bruke dagen på å fundere ut noen nye mål for desember. Jeg har i bakhodet at det blir en god del mer mat og dermed også mer trykk og energi. Skal vi prøve på ny knebøypers tro…? 😉 Jeg er hvertfall fast bestemt på at jeg skal ha 120 kg i sumo markløft. Og jeg blir skikkelig sinna hvis jeg feiler, hehe.

101CANON4

Det er sunt å få ut litt aggresjon når man feiler. Det betyr mye for meg å lykkes, så da er det klart man blir frustrert. For din del må jeg skrike og grynte litt der og da, også går det over. Det eneste man kan gjøre når man feiler er jo bare å prøve på nytt rett og slett. Man klarer det man vil, av og til tar det bare litt lengre tid enn man skulle ønske!

Det er fortsatt noen dager igjen av #julieschallenge, så fortsett å tagge bildene/videoene deres på instagram. Vinneren av skreddersydd treningsprogram trekkes til søndag 😀

DETTE KAN DU FORVENTE…

IMG_4915-001

IMG_5439-002IMG_4839-001 IMG_4883-001 IMG_3424-001 IMG_3705-001IMG_8568-001

Ikke nok med det!
I tillegg til det jeg allerede har nevnt, får du :

– Fra 25% på Craft
– Fra 25% på 2xu
– Miiego 40% rabatt
– Lebert 30% rabatt
– Lilli tights 50% rabatt
– 20% rabatt på ull
– 30% rabatt på alle X-life produkter
Kosttilskudd, treningsutstyr m.m!
– 30% rabatt på alt fra Sklz
– 40% på alt fra Under Armour
– 20% på alt fra Reebok
Noe av dette er allerede på pre-salg før den store dagen i morgen som kalles gråtorsdag. Sjekk ut tilbudene HER! 😀
Vær rask for å få det DU ønsker deg! Og kanskje noen julegaver i samme slengen? ;D —> WWW.X-LIFE.NO <—

FORVENTNINGER TIL FREMGANG

IMG_1756

Det er fort gjort å gå i fella og rett og slett forvente for mye av egen fremgang og dermed bli veldig skuffet og demotivert. Man sammenligner seg kanskje med andre (største feilen av alle) og måler egen fremgang med andres.

Det er sant at fremgang i både estetiske endringer og styrke kan skje raskt hvis man jobber bra og dedikert. Men det er slettes ikke alltid det går fort likevel. Kroppen er ikke en maskin og av og til tar ting lengre tid enn man ønsker.

IMG_3570

For å bruke meg selv som eksempel; kroppen er var for store endringer både i kost og trening, så den setter fort på bremsen. Når jeg skal redusere fettprosenten min må jeg derfor belage meg på å bruke lang tid og gi kroppen den tiden den trenger. Kunder av meg har opplevd å få like bra dropp i fettmålinger ukentlig som jeg har på en hel måned.

Hadde jeg forventet å ha rask fremgang hadde jeg blitt veldig skuffet gang på gang, og også veldig demotivert. Det er noe med det at man må se på hvert lille fremskritt som fremgang, og ikke bare de store tallene og endringene. Når man jobber hardt er det fort gjort å forvente for mye av egen fremgang. Mitt beste råd er å sette pris på alle steg i riktig retning. Jobber du dedikert og målbevisst så vil ting skje. Kanskje du ikke går ned ti kilo på en uke eller øker 10 reps i pullups på to uker, men så lenge det skjer noe så er det bra!

IMG_3566

Det er klart at om du er frisk og har økt  med 2,5 kg i knebøy på to år så er det helt klart ting du kunne gjort anderledes for å øke fortere, men generelt er det en god ting å hele tiden jobbe for fremgang men samtidig sette pris på hver eneste lille positive endring. Det vil ikke bare gjøre at du stresser mindre, det vil også gjøre veien mot målenene dine mye bedre for deg !

BLACK FRIDAY PS PS PS PS!
Avsløring om hva som kommer på salg hos x-life.no i morgen kommer her på bloggen senere i dag! ;D

JULIES MUSKELOMLELETT

IMG_6120

Det kan godt være noen har laget en slik omelett før meg, men jeg har hvertfall ikke fått det med meg isåfall. Derfor tar jeg litt av æren for oppfinnelsen! 🙂

En vanlig omelett med bare egg og ost kan bli kjedelig og smakløst. Denne derimot, denne er sinnssykt god og smakfull. Ikke bare er den proteinrik, den har også karbohydrater og fett som er viktig når man skal bygge muskler og restituere etter trening.

Du trenger:
– Egg
– Serranoskinke
– Ferdig kokte, oppkutta poteter
– Vårløk
– Paprika
– Fersk basilikum (kan sløyfes)
Tilsett gjerne andre grønnsaker om du vil

Sett på lokket på gryta og la det steke på lav varme i 10-12 min. Da får du en skikkelig juicy omelett full av smak og næring. Perfekt for deg som vil få treningsresultater! Enjoy 😉

DU TRENGER IKKE FIKSE ALT

Jeg har lagt merke til at mange sliter med følelsen og presset om at de må fikse alt rundt seg hele tiden. Hva er det som gjør at vi tar på oss ansvaret og setter krav, ikke bare for oss selv, men også for dem rundt oss? Det er klart vi kan hjelpe og bidra med og gjøre det vi kan, men hva med de tilfellene hvor vi rett og slett ikke strekker til?

Et klassisk eksempel jeg ofte kommer over er mennesker som har et fulltidsstudie og gjerne også en jobb på si. På toppen av dette har de en smørbrødliste med ting de vil oppnå på trening. Frustrasjonen er stor når de opplever gang på gang at de ikke har nok overskudd og tid til å få kabalen til å gå opp. De feiler på ett eller flere punkt på den milelange lista over ting de skal prestere i en hverdag som så vidt har rom for en kaffepause på syv minutter.

large

For meg som «sitter på utsiden» og hører på dette er det klinkende klart. Man kan ikke fikse alt på en gang, og det er faktisk helt ok. Vi har en viss kapasitet og vi har fått tjuefire timer i hvert døgn. Det er faktisk begrenset hva vi kan få til, selv om vi gjerne vil prestere på alt. Så er det også slik at selv om man kan være en mester på planlegging, krever det fortsatt at man er hundre prosent med når det skal utføres. Når vi da har fem forskjellige ting som krever hundre prosent, da sier det seg selv at det er umulig å få gitt alt på alle punkter. Vi har ikke fem hundre prosent å gi.

Jeg tenker slik selv også og jeg vil helst fikse alt, hele tiden.
Men jeg tror vi må ta noen skritt tilbake og få et større perspektiv på vår egen situasjon og hverdag. Det er helt menneskelig å bli sliten. Det er menneskelig å bli ufokusert. Det er menneskelig å sovne tre timer på sofaen etter jobb, selv om du hadde planlagt å rydde. Det er menneskelig å ikke klare ny rekord i knebøy når du har sittet oppe fire netter på rad i forkant for å få A på en prøve.

flinkpike

Skjønner du hvor jeg vil med dette?

Kjenn etter på hvor stor kapasitet du har, ikke bare hvor mye lyst du har. Kropp og sinn skal henge med. Sørg for at du er snill mot deg selv i havet av krav, mål, tidsfrister og press!

MINE SKULDERFAVORITTER

God mandag!
Har dere fått en god start på uken?

Jeg våknet i halvsvima og fikk så vidt opp øynene. Jeg dro bursdagsfeiringen litt langt og kom meg ikke i seng før sene nattestimer. Antakelig litt på grunn av både sukkersjokk og tanken på at jeg ikke kunne legge meg tidlig på selveste bursdagen. Hehe, jeg er barnslig når det kommer til sånt. Løsningen på det trøtte trynet var en times morgentur i mørket. Litt i kjøligste laget, men en god start på dagen!

Nå har jeg også laget en plan på ukens treninger og middager, så en ny uke er hjertelig velkommen.

IMG_5916

Jeg har fått spørsmål om jeg kan dele mine favoritt skulderøvelser, så jeg tenkte å dele et knippe med dere i dag. Jeg har mange favoritter som går litt på rundgang, men for øyeblikket er det disse det går mest av.

Skulderpress eller militærpress
Jeg starter alltid økta med en pressøvelse når jeg skal trene skuldre. Den siste tiden har det vært mest militærpress siden jeg har hatt et mål om ny pers i nettopp denne. Tidligere har jeg variert med både skulderpress og enarms skulderpress.

En sidehevvariant for den laterale delen
Her har jeg prøvd sikkert tredve forskjellige varianter for å finne min favoritt. Jeg har lenge sverget til enarms sideliggende sidehev på skråbenk, men i det siste har jeg variert med enarms sidehev i kabel. Jeg har fort for å bruke nakken istedet for skuldra, så det er dette jeg har mest fokus på hele tiden.

IMG_5943

Facepulls, høy roing eller omvendt pecdec for baksiden
Facepulls er helt klart favoritten og det har den vært lenge. En god øvelse for å forebygge dårlig holdning. Jeg har alltid med en øvelse som tar på bakside skuldre hvor jeg jobber med å trekke skuldrene bakover.

Jeg isolerer aldri fremsiden og dette er fordi jeg trener den mye både i brysttreningen, dips og også pressøvelser.

IMG_5955

Ekstra småplukk
På skuldre kan man gjøre mye forskjellig. Jeg er fan av både myoreps, droppsett og sakte reps på sidehevvariantene spesielt. «Dilleøvelser» som for eksempel fronthev, børgepress, kinesisk sidehev og sixways jeg gjerne bruker enten til avslutning eller oppvarming.

Toppen min finner du i flere farger her og tightsen finner du her ! 🙂 (adlinks) 

IMG_5920

BIRTHDAY ABS OG INNRØMMELSER

God søndag!
I dag har denne jenta bursdag og tenkte å feire det med å skrive ned noen innrømmelser. Er det noe det er for lite av i bloggverden (spør du meg) så er det menneskelighet, feil og mangler. Feilfrie og perfekte mennesker finnes ikke, så hvorfor kan vi ikke bare være ærlige og ikke late som at vi er noe annet enn normale? På et bilde kan det se ut som at man har alt på stell, men slik er det jo aldri. I dag vil jeg skrive ned litt om meg for at DU skal føle deg bedre! Det kan nemlig skjule seg mye rare ting bak et par synlige magemuskler…

IMG_6163
1. Jeg har feila på sukkeravtalen min, ikke bare èn gang, men ca ti ganger. Jeg spiste sjokolade senest i går.

2. Ja, jeg har synlige magemuskler, men jeg spiser noe usunt støtt og stadig og går ofte utenfor det som er «fornuftig».

3. Enkelte dager vil jeg heller sitte på sofaen med katten og dataen på fanget å se på netflix enn å være sosial eller gjøre noe som helst.

4. Har jeg sjokolade eller noe form for søtsaker i skapene kan du vedde på at jeg blir å småspise på det. Det er grunnen til at jeg ikke har sånt liggende i skapet med mindre det er en spesiell grunn. Jeg har til tider utrolig dårlig selvkontroll.

5. Jeg kan lett spise andres matrester og spør ofte venninnene mine om jeg kan få restene dems.

IMG_6188

6. Enkelte dager går jeg på trening kun for å kunne spise mer den dagen. Jeg er et matvrak.

7. Jeg sleiker alltid alt av boller og sleiver når jeg lager mat (hvis jeg har gjester gjør jeg det selvsagt bare når jeg er ferdig;)) Har faktisk hendt at jeg har spist litt ustekt pizzadeig og.

8. Veldig ofte på joggetur så tenker jeg ut forskjellige snarveier jeg kan ta for å løpe kortere. Det blir dog aldri til at jeg korter inn turen, men tanken er der.

9. Jeg kunne tatt sykkelen istedet for bilen veldig ofte, men jeg føler for å spare kreftene i beina til styrketrening.

10. Av og til styrer jeg i opp til et kvarter for å få et ordentlig bloggbilde, også ender det opp halvdårlig likevel.

IMG_6170

Jeg våknet med mer synlige magemuskler i dag enn forrige bursdag, selv om jeg spiser mye mer nå enn jeg gjorde på denne tiden i fjor. Jeg er også på et helt annet sted mentalt og tar livet veldig mye mer med ro. Det året som har gått nå har lært meg å være mer avslappet, mindre opphengt i å være perfekt og rett og slett gi litt blanke. Det funker tydeligvis veldig mye bedre enn hva jeg har gjort før.

Dagen skal feires med beintrening, kakemix og proteinis! Jeg tenkte å ha i banan og kanel i kaka, det er sååå godt. Kanskje jeg skal lage en topping med peanøttsmør og smelta sjokolade?… Om det blir en suksess kommer det selvsagt ut på bloggen 😉

IMG_6206

God søndag! Kos dere på bursdagen min 😀

LOGGEKRISE!

God lørdag folkens!
Nå går vi snart inn i den siste uka i november (!) og det betyr at det nærmer seg testing av målene for måneden. Det må planlegges nøye for at resultatet skal bli så nøyaktig som mulig. Med en stor kabal som skal gå opp er det mye som skal klaffe. Forrige testing var jo helt katastrofal, så jeg håper på bedre resultat denne gangen 🙂 Jeg ser litt mørkt på pullups-målet, men jeg kan ikke annet enn å gjøre mitt beste.

IMG_6138 IMG_6147

Loggboka mi som jeg fører inn alle øktene mine i ble full forrige uke, så jeg sendte en nød-mail til kundebehandleren min på X-life om at jeg måtte ha ny så fort som mulig. Jeg blir helt stressa av å miste kontrollen på hvordan jeg ligger an med vektbelastning og progresjon. Den loggboka er dyrebar for meg, hehe. Heldigvis fikk jeg en ny i tide så jeg slapp å gå uten. Nå har jeg stålkontroll igjen og godt er det. Det er viktig å ha kontroll på fremdriften når man har konkrete mål som skal nåes innen en viss tid.

Apropos mål, det er fortsatt mulig å delta på #julieschallenge, så fortsett å tagge bildene dine på instagram! 31 november kåres en vinner av et skreddersydd treningsprogram 🙂

IMG_6145 IMG_6151

Ønsker dere en strålende lørdag!

MIDDAGSTIPS – JULIES GAZPACHO

I dag har jeg et knall godt middagstips til dere. Det er min egen versjon av spansk gazpacho. Virkeig verdt å prøve! Og det beste av alt; det er raskt å lage og med få ingredienser 😀

IMG_6074 IMG_6073

Du trenger:
– Svinekjøtt eller kylling
– 1 boks hakket tomat
– 1 paprika
– 1 liten løk
– Fersk basilikum og oregano (kan sløyfes)
– Litt hakket hvitløk eller vårløk
– Grønne oliven og fetaost (kan sløyfes)

Stek kjøttet i terninger. Fres paprika, løk og hvitløk sammen i panna. Ha hakket tomat, paprika, løk og hvitløk i ei gryte. Tilsett basilikum og oregano. La det småkoke i 8-10 min. Tilsett kjøttet til slutt og topp det hele med grønne oliven og fetaost. Jo lengre «smørja» koker, jo mer setter smakene seg, og ferske urter er uten tvil det beste for å få maksimal smak. Dette var så utrolig GODT! Vel bekomme! 🙂

IMG_6081 IMG_6092

…OG HVA ER ALTERNATIVET?

Hver gang du står ovenfor et valg er det lurt å tenke på konsekvensen av hva du velger. Dette gjelder alle ting i livet, også trening og kosthold. Det finnes alltid et bedre alternativ. La oss si at du står ovenfor følgende valg:

IMG_3537

Spise en haug sjokolade eller spise det du har mest godt av
Om du velger sjokoladen vil du kanskje utsette dine egne resultater. Alternativet er å velge og la være, og du vil være et skritt nærmere målet ditt.

 – Dra på trening eller bli hjemme fordi du føler deg slapp og sliten
Om du velger å ikke dra, hva blir konsekvensen? Du blir liggende og vil verken føle deg mindre slapp eller mindre sliten. Alternativet er å dra, og mest sannsynlig oppleve at du kan prestere noe selv når du ikke føler deg på topp

 – Gi deg før du er ferdig eller å fullføre
Du kan gi etter for hva du føler akkurat der og da. Alternativet er å trosse følelsene og gjøre det du skal. Det siste er det som vil ta deg nærmere målet ditt.

IMG_3473

 – Kjøpe burger og fries istedet for å spise lunsjen du har pakket med
Du kan gi etter for fristelser og kjenne på hva du har lyst på akkurat nå, eller du kan tenke fornuftig og se at du faktisk ikke har noen unnskyldning som er god nok til å velge det du vet er mindre bra for deg.

 – Sove en time ekstra eller stå opp når du skal
Det er kanskje digg der og da, men følgen blir kanskje at du ikke får gjort alt du skal den dagen og at hele dagens gjøremål bli forskjøvet…? Hva velger du?

Prøv å tenke litt lenger enn hva du føler og har lyst til akkurat nå. Valget du tar får en følge. Hvilke følge av de to alternativene frister mest i det lange løp? Der vet du hva du bør velge 😉

HVORDAN TAKLE MØRKETIDEN

Er det flere enn meg som merker mørketiden på kroppen?
Senest på tirsdag skulle jeg bare ha «et kvarter» på sofaen etter jobb. Hva skjedde? Jeg sov i tre timer og våknet kl.20! Det er litt tyngre å komme seg opp av senga om morgenen, litt tyngre og komme seg av sted på trening og generelt konseptet med å stege ut av den deilige senga føles litt trått. Finnes det noe vi kan gjøre for at det skal bli lettere? Absolutt!

IMG_5837

 • Frisk luft
  Om jeg ikke får lagt meg i tide (jeg prøver, men av og til skjer det ikke) så er frisk luft en skikkelig vidunderkur. Er jeg trøtt før jeg skal på jobb for eksempel så prøver jeg å få til en kjapp labbetur før jeg reiser avsted. Det trenger ikke være så langt, 15 min hjelper godt.
 • D-vitamintilskudd
  Vi får ikke allverdens med sollys på denne tiden av året, så D-vitamin er et viktig tilskudd dersom du ikke spiser fet fisk hver dag. 1 dråpe er nok, og den har jeg i et måltid sammen med fett siden det er et fettløselig vitamin.
 • Sollys / solarium
  Som regel jobber jeg fra morgenen av og ut på ettermiddagen, så det er stort sett mørkt når jeg reiser til jobb og mørkt når jeg kommer hjem. For å få litt ekstra lys på huden tyr jeg til solarium 1-2 ganger i uken. Det gjør jeg hele vinteren.IMG_5822-001
 • Gjør ting ferdig før du tar en eventuell powernap
  Jeg har merket at ting fort blir utsatt og kjedelige gjøremål blir satt i kø etter denne deilige powernapen som frister mest når man kommer hjem etter jobb. Hva skjer? Ofte drøyer powernapen ut og man ender opp med å ikke fort gjort alt man skal. Jeg velger derfor å gjøre alt jeg skal først, slik at jeg kan nyte en slapp halvtime etterpå.
 • Avtal trening med venner
  For å forkorte dørstokkmila i vinterhalvåret hjelper det å ha en avtale. Så får du ræva opp av sofaen uten å måtte diskutere med deg selv i førti minutter. Har du en venn som venter så har du ingen grunn til å bli liggende.Har du noen tips? Del gjerne !

SLAKT OG UTHENGING AV PT’ER

IMG_4534

Blant PT’er er det mye meninger om det aller meste. Noen er uenig, noen er enig og variasjon i metoder, fremgangsmåter og markedsføring er det uendelig mye av. Generelt sett så er alle PT’er forskjellige. Noen mer enn andre.

Det hender støtt og stadig at en eller flere PT’er blir hengt ut på nett av andre PT’er fordi de har uttalt seg eller gjort noe som det reageres på. For å bruke et helt konkret eksempel så var det det jeg blogget om her om dagen- kunstig søtning som ble et hett tema blant fagfolk når en kjent PT kom med påstander om at det var feitende og skadelig.

Jeg lar meg veldig ofte inspirere av andres mening som jeg er uenig i når jeg skriver blogginnlegg. Det har vært både i forhold til nakenhet på nett, bikinifitness, egne parkeringsplasser til overvektige, fruktforbud for barn og kunstig søtning, som jeg skrev om sist. Istedet for å henge ut personen som har skrevet/gjort det jeg er uenig i, tar jeg heller for meg temaet og skriver min egen mening.

feil

Jeg vil selvsagt at flest mulig skal få med seg hva som faktisk er sant og få øynene opp for at mye som skrives på nett er ren og skjær løgn. – Men er det ikke det vi alle vil, da? Jeg tror oppriktig ikke det er en eneste PT som har et ønske om å spre løgn og drive med vranglære.

Hva får DU ut av at JEG henger ut en annen fagperson for en ting de har sagt eller gjort? 
Holder det ikke at du får vite hva som faktisk er fakta, slik at du kan ha det i bakhodet når du leser rundt på nett?

Å være uenig og få det frem er jeg veldig for. Å bruke navnet på den du er enig i og svartmale den personen, det er i mine øyne fullstendig unødvendig. Mange mener bare å «advare» mot denne PT’en ved å nevne navn, men hva om det faktisk er en god PT som bare ikke har fått med seg siste nytt om temaet det diskuteres? Hva om det faktisk er en PT som utretter veldig mye bra, men kanskje har skrevet eller gjort noe feil? Det er jo ikke slik at enkelte PT’er ønsker å spre feilinformasjon… Alle kan faktisk ta- og gjøre feil.feil

På denne bloggen utøver jeg ikke mobbing. Uansett hvor mye teit enkelte kan lire ut av seg så ser jeg ikke grunn til å henge ut noen. Jeg fremlegger saken jeg er uenig i, og det er det som er viktig. Jeg vil at mine lesere skal få den riktige informasjonen. Det er ikke her du finner info om hvem som er «dust» og «tett i pappen» av PT’ene i Norges land. Jeg velger å tro at vi faktisk gjør så godt vi kan alle sammen, også hender det at vi kan ta feil og selv om vi er fagfolk. Vi må skille SAK og PERSON. En PT som formulerer seg feil eller henger litt etter i forskning er ikke nødvendigvis helt grusomt dårlig. Det personen mener bør dog komme frem at er feil. Det kan gjøres uten at noen blir hengt ut.

PROTEINIS TIL HVERDAG OG HELG + UKENS MIDDAGSPLAN

IMG_6098

I går testet jeg ut prottis, rett og slett en proteinis som er laget på null komma niks. Boksen inneholder fem porsjonsposer med pulver, og det eneste du trenger å gjøre er å blande posens innhold med 0,75 dl, røre det ut, ha i en skål og sette i frysen. Jeg ventet bare to timer før jeg spiste den og da var den så godt som fryst, men du kan også vente lenger og få en skikkelig is-konsistens.

101CANON2

Du kan velge mellom jordbærsmak og sjokoladesmak, så for meg var valget enkelt. Du kan også tilsette for eksempel hakket sjokolade og nøtter, eller kanskje litt romessens for litt julesmak? Her har du mange muligheter 🙂 Denne lille treaten kan fint nytes både til helg og hverdags. I en porsjon får du bare 145 kcal, og i dem får du 15 g protein. En proteinrik søt liten sak som er perfekt for å slukke søtsuget på en litt mer fornuftig måte 🙂

IMG_6119

Nå er det ny uke, det betyr at det er på tide med en ny middagsplan også. I forrige uke lagde jeg så mye godt, så jeg gleder meg til å teste noe nytt denne uken. Slik ser ukens plan ut:

Mandag – Spagetti og karbonadedeig
Tirsdag – Omelett med potet og serranoskinke
Onsdag – Amerikansk gryterett
Torsdag –  Biff og potetmos/båter
Fredag – Speltlompelasagne/ taco
Lørdag – Tacosuppe
Søndag – Svinefilet, søtpotetmos og grønnsaker

Jeg har fått mest inspirasjon fra Kristine Weber denne gangen, så det blir spennende å prøve noe nytt! Har du en middagsplan for uka? 🙂

BEINTRENINGSTIPS TIL FORSKJELLIGE BEHOV

IMG_5992

God søndag, dere!
I dag skal jeg vise dere en økt som har blitt en hit hos meg den siste tiden. Den er ikke bare artig, den er tung som fy hvis man er flink til å tilpasse belastningen og virkelig presse seg til det ytterste.

Jeg er veldig baksidedominant, og derfor velger jeg øvelser som går hovedsaklig på fremside lår. Utenom beintrening trener jeg mye hip thrust, så rumpe og hamstrings får kjørt seg mye ellers. Om du er motsatt av meg, at du har mindre bakside lår enn fremside, da bør du gjøre litt om på øvelsesvalget. Mer om det i slutten av innlegget.

IMG_5982IMG_5989Tights // Topp (tilbud nå i helgen)

Beinøkta mi ser slik ut: 
1. Knebøy, tungt. Gjerne 4-6 sett med 3-4 reps.
2. Bulgarsk utfall, enten med fristang eller i smithmaskin. 4-5 sett, 8-10 reps.
3. Leg extension, 4 sett, 12-15 reps.
4. Hofteabduksjon i maskin, stående. Enten 3-4 sett med 15-20 reps, eller myoreps.

For meg er dette rosintrynegaranti hver eneste gang. Jeg tyner meg til det ytterste og det ender med at jeg blir delvis invalid i tre dager etterpå. Rusen er fantastisk og ingenting kan slå følelsen etter en solid beinøkt. Det er ikke til å legge skjul på at det er min favoritt muskelgruppe å trene!

IMG_5965 IMG_5968

TIPS TIL DEG SOM ØNSKER MER FOKUS PÅ RUMPE OG MINDRE PÅ LÅR:
Start økta med enten dype knebøy eller rumensk markløft. Fortsett med hip thrust eller glutebridge. Legg til «småpirk» som for eksempel kickback i kabel, pull through og reverse hypers.

TIPS TIL DEG SOM ØNSKER MER FOKUS PÅ FREMSIDE LÅR:
Start økta med dype knebøy eller frontbøy. Fortsett med enten bulgarsk utfall, gående utfall eller splittknebøy. Ønsker du mer mengde kan du legge til beinpress og avslutte med legextension. Der har du en økt hvor du virkelig får kjørt fremside lår.

TIPS TIL DEG SOM ØNSKER MER FOKUS PÅ HAMSTRINGS (BAKSIDE LÅR):
Start med rumensk markløft. Fortsett med sumo beinpress med høy beinstilling. Fortsett/avslutt med lårcurl med hantel eller i maskin., nordic hamstrings,  glute-ham raise, ettbeins lårcurl eller lårcurl i slynge/ på ball. Tilpass mengden sett etter hvor mye volum du ønsker.

GOD BEINTRENING ! 😀

ccd2c6d4-dd32-4b3b-9b07-04734be2cc59Innlegget inneholder reklamelenker

 

SUNNERE PASTA CARBONARA

Jeg skulle egentlig prøve meg på en litt mer high tech oppskrift på dette, men så kom dagen hvor jeg skulle ha det og jeg kom så sent hjem at det ble en enkel løsning. Tre ingredienser, det er alt du trenger ! Hvor digg er ikke det? Det beste av alt, den eneste tiden det tar er den tiden som som kreves for å koke makaroni eller spagetti !

Du trenger: Valgfri mengde makaroni eller spagetti, 1 beger/tube magerost med skinke, kylling eller bacon og 1 pakke hamburgerrygg/kokt skinke.

IMG_6022

Jeg brukte fullkornspasta siden det var det jeg hadde tilgjengelig, 1 beger magerost med kylling og en pakke hamburgerrygg som jeg kuttet opp. Når pastaen var kokt rørte jeg inn magerosten og kjøttet. For ekstra smak tilsatte jeg fersk basilikum og litt hakket vårløk. Dette er fullstendig valgfritt. For ekstra italiensk smak kan du også toppe det med revet permasanost 🙂 Retten er laget på nokså nøyaktig 10 minutter og det smaker faktisk overraskende likt! 😀

IMG_6028 IMG_6023

 

ALT ER MULIG !

I dag har jeg lyst til å dele noen suksesshistorier med dere, kanskje det kan være med å motivere litt?  Her har jeg tre jenter som jeg har hjulpet. De har oppnådd store endringer og det er utrolig moro å se !

Det som er uhyre viktig å huske på når man ser andres resultater er at alle er ikke like. Vi har alle forskjellig utgangspunkt, forskjellige kropper, forskjellige grunnlag for å gjøre forskjellige ting. Jeg ber deg derfor om å ikke sammenligne deg med disse flotte jentene, men bruk det heller som inspirasjon til å gjøre endringer for å nå målet og drømmen du kanskje sitter med i magen. Som du ser så er det mulig å få til!

hege før

 

Hege har fått et realt rumpeløft, tydelig redusert fettprosent og mer muskler.  Hun var flott fra starten av men ønsket å ta fysikken til et nytt nivå. Med trivsel og styrkeøkning underveis vil jeg absolutt si at hun har klart det !

20151109_224221Hilde fikk utrolig gode resultater på kort tid. Dette er mulig når man gjør det man skal og har en kropp som spiller på lag underveis. Hardt arbeid gir uttelling når kroppen i tillegg er fornøyd, det er Hilde et bevis på !

bilder av kunder

Her ser dere Kaja. Hun kjøpte en kostplan av meg og brukte den som en veileder og pekepinn. Hun fikk ikke bare resultater, hun beholdt dem over lang tid også! Ett år og noen måneder etter at hun kjøpte plan av meg fikk jeg mail av henne og hun var strålende fornøyd.

…Og må man spise tørr, kjedelig mat for å lykkes med målene sine? Absolutt ikke ! Her ser dere to bilder jeg har lånt fra instagram fra kunder som følger kostplan fra meg. Om du er av dem som er glad i god mat og har mål du ønsker og nå – ikke fortvil. Det ER mulig å spise god mat samtidig som du når målene dine !

Desktop14

God fredag ! 😀

 

 

JEG KOOOSER MEG MED KUNSTIG SØTNING!

IMG_6039

Aspartam og kunstig søtning generelt har virkelig fått kjørt seg i mediene. Først er det kreftfremkallende, så er det alt mulig-fremkallende også gjør det deg feit, deppa og syk med bollemage og sideflesk. Jeg har lest mye om temaet og funnet noen interessante artikler med gode referanser. For deg som er interessert og som ikke tror meg når jeg sier at kunstig søtning er helt ok i normale mengder kan lese her og her.

Jeg drikker store mengder lettbrus hver uke, jeg har søtning i kaffien hver morgen. Jeg spiser proteinpulver med kunstig søtning, proteinbarer og sjokolade med kunstig søtning. Jeg spiser kunstig søtning hver eneste dag og det har jeg gjort i over ti år. Er jeg tykk? Nei. Har aspartamen «lagt seg rundt midja» (den påstanden er jo bare helt fantastisk!) ? Nei. Er jeg syk? Nei. Jeg er forkjøla en gang i året.

IMG_6043-001

Hobby-bedrevitere og andre som driver med skremselspropaganda rundt lettprodukter og søtningsstoff – jeg putter fingrene mine i ørene. Forskningen viser det svart på hvitt, og jeg er et levende bevis selv på at så langt har det gått veldig fint og jeg er verken syk eller feit etter årevis med masse kunstige greier.

Vi må lære oss å ta det vi leser på nett og i aviser med en klype salt. Det handler ALLTID om måtehold så lenge det ikke er snakk om narkotika og så lenge du ikke har allergier eller spesielle hensyn å ta. De som prøver å skremme deg til å tro noe annet, de må du bare lukke ørene dine for. Livet er virkelig for kort til å være redd for mat så lenge vi sitter med makta selv over hvor mye vi skal trykke i oss

IMG_6044

LUNSJTIPS FOR DEN LATE

Lat er litt negativt ladet ord. Skal vi heller si …mindre glad i å bruke tid på kjøkkenet ? 😉
Når jeg kommer hjem fra jobb er jeg som regel så sulten at jeg ser rosa kaniner og dunst av utsultet kjøtteter står ut av ørene på meg. Da er jeg igrunn klar for å spise akkurat det jeg kan få tak i, for å si det enkelt. Raske lunsjløsninger/mini-middager har jeg derfor god trening i ! Dette har det gått mye av de siste dagene;

Versjon 1:  Spelt/havrelompe med skinke, ost, tomat og vårløk.
Versjon 2: Spelt/havrelompe med egg, skinke og tomat.
Versjon 3: Spelt/havrelompe med serranoskinke, philadelphia og ruccola
Versjon 4: Spelt/havrelompe med cottage cheese og banan

Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg har alltid ferdig kokte egg tilgjengelig. Når denne jenta er sulten er det nemlig bare å bane vei, for jeg stuper inn i kjøleskapet med hodet først. Ferdig kokte egg er derfor genialt og ikke minst sunt!

IMG_6016

Om jeg har 1,5 min til rådighet mens sulten gnager før jeg setter tennene i benkplata, slenger jeg det inn i microen for å få det ekstra juicy. Om du ikke gidder å kutte opp grønnsaker så kan du fint hive i deg speltlomper med ketshup, skinke og ost også, uten noen ting ekstra. Det er faktisk veldig godt i seg selv.

Så kjære lesere – har du noe form for proteinrikt pålegg og en pakke spelt/havrelomper i kjøleskapet så har du ingen god unnskyldning til å sette skeia i nugattien eller å gumle på sjokoladen fra helga som ligger igjen når du kommer hjem. Å slenge på noe ost og skinke på ei lompe tar deg ikke 1 minutt en gang. Antakelig like kort tid som det tar å åpne en Japp.

God onsdag ! 😉

ca316d7c-9816-4ade-b891-4ac6202347f9

 

GJØR DU DENNE FEILEN ?

Jeg tror vi gjør det alle sammen i perioder. Snakker for mye om og tenker for mye på alt vi ikke får til og alt som ikke er som vi syns det burde. Det kan faktisk stå i veien for fremgang og forandring.

Negativitet påvirker oss, kanskje ikke bevisst, men det gjør noe med mentaliteten, innsatsen og yteevnen vår. Hver gang du tenker noe negativt, for eksempel «det skjer jo aldri noe endring» eller «jeg burde fått dette til for lengst» eller «jeg føler alt har stoppet opp» – kan du snu det til noe positivt og produktivt ? Det er jeg sikker på at du kan.

IMG_0595-001

Av og til står jeg opp på feil bein og jeg kjenner at jeg er negativt innstilt til dagen som venter. Hele kroppsholdninga lyser av at jeg kunne trengt seks timer mer søvn, blomster på døra, sol og varme, en tom to-do liste, nyvaska leilighet også videre også videre. Det syns så utrolig godt når jeg ikke er i positivt modus. Speilbildet er ikke til å ta feil av, og jente i speilet ser grumpy og utslitt ut. Heldigvis har jeg evne til å se det selv, at den holdninga jeg utstråler enkelte dager ikke gjør annet enn å setter brems på det positive.

Kanskje jeg ikke har den beste dagen, men kunne det vært verre? Ja, det kunne det alltid. Alltid! Jeg kan ikke endre alt som er negativt, men jeg kan endre holdningen min til det.

Ikke gå i fella å bli en offer for din egen negative innstilling!

cOuHeCwiJ6

Går det tregt med styrkefremgang? Går det tregt med estetiske endringer på kroppen? Føler du at du har stagnert? Jobb videre. Du kommer ikke nærmere målene dine ved å sutre, sluntre unna og prate om alt som ikke er som du skulle ønske. Det eneste som tar deg nærmere noe bedre, det er innsatsen din.

Å ha en vinnerinnstilling innebærer å stå på videre når du ikke ser noen endring. Det innebærer å finne andre løsninger når noe ikke fungerer. Å backe deg selv på dager hvor ting er tungt istedet for å gi etter for latskap og tullete unnskyldninger. Å stå på når du lykkes og stadig har fremgang, det er enkelt. Det klarer alle.  – Men å stå på videre når ting går trått, det krever guts og ståpåvilje.

VELG positivitet i dag ! VELG å tenke nytt ! VELG å sette brems på offermentalitet!

MANDAGSRULLING OG UKENS MIDDAGSPLAN

God mandag folkens !
Uken startet som den pleier her i huset. Tidlig, med mailsvaring og svart kaffi. Jeg har også lagt noe ekstra til mandagsrutinen min – foamrolling. Lårene, rumpa og ryggen min har så utrolig godt av det. Timesvis på gymmet og timesvis med jobbing setter seg både her og der. Da er det godt å få løst opp litt og fått i gang blodsirkulasjonen.

IMG_5805IMG_5815

Søndag er min planleggingsdag, da legger jeg planen for den kommende uka. Det innebærer også middagsplanlegging, nå som jeg er kommet så godt inn i det! Det er faktisk litt gøy å gjøre litt ekstra stas på middagen. Når jeg har en konkret plan på det så føler jeg i tillegg at jeg mestrer det når jeg gjør det jeg har planlagt. Med andre ord – middagsplan for uken har bare vært positivt til nå !

Ukens middagsplan ser slik ut: 
Mandag – Sei surret i serranoskinke med grønnsaker og søtpotet
Tirsdag – Hjemmelagde kjøttboller med couscous
Onsdag – Kyllingfilet med kesam-tzatziki og søtpotetmos
Torsdag – Sunnere pasta carbonara
Fredag – Pizza?
Lørdag – Sei, fetaost og grønnsaksmos
Søndag – Spansk gazpacho

Denne uken har jeg lagt lista litt høyere og rett og slett oppgradert litt. Det skal testes noen nye ting, så jeg er super spent på hvordan kokkeskillsa strekker til og hvordan det blir å smake! Jeg har en god del serranoskinke i frysen som jeg skal benytte meg av, samt en god del søtpotet og grønnsaker som må spises opp. Jeg tror dette blir en knall bra middagsuke 🙂

IMG_5808 IMG_5811Vest og tights fra Better bodies, foamroller finner du her (adlinks)

Nå føles kroppen og hodet klar for en ny uke. Denne skal bli så BRA!
Minner om #julieschallenge på instagram. Bruk hashtaggen og tag meg i bildene  dine så kan du vinne et treningsprogram 😉  Ønsker deg en super mandag !

SUMO MARKLØFT OG MIDDAGSTIPS

God søndag !
Skal dere trene i dag ?

Jeg har jo satt meg som mål å klare 115 kg i sumo markøft denne måneden, så jeg er godt i gang med treningen mot nettopp det. Sumo markløft er utrolig uvant forløbig så jeg jobber med å få inn skikkelig teknikk og dreisen på det. Så utrolig moro det er å trene på noe hel nytt! Om målet for måneden går i boks så gleder jeg meg til å sikte enda høyre. Den gamle persen min i vanlig markløft er på 152,5 kg, så om jeg hadde klart det i sumo markløft en vakker dag, da hadde jeg vært strålende fornøyd 😀

IMG_5621 IMG_5624

Er det noe som virkelig gir meg et kick så er det beintung trening !
Jeg føler meg helt uovervinnelig når jeg klarer de tyngste løftene. Virkelig et lykkerus uten like. Pump er digg det og, men det er noe spesielt med Hulk-følelsen mener jeg da ;P Føler meg ikke helt som Hulken i sumo markløft enda, men det skal jeg gjøre noe med!

Antrekket mitt er fra ICanIWill, og du finner tightsen her og toppen i rosa her. Perfekt passform terningkast seks for komfort får klærne fra meg altså 🙂 De har flere andre kule og særegne tightsdesign, sjekk dem ut her.

IMG_5663IMG_5655

Jeg har forresten et middagstips til dere! Speltlompe lasagne med salat. Dette hadde jeg til middag på fredag. Utrolig digg fredagsmiddag som virkelig fyller opp magen og gir kroppen godt med proteiner. Dette trenger du ;

Karbonadedeig, hakket tomat, fersk basilikum (valgfritt), grønnsaker, speltlomper, cottage cheese og ost. Legg alt utenom osten lagvis i en form. Topp med ost og oregano til slutt og ha i ovnen på 200 grader i 15 min. Server med salat eller hvitløksbagutter. Perfekt !

IMG_5705 IMG_5707

 

 

A TRIP DOWN MEMORY LANE

IMG_5725-001

Jeg rydda litt rundt i noen gamle pappesker for å få bort litt ting. Plutselig sto jeg med den i hendene. En avlang blå boks full av minner. Jeg har nevnt det flere ganger, jeg er ferdig med fitnesskonkurranser og alt det bærer med seg. Men jeg må innrømme at denne boksen fikk frem mange følelser og minner. På godt og vondt.

Jeg drømte om å konkurrere i sikkert seks år før jeg sto på scenen selv. Jeg husker følelsen som det skulle vært i går, og jeg kommer nok aldri til å glemme det. Når jeg åpnet boksen med den vakre havfruefargede glitrende bikinien oppi kom det faktisk noen tårer. Ikke fordi jeg savner det eller fordi jeg angrer på beslutningen min om å ikke gjøre det igjen. Mest fordi den boksen er et symbol på en drøm som gikk i oppfyllelse. Også hadde jeg glemt den litt bort.

Jeg måtte selvsagt prøve den på, og jeg kan fortelle at det var et skikkelig strev. Den ser kanskje ok ut, men dere som har hatt på dere en bodyfitnessbikini vet hvor vanvittig små de er, spesielt i underdelen og i overgangen til overdelen. Man bøyer seg ikke en gang for mye, for å si det slik 😛

IMG_5713-001IMG_5744-002

Når folk spør om jeg anbefaler å gå for konkurranse så er svaret mitt veldig ofte nei. Man bør være godt rusta for det i forkant, ha mange års trening på nakken og et solid forhold til egen kropp og psyke. Likevel er det en selv som vet best hva man føler seg klar for. Selv ser jeg på min sceneopptreden som en feiring av det hadde brukt lang tid på å bygge opp, og at jeg mot alle odds hadde kommet så langt. For meg var det en personlig seier.

I dag er jeg veldig fornøyd med å jobbe for en bedre fysikk uten å måtte bli sammenlignet med andre eller styre med konkurransediett. For meg er det ren lykke å kunne drive med det jeg elsker uten å føle noe form for press eller behov for å bli bedre enn andre. Jeg skal bli bedre enn meg selv, og det holder for meg.

IMG_5770-002IMG_5771-001

Konkurransebikinien skal ikke stues bort i et kott lenger. Den skal stå fremme på hylla som en påminner om hvor langt jeg har kommet og alt jeg har oppnådd. Fra å ha en utsultet 47 kg tung kropp uten krefter til en 65 kg tung kropp som takler alt jeg utsetter den for. Innimellom der hadde jeg en fin og lærerik tur oppe på en scene. Det har vært en fin reise og jeg gleder meg til fortsettelsen, uten noe mål om å bli bedre enn noen andre enn meg selv.