ÅRET 2015

2015 er straks forbi… Kan dere tro det? Jeg syns det er så sykt. Dette året har virkelig bare flydd forbi.

Jeg har hatt enormt bra fremgang på trening, jevnlig fra måned til  måned. Firmaet mitt har nådd nye høyder, jeg har blitt kjent med mange herlige mennesker som har betydd mye for meg og jeg har lært veldig mye om meg selv på både godt og vondt. Alt i alt har det vært et veldig bra år for meg – med både prøvelser, saftige lærepenger og gode oppturer.

JANUAR startet som vanlig med min årlige tur til Gran Canaria i familiens hus i Taurodalen. Ferien ble brukt på trening, soling og spising. I tillegg var dette måneden hvor jeg sto på hodet for første gang etter myyye øving! Da jeg kom hjem begynte jeg å legge om kostholdet og spiste mye mer fisk enn tidligere. Delvis for å finne ut hvordan kroppen min reagerte på det i forhold til melkeprodukter. Jeg hadde fisk til to av fire måltider daglig og fikk inn gode rutiner på maten. Prosjektet om å forbedre helårsformen var i god gang.

januar1januar2
mars4

 

FEBRUAR var en hektisk måned med mye jobbing både på nett og senter. Jeg coachet Elin Brandsfjell mot bodyfitnesskonkurranse og oppkjøringen var i full gang. Poseringstrening og diettjustering ble det en del av. Selv begynte jeg å fokusere mer på kroppsvektsøvelser og trente mye pullups, chins, pushups og dips. Jeg satte meg mål måned for måned og jeg økte veldig fort i styrke. Fiskespisingen fortsatte og jeg ble en kløpper på foodprep. Dette var også måneden hvor jeg startet på kostveielderstudiet gjennom Afpt, noe som skulle vise seg å være et veldig godt valg. I slutten av februar hadde jeg en fotoshoot med Elisabet Larsen og fikk mange stilige bilder.

februar1 februar4februar2

MARS kom og jeg spiste fisk som aldri før i tillegg til at jeg fikk totaldilla på chiafrø og mango. Jeg hadde også veldig mye vondt i magen, akkurat som jeg hadde i fjor på samme tid. Elin debuterte i bodyfintess med en god figur og jeg trente på å stå på hodet. Jeg prøvde meg også for første gang på koffeinavvenning, noe som gikk rett i dass. I slutten av mars startet jeg opp med Menno Henselmans som coach, noe som bød på store endringer både i kostholdet og treningen. En av de bedre endringene som skjedde var at jeg kuttet ut FODMAP grønnsaker i håp om å få orden på magesmertene. Jeg kuttet ut løk, bromkål, sopp og avocado i første omgang, og bare det gjorde en enorm forskjell.

 

mars1 mars5

I APRIL  trente jeg mer enn noen gang, svettet mer enn noen gang og spiste mer fett enn noen gang. Jeg følte meg litt overkjørt av alle de store endringene og jeg hadde lite energi til overs. Endringene er dog noe som lærte meg enormt mye om min egen kropp og hvor mye den tåler. Når jeg ser tilbake så er nok april og mai de mest lærerike månedene i år når det kommer til egen trening og treningsmetoder. Jeg fikk virkelig kjørt meg og hadde mye behov for egentid. Dette behovet føltes litt som en last oppi alt og jeg jobbet mye med å akseptere at jeg faktisk hadde begrensninger som jeg gjorde lurt i å ta hensyn til. April var også måneden hvor jeg innså at mine kjære inov-8 sko var klare for søpla etter 3 års fast forhold og mange svette eventyr… I slutten av måneden giftet en av brødrene mine , Simen, seg med sin elskede Melinda også arrangerte jeg og venninna mi surpriseparty for vår felles venninne. Utrolig moro når vi klarte å dra det i land! 😀

 

april1 april3 april4

I MAI var jeg til England og deltok på Epic fitness summit, en samling hvor flere av verdenskjente coacher og forskere innen treningsbransjen holdt foredrag med rykende fersk forskning. Blant annet coaching min på daværende tidspunkt, Menno Henselmans, Layne Norton, Brad Schoenfield, Alan Aragon og «the glute guy» Bret Contreras. Det var et utrolig lærerikt og spennende kurs/seminarer. I slutten av måneden var jeg ferdig med mine tolv uker med coaching av Menno og jeg begynte å trene sprint på bane igjen så fort temperaturen ble varmere. Dette var også måneden hvor jeg sto på hendene for første gang –  i ca 1,5 sekund!

mai3mai1 mai2

I JUNI  kjøpte jeg meg flunkende ny sykkel og tok et tak for hverdagsaktiviteten. Jeg syklet til trening når været var bra og brukte også mer tid på sprint og jogging. Jeg deltok på skjørteløpet på 1 mil og fullførte på 1 time og 6 min, godt innenfor målet mitt som var 1 time og 15 min. Utenom jobbing og trening prøvde jeg å slappe av med lesing. Jeg trålte meg gjennom den populære boka «fifty shades of gray» og ble utrolig skuffet. I midten av juni fikk også Mille, katten min, fem nydelige kattunger.

juni3 årskavalkade4

 

I JULI tok jeg en etterlengtet ferie og dro til Kjerringøy utenfor Bodø for å besøke familien til bestevenninna mi på gården demmes. Det var en helt fantastisk opplevelse og jeg ble fullstendig forelsket i øya. Jeg hadde fullstendig treningsfri, spiste det jeg fikk servert og slappet mer av enn på veldig lenge. Jeg lærte også å sløye fisk, noe de aller færreste hadde trodd jeg kom til å gjøre, hehe. Resten av måneden gikk til hagefester og forskjellige sosiale ting og jeg tok meg litt mer frihet enn tidligere når det kom til trening. Jeg hadde behov for litt avkobling.
I slutten av måneden fikk jeg beskjed om at kostveiledereksamen var bestått med glans og jeg var sååå lykkelig 😀 For å feire det fylte jeg på teksttatoveringen min med en fredsdue.

juli juli2 juli3
juli4

I AUGUST satte jeg opp giret på trening og perset mer enn noen gang. Det virket som at en pause var akkurat det jeg trengte. For første gang i historien hadde jeg 145 kg i hip thrust, 10 reps. Det gikk med andre ord veldig bra på trening. Jeg var for første gang på Kjerag, noe som var en utrolig nydelig opplevelse. Helt i starten av måneden sang jeg i bryllupet til min skjønne venninne May og mannen hennes Kjell. På de varmeste dagene nøt jeg været og varmen sammen med gode venner.

august2 august3
august4

Så kom SEPTEMBER…
Jeg dro til Skiathos i Hellas med Gøran og familien hans. Et nydelig sted med fantastisk klima! Der fikk jeg skikkelig smaken for greske salater og snorkling. Sistnevnte skal jeg absolutt gjøre mer av så fort sjansen byr seg.  Jeg feiret bursdagen til venninna mi med Pirat party og jeg trente fortsatt veldig bra og perset som aldri før. Mye av grunnen til det var nok at jeg startet opp med reversdiett og spiste derfor gradvis mer og mer. Jeg var også i Fredrikstad å heiet frem to skjønne jenter fra Shapes som debuterte i bikini fitness og gjorde en super figur.

IMG_4294 IMG_4356
september1 september2

I OKTOBER fikk jeg veldig problemer med magen igjen og jeg stresset veldig mye. Det skrantet på treningsfronten og jeg følte jeg stanget litt i veggen. Jeg jobbet i tillegg mye og stablet hverdagen etter beste evne. Høydepunktet i måneden var helgeturen jeg hadde med nevøen min til broren min i Sandnes hvor jeg fikk koblet godt av. Oktober er den måneden jeg godt kunne vært foruten dette året, sett bortifra de gøye tingene som skjedde, deriblant halloweenfeiringen, turen til Sandnes og sushilaging. Jeg tok også en ny teksttatovering på underarmen som var og er veldig betydningsfull for meg.

oktober1 IMG_5062
101CANON5

Så kom NOVEMBER, min bursdagsmåned!
Jeg begynte med sumo markløft, noe jeg aldri har gjort tidligere. Jeg anså også reversdietten som fullført da jeg hadde klart å øke kaloriinntaket mitt ganske massivt siden jeg startet i september. Jeg begynte også med ukesmeny for middagene mine og ble kjempe inspirert til å lage nye ting og spise noe annet enn havregrøt til middag, noe jeg hadde gjort en god stund… November var en god måned med mye inspirasjon og gode treningsøkter. Bursdagen min ble feiret med gode venner.

IMG_5624 IMG_5881 IMG_6081årskavalkade5

DESEMBER – den koseligste måneden av alle <3
Jeg er et julemenneske og skal utnytte jula for alt den er verdt. Måneden har bydd på julekakebaking, julegodterilaging, julegavehandling, julefilmkvelder, masse julepynting, julekonserter og masse sosial hygge med vennene mine. Akkurat slik det skal være. Treningen har gått veldig bra og jeg har følt meg skikkelig motivert. Litt motgang har jeg møtt på styrkefronten, men alle månedens mål gikk i boks likevel. Dette har vært en super måned både på jobb, sosialt og på trening og jeg er glad for måten dette året avsluttes på <3

IMG_6343 IMG_6610 IMG_6666
årskavalkade6

 

TUSEN TAKK til deg som har lest bloggen min i år og til alle som har likt, kommentert eller bare fulgt med. Det betyr utrolig mye for meg og jeg er så glad for å ha så trofaste lesere. Jeg ønsker dere en super nyttårsfeiring! NYT den siste dagen av 2015 😀 <3

TEST DIN EGEN FORM MED DENNE TESTEN!

Jeg søkte litt rundt på nett og fant til slutt en test som ikke krevet noe særlig med utstyr og som var litt for en hver smak. Denne testen er fysisk krevende, det må du ha i bakhodet når du prøver det ut. Jeg er litt i mot tester som dette, for man kommer ikke unna at man faktisk blir god på det man gjør og det man gjør ofte. Å stå statisk i planke i to minutter er noe jeg aldri gjør, men jeg tar gjerne RKC planke med tyve ekstra kilo. Da kan man spørre seg hvor troverdig en slik test er… Jeg velger å se på det som noe gøy og som en utfordring. Jeg syns du skal gjøre det samme. Og kanskje du blir inspirert til noen nye mål du kan sette deg? 😉

Her har du en god blanding av utholdenhet, kroppsbeherskelse, eksplosivitet og styrke. Lykke til !
PS: På punkt.1. Det å kunne sette seg ned i en dyp knebøy og komme seg opp igjen uten å få hjelp eller miste balansen er det faktisk mange som ikke klarer!

Bloggbilder6IMG_5425
EDIT: for jenter = 500 meter roing på 140 sek eller mindre 😉
IMG_0688-002
IMG_4137
IMG_4839-001lol

5 TIPS TIL DEG SOM ER LEI AV Å STARTE PÅ NYTT

IMG_5908-001

Har du hatt en lang pause fra trening, eller er du en typisk «periodetrener»? Her er mine tips til deg !

1. Gi deg selv en realitycheck.
Denne er litt harsh men utrolig nyttig. Test din egen form ved å gjøre noe som du vet du klarte før eller som du vet du burde klare. Eksempel; gående utfall 15 reps pr.bein x 4 uten vekter (dette er bare et eksempel). . Går det helt rævva? Da kan du se for deg 60 åringer som gjør det der som lett oppvarming. NÅ har du sjansen til å forbedre din fysiske form. Liker du ikke tilstanden din? Da kan du endre den! I morgen skal jeg poste en fitnesstest du kan prøve deg på. Denne testen gir deg en ganske tydelig indikasjon på hvordan både styrke, balanse og kondisjon er i behold

2. Sett deg et klart mål.
Denne er så klisje når det kommer til slike lister, men det er utrolig viktig om du er blant dem som sliter med å finne grunner til å trene. Har du et mål så har du alltid en grunn til å droppe sofaen fremfor gymmet. Skriv ned to-tre ting som du vil klare i løpet av januar (IKKE hele året, da gir du deg selv for lang tid!). Eksempler på artige mål; pullups, dips, pushups, x-antall kg i knebøy, 5 min sammenhengende løping o.l.

IMG_5920-001

3. Skriv en liste på fem punkt med grunner til at du skal trene.
Gir du deg selv mange nok og gode nok grunner så blir det vanskelig å si imot deg selv. Det er jo åpenbart at vi har godt av å trene, så gjør listen klar og tydelig for deg selv. Helse bør være ett av punktene, for selv om vi kanskje ikke tenker over det nå, så kommer du til å tenke over det når du er syk eller i ekstremt, ubekevemt dårlig form. En av mine grunner til å trene er fordi jeg ønsker å kunne kle meg med det jeg vil når jeg skal ut, for eksempel. Kanskje litt overfladisk, men det er en god grunn for meg.

4. Skriv en liste på fem punkt med ting du ikke ønsker, som følger av et inaktivt liv.
Det er alvorlig å ikke være i bevegelse. Rett og slett helseskadelig. Vær ærlig med deg selv og skriv ned de verste tilstandene du kan tenke deg. Følgene av inaktivtet kan være mye, men hjerte- og karsykdommer og sykelig overvekt er to eksempler. Vil du se deg selv sitte i sofaen, heseblesende etter en tur til kjøleskapet? I think not. Skriv en hårreisende liste som virkelig gir deg mange gode grunner til å stå på.

851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n

5. Skaff deg en PT.
Personlig trener er et genialt verktøy når du trenger et puff i baken og en grunn til å komme deg på trening. Noen forventer det av deg, noen setter krav til deg og noen oppmuntrer deg til å presse deg selv og prestere. En vanvittig fornuftig invistering for deg som vil få noe ut av tiden du bruker på trening, og spesielt for deg som er lei av å begynne, slutte og begynne for så å slutte. Mer kunnskap vil deg mer treningsglede, og mestring vil gi deg en grunn til å dra tilbake.

SISTE SMAKEN AV JUL – TILBAKE TIL HVERDAGEN!

Innlegget inneholder sponsorlinker

IMG_6858 IMG_6859

I går røyk siste smak av julen her i huset!
Jeg har hatt kokosmakroner, kakemenn, pepperkaker, brente mandler, punsjboller og et pyntet pepperkakehus stående og litt etter litt har det blitt mindre av alt sammen, med god hjelp av både meg selv og besøkende. Jeg kjenner faktisk litt på at jeg er litt lei av søte ting, spesielt nå som jeg faktisk spiste nesten et helt (!) pepperkakehus i går.  Jeg syns det er så utrolig digg med pepperkakehus. Jeg elsker miksen av kryddersmaken og godteriet. Men, nå er det slutt på det også. Jeg kan bekrefte at jeg ble veldig mett, og energinivået sto i taket noen timer etterpå. Da fikk jeg rydder og fikset leiligheten! Hehe. Nå er altså huset tømt for søtsaker og det eneste som er igjen er luktelys med pepperkakelukt. Jeg skal la være å spise dem, hehe.


IMG_6864
IMG_6869

I dag ble det en frokost etter gode gamle rutiner. Mager kesam og cottage cheese med bringebær og peanøttsmør. Så utrolig digg det var! Jeg kjenner at det skal bli veldig godt å få hverdagsrutinene på plass igjen, selv om julefrokost og julemat er veldig godt mens det står på. Jeg er heldigvis veldig glad i rutinene mine, så det føles ikke som noe nederlag å gå tilbake til dem. Selv om jeg spiser veldig sunt så kan jeg likevel spise ting som smaker veldig godt. Med mager kesam kan man også mikse og trikse frem haugevis av varianter, så kjedelig trenger det absolutt ikke å bli heller.

IMG_6873

For noen uker siden hadde jeg innbrudd i bilen min, og kan du gjette hva som ble stjålet? Treningsbaggen! Full av alt jeg trenger til trening i tillegg til svette treningsklær og inngangskort til gymmen. Det er kanskje litt sykt å si, men det er noe av det mest verdifulle de kunne tatt. Jeg bruker bagen omtrent daglig. Heldigvis har jeg en fantastisk sponsor som fikset nytt utstyr til meg, så nå kan jeg endelig få trent som jeg vil igjen. Trenger du noe utstyr til treningen din så har X-life alt du trenger. Jeg fikk meg nytt dipsbelte som jeg bruker til chins og pullups, nyrebelte til markløft og diverse andre øvelser, drareimer som er et must i markløft og håndleddstøtter til militærpressen. Da har jeg utstyret i orden for å kunne kickstarte det nye året med masse tunge løft 😀

Denne dagen skal jeg bruke på å sette meg nye treningsmål for det kommende året.
Har du satt deg noen mål enda?

MÅNEDENS ANBEFALING OG MÅLTESTING

Jul er virkelig fantastisk og avslappende, men så er det noe med følelsen når det overstått også. Jeg begynner å bli klar for et nytt år og nye mål. I dag skal jeg teste pullupsmålet mitt og jeg krysser fingrene for at det går i boks. Sumo markløft skal jeg teste enten på onsdag eller torsdag. Så skal det settes nye mål, og ikke bare for januar, men for hele 2016 😀 Så moro!

IMG_6885
IMG_6880-001
IMG_6881

Jeg må dele en ny favoritt med dere. Denne tightsen fra Anarchy apparel. Så digg passform, litt høy i livet og snøring. Jeg liker tightsene best når de er litt høye, da holder de seg somregel på plass. Den er normal i størrelsen syns jeg, men litt trang å få på første gangen. Den er ikke gjennomsiktig, også har den jo det kuleste designet. Har dere sett resten fra Anarchy apparel? Designet på tightsene er til å dø for. Månedens anbefaling fra meg! Toppen jeg har på meg er forresten en helt basic nyhet fra Better Bodies, perfekt passform.

Nå kjører x-life romjulssalg med 20% ekstra avslag på alt i salgskategorien. Da har du sjansen til å klikke hjem noe du ikke fikk til jul som du ønsker deg – til en billigere penge 😀 God søndag !

IMG_6864

Innlegget inneholder reklamelenker

 

JULETRENING OG 2/4 MÅL I BOKS

IMG_6831IMG_6825-001

Jeg elsker følelsen av å våkne grytidlig av meg selv i ferien, full av energi med tidenes treningslyst.  Slik har det vært de siste dagene etter at jeg tok ferie fra jobb. Selv om jeg kan sove lenge våkner jeg likevel tidlig, så da kan jeg like godt utnytte morgentimene. Nå som jeg er ferdig med all julebaksten kan jeg ikke bruke morgentimene på det heller, hehe. Da drar jeg på trening istedet og får unna dagens økt. Utrolig digg å komme til et tomt gym, ha alt utstyret for meg selv og kunne fly sminkeløs rundt i verdens slappeste antrekk å supersette så mye jeg vil uten å være i veien for noen mens jeg synger av full hals etter musikken på anlegget. Jeg blir halvgal når jeg er alene skjønner dere, hehe 😉

IMG_6828
IMG_6840

Den nye toppen fra Better bodies passer perfekt til romjulens slaraffenantrekk. Deilig og loosefit! Den finnes både i sort, hvit og kakigrønn. Joggebuksa har vært en favoritt i mange år (!) og jeg tør ikke tenke på hvor mange ganger den er blitt vasket. Ingenting er bedre enn store guttebukser.

I går bestemte jeg meg for å prøve meg på ett av målene for måneden – 40 kg i militærpress 10 reps. Det gikk jammen meg i boks! Jeg er strålende fornøyd. Da har jeg allerede klart to av fire av målene for desember. Det som gjenstår nå er 120 kg i sumo markløft og 10 reps med 10 kg i pullups. Det krysser jeg fingrene for at jeg skal klare i løpet av den kommende uken.

Det nærmer seg et nytt år. Har du tenkt deg ut noe du vil oppnå i 2016?  Det tenkte jeg pønske ut i løpet av de neste dagene. Jeg elsker å sette meg nye mål. Ingenting er mer motiverende!

Ønsker dere en kjempe fin andre juledag 🙂

IMG_6846
1450357004

JUL HOS FAMILIEN RAFOSS

God første juledag!
Håper dere hadde en magisk feiring i går, det hadde hvertfall jeg!

Jeg startet dagen med en deilig treningsøkt før vi kjørte i gang julefrokost hos mamma med alt man kan drømme om av pålegg og rundstykker. Dette er fast tradisjon hvert år. Vi sitter å prater og spiser i mange timer mens vi følger med på Askepott på tv. Innimellom godterispising og tv-titting får vi stelt oss til slutt og drar på julegudstjeneste.

Jeg er så utrolig glad for å ha hele familien min hos meg og at jeg har muligheten til å feire med dem.

Her er et lite bildedryss! 🙂

IMG_6672 IMG_6674 IMG_6675 IMG_6680-001

Et must på julefrokost er nystekt rundstykke med rekesalat, skinke og egg. Da er lykken komplett for min del. Om jeg får kabaret i tillegg med majones på, da er det virkelig jul ! For ikke å snakke om sjokolade til dessert 😉 Her er forresten han yngste storebroren min, Joakim. Han er bodybuilder og trener rent. Følg han gjerne på instagram; @joakimrafoss

IMG_6694 IMG_6706 IMG_6708

Jeg merker jeg har blitt eldre når høydepunktet på julaften er middagen. Saftig kjøtt med masse digg tilbehør er virkelig det beste med feiringen, i tillegg til fellesskapet selvsagt 🙂 Vi feiret hjemme hos mamma og pappa med hele familien og spiste svinestek med poteter, alt av tilbehør og noe godt i glasset, og med riskrem til dessert. En perfekt julemiddag i det beste selskapet.

IMG_6714 IMG_6719 IMG_6721

Jeg fikk så mange fine gaver at jeg får lyst til å grine! Familien og vennene mine kjenner meg virkelig godt og vet hva jeg liker og trenger. Jeg er utrolig velsignet.

IMG_6724 IMG_6727 IMG_6734 IMG_6744

Pakkene tar som alltid en god del tid, spesielt med barn til stede. Men det er jo utrolig gøy å se engasjementet demmes. –Og hos de voksne også forsåvidt, hehe. Familien min er noe for seg selv, men det elsker jeg.

IMG_6766 IMG_6786 IMG_6787 IMG_6795 IMG_6796  IMG_6800

Haha, jeg måtte le av mange av gavene jeg fikk av venninnene mine. De kjenner meg nesten litt for godt. I år har jeg jo nesten blitt Belieber, så da var det klart jeg måtte ha et eget Justin Bieber håndke! Haha 😀

IMG_6802 IMG_6803 IMG_6815

I dag er det tid for enda mere god mat. Kalkun står på menyen! Først skal jeg ha en god treningsøkt med juletrykk – det beste av alle trykk. Jeg ønsker alle min kjære lesere en nydelig 1 juledag. Nyt det <3

LA NAVNET DITT BESTEMME ØKTA!

1176026-9-1447255632813

IMG_5989

Lurer du på hva du skal trene i dag? Jeg fant denne listen og syns det var litt artig. Her er det navnet ditt som bestemmer hva du skal gjøre på trening. Jeg ser for meg at det hadde vært gøy å laget en sirkeltreningsøkt ut av dette, eller en form for tabata.

For meg blir det;
J = 30 jumping jacks
U = 20 magecrunshes
L = 50 knebøy
I = 30 utfall
E = 50 burpees

R = 20 pushups
A = 60 jumpin jacks
F = 20 burpees
O = 50 plank jacks
S = 40 magecrunsh
S = 40 magecrunsh

Hoho, dette kommer til å bli grusomt! Jeg slapp ikke akkurat billig unna med disse bokstavene. Jeg har allerede planlagt økten min for i dag, så dette blir programmet i morgen istedet. Jeg har tradisjon på å trene før Askepott på julaften, og i år er intet unntak med mindre jeg ikke gidder eller orker. Det får vi se i morgen 🙂 Jeg har hvertfall en sinnsyk høypulsøkt klar! Hvilke resultat fikk du ?

Desktop26
Nå er det snart bare en uke igjen av måneden og året (!), og #julieschallenge foregår enda på instagram.  Har du satt deg mål for måneden, og hvordan ligger du an isåfall? Jeg vil gjerne se hva du jobber med og bli inspirert! Tag bildene og videoene dine med #julieschallenge og vær med i trekningen av et 4 ukers treningsprogram. Vinneren trekkes 31 desember 😀 Ønsker du ekstra vinnersjanse? Tag meg i bildet ditt; @pt_julie 😉

SUNN OG ENKEL FISKEGRATENG

IMG_6249

Før det bryter løs med julemat kan det være greit å spise litt lette middager med lettfordøyelig mat som smaker godt og gir kroppen godt med næring. Da er denne fiskegratengen perfekt !

Du trenger: 200-300 g torsk, sei eller laks, makaroni, 2 dl skummet melk, 1 eggeplomme, 2 ts maisenna, valgfritt krydder. Jeg brukte sitronpepper og salt.

La fisken trekke så den blir kokt. Kok opp makaroni. Kok opp melk. Rør ut maisenna i 4 ss vann og tilsett den også i den kokende melken. Sett gryten til side så det slutter å koke.  Hell i eggeplommen og melkeblandingen mens du rører. Ha fisken, makaronien og melkeblandinga over i en form og topp med ost. Gratinèr i ovnen i nederste rille på 180 grader i 20 min. Server gjerne med en grønn salat eller kokte grønnsaker. Gulrot gjør seg veldig godt syns jeg 🙂

IMG_6240

ENKEL LUNSJ OG UKENS BEINØKT

IMG_5316

Som jeg lovet i går så deler jeg min siste beinøkt med dere. Det tok med nesten to timer å gjennomføre, men fy søren for en deilig følelse etterpå! Jeg startet med dynamisk tøying, slik jeg alltid gjør før jeg skal ha knebøy eller markløft. Deretter startet jeg med knebøy. Først noen lette sett og så med tyngre vekt og få reps. Under ser dere øvelsene og repsantallet. Normalt sett ville jeg kjørt knebøy og så rumensk markløft, men i og med at hovedprioriteten min på beinøktene er fremside lår valgte jeg å ta bulgarsk utfall først, før rumensk markløft. I tillegg til at det er den øvelsen som krever mest av meg rent psykisk, og derfor vil jeg ha den tidlig i økta. Dette er ting man kan tilpasse når man blir bedre kjent med egen kropp, psyke og evne til å presse seg.

IMG_5331IMG_6607

På slutten kjørte jeg supersett med legextension og tåhev, et supersett som fungerer veldig bra. Jeg må uansett ha god pause mellom settene på legextension da jeg får veldig fort melkesyre. Da passer det fint å «koble av» litt med tåhev.

Så – over til et lunsjtips som passer perfekt for deg som liker det veldig enkelt!
Her har jeg to fiskeburgere med 80% fisk, to osteskiver og litt salat. En liten og lett lunsj som ikke krever noe annet enn to minutter i micro. Det har du vel tid til ? 😉 Vil du ha litt mer karbohydrat kan du enkelt legge burgerne oppå to brødskiver eller speltlomper. Det krever heller ikke noe ekstra tid.

IMG_6611

MORGENMARSIPAN OG DAGENS ØKT

IMG_6646

God fjerde søndag i advent!
Her startet dagen tidlig da jeg våknet av meg selv og fikk ikke sove igjen. En litt for tidlig søndagsmorgen måtte brukes fornuftig, så jeg leitet litt i skapene og fant frem noe mandelmel jeg ikke hadde fått brukt. Jeg var hos mamma i går og hun hadde laget hjemmelaget marsipan, så da ble jeg litt inspirert. Jeg er ikke noe glad i marsipan selv, men det er jo gøy å lage det likevel. Å gjøre den sukkerfri er jo virkelig ingen problem heller. Jeg lagde ferdig en liten klump med marsipan, så skal den ligge i kjøleskapet til ikveld. Vi får se hva det blir til. Kanskje marsipankuler med sjokoladetrekk? 🙂

Jeg brukte: 120 g mandelmel/malte mandler, 70 g sukrin gold, 2 eggevitter og noen dråper mandelessens. Knadde sammen til en lettformelig deig og satt i kjøleskapet.

IMG_6574
IMG_6605

I dag er jeg så ubrukelig støl at det er vondt å bevege seg uansett hva jeg gjør. Jeg trente bein ut av en annen verden i går, og det kjennes i dag for å si det mildt. Jeg tenkte å dele økten med dere på bloggen i morgen om noen har lyst til å prøve den ut. Dagens økt skal derfor ikke gå utover underkroppen på noen som helst måte. Dagens økt skal se slik ut;

Eksplosive pullups
Militærpress
Facepulls
Triceps extension
Sidehev
Knelende magecrunsh

Eksplosive pullups er noe nytt jeg har begynt med for å forhåpentligvis mestre muscle ups en dag. Jeg er jo relativt sterk i pullups og også i dips, så det er «mellomleddet» som mangler for å komme meg opp. Jeg er ikke eksplosiv nok for å få den farten jeg trenger. Det skal gjøres noe med 🙂 Hvordan går det forresten med #julieschallenge ? Har dere nådd målene for måneden allerede, eller er dere på vei? Fortsatt å tagge bildene deres på instagram så kan jeg få se hvor flinke dere er! 😀 Vinneren av treningsprogram trekkes 31 desember.

PS: Nå har x-life fått inn nye freshe klær fra Icaniwill. Sjekk det ut her. Tightsen min finner du her og toppen her. Perfekte fargeklatter i vintermørket!  God søndag !

IMG_6631

Innlegget inneholder sponsorlenker

SUKKERFRIE KOKOSMAKRONER

Nå er det tid for årets siste julekakeoppskrift fra meg!
Dette er min personlige favoritt. Jeg eeelsker kokos. Da jeg våknet opp i dag var det første jeg satte i gang med. Finne frem ingredienser og oppskriften. Apropos oppskriften – Linda Stuhaug har fått sin egen app! Den er jo genial hvis man ikke har nettbrett, så kan du bare ha mobilen liggende på kjøkkenbenken og ha oppskriften tilgjengelig hele tiden. Søk på Linda Stuhaug på google play, så finner du den der:)

IMG_6560-001
IMG_6552

Men vet dere hva jeg oppdaget da alt var funnet frem…? Jeg hadde ikke hurtigmikser, kun en halvsløv stavmikser. Jeg prøvde først å stivpiske eggehvittene med stavmikseren, men det gikk like tregt som en skoledag, så jeg måtte rett og slett finne frem vispen. Jeg sier det bare; all respekt til husmødrene før i tiden som måtte stivpiske for hånd! Jeg piska som en gal og ble helt løen i armen, haha. Dagens høyrearmstrening! Jeg fikk det jammen meg stivt til slutt, etter ca 20 min med desperat visping.

Som dere sikkert har skjønt til nå utifra oppskriftene mine så er jeg veldig distrè, så at jeg ikke kom på at jeg hadde hurtigmikser er ikke akkurat noen bombe…Tidligere har jeg jo manglet både kakeform, pepperkakeformer og den ene eller den andre ingrediensen. Det er liksom alltid noe. Vel, jeg skal ha for at jeg prøver hvertfall 🙂

IMG_6567 IMG_6571

For å få disse deilige kokosmakronene trenger du:
2 eggehvitter, 90 g sukrin gold, ca 10 dråper vaniljeessens, 120 g kokosmasse.

Stivpisk hvittene sammen med sukrinen. Tilsett dråpene og vend inn kokosmassen. Form til små boller med hendene og stek i ovnen på 175 grader i 8-12 min til de er litt gyldne. Avkjøl på rist og legg dem i en tett boks.

Disse smaker veldig likt originalen, om ikke bedre! Til og med katten min elsker dem. I fjor gomlet hun på en hel pose jeg skulle gi bort i julegave. Og katten min er kresen, så det er faktisk et godt tegn! Haha 🙂 Lykke til med baksten!

IMG_6573

JEG OFRER DE SYNLIGE MAGEMUSKLENE

God fredag !
Nå nærmer det seg jul med stormskritt og jeg har jobbet på spreng de siste ukene. Det er helt tydelig at ting er anderledes nå enn i fjor, da jeg er nærme rekordsalg på pt-timer. I fjor dabbet det kraftig av i desember i forhold til resten av året, men i år har det altså nådd nye høyder. Ikke helt det jeg hadde sett for meg eller forberedt meg på, men jeg klager ikke!

Nå har jeg i dag, mandag og tirsdag igjen før jeg tar juleferie. Jeg har enda en god del baking og godterilaging som ikke er blitt gjort, så jeg håper på at jeg får litt ro i kroppen før julaften til å få gjort det jeg skal. Jeg har ikke fått bakt kokosmakroner enda, og heller ikke pynta noe pepperkakehus. Begge deler er et must for meg før jul! I tillegg må jeg lage en ladning til med brente mandler, for den første ladningen er allerede spist opp. Julestemningen må på plass før den store dagen 🙂 Heldigvis er juleneglene hvertfall i boks! Nå begynner jeg å skjønne hva folk mener med julestria. Det er jo faktisk en del som skal bli gjort, hehe.

IMG_6533
IMG_6539

Jeg får mye spørsmål fra kunder om hva de bør spise, hva de bør unngå og hvordan de skal legge opp treningen i jula. Jeg har et felles svar til alle sammen. TA DET MED RO. Om du lager restriksjoner for deg selv så vil du føle deg presset, stresset og begrenset, og det er tre følelser som ikke har noe med julen å gjøre. Jeg syns du skal kose seg og slappe av! Som jeg har sagt før – hold på de gode vanene dine og tren som du pleier, men ikke la «burde/skulle/må» styre deg i den koseligste uken i året. Januar kommer virkelig fort nok og vi har masse tid på å finne sommerformen. Selv har jeg kost meg med både hjemmelaga pepperkaker, kakemenn, brente mandler i fleng og punsjboller allerede. Formen holder seg likevel tålig bra (litt pluss har det blitt, noe som er helt fullstendig akseptabelt) fordi jeg holder på de gode vanene mine utenom og trener som normalt. Så hva er vi redde for? Litt ekstra «julefluff» er det heller ikke noe galt med!

IMG_6511IMG_6523-001

Jeg er totalt innstilt på haugevis av kalkun, stuffing, surkål, riskrem, julefrokost med rundstykker og riskrem til nattmat (ja, vi er helt nuts). Jeg skal storkose meg sammen med verdens beste familie som betyr alt for meg – om det så koster meg de synlige magemusklene! Jeg vet at form er ferskvare, så alt som går tapt i julen går det helt fint å få tilbake. Med andre ord – det er ingen grunn til å stresse over noen ting. Det er ikke slik at det du eventuelt skulle legge på deg blir brent fast. TA DET MED RO! 🙂

Ønsker dere en nydelig fredag <3

POWERFROKOST

I dag vil jeg dele en av mine favorittretter med dere!
I vinterhalvåret er dette noe som stadig går igjen både som frokost, etter trening og som kveldsmat (og av og til latskapsmiddag, haha). På sommeren frister det mer med kesam og bær, mens på vinteren er det godt med noe som varmer litt. Da er denne grøten perfekt. Den byr på både proteiner, karbohydrater og fett.

Du trenger: Havregryn, 1 egg, cottage cheese, peanøttsmør, sukrin gold, kanel og kardemomme (valgfritt)

IMG_6376 IMG_6378

Kok opp havregrynene med vann eller melk, litt salt, sukrin gold, kanel og kardemomme. Når grøten er kokt rører du inn et egg og topper alt med cottage cheese og peanøttsmør til slutt. Om du rører alt sammen til en smørje smaker det ekstra godt spør du meg 😉 Om du har minimalt med tid enten på morgenen eller etter trening kan du lage denne grøten dagen før. Legg havregryna i vann/melk og tilsett resten i en bolle. Ta plastfolie over og la det stå i kjøleskap. Du trenger ikke koke den eller gjøre noe som helst. Den er klar til  å spises etter noen timer!

…Og kosen blir komplett med rykende varm kaffi og litt sukrin sjokolde til dessert 😉 Enjoy !

IMG_6386IMG_6392

FÅ HUE’ OPP AV SANDA

IMG_3885

Skal jeg fortelle deg i hvilke posisjon du…
1. Ikke kommer noen vei?
2. Ikke får gjort noe endringer?
3. Ikke ser løsninger?
4. Ikke ser ditt eget potensiale?
5. Kun ser deg selv og din egen dritt?

Det er når du står med hodet i sanda og…
1. Syns synd på deg selv
2. Depper over alt du ikke får til
3. Depper over alt du skulle og burde gjort
4. Angrer på alt som har skjedd før
5. Ser ned på deg selv fordi du er der du er

Desktop23

Du får rett og slett ikke gjort noen ting om du snakker nedlatende til deg selv, sutrer over alt du ikke får til og konstant forteller deg selv hvor dårlig/ dum/ lat/ demotivert/ viljesvak du er. Den eneste løsningen for deg som ønsker en endring er å gjøre en endring! Og som jeg skrev på mandag – start med ett rett valg! Du trenger ikke forandre verden på en dag. Start med en bra frokost eller den gåturen du planla i går. Start med å gjøre noe, så tar du det derfra. Få hue’ opp av dritten og styr blikket opp og frem! 

Selvmedlidenhet, sutring, klaging og depping er ikke oppskriften på noe annet enn sure miner og destruktivitet. Ta tak i ditt eget nakkeskinn! Og skal du si noe om eller til deg selv, sørg for at det er noe du vil skal være sant og noe som er positivt.

Du er en vinner, du må bare ta de rette valgene 😉

VIDEO; FLERE RUMPEØVELSER

Forrige uke delte jeg noen av favorittøvelsene mine for rumpeaktivering/pumping, så i dag tenkte jeg å dele noen flere favoritter. Disse egner seg til litt mer vektbelastning og er fine å supplere med sammen med knebøy, markløftvarianter og utfallvarianter for å bygge rumpe. En variasjon av repsantall og belastning er gull når målet er større rumpemuskulatur, husk det!

Ønsker du mer rumpetreningstips? Sjekk ut kategorien «bootymandag» i arkivet 😉

Sideliggende ettbeins beinpress

Pull through

Step up i dipsmaskin
Slipp helt opp og press helt ned. Her får du godt spenn på muskelen og stor bevegelsesbane.

Kickback i kabel
Vri foten litt mer ut mot siden for å isolere rumpa enda mer.

Lykke til og god tirsdag !

VIL DU STARTE ET NYTT OG BEDRE LIV?

IMG_6461

Er det bare meg som enkelte mandager våkner opp og tenker «nå skal jeg starte et nytt og bedre liv» ?

Jeg tror vi alle har vært der, og mandager er jo alltid den beste dagen å begynne tenker vi. Men hva skal til for å gjøre endring? Èn handling av gangen. Du kan ikke endre alt på en gang og du kan heller ikke endre det du allerede har gjort, men du kan starte med ett smart valg.

Har du lyst til å få mer ut av dagen? Få trent før jobb? Få orden på kostholdet? Gjøre unna ærend som du har hatt på to-do lista lenge? Start med å stå opp når klokka ringer. Dropp slumringa og kom deg opp. Unngå å tenke at denne dagen skal bli perfekt. Hold deg til her og nå, så er det lettere å være våken nok til å velge rett.

Jeg begynte i går kveld. Pakket ferdig veska til jobb, la klart alt jeg skulle ha av skift, gjorde klar matbokser og planla mandagsøkta. Når klokka ringte i dag morges verket kroppen etter å slumre, men nei. Jeg startet med det første smarte valget, og nå er standarden satt. Jeg var til og med så ivrig at jeg kom en time for tidlig på jobb. Det var dog litt unødvendig og ikke helt planlagt, men jeg er hvertfall i gang og er veldig klar for at dette skal bli en bra dag.

Er du klar for å starte et nytt og bedre liv? Begynn nå. Et bedre liv starter med ètt smart valg.

IMG_6471IMG_6466

Jeg tar med noen julegavetips til dere i samme slengen. Du som ikke orker tanken på overbefolkede kjøpesentere og tråling av butikker – benytt deg av nettshopping! Vesten fra 2xu er en sikker vinner, men her har du litt for en hver smak 😉 Det er også stortilbud på treningsstrikk nå. Geniale til bruk i oppvarming og som assistanse i chins/pullups, dips og rumpetrening! Husk at julegavene bør bestilles før 15 desember for at de helt sikkert skal nå frem i tide 😉

Vest fra 2xu // knall godt proteinpulver // Topp // Tights // Genser fra Craft
Desktop22

God mandag !

 

 

SUKKERFRIE MYKE PEPPERKAKER

Innlegget inneholder sponsorlinker

IMG_6437

God søndag !
Har dere det bra?

I dag skal jeg dele min tredje sukkerfrie julekakeoppskrift. Denne gangen er det på pepperkaker. Jeg liker pepperkakene sprø på utsiden og myke inni. Om du vil ha dem tynne og sprø kan du bare kjevle dem tynnere. Her er oppskriften;

200 g hevetemel
30 g fibersirup
60 g ekte smør
50 sukrin gold
50 g sukrinmelis
1/2 ts bakepulver
2.5 ts kanel
2,5 ts kardemomme
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 egg

IMG_6396 IMG_6436

Smelt smør, sirup og sukrin i en bolle. La det avkjøles litt før du tilsetter det tørre og egget.Tilsett mel litt og litt mens du rører. Du kan la deigen stå i kjøleskap over natta eller lage pepperkakene med en gang. Trykk dem ut (jeg har endelig fått meg former!! haha), legg på bakepapir og stek i 7-10 min på 180 grader. Jeg tok dem ut etter ca 8 min og fikk dem myke i midten, slik jeg liker det 🙂

La dem avkjøles på rist før du legger dem i en boks.
Alle jeg har servert dem til til nå har sagt at de smaker like godt, om ikke bedre enn vanlige! Så – denne oppskriften er verdt et forsøk. Lykke til !

Og husk; Lag gjerne pepperkaker med sukker om du vil! Føl deg fri til å gjøre akkurat som du selv ønsker 😉

SOFAGRISMODUS OG SUKKERFRIE BRENTE MANDLER

IMG_6401

Hoh, enda en arbeidsuke har flydd forbi!
Det har vært en litt tung uke for å være helt ærlig. Jeg har vært kald og varm om hverandre med tunge hjertebank og hatt et ekstremt behov for søvn. Jeg er normalt sett et duracellkanin som kan leve effektivt på luft og kjærlighet, men den siste tiden har lufta gått helt ut av meg. Kan mørketiden virkelig ha mye å si? Vel, jeg knasker klementiner og drikker c-vitaminer så får vi håpe at dette ikke vedvarer. Jeg liker best mitt gode, gamle jeg. Det passer dårlig å være slapp sofagris i min hverdag!

Julemoduset er hvertfall slått inn for fult. Jeg har bakt både pepperkaker og laget brente mandler denne uka! Sistnevnte får dere oppskrift på her. De er så gode at jeg bare ha dem med i hvert måltid. Når jeg har laget dem med kokosfett er de i tillegg en god kilde til sunt fett, i tillegg til fettet som allerede er i mandlene.

IMG_6424
IMG_6405

Du trenger: 1 pose mandler, 2 ss kokosolje, 2 ss sukrin gold, valgfri mengde kardemomme og kanel.

Slik gjør du: Spre mandlene ut på et bakepapir og forvarm dem på 180 grader i ca 5 min til de har blitt små-gyldne. Smelt kokosolje i en bolle sammen med sukrin gold og litt kanel og kardemomme. Hell mandlene oppi blandinga, rør godt og spre dem ut på bakepapiret igjen. Stek dem i 6-8 min, men følg med underveis så de ikke blir svidd. Jeg hadde mine inne i 8 min. Avkjøl på brettet eller på rist og hell dem over i en boks/krukke når de er avkjølt.

To ekstra tips: 1. Om du tar d-vitamintilskudd, ta det sammen med en neve mandler! D-vitamin er fettløselig og må tas sammen med en fettkilde. 2. Kokosolja kan også brukes på slitte hårtupper! Smelt litt olje og press inn i håret. Det kan fint være i til neste hårvask.

Og en siste ting; Om du ikke vil bruke sukrin gold, bruk vanlig sukker! Her trenger du ikke føle deg presset til noen ting 😉 Det er dog like godt med sukrin gold som med vanlig sukker i denne oppskriften, spør du meg…

IMG_6417

Innlegget inneholder sponsorlenker

JULEPRESS ?

Jeg skrev et eget innlegg om jul, mat og trening og mine tanker rundt det. Kort fortalt så er jeg for å beholde de gode vanene en har ellers på året og jeg ser ingen grunn til å gå over stokk og stein med mat og godteri «bare fordi det er jul». Mange kjører utfordringer type sukkerfri desember, trening hver dag i desember og lignende, og det syns jeg personlig er helt ok. Mange reagerer dog på at det fører til økt press og hysteri i en tid som egentlig skal være koselig og avslappende.

Hva med den gyldne middelvei…?
Det er digg å kunne spise det man har lyst på. Det er også digg å føle seg vel. Må det være enten eller?

IMG_6348

Som jeg skrev i innlegget mitt – det er ikke nødvendig å proppe seg så stappa på julemat og godteri at man får fysisk vondt. Det er heller ikke nødvendig å ta fullstendig treningsfri i to uker. Om du har lyst til å trene, tren! Har du lyst på kakemann, spis kakemann! Det betyr ikke at du må trene hver dag eller at du må trykke i deg ti kakemenn.

Du må ikke være enten fitnessfreak eller julegris!

Jeg blir nesten redd for å poste noe treningsrelatert eller sukkerfri julebakst her på bloggen i jula, i fare for at noen tar det som press. Vet du hva, du må gjøre akkurat det du føler for, så gjør jeg det jeg føler for. Akkurat som vi gjør ellers!

IMG_6370
Balanse i skuffen – punsjboller og BCAA…

Akkurat som alle de andre månedene i året så har jeg treningsmål jeg jobber mot. Jeg spiser ikke godteri daglig og jeg passer på mengdene jeg spiser. Det er slik jeg er vant med å leve og jeg føler meg ikke begrenset av det. I jula blir det mer sukker og mer mat enn vanlig og det er helt ok. Basisen i livsstilen min holder jeg likevel, for det er slik jeg trives med å ha det. Det går an å kose seg i jula uten at det går over stokk og stein verken den ene eller den andre veien 😉

Også en ting til folkens… Er det virkelig nødvendig å la seg presse? Går det ikke an å lese ting uten å føle at man må gjøre det samme eller burde gjort ditt og datt? Vi er forskjellige og har forskjellige ønsker og behov. Fokuser heller på deg selv istedet for å tolke alt som press. Dagens råd fra meg. God torsdag!

VIDEO; RUMPEFAVORITTER DEL 1

Jeg har samlet noen videoer til dere av rumpeøvelser som kan brukes til oppvarming, som en del av en aktiveringssekvens eller som avslutning på økta. Håper det kan være til glede og inspirasjon! Husk; ikke alle øvelser passer for alle. Prøv deg frem!;)

Knelende hip thrust med strikk

Kamskjell:

Monsterwalk:

Ettbeins hip thrust med stretching:

Hofteabduksjon og reverse hypers med strikk:

Kamskjell i supersett med ettbeins hip thrust:

God onsdag !

DET FINNES IKKE NEI-MAT !

Visste du at det ikke finnes èn enkelt matvare som i seg selv kan gjøre deg tykk?

Jeg er drittlei av artikler og blogginnlegg om «nei-mat»,  «mat du bør holde deg unna», og «det og det er ikke så sunt som du tror» også videre. Å skremme folk til å holde seg unna enkelte matvarer for å unngå  å gå opp i vekt blir rett og slett for dumt. Hva er det som ofte skjer når vi blir nektet å spise noe? Vi får mer lyst på det. Til slutt tar lysten overhånd og vi går på en smell. Da hjelper det ikke å vite hva som er sunt og ikke. Da trenger vi å vite hva som er måtehold.

Det som avgjørende for om du går opp eller ned i vekt er ikke HVA du spiser, det er HVOR MYE du spiser.

IMG_1252

Den eneste grunnen til at jeg mener vi kan kalle noe som helst for «nei-mat» er følgende;
– det metter lite
– det gir lite næring
– det trigger til overspising

Et eksempel på en matvare som innfrir disse tre kravene er sjokolade. Hva skjer når du spiser sjokolade? 1. Du blir ikke mett med det første. 2. Du får i deg minimalt med næring i forhold til mengden kalorier. 3. Du får lyst til å spise mer. Hva skjer når du istedet velger å spise en kyllingfilet med grønnsaker og potet? 1. Du blir mett fortere for mindre kalorier. 2. Du får i deg masse næring. 3. Du får mest sannsynlig ikke lyst til å spise mer når du har blitt mett.

Eksemplet over er den eneste grunnen til at jeg anbefaler næringsrik mat fremfor godteri og junk. Ikke fordi du blir tykkere av det ene eller det andre, men på grunn av det som skjer når vi spiser de forskjellige tingene. Det er vanskeligere å holde seg til en viss kalorimengde dersom du spiser godteri. Budsjettet sprenges fortere uten at du blir mer mett. Spiser du næringsrik mat blir det mye lettere å spise riktig mengde kalorier.

IMG_6221

Konseptet nei-mat er jeg altså fullstendig i mot.
Det vi må lære oss er hva som er riktig mengde og hvor mye mat vi faktisk trenger for å oppnå det vi ønsker. Enten om det er vektnedgang, vektoppgang eller vedlikehold. Du kan fint gå ned i vekt og samtidig spise sjokolade hver dag. Da er det dog ikke snakk flere 200 grams plater, da snakker jeg om noen ruter, alt etter hvor mange kalorier du skal ha totalt. Du kan fint spise en burger på en fastfoodsjappe og samtidig gå ned i vekt, så lenge du tilpasser inntaket ditt ellers den dagen med hensyn til det. MENGDE folkens, det er det handler om!

Det finnes ikke nei-mat, men det finnes mat som gjør det vanskelig å spise rett mengde. Velger du fornuftige matvarer er det også mye lettere å spise rett mengde!

IMG_6081

FØR DU KLAGER

IMG_2825-001 (1)
Shorts // Inov-8 sko (adlinks)

Før du klager over fremgang som uteblir
– Har du kontroll over hva og hvor mye du spiser?
– Har du spist det du tenkte du skulle?
– Om du har gjort det, har du endret noe i kostholdet?
– Har du holdt deg i aktivitet?
– Har du hatt kontrollerte frimåltid, eller har du spist fritt?
– Har du gitt alt?

Før du klager over at dietten din ikke fungerer
– Har du faktisk fulgt den slavisk?
– Har du fulgt den over tid?
– Har du veid all maten?
– Har du switchet mellom tre forsjellige dietter uten å bestemme deg for hva du skal følge?
– Hvis du har byttet ut noe, har du sjekket at det har samme innhold?
– Har du trent  i samsvar med kaloriintaket?

Før du klager over treningsresultater som uteblir
– Har du virkelig pressa deg selv på trening eller har du gitt deg litt før?
– Har du testet grensene dine så du vet hvor mye du faktisk klarer?
– Har du fulgt et program og hatt struktur i treninga?
– Har du spist fornuftig?
– Har du fått tilstrekkelig med hvile eller alt for mye?

Desktop21

Poenget med disse spørsmålene er å gjøre deg bevisst på hva som egentlig har skjedd når ting ikke går som du vil. Små unnasluntringer kan gjøre stor forskjell, og mange av dem påvirker faktisk helheten. Får du ikke den fremgangen du ønsker er det ofte bare litt «opprenskning» som skal til. Ikke bare i treningen og/eller kostholdet, men også i mentaliteten din og innstillinga til det du skal utføre. Om du virkelig vil noe så vinner du ikke noe på å lage unskyldninger for deg selv eller se på deg selv som et offer for verden som ikke «gir» deg fremgang. DU er ansvarlig for jobben du legger inn. Gjør du alt du kan og likevel ikke får resultater så må enten kostholdet, treningen eller hviletiden justeres, så enkelt er det faktisk.

God mandag ! 😉

1449235545

SUKKERFRIE, MYKE KAKEMENN

Innlegget inneholder sponsorlenker

IMG_6340

God søndag !
Denne helgen har jeg bakt årets første julekaker. Først var det pepperkaker med kjøpt deig i går, og i dag bakte jeg årets første sukkerfrie kakemenn på eget kjøkken. Jeg følte meg skikkelig husmor når det første jeg gjorde når jeg hadde stått opp var å ta på meg forkle! Hehe. Disse er supergode og myke. Her kommer oppskriften jeg bruker:

♥ 60 g ekte smør
♥ 2 dl skummet melk
♥ 1 ts hornsalt
♥ 150 g sukrin+ og sukrin gold, ca halvparten av hver
(det går fint med bare sukrin gold, men smaken blir bedre med en blanding)
♥ ca. 400 g hvetemel

IMG_6325
IMG_6343

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør, la det avkjøle seg litt. Bland så alt det våte og hell inn litt og litt mel og resten av det tørre mens du rører. La gjerne deigen stå ett døgn i kjøleskap. Kjevle dem ut til den er ca en halv cm tykk og trykk ut figurer. Jeg lagde «freestyle» hjerter da jeg ikke hadde former, hehe. Jeg har forøvrig ikke lært fra i fjor. Da hadde jeg heller ikke former! 😛 Jeg steker mine i ca 8 min, men det er lurt å følge med underveis så de ikke blir svidd. Denne oppskriften gir ca to brett.

Nå er julestemingen på topp i leiligheten. Julemusikk, julestjerne i vinduet, lukten av luktelys med kanellukt og nystekte kakemenn <3 I løpet av den kommende uken kommer det nok flere oppskrifter på mine sukkerfrie julekaker 🙂

IMG_6365 IMG_6352

Jeg tenkte å servere dere julegavetips ukentlig nå fremover. Dagens tips er tre favoritter hos meg:
Genser her i flere farger  // Hansker her i flere farger // Drareimer her.
Litt for en hver smak og absolutt noe som kommer til å bli brukt ! 😀

God søndag ! 😀

Desktop20

UPDATE; REVERSIDETT OG VEIEN VIDERE

IMG_6304

Nå er det en god stund siden jeg har oppdatert dere på reversdietten min. Har du ikke fått det med deg så kan du lese mer om det her. Prosjektet går ut på å gradvis øke matinntaket mitt etter en lang periode på diett. I slutten av september begynte jeg å spise mer.

Nå har det gått elleve uker siden jeg begynte, og jeg har økt inntaket nesten ukentlig med unntak av tre uker hvor jeg har holdt inntaket stabilt. Hele veien har jeg kjent på økt energi, mye mer stabilt humør, mer lyst til å gjøre ting og trene, mer trykk i kroppen og generelt mye mer livsglede. Som jeg har nevnt tidligere også – det finnes ikke tvil om at denne endringen som jeg har gjort blir tatt i mot med åpne armer av kroppen min!

IMG_6321
Tights fra Better Bodies (adlinks)

Nå har jeg kommet så langt at jeg bare har to hundre kalorier igjen før målet er nådd. Det passer fint siden det nå snart er jul og det automatisk vil bli mer mat. Jeg er så glad for at jeg har bygget opp forbrenningen min i såpass god tid før jul. Da vil det også mest sannsynlig bli lettere for å kroppen å takle den økte matmengden i juletiden. Jeg er nemlig veldig god på å spise julemat og det er noe jeg virkelig ikke sparer på.

…Og formen rent estetisk?
Den har holdt seg så utrolig mye bedre enn forventet!
Frem til ca to uker siden har jeg vært stabil. De to siste ukene har aktivitetsnivået mitt vært litt lavere enn det pleier og da merker jeg fort at ting skjer med formen. Det er ikke unaturlig i det hele tatt, og jeg syns det er helt ok. Jeg hadde innstilt meg på mange kilo vektoppgang da jeg startet dette prosjektet, så det at jeg har gått opp litt nå den siste tiden, det er faktisk helt ok. Generelt sett merker jeg at kroppen er mindre stresset når jeg spiser såpass mye som jeg gjør nå, og da holder jeg også mindre vann.

IMG_6324

Jeg er stolt av meg selv for at jeg bestemte meg for å starte på dette prosjektet og at jeg nå snart har fullført, helt uten å nøle. Følelsen av å spille på lag med sin egen kropp og gjøre noe veldig positivt for egen helse – det føles fantastisk!

…Så hva skjer fremover nå?
Det nye forhøynede matinntaket skal jeg bruke til min fordel, og gjennom vinteren skal jeg fokusere på styrke og oppbygging. Ingen cardio utenom rolige gåturer, hovedfokus på styrketrening og prestasjon. Jeg skal legge et knall godt grunnlag slik at kroppen er godt rustet med høy forbrenning dersom jeg bestemmer meg for å gå for en ny diett nærmere sommeren. Om jeg i det hele tatt gidder eller har behov for det når den tid kommer, det får vi se på 🙂