SØNDAGSØKTA MED SIRKELTRENING

IMG_7325

God søndag !
Enda en uke er straks tilbakelagt og det betyr at det er tid for søndagsøkta. I dag fikk jeg lyst til å få opp pulsen litt så jeg bestemte meg for å sette opp en liten sirkeltrening som avslutning. Nå som jeg har lagt månedens mål litt på hylla har jeg mer frihet til å trene litt alternativt istedet for å trene veldig spesifikt og målrettet. Det er en fordel når lysten byr seg!

Hovedøkta skal se slik ut;
Pullups + vekt – 5 sett, 5 reps
Hip thrust – 5 sett, 10-12 reps
Militærpress – 5 sett, 4-6 reps
Skapular sidehev – 3 sett, 10-12 reps
Knestående kickback i kabel – myoreps

Sirkelen skal se slik ut; 
RKC-planke + vekt, 15 sek
Beinhev på skråebenk, 12-15 reps
Wallballs 20 reps
Maxfart roing, 30 sek

IMG_7324

Denne skal jeg kjøre fire runder med. På de to siste rundene bytter jeg ut wallballs med burpees. Test den ut da vel ! Du gjør det lettere eller tyngre enkelt ved å justere vektbelastningen eller repetisjonsantallet på øvelsene. Den siste tiden har jeg vært skikkelig nøye på å virkelig bruke magemusklene når jeg trener magen, og det gjør virkelig en uhyre stor forskjell. Gjør man det rett og kontrollert så blir det utrolig mye tyngre. Kjenn at magen virkelig jobber og at du ikke jukser! 😉

Dette lilla antrekket (det er mer lilla enn det ser ut), genseren og tightsen er på salg nå i ryddesalget til x-life. Deilig og behagelig stoff og en av mine favoritt tightser som jeg går meg igjen og igjen. Sjekk ut hele salget her. Salget varer kun ut dagen!

IMG_7344 IMG_7331

TIL ALLE MINE PASTAELSKERE

IMG_7099

Er det flere enn meg som elsker pasta?
Jeg kunne faktisk levd på pasta alene hadde det ikke vært for at jeg er opptatt av å få i meg tilstrekkelig med protein. Jeg ELSKER pasta i alle former! Da jeg så reklamen for grønnsakspasta på tv ble jeg selvsagt fristet til å prøve. Det finnes flere typer, men jeg kjøpte altså denne som inneholder blomkål.

Fordi denne pastaen inneholder grønnsaker er det mindre karbohydrater enn i vanlig pasta. Likevel er det fortsatt mel som er en av hovedingrediensene. For meg som ikke reagerer på gluten gjør det ingenting, men det er greit å merke seg for dem som er allergiske eller intolerante.

IMG_7096

Man skulle jo tro at denne var spesiallaget for meg…
For det første kan jeg spise mer av denne og få samme mengde karb enn jeg kan med vanlig pasta. Det er alltid positivt når jeg kan spise mer! For det andre skal den bare koke i ett minutt. Hvor perfekt kan det egentlig bli ?

Jeg hadde pastaen sammen med kyllingfilet og en solid spiseskje pesto og litt fersk basilikum. Kombinasjonen ble rett og slett utrolig god! Konsistensen på pastaen var myk og veldig god. Smaken var upåklagelig. Jeg er rett og slett småforelsket i den nye grønnsakspastaen. Anbefaler alle pastaelskere å prøve den ut!

IMG_7106

 

 

HVOR MYE SKAL JEG PRESSE MEG?

Dette spørsmålet er så utrolig viktig å spørre seg selv og det er også et spørsmål som har dukket opp i mailboksen min hundrevis av ganger de siste årene. Progresjon på trening er viktig for å oppnå resultater og fremgang. Men hvor mye skal vi egentlig presse oss? De fleste vet så kan det bli for mye, og det kan også bli for lite.

Jeg har en pekefingerregel – alltid ha 1 repetisjon til overs!
Unntakstilfeller – ved makstesting og når målet er å kjøre seg helt ut, noe det sjeldent bør være.

IMG_3486-001

I praksis krever dette at du er mindfull når du trener. Kjenn etter på hvordan det føles. For min del har jeg måttet prøve og feile litt for å finne ut av eksakt hvordan det føles å ha èn og kun èn rep til overs. Jeg har en tendens til å kjøre meg ut hver eneste gang fordi egoet mitt er litt i største laget.

Hvis jeg skal trene militærpress og kjenner at ok, denne repetisjonen var tung. Jeg klarer nok ikke to til. Da stopper jeg der. Tidligere ville jeg tatt en til for å være sikker, men erfaringsmessig så lønner det seg faktisk ikke. Det er heller ikke nødvendig å stoppe dersom du kjenner at det går bra og at du har mer  enn èn å gå på. Det skal tross alt være tungt å trene.

IMG_3473

Holder du igjen med èn repetisjon fra failure vil du ha mer å gå på neste treningsøkt! Holder du igjen med mer enn det vil du mest sannsynlig ikke få noe progresjon.

Lær kroppen din å kjenne. Prøv deg frem, feile litt og finn ut hvordan det kjennes ut! Det er dette jeg elsker med treningen. Å virkelig bli kjent med sin egen kropp og grenser.

THROWBACK – 6 ÅR MED BLOGG

Jeg fant tilfeldigvis frem den gamle dataen min her om dagen, og der skjulte det seg jammen meg mange gamle skatter. Jeg har blogget så godt som daglig uten opphold siden 2009, og da sier det seg selv at det hoper seg opp en del bilder. Jeg ser tilbake både med et smil og litt skam, men sånn er det vel for oss alle…? 🙂

Desktop29

 

Gjennom alle år har jeg vært ganske personlig på bloggen, både på godt og vondt. Enkelte ting kunne jeg virkelig spart meg for, men det er jo sånn man tenker når man blir eldre. Alt fra utrolig merkelige positurer, kyssing av proteinbøtter, gjespeselfies og kleine mobilbilder med vanvittig dårlig oppløsning har det altså blitt opp igjennom årene.

Desktop27

…For ikke å snakke om alle de utrolig ekle matbildene jeg har postet! Jeg gremmes. Enkelte oppskrifter burde aldri sett dagens lys. Ikke fordi de ikke smakte godt, men fordi det så ut som det var hentet direkte fra doskåla på et festlig julebord. Bloggfotografering er virkelig ikke min sterkeste side, spesielt ikke når objektet er maten min.

Desktop28

I blant slo jeg til med noe som kunne ligne noe, men da kan du vedde på at sammensetningen av mat var så sær at antakelig ingen ble fristet til å prøve det uansett. Sånn som for eksempel lomper, grønnsaker, sei og rosenkål. Rosenkål var forøvrig en gjenganger på bloggen alle de stedene ingen andre ville satt det inn.

tbt2

Jeg har foreviget mange gode opplevelser også, noe som er veldig gøy å se tilbake på. Det er noe av det gøyeste med blogg. Man foreviger mye av det som skjer. Samtidig kan jeg lett se tilbake på arkivet når jeg virkelig har hatt det bra og når ting ikke har vært like supert. Slik stråler som regel gjennom, uansett hva man skriver.

271854-8-1333828170352

Ung og lovende med ståltroa på meg selv. Jeg skulle bli best!… Vel, jeg har fortsatt troen på meg selv, men behovet for å bli best er ikke det samme som det var i 2011… 😉

tbt8

Dere som har fulgt meg siden starten, jeg håper dere har luket ut tullballet og snappet opp det fornuftige jeg har delt oppigjennom årene. Ønsket mitt med bloggen har alltid vært å formidle noe positivt og å spre glede, ikke bare rundt kosthold og trening, men generelt. Heldigvis blir man eldre, mer moden og mer jordnær med tiden. Håper jeg kan bidra med positivitet og sunn fornuft gjennom bloggen i fremtiden <3

Desktop30

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM RUMPETRENING

Jeg får mye av de samme spørsmålene tilsendt på mail og velger derfor å ta dem i plenum med tillatelse fra personen som spør. Lurer du på noe, send meg gjerne en mail! Din.pt@live.no. Dagens spørsmål handler om rumpetrening og progresjon.

IMG_3534
1. Anbefaler du dype knebøy med lettere vekter, eller knebøy med tyngre vekter der man ikke går mer enn 90grader ned? Jeg trener også good mornings, hip trust, bulgarsk utfall og vanlige utfall.

Svar: For å aktivere rumpa i knebøy må du under 90 grader, men om jeg anbefaler deg å gjøre det eller ikke kan jeg ikke si før jeg har sett teknikken din. Dersom du sliter med å utføre en godt utført knebøy når du går dypt er det bedre å benytte seg av andre øvelser for å bygge rumpe. Optimalt sett for en person som utfører en god dyp knebøy vil jeg anbefale en variasjon av tunge vekter og lavrepstrening (3-5) og lettere vekter med moderat repsantall (6-8).  Du nevner andre veldig gode øvelser her, så om du ikke har en stødig knebøyteknikk ville jeg enten jobbet med teknikken, eller holdt meg til øvelsene du nevner.

IMG_3535
2. Jeg vet at man må spise mye for å bygge muskler. Jeg har gått ned 6 kilo med fett og vil ikke spise mer enn jeg må for at jeg ikke legger på meg igjen. Har du noen tips til hvordan rumpen min kan vokse? Har en ganske liten rumpe.

Svar: For at rumpemuskulaturen skal vokse trenger den nok stimuli i form av trening. Trener du tungt og dedikert med et godt tilpasset program er det fult mulig å bygge rumpa større uten å legge på seg fett. Du kan bygge rumpa større også ved å ligge på vedlikeholdsmengde med kalorier. Det aller viktigste er å sørge for at du har progresjon på trening og stadig løfter tyngre.
Lykke til ! 🙂

LAVKALORI SNACK

IMG_6906
Søtsug…
Finnes det noe mer intenst? For meg, i perioder, nei !

Mitt første bud for å takle søtsug er å ikke ha noe søtt i hus. Enkelt og greit. Selvdisiplin og viljestyre går fort under når søtsuget slår inn. Dette gjelder kanskje litt ekstra for oss jenter en gang å måneden. Dere damer skjønner hva slags krefter jeg snakker om. Tidligere har jeg tydd til BCAA-gelè (oppskrift her), noe som har funket veldig fint. Men så hender det at jeg ikke har tid til å vente fire timer til geleeen har stivnet. Jeg må ha noe med en gang! I går fant jeg en fantastisk løsning.

I kjøleskapet hadde jeg mandelpotetlefser. De ligner på speltlomper bare at de er mye større. Jeg smørte på litt kesam, litt kalorifritt peanøttsmør fra Walden farms, sukrin gold og kanel til slutt. Sammenrullet smaket dette helt fantastisk. Nesten som lefse. Og vips! Der var søtsuget slukket 🙂

IMG_7297 IMG_7291 IMG_7294

Andre varianter som kan funke vel så bra er samme bare med cottage cheese, eller med ekte peanøttsmør. Walden farms har også flere kalorifattige produkter, dog med litt ymse smak. Det meste jeg har smakt funker likevel godt for å dempe søtsug. Karamellsausen fra walden farms syns jeg faktisk er god, spesielt på lomper.

Å gi etter for søtsug trenger absolutt ikke ende opp i en kalorifest! Velg smart, så kan du fint gi etter for søtsuget i blant 😉

UKENS MATPLAN

IMG_7267-001Mandagsfrokosten; kesam, bringebær, kokosmelk og mandler

Da var det mandag igjen og ny uke!
Deilig følelse. Denne uken har jeg bestemt meg for å ha mye mer orden på ting enn jeg hadde forrige uke. Det går ikke an å komme haltende etter hver eneste ting man skulle gjort og prestere halvveis på alt. Bedre planlegging er tingen. Jeg har laget en to-do liste for uken og også planlagt alt av lunsjer som skal lages å tas med på jobb. Ikke bare èn dag frem i tid men for hele uken. Da vet jeg nøyaktig når jeg skal få gjort ting og når jeg skal lage klar mat.  Jeg har også satt av tid til studie og da skal 100% av konsentrasjonen min gå til det.

IMG_7265

Middagsplan er selvsagt også fikset! Den ser slik ut:
Mandag – Sei og hjemmelaget potetstappe
Tirsdag – Karbonadedeig, pasta og tomatsaus
Onsdag – Sei og søtpotetchips
Torsdag – Speltlompelasagne
Fredag – Baconsurret sei og stekt potet

Lunsjene på jobb består mest av egg, makrell i tomat, cottage cheese med kokosmelk, mandler og bær og den enkle løsningen med proteinpulver, havregryn og mandler. Mat som er smekket sammen på null komma niks. Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg får tid til å lage så mye mat og forberede lunsjer. Jeg kan fortelle deg det at jeg bruker kanskje femten minutter på kjøkkenet hver dag, og det er det, uten å underdrive. Alt jeg lager lager nesten seg selv. Det har mye med valg av tilberedning å gjøre!

Om jeg skal ha for eksempel sei og potet så setter jeg seien på steking på lav varme eller til trekk og potetene på kok mens jeg går i dusjen eller gjør noe annet. Når jeg kommer ut er det så og si ferdig. Lunsjboksene krever ikke mer enn kanskje 6 minutter til koking/steking av egg og den tiden det tar å ta det oppi boksene. Tidkrevende? Absolutt ikke.

IMG_7248 IMG_7244

Til slutt et ekstra tips til deg som er mye på farta og har behov for søtning enten om det er i kaffien, i kesamen, på havregrøten eller andre ting. Disse små porsjonsposene er geniale å ha i veska. Da har du alltid søtning til maten om det trengs! I en boks får du 40 porsjonsposer.

God mandag ! 😉

Innlegget inneholder sponset link

MÅLENE MINE SETTES LITT PÅ VENT

IMG_7240

Jeg trodde ikke jeg skulle komme dit at jeg faktisk skrev dette, men nå kjenner jeg at det er riktig. Målene jeg har satt meg for måneden trigger meg ikke lenger. Jeg føler meg svak og pinglete om dagen og troen på at jeg skal få det i havn er minimal. Akkurat nå blir jeg mer nedstemt enn gira av å tenke på det jeg vil oppnå, og hva er egentlig vitsen da?

13 chins med 10 kg er kult det og jeg vet jeg skulle klart det om jeg hadde stått på. Problemet er at jeg har ikke lyst til å stå på akkurat nå.

Det jeg har mest lyst til er å trene og kose meg uten noe spesielt mål. Samtidig er jeg opptatt av progresjon og fremgang. Akkurat nå tror jeg likevel det rette er å lytte til magefølelsen og rett og slett legge månedens mål litt på hylla. Jeg kan komme sterkere tilbake i februar. Jeg har jo strengt tatt ikke dårlig tid.

IMG_7241Ny tights fra Better Bodies // Myk og deilig genser fra Craft (adlinks)

Jeg har alltid lovet meg selv å ikke gå på kompromiss med meg selv, verken når det kommer til trening eller sunn livsstil. Jeg vil ha et liv jeg trives med og en hverdag som gjør meg glad og tilfreds. Akkurat nå føles det ikke riktig å ha helt klare treningsmål og da bestemmer jeg meg for å la det ligge.

Jeg er ikke typen som er komfortabel med å gi opp, så det gjør jeg absolutt ikke. Jeg setter bare alt litt på vent og gir meg selv tid til å følge lysten og dagsformen på trening resten av måneden. Det er virkelig noe med sitatet «Hold on to what grows you, inspires you, encourages you, or blesses you. Let the rest go»… 

X-life kjører fult ryddesalg med opp til 75% rabatt på klær, kosttilskudd og treningsutstyr. Verdt en titt! Klikk på bildet under og kom direkte til salget. God søndag ! 🙂

1453374399

Innlegget inneholder reklamelenker

UPDATE OG LØRDAGSØKTA

IMG_3562

God lørdag !
Har dere det bra? Jeg har slengt beina på bordet og endelig tatt helg etter en ekstremt hektisk uke. Ikke bare har det vært mye jobb, kulda har i tillegg bydd på bilproblemer fra ende til annen. Utrolig lite praktisk når man har lite ekstra tid til å drive med startkabler, verksted og det ene med det andre. Jeg skal jaggu lære meg å sette mer pris på det hver gang bilen faktisk starter!

I går startet jeg med det nettbaserte PT-kurset til Børge Fagerli og Menno Henselmans som jeg skrev om her. Første tema var «hvordan tyde forskning». Veldig nyttig for meg som ikke bare må lese ting fire ganger for å få det med meg, men i tillegg fort overveldes av lange innviklede tekster. Forskning er ikke akkurat lettlest stoff. Med gode tips og innføring i tolkning så vil det absolutt bli lettere å følge med fremover. Jeg har mange spennende temaer i vente, så nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen!

IMG_3557

Nå er det straks tid for dagens treningsøkt. Å trene i helga er så deilig. Da har jeg hodet på plass og all verdens med tid. Fantastisk! Dagens økt skal se slik ut:

 • Sumo markløft
 • Donkey kicks i smith
 • Chins
 • Skulderpress
 • Enarms sidehev i kabel
  Supersett;
 • A) RKC-planke
 • B) V-ups m. kettlebellEn tung økt men med øvelser jeg virkelig elsker. Da er det bare å kjøre på! Jeg hadde tidenes karbload i går med masse tacograteng med pasta (oppskrift kommer, den er faaantastisk) så jeg satser på tidenes trykk i dag ! Hva står på din treningsplan for dagen? 

VIKTIGHETEN AV Å TRIVES

IMG_7037

Oppi alt «maset» om hva som er optimalt, hva du bør og ikke bør spise, alt du bør la være med og som bare må gjøres for å nå målene dine… Har du husket at du skal ha det bra?

For kundene mine setter jeg alltid opp det jeg mener er mest optimalt for demmes fremgang og resultater. Av og til er det et opplegg de trives kjempe godt med med en gang. Andre ganger tar det litt tid før de vender seg til det nye opplegget. Også hender det også at kunden ikke har det bra med opplegget og mistrives selv om det kanskje er optimalt for kundens målsetning.

Hva gjør jeg da? Presser kunden til å gjennomføre likevel?

IMG_7040Topp // Tights (adlinks)

Jeg oppfordrer alltid til å gi det en real sjanse. Det tar tid å gjøre om vaner og i de fleste tilfellene trives de med opplegget så fort de har kommet inn i nye rutiner. Når ikke dette skjer så gjør jeg endringene som må til for at kunden trives. Når alt kommer til alt så er trivsel en uhyre viktig faktor for å kunne prestere bra over tid.

Alle kan «manne seg opp» til å følge noe de mistrives med en liten stund. Fåtallet klarer å leve slik over lang tid og få varige resultater. Å få resultater fort er èn ting, en helt annen ting er å bevare resultatene sine uten å måtte leve et miserabelt liv med daglige gjøremål og mat man ikke har noe glede av.

Livet er for kort til å mistrives! Husk dette på veien mot målet ditt.
God fredag ! 😉

GJØR DET ENKELT ! LATMANNSLUNSJ PÅ FARTA

IMG_7156

Jeg skal ikke begynne dette innlegget med å jamre over hvor lite tid jeg har til blogging og hvor lite kreativ jeg er om dagen. Jeg tror det er ganske tydelig for deg som leser allerede. Det føles ikke helt bra å ikke ha alt på stell om dagen, som jeg pleier, men det får nesten bare gå seg til. Takk til dere som fortsetter å lese her inne, selv i «nedgangstider» ! 🙂

I dag kommer jeg med et svært undervurdert tips som kan hjelpe deg å unngå de usunne valgene i en hektisk hverdag. Pakk med deg en tørr, kjapp og enkel lunsj. Da slipper du å ta hensyn til temperatur og holdbarhet. Alt du trenger å tilsette er litt vann.

IMG_7250 IMG_7253

Dette er dagens jobblunsj for meg; shaker med en solid porsjon proteinpulver (forøvrig det beste jeg har smakt i mitt liv til nå), en god håndfull mandler og en god håndfull havregryn. Havregryna og pulveret drikker jeg som en shake også spiser jeg mandlene fra boksen på siden. Dette gir meg faktisk alt jeg trenger i et måltid. Proteiner, karbohydrater og fett. Absolutt ikke det mest mettende matvalget, men utrolig praktisk !

En latmansløsning når man ikke har hatt tid (les: glemt av) til å preppe mat i forkant eller når kjøleskapet er så og si tomt. Ha en super torsdag ! 🙂

Innlegget inneholder sponsorlinker

MIDDAGSINSPO!

Her kommer noen enkle middagsoppskrifter som alle kan få til !
Alle er proteinrike, mettende og raske og enkle å lage – i ekte kokke-Julie stil. Dette er noe av det som står på min middagsmeny denne uken;

IMG_5705

Speltlompelasagne med salat
Legg hakket tomat, speltlomper, karbonadedeig og cottage cheese lagvis i en ildfast form. Topp med ost og gratiner i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Server med salat, gjerne med oliven og fetaost i.

IMG_6018

Hjemmelagede kjøttboller og couscous
Form karbonadedeig og fersk basilikum, gjerne også hakket løk, til små boller og stek i panna. Server sammen med couscous og hjemmelaget salsa (tomat, salt, pepepr og koriander i hurtigmikseren).

IMG_6028

Sunnere Pasta carbonara.
Oppskrift her.

IMG_6136

Strimlet svinekjøtt med potet- og gulrotmos og grønnsaker
Kok poteter og gulrøtter lenge. Hell av vannet og tilsett 0,5 dl fløte, salt og pepper og kjør med stavmikseren til du får en mos. Kok grønnsaker og stek kjøttet i panna.

IMG_6249

Hjemmelaget fiskegrateng
Oppskrift her.

Vel bekomme! 😉

OPPSKRIFTEN PÅ EI GOD UKE

IMG_3705

 1. Sett alarmen på tidlig hver dag.
  Kommer du deg opp i god tid er det lettere å få en god start på dagen uten stress. I tillegg får du mer ut av dagen når du står opp tidlig.
 2. Lag en liste med ting du vil få gjort i løpet av uken
  Lite gir mer velvære enn følelsen av å være effektiv og få ting gjort. Har du mye som henger over deg, skriv det ned og få det gjort.
 3. Planlegg ukens middager og handle inn alt du trenger
  Har du planlagt litt i forkant slipper du å komme sulten hjem fra jobb til tomt kjøleskap og uten en idè om hva du skal lage. Lag deg en ukesmeny så vet du alltid hva du trenger.

  IMG_5114

 4. Avtal trening med venner om du sliter med å komme deg avsted
  Er dørstokkmila lang? Avtal trening med venner, da er det vanskeligere å skippe.
 5. Er det noe du har utsatt lenge? Gjør det først
  Gruer du deg eller kvier du deg for noe? Få det gjort! Følelsen etterpå er så god, også kan du endelig senke skuldrene.
 6. Legg deg såpass tidlig at du får åtte timer søvn eller mer
  og istedet for å bruke dagens siste våkne minutter på å scrolle på instagram eller facebook, les en bok. Det gjør det lettere for hjernen din å roe seg ned.

  IMG_3676-001
  Treningsdagbok (adlink)

HELGEFROKOSTEN

IMG_7125

Finnes det noe bedre enn å våkne av seg selv grytidlig, ferdig uthvilt? Dette har ikke skjedd meg siden juleferien og jeg føler det har vært en kamp hver bidige morgen. Men så glimter det til, innimellom har jeg altså en slik fantastisk morgen. Noe så deilig! Jeg liker å ha alarmen på klokka 8 i helgene slik at jeg ikke ødelegger rytmen min, og da er det enda bedre de lørdagene jeg våkner halv 8 av meg selv, klar for en ny dag. Små gleder i hverdagen.

Jeg liker å gjøre forskjell på hverdag og helg når det kommer til mat. Å bruke litt ekstra tid på både frokost og middag er noe som hører helgen til syns jeg. Da er det lov å unne seg både egg og bacon og en bedre middag med noe som kanskje krever litt mer tid og jobb, og som selvsagt smaker hakket bedre enn hverdagsmiddagene.

IMG_7130IMG_7121

De siste helgene har jeg likevel falt tilbake på en gammel frokostfavoritt som slettes ikke krever noe særlig med tid eller jobb. Chia-havregrøten min! Denne er så magisk god og den smaker ekstra godt når jeg kan spise sakte og kose meg med beina i sofaen fremfor å hive meg rundt som jeg gjør på en vanlig arbeidsdag.

Denne lager du enkelt kvelden før ved å blande havregryn, chiafrø, kokosmelk, mager kesam eller cottage cheese, vann og søtning. Sett i kjøleskapet i en bolle og la det stå natten over. Dagen etter tilsetter jeg valgfrie bær, og denne gangen ble det blåbær. Smakene som setter seg i blandingen i løpet av natten er så utrolig gode. Et tips er å tilsette mer vann enn du tror, for både chiafrøene og havregryna sveller godt.

IMG_7122

Har dere fått med dere nyhetene fra Better Bodies som er kommet inn hos X-life? Jeg er helt i hundre og gleder meg til å putte dette i handlekurven. Myke og behagelige klær og også singleter med design av selveste Natalia Melo, rumpedronninga fra Brasil! Hva syns du ? De har også fått inn protenbrownies som du lager selv enkelt ved å blande pulveret i vann og stek i enten micro eller i ovnen. Hva er vel bedre enn en juicy brownie, med bedre næringsinnhold? 😀

blogg søndag1

Innlegget inneholder reklamelenker

CARDIO – SKAL, SKAL IKKE?

IMG_0691-001

Jeg får mye spørsmål om hva jeg mener om cardio, og jeg har samme svar til alle. Elsker du det? Gjør det. Hater du det? Dropp det.

Hvorfor sier jeg det? Cardio er ikke essensielt når målet ditt er å brenne fett. Bevegelse er bra, ja, men å gå på en mølle eller ta av på en ellipsemaskin til krampa tar deg er ikke nødvendig for oppnå resultater. Om du får mye glede av denne typen trening så syns jeg likevel du skal gjøre det. Trening handler ikke bare om hva som er mest optimalt og hva som funker best. For meg handler det vel så mye om trivsel. Får jeg lyst til å svette i 20 minutter på ellipsen med et «fatburn» program så gjør jeg det (det er dog svært sjeldent den lysten melder seg…)

En annen ting som er lurt å spørre seg er; syns jeg cardio er gøy kun fordi jeg tror det brenner fett, eller er jeg oppriktig glad i det?

IMG_4737

Cardio er èn ting – generell bevegelse i hverdagen er noe helt annet. Jeg er aktiv på jobb hvor jeg står, sitter på huk, hopper, reiser meg og flytter meg mye rundt. Når jeg kommer hjem henger jeg kanskje opp tøy, rydder rundt i huset, tømmer søppel eller går til butikken. Små bevegelser som gir stor uttelling i forhold til om jeg hadde ligget pal på sofaen hele dagen. Om jeg hadde ligget på sofaen hele dagen foruten 20 minutter på ellipsen så hadde jeg likevel brent mindre enn jeg hadde gjort på en dag på jobb med daglige gjøremål.

Ja, cardio er et supert verktøy om du har en stillesittende hverdag med minimalt med aktivitet fra før av. Det er også supert å benytte seg av dersom det er en treningsform som gir deg glede. Men først og fremst slår jeg et slag for styrketrening (det som hovedsaklig bidrar til å forme fysikken) og hverdagsaktivitet som brenner mer kalorier enn du tror. Hold deg på beina fremfor å kræsje på sofaen mesteparten av dagen, så er mye gjort.

God lørdag !

IMG_0688-002

 

ØVELSER FOR GOD HOLDNING

IMG_5955

Det er veldig fort gjort å utvikle dårlig holdning, spesielt om man har en stillesittende hverdag på kontor hvor det meste skjer foran kroppen. Det gjelder forøvrig for flere av oss. Det er stort sett foran kroppen vi har armene og det er der vi jobber i hverdagen. Musklene som bidrar til god holdning blir fort passive og brystmuskulaturen kan også bli stram.

For å forebygge dårlig holdning har vi øvelser som virkelig er effektive for trapezius, rhomboidmusklene og bakside skuldre. Det er disse som bidrar til å trekke skuldrene bakover.

Min personlige favoritt er facepulls, her jobber man godt med øvre del av rygg;
IMG_5947 IMG_5946

Andre gode øvelser er …
– Sittende, høy roing.
En vanlig roing, bare at du har albuene litt høyere opp uten å heve skuldrene.
– Omvendt roing i slynge
Her får du i tillegg jobbet med egen kroppsvekt. Når du trekker opp, ha albuene rett ut fra kroppen istedet for inntil, som man har i en vanlig omvendt roing. Dette vil sette større krav til musklene helt øverst i ryggen.
– Omvendt pecdec, enten i maskin eller kabel
Hold lave skuldre og knip skulderbladene godt sammen når du presser ut

Som du ser så er alle disse øvelser hvor du trekker skuldrene ned og bak, og det er nettopp det vi må gjøre for å styrke muskulaturen øverst i ryggen som ofte er svak og passiv hos mange. Noe annet som også kan bidra til bedre holdning er dynamisk tøying av bryst.

Det er aldri for sent å forebygge dårlig holdning folkens! Start i dag ! 🙂

AV OG TIL HANDLER DET OM Å GJENNOMFØRE

I fare for å virke fryktelig hard core og «Gasp-harry» så må jeg likevel si det som det er når det kommer til trening på tunge dager – av og til handler det bare om å gjennomføre.

Den siste tiden har ting gått trått for meg på trening for å være ærlig. Jeg glimter til innimellom med knall gode økter, for så å ha en lang rekke med økter jeg bare får lyst til å glemme. Normalt sett har jeg flere gode og nøytrale økter enn dårlige, så for meg er dette unormalt. Det er dog slik at jeg jobber mye om dagen og hodet mitt er konstant i jobbverden. Søvnen er så som så og jeg føler aldri jeg kommer helt ajùr med avslapping og mental hvile. Er det da rart at det skranter på treningsfronten? Nei.

IMG_5822-001

Av og til handler det om å stille opp på gymmet, gjøre det man skal og gå hjem igjen. Ikke tenke og male om hva man føler og ikke føler eller hva man orker eller ikke orker. Jeg vet av erfaring at om jeg gjennomfører (så lenge kroppen er villig, noe den som regel er. Det er hodet som stopper) så vil jeg få igjen for det, uansett om det føles som dritt der og da.

Det er noe med ordtaket «You can’t expect to succeed if you only put in work on the days you feel like it».  Dette sier jeg til meg selv på dager hvor jeg går inn på gymmet med sutremunn og hengehode. Vil jeg opp og frem må jeg jobbe for det, og ikke bare når sola skinner og alt er topp.

12165991_10207989374550825_2121132574_n

Noe av det som motiverer meg mer enn noe annet, det er tanken på følelsen jeg sitter igjen med etterpå. Følelsen av å droppe trening versus følelsen av å gjennomføre økta er to forskjellige ting og jeg vet veldig godt hvilke jeg foretrekker.

SVAR PÅ DINE UNNSKYLDNINGER

Har du lange dager med jobb, trening og lite tid hjemme til å lage mat?
Det er ingen unnskyldning for å spise dårlig eller for å ta valg som tar deg lengre unna målet ditt eller den livsstilen du ønsker å ha. Kroppen din trenger bra mat og næring!

IMG_3615-001

«Jeg har ikke tid til å lage mat»
Å steke 2 kg kylling tar deg 20 minutter i ovnen, og i de 20 minuttene kan du gjøre andre ting. For eksempel svare på mail, støvsuge, dusje, legge barna, you name it. Samtidig kan du også koke ris eller poteter. Har du ikke tid samme dag, sett av to dager i uka hvor du bruker 20 minutter på å steke/koke slik at du har ferdig i kjøleskapet. Om du virkelig ikke har førti minutter å avse i løpet av uka (noe jeg absolutt tror du har om du prioriterer det) så trenger du ikke lage mat heller. Du kan benytte deg av produkter som mager kesam, frukt, cottage cheese, skyr, skinke og ostepålegg, speltlomper og andre ting som kun krever at du spiser det.

«Jeg har ikke kjøleskap på jobb»
Det meste av mat klarer seg noen timer i romtemperatur. Om du er redd for at det skal bli dårlig, bruk frosne bær eller frosne druer som kjøleelement i matboksene dine.

IMG_20120825_100418

«Sunn mat er dyrt»
Neida, det er det ikke. Velger du merker som first price, x-tra og rema1000 for eksempel kan du få sunn mat veldig billig. Om du i tillegg følger med på tilbud og fryser ned datovarer kan du spare mye. Bytter du i tillegg ut kylling og kjøtt med fisk kan du spare mye bare der. Om du planlegger ukens måltider kan du også slippe unna daglige turer innom butikken og dermed spare mye.

«Hunden min spiste nista mi»
Vel, da kan jeg ikke hjelpe deg…  Neida 🙂 Om du til nøds har glemt matpakke og blir sulten, kjøp deg en pakke skinke eller noen skyr, en pakke nøtter og noen frukt! Der har du et fint måltid som ikke krever noe annet enn at du, igjen – spiser det.

februar2

 

OM DU GLEMMER BORT HVA ANDRE SYNS…

Om du glemmer bort alt du har hørt om hva andre syns er pent og hva andre mener er attraktivt… Hva ønsker du for deg selv? Hva syns du er fint? 

Mange jenter er ikke interessert i bulende og markerte muskler, en sterk fysikk og et atletisk utseende. Jeg har aldri vært en av dem som har tenkt sånn. Muskler har alltid fascinert meg. Likevel kan jeg ta meg selv i å tenke; kanskje jeg ikke burde bygge mer muskler nå? Kanskje jeg burde begynne å trene mindre for å bli mer feminin og petite? Passe mer inn i bildet av en «normal» (jeg hater det begrepet!) jentekropp?

IMG_6300

Generelt sett er jeg ikke en person som lar meg påvirke av hva andre mener, men likevel kan disse tankene snike seg inn i hodet i noen minutter. Burde jeg gå for en mer «normal» og nedtonet fysikk?

Når jeg prøver å stenge ute alle andres mening, glemme de flotte små jentene på instagram, damene i kleskatalogen som kommer i posten, mine fine venninner som ikke trener like mye som meg, alle de flotte jentene jeg ser på gata og alle mannfolka som ikke liker muskler, hva er det egentlig jeg mener? Hvordan er det jeg ønsker å se ut?

Mobil1

Jeg får stor glede av treningen når jeg går inn på gymmet med innstilling på at jeg skal bli så stor og sterk som over hodet mulig. Det er da jeg presterer best og har mest glede av det jeg gjør. For til syvende og sist er det det trening handler om for meg. Glede og prestasjon. Om jeg skulle gått på gymmet for å «ikke bli større» eller «bare stramme opp» hadde jeg prestert en fjerdedel så bra som jeg gjør og jeg hadde hatt nitti prosent mindre treningsglede.

Uavhengig av hva andre mener så velger jeg å fokusere på hva jeg ønsker.
Jeg brenner for trening, progresjon og resultater. Jeg vil ha en kropp som bærer preg av dedikasjon og hardt arbeid. Ikke fordi den er alles smak eller er attraktiv i alles øyne. Det er ikke mitt mål. Jeg vil ha en fysikk som jeg syns er fin, som jeg trives i og som jeg kan bære med stolthet.

Noe å tenke på…Trener du for å få en fysikk andre syns er fin, eller trener du for å trives med din egen kropp…?

IMG_6304

OPPDATERT SPILLELISTE OG GALAKSEPRAT

Innlegget inneholder sponsorlenker

Har dere hatt en fin helg så langt?

Jeg hadde en rå beintrening i går nok en gang. Jeg skjønner ikke logikken i det faktum at jeg har en enorm evne til å presse meg på beintrening når større bein er det siste jeg trenger. Om jeg hadde hatt samme evnen til å presse meg på for eksempel skuldre så hadde jeg sikkert fått mye raskere fremgang. Bein er min greie, og det føles ut som jeg er på date med beina hver gang og entrer min egen lille galakse hvor det ikke finnes noen andre. Det er få ting som gir meg bedre følelse enn den jeg har etter beintrening.

Apropos egen galakse – jeg har oppdatert treningslista mi på Spotify. Den er nok litt mer sær nå enn den var før da jeg nesten utelukkende hører på trance. For deg som liker å sveve inn i en ny dimensjon, ta en titt da vel 😉

IMG_7019-001IMG_7065

Jeg fikk pakke fra X-life på torsdag og oppi den var det blant annet ny tights fra Anarchy Apparel, mitt nye favorittmerke når det kommer til tights! Ja, du hørte riktig. Jeg elsker disse over mine to tidligere favoritter, 2xu og Better bodies, det sier litt! Da jeg pakket denne ut av posen måtte jeg nesten stoppe opp og ta henda i været, for takk skal du ha. Denne er laget for meg! Jeg skrev mer om denne tightsen i månedens anbefaling forrige måned, det kan du lese her om du vil ha mer info.

IMG_7025 IMG_7009

Jeg fikk også litt nytt kosttilskudd, blant annet kreatin. Nå begynner å bli lenge siden jeg har brukt det og jeg føler det er på tide å begynne igjen. Nå som jeg trener mye tungt og har styrkeøkning i fokus er det greit å ha et «ekstra gir». Boksen i midten, creatine xplode er en miks av seks ulike typer kreatin. Det er nok denne jeg kommer til å begynne på i første omgang. Boksen til høyre er bare vanlig kreatin monohydrat.

Jeg bruker svært lite kosttilskudd da jeg ikke ser poenget med det så lenge man får alt man trenger gjennom et sunt og balansert kosthold. Proteinpulver bruker jeg fordi det er praktisk og smaker utrolig godt, og kreatin har jeg hatt god effekt av tidligere. Man skal også spise nokså store mengder kjøtt og fisk for å få i seg like mye kreatin som man får i en daglig dose. Da er det greit å bruke tilskudd.

IMG_7052
IMG_7049

God søndag ! 😀

MAGEVONDT – MINE ENDRINGER

IMG_3716

Jeg har skrevet en god del om at jeg har slitt litt med mye magevondt i perioder. Som en følge av dette har jeg prøvd mye forskjellig for å finne ut hva magen min ikke trives med, og om det er noe med magen i det hele tatt. Jeg har ikke slitt med magesmerter før de siste årene og har aldri fått påvist allergi for noe annet enn bønner. Det har vært fryktelig frustrerende å ha periodevis så mye vondt i magen uten å vite hvorfor.

Først prøvde jeg å kutte ut cottage cheese og kesam da dette var noe jeg spiste ekstremt mye av. Jeg tenkte kanskje at jeg hadde utviklet en form for intoleranse siden jeg spiste det så mye. Jeg kuttet det ut i godt og vel to måneder uten at jeg ble noe særlig bedre.

Etter dette har jeg prøvd å spise mer variert, noe som har hjulpet til en viss grad. Magesmertene ble dog enda verre på våren i fjor og det var da jeg bestemte meg for å prøve og kutte ned på FODMAP. FODMAP deles opp i tre kategorier; oligosakkarider (finnes i bl.a. hvete og enkelte grønnsaker), disakkarider (laktose/melkesukker) og monosakkarider (fruktose i overskudd av glukose).

IMG_3680

Jeg hadde allerede utelukket at laktose var problemet etter at jeg kuttet ut mager kesam og cottage cheese, så da prøvde jeg å ha fokus på høy FODMAP grønnsaker (oligosakkarider) og frukt (monosakkarider) i første omgang. Matvarene jeg kuttet ut var ting jeg spiste mye av på den tiden;  avocado, mango, alt av løk utenom vårløk, blomkål, sopp og asparges.

Når jeg kuttet ut disse matvarene fortsatte jeg å spise alt av melkeprodukter som normalt. Jeg spiste også matvarer med gluten uten problem. Det viste seg altså at magen min er mest følsom for oligosakkarider. Hvis jeg spiser så lite som en halv avocado eller bittelitt blomkål nå får jeg magesmerter, så det finnes ikke tvil om at jeg gjorde det rette valget.

Løk var uten tvil det verste å  kutte ut. Jeg elsker løk! Vårløk og ferske urter er heldigvis et godt og smakfullt alternativ. Jeg kan spise løk i små mengder nå, men jeg merker fort når det blir for mye.

IMG_3708

Selv etter at jeg kuttet ned på FODMAP har jeg vondt i magen i perioder. Man kan spørre seg mye opp, ned og i mente, men jeg har funnet ut at det ofte ikke har noen sammenheng med hva jeg spiser. Magesmertene mine henger mye sammen med psyken, og jeg merker det med en gang jeg er stresset for noe eller hvis jeg er psykisk sliten eller nedstemt  på noe vis. Husk altså på dette folkens; det er viktig å ha det bra for at magen skal samarbeide!

LITT AV UKENS MAT

Jeg tenkte å dele noen av ukens måltider med deg, kanskje du får litt ny inspirasjon? Jeg prøver å variere maten min ganske mye slik at jeg får i meg mye forskjellig næring og vitaminer. Jeg er ikke typen som blir fort lei av mat og har fort for å komme inn i vaner med den samme maten hver dag. Det gjør jeg endring på nå 🙂 Middagsplan for uken er noe jeg benytter meg av, det gjør det mye lettere å være kreativ og prøve nye ting.

Her er en favorittfrokost som byr på både proteiner, karb og fett; Mager kesam, bringebær, peanøttsmør og et glass C-vitamin på siden.

IMG_6962 IMG_6958

Dette er veldig godt til alle måltider egentlig, men for meg er det ofte helgefrokost eller lunsj som jeg tar med på jobb. Eggeomelett med serranoskinke, poteter, grønnsaker og ost.

Jeg steker den under lokk på svak varme, da blir den skikkelig juicy!

IMG_6972 IMG_6970

Denne uken har jeg vært flink til å spise fisk, og det er virkelig ikke noe problem. Jeg elsker fisk og det er så utrolig lettvint også! Her har jeg middagen i går – kokt torsk, poteter, vårløk og sennep. Har du ikke prøvd sennep sammen med torsk? Da bør du prøve!

IMG_6997 IMG_6998

Dette er supergodt til kveldsmat og perfekt om man er litt søtsugen. Naturell gresk yoghurt, cottage cheese, peanøttsmør, banan og oppkuttede vaniljekuler. Nam nam! 😀

IMG_6934 IMG_6937

Håper du fikk noen nye ideer til sunn og god mat!

God fredag 😀

SUPERSETT – NÅR BØR DET GJØRES OG NÅR BØR DET UNNGÅES?

Supersett er en metode som tillater deg å spare tid og få opp pulsen litt ekstra ved å parre to øvelser. Du tar først et sett med den ene øvelsen og går så direkte på et sett med den andre øvelsen før du tar pause og gjentar til alle settene er gjennomført.

IMG_6000

Øvelsene du velger å parre er det som er mest avgjørende for om det er fornuftig å velge supersett eller ikke. Du bør velge øvelser som ikke er så teknisk vanskelige fordi du vil bli mer utmattet enn normalt på grunn av pausen du ikke får mellom øvelsene. Er man utmattet er det vanskeligere å utføre øvelsene korrekt. En dårlig kombinasjon ville vært å supersette knebøy og markløft, for eksempel. Å supersette bicepcurl og tricepsextension er dog en mye mer fornuftig kombinasjon. Det er to øvelser som er lette å utføre og de krever relativt lite av nervesystemet.

Når bør jeg velge supersett?
Supersett er supert å benytte seg av på isoalsjonsøvelser om du har dårlig tid eller bare vil få opp pulsen. Eksempler på slike øvelser er lårcurl, legextension, bicepcurl, tricepsextension, enarmsroing, sidehev, kickback i kabel og pull through. Øvelser som involverer relativt få muskelgrupper samtidig.

IMG_5968

Hvordan velger jeg øvelser å parre?
Du kan enten velge å ha to øvelser som går på samme muskelgruppe, for eksempel sidehev og børgepress. Dette vil gi deg en enorm «pump» og utmattelse. Dette er ikke optimalt om målet er å løfte med mest belastning da du vil bli veldig fort sliten. Du kan også velge å ha to øvelser som går på antagonister (muskler som gjør forskjellige oppgaver) for å unngå å bli like utmattet. Eksempler på det er bicepcurl og tricepsextension eller legextension og lårcurl. Med denne parringen vil du kunne yte mye mer enn du hadde gjort om du hadde valgt to øvelser som trener samme muskel. Jeg anbefaler absolutt å gå for den siste metoden hvor du trener to antagonister.

Når bør jeg ikke velge supersett?
Om målet ditt er å ha mest mulig belastning på trening og ha mest mulig fremgang i styrke så er ikke supersett optimalt. Når du forkorter pausen vil du automatisk klare mindre vekter enn du ville gjort med en lengre pause. Dette gjør dog mer forskjell og går mer ut over  «store» øvelser som knebøy , markløft, militærpress, pullups o.l. enn det gjør på for eksempel sidehev og tricepsextension hvor man naturligvis løfter lettere vekter.

IMG_5965

TRE LAG MED «JEG SKAL IKKE KLAGE»

IMG_6976

Årets første mandag – den magiske dagen hvor alle skal bli bedre mennesker, den ble alt annet enn magisk for meg. Jeg sto opp kl. 5 etter fire timers søvn og var på jobb til kl.15. Det var så kaldt på jobb at jeg gikk på mølla mellom pt- timene mine for å holde varmen. Det resulterte i at jeg ble litt svett, og når jeg da ble kald igjen frøs jeg enda mer. Enden på visa var at jeg kom hjem fra jobb og pakket meg inn i to pledd og morgenkåpe på sofaen med katten. Der ble jeg liggende å halvsove frem til klokka var syv. Også jeg som skulle ha den starten på 2016 med tidenes treningsøkt! Jeg fikk dratt meg avsted til slutt og fikk en utrolig dårlig økt med null krefter. Den dårligste økta på så lenge jeg kan huske faktisk!

Jeg tar vanligvis pullups med 20 kg ekstra relativt lett, men på mandag klarte jeg så vidt min egen kropp med 10 kg i beltet. Skulderpressen var dødstung på pinglevekter, jeg hadde ikke kontakt med en eneste muskel og alt føles helt frakoblet ut. Jeg lurer virkelig på hva som skjer med kroppen på slike dager. Det var tydelig at den hvertfall ikke var klar til bruk! Om det var flere enn meg som ikke fikk den episke starten på treningsåret 2016 så føler jeg med deg!

IMG_6983IMG_6990

Men – Jeg hater klaging. Rett og slett hater det. Likevel kan jeg bli fristet til å gjøre det selv i blant, spesielt på denne tiden av året når alt av hyggelige høytider og alt jeg gleder meg til er overstått og på sånne mandager som den jeg hadde nå. Nå har vi bare fire måneder foran oss med kulde, slaps, vind, tykke klær og daglig kamp med vekkerklokka. – Og allerede her begynner jeg å bli negativ! Haha.

Ett av nyttårsforsettene mine er å unngå klaging, selv om det ikke er ofte jeg gjør det. Jeg har så mye å være takknemlig for at jeg ikke har rett på å klage. Det finnes mennesker som har det så mye verre enn meg som sutrer fordi jeg må ha på meg tre lag på med klær istedet for ett for å ikke fryse ræva av meg. Det er ikke alle som har tre lag klær å ta på seg en gang!

Skjerp deg Julie, du kler ikke sutrefjeset!
Jeg kler på meg og tar den norske vinteren med et smil! En annen ting som kan få frem smilet – 25% rabatt på alt fra 2xu, blant annet vesten på bildene. Her kan du gjøre et ekte vinterkupp 😉 God onsdag !

 

SPENNENDE TIDER I VENTE OG MIDDAGS TIPS

6f2158c8-c050-49c0-ade7-246188e25bb7

Jeg har virkelig noen spennende måneder i møte!

For meg er det veldig viktig å hele tiden utvikle meg, følge med og sørge for at det jeg lærer bort til kundene mine er oppdatert og forskningsbasert. I fjor tok jeg kostveileder utdannelse for å bygge på PT-utdannelsen og i år skal jeg gjøre noe nytt. Jeg har derfor meldt meg på det nye nettkurset til Børge Fagerli og Menno Henselmans som varer i seks måneder og gjennom det håper jeg på å hente inn mye ny kunnskap og mer avanserte metoder både med tanke på treningsprogrammering og kostholdsoppsett. Ikke bare for kundene mine men også for min egen del. Det starter opp fredag 22 januar og jeg er så utrolig spent!

Det finnes ikke tvil om at jeg har lært mer etter at jeg ble ferdig utdannet PT enn jeg gjorde på selve skolen. Man får ulike erfaringer med forskjellige kunder og lærer mye gjennom prøving og feiling. I tillegg syns jeg det er viktig å følge med på de som ligger noen hestehoder foran, og lese seg opp på det som er nytt. Er det noe som stadig oppdaterer seg så er det infoen rundt trening og kosthold.

Jeg føler jeg har funnet personer å følge som jeg virkelig kan lære noe av, så jeg gleder meg utrolig mye til å suge til meg ny kunnskap!

Borge-002
Gammelt bilde fra tiden jeg hadde Børge som coach. En veldig lærerik og bra tid!

Så – over til ukens nyyyydelige middagstips.
Dette er så utrolig godt og enkelt! Om du har noe kalkun igjen i frysen fra jula så er det perfekt å bruke i denne retten. Du kan også bruke kyllingfilet eller svin om du vil.

Du trenger: Valgfritt kjøtt; kylling, kalkun eller svin, søtpotet, 1/2 eple, 1 sjalottløk, naturell gresk yoghurt , fetaost (kan sløyfes)

Fres eple og løk i panna til det er blankt. Stek deretter kjøttet. Kok opp søtpotet og server alt sammen med yoghurten og fetaosten på siden. Yoghurten er ikke bare en ekstra proteinkilde, den bidrar også med friskhet og kontrast til det søte fra søtpoteten og eplet. Kombinasjonen er utrolig god spør du meg!  Enjoy! 😉

IMG_6899