MANDAGSPLANLEGGING

Innlegget inneholder reklamelenkerIMG_8213

God mandag !
Uken fikk en bråstart for min del. Alarmen gikk av litt i tidligste laget etter en helg med svært lite søvn, men til gjengjeld mye moro på jentetur til Oslo. Jeg føler meg enda ikke helt våken så det finnes ikke tvil om at det blir tidlig i seng i kveld!

Ukens treninger er planlagt og nå er også lunsjer for noen dager frem i boks, bokstavelig talt. Det er så deilig å ha oversikt og ting klart. Jeg elsker å gjøre hverdagen enkel for meg selv. Om du trenger tips til foodprep, sjekk ut videoen jeg la ut forrige uke.

IMG_8217

Nå om dagen gjør jeg det veldig enkelt ved å ha samme lunsj så og si hver dag på jobb. Sei og poteter med fetaost og krydder. Enkelt, mettende og overraskende godt, selv etter noen timer i boks.

Nå er det straks tid for dagens styrkeøkt. Den skal bestå av kun fire øvelser men veldig mange sett. Chins, sumo markløft, militærpress og RKC-planke. Dette er en fast økt for meg en gang i uken nå fremover. Blir spennende å se om målene mine for måneden går i boks med mitt nye treningsoppsett 🙂

IMG_8222
Topp fra Better Bodies (adlink)

Denne uken er det bakeuke hos x-life.no, det betyr 25% på alt av bakeprodukter. I den anledning tenkte jeg å snekre sammen en oppskrift eller to til dere som legges ut i løpet av uken. På forhånd kan jeg anbefale både stevia karamell og cashewnøttesmøret. Yum!
Ønsker dere en fin og produktiv mandag!

 

PROTEINBROWNIE PÅ 1 MIN

IMG_3795

Så ikke dette digg ut?
En god, gammel slager! Microbrownie 🙂

Jeg skal være ærlig med dere – jeg har laget mange versjoner av denne og fått et veldig tørt resultat. Det er svært viktig å følge med på tiden i microen. Det er ikke mange sekunder for mye som skal til før den blir tørr/ gummi.

IMG_3787 IMG_3788

Dette trenger du; 
2 scoop sjokoladeprotein
En solid sprut fibersirup
1 ss kakao
1 ts bakepulver
1-2 ts kokosolje
Vann til du får en passe røre
(se for deg en vanlig kakerøre)

Jeg hadde min i microen i 1 min, noe som ble akkurat litt for lenge. 45 sek hadde nok passet bedre. Lurt å prøve seg litt frem og stoppe tiden underveis for å sjekke. Som topping/tilbehør brukte jeg banan og frosne bringebær. Bærene tiner fort oppi den varme brownien. Velbekomme! 🙂

IMG_3790 IMG_3794 IMG_3795
1456339492

DÅRLIGE DAGER SKAPER KARAKTER

IMG_7453

Noen dager er rett og slett tunge.
De dagene hvor alt føles tungt, kroppen føles svak og fokuset er på helt andre steder enn på det du skal gjøre og prestere på trening. Du er rett og slett ikke i slaget. Hva kalles dette? En dårlig dag.

Det skjer oss alle og er så naturlig som det kan bli. Det kan komme som lyn fra klar himmel og det også komme etter flere dager med mye stress, mye jobbing eller lite mat eller søvn. Mange ting spiller inn og av og til er det ingen spesiell grunn heller.

IMG_7520

Når jeg har en tung dag så sier jeg til meg selv; Gode dager skaper treningsglede. Dårlige dager skaper karakter.

Biter vi det i oss og står gjennom de dårlige dagene så vil vi bli styrket på sikt, på et eller annet vis. Og du har kanskje merket at økta ikke nødvendigvis ender opp med å bli så gal som du følte den skulle bli på forhånd? Og om den så blir helt ræva, du angrer vel aldri på at du trente?

Har du en dårlig dag – dra ut å styrk karakteren din! 😉

VIDEO; EN DAG MED FOODPREP

God morgen!
I dag har jeg en video jeg vil dele med dere. En dag med matlaging! Jeg filmet denne på søndag, så det er altså ikke en vanlig hverdag. Helgene bruker jeg ofte på å koke opp poteter og steke kjøtt/fisk for flere dager, noe jeg sjelden har mye tid til i hverdagene.
Håper dere liker den!:)

For å få nok fett i måltidene mine koker jeg alltid havregryna på kokosmelk, tar en ss selolje i løpet av dagen (de dagene jeg ikke spiser fet fisk), har fetaost eller nøtter sammen med middagen og hakkede nøtter eller peanøttsmør med kveldsmaten.

Her er linker til det jeg prater om/viser i vidoeen:
Kaseinprotein finner du her
Sukrin gold finner du her
Matboks finner du her

PS: Ut dagen i dag får du 100 kroner avslag hvis du handler over 500 kr hos X-life. Klikk på bildet;)

fcd4b4f9-3ae3-49fe-b1e8-ec52c24e845f
Innlegget inneholder sponsorlinker

ALTERNATIVE NUDLER

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er en skikkelig pastaelsker. Jeg elsker pasta i alle former og finner stadig nye varianter jeg tester ut. Det siste jeg testet ut var spirulinanudler som jeg fant på Europris. Rett og slett vanlige nudler som er tilsatt spirulina. Spirulina i pulverform er det ekstremt mye smak i som sikkert mange av dere vet, så jeg var litt skeptisk. Heldigvis var det ikke noe spirulinasmak i disse.

IMG_7108IMG_7111

De smakte egentlig nokså vanlige nudler. Jeg kokte dem sammen med en kyllingbuljongterning og sammen med kylling og oregano ble det faktisk veldig godt! Anbefales å prøve for deg som vil ha noe anderledes enn de vanlige nudlene eller pasta 🙂

Dersom du ikke vil gå bort ifra de vanlige nudlene kan du fint lage nudelsuppe bare med vanlige nudler også. Jeg foretrekker dog eggenudler for bedre næringsinnhold. Kok opp med buljong og tilsett en kyllingfilet så har du en rask middag!

IMG_7115 IMG_7116

SETTE NYE MÅL ?

I slutten av januar skrev jeg at jeg la treningsmålene mine litt på is for en periode. Jeg hadde mistet litt gnist og treningsglede så det hele føles mer som et press enn noe som var gøy. Nå har jeg trent «fritt» uten noe spesifikt mål i snart fem uker og kjenner endelig på at jeg er klar for nye utfordringer.

IMG_7572

Jeg liker å gjøre som jeg vil men jeg liker enda bedre å ha struktur på treninga mi og klare mål å jobbe mot. Det er det godt å kjenne på etter disse ukene med frihet.

Jeg har fire øvelser jeg vil bli sterkere i. Det er chins/pullups (chins i første omgang), hip thrust, sumo markløft og militærpress. Det er disse øvelsene jeg kommer til å ha hovedfokus på fremover og som jeg har satt meg konkrete styrkemål i. Utover dette har jeg mål om å bygge mer muskelmasse i skuldre og rumpe.

IMG_7574

Treningen fremover vil derfor bli nøye planlagt og lagt opp etter disse målene. Det skal bli godt å dra på trening og vite at jeg drar dit med en helt spesifikk agenda som handler om noe mer enn bare dagsform og lyst!

Flere har spurt om en oppdatering på matinntaket mitt i forhold til kaloriøkningen/reversdietten jeg har kjørt og det skal jeg skrive mer om. Nå er jeg kommet dit at jeg har ligget i vedlikehold/pluss lenge og er klar for en endring her også. Mer om det senere.

God onsdag ! 🙂

FØLGE ET PROGRAM ELLER IKKE?

IMG_8045

Jeg fikk et spørsmål som jeg vil svare på i dette innlegget. Spørsmålet var som følger;

«Hva tenker du om nødvendigheten i det å følge et program?
Ser at de fleste av bloggere anbefaler det, men så er jo også dere PT`er og lever helt/delvis av å selge program/veilede folk. Så lenge man løfter tyngre og kjører gjennom hele kroppen, trenger man nødvendigvis å ha et program? Er det ok med mer sporadiske økter?»

Det er bra å sette spørsmål som dette før man investerer i en PT eller et program. Jeg har trent nå i 11 år og har prøvd lange perioder med både et fast program og også lange perioder med trening på lyst uten en spesifikk plan. Med dette i bagasjen vil jeg si at jeg har nokså godt grunnlag for å svare på dette, ikke som PT, men som en person som ønsker resultater av det jeg gjør på gymmet.

IMG_8047

La meg sammenligne de to…
Fordeler med å følge et (bra og tilpasset!) program er følgende;
– Du vet alltid hva du skal trene og slipper å vurdere/tenke
– Du har en klar plan på hvordan progresjonen skal foregå
– Du har et oppsett som hjelper deg å bedre svakhetene dine og ikke bare gjøre det du føler for

Bakdeler med å følge et program;
– Du kan ikke følge lysten dersom du får lyst til noe annet/lyst til å kutte ut noe.

Det som er avgjørende uansett hva du går for, er hvor motivert du er for å følge programmet og hvor bra innsats du gjør. Ikke et eneste program i verden funker bra dersom du gir femti prosent innsats eller ikke følger det slavisk.

IMG_8053

Det er kanskje nokså tydelig hva jeg stemmer for? Er du motivert og klar for å gjøre en innsats så er det absolutt best med et bra og tilpasset program som presser deg til å øke og som gir deg en fast og planlagt vei til gode resultater og fremgang. Trening på lyst kan være utrolig deilig i perioder (jeg har nettopp hatt en slik periode selv) og også en god avkobling. MEN – ustrukturert trening er ikke det som gir deg best resultater, erfaringsmessig. I perioder er det sunt å trene på ren lyst, men om målet er maksimale treningsresultater så er en fast plan det beste.

BROWNIEFROKOST

IMG_8183

Jeg våknet klokka syv i dag tidlig uten sjans til å sove et minutt mer. Selv om jeg ikke var i seng før klokka to i natt. Man kan lure på hva slags maskineri denne kroppen er… Jeg benyttet likegodt morgentimene til en rolig labbetur i det fine været. Det er jo blå himmel og varmegrader her i dag så jeg måtte ut å kjenne på vårfølelsen.

Er dere ikke enige i at proteinbrownies er en passende søndagsfrokost?
Jeg syns det var helt innafor! Proteinbrowniesen fra X-life kan enten lages porsjonsvis i micro eller i langpanne. En porsjon gir deg ca 16 g protein, 16 karb, 13 g fiber og 9 g fett.

IMG_8184 IMG_8188 IMG_8202-001 IMG_8203

Den lages enkelt ved å ha 75 gram pulver i en skål og tilsette 65 gram vann. Rør sammen og la det stå i 1 min før du kjører den 1 minutt i microen. Voila! Der har du en søtsug-killer, eller frokost om du vil 😉

Jeg har endelig fått meg en ny kosebukse etter å ha brukt driten ut av min gamle grå favoritt. Denne er så digg! Litt anderledes snitt enn den gamle, med litt mer «baggy» shape og bred linning.Du finner den her i flere farger. Toppen min finner du her.

God søndag !

IMG_8176 IMG_8178

1ddc6168-398b-41b1-8db7-9aad5628529c

Innlegget inneholder sponsorlinker

SETTER MEG PÅ LADING

Det høres kanskje rart ut at ei som nettopp har kommet hjem fra ferie føler behov for å sette seg på lading…?

Jeg kan ikke forklare det og jeg har heller ingen diagnose på det, men jeg må være alene for å samle energi. Når jeg er blant mennesker gir jeg hundre prosent og litt til og energitanken er ikke endeløs, selv om jeg til tider både tror og føler det. Jeg blir ikke sliten av å være sammen med andre i den forstand, jeg blir heller veldig energisk. Men, så kommer det plutselig. Jeg må ha tid alene.

IMG_7961

Å være sosial gjør meg veldig glad og jeg elsker å være rundt andre mennesker. Jeg sier så og si aldri nei til sosiale ting og vil mer enn gjerne være med venner og treffe nye. Jeg kjenner likevel at jeg har en begrensning og ett av nyttårsforsettene mine for i år var derfor å si mer nei. Jeg har vært alt for dårlig til å ta vare på meg selv og lade batteriene.

Jeg kan ikke gi og gi og gi av meg selv til det er skåltomt. Selv om jeg vil være på topp hele tiden for alle så må jeg innse at det ikke er mulig. Nå som vi var på ferie holdt jeg et høyt sosialt nivå de seks første dagene og plutselig kjente jeg at nå, må jeg ha tid for  meg selv.

IMG_7963

Heldigvis har jeg en familie som kjenner meg godt og vet om hvordan jeg er. Når jeg trekker meg unna er det ikke fordi det er noe galt. Det er fordi jeg trenger å være alene. Uten alenetid blir jeg rett og slett amper og irritabel. Løsningen for meg ble å dra på trening til en annen tid enn de andre, gå en lang tur og bli hjemme når de andre dro ut for å spille minigolf. Det er ikke mye som skal til!

Om du er som meg og har et stort behov for alenetid – ikke føl at det er noe galt med deg!
Vi har alle ting som gir oss energi og ting som tapper oss. Alle har vi forskjellige behov. Det er viktig å være tro mot seg selv og kjenne ens egne grenser. Ta vare på deg selv!

IMG_7960-001

UKENS MATHANDEL

Jeg kom naturligvis hjem til tomt kjøleskap etter ferien så det var på høy tid å dra på matbutikken etter jobb i dag. Mat må man ha! Jeg kjøpte egentlig det jeg alltid kjøper i dag, bortsett fra noen svinefileter og en boks med philadelphia sjokolade. Det fristet i dag, så da kjøpte jeg det. Har du prøvd å blande philadelphiaen med cottage cheese? Det er SÅ godt!

IMG_8157

Det som alltid står på handlelisten er;
Karbonadedeig, mager kesam, cottage cheese, egg, sei, mager smøreost, speltlomper, tomat, agurk, poteter, gulrøtter, fersk basilikum, paprika, vårløk, salat, jordbær, bringebær, blåbær, kokosmelk og  lettbrus.

Karbonadedeig og sei kjøpte jeg i store mengder før jeg dro så det hadde jeg allerede i frysen. Ting som pasta, havregryn, hermetisk hakket tomat, kokosfett, peanøttsmør, pesto, lettdressing, ketshup og saft er ting som jeg alltid har stående og som jeg ikke trenger å handle ukentlig. Monster energidrikk kjøper jeg flere brett av når jeg er i Sverige.

IMG_8153 IMG_8155

Jeg benytter meg som regel av go’ helg tilbudet på Kiwi og får med meg hjem noe kjøtt av noe slag. Det varierer fra uke til uke og denne uken ble det svinefilet. Litt ekstra godt til helgemiddagene er på sin plass 😉

Hva står på din handleliste? 🙂

 

SISTE DAG I PARADIS + VIDEO AV RUMPEØKT

IMG_8101

God torsdag!
Når du leser dette sitter jeg mest sannsynlig på flyet hjem til Norge. Jeg har hatt en fantastisk ferie med alt jeg kunne ønske meg. Masse soling, tid med familien, avslapping, bading, god mat og gode treningsøkter. Det var virkelig en etterlengtet avkobling fra kulda og livet hjemme. Jeg gleder meg allerede til neste år, hvis ikke jeg drar tilbake hit før. Hvem vet 🙂

Gårsdagens rumpe- og mageøkt er lagt ut, og den kan du se her:

IMG_8134

Da jeg kom på gymmet kl.9 i går var det en gjeng med folk som sto å ventet på at det skulle åpne. Jeg syns det var litt merkelig men tenkte ikke så mye mer over det. Da jeg kom inn og snakket med den ene eieren av gymmet skjønte jeg hva som foregikk. De hadde besøk av en verdensmester i boksing!

Han gikk kamp mot en annen spanjol og det var utrolig fascinerende å se på. Jeg har trent mye kickboksing tidligere og kjente virkelig at det rykket i musklene etter å prøve det igjen. Han hadde virkelig god flyt i bevegelsene og overrasket hver gang han slo til. Utrolig moro å se. Når han var ferdig fikk jeg hilst på og sneket til meg et bilde. Han sa til og med at jeg hadde «nice boxer trapz»! Tror det er første gang jeg har fått et kompliment for tyrenakken min! Haha 😀

IMG_8150

Man kan si at det var en bra dag på gymmet! Ikke bare hadde jeg en knall god økt. Jeg fikk hilst på en verdensmester i tillegg. Det kan jeg leve lenge på 🙂 Vi blogges når jeg er hjemme!

MORGENTRENING OG SISTE DAG PÅ FERIE

IMG_7937

God formiddag!
Jeg ligger en time etter dere, så her er det enda morgen, hvertfall for oss i feriemodus 🙂

Dette er min siste dag her nede, så derfor har jeg valgt å kjøre morgentrening i dag for å få mest ut av dagen. Jeg skal bli så brun som mulig før jeg reiser hjem, så da må jeg utnytte sola mens jeg har den. Morgentrening er derfor perfekt, da er jeg ferdig å trene når sola dukker opp på terrassen!

IMG_1826-001
IMG_1821-001

Dagens økt skal se slik ut: Dragon squat, hip thrust, kickback, donkey kicks, reverse hypers, v-ups, magecrunsh og en mageøvelse til som jeg ikke har bestemt meg for enda.

Jeg tar med meg kamera slik at jeg får filmet feriens siste økt for dere. Jeg har nye videoer oppe på yotubekanalen og den oppdateres stadig. Dette er forresten siste dag hvor X-life kjører 25% på alt! Klikk deg inn her og bruk rabattkoden 2016 😉

Ønsker dere en knallfin onsdag !

1455606707-1196741-12-1455633521138

 

IKKE GÅ GLIPP AV DETTE!

IMG_8017-002

X-life dagene – i dag og i morgen!
25% rabatt på ALLE varer, inkludert salgsvarer hos x-life.no! Bruk rabattkoden: 2016
Bruk sjansen til å gjøre noen skikkelige kupp! Personlig kan jeg anbefale å investere i kompresjonstights fra 2xu med høyt liv, treningsstrikker, foamroller, ytterklær og sko. Klikk deg inn HER – God handel! 😉

Jeg tenkte å dele litt forskjellige frokoster/lunsjer med dere i dag. Kanskje jeg kan inspirere dere til å friske opp frokosten litt?

IMG_7982
Kesam, havregryn, rosiner, papaya og stjernefrukt

IMG_7567
Kesam, cottage cheese, kaki, jordbær og havrekuler

IMG_7656
Knekkebrød med skinke, ost og tomat og tunfisk med ketshup

God tirsdag ! 😀

«THE LOW CARB MYTH» MED ØL OG JORDBÆR

IMG_7999

God mandag !
Har dere lagt en vinningplan for uka? 😉
Her er dagen i god gang. Mailsvaring er gjort og frokosten er fortært. Snart er det tid for dagens treningsøkt. Vi har fått en god dose sol så vi prøver å være litt forsiktig for å ikke bli fullstendig svidd. Da er det bedre å nyte ettermiddagssola fremfor formiddagssola 🙂

Jeg har snart lest gjennom boka «The low carb myth», en utrolig informativ bok med svar på det meste man måtte lure på om karbohydrater og hvordan det fungerer i kroppen med tanke på fettforbrenning og fettlagring. Det er et register helt foran med oversikt over diverse spørsmål slik at du kan bla opp og finne svaret på det du lurer på.

IMG_7991 IMG_7995

For å kjøle ned hodet er det fint å kombinere lesinga med en kald øl og store, søte jordbær i varmen. Det er kanskje ingen hemmelighet at jeg er glad i karbohydrater, hehe 😉

Har du en god bok å anbefale meg? Jeg er interessert i alt som har med hormoner å gjøre, men også kosthold og trening generelt. Det må selvsagt være oppdatert og relativt ny kunnskap, så om du har tips, del gjerne!

IMG_8005

I morgen skal jeg dele noe spennende med dere her på bloggen, så følg med!
God mandag 😀

MIN VALENTINES PÅ GRAN CANARIA

Innlegget inneholder reklamelenkerIMG_7857
Topp (adlink)

Happy  valentines og gratulerer til alle mødre! 😀
Jeg syns dere skal være snille med dere selv i dag og finne på noe koselig for å markere dagen. Om ikke noen andre husker på deg, husk på deg selv!

Jeg nyter livet på ferie og sover (alt for)  lenge. I dag var intet unntak. Dagen skal brukes på soling, bading, trening og forhåpentligvis en bedre middag for å feire dagen. I går kom den andre broren min og kona hans også, så nå har vi fult hus her. De er allerede blitt filmet i dag så de kommer til å dukke opp på videoblogg de også, med like dårlig humor som oss andre. Dere som vil følge med på våre daglige videoer kan følge meg på youtubekanalen her.

IMG_7796 IMG_7804
Shorts (adlink)

Jeg har så utrolig gode treningsøkter her nede. Det merkes godt at kroppen trives i varmen og jeg yter veldig  mye bedre når jeg får sol på kroppen og generelt mer lys i hverdagen. Det gjør underverker for humør, kropp og sinn!

Til alle dere single ladies og alenemødre som ikke har fått noe oppmerksomhet eller gave i dag; gi dere selv en gave! Det er det ikke noe galt med. Jeg gjør det selv og. Rohnisch har fått inn noen lekre nyheter som passer perfekt som valentines/morsdagsgave til deg selv. Blant annet high waist tights ,  en ny rå modell i skimrende materiale og en i metallisk mørkeblå.

Leopardtights her // Sportsbh her .
rohn2

Nyt søndagen! 😀

MINE MATVALG DEL 2 – UTSKEIELSER

Les del 1 HER.

Jeg har allerede fortalt dere hva jeg spiser på daglig basis, så da gjenstår det å skrive litt om utskeielser og maten som hører til sjeldenhetene. Det er også en del av kostholdet mitt, tross alt!

En ting er jeg veldig klar på; jeg velger utskeielsene mine med omhu.

Nitti prosent av maten jeg spiser er sunn, og de resterende ti prosentene består av ting jeg er svak for og som jeg virkelig nyter. Utskeielsene mine skjer som regel i sosiale settinger slik som bursdager, jentekvelder eller andre feiringer. Det er svært sjeldent jeg sitter alene hjemme å gumler godteri, da gjør jeg det heller i godt selskap.

IMG_5049

Når jeg først skeier ut er det for nytelsens sin del. Innholdet i det jeg spiser blir derfor likegyldig, samtidig som det faller meg helt naturlig å ikke overspise noe som helst. Et godt eksempel på utskeielse hos meg er restaurantbesøk med saftig biff, soppstuing og fløtepoteter, sushi, byens beste rullekebab eller hjemmelaget pizza. Skal jeg kose meg med noe søtt så spiser jeg brownies, snickerskake (oppskrift), sjokoladenøtter, brødskive med et tykt lag nugatti eller sjokoladekulene fra Candy King med puffet mais i midten. Jeg nyter også gjerne god vin eller øl og sier heller ikke nei til en fest i godt lag.

For meg er utskeielser en del av livet og det er en del jeg liker svært godt. Å nyte det gode livet har å by på er viktig for meg. Å si nei til sosiale ting for å sitte hjemme og spise kylling og ris er fullstendig uaktuelt. Da drar jeg heller på fest, drikker med måte og danser rumpa av meg, eller koser meg med venninner og spiser kebab og godteri.

IMG_4728

Jeg sier dette både til meg selv og kunder – Når du skal skeie ut, spør deg selv om det er verdt det! Det kakestykket du spiste var kanskje en kaloribombe, men var det verdt det? Hvis svaret ditt er ja – så bra! Den bollen med popcorn du kjedespiste, var det kanskje ikke godt som du hadde håpet? Da har du lært av det til neste gang du vurderer det. Velg utskeielsene dine med omhu og nyt dem når du først gjør det!

VIDEBLOGG: FJELLTUR EDITION

God fredag folkens!
Vi har snekra sammen ny videoblogg og denne har vi kalt for fjelltur edition. Pappa tok oss med på fjelltur siden vi tok han med på gymmet forrige gang. Det betyr nye eventyr for Julie og Joakim… Stay tuned 😉 Advarsel; Ekstremt mye tull!

VIDEOBLOGG GC DAG 3

Hei !
Håper alle har det bra der hjemme:) Vi storkoser oss i varmen. Vi har satt sammen en video fra gårsdagen, så her kommer den. Litt kortere denne gangen. Vi drar på trening hver dag så det er stort sett det det går i, i tillegg til spising og en god del tull. Håper ikke det blir for mye for dere, hehe… Her er videoblogg fra dag 3!

Shortsen min finner du her og toppen her (adlinks).

VIDEOBLOGG GC DAG 1

Jeg kom frem til leiligheten på Gran Canaria søndag natt og fikk meg en god natt søvn. Første dagen her brukte jeg på soling og en god treningsøkt på det lokale gymmet sammen med min bror og mamma. Vi filmet litt så jeg fikk satt det sammen til en video. Planen er å videoblogge litt hver dag så dere får et innblikk i hvordan vi har det her nede. Håper det faller i smak ! 🙂

Jeg vil advare på forhånd om at ingen av oss i denne familien er helt i vater, i tillegg til at vi har utrolig dårlig humor… Så vet dere det 🙂

Enjoy !

 

JULIES KARAMELLSJOKOLADE

IMG_7371

Dette er min nye favorittsnack, uten tvil!
Det tar litt tid å lage den, men det positive er at man kan gjøre mye annet mens den lages.

Du trenger: 1 boks vikingmelk, 1 ss kokosolje, 150 g mørk sjokolademix, 4 ss sukrin gold.

IMG_7353IMG_7358

Ha vikingmelka, kokosolja og sukrin gold i en bolle som tåler mye varme. Ha den i microen i 5 min før du tar den ut og rører rundt. Gjenta dette frem til du har en tyktflytende karamellfarget masse. For min del måtte jeg ha den fire ganger fem minutter i microen.

Hell massen over i en form eller boks og sett i frysen. I mens den avkjøles kan du smelte sjokoladen. Til slutt heller du den smeltede sjokoladen over karamellmassen og setter det til avkjøling. Når den er stivnet er den klar for å nytes ! Den er litt hard, så bruk en god kniv når du skjærer opp passelige biter. Nyyyt ! <3

IMG_7360 IMG_7363 IMG_7369

Innlegget inneholder sponsorlinker

NÅR MÅLET ER MINDRE MAGEFETT

IMG_7480

«Må jeg ikke løpe når målet mitt er å bli kvitt magefettet?»
Spør du meg så er svaret mitt nei.

Ikke èn eneste gang og da mener jeg virkelig ikke èn eneste gang har jeg brukt løping eller noen form for cardio alene når målet mitt har vært redusert fettprosent. Likevel har jeg oppnådd redusert fettprosent opp til flere ganger og med gode resultater. Jeg må nesten smile litt over tanken på hvor mye tid jeg har spart på ikke gå meg i hjel på mølla eller fly på ellipsemaskinen. Men om jeg har svettet for resultatene? Det skal jeg love deg jeg har.

Bra mat, tung styrketrening, korte pauser og økter hvor du presser deg godt ut av komfortsonen – der har du min oppskrift på redusert fettprosent.

IMG_7441

Vi må ikke glemme musklene våre oppi alt dette. Å brenne kalorier er èn ting, men beholder du ikke musklene dine så går du ikke ned i fettprosent, kun i fettmasse. Med redusert fettmasse og redusert muskelmasse vil du ikke ende opp med å se noe bedre ut. Om du klarer å beholde, eller i bestefall bygge muskler samtidig som du brenner fett vil du ende opp med å se bedre ut.

Når målet er å se bedre ut handler om å forbedre forholdet mellom fettmasse og muskelmasse, ikke bare kvitte seg med fett og glemme bort musklene.

IMG_7472

Får du inn en kombinasjon av tunge baseløft med kvalitetsreps (god og stødig teknikk og tung vekt), kroppsvektstrening med store bevegelser (pullups, chins, pushups, gående utfall, omvendt roing) og øvelser som krever eksplosivitet og hurtighet (spensthopp, burpees, box jumps, prowler) så har du en god miks som vil hjelpe deg til å forbedre din kroppskomposisjon. En halvtime på ellipsemaskinen gir deg mye mindre tilbake enn en solid styrkeøkt som virkelig stimulerer muskelmassen din og setter kroppen på prøve!

IMG_7425IMG_7422
Tights fra Anarchy Apparel // Topp fra Better Bodies (adlinks)

Treningen er èn ting – kostholdet er også svært viktig.
Ta matvalg med omhu! Spis mat som backer opp målet du har satt deg. Luk bort småspising og unødvendige søtsaker. Få i deg ordentlig mat som tilfører kroppen din næring og hjelper deg å prestere optimalt. Sett av tid til planlegging av måltidene dine. Har du et konkret mål må du også ha en konkret plan. Synlige magemuskler kommer ikke ved en tilfeldighet (isåfall er du blant de heldige og antakelig ikke en av dem som leser dette) .

TILBAKE TIL VARME STRØK!

IMG_7392

Woop woop !
Denne jenta er straks ferdig med å pakke kofferten, tross skranten form og et tett hode (krysser fingrene for at jeg er god i morgen) så begynner jeg å bli klar for å reise. Det er nemlig tid for min årlige tur til Gran Canaria på søndag. I år ble det utsatt med noen uker på grunn av mye jobbing. Nå som ting har roet seg litt ned så kan jeg styre nesa mot varmere strøk.

Som regel går feriedagene der nede til trening, soling, nettcoaching, avslapping og lesing. Det er vel den tiden på året jeg leser mest og endelig kommer meg gjennom de tre-fire bøkene jeg snegler meg gjennom ellers. På ferie får jeg ro nok på meg til å konsentrere meg om lesing. Hjemme er det for mange distraherende elementer. Det skal bli godt!

IMG_7395 IMG_7396Topp // Tights (adlinks)

Mamma, pappa og den yngste storebroen min er der nede allerede, så jeg skal reise alene og treffe dem der. Senere kommer også den mellomste storebroren min sammen med kona. Det blir med andre ord stinn brakke i huset til mamma og de. Det kommer til å bli knallkoselig. Jeg elsker å være sammen med familien min.

IMG_7403 IMG_7404

Treningstøyet er selvsagt pakket med!
Tradisjon tro kommer vi nok til å kjøpe toukers meldemsskap på det lokale gymmet. Et stor garasje med skikkelig old-school apparater, stor boksering og 80 talls bodybuildere. Det er skikkelig byggestemning og masse hyggelige mennesker. Deilig å trene på et helt annet sted enn man pleier, det pleier å komme med litt ekstra motivasjon for min del. Oppdatering skal dere selvsagt få! Alt vil gå som normalt. Både alt av nettcoaching og blogg 🙂 Forhåpentligvis får jeg tvunget søskna mine til å være bloggfotografer på skift, haha!

God fredag!

MASSASJE OG SÆR KOMBINASJONSFROKOST

IMG_7388

Endelig har jeg fått meg massasjebenk!
Jeg tok massasjekurs gjennom Afpt for en god stund siden og nå har jeg fått meg egen benk hjemme. Det går fint å massere folk på sofaen, men det kan fort bli litt for intimt så derfor har jeg latt det være. Nå har jeg dog mye mer mulighet for å ta inn folk til massasje uten at det blir verken uproffesjonelt eller for intimt. Dette blir gøy ! Venninnene mine står først i køen så jeg gleder meg til å spre litt glede og velbehag (og ubehag) med massasje fremover 🙂

IMG_7386

Jeg merker selv hvor fort det dannes muskelknuter når man trener mye, og i perioder med mye stress i tillegg pakker det seg fort. Å få løsnet opp en gang i blant er bare bra, spesielt når det har gått så langt at man har ubehag. Selv kan jeg til tider merke at det er vondt å sitte på en vanlig trestol med ryggen inntil. Da kan man si at det er på tide å få løsnet opp… Foamrolleren (adlink) er til god hjelp så lenge jeg må klare meg selv heldigvis. Da klarer jeg å holde det litt i sjakk.

IMG_7384

Over til noe helt annet…Gårsdagens frokost var et klassisk eksempel på noe jeg ville valgt. Når jeg ikke får bestemt meg blir det litt av hvert, og svært ofte en kombinasjon som ikke egner seg på bloggen. Dette er dog veldig sunt, så jeg syns det var verdt å legge ut likevel. Kanskje du blir inspirert til å prøve en ny kombinasjon? 😉

Beklager bildet, men her har jeg altså en liten omelett med mye tomat og paprika, en haug cottage cheese og en halv boks makrell i tomat. Litt av hvert av det som fristet. Sammen smakte det overraskende godt!

God torsdag !

BALANSE HAR INGEN FASIT

Jeg så en videoblogg som flotte Silje Mariela la ut for en stund siden hvor hun prater om ordet balanse og hva det egentlig betyr. Det er nemlig ikke slik at det kun er èn fasit. Balanse for meg kan være noe helt annet enn balanse for deg!

Personlig møter jeg en del fordommer når jeg velger å leve som jeg gjør. Jeg trener mye og har god kontroll og oversikt på både trening og progresjon og hva jeg spiser. Jeg elsker livsstilen min og jeg elsker å dille med å planlegge treningsfaser, eksperimentere med forskjellige makrofordelinger og matvarer. At jeg fører maten min inn i en kalkulator for å få oversikt finnes ikke anstrengt for meg, selv om det i manges øyne er «hysterisk». At jeg trener «til alle døgnets tider» er ikke annet enn en enkel prioritering for meg, og ikke noe jeg gjør fordi jeg hører stemmer i hodet.

IMG_7204

Balanse for meg et liv jeg trives med, som gir meg det jeg ønsker og som gjør meg glad!

Hva som gjør meg glad er kanskje det som gjør deg stresset, og kanskje det som stresser meg er det som gjør deg glad?

Jeg syns ikke vi skal være så raske til å dømme.
Selv om jeg ofte ser folk gjøre ting og tenker «guri malla, jeg skjønner ikke at hun/han orker å gjøre det der dag inn og dag ut», så trenger jeg ikke dømme dem og tenke at jeg har skjønt noe de ikke har skjønt. Vi har forskjellige preferanser og ting vi trives med, vanskeligere er det ikke. Noen trives med å telle kalorier, andre trives med å spise det de vil. Noen har glede av å jogge hver morgen kl.05 mens andre liker bedre å trene styrke.Det er heller ikke noen grunn til å etterstrebe en balanse som ikke føles bra for deg. Da er det jo ikke balanse lengre?

IMG_7151

Å legge seg opp i andres balanse i livet ser jeg fint lite vits med. Konsentrer deg om din egen balanse, så får vi det fint alle sammen. God onsdag 😉