LAG DIN EGEN KOKOSYOGHURT UTEN SUKKER

IMG_8519

God torsdag !
Her er frokosten nettopp fortært og kaffikoppen står for tur. Jeg har fått totalt dilla på kokosstevia i det siste og bruker det oppi alt. Her er tips til hvordan du kan lage din helt egne sukkerfrie kokosyoghurt !

Du kan bruke mager kesam, gresk yoghurt eller cottage cheese. Noe med nøytral smak. Tilsett litt sukrin gold først før du tilsetter noen dråper kokosstevia. Smak til så du får ønsket styrke. Rør godt rundt. Vil du ha enda mer kokossmak kan du tilsette 2-3 ss kokosmelk eller 1-2 ss kokosflak. Mye bedre næringsinnhold enn yoghurtene du får på butikken som er proppet med sukker!

Er du ikke så fan av kokos kan du fint lage andre smaker med valgfrie steviadråper. Prøv deg frem og fin din favoritt 😀

IMG_8521 IMG_8525

Enjoy 😀

 

ER DU MED ???

IMG_8579-001

Jeg fikk et ønske på instagram om jeg kunne fyre i gang ny løpeutfordring, og det skal jeg jaggu gjøre! For en god ide 😀 Nå er det jo skikkelig vårstemning ute, så da passer det bra å sette i gang med mer aktivitet ute.

Jeg så en utfordring på facebook som het «10 mil i april» og tenkte at det kunne være en grei en å hive seg med på. Da kan du dele opp de ti mila som du vil. Du kan også velge om du vil gå, jogge, sprinte eller hva du måtte ønske. Det er lurt å logge hver økt så du holder oversikten over hvor mange kilometer du har tilbakelagt. Selv bruker jeg endomondo på mobilen som styres av gps.

IMG_8578

Er vi klare for dette?  😀
Selv kommer jeg til å kombinere jogging og rask gange. Jeg vil ikke slite beina mine ut for mye siden styrketrening er det jeg prioriterer. Men de ti mila skal jeg få inn. Hvis du er  med og vil spre litt treningsglede og inspo, tag bildene dine på instagram med #julieschallenge, så kan vi inspirere hverandre!  Let do this! 😀

IMG_8575
Tights // Topp (adlinks)

Å TREKKE IDIOTISKE KONKLUSJONER

Vi mennesker elsker å trekke slutninger og lage teorier oppi hodene våre som vi tror så hardt på at det blir våre egne sannheter.

Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg hører folk si «jeg føler at det og det og det fungerer skikkelig bra siden jeg begynte å gjøre den ene tingen og da har jeg fått syk fremgang» eller «han/hun gjorde det i x-antall måneder og oppnådde det og det, da må det funke bra«, og utifra dette har de trekt slutninger og skapt en sannhet for seg selv om at ett eller annet er helt banebrytende og avgjørende for å få resultater. Det kan være det at ti tusen sett i uka med nedtrekk ga latsen til Mr.Olympia-vinneren, eller at «chili burn» tabletter er grunnen til at Jennifer Aniston ikke har love handels (Ja, jeg overdriver for å få frem et poeng).

IMG_7804

Vi er på konstant leting etter det geniale trikset, den magiske pilla, den perfekte øvelsen og den ultimate løsningen som skal gi oss en pakke av gode og varige resultater, fort som svint.

Jeg lurer av og til på om vi mennesker er helt tette. 
Er vi så dumme at vi tror at èn liten variabel utgjør så enormt store forskjeller? Er vi så lettlurte at vi tror at èn liten endring kan gi oss en helt ny fysikk uten av noe annet endres?

Kanskje Jennifer Aniston bruker Chili burn, det aner jeg ikke. Men jeg kan fortelle deg såpass – hun gjør mer enn det for å se ut som hun gjør. Hun har neppe to dager i uka med halvhjertet trening, tre chipsposer på lørdag og timevis foran TV’en hver dag og en pille med chili burn som redder henne. Hun legger ned en masse arbeid og innsats for å ha den kroppen hun har. Om hun hadde fått i seg litt chili eller ei hadde det ikke spilt noen rolle. Å konkludere med at det er det som former kroppen hennes er direkte dumt.

IMG_7857

Om vinneren av Mr.Olympia trener nedtrekk istedet for pullups så betyr ikke det at pullups er dårlig eller at nedtrekk er det som har gitt han den brede ryggen. Resultater kommer som et resultat av hardt arbeid over tid, og ikke bare èn ting, men en sammensetning av mange faktorer som påvirker resultatet positivt. Det hjelper ikke å ha en god øvelse i programmet ditt om ikke innsatsen eller den helthetlige belastningen er riktig.

Vil du oppnå en drastisk endring så krever det innsats. Resultater kommer ikke av èn enkelt ting, variasjon eller handling. Resultater er sammensatt. Ikke sløs tid på å trekke slutninger i hytt og vær og pirke i kakepynten. Lag deg en skikkelig kakebunn først og fokuser på basicen – tren nok, øk belastningen når du kan, få nok hvile og spis nok og bra mat. Noe mer enn det er ikke nødvendig å henge seg opp i, og smådetaljer utgjør uansett minimalt for oss som ikke er toppidrettsutøvere.

IMG_7848

OVERSTÅTT PÅSKE OG TID FOR ENDRING

IMG_7010

Da var påsken overstått for i år!
For min del er det tilbake til jobb på Shapes i dag, helligdag eller ei. Kundene er tilbake fra fjellet så da er det bare å stille opp 🙂

Det har ikke blitt mye påskefeiring på meg, men noen skikkelig late dager har det blitt. Jeg kjenner virkelig på at jeg ikke trives med å være så mye i ro. Spesielt ikke nå som det begynner å bli mer lyst ute og våren er på vei. Jeg får rett og slett litt maur i blodet, om jeg ikke har nok fra før. Det kan være vondt å være rastløs, spesielt når man har sånn «jeg vet ikke hva jeg vil men jeg vil gjøre det nå- humør«. Typisk meg etter noen dager med mindre bevegelse og action. Jeg har likevel valgt å ta det med ro. Jeg har faktisk godt av hvile og jeg må ikke alltid være super aktiv hver dag. Note to self

IMG_8509 IMG_8511

Men, nå kjenner jeg at det er på tide med en forandring. Jeg er lei av å gå i samme tralten med mat og trening. Jeg vil sette inn høygiret, så fra nå av blir det litt justeringer i kostholdet og også mer aktivitet. Buksa er litt trangere enn før jul, så det skal gjøres noe med. Bildet øverst er noen måneder gammelt, det kan jeg bare si med en gang. Det hjelper for meg å skrive det her, da har jeg litt mer forpliktelse også.

Siste del av påsken og middels-slepphent kosthold ble derfor avsluttet i går med en skikkelig deilig sushimåltid etter trening. Jeg ELSKER sushi, så det ble en perfekt avslutning på påsken. Planen fra i dag av er å ha et moderat kaloriunderskudd samkjørt med samme styrketrening som jeg har kjørt de siste tre ukene (forskjellig repsantall hver økt) og Jiu Jitsu- trening utenom. Alt annet av aktivitet kommer som en bonus, men jeg har også en aktiv hverdag utenom med relativt lite stillesitting. Jeg har funnet ut noen ting som er avgjørende for meg for at jeg skal få resultater av det jeg gjør: 

 1. Søvn. 
  Feiler jeg på dette så er det uhyre vanskelig å holde aktivitetsnivået oppe, stå i mot fristelser og søtsug, trene bra og også ha det bra mellom ørene. Fire ting som er svært sentralt i en slik prosess. Åtte timer søvn hver natt er målet.
 2. Planlegging.
  Jeg er avhengig av å planlegge måltidene mine i god tid og også ha god struktur på når jeg skal spise. Har jeg ikke en god plan ender jeg fort opp med å bli alt for sulten mellom måltider, bli nødt til å ty til raske løsninger og også handle på impuls. Ikke heldige ting når målet er å følge en fast plan.
 3. Positiv innstilling.
  Dette punktet er SÅ viktig. Om jeg har en tung dag hvor jeg er lei av alt sammen, matlei og sliten så må jeg minne meg selv på at jeg har valgt dette selv. Jeg kan gå på McDonalds om jeg vil. Jeg er min egen sjef. Til syvende og sist vet jeg hva jeg vil og hva jeg trives best med, og jeg vet at en konkret plan bare er et utrolig bra hjelpemiddel mot målet – som jeg faktisk har bestemt meg for selv. Det gjelder å ta ting med et stort smil! 😀 Å jobbe mot et mål er krevende, men GØY!

  IMG_8518

  Nå er jeg altså klar for ei ny uke. Planen er lagt så nå gjelder det bare å gjennomføre – med et smil !
  Ønsker dere en super mandag !

  PS: Dette er siste dagen du kan delta på min Giveaway på instagram og vinne et påskeegg fra X-life ! Delta HER

  1458542613

VIDEO; JULIE OG THERESE PÅ SKJÆRTORSDAGSTRENING

Jeg og Therese filmet økta vår på torsdag og satte det sammen til en videoblogg. Som alltid blir det en god mix av moro og alvor. Vi hadde en kort økt som så slik ut;

Supersett;
A) Enarms skulderpress med hold
B) Sidehev fra benk
Supersett;
A) Booty builder
B) Kamskjell med strikk
Supersett;
A) Enarms nedtrekk
B) Enarms bicepcurl i kabel

Kort og greit! Håper videoen faller i smak og at dere får en super langfredag 🙂

PÅSKEFROKOST OG TRADISJONER

IMG_8495

God påskemorgen!

Jeg har lite timer denne uken fordi mesteparten av kundene mine har reist på påskeferie. Det medfører ekstra god tid til hjemmekontor og til å få unna masse annet arbeid på dataen. Jeg elsker å få ting gjort! Nå kan alt gjøres i fred og ro og i rolig tempo. I tillegg kan jeg få geeket litt på diverse podcasts og youtubevideoer. Perfekt deload for hjernen min 🙂

Dagens frokost var den dere ser på bildet. Cottage cheese, naturell yoghurt, bringebær og peanøttsmør sammen med en shaker med vann med lime. Jeg har fått helt dilla på sistnevnte. Det er så friskt og godt med lime eller sitron i vannet. Det bør du prøve om du ikke har smakt det før. Denne frokosten holder i 3-4 timer, perfekt timing så jeg får spist etter treningsøkta jeg skal ha etterpå.

IMG_8496

Dette er ikke noen typisk påskefrokost akkurat. Jeg burde kanskje hatt en appelsin eller noe istedet, men nå ble det dette. Når det kommer til påsketradisjoner og feiring så har jeg ikke så veldig mange vaner her. Vi har en familiesamling på hytta på påskeaften og utenom det går dagene som normalt. Påskeegg har jeg heller ikke hatt de siste årene. Like greit, for jeg er nemlig ikke kapabel til å spare noe som helst når jeg først har godteri foran meg. I og med at jeg nettopp har begynt med å redusere fettprosenten holder jeg meg unna påskegodteriet i år og koser meg heller med litt ekstra gode middager med familien og kanskje et glass vin eller tre.
Som mange av dere vet så er jeg veldig opptatt av å velge utskeielsene mine med omhu 😉

IMG_8499

Til slutt, en liten reminder; The only person you need to be better than is the person you were yesterday.
Med det ønsker jeg deg en super skjærtorsdag!

HVOR LANGT GÅR VI FOR LIKES ?

likes

Eksponeringsbehovet blant folk er større enn noen gang og vi gjør mye for å få likes, følgere og kommentarer. Det er til og med blitt akseptert å kjøpe (!) seg følgere på instagram og facebook. Jeg syns det går litt over stokk og stein, selv om jeg er blant dem som poster både på instagram og facebook med mål om å dele og «reklamere»for meg selv, spesielt med tanke på jobben min som PT.

Jeg snakket med familien min om dette med å vise seg frem på sosiale medier, og det fikk meg til å tenke litt. Hvorfor er det slik at noen for eksempel velger å vise masse hud og legge ut bilder av seg selv med lite klær? Selv har jeg merket at når det er gjort èn gang så skaper man et press på seg selv. Jeg kjenner på det at jeg er litt «redd» for at folk skal tro jeg ikke er i form dersom jeg ikke legger ut en formoppdatering på en stund. Hvorfor er det slik? Hvorfor er vi redde for at folk skal tro det ene eller det andre?

likes2

Det er helt klart utrolig moro å dele fremgang for å motivere andre og ikke minst meg selv. Om jeg får 10 eller 200 likes så er det ikke så farlig, jeg ønsker likevel å inspirere. Men, ikke for en hver pris! Jeg ønsker ikke å la meg presse til å poste med jevne mellomrom. Om jeg skal poste et formbilde skal det være fordi jeg har lyst og ikke fordi jeg føler det er på tida og at folk vil tro jeg har forfalt om jeg ikke gjør det. Det går jo faktisk an å være i god form uten å poste noe som helst også.

I perioder, som akkurat nå, syns jeg det er deilig å dra på trening uten å ha med kamera. Dra rett hjem etter trening uten å ta selfies etterpå. Trene i store joggebukser og langarma genser. Rett og slett bare ha fokus på treninga mi og meg selv, ikke på noen andre. Når alt kommer til alt så har det lite å si hvor mange som ser meg eller det jeg oppnår. Hva jeg føler selv og hvordan jeg trives er det aller viktigste. Føler jeg for å dele, så deler jeg. Føler jeg ikke for det så skal jeg heller ikke gjøre det.

likes3

PS! Ikke glem giveaway’en min på instagram hvor du kan vinne et proppfult påskeegg fra X-life med masse godsaker! 😀

3 TING DU GODT KAN SLUTTE MED

IMG_8062

1. Å kaste eggeplomma for å spare fett
Hvorfor? Fordi den er ektremt næringsrik og en super fettkilde. I tillegg er det direkte uøkonomisk å kaste den. Skal du spare fett er det flere andre ting du kan kutte ned på istedet. For eksempel olje eller smør til steking – som gir deg langt mindre næring!

2. Å kutte ut frukt og bær for å unngå sukker
Frukt og bær inneholder naturlig fruktsukker og en masse vitaminer, mineraler og fiber. Er du redd for å få i deg for mye sukker ville jeg heller begynt å kutte ned på søtsakene du skeier ut med istedet. Ved å unngå naturlige råvarer snyter du kroppen for mye bra. Da er det bedre å heller kutte på ting som faktisk ikke kroppen din har noe bruk for.

3. Å droppe øvelser som ikke får det til å «brenne» eller som gjør deg støl
Ingen av de to er noe bra indikator på at en øvelse fungerer i det hele tatt. Du kan få sinnssykt bra resultater uten å verken kjenne «brann» eller bli støl! Greia er at du må presse deg til å stadig øke enten belastning eller treningsvolum. Det er slik musklene dine blir tvunget til å bli større og sterkere. Ikke fordi du får det til å brenne ut av en annen verden.

Kort og greit!
God tirsdag 😉

IMG_8057

JULIES HJEMMELAGDE GRANOLA

IMG_8444 IMG_8445 IMG_8446

Som lovet – her kommer min oppskrift på hjemmelaget granola!
For et glass brukte jeg: 100 g havregryn, 50 g mandler, 50 g solsikkekjerner, 50 g gojibær, 30 g kokosolje, 4 ss sukrin gold, kanel.

Hakk opp mandlene. Bland sammen alt utenom kokosolja og gojibær og ha i en bolle. Smelt kokosolja i mikroen så den blir flytende. Hell den over blandingen og sørg for at det fordeles godt så alt blir dekket av oljen. Dryss over litt ekstra kanel om du vil. Fordel ut på et bakepapir og stek i ovnen på 200 grader til det er gyldent. Jeg hadde det inne i ca 10 minutter totalt og rørte litt rundt etter fem minutter.

Etterpå avkjøles det på rist før du blander inn gojibær og legger på glass. Voila! Om du vil kan du også tilsette andre nøtter, honning istedet for kokosolje og rosiner istedet for gojibær. Du kan også tilsette for eksempel kokosflak eller hakket mørk sjokolade.

IMG_8448 IMG_8450 IMG_8453

Denne granolaen passer perfekt som topping på smoothier eller over kesam og bær, slik som jeg har på bildet. Bare fantasien stopper deg! Prøv min variant eller lag din helt egne 😉 Lykke til !

IMG_8455

1458542613

GIVEAWAY OG ÅRETS FØRSTE JOGGINGS!

Giveaway

Heisann!
Nå er vel påsken offisielt i gang, eller hva?
Jeg må innrømme at etter at jeg sluttet på skolen har jeg ikke fulgt helt med på dette med helligdager og ferier. For meg går alt litt i hverandre, hehe. At det er påske merkes hvertfall godt på trafikken!

X-life har gitt med en super deal i påsken. Dere kan vinne et påskeegg med masse goodies! Blant annet treningsdagboken jeg selv bruker fast, miniband til rumpetrening, vitamin D og flere andre godbiter. Konkurransen foregår på instagram, så om du ikke har en konto enda kan det lønne seg å skaffe seg det. Gå inn på instagramen min for mer info om hvordan du deltar HER 😀 Lykke til !

IMG_8492-001 IMG_8493

Påskeværet er virkelig on point i dag, så etter to rolige døgn med relativt lite aktivitet kjenner jeg at energien bobler. Da er det vel passende med årets første joggings!? ÅRETS første! Gurimalla. Jeg kan med andre ord ikke skryte på meg noe veldig cardioaktivtet i vinter. Men, nå som snøen smelter og sola tittet frem så melder lysten seg!  Jeg skal starte rolig for nå er det jo tross alt noen måneder siden sist joggetur. En rolig 3 km tenker jeg det blir. En passelig runde rundt i nabolaget. Påskeværet skal nytes! I kveld  blir det dag 1 av en ny treningsuke, noe som betyr 20-25 reps på alt. Det skal bli deilig! Det er rart hvor avhengig man blir av denne selvpiningen… Hehe.

Ellers skal jeg lage opp en ny ladning med hjemmelaget granola i dag, så oppskrift på det kommer i morgen. Granola man får kjøpt på butikken inneholder ofte unødig sukker, så hvorfor ikke lage sin egen sunne variant? Følg med i morgen!

Ønsker dere en super palmesøndag !

STYRKE KOMMER I MOTGANG

Av og til bestemmer man seg for å gjøre noe, også blir det ikke noe
Av og til planlegger man èn ting og ender opp med å gjør noe helt annet
Av og til gjør man ting uten å tenke
Av og til tenker man uten å få gjort noe
Av og til føler man at man «burde» og «må» også bli man likevel sittende
Av og til går ikke ting slik som man ønsker og vil

IMG_6643

Å være mennesker krever til tider mer enn vi skulle ønske. Det krever av og til at vi går litt på trynet, krabber rundt i litt gjørme, svelger litt mose og skitner til knærne. Man blir ikke god på å leve når alt går bra. Man blir ikke smartere av å ha god flyt. Man blir heller ikke klokere av å aldri gjøre feil.

Utfordringer, nedgangstider og tøffe perioder er det som bygger karakter. Du blir bedre på å reise deg etter fall for hver gang. For hver kamp du overlever blir du sterkere. For hvert hull du kommer deg ut av blir du bedre til å oppdage andre.

Tenk tilbake på livet ditt.Ting som har gått galt, feil du har gjort, relasjoner som har skjært seg; har du lært noe og hva er det isåfall som har lært deg det? Var det solskinnsdagene eller regnværsdagene?

Ikke be om et feilfritt og enkelt liv. Be om styrken til å takle det som møter deg.
Styrke kommer i motgang. Lærdom kommer av feil.

1458026999

VIDEO; JULIE OG JOAKIM PÅ ARMTRENING

IMG_7647

Da er det tid for ukens videoblogg!
Jeg ble med Joakim på armtrening i hans regi, og man kan vel si at jeg mildt sagt fikk kjørt meg. Jeg trener aldri en hel økt med bare armer, så for meg var dette reine syrefesten. Etter en stund måtte jeg nesten trygle om at vi kunne dra hjem, da jeg ikke hadde en eneste krefte igjen, hehe. Håper dere liker videoen! 😀 Vil du se flere videoer? Sjekk ut kanalen her.

Å JOBBE RUNDT RROBLEMET

IMG_8034

De fleste som har trent en stund har hatt vondt på ett eller annet sted på et tidspunkt. Det trenger ikke å være en skade eller noe langvarig, men nok til at det påvirker treningen og gir smerte og ubehag. Man kan da velge å droppe treningen fullstendig, eller man kan lære seg å jobbe rundt det.

I bunn bør man sørge for å trene på en måte som er skadeforebyggende. I første omgang er det da lurt å tenke på at jevn styrkefordeling er et stort pluss. Sterkere bryst enn rygg kan forårsake skuldersmerter, styrkeforskjeller i beina kan forårsake smerter i korsrygg også videre. Har man en base i treningen som opprettholder jevnt fordelt styrke så har man allerede gjort mye.

IMG_8027

La oss si at du får vondt i skuldra og blir hemmet i å gjøre skulderpress. Istedet for å da ta fullstendig fri fra all skuldertrening – jobb rundt det! Andre gode skulderøvelser er for eksempel facepulls og enarms sidehev i kabel. Om det også gjør vondt, prøv sidehev fra benk. Enarms skrå sidehev liggende på benk. Ett eller annet. Det finnes som regel noe du kan gjøre som ikke gjør vondt.

Selv fikk jeg en saftig strekk i hoftebøyeren på sprinttrening som satt i veldig lenge. Du kan tenke deg selv at det meste som hadde med bøying i hofteleddet var smertefullt. Men, jeg ble kreativ og fant alternative øvelser for å trene bein og rumpe. Good mornings, rygghev og hofteabduksjon var mine tre gode venner i lang tid. Jeg prøvde meg på utfallsvarianter innimellom og etter mange mislykkede forøk kom endelig dagen hvor jeg kunne gjøre det igjen. I mellomtiden hadde jeg likevel fått trent bra!

IMG_8024

Med andre ord – har du vondt et sted – prøv å tenke løsning. Finn en annen måte å få trent musklene på. Det finnes som regel alltid et alternativ! 🙂

MERKELIG SNACK TIPS

IMG_8437 IMG_8439 IMG_8441

Det kan være dette er noe av det rareste du har sett, men det er verdt et forsøk! Jeg syns det utrolig godt, samtidig som det metter og stilner søtsug 🙂

Kok opp valgfri mengde gulrøtter så lenge at de blir myke. Mos med stavmikser, bland inn cottage cheese, søtning og dryss over litt kanel. Voila! Der har du et søt liten snack 🙂 Du kan også bruke søtpotet eller vanlig potet. Det er like godt om ikke bedre 😉

«IF IT FITS YOUR MACROS» ?

IMG_6899

Jeg hørte på en podcast i går om dette med «IIFYM», If it fits your macros. En kostholdstilnerming som går ut på at man velger mat kun utifra makronæringsstoffene, protein, karbohydrater og fett. Du setter opp en visst antall av hvert mikronæringsstoff du skal nå per dag og tilpasser maten etter det. I og for seg en super løsning. Problemet er når dette bidrar til at man velger å spise næringsfattig og ufornuftig mat som for eksempel nugatti, pommes frites og grandiosa på daglig basis.

Det er sant at om du treffer riktig kalorimengde så vil du kunne gå ned i vekt. Jeg syns dog det er viktig å tenke på hva du tilfører kroppen også, og hva slags effekt maten har på overskudd, humør, sult/metthetsfølelse, søtsug, søvn, indre organer, hud og hår.

IMG_8218

Jeg er absolutt stor fan av å ikke ekskludere mat totalt fra kostholdet. Å aldri i livet spise en loffeskive med majones og servelat er strengt tatt ikke noe vits. Det går fint å spise det i blant selv om andre ting er mer fornuftig. Men nå tenker jeg på det daglige kostholdet. Hva tilfører vi kroppen og hva gjør det godt for?

Selv velger jeg å spise veldig fornuftig og sunn mat i ukedagene med små innslag av litt mindre næringsrike ting som pasta og nudler, uten at det er noe problem. I helgen kan jeg fint kose meg med næringsfattige ting i moderate mengder, i tillegg til det sunne jeg spiser til vanlig. Jeg passer på å ikke snylte kroppen min for god næring. Heldigvis er jeg utrolig glad i mye sunn mat, så jeg føler meg ikke begrenset i ukedagene selv om jeg så og si spiser utelukkende sunn mat.

IMG_7979

Poenget mitt er at selv om det er kaloriene som teller til syvende og sist – pass likevel på å velge mat som gir kroppen din god næring, vitaminer og mineraler. Det handler vel ikke bare om vektned- eller oppgang, det bør også handle om indre helse og et sterkt immunforsvar.

Selv om jeg er veldig fri i matvalget både til meg selv og kundene mine har jeg stort fokus på å ha en baseline med sunne og gode matvarer. Maten vi spiser mener jeg skal fremme helse og velvære!

1457958277

DAGENS ØKT OG TILPASNING

Innlegget inneholder sponsorlenkerIMG_8405

God morgen!
Ja, jeg må si det. Jeg våknet nemlig 12.30! Det er tydeligvis enten eller med meg. Antakelig sov jeg så  godt etter en god blanding av en uke mye mye trening, en solid godteripose i går kveld og lite søvn de to siste dagene. Tydeligvis ble det en skikkelig god miks for å få meg klistret til senga, haha.

Planen for dagen er ikke så mye heldigvis, så tidsklemme blir det ikke selv om jeg har sovet bort «halve dagen». Foodprep, trening og studie står på planen. Dagens økt er første i ny treningsuke for meg, og den skal bestå av kun 20-25 reps. En syrefest med andre ord, spesielt for meg som enda ikke er helt vant med å gå over 15 reps. På denne dagen bruker jeg disse øvelsene;

Hip thrust
Skulderpress
Skapular sidehev
Nedtrekk
Pushups
Omvendt roing
Enarms bicepcurl i kabel
Triceps pushdown m. tau
Leg extensions
Tåhev
Knelende magecrunsh i kabel

Vanligvis ville jeg hatt lårcurl også, men siden jeg hadde en heftig økt på bein i går med mye rumensk markløft, i tillegg til at jeg er baksidedominant, lar jeg det være.

IMG_8409-001

Dette er tilpasninger jeg gjør for at treningen skal passe til min fysikk og mine mål. Jeg kunne lasta ned et høyrepsprogram fra nettet, men det ville ikke vært fornuftig for meg og mine svakheter og styrker. Det er en stor fordel med å følge et tilpasset program. Jeg tenker jo at målet med treninga må være å forbedre svakheter, spesielt så lenge man har spesifikke ting man vil oppnå. Programmet til en kjendis kan være bra for den, men ikke nødvendigvis for deg. Progragrammet til venninnna di kan funke fjell for henne og kan være direkte ufornuftig for deg. Husk på det! Tilpasning er alfa omega.

På bildene har jeg på meg koseantrekk fra Better Bodies. Det er virkelig verdens deiligste. Du får det i flere farger. Buksa har bred linning og strikk nederst i beina. Genseren er halvkort med bred hals. Perfekt søndagsantrekk, eller lørdagsantrekk, om man har samme lørdagskveld som jeg hadde i går – planta i sofaen med godteri og film 😉

IMG_8403

TEST AV FIRE PROTEINRIKE MEIERIPRODUKTER

IMG_8369

Denne uken har jeg testet ut fire nye melkeprodukter!
Hvor nye de er jeg ikke helt sikker på, men de er hvertfall nye for meg, hehe 🙂 Jeg plukket ut de jeg fant med fint næringsinnhold blant nyhetene jeg så i butikkhylla.

Mager kesam med sitron
Denne var fantastisk god! Stort pluss for at den er uten sukker, noe de andre smakssatte kesamene ikke er. Veldig bra. Høyt proteininnhold og lite fett. Denne passet perfekt i blandingen min med cottage cheese, jordbær, bringebær og mandler. Magisk! Jeg syns dog prisen er unødvendig stiv og kommer i fremtiden til å heller ha sitronessens og søtning i vanlig mager kesam. Likevel er dette en fin løsning når man trenger noe sunt på farten.

Skyr og cottage cheese med vanilje
Jeg er ikke kresen på konsistens, men denne syns jeg var litt merkelig. Nesten litt sånn halvtygd cottage cheese? Ikke helt fan. Men, bra næringsinnhold og ok smak. Ikke noe jeg ville brukt tyve kroner på igjen med mindre jeg ikke hadde noe alternativ.

IMG_8370

Skyr med kaffe og vanilje
Oh my… Denne var helt on point for meg! Jeg elsker jo kaffe og alt som har med det å gjøre. Kombinert med noe søtt så blir det perfekt. Denne var rett og slett utrolig god. Smakte dessert. Innholdet er det heller ikke noe å si på, bortsett fra det tilsatte sukkeret. Ser ikke helt hvorfor dette er nødvendig når det finnes så mange velsmakende søtningsstoffer… Den blir ikke noe jeg tar inn i mitt daglige kosthold med tanke på ufornuftig pris (og fordi jeg er gjerrig på matbudsjettet;)), men som helgekos er den super 🙂

Dobbel 0% GRESK med vanilje
Tommel opp for høyt proteininnhold! Den vanlige dobble 0% yoghurten er jo så og si tømt for næring, men denne har mer proteiner å by på. Det liker jeg. Men smaken? Tja. Den var ikke helt på topp syns jeg. Da holder jeg en knapp på mager kesam tilsatt vaniljeessens og søtning. Litt for kunstig for min smak. Prisen er også litt stiv. Likevel et godt yoghurtalternativ for de som ønsker en mer proteinrik variant uten sukker og fett.

IMG_8366

BEHOVET FOR ALENETID I SOSIALE SETTINGER

Etter at jeg tidligere har skrevet litt om mitt personlige behov for alenetid og «oppladning» har jeg fått flere henvendelser fra personer som kjenner på det samme og som syns det er både skamfult og problematisk i flere sosiale settinger slikt som samboerskap, på skole og i jobb. Det kan helt klart være en utfordring, spesielt med tanke på at mange som har det slik, ofte er typen som også sier ja til alt og alle og vil være alle steder til en hver tid. Kunsten er å ikke trø over seg selv.

IMG_7647

Som jeg har sagt tidligere så blir jeg energisk av å være rundt mennesker og jeg kjenner på meg at jeg gir max av meg selv, spesielt i jobbsammenheng, til de jeg er rundt og når jeg svarer på mail. Når jeg da har hatt en hel dag med jobb fra morgen til ettermiddag/kveld og vært i kontakt med mange forskjellige, kanskje også mange nye mennesker, kan jeg kræsje på sofaen og nesten bli på gråten når jeg får en sms med et helt enkelt spørsmål. Det er frustrerende når jeg elsker å møte nye folk, samtidig som det tapper meg så for energi. Hvordan finne balansen?

Som PT så jeg møte nye mennesker, snakke med dem og hele tiden tilpasse meg etter demmes væremåte, kommunikasjonsmåte og energi, lytte til dem og oppfatte kroppsspråk. Dette er det jeg elsker mest med jobben! Det er dog viktig å huske på at dette krever energi. Når man bruker energi må man også fylle på.

IMG_7912

Jeg er blitt god på å si nei. Når fredagen kommer og arbeidsdagen er slutt og jeg får meldinger av venner eller familie så hender det at jeg rett og slett venter med å svare eller sier at jeg må nødt til å slappe av litt. Det hender også at jeg sier ja, men at jeg advarer om at jeg er sliten og dermed ikke på mitt normale energinivå. Det er også slik at enkelte mennesker gir mer energi enn de tar, og dette kan man kjenne tydelig hvis man er obs på det.

Jeg henter energi av å være på trening med headsettet på og koble ut omverdenen. Jeg trener på et annet gym enn der jeg jobber, rett og slett for å ha et fristed hvor jeg ikke må tilpasse meg noen andre eller prestere for noen. Jeg får også ny energi av å slappe av på sofaen hjemme, hos mamma og pappa, eller hos gode venninner som kjenner meg godt og ikke forventer noe. Disse «fristedene» er gull verdt og det holder meg gående i en hektisk hverdag.

IMG_7622

For deg som er samboer har jeg følgende råd; snakk om hvordan du har det og hva du har behov for! Har du behov for at stua er tom en times tid når du kommer hjem fra jobb, si ifra. Har du behov for en kveld alene, si ifra. Om du føler for å trene med headset på uten å prate, gi beskjed om at det er fordi du trenger alenetid og ikke fordi han/hun har gjort noe galt. Alle har behov som trengs å bli dekket, så du gjør lurt i å være ærlig med deg selv og den/de du bor med. De som er glad i deg vil respektere dine behov.

Ta vare på deg selvdet er deg du skal leve med hver dag resten av livet

1457591257-768x323

VIDEO; LAVREPSØKT OG ETTER TRENINGSMAT

God onsdag !
Tidligere har jeg hatt onsdager som fast videoblogg dag, så det er planen å starte med igjen. I dag har jeg en video av lavrepøkta mi til dere. Håper den faller i smak! 🙂


Topp / Tights / Nyrebelte / Drareimer (adlinks)

Økta så slik ut:
Chins + vekt – 5 x 3-6 reps
Sumo markløft – 6 x 3 reps
Militærpress – 5 x 4 reps

Jeg fikk et spørsmål om bruk av nyrebelte.
Som dere ser i videoen bruker jeg det på noen av settene. Min regel er at jeg bruker det på 3 reps og lavere. Det vil si når jeg har svært tung belastning. Dette er for å øke buktrykket og dermed skåne korsryggen. På mer enn tre reps forsøker jeg å heller skape godt buktrykk uten «hjelp». Folk har forskjellige preferanser, men det er slik jeg gjør det. Hvordan jeg bruker det rent praktisk med tanke på stramming og slike ting kommer i en egen video.

Har du ønsker til tema på videoblogg, hyl ut! Alle tips mottas med stor takk 😀

ELLIPSEPANIKKEN

Jeg kaller det for det. Ellipsepanikk.

Når det er lenge siden jeg har hatt en real sjekk av min egen fysikk. Når jeg har gått i treningstøy litt for lenge. Når jeg har hastet forbi speilet uten å kikke så nøye. Når alt av målebånd og fettklyper har vært på lang avstand en god stund og maten har blitt fortært med god matlyst. Også finner jeg ut at jeg skal ta en skikkelig sjekk. Måle, klype, ta formbilder og virkelig se hvordan det ligger an. Jeg psyker meg opp til et lite slag i trynet, samtidig som det er et lite håp om at det skal se ok ut.

IMG_5822-001

Tidligere har jeg begynt å grine, jeg har skreket og jeg har vridd meg i smerte over synet som står i mot meg når jeg har fått en reality check. Jeg har vært veldig syk. Vet du hva jeg tenkte denne gangen?

Første tanke; Ok, nå må jeg begynne med ellipse fem ganger i uka.
Andre tanke; Kom an’ Julie, så dum er du ikke. Hvor lenge kommer du liksom til å holde ut med det? Skjerp deg litt på kostholdet og ta det med et smil nå, så går dette bra.

Ingen grunn til ellipsepanikk. Det jeg «har for mye» (les; ikke trives med å ha der) er ikke en god nok grunn til å ni-trene cardio hver dag. Hva er det godt for? Etter maks fire uker er jeg drittlei av hele ellipsen og jeg klarer ikke holde samme tempo helt til «bikinisesongen» uansett. Jeg vet at om jeg skjerper inn litt på kostholdet så vil jeg merke bedringer fortere enn jeg aner det.

IMG_5837

En skikkelig formsjekk er lurt å ta en gang i blant om man har mål om å utvikle fysikken sin og bedre svakheter. Det som dog er uhyre viktig er å ikke la alle feilene du finner på deg selv gå til skallen på deg. Du vet at alle har noe å jobbe med og noe som kan forbedres, så se på det som et artig prosjekt! Ikke depp over hvordan du ser ut i dag. Det er bare et flott utgangspunkt!

Ikke la alle paniske syke planer om timevis med cardio og minimalt med mat komme over deg bare fordi du kanskje får deg et lite slag i trynet. Ja vel, så ser du ut som du gjør i dag. Det er helt fint. Det går bra. Trekk pusten dypt og tenk på hva slags valg du kan gjøre fra nå av som gir deg varige forbedringer. En psycho quickfix eller noen krampeaktige hyperaktive uker på ellipsen vil ikke fungere i lengden.

Ta et skritt tilbake og få ting i perspektiv. You got this. Velg smart.

dagstilbud

NY UKE OG TRENINGSOPPSETT

Innlegget inneholder sponsorlinker
IMG_8346

God mandag !
Jeg sovnet kl.21.30 (!) i går så jeg var særdeles uthvilt kl.5.30 i morges. Da syns katten min og at jeg hadde sovet lenge nok og satte i en klagesang uten like. Nok til å få meg opp av sengen med andre ord. Det er utrolig hvor god den senga er i blant…
Som det a-mennesket jeg er har jeg fått utnyttet morgentimene fornuftig. Deilig å få gjort unna en hel masse jobb før det heter ettermiddag!

Innimellom jobb i dag skal jeg få til ukens første økt. Som flere av dere vet har jeg jo satt meg mål for måneden etter noen ukers pause fra mål. Da har jeg lagt opp treningsuka etter det. Nå ser oppsettet slik ut:
Dag 1 (i går) – 20-25 reps
Dag 2 (i dag) – 3-6 reps
Dag 3 – 12-15 reps
Dag 4 – 8-10 reps
Dag 5 – en blanding av 12-15 og 20-25 reps

IMG_8338IMG_8355

Jeg har kjørt minimalt over 15 reps tidligere så jeg prøver meg litt frem. Spennende å utfordre kroppen og virkelig kjenne seg ukomfortabel. Du vet at kroppen er godt vant når melkesyra melder seg etter den femtende rep’en uansett vekt, haha. Nå får kroppen noe å bryne seg på. Dag 2 er absolutt den jeg er mest komfortabel med – enn så lenge! 😉

Før helga fikk jeg tilsendt noen nyheter fra Rohnisch – med leopardmønster! Det må man jo bare elske. Tighst og topp i samme farge, og en sportsbh i rosa for å bryte av litt. Den finnes i blå den også. De har flere plagg med leopardmønster og mye annet nytt også. Sjekk det ut her.

Ønsker dere en fabelaktig mandag! Sett standarden for uka 😀

VIDEO; KOSTTILSKUDD – CUTTING THE CRAP

God søndag !
Står alt bra til med dere?

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage en video om kosttilskudd og hva man egentlig trenger. Det har jeg jo faktisk slik at de fleste kosttilskudd slettes ikke er nødvendig så lenge du har et godt kosthold og det meste trenger du ikke anstrenge deg for å få nok av en gang. De to tingene jeg nevner i denne videoen har prestasjonsfremmende effekt og det er mye beviser på det.

Andre kosttilskudd kan love mye bra men effekten er som regel likevel minimal. Om noen prakker et kosttilskudd på deg, spør om de har forskning å vise til som bekrefter effekten!

Kreatin finner du her
D-vitamindråper finner du her
Selolje finner du her
Redweiler finner du her
Proteinpulveret jeg anbefaler finner du her

Det er viktig å huske på at dersom mange produkter gjorde det de lovet, for eksempel ga deg massiv muskeløkning eller ekstremt fett-tap, så hadde mange flere mennesker nådd målet sitt. Det finnes fortsatt ingen snarvei i pille- eller pulverform som tar deg bort ifra det faktum at du må trene og spise bra. Tenk realistisk og ikke len deg for mye på kosttilskuddet ditt. Vit at det du tar faktisk har bevist effekt og ikke bare er noe du sløser penger på.

Innlegget inneholder reklamelenker

TEST AV FIRE NYE MATVARER

Er det flere enn meg som elsker når det kommer nye, sunnere matvarer i butikken? 
Det er så spennende å smake nye ting! Jeg er dog nokså selektiv og gidder ikke prøve hva som helst. Har det bra næringsinnhold så prøver jeg det gladelig. Hvis ikke er det sjeldent jeg gidder. Hva er vitsen med å smake noe som er usunt og kanskje kjempe godt, og deretter bli lysten på det? Da er det bedre å ikke vite hva man går glipp av! Haha:)

IMG_8263

Jeg var innom Coop xtra og fikk plukket med meg et par ting. De var tomme for den nye kokos-skyren dessverre men jeg fant litt annet. Fun light, en ny sukkerfri coop saft, ny skyr og en naturell yoghurt med mer protein. Imponerende at produsenter følger med på hva vi vil ha mer og mindre av. Ja til mer protein og mindre sukker og fett!

Fun light lemon lime – God og frisk! Minner veldig om en jeg har kjøpt i Sverige tidligere. Deilig å ha den tilgjengelig her hjemme og. Samme kaloriinnhold som de andre fun lightene, så da er den en sikker vinner hos meg.

Coop jordbær og rabarbrasaft – Stort pluss for veldig naturlig smak. Den smaker ikke kunstig men samtidig tydelig av både jordbær og rabarbra. Imponerende syns jeg! Litt mer kalorier i denne i forhold til fun light men fortsatt et veldig godt alternativ til sukkerholdige varianter.

IMG_8268
Skyr med grønn te og sitron – Jeg syns de andre skyrtypene er litt «tørre» og kvalmende i konsistensen. Denne føles litt tynnere og litt mer som en vanlig yoghurt. Et stort pluss for min smak! Den er proteinrik, fettfri, søtet med stevia og inneholder i tillegg koffein. Veldig god og frisk smak.

Tine Fyldig naturell yoghurt – Denne var god! Jeg vil si den smaker veldig likt på vanlig naturell yoghurt bare at den har litt mer hint av gresk yoghurt på en måte. Den har også mer proteiner enn vanlig naturell yoghurt. Tommel opp fra meg! Et godt yoghurtalternativ. Jeg holder dog fortsatt en knapp på mager kesam, hovedsaklig på grunn av proteininnholdet og ikke minst prisen.

IMG_8265
IMG_8270

Planen er å teste den nye nugattien også, nugatti zero. Den var utsolgt da jeg skulle handle. Jeg ble litt skuffet da jeg så at kaloriinnholdet omtrent er identisk med originalen, men men!
Har du prøvd noe spennende i det siste? 

1456235444

MYE NYTT SOM SKJER!

IMG_7574

Den siste tiden har det skjedd mye nytt på jobbfronten.
Jeg har skrevet kontrakt med Trimeriet som starter opp i Vennesla (bygda jeg bor i) og skal være PT der fra april. I tillegg har jeg fått to faste dager på Shapes Brennåsen. Jeg blir med andre ord litt mer «spredt» enn jeg har vært frem til nå hvor jeg stort sett har vært på Shapes i sørlandsparken. Dette vil fortsatt være mitt hovedsted da jeg har kontoret mitt der. Det blir med andre ord litt mer kjøring på meg, hehe. Jeg ser virkelig frem til å nå ut til enda flere kunder og møte enda flere nye mennesker!

Stillingen hos Trimeriet var ikke noe jeg trengte i den forstand, men siden jeg har mulighet til å jobbe mer syns jeg det er gøy med en ny utfordring og også å gjøre noe nytt.

IMG_7626

Ikke bare har jeg fått ny jobb, jeg har også meldt meg inn i Kristiansand kampsportsenter. Der skal jeg trene Jiu Jitsu to ganger i uken! Planen var først å gå for kickboksing som jeg trente i Arendal tidligere men i og med at et av målene mine for året er å prøve nye ting så tok jeg steget ut av komfortsonen. Jeg har aldri vært borti Brasiliansk Jiu Jitsu før, så man kan trygt si at jeg utfordrer meg selv.

Når jeg skriver dette høres det nesten ut som jeg har fått en eller annen midtlivskrise siden jeg endrer på så mye på en gang, hehe. Det vil nok ikke bli så store endringer som det føles som akkurat nå. Uansett – forandring fryder! 🙂

IMG_7928IMG_7924

JUICY PROTEINPANNEKAKER

Innlegget inneholder reklamelenker
IMG_8272

Ok folkens…Er vi klare for en super juicy oppskrift på proteinpannekaker?

Det er jo bakeuke hos x-life og da ble jeg litt inspirert og gira på å faktisk lage noe annet enn havregrøt for en gangs skyld. Det er sjelden jeg tar meg tid til å lage noe som tar litt lengre tid, men gurimalla så verdt det det er!

Oppskrift: (gir et lite pannekaketårn, fint for 1 person)
60 g lettkokte havregryn
20 g kokosmel
30 g bakeprotein
1 most banan
3 ss sukrin gold
kardemomme
litt vann
litt salt
1 egg

Jeg stekte raskt på høy varme i panna med kokosolje og serverte med kalorifri walden farms pannekakesirup. Er du for lat til å sette sammen en røre selv kan du også benytte deg av en pannekakemix 😉 Tidenes powerfrokost! Nå er jeg klar for trening og jobb 😀 God torsdag !

IMG_8273
IMG_8276
1456235444 (1)