HVIS DU FØLER DEG SOM DRITT

God fredag folkens !
Føler du deg som dritt i dag? Da har jeg noen ord til deg. Om du ikke føler deg som dritt i dag så kan du søke opp tittelen på dette innlegget i bloggen min hvis det kommer en slik dag.

IMG_8409-001

Spør deg selv om dette;
1. Har jeg et sted å bo og noen som er glad i meg? 
2.Har jeg mat i kjøleskapet?
3.Har jeg gjort noe bra eller utrettet noe denne uken?
4.Har jeg fått noen til å smile denne uken?
5.Om jeg har gjort noe feil, hva kan jeg lære av det?
6.Om ting ikke har blitt som jeg ønsket, overlevde jeg ikke, da?
7.Om jeg valgte feil i en situasjon eller fem, har jeg ikke lært noe, da?
8.Om noen har skuffet eller såret meg, kan jeg gjøre noe godt mot dem?
9.Om jeg har skuffet eller såret noen, kan jeg si unnskyld?
10.Om det er ting jeg ikke får til, så er det vel også ting jeg lykkes med og kan?

Jeg følte meg som dritt i går og det henger litt igjen i dag. Å spør meg selv disse spørsmålene er likevel en tankevekker og det graver frem en god følelse i meg. Jeg blir takkenemlig for det jeg har og jeg får motivasjon til å gjøre noe konkret med det som er mindre bra. Hvordan er det med deg?

140815-its-ok

Husk at det er GREIT  å føle seg som dritt av og til! Det er GREIT å bare ha lyst til  å gå i dvale til alt er over. Alt du føler på er faktisk helt OK å føle på. Men – ikke glem det positive. Det finnes så mye positivt – og det kommer en dag i morgen!

VLOG – JULIES LIV | SHAPES | TRIMERIET | SMÅ MATTIPS

Heisann!
Den siste tiden har jeg fått filmet litt her og der, noe som har resultert i ukens videoblogg. Det er litt fra jobb på Shapes, litt fra trening, åpningsfest på Trimeriet og litt mattips.

De videobloggene som er som denne, som en «videodagbok» får dere se den litt mindre seriøse siden min, så det er viktig for meg at dere forstår at jeg ikke alltid er like «teit» og flåsete som jeg til tider kan virke på disse videoene. Jeg kan være seriøst også, og jeg tar jobben min svært seriøst 🙂

Håper dere liker videoen! 🙂

MEDLEMSÅPNING AV TRIMERIET!

IMG_9056 IMG_9049 IMG_9018

På fredag hadde vi åpningsfest for medlemmer på Trimeriet i Vennesal med fellestrening, snacks, mingling og veiledning rundt i styrkesalen. Jeg tok litt bilder så dere kan se litt mer av hvordan det ser ut !

IMG_9039 IMG_9036

Det er så moro med slike happenings. Man treffer nye mennesker, får prata med forskjellige og samtidig kjenne på så masse energi! Jeg elsker det 😀

IMG_9052 IMG_9066

Her er  ei av salinstruktørene som hadde time på fredag. Margrethe har en time som heter «Afro/slide» og mye av timen går med på hoftevrikking og twerking, noe jeg syns er utrolig kult! I tillegg kjører hun øvelser med slides. Denne dama har stålkontroll på hoftene 😀

IMG_9025 IMG_9026

Her har vi sjefen på Trimeriet – herlige Hanne 🙂
Er du i Venneslaområdet må du bare komme innom på prøvetime i hverdagene! Der blir du tatt i mot med åpne armer 🙂
IMG_9067 IMG_9068
IMG_9071

En vellykket medlemsåpning 🙂

MOBILITY MONDAY #1

IMG_9137

Ny uke er i gang! Da passer det bra med litt mandags-mobilitet 😉
For en stund siden postet jeg et innlegg hvor jeg skrev at jeg hadde fått hjelp til å trene på olympiske løft og at jeg hadde fått noen tøyeøvelser for å øke mobiliteten i øvre del av rygg og skuldre. En av tingene jeg lærte skal jeg dele nå!

Du starter med å ligge på magen (bilde 1). Deretter hever du opp armer og bein så høyt du kan (bilde 2) også strekker du armene frem foran deg (bilde 3). Så trekker du armene tilbake og opp (bilde 2) før du senker både armer og bein tilbake til utgangspunktet. Bildene viser hvordan;

IMG_9133 IMG_9131 IMG_9132

Om du er lite mobil i brysryggen og skuldrene så vil dette kjennes svært godt! I tillegg er det tungt i korsryggen også. Denne øvelsen er også fin å bruke som en del av oppvarmingen til for eksempel olympiske løft. Er du varm i muskulaturen vil det være mye lettere å utføre øvelsene riktig.

Jeg tenkte å gjøre denne og de andre jeg har lært tre ganger i uken nå fremover. Forhåpentligvis vil det resultere i mye bedre bevegelighet enn jeg har pr.i dag! 😀

IMG_9140
Topp HER // Myk joggebukse HER (adlinks)

GOD MANDAG ! 😀

«OPTIMALISERING» TIL BESVÆR

IMG_9126

Som mange av dere vet holder jeg på med PT-kurset til Børge Fagerli og Menno Henselmans nå, hvor vi har forskjellige temaer hver uke med både fagstoff og webinarer. Det er utrolig interessant og lærerikt og det beste med det er at jeg faktisk henger med, noe jeg slettes ikke tar som en selvfølge. Jeg lærer veldig seint og må ha ting inn med teskje. Men det går bra!

Vi lærer hovedsaklig hvordan man skal tilpasse opplegg mest mulig optimalt til enkeltindivider for best mulig resultat. Når man er viderekommen man tenke smartere for å få like gode resultater som en nybegynner, det finnes det ikke tvil om. Underveis i kurset har jeg prøvd å infiltrere alt vi lærer i mitt eget kosthold, treningsopplegg og hverdag, og det har fått meg litt i tankeboksen.

IMG_9121
IMG_9115
Tights (25%) // Topp // Sokker

Jeg «fotfølges» av ordtaket som sier «når du vet bedre, gjør det bedre»- på godt og vondt. Alt dette med å optimalisere måltidsfrekvens, tidspunkt for måltider i forhold til trening, tidspunkt for treningsøkter, antall sett pr.muskel pr.uke, antall timer søvn også videre har vært veldig interessant å prøve ut. Til en viss grad er det også mulig å få til også i en hektisk hverdag (om jeg bare planlegger godt nok). Jeg merker at flere av endringene absolutt gjør en forskjell til det bedre (dette skal jeg også skrive mer om). Men- det er et men

Om man ser bort ifra det fysiologiske, det som faktisk skjer i musklene, i magen, i nervesystemet, med forbrenningen og hva som helst…Hva om det perfekte opplegget gjør meg stressa? Hva om det gjør meg lei, amper og mismodig? Hva om det tar fra meg gleden?

IMG_9118

Det er gøy å gjøre ting som jeg vet er fornuftig og som vil ta meg nærmere målene mine, og i tillegg vite hvorfor det er slik og hvordan ting fungerer. Det gir meg glede. Men den siste tiden har jeg kjent på at jeg har mistet litt treningsglede når alt er så perfekt satt sammen og timet. Jeg savner å kunne være spontan og handle på impuls uten å bli minnet på oppi hodet mitt at «vet du bedre, gjør bedre». Hvis jeg får lyst på en joggetur istedet for styrke, eller hvis jeg får lyst til å trene kl.10 istedet for kl.17, selv om det kanskje er mindre optimalt.

Dette ble egentlig bare noe rotete gnål…
Men jeg hadde behov for å sette ord på det likevel. Jeg er veldig villig til å gi et optimalt oppsett en real sjanse og ikke bare en toukers prøveperiode. Som kontrollfreak og vanedyr må jeg innse at det er ubehagelig å bytte om på rutiner. Det betyr ikke at det ikke vil bli bedre på sikt. Jeg vil bare minne dere på at det «optimale» er ikke alltid optimalt – har du det ikke bra så er det ikke optimalt for deg.
  IMG_9088

Apropos «ikke optimalt» –
Her er gårsdagens middag – kjøpesalat med maissjokoladekuler til dessert. Det skal jeg fortelle dere at var helt perfekt optimalt for meg i går! Det smakte nydelig.  Med det ønsker jeg dere en fortreffelig søndag. Husk å ha det bra!

IMG_9086 IMG_9082

Innlegget inneholder sponsorlenker

#10MILIAPRIL FULLFØRT !

Wiihuu!
Jeg har hatt en DEILIG start på dagen. Etter en superhektisk dag i går med jobb fra morgen til ettermiddag og rett derfra til medlems-åpningsfest på Trimeriet til kl.20 sovnet jeg som en baby og våknet super uthvilt. Klar for å gyve løs på de siste kilometerne i utfordringen om 10 mil i april!  -Selvsagt med matchende detaljer 😉

13078370_10209486701943074_947323768_o

Jeg hadde bare fire kilometer igjen, men siden den faste runda mi er på seks km så tok jeg like godt den. Jeg endte derfor opp med 10,2 mil totalt i april, og enda er ikke måneden over! I dag ble det jogging istedet for gåing, noe som var en deilig avveksling. Gåing er litt tålmodighetsprøve for meg som liker å få ting unna, så da er det bedre med jogging. Det krever mindre tid 🙂

13052638_10209486701343059_243323974_o
13064112_10209486701463062_1645698115_o

Jeg skal ha ti mil i mai også men da har jeg et litt annet prosjekt på gang. Jeg skal nemlig på tur 20-27 mai og tenker derfor å fullføre disse ti mila før jeg skal reise. Det blir heftig, men jeg skal få det til! Det største problemet er uten tvil å få tiden til å strekke til. Med litt planlegging så skal det gå veldig bra. Nå har jeg jo gåavstand til en av arbeidsplassene mine, så da tenker jeg å få inn litt gå/joggeturer dit for å kombinere det med jobb. Gleder meg!

…Og du?
I helga får du 25% på alt kosttilskudd hos X-life! Bruk rabattkoden KOST25
Kan dere ha en herlig lørdag folkens? Det skal jeg!

GRILLING PÅ FITNESS-VIS

IMG_8504-001 IMG_8505-001

Grillsesongen er allerede i gang for flere, så da er det på sin plass med litt fitness-grilltips!
Jeg er ingen fan av å ha med matvarer som pølser og burgere i mitt daglige kosthold. Rett og slett fordi jeg foretrekker rent kjøtt fremfor halvfabrikata. Det betyr absolutt ikke at jeg dropper grilling !

Mine favoritter på grillen er; 
– hjemmelaget burger (oppskrift lengre nede)
– alt av rent kjøtt, gjerne med båtpoteter eller grilla grønnsaker
– laks eller kylling i folie med grønnsaker
– koteletter med salat
– grillspyd med svin, kylling og grønnsaker

IMG_8506-001

Denne burgeren er min spesialitet. Slik lager du den;
Kna opp en pakke karbonadedeig slik at den blir lett å jobbe med. Del den i to. Kutt opp fersk basilikum og fordel i de to «klumpene». Bland inn 3 ss salsa eller tacosaus og 1 ssoppsmuldret fetaost i hver. Form to burgere av kjøttet og krydre dem godt med Natvigskrydder og oregano. Legg i folie og stek ca 2-3 min på hver side. Voila!

IMG_8507-001 IMG_8508-001

Når jeg har salat som tilbehør er det godt å ha en litt fyldig en. For å få den mer mettende kan du ha i oppkuttet skinke, reker, blomkål, eple, gulrot og egg for eksempel. Bruk kreativiteten! Du trenger ikke sitte å drøvtygge på en kjedelig grønn salat 😉

SPØRSMÅLSTJENESTE OG DAGENS LUNSJ

IMG_9004

God torsdag!
Ukene flyr avsted, nå er det jaggu snart helg i gjen. Det er deilig og!

Hvor langt har dere kommet på #10miliapril? Jeg er snart i mål og mangler bare 1 mil. Den blir nok fullført nå i helgen tenker jeg, hvis været blir bra 🙂

Så, over til tittelen!
På grunn av stor pågang av personlige meldinger og henvendelser den siste tiden vil jeg prøve noe nytt. Lurer du på noe innen trening, kosthold, meg eller andre ting kan du sende sms til tlf. 59442192. Du betaler 29 kr pr.svar du får og jeg skal svare så godt jeg kan! 🙂 
Jeg svarer ikke på personlige spørsmål rundt privatliv.

IMG_9007

Her er dagens lunsj; strimlet svinefilet, stekte poteter, mandler, salat, tomat og lettdressing. Mettende, proteinrikt og godt! 🙂 Ha en fin dag videre!

DAGENS ØKT + TO NYE PROSJEKTER!

IMG_8958 IMG_8959

Trimeriet Vennesla er klart til bruk!
Konseptet er så fantastisk rått at jeg blir helt i hundre. Sist økt jeg hadde der kunne jeg styre musikken selv på storskjermen i bakgrunnen der. Da ble det Tomorrowland video på full gnu! Muligheten til å være DJ har man tross alt ikke hver dag 😉

Ideene spinner allerede i hodet på meg om alt jeg kan finne på på PT-timene mine og hvordan jeg kan utnytte utstyret. Det er mye kult å velge mellom sammen med basic apparater og frivekter som også er et must.

IMG_8970 IMG_8972-001
IMG_8969

Drømmen hadde jo vært å hatt en rave-kveld i måneden med trance på anlegget, skikkelig lysshow og bassen på fult. Da blir det god knebøystemning! Litt usikker på hvor mange flere enn meg som hadde kost seg, men 😀

Dagens økt kan jeg dele med dere. Det er en middels tung økt, forøvrig min favoritt siden den inneholder alle mine favorittøvesler!
Hip thrust – 4 x 8-10 reps
Hofteabduksjon – 3 x 8-10 reps
Pullups – 3 x 8-10 reps
Dips – 3 x 8-10 reps
Facepulls – 3 x 8-10 reps
Sidehev – 3 x 8-10 reps
Fronthev – 2 x 8-10 reps
Supersett;
A) Rygghev – 2 x 8-10 reps
B) RKC-planke – 2 x 8-10 reps

Så til slutt… Bor du i Vennesla/ Kristiansand- området? Jeg søker to kandidater til to forskjellige PT prosjekter jeg skal kjøre i gang på Trimeriet i Vennesla. Les mer på facebooksiden min her, kanskje du er den personen jeg søker!

UKENS KJAPPE – STEKETIPS!

IMG_9003

VISSTE DU AT…
Du kan steke kjøtt og fisk uten å tilsette olje eller smør?  10 g olje er faktisk 100 kalorier som verken smaker godt eller gjør deg særlig mett. Da holder jeg heller en knapp på å tilsette avocado, ost, nøtter eller kokosmelk til måltidet som både smaker godt og metter mer!

Istedet for å steke i olje og smør kan du...
– Legg alt på bakepapir og stek i ovnen
– Steke i stekepose i ovnen
– Steke i aluminiumsfolie i ovnen eller på grillen
– Ha litt vann i panna om du ønsker å steke det der

IMG_9000
IMG_9001

Ønsker du derimot å tilsette litt ekstra fett i maten så er kokosolje (adlink) fantastisk å steke med. Ikke bare får du sunt fett, du får også et deilig hint av kokos. Perfekt ved steking av kylling og mager fisk! Personlig syns jeg kokosolje gir mye bedre metthetsfølelse, smak og tilfredsstillelse enn smør og olje.

Lykke til! 🙂

EN INSPIRERENDE GLADHISTORIE!

God mandag folkens !
I dag har jeg en inspirerende glad-historie jeg vil dele med dere!

Beate har vært PT-kunde hos meg på Shapes en god stund nå og vi har hatt timer ukentlig hele veien. I tillegg til dette trener hun kickboksing og hun var også den som introduserte meg for Brasiliansk Jiu Jitsu 🙂 Ei herlig sprudlende dame som alltid har et smil på lur – og som viser et fantastisk pågangsmot!

IMG_8951

Hun har fulgt en kostplan fra meg og hatt jevn fremgang hele tiden, men for ca tre uker siden kom hun til meg og ønsket å sette inn høygiret. Hun skulle nemlig inn i bunaden sin og den måtte passe innen hun skulle til syersken for å få den tilpasset. Jeg satte opp en midlertidig kostplan til henne med litt færre kalorier som hun skulle følge frem til den dagen og hun tok målinger hver uke.

På torsdag forrige uke kom hun  til PT-time med et bredere smil enn vanlig. Bunaden passet perfekt! Den måtte til og md sys inn!! 😀  Siden første måling har Beate mistet blant annet 6,5 cm rundt midjen, 5 cm rundt hofta og 7 kg. Det er helt fantastisk og det viser at hardt arbeid lønner seg!

Det handler veldig mye om to ting når man skal oppnå noe. 1 = Å bestemme seg.  Har du bestemt deg så finner du ikke noen unnskyldninger som er gode nok for å sluntre unna. 2 = Du må ha målet klart foran deg. Det er når vi glemmer bort hva vi egentlig vil at vi gir etter for fristelser.

God mandag! 🙂

TRE SETT ER AV OG TIL NOK

IMG_8983

Er det slik noen dager, at det å komme seg på trening er en sann kamp? At du heller vil gjøre alt annet enn å komme deg ut den døra?

Jeg har et utrolig godt triks som funker hver eneste gang – med litt variabelt resultat selvsagt. Trikset er som følger; Jeg ser over den planlagte økta mi, plukker ut den viktigste øvelsen på planen og bestemmer meg for å utføre tre sett med den øvelsen. Det kan være typ pullups, hip thrust eller knebøy. Jeg sier til meg selv at jeg skal ha de tre settene, og etter det kan jeg dra hjem.

95% av gangene ender jeg opp med å fullføre hele økta jeg har planlagt likevel. De resterende 5% drar jeg faktisk hjem.

IMG_8984
2xu Midrise tights // Genser // Treningsbag

Tingen er at så fort man er i gang så går det mye lettere og jeg merker selv at jeg fort glemmer bort at jeg ikke hadde lyst. Jeg elsker jo faktisk å trene, det er bare det at i blant er det vanskelig å psyke seg opp til treningsøktene. Ikke bar fordi det er tungt å trene men også fordi jeg har forventninger til meg selv om hvor bra jeg skal prestere. Enkelte dager er det rett og slett et ork å ha det presset over seg. Da er det godt å bare droppe all forventing og press og si til seg selv – tre sett så kan du gå hjem!

Om det bare blir de tre settene, ja vel. Da har jeg hvertfall gjort noe. Det er veldig mye bedre enn ingenting! Ikke sant?

IMG_8999-001

Til slutt vil jeg tipse dere om x-life sitt mid-season salg. Det er siste sjanse i dag! Du kan få tak i blant annet noen av mine favoritter; leopard sportsbh, tynn langarmet genser fra Craft,  en av de nyeste tightsene fra Better Bodies og knebøysko!

God søndag ! 😀

Innlegget inneholder sponsorlinker

FAVORITTFROKOSTEN OM DAGEN OG 7/10!

IMG_8937

En liten treat i helgen er på sin plass 😉
Her har du min favorittfrokost om dagen; cottage cheese, jordbær, kokosflak, søtning og mandler. For ekstra kos blir den toppet med sukrinsjokolade med mandler og havsalt. Enten med hele ruter eller hakket. Setter prikken over i’en!

I dag er planen å fullføre 70/100 km – 7/10 mil i april! Hvor langt er du kommet på challengen? Husk å bruke hashtaggen #julieschallenge på instagram, så kan du være med å inspirere andre 😀

God lørdag til deg !

IMG_8943

MITT LIVS ANDRE FORSØK

IMG_8802
IMG_8805

I går var en utrolig artig og hektisk dag.
Jeg var på jobb fra morgen til ettermiddag med et avbrekk på Brennåsen med noe helt anderledes enn jeg vanligvis gjør. Olympisk vektløfting! …Eller… Et forsøk på olympisk vektløfting 🙂

IMG_8814 IMG_8815 IMG_8817

Jeg har et vennepar som også driver aktivt med trening. Per er utrolig god på nettopp dette og har også konkurrert tidligere. Jeg har alltid vært nysgjerrig på dette så jeg spurte om jeg kunne få litt starthjelp og tips. Jeg har kun prøvd på dette èn gang tidligere og da klarte jeg å knuse et speil, haha! Noe naturtalent er jeg altså ikke, men det er utrolig moro å prøve nye ting.

Oppvarming er utrolig viktig, spesielt når man skal utføre øvelser som krever mye mobilitet. Jeg fant fort ut at jeg også må bruke mer tid på tøying for å bli god på dette. Brystryggen og skuldrene mine er ikke fult så mobile som de bør være, for å si det mildt.

IMG_8819 IMG_8821

Vi tok det steg for steg og satte til slutt sammen alle stegene. Det var utrolig mye detaljer og ting som skulle times riktig. Jeg fikk virkelig kjørt både hodet, konsentrasjonen og mitt stakkars stive skulder- og øvre ryggparti. Det endte vel opp med et par reps som var nokså bra, så dette blir moro å fortsette og øve på! Ingen tvil om at dette er teknisk krevende.

IMG_8830 IMG_8836-001

Denne følelsen jeg hadde på bildet over kan ikke beskrives, den må bare oppleves. Jeg følte faktisk at musklene mine skulle hoppe ut av kroppen å gå i streik. Jeg satt i en dyp knebøy mens overkroppen ble presset til å være helt rett med armene bak hodet. Her har jeg en jobb å gjøre! 😀

IMG_8851 IMG_8860

Det ble noen tapre forsøk og en halvanne times arbeid. Hestehalen fikk hvertfall lufta seg, haha. Jeg skal definitivt jobbe videre med det jeg har lært av Per, så håper jeg på å få det til helt perfekt en vakker dag.

IMG_8910
IMG_8917

Det er så utrolig moro å prøve nye ting!
Det deiligste med det er at jeg har null forventning til meg selv om jeg skal være god. Når jeg kjenner på det så er det mye lettere å ta tak i oppgaven med friskt mot og et åpent sinn, fremfor et stort press på seg selv. Når det kommer til olympiske løft er jeg helt fersk, så alle steg i riktig retning er en seier. Øvelse gjør mester! 😀 Tusen takk til Per Andrew Lier for god hjelp og til vakre Hege for bilder! 😀

IMG_8931

Med denne grusomme strekken ønsker jeg dere en super fredag! 😀

ALLE VISER DET DE VIL DU SKAL SE

IMG_6170

Det som vises utad er slik jeg ønsker å fremstille det.
Jeg viser akkurat det jeg vil at andre skal se.

Flexen etter en treningsøkt. Kanskje økta var god, kanskje den var dårlig. Kanskje jeg måtte psyke meg opp i to timer før den økta fordi jeg ikke hadde lyst i det hele tatt. Kanskje jeg fløy avsted med iver og glede. Det vet du ikke.

Tallerkenen med grønnsaker, fisk og potet. Kanskje det smakte godt eller kanskje det smakte akkurat lite nok godt til at jeg hadde lyst på mer. Kanskje jeg egentlig hadde lyst på lasagne. Kanskje jeg spiste sjokolade til dessert. Kanskje jeg faktisk syns det smakte helt topp. Det vet du ikke.

IMG_6939

Smilet og et quote som sier at vi skal gripe dagen og sette standarden for ei ny uke.
Kanskje jeg hater at det er mandag. Kanskje jeg skulle ønske jeg hadde fri, treningsfri og kunne holde senga. Kanskje jeg først og fremt trengte å minne meg selv på at jeg måtte gripe dagen eller kanskje jeg faktisk hadde en fantastisk mandag. Det vet du ikke.

Formbildet med synlige magemuskler, tommel opp og solbrun hud.
Du ser ikke timene det har krevd å komme dit jeg er. Du ser ikke alle matvalgene jeg har tatt på ren vilje og fornuft fordi jeg vet hva jeg vil oppnå. Alle gangene jeg har spist ting jeg ikke burde på veien, for så å hente meg igjen og valgt bra. Hvor mye svette, slit og tid det har krevd. Kanskje jeg har hatt det bra på veien, kanskje det har vært beintøft, kanskje det har tatt lang tid. Kanskje jeg til tider har mistet motet. Det vet du ikke.

IMG_7183

Husk at det du ser i sosiale medier bare er en brøkdel av sannheten. Alle fysikker krever sitt. Til tider mye slit, bevisste valg og kontinuerlig arbeid. Som regel er det dritartig og bare en fryd. Noen dager er tunge som bly. Ikke tro at noe kommer lett eller gratis. Et bilde er en fasade. Alle viser det de vil du skal se.

 

#QUEEN OF GYMS !

IMG_8720 IMG_8721

Nå begynner det å nærme seg åpningen av det nye treningssenteret i bygda der jeg bor – Trimeriet!

Som jeg nevnte for noen uker siden skal jeg begynne som PT her og jeg gleder meg utrolig mye! Jeg skal fortsatt jobbe på Shapes, men nå vil jeg nå ut til enda flere og være tilgjengelig på enda flere steder. Dette gymmet blir virkelig et friskt pust og noe helt nytt.

IMG_8725
IMG_8727

Jeg elsker jo alt som heter neon, så jeg forelsket meg jo helt i de skiftende neonlysene der inne. Det skifter hele tiden fra blått, rødt, grønt, rosa, gult og blått hele tiden, noe som gir en utrolig kul effekt. Jeg får litt utested/clubfeeling, noe som i min verden gir godt humør og energi.

IMG_8743 IMG_8745IMG_8765

De har en stor saltimesal som allerede er i bruk med masse herlige instruktører og varierte saltimer. I tillegg har de stor kondisjonsavdeling, et crossfitområdet og også en utstyrspark med frivekter og apparater. På toppen av alt – bokstavelig talt – et området på taket med muligheter for trening i friluft! Jeg storgleder meg til å kjøre PT-timer på taket i sommer 😀

IMG_8767

IMG_8699
IMG_8704IMG_8786

Åpningsdato skal jeg holde dere oppdatert på slik at dere som har mulighet kan komme å ta en titt, prøve forskjellige saltimer og hva dere måtte ønske og selvsagt hilse på 🙂 Dette blir såå bra! 😀 Sjekk ut saltimetilbud og priser på www.trimerietvennesla.no

SIRKELSØNDAG! TO ØKTER TIL DEG

Heisann folkens!
Har dere hatt en fin helg så langt?
Hvis du er i tvil om hva du skal trene i dag så har jeg to forslag til deg. To helkroppsøkter. En med høyt repetisjonsantall og en med lavt-moderat repsantall. Da kan du velge den som passer deg best.

IMG_3537

Sirkel 1: Høyreps
Gjør klar alt av vekter og utstyr på forhånd. Kjør uten pause mellom øvelsene og gjenta sirkelen 3-4 ganger med 2 min pause mellom hver runde.
Enarms skulderpress, 12-15 reps
Omvendt roing i smith eller slynge, 12-15 reps
Gående utfall, 12-15 reps
Pushups på bakken eller i smith, 12-15 reps
Glutebridge m. miniband – 15-18 reps
Hengende eller liggende beinhev, 12-18 reps

IMG_3566

Sirkel 2
: Lav-moderat reps
Gjør klar alt av vekter og utstyr på forhånd. Kjør minst mulig pause mellom øvelsene og gjenta sirkelen 3-5 ganger med 3-4 min pause mellom hver runde. Her har vi lengre pause enn på sirkel 1 fordi vektbelastningen er tyngre.
Goblet squat – 6-8 reps
Pushpress – 6-8 reps
Rumensk marløft m.hantler – 7-9 reps
Pullups/chins/nedtrekk – 6-8 reps
Pushups (m.vekt om nødvendig) – 6-8 reps
RKC-planke (m.vekt om nødvendig) –  2 x 15 sek

Om du vil kan du også kombinere de to sirklene, men da ville jeg startet med sirkel 2 og deretter gått over på sirkel 1. Husk å ha fokus på rett teknikk. Kjenner du at teknikken svikter, ta litt ekstra pause eller gå ned på vektbelastningen. Lykke til ! 😀

IMG_3570

Ellers har jeg tre gladnyheter til dere!
1. X-life har lagt til et ekstra strikk i minibandpakken sin, så nå får du fire strikk istedet for tre for samme sum! Disse er perfekte til rumpetrening.
2. Ut dagen i dag får du 40% på flere pre-workout produkter
3. Du får 25% rabatt på tights om du bruker rabattkoden «T25»

God søndag! 😀

 

Innlegget inneholder reklamelenker

PANNEKAKER MED 3 INGREDIENSER

IMG_8676

God fredag !
Har dere hatt ei god uke?

Her kommer verdens enkleste oppskrift – også en av mine favoritter! Jo færre ingredienser og jo raskere det går, jo bedre er det i min verden vet dere 😉 Haha.

Du trenger: 2 bananer, 30 g vanilje eller sjokoladeprotein og 3 egg
Tillegg om du vil; kanel og kardemomme

Mos bananene med gaffel og rør de inn sammen med eggene og proteinpulveret. La røra svelle i 5-10 min. Stek på middels varme. Søtning trengs ikke her spør du meg, bananene gjør det så søtt og godt! Jeg serverte mine med walden farms sjokoladesirup og jordbær. Det er også kjempe godt med cottage cheese til eller sukkerfritt eplesyltetøy.  NYYYYT ! 😀

IMG_8680

DET FINE MED SVETTE MENNESKER SOM SKRÆVER OVER DEG

Ding,ding! Der har vi årets bloggtittel!

Som jeg skrev om for en tid tilbake så har jeg meldt meg inn på kampsportsenteret på Lund i Kristiansand. Der trener jeg Brasiliansk Jiu Jitsu to ganger i uken. Jeg har aldri gjort det før og det nærmeste jeg har vært den type aktivitet er et klumsete besøk innom en grapplingklubb hvor jeg var mer opp under taket enn på bakken, og selvsagt kickboksing, som forøvrig ikke kan sammenlignes.

12806025_1019715411433232_2175499646495848343_n

Ett av målene for året var å prøve flere nye ting og være mer ukomfortabel. BJJ innfrir de to tingene veldig bra. Her jobber man på bakken helt inntil en annen person og man kan igrunn ikke komme noe særlig nærmere.  Man har for eksempel ansiktet oppi hverandre, en arm over halsen og en oppi rumpa mens man samtidig sitter skrævs over dette andre mennesket, – og det er bare èn posisjon man kan havne i.

Jeg har ikke problemer med intimitet i den forstand, men om man har en intimgrense så blir den sprengt nokså fort og man lærer virkelig å slappe av uansett hvem som ligger over deg eller motsatt. Det kan være en femtikilos jente eller en hundreotikilos mann, det vet du aldri før du kommer på trening.

12832396_1019715844766522_3520334540540656262_n
12791050_1019715704766536_6913473629146217311_n

 Mine utfordringer i denne sporten er at mye av cluet er å ikke bruke muskler, men teknikk, noe jeg har store problemer med å få inn i skallen. I tillegg går man med en morgenkåpelignende drakt med store bukser og belte i livet, og lange negler og sminke er så upraktisk som det kan få blitt, to ting jeg ikke klarer meg uten. Tilsynelatende passer jeg ikke helt inn, men vet dere hva? Jeg trives så utrolig godt! Så ukomfortabelt, så klamt, så lærerikt og så anderledes! 

Jeg smågruer meg litt til hver eneste trening, men det har jeg så utrolig godt av. Klapp på skuldra til meg selv som har tatt et solid steg ut av komfortsonen med rosa sparegrisuniform!

10518857_1019715964766510_7398426767034617512_nAlle bildene er lånt av Kristiansand Kampsportsenter

3 POSITIVE OG 3 KONSTRUKTIVT NEGATIVE

Jeg regner med vi alle har et ønske om å bli den beste versjonen av oss selv, eller hva? Det har hvertfall jeg. Av og til er det derfor på sin plass med en aldri så liten egenevaluering. Her er tre positive ting med meg selv og tre konstruktivt negative ting jeg godt kan bli bedre på!

IMG_3009-002

TRE POSITIVE 🙂 
1. Jeg tar det aller meste med et smil og ler veldig mye.
Dette er den egenskapen jeg er desidert mest fornøyd  med med meg selv og den har tatt meg gjennom utrolig mye kjipt og vanskelig. Det finnes virkelig alltid noe man kan le av hvis man bare ser litt bort ifra sin egen navle. Javel, så er det kanskje noe som er drit kjipt. Men kan det komme noe positivt ut av det? Mest sannsynlig. På låret mitt har jeg tatovert en tekst som ender med «Forever lighthearted», og det er meg beskrevet med to ord. Vi må ikke ta ting så tungt!

2. Jeg er stor motstander av klaging og sutring over ting som allerede har skjedd.
Å klage tar meg ingen vei og dveling over triste/dumme ting som har skjedd gir meg absolutt ingenting. Det er bare destruktivt og utrolig lite produktivt (for ikke å snakke om utrolig kjedelig å høre på!). Jeg foretrekker å tenke løsning og å tenke fremover. Kjipe ting og hendelser fortjener ikke min oppmerksomhet. Det har jo allerede vært kjipt, så hvorfor la det fylle hverdagen enda mer?

3. Jobb og kunder står øverst på prioriteringslista mi.
Jeg er veldig opptatt av å holde avtaler, tidsfrister og å levere et bra produkt til mine kunder. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke er slapp på noen måte selv om jeg er selvstendig og kan styre min egen arbeidstid og arbeidsmengde. Dette er en egenskap som har hjulpet meg veldig mye.

IMG_7689

TRE KONSTRUKTIVT NEGATIVE  😐
1. Jeg er veldig selvkritisk.
Typisk jente med andre ord. Jeg gir meg selv veldig fort kritikk hvis jeg ikke innfrir egne krav, fullfører planene jeg legger eller når målene mine. Jeg kan absolutt bli litt mildere mot meg selv, spesielt på dager hvor jeg faktisk er sliten og ikke kan prestere hundre og tyve prosent som jeg egentlig vil.

2. Jeg er veldig skeptisk.
Jeg har vel fått det for  meg at jeg kan unngå en del ubehageligheter ved å være veldig skeptisk til ting og folk. Det er greit nok, men i visse tilfeller kan jeg ha godt av å gi ting og mennesker en sjanse, uten å blokke min egen hjerne med tanker om at dette ikke er lurt/dette går ikke bra/dette dropper jeg. Etter mange år som naiv og godtroende har jeg fått en litt «gammel tante-bitterhet» over meg som jeg jobber med å dimme ned. Her må jeg finne en gylden middelvei.

3. Jeg er litt kontrollfreak.
Jeg må ha en plan på når jeg skal gjøre ting, når ting skjer, hvor og når jeg skal være steder, hva som forventes av meg, når jeg skal stå opp, hvem som kommer når og hvor, ca hvor lang tid ting tar. Jeg må ha orden og system rundt meg og ting må stå slik at det ser bra ut, jeg må ha alt av mat jeg trenger i kjøleskapet og aller helst vite hva og når jeg skal spise i løpet av dagen. Dette er  greit nok, men problemet oppstår når noe uventet skjer eller ting tar lengre tid enn jeg har sett for meg. Å takle disse situasjonene er noe jeg må jobbe med!

Man kan alltid utvikle seg og bli bedre!
Jeg er fan av å kjenne sine sterke sider men også å jobbe med de svake 🙂

Har du noen positive og konstruktivt negative sider du vil dele? 🙂 

BREAKFAST FOR CHAMPS

IMG_7285

Slik så frokosten min ut i dag !
Dette passer egentlig bra til alle måltider meg for min del er det en frokost- og lunsjfavoritt. Proteiner og fett i en herlig kombinasjon. Om du vil kan du servere med speltlomper eller oppkuttet frukt for eksempel, for å få litt karbohydrater også.

Du trenger; Hele egg, grønnsaker (vårløk, tomat og paprika), cottage cheese, bacon og krydder.

Vanlig bacon består av mye svor noe jeg personlig ikke er noe fan av. Ting som smaker fett er ikke blant mine favoritter. Jeg pleier derfor å enten kjøpe kalkunbacon eller å skjære bort mesteparten av svoren før jeg steker den i panna. Det funker veldig bra!

IMG_7283 IMG_7285

En god, salt og velsmakende frokost som holder meg mett i 3-4 timer, perfekt timing før lunsj på jobb.

Ønsker dere en super tirsdag !

INGENTING FUNKER UTEN RIKTIG MENGDE INNSATS

IMG_5624Tights med fantastisk passform  (adlink)

Er du en av dem som gjør det samme dag ut og dag inn uten resultat, som fortsatt venter på at det skal funke?

Når jeg setter opp treningsprogrammer til folk så presiserer jeg enten skriftlig eller med ord ansikt til ansikt at det viktigste du gjør er å tilpasse belastningen riktig.

Om du tar armene ut fra kroppen og senker dem igjen tre serier og tolvr repetisjoner så er ikke det ensbetydende med at du får større eller sterkere skuldre, selv om sidehev står oppført i programmet ditt. Setter du deg ned i knebøy fem repetisjoner og fem serier tre ganger i uka så betyr ikke det nødvendigvis at du får ny personlig rekord om seks uker.

IMG_5621

Det som er ekstremt viktig er hvilke vektbelastning du har på det arbeidet du utfører. Så lenge du har et personlig tilpasset program så er din eneste oppgave  å tilpasse vektbelastningen etter antall repetisjoner.

La oss si at det står 3 x 8 reps med sidehev i programmet ditt. Noen vil tenke; «tre serier og bare åtte repetisjoner, det er jo utrolig lite! Jeg kommer ikke til å bli sliten». Vel… Om du velger rett vekt til det repsantallet så kommer du til å kjenne det svært godt. Tenk at du alltid skal ha èn repetisjon å gå på, ikke mer. Du skal altså kunne klare èn til når du er kommet til den siste repetisjonen, men holde igjen. Om du kunne klart fem til så er det ikke rart du ikke er sliten. Da har du simpelthen valgt en for lett vekt!

Vær obs på hvor mange reps det står i programmet ditt!
Står det oppført for eksempel tre repetisjoner så betyr dette at du skal ha en vekt du klarer å løfte maks fire ganger og ikke mer. Det vil altså si; en relativt tung vekt. Står det oppført åtte repetisjoner så skal du bruke en vekt du kun klarer ni ganger. Står det oppført femten reps så skal du klare vekta du velger seksten ganger. Er du med? 😉

IMG_5639

Flott !
Om du virkelig kjenner etter og velger riktig vekt på øktene dine så kan jeg garantere deg signifikant økning og bedre fremgang (dette er med forbehold om at du har et personlig bra tilpasset program). Lykke til !

 

UKENS BEINØKT OG AKTIV HELG

God morgen!
Denne frøkna våknet brått kl.7 i dag tidlig. Min kjære lille pusekatt mjauet så sårt at det skar seg inn i hjerterota. Hun haltet på et av bakbeina, så dagens første gjøremål var å ringe rundt for å finne en dyrlege som tok telefonen en søndag morgen. Utrolig uflaks at det er søndag, da måtte vi vente til i morgen tidlig før jeg kan få henne på røntgen! Ingenting er verre enn når min lille engel har det vondt 🙁

IMG_6602

Vel, det er ikke noe å gjøre med noe man ikke får gjort noe med, som jeg pleier å si. Etter en utrolig aktiv dag i går med to strøk grunning på stueveggene, en heftig beintrening, kappgang til og fra regnskapsføreren (6 km i boks til #timiliapril ;)) og enda et malingstrøk føler jeg meg helt mørbanka. Det skal likevel bli deilig med en morgentur med ei venninne i en lysløype et stykke unna. Runda vi går der er ca 4 km, så det passer fint!

IMG_8652

I kveld håper jeg å få inn treningsukens første styrkeøkt med 20-25 reps. Vi får se hvordan kroppen føles etter siste malingstrøk, hehe. Gårsdagens økt kan jeg dele med dere, den var enkel og grei men super effektiv!

Rumpeaktivering (uten vekt);
Sideliggende beinhev, 2 x 20 reps
Knestående kickback,  2 x 20 reps
Frog glutebridge, 2 x 20 reps

Hovedøvelser;
Knebøy, 7 x 2-5 reps
Bulgarsk utfall, 3 x 10-12 reps
Rumensk markløft, 4 x 8 reps
Leg extension, 4 x 8 reps

IMG_8661
IMG_8662
Tights // Topp (adlinks)

Jeg kjørte skikkelig tunge vekter på knebøyen og det tok virkelig på. Tidligere har jeg hatt litt stikkende smerter i høyre kne, men etter at jeg begynte å bruke knee wraps har jeg vært fullstendig smertefri. Anbefales å prøve! Knærne holdes gode og varme under hele økta.

Man blir sliten på en helt annen måte med tunge vekter å få reps enn med lett vekt og mange reps. Fascinerende å kjenne forskjellen. Denne økta kombinert med timesvis med maling var hvertfall nok til å få meg i dyp søvn før kl.00 i går kveld!

Ønsker dere en super søndag !
PS: Nå er det opp til 60% rabatt på alt fra Reebok hos x-life. Klikk på bildet og se utvalget!
1459448954

I CAN, I WILL! PLAN FOR APRIL

IMG_8651

Det er HELG!
Deilig altså. I skrivende stund sitter jeg med malingslukt i nesa og en sliten skulder. Jeg har nemlig startet prosjektet med å male to av veggene i stua fra rød til lysegrå. Det krever noen strøk det, gitt! Første strøket med grunning la jeg i går og siden det ble gjort etter en nokså heftig treningsøkt kjennes det godt i skuldra. Skulle gjerne hatt evnen til å male med venstrearmen også!

IMG_8631

Planen i dag er å male andre strøket og deretter dra ut på en joggetur mens det tørker. I går fikk jeg unnagjort de første tre kilometerne av de hundre (10 mil i april challenge – les mer her!) og i dag er planen å gjennomføre seks kilometer til. Det er en perfekt runde hjemmefra hos meg og rundt i bygda. En nokså slak løype, fint for meg som nettopp har begynt å løpe igjen etter «vinterdvale», hehe. Er dere i gang med challengen? 

Jeg har lagt en plan på hvordan jeg skal få gjennomført alle de 10 mila i løpet av april. Planen er å få unna minimum 3 km hver dag. Om jeg har èn dag med seks km tar jeg en dag fri. Jeg innså plutselig hvor mye det faktisk er med ti mil. Det krever litt planlegging, spesielt når man har mye trening utenom! Men, dette skal vi da klare 😀

I can, I will! ;D

IMG_8627-001IMG_8626
Topp (adlink)

God lørdag folkens!
Og lykke til videre med #julieschallenge – #10miliapril 😉