MAT PÅ FERIE | UNNGÅ VEKTOPPGANG | 5 TIPS

IMG_9667

Skal du på ferie og er litt bekymret for hvordan du skal klare å bevare formen du kanskje har jobbet hardt for å oppnå? Slapp av, ferie trenger ikke bety vektoppgang eller setbacks! Her er fem tips til deg som vil ha litt damage control på ferie (ikke til deg som vil gå helt YOLO og ikke bryr deg om hva som skjer med kroppen på ferie…;))

1. SØRG FOR Å FÅ I DEG PROTEINER
Dette er mitt bud nr.1. Får du i deg tilstrekkelig med proteiner sørger du for å unngå tap av muskelmasse samt at du holder deg mer mett. Er du usikker på mengde, se for deg en håndfull og bruk det som pekepinn. Èn håndfull med protein pr.måltid.

IMG_9600

2. VELG KALORIFRI DRIKKE, ha det som en generell regel.
Om du ikke får i deg kalorier fra drikke så har du spart deg for enormt mye. Du kan jo tenke deg selv om du får i deg 150 kcal mer til hvert måltid og gjerne også noe mellom måltidene. Det finnes mye god lettbrus, sukkerfri saft og energidrikker så og si uten kalorier. Kalorier som drikkes metter heller ikke på samme måte som mat.

3. LAG NOE AV MATEN SELV
Om du har tilgang på kjøkken på ferien din kan du enkelt lage deg gode salater, smøre deg rundstykker med proteinrikt pålegg eller ha kesam med frukt og nøtter uten problem. Du kan også fikse deg god middag selv og ha fordelen med at du vet hva det er i det du lager. Her kan du spare både penger og mye unødig fett og sukker.

IMG_9610

4. UNNGÅ FRITYR OG TING SOM «SVØMMER» I FETT
På restauranter får man ofte pommes frites med middagen dersom man kjøper kjøtt. Om du velger kokte poteter istedet eller grønnsaker får du et mye mer mettende og næringsrikt alternativ. Det er mer figurvennlig å styre unna frityrstekte ting og ting som «svømmer» i olje eller smør.

5. VELG DINE «UTSKEIELSER» MED OMHU OG SØRG FOR Å VIRKELIG NYTE!
Jeg skrev et innlegg her om dagen om at jeg er en livsnyter. Det innebærer at jeg elsker å nyte det livet har å by på. Ja, jeg kan godt velge kyllingbryst og kokte poteter fremfor en feit burger som drypper av dressing med glede. Da velger jeg heller å kose meg med noen glass vin, simpelthen fordi jeg liker det bedre. Om det er noe du virkelig har lyst på, vurder om det er verdt det. Er det verdt nytelsen så kos deg med god samvittighet!

IMG_9621

Til slutt; et bonustips.
Vær i bevegelse! Bruk beina og beveg deg når du kan. Du trenger ikke stresse rundt, men jevn bevegelse gjennom dagen er kjempe bra og vil hjelpe deg å holde formen på ferie, selv om du ikke spiser helt som hjemme 😉

NÅR SMAKEN ER VIKTIG…

IMG_7550

I dag skal jeg gi dere en meget varm anbefaling!
Dette proteinpulveret fra Scitec er ikke annet enn magisk i smak og er virkelig en nytelse. Jeg er ingen fan av å drikke maten min og jeg drikker så og si aldri proteinshakes. Men dette pulveret gir meg lyst til å rett og slett lage en stor shake, slenge beina på bordet og bare nyte.

Dette er myseprotein og tas derfor raskt opp i kroppen i forhold til kasein som bruker lenger tid. Dette pulveret er derfor kjekt å ha for eksempel etter trening.

IMG_7545

Du kan velge mellom fire forskjellige smaker. Mine favoritter er uten tvil Alpine milk chocolate og Strawberry white chocolate. Dette pulveret er en klar vinner på smak av alle myseproteinpulver jeg har smakt.

Så der har dere månedens anbefaling til deg som ønsker deg et whey protein med utrolig god smak! Nå får du det også med 20% avslag. Du finner det HER.

Innlegget inneholder reklamelenker

KICKSTART ETTER EN UKE PÅ LADING

Ferie er veldig deilig, det skal være sikkert.
Jeg har hatt en utrolig deilig uke med avslapping, soling, trening, god mat og bare livsnytelse. Det ga et energiboost! Jeg hadde virkelig godt av en uke med avkobling.

Nå er jeg trygt hjemme på norsk jord og er klar for å ta fatt på hverdagen igjen. Det finnes ikke noe bedre måte å komme i gang igjen på enn med en skikkelig bein og rumpeøkt!

IMG_1299
IMG_1310-001

I dag skal økta se slik ut; 
– Knebøy
– Rumensk markløft
Supersett;
– Bulgarsk utfall
– Frog glutebridge
Supersett;
– Knestående kickback
– Beinpress

IMG_1286-001

Det skal bli så deilig! Ingenting er som rushet og endorfinene etter en skikkelig beinøkt.
Toppen min kan du forresten finne her, tightsen her, capsen i flere farger her, nyrebelte her og knee wraps her. God lørdag ! :*

UKENS KJAPPE – RESTEMIDDAG I EN FEI!

IMG_9482

Jeg handler inn mat for en uke av gangen, men av og til feilberegner jeg litt og ender opp med å ha «en fant fra hver bygd» igjen i kjøleskapet på slutten av uka. Da finnes det løsninger!

Speltlompe-flykræsj med skinkerester, paprika, tomater og siste stump av en salat er en fin middag på en torsdag. Enkelt og greit! Inn i ovnen på 200 grader i 12 min så fikk den fin skorpe også. Oregano, basilikum og ketshup setter prikken over i’en, og etter et kvarter har jeg middagen klar!

En speltlompepizza kan du designe akkurat som du vil! 😉

LIVSNYTEREN

Jeg er og blir en livsnyter.
Jeg spiser ikke havregrøt uten søtning  med mindre jeg absolutt må. Jeg spiser ikke tunfisk hvis jeg kan velge hvilke som helst annen fisk. Jeg lager ikke pizzabunn av brokkoli når jeg skal kose meg.

Å spise sunn mat gir meg mye glede og gjør at jeg føler meg vel, men jeg spiser aldri mat jeg ikke syns er god!

IMG_9620

Det dummeste jeg ser er folk som trykker i seg tørr mat uten smak bare for å gå ned i fettprosent. Greit nok at de har et mål, men om du kutter bittelitt ned på risen så kan du legge til litt ketshup hvertfall… Og krydder er heller ikke farlig, til og med ikke det som inneholder salt! Spør du meg så er livet for kort til å spise vond mat. Man kan fint nå målene sine og samtidig kose seg med maten sin.

Nå som jeg er på ferie er jeg veldig opptatt av å virkelig nyte. Kjenne på livets goder, rett og slett. Det blir mer mindre sunn mat på ferie enn ellers, men det er helt ok! Det er klart man merker det på kroppen at man ikke får samme mat som vanlig og man kanskje legger seg ut litt, men himmel og hav. Er det krise!? Jeg vet jo veldig godt hvordan jeg får det bort igjen.

IMG_9617 IMG_9612

Om jeg veier 1-2 kg mer etter en ukes ferie så er ikke det noe mer enn vekten av kos, hygge og nytelse. Ingen kan nekte meg noen vinglass i solnedgangen på verandaen, sjokoladebitene eller desserten etter middag. Det skal jeg nemlig ha, for det er noe av det gode med å leve.

Jeg spiser mye sunt på ferie også. Vi har laget nistepakke å hatt med på stranda for eksempel. Men selv om den var sunn så skal jeg love deg den ikke var vond av den grunn. Ingenting trenger å smake vondt!

FROKOST I PARADIS

Heisann!
Har dere hatt en bra start på uka?
Vi storkoser oss i varmen her på Gran Canaria – uten nett helt til i dag ! Jeg ble litt småstressa når jeg ikke fikk svart på mail som jeg pleier, men i dag fikk vi heldigvis fiksa nettet og alle kunder har fått svar. Jeg hater den følelsen når jeg ikke får gjort den jobben jeg skal. Men nå – nå er alt på stell!

IMG_9623 IMG_9641

Dagens frokost ble skikkelig juicy – men enkel.
Lapper laget av havregryn, cottage cheese, banan og egg. Vi bor jo i leiligheten til mamma og pappa så vi har kjøkken tilgjengelig som vi kan kokkelere på. Da er det enkelt å opprettholde sunne og gode matvaner selv på ferie 🙂

IMG_9639

Nå får du doorgym med kraftig redusert pris. Perfekt for deg som vil øve på pullups eller chins hjemme! Henger den i døra har du ingen unnskyldning for å skippe treninga vet du 😉 Nå får du den for kun 209 kr. Du trenger ikke skru den fast, du henger den enkelt og greit i dørkarmen! Bestill HER !

Ha en fortsatt fin kveld!

IMG_9541-003IMG_9499-002

DET LILLE (KALORIFRIE) EKSTRA!

IMG_9386 IMG_9387

En lunsj kan bli ganske så smakløs om du bare vil.
Den kan også bli veldig god om du bare vil !

Grønnsaker og krydder kan gjøre allverdens forskjell. Ketshup og lettdressing kan også tilføye god smak uten noe særlig kalorier. Denne dressingen er så og si kalorifri og samtidig veldig velsmakende. Betydelig bedre på smak enn dressingene fra Walden farms, for dere som har smakt dem. Denne cæsardressingen bruker jeg for eksempel på omelett, salat, speltlompepizza og på grønnsakene i lunsjboksen.

Du får den i flere smaker HER også. En med hvitløk og urter og en med smak av thousand island. Herlig med et kalorifattig alternativ som kan gjøre det lille ekstra med det meste!

IMG_9400 IMG_9398

KLISTRER PÅ BLOGGSMILET

IMG_9573

Da er jeg klar for avreise til Gran Canaria!
Endelig kan jeg senke skuldrene og virkelig innta feriemodus uten noe som helst som henger over meg av gjøremål. Dette skal bli så deilig ! Jeg skal sørge for å slappe skikkelig av og slikke all den sola jeg kan, og også forhåpentligvis få til noen skikkelig gode treningsøkter. Det pleier alltid å gå fint der nede.

Før avreise rakk jeg å jobbe noen timer, gjøre diverse ærend og også hente pakke på posten fra x-life som inneholdt blant annet doorgym. Da ble det en liten fotoshoot også før baggen ble lesset i bilen, haha. Livet som blogger, ass! I blant blir det nødsamtaler til mamma som lyder noe slikt som «jeg må få tatt noen bilder, kan du hjelpe meg typ NÅ??», også har jeg en så snill mamma som hiver seg rundt og hjelper til.

IMG_9489IMG_9490

Er det noe som ikke faller meg naturlig med blogging så er det denne evige bildetakingen. Spør du meg så er det ofte noe styr og jeg skulle ønske det holdt å skrive. Men jeg skjønner jo at bilder må til ! Så da hiver jeg med to av de fineste bildene fra doorgym-«shooten». Meg på mitt beste… Vi blogges fra Gran Canaria! 😀

IMG_9569 IMG_9563

I MÅL!

13271727_10209691285177527_1527747144_o

Husker dere jeg nevnte at jeg skulle rekke å gå 10 mil før den 20 mai?
I dag kom jeg i mål med de siste 3 kilometerne! 😀

Selv om dette har vært en ekstremt hektisk måned med mye jobbing så har jeg altså fått fullført mine 100 kilometer før jeg reiser på ferie i morgen og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Jeg kan ikke si at det har vært særlig gøy, for de fleste turene har vært i hui og hast og det har føles til tider veldig stressende. Så jeg kommer nok ikke til å gjenta det samme igjen. Likevel er jeg veldig fornøyd med at jeg fullførte. Staheten min er drøy når jeg først bestemmer meg for noe.

Desktop31

Det har blitt grytidlige morgenturer, sene kveldsturer, gåing mellom PT-timer og gåing til og fra butikken. Det drøyeste var nok at jeg sto opp grytidlig på 17 mai og gikk før fuglene sang. Jeg kan fortelle dere at jeg ikke skal ha en eneste gåtur hengende over meg på ferie, nå skal jeg virkelig koble ut og slappe av. Når jeg kommer hjem derimot, da ser jeg frem til deilige gå- og joggeturer i varmt vær – helt uten stress og tidspress! Kanskje jeg går for 6 mil i juni, eller noe slikt? 🙂

JEG VIL SÅ VELDIG GJERNE

Jeg håper alle hadde en nydelig dag i går! Jeg koste meg maks med både familie, venner og mine skjønne venninner så alt det sammen med grillmat og is ble dagen veldig fin 🙂

Nå reiser jeg på ferie om to dager og det er mildt sagt Texas med jobb og alt som skal gjøres før jeg kan dra. Slik har det egentlig vært de siste ukene. Jeg klager absolutt ikke, men jeg kan ikke lyve å si at det er noe annet enn hektisk.

IMG_9468-001

Jeg vil så gjerne være en inspirasjon. Være kreativ og ha overskudd til å dele ting her på hjemmesiden min som kan hjelpe dere og inspirere til en aktiv og sunn hverdag. Jeg elsker å skrive, men det er helt tomt i hodet mitt om dagen. Jeg føler ikke jeg har noen ting å by på og det er jeg veldig lei meg for. Jeg håper en ferieuke i varme strøk kan gi meg litt ny giv og energi. Er det noe jeg virkelig elsker så er det å spre positivitet og treningsglede gjennom å skrive. Jeg har blogget så godt som daglig i over 7 (!) år og jeg føler det er en del av meg. Jeg håper på å komme over denne «bloggtørken» så fort jeg får overskudd. Om noen har ønsker til blogginnlegg så del gjerne, det tas i mot med stor takk. 

Som sagt så vil jeg så gjerne hjelpe, dele og inspirere.
Jeg må bare få tid og overskudd så kreativiteten min kan blomstre igjen. Takk til alle som stikker innom! <3

IMG_9467

SUKKERFRI OSTEKAKE MED EN VRI !

Dere som hater sunnere versjoner av ting og helst vil ha usunne ting på 17 mai kan bare klikke dere ut fra dette innlegget med en gang 😉

Lyst på en sukkerfri lettere variant av ostekake til 17 mai? Da er dette oppskriften for deg! Den smaker helt fortreffelig og er også veldig figurvennlig, spesielt om den gjøres på min måte.

IMG_9459
IMG_9462

Du trenger; 1 pakke funksjonell mat ostekake,  1/2 boks philadelphia light, 150 g mager kesam, vaniljeessens, sukrin gold og kokosolje.

Opprinnelig skal blandingen i eska blandes med 1 boks philadelphia og smør, men jeg ville lage den enda mer proteinrik, så jeg byttet ut halvparten av smøreosten med mager kesam. For å ikke få bitter smak tilsatte jeg noen dråper vaniljeessens og sukrin gold i kesamen. Bunnen som skal være crunshy skulle egentlig blandes med smør, men istedet brukte jeg kokosolje i panna når jeg brunet blandingen. For å få litt tykkere bunn tilsatte jeg litt ekstra havregryn. Utenom det følger du bare instruksene på pakken og lar den stå 1 time i kjøleskap. Du kan også pynte med bær for å få skikkelig 17mai stemning 😉 NYT!

IMG_9465
IMG_9464

Innlegget inneholder sponsorlenker

OM NOEN IKKE LIKER DEG ELLER DET DU GJØR…

Går du i konstant frykt for at andre skal mislike deg eller det du gjør? Er du rett og slett redd for hva folk syns om deg?

Da skal jeg fortelle deg noen viktige ting…
  IMG_8346

1. At noen misliker andre mennesker kommer ofte av at man har fått et inntrykk som gir en opplevelse av at den personen er/gjør noe vi misliker.
Denne erfaringen eller dette inntrykket kan være fullstendig feil eller misoppfattet. I de aller fleste tilfeller vil jeg påstå at man liker mennesker bedre når man blir bedre kjent. Har det ikke hent at du har mislikt noen på grunn av ett eller annet? Kanskje du også har opplevd å skifte mening når du har blitt bedre kjent med personen? Hvis noen misliker deg eller noe du gjør, kan det rett og slett komme av at de ikke kjenner deg.

2. Det er helt naturlig å ikke komme overens eller like alle man møter. 
Noen syns det er enklere enn andre, uten tvil. Men om noen misliker deg for en eller annen grunn – la dem gjøre det. Det er det mest naturlige i hele verden å ikke like alle mennesker like godt. Du har vel også noen du liker mindre enn andre? Det er ikke verre enn det.

IMG_8338

3. Noen har simpelthen bestemt seg for å mislike deg uansett hva du sier eller gjør. Du kan ikke kontrollere det. Om du gjør dem fornøyd på ett plan vil de fortsatt finne andre ting med deg de ikke liker, eller kanskje også mistenke deg for å være falsk. Å kjempe for å bli likt hos mennesker som rett og slett ikke er interessert i å prøve, det er bortkastet tid.

4. Det er helt normalt å være uenig med enkelte, og å ha meninger som kanskje ikke passer med andres er en naturlig del av livet. Om noen mener du gjør for lite sånn eller for mye sånn, ja vel. Vi har forskjellige meninger. Husk på at du også har meninger som andre skulle ønske du ikke hadde. Ikke ta det så personlig dersom noen misliker noe ved deg!

IMG_8355Tights på tilbud nå (trykk på bildet nederst)

Så lenge du er deg selv og gjør ditt beste kan du ta det helt med ro, kjære deg. De som velger å se det positive med deg får gjøre det. De som vrir og vender alt til negativt og rett og slett ikke liker deg får gjøre det. La det være. Gjør din greie og ikke la deg dimme ned eller svekkes fordi enkelte ikke roper heiarop og elsker deg med alt de eier og har.

1462800306

PWO I MATFORM – HELGESPESIAL

IMG_9346IMG_9340

Ah, nugatti <3
Nugatti er virkelig noe av det beste jeg får. Et tykt, tykt lag nugatti på ei tynn skive, på speltlompe eller blanda sammen med cottage cheese…Da er jeg i himmelen.

Før en heftig beintrening syns jeg det var på sin plass med et lite energiboost. Hva er vel bedre enn nugatti da? Sammen med speltlompe, cottage cheese og jordbær ble det en skikkelig vinner skal jeg fortelle dere.

IMG_9353
IMG_9354

Beinøkta mi ser slik ut om dagen; 
Knebøy 4 sett, 2-4 reps
Bulgarsk utfall, 4 sett, 8-10 reps
Rumensk markløft m. hantler – 3 sett, 10-12 reps
Leg extension – 3 sett, 12-15 reps

Nugatti før trening gjør susen både for trykket på trening og humøret! 😉 God lørdag !

MÅ DET ALLTID HANDLE OM PRESTASJON?

IMG_9452

Da jeg syklet hjem fra trening i går møtte jeg flere mennesker på veien og de aller fleste av dem gikk litt i sin egen verden med musikk på ørene og var helt tydelig innstilt på å trene og kun det. Jeg prøvde å smile til alle jeg passerte men bare et fåtall kikket opp og smilte tilbake.

Er det blitt slik at vi må kalle det trening for at vi skal være aktive?
Må vi ha et spesifikt mål for å bevege oss?

Den siste tiden har det blitt mye gåing på meg på grunn av prosjektet mitt om å klare 10 mil før 20 mai. I starten gikk jeg målrettede turer i full konsentrasjon om å fullføre så effektivt og bra som mulig. Nå de siste dagene har jeg istedet prøvd å bruke labbeturene mine til å koble ut, slappe av og rett og slett nyte det rundt meg og den friske lufta. Må målet alltid være å gå fortest, bruke kortest mulig tid eller få flest skritt?

IMG_9427

Jeg syns ikke det.
Jeg syns bevegelse bør være en helt naturlig ting vi velger, ikke utelukkende fordi vi har et mål men fordi det er godt å være aktiv. Det er bra for oss å bruke kroppen og få frisk luft. Vi er skapt for å være i bevegelse! Jeg ser svært få barn som er ute å leker nå også, i forhold til hvordan det var før. Bør vi ikke vise barna også at det å ikke bare sitte pal i sofaen, faktisk er det som føles best og som gir best humør og overskudd? Og at det å bevege seg ikke nødvendigvis betyr trening (noe mange barn skyr som pesten) ?

IMG_9435

Jeg tok et tak i går og tok sykkelen til trening. Jeg elsker å bruke kroppen og jeg vet at jeg har godt av avkobling for hodet mitt og konsentrasjonen. Jeg syklet ikke fordi jeg skulle brenne noe mer kalorier eller sette noen nye rekorder. Jeg bare valgte sykkelen fordi været var nydelig og fordi jeg kan!

Vi må ikke forbinde all aktivitet med trening, prestasjon og sprenging av grenser. Av og til syns jeg det bare kan handle om det vi er ment for og som bør falle helt naturlig for oss – å bruke kroppen vår. Nyte det rundt oss og samle energi.

Topp // Tights // Treningsbag (adlinks)

IMG_9438IMG_9439

 

«FAT ATTACK» – DETTE MÅ DU IKKE TRO PÅ

Jeg får av og til mail fra personer som har sett noe på youtube eller lest forskjellige artikler på nett og i blader og ønsker min mening om det. Noe som går igjen er dette med youtube-fitnessguruer som legger ut videoer med titler som «attacking the backfat», «get rid of the armpit fat», «serious ab toning routine» også videre, også videre…

Vi alle vil ha klikk og visninger, det er klart. Tittelen på dette innlegget er også noe som mest sannsynlig vil skaffe meg godt med klikk.

maxresdefault

Det er likevel noen ting man rett og slett bør la være å tro på. Når det kommer til punktforbrenning som disse videoene lover og tipser til så er det noe vi må innse en gang for alle. Du kan ikke trene bort fett på et spesifikt område. Uansett hvor mange flies eller pushups du tar så vil ikke det i seg selv brenne bort «armpit fat» (fettet som fort kan tyte ut ved armhulen). Selv om du gjør det til en superfancy sirkeltrening med masse brystøvelser og svetter masse så må jeg beklage altså. Punktforbrenning går ikke. Kosthold folkens, det er nøkkelen – sammen med smart trening.
maxresdefault (1)

Jeg er ofte på youtube selv og kommer over mange slike videoer som lover redusert fettmasse på spesifikke områder ved bruk av den og den øvelsen. Det positive med disse videoene er at de inspirerer meg til å prøve nye øvelser og kombinasjoner. Det er dog den eneste grunnen til at jeg gidder å klikke på noe som helst som har med fettforbrenning å gjøre. For let’s be real. Det er mye bullshit der ute. Ha det i bakhodet at om det var lett å få tonede magemuskler ved bruk av en sirkeltreningsøkt og et «ab toner belt» (really, though...) så hadde veldig mange flere mennesker hatt six pack.

Kikk gjerne på treningsvideoer på youtube, men ikke la deg lure! Hardt arbeid og kontinuerlig bra kosthold kommer du aldri unna, uansett hvor mange runder du tar med «crazy armpit attack and ab ripper routine».

muffin-top-workout-exercise-how-to-lose-get-rid-of-ab-abdominal-tone-and-tighten3

UKENS LILLE KJAPPE – LUNSJ!

Her kommer ukens lille kjappe – lunsjtips !
Her har jeg brukt påleggslaks (guri malla så godt det er!) på speltlomper med salat, litt mager kesam som jeg blandet med krydder og litt raspa gulrot og agurk på toppen. Disse kan du rulle sammen til wraps og putte i lunsjboksen eller ta med deg i hånda om du har knapt med tid! Det beste med dette – det blir ikke tørt selv etter noen timer innestengt i boks 😉 Enjoy !

IMG_9252 IMG_9254

MOBILITY MONDAY #2

IMG_9370

God mandag !
Er vi klar for ei ny uke?
Jeg har filmet en ny mobilityvideo til dere. Her får man virkelig testet skuldermobiliteten og også bevegeligheten i underkroppen. Jeg sitter ca ti sekunder i hver posisjon og holder litt smalere på stanga for hver gang. Prøv å holde brystet frem og ryggen strak. Press knærne ut i samme retning som tærne og pust jevnlig hele tiden. Sistnevnte er uten tvil en utfordring spør du meg! Dette er også en fin oppvarming å ha hvis du skal trene knebøy eller olympiske løft.

IMG_9371
Topp HER kort model // Tights HER // Caps HER // Sokker HER (adlinks)

Håper dere får en kjempe bra start på uka!

TIL DEG SOM MÅ TA DEG SAMMEN

IMG_9327

De siste to ukene har vært Texas, for å si det mildt.
Jeg har møtt på og snakket med så mange mennesker og fått så mange inntrykk.

Jeg er alltid sånn at når jeg prater med folk så ser jeg for meg hvordan de har det når de er alene, hva de føler og hva de tenker. Jeg driver en slags analyse helt underbevisst. Vi mennesker er så fascinerende og alle jeg møter gir meg forskjellige ting. Dette er uten tvil noe av det mest artige med jobben min, mangfoldet av personligheter jeg møter på.

IMG_9324-001Vest HER på salg // Myk joggebukse HER // Caps HER  // Genser HER

Når jeg har møtt på alle disse nye menneskene i forbindelse med det nye gymmet jeg har begynt å jobbe på, har jeg begynt å tenke på en ting. Hva slags «vibbe» gir jeg til de jeg møter? Hva sitter de igjen med, de jeg prater med? Jeg regner med jeg ikke er den eneste som driver med underbevisst analyse.

Jeg skal innrømme at jeg har vært veldig sliten de siste dagene og det har helt ærlig vært en anstrengelse å gi det beste av meg selv. Men jeg har tenkt litt slik at; hva om jeg hadde en tøff dag og traff på ei jente som smilte til meg, spredde positivitet og ga meg følelsen av å bli sett? Det hadde vært så oppmuntrende. Jeg vil være den jenta.

IMG_9333

Om du er så sliten at du har lyst til å grine men likevel vet at du har en jobb å gjøre – ha det i bakhodet. Hva om du kan være et positivt innspill i dagen til noen, selv om du ikke føler deg på topp? Vi mennesker har alltid noe å gi andre. Du trenger ikke redde verden, men et smil og noen gode ord eller lyttende ører kan være nok.

PS PS PS: X-life har et pågående ryddesalg. Bruker du rabattkoden «10EKSTRA» får du ytterligere 10% rabatt. Se ryddesalget her.

GÅR OG GÅR OG GÅR OG GÅR OG GÅR

13152771_10209589460791981_628640022_n (1)

Hvordan ligger du an med #10milimai ?

Jeg har virkelig stått på for å få dette til å gå opp og det har blitt noen heftig lange turer for å ta igjen for de dagene jeg rett og slett ikke har tid (les; prioriterer styrketrening når jeg har ledig tid!). Det har blant annet blitt to turer på over 1 mil og flere på rundt 8-9 km. Det er utrolig deilig å komme seg ut i frisk luft !

13161550_10209589461191991_462242667_o

Det er jo også de dagene hvor jeg har lange dager på jobb og da har det blitt til at jeg har tatt en km eller to av gangen på mølla innimellom timer. Ikke helt det samme som å gå ute, men jeg hvertfall fått gått det jeg skal. Nå gjenstår det faktisk bare 5,2 mil som skal gjennomføres før jeg reiser 20 mai. Så jeg ligger godt an!

Om du sliter med å kunne sette av tid til gåturer/joggeturer, prøv å benytte deg av det dersom du har litt ledig tid på morgenen eller kvelden. Om du får en liten tur her og en liten tur der så blir det fort noen kilometer! Men- ikke stress. Husk at dette bare er en utfordring man tar for morroskyld 😉

God lørdag !

VI HAR (BARE) 100%

IMG_3418

Jeg treffer mange mennesker i jobben min og flere av dem er like meg selv – de vil gjøre alt, klare alt, gjøre alle fornøyde, kaver rundt og får endene til å møtes på ett eller annet vis med ett bein i været og ett bak nakken.  – Og i tillegg vil de få alt dette til uten å dø av utmattelse. Jeg pleier å si at disse menneskene har «to energitanker».

Så har vi dem som hele tiden underpresterer, tenker lave tanker om seg selv, aldri gir ordentlig innsats, dropper å sette seg mål, gir opp før de har prøvd og utsetter det meste som de vet de burde gjort. De gjør rett og slett mindre innsats generelt fordi de ikke har troa på at de kan oppnå noe som helst.

Begge disse typene har fått hundre prosent som de kan bruke på hva og hvem de vil. Begge typene har fått tjuefire timer i døgnet.

12208214_10208105941024914_27246093_n

Hvordan disponerer du tiden din og evnene dine? Om du har drømmer, ambisjoner og ønsker for livet ditt, bruker du det du har av ressurser og tid for oppnå det?

Gjør du så mye på en gang at du egentlig ikke kommer helt i havn med noe, eller gjør du akkurat for lite av noe til å komme noen vei?

Jeg syns du skal sette av litt tid på å lage deg en pizza

…og da mener jeg at du skal tegne en. Skriv opp en liste med ting som er viktig for deg akkurat nå, for at du skal ha det bra og føle deg vel. Hva ønsker du å sette av tid til og hva vil du oppnå. Del pizzaen i åtte like deler og fordel tingene med antall stykker utifra hvor viktige de er for deg utifra hvordan du ønsker å ha det.  Slik ser min pizza ut pr.i dag:

julies pizza

Akkurat nå har jeg mye fokus på å lykkes med jobb og setter derfor av mye tid til nettopp det. Å gjøre det bra gir meg mye glede og jeg er ikke tilfreds med å underprestere på dette området. Det gjelder når det kommer til trening også. Jobb og trening er det jeg bevisst setter av mest tid til fordi det spiller mye inn på min velvære og selvfølelse. Senere i livet vil jeg antakelig bli tvunget til å prioritere anderledes, men sånn er det pr.i dag.

Når jeg ser prioriteringspizzaen min foran meg så får jeg en oversikt over hvordan jeg skal porsjonere ut energien min og når jeg kan slappe av og koble ut. Sirkelen står i stil til hva jeg ønsker å oppnå pr.i dag. Hvordan ser din prioriteringspizza ut ? Er TV-titting, sofasliting og livsnyting det som utgjør mesteparten selv om du kanskje ønsker noe annet? Kan målrettet jobbing (eksempel; jobbsøking, trening, aktivitet, kostholdskurs) få mer plass i hverdagen din? For å finne ut av det må du vite hva du vil oppnå og hva du er villig til å ofre for å få mer tid til å jobbe mot nettopp det.

Husk – du har  100% som du kan benytte deg av.
Ikke bare 80% og heller ikke 120%
Bruk tiden og energien din til å skape en hverdag du trives med!

SIXPACK | SYNLIGE MAGEMUSKLER – HVORDAN?

Så fort det nærmer seg sommer så kommer mailene med spørsmålet. Hvordan får jeg sixpack? Eller, hvordan får jeg synlige magemuskler?

Det er to ting som skal til;
1. Lav nok fett% på magepartiet
2. Masse på magemusklene

IMG_7723

Selv har jeg veldig flate mageruter og må lavt ned i fett% før magerutene synes. Hadde jeg hatt mer masse på magerutene ville de synes fortere. Hvor store mageruter man har og hvordan de ser ut har også mye med genetikk å gjøre, men å trene magen vil selvsagt bidra til at man bygger magemusklene større.

Det er også genetisk hvor vi lagrer fett mest og hvor det slipper først når fett% reduseres. Du kan ikke trene bort fettet på magen, uansett hvor mange situps du tar. Hvor mye fett du mister er avhengig av hvor mye du spiser i forhold til hvor mye du forbrenner. Dette faktumet kommer du ikke unna.

IMG_7727

Å bygge magemusklene større vil dog bidra til at det blir lettere å få dem synlige. Du vil slippe å gå så lavt ned i fett% før de synes. Styrketrening og et bra kosthold vil i mange tilfeller være nok for å holde fett% i sjakk og også for reduksjon. Styrketreningen er det som hovedsaklig former kroppen din og muskelmasse bidrar til at man føler seg «strammere i fisken» så dette er det jeg anbefaler foran noen form for cardio!

Hvor mye vann du har i kroppen vil også spille inn på hvor synlige magemusklene er. På bildene under ser du forskjell på magen min med mer og mindre vann i kroppen. På det nederste bildet har jeg helt tydelig mye mindre vann i kroppen.

IMG_5770-002IMG_6170

Vannmengde i kroppen vil variere fra dag til dag. Det avhenger av en haug med faktorer. Alt fra stress, søvn, matinntak, menssyklus, hormonelle endringer, bekymring, flyturer, trening også videre, også videre. Å prøve og manipulere kroppens egen reaksjon på disse tingene er ikke noe jeg anbefaler. Vi holder vann for en grunn og det er lurt å la kroppen styre dette selv. Vannmengde i kroppen vil uansett gå opp og ned.

En siste viktig ting før jeg runder av;
Å kjempe for å beholde synlige mageruter er det ikke noen spesiell helsefordel med. De fleste må ned i en nokså lav fett% for å få dem synlige og det er ikke noe poeng i ligge såpass lavt over tid! Selv har jeg lite fett på overkroppen og betraktelig mer på underkroppen, noe som er grunnen til at jeg lettere holder magen flat. Om ikke dette er tilfellet for deg syns jeg ikke du skal stresse og kave deg til å holde magemusklene synlige. Spis sunt og tren bra, så er kroppen fornøyd! 🙂

 

Å FORDELE ENERGI PÅ RIKTIG STED

Jeg skal fortelle en viktig ting i dag, til deg som har satt deg en konkret mål du vil nå når det kommer til treningen din.

Å ha et konkret mål krever at du legger energien din i og konsentrerer treninga di rundt det som tar deg nærmere målet.

IMG_9157
Topp HER // Tights HER

Mange vet ikke hva dette egentlig innebærer og trener «alt mulig» og fyker rundt hit og dit og samtidig forventer å få maksimal fremgang på det de har bestemt seg for å bli bedre på. La oss si vi har en styrkeløfter som skal sette nye rekorder i markløft, knebøy og benkpress. For at han skal få maksimal fremgang i disse tre øvelsene må han legge energien sin i de tre øvelsene og eventuelt de støtteøvelsene han bør ha i tillegg for å støtte opp om målet. Hva om han gikk på crossfit på onsdag og fredag og sprang en mil på søndag? Hvordan tror du dette hadde påvirket knebøyøkta hans på mandagen, eller markløften på onsdag? Han hadde hatt særdeles mindre krefter å by på – noe som igjen hadde resultert i dårligere løft og dårligere fremgang.
IMG_9198 IMG_9194

Du kan ikke klage på uteblivende fremgang om du ikke konsentrerer energien din på riktig sted!

Det er selvsagt naturlig at man får lyst til å hive seg med på det ene og det andre av aktiviteter og det er jo fint å være aktiv ! Men – og det er et stort men. Om du velger å drive med «alt mulig» samtidig kan du ikke forvente optimal fremgang når det kommer til målet du har satt deg. Prinsippet om spesifisitet (du må gjøre det du skal bli god på) er uhyre viktig.

IMG_9231 IMG_9244

God mandag ! 😀

 

Innlegget inneholder sponsorlenker

#10 MIL I MAI !

IMG_3352-001

Da heter det jaggu mai! Tiden flyr.
Utfordringen om ti mil i april gikk smertefritt for min del og jeg kom faktisk i mål en uke før månedsslutt. Denne måneden har jeg dog en større utfordring som jeg tenker å gyve løs på – ti mil på tyve dager. Jeg reiser nemlig på ferie tyvende mai og da vil jeg ikke ha noe utfordring hengende over meg, hehe.

Er du med på utfordringen?
I gjennomsnitt må jeg ha 5 kilometer hver dag, noe som krever en del planlegging. I helgene vil jeg få til lengre turer for ta inn litt så jeg kan ha kortere turer i ukedagene når jeg har betraktelig mindre tid. Planen er også å gå på mølla mellom PT-timer for å sanke inn kilometer der også. Det er mulig det blir litt stressende, men jeg elsker utfordringer og dette skal jeg klare! 😀 Er du med? 

PS! Hos X-life får du nå 10% mer rabatt på alle salgsvarer ved bruk av rabattkoden «10EKSTRA» – sjekk ut salgskategorien HER så kan du gjøre et kupp 😀

IMG_3360-001