FANGET I TANKEN OM AT «MAN IKKE BURDE»

IMG_3764

Er det èn ting som har vært hinder for meg i mange år og som har forårsaket timesvis med vonde følelser og opplevelsen av å ikke være bra nok, så er forestillingen min om hva som er greit og ikke.

Jeg har vært sur og frustrert på meg selv hvis jeg har reagert negativt på ting. Hvis jeg har kjent på ting som er fremmed eller ubehagelig. Jeg har sagt til meg selv at «det er ikke riktig å føle det eller tenke sånn». Hva har det ført til? Det har blitt forsterket og forverret.

IMG_3758

Det ER ok å bli sint. Bli lei seg. Gråte litt. Få hetta. Bli fornærma. Bli illsint. Å føle seg ensom. Å bli Misunnelig. Sliten. Lei. Redd. Å føle seg utilstrekkelig. Bli sjalu. Å føle seg ukomfortabel. Alt dette er ok.

Hvorfor legger vi demper på våre egne følelser og opplevelser av ting? Hvorfor må alt være nøytralt for at vi skal føle oss «normale», sterke eller flinke?

IMG_3755-001

Jeg har innsett for meg selv at jeg må la meg selv gråte når jeg er lei meg istedet for å bite tenna sammen. Jeg skal gi meg selv lov til å bli skikkelig frustrert når jeg opplever ting urettferdig istedet for å dempe meg selv ned og svelge kameler. Jeg skal ikke unnskylde meg hvis jeg føler på noe som helst. Det er faktisk ok å føle på noe annet enn lykke og glede. Det betyr ikke at vi er svake, skjøre pingler. Mennesker reagerer på ting og av og til reagerer vi kanskje ikke slik vi skulle ønske. Det betyr på ingen måte at vi reagerer feil.

Kjenner du på noe – bare la det være.
Minn deg selv på at det er ok å reagere, føle og tenke akkurat sånn som du gjør. Og det beste med det? Enten går det bra, eller så går det over.

#SVETTEFEST OG GRØNNLILLA SMOOTHIEBOWLS – HAR VI IKKE MER Å BY PÅ?

Helt ærlig så leser jeg veldig få blogger. Det finnes mange flinke trenings- og livsstilsbloggere som gjør en fantastisk jobb og oppdaterer ofte og jevnlig, det er ikke det det går på. Jeg er bare ikke så interessert i hele «Shape up stilen»  (IKKE noe negativt mot Shape up…) som ofte preger treningsblogger. Alt skal være gøy, fresht, fargerikt, inspirerende, hoppende moro med chiafrø, hjemmetrening med strikk, motivasjonssitater på rim og treningsreiser med hashtagg #svettefest, #fitlife, #funwhenitsdone og #livetleker.

Og ja – jeg vet jeg også kan være litt sånn som blogger.

11873364_10207636806616847_2615565910870923326_n

Om jeg ikke hadde hatt noen hemninger, ville jeg skrevet om dypere ting mye oftere. Det foregår mye oppi hodet mitt og jeg syns det er utrolig interessant å jobbe med det mentale. Finne løsninger på mentale sperrer, utfordringer og å analysere hvorfor vi tenker og handler som jeg og andre gjør. Jeg liker også å sette ord på ting som er eller har vært vanskelig, og jeg er sikker på at de fleste av oss har opplevd mye av det samme.

Det føles helt klart sårbart å skrive om noe annet enn speltlompelasagne og dagens treningsøkt.

august2

Jeg ønsker å gjøre mer av det likevel. Skrive om andre ting. De tingene som egentlig preger mye mer av hverdagen vår enn den timen på gymmet eller det kvarteret vi fortærer den fantastisk freshe smoothiebowlen med titusen grønnlilla ingredienser.

Jeg er ikke noe bedre selv, jeg deler også mye hjernedødt og overfladisk. Det føles trygt.

Jeg skulle dog ønske det ble mer normalt å dele ekte tanker, ekte opplevelser, , ekte utfordringer og den delen av livet vi ikke nødvendigvis viser til andre. Det er det jeg syns er interessant å lese om, og det er slike ting jeg ønsker å dele mer av. Om du har blogg – tar du utfordringen? Jeg vil hvertfall skrive mer om det jeg egentlig tenker på og det som betyr noe.

VIDEO; SIRKELTRENING | HELKROPPSØKT

IMG_9926

God mandag!
I går kjørte jeg gjennom en sirkeltreningsøkt som jeg tenkte å dele med dere. Her får man kjørt gjennom så og si hele kroppen med både tunge løft og høypulsøvelser. Det ble en svett affære!

Hele økta ble kjørt gjennom tre runder, også avsluttet jeg med 15 min på step/ellipsemaskinen – ja, på Trimeriet har vi en som du kan både bruke som step og ellipse!

Jeg fikk også testa de nye skoene mine fra Reebok. De var utrolig behagelige på foten! Også så spesielle også. Ikke noe lignende det jeg har fra før 🙂 De er nok litt store i størrelsen, så om du vipper mellom to ville jeg gått ned.

IMG_9830
IMG_9896

Ønsker deg en super dag! 😀

PROTEINRIK SJOKOLADEMOUSSE PÅ 1-2-3

IMG_9863

Har dere hatt en bra helg så langt?
Jeg har storkosa meg med jobbfri, trening og kvalitetstid med fantastiske mennesker. Endelig har jeg fått litt sommer og feriemodus!

Det er helt utrolig, men den siste tiden har jeg slitt med dårlig matlyst. Det er virkelig noe jeg aldri sliter med til vanlig og jeg forstår meg ikke på dem som kan «glemme» å spise eller ikke har lyst på noe. Men, nå har det altså skjedd meg også. Jeg tenker at om jeg ikke har lyst på noe så er det hvertfall viktig at jeg får de proteinene jeg skal ha. Da er det vel innafor med sjokolademousse til frokost?

IMG_9909
IMG_9914

Denne lille herligheten lagde jeg enkelt ved å ha en scoop sjokolademousse- pulver i en bolle og 3 scoops med vann. Piska sammen med hurtigmikser til blandingen ble fluffy og satte den litt i kjøleskapet. Da får du et deilig og luftig resultat.

En servering gir kun 68 kcal, så du kan fint både triple og firple den uten problemer, bare husk å tilsette vann etter antall scoops med pulver. I en porsjon er det 11 gram protein, 3 g karb og 1,2 g fett. Perfekt å servere gjester også!

Vel bekomme 😉

FREDAGSMIDDAGEN !

IMG_9801 IMG_9794

Du vet du er lat når dette er frokosten din…
Til mitt forsvar er kjøleskapet tomt. Det er jo fredag, noe som betyr at kjøleskapet skal være tomt og klart for ny ukeshandel! Jeg har dog feilberegnet litt med tanke på at det ikke var NOE annet en propud igjen. Men, jeg klager ikke. Proteindessert til frokost er ikke feil!

IMG_9803 IMG_9808
IMG_9809IMG_9811

Etter jobb er det dog tid for ukeshandel så kjøleskapet får litt mer å by på. Blant annet karbonadedeig, hakket tomat, cottage cheese og speltlomper. Fredagsmiddagen skal nemlig være speltlompelasagne.

Du lager det superenkelt ved å steke karbonadedeig sammen med litt paprika, mais, hakket tomat og krydder. Legg blandinga lagvis i en form sammen med speltlomper og cottage cheese. Topp med ost om du ønsker og gratinèr det i ovnen i 15-20 min. Server med salat eller hvitløksbrød. Det smaker fredag, det.

God fredag ! 🙂

LA NAVNENE BESTEMME…

IMG_9377

Usikker på hva du skal trene i dag?
Da har jeg et forslag til deg!

Under ser du en liste som viser hvilke bokstav som tilsvarer hvilke øvelse og antall repetisjoner. Ta først èn runde hvor du kjører gjennom ditt eget navn og deretter èn runde med navnet til din bestevenn eller kjæreste. Har du lyst til å legge på mer, ta med navnet til moren og faren din også!

f3491ae10158b2154254b30cca5c7b89

Denne versjonen er litt lettere enn den jeg har postet tidligere. Dersom du syns det blir for lett kan både bodyweight squats og high knees erstattes med burpees eller spensthopp. Du bestemmer! 😉

Det er jo deilig å la svetten sile litt, eller hva? Ikke vær snill mot deg selv, press grenser og trø ut i det ukomfortable! Følelsen etterpå er så god 🙂

IMG_9376Sokker // Tights // Topp // Caps (adlinks)

EGENKOMPONERT YOGA ?

13445892_10154094470916830_1945708182_o

God onsdag! Har dere hatt en bra uke så langt?
Jeg er litt i tankeboksen om dagen og prøver å finne ut hvordan jeg kan sprite opp bloggen litt med inspirerende og nye ting. Noe jeg har lyst til å prøve på er å sette sammen en eller flere styrkeyoga-sekvenser som dere kan prøve dere på. Jeg er jo ingen ekspert, men jeg har lært litt småting både på yogakurs og på Shape up weekend, så da er det jo gøy å kunne dele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker ikke yoga som noe form for meditasjon, for min del handler det kun om kroppsbeherskelse, kontroll og bevegelighet. Jeg kjører derfor min egen stil når jeg utøver yoga og setter sammen øvelser litt som jeg vil. Kanskje dette er litt utenfor det yoga egentlig er, men jeg liker å gjøre min greie ut av det. Det er vel lov? 🙂 Jeg skal få filmet en sekvens for dere denne uken, så kan dere jo prøve dere om dere vil !

Om noen har tips til gode yogasekvenser på youtube, send meg gjerne link i kommentarfeltet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svett og trøtt morgentryne…:)

JOGGECHALLENGE – 4/8

Husker dere utfordringen min for juni?
I april og mai hadde jeg 10 mil som mål, men denne måneden satte jeg 8 joggeturer som mål. Litt mer fritt og litt mer tidsbesparende 🙂 Så langt har jeg fullført 4/8, så jeg har litt å ta igjen. Nr. 5 og 6 skal jeg ha denne uka, så får jeg gjennomført to til siste uka i juni.

13517872_10209960787474916_540313083_o

Det er så deilig å komme seg ut på løpetur! Det gøyeste med det er at jeg merker progresjon på omtrent hver eneste tur. Det er helt utrolig hvor fort det går når man går fra ingenting løpetrening til å løpe jevnlig. Man får igjen for innsatsen, det er hvertfall ikke tvil om. Deilig å komme seg ut å svette litt. Hvordan ligger dere an, dere som slang dere med på utfordringen?? 😉

13518254_10209960791515017_1391845592_o

Jeg merker selv at to ting er svært vesentlig for å få en bra joggetur. 1 = et headsett som sitter godt på hodet og som ikke må justeres underveis. 2 = en tights som ikke sklir ned eller opp og 3 = god musikk. Treningslista mi på Spotify finner du her. Den får hvertfall fart på mine bein, så jeg håper den kan hjelpe deg også 😉 God joggetur!

MANDAGSKOS

Sjokoladekaka fra funksjonell mat er genial som erstatning når man vil ha litt kos på en mer kalorifattig måte. Jeg bruker denne både til hverdags og fest, med gode tilbakemeldinger fra både fitnessfolk og «vanlige»!

IMG_9832
IMG_9824

Egentlig skal den blandes med 3 egg og olje som dere ser på pakka. Jeg blander den vanligvis med 2 egg og 150 g mager kesam, men i dag hadde jeg bare mager cottage cheese, så da ble det det istedet. 2 egg og 200 g mager cottage cheese og noen dråper vaniljeessens så ble det vel så bra!

IMG_9834

En enda mer kalorifattig versjon som faktisk er like god. Ønsker du en lettvin glasur kan du bruke sukrin melis og kakao, eller philadelphia sjokoladepålegg 🙂  NAM 😀

Nå er jeg ferdig på jobb og skal straks styre nesa mot gymmet. I dag er det rumpe og skuldre som står på planen, 15-18 reps på alt. Deilig start på uka. Da skal jeg også få testet de noe skoa mine fra Reebok. De er veldig anderledes i forhold til alt annet jeg har. Spesielle, men kule! Så passer de med treningsbagen også 😀  Ha en fortsatt fin mandag !

(OVERRASKENDE) GODE RESTELAPPER

IMG_9813 IMG_9814

God søndag !
I dag smekka jeg sammen en skikkelig resterøre av litt forskjellig jeg hadde i skapene. De ble overraskende gode, tross den litt spesielle blandingen av tørrvare. Så om du har litt forskjellig rester i skapet – prøv deg frem og lag en røre. Det kan bli veldig vellykket! 😉

Jeg brukte; 
1/2 kopp havremel
4 ss peanøttmel
1/2 kopp sesam-mel
1 scoop vaniljeprotein
2 moste bananer
2 egg
sukrin gold
1 ss kokosolje

IMG_9815 IMG_9816 IMG_9819

Jeg tilsatte ingenting væske og fikk en tykk røre som var enkel å forme til små lapper i panna. Da kunne jeg steke tre stk på en gang. Raskt og effektivt! 🙂

Nå er det sommersalg hos x-life og du får 25% rabatt på ALLE varer (gjelder ikke Gasp og Better bodies). Det er blant annet mange kule nyheter fra Reebok. Denne tightsen og denne singleten ble en favoritt ved første øyekast. Salget varer kun ut dagen i morgen, så vær rask! 😀 Bruk rabattkoden «SOMMER»

JEG TROR PÅ MEG SELV – MED MINDRE DU IKKE GJØR DET?

Jeg mener selv at jeg har nokså god selvtillit og godt selvbilde og sliter ikke med så store komplekser at det plager meg i hverdagen eller hindrer meg i noe. Generelt sett så tror jeg på meg selv og hva jeg er god for og jeg er generelt bekvem med slik jeg ser ut.

…Men så skjer det – jeg opplever at noen uttrykker at de mener jeg burde vært anderledes på ett eller annet vis. Kanskje en person som står meg veldig nær og/eller som jeg er veldig glad i. Hva skjer med selvtilliten og selvbildet mitt da?

IMG_9405

Jeg har tatt meg selv i å bli fryktelig usikker.
og det verste av alt – fått lyst til å endre hvordan jeg ser ut eller hvordan jeg er for å gjøre det andre mennesket fornøyd. 

Når jeg opplever dette blir jeg litt bekymret. Jeg trodde jeg var så sikker på meg selv, også skal det ikke mer enn èn mening til fra en person jeg er glad i, til å vippe meg av pinnen? Om ikke selvtilliten min holder bedre enn det, har jeg egentlig god selvtillit?

IMG_9411

Jeg tenker at det helt klart er noe annet med meningene til de menneskene som betyr noe for oss. De har mer tyngde i det de mener og vi tar det mer til oss. Jeg mener likevel at det kan være litt farlig. Det andre mener, uansett hvor glad du er i dem, trenger ikke å være verken fornuftig eller sant.

Om selvtilliten din eller selvbildet ditt rokkes ved – husk veldig godt på hva du liker ved deg selv og utseende ditt, alle kvalitetene dine og hva som gjør deg spesiell. Innerst inne tror jeg ikke på at vi skal måtte endre oss for å gjøre andre glad så lenge vi behandler andre med respekt og er gode mennesker. Livet er for kort til å være rundt folk som ikke syns du er helt bra nok enda. Uansett om du blir svak for dine kjæres mening – husk på hva du mener selv.

 

4110c29597d23d2d41523fef333e6408

 

DE GALE HAR DET (LITT FOR) GODT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bedre sent enn aldri !
Alle tre dagene på Shape up weekend er filmet og nøye dokumentert, så du finner vidoene på youtubekanalen min. HER er dag 1. HER er dag 2 og HER er dag 3. Den siste videoen til meg og Helene ble en bloopers video og den har jeg rett og slett lyst til å poste her. Forhåpentligvis er det flere som har like kjørr humor som oss. De gale har det – uten tvil – litt for godt!

Jeg poster stadig nye videoer, både treningsøkter, vlogs og med diverse temaer. Vil du få med deg alt nytt? Subrscribe på kanalen min HER.

Med det ønsker jeg dere en knall bra fredag 😀

MIN TRENINGSPLAN I SOMMER

IMG_9774

Etter at jeg skrev om at vi jenter ikke trenger egne økter for bryst, armer også videre fikk jeg noen spørsmål om hvordan man egentlig bør legge det opp. Siden jeg er en veldig typisk jente når det kommer til målene mine så kan jeg bruke meg selv som eksempel, så kan dere se litt mer hva jeg snakker om.

Mitt hovedfokus er større rumpe og større skuldre. Resten av kroppen vil jeg kun vedlikeholde. Da legger jeg opp slik;

IMG_9775

Dag 1 = Rumpe og skuldre, 15-18 reps
Dag 2 = Rygg, bryst, armer, mage, 8-15 reps
Dag 3 = Rumpe og skuldre, 6-10 reps
Dag 4 = Bein, mage, rumpe, 3-12 reps
Dag 5 = Helkropp, 5-10 reps (legges ofte opp som en sirkeløkt)
Dag 6 = (bonus) Kondisjon/aktivitet av noe slag

Dette er slik jeg gjør det akkurat nå. Tidligere har jeg trent helkroppsøkter i lange perioder og hatt veldig god fremgang. Nå om sommeren er ikke treningslysten helt den samme, så derfor har jeg gjort det slik. Her får jeg kjørt  fokusområdene mine tre-fire ganger pr.uke. Når jeg trener dem såpass ofte er det ikke nødvendig med mer enn 1-3 øvelser pr.økt, litt avhengig av hva slags type øvelser det er.

IMG_9773

Har jeg tunge øvelser som for eksempel militærpress for skuldre eller hip thrust på rumpe trenger jeg bare den alene eller èn isolasjonsøvelse i tillegg. Det holder. Kjører jeg kun lettere øvelser (isolasjonsøvelser) kan jeg fint ha 2-3 stk i en og samme økt. Isolasjonsøvelser bryter musklene mindre ned og derfor kjøres oftere uten problem. Håper det var oppklarende!

Antrekket mitt er fra Better bodies og tightsen er en av de nyeste modellene. Jeg elsker det høye livet og mesh-detaljen på leggene! Litt anderledes og utrolig kult spør du meg. Toppen finner du her i flere farger. Ha en fortsatt fin torsdag!

IMG_9782

HARRYHANDEL!

På torsdag stakk jeg en tur innom Sverige før jeg skulle til Geilo og da fikk jeg handlet litt. Det er en del ting som er helt klart billigere i Sverige enn i  Norge, så jeg tenkte å vise dere litt av det!

Først og fremst; funlight er nesten halve prisen. Det hamstrer jeg alltid masse av. Samme med energidrikker som Monster og Burn. Kjøper du stort kvantum kan du spare mye. De har også store ketshupflasker som er søtet med stevia, store krydderbokser og forskjellige spennende pastatyper.

IMG_9758IMG_9765

I tillegg er også c-vitamin enormt billig i forhold til Norge. Jeg betalte 20 kr pr stk mens i Norge koster de opp til 70 kr! Da gjelder det å hamstre 🙂 Min favoritt er tropisk. Den er veldig frisk og god.

Utenom dette handler jeg alltid nøttegodis, store pakker med tyggis, sukkerfri sursøt saus, munnskyllevann, mozarellaost og serranoskinke. Disse tingene er veldig mye billigere. Da er det moro å handle!

IMG_9759
IMG_9763

Hva kjøper du når du er over grensa? 🙂

JENTER – DERE TRENGER IKKE «CHEST DAY»

IMG_9208

Har du «chest day» på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Ja? Er du i tillegg ei jente som vil «stramme opp»? Ja? Har du tenkt på hvorfor du trener som du gjør?

Denne såkalte byggersplitten florerer rundt og brukes hos enormt mange folk på gymmene rundt forbi. En til to muskelgrupper gruses fullstendig en gang hver per uke, uke etter uke. For noen fungerer dette kjempe fint, men om du er jente og trener slik, har du tenkt på hvorfor du gjør det? Fordi kompisen eller typen din sa det funka bra? ….Og har han samme målsetning som deg? 

IMG_9213

Her har jeg et klassisk eksempel på ei jente på gymmet;
Hun ønsker flat mage, større rumpe og kanskje litt rundere og mer markerte skuldre.

Fortell meg hvorfor hun skal trene bryst på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Hvorfor skal denne jenta bruke masse tid på ting som ikke er relevant eller optimalt for hennes målsetning? Hvorfor skal hun bruke mer tid på brysttrening enn rumpetrening, når rumpe er et av områdene hun vil forbedre?

IMG_9236

Denne jenta burde fokusere på fokuset sitt!
Å kjøre helkroppsøkter eller en tosplitt er mye mer optimalt for denne jenta. Da vil hun få trent både rumpa og skuldrene oftere enn èn gang i uken. Forskning viser at en høyere treningsfrekvens gir mye bedre fremgang enn lav. Ikke nok med det, men hun slipper også å bruke en helt økt på kun å trene bryst, noe hun ikke en gang vil ha fokus på.  Det er fint å trene hele kroppen, men det er veldig lurt å velge seg ett til to fokusområder som man rett og slett bruker mer krefter og tid på.

Så jenter – legg fra dere byggersplitten med mindre dere har enormt stor glede av å trene nettopp slik… Ok? 🙂

FOR EN HELG !

13446245_10154095229866830_1142464907_o (1)

For en helg !
Jeg og Helene har storkosa oss på treningsleir på Geilo.
Jeg føler jeg har fått prøvd det meste jeg nå altså. Vi startet helga med danseteknikk og jazzdans. Da fikk vi i grunn prøvd veldig mange dansesjangere. Konklusjonen for min del var at jeg var særdeles dårlig på alle sammen bortsett i fra hoftevrikkingen som var inkludert i noe av det. Vi starta ikke akkurat med et selvtillitsboost! Men, moro var det.

På lørdag startet vi dagen med power yoga. Veldig likt på det jeg prøvde forrige helg da jeg var på yogakurs. Utfordrende og moro! Heldigvis kjente jeg litt mer på mestring på denne timen. Kroppskontroll og balanse er virkelig noe som fascinerer meg og som jeg vil øve mere på.

13445892_10154094470916830_1945708182_o 13410528_10154094471401830_1118623360_o

Deretter var vi med på styrketrening med strikk ute, noe som var veldig moro og absolutt mer kjent. Vi fikk likevel kjørt oss og fikk prøvd helt nye øvelser så det skal jeg ta med meg videre. Mer om det kommer siden. En artig og lærerik time!

Før fellesøka på lørdag var vi med på svømmetime hvor vi lærte diverse svømmeteknikker. Jeg har aldri følt meg særlig god på å svømme og sliter med følelsen av at jeg hele tiden synker. Forventningene til denne timen var altså ikke så høye for min egen del, men det ble noe helt annet enn jeg hadde trodd. Utrolig nok klarte jeg meg veldig bra og fikk til og med skryt av læreren! Haha da svevde jeg ut derfra altså, helt høy på livet 😀 Selv med badehette, hehe. Svømmeføtter skal jeg uten tvil gå til innkjøp av!

13405426_10154094513826830_997790896_o 13388836_10154094513281830_223452775_o

På søndag skulle vi vært på tabata på morgenen, men siden lørdagskvelden ble litt gøyere enn planlagt (kremt) klarte vi å forsove oss. Det ble derfor bare en time med foamrolling på oss før vi styrte nesa hjem. På denne timen lærte jeg faktisk mye nytt og det ble en kjempe fin avslutning på en helt super helg!

Jeg føler meg super inspirert og gira!
Så mange nydelige og glade jenter på ett sted, det gir mye energi. Jeg syns det var så digg at det var så lett stemning. Selv på timene hvor jeg følte meg helt talentløs så følte jeg meg likevel ikke dum. Det var en slags lagånd over hele greia følte jeg, så da var det ikke så farlig om jeg ikke fikk til alt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg anbefaler Shape up weekend på det varmeste.
Et skikkelig artig arrangement, herlige mennesker, god stemning, masse smiling, moro og latter. En helt fantastisk og energifylt helg!

1465818329

VIDEO; RAFOSS OG DRAGE | SHAPE UP WEEKEND DAG 1

Heisann dere!
Da har jeg og Helene kavet oss på plass på Geilo og har fullført dag 1 på Shape up weekend. Vi hadde en utrolig morsom tur fra Fredrikstad og hit, så vi har satt sammen en videoblogg til dere fra turen opp hit og vår første dag her på Vestilia resort. Advarsel; mye tøys! Håper dere liker den! Følg gjerne Helene på snapchat for å få med deg alt som skjer fortløpende gjennom helga – helenedrage

Vi blogges med ny videoblogg i morgen! 😀

EN HELG UTENFOR KOMFORTSONEN!

Jippi! I dag turer jeg bort til Fredrikstad til Helene. Vi skal nemlig på Shape up weekend i helga i Geilo. Jeg har aldri vært på treningsleir før og jeg er veldig spent. Samtidig tror jeg dette blir utrolig moro!

IMG_9701-001
IMG_9702

Det var en innholdsrik timeplan vi kunne fråtse i for helgen, og jeg og Helene har samkjørt oss på de timene vi hadde lyst til å prøve. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg kommer til å være laaangt utenfor komfortsonen min. Vi har nemlig meldt oss på danseteknikk og jazzdans (!) på fredagen, power yoga, styrke med strikk og «get speedo swimfit» på lørdagen og til slutt tabata og foamrolling på søndagen. Tabata er vel det jeg er mest kjent med av dette, så jeg gleder meg til å stikke nesa mi inn i mye nytt og forhåpentligvis få litt ny inspirasjon for meg selv og pt-kunder!

IMG_9713-001

Når jeg først skal på treningsleir så ser jeg ikke vitsen i å gjøre ting jeg allerede kan eller som jeg gjør til vanlig. Jeg vil lære mest mulig når jeg har sjansen! Dette blir spennende. Jeg er gira på å være ukomfortabel, for det har jeg utrolig godt av! 😀

Når to bloggere skal dele hotellrom så er det nok stor fare for at vi skal få til litt oppdateringer så jeg håper dere følger med i helga ;D

Siden dagen i dag vil gå til reising og en liten snartur innom Sverige for litt harryhandel har jeg pakket ferdig sixpack bagen min så jeg har måltidene klare. Pølse på bensinstasjon utgår for denne jenta vet dere 😉 Jeg har med meg tre måltider slik at jeg har til to i dag og ett i morgen når vi skal kjøre til Geilo. Alltid beredt! Ønsker dere en formidabel torsdag!

IMG_9745 IMG_9749 IMG_9753

 

KROPPSPRESS – NÅR SKAL VI VOKSE OPP??

Jeg er litt smålei av at alle skal forsvare seg i ender og bauer når det kommer til dette med kroppspress.

La meg si det som det er;
Alle vil trives med kroppen sin. Om de kaller det «velvære», «helse» eller «fitnessbesettelse». Vi kjenner på samme greia hele gjengen – vi vil like det vi driver å drasser rundt på hele døgnet. Sånn er det. Finito.

cropped-IMG_8017-003.jpg

Er vi hysteriske? Syke? Besatt? Friske? Normale? Unormale? 
Nei, jeg tør å påstå at når det kommer til dette ønsket om å føle seg vel så stiller vi nokså likt. Noen legger bare ut litt flere bilder på instagram enn andre. Noen er tynne. Noen er feite. Noen har stor mage. Noen har store lår. Noen har dobbelthake. Noen har sixpack. Hele gjengen har vi samme ønske – å føle oss vel.

Hvorfor blir vi sure når folk i god form poster et bilde av seg selv? Antakelig fordi de tilsynelatende er fornøyd med seg selv, eller hvertfall bildet de poster. Og det er for noen provoserende. Hvorfor blir vi sure når ei større jente viser seg stolt frem? Antakelig fordi vi skulle ønske vi var like komfortable.

IMG_8011-001

Jeg vet ikke med dere, men jeg er oppvokst med at jeg er meg og jeg duger. Jeg har hele tiden sett på det sånn at alle mennesker er forskjellige, og du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det stemmer hvis du bare ser rundt deg. Sammenligningsgrunnlaget er så vanvittig lite når du ser hvor ulike vi mennesker er. Jeg trenger ikke å være perfekt for å like meg selv. Jeg har heller ingen behov for å vise meg selv fra min minst flatterende side for at andre skal føle seg bedre eller for å vise at jeg ikke er perfekt. Hvis du tenker deg om en halv gang så vet du at alle er mindre pene fra visse vinkler eller når vi slepper ut magen og krummer ryggen.

Så fortell meg noe jeg ikke forstår…
Hvorfor skal jeg bli sur fordi Ida Markussen har noen vanvittig pene muskuløse lår? Hva er logikken i at jeg skal bli furt fordi hun har noe som jeg, uansett hva jeg gjør, har en anderledes utgave av? Hvorfor skal jeg bli sur fordi Silje Mariela har drømmemagen selv etter fødsel når jeg ikke en gang har født et barn selv? Hvorfor og hvordan i alle dager kan jeg føle noe som helst negativt fordi andre ser ut anderledes enn meg?? Det er jo sånn uansett! Må jeg blåse ut magen å si at jeg spiser sjokolade for at du skal føle deg bra? 

IMG_7995

Vet dere hva folkens?
Vi må lære oss å være en well- wisher. En som ønsker andre det beste. En som heier på andre. Sprer komplimenter og smiler på andres vegne. Å tolke andres utseende som kroppspress er ikke annet enn ren idioti. De er de og du er du. Lær deg det med en gang og sett pris på den kroppen du har. Og om du er misfornøyd, gjør de forandringene som skal til for å få en endring. Hva andre gjør kan du enkelt og greit drite i.

«JEG ER IKKE SÅNN»

Jeg har aldri likt ordet «sliten».
Jeg har aldri likt å si høyt at jeg ikke orker noe.
Jeg har alltid hatet å avlyse og avslå.
«Jeg er ikke sånn» har jeg sagt til meg selv.

IMG_5805

Jeg måtte bli voksen før jeg oppdaget at jeg har grenser. Det tok så lang tid før jeg ikke hadde noe annet valg enn å innse at jeg har begrensninger og jeg klarer ikke så mye som jeg ønsker på en og samme tid. Jeg måtte bli så sliten at jeg kunne sitte på kontoret på jobb å begynne og gråte helt ut av det blå. Stå i vinduet på soverommet på natta å hulke uten å vite noe annet enn at jeg følte meg tygd på å spytta ut. Være trøttere enn noen gang og likevel ikke få sove et sekund. Jeg ryddet i alt rundt meg, kastet ting og sorterte. Jobba enda mer. Prøvde på alle måter å få følelsen av orden så jeg kunne slappe av.

Det hjalp ikke å være streng med meg selv og si at jeg er ikke sånn som bryter sammen uten grunn. Det hjalp ikke å fortelle meg selv at jeg er for sterk for den typen oppførsel, sånn som jeg alltid har gjort når ting har vært tøft. Jeg måtte innse at nok er nok. Jeg hadde ingen krefter igjen.

IMG_5811

Nå er det nesten ett år siden jeg opplevde dette. Jeg så en ny side. En utslitt og tappet versjon av meg selv. En versjon jeg ikke klarte å skjerpe inn og stramme opp. En versjon jeg aldri håper på å se igjen. Ingenting skremmer meg mer enn å miste kontrollen på den måten jeg følte jeg gjorde. Når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg er litt redd. Så mye av hverdagen min består av å gjøre det bra, gi av meg selv og gi alt jeg har. Klarer jeg å holde igjen? Har jeg lært å kjenne min egen grense nå?

Det er farlig å basere sin identitet på hva man gjør og hvor mye man får til. Det kan komme tider hvor du plutselig ikke får gjort det du føler du må eller ikke klarer å prestere så bra som du vil av en eller flere grunner. Hva er igjen av deg da? Hva lener du deg på?

IMG_5808

Det er da du må kjenne din egen verdi. Den er uavhengig av hva du gjør eller oppnår. Verdien din er konstant. Den er deg. Om du har en god eller dårlig dag. Om du klarer alt du setter deg mål om å klare eller om du ikke gjør det. Om du gjør alle rundt deg fornøyd eller om du skuffer noen. Din verdi er den samme.

Vi er bare mennesker. Jeg også. Og vi må huske at det er bra nok.

VLOG; EN SUPERSETTØKT

Heisann!
Har dere hatt en fin helg? Været er jo heeelt nydelig om dagen. Jeg elsker at det endelig har blitt sommer i Norge! Varmen har dog slått meg litt ut de siste dagene og jeg har fått meg både forkjølelse og feber. En liten kjappisøkt ble det likevel på torsdag og den fikk jeg filmet for dere.

I denne økta får jeg trent rygg, bryst, spenst og rumpe, og det på ca 25 min takket være supersett! Jeg filmet også litt før og etter Jiu jitsu trening på torsdag, bare for å gi en liten «stemningsrapport». Jeg skal høre om jeg får lov til å filme litt av selve treninga også så dere kan se litt mer av hva det går i 🙂

Minibands som jeg bruker i videoen kan du få kjøpt i firepakning HER og alle strikkene har forskjellig motstand slik at du kan bruke dem til forskjellige øvelser.

Håper videoen faller i smak! Ha en fortreffelig mandag.

1464953364

Innlegget inneholder sponsorlinker

PROTEINRIK OG SUKKEFRI LITEN DESSERT

Liker du søte ting?
Ting med fløyelsmyk konsistens?
…og som i tillegg er så og si uten sukker og med mye proteiner?

Da har jeg tipset for DEG!
Propud! Jeg fikk et brett med denne «yoghurt/puddingen» med vanilje, karamell og sjokoladesmak. Jeg må innrømme at det gikk ned en av hver smak i løpet av et kvarter. Karamellsmaken ble min favoritt umiddelbart, men sjokoladesmaken var også faaarlig god. Vaniljen var en smule syntetisk, men absolutt veldig god til å være sukkerfri og såpass proteinrik.

IMG_9483

Jeg har bestilt meg en liten ladning til og jeg tenker å sette dem litt i frysen. Jeg ser nemlig for meg å ligge på solsenga med en halvfrossen Propud, nesten som is med litt mer fluffy konsistens. Kan det bli bedre? Tvilsomt. Jeg har allerede prøvd å kombinere den med havregrøt og med cottage cheese og begge deler er fenomenale kombinasjoner. Jeg er hekta! Finn din favoritt HER 😉 God søndag !

IMG_9487

#8IJUNI !

13324112_10209807830811095_256688224_o

Juni er godt i gang og det er så deilig!
Hva sier dere til en ny utfordring?

Denne gangen vil jeg ikke ha et visst antall kilometer da det fort kan bli veldig stressende og tidkrevende, spesielt om man har lite tid til overs. Derfor tenkte jeg at det er bedre med en litt annen vri. Jeg har bestemt meg for å ha åtte joggeturer i løpet av måneden og disse kan variere fra tre til syv km, alt etter hva jeg har lyst, overskudd og tid til. På den måten kan jeg tilpasse litt etter hva som passer best 🙂 Er du med meg?

13324421_10209807830931098_689180352_o

Jeg  har fullført 1/8, og det i strålende sol og 30 grader. Jeg håper på mange slike deilige sommerdager i sommer! Om du er med på utfordringen min, tag bildet ditt med #julieschallenge på instagram så vi kan inspirere hverandre 😉

Vanligvis er jeg ingen fan av løping, spesielt ikke for å redusere fettprosenten. Grunnen til at jeg likevel ønsker å gjøre dette er fordi jeg er litt demotivert til styrketrening om dagen og føler meg litt «tung» i kroppen. Det er utrolig nok lettere å psyke seg opp til cardio enn til å løfte vekter om dagen, så derfor gjør jeg dette nå. Jeg skal selvsagt trene styrke også, men denne måneden skal jeg ta det litt på lyst, også skal jeg fullføre disse åtte joggeturene og nyte frisk luft.

Lykke til til alle som blir med, og god fredag!

LET THEM SLEEP WHILE YOU GRIND…?

6e47b16f93e9521703a8a5d2220e0c9f

Jeg har gått ifra å være en stor fan av dette ordtaket til å være under middels fan av det. Hva skjedde på veien?

Vel, jeg har lært på den harde måten hva som skjer når du sover alt for lite, jobber mer enn du har kapasitet og energi til, sier ja til alt og alle, hele tiden prøver å gjøre alt litt bedre og litt lengre. Ja, det funker en stund. Men så funker det ikke lenger.

Er det èn ting jeg ikke anbefaler å ofre for suksess, så er det deg selv!

Du er ikke noe bedre enn andre om du står opp kl.5 for å trene og jobber hele dagen og ikke er i seng før kl.3. Du er dum, da.

IMG_9660

Å drive rovdrift på egen kropp og psyke gjør deg ikke til noen helt eller til noe mer vinner enn dem som sørger for å få seg nok søvn, nok hvile og som vet å sette grenser for seg selv. Jeg blir ikke imponert når jeg hører om folk som ofrer alt av egentid, hvile, søvn, kvalitetstid med venner og kjære og avkobling for å prestere 200% på jobb og trening. De blir kanskje høye og opplever ekstrem mestring for en periode, men en dag vil det slå tilbake på deg at du har nedprioritert å ta vare på deg selv.

Man skal «hustle», «grinde», stå på og gjøre sitt beste, det skal man.  Men for å bli den beste versjonen av seg selv så må man sette av tid til noe som er vel så viktig. Å finne ro, slappe av, hente ny energi og sove godt! Det betyr dog ikke å ta seg fri fra jobb om du har lite lyst en dag eller å sove til halv elleve hver dag og utsette pliktene dine som får penger inn på kontoen… Finn en balanse som gir deg arbeidslyst, effektivitet og overskudd!

IMG_9658

Takk til min online pt-kunde Line som minnet meg på viktigheten av å ta vare på seg selv!