RASBERRY MUFFIN PROTEINSNACK

Ah! Om du liker blåbærmuffins så har jeg oppskriften for deg. Om du i tillegg er bevisst på hva du får i deg av næring er det enda bedre. Dette er nemlig en proteinrik liten dessert 🙂

IMG_0377

Det eneste du trenger er en stor scoop med Scitec proteinpulveret i smaken rasberry  yoghurt og litt vann. Rør sammen til ønsket konsistens og ha den litt i frysen. Du kan spise den uten å ha den i frysen også, men det er ekstra godt når den får litt is-konsistens. Scitec er sinnsykt gode på smak og de har virkelig gjort det igjen med denne!

Nå har jeg smakt alle smakene og alle har falt i smak. Anbefales på det varmeste. Men- det er klumper i den i form av bær/sjokolade/kokos (kommer an på hvilke smak du velger), så for deg som har noia for klumper bør du revurdere 😉

T-skjorta mi finner du her forresten. Perfekt t-skjorte til varme sommerdager – som jeg håper vi får maange flere av i august. God søndag !

IMG_0362

 

EN RADMAGER 150 KG’S MARATONLØPER

Om du bruker fantasien…
Kan du se for deg en radmager maratonløper som samtidig veier 150 kg, med full kollaps i knær og hofter, blodåre i panna og håret til alle kanter, kjempende mot sine siste femti meter før mål?

Der har du beskrivelsen av hvordan jeg følte meg på den første treningsøkta etter ferien.

En ting kan jeg si dere – det er forskjell på å fiske og gå opp og ned trappa i to uker og det å løfte på tunge objekter, blant annet min egen kropp.

IMG_0256
Tights (50% nå) // T-skjorte (adlinks)

Men…Så vet jeg jo…
Det blir bedre. Om kort tid er jeg tilbake der jeg var, om ikke enda bedre. Jeg har hatt godt av hvile og jeg angrer ikke et sekund. At det var hardt å trene igjen skal jeg love dere, men jeg vet med meg selv at det bare er de to-tre første øktene som vil føles slik og deretter vil det gå som normalt.

IMG_0249

Kroppen husker godt og det er noe som heter muskelhukommelse.
Det er grunnen til at det som regel går fortere å komme tilbake i form enn det gjorde første gangen du kom i form. Så husk på det dere som er tilbake etter en stund uten trening! Det er lys i enden av tunellen 😉

DU TRENGER IKKE ANDRE TIL Å FORSTÅ

«Jeg skulle ønske noen forsto meg»

Har du tenkt det før?
Da har du sikkert også erfart at det ikke alltid finnes. Noen ganger er du alene med alt du tenker og føler. Det kan føles helt håpløst og veldig ensomt. Men skal jeg si deg noe? Du trenger ikke andre mennesker til å forstå deg.

IMG_4181

«Burde jeg tenke sånn? Burde jeg føle det og det?»

Det er egentlig likegyldig. Du føler det du føler og tenker det du tenker. Det er ikke feil uansett. Bekreftelse fra andre kan man ikke alltid regne med å få. Enkelte ting vil ikke andre klare å forstå. Det du trenger er å akseptere hva du føler og tenker, uavhengig av om andre forstår deg eller ei. Det er menneskelig å føle og tenke og vi er alle forskjellige. Ingenting er rett eller galt og det finnes ikke noe fasit.

IMG_4168

Selv har jeg perioder hvor jeg føler for å være alene, gå inn i min egen boble og isolere meg litt fra alle rundt meg. Jeg kan tenke mye rart og føle på mye som er helt ubegripelig at jeg skal føle på. Som jeg har skrevet om før har jeg følt meg tynget av tanken på alt jeg burde, ikke burde, må og ikke må, men det siste året har jeg akseptert mer og mer at jeg er meg på både godt og vondt. Jeg har lært å akseptere mer og mer at jeg ikke er hyper-Julie hele tiden. Jeg er ikke på topp til en hver tid. Jeg tenker og føler mye jeg aldri snakker om eller viser. Behovet for bekreftelse fra andre om at jeg er normal er ikke noe å trakte etter. Det vil alltid være ting som andre ikke forstår. Og vet du hva? Det er ok.

IMG_4148

«Jeg skulle ønske noen forsto meg»… Begynn heller med å akseptere deg selv.

Vi er ikke logiske skapninger. Ting kommer og går i rykk og napp. Følelser kommer og går. Tanker dukker opp og forsvinner. Det er ikke verre enn det. Ikke let etter aksept fra andre eller regn med at andre nødvendigvis forstår deg. Start med å akseptere deg selv og alt du er – ikke bare de gode sidene og de gode dagene.

RESULTAT AV PROSJEKT «BLI STERK» !

IMG_0120

Husker dere at jeg søkte to prosjektkandidater før sommeren?
Her er de, mine to herlige utvalgte!

Line er med på prosjektet vi har kalt «bli ny» der fokuset er på fettreduksjon og livsstilsendring. Vi startet i mai og har to timer i uken sammen. Resultatet hennes og oppdatering kommer senere 🙂

Stian var min utvalgte til prosjektet «bli sterk» og har nå fullført 8 uker med nokså intens trening og mye tunge løft. Fokuset var på markløft, benkpress, knebøy, dips og pullups. Under bildet kan du se resultatet hans etter 8 uker som min prosjektdeltaker:

IMG_0067

Knebøy 1RM : 85 kg til 105 kg
Markløft 1RM : 110 kg til 130 kg
Benkpress 1RM :  92,5 kg til 122,5 kg
Pullups: 7 reps til 11 reps
Dips: 13 reps til 27 reps
Pushups m.30 kg: 6 reps til 13 reps

Dette skjedde altså på 8 uker! Stian har virkelig stått på, og med mange pt-timer, egentrening, en aktiv jobb og familieliv i tillegg har hatt fått seg en real utfordring – som han klarte med glans. Jeg er ikke i tvil om at jeg valgte rett deltaker – med ståpåvilje, godt mot og alltid en smil på lur! 🙂 Dette sier han selv om prosjektet;

IMG_0070

«Jeg var litt fed up av styrketrening og hadde trent mye uten noe særlig styrkeøkning. Dette var en skikkelig boost og jeg er overrasket over hvor gøy det var! Når det kommer til resultatene er jeg veldig fornøyd og også positivt overrasket over hvor fort det gikk. Veldig moro. Dette hadde jeg ikke klart på egenhånd»

Jeg er veldig fornøyd med prosjektdeltakeren min og gleder meg til å ta fatt på nytt prosjekt til høsten! Er du interessert? Send meg en mail på din.pt@live.no (du må kunne trene på Trimeriet i Vennesla).

LATMANNS LUNSJ

IMG_0282

Av og til er det tiltak å fikse seg mat.

Etter to uker på ferie hvor jeg har fått middag servert kjenner jeg litt på at latskapen har sneket seg innpå og det har blitt litt tiltak å fikse ting selv. Jeg elsker jo kostholdet mitt og mine faste rutiner, men akkurat den jobben med å lage det kom litt brått på nå etter ferien. Da er det godt det finnes enkle løsninger!

IMG_0286 IMG_0284

Etter skytetrening i går kjøpte jeg med meg en grilla kylling og lagde meg en skikkelig god salat med tomat, vårløk, hummus og naturell gresk yoghurt. Med en dæsj kalorifri cæsardressing på toppen og frukt til dessert ble det helmax!

…Grilla kylling kan du også spise med hendene, om du er litt ekstra lat :’D

1469534907

TRENING PÅ FERIE / UTE

Jeg kan ikke skryte på meg mye trening i ferien min, men om du er eller skal på ferie har jeg noen tips du kan benytte deg av! Du er nemlig ikke avhengig av et gym for å få brukt musklene dine. Her har jeg brukt en liten lekepark.

Øvelser som lett kan gjøres i en lekepark er;
Pushups. Disse kan selvsagt også gjøres på bakken og med ryggsekk for ekstra vekt.

IMG_0127 IMG_0126

Pullups.
Om du ikke har et stativ kan du alltids finne en tykk gren på et tre, eller en dørkarm hvor du kan henge opp et doorgym. Kjekt å ha med i bilen på ferie!

IMG_0150 IMG_0148

Dips.
Du kan også ha beina på en anne benk eller ha dem bøyde for mer assistanse. Blir det for lett kan du legge vekt på fanget, for eksempel en lillesøster eller bror? 🙂

IMG_0179IMG_0179

Andre øvelser du kan gjøre er for eksempel;
hip thrust på benk, gående utfall, utfall bakover, utfall frem, step up på benk, skulderpress med sekk, box jumps, spensthopp og jumping jacks ! 🙂 Det viktigste med ferietrening mener jeg, er å ha det gøy. Når man er flink og trener med gode rutiner resten av året er det bare fint med litt friere tøyler på den fineste tiden på å året!

Toppen og tightsen min er begge deler er nyheter og du finner flere av dem her😉

God trening!

IMG_0143 IMG_0193

Å KJENNE PÅ FØLELSEN AV LYKKE

13659098_10210138085787263_1969081033482087520_n

Lyden av kaffi som koker i kjelen. Måker som sirkler rundt fiskesloa i bøtta på utsiden fra nattens fisketur. Farmor som hvisker bokstaver for å se om de passer inn i rutene på kryssordet. Lydene som får meg til å kjenne på at lykke siver inn i kroppen.

Å våkne til sol og lukta av gård. Kjenne på at man ligger tungt i senga og ikke har noen som forventer at du står opp, hvertfall ikke før middagstid. Ingen som venter på at du skal gjøre eller si noe som helst. Ingen som spør, forventer, dømmer eller venter. Jeg vet jeg har arbeid og ting jeg kunne gjort, men den flinke piken i meg har tatt seg en pust i bakken og jeg vil ikke vekke henne. Kanskje klokka er syv, kanskje den er tolv. Det betyr ingenting.

Desktop32IMG_9609

Ingenting er som frisk nordlandsk luft, kokekaffi med halve koppen av grudd, fjell og sjøutsikt fra kjøkkenvinduet, vin i pappkopp, tørka knust krabbe i lommene og følelsen av frihet. Fine stunder ved kjøkkenbordet med halvrare samtaler, gulrotskrelling og yatzy om hverandre. Timesvis langs vannet med fiskestanga og hoppende laks rundt. Å sitte på trappa og se på midnattsola uten å se på klokka eller sjekke facebook. Drikke gruddkaffi selv om det for lengst er leggetid, prate og være stille i mange timer. Ingen rare blikk om man setter seg til med en skive med hapå og gulost og heller ingen som synser om du sovner som et foster i godstolen midt på lyse dagen. Jeg elsker det. Og jeg elsker dette stedet.

Her betyr det ikke noe hvordan man ser ut, hvor mye man tjener, hvor mye man får til eller hvor flink man er. Det holder å bare være. 

13754466_10210231867091737_5341790333120952730_nKjerringøy utenfor Bodø

VIDEO – MINE FAVORITTØVELSER

I dag har jeg en treningsvideo til dere! Mine favorittøvelser 😀

Knebøy – gir stor muskelaktivering, stor bevegelsesbane, store muligheter for å benytte tung vekt og setter krav til både balanse og stabilitet.
Hip thrust – bevist å være den beste øvelsen for å aktivere rumpemuskulaturen, gir stor bevegelsesbane (enda mer om du har beina på en step) og gir gode muligheter for å benytte tung vekt.
Pullups – gir stor muskelaktivering og stor bevegelsesbane. Super øvelse for lats.
Facepulls – på grunn av kabelen blir motstanden jevn og du får stor bevegelsesbane fra utstrakt arm og til skulderbladene trekkes sammen.
Sidehev i kabel – samme her som med facepulls, du får jevn motstand på grunn av kabelen. Stor bevegelse og gode muligheter til å isolere utsiden på skulder uten å «jukse», som er fort gjort ved bruk av hantler.
Pushups – gir stor muskelaktivering og kan også gjøres tyngre ved å legge vekt på ryggen eller bruke strikk rundt ryggen (da også for en jevn motstand under hele bevegelsen). For større bevegelsesområde kan du ha hendene på step eller vektskiver for å komme dypere ned.

Jeg kunne også lagt til rumensk markløft, pull through, chins, sideliggende enarms sidehev og enarms tricepsextension som også scorer høyt på min liste.

Disse innfrir flere krav jeg har når jeg velger øvelser og de er derfor mine favoritter 🙂 Hva er dine favorittøvelser?

GLEDESSØNDAG !

IMG_1388

Hei alle sammen!
Håper dere som har ferie nyter den og at dere som jobber som normalt også får nytt sommeren litt 🙂

Jeg nyter livet på ferie og slapper så utrolig godt av. Det finnes ikke tvil om at denne ferien var etterlengtet. Syden er deilig, men ingenting er som sommer i Nord Norge. Om du ikke har opplevd det så anbefaler jeg det på det varmeste.

IMG_1381

Jeg våknet også til en meget hyggelig mail i dag.
Det siste halvåret har jeg tatt en PT-kurs på nettet med Børge Fagerli hvor vi har gått igjennom mange forskjellige temaer og virkelig gått i dybden på dette med optimalisering av treningsprogram og kostplaner og individualisering. Det har vært mye fagstoff og mye å sette seg inn i. Dagen før jeg dro på ferie hadde jeg eksamen. To caser med to forskjellige kunder som skulle få et oppsett med kostplan og treningsprogram tilpasset målsetning, utgangspunkt, erfaring, livsstil og livssituasjon. Jeg satt og skrev non-stop i nesten ni (!) timer og fikk levert før jeg startet kjøreturen mot nord. I dag kom beskjeden – jeg har bestått med god margin! 😀 SÅ DEILIG!

IMG_1370Yogamatte fra Abilica (adlink)

Jeg har jo både PT-utdannelse og kostveilederutdannelse fra Afpt, men påbygning og oppdateringer er alltid bra. Det er i tillegg godt å få bekreftet arbeidet mitt av en person i bransjen som jeg virkelig respekterer og ser opp til. Så nå er jeg veldig glad og lettet!

Til slutt vil jeg anbefale dere å ta en titt innom X-life sitt ryddesalg. Der finner du mye fint til veldig fine priser! Klikk på bildet under, så kommer du direkte til salget. God søndag videre! 🙂

1468561046

LITT FERIELESNING TIL DERE…

Jeg får mange av de samme spørsmålene på mail og har derfor samlet opp litt diverse innlegg som gir dere svar på mye av det dere lurer på. I løpet av noen år med blogging blir det heldigvis noe fornuftig jeg kan linke til i ettertid 🙂

God lesning!  – og spør om dere lurer på noe dere ikke får svar på her 🙂

Kollasjer1

MAT PÅ FERIE – HVORDAN UNNGÅ VEKTOPPGANG
6 tips – mat på weekendtur/reise
Mat på ferie – unngå vektoppgang

RUMPETRENING (flere innlegg)
Spørsmål og svar og diverse tips og triks

REDUKSJON AV FETTPROSENT
3 tips på veien ned i fettprosent
Matvalg for redusert fettprosent
Mindre magefett
«Fat attack» – dette må du ikke tro på

101CANON7

ET SPARK BAK…
Få hue’ opp av sanda
5 tips til deg som er lei av å starte på nytt
Av og til handler det om å gjennomføre
Hvor mye skal jeg presse meg?
Dårlige dager skaper karakter
Før du klager
Gjør du denne feilen?
Kampen mot sofaen

OGSÅ LITT FEEL-GOOD LESNING TIL SLUTT…
Så deilig det er å bli eldre
«Jeg er ikke sånn»
Alle viser det de vil du skal se
Ellipsepanikken
Styrke kommer i motgang
Du trenger ikke fikse alt
Behov for alenetid i sosiale settinger
Om noen ikke liker deg eller det du gjør
Valget mellom livskvalitet og en optimal livsstil
Vi har (bare) 100% å gi
Fanget i tanken om at man «ikke burde»
«Let them sleep while you grind»…?

OPPSKRIFTER
Både middager, frokost/lunsj og dessert

DERFOR SKAL DU SOVE MED GOD SAMVITTIGHET

Siden jeg startet ferien min har jeg gjort noe mer enn andre ting, nemlig å sove. Jeg sover normalt sett mellom 5 og 7,5 time hver natt hjemme, noe jeg vet er for lite. Når hverdagen er hektisk og man generelt lever på at man har «to energitanker» så er det fort gjort å undervurdere eget søvnbehov.

Det er når jeg tar ferie og ikke er omringet av ting jeg må gjøre, at jeg merker hvor mye jeg faktisk trenger, eller hvertfall hvor mye jeg har å ta igjen! (I natt for eksempel – la meg kl.01.30 og våknet 11.45!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nettopp det inspirerte meg til å skrive litt om nettopp det. Viktigheten av søvn og hvorfor vi ikke bør nedprioritere det for å gjøre andre ting. Søvn er utrolig viktig for helsen vår, for treningsresultater og for at kroppen skal prestere og fungere normalt.

Dette er noen av følgene ved for lite søvn:
1. Økt matlyst og søtsug (som igjen kan føre til vektøkning)
2. Redusert testosteronproduksjon og økt kortisolproduksjon (stresshormon)
3. Nedsatt næringspartisjonering – økt tap av muskelmasse og redusert tap av fettmasse.
4. Insulinresistens
5. Dårligere konsentrasjon og evnen til å tenke fornuftig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tights // Topp // Foamroller

Som du ser så er ikke akkurat dette oppskriften på lavere fettprosent og mer muskelmasse, og heller ikke oppskriften på en produktivt og bra hverdag. Prioritèr søvn og ikke vær redd for å sove så mye som du måtte ha behov for! Å «spare inn» timer på å sove mindre og få gjort mer er bare dumt. Det vil straffe seg uansett for kroppen trenger det den trenger.

Tips for å få sovne fortere og sove bedre;
1. Hold deg unna unaturlig lys minst èn time før leggetid. TV, PC, mobil, nettbrett
2. Ro ned i god tid før du legger deg så du ikke går direkte til sengs med høy puls og hodet fult av dagens stress og gjøremål.
3. Om du tenker på ting før leggetid, skriv det ned så du får det ut av hodet.
4. Spis èn-to timer før leggetid slik at du ikke legger deg med middagen i halsen. Det kan også være bra å ha mer karbohydrater i siste måltid da mange opplever å bli søvnige og sove tyngre.

Sov godt! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Passende med et bilde hvor jeg kunne trengt ca 7 timer til med søvn :’D

DØGNVILLPRAT OG NY RUMPEFAVORITT!

IMG_0241

Shorts og sportsbh fra Better bodies – superfreshe nyheter i såå behagelig stoff!

Da var det mandag sies det!
Jeg er helt døgnvill og forvirra jeg, så for min del kunne det vært fredag. Vi har reist i to dager og jeg våknet nettopp etter tolv timers søvn, så jeg er ikke helt i vater enda. Men nå er det ferie, så det skal gå bra 😀

IMG_0209

Mailboksen har jeg bestemt meg for å la ligge litt nå når jeg har ferie. Jeg svarer oppfølgingskunder som normalt når nettet er bra, utover det vil jeg svare sporadisk. De siste ukene før ferien min svarte jeg på mail til alle døgnets tider, noe som er en uvane jeg egentlig hadde bestemt meg for å legge bort, men som har poppet opp igjen. Nå er det med andre ord mailbesvarings-rehab på meg. Èn gang om dagen får holde nå som jeg endelig har ferie 🙂 Så dere som venter på svar – det kommer!

IMG_0237-001

Hva slags ferieplaner har dere? Om du skal være hjemme eller har tilgang på et treningssenter kan du prøve ut min nye rumpefavoritt (utenom hip thrust selvsagt – ingen over, ingen ved siden!). Knestående kickback i kabel. Her får du stor bevegelse og god strekk på rumpemuskulaturen. To ting som er gull når målet er å bygge volum! Prøv da vel 😉 God mandag! Hilsen fra fine nord Norge <3

 

 

LØRDAGSINSPIRASJON!

IMG_1349

På siden av jobben som PT på senter jobber jeg også med kunder over nett, med online coaching. Her kommer en tilbakemelding jeg bare må dele med dere. Denne fikk jeg for en stund siden av en kunde som er ferdig med oppfølging nå. Isabel var kunde hos meg i tolv uker.

Jeg vil at dere skal legge merke til følgende med det Isabel skriver;
1. Hun har, som mange andre, prøvd enormt mye forskjellig uten hell
2. Hun uttrykker livsglede – og har likevel fått fantastiske resultater
3. Hun ser positivt på veien videre!

Det er mulig for DEG også!

«Hei Julie
Da var vår siste uke sammen kommet, og jeg må si det er en skremmende tanke å skulle stå på egne ben fra nå av. 12 uker har gått sinnssykt fort, og hadde det ikke vært for at maten du har latt meg spise er døds god, og øvelsene du har gitt meg i forhold til treningen er både spennende, nytt for meg og utfordrende, hadde det nok ikke føltes som om det hadde gått så fort.

Før jeg bestemte meg for å kontakte akkurat deg, har jeg prøvd på utallige forsøk på å forbedre kroppen min. Reklamer med slankende piller, gjorde at jeg kun ett døgn etter sett reklame, var ute og kjøpte en boks av disse pillene, og du må ikke tro det bare var èn reklame jeg gikk på. Har prøvd å sulte meg slankere, bare spise grønt, prøvd alt av shaker, lavkarbo, spise syv ganger daglig, bare drukket vann og spist ett måltid om dagen, og selv prøvd på å bare konsentrere meg om å spise sunt. Alt dette uten de resultatene jeg var ute etter, og her snakker vi ikke forsøk på et år eller 2. Dette har vært en stressrelatert greie helt siden jeg begynte i 6 klasse. Hvorfor vet jeg ikke, for jeg har aldri vært noe tjukk, jeg har bare hatt litt mer enn det jeg selv har vært fornøyd med. Tror vel kanskje dette er en typisk jentegreie.

Da jeg kontaktet deg fikk jeg et skjema jeg måtte fylle ut, og på det skjemaet var et av spørsmålene dine hva jeg ønsket hjelp til. Her var svaret i sin helhet enkelt og greit at jeg ønsket å stramme inn litt, samt bli kvitt min resterende ‘’mammamage’’ etter 2 barn.

isabel før og etter

Jeg begynte på 66,5kg, veier i dag 64,6kg, men som du selv sier skal man ikke se på vekta, det var bare jeg som syntes det var litt moro å gå på den for første gang siden start, nå som 12 uker er over, og at jeg hadde et mål på 65kg. Har totalt gått inn 31 cm totalt!

Med disse resultatene kan hvem som helst se at opplegget du legger opp funker i aller høyeste grad. Tiden og hver eneste 5 øring er så verdt hvert eneste minutt, og hver eneste krone jeg har brukt på dette.

Vil uansett bare avslutte 12 spennende uker med å si: TUSEN TAKK FOR ALL HJELP OG STØTTE JEG HAR FÅTT AV DEG GJENNOM DENNE TIDEN. Jeg er så glad for at jeg valgte akkurat deg, av ALLE menneskene jeg var innom. Dine meninger om at livet ikke trenger å være bare begrenset, men at man også innimellom kan kose seg, spise god mat, drikke litt alkohol om man ønsker, og sette pris på det vi har foran oss, gjorde at det ble akkurat DEG 😉 Tror ikke jeg har vært den som har mast mest på deg, men de gangene jeg har spurt deg om noe, har jeg fått et raskt svar tilbake, noe jeg er superfornøyd med.

Tiden min fremover blir å fortsette med akkurat det jeg har lært av deg, bli kvitt resten av den lille mammamagen som er igjen, for så å sette meg nye morsomme mål. Du skal ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake til deg for enda mer oppfølging når jeg finner ut av hva de nye målene blir 😉

Jeg har anbefalt deg til mange av mine venner, og kommer til å anbefale deg til enda flere uten noen som helst frykt for at de skal bli misfornøyde.

Igjen: TUSEN TAKK JULIE!»

 

– Med det ønsker jeg dere en god fredag! 🙂

TO UKER PÅ «ANTIFITNESS»-FERIE?

IMG_0116

I dag er dagen her –  jeg drar på sommerferie!

Jeg har jobbet hardt og mye de siste månedene så det er med verdens beste samvittighet jeg har pakket kofferten og er klar for å styre nesa ut på nye eventyr. Jeg skal reise med venninna mi og kjæresten hennes, faren og broren hennes til Kjerringøy utenfor Bodø, til gården hvor farmora og farfaren bor. Det er det nydeligste stedet jeg har sett, og jeg har reist mye. Når du leser dette er vi på god vei allerede.

Vi blir der mest sannsynlig i to uker, så jeg får en god adspredelse. I fjor var jeg der en uke og jeg trente ingenting hele uka, bare koste meg og fant på andre ting. Spiste lapskaus som «farmor» lagde, kokt torsk som vi fiska selv og generelt det jeg fikk servert, uten en tanke på å følge noen plan. Jeg ser helt ærlig frem til nettopp dette i år også. To uker med en helt annen hverdag. Uten èn tanke på alt man må, burde eller skal og hverdagens kjas og mas.

IMG_0196 IMG_0200-001
Yogamatta er med i yogabagenden har jeg nemlig planer om å bruke 😉 

«TO uker treningsfri, virkelig??» tenker du kanskje.
Vel, det er det jeg har innstilt meg på. Kanskje det blir litt hip thrust på sengekanten og litt yoga i midtnattsola, men helt ærlig så går det helt fint for meg. Treningen tar så mye av tiden min resten av året at om jeg får to uker totalt fri så gjør deg meg ingenting. Jeg er en livsnyter også vet dere, like mye som en treningsfreak;)

Ingenting er som den friske lufta i nord Norge, lukta av kuer og solnedgang som tar pusten fra deg før den plutselig kommer opp igjen. Jeg gleder meg sånn til ferie!

IMG_0117

Jeg kommer til å blogge selv om jeg har ferie, så jeg håper du stikker innom 😉
God lørdag!

NÅR MAN MÅ RYDDE FOR Å FÅ TATT ET BLOGGBILDE

IMG_0074

Mange bloggere tenker nok at de ønsker å ha så bra bilder som mulig og et variert, fargerikt og lettleselig/hjernedødt innhold for å gi en god og enkel underholdningsverdi og samtidig inspirere med bildene og bloggen sin. Det forstår jeg veldig godt. Det er nok bare noe med det at jeg ikke inspireres av sånt selv, og derfor kommer jeg heller ikke på det når jeg tar egne bilder (ref.skoene til høyre i bildet og matta i døra som ligger krølla;)) eller tar direkte hensyn til det når jeg skriver.

Midt oppi denne «perfekte» og «inspirerende» nettverdenen med masse vellykkede mennesker, brede smil, hopp og sprett, knusing av rekorder og halvnake rumpeselfies –Skal jeg si deg hva som virkelig inspirerer meg?
Hva som gir meg lyst til å trene, leve sunt, ta vare på min egen helse psykisk og fysisk og å være den beste versjonen av meg selv?

IMG_0087

  • De som tør å være seg selv, skrive det de mener og føler og gir av seg selv.
  • De med funksjonshemminger som gjør det de kan med det de har.
  • De som har vært gjennom masse vondt men likevel tar tak i livet sitt og får noe bra ut av det.
  • De som tør å innrømme at ting kan være tøft og tør å dele erfaringene sine med andre, uten å pynte på sannheten og utelate fakta.
  • De som skriver om både gode og dårlige tider på mat- og treningsfronten.
  • Oppskrifter med få ingredienser eller oppskrifter som er laget tilfeldig på det man finner i skapene – uten det klassiske blogg-myntebladet på toppen eller den «spruten» med saus over den ferdige retten på en hvit tallerken med blomstervasen på siden full av ferske roser.
  • Selvironi og uhøytidelighet.
  • De som tør å skrive om ting veldig mange av oss syns er flaut og nevne.
  • De som skriver om ting jeg vet jeg ikke kunne lest i et glossy blad på Narvesen.

IMG_0091 IMG_0079

Om bloggene florerer av store, fine, fargerike bilder med symmetri og happyquotes så gir det meg dessverre svært lite. Jeg vil ha ektefølte ting, personlige erfaringer og menneskelighet. Det kan få meg til å ville gi det lille ekstra, tenke litt mer positivt, være litt snillere mot meg selv – og bli minnet på at jeg er omringet av mennesker, ikke perfekte roboter. Å dele og å lese om erfaringer og tanker med andre gir meg så mye energi og glede! Vi er jo mennesker alle sammen, hvorfor ikke være ærlige med hverandre og spille på samme lag?

Hva inspirerer deg? 

JIUCY MIDDAGSTIPS!

IMG_9680

Lyst på noe skikkelig godt til middag i dag?
Da tar du kyllingfilet og deler den på midten. Fyller den med fetaost, gjerne den typen med soltørka tomat og krydder. Surr den med bacon eller serranoskinke og stek litt i panna så de får stekeskorpe. Deretter har du dem i ovnen på 150 grader til de er gjennomstekt (dette vil variere utifra tykkelsen på fileten).

På siden kan du ha grønnsaker, for eksempel fersk asparges som du gir et lite oppkok i gryta og søtpotetfries. Søtpotetfries lager du enkelt ved å kutte opp søtpotet i strimler (du trenger ikke skrelle den!), dekk med krydder og ha i ovnen på stekebrett. La det stå til friesene er sprø og gyldne.

IMG_9682

Jeg glemte helt å ta bilde av det ferdige resultatet, men jeg kan love deg at det falt VELDIG i smak! 😀 Saus trengs ikke, dette er juicy nok i seg selv 🙂 Enjoy!

VALGET MELLOM LIVSKVALITET OG EN «OPTIMAL LIVSSTIL»

13446245_10154095229866830_1142464907_o (1)

Når alt kommer til alt så handler det ikke om hvor flink du er til å trene eller hvor sunt du klarer å spise. Det handler om hvor bra du faktisk har det.

Et optimalt treningsprogram er sikkert fint og flott, men om geipa henger ned under hele økta og du ikke en gang sitter med godfølelsen etter den er fullført – fordi du vet du må påan igjen neste økt – da er det ikke optimalt.

En diett kan se bra ut, men om du må tvinge i deg maten eller går å fantaserer om mat hele døgnet så er det ikke bra for verken kropp eller sinn.

13405426_10154094513826830_997790896_o

Jeg har vært i kamp med meg selv de siste månedene når det gjelder dette. Den optimale livsstilen versus den livsstilen som gir meg mest glede. Jeg liker å leve etter mottoet «Gjør så godt du kan med det du vet. Når du vet bedre, gjør det bedre», men samtidig så ble det feil for meg på et tidspunkt. Jeg har lært mye nytt om optimalisering av både kost og trening det siste halvåret, og lysten min til å utøve det jeg har lært og «perfeksjonere» livsstilen min har blitt trigget. Det jeg har opplevd har dog ikke vært utelukkende positivt.

«Optimalt» har blitt stress. Slitsomt. Kjedelig. Negativt ladet. Det har sugd meg for energi og treningsglede.

Så kommer tanker som «har jeg virkelig gitt det nok sjanser?, burde jeg prøve litt til? Presse meg gjennom?»

IMG_0035

Svaret mitt blir det samme hver gang. Det som ikke gjør meg glad skal jeg slutte med. Det å være glad, sprudlende og lett til sinns er så mye av personligheten min og det preger vanligvis hverdagen min på en veldig positiv måte. Jeg vil ikke miste meg selv for å etterstrebe noe som ikke gir meg bedre livskvalitet jevnt over. Optimalt er fint og bra, men kun om det gjør at ting blir bedre for deg. At ting føles bra og oppleves positivt.

Noen vil sikkert tenke «jammen himmel og hav, det er jo bare trening og mat»
Nei, det er ikke det. Det preger mye av hverdagen og livet. Tatoveringen minner meg på hvordan jeg ønsker å være. Slik jeg er når jeg har det bra. Forever lighthearted. Det innebærer å gi slipp på ting som ikke gir meg noe positivt og gjør meg glad. Ting som tynger meg.

Om det så føles som at jeg «gir opp» så skal jeg likevel velge det beste for meg selv og egen trivsel.

1466683045

UKESPLANLEGGING – 4 TIPS!

IMG_0022-001

Hei folkens!
Har dere hatt en bra helg?

Søndagen er her og det betyr at ny uke er rett rundt hjørnet. Jeg syns det er på sin plass med litt tips til ukesplanlegging!

For å ha en sunn livsstil i en hektisk hverdag (eller feriehverdag for den saks skyld) er planlegging alfa omega. Her er mine beste tips for å bevare en sunn livsstil:

IMG_0017
Cropped genser // Verdens beste joggebukse (adlinks)

 1. Lag en ukesmeny til ukens middager.
Da vet du hva du må handle inn samt at du kan planlegge gode og sunne middager. I tillegg slipper det å bli noe «raskt og enkelt» som frossenpizza fordi du ikke har noe bedre i kjøleskapet.

2. Handle inn mat for hele uka. 
Har du sunn mat tilgjengelig og generelt den maten du bør spise så er sjansen mindre for å spise noe du ikke burde. Om du i tillegg går innom butikken hver dag kan det fort bli mange fristelser og i tillegg mye ekstra du ikke trenger.

IMG_0014

3. Planlegg ukens treningsøkter realistisk.
Skriv ned en oversikt over alle ukens gjøremål og happenings slik at du lett kan finne tid til treningsøktene dine. Det er fort gjort at «tiden løper fra en» om man ikke faktisk bestemmer seg for når man skal dra. Ikke tenk at du skal trene mellom jobb og et møte dersom du vet at du får knapt med tid og det vil oppstå stress. Finn et tidspunkt som er realistisk å få til.

4.Gjennomfør planene dine.
Ingenting av de forrige punktene betyr noen ting om du ikke faktisk utfører dem. Du kan skrive så mange lister du bare vil. Om du ikke får noe mer system eller oversikt er de verdiløse. Sett handlinger i kraft!

Å VÆRE PT PÅ DAGER SOM DETTE…

…Er ikke annet enn deilig!
Denne uka har vært så utrolig bra på jobb. Jeg har blitt møtt med så mye positivitet, latter, smil, glede og mestring.

Småbarnsmoren Christina har vært kunde hos meg både med coaching på nett, oppsett av treningsprogrammer mot spesifikke mål, kosthold og også Pt-timer. Denne jenta har et pågangsmot og en ståpåvilje som ikke ligner grisen. Det beste med Christina er likevel at hun er gjennomsyret positiv og utstråler en enorm glede med det hun gjør!

Det er noe med det å faktisk TRO på at du kan klare målene du setter deg. -Og det har Christina gjort.

christina homme fremgang

I går ble jeg tagget i dette innlegget på facebook etter at hun perset med 100 kg i markløft og med 20 dips på timen vår. På mandag perset hun også med 90 kg i knebøy, 30 pushups og 5 chins. I teksten over på bildet ser du mer detaljer rundt dette.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger Christina har sagt «jeg SKAL klare det!!» med en imponerende overbevisende holdning. Og jeg er ikke sjokka. Jeg visste at denne jenta skulle komme i mål 🙂

IMG_9987

Med det ønsker jeg dere en god fredag ! 😀