SA JEG AT SUKKER ER SUNT???

Alltid når man skriver noe i samme dur som dette så kan du vedde på at en eller annen tar det fullstendig bokstavelig, plukker det ut av kontekst og drar det i heeeelt motsatt retning av hva det var ment som i utgangspunktet.

Det skjer naturligvis med enkelte når jeg skriver at det ikke er sukker i seg selv som gjør oss feite.

IMG_4487

Betyr det at jeg råder deg til å springe bort på butikken å kjøpe 3 kg godteri?
Betyr det at jeg syns det er ok at du raider hele kakebordet når du er i bursdag?
Betyr det at jeg, som PT, anbefaler deg et daglig inntak av raffinert sukker, eller at jeg sier at det er sunt på noen som helst måte?

Nei. 

Og i tilfelle du overså det ordet ovenfor…
NEI.

Jeg har skrevet utallelige innlegg om raffinert sukker før og hvorfor jeg ikke anbefaler det. Et av dem, og det mest kortfattede og konkrete finner du HER. Om du fortsatt lurer på hva jeg anbefaler når det kommer til sukker så kan du ta å sende meg en mail.

VIDEO; RAFOSS OG DRAGE PÅ NYE EVENTYR

Som jeg allerede har nevnt så lagde jeg og Helene videoblogg i helgen. Det hele ble en slags «behind the scenes» greie hvor du ser mest av hva vi driver med utenom seminarene, foruten noen få klipp hvor du kan se og høre noen av foreleserne. Jeg er litt ambivalent i forhold til det å dele slike videoer, mest fordi det er helt nakent, strippet og ærlig – akkurat slik jeg er på privaten. Med min slitte humor med både perverse, cocky og ironiske innslag og flåsete væremåte.

Jeg ønsker ikke å gi inntrykk av at jeg ikke er seriøst som PT eller at jeg ikke tar jobben min alvorlig – for det gjør jeg. Det er derfor viktig for meg å påpeke at dette er meg på privaten, og ikke noe som har noe med jobb å gjøre.

thumbnail_P8281260

Jeg elsker å le og jeg ler ekstremt mye. Om jeg så må lage moroa selv! Jeg og Helene har det så utrolig gøy sammen og jeg er virkelig 100% meg selv i hennes selskap. Så… Nå håper jeg du kan se på denne videoen og bli underholdt av – ikke pt-Julie og pt-Helene, men av Julie og Helene som privatpersoner…:)

Disclaimer: Min creepy «besettelse» av Bret Contreras blir selvsagt satt på spissen og brukt som underholdning her. Det er slettes ikke så galt som det kan se ut som – i tilfelle noen måtte begynne å lure på om jeg var sosialt tilbakestående;)

SUKKER GJØR DEG IKKE FEIT! ++

maxresdefault

Et av temaene på helgens seminarer var sukker og dets påvirkning på kroppskomposisjon og helse. Mange tror at sukker ikke bare er skadelig for oss, men også avhengighetsskapende, ekstremt fetende, djevelesk og nedbrytende (ja, sånn omtrent). La oss se på fakta.

James Krieger (til høyre på bildet over) er forsker og han bød på denne infoen i helgen;

– Sukker er ikke fetende i seg selv
Det har blitt gjort mange forskningsforsøk hvor man har sammenlignet lav-sukker dietter og høy-sukker dietter med samme kaloriinntak. Begge ga like gode resultater på forbedret kroppssammensetning. Konklusjonen er altså at kaloribalansen er det avgjørende, ikke om man spiser sukker eller ei.

suagr

– Sukker er IKKE vanedannende
Det ble testet på rotter for å finne ut om sukker var avhengighetsdannende på lik linje som heroin. Den ene gruppen fikk heroin som var tilsatt et middel som ga det vond smak. Den andre hadde uten. Begge gruppene ville ha mer, selv om smaken var vond. Så testet de med sukker og ga den ene gruppen sukker som var tilsatt samme vonde smak, og den andre fikk sukker som smakte godt. Kun den gruppen som fikk god smak ville ha mer. Hadde sukker vært avhengighetsskapende ville de hatt lyst på mer uavhengig av smak.

– Mengden med sukker spiller en stor rolle for hvor mye vi faktisk spiser
Smaker noe veldig lite søtt så har vi en tendens til å spise mindre. Det samme skjer når det smaker for søtt. Om det er passe søtt derimot, da har vi fort for å spise mer. Av den enkle grunn at det smaker godt.

52908253

….Så spør du deg kanskje…..

…Om det ikke er fetende, hvorfor føler jeg at jeg legger på meg fort av søtsaker?
Søtsaker smaker som regel godt. Søtsaker som i tillegg inneholder fett smaker ofte enda bedre. Veldig velsmakende, energitett mat (mye kcal pr.gram) som i tillegg har lite fiber og protein, er det ekstremt fort å spise for mye av. På grunn av godfølelsen det gir oss og smaken får vi lyst på mer. Dette kan gi et veldig høyt kaloriinntak som igjen vil føre til at man kommer i kalorioverskudd. Ikke på grunn av søtsakene i seg selv, men på grunn av mengden.

…Om det ikke er vanedannende, hvorfor får jeg da cravings etter å ha spist sukker dagen før? Søtsaker har høy «food reward». Det smaker godt. Vi mennesker er svake for ting som føles bra. Kysser du med en fyr som sender deg til himmels så får du lyst til å treffe han dagen etter. Spiser ei kanelbolle som er inni granskauen god så får du lyst på en til. Veldig menneskelig. Det meste sitter mellom ørene.

…Så hvorfor blir vi feite da?
Vi spiser simpelthen for mye i forhold til hvor mye vi beveger oss. Ingen matvare i verden kan gjøre oss tykke så lenge mengden kalorier vi spiser ikke er for høy. Med andre ord så er det hvor mye vi spiser vi må lære oss å moderere, i tillegg til at bevegelse bør være en selvfølge i hverdagen.

too-much-sugar

Konklusjon; Ikke vær redd for sukker! Men – velg mat som er mettende, proteinrike og fiberrike fremfor mat med høy energitetthet og lite næring. Det er vanskelig å overspise sunn mat i forhold til godteri og søtsaker. Og som vi nå har lært så er det HVOR MYE vi spiser som avgjør om vi blir feite eller ei.

NÅR DU TYGGER PÅ DYNETREKKET I BEGEISTRING

Du vet den følelsen når du var liten og nettopp hadde kommet hjem fra sirkus og ikke fikk sove fordi du var rusa på sukker, farger, lyder og inntrykk?

Denne helgen har vært HELT fantastisk og jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal begynne en gang! Jeg lå oppe til kl.02.30 med vidåpne øyer og bare tygde på dynetrekket i begeistring egentlig.

IMG_1523 IMG_1524

For det første må jeg få frem hvor utrolig bra selve arrangementet var med tanke på tidspunkter og hvordan det var lagt opp. Det gikk som smurt hele tiden. Ikke noe venting og dødtid (noe jeg virkelig hater). Utrolig god mat til alle måltider og nok av boder å se på i pausene. Gjengen fra Afpt har gjort en utrolig bra jobb.

IMG_1575-001 IMG_1579

Foreleserne var jo helt etter min smak og flere av dem er mine største inspirasjonskilder og kilder til kunnskap. Blant annet Alan Aragon som jeg abonnerer på nyhetsbrev fra, Brad Schoenfield og Jamens Krieger som enten forsker selv eller tolker forskning slik at det blir forståelig for oss «dødelige», Nick Tuminello (på bildet over) som jeg følger slavisk på youtube hvor han poster mye forskjellige øvelser relatert til både vanlig trening og også div. sporter.

…Også Bret Contreras da, vi skal jo gifte oss (han må bare innse det først). (Helene og ballene hennes skal ha all ære for at dette bildet ble noe av – jeg elsker deg til evig tid for det 😀 <3)

IMG_1565

Jeg holder på å sprekke av ting jeg vil dele med dere, men jeg må stable (og tolke) mine egne notater. Håndskriften min er blitt svært rusten de siste årene. Men- det kommer! Noe av det jeg skrive om til dere er blant annet sukker og dets påvirkning på kroppskomposisjon og helse, det å selge seg selv ved å kjenne seg selv og selvsagt høydepunktene fra rumpetreningsseminaret. Stay tuned.

IMG_1562

Ikke bare er dette genialt smarte mennesker – de er i tillegg veldig jordnære og akkurat som oss andre! DET sier mye om hva slags folk de er. Dette er bransjens smarteste mennesker og likevel er de ikke for gode til å ta en teit selfie med to flåsete fnisejenter, haha. Vi har laget videoblogg også, så den kommer opp så fort jeg får redigert den.

Er det en ting som er sikkert – er du PT eller bare interessert i trening – DRA PÅ AFPT CONVENTION NESTE ÅR! Du blir IKKE å angre, det kan jeg love deg. Jeg er helt i hundre. Og også veldig takknemlig for at gjengen i Afpt satt dette sammen for oss.

IMG_1549

 

PÅ TIDE Å BLI ENDA KLOKERE OG BEDRE!

IMG_6148-1024x509

Nå er helgen her!
Når du leser dette sitter jeg i bilen på vei til Gardermoen. Der skal Afpt convention gå av stabelen, og en drøss av kjente og anerkjente coacher og forskere i treningsbransjen kommer for å dele rykende fersk kunnskap!

Noen av de temaene jeg gleder meg til å høre om er kvalitet og kvanitet i kostholdsprogrammering, hvordan evaluere for å skape det optimale treningsprogrammet, sukker og påvirkning på helse og vekt og ikke minst; trening av rumpa. Sistnevnte skal Bret Contreras stå for, som jeg møtte på EPIC fitness summit (noe av det samme som Afpt convention bare med andre coacher og eksperter) i Birmingham i fjor.

IMG_2752-001

Jeg skal bo på hotellrom med Helene og jeg gleder meg vilt til å treffe henne igjen. Vi var jo en dream team på Shape up weekend, så dette tror jeg blir veldig bra! – Så lenge vi klarer å ha kontroll på latterkrampene våre 😛

Nå er jeg klar for å suge til meg masse ny og viktig informasjon og kunnskap! Og forhåpentligvis får jeg hilst på Bret Contreras igjen, jeg er jo sikkert hans største fan, stalker, etterfølger og hemmelige (?) beundrer, haha.  (Håper bare han fjerner skjegget og har spart på barten, haha. Neida… (Joda)).

God fredag! 😉

TIL DEG SOM DRIVER MED LEVENDE BEGRAVELSE AV TANKER OG FØLELSER

Torsdag! Ukene FLYR virkelig avsted.
Jeg har sysselsatt meg selv med ekstremt mye forskjellig den siste tiden. I tillegg til mye jobb  på dagtid har jeg hatt mange veldig gode tidlige morgenøkter på gymmet og kveldsøkter på kampsportsenteret med Braziliansk jiu jitsu og kickboxing. Hadde jeg hatt meg selv som kunde hadde jeg lurt på om jeg var skada i hodet. -Og hvem vet, egentlig. Hehe.

IMG_4119

Når ting er litt kaos i hodet så er det lett å ty til avledningsmanøvre. Ting som får meg til å fokusere og leve i nuet, istedet for å tenke. Og tenke. Og føle. Og tenke litt til. Jeg liker så mye bedre å gjøre enn å tenke. Samtidig så vet jeg også at om jeg skal holde på sånn over tid så må jeg til slutt hanskes med tankene også, de tar meg igjen på ett eller annet tidspunkt – om jeg så snur leiligheten på hodet for å sortere alt alfabetisk (noe som høres veldig forfriskende ut! ;))

Om du er som meg – som ikke liker å tenke og føle på ting – her er mitt beste tips;

Skriv ned det du tenker og føler på. Skriv det ned akkurat som du tenker. Om du lurer på ting, skriv spørsmål. Om du kjenner og føler på noe, beskriv det med ord. Selv merker jeg at det blir veldig mye mindre overveldende når jeg har fått det ned på papiret (eller word-dokumentet). Også er det nesten som at jeg forstår meg selv bedre og godtar at jeg tenker, lurer og føler som jeg gjør, når jeg har satt ord på det.

IMG_4122

Jeg kan gå skremmende langt for å unngå tanker og følelser-  og jeg er kapabel til å kjøre meg skikkelig i kjelleren når jeg er i det rette moduset og skal rømme fra det som skjer i topplokket. Da er det viktig å stoppe opp litt og tømme tankene underveis, istedet for å jobbe, trene, sortere og rydde dem bort (som kan føles mye lettere enn å sette ord på det).

Når du kommer hjem fra jobb og trening og leiligheten er sleika, alle skuffer og skap er rydda, vaska og sortert – da vil du måtte hanskes med hodet ditt til slutt likevel.

Jeg får aldri sagt det nok; vi må huske å ta vare på oss selv!

Skriv det ned. Få det ut. Lev videre. Livet er en eneste stor berg- og dalbane, så ikke jobb og strev for å få det til å bli en togbane. Det skal gå opp og ned og det vil det gjøre, uansett hvor mye strever 😉

LA OSS VÆRE ÆRLIGE

Jeg er generelt er veldig avbalansert og rolig person og blir sjeldent sint. Men er det noe som provoserer livskitten ut av meg så er det når folk skylder på andre og omstendighetene sine for ting de i bunn og grunn kan gjøre noe med selv.

Jeg forstår at det tar tid når du har ørten barn som skal på alle mulige aktiviteter, bikkjer som skal luftes, mannfolk som skal mates, støv som skal tørkes og nye vipper som skal settes på. Det er mange av oss som har en hektisk hverdag og det er et faktum at trening og sunn mat må planlegges nøye. Men tenk på dette…

IMG_9417

«Barna og mannen/kona krever for mye tid». Kunne du kommet deg i seng litt før og stått opp litt tidligere så hadde du hatt tid til en treningsøkt. Ikke nødvendigvis på gymmet, men kanskje i din egen stue. Tjue minutter med en eller annen form for trening. ALLE har tjue minutter i løpet av en hel dag.

«Familien min krever at middagen kommer raskt på bordet og smaker godt«. Det er like lettvint å steke karbonadedeig og båtpoteter i ovnen som å steke en grandis. Dessuten, dersom barna dine ikke kan spise vanlig sunn mat så bør du lære dem det om de vil eller ei. Det å være kresen er ikke en kronisk tilstand, det kan og bør gjøres noe med. Selv er jeg oppvokst med at om jeg ikke ville ha det jeg fikk, så kunne jeg ha det så godt. Det er jeg evig takknemlig for i dag.

IMG_9425

«De har skrudd opp prisene så mye på sunn mat at det er uaktuelt». Det kan også bli like dyrt med usunn mat og halvfabrikata som sunn mat når du kjøper ferdigpizza, boksmat, brunost og smågodt. Velg billigmerker som firstprice, x-tra og coop! Og dessuten – om du nedprioriterer andre ting som f.eks. brus og is så kan du spare nok til å ha råd til flere sunne ting.

Og om det likevel skulle bli dyrere med den sunne maten, hva betyr den lille prisforskjellen om utfallet blir slapphet, dårlig humør og overvekt kontra overskudd, energi og en tilfreds kropp?

…»Samboeren min spiser pizza og chips, da klarer ikke jeg å la være». Så da er det samboeren din sin skyld at du er tjukk? Å, nei du. Du bestemmer helt selv hva du putter i brødhullet. At han/hun kan være med å støtte deg er helt klart, men det kan du ikke vente på . Ta en avgjørelse for deg selv og ta ansvar for dine egne valg.

IMG_9435

Også venter jeg på kommentaren; Har du barn, Julie? 
Nei, det har jeg ikke. Men jeg har tre søsken og vi har alle vokst opp med at vi måtte spise det vi fikk, som var vanlig sunn mat, selv om familien i perioder hadde dårlig økonomi. Jeg er også oppvokst med at mamma gikk tur en time omtrent daglig, og det var uansett om huset sto på hodet og kniver og gafler gikk gjennom lufta. Så nei, jeg er ikke mor selv –  men jeg vet at det er mulig å leve sunt og bra, selv med familie og tidsklemme.

VIDEO; SUPERSETT ØKT OG KICKBOXING

14060450_10210473039080886_610140319_o

God tirsdag!
Her kommer en ny video med litt klipp fra forrige uke. Både deler av en styrkeøkt og litt fra kampsportsenteret. Resten av styrkeøkta besto forøvrig av enarms nedtrekk, skulderpress og enarms sidehev. Dessverre ble minnekortet på kameraet fult før økta var fullført (jepp, veldig urutinert! :P) Håper den faller i smak! Crop t-skjorta jeg trente med finner du på tilbud her
Enjoy ;D

«HVORFOR GIDDER DU…?»

Når man driver med styrketrening / pumping / kroppsbygging / egoboosting / kall det hva du vil – som jente, så hender det at man får en og annen halvveis negativ kommentar. Disse kommer nesten utelukkende fra mennesker som enten ikke trener selv, som kun trener kondisjon eller som kun trener ute i naturen (ikke meningen å dømme her, det er bare en observasjon). Generelt, mennesker som ser litt ned på konseptet med å løfte tunge ting opp og ned.

Noe som forøvrig er veldig forståelig hvis man ser det «utenfra»…

61914074

«Hva er vitsen med å bruke energi på å  løfte ting opp og ned, du får jo verken strøm, vann eller penger av det?»

Hadde vært moro å kobla meg til en vindmølle mens jeg trente, takk for ideen. Om jeg ikke får verken strøm, vann eller penger for å løfte jernet mitt opp og ned så får jeg en god del andre veldig bra ting;  Mestringsfølelse, glede, overskudd og forbedret kroppskontroll, for å nevne noe. Jeg får jo lyst til å svare «hvem av oss to tror du ser best ut naken», men jeg har forstått at den type humor sjeldent blir godt mottatt (hehe…).

«Tenk når du blir gammel, kommer du ikke til å angre på at du ikke gjorde noe gøy istedet for å henge på det gymmet hver dag?»

Når jeg blir gammel kommer jeg til å se helt awesome ut og være dritfornøyd med at jeg satte av tid til å styrke min egen kropp, brukte tid på noe jeg syns var gøy og at jeg faktisk bygget et bra grunnlag for å leve lenge. Dessuten så har jeg plenty av tid til å ha det moro utenfor trening også, det er jeg veldig god på.

CP1J7afU8AAtb5v

Min favoritt er denne kommentaren som ofte kommer når noe usannsynlig tungt og stort skal bæres eller flyttes på; «Du klarer vel det, du som trener så mye??» – Sa den slappe mannlige (!) IKEA-ansatte  som ikke gadd å hjelpe meg å bære en flatpakket dråg av en kommode gjennom hele butikken, men heller diltet etter meg med kommodeknottene. 

Javisst, jeg klarer å løfte det aller meste jeg har behov for å løfte. Jeg er godt gjennomtrent og årevis på «det innestengte gymmet» har gjort meg istand til å klare meg selv i veldig stor grad. Det er ytterst sjeldent jeg har behov for hjelp til noe som helst som innebærer flytting og løfting (montering er det verre med, vel og merke ;)). Jeg trenger likevel ikke å få høre det dersom jeg til nøds skulle trenge hjelp, når jeg skal løfte en gjenstand som er to ganger så stor og tre ganger så tung som meg selv, takk…

«Kan du ikke bare løpe deg en tur eller ta en tur på heia??»
Jo, det kan jeg. Men styrketrening er med å styrke musklene og fungerer skadeforebyggende. Uten god støttemuskulatur kommer du ikke særlig langt uansett hvor mye du løper rundt og opp og ned i heia.

tumblr_mz6zcwmN4D1tpyjvwo1_500

Jeg koser meg på gymmet med jernet mitt. Jeg koser meg også i fri natur med frisk luft. Uansett hva målet ditt er så anbefaler jeg en kombinasjon for mest optimal helse og et langt liv!

God mandag 😉

EKTE SØNDAGSKOS

God søndag !
Har dere hatt en bra helg? Jeg våknet aaalt for tidlig i dag og fikk noen ekstra morgentimer på å fikse rundt i leiligheten, ta hårkur og bleike tennene. Irriterende når jeg vet jeg er i underskudd på søvn og har muligheten til å sove så lenge jeg vil, men ikke har sjans i havet til å sove lengre enn til kl.7…

IMG_0635

Ja, ja. Tilbake til tannblekingen igjen; jeg har prøvd Pro Whitening i seks dager nå. Det er en «kur» på fjorten dager hvor man sitter med blekinga på i 30 min hver dag. Jeg har testet tannbleking før men fått veldig mye problemer med ising og sviing på tannkjøttet. Jeg har mye syreskade på tennene og var redd for å få ising igjen og enda mer skade. Men –

Denne blekingen er veldig mild og jeg kjenner absolutt ingenting til ising eller ubehag. Du tørker tennene og klistrer på et «klistremerke» på tennene oppe og nede og lar det stå på i 30 min. Det render ingenting ut og det smaker heller ikke vondt. Når tiden er ute tar du bare av stripsene og kaster dem. Jeg så forskjell etter tredje dagen, selv om jeg har nokså hvite tenner fra før. Jeg anbefaler ingenting jeg ikke kan stå for – men denne glir gjennom nåløyet! Bestill her og bruk rabattkoden «JULIE50», så får du den til god pris 🙂 Rabattkoden gjelder i 7 dager fra i dag.

IMG_0639

Fra tannbleking til tannbruning… Haha!
Litt ekstra piff i søndagskaffien syns jeg er på sin plass. Her ser du mine to favoritter. Med en skvett melk og noen dråper stevia kan jeg virkelig nyte kaffien. Disse funker også veldig bra sammen med kesam eller i havregrøt. Karamell eller vanilje.

IMG_0599 IMG_0604 IMG_0606

Skal du toppe det hele og virkelig kjenne på helgefølelsen, knekk deg en bit mørk sjokolade. Begge disse to er gode, men jeg holder en knapp på den til høyre på bildet. Den med karamell og espresso har mer kaffesmak i seg, men den andre smaker mer mildt. Nyt søndagen!

IMG_0568

Innlegget inneholder sponsorlenker

TERAPI MED GNAGSÅR I «BEKKENMELLOMROMMET»

IMG_0584Favoritt tights i svart // Topp  (adlinks)

Jeg har fått en ny avkoblingsgreie.
En jeg aldri trodde jeg skulle få.

Ikke bare fordi jeg har to tømmerstokker til lår som elsker å samle melkesyre og protestere etter den tiende rep’en uansett hva jeg gjør, men også fordi jeg får gnagsår i «bekkenmellomrommet» (et ord jeg forøvrig har funnet på selv mens jeg har prøvd å beskrive til andre hvor jeg blir sår av å sykle) av å sitte å gnu på det himla harde setet som gnager seg inn i det aller helligste hulerom for skjulte skatter.

Sykkelen har blitt mitt nye terapisted!

IMG_0582
IMG_0581

Det skjedde for to uker siden. En kompis av meg fåreslo at vi sykla i ti minutter etter beinøkta vår. Jeg tenkte «hell, no», men gikk med på det likevel. Ble sår i «bekkenmellomrommet» og klagde litt over det. Men – så kom jeg på gymmet dagen etter, rett før leggetid fordi hodet mitt var fult og jeg måtte gjøre noe for å få tankene over på noe annet.

Jeg satt meg på spinningsykkelen og der ble jeg sittende. Med armene og hodet lent på styret. Jeg så sikkert ut som en rusa uteligger.

Jeg satt på den deilige rolige spillelista mi på spotify, lukket øyene og bare trødde i vei. Svetten silte og jeg var helt fullstendig i min egen verden mens tankene bare kom og gikk uten at noe føles vondt eller kjipt. En skikkelig lettende sykkeltur. Etter det har jeg hatt kveldssykkelturer nesten daglig. Det er jo terapi!

IMG_0590

Tidligere har jeg likt ellipsemaskinen best, men det er noe utrolig magisk med å kunne lukke øyene og bare mute ut. Gjør jeg det på ellipsen så faller jeg av eller blir svimmel, så der er sykkelen veldig kjekk å ha.

Prøv deg på en terapi- avkoblingssession på et kondisjonsapparat. Det kan være du også blir hekta! Og dessuten – alenetid og trening kombinert er jo gull.

GOD LØRDAG !

VI TAR TING FOR SERIØST

IMG_0563

TOO DAMN FIT….
Min første tanke når jeg så denne toppen var; Den kan jeg ikke gå med offentlig.

Men vet du hva?
Det kan jeg såvisst.

Jeg er slettes ikke alt for fit, det skjønner jo alle. Det er åpenbart at printen på toppen er ment for å tas med et smil og en bro fist. Det er hvertfall slik jeg velger å ta det. Hadde noen stilt opp på gymmet mitt med denne toppen hadde jeg gitt dem dobbel high five og et klask på rumpa. Noe så kult!

IMG_0562

Jeg elsker folk som gjør humor av å være selvgode, når de egentlig er veldig jordnære. Vi har så godt av å ikke ta oss selv så høytidelig. Gi meg en dobbel bicepflex i speilet, det er jo bare gøy!! Om andre virkelig tror at du er skikkelig douchebag så får de bare tro det. Jeg tror vi har godt av å gi litt blanke. Jeg vet med meg selv at jeg har føttene godt plantet på jorda og jeg vet også at jeg ikke er verdensmester i noe av det jeg foretar meg. Jeg kan nesten garantere at om du hilser på meg så vil du syns jeg er nokså hyggelig og.

Hvorfor er vi så redde for hva folk tror?
Stol på at du er bra nok!

I dare you – bestill deg toppen på tilbud nå, og sprad rundt på gymmet med stolthet 😉 GOD FREDAG!

 

 

Å OVERVINNE FRYKT — OG GÅ I FORSVAR

IMG_0508

På tirsdag og onsdag denne uken ble det holdt gratis selvforsvarskurs for kvinner på Kampsportsenteret i Kristiansand. Teknikkene vi lærte er hentet fra Braziliansk Jiu Jitsu og går mest på forsvarsteknikker på bakken. Hva skal du gjøre når en voldtektsforbryter eller noen andre uvedkommende kommer for nærme og kanskje legger seg eller setter seg på deg? Hva gjør du når de kommer nærmere enn du er komfortabel med? …Og hva gjør du om de ikke vil høre når du sier nei?

Å kunne forsvare seg ser jeg på som uhyre viktig, spesielt for oss jenter.

IMG_0496

Tidligere har jeg hatt en tendens til å «fryse» når jeg blir ukomfortabel og redd, og ende opp i en tilstand hvor jeg blir lammet og ikke klarer å handle. Intimsonen min var veldig stor og å få fremmede veldig nærme har jeg ikke vært komfortabel med. Det å begynne på Braziliansk Jiu Jitsu var derfor et enormt stort steg ut av komfortsonen min. Ikke bare fysisk, men mest mentalt.

Jeg ser ikke på meg selv som forsvarsløs. Jeg har mye styrke og kraft i kroppen. Men det hjelper ikke å være sterk eller rask når du blir handlingslammet av redsel.

IMG_0493IMG_0515

Da jeg begynte å gå på treningene var det helt ærlig en veldig stor kamp med meg selv hver gang. Ikke fordi jeg kjente på prestasjonsangst i seg selv. Jeg var bare redd for å få skikkelig panikk. Men vet du hva? Jeg opplevde at jeg var trygg. Ingen av de jeg sparret med var hardhendte, voldsomme eller ubehagelige mot meg. Det var vennlighet, tålmodighet, lagånd og gode ord hele tiden. Selv med ti forskjellige mennesker i alle størrelser skrævende over meg i løpet av èn trening så gikk det veldig bra. Jeg følte meg trygg og klarte å slappe av.

Jeg har ikke trent BJJ så lenge, men jeg kjenner veldig på at jeg er sikrere på meg selv og mine egne reflekser. Jeg er også veldig glad for at jeg kan sparre med hvem som helst – menn og gutter i alle størrelser, og også damer, uten å kjenne på at det setter seg frykt i brystet eller at det er ukomfortabelt. Det er ikke lenge siden det var utenkelig for meg.

IMG_0499 IMG_0501

Du kan ikke kontrollere om noen velger å gjøre et voldteksforsøk på deg. Det eneste du kan gjøre er å være forberedt.

Ønsker du å lære selvforsvar? Ønsker du å bli tryggere på deg selv og dine egne reflekser og å trene i et utrolig hyggelig miljø hvor alle er på lag? Da anbefaler jeg Kristiansand kampsportsenter. Du blir tatt i mot med åpne armer og et (eller seksti) store smil 🙂 Og det beste av alt – DET BLIR SÅ GØY! 😀

IMG_0510
Fine Beate var kjempe fornøyd med selforsvarskurset. Hun trener kickboxing til vanlig:)

IMG_0529
Til denne mannens forsvar; jeg tvang han til å sparke, selv om han hadde på feil drakt. Man sparker altså ikke i BJJ-drakt. Egentlig…Men «alt for bloggen» ;P

DISKUSJONEN MELLOM JULIE OG JULIE

Jeg var ferdig på jobb for dagen, sola strålte på himmelen, jeg var våken og opplagt og satt meg i bilen for å kjøre hjemmover. I bakhodet hadde jeg nevnt for meg selv tidligere at det var mulighet for en joggetur i lysløypa siden det var på vei hjem. Så kom altså tiden for å ta valget. Joggetur eller ikke. Samtalen i hodet mitt gikk omtrent sånn;

Julie1 =
Jeg skulle gjerne kommet meg hjem å svart på en del mail og hatt god tid før jeg skal på kurs.
Julie2 = Du har fem timer før du skal på kurs. Joggeturen tar 25 min.
Julie1 = Ja, men jeg skal vaske og tørke håret også, det tar mer tid.
Julie2 = Ca 7 minutter mer, ja. Du har fortsatt 4 timer og 53 minutter før du skal på kurs.
Julie1 = Jeg trente jo på morgenen i dag!
Julie2 = Ja, men ærlig talt. Du har da mer overskudd, og dessuten er det så sykt fint vær.
Julie1 = Jeg kan jo bare jogge etter kurset
Julie2 = Ja, for da har du mer lyst??
Julie1 = Årh, det frister IKKE!
Julie2 = Har du noen gang angret på en løpetur? Og dessuten, de unnskyldningene du kommer med er ikke på høyde med din standard. Du vet bedre enn å lyve for deg selv.
Julie1 = Ok, da. Så tar jeg den joggeturen.
Julie2 = Bra! Og om du skulle bli sur i beina, bare slakk av tempoet. Du trenger ikke slå ny rekord hver eneste gang.

Av og til er jeg så seig å få i gang at det ligner ikke grisen. Da gjelder det å være sin egen PT og coach! Jeg VET hva jeg er god for og jeg VET når jeg bare er slapp og vil slippe unna. Lær deg å kjenn forskjellen på deg selv, så kan du også støtte deg selv når du trenger et dytt bak 😉

14037941_10210465884062015_1727862453_o

 

 

6 STUPID THINGS I DO

IMG_0482Følg meg gjerne på insta – @pt_julie 😀

På morgenøkta mi istad kom jeg til å tenke på hvor utrolig mye teite ting jeg gjør i hverdagen uten å tenke over det. Kanskje du kjenner deg igjen i noe av det? 😉

1. Jeg setter meg alltid på den romaskinen/ ellipsemaskinen/ tredemølla som er lengst til høyre i rekka slik at jeg kun har mennesker på min venstre side. Jeg føler jeg har bedre muligheter for flukt på et vis, og jeg slapper mer av (nei, jeg har ikke klaus!).

 2. Hvis jeg finner en jodelside på instagram eller en annen profil med morsomme memes så MÅ jeg bla helt til bunns, om det så er tre år tilbake i tid. Jeg får ikke i ro i kroppen før jeg har sett gjennom alt. Kan ikke gå glipp av noe morsomt!

IMG_0487

3. Hver gang jeg rydder vekter etter meg så tenker jeg på at jeg må være en representant for mamma og pappa og deres oppdragelsesevner. Samme tenker jeg når jeg møter eldre mennesker. Jeg må liksom vise andre at mamma og pappa har gjort en god jobb, haha.

4. Jeg drikker ALLTID opp kaffien min, om den så er iskald og med kattehår i etter å ha stått litt for lenge på kontorpulten. My mama didn’t raise no quitter, haha!

IMG_0484

5. Jeg hater å ha halvtomme poser og bokser med mat, hårprodukter og kremer. Har jeg to av noe så fyller jeg alt i en beholder. Få bort det som opptar ekstra plass og samle ting på ett sted. Jeg er helt ram på det der, og er det noe jeg har mye av så er det bokser og beholdere for å kunne sortere.

6. Å gå 22,5 min på ellipsen er uaktuelt. Jeg kan til nøds gå 25 min, men aller helst 10, 20, 30 eller 40. Hvis jeg stopper på et tall som ikke er rundt føler jeg at jeg sluntrer unna.

Var det noe kjent? 😛

JEG ER NOK FOR MEG

I ryddesjauen jeg skrev om i går fant jeg mye forskjellig. Blant annet dagbøker og tekster jeg hadde skrevet fra mange år tilbake. Det var artig lesning, men også en skikkelig oppvekker. Midt oppi mange rare tanker og forvirrede følelser fant jeg denne lille teksten;

Jeg er bra nok for meg selv
Jeg er nok for meg selv
Jeg er bra for meg
Jeg er nok

IMG_2939-001

Dette skrev jeg i 2009, midt i kjærlighetssorg og følelsen av å ikke være bra nok for å ha det slik jeg ønsket. Teksten lyste liksom mot meg midt oppi tenåringstankene og jeg tenkte for meg selv;

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt «Nå orker jeg ikke mer», eller noe i samme dur. Det har vært så mange ganger at jeg har følt meg helt hjelpesløs, utilstrekkelig, bunnløst frustrert og knust og tenkt at jeg aldri kan smile og mene det igjen. Men hver eneste gang har jeg blitt glad igjen. Det har tatt tid og kostet meg mange tårer, men jeg har blitt glad igjen!

IMG_2934-001

Det finnes noe som kan bli lys i et hvert mørke. Det finnes en åpning i hver tunnel. Uansett hvor langt nede du føler deg så finnes det alltid en vei opp.

Jeg satt på sengekanten en morgen og tanken slo meg. Uansett hva som skjer – Det kommer til å  gå bra med meg!

Livet har gitt meg så mange knyttnever i magen og flathender i trynet de siste årene at jeg har ikke tall . Er det noen erfaringer jeg gjerne skulle vært foruten? Absolutt. Men jeg har lært at det finnes en helt i meg. Jeg er ingen skjør pingle som ikke tåler motvind. Det er det viktig at vi husker på. Du har det som trengs for å komme deg gjennom og over hva enn- og hvem det er du støter på.

Du er det du trenger. Du er nok for deg!

PSYCHOLYKKE

IMG_0447

Denne helga har vært helt magisk.
– Og grunnene til det får deg sikkert til å tro at jeg er mentalt forstyrret!

Jeg har fått rydda ut av gjesterommet og boden min, strippa ned til hver eneste lille støvkorn. Jeg har hørt på masse fin musikk, hatt tre knall gode treningsøkter, lagd verdens beste kake, fått opp ny skohylle og fått system i skoene. Leiligheten er skinnende ren og jeg har fått kasta masse. I tillegg har jeg vært med mine beste venninner og det er planen i dag også, etter trening. På toppen av alt dette har jeg sovet så utrolig godt!

IMG_0407

Jeg har også fått prøvd de nye skoene fra Reebok. De er ikke annet enn helt fantastiske. Sålen er så spesiell og passformen under foten er helt utrolig deilig. Det er sko man kan gå lenge på! Nok en glede denne helgen. De heter «cloudride» og det skjønner jeg veldig godt. Jeg ville også kaldt dem det om jeg skulle gitt dem et navn.

IMG_0425

Jeg er kanskje sær, men det er noe helt magisk med orden og system. Jeg kjenner jeg blir oppspilt bare ved tanken. Jeg må inn på boden av og til bare for å se på systemet mitt. Haha, nå høres jeg faktisk helt psycho ut. Men det er sant. Jeg får skikkelig indre ro av å ha kaste ting og sortere. Når jeg i tillegg får trent og vært med venner, da er jeg lykkelig!

Er det flere enn meg som blir i ekstase av å sortere og rydde…?

Nå er det tid for ukens siste treningsøkt på gymmet! Ha en super søndag folkens <3

DETTE MÅ VI PRATE OM FOLKENS…

13567044_10154136682265991_5398065942324367937_n

Dette bildet over her…
Hvor skal jeg begynne…

60981-Tactical-Facepalm-meme-oaOT

Du kan stå i planka så lenge du makter og hæler. Ikke ett eneste gram med fett vil forsvinne fra verken mage eller rygg så lenge du ikke spiser rett mengde kalorier i forhold til hvor mye du forbrenner.

Det finnes ikke en bevegelse i denne verden som kan brenne fettet for deg, med mindre bevegelsen går ut på å sette seg på et bål.

Ingen mageøvelse du noen gang kommer til å lære deg vil fjerne noe som helst fra kroppen din, så lenge fettprosenten forblir den samme.

Er vi med på dette nå?
Kan vi slutte å tro på enkle løsninger?

Om det hadde vært fakta at planke brant fett, tror du ikke det var en hel haug av folk som hadde vært kvitt mage- og ryggfettet sitt pr.nå? Hvis det bare tok 2-4 minutter?

Beklager, men jeg må legge til denne også;
975c59692943cb30e51f293bf087a528

Vær selektiv i hva du velger å tro på. Tenk logisk. Se rundt deg. Tenk over gevinsten du blir lovet kontra prisen det koster. Er prisen for lav og gevinsten stor så er det nesten garantert bullshit. Når alt kommer til alt så kommer du aldri unna det faktum at du må være bevisst på hva du putter i brødhullet samtidig som du holder deg aktiv for at fettet ditt skal reduseres.

Harde fakta. Fordi jeg bryr meg og ønsker at mine lesere skal lære seg å tenke selv og tenke smart !

VIDEO; LEGS & BOOTY | VLOG

God fredag!
Endelig er det tid for helg!
Denne uka har jeg filmet litt for dere. Det resulterte i en video med litt trening og litt fra hverdagslivet. Håper den faller i smak! Har du ønsker til videobloggtema, hyl ut! Alle ønsker mottas med takk 😀 Tightsen jeg trener med i videoen finner du her, og toppen her. Ha en super dag !

VIDEO; RUMPETRENING HJEMME / PÅ FERIE

79280_X-life_X-life_Minibands_1

Jeg har filmet en liten rumpeøkt for dere som kan gjøres hjemme, på ferie – eller akkurat hvor du vil! Alt du trenger er et miniband. Minibands får du kjøpt i firepakning, da har du fire strikk med forskjellig motstand. På monsterwalk kan du ha et miniband rett under knærne og et rundt anklene for å øke motstanden. Lykke til ! 😉 PS: sokkene mine får du nå med 25% rabatt;)

PASS PÅ HVA SOM KOMMER UT AV MUNNEN DIN

Jeg er overbevist om at det vi lar komme ut av munnen vår – det skaper en eller annen form for realitet. Kanskje vi ikke tenker over det, men jo mer vi gjentar en ting, jo mer har vi tendens til å akseptere det og ta det som sannhet.

Du har kanskje merket at du automatisk gir litt mindre innsats etter at du har sagt til deg selv at «dette kommer jeg aldri til å klare»…? Eller at du gir deg selv lov til å slurve når du har sagt til deg selv at du ikke kommer til å få de resultatene du ønsker? At du føler deg enda litt mer dårlig etter at du har sagt til alle at du føler deg syk?

Ord skaper.

large

Jeg har blitt oppdratt med at det å si «jeg får det ikke til», «jeg er dum» eller lignende – det er ren løgn. Jeg har blitt stoppet i å si slike ting, og det har definitivt gjort noe med holdningen min til meg selv og andre, og troa mi på hva jeg og de rundt meg kan få til.

Ja, det er klart man kan bli vemodig, sliten, frustrert og lei. Men å si ting som setter brems på egen og andres utvikling og forbedring er noe jeg mener vi bør unngå i aller høyeste grad. Hva får du ut av å snakke negativt? Blir du inspirert til å gjøre en positiv endring? Blir du trigget til å gjøre noe med situasjonen? Eller gir du opp…?

The-Incredible-Power-Of-Positive-Attitude-Quotes5

Ja, jeg kan bli i tvil i blant om jeg kommer til oppnå det jeg ønsker.
Men jeg passer på å aldri si til meg selv at jeg ikke klarer det, at jeg kommer til å feile, at jeg burde gjøre noe annet eller at jeg ikke er egnet. Alt det der er løgn. Vi kan klare akkurat det vi vil – og det er på tide at vi minner oss selv på det og er vår egen støttespiller! Å gi uttrykk for at man er sliten, utmattet, lei og alt det der er helt ok. En annen ting er å «parkere» med å gi uttrykk for at det ikke finnes noen løsning.

Kanskje det ikke går på første eller hundrende forsøk. Kanskje det krever mye mer innsats enn du trodde. Kanskje det tar ei uke, kanskje det tar tyve år. Uansett hva du står oppi – Ikke fortell nedlatende løgner til deg selv og andre. Husk på at du er kapabel. Du har alle verktøy du trenger for å lykkes med det du drømmer om.

How-to-Change-Your-Life-2

Start med disse endringene: 
Jeg klarer det ikke -> Jeg skal gjøre mitt beste
Det er alt for vanskelig-> Det er utfordrende
Det har tatt så lang tid -> Det tar lengre tid enn ventet, men det får ta den tiden det tar
Jeg har ikke tid -> Jeg skal ta meg tid
Jeg orker ikke -> Jeg vil gjøre så godt jeg kan
Det er så utrolig vanskelig -> Jeg vil prøve så godt jeg kan
Jeg er ikke typen som klarer sånt -> Jeg kan få til det jeg vil med nok trening
Alle andre gjør det bedre enn meg -> Jeg vil gjøre mitt beste
Jeg klarer det ikke alene så jeg dropper det -> Jeg vil søke den hjelpen jeg trenger
Jeg er alt for redd -> Jeg velger å utfordre meg selv
Jeg kommer til å mislykkes -> Jeg skal gi alt jeg har

OVERNIGHT OATS

IMG_0385 IMG_0388

Lyst på en fresh, smakfull og næringsrik lunsj eller frokost til imorgen?
Overnight oats kan du lage akkurat slik du ønsker selv. Kun fantasien og dine egne smaksløker stopper deg.

Min favoritt inneholder dette;
Naturell gresk yoghurt, kokosmelk, havregryn, blåbær, chiafrø og litt vann.

IMG_0389 IMG_0390

Chiafrøene får blandingen til å ekspandere og tykne hvis du lar det stå en stund i kjøleskapet. Dekk skåla med plastfolie så går det fortere 😉 Jeg blander alt godt sammen før jeg setter det kaldt.

Det er også veldig godt å tilsette proteinpulver med sjokolade eller vaniljesmak, banan, bringebær eller hakkede nøtter. Prøv deg frem! 😉

IMG_0392

HVA ER VITSEN ?

IMG_0056

«Hvis jeg likevel skal kjøpe rullekebab, hva er vitsen med cola zero istedet for vanlig cola??»…Du sparer deg for mye sukker og kalorier som ikke er nødvendig å ha i tillegg til det du får i kebaben.

«Når jeg har sprukket på dietten, da kan jeg vel like godt skeie ut resten av dagen!»…Så da er det like greit å gå fra kanskje 500 kcal ekstra til 2000?

«Nå er jeg på tur så nå kan jeg like godt ta den helt ut med foodbinge og alt jeg vil av drikke»… Istedet for å velge fornuftig og samtidig kose deg?

«De selger ikke noe her som jeg har på kostplanen min, så da kjøper jeg like godt en burger med pommes frites»…Når du egentlig kan velge det med best innhold av alternativene de har der, selv om det ikke er akkurat likt det du skulle hatt?

IMG_0060
Sportsbh // Tights (adlinks)

Det er en ting vi må lære oss. Ett dårlig valg trenger ikke å ha noe stor konsekvens i det hele tatt. Men en rekke dårlige avgjørelser og valg kan gi negativ konsekvens. Du kan komme langt med å gjøre det beste ut av det, selv om det kanskje ikke er helt optimalt med tanke på målsetningen din eller planen din.

1470651168

LA OSS SNAKKE OM SVETTE

IMG_1487

God søndag !
Her er søndagsøkta nettopp gjennomført og jeg fikk filmet litt for dere. Det blir antakelig en del av en videoblogg som kommer i neste uke 🙂 Dagens økt ble en svett affære med knebøy, monsterwalk, hip thrust med en vri, utfall bakover, sidehev og skulderpress og til slutt litt ellipse og step. Svetten rant!

Apropo svette – jeg hører det er mange som syns det er ekkelt å svette på trening. Da spør jeg meg selv – hva gjør du der da?

Topp // Tights (adlinks)

IMG_1490
IMG_1493

Svette er en helt naturlig mekanisme for kroppen når temperaturen forhøyes. Vi svetter for å avkjøle kroppen. Det at du har klart å få opp kroppstemperaturen betyr bare at du har brukt musklene dine. Og om det syns på huden og klærne at du svetter, hva er galt med det?

IMG_1492

Selv gir jeg blanke. Om jeg så går dryppende ut fra gymmet å det ser ut som jeg har pissa på meg og deltatt i en wet t-shirt contest så ja vel. Jeg er på trening for å trene og ikke for å imponere noen med hvor tørr jeg klarer å være samtidig som jeg trener. Dersom du er redd for å svette, fører det ikke til at du automatisk gir litt mindre innsats…? Og med mindre innsats får du mindre resultater 😉

Svett på folkens. La oss være klamme sammen. Svette er topp!

LØRDAGSLUNSJEN ?

IMG_0271

Får jeg laks, ørret eller kveite – da er jeg så fornøyd at gliset går rundt.

Denne lunsjen var med andre ord helt perfekt for meg. En saftig stor ørretfilet med litt hummus (total dilla om dagen!), gresk yoghurt, tomater og sitronpepper. Jeg kan fortelle at det var helt fantastisk godt. Anbefales! Du kan lett tilsette poteter, ris, pasta eller couscous. Sistnevnte kan jeg tenke meg passer veldig bra inn her. God lørdag 😉

IMG_0279