HENNES FØRSTE PUSHUPS PÅ BAKKEN

Min PT-kunde Line var en av mine to prosjektdeltakere som jeg startet å trene med i mai i år. Prosjektet som Line er med på har vi kalt «bli ny» og så langt har hun gått ned utallelige cm, blitt mye sterkere og samtidig blitt en mer positiv utgave av seg selv, slik jeg ser det. Line har gjort en fantastisk jobb så langt.

Hun har hatt jevn fremgang hele veien, men spesielt den siste tiden har styrken tatt seg veldig opp – og det selv i kaloriunderskudd! Vi startet med pushups i smithmaskinen hvor vi hadde stanga på hoftehøyde. Gradvis har vi senket stanga lavere og lavere mot bakken. I dag tok hun 7 pushups på bakken – uten noe forhøyning!

14466242_10210879220835176_1746556508_o

Veien mot en bedre livsstil er lang og tøff – men Line viser gang på gang at hun er tøffere. Jeg syns det er så utrolig inspirerende å se hvordan hun stiller opp på sine dårligste dager og finner frem både smilet og kreftene. Også de dagene hvor hun er på topp og virkelig blomstrer.

14489692_10210879221155184_438375534_o

Jeg gleder meg til å se henne blomstre videre og utnytte potensialet sitt enda mer. Denne, jenta har mye å by på – ikke bare fysisk, men også ved å være et vinnende, sprudlende vesen. Hun er bestemt på hva hun vil og selv om noen dager er tunge som bly så holder hun fast på målet. Hun var veldig skeptisk når jeg nevnte dette med pushups på bakken og hun var litt redd for å skuffe både seg selv og meg, men det skjedde så absolutt ikke.

I dag er jeg ekstra, ekstra stolt av deg Line. Gleder meg til å følge deg videre!

JEG SKAL TRO PÅ AT JEG KAN

img_2432

I dag kom denne i posten til meg!
Kursbevis fra Børge Fagerli. Dere husker kanskje at jeg fortalte at jeg hadde bestått eksamen med god margin, i sommer? Nå er hvertfall beviset her og det har fått plass på kontorpulten. Den er litt spesiell for meg, mest fordi jeg tok eksamenen selv om jeg i utgangspunktet bare ville utsette den til januar. Jeg hadde ikke tro på at det kom til å gå så bra som det gjorde.

For meg symboliserer beviset noe veldig viktig, og det er at jeg må lære å tro på meg selv også når jeg settes under press. Jeg jobbet ekstremt mye under hele kursperioden og hang etter hele veien. Både på grunn av tidsmangel og også fordi jeg lærer sent og må repetere alt hundreogfemti ganger. Likevel beit jeg tennene sammen, leste meg opp og leverte eksamen på tampen før jeg reiste på ferie til Nord Norge.

img_2446

Jeg sliter veldig med eksamensfrykt og prestasjonsangst, spesielt når det er ting som er så viktig for meg som yrket mitt og jobben min – det viktigste, egentlig. Jeg leverte med tårene trillende nedover kinna og skjelvende hender. I ettertid ser jeg alt jeg ville gjort anderledes, men slik kan man ikke tenke. Følelsen jeg får av å se på beviset er uansett god. Jeg turte å hoppe i det, fullførte og besto med god margin. Jeg fikk skryt og bekreftelse av en i bransjen som jeg ser veldig opp til. Bekreftelse på at det jeg gjør og slik jeg tenker er av god kvalitet.

Jeg skal ikke bare tro på meg selv når jeg er «safe» og på trygg grunn. Jeg skal også begynne å tro på meg selv når jeg settes på prøve. Jeg har jo faktisk beviset foran meg på at jeg faktisk kan!

God onsdag !

TIL DEG SOM IKKE LIKER FISK

IMG_0384

Jeg elsker fisk!
En helt ferskfiska kokt torsk, ferskfiska stekt sei, ørret med rotmos på restaurant eller rå salmalaks en helt vanlig blåtirsdag- det er virkelig det beste jeg vet. Spesielt om jeg har fanget fisken selv.

Jeg er overbevist om at de som ikke liker fisk er de som har fått det tilberedt feil. Over-eller underkokt torsk for eksempel, det finnes ikke noe verre. Eller makrell med titusen bein i som man setter på tverka i halsen og går å harker på resten av dagen. Om du er en av dem som ikke liker fisk – du er herved invitert på middag hos meg. Jeg kan nesten garantere deg at du vil skifte mening. Jeg var nemlig en av dem som rynka på nesa når det var fisk til middag – helt til jeg fikk en opplevelse av hvor utrolig godt det kan være.

IMG_0383

Så, over til det dette innlegget egentlig handler om, nemlig et rakst og enkelt lunsj/forrettstips! Her har jeg salmalaks, spinat og vårløk. Etter bildet ble tatt hadde jeg på soyasaus, litt ingefær og litt koriander. Salmalaksen smelter omtrent på tunga og disse smakene sammen er virkelig bare helt nydelig. Prøv da vel 😉

God tirsdag !

REDD FOR Å «MISTE» GODE VANER ?

I helgen var jeg på tur med venninna mi og helt siden vi dro på torsdag kjente jeg på at det var skikkelig digg å bare sitte på ræva og spise godteri og drikke øl. Så uvant følelse – men også veldig deilig mens det sto på (jeg er jo tross alt en livsnyter;)). Jeg ble nesten redd for å våkne en morgen å plutselig ikke ha lyst til å trene eller spise sunt igjen – godt koblet jeg av på turen.

img_4109

Slik var det både torsdag, fredag og lørdag. Jeg skeiet litt ut fra min vanlige livsstil hvor morgentreningen ble byttet ut med å sove til kl.11 med påfølgende godteribiter som dessert etter frokost. Lefse som mellommåltid, ingen treningsøkt på kvelden og øl og chips på kvelden. På søndag kjente jeg på det – jeg savnet hverdagen min. Rutinene mine med å stå opp tidlig, lage matpakker, morgenøkta mi på gymmet, kampsport på kvelden og et jevnt inntak av næringsrik mat hele dagen.

På toget hjem tenkte jeg; jeg trenger ikke å være redd for at jeg «miste» livsstilen min selv om jeg velger å skeie ut noen dager. Det ligger i min natur å være aktiv og jeg føler meg mest vel med å spise sunt. Om jeg tar meg «fri» noen dager innimellom så betyr ikke det at jeg mister det helt. Det er tross alt en livsstil og det er slik jeg trives best. Å være redd for å «miste» vanene sine og plutselig bli en slappfisk-versjon av seg selv er det ikke noe poeng i. Slikt skjer ikke over natta, og dessuten har alle behov for en time-out innimellom.

img_4098

Hele helgen har jeg storkost meg i herlig selskap, ledd så tårene har spruta og generelt smilt fra jeg står opp til vi har lagt oss. Det er en del av en sunn livsstil det også – men en real avkobling og kvalitetstid med venner hvor man gjør andre ting enn å trene og spise sunt. En sunn livsstil innebærer et sunt kosthold og mosjon, men jeg tror også på at det å kunne koble av og gjøre helt andre ting noen dager er en del av pakka <3 Det er det hvertfall for meg.

God mandag <3

1474450701

TILBAKE TIL MAKROKONTROLL

img_2408

Helt fra jeg dro på ferie til nord i sommer og helt frem til to uker siden har jeg kuttet helt ut å veie maten min og regne ut eksakte makroer jeg skal ha i meg. Tidligere var det en vane for meg å planlegge maten min og spise etter en eksakt makrofordeling uten at det var noe stress i det hele tatt. I ferien måtte jeg spise det jeg fikk servert og planla dermed ikke av naturlig årsaker. Når jeg kom hjem fra ferie kjente jeg på at jeg følte for å prøve intuitiv spising en stund. Rett og slett følge sult- og metthetsfølelse.

img_2409

Det gikk en stund, men jeg merker at spisemønsteret mitt blir veldig påvirket av stress, lite søvn og også hvordan jeg har det. Har jeg noe jeg tenker på så forsvinner matlysten og er jeg stresset så glemmer jeg fort å lage mat, også blir det noe halvveis i farta. Resultatet ble at jeg kjente både på kroppen, humøret og overskuddet at jeg måtte tilbake til ordentlig struktur. Det funker fint å lytte til kroppen så lenge kroppen er i balanse. Problemet oppstår når kroppen gir enten tvetydige signaler eller ingen signaler i det hele tatt.

img_2410

Nå planlegger jeg hva jeg skal spise for hver dag, bestemt utifra en viss makrofordeling som passer meg og min kropp. Jeg merker med en gang av vannet slipper, jeg er mindre oppblåst og slipper magevondt. I tillegg har jeg mye mer overskudd, ikke bare fysisk men også psykisk. Sistnevnte er enormt viktig når jeg jobber såpass mye som jeg gjør nå, i tillegg til at jeg trener mye selv. Søtsug er også helt fraværende.

img_2284

Kroppen min elsker rutiner, det gjør de fleste kropper.  Fast måltidsrytme og også faste treningsrutiner er alfa omega for meg. Nå består kostholdet mitt mye av fisk, både fet og mager. Grønnsaker, frukt, kjøtt, meieriprodukter, egg, kokosmelk, nøtter, ost og bær. Matpakkene mine kan fint bestå av torsk, brokkoli, kokosmelk og rømme. Folk stusser og lurer på hvordan i alle dager jeg klarer å få det ned. Men det er jo så godt!! Det handler om å steke/koke fisken og grønnsakene rett samt å tilsette riktig krydder. Jeg koser meg med ALT jeg spiser.

Jeg føler meg så mye bedre når jeg vet jeg får i meg nok mat og også mat med mye næring som støtter opp aktivitetene jeg driver med. En kropp i balanse kan utrette veldig mye <3

NÅR MAN FØLER SEG SKIKKELIG DRITT

img_2395

Du vet når du våkner opp og bare føler deg dritt?

Heldigvis er det svært sjelden det skjer for min del. Det er helst når det er rett før mensen slår ut eller i perioder hvor jeg har alt for mye å gjøre og jeg føler jeg ikke strekker til.

Det som er ekkelt er hvor realistisk den følelsen er, selv om den er midlertidig. Når jeg først føler meg dritt så er det som om jeg har følt meg dritt hele mitt liv og at det aldri kommer til å ta slutt. Likevel tar det alltid bare noen dager før jeg har glemt hele greia.

img_2404-001Craft seamless tights (bruk rabattkode CRAFT30 for 30% avslag)
// Kort genser (adlinks)

Normalt sett er jeg ei blid og glad jente som bekymrer seg svært lite og er i godt humør. Men når dette dritthumøret slår inn blir jeg så tung til sinns at hvert eneste smil føles ut som et valg mot min egen vilje. Også begynner jeg å tenke alt for mye. Hva om jeg går å innbiller meg at vennene mine syns jeg er grei og gøy å være med? Kanskje jeg egentlig er alt for intens, tar  for mye plass, for lite plass, snakker for mye eller sier ting som tas feil opp? Hva om menneskene jeg møter egentlig syns jeg er helt på trynet? Hva om det er masse mennesker jeg har såret og skuffet, uten å vite om det?

Jeg kan ligge våken hele natta å tenke sånn som det. Være redd for at jeg misoppfatter verden rundt meg og lever i ei rosa boble. Bekymre meg for at ingen egentlig liker meg noe særlig godt og at jeg lurer meg selv med at jeg gjør det bra og er en god person.
img_2407

Hvem vet hvorfor vi er skrudd sammen som vi er og hvorfor noen dager er tunge som bly mens andre er en dans på roser. Når jeg står midt i gjørma så prøver jeg å si til meg selv at dersom det jeg bekymrer meg for stemmer, ja vel. Hva kan jeg gjøre med det? Hva andre tenker og sier kan jeg ikke styre. Det eneste jeg kan gjøre er å sørge for å være den beste versjonen av meg selv og gi mitt beste til de rundt meg, med den kapasiteten jeg har pr.nå. Jeg vet ikke mer enn jeg vet og jeg kan ikke mer enn jeg kan. Å bekymre seg er noe av det minst produktive og løsningsorienterte som finnes.

Av og til føles man seg dritt. Også går det over.
Livet byr på litt av hvert og vi kan ikke bare stå oppreist på solskinnsdager.

VI DREIT I BÅDE INTIMSONA OG KOMFORTSONA

img_2312

Hahahaha himmel og hav… Hvor skal jeg begynne??

Jeg og flere av saltimeintruktørene fra Trimeriet var på «Tren sammen» kurs med Lasse Tufte og Jørgine i går og vi fikk jaggu prøvd oss på mange halsbrekkende øvelser og bevegelser jeg aldri i mitt liv har vært i nærheten av å gjøre. Jeg følte meg så tung, svak og klumsete at jeg finner ikke ord! Heldigvis tok vi det med et smil hele gjengen. Det er lenge siden jeg har ledd så hardt og mye.

img_2315 img_2320

Første del besto av litt plyoøvelser og for det meste egentrening uten partner eller utstyr. Deretter gikk vi over på styrkeøvelser med partner hvor vi brukte hverandre som motstand. Her var det mye artig som jeg kommer til å implementere mer i PT-timene mine og ferietrening! Det meste var gjennomførbart mens enkelte ting krevde en god del balanse og kroppsbeherskelse (som jeg åpenbart har stort manko av, hahaha).

img_2325 img_2330 img_2331
Det ble en del av disse – 2 milisekunder i riktig posisjon før jeg gikk i golvet med et skikkelig brak, haha. Ikke noe gasellestil her i gården, her treffer vi parketten som en sekk med dødt kjøtt.

img_2338

I andre del gikk vi over på acroyoga, som egentlig vil si akrobatikk blandet med yoga. To ting jeg er skikkelig, skikkelig dårlig på. Jeg kan nemlig ikke fordra å være opp ned og jeg mister fullstendig kontroll på alle lemmer så fort jeg mister bakkekontakten.  Når man da i tillegg skal balansere sin egen kropp oppå en annens kropp hvor begge to har problemer med å holde alle lemmer i sjakk, ja da blir det litt knall, fall og latterkrampe fra hjerterota.

img_2332 img_2336

Som du ser på ansiktsuttrykket til Anne-Mari her så er det ikke bare bare når frøken Julie klatrer på deg, haha. Intimsona kunne vi hvertfall bare drite i!

img_2377
img_2378

Så gikk det bra innimellom – noe som var fantastisk moro. Da fikk vi nesten litt sjokk. Det lignet ikke helt på stilen til Tufte og Jørgine, men noe lignende endte det hvertfall opp med å bli. Mot alle odds.

Siste del besto av bootcamp hvor vi hadde både stafett og styrketrening med Jørgine. Da tok vi ut det siste vi hadde av krefter og fikk svetta godt ut. For min del, som hadde hatt litt (for mye) vin dagen før, kjente jeg på at det ikke var det smarteste jeg kunne gjort før dette kurset – så merk deg det om du har tenkt deg på kurs 😉 Du er mer opp ned enn du er riktig vei.

img_2372img_2381

Man skulle nesten tro at jeg er i en slags midtlivskrise siden jeg gjør så mye utenfor komfortsonen om dagen, haha! Dette er uten tvil på topplisten av hva jeg har gjort av ukomfortable ting de siste fem årene xD MEN SÅ MORO!!!

DØD OVER BANANFRYKT!

banan

Mange fikk sikkert med seg debatten om overvekt og slanking på NRK her forleden. Martin Norum var dessverre ikke invitert, men han har laget et innslag hvor han svarer på flere av påstandene som ble delt i debatten. Påstander som ga meg ståpels på armene og frysninger på ryggen fordi de rett og slett er så (unnskyld meg) hull i hodet. Du kan og bør se videoen hans HER. Kortfattet og enkelt og forstå. Det er verdt 21 minutter av tiden din. Der finner du også referanser for deg som ønsker det.

– Er du redd for banan eller generelt mat med en eller annen form for sukker?
– Unngår du mat med høy GI på grunn av blodsukkerstigningen som følger?
– Er du overbevist om at karbohydrater er det som gjør deg tykk?
– Sverger du til èn måte å spise på, og tror at det er den eneste måten som fungerer for å oppnå redusert kroppsfett?

I videoen til Martin ser du hvorfor alle disse punktene er fullstendig unødvendig å tviholde på.

IMG_7647Her sitter jeg og broren min å koser oss med banan, noe vi gjør til stadighet. Og som du ser – ingen av oss er noe særlig feite.

Jeg syns det er så forfriskende med mennesker i bransjen som står frem og fremmer et sunt forhold til mat og kropp. Skremselspropaganda og mas om at det og det er ikke sunt og det og det er det eneste som fungerer er det alt for mye av. Måtehold og balanse er veien å gå – og du trenger ikke være redd for en eneste matvare (med mindre den er råtten eller forgiftet)!

HJERNEN SVØMMER RUNDT OPPI SKALLEN

img_2258

NÅ skal det bli godt med helg!
Har dere hatt ei god uke?

Jeg ser frem til å sove ut, slappe av og nyte horisontalen – hvertfall frem til søndag. Da er det nemlig tid for kurs i partrening med Lasse Tufte på Elixia i Kristiansand. Det starter kl.12 og første del består av HIIT og bootcamp. Deretter er det pause med påfølgende calisthenics og acroyoga. Alt skal være ferdig 16.30. Med andre ord blir det en hel dag med trening og ny input! Det blir så sykt spennende!

Jeg kjenner litt på at det er mye for meg om dagen og hjernen svømmer til tider rundt oppi skallen som Dori i Nemo uten å holde styr på hvem, hva og hvor. Jeg vil liksom alt på en gang og sluke til meg alt jeg kan. Heldigvis skal noen av saltimeinstruktørene på Trimeriet også være med, så de kan hjelpe meg å huske på det vi lærer 😀

img_2265
Topp // Joggebukse (adlinks)

…Apropos læring!
Vi har en kiropraktor i bygget vårt på Trimeriet og på torsdag var jeg og sjefen min innom der på et møte. Etterpå grep jeg sjansen til å spørre litt om diverse ting jeg lurte på. Jeg har aldri vært hos verken kiropraktor, fysioterapeut eller osteopat noen gang før. Jeg har litt problemer med at høyre ryggstrekker blir utrolig vond og sår når jeg sitter lenge. Han var kjempe hjelpsom og knakk meg i alle himmelretninger (føles det som) og forklarte meg hva som var problemet. Han hjalp meg også å løsne opp i noen saftige muskelknuter jeg har øverst i ryggen. Guri malla… Nå skjønner jeg hvorfor folk blir hekta på slike behandlinger! Jeg følte meg som et nytt menneske, haha. Også lenge som jeg har gått rundt å ignorert de knutene…Haha, huff…

img_2271

Dette ble egentlig bare noe rabbel, så jeg tror vi sier god fredag, så håper jeg dere får en super dag videre! <3

SÅ SPIS DEN HIMLA KRINGLA

Jeg fikk en bekymret mail fra en kunde som hadde vært på besøk hos bestemor å blitt tilbudt rullekake og kringle og alle mulige fristelser. Samme uka hadde hun blitt invitert med på date av kjæresten hvor de var på restaurant og hadde noen glass vin med middag og dessert. Hun lurte på; Skal jeg nekte meg ting resten av livet? Må jeg si nei til alle livets goder så lenge jeg ønsker å være slank? Skal jeg føle på dårlig samvittighet hvis jeg velger å spise en kringle hos bestemor?

NEI! Det skal du ikke 🙂

Det har seg slik at uansett hvilke mål du har, så er veien mot mål en reise og den kommer med både oppoverbakker, nedoverbakker, motvind, snøstorm, medvind, smil, glede, sinne, frustrasjon, kringle, laks, treningslyst og dørstokkmil. Det er ikke bare bra eller bare dårlig.

IMG_7991

LIVET SKJER!

Og mens du har et mål og jobber mot det, så settes ikke livet på pause.

Det vi må lære oss er å ;
1. Gjøre det beste ut av forskjellige utfordringer – for de vil komme
2. Velge avvik med omhu
3. Nyte avvikene når vi først har dem
4. Huske på at det er en reise!

Så – blir bestemor ekstatisk for at du spiser ei kringle? Så spis den himla kringla. Det går bra. Det er et langt liv. Velger du bra og fornuftig stort sett alltid så vil ikke små avvik fra hovedveien din styre deg på feil vei.

IMG_8011-001

VIDEO; GLUTE WORKOUT | ABDUCTION EXERCISES

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive om øvelser for musklene på siden av rumpa, gluteus medius og minimus. Denne videoen under her viser flere abduktorøvelser hvor disse musklene spiller en sentral rolle. For å bygge rumpe er det lurt å legge inn øvelser som dette også, i tillegg til øvelser som hip thrust, glutebridge, pull through, kickback, donkey kicks, bulgarsk utfall, rumensk markløft og knebøy.

På flesteparten av disse er det faktisk bare minibands du trenger, noe som gjør det fult mulig å trene hjemme. Minibands får du kjøpt i forbedret versjon her, med fire i pakken.

Tightsen jeg har på meg i videoen finner du her og genseren her i flere farger.

God rumpetrening! 😉

DEN LILLE EKSTRA GLEDEN I HVERDAGEN

Innlegget inneholder reklamelenker

IMG_9774
Topp // Tights (adlinks)

God søndag !
Har helgen vært bra? 🙂

Jeg har prøvd å slappe av så godt jeg kan, men har liksom ikke helt funnet roen. Jeg har så mange ting jeg føler jeg må få gjort, men så hjelper det å tenke på at det er et langt liv og de fleste av tingene er det virkelig ikke noe hast med. Note to self…:)

Jeg lå i sengen på morgenkvisten å tenkte på alle de små tingene i løpet av en dag som kan gjøre den så utrolig mye bedre. Det er ikke mye som skal til før jeg smiler litt ekstra eller kjenner på god-følelsen. Dette er noen av dem;

♥ Å se en blomst som stikker opp av et murgulv eller en sølepytt
Det får meg alltid til å tenke på at det er håp for dem som aldri gir opp.
♥ Når en fremmed igjensvarer smilet mitt
♥ Katten min som møter meg i bakken når jeg kommer hjem, med halen til værs
♥ En helhjertet high five fra en PT-kunde

IMG_9775

♥ Lukten i lufta på morgenen
♥ Følelsen når ei venninne ringer å sier «jeg MÅ fortelle deg noe»
♥ Synet av en tom dag i kalenderen
♥ Den første sippen av en romtemperert rødvin som like godt kunne vært et saftig stykke biff
♥ «Ønsker deg en fin dag» istedet for «hei du er deilig»
♥ Å høre på en sang som er så velskrevet fra hjertet at jeg får lyst til å gi artisten en god klem
♥ Følelsen etter siste settet med bulgarsk utfall hvor jeg føler at jeg kan klare alt i hele verden

Hva får deg til å smile litt ekstra? 🙂 Del gjerne!

Apropos smile! – X-life har fått inn noe jeg har ventet lenge på. Klær fra TREC! Her er det mye snadder. Mange unike og kule tightser blant annet. Sjekk ut kolleksjonen her. I tillegg har de fått inn We are fit, et merke med mye lekre design på både tightser og sportsbh’er. Sjekk det ut her. Denne tightsen med knyttedetaljer på leggen ble brått en favoritt hos meg!

img_2939-001-kopi

♥ God søndag videre ! ♥

FOR EN UKE !

img_1797
Denne uken har vært TEXAS for å si det mildt.
…Men så mye gøy som har skjedd! Vi hadde åpning av uteparken på Trimeriet på torsdag, med to utetimer. Litt crossfit / tabata inspirert. Utrolig gøy og god stemning. Glade mennesker gir meg så mye energi! Den ene timen som jeg deltok på var mest crossfitaktig hvor vi var to og to som skulle fullføre ni øvelser med to løperunder mellom hver av dem, flest ganger på 15 min.  Jeg og min pt-kollega Marco gikk for seier, haha!

img_2129

Vi hadde besøk av en gjeng fra Kristiansand også som hadde calisthenics show for oss. De var utrolig flinke! Jeg elsker å se på dyktige mennesker. Inspirasjon! Det blir knallgøye timer i uteparken fremover, så stikk gjerne innom å prøv. Alle får en gratis prøvetime, så den kan bruke på en time i uteparken om du vil 😉 Sjekk ut trimerietvennesla.no for mer info. Jeg har så lyst til å kjøre noen PT-timer der ute også, så lenge temperaturen er god.

img_2111 img_2013 img_2100

Jeg var ikke ferdig med jobb før kl.23.30 på fredag kveld. Denne helgen skal nytes til det fulle! Mobil og data skal legges vekk når alt som må gjøres er gjort, også skal jeg koble helt av. Uten oppladning er jeg ingen god versjon av meg selv. Det kommer en ny uke med veldig mye jobb, så da må jeg lade når jeg kan 🙂

Ting jeg gjør for å lade opp og koble ut er å gjøre rent og rydde, ta solarium, sykle eller gå på ellipsemaskinen med headset på og rolig musikk, eller å shoppe på nett. Sistnevnte er dog noe jeg prøver å begrense, hehe.

img_2158Meg og sjefen min som ror for livet 😀

God lørdag folkens!

HUN SÅ MEG

Jeg steller neglene en gang i måneden og for å komme til «negldama» må jeg kjøre inn samme vei som jeg og mamma kjørte en gang i uken da jeg var syk som trettenåring.

Det begynner å bli mange år siden jeg ble friskmeldt fra spiseforstyrrelser og enda flere år siden jeg kjørte inn denne veien for å møte psykologen min på ABUP avdelingen på sykehuset. Likevel får jeg et sug i magen hver gang jeg kjører inn den veien. Jeg husker tilbake til den tiden som alt er en stor tåke.

Noen mener at smerte sitter i kroppen.

desktop35

Og ikke vet jeg, egentlig…
Men jeg merker at jeg krymper meg litt sammen i bilsetet når jeg svinger inn i tunnelen mot sykehuset. Den lille jenta i meg får en klump i magen og jeg ser for meg meg selv i stolen med damen sittende ovenfor meg. Hun spurte om jeg hadde vært på noen gøye turer de siste årene, og jeg fortalte med iver og engasjerte, tynne armer om campingturen jeg og familien min hadde vært på. Jeg glemte alt for en stund. Alt om at jeg følte meg feit og stygg. At jeg var redd for mat og for å ikke bli likt. Jeg glemte helt bort målet jeg hadde om at jeg skulle bli så tynn at ingen i verden kunne kalle meg tykk. Julie tittet frem bak skallet av selvforakt og lidelse.

Jeg får vondt av lille Julie
Jeg får vondt når jeg tenker på hvor uviten jeg var. Hvor stygg og hard jeg var mot meg selv. Det stikker når jeg tenker på hvor utsultet jeg tok i mot oppmerksomheten fra damen på ABUP og hvor uendelig mye det betydde for meg at hun så noe annet enn en tynn, syk liten kropp som alle andre så. Hun så meg. Energiske, glade og letthjertede Julie som lo og gledet seg over småting.

img_6300

Om jeg kunne valgt å slette sykdomsårene mine fra livet mitt så ville jeg faktisk ikke gjort det. Jeg lærte enormt mye. Jeg kjente på skremmende dyp og svimlende høyder og hvor skjørt livet er. Og det beste av alt er at jeg kom styrket ut av det.

Når jeg kjører på veien mot sykehuset så kjenner jeg på stikk fra smerten som var der. Jeg kjenner også på at jeg er evig takknemlig for livet.

TÅLE NEDERLAGET MED Å IKKE VÆRE BEST

Jeg er typen som ikke vedder med mindre jeg er nokså sikker på å vinne, og jeg melder meg ikke frivillig med på ting jeg vet jeg ikke er god på. Generelt sett så liker jeg best å være god, og aller helst best.

Nyttårsforsettet mitt for i år var å være mer ukomfortabel, og som jeg har fortalt før så var det å begynne med Braziliansk Jiu jitsu  på Kristiansand kamsportsenter en av tingene jeg begynte med for å være nettopp det – utenfor min trygge komfortsone.

12806025_1019715411433232_2175499646495848343_n

Ikke bare har jeg godt av å bli fratatt kontrollen min (som jeg elsker alt for høyt), jeg har også veldig godt av å være på et sted hvor jeg er amatøren og den som trenger hjelp. En av mine svake sider er at jeg har vanskelig for å konsentrere meg og dermed også å lære fort – noe jeg kjenner veldig på når jeg er på disse treningene.

IMG_0501

Forrige uke fikk jeg et lite anfall av panikk hvor det gikk opp for meg hvor lenge jeg nå har trent på dette, og fortsatt føler jeg meg ikke noe bedre fordi jeg fortsatt trenger hjelp og fordi det fortsatt er uhyre mye jeg ikke forstår eller får til. Jeg fikk tanker om at kanskje jeg burde slutte, finne på noe annet. Gjøre noe jeg har talent til istedet, bare fordi jeg «aldri blir best». Da tok jeg en prat med coachen i meg og hun sa følgende;

Det er helt ok å ikke være best i alt. Det er fullstendig menneskelig å ikke få til alt like bra. Glem alle andre rundt deg som du føler drar forbi deg og lærer fortere. Glem at dere startet å trene samtidig og at du burde vært på samme nivå. Fokuser på deg selv og gjør så godt du kan. Du må lære deg å godta at du ikke alltid er best!

13445724_1091631394241633_5276274566654778047_n

Jeg har godt av å slite litt. Ha noe å bryne meg på. Kjenne på at Julie er ikke på topp i alle ting. Bli litt frustrert. Rive seg litt i håret. Om jeg så lærer i sneglemodus, så merker jeg hvertfall at jeg får med meg noe. Jeg tror også at det å være den som må læres noe, gjør meg mer ydmyk og også flinkere til å forstå hvordan det er for mange av kundene mine på jobb. De som kommer i samme posisjon som jeg er i på BJJ trening – som må læres alt i sitt eget tempo – noe som egentlig er det mest naturlige i verden.

Ja, jeg innrømmer glatt at jeg missliker sterkt å ikke være best.
Det gruser stoltheten min og rokker ved ståltroa jeg alltid har på meg selv.
Men vet du hva? Det har jeg veldig godt av.

OPPFØRER DU DEG SOM EN SAKKOSEKK?

Du tenker kanskje at dette er et innlegg om at man ikke skal være slapp eller ha dårlig holdning rent fysisk? Det er ikke helt det jeg skal frem til.

Hva skjer med en sakkosekk når noen kommer borti den? Den former seg der etter og blir deretter liggende i ro igjen.
Hva skjer med en sakkosekk om ingen kommer borti den? Absolutt ingenting!

Desktop34

Sakkosekk- mentalitet, det går ut på at du ikke for gjort noe før noen presser deg, dytter deg, tvinger deg eller gjør det for deg. Det går ut på at du sitter å venter på motivasjon. Venter på lyst. Venter på endringer – uten å gjøre noe aktivt for å få det du venter på.

En som tenker som en sakkosekk vil kanskje trene og spise bra om de blir invitert med på trening og sunn middag, for så å dra hjem å sette seg til i sofaen og bli sittende der til neste gang noen tar initiativ til å gjenta det.

12715572_520690634764825_8744594417467190563_n
Shorts til 70% avslag (adlink)

Om du er en av dem som tenker sånn, spør deg selv disse spørsmålene:
– Føler du deg vel med måten du lever på?
– Hvordan føles det etter en dag på sofaen, kontra følelsen du får av en treningsøkt?
– Hvordan føles det å spise masse drit, fremfor et sunt måltid?
– Ser du for deg å være avhengig av andre for at du skal oppnå det du ønsker med livet ditt?
– Om du fortsetter å være passiv til din egen livsstil og utfallet av det blir at du føler deg enda mer uvel og kanskje blir syk, er det ok for deg?

Grunnen til at jeg spør er for å få deg til å tenke. 
Tenke over det faktum at DU er sjefen i ditt liv. DU tar valgene for deg selv. Resultater kommer ikke dalende. Mestring kommer ikke på døra. Endring dumper ikke ned i postkassa. En sakkosekk får ikke gjort noe uten at andre gjør noe. Ikke vær en sakkosekk!

MÅNEDENS ANBEFALING

IMG_1732

Hei folkens!
Har dere hatt en bra helg?

Jeg har testa ut nytt headset i helgen. Denne smarte lille saken uten ledning. Alt du trenger en bluetooth på mobilen, så kan du legge den fra deg et sted og trene som normalt, med headsetet på ørene.

Lyden er kjempe bra og de holder godt på ørene også. Med mitt tidligere trådløse headset var det et problem med at det vippet av hodet hvis jeg lente meg frem eller løp, men med disse slipper du det problemet.

IMG_1734 IMG_1737
Topp // Tights (adlinks)

Som du ser så hekter man dem på ørene og bøylen går bak hodet. De er fleksible, så det går fint om du har både stort eller lite hode 😉 Trykk på play knappen på headsetet, så vil mobilen din parre seg med den når du skrur på bluetooth. Den lades også enkelt ved å koble til dataen med usb, som du får med headsetet.

Genialt, eller hva?  HER får du dem i rosa (limited edition!). De finnes også i svart og rød.
Anbefales og får to tomler opp av meg!

IMG_1742

VANILJEKULER MED SJOKOLADE/ KARAMELLTREKK

Innlegget inneholder sponsorlinker
IMG_1628

IMG_1611
IMG_1617

Lyst på noe søtt og proteinrikt i dag ?
Jeg hadde disse til frokost, hihi !

Du trenger;
3 ss kokosmel
4 ss vaniljeprotein
5-6 dråper vaniljestevia / vaniljeessens
valgfri mengde mørk sjokolade
og / eller sukkerfri karamell sirup
+ litt vann

Rull proteinpulver, kokosmel, vaniljestevia og vann sammen til kuler og sett dem litt i frysen. Smelt sjokolade og rull kulene i den smeltede sjokoladen, eller sprut litt karamellsirup over dem. Sett dem litt i frysen igjen slik at sjokoladen stivner. Voila! Der har du enten desserten for i dag – eller om du er helt crazy bananas som meg – søndagsfrokosten 😉

IMG_1618
IMG_1621 IMG_1623 IMG_1629

3 TIPS FOR REDUSERT FETT% SOM DU KANSKJE IKKE HAR TENKT PÅ

Alan Aragon, en av ekspertene som hadde seminar på Afpt convention i helgen snakket om dette med fettap og hvordan det kunne gjøres på mest effektiv måte. Noen tips han kom med var tre helt enkle, men veldig smarte tips som gjør det enklere å være i kaloriunderskudd.

IMG_1562

1. DRIKK VANN FØR MÅLTIDENE
Om du drikker 0,5 – 1 liter vann før et måltid kan du være sikker på at du ikke orker like mye. Om du er typen som «aldri blir mett» er dette noe du bør prøve ut.

2. LEGG NED GAFFELEN FOR HVER BIT
Mens du tygger, legg ned bestikket. På denne måten vil du automatisk spise senere, og du vil kjenne fortere at du er mett. Spiser man for fort er det fort gjort å spise for mye før man rekker å kjenne at man er mett.

3. SPIS DET MINST KALORITETTE PÅ TALLERKEN FØRST
Dersom du har en tallerken med grønnsaker, kjøtt og pasta, start med å spise grønnsakene. Disse metter mest og vil gjøre at du automatisk spiser mindre av resten.

Med det sier jeg god fredag! 😉

IMG_9648
1472733862

LUNSJ/ MIDDAG/ KVELDS PÅ 5 MIN!

IMG_1591 IMG_1595

Kyllingsalat er genialt å ha både til lunsj, middag og kvelds, og tillegg er det enkelt å lage det til matpakke. Jeg kjøpte en grilla kylling og delte den i to. Den ene delen spiste jeg med salat etter jobb og den  andre delen kuttet jeg opp og la i en boks. Om du vil ha dette til middag kan du også legge til rundstykke eller speltlomper for eksempel, eller blande inn couscous.

Restene brukes til lunsj i morgen !

IMG_1598 IMG_1600

Disse to måltidene lagde jeg på ca 5 minutter. La til litt grønnsaker, fetaost, oliven og en dæsj lavkalori dressing så var det klart!  Min nye favoritt dressing er Garlig and herb, men alle tre er knall gode og passer bra på alt fra salat til pasta til fisk.

Du kan spare mye kalorier på å bytte fra vanlig dressing til en av disse som bare har  1 kalori pr.15 ml! Her finner du alle smakene. Enjoy ! 😉