UTSKEIELSENE DU VIRKELIG KAN NYTE…

Jeg spiser veldig sjelden kake og søtsaker generelt. Men når jeg først gjør det – da sørger jeg for at det er noe jeg virkelig nyter.

I helgen var jeg på jentetur med mamma og på lørdagen ble vi satt ovenfor et bord med forskjellige kaker. Det var kanskje fire forskjellige sjokoladekaker og sjokoladekake er den kaka jeg liker best. Andre kaker er liksom bare helt ok. Jeg smakte litt på disse fire kakene og kun en av dem traff meg midt i hjerterota. En mørk brownies med lys glasur.

king-arthur-brownies

Jeg spiste en stor porsjon og litt til. Den var en blanding av myk og hard, søt og bitter og jeg hadde englekor i bakgrunnen mens den ble drøvtygget og smeltet bort av smaksløkene som inhalerte herligheten og sendte den videre ned i magen hvor den lå og ga meg lykkerus. Jeg satt i bilen hjem i dag og smilte bare ved tanken på den. Så god var den altså. Jeg utbrøt flere ganger til mamma hvor sinnsykt god den var.

Når jeg smaker på en sånn kake, da betyr ikke kalorier noe som helst. Det kaller jeg en utskeielse som virkelig er verdt det!

Noen lurer på om man må avstå fra alle livets goder om man ønsker å holde en god form året rundt. Svaret, det er nei! MEN – det gjelder å velge sine utskeielser med omhu.

marijuana-brownies-recipe

Jeg spiser aldri søtsaker og junk jeg ikke kan virkelig nyte og jeg spiser heller aldri noe «bare for å skeie ut». Når jeg skeier ut så er det et bevisst valg og det er med noe det er verdt å skeie ut for. Og en annen viktig ting – når jeg først har valgt å spise noe så får jeg ikke dårlig samvittighet. Jeg eier valgene mine og velger å tenke at det kanskje ikke var sunt, men det var verdt det!

JA til utskeielser – så lenge du tar et bevisst valg og klarer å nyte det. NEI til utskeielser om du spiser helt ukontrollert bare fordi du kan og deretter får dårlig samvittighet. Det er en stor forskjell der! Den første varianten tror jeg på at bare er bra for oss. Vi har godt av å nyte livets goder og det er sunt for vår mentale helse å kose oss.

5 TING VI PT’ER IKKE LIKER (hvertfall ikke jeg)

Det er fantastisk å jobbe som PT. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg elsker jobben min. Jeg finner så mye glede i å jobbe med mennesker og «produsere» resultater. Men, som i alle andre yrker så er det visse ting vi ikke setter fult så pris på. Mest sannsynlig er jeg ikke den eneste PT’en som opplever følgende punkter slik… 🙂

img_7755

1. Når kunden ikke kommer på tida.
Vi PT’er, hvertfall jeg, har en nøye planlagt dagsplan og også en nøye planlagt time for kunden som kommer. Kommer han/hun for sent så blir det automatisk endringer i planen fordi man ikke får tid til alt. Får man ikke tid til alt så blir heller ikke resultatene på sikt like bra. Jeg vil ha gode resultater. Alle kan komme for sent i blant, men gjentatte forsentkomminger er jeg ikke begeistrer for.

 2. Å få sms eller facebookmeldinger kl.00.34 på lørdag natt.
Som jeg pleier å si; jeg er PT-Julie fra mandag kl.07 til fredag kl.17. Da kan du få tak i meg nesten når du vil og spør om akkurat hva du måtte trenge. Kundeservice setter jeg høyt. Men – fra fredag kveld til mandag morgen er jeg bare Julie, og kun venner og familie får svar på sms og facebook.

img_7835
img_9620

3. «Har du fått mailen min?????»
Ja. Det har kanskje skjedd fire ganger i løpet av mine fem år som PT at en mail ikke har kommet frem. De andre gangene så har jeg fått mailen, men jeg har mange mail som skal besvares og ikke alle kan få svar etter fem minutter. Jeg tror ikke jeg er alene om å misslike mas, spesielt når jeg faktisk gjør mitt ytterste for å svare så fort jeg over hodet kan.

4. Spørsmål som bare Gud kan svare på
Jeg syns det er fantastisk bra at kunder og andre spør meg spørsmål (som kun Gud kan svare på) fordi de tror at jeg har svaret. Jeg vil si at jeg har et svar for det meste, men enkelte ting kan jeg rett og slett ikke svare på. Eksempler ;
Hvor mange kan jeg ha av den baguetten jeg kjøpte i Tyrkia?
Hvor stor var den, hva var den laget av, hva hadde du på? Jeg kunne like godt fått spørsmål om hvor lang er en tråd.
Hvor mange cm vil jeg ha gått ned om fem måneder? God knows! 🙂 Ingen kalkulator i verden kan finne ut av det, og heller ikke min magefølelse eller hjerne.  Ja, vi PT’er kan svare på mye, men enkelte ting er rett og slett klin umulig for å oss å finne ut av. Det er selvsagt lov å prøve seg, men i blant må jeg rett og slett si at jeg ikke vet (noe som selvsagt ikke er noe gøy).

img_9082

5. «Gjør DU det?? Spiser DU sånn??»
Det er jo forsåvidt hyggelig at enkelte kunder tror jeg er Gud allmektig som aldri spiser noe annet enn søtpoteter, torsk og vann. Sannheten er dog en helt annen, noe som viser seg hvis jeg plutselig treffer dem i køen på Kiwi og handekurven min inneholder maiskuler fra smågodthylla, eller om jeg treffer dem i ølkø på brygga en sommerkveld. Eller min favoritt – søndag formiddag når jeg sniker meg inn på Joker med hettegenser og joggebukse for å kjøpe brus og bacon. Så blir man møtt med et nysgjerrig ansikt og to store øyne. Spiser DU sånt??  Ja, jeg er PT og jeg spiser 87% sunt. Men tro det eller ei, de resterende 13% består av godteri, kebab og øl.

Jeg er jammen meg takknemlig for at det kun var disse fem punktene jeg kom på. Med andre ord så elsker jeg hverdagen min som PT!  😀
God fredag!

SOLIDE TALL FOR «BLI STERK» DELTAKER TERESE!

14803261_10211178536677885_1824130823_o

De siste åtte ukene har jeg hatt en ny «Prosjekt bli sterk» deltaker på Trimeriet, Terese. (Les om mitt forrige prosjekt med Stian her). Hun har gitt jernet både med pt-timer og egentrening disse ukene og nå er vi i mål!

Målet med prosjektet var å øke styrken i hovedsaklig knebøy, benkpress og markløft. Samtidig hadde hun et ønske om å redusere fettprosenten. Vi hadde derfor jevnlige målinger med målebånd mens hun fulgte kostplan tilpasset henne.

Ved oppstart hadde vi en maxtestrunde på øvelsene og resultatet etter 8 uker så slik ut;
Knebøy fra 62,5 kg til 75 kg
Benkpress fra 37,5 kg til 45 kg
Markløft fra 85 kg til 105 kg!

14859609_10211178537437904_8511442_o

I tillegg har hun gått ned til sammen 14 cm fordelt rundt på kroppen uten å være sulten!

Dette sier Terese selv om prosjektet;
«Det har vært veldig gøy og lærerikt å være med i «bli sterk» prosjektet. Har trent styrke lenge, men har aldri fått slike resultater som jeg har fått på disse 8 ukene, takket være din hjelp. Du har pushet og motivert meg så jeg har fått til dette. Det har bare vært gøy og komme på trening, når jeg har sett fremgang uke etter uke. Du er en fantastisk PT, som alltid er blid, imøtekommende og seriøs og som har fått fram det beste i meg! Så tusen takk for god hjelp!»

Inspirerende, eller hva!? 😉

SENGEKAMPEN

Senga er så vanvittig god når klokka ringer akkurat litt for tidlig på morgenen. Og kampen finner sted hver morgen når jeg har lagt meg for sent kvelden før.

I det øyeblikket den kjente lyden ringer i ørene tenker jeg bare på hvor vondt jeg har i kroppen, lyset som slår meg i trynet og øyelokka som er limt igjen med vippelim blanda med ståltape. Jeg kunne bretta frem fem lapper for å kunne bli liggende, hadde det bare vært noen der til å ta i mot dem. Jeg kunne satt fyr på mitt eget nattbord bare for å kunne ligge helt til brannvesenet kom. Jeg kunne solgt sjela mi til Euronics om jeg bare hadde fått være i fred under den deilige dyna med trynet druknet ned i puta.

img_9362

Ja…Du skjønner tegninga. Av og til er det en kamp å komme seg ut av senga.

Løsningen for å gjøre kampen lettere er uten tvil å legge seg tidligere, det skjønner vi jo alle sammen. Men det krever litt planlegging og struktur. Ting jeg må gjøre i god tid før jeg legger meg (som ofte stjeler de dyrebare timene med søvn jeg trenger i aller høyeste grad) er;

img_9359

1. Scrolle meg ferdig på instagram og kikke gjennom alle jodelkontoene
Det er nemlig det jeg som regel blir liggende å gjøre under dyna. Kan ikke la noe morsomt gå til spille, så jeg må bla meg til bunns i alle morsomme kontoer jeg finner. Dette skal  jeg altså enten slutte med eller gjøre meg ferdig med før kl.22.

2. Gjøre ferdig matpakker til dagen etter
Noe jeg alltid klarer å utsette til siste slutt før senga kaller. Og hva skjer når jeg gjør masse greier før jeg skal sove? Jeg blir gira i hodet, noe som igjen fører til at jeg aldri sovner.

3. Rydde rundt meg
Samme som punktet over. Jeg blir oppgira av å rydde og fikse ting. Det må derfor gjøres i god tid før leggetid. Jeg får dessuten ikke sove om kjøkkenbenken er full eller det tyter klær ut av kommoden.

Så, skal vi gå inn for å legge oss tidligere nå, og slippe unna den slitsomme sengekampen hver bidige morgen? Dette klarer vi! 😀

TIRSDAGSUTFORDRING – PUST!

img_2602

Har dere hatt en bra tirsdag så langt?
Ukens tirsdagsutfordring lyder som følger;

Ta deg 10-15 min til å tøye godt ut og finne roen. Om det er midt i arbeidsdagen og du har mulighet til å «komme deg unna» litt eller om det er etter jobb – gjør det når du får tid. Prøv å koble ut alle tanker og bare la kroppen hvile mens du tøyer godt ut.
img_2606

Jeg pleier å bruke pausen min til dette. Jeg har lært noen få yogaøvelser som jeg bruker for å løsne opp i stive skuldre og brystrygg, samtidig som jeg slapper av og kobler ut hodet. Jeg føler meg veldig mye mer opplagt og avslappet etterpå, spesielt på dager hvor jeg har stress opp under ørene. 10 minutter i løpet av dagen har alle tid til!

Jeg er så heldig å ha stor sal disponibel på jobb, og der kan jeg være i fred så lenge det ikke er saltimer der. Deilig.

img_2601img_2599
T-skjorte // Tights (adlinks)

Her er ukens musikktips også, en veldig fin sang å høre på når man skal slappe av og koble ut <3

SØNDAGSFROKOST OG PROTEINBARNYHET

Innlegget inneholder sponsorlenker

img_2515 img_2517

Dagens frokost så slik ut! Salmalaks, ingefær, soyasaus og chilimajones. Bedre blir det virkelig ikke en sen søndags morgen! Og endelig noe jeg faktisk kan ta bilde av uten at det ser ut som spy. Applaus til meg 😀

img_2521 img_2542

I dag er det lov med dessert også. Det blir mucle brownie, min favoritt proteinsjokolade. Egentlig liker jeg smaken tripple chocolate best, men denne er også veldig innafor sammen med en stor kopp kaffi <3 Nå har det forresten kommet to nyheter blant barene hos x-life. Mars og snickers – i proteinversjon med mye bedre innhold enn originalen! De gleder jeg meg til å smake 😀

Gooood søndag folkens !

img_2580 img_2583 img_2585

FRIDAY MYTH BUSTING

God fredag folkens!
La oss feire helga med å drepe noen myter.

img_9137

Myte 1 – Taco er junkfood / usunt
Hvis du dynker tacoen din i hamburgerdressing, ost og feit rømme og i tillegg spiser fem lefser så blir det en kaloribombe. Ingen tvil der. Men- om du bruker lettrømme eller mager kesam, moderer bruken av ost og lefser og bruker 3% dressing så er taco faktisk et veldig fint måltid. Du får proteiner gjennom kjøtt og ost, grønnsaker samt karb fra lefse eller skjell. Ingenting galt med det. Husk at mengden er det som teller.

Myte 2 – Man blir klumpete av å trene tungt
Jeg trodde denne myten var død for lengst, men det er den jaggu ikke. Jeg sier det nå en gang for alle- det som gjør det klumpete er fettet på utsiden av musklene dine, ikke musklene!  Om du hadde strippa deg for fett og sittet igjen med muskler så er jeg sikker på at du hadde følt deg alt annet enn klumpete.

img_7280

Myte 3 – Det er for mye fett i eggeplomma
Jeg tror du skal slappe helt av med fettet i eggeplomma og heller begrense fettet fra pommes fritesen du trykker i trynet på lørdag natt. Eggeplomma er full av næringsstoffer og inneholder også mer protein enn eggehviten. Fett i kosten er dessuten særdeles viktig for flere funksjoner i kroppen vår, blant annet hormonproduksjonen. Skal du kutte på noe fett så bør ikke eggeplomma være det første.

Myte 4 – Kreatin er dumt fordi det gjør at man holder vann
Ja, og gjett hva – det samme skjer om du spiser mer enn du pleier, anderledes enn du pleier, mer salt enn du pleier, sover mindre, spiser noe du ikke tåler, tar en flytur, er stressa osv osv. Vannmengden i kroppen din varierer hele tiden! Kreatin er et supert tilskudd og det faktum at du holder litt mer vann (i muskulaturen- ikke fettet) er ingenting å bry seg om. Det er ikke snakk om at buksa plutselig blir trang. Mange merker det ikke en gang!

img_7530

GRUNNEN TIL AT JEG IKKE ER MATBLOGGER

Mange etterspør flere oppskrifter og mattips på bloggen og jeg forstår godt at det er gøy med ny inspirasjon og tips til sunn mat. Det er bare tre problem.

1. Alt jeg lager ser ut som spy.
På bildet under gikk jeg virkelig inn for å få det til å se delikat ut. Men altså… Hvor deilig kan man få kyllingfilet, søtpotetfries, tomat, oliven og tomatpurè til å se ut, egentlig?

img_2627

2. Jeg spiser det samme hele tiden, bare med små variasjoner.
Hvor gøy er det å se fisk, potet, kylling, karbonadedeig, egg, søtpotet, cottage cheese og havregryn, femti ganger i uka?

img_2629

3. Jeg kombinerer så mye sært at jeg alltid må overbevise folk om at det faktisk smaker godt. Og om jeg får overbevist dem og de prøver det, så er det sjelden de liker det. Komboen på bildene er et eksempel. Jeg kjenner ingen andre som dypper tomat i tomatpurè for eksempel…Eller spiser oliven sammen med søtpotetfries.

img_2634

Her om dagen hadde jeg lunsjboks med torsk, brokkoli, apetina kremost med pesto og lettrømme fra en halvsvett boks. De rundt meg holdt på å brekke seg – men jeg storkoste meg!

  • Så der har du grunnene til at jeg sjelden blogger om mat og hvorfor jeg aldri kommer til å bli en matblogger 😉

TIRSDAG – POSITIV UTFORDRING OG MUSIKKTIPS!

14786884_10211092230160276_173420132_o 14795787_10211092228320230_190038529_o

Hopp og sprett folkens- det er jo TIRSDAG! 😀
Favorittdagen vår, eller hva? 😉
Jeg hørte faktisk på radioen på morgenen at det er flere som syns tirsdag er verre enn mandag, så det er visst et normalt fenomen. Men – vi skal snu det fenomenet!

Først kan vi være happy for en ting, det er at x-life har 25% på alt fra TREC denne uka. Blant annet tightsen jeg har på bildene over her. Deilig stoff og perfekt passform! Om du er glad i Oreo så er denne tightsen noe for deg;)

Ukens utfordring lyder som følger;
Skriv ned tre ting du er takknemlig for og tre ting du er glad i med deg selv!

Tre ting jeg er takknemlig for:
♥ Jeg har et nært forhold til familien min
♥ Jeg er frisk og kan bruke kroppen min til alt jeg ønsker
♥ Jobbsituasjonen min. Jeg kunne ikke hatt det bedre.

Tre ting jeg er glad i med meg selv;
♥ Jeg ser humor i det aller, aller meste
♥ Jeg holder avtaler og jeg holder det jeg lover
♥ Jeg er en evig optimist

Del gjerne dine svar med meg!

Og her er ukens musikktips;
Hahah en gammel «slager» som jeg hadde som ringetone den gangen jeg hadde rosa «klapsmobil» (het det i det hele tatt det? :P). Den er fengende enda, eller hva? Hahah 😀

God tirsdag videre ! 😀

BEVEGELSE UTEN MÅL OG MENING

img_2616
Caps // Genser // Tights (adlinks)

Av og til er det bare så utrolig deilig å ha en treningsøkt totalt uten mål og mening!
I helgen hadde jeg to av dem. På lørdag var målet å bli gjennomsvett og på søndag ville jeg egentlig bare bruke kroppen til ett eller annet.

Må hver eneste treningsøkt være 100% fornuftig og gjennomtenkt?
Nei, når alt kommer til alt så er det viktigste for helsa vår å være i bevegelse.
img_2626

Dersom du har en konkret mål så er det helt klart at du bør ha struktur på øktene dine og trene målrettet mot det du skal oppnå. Bruke energien din på de rette tingene. Men så er det også helt ok innimellom å ta seg noen «hjernedøde» økter og bare kose seg med treninga. For min del elsker jeg å ha en lang økt med ellipsemaskin og sykkel og med tøying til slutt, en sjelden gang. Jeg trener såpass strukturert til vanlig at det er godt å bare gnome rundt med noe helt annet.

Nå er jeg jo snart nede i spagaten også! SÅ gøy! 😀

img_2623

MAN VET IKKE HVOR VONDT MAN HAR, FØR…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For noen uker siden skrev jeg om at jeg hadde vært hos kiropraktoren i toppen av bygget der jeg jobber. Jeg har aldri hatt noe problemer med noe vondter eller skader, men jeg har kjent på to ting. Hvis jeg satt lenge satt det seg skikkelig smerte i korsryggen på høyre side og ble så intenst at jeg nesten ikke klarte å sitte. Det andre var at jeg hadde så store muskelknuter i brystryggen at det av og til var vondt å sitte inntil stolryggen på en kjøkkenstol. «Problemer» jeg kun kjente på i nevnte situasjoner.  – Og når noen tid nøds skulle massere meg da…Da ble de isåfall brått avbrutt og truet på livet, neida. (joda).

Nå har jeg vært hos Magnus på flere behandlinger og jeg må krype til korset og innrømme det… Jeg skulle søkt hjelp før. Har har knekt opp bekkenet mitt og løsnet opp i knuter som satt i rumpemuskulaturen, og nå kan jeg sitte så lenge jeg vil uten en eneste smerte. Brystryggen og knutene var en mye større jobb og satt mye dypere, men nå er også det blitt mye bedre. Jeg merker enormt forskjell på treninga og kontakten jeg får!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som han også sier, muskler blir stramme og det blir fort muskelknuter når man trener mye og tungt. Det er ikke til å unngå. Det som er lurt er å sørge for å hele tiden opprettholde god mobilitet for å unngå mest mulig trøbbel og vondter. Har du god mobilitet og gjøre det du skal uten at muskler må jobbe og kompensere for hverandre så er sjansen mindre for at du får vondt noe sted.

Jeg har fått hjemmelekse av Magnus og det fungerer bra allerede. Bruke foamroller på høyre rumpemuskel og kjøre dynamisk tøying av setet før trening. Gjøre forskjellige mobilitetsøvelser for brystryggen (også foamrolling) og kjøre dynamisk tøying av brystet. Jeg har gjort de  tingene nå i to uker og jeg syns det er utrolig fascinerede hvor mye forskjell det faktisk gjør. Det lønnet seg å søke hjelp, selv om jeg trodde plagene mine ikke var noe særlig plagsomme. Nå som jeg ikke har vondt noe sted i det hele tatt så skjønner jeg jo hvordan det faktisk skal føles! Deilig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Må nevne det hver gang noen ser dette bildet; jeg var altså sliten og hadde sovet 2 timer ..xD

Fra det ene til det andre!
X-life kjører midseason salg nå og du finner mye bra greier til redusert pris. Blant annet en av mine favoritt tights som dere ser på bildene her. Også denne croppa t-skjorta. Sjekk ut hele salget HER og sikre deg noe nytt og fresht! Husk at du kan filtrere ut det du vil se i salget, så du slipper å bla gjennom alt 😉

Happy shopping og ha en fin søndag videre <3

VI JENTER…

Jeg lå å scrolla på instagram og kom over to bilder som inspirerte meg til å skrive om noe utrolig viktig. Vi jenter må lære oss å støtte hverandre, heie på hverandre og være på samme lag!

Det første jeg så var dette bildet under, på instagramfeeden til x-life. Jeg tenkte bare; DAMN GIRL! Jeg måtte kommentere det fordi jeg syns dama var så råflott. Også kjente jeg på hvor utrolig godt det føles å si det jeg tenkte istedet for å misunne jenta på bildet å bare scrolle videre uten å gi henne min support. Når jeg så gjennom bildene jeg har likt på insta så så jeg at det faktisk var mange flere bilder av jenter (og katter, haha) enn gutter i baris – noe jeg faktisk kjenner på at jeg er stolt av! JA til å gi jenter likes! Vi er jo råflotte!

14625298_10211055153993395_1470782869_n

Så kom jeg over dette sitatet under her. Så utrolig sant det er! Hvem har ikke kjent på den vonde følelsen det er når man kommer inn i et rom med nye jenter. På trening for eksempel – og man bare blir møtt med skeptiske, målende blikk og ikke et eneste smil fra noen av dem. Eller når man får høre at andre jenter har sagt noe dritt bak ryggen din, løyet om eller til deg eller lignende? Og hvem har ikke kjent på hvor vondt det er når noen sprer falske rykter om deg eller misliker deg helt uten grunnlag?

Vi jenter burde være gode mot hverandre. Vi vet hvor vondt det kan være å være jente. Når  vi blir mislikt og utestengt av andre jenter. Når gutta sårer og skuffer oss, når vi skuffer oss selv, når vi føler vi ikke strekker til, aldri er bra nok eller ser bra nok ut. Vi vet det jo så godt! Så hvorfor kan vi ikke støtte hverandre og være på samme lag? Hallo, vi er jo samme rase!

14628128_10211055153913393_1091964312_n

Damer- la oss gjøre alvor av dette nå. Behandle jentene rundt deg bra. Vis nestekjærlighet. Vi er tross alt i samma båten alle sammen. Vi vet hvor hardt det kan være. La oss gi hverandre et smil, en «like» eller en high five. Spar heller skepsisen til mannfolka og la jentene slippe inn i varmen <3

Who run the world…? 😉

KANSKJE JEG KNUSER NOEN DRØMMER…

Forrige helg gikk NM i fitness og bodybuilding av stabelen i Oslo, og som vanlig er det masse mennesker som blir inspirert av de flotte atletene. Som en følge av det strømmer mailene på.

Jeg må få frem tre ting før du leser videre.
1. Personlig syns jeg sporten er veldig fascinerende og jeg har selv konkurrert. Med andre ord – jeg er ikke motstander av sporten i seg selv.
2. Jeg mener ikke å «svartmale» noe som helst, men som PT har jeg et stort ansvar og se på ting med kritiske øyne.
3. Jeg mener ikke å være nedlatende med noe av det jeg skriver i dette innlegget. Prøv å se det fra mitt perspektiv…

olympia-1960

Jeg får mailer som lyder sånn omtrent slik;
«Jeg så på bikinfitness jentene i helgen og fikk SÅ  lyst til å prøve selv! Ønsker å ned i fettprosent og få en sånn fysikk. Hvor fort tror du jeg kan være klar?»

For det første så lurer jeg på; Hva slags forhold har du til din egen kropp pr.i dag? Utifra eksempelet over så tyder det hun skriver på at 1. hun er ikke fornøyd pr.nå. 2. Hun har dårlig tid og er mest sannsynlig desperat etter endring. Begge de to tingene ville avgjort at jeg ville frarådet denne jenta å konkurrere.

Det er viktig å være klar over at den kroppen jentene stiller med på scenen er slik de ser ut i bare noen dager. Er det det du ønsker, eller vil du ha en forbedret fysikk som du kan beholde hele året? Dersom du ønsker sistnevnte,altså varige resultater, så trenger du ikke gå så drastisk til verks at du går for en konkurranse og det er heller ikke det du burde.

love_yourself_first_

Etter min mening så bør heller ikke det å konkurrere i fitness handle om hvor fort kan du komme deg på scenen. Det bør handle om- hvor bra kan du bli? Mange misforstår også prosessen i seg selv og tror at man bygger mer og mer muskler når man er på konkurransediett fordi man ser større ut når fettprosenten blir lavere. Sannheten er at muskler bygges i forkant av en diett og er der før du starter. Har du ikke nok muskelmasse før du går ned i fettprosent vil du ikke se bra ut uten fett – for å si det akkurat som det er.

Jeg har tatt avstand fra sporten og driver ikke lenger med konkurransecoaching. Dette er fordi jeg ser en negativ og trist trend ved at mange stiller fordi de i utgangspunktet hater kroppen sin, mangler et solid treningsgrunnlag, et sunt forhold til mat og ikke minst ekte treningsglede. Det er helt klart unntak og mange kommer seg gjennom helt fint, men det er likevel ikke noe jeg ønsker å være en del av.

mobil2

Jeg skulle virkelig ønske flere coacher var strengere med hvem de sendte på scenen og hvem de i det hele tatt anbefalte å konkurrere. Jeg skulle også ønske at flere var raskere med å anbefale et annet fokus istedet, for de som kunne trengt det. Hva med styrkeøkning, ny pers i en eller flere øvelser, ny reprekord i chins, fartstopp i sprint eller ny rekord i hopphøyde? Alle slike fysiske mål kan hjelpe deg å få en forbedret fysikk. En konkurransediett er virkelig ikke en lettvinn vei å gå, spesielt ikke om du ønsker varige resultater. Man kan spise mye, trene hardt og likevel føle seg BRA på stranda i bikini! Selv er jeg mer fornøyd nå enn jeg var da jeg så ut som på bildene over. I tillegg er jeg mye sterkere, blidere, hyggeligere og mer energisk.

img_7762

Kanskje jeg knuser/utsetter noen drømmer når jeg svarer på mailene jeg får.
Men jeg må beholde integriteten min og følge magefølelsen når jeg gir råd til unge jenter. Jeg vil ikke se noen ødelegge seg og er det noe jeg ønsker for dem så er det at de skal oppleve hvor bra det kan føles med en kropp i balanse som både ser bra ut og presterer bra. Jeg liker ikke å avvise, men jeg føler det er viktig at jeg som PT er ærlig og gir råd utifra hva jeg kan og har erfart. Ærlighet og integritet mener jeg bør være det minste man kan forvente når man skal ha et svar fra en fagperson.

Jeg tror dog på at det er slik at de som virkelig drømmer om å konkurrere vil forstå hvor mye arbeid som ligger bak og hva det krever, og de vil ikke gi seg før de har bygget seg opp en rå fysikk som de kan stolt vise frem på scenen- Uansett hva andre måtte fortelle dem underveis.

Jeg tror på at ekte drømmer ikke kan knuses. Derfor velger jeg å være ærlig med de som henvender seg til meg, og det kommer jeg til å fortsette med.

DU TRENGER INGENTING FOR Å HA DET BRA

img_5159

Du trenger ingenting for å ha det bra.
Høres det veldig rart ut?

Jeg oppdaget noe veldig interessant i sommer…

Jeg har alltid følt på at det er flere ting som må være på plass for at jeg skal være lykkelig i hverdagen. Jeg må helst ha en kjæreste, jeg må jobbe mye, trene som jeg vil, være sosial og generelt få ting gjort. Hverdagen min har vært formet etter dette og jeg er vant med å kjøre høyt tempo for å leve opp til egne krav. Da jeg dro på ferie til Nord Norge i sommer var det som om bobla sprakk og jeg tok livet helt med ro. Gikk fler dager uten å trene eller gjøre noe særlig, stresset ikke med noe og følte heller ikke noe desperat behov for noe annet enn å bare være.

img_5178

Da jeg kom hjem fra den utrolig deilige og avslappende ferien kjente jeg at «jaget» kom tilbake. Jeg kjente nok ekstra på det fordi jeg ble singel og behovet for å unngå mine egne følelser og tanker ved å gjøre ting, ble enda større. Dette var veldig slitsomt, så jeg tok kontakt med en veldig klok dame jeg kjenner. Jeg forklarte hvor frustrert jeg var over at roen jeg hadde på ferie ble revet bort fra meg så fort jeg kom hjem. Jeg var nysgjerrig på hva hun (som utenforstående) tenkte var problemet mitt siden jeg ikke fant roen her hjemme og hele tiden søkte forskjellige ting for å unngå mine egne tanker og følelser – og ikke minst hvorfor jeg var så redd for å være alene.

Hun spurte meg; Hva er det du har i Nord Norge som du ikke har her? 

På ferie hadde jeg ingen av de tingene jeg normalt sett «trenger» for å være tilfreds. Jeg har kjent på lykkefølelsen i små øyeblikk flere ganger og ikke bare i Nord Norge på ferie. Jeg får små glimt av den stadig vekk. Det fikk meg til å oppdage at alt dette styret jeg skaper rundt meg selv og tankene mine egentlig ikke er nødvendig.

img_5304

Jeg øver på å akseptere ovenfor meg selv at jeg trenger ikke andre mennesker for å kjenne på lykke og ro. Jeg trenger ikke å jobbe meg halvt i hjel for å føle meg produktiv og verdifull. Man kan ha to forskjellige opplevelser av en busstur – den kan være drit kjedelig og evig lang eller den kan gå kjempe fort fordi man slapper av. På samme måte kan jeg ha to vidt forskjellige opplevelser av min egen hverdag, alt utifra hva jeg tenker og føler. Er noe forandret? Nei. Kun det som foregår i hodet mitt.

Det var en stor oppdagelse for meg å innse at jeg trenger ingenting for å ha det bra. Sånn som ferien i Nord viste meg. Ingen kjæreste, fri fra jobb, ingen trening og ingen spesielt produktive gjøremål. Ting jeg tidligere har identifisert meg med og kloret meg fast ved hjemme. Når alle disse tingene som jeg alltid har trodd at gjorde meg lykkelig, ikke var der, var jeg lykkeligere enn noen gang.

Du har det du trenger for å være lykkelig her og nå – uavhengig av omstendighetene dine, hva du oppnår, hvem du er med eller hvordan du ser ut. Det er noe å tenke over… 😉

TIRSDAGSUTFORDRING OG MUSIKKTIPS!

Da var det tirsdag igjen, dere!
Er du klar for en ny utfordring?

I dag lyder den som følger. Kjør fem runder med disse tre rumpeøvelsene som blir vist på videoen under. Prøv å virkelig få kontakt med rumpa og kjenn at du bruker den. Ha pause mellom hver runde.
Kickback – 15-20 reps pr.bein
Sidehev – 20-30 reps pr.bein
Glutebridge – 20-30 reps

Bruk gjerne minibands rund knærne om du har!

Mens du gjør dette kan du høre på denne ukens musikktips, en oldie but a goodie. Denne finner du forøvrig på spotifylista mi «Julie <3 workout«;

Lykke til og ha en fortsatt fin tirsdag! 😉

FORVENTER DU FOR MYE?

En muskel er et dumt stykke kjøtt.
Det tilpasser seg nøyaktig etter hva du utsetter den for.

Om du er skuffet over fremgangen du har hatt på styrkeøkning eller muskelvolum er det nok lurt å tenke nøye gjennom hva du har gjort den siste tiden. For eksempel det siste halvåret. Har du hatt kontinuitet? Har du hatt struktur på det du har gjort? Sørget for at musklene har fått nok stimuli, at du har presset deg hardt nok? Spist som du burde?

img_7520-001

Det er som regel en veldig logisk forklaring på hvorfor du ikke har fått de resultatene du ønsker deg. Det kan være du har hatt for lav treningsfrekvens, spist for lite, at du har trent for mye, fått for lite eller for mye hvile, benyttet deg av feil vektbelastning. Lista er endeløs. Uansett, det kan ikke nytte å bli skuffet over egne resultater dersom du ikke har hatt en konkret slagplan for å oppnå nøyaktig det du vil. Musklene responderer på det du gjør, ikke det du drømmer om.

img_7423

Det siste halvåret har jeg hatt lite krav og mål til meg selv. Jeg har trent uten noe konkret plan og fokusert mest på å vedlikeholde kroppen. Det eneste jeg har gått konkret inn for er å bygge større rumpemuskulatur. Styrken i chins, militærpress og hip thrust har jeg tenkt på at jeg vil øke, men ikke hatt noe konkret plan på. Kan jeg da bli skuffet fordi styrken i disse øvelsene ikke har økt noe særlig? Nei, jeg kan ikke det. Jeg kan rett og slett ikke forvente resultater av noe jeg har jobbet halvveis for, spesielt ikke når jeg har trent så lenge som jeg har. Rumpemuskulaturen derimot, den har jeg fått resultater på og det er grunnet kontinuerlig planlagt innsats.

img_7475

Har du noe helt konkret du vil oppnå så må du jobbe mot nettopp det. Du kan ikke drive halvveis med fem forskjellige ting og forvente en forskjell.

VIDEO; PAKKE | FOODPREP

God søndag !
Har helgen vært bra?

Jeg har storkost meg og nytt to fridager. Det går fort utover bloggen også, men jeg har fått filmet litt her og der. En god nyhet har jeg og – nå får jeg snart nytt kamera som skal gi meg mye bedre videoer og forhåpentligvis flere videoer også! Jeg får mye positiv respons på videobloggene mine så da vil jeg gjerne gjøre mer av det. Kom gjerne med temaønsker!

Her ser dere litt fra hverdagen min. Pakke fra x-life, shopping og foodprep fra tidligere i dag. Jeg prepper alltid lunsjmåltider søndag og onsdag kveld. Da har jeg sunn lunsj/middag til hver dag hele uken. Husk at det jeg lager er det jeg liker, du må lage det DU liker! 😉 Håper dere liker videoen 🙂

Produkter nevnt i vidoeen;
Better bodies singlet
Better bodies wrap tights
Better bodies caps (50% nå)
We are fit tights
Musclebrownie

HAR MENN BLITT TIL EGOISTISKE ROBOTER MED GJENNOMTREKK?

Ok, folkens… Ta på dere vernebriller og armringer før dere leser dette…

PS: Jeg mener ikke å ta alle menn under èn kam her og jeg er klar over at folk er forskjellige.

Jeg kommer ned trappa til gymmet med verdens mest overfylte bag og skal fomle frem inngangskortet mitt som ligger i en eller annen lomme. Forbi meg strener en fyr med tights, scanner kortet sitt, dulter borti meg, sier «oi sann, sorry» over skuldra og går inn døra som smekkes foran ansiktet på meg.

a4cej6

Når jeg omsider kommer meg inn og begynner å trene oppdager jeg fort at jeg og denne fyren skal til på samme øvelse som er i kabelstativet. Jeg spør han høflig om jeg kan få lov til å ta et sett mellom når han har pause. (Det bør ikke være noe problem når det kun er å justere vektene i magasinet). Han svarer «Jeg er ferdig om ti minutt, kan du ikke ta over da?» … Joda. TI minutter går jo helt fint det!! Nei, da gjør jeg heller noe annet.

g1394991793990089179

Når jeg, helt fullstendig satt ut, har gjort noe annet og fullført økta mi, begynner jeg å rydde litt ting og tang som ligger på gulvet av vekter og lignende. Jeg legger merke til at han går i fra en stang full av vekter og har begynt på en annen øvelse. I det han går forbi meg spør jeg, igjen, høflig, om han kan rydde den stanga etter seg. «Gjør det når jeg er ferdig. Hvis ikke du gidder da, du er jo i gang likevel?» svarer han.

På dette tidspunktet var jeg i humør til å lesse på enda mer vekter på stanga hans så han fikk mer å rydde på. Istedet valgte jeg å rydde alt sammen. Det angret jeg på i det sekundet han former sin siste setning til meg.  «Du forresten, har du silikon, du?». Det var det. Jeg svarte pent at det hadde han ingenting med, pakket tingene mine og gikk.

images

Jeg kan kunsten å kvele noen i hodet mitt og se fattet ut på utsiden, heldigvis.

Det kan være denne fyren hadde en dårlig dag. Det kan også være at han bare gikk hundre prosent inn for å provosere livskitten ut av meg for å teste grenser. Det er også mulig at jeg er bortskjemt fordi jeg er oppvokst med tre brødre som har blitt oppdratt til å behandle damer ordentlig. Det kan være jeg er prippen fordi jeg setter ekstremt pris på gentlemanoppførsel og generelt setter folkeskikk veldig høyt. Men unnskyld meg… Hvis dette er et eksempel på hvordan denne generasjonens «menn» utvikler seg, da ser jeg mørkt på fremtiden.

maxresdefault-1

Hva skjedde med å åpne døra for damene, rydde etter seg, vise hensyn når andre trenger plass, være høflig og ikke minst, vise såpass respekt at man ikke spør om noe kjempe personlig og forventer et svar fra en fremmed jente? Spør du meg så bør disse tingene være helt fullstendig basale. Det bør ikke være noe spørsmål en gang. Si meg, har enkelte menn blitt til selvsentrerte roboter med fullstendig gjennomtrekk mellom ørene?? Er gentlemen en utdøende rase? Og det viktigste spørsmålet av alle; er vi damer med på denne utviklingen hos enkelte og hvordan kan vi isåfall stoppe det!? 

SKAL DU BRUKE ET KOSTTILSKUDD SÅ BØR DU VITE HVORFOR

img_2486

Ofte er det slik at man har hørt at et kosttiskudd er bra, så da bruker man det.
Men hvorfor det?

Hvis noen anbefaler deg noe, spør alltid hva det egentlig er, hvorfor du trenger det og om de har noe oppdatert forskning som viser at det faktisk har effekt. Dette kan du også spørre deg selv før du kjøper noe.

BCAA og proteinpulver er veldig idiotsikre tilskudd. De gir deg ikke kapoff-større armer, «trykk» i kroppen, kviser eller mannestemme. Det er, for å si det veldig veldig forenklet – pulverisert kyllingfilet som er tilsatt en annen smak. Du får ikke mer effekt av proteinpulver og BCAA enn du gjør av hvilken som helst annen proteinkilde. Dette er viktig å få med seg. Vit hva det du kjøper faktisk er.

img_2487
img_2492-001

Proteinpulver har jeg skrevet om tidligere, så om du har spørsmål rundt det kan du lese dette innlegget. Når det kommer til BCAA så er det ikke et tilskudd jeg anbefaler andre å kjøpe så lenge de får i seg nok protein i kostholdet (noe de aller, aller fleste ikke bør ha noe problem med, med mindre de er vegetarianere/veganere). Det eneste tilfellet jeg anbefaler å bruke det, er ved to anledninger; om du trener på tom mage eller sliter med søtsug.

Det er ikke nødvendig for optimale resultater når du spiser nok mat. Det er ikke nødvendig for å optimalisere treningsprestasjon og det er heller ikke nødvendig for å oppnå noe som helst så lenge matinntaket ditt er bra. Det er en praktisk og løsning som smaker godt, og selv bruker jeg det kun når jeg trener på tom mage eller om jeg blir ekstremt søtsugen eller sulten i situasjoner hvor jeg ikke har annet tilgjengelig.

img_2414-001

BCAA og proteinpulver er noe jeg alltid har i skuffen min. Ikke fordi det gir meg noe mer enn kyllingfilet, fisk, mager kesam eller lignende noen gang kan gi meg, men fordi det er praktisk. En enkel og billig kilde til protein. BCAA er praktisk før trening fordi det går raskt i blodet i forhold til proteinpulver som må brytes ned først. Denne i smaken Green kiwi lime er min favoritt om dagen.

Skal du bruke pengene dine på et kosttilskudd – ikke kjøp det fordi en bro på gymmet sa det var sykt bra og ga deg syyyke blodårer… Kjøp det fordi når skjønner hva det er og hvorfor du har nytte av det i ditt kosthold!

TIRSDAG – NY UTFORDRING HVER UKE!

img_2479
Sportsbh fra IcanIwill | Ny tights fra Trec (adlinks)

Er det flere enn meg som syns tirsdag er verre enn mandag? 
Mandag går alltid nokså greit for min del, da er jeg liksom litt energisk etter helga og går inn i ny uke med godt mot. Også kommer tirsdag, da kommer slaget i trynet. Da er det plutselig så lenge til helg og jeg kommer meg så vidt ut av senga på morgenen.

Jeg liker ikke å si at jeg hater ting eller at noe alltid er sånn og sånn, så fremover tenker jeg å være positivt innstilt til tirsdager! Skal vi gjøre en litt hyggelig greie ut av det? Jeg tenker å ha et fast tirsdagsinnlegg fremover – en enkel og moro utfordring som kan utføres i løpet av dagen. I tillegg skal jeg gi dere et musikktips som får opp humøret og treningslysten. Høres det bra ut? 🙂

img_2473 img_2483

Vi starter i dag !

Min første utfordring er følgende; 
1. Reis deg opp og ta tjue knebøy hver hele time etter kl.15. Om du er på et sted hvor det er en smule kleint å utføre, gå på toalettet å gjør det der.
2. Kjør fem runder med 30 sekunder mountainclimber. Pausen mellom hver runde kan du bestemme selv, men prøv å ha så kort pause du kan.

Her har dere denne ukens musikktips. Tre av mine favoritter om dagen. Perfekt for deg som liker god bass 😉
♥ Can you dig it, Loitaa Remix – Steve Hart
♥ Invisible Children – KSHMR og Tigerlily
♥ ASOT 550 Anthem – W&W

Hele treningslista mi finner du forøvrig her. Den har falt i smak hos veldig mange allerede, så kanskje du liker den og? 😉

14528440_10210897655456030_1122018136_n

Ha en god tirsdag videre folkens! 🙂

MINE BESTE RÅD TIL DEG SOM VIL LEVE AV EGEN BUSINESS

Hvilke kvaliteter har du?
Hvem vil du være?
Hva vil du utstråle? 
Hva vil du representere?
Hvilke følelse vil du at de du møter skal sitte igjen med?

Jeg får en del mail fra både gutter og jenter som er nyutdannede PT’er og lurer på om jeg har noen råd for å komme i gang og for å gjøre det bra. Ofte lurer de på hvordan jeg gjør det med fakturering, hvor mye jeg tjener, hvor mange timer jeg jobber pr.uke, hvordan jeg går frem for å reklamere også videre. Veldig forståelig, men samtidig er det etter min mening, feil ende å begynne i.

img_7572

Se på spørsmålene øverst. Kan du svare på dem?
Der har du nemlig en grunnmur for en businessplan. 

Ved å se på mine kvaliteter og egenskaper så ser jeg tydelig hva jeg bør satse på og hva jeg bør gjøre mindre av. Ved å tenke over hvem jeg vil være utad og hva jeg vil utstråle så vet jeg godt hva jeg skal skrive om på bloggen og hva jeg skal ha fokus på i det jeg lærer bort. Ved å tenke over hva slags følelse jeg vil gi de jeg møter så finner jeg lett ut av hvordan jeg skal te meg, oppføre meg og hvordan jeg skal ordlegge meg. Alle disse tingene gir deg helheten din som PT og arbeider generelt. Kjenn dine styrker og kvaliteter og også dine svakheter. Bruk dine styrker og styrk dine svakheter – hele tiden!

img_7575

Jeg har aldri drømt om en stor pengebinge og luksusvilla på Maldivene. Jeg har alltid drømt om å ha en jobb som jeg gleder meg til å gå til, en som gir meg glede og energi. En jobb som gjør at jeg kan sove godt om natta og vite at jeg har gitt noe bra til noen. Magien i nettopp det ligger i deg selv og hva slags innstilling du har. Du kan være søppelkjører å være lykkelig som bare det. Du kan være økonom å finne glede i hvert sekund på kontoret. Det handler om hvor mye av deg selv du legger i det du gjør, slik jeg ser det.

For fem år siden hadde jeg aldri trodd at jeg ville være der jeg er nå med firmaet mitt. Jeg gikk inn i PT-yrket med ingenting annet enn lyst til å gjøre en forandring og å hjelpe andre. Det høres kanskje ut som en klein klisjè, men det er sant. For meg er det viktig å ikke bare få inn penger, men faktisk gi andre noe. Spre glede. Være et lys i noens hverdag. Være den personen jeg gjerne ville møtt selv. Tilby den hjelpen jeg selv ville ønsket å få.

img_7573

I løpet av disse fem årene jeg har jobbet som PT så har jeg gjort mye feil, lært enormt mye, krøpet opp noen fjell og trosset en god del hinder. Den kvaliteten jeg har utviklet mest i løpet av disse årene og som har kostet meg mest, er ydmykhet. Man kan ikke være noe annet enn ydmyk i dette yrket om man skal fortsette å utvikle seg.

Mitt beste råd til deg som vil leve av din egen business er følgende; 
Bruk tid på å analysere og evaluere ditt eget arbeid og hva du representerer. Still deg spørsmålene øverst i innlegget. Vurder om arbeidet du gjør representerer det du ønsker. Hvis ikke – gjør en endring. Ikke tenk på penger først. Fokuser mer på å levere noe av verdi. Sørg for at det du har å komme med beriker andres liv.

desktop36

Selv bruker jeg mye tid på selvevaluering og jeg finner også mye inspirasjon i nettopp det. Over her har jeg forøvrig samlet noen sitater jeg stadig minner meg selv på. Det anbefaler jeg til deg også – finn noen påminnere som hjelper deg til å bli en forbedret versjon av deg selv.

JUICY & CHUNKY PEANUT CARAMEL PANCAKES

img_2448-001 img_2450

Er du klar for en skikkelig saftig oppskrift med smak av peanøtt og karamell?
Dette er en ny variant av mine juicy pannekaker/lapper og denne vil jeg si er den beste jeg har laget til nå!

Det du trenger er følgende; 
2 kopper havregryn
1 kopp kokosmel
2 moste bananer
3 ss peanøttsmør
3 ss karamellsirup
3 egg
Vann til passelig konsistens

img_2459 img_2463

Form til små lapper og stek på middels varme. Jeg brukte kokosfett i panna for å få dem ekstra saftige og for å få et lite hint av kokos også. Som topping er det brukt kalorifri sirup og peanøttsmør.

img_2467 img_2468

Enjoy! 😉

Innlegget inneholder sponsorlenker

4 TING VI MÅ HUSKE PÅ VEI TIL ET MÅL

img_2419
T-skjorte (50% nå!) // Shorts (adlinks)

Når man setter seg mål er det fryktelig fort gjort å kun se på målet og finne raskeste vei dit. Eksempelvis; man vil ned i vekt og velger en eller annen form for «kur» som lover raske resultater på kort tid. Også når vi setter oss treningsmål. Det er fort gjort å tenke at jo mer jeg trener, jo fortere går det. Her kommer fire ting du bør huske på når du har satt deg et mål.

1. HUSK PÅ AT DU SKAL LEVE MED ENDRINGEN DU GJØR
Det du gjør for å nå målet ditt må du være innstilt på å gjøre resten av livet. Både form og prestasjon på trening er ferskvare som må holdes vedlike. Det hjelper ikke med 12 ukers sultestreik eller ni-trening for å nå et mål når du ikke klarer å opprettholde innsatsen. Går du tilbake til det du gjorde før så vil du også få det du hadde før.

Ikke gjør en endring som du er usikker på om du vil klare å leve med (dersom målet er å få varige resultater).

2. IKKE GIFT DEG MED EN TEORI OG TRO AT DET ER DET ENESTE SOM VIRKER
Dette ser jeg til stadighet… Folk som har nådd et mål på en eller annen måte og forteller alle rundt seg om at den metoden de har brukt fungerer og ikke noe annet. Ikke knytt deg så hardt til en metode at du ikke ser at det finnes alternativer. Det kan faktisk være at metoden du bruker på reisen mot mål, plutselig ikke fungerer eller passer for deg lengre. Da er det lurt å ha flere kort på lomma samt tenke løsninger og muligheter.

img_2425

3. VIT HVA DET KREVER
Det er selvsagt ikke mulig å vite hvor mye jobb noe krever før man faktisk har gjort det selv, men det er likevel viktig å være klar over hva slags prosjekt du har startet med. Veien mot en ny personlig rekord i for eksempel markløft vil kreve mange, mange tunge treningsøkter som kanskje ikke alltid frister like mye. Veien mot mindre kroppsfett vil kreve dager som er tunge som bly, ofring av muligheten til å spise så mye du vil, fremgang som går i rykk og napp også videre også videre. Aldri tro at noe vil bli lett. Vær heller forberedt på at reisen mot mål blir tøff. Hvis du ser deg rundt så er det nokså mange som ikke når målene sine og det er fordi det krever mye mer enn folk flest gidder å gi av innsats. Er du innstilt på å stå på og at det vil koste, så kommer du til å klare det.

4. LESS IS (VELDIG OFTE) MORE!
Du vil ikke få bedre resultater av å spise så lite som mulig for å komme ned i fettprosent eller å trene blytung markløft fire timer hver dag for å få en ny pers. På et eller annet punkt så blir det for mye. Finn en balanse og en middelvei – det er det beste for gode og varige resultater og det blir i tillegg mer levelig i lengden. Som vi snakket om over her – hele poenget med å nå et mål er vel å beholde resultatet? 

God lørdag;)