ALT JEG HØRER ER «BLA, BLA, BLA» !

Jeg skal fortelle dere noe…

Vet du hva den største løgnen er, av de du forteller deg selv? (Ja, for det er nok flere av dem). Det er «jeg klarer det ikke».

Slapp av, dette er ikke et happy go lucky, tupperwarefrelst hallelujainnlegg – dette er ren og skjær fakta som jeg håper du kan ta på alvor og faktisk ta til deg. 

Jeg er av den ekstremt optimistiske typen og ingen kan ta fra meg troa jeg generelt har på meg selv og andre, det er greit nok. MEN – det er ikke bare det at jeg kanskje er over gjennomsnittet positiv, jeg har nemlig sett det gang på gang på GANG PÅ GANG at ingenting er umulig!

ja2


Her er noen eksempler; 

For det første – i meg selv er jeg et bevis på at man kan klare det man vil. Jeg veide rundt 70 kg som 12 åring, uten noe særlig med muskler. Som 13 åring veide jeg 47 kg, uten verken fett og muskler. Som 17 åring løftet jeg 152,5 kg i markløft. Som 19 åring sto jeg på scenen i bikini på Oslo konserthus rippa, men med muskler. I dag veier jeg ca 67 kg og har en sunnere og bedre fysikk enn noen gang før. Ikke alle målene mine har vært like helsemessig fornuftig, men jeg har bevist for meg selv at jeg jaggu klarer akkurat det jeg vil selv om alle odds går i mot meg.

Mamma er enda et godt eksempel. Etter ørten år med forskjellige pulverkurer og titalls forsøk på slanking gikk hun fra 90 til 69 kg, på en sunn måte og med styrketrening – i en alder av 54 år. Hun kunne tenkt; hvorfor skal det funke nå når ingenting har funket før og når jeg i tillegg er eldre? Istedet bare gjorde hun det som skulle til.

Sist men ikke minst; sjekk ut resultatsiden i menylinjen øverst her på bloggen. Mange mennesker som har oppnådd store ting – kun fordi de bestemte seg og la inn en innsats!

desktop60


Tror du at du kan overbevise meg om at du ikke klarer noe?
Det går ikke. Jeg VET du kan. Jeg VET du klarer det. Det som kreves er at du bestemmer deg og at du gjør det det krever. Ikke sett grenser for ditt eget potensial. Tenk utenfor boksen, tenk nytt, tenk muligheter! Hva som har skjedd før sier ingenting om hva som kan skje i fremtiden!

VIDEO; TIRSDAGSUTFORDRING | PUSHUPS CHALLENGE

Sist jeg var med familien på Gran Canaria lagde jeg og broren min Joakim en del videoblogger. De er postet på youtubekanalen min med litt diverse treningsøkter, matlaging og moroheter (ta oss med en klype salt, vi er to klovner!). Blant alle klippene vi lagde hadde vi blant annet et hvor vi gjennomførte 100 pushups challenge. Da kan jeg jo utfordre dere også!

toff

Sett på timeren og ta tiden – ta 100 pushups på så kort tid du klarer. Prøv gjerne på nytt om en måned og se om du kan slå din egen rekord 😉 Lykke til !

JEG HAR LAGT PÅ MEG

Jeg er alltid ærlig med dere. Det syns jeg er utrolig viktig.
Vi er mennesker alle sammen og vi trenger å være mer åpne om alt som ikke er perfekt. Det hjelper å vite at man ikke er alene, ikke sant?

På fredag morgen sto jeg på badet.
Normalt sett tenker jeg ikke noe særlig over speilbildet. Det varierer fra dag til dag og det er ikke noe jeg bruker noe energi på å tenke over. Men på fredag la jeg merke til at jeg faktisk hadde lagt på meg. Ikke sånn at jeg var litt mer fluffy som på en dag med litt mer vann i kroppen, men ordentlig lagt på meg.

Alle kjenner den følelsen.

img_2815

Når jeg oppdager dette har jeg to valg. Det første er å gi blaffen. Spise enda mer og kanskje enda litt ekstra siden jeg «har lagt på meg uansett». Det andre valget er å se realistisk på det og ta tak i det.

Jeg har lært noe uhyre viktig de siste årene. Jeg ER ikke kroppen min. Det er derfor ikke noe å ta personlig dersom den skulle forandre seg. Hva mener jeg med å ta det personlig? Jeg mener at det ikke er noen grunn til å bli sint eller skuffet på seg selv og gjøre masse desperate greier fordi man er frustrert.

Fettlagring er ren fysikk. Naturfag. Ikke noe som skjer fordi du har vært slem, dum eller sløv. Så dropp de tankene. Se realistisk på det. Det er naturens lov! Du har spist mer enn du har forbrent! That simple.

Etter en kjapp evaluering av de to siste ukene så ser jeg tydelig problemet. Ja, jeg spiser veldig sunt og jeg trener veldig mye. Grunnen til at jeg likevel har lagt på meg er at jeg har sovet enormt lite (3-4 timer pr.natt) som igjen stimulerer sultfølelsen min. Er jeg sulten så er jeg ikke til å være rundt, og derfor har jeg automatisk spist mer.

img_2836

Jeg kjenner på at der er kjipt at jeg har latt dette skje uten å tenke over det. Jeg tenker slik fordi kost og trening er jobben min og jeg forventer av meg selv at jeg skal ha en viss kontroll. Selv om jeg er veldig bevisst på inntaket mitt så kan det også skje glipper hos meg, noe som er kjipt å innrømme. Betyr det at jeg nå hater meg selv, slutter å spise og står på ellipsemaskinen og svetter blod i tre timer hver dag frem til det ekstra fettet er borte? Nei.

Fett er fett. Det er ikke et slag i trynet. Det er ikke en straff. Det er ikke et skilt eller merkelapp hvor det står «du er en failure». Det er overskudd av energi som er blitt lagret. Ikke ta det så innmari personlig.

En ukes tid med nok søvn og skjerpet kosthold så vil jeg se positiv endring igjen. Det er nemlig også ren fysikk. Det går begge veier. Fettlagring og fettap!

God mandag 😉

HARRYTURFANGST

img_2777

På tirsdag var jeg og ei venninne en tur i Sverige for å fylle på litt i kjøkkenskapene og skuffene. Jeg har som regel fast en tur i halvåret for å handle inn fun light og Monster, to ting jeg har et enormt forbruk av. Når prisen i Sverige er halve av norsk pris så er det bare en fryd å ta seg en harrytur!

img_2779 img_2782

Store glass med oliven, serranoskinke, bacon, sukkerfri ketshup, krydder, soyasaus med mindre salt, tyggis, deodorant, munnskyll, håndsåpe, kattemat og maskinrens er fast på handlelista. Ting som er grisebillig og opp til halv pris av norsk pris.

Det er alltid spennende å prøve nye ting, så denne gangen fikk jeg med meg en proteinfrokostblanding, proteingodteri og en supermix med quinioa, linser og byggryn. I tillegg fikk jeg hamstret noen swebars i favorittsmakene mine; kanelbolle, eplepai og blåbærmuffins. ÅRH, de er de beste!

img_2783 img_2790

Utvalget av melkeprodukter er svimlende stort. De har alle mulige slags varianter av kvarg (kesam) og man kan omtrent få den smaken du vil. Jeg har lagt min elsk på kokos, nøttesjokolade, choco balance, sitron og vanilje. Innholdet i disse er også genialt. Omtrent likt som mager kesam.

img_2792 img_2795

Også propud da… Sjokolade, vanilje og karamell får jeg kjøpt hos x-life, så jeg kjøpte bare noen store bøtter med sjokoladesmaken og to andre smaker. Blåbærmuffins og lussekatt. De blir spennende å smake! Jeg kjøpte også philadelphia light med 3% fett, tenkte den passet bra til ostekaka fra funksjonell mat.

Utenom dette ble det fire brett med Monster og ti flasker fun light. Det bør holde en god stund! 😀 Hva pleier du å handle på harrytur?

BLACK FRIDAY HOS MEG OG X-LIFE !

img_2719-001

img_1815

JEG ELSKER BLACK FRIDAY !

Derfor vil jeg glede dere lesere litt i dag og gi både rabatt på mine egne online tjenester. Jeg ønsker kun seriøse henvendelser. Du kan også kjøpe gavekort om du ønsker å gi en av mine tjenester i julegave til noen du er glad i 🙂

I tillegg må jeg selvsagt mange av de deilige tilbudene du finner hos x-life i dag, norges beste nettbutikk for deg som trener. Under her har jeg funnet frem de tilbudene jeg syns er desidert best i dag!

Ønsker du å benytte deg av mine tjenester, send meg en kortfattet mail om hva du ønsker på din.pt@live.no.
Resten av tilbudene hos x-life, det komplette salget finner du HER! Klikk på hvert enkelt bilde for å komme til tilbudet jeg har skrevet om.

img_2479-001
img_2486-001 img_2673-001
img_8579
HAPPY SHOPPING!
…også mailes vi kanskje? 😉

VIDEO; UKENS UTFORDRING!

Heisann folkens!
Som lovet – her kommer ukens utfordring!

Hva er vitsen? Ingenting! haha, dette er kun for moroskyld og for å teste din egen kroppskontroll, bevegelighet og hvor løsningsorientert du er 😉 Om du legger ut video på instagram, tagg meg gjerne så jeg kan se! 😀

Her er altså oppgaven; kom deg opp uten å hjelpe til med hender og armer. Om du kan ende opp i oppreist stilling er det enda bedre! 😉

Her er også ukens musikktips til treningslista di;

GOD TORSDAG! 😀

HVA DET SISTE ÅRET HAR LÆRT MEG

Ukens tirsdagsutfordring kom ikke ut i går fordi jeg dro på jobb uten pc’en og var ikke hjemme før kl.22. I tillegg hadde jeg bursdag, så bloggen var ikke helt i tankene mine. Så denne uken kommer den på torsdag istedet! Det er en litt anderledes og artig utfordring denne uka, så følg med i morgen 😉

Som sagt så hadde jeg bursdag i går, og når jeg fyller år så blir jeg alltid litt i tankeboksen.
Jeg blir først og fremst veldig rørt og glad når jeg får så mye gode ord og oppmerksomhet fra mennesker jeg er glad i. Det får meg til å tenke på hvor utrolig heldig jeg er som faktisk har venner og familie som bryr seg.

img_7156

For det andre så tenker jeg…Hva har det siste året egentlig lært meg? Det å bli eldre bør jo også innebære at man blir klokere med årene.

Fra forrige november til nå… Wow, det har skjedd mye.
– Jeg fikk ny jobb som PT på Trimeriet. Det føltes som et stort steg ut i noe utrygt å starte på et nytt senter, men jeg angrer virkelig ikke et sekund. Det er en av de beste avgjørelsene jeg har gjort.
– Jeg begynte på kampsportsenteret på Lund i Kristiansand. Også noe jeg bare heiv meg ut i. Det har vært så utrolig utfordrende, spennende, utviklende og gøy at jeg finner ikke ord!
– Jeg gjennomførte og besto pt-utdannelsen til Børge Fagerli, med full jobb på siden.

img_2244

Selv om alle disse tingene er veldig bra i seg selv så er det samtidig andre ting som er viktigere, og det er ting jeg virkelig har kjent på og lært det siste året;

♥  Hvor lykkelig jeg er kommer ikke an på hvor mye jeg jobber, trener eller presterer. Les mer om denne oppdagelsen her.
♥ Man kan ikke gi andre sitt beste om man ikke tar vare på seg selv, og man kan heller ikke ofre seg selv og den man er, for andre.
♥ Magefølelsen har stort sett alltid rett!
♥ Det lønner seg av og til å kaste seg ut i det ukjente, det kan være det blir tusen ganger bedre enn der du er/det du gjør nå! Og dessuten, om det ikke skulle gå bra, så har du fått en ny erfaring.

Og sist, men ikke minst…
♥ Vi er vår egen lykkessmed. Gi avkall på mennesker som trykker deg ned, slutt med ting du ikke liker. Ikke hold ut med ting som gjør deg ulykkelig, bare fordi det er velkjent eller bekvemt. Don’t settle for less than you deserve – aim high! <3

img_2353

Det føles godt å bli ett år eldre! En ting er sikkert, man lærer mye av å leve.
Ønsker alle en fin onsdag 🙂

HVA SIER VEKTEN OSS ? NULL OG NADA!

God mandag folkens!
Ny uke, nye muligheter.
Da passer det bra å inspirere med denne jenta som jeg har hjulpet med opplegg på nett de to siste årene. Hun har ikke hatt oppfølging, kun fått opplegg å følge som hun har gjennomført med glans. Les hva hun skriver;

ts-fornoyd

ts-mail

Merk dere; hun veide 59 kg da hun tok kontakt med meg, og hun var livredd for å gå opp i vekt. Nå veier hun 71 kg, er sterkere og mer fornøyd med sin egen kropp enn noen sinne! Hva sier det oss? Vekt har INGENTING å si! La deg inspriere av denne jenta – kom deg på gymmet og løft vekter og spis maten din! ;D

PS; du får opp til  35% rabatt på alt fra 2xu hos x-life.no nå. Klikk på bildet og kom til tilbudet 😉 Kanskje du finner en julegave til deg selv eller noen du er glad i?

1479128607

ET VIKTIG BUDSKAP

Jeg skal fortelle dere noe viktig i dag.

Uansett hvor ille du føler deg. Uansett om du drepes av dine egne tanker. Uansett om du kanskje føler deg malplassert, usikker, sliten eller bunnløst fortvila. Uansett om du føler du ikke har noe som helst å gi –

så kan du være et lyspunkt i noens dag.

img_6321-001

Et uventet smil. Et spontant kompliment. Åpne døra for for noen. Sende en melding. Gi en klem. Lytt litt ekstra. Vis til en person at du ser dem.

Om ikke du klarer alt, så klarer du èn av disse tingene.
Og vet du hva? Det kan forandre dagen til en person. Det kan gi et annet menneske en påminner om at det finnes godhet. Er du klar over hvor stor verdi det har?

img_6324

Du tenker kanskje «jeg orker ikke en gang å smile«, og jeg vet alt for godt hvordan det er.

Men jeg har lært at jeg har alltid et smil å gi, om jeg legger meg selv til side noen sekunder og legger merke til dem rundt meg. Et smil kan føles ut som det koster deg en formue du ikke har, men tro meg. Du har uendelig med smil i deg som du kan gi bort uten at du blir noe fattigere eller svakere. Du trenger ikke være på topp for å ha noe å gi.

Jeg tror på at verden kan forandres ved at vi viser hverandre godhet.
Om ikke du kommer på noe fint å si eller om du ikke orker å gi en klem – gi noen et smil. Det kan bety enormt mye mer enn du tror <3

LØRDAGSFROKOST OG LØRDAGSØKT

img_2755

God formiddag folkens!
Jeg fikk endelig sovet ut litt i dag, våknet ikke før 09.40, noe som var helt nydelig! Som regel våkner jeg kl.7 uansett når jeg legger meg. Rutinen sitter hardt i kroppen.

Frokosten er godt plassert i magen. I dag ble det min vanlige frokost med en liten lørdagsvri. Cottage cheese, kokosmelk, fruktmusli, mandler og hakket mørk sjokolade. Sistnevnte er altså min lille ekstra bonus i dag. Jeg liker å gjøre forskjell på hverdag og helg.

img_2737

Sammen med to store kopper kaffi var dette helt nydelig <3
Nå er jeg fit for fight og klar for ukens beste økt – lørdagsøkta. Utsovet, oppladet og full av energi! Dagens økt skal se slik ut;

♥ Sumo markløft
♥ Donkey kicks i smith
♥ Benkpress
♥ Facepulls
♥ Enarms sidehev i kabel

Senere i dag har jeg en tøyedate med en venninne, så da får jeg inn litt stretching også. Nå er jeg så godt i gang med det så nå vil jeg sørge for å opprettholde fleksibiliteten og kanskje også gjøre den enda bedre. Hva er din treningsplan i dag?

Dagens antrekk er noe av det mest komfortable. T-skjorte her (nå til 124 kr!) og tights her. Elsker merket We are fit, det har virkelig imponert meg! God lørdag folkens!

img_2752

 

PT SELGES BILLIG ?

EDIT: Kommentarer om at jeg er helt dum i hodet som kler meg med tights og singlet på jobb og dermed «ber om» slike forespørsler som jeg beskriver her, blir ikke godkjent. Jeg kler meg helt normalt og jeg tar jobben min svært seriøst. Om du ønsker å komme med råd eller veiledning eller har andre konstruktive innvendinger er du velkommen til å sende meg en mail på din.pt@live.no. Jeg har ikke plass til drittslenging, usaklig synsing og personangrep i mitt kommentarfelt.

 

Som PT får jeg mange rare henvendelser. Mennesker som vil kjøpe svette treningsklær, sure sokker, brukte løftebelter og det ene med det andre. Noen vil ha meg til å se dem på Skype og gi dem frekke og stygge tilbakemeldinger, eller løfte dem fra gulvet mens de later som de er døde (jada, folk er helt gale). Jeg kunne tjent fett på å selge slike ting og «tjenester», men for hva da?

Folk kan si hva de vil til meg om hvor viktig en god inntekt er.
Penger betyr ingenting for meg om jeg ikke vet jeg har gjort en god jobb eller levert et bra produkt som jeg kan stå for for pengene, samtidig som jeg beholder selvrespekten og integriteten min.

img_5987

Når jeg har fortalt om dette til andre er det flere som spør; «hvorfor i alle dager selger du ikke sokkene dine? Det betyr vel ingenting om noen sitter oppi skauen og sniffer på dem. Ingen trenger å vite at det er dine».  Nei, de gjør ikke det. Men JEG hadde visst det, og det er fullstendig uakseptabelt og uaktuelt.

Jeg kunne hatt betydelig høyere inntekt om jeg hadde sagt ja til slike oppdrag og ønsker. Men jeg vil kunne legge meg om kvelden å vite at jeg har gjort en god jobb. Jeg har gjort andre mennesker glade, beriket noens liv, vært til hjelp og samtidig beholdt selvrespekten og yrkesstoltheten min – de to tingene som er aller viktigst – før noen som helst pengesum.

img_5989

Såå…. Om du er en av dem som sitter å vurderer og sende meg en mail med en eller annen uprofesjonell og creepy forespørsel – du kan spare deg de kreftene. Jeg aksepterer ikke noe form for oppdrag utover normale PT-tjenester – uansett hva slags sum du tilbyr.

Verdien av selvrespekten min er uansett høyere.

VIDEO; BOOTYWORK – TIRSDAGSUTFORDRING

Hei alle sammen!
Her kommer en litt forsinket tirsdagsutfordring til dere. En skikkelig syre-rumpetrio som virkelig setter rumpemuskulaturen på prøve! Bruk et miniband rundt knærne, vekt på fanget og gjør følgende;

10 reps hip thrust
10 sek hold på topp
15 reps hofteabduksjon
10 reps hip thrust
5 sek hold på topp
15 reps hofteabduksjon

På videoen er jeg på min tredje runde med dette, så som dere ser på ansiktet mitt på slutten der så kjennes det MEGET GODT! Her får rumpemusklene mye TUT (time under tention), noe som er genialt når målet er muskelvekst – kombinert med både tyngre løft og middels belastning 🙂 Lykke til !

img_8579

VIT HVA DU – IKKE – ØNSKER!

Vi fokuserer ofte på alt vi vil ha, alt vi vil oppnå og hvordan vi ønsker å se ut. Personlig finner jeg mer motivasjon i å vite hva jeg ikke ønsker, hvordan jeg ikke vil ha det og hvordan jeg ikke vil se ut. Det gir meg følelsen av at jeg hele tiden har målet foran meg, istedet «et sted i fremtiden».

Jeg skal fortelle om noen episoder som motiverer meg. Opplevelser som sitter hardt i kroppen og ga meg følelser jeg aldri ønsker å kjenne på igjen.

img_7597

Jeg husker det som det skulle vært i går. Jeg var sikkert ti år og litt smålubben. Sto i kø på europris eller en lignende butikk, og en bekjent av familien gjorde meg obs på kurva som sto bak meg med masse greier oppi. «Pass på så du ikke meier ned det der med bakenden nå». Helt sikkert ment som en slags spøk, men jeg følte meg helt forferdelig. – Og jeg ville aldri igjen oppleve at noen måtte si ifra så jeg ikke veltet ting med fettet mitt.

Jeg var fjorten år og syltynn. Sto i køa på apoteket og skulle kjøpe avføringsmiddel. Da jeg skulle betale så jeg blikket til kassadama. Hvordan hun målte meg opp og ned. Så på meg med forakt i blikket, hvertfall følte jeg det sånn. Hun visste at jeg ikke hadde forstoppelse. Der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri igjen skulle være ei stakkarslig jente kassadama på apoteket så på med det blikket. Jeg følte meg liten- og svak, og jeg hater den følelsen.

img_8777

Jeg sto utenfor min daværende jobb – telefonsalg. Det pøsregnet og jeg ville heller stå der  i regnet enn å gå inn igjen etter pausen. Jeg hadde så lite lyst til å dra på jobb at jeg nesten begynte å grine hver dag. Jeg måtte, for å tjene penger til PT utdannelsen. Jeg var en god selger også og tjente godt, men selve jobben i seg selv var helt grusom og det var mye press. Mens jeg sto der i regnet bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle være der igjen, at jeg hadde en jobb jeg gruet meg så hardt til å utføre. Jeg bestemte meg også for at jeg aldri igjen skulle være nødt til å gjøre noe som jeg mener er skittent og feil- for penger.

Disse tre episodene sitter hardt i minnet, og jeg tenker på dem ofte for å motivere meg selv til å jobbe for den tilværelsen jeg vil ha. Jeg vil ha en fysikk jeg trives med og føler meg vel i. Jeg vil være frisk både fysisk og psykisk. Ingen skal trenge å synes synd på meg. Jeg vil gå på jobb med en god følelse av at jeg gjør noe bra for andre, og jeg vil ikke trenge å gjøre noe jeg egentlig ikke liker for å være økonomisk uavhengig.

img_8540

Hva trigger dette meg til å gjøre?
Gå på morgentrening kl.07.30. Foodpreppe for hektiske dager. Spise sunt og velge smart. Gi kundene mine det beste jeg har å tilby av hjelp. Svare på mails i hver eneste ledige stund. Gi råd fra hjertet. Bruke tid på kurs og selvutvikling.  – Handlinger som sikrer meg den hverdagen og tilværelsen jeg ønsker for meg selv.

…Hva med deg?
Kanskje du ikke vil være den jenta som griner i prøverommet? Kanskje du ikke vil være den som får sparken på jobb? Kanskje du ikke ønsker å være den som sitter på sengekanten å venter på melding fra en fyr…? Du har makta. Skap din egen hverdag.

LITT SMARTERE SJOKOLADE

img_2698

Altså…. Disse tre sjokoladene!!
For å snakke om snickersen og marsen først – Det skal sies at det går lang tid mellom hver gang jeg spiser originalen av disse. MEN jeg har snakket med flere andre som gjør det, som er enige med meg. De er veldig veldig gode. De inneholder rett rundt 200 kcal, noe som er fullstendig innafor. I tillegg har de 18 g protein!

img_2701

Sukrinsjokoladen har også kommet med en kokosvariant og heeeeelllooooooo….. Dette er min nye favoritt. Jeg likte den med havsalt før, men denne har overtatt førsteplassen! Det jeg personlig liker med sukrinsjokolade, som åpenbart ikke inneholder sukker, er at jeg ikke trigges til å spise mer når jeg har tatt èn bit. Sukker trigger meg ofte til så spise mer når jeg først har tatt litt, men når det er kunstig søtning får jeg ikke samme triggeren av det. Det syns jeg er kjempe bra!

img_2707

Ide til julegave kanskje? En eske med proteinsnickers eller proteinmars? Da er du hvertfall sikker på at gaven kommer til nytte 😉

God søndag !

MAT PÅ FARTA – HVA VELGER DU?

img_2714Tights // Topp (adlinks)

Sulten melder sin ankomst og du har ingenting tilgjengelig, derfor går du på butikken. Hva velger du?

Den ene hjernehalvdelen vår er impulsiv og tenker på behov her og nå. Den andre tenker mer langsiktig, men den må brukes bevisst. Den første tanken du får er derfor mest sannsynlig noe som får blodsukkeret opp fort- fordi det er det kroppen vil ha der og da – å få bort sultfølelsen ASAP. Sjokolade eller boller er kanskje det første du tenker på? Det er egentlig ikke rart.

img_2715

Impulsspising er grunnen til at mange aldri blir seende ut slik de ønsker. Dårlige valg i farta. Hvorfor oppstår disse situasjonene hvor vi må skaffe noe mat i farta og dermed stå ovenfor et valg som enkelte ganger kan være veldig vanskelig? Fordi vi planlegger for dårlig og fordi vi ikke er bevisste!

En slank figur og god helse krever at man velger smart. Ikke bare når man er mett i magen – men også når vi sitter i bilen på vei hjem og kjenner at magen kunne trengt påfyll. Om så bensinstasjonen er din eneste kilde til påfyll der og da så kan du faktisk ta smarte valg der også. De fleste bensinstasjoner selger både frukt, nutrilettbarer og yoghurt. Tre ting som er vesentlig bedre valg enn en feit burger, en pose boller eller snickers og brus.

img_2719

Ekstra feil kan det bli om du kjøper ei pose boller som du spiser i bilen, og når du kommer hjem så tenker du «jeg har jo ikke spist, så da tar jeg litt middag». Selv om bollene ikke føles som ordentlig mat så kan jeg love deg at de plusser på en god del ekstra kalorier til dagsinntaket ditt, mye mer enn en yoghurt, frukt eller nutrilett ville gjort!

Om du blir akutt sulten – prøv å bruke hodet likevel! 😉

1478603785

TIRSDAGSUTFORDRING – HOPP OG SPRETT

God tirsdag folkens!
Her kommer ukens utfordring til dere.

Sett timeren på 30 sekund og ta så mange reps med halve burpees du klarer. Gjenta 4-6 runder med passe pause mellom. Pass på å presse deg selv så du får pulsen godt opp 😉

I mens du gjør dette kan du høre på denne sangen. Perfekt for å få opp tempoet.

Lykke til !;)

INGEN MER FRYKT FOR MENNESKER I MORGENKÅPE!

14900591_640494629451091_8959999689001801184_n

Da var treningshelgen med Marcelo overstått og det endte med bestått gradering!!!
SÅ MORO! 😀

Da jeg startet med Brasiliansk Jiu jitsu hadde jeg aldri sett for meg at jeg kom til å gradere noen gang. Det så jeg helt ærlig ikke for meg for en måned siden heller. Jeg tenkte at dette er alt for intimt til at jeg noen gang vil klare å lære og prestere noe som helst. Men- her er jeg! Med min første stripe. Og følelsen er faktisk mye bedre enn jeg hadde sett for meg den ville være.

14915295_1235615029843268_6977595167181077448_n 14962664_1234652143272890_2947497382693048907_n

Ikke bare har jeg trådd kraftig utenfor komfortsonen min, jeg har også vunnet «kampen» mot min egen intimsone – noe som føles som en seier i seg selv. Kroppen min har innsett at disse menneskene med morgenkåpe og baggy bukser ikke er farlige, haha!! (Dette er ikke en innbydelse til voldtektsforsøk, bare for å ha sagt det. –i disse voldtektstider hvor man tydeligvis må helgardere seg;))

Gjengen på kampsportssenteret er bare så herlige og jeg trives så godt. Det er virkelig et godt og trygt miljø for å lære og vokse – noe som er uhyre viktig når man ønsker å prestere og samtidig ha det gøy.

14993320_1235615146509923_6547809332570101135_n

Nok en gang overrasker jeg meg selv. Jeg hadde som sagt ikke sett for meg dette i det hele tatt. Men, jeg har stilt opp på trening. Jeg har revet meg i håret. Spurt og gravd. Gjentatt og gjentatt. Revet meg enda mer i håret og spurt enda litt til. Og jeg har lært noe! Nok til å få min første stripe på beltet, og flere skal det bli 😀

Ønsker du å prøve Brasiliansk Jiu Jitsu? Kom på prøvetime på Kristiansand Kamsportsenter! 😉

BÅDE BLÅ OG GUL OG SVART…

img_2695

God søndag folkens!
Jeg føler jeg ikke har sovet på to uker, kjenner du den følelsen? Likevel våknet jeg kl.7 i dag, selv om jeg ikke sovnet før 1 tiden i natt. Akkurat sånn var det i går også. Vel… En gang får jeg vel sove 🙂

Denne helgen er det graderingshelg på Kampsportsenteret med BJJ (brasiliansk jiu jitsu). I går hadde vi første del og i dag skal vi ha siste. Tre timer på hver av dagene. Denne uken har det vært ekstra mye BJJtrening, først mandag, så tirsdag og torsdag og nå helgen. Jeg føler meg helt mørbanka, haha. I følge blåmerkene mine er det hvertfall ikke tvil om at man har kroppskontakt i denne sporten! Haha.

img_2668

Siden jeg våknet såpass tidlig i dag fikk jeg en rolig start på dagen med litt yoga og foamrolling. Sistnevnte med fokus på brystryggen og brystet. Jeg fikk jo beskjed av kiropraktoren om å jobbe opp mobiliteten her, så det tar jeg på alvor. Det er litt gøy å jobbe med det nå, da føler jeg meg så pliktoppfyllende og lydig, hehe.

Nå bærer det straks avgårde til kampsportssenteret igjen, siste gang denne uken! Tre nye timer med trening venter. Det er så moro! Ønsker dere en super søndag 😀

Topp // Shorts // Matte // Foamroller (adlinks)img_2659img_2673

FRIDAY MYTH BUSTING #2

At jeg sliter med bloggideer skjønner jeg ikke. Det eneste som skal til er jo bare en snarvisitt innom noen damesider på nett og BOOM, der har jeg fått det!

Vi kjører ny runde med mytedrap. Forrige drapssession finner du her.

Denne gangen tar jeg for meg hovedsaklig overskrifter man fort blir fristet til å lese på nett og i blader. De lyder ofte slik;

img_9563

 1. «Den og den matvaren er ikke så sunn som du tror!»
Jeg leste om go’morgen yoghurt her om dagen, som en av disse «skjulte djevlene» i matbutikken. Det ble skrevet om hvor utrolig dum denne yoghurten var siden den inneholdt i overkant av 300 kcal og masse sukker. Bottom line ble at go’morgen yoghurten kunne være årsaken til at du er feit. – Og da lurer jeg på følgende…. Om jeg spiser omelett til frokost, laks til lunsj, kylling og søtpotet til middag og en go’morgen yoghurt til kvelds – vil du kalle meg usunn? Vil jeg bli feit? Om jeg kun spiser denne go’morgen yoghurten og en middag og ikke noe mer, vil du si at 300 kcal er mye?
Helt ok å være bevisst på hva man trykker i trynet – DET er jeg veldig for. Men å kalle en enkelt matvare usunn blir direkte vranglære. Mengde og helhet har alt å si!

img_9353

2. «Kuttet det og det – gikk ned 50 kg»
At Kari Nordmann slutta med brødskiva til frokost eller kutta melkeglasset til kvelds- det kan jeg fortelle deg her og nå at IKKE er årsaken til vektnedgangen i seg selv. Det Kari har gjort, det er å spise mindre enn før. Så kjære Hjemmet – vær så snill å ikke hjernevask flere mennesker. Det er ikke noe magisk med å kutte en enkelt matvare eller næringsemne. Det du må gjøre er å spise mindre enn du forbrenner.

 3. «Brødet som brenner fett»
Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne en gang...
For det første – et brød kan ikke brenne noe i seg selv, med mindre du dynker det i bensin, setter fyr og legger det sammen med det du eventuelt vil brenne. Dette «magiske» brødet inneholder typisk solsikkefrø, chiafrø, kruskakli, linfrø og frø i hue og rævva. Hva får vi? Et tonn med fiber. Hva gjør fiber i kroppen? Det hjelper deg å komme på do og det metter mye. Hva skjer når du er mett? Du eter mindre – som igjen gjør at du får i deg mindre kcal enn før. Voila – der har vi trikset bak det magiske fettforbrennende brødet til Hjemmet.

img_9573
Dette er forøvrig et doorgym som du kan bruke til hjemmetrening. Fullstendig uten sammenheng med innlegget. Måtte bare ha med et bilde hvor jeg ser oppegående ut, i motsetning til bildet øverst

God fredag! ;D

 

JEG ER BARE «MEG»

Jeg elsker mennesker. Jeg elsker å være sosial. Jeg elsker å prate med folk. Spørre. Høre. Lytte. Diskutere. Smile. Le. Le litt til. Også får jeg plutselig nok.

Det siste året har jeg brukt mye tid på å finne ut av meg selv og hvorfor jeg er akkurat som beskrevet over her. Hvor er denne grensen og hvorfor finner jeg den aldri før den plutselig bare er der? Hvordan lærer jeg å holde litt igjen så jeg ikke krysser den?

Når jeg krysser den er det nemlig bare en ting jeg vil. Å være alene.

img_1487

Er det noe jeg har lært så er det at vi ikke alltid kan få svar på alt vi lurer på. Visse ting er bare sånn som de er, og det beste vi kan gjøre er å akseptere det. Jeg har mye kapasitet og energi jeg mer enn gjerne deler med dem rundt meg og så lenge jeg kan så gir jeg hundre prosent av meg selv. Men så blir tanken min tom og jeg må fylle på. Akseptere at jeg trenger alenetid og oppladning. Om det så innebærer at jeg må si nei til noen, skru av mobilen og bare være alene.

Jeg kan lure på hvorfor. Jeg kan spørre meg selv hvorfor det ikke bare er å ta seg sammen. Hvorfor jeg er så følsom for lyder, bråk, stress og mas. Hvorfor jeg plutselig kan bli amper, gretten og hissig. Jeg aner ikke hvorfor og heller ikke hvordan. Men jeg har lært meg å akseptere meg selv. Jeg er resurssterk, men jeg må sette av tid til å bare være meg.

img_1499
Topp på 50% // Tights (adlinks)

Av og til kan jeg være sammen med mennesker og gjøre ti tusen ting på en og samme dag. Andre ganger må jeg bare skru av mobilen, tømme kommodene mine, sortere i alle skuffene og legge meg på sofaen å stirre i lufta, helt alene.

Vi er sammensatte mennesker og det er ikke alt vi kan forstå. Jeg tror på at vi likevel må akseptere den vi er. Bruke våre talenter og gode sider, styrke svakheter og sist, men ikke minst – akseptere våre behov.

SKIFTE FOKUS ?

img_5624-001

Det er fort gjort å bli veldig besatt av utseende og at man ønsker endringer på kroppen rent visuelt. Ofte glemmer vi bort alt som har med prestasjon å gjøre, bare for å oppnå den og den fysikken. Men vet dere hva vi ikke må glemme?

Uten prestasjon på gymmet vil du ikke bygge muskler, og det er musklene som former kroppen! Styrkeøkning vil gi deg en strammere fysikk om du kombinerer det med et bra kosthold.

Med et tilpasset program skal- og bør du ha fremgang og dermed også få resultater som er synlige rent visuelt på sikt. Bare sjekk ut disse to jentene som er kunder av meg på nett;

skjermbilde-elisabeth-goy skjermbilde-mail-emma-goy

(Jeg har fått lov til å vise disse mailene av kundene det gjelder)

img_5639

Det å dra på trening for å bli tynnere, strammere, finere, you name it – det kan fort bli  en negativ og destruktiv tilnærming til trening som på sikt vil ta fra deg alt mot. Hvorfor ikke skifte fokus – gå for styrkeøkning? Min erfaring er at det også blir lettere å holde seg til et sunt kosthold når man faktisk trener bra og målrettet, istedet for å bare sluntre rundt på gymmet for å brenne kalorier.

Prøv å flytte fokus fra utseende til prestasjon!
Det kan også være du oppdager noe nytt om kroppen din – at den klarer mer enn du tror. For min del har det også vært med å bidratt til at jeg elsker kroppen min mer enn noen gang!

1478007387

TIRSDAGSUTFORDRING – SETT DEG MÅL!

img_2230

Tirsdagen er her igjen!
Første november er det også, gitt 😀

Ukens tirsdagsutfordring er som følger;
1. Ring eller send en melding til en du ikke har snakket med på en stund. Bestemor eller bestefar, tante eller onkel, eller kanskje en gammel venninne? Gjør noen glad!

2. Sett deg tre mål for uken og skriv dem ned.
Mine ser slik ut; 1. Ha fult fokus på Jiu jitsu treningen og virkelig gå inn for å forstå alt. Det nærmer seg gradering! 2. Rydde bort alle sommerklær. 3. Gjøre mobilitetsøvelsene jeg fikk av kiropraktoren hver dag.

img_2244

Her er også ukens musikktips, en sang jeg fikk tilsendt som virkelig setter fart på treninga;)

Lag dere en fin tirsdag folkens!