MINE ØNSKER FOR DEG I 2017

2016 er snart ved veis ende!
Tiden har virkelig flydd av sted.

Jeg vil ikke lage noe årskavalkade i år. Istedet vil jeg skrive noen ord til deg som leser denne bloggen fast, stikker innom av og til eller har lest før og av en eller annen grunn leser dette nå.

Jeg har veldig stor glede av å dele mine tanker, meninger og opplevelser med noen og jeg setter veldig pris på alle som har tatt seg tid til å lese det jeg skriver. Alle som har kommentert, sendt meg mails og facebookmeldinger. Alle dere som har likt og kommentert på facebook og hjulpet meg med å spre det jeg deler. Tusen hjertelig takk.

pt_julie_full

Jeg har også noen ønsker for deg som leser, i det nye året 2017.
Jeg håper du finner glede i hverdagslige ting. At du finner roen med det du gjør, de du er rundt og det du bruker dagene dine på. Jeg håper du klarer å se de små lysglimtene av magi som finnes i hver dag. At du oppdager ting ved deg selv som du klarer å sette pris på og utnytte til det fulle. At du ser nye muligheter og tør å drømme om noe annet og bedre enn det du allerede har. Jeg håper du smiler når hodet treffer puta om kvelden, oftere enn du gråter.

Det høres kanskje klisjèaktig og kleint ut.

Men jeg syns det er viktige ting. Det er elementer som bidrar til lykke og trivsel. Noe som ikke burde være luksusvare, men helt basale ting. Deler av en fin hverdag som gir deg glede.

img_7156

Jeg gleder meg til et nytt bloggår hvor jeg forhåpentligvis kan inspirere med treningstips, treningsvideoer, oppskrifter og bidra til trenings- og matglede!

GODT NYTTÅR!

 

HVORDAN GIKK DET MED MÅLENE FOR 2016?

bloggbilder-ikke-slett

Jeg satt med hip thrust stanga over fanget i går og filosoferte litt for meg selv på gymmet. Det er snart et nytt år, noe som ikke nødvendigvis trenger å bety forandring. Det trenger ikke bety noe som helst, egentlig.

Men målene for dette året, hvordan gikk det egentlig med de…?
Målene for 2016 så slik ut;

Jeg skal sette meg treningsmål for hver måned
Dette har jeg innfridd, foruten julimåned.

Jeg skal beholde en god og jevn helårsform
Jeg har svinget minimalt i vekt, sett bort ifra den siste måneden.

Jeg skal bruke mer tid på familien
Dette har jeg absolutt innfridd!

Jeg skal bli flinkere til å si nei
Denne har jeg blitt betraktelig bedre på, men er ikke helt i mål enda.

bloggbilder-ikke-slett1

«Problemet» med mål man setter seg for såpass langt frem i tid, så langt som et år, er at det er veldig fort gjort å glemme dem bort. Det er også veldig fort gjort at man får andre ønsker underveis og dermed prioriterer anderledes. Derfor er jeg mer fan av månedsmål enn nyttårsforsetter og mål for et helt år. Hvis vi har kortsiktige mål er det lettere å holde det jevnt gjennom året, tenker jeg.

Nå skal jeg altså legge hodet i bløtt og finne ut hva jeg ønsker for januar 2017. Månedsmål er nemlig det jeg går for! Noen mål for hele året skal jeg skrive opp, men når det kommer til treningsmål vil jeg ha det månedlig slik at jeg ikke sklir ut og finner på andre ting, haha. Jeg kjenner meg selv, gitt 😉

Hva sier du? Årsmål eller månedsmål på deg ?

VIDEO; GLUTES & ABS | TIRSDAGSUTFORDRING

img_2616

Favoritt tights på romjulssalg nå | Kort genser (adlinks)

Vel overstått romjul! Håper dere har kost dere og nytt denne fine høytiden <3
Her kommer en litt sen tirsdagsutfordring til deg. Du kan velge å kjøre den som en vanlig økt eller gjøre det som en sirkeltrening og ha høyere puls gjennom økta.

Her er øvelsene;
♥ Hip thrust
5 reps, 5 sek hold, 4 reps, 4 sek hold, 3 reps, 3 sek hold, 2 reps, 2 sek hold, 1 rep og hold så lenge du klarer.
♥ Hofteabduksjon, 20-30 reps
♥ Kamskjell, 15-25 reps pr.side
♥Åpen kamskjell, 15-25 reps pr.side
♥ Ab wheel rollout, så mange du klarer
♥ Sideplanke med hoftehev, 15-20 reps pr.side
♥ Mountain climber, 1 min

Her er det fokus på rumpe og mage!
…Og du? Husk å ha det gøy 😉

DE SISTE JULESNOP FAVORITTENE!

img_1669
img_60611

Håper dere hadde en deilig feiring i går!
Her kommer mine siste julesnopfavoritter på tampen. Repost fra i fjor! 😉 Disse er super raske å lage og passer perfekt om du må komme opp med en dessert eller kaffekos til gjester i siste liten. Pepperkakene er det eneste som trenger litt tid. Disse må du prøve! NYYYYT! <3

♥ Sukkerfrie myek pepperkaker
♥ Sukkerfrie kokosmakroner
♥ Raw sjokoladekuler (disse er maaagiske!!)
♥ Sukkerfrie brente mandler

img_6417

MITT RÅD TIL DEG I JULEN

img_6227-001

God lille julaften!
Har juleroen senket seg hos dere?
Jeg har ikke helt falt til ro enda. Jeg har fortsatt noen arbeidstimer igjen før jeg kan ta juleferie og virkelig synke ned i sofaen og la julestemninga sige på. Julen blir jo litt anderledes når det er vanlige arbeidsdager helt frem til julaften, men, men. Jul blir det jo uansett 🙂

Jeg får en del spørsmål fra kunder om hva de bør gjøre i julen når det kommer til mat og trening. De fleste ønsker å beholde resultatene de har oppnådd, og fortsatt føle seg vel når jula er over. Det har jeg veldig forståelse og respekt for. Tidligere har jeg gitt råd i forhold til valg av mat og snop og kommet med forslag til juletrening, noe som faller i veldig god jord hos noen, mens andre oppfatter det veldig negativt. Det syns jeg er trist. Jeg ønsker ikke at noen skal få dårlig følelse av å lese denne bloggen.

img_6534
img_6766

I år bestemmer jeg meg derfor for å ikke dele noen råd eller meninger rundt dette med julemat og trening. Jeg har bare èn ting jeg vil si til dere.

Bruk denne høytiden på å være sammen med mennesker du er glad i. Tenk over alt du har å være takknemlig for og vis kjærlighet til dem rundt deg. Om vi «ikke har tid» ellers på året kan vi hvertfall være litt ekstra bevisste nå i julen. Sett av tid til en god samtale. En god klem. Om du så må droppe trening for å lytte til en venn, gjør det. Når alt kommer til alt så er det ikke midjemål eller kalorier som teller.

Prøv å fokusere mindre på deg selv og mer på de rundt deg. Jeg tror det er mye av grunnen til at det skjer så mye grusomt i verden – vi er for selvsentrerte. Hva om vi begynte å se dem rundt oss litt mer? Viste litt mer kjærlighet og medmenneskelighet? Julen er en god anledning. Spre kjærlighet. Det koster ingenting <3

img_6815-001

SUKKERFRI BOUNTY – MIN FAVORITT!

img_1654 img_1657

Mitt yndlings julegodteri!!
Denne oppskriften er vakre Kristine Weber sin, jeg har bare gjort litt anderledes med utformingen av resultatet. Oppskriften er altså lik hennes;

130 g kokosmasse
50 g kokosmelk (stiv del)
30 g kokosolje
40 g fibersirup
80 g sukkerfri sjokolade

Sett kokosmelk kjølig, du skal bruke det øverste laget som er stivnet. Smelt kokosolje i en kjele sammen med fibersirup. Kna kokosmasse sammen med kokoskrem, den smeltede kokosoljen og fibersirup. Fordel massen utover et bakepapir i en form (jeg brukte en ildfast lasagneform) og legg på frysen en times tid.
Skjær i mindre firkanter, smelt sjokolade og hell over. Legg tilbake i frysen til sjokoladen har stivnet.

img_1669 img_1668

VIDEO; TIRSDAGSUTFORDRING; JULESIRKEL #2

Er vi klar for ny sirkeltrening?
Denne lille sirkelen er kort og effektiv. Den også kombineres med juleøkta jeg delte forrige tirsdag, den finner du her. Om du kun kjører denne kan du ha 10-15 reps pr.øvelse og kjøre 5-6 runder. Ikke ha noe pause underveis. Mellom hver runde tar du så lang pause du føler du trenger.

I julen er det genialt med sirkeltrening da man ofte har mindre tid mellom familieselskaper og handling og alt som skal skje. En kort økt på 15-20 min som får kroppen i gang og svetten til å sprute er fult mulig å få tid til! 😉

Her er øvelsene;
♥ Kettlebell swing
♥ Knebøy
♥ Enarms skulderpress
♥ Halve burpees
♥ Planke med diagonalløft

God trening! 😉

SKAP DIN EGEN LYKKE

large

Er det en ting jeg brenner for, så er det at mennesker skal oppdage sitt potensiale. At de skal innse hva de kan klare, hva de er kapable til og at de faktisk sitter med makten selv, til å forme livet sitt.

Noen vil automatisk tenke; Årh, kan du ikke bare la meg være i fred?? Jeg har det greit som jeg har det….Om du er lykkelig, så bra! Da er jeg glad på dine vegne.

…Men om du sitter med tanker om at du skulle ønske hverdagen din så anderledes ut, ga deg mer glede eller ga deg mer inntrykk og impulser, hvorfor ikke gjøre noe med det? Om du er stuck i en kropp du ikke trives i, et forhold som tapper deg for krefter eller et hus du blir deppa av å bo i, hvorfor ikke gjøre noe med det?

Det øyeblikket når jeg ser i øynene på en kunde, en venninne eller hvem som helst, at det går opp for dem at de nettopp utførte noe de ikke trodde de skulle klare – det er magi for meg. En helt ny verden av muligheter åpner seg når man begynner å forstå at begrensninger er faktisk noe man setter opp selv.

img_00602

Grunnen til at jeg bestemte meg for å bli PT var min genuine interesse for nettopp dette – å se andre blomstre. Å se andre oppdage sitt potensiale. Det jeg har oppdaget for meg selv (og stadig fortetter å oppdage) er noe jeg virkelig ønsker for alle. Jeg har oppdaget at jeg sitter med makta over mitt eget liv. Når vi forstår hva vi kan oppnå og hvordan vi kan påvirke vår egen hverdag, det er da vi virkelig kan gå frem med pågangsmot! Jeg sier ikke at alle skal bli presidenter, styreformenn/kvinner og prosjektledere. Jeg sier heller ikke at alle skal bli verdensmestere, sette nye rekorder eller løfte trehundre kilo fra bakken – nei! Det jeg mener er at vi kan styre vår egen skute, ta kontroll over vårt eget liv og virkelig gripe fatt i- og bruke alt vi har å tilby. Være vår egen lykkessmed!

Hva vil DU oppnå?
Hva drømmer DU om?

Det er det jeg vil du skal få tak i!

Vi har alle forskjellige ting vi ønsker oss. Det trenger ikke være store ting heller. Det jeg er mest opptatt av er at du innser mulighetene du sitter med. Redskapene du har i personligheten din. Pågangsmotet du kan hente ut av drømmene dine. Du trenger ikke la deg piske rundt og påvirkes av andre. Du trenger ikke å la deg rive med, brytes ned eller ødelegges i en situasjon du ikke liker. Du har muligheten til å skape din egen lykke.

SUKKERFRI MARSIPANKULER MED SJOKOLADETREKK

img_1638
img_1652

Er du glad i marsipan?
Her har du en sukkerfri variant som du kan prøve deg på om du vil! Om du liker best originalen så anbefaler jeg at du holder deg til den. Jeg skal ikke prakke på deg noe sukkerfritt om du ikke vil ha…;)

Her er oppskriften inspirert av Kristine Weber;
2 eggehvitter
120 g mandelmel
40 g sukrinmelis
2 ss fibersirup

Noen dråper mandelessens
80 g sukkerfri sjokolade

img_1651

Kna eggehvitter, mandelessens, fibersirup, mandelmel og sukrinmelis til en deig du kan forme til kuler. Blir den for tørr kan du tilsette litt vann og blir den for våt tilsetter du bare litt ekstra mandelmel. Form deigen til kuler og sett på frysen mens du smelter sjokoladen i micro eller vannbad (sistnevnte har jeg aldri gjort selv, jeg eier ikke tålmodighet og heller ikke nok boller eller gryter, haha). Rull kulene i sjokoladen og legg dem tilbake i frysen til sjokoladen har stivnet. Du kan også ha noen uten sjokoladetrekk om du vil.

Jeg anbefaler å ha dem romtemperert i 2-3 min før servering, så de ikke er bånnfrosne.

Oppskrift på bountyfirkanter kommer til uken!  ENJOY <3

img_1668  img_1674

DENNE CARDIOEN ER BEST FOR RUMPA

Det som utgjør størrelsen på rumpa vår er muskelmasse og fett.
Fettet reduseres når vi går ned i vekt (fettmasse) og vil gjøre at rumpa blir mindre. Det samme skjer om vi taper muskelmasse. Om man legger på seg fett eller øker i muskelmasse så vil begge disse gjøre at rumpa blir større. Er du med? 🙂

Så… Kjenner jeg leserne mine rett så vil dere ikke ha flat rumpe, right? Men dere liker å være i god form og føle dere bra?

Cardio er ofte noe vi jenter tyr til for å føle oss bedre. Men – hva gjør det for rumpa di? Jogging, gåing og lavintens ellipse er ikke cardiotyper som gjør rumpa di noen tjeneste, dessverre. Så hva slags cardio er best for deg som vil ha best mulig effekt av cardioen og samtidig ønsker å beholde- eller bygge rumpa?

img_0688-002

Nr.1 – Sprint!
Da snakker jeg ikke om å løpe litt fort. Da snakker jeg om å løpe så fort du over hodet kan og litt til. Dette kan gjøres både ute og på mølle og det er den best muskel- og styrkebesparende cardioen du kan gjøre, så lenge du passer på å ha korte drag og lengre pauser. Rumpa blir virkelig aktivert når du sprinter!

Eksempel på intervalløkter for deg som vil bevare/bygge rumpa;
1. 15 sek MAX spurt, 45 sek hvile x 4-7.
2. 10 sek MAX spurt, 60 sek hvile x 5-8.

Hva, lang pause? Yes, girl! Det krever mye av musklene dine å utvikle så mye kraft som denne typen sprint krever. Om du virkelig sprinter så fort du kan så vil du forstå hvorfor såpass lang pause er nødvendig. Du vil også merke hvor enorm forskjell det er på 10 og 15 sekunder med max av det du klarer!

img_4554

Ikke bare er sprint bra for rumpa, kondisjonen og fettforbrenningen, det er også utrolig moro og gir et endorfinrush uten like! Jeg liker å sette meg fartsmål og øker farta akkurat som jeg gjør i styrketreningen hvor jeg øker motstanden jevnlig.

Men husk på – det er styrketreningen som former rumpa, så ha det som basis om målet ditt er større/bedre rumpemuskulatur. Mark my words, du kommer ikke unna det 😉

Husk også på å varme godt opp. Gjerne med dynamisk tøying av hoftebøyere, innside lår, legger og setet i tillegg til litt lett jogg. Se video på kanalen min her av mine drilløvelser for sprintoppvarming.

God trening!

(PROTEIN) SNØBALLER !

img_1621

Her er en ny oppskrift på sukkerfritt julegodis!
Disse er blant mine favoritter. Ikke bare er de gode og proteinrike – de har kun 3 ingredienser!

Du trenger; 
♥ 2 scoops Vaniljeproteinpulver
♥ 4 ss Kokosmel
♥ 3-4 Sukrin gold
♥ Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
– for ekstra julesmak – tilsett litt pepperkakekrydder 😉

Bland alt i en liten bolle sammen med litt vann til du får en deig som kan formes med hendene. Form små baller og legg dem litt i kjøleskapet. Pynt gjerne med sukrinmelis og nonstop om du vil, eller kokos. Disse kan nytes med en gang! 😉

img_6931

TIL DEG

Til deg som våknet opp i dag og ikke ville treffe mennesker
Til deg som føler du gir av deg selv og ikke kommer noe videre
Til deg som er overveldet på en eller flere måter, følelsesmessig eller fysisk
Til deg som kjenner på mismot og følelsen av å aldri få til det du ønsker
Til deg som føler du strever uten gevinst

Jeg har ligget på gulvet og vridd meg i smerte over mitt eget selvhat. Jeg har låst meg inne på skoletoalettet i timesvis for å unngå andre mennesker. Jeg har lest til flere eksamener gjennom tårevåte øyne og sovnet i hauger med notater jeg ikke klarer å forstå. Jeg har sovet tjuefire timer i strekk av ren psykisk utmattelse. Jeg har kjørt hjem fra kampsporttrening og tenkt at jeg vil slutte fordi jeg lærer så seint, ørten ganger.

IMG_7574

Men vet du hva? 

Jeg har fått til alt det jeg har bestemt meg for å få til. Det har kostet meg mye tid, krefter og tårer, men jeg har fått det til. Jeg har kommet meg gjennom tøffe brudd og ting jeg aldri trodde jeg skulle komme over. Jeg har gått fra selvhat av dimensjoner til å elske kroppen min. Ikke fordi den er perfekt men fordi den har bært meg gjennom så mye og fungerer så bra. Tross alle de titusentalls øyeblikkene hvor jeg har tenkt «dette klarer/orker jeg ikke» og ønsket å gi opp så har det gått bra med meg!

Jeg jobber fortsatt konstant med å backe meg selv opp og å kjempe i mot negative og destruktive tanker, spesielt når det kommer til kampsporttreningen. Jeg jobber også konstant med å godta at jeg er høysensitiv og har et større behov for fred, ro og alenetid enn jeg skulle ønske. Men når jeg ser tilbake på livet mitt til nå så har jeg også en stemme i meg som sier at alt kommer til å gå bra. Om ikke alt nødvendigvis går sånn eller så fort som jeg ønsker, så vil det gå bra med meg!

Og kjære deg som leser dette; tro på at det gjelder deg og.
– og husk; gi deg selv skryt for at du prøver. For at du velger å møte utfordringer og for at du er den du er med følelser, ambisjoner og evner. Et unikt menneske med ubegrenset potensiale <3

MANDAGSOPPFORDRING

I dag vil jeg vise en av mine onlinekunder og hvordan hun har forandret seg på ett år. Det er slik at kontinuerlig arbeid, jevn jobbing over tid, gir kvalitetsresultater. Det finnes det ikke tvil om.

For denne jenta er styrketrening en naturlig del av hverdagen. Det er noe som gir henne glede og energi. Om hun har tøffe perioder og om noen uker er tyngre enn andre? Selvfølgelig. Hun har møtt motgang både en og flere ganger. Vi har jobbet oss forbi hindringer og hun har holdt det gående hele veien. Forskjellen på bildene under viser hva som kan skje når man jobber jevnlig mot et mål.

thumbnail_1-ars-forskjell-annsissel

Muskelmassen har tydelig økt, kroppsholdningen er betraktelig bedre og rumpemuskulaturen er mye mer utviklet (og håret er lengre ;P). Alle dere som har så dårlig tid med alt dere vil oppnå – hva med å ta en dag av gangen? Konsentrer deg om å få gode kvalitetsøkter på gymmet, spis bra mat og hold deg aktiv. Skap en livsstil som på sikt vil gi deg de endringene du ønsker – som du også klarer å vedlikeholde uten å sette livet på vent!

Min mandagsoppfordring til deg; Make every day count. 
Skap kvalitet over ditt arbeid mot en bedre helse og fysikk. Ikke forhast noen ting!

SUKKERFRIE KAKEMENN; STOR DEIG

img_1624

Det første jeg gjorde da jeg våknet i dag var å støvsuge leiligheten for så å kjevle ut kakemanndeigen jeg lagde i går. Haha snakk om å starte dagen på ekte husmor vis!

Det første brettet ble, tradisjon tro, litt mislykket. Jeg brukte litt for lite mel, forhastet utrrykkingen og stekte dem litt for lenge. Men, det er jo litt av sjarmen, er det ikke det da? Det andre brettet ble heldigvis mer vellykket. Smaken er uansett veldig, veldig god. Like vellykket som i fjor!

Her er oppskriften jeg bruker. Den gir ca 4 brett;
100 g ekte smør (smeltes og avkjøles litt)
4 dl skummet melk (tilsettes avkjølt smør)
130 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
2 ts hornsalt
ca 700 g mel

img_1634

Tilsett litt og litt av det tørre i det våte mens du rører. Tilsett mer mel dersom deigen blir for løs. Jeg ender alltid opp med å tilsette litt mer enn oppskriften sier. La deigen stå kjølig noen timer eller over natta. Jeg syns smaken blir desidert best om den får stå over natta. PS: Om du liker dem veldig søte bør du tilsette mer søtning enn jeg har gjort. Eventuelt sukker.

Så er det bare å kjevle ut, trykke ut og steke på 175 grader i 7-9 min ! 🙂 Liker du dem sprø kan du la dem stå litt lenger til de er litt mer gyldne. Liker du dem myke kan du ta dem ut når de akkurat er blitt litt gyldne i kantene.

Jeg måtte endevende leiligheten for å finne utstikkerne mine. I fjor hadde jeg ikke kjøpt før jeg skulle bake og endte opp med å måtte skjære dem ut med kniv for hånd. Etter mye leiting slapp jeg altså «suksessen» fra i fjor og fant noen ordentlige former! Jeg er en utålmodig sjel, så fine blir de aldri uansett. Men smaken er vel viktigst, hva? 😉

I dagens luke i x-life kalenderen får du alt treningsutstyr fra Abilica med 25% rabatt. Blant annet doorgym som gir deg muligheten til å trene på chins og pullups hjemme!

God lørdag! <3

img_1634

ÅRETS FØRSTE JULEOPPSKRIFT!

img_1607

Endelig har jeg fått litt tid til å få julen inn i stua!
Da blir jeg straks mer klar for julebakst og innpakking av gaver også. Sånne koselige førjulsting som setter stemning i kroppen. I dag har jeg satt en gigastor sukkerfri kakemanndeig som er satt på boden til i morgen. Jeg har også handlet inn til kokosmakroner også venter jeg på pakke fra x-life med mandelmel så jeg får laget marsipan.

img_1602-001 img_1603-001 img_1605-001

I tillegg til kakemanndeig har jeg også prøvd meg på hjemmelaget sjokolade. Eller- hjemmeblandet vil jeg heller si. Jeg smeltet om to plater mørk sjokolade, 2 ts cocosa, hakkede mandler og kokosflak. La røren på bakepapir i en ildfast form og satt den i frysen for å stivne. Jeg ser for meg at den kanskje blir en liten julegave oppi en liten krukke med sløyfe på.

Baking og søtsakelaging innebærer jo selvsagt smaking også, noe jeg ikke har klart å skjule her. Godt jeg har på meg forklè… ;D Må innrømme at kakemanndeigen også er innmari god, men som jeg erfarer hvert år så er det lurest å steke dem før man spiser, hvis man ikke vil ha magesmerter 😛

img_1606-001

Kontoret er også klart til jul! Så mye koseligere alt blir når julepynten kommer frem 🙂 Jeg elsker denne tiden på året og nå er planen og virkelig nyte den de siste dagene. Det tenker jeg hvert år; jeg skulle tatt meg mer tid til å nyte jula. I år skal jeg gjøre alvor av nettopp det.

Følg med på bloggen i morgen, da kommer oppskrift på de sukkerfrie kakemennene mine. Har du forresten husket å sjekke dagens kelenderluke hos x-life? 😉

Ha en fantastisk fredag!

img_1608 img_1611

SPØRSMÅL; BESATT AV BEVEGELSE?

img_2203-001

Hei folkens!
Jeg fikk et spørsmål på mail som jeg gjerne vil svare på i plenum da det er et veldig aktuelt tema og reell situasjon for mange. Her er mailen jeg mottok;

«Jeg er svært aktiv; trener opptil 5 ganger i uka og har en jobb som lærer. Likevel har jeg store problemer med å sette meg ned i løpet av en arbeidshverdag (08-16). Dette kan være alt fra møter til kurs jeg må være på. Dette fordi jeg da av en eller annen grunn føler at jeg ikke er aktiv nok og at jeg ikke forbrenner noe når jeg sitter. Jeg vet det er helt tåpelig… Jeg må derfor spørre deg, hvor mye sitter du iløpet av en arbeidshverdag? Har det noe som helst å si for kroppen og forbrenninga om jeg står eller sitter i noen perioder iløpet av en arbeidsdag? Jeg føler jeg faktisk må trene det dobbelte de dagene jeg vet jeg må sitte litt lengre i strekk»

img_2202

Først; takk for spørsmål!
Jeg skjønner veldig godt hva du mener. Det å være i bevegelse hele tiden kan bli en slags besettelse og til slutt noe man gjør fordi man føler seg dårlig/at man bruker mindre energi om man ikke gjør det – noe som er veldig negativt. Det er sant at det å være i bevegelse gjør at man bruker mer energi, men det er også uhyre viktig å tenke på at man også trenger hvile. Man kan fint være veldig aktiv så lenge  man også får tilstrekkelig hvile, og da tenker jeg ikke bare rent fysisk, men også psykisk. Om man går rundt å «stresser» hele dagen med at man må holde seg aktiv så er dette noe som påvirker kroppen vår svært negativt. Ikke bare er det slitsomt, det er også svært tappende.

img_2200-002

For min del har jeg veldig variert aktivitetsnivå. Noen dager er det mye kontorarbeid, andre dager er det mer pt-timer. Når jeg har mange timer på kontoret sørger jeg for å reise meg en gang i halvtimen. Ikke for å brenne mest mulig kalorier, men mer for å holde kroppen i gang og for å løsne opp i rygg og skuldre. Istedet for å fly rundt hele dagen sørger jeg for å gjøre den jobben jeg skal sittende og heller ha energi til å få en knall god styrkeøkt enten i forkant eller etterkant. For din del så er ikke latskap et problem da du trener veldig mye, så jeg råder deg til å slappe av innimellom takene. Fortsett å være aktiv, men ikke stress med å forbrenne mest mulig. Reis deg gjerne innimellom om det blir flere timer stillesittende, men ikke stress med det. Du brenner kalorier hele tiden, også når du sitter! Og husk; hjernen bruker også energi 😉

Håper det var ok svar!
Lurer du på noe? Send meg gjerne mail; din.pt@live.no

RASKT OG ENKELT MIDDAGSTIPS!

img_2769

Gira på en sunn, proteinrik, rask og smakfull middag i dag? Da kan du prøve det jeg spiste på mandag! Enkelt og utrolig godt. Du trenger; karbonadedeig, mais, søtpotet og oliven. Stek karbonadedeig i panna sammen med mais. Skjær søtpoteten opp i tynne fries og stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Server med oliven – om du liker det 😉 Enjoy!

img_2776

 

VIDEO; TWERKETIRSDAG !

Jeg og Helene hadde det fantastisk morsomt i helgen på twerkekurs i regi av Silje Mariela, med den vanvittig dyktige Tia Maria Sokka fra Finland. Vi storkoste oss! Jeg er støl på utrolig merkelige steder så det er tydelig at jeg har brukt noen muskler jeg vanligvis ikke bruker, haha.

Siden det er tirsdag så er det jo på sin plass med en utfordring, og hva er vel da bedre enn en juletwerk?
Finn frem din favorittsang, kast fra deg all jantelov, legg bort all skam og still deg foran kameraet med rumpa til! Rist løs og post gjerne på instagram, så får vi virkelig brukt girlpower og vist at jantelov ikke er noe vi bryr oss om. Show me what you’ve got! Jeg eier ikke talent for fem flate øre, men jeg liker å ha det gøy og jeg liker å riste på rumpa – så hvorfor ikke twerke litt etter beste evne?? ;D

Nederst ser dere videoblogg fra helgens festligheter! Om du får mulighet vil jeg virkelig anbefale twerkekurs med Tia Maria. Hun var en utrolig skjønn, karismatisk og rå dame med en vanvittig talent. Jeg ble helt betatt av henne, ikke bare kan hun shake ass, hun har virkelig et vesen som fanger rommet og lyser girlpower!

 

DRAGE OG RAFOSS PÅ NYE (RUMPE)EVENTYR!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GJETT HVEM SOM ER KLARE FOR NYE EVENTYR!

Jeg og Helene sammen er- som vi er helt enstemmige om- verdens kuleste katastrofe. I dag og i morgen skal vi delta på twerkekurs som skjønneste Silje Mariela inviterte oss med på, i Oslo. Altså… På Shapeup weekend fikk vi vel egentlig konstatert at dansing ikke er vårt skjulte talent og gave her i livet…. Men vi gir oss ikke!!  Vi kan jo shake ass, så kanskje twerking er vår greie? Haha jeg tror vi begge kommer til å ta dette med en stor dose humor, uansett utfall!

Videoblogg skal det selvsagt bli, i kjent Drage og Rafoss stil. Vi er klare for nytt sprell og for å (forhåpentligvis) lære noe nytt. Kurset holdes av fantastiske Tia Maria som du ser på videoen under. RÅ DAME, eller hva?? Om jeg kan få litt av den shvongen på hofta i løpet av helga så er jeg overlykkelig. Uansett skal det bli en herlig helg med Helene. Bedre match enn oss finner man faktisk ikke. Vi skal ha det SÅ gøy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her har jeg forøvrig nettopp grått av latter, sånn som jeg alltid gjør med Helene <3

GOD LØRDAG FOLKENS! 😀

TID FOR JULEKOS!

img_6340img_6365-kopi

Desember er her!
Da er det på tide med litt bakst og kokkelering av julegodteri, eller hva? Jeg har tatt en dypdykk i arkivet mitt og funnet ut hva jeg skal lage igjen og hva jeg skal droppe. Jeg prøver meg alltid på sukkerfrie varianter av godsaker i jula og det er ikke til å stikke under en stol at noen blir mer vellykkede enn andre.
img_6417
img_6666

I år skal jeg lage sukkerfrie kakemenn og pepperkaker, da de ble utrolig gode og saftige i fjor! I tillegg er sukkerfrie kokosmakroner, sukkerfri marsipan og julesmoothier sikre vinnere. Smoothiemaskinen må dog tørkes støv av, for den har jeg ikke brukt på en god stund. Men så godt som det er med smoothie!

Hvorfor skal man trykke i seg masse sukker og usunne greier når man kan gjøre ting litt sunnere? Så lenge det smaker godt så skjønner jeg ikke vitsen med å ikke gjøre det litt bedre for helsa og kroppen 🙂

Følg med på bloggen fremover! Målet er å poste èn-to oppskrifter i uken som dere kan prøve dere på i adventstiden 🙂

img_6567
img_1252
img_1445

Og du…? Hva er jul uten en julekalender! Jeg har kjøpt en av bygdas drillforening og spenningen er like stor hver morgen når jeg åpner en luke for å se om jeg har vunnet noe. Du trenger ikke å ha en egen kalender, du kan sjekke ut x-life sin! De har en ny luke hver dag frem til jul med nye tilbud hver dag. Følg med daglig, kanskje du får rabatt på noe du har ønsket deg lenge 😉 Dagens luke ser slik ut og tilbudet gjelder ut dagen. Klikk på bildet for å komme til luken! 🙂 GOD FREDAG!

luke2xlife

OM JEG MØTTE MEG SELV I DØRA

Om jeg møtte meg selv i døra ville jeg smilt til meg,
Et sånt spontant smil som jeg vet jeg setter så pris på. Vist meg et glimt av at det finnes hyggelige mennesker uten vonde intensjoner eller baktanker.

Om jeg møtte meg selv i døra ville jeg gitt meg en klapp på skuldra.
Minnet meg på at jeg gjør så godt jeg kan og jeg gjør en god jobb, selv om jeg til tider føler jeg stanger i veggen og ikke strekker til.

Om jeg møtte meg selv i døra ville jeg sagt at det er greit å si nei, selv om jeg føler jeg skylder alle noe og at jeg er ansvarlig for andres velvære, resultater, lykke og utfallet av dagen demmes.

img_7040

Om jeg møtte meg selv i døra ville jeg stoppet meg selv.
Minnet meg på at det er lov å være sliten, lei og utmattet og at det ikke er tegn på svakhet men på menneskelighet. Det er lov å ta en pause når man føler behov, det er greit å være alene istedet for å treffe andre, det er helt ok å trekke seg unna og det er lov å trenge litt ekstra tid.

Om jeg møtte meg selv i døra ville jeg gitt meg en klem.
Vist at jeg ikke er alene, at det er ok å ikke være alt for alle og at jeg må ta vare på meg selv fremfor alt.