DET VIKTIGSTE JEG HAR SKREVET OM KROPPSPRESS OG ANSVAR

Jeg leser få blogger men kom tilfeldigvis over et innlegg som handlet om kroppspress og hva slags ansvar vi som blogger og poster på instagram har. Dette vil jeg gjerne si min mening om.

Det irriterer meg gul og grønn at media i det hele tatt maser om dette kroppspresset og gjør det til et enda større problem enn det er.

Skal jeg fortelle deg noe? Min mening er at kroppspress er noe vi skaper SELV inni hodet vårt i det sekundet vi tillater oss selv å sammenligne oss med andre.

I innlegget jeg leste sa denne jenta at vi ikke burde poste lettkledde bilder av oss selv i noe form og at ingen hadde rett på å poste bilder av oss selv i bikini på stranda fordi vi ikke vet hvor mange unge jenter vi skader og hvor mange vi påvirker negativt.

Etter min mening er det MYE verre med de som skriver hvor mye de spiser, oppgir kalorier og makroer (spesielt på konkurransediett!) eller poster bilder av porsjoner mindre enn en barneporsjon og sier de ble mette av det.

IMG_0165

Jeg husker i syvende klasse, da ville jeg bli like tynn som de andre i klassen. Leste jeg blogger? Nei. Hadde jeg instagram? Nei. Jeg hadde et dårlig selvbilde og null tro på at kroppen min så bra nok ut. Skal jeg skylde på de tynne jentene som våget å vise seg i klasserommet? Skal jeg skylde på alle som aldri viste seg fra sin verste side for at jeg skulle føle meg bedre??

NEI.

Det vi må oppdra barna våre (og oss selv!) til, er å kunne se på andre mennesker og kunne se at de er pene uten at det betyr at vi er stygge. Vi må øve oss på å se at noen har noe ikke vi har, men vi har også noe ikke de har. Vi må øve oss på selvaksept. Det vil alltid finnes kropper rundt oss som vi syns er finere enn vår egen. Vi vil alltid møte mennesker som vi føler er bedre enn oss. Skal vi be dem bli hjemme og aldri vise seg? Skal ikke de få lov til å legge ut et bilde på instagram? …Eller skal vi jobbe med hvordan vi takler det?

IMG_0143

Om du er fjorten år og leser dette så kan jeg fortelle deg at uansett hva du opererer og fikser på, uansett hvor tynn eller fit du blir – du vil alltid møte noen som du syns er penere enn deg selv. Om du beveger deg på utsiden av huset ditt så kommer det til å skje. Det eneste som vil sette deg fri fra presset og behovet for å endre deg selv, er følelsen du har inni deg. Så hvorfor styre med å bli lik noen andre?

Min kropp er min kropp. Jeg vet at den ikke er perfekt og jeg har mye som kunne vært finere, strammere, større, mindre og anderledes. Noe går jeg inn for å endre på, andre ting velger jeg å akseptere. Jeg kan se andre nydelige jenter og tenke at de er nettopp det, og likevel sitte med en god følelse. FOR JEG ER NEMLIG BRA NOK JEG OG!

Jeg kommer ikke til å slutte og poste bilder av meg selv fordi jeg er slank eller fordi jeg har muskler eller fordi jeg kommer til å «ødelegge hodet» på en eller annen uten selvtillit. Selvsagt vil jeg fremme gode holdninger og en sunn livsstil, og det er heller ingen som helst grunn til å stikke en naken rumpe og ei kløft oppi kameraet og kalle det motivasjon, men om noen mister alt de har av selvtillit av å lese denne bloggen (så mener jeg bestemt at de virkelig ikke har lest noen ting her inne!), så er det ikke jeg som er rota til demmes problem. Beklager.

IMG_0193

Kall meg kynisk. Kall meg hard.
Jeg vet at jeg ikke er noen av delene. Jeg har nemlig vært der selv. Sett på andre jenter og vurdert fettsuging, neseoperasjon og øreoperasjon og slanket meg nesten til døde for å bli tynnest av alle. Men aldri i verden om jeg skylder på dem. Takket være det faktum at jeg har gått i meg selv og akseptert den jeg er, kan jeg følge nydelige jenter på instagram eller gå sammen med venninner som ser bedre ut enn meg, uten å føle behov for å endre noe som helst. Merk mine ord; noe      som       helst. Føler jeg meg uvel i min egen kropp så er det mitt eget problem og også bare noe jeg kan gjøre noe med, ingen andre.

«Men alle tenker ikke som deg». Nei, jeg vet det. Men hvem sitt ansvar er det? Vi har alle et ansvar for å ta vare på vårt eget hode. Fylle oss med positive ting, øve på å like oss selv, lære å elske at vi er unike. At alle andre går i skjul vil aldri hjelpe på følelsen du sitter med inni deg. Om du er fjorten eller førti, det gjelder uansett.

Vi trenger ikke oppblåsbare armringer for å overleve i dagens samfunn. Armringer som skylder på andre og gir andre ansvaret for hva vi føler og tenker om oss selv. Det vi trenger er å gi oss selv to solide klapp på skuldra, dobbel high five og et smil i speilet. Vi er nemlig bra nok alle sammen og det er vårt eget ansvar å tro på nettopp det!

Ukens tirsdagsutfordring er derfor akkurat det;
To klapp på hver skulder, dobbel high five og det største smilet du klarer – til deg selv. Si høyt ti ganger hver dag resten av uka at er unik, at du aldri kommer til å være lik noen andre og at det er mer enn bra nok!

VIDEO; SMOOTHIE – TROPICAL BUFF MIX

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mandaaaag!
Starten på en ny uke med nye muligheter og eventyr! ;D
Hvorfor ikke gi uka en kickstart med en skikkelig helsesmoothie? Denne oppskriften fant jeg på mens jeg lagde den, og utrolig nok ble en fantastisk god! Jeg kaller den «Tropical buff mix» fordi den er proteinrik og gir energi, pluss at det høres litt fancy ut 😛

Jeg brukte;
3/4 boks cottage cheese
ca 2 dl ananas juice (ikke fra konsentrat)
1 banan, halvfrossen
1 håndfull grønnkål
1/2 glass utblandet spirulina

Her får du proteiner, karbohydrater, litt fett i cc’en og masse vitaminer og antioksidanter. En GOD frokost / lunsj eller kvelds. Alt etter hva du liker 😉 Enjoy

SAMSUNG CAMERA PICTURES

HISTORIEN OM SNICKERSEN SOM SMULA NED PÅ BRYSTET

«Jeg skulle ønske jeg var så flink som den og den personen»
«Jeg skulle ønske jeg klarte det og det»
«Jeg skulle ønske jeg utrettet noe og kom noen vei i livet»
«Jeg skulle ønske jeg fikk like gode resultater som den og den»
«Jeg skulle ønske jeg ikke følte meg feit»

Å?
så hva venter du på?
Hvem venter du på?
…og hvorfor venter du?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg tok meg selv i det for noen uker siden, der jeg satt i sofaen med beina opp, håret til alle kanter med halvspiste snickers på fanget og smuler på brystet og psyket meg opp til å bevege meg. «Jeg vil være ei energisk jente som våkner med livslyst og pågangsmot til å gjøre akkurat hva hun vil uten å utsette ting, late seg og spise ting som ikke gjør kroppen noe annet enn uvel» tenkte jeg, mens jeg fanget en halvspist peanøtt som nesten datt ut av munnen. I det tanken var tenkt, sa jeg til  meg selv; Så få ræva opp av sofaen å vær ei sånn jente!

Det er ikke antall snickers i skuffen eller hvor god sofa jeg har som avgjør hvor mye jeg får gjort på fridagen min. Det er ikke genene mine eller fortiden min som avgjør hva jeg utretter og hvordan jeg føler meg i dag. Vet du hva som avgjør det? Det er hva jeg faktisk gjør. Det er hva jeg bruker resursene mine og tiden min til og hvor jeg plasserer og fordeler energien min.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fra tanken var tenkt så gjorde jeg en endring.
Jeg la vekk snickersen. Jeg krysset ut nelly.com. Jeg tok på meg treningsklær og bestemte meg for å gjøre det «den jenta» ville gjort. Da jeg kom hjem lagde jeg en god og sunn middag og avsluttet dagen med å øve på spansk, noe jeg har utsatt alt for lenge. Dagen ble forandret. Ikke fordi jeg forandret meg. Ikke fordi motivasjon banka på døra å tilbød meg en starterpack. Ikke fordi en eller annen sa noen magiske ord eller en enhjørning spytta glitter på meg. Jeg tok et valg, også tok jeg flere valg. En rekke gode enkeltvalg utgjorde forskjellen.

Ikke vent på endring.
Skap den.

DU PUSTER JO ENDA ?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når man er midt i en situasjon eller har forvirret seg inn i et trangt mindset er det vanskelig å se løsninger og «enden av tunnelen». Man blir fort veldig fokusert på problemet eller utfordringen man står ovenfor og klarer ikke se noe annet eller føle noe som helst utover det.

Jeg er et følelsesmenneske og påvirkes veldig mye av hva jeg føler og energien rundt meg. Det kan være en god ting, men også noe som kan føre til at jeg går inn i en boble hvor verden dreier rundt en enkelt følelse eller opplevelse. Om jeg blir sint så går jeg fra 0 til 100 på null komma niks. Blir jeg lei meg så blir jeg bunnløst fortvilet og ingenting imellom. Er jeg glad så smiler jeg med hver celle.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg ønsker alltid å være løsningsorientert, se det store bildet og kunne få meg selv back on track hvis jeg blir satt ut av vonde opplevelser eller tanker. Den beste løsningen for å sprekke bobla er å akseptere – og puste.

Kenneth på Trimeriet, yogainstruktøren vår, gjorde meg obs på noe som har vært banebrytende for meg. Han starter alltid timen sin med å si noe slikt som at vi skal fokusere på å puste og la alle følelser og tanker komme og gå. Kjenne på alt vi kjenner på, og bare puste.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det høres kanskje banalt ut, men for meg er det med å gi meg et avslappet forhold til alt jeg tenker og føler. Det går jo faktisk bra med meg og jeg puster, tross alt som foregår inni meg. Jeg kan føle meg overfalt av alt sammen, men jeg puster jo enda? Og der det finnes puls, finnes det en løsning.

Noen minutter utenfor boksen. Utenfor tunnelsynet. Fra et annet perspektiv. Det kan være løsningen på alt vi føler og tenker. Det er tross alt sant det ordtaket sier; enten så går det bra, eller så går det over. Du puster enda!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

VALG AV ØVELSER #1

Fredag igjen, dere! Deilig!
Apropos deilig, jeg skal fortelle dere en ting dere ikke trenger å stresse med!

Du trenger ikke å stresse med og ha ti tusen (ja, jeg overdriver) øvelser i hver økt for å få gode resultater. Det viktigste er å velge øvelser som er gode og som er fornuftige med tanke på hvilke mål du har satt deg.

img_5989

Hva mener jeg med fornuftige øvelser? Her er ting jeg tenker på som krav;
Høy muskelaktivering av ønsket muskelgruppe

†  Kompleksitet
Komplekse øvelser/baseøvelser stiller høyere nevrologiske, hormonelle, og kardiovaskulære krav til kroppen din enn enkle isolasjonsøvelser.  Om jeg skal trene lårene vil jeg heller bruke tid på knebøy enn leg extensions, for eksempel.

Full bevegelsesbane 
Stor range of motion (bevegelsesbane) er mest effektivt for styrke, muskelmasse og bindevevshelse. Unntaket er om du trener halve bevegelser for å øke styrke et spesifikt sted i et løft, for eksempel ved benkpress fra kloss.

† Jevn motstandskurve (på isolasjonsøvelser)
Øvelser som sidehev og bicepcurl har såkalte stagnasjonspunkter – de blir betraktelig tyngre i visse deler av bevegelsen. Disse punktene vil få mindre stimulans enn resten. For å unngå dette er det lurt å benytte seg av alternative øvelser som gir mer jevn motstand, for eksempel sidehev eller bicepcurl i kabel. Dette gjør det også vanskeligere/mindre fristende å jukse!

img_5987

Øvelser som en spesifikke i forhold til ditt mål
Hvilke muskler vil du utvikle, hvor vil du bli sterkere, hva er dine svake punkt? Ikke velg helt tilfeldig utifra lyst, velg fornuftig om du ønsker progresjon.

† Øvelser som bedrer kroppsholdning og holder deg skadefri
Om du velger øvelser utifra punktene over så vil du få dette. Men som en ekstra tommelfingerregel så liker jeg å tenke; øvelser som trekker skuldrene ned og bak motvirker innoverroterte skuldre og dårlig holdning. Øvelser som styrker coremuskulaturen minsker risikoen for ryggplager. Øvelser som styrker setemuskulturen og som øker stabilitet rundt knær minsker risikoen for hofte- og kneplager. Selvsagt vil de fleste av oss se bra ut, men god helse og en skadefri kropp er det viktigste i det lange løp.

IMG_6000

Så la oss se på to eksempler her. En økt med mindre fornuftige øvelser (merk mindre fornuftige! Ikke dårlige/farlige/ubrukelige osv), og en mer fornuftig økt utifra kravene over;

 ØKT 1 
Bicepcurl med manualer
Bicepcurl med z-stang
Nedtrekk i maskin
Skrå benkpress i smith
Leg extensions
Lårcurl
Kickback i kabel

ØKT 2 
Knebøy
Hip thrust
Chins
Facepulls
Pushups

IMG_5982

Her har du to forskjellige økter som gir veldig forskjellig stimuli til kroppen. I den første økta har du mye isolasjonsøvelser som setter små krav til muskelaktivering, stabilitet og bevegelighet. I den andre økta har du flere flerleddsøvelser som gir høy muskelaktivering, går over flere ledd og som setter høyere krav til stabilitet og bevegelighet. I tillegg vil du bruke langt mer energi på økt nr2. Hvilke ville du valgt?

Jeg presiserer igjen; du har ikke feilet totalt dersom du velger å ta en «bro session» med isolasjonsøvelser og kos. Det er ikke noe galt i det. Så lenge du er bevisst på valget du tar og vet hvorfor du gjør det gjør og velger konkret hvordan du bruker tiden din på trening!

I del 2 skal jeg skrive mer om dette med øvelsesvalg og hvordan man gjør det i praksis for forskjellige formål 🙂 God fredag!

SNAPS & INSTASTORY I PARADIS

Det ble mye snaps og instastory fra meg fra ferieuken min, så jeg tenkte å dele noe av det med dere. Jeg har privat snap, så noe av dette er kun delt med nære venner. Her er et litt mer personlig innblikk i ferien min 🙂

Desktop41
Obligatorisk reisebilde må til! Som niste på flyet hadde jeg laget salat og kjøpt inn engangsbokser fra meny. Genialt! Så slipper man å bære rundt på tomme matbokser resten av ferien.

Desktop42
Snorkling er noe jeg virkelig elsker. Ingenting får meg til å koble mer av! Jeg lå å kikket på masse nydelige fisker i nesten en time, noe som førte til at jeg ble nokså avkjølt. Men det er så absolutt verdt det! Jeg fant også en sukkerfri 7up med mojjito smak, uten koffein! Denne MÅ vi få til Norge.

Kollasjer2
Jeg leser så og si aldri hjemme, men på ferie leser jeg så mye jeg kan. Valget denne gangen falt på «Ren samvittighet» av Jan Mehlum. Ikke like bra som Jo Nesbø, men helt ok. Også en ny fancy brus; vaniljesmak!

Kollasjer3
Videoredigering tar mye tid, spesielt med nytt program. Et program som viste seg å være helt elendig, samt koste penger. Ørten timer bortkastet! Blærh. I midten ser dere morgenutsikten fra det ene badet vårt, og på det siste bildet har jeg og svigerinna mi nettopp hatt oss en svett og fin joggetur i nabolaget.

Kollasjer4

Som dere allerede vet så rakk jeg en kjappis på trening før flyet gikk! Sushibildet er fra den siste middagen vi hadde før avreise. Buffet og sushi? Det må være verdens beste kombo.

Jeg har blitt litt flittigere på instastory og instagram generelt, så følg meg gjerne der – pt_julie 😀 God torsdag!

ADDING LIFE TO MY DAYS

Noe av det deilige med ferie er å få tid til å tenke i fred og ro uten så mange distraherende elementer og ting man må få gjort.  Da jeg lå på solsenga på verandaen en kveld tenkte  jeg på dette ordtaket… «You can’t add days to your life, but you can add life to your days».

Istedet for å sitte med pc’en å svare på mail kl.23 den kvelden, valgte jeg derfor heller å prate med familien min. Bli bedre kjent med og dele ting med menneskene som står meg nærmest. Om svarene på mail kom litt senere, så hadde jeg likevel økt verdien på onsdagskvelden min med valget jeg tok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

For hva er det egentlig som gir livet verdi?
Er det hvor mye penger vi får inn, hvor mye vi presterer eller hvor mye vi rekker å få gjort på en dag…?

I hverdagen merker jeg at jeg går veldig mye på autopilot og har mye fokus på alt jeg skal få gjort og alt jeg skal prestere for andre og for meg selv. På slutten av en hektisk uke hender det at jeg ikke er tilfreds en gang, jeg er bare sliten. Så er det også de ukene hvor jeg er mer bevisst på å være mer tilstede. Gi komplimenter, smile til fremmede og kjente, lytte, oppmuntre noen, hjelpe noen. Gjøre små ekstra ting som ikke tar noe særlig med tid eller krefter. Det er ikke tvil om hva som gir meg mest.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg legger meg med mye bedre følelse de dagene jeg har satt av tid til ting som virkelig betyr noe, i tillegg til daglige plikter og de tingene man må gjøre.

Det kan være småting. Som å være et lys i andres hverdag ved å gi komplimenter, uventede smil, en klapp på skuldra eller et lyttende øre. Om det så bare er med å være glad, ha en positiv og oppmuntrende innstilling og møte andre med åpenhet. Ting som ikke koster oss noe, men som likevel tilfører verdi i hverdagen. Ikke bare for dem rundt oss, men også for oss selv. Det er også stor verdi i å sette av tid til ting som gjør meg glad og som får meg til å slappe av og koble ut – bare være. Ta seg tid til å lese litt, gjøre yoga i stillhet på stuegulvet, drikke en kopp te i fred og ro eller ta en telefon til en venn. Ting som ikke gir deg penger i kassa eller diplom på veggen. Ting som gjør livet litt bedre.

Jeg vil bruke mer tid og energi på ting som gir dagene mine liv og verdi.
Ikke i form av penger eller ting, men av smil, latter, medmenneskelighet, kjærlighet og omsorg. Små øyeblikk av magi. Når alt kommer til alt er det alt vi trenger.

TIRSDAGSUTFORDRING; ALTERNATIV «BRING SALLY UP» !

SAMSUNG CAMERA PICTURES

På ferien fikk jeg med mamma og svigerinna mi på Bring sally up utfordring som et avbrekk i solinga. Vi startet med knebøy, og utifra det ballet det på seg. Vi kjørte knebøy, pushups, hip thrust (da gjorde vi motsatt og hold oppe når de synger «down» for å gjøre det tyngre), mageliggende arm- og beinhev, sideplanke og dynamisk planke. Utrolig nok ble det til en nokså genial treningsøkt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Om dørstokkmila er lang i dag så har du derfor en løsning på det her. Kjør alle øvelsene vi gjorde eller bare disse tre, på stuegulvet hjemme 😉 Om du vil gjøre pushupsen lettere kan du gjøre dem til en benk eller sofaen, slik som vist på bildet over her.
Lykke til!

TRE ENKLE STEG FOR Å NÅ DET DU DRØMMER OM

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Du sitter kanskje der i bølgedalen, tom for alt av treningslyst, motivasjon og gnist. Det eneste du vet er at du ikke trives med å ha det sånn som nå. Det eneste du har lyst til å er kanskje å sitte på sofaen og spise brownies, samtidig som du føler deg uvel i kroppen din og/eller situasjonen du er i, og ønsker en endring.

…Så hvor begynner man da?

1. Først og fremst må du gjøre det klart og tydelig for deg selv hva du ikke ønsker
. Evaluer situasjonen din og still spørsmål til deg selv. F.eks; Ønsker du å føle deg uvel? Ønsker du å måtte kle deg for å skjule kroppen din, istedet for å fremheve den? Ønsker du å konstant føle at du burde gjort ditt og datt, uten å få gjort noe? Nei? Da vet du hva du har å forholde deg til.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Nå må du gjøre det helt klart hva som kreves av deg for at du skal ha det slik du ønsker. Har du gått uønsket opp i vekt så må du prøve å finne ut hva som forårsaket det slik at du kan slutte med- eller gjøre om på nettopp det. Eksempler kan være småspising, trøstespising, ukontrollert matinntak, for lite søvn, mindre/for lite aktivitet.
Om du ikke har fått de treningresultatene du ønsker må du se tilbake og evaluere egen innsats. Prøv å se det store bildet for å finne feil og årsaker til at du ikke har lykkes.

3. One day or day one – you decide.
Nå som du vet hva du egentlig vil (ikke nødvendigvis her og nå, men på lang sikt) og du vet hva du må endre på, er det kun èn ting som gjenstår. Å gjøre det. Endre det som skal til. Ikke si «til mandag» eller «etter ferien». Når du vet hva du skal gjøre bør du starte nå. Små, riktige valg vil ta deg nærmere målet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Poenget mitt er nemlig det, at om du ikke er komfortabel med slik du har det i dag, så har du ALT du trenger til å gjøre noe med det. Alle redskapene ligger klare for deg. Men om du er komfortabel og har et avslappet forhold til det, da har du ikke det som trengs for å gjøre en endring. Ser du hva jeg mener? Er du desperat nok for en endring så ser du mulighetene til å ta rette valg og rette opp i det som er skjevt, uavhengig av omstendighetene. Er du desperat nok så vil ingen unnskyldning være god nok.

Evaluèr din egen situasjon, hvordan du føler deg og hvordan du har det. Er du der du vil være? Har du det slik du ønsker? Da finner du fort ut om du er klar for en endring eller om du rett og slett har det for greit til å endre noe. Om sistnevnte stemmer for deg, husk at da har du ingen rett til å klage 😉

VIDEO; SISTE DAGER I PARADIS OG FULLKROPPSØKT PÅ 30 MIN

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

God søndag! Har helgen vært bra?
Da er jeg trygt hjemme på norsk jord og har redigert ferdig den sise videbloggen fra turen. Her kommer da vlogs fra de siste dagene i Taurodalen!

Treningsøkta på den siste videoen var utrolig god og effektiv. Jeg kjørte tre sett på hver av super/trisettene, 8-12 reps. Svetten spruta! Jeg fikk faktisk kjørt gjennom hele kroppen på de 30 minuttene før jeg måtte hive meg i dusjen å dra til flyplassen. God følelse!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det har vært en fantastisk deilig ferieuke med mange gode treningsøkter, timesvis på ryggen i sola med lesing og gode samtaler, masse god mat og mye latter. Kvalitetstid rett og slett. Jeg er så takknemlig for å ha en familie jeg kan le og kose meg sammen med og som jeg faktisk ønsker å tilbringe fritiden med! Det er dog godt å komme hjem også, til min egen seng hvor jeg kan ligge diagonalt om jeg vil, uten å falle ut. For ikke å snakke om det deilige ved en tom stue hvor jeg ikke trenger å prate med noen. Det er uten tvil deilig på ferie, men det er godt å komme hjem og 🙂

BAK EN FANCY POSITUR…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dere vet det med at alt ikke alltid er slik som det ser ut…?
Her har jeg et klart billedbevis. Bak enhver fancy positur er det kanskje hundre mislykkede forsøk. Bak en fysikk kan det være tusenvis av timer med svette og slit. Bak et stort smil er det kanskje flere kamper for å faktisk mene det. Kanskje mamma måtte kjappe seg å ta dette bildet før jeg falt sammen som ei osse etter tre sekund. Dere skjønner poenget mitt.

Bak denne posituren på bildet over her (som jeg på ingen måte klarte ved første forsøk) er det mye vondter, knall og fall! Jeg fikk gress og jord både her og der skal jeg si dere.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bak denne posituren er det masse offing, stønning og ubehageligheter. For ikke å snakke om masse tøying, svette og pining.

Poenget mitt er altså; Når du ser et bilde, husk at det alltid er en story bak. Det er alltid flere sider av saken enn bildet du ser og det kan være det du ser har kostet mer enn det ser ut til. Man kan se på og motiveres av andres bilder, men aldri sammenlign deg med dem!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

VLOG DAG 3 OG 4 | GLUTES & DELTS | FITFOOD

God onsdag!
Håper dere har det bra der hjemme! Her nytes livet til det fulle. Vi har laget to videoblogger til som jeg håper dere liker. Jeg kjører litt annen stil på treningene mine nå denne uka. Lite struktur og mest på lyst og dagsform. Rumpe og skuldre er i fokus, så det er det det blir mest av. Den høyre skuldra mi er ikke helt god, så jeg prøver å trene rundt det for å få bukt med smertene. Så langt har det fungert veldig bra og ingenting er vondt per nå. Håper det fortsetter slik når jeg kommer hjem!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg og familien min lager humor ut av absolutt alt og vi tar mye plass hele gjengen. Det kommer godt frem når vi er 100% oss selv på videoene også. Denne gangen får vi vist frem den eldste broren vår også, David, og barna hans. Håper dere liker videoene! Nye kommer fortløpende 🙂


TRENINGSØKT I MIN SÆRE BOBLE

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det finnes ikke tvil om at kroppen min trives best med sol og varme. Jeg får så utrolig mye mer energi og overskudd. Generelt fungerer alt mye bedre her. Treningslysten og motivasjonen er også på topp.

Det hjelper godt å være på et nytt gym med andre ting, annet utstyr, andre ansikter og en annen energi. Jeg hadde behov for et avbrekk fra hverdagen og fra tralten jeg går oppi hver dag.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har hatt tre søvnløse netter på rappen og jeg kjenner at det har utrolig mye å si for humør og det psykiske. Jeg har ikke veldig lang lunte fra før, men med lite søvn blir det ikke noe lunte i det hele tatt. Når jeg i tillegg får lite tid for meg selv, merkes det at hele humøret legges demper på, selv for meg som generelt er høy på livet og i godt humør. I morges tok jeg meg derfor en tur på trening helt alene og fikk to gode timer med headsettet i mitt eget selskap før de andre våknet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Misforstå meg rett. Familien min er helt herlig og de beste menneskene jeg vet om. Jeg elsker å være sammen med dem. Jeg er likevel helt avhengig av alenetid når jeg er omringet av mennesker døgnet rundt. Spesielt når jeg ikke har fått min dyrebare søvn. Nå er mest sannsynlig denne dagen reddet når jeg fikk sovet i natt og også fikk to timer alene i min egen boble. Jeg gir gjerne det beste av meg selv, meg jeg må også lades opp. Jeg er nok litt sær. Men vi har vel alle våre ting…?

Håper alle har det fint der hjemme!
Denne ukens tirsdagsutfordring er; dersom det er noe du er usikker på eller noe du misliker ved deg selv; øv på å akseptere det eller legg en plan på hvordan du kan forbedre det.

God tirsdag! 😉

VIDEO; GC DAG 1 | BARBELL WORKOUT |FIT FOOD

Jeg er trygt plassert i huset på Gran Canaria og vi nyter livet med soling, bading og trening. Dag 1 og 2 er cought on tape, og her kan du se en oppsummering med litt galskap, litt fra maten vi spiser og også feriens første økt som for min del ble en stangøkt med kun bruk av stang foruten pullups og rygghev som jeg hadde til slutt.

Håper dere liker den! Siden det tok 10 (!) timer å laste den opp så skal jeg ta forhåndsregler og laste ned video opp på natta, slik at den kommer ut til ordentlig tid. Musikken du hører når vi trener er laget av en kompis av meg, dere finner mer av hans musikk ved å søke opp Meloslave på youtube. Enjoy 😀
PS: Husk at dette er meg på privaten, ikke i jobbsammenheng!;)

Teksten midt på videoen får dere prøve å overse. Den blir ikke med på neste video!!

MIN INSTATORY-UKE!

Jeg var litt motstander av instastory den den kom (jeg misliker generelt alle app oppdateringer med en gang de kommer, haha), for jeg ser på det som litt over the top og smør på flesk. Hvor mye er det meningen at vi skal dele?? Men så ser jeg jo også det gøye med det. Vi kan dele litt andre ting enn bildene vi velger å poste. Det er tross alt ikke alle bilder som er bra nok til å legges ut på profilen. Da må jeg innrømme at instastory er kjekt å benytte seg av.

Desktop38
Desktop39Desktop40

Dette er mine første instastorybilder. Mesteparten er tatt på jobb og på kjøkkenet. Det er klart det er gøy å dele litt andre ting og, spesielt når jeg ikke har åpen snapchat (noe jeg heller aldri kommer til å få :P). Om du vil følge meg på instagram så heter jeg pt_julie !

Nå skal siste rest av baggen pakkes og de siste pt-timene kjøres gjennom før jeg styrer snuta mot varmere strøk i morgen tidlig! Gran Canaria venter. Det skal bli så deilig med litt sol på kroppen. Spesielt gøy med nytt kamera så jeg forhåpentligvis får tatt masse bra bilder og videoer.

God fredag! 😀

EN BOLLE MED LYKKE ♥

IMG_4486

Om du er søtsugen eller generelt bare glad i søtt, så er dette noe for deg!
Du trenger;

♥ Cottage cheese
♥ Mager kesam (kan sløyfes)
♥ Jordbær
♥ Peanøttsmør
♥ Kakaonibs (kan sløyfes eller byttes med hakket mørk sjokolade)
♥ Søtning, jeg brukte fibersirup

En salig god blanding av proteiner, karb og fett.
Bland alt i en bolle og NYT!

IMG_4487

TRE TING DU IKKE TRENGER Å GJØRE PÅ TRENING

Gira på å spare tid og krefter og kanskje også få bedre resultater? Fortsett å lese!

1. Gå på mølla / ellipsen i ørten minutter før du begynner å trene styrke.
Om du skal trene styrke så er dynamisk oppvarming en mye bedre og tidseffektiv løsning for deg som forbereder kroppen din på det du faktisk skal gjøre, nemlig trene styrke.

img_8126-002

2. Trene deg dausliten hver eneste økt.
Det skal sant sies at mange trener lettere enn de faktisk er i stand til, men det finnes også dem som trener seg nærmest i hjel hver økt uten ønskede resultater. Less is more og du vil tjene mye på å trene smart fremfor alt for mye. Du trenger ikke se mannen med ljåen på slutten av hver økt. Få kvalitet over det du gjør og press deg selv, så er det bra!

3. Tøye ut etter trening for å unngå stølhet.
Er du så stiv at det hindrer deg i utføre øvelser riktig eller hindrer deg i hverdagen så bør du gjøre noe for å bedre fleksibiliteten og mobiliteten din. Men om du gjør det for å unngå stølhet så er det dessverre bortkastet tid. Så er det jo dem som «føler» at det hjelper å tøye for mindre stølhet – og om det gjelder deg, keep going… Whatever floats your boat. For deg som syns det er tidkrevende og kjedelig, du kan fint droppe det.

img_8236-001

TIRSDAGSUTFORDRING; LA NAVNET DITT BESTEMME!

Gira på en artig utfordring til tirsdagsøkta?
Prøv deg på dette – la navnet ditt bestemme dagens økt! Bruk både fornavn og etternavn og gjør det til enten en strikt økt eller en sirkeløkt med få pauser. Har du mellomnavn også, legg dem til da vel! 😉

img_9049

Min økt ser slik ut; HJELPES!!! 
J – 15 crunshes
U – 30 sek arm circles (stir the pot, video finner du på youtube)
L – 2 min wall sit (sitt inntil veggen med 90 grader i knærne)
I – 30 jumping jacks
E – 1 min wall sit

A – 50 jumping jacks
N – 25 burpees
N – 25 burpees
E – 1 min wall sit

R – 15 pushups
A – 50 jumping jacks
F – 10 burpees
O – 40 jumping jacks
S – 30 burpees
S – 30 burpees

600x493xworkout-600x493-png-pagespeed-ic_-fqzvurxe3o

Om din økt skulle bli for lett kan du alltids prøve deg på min. Det er en skikkelig dreper! Jeg tok alle øvelsene etter hverandre for å gjøre det enkelt, med god pause mellom hvert navn. Fytti rakkern sier jeg bare. GOD TRENING!

img_9020

 

BOOTYMANDAG | VIDEO; HOFTEABDUKSJON M.STRIKK

img_1747

God mandag!
Har helgen vært fin?

For alle dere som ønsker å bygge en større rumpe eller kanskje forme den til det bedre, i dag har jeg en øvelse til dere! Flere har sikkert også merket seg at når man blir sterkere så kan det faktisk oppstå begrensinger på vektmotstanden på enkelte apparater. I og med at rumpa er et skikkelig kraftsenter så kan man faktisk komme dit at apparatene har for lite vekter å by på. Men det finnes løsninger! Førstevalg vil jeg si er å benytte seg av fristang på øvelser som for eksempel hip thrust. Da får du MYE mulighet til å lesse på vekter. Strikk og minibands er også en genial måte å legge til motstand på.

Her bruker jeg hofteabduksjonsmaskinen, som i utgangspunktet har for lite vekter til at jeg får noen effekt. Jeg har derfor lagt på en 10 kg manual på magasinet og tredd på meg et miniband for å få ytterligere motstand i bevegelsen. Dette funket utrolig bra!

img_1742

Two words for my bootybuilding ladies and gents; try it 😉

FRK.MØRBANKA

img_1381

I dag er jeg frøken mørbanka!
Jeg har nettopp begynt å trene markløft fast hver fredag, og det kjennes altså så godt i kroppen. Jeg blir grisestøl hver bidige gang. I tillegg var jeg med på strongman trening med norges sterkste mann i går, og fikk prøvd både steinløft, frame walk (fytti for en rå kondistrening!), enarms pushpress (han hadde en annet matcho navn på det som jeg ikke husker) og dekkvelt. Sistnevnte gikk ikke noe særlig bra, haha.  Men SÅ gøy det var!!

Om ikke jeg var noe talent så var jeg hvertfall den med lengst negler som har gått framewalk i hallen der… Så det er jo noe å være stolt av…? Haha.

Det er så gøy å prøve nye ting og jeg blir så inspirert av å merke hvor elendig jeg er i visse ting. Da blir jeg gira på å bli bedre! Problemet er jo å bestemme seg for hva man skal fokusere på. Jeg vil helst bli god i alt, men det går jo dessverre ikke.

img_1395

Den pushpressen skal jeg hvertfall trene mer på, også tenker jeg å bruke farmers walk med manualer eller kettlebells som intervalltrening. Ikke bare får jeg opp pulsen, jeg får i tillegg trent både kjerne og grepsstyrke. Flere fluer i en smekk.

På bildet over ser du forresten middagen min i går; lasagne av karbonadedeig, hakket tomat, mais og speltlomper. Ved siden hadde jeg salat og hvitløksbaguett. Perfekt lørdagsmiddag!

God søndag! :*

ET LITE TILBAKEBLIKK PÅ TRENING, SOL OG GALSKAP

Nå er det bare en uke til før jeg sitter på stranda på Gran Canaria igjen sammen med familien min. Det har blitt en årlig tradisjon og i år er intet unntak. Denne gangen blir vi enda flere som reiser ned samtidig, så jeg ser frem til å bruke tid med alle sammen og nyte sol og varme. Dere husker kanskje i fjor når jeg og broren min Joakim lagde videoblogger? I år har jeg nytt kamera slik at kvaliteten blir enda bedre, men inntil da tenkte jeg å gi dere en liten recap fra fjorårets moroheter.

Ja, vi er en veldig sær familie og vi lager humor ut av absolutt ALT!
Her kan du se litt av treningen vår, det vi spiser og ellers mye tull og tøys. En liten oppvarming før det kommer nye videoblogger om en ukes tid 😉
Håper dere vil følge oss på nye eventyr!
Abonner gjerne på youtubekanalen min, så får du med deg alt som legges ut av øvelser, vlogger, tips og triks;)

God fredag!

PRIORITERING AV TID

img_0192

Prioritering av tid…
Det som avgjør om du får ting gjort og om du oppnår det du ønsker, eller ikke.

Vil du komme i bedre form så krever det at du setter av tid til å bli nettopp det, i bedre form. Du må velge bort noe for å få noe annet. Du må gjøre noe du ikke har gjort tidligere om du ønsker et annet resultat enn du har fått til nå. Kanskje du må prioritere mer tid til matplanlegging eller matlaging. Kanskje du simpelthen må bevege deg mer på den tiden du normalt sett sitter på rumpa.

img_0193-001

Å endre prioriteringer er sjeldent moro eller behagelig, det skal jeg ikke legge skjul på. Det er da en grunn til at det er flere utrente og misfornøyde enn det er glade og spreke. Jeg sier ikke at du må sette livet ditt på vent og leve for treninga. Jeg sier at du må bestemme deg for å la treningen og sunn mat være en prioritering i livet ditt dersom du ønsker god helse og/eller å se ut på en bestemt måte.

Just a friendly reminder… 😉

ÅRETS FØRSTE TIRSDAGSUTFORDRING

img_1714
Sportsbh fra We are fit (adlink)

I går hadde jeg flere ting jeg visste jeg skulle gjort mellom trening og jobb. Ingen av de tingene fristet og begge deler visste jeg kom til å ta tid. Jeg må innrømme at begge deler også har blitt utsatt flere ganger allerede. En av dem så lenge som tre uker (!).

Det jeg gjorde i går var derfor å tenke litt nytt. Rett og slett prøve meg på et aldri så lite nyttårsforsett. Ting jeg ikke har lyst til å gjøre skal jeg prioritere å gjøre først!

Så nå er regnskapet klart til levering hos regnskapsføreren og julepynten pakket bort. Ja, det var et skikkelig tiltak og det tok tid, men hadde det forsvunnet av seg selv om jeg hadde utsatt det mer? Nope. Hadde det passet bedre en annen gang? Nope.

img_1721

Min utfordring til deg i dag er derfor å gjøre noe du har utsatt eller noe du står i fare for å utsette. Gjør det I DAG! Følelsen etterpå er så god.

Som premie til deg selv når du er ferdig kan du klikke deg inn på x-life sitt nyttårssalg med opp til 60% rabatt. Kanskje du finner noe du liker? 😉

MINE MAXLØFT PR.NÅ. – NÅ SKAL STYRKEN OPP!

wpid-20140920_113424

GODT NYTTÅR!
Første mandagen i et nytt år, er ikke det den store dager hvor vi blir nye og bedre mennesker? Haha 😀

I går kveld hadde jeg en testøkt hvor jeg fant mine maxløft pr.nå. Det var litt skuffende for å være ærlig, men jeg må jo innse at den siste måneden har vært preget av mye stress og mindre gode treningsøkter. Rett og slett litt laber innsats. I og med at styrke er ferskvare, så skjønner jeg godt at det får konsekvenser.

Uansett resultat så er det nyttig å vite hvordan jeg ligger an slik at jeg fremover kan legge opp til styrkeøkning og god fremgang. Det kan ikke nytte å jamre over hvor svak jeg eventuelt føler meg. Det eneste å gjøre med det er å gjøre noe med det! 😉

wpid-20140920_113444-2

Når jeg sier at jeg føler meg svak så er det viktig å poengtere at jeg forstår at jeg ikke er svak, men jeg er svakere enn jeg har vært før. Man har jo forventninger til seg selv også  sammenligner man seg fort med ens egne topptider. Det er helt naturlig, det. Det handler om at jeg vet hva jeg faktisk er kapabel til.

Maxløftene ser slik ut pr.i dag; 
125 kg markøft
100 kg knebøy
75 kg benkpress
47,5 kg militærpress
20 kg pr.arm, 10 reps skulderpress
30 kg + kroppsvekt i chins
150 kg, 8 reps i hip thrust

Nå blir det spennende å se hvor langt jeg kan komme med dette utgangspunktet! Jeg har hvertfall god tro på benkpress og markløft, da dette er to øvelser jeg har trent lite av det siste året. Når jeg da begynner å trene det på jevnlig basis, forventer jeg god fremgang.

GRIP DAGEN og sett en god standard for det nye året! 😉