SPØRSMÅL OM VANNSAMLING/ VANNDROPP MM.

Jeg fikk to spørsmål på mail som jeg tenkte kunne være interessant for flere å lese svaret på. Det handler om vann i kroppen og manipulering av kroppens utseende med vanninntak.


1. I fitness miljø mases det så mye om å drikke nok vann for å unngå å binde væske og hjelpe til å skylle ut toxiner hvis man har spist mye salt mat etc. Hvor mye er nok,4 liter?

Jeg anbefaler INGEN å manipulere vannmengden i kroppen og innta ekstreme mengder vann eller kutte salt for å endre kroppens utseende. Dette regulerer kroppen selv. Det er en veldig alvorlig ting å klusse med og bør kun gjøres under kontrollerte forhold. I anledning fitnesskonkurranser manipuleres formen med salt- og vanninntak for at en utøver skal se bra ut på scenen. Det har ingenting med helårsformen eller helse å gjøre. Du bør drikke ca 2 liter pr.dag eller når du er tørst, og spis normale mengder salt. Da holder kroppen dette i sjakk helt selv.

IMG_0462

2. Og hvis det kun er kalori underskudd som har noe å si for fett reduksjon og vekttap så hvorfor kutter samtlige ned på karbohydrater før konkurranse og selvfølgelig kalorier for å droppe i fett %og alle blir sende nesten like ut? 

Karbohydrater binder vann i kroppen (det betyr IKKE at det er usunt eller at det er noe galt i det!) noe som ikke er ønskelig å ha når man står på scenen. For alle oss andre er det ingen hensikt i å droppe karb for å ha mindre vann i kroppen. Går man over lenger tid med lite vann i kroppen vil kroppen sørge for å samle vann for å oppnå normal vannbalanse. Fitnessutøvere blir seende nesten like ut fordi samtlige er rippet for kroppsfett i større eller mindre grad. Noen med mer karb i dietten enn andre.
Dere må ikke glemme at de fitnessutøverne man ser på scenen ser ikke slik ut mer enn et par uker! Det er ikke en form vi bør strebe etter å ha året rundt, for den er ikke mulig å opprettholde uten ulovlige hjelpemidler. Det er stor forskjell på god form og konkurranseform. Husk det <3

TO (UVANTE) TRENINGSMÅL FOR UKA – BLI MED MEG!

God tirsdag!
Uken er i gang og det er meldt strålende vær her på sørlandet – noe jeg tenkte å utnytte meg av. Kanskje du kan bli inspirert av planen min? Her er mine mål for uken!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. Jeg har en sykkelsti som er en lang bakke på ca 1 km i nærheten av jobben min. Denne er perfekt til både bakkeløp og intervaller. I forrige uke prøvde jeg å løpe opp hele uten stopp og fikk det til på 6 minutter blank. Ett av målene for uken er derfor å løpe på nytt men litt raskere enn sist.

2. To morgenturer.
Ikke for å brenne fett eller trimme bort noe som helst, men for å utnytte finværet og trene på en annen måte enn jeg normalt sett gjør. Det er godt for kroppen med bevegelse i alle former, og siden jeg nå om dagen våkner tidligere på grunn av sol og varme kan jeg like godt utnytte morgentimene med en deilig labbetur.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er du med meg?  😉
I tillegg håper jeg på å få 3-4 solide styrkeøkter med bra fokus og godt trykk i kroppen. Å trene seks dager i uka er ikke nødvendig for å oppnå gode resultater. Å trene med overskudd er noe kroppen din (og hodet!) setter mer pris på enn du tror.

Ha en fortsatt fin tirsdag! <3

MEAT FREE MONDAY #3

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg fant noe utrolig spennende på Kiwi her om dagen. Erstatning for kylling og biff – med nesten helt likt innhold! Dette er laget av soyaprotein og har derfor så godt som helt likt makroinnhold som kjøtt. De to typene jeg fant var en kyllingerstatning og en bifferstatning. Jeg er usikker på om det finnes flere typer forløbig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Smaken…? Tja. Det smaker ikke kjøtt, men heller ikke typisk vegetarerstatning.Jeg vil si det er nokså nøytral smak som fint kan krydres og gjøres til som man selv ønsker. Jeg krydret dette «kyllingkjøttet» med natvigskrydder og hadde det sammen med asiatisk wokblanding. Det smakte helt fortreffelig og det var veldig mettende 🙂 Anbefales en test!

Jeg kommer ikke til å slutte med kjøtt noen gang, men det er likevel gøy å prøve kjøttfrie alternativer iblant. Ikke bare for å spare dyrene men også for å kunne anbefale ting til mine vegetarianer- og veganerkunder 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

TIRSDAGSINSPO – HER ER TRINE!

18492679_1186332458161082_1590434524_n

Dette er Trine, hun har vært kunde hos meg på Trimeriet. Ei skikkelig energisk og herlig dame som virkelig har fått gode resultater og blitt både i bedre form med lavere fettprosent samtidig som hun har blitt mye sterkere. Da hun kom til meg var hun veldig beskjeden med styrkepotensialet sitt og trente blant annet med strikk i chins. Det tok ikke lange tiden før hun tok nye personlige rekorder og tok syv chins på rappen – uten strikk!

Hun har en veldig inspirerende holdning til dette med livsstil, og på en av timene vi hadde var hun klar og tydelig på dette i samtalen. «Det handler om prioritering,  og om du ikke gjør det som skal til for å få en endring så vil du det ikke nok», sa hun. Hun er bestemt og målrettet, noe som vises veldig godt både på innsats og resultater.

18516317_1186332371494424_1612159164_n
18471537_1186332231494438_1584216200_n

Jeg måtte smile veldig bredt da jeg fikk melding på facebooksiden min fra Trine med et dikt! Haha, her får dere et innblikk i energien og humøret hennes, i diktet om hennes opplevelse av pt-timene 😀 Enjoy;

«Da ferden begynte med timer hos deg,
Var jeg både dvask og lei!

Etter første timen måtte jeg krype
-men det nytter ikke å syte!

Du hadde blitt anbefalt av mange venner,
PT’en som pusher selv om det brenner.

Noe så gøy som timer hos deg,
Når resultatene kommer i en fei👍

Planke, knebøy, markløft og chins,
– du er den beste PT’en som finns’

Timene dine gjør meg gjennomsvett,
Men musklene er i pluss-og i minus er fett😁

Selv om jeg var rimelig manko på kondisjon,
Fant du øvelser som gav meg motivasjon.

Chinups har økt fra null til syv,
At jeg er stolt over dette er ikke lyv!💪🏻

For hvis man vil ha en sunn og frisk kropp,
Må man tåle både burpees og froskehopp.

Å trene med deg er skikkelig gøy,
Du er virkelig en flink og snill møy😘

Så hvis DU er lei av å ligge på sofaen å dasse
– denne PT’en anbefaler jeg MASSE!!»

NÅR DU ER DRITTLEI AV Å TRENE

Har du kjent på at du er drittlei av å trene?

Sjansen for at man har bølgedaler hvor trening og sunn livsstil føles som et ork, er veldig stor. Jeg kan nesten si såpass at om du ikke har opplevd det før så vil det mest sannsynlig komme en dag. Det trenger ikke å være en lang periode, men bølgedaler vil det være. Akkurat som med alt annet.

Det som er lurt da, er å vite hva man skal gjøre for å komme over kneika. Om du har en tøff periode vil det ikke si at det trenger å bety slutten på dine gode vaner og livsstil, tvert i mot. Nøkkelen for meg og mange av kundene mine er å skape en god opplevelse på nytt. Hva mener jeg med det? La oss se på et eksempel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Du er vant med å trene mye og hardt og kommer plutselig inn i en periode hvor du må dra deg selv på trening. Du fullfører med halvveis innsats om du i det hele tatt kommer deg på trening. I tillegg begynner du å stresse fordi du merker at formen daler som en følge av mindre og dårligere trening. Du føler du burde ha trent som før men finner ingenting lyst eller driv til å endre noe.

Glem for en stund det som har vært og tenk på her og nå. Hva kan du se for deg at du har lyst til å gjøre i dag, om du ikke tar hensyn til hva du har gjort før eller hva du «burde»? Kan du gå på en saltime? Kan du sykle deg en tur? Kan du ta fire sett på yndlingøvelsen din eller prøve en ny?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det som ofte hindrer oss er tanken på hva vi burde klart og hva vi burde gjort. Egentlig er det likegyldig så lenge man ikke er i stand til å gjøre nettopp det akkurat nå. Da må man tenke nytt! Gjør trening til noe hyggelig igjen. Skap en god opplevelse på nytt. For min del har jeg kvittet meg med tanken om at jeg skulle ha løpt intervaller, med å komme meg ut i frisk luft og småjogge på fine steder. Er jeg i den formen jeg var? Nei, men jeg gjør noe. Og jeg gjør noe bra! Når jeg kommer over kneika kan det være jeg får lyst til å stå på igjen som jeg gjorde før, men inntil da velger jeg å skape gode treningsopplevelser. En dag av gangen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

FROKOST | LUNSJTIPS MED SMAK AV SOMMER

I dag har jeg et frokosttips og et lunsjtips til dere!  Begge deler er proteinrike og mettende, og også med sunt fett – med frisk smak av sommer 🙂

Chiapudding
Du trenger: 2-4 ss chiafrø, 50-100 g kokosmelk, 150 g mager kesam og ønsket mengde søtning. Bland alt og sett i en skål eller et glass, gjerne over natta. Jo lengre det står, jo mer «pudding» blir det. Utrolig deilig fromasj-aktig konsistens. Du får også mer smak ut av chiafrøene og kokosen jo lengre den står. Topp gjerne med bær når du skal spise den.

IMG_3127-001

Lakselunsj
Du trenger; 1 laksefilet, ruccola, kokte eller rå brokkolitopper. Ta gjerne også med litt solsikkekjerner eller cashewnøtter. Bland sammen og nyt!

TIPS: Ha en bolle med grønnsaker stående i kjøleskapet, så kan du enkelt dandere en salat til en hver tid 😉
IMG_1997

FERDIG TRENT PÅ 20 MIN!

Har du ikke fått trent enda i dag? Da foreslår jeg at du setter av 20 min og utfører denne kjappe økta som du kan designe som du vil. Velg en øvelse fra gruppe A, B, C og D, sett på timeren på 20 min og sett i gang. Husk å varme opp før du starter.

img_9020

GRUPPE A = Lår og rumpe
Knebøy
Bulgarsk utfall
Gående utfall
Utfall bakover

GRUPPE B = Overkropp drag
Omvendt roing
Facepulls
Fremoverbøyd roing

GRUPPE C = Overkropp press
Pushups
Skulderpress
Pushpress

GRUPPE D = Puls
Mountain climber
Spensthopp
Box jumps
Tauslag
Burpees

img_9049

Du velger altså en øvelse fra hver av disse gruppene. Bestem deg for antall reps du vil ha og tilpass vektene så du har alt du trenger klart. Sett på timeren på 20 min og start på øvelsen fra gruppe A, deretter B, C også D. Når ett sett på hver er utført begynner du på A igjen helt til 20 min er gått. Ta så lange pauser du trenger underveis, men husk å presse deg selv! 😉

GREVINNEHENG, BH-FETT, RYGGVALK, KARBORING, HÅNDTAK OG MUFFINTOP

Armpit-Fat

Ok folkens – dette må vi snakke om. Og vi må snakke om det NÅ.

Gjør du spesifikke øvelser fordi du tror det brenner fett rundt den muskelen du bruker? Spiser du akkurat som du har gjort alltid? Tar du femti repetisjoner og ingen vekter i tro om at du får lange, slanke muskler? Beklager, men da må jeg skuffe deg. Så enkelt er det rett og slett ikke og det finnes metoder som er hundre ganger mer effektive.

fat-thigjh

Først og fremst: ØVELSER I SEG SELV KAN IKKE BRENNE FETT.
Det er ikke fysisk mulig å punktforbrenne fett. Om du noen gang har følt at noe du har gjort har gitt deg mindre lår eller tynnere armer så er det fordi kroppen din har droppet fett der, akkurat som at den kunne «valgt» å droppet en helt annet sted på kroppen. Hva du trener påvirker ikke kroppen din sin mening om hvor fettet slipper først.
Du kan ta hundre sett med flyes for å brenne armhulefett, men det kan like godt være fett på leggene dine som dropper som resultat av energiunderskuddet du skaper ved et fornuftig matinntak og tilstrekkelig med aktivitet!

maxresdefault (1)

DET FINNES INGEN QUICKFIX
Om du svetter i ti minutter foran en yotubevideo og sitter på rumpa resten av dagen så har du mest sannsynlig ikke gjort nok til at du vil merke noe som helst forskjell på lovehandles og muffintop eller hva enn du vil ha bort. Du må skape et kaloriunderskudd ved hjelp av et godt kosthold med et modifisert underskudd av kalorier og tilstrekkelig bevegelse gjennom dagen. 10 min er ikke nok for å utrette noe særlig, det krever en helhetlig innsats. (Ti minutter er dog mye bedre enn null minutter…)

maxresdefault

«LANGE, SLANKE MUSKLER» OG FETT SOM BLIR STRAMT?
Du kan ikke manipulere lengden på muskelen din, den er som den er rent genetisk. Du kan manipulere volumet av den, men ikke lengden. Hvor slank du ser ut avhenger ikke av muskelmassen, men av fettet du har rundt musklene. Fett brennes mest effektivt med et sunt kosthold hvor du er i kaloriunderskudd kombinert med tung styrketrening og nok bevegelse generelt gjennom dagen. Ved å trene tung styrke bevarer du muskelmassen, noe som vil bidra til at du blir strammere når fettprosenten reduseres. Om du mister muskelmasse (noe du vil gjøre dersom du trener alt for lett over lengre tid) så vil du ikke bli strammere, bare mindre, når fettet reduseres.

images

Dette ble kanskje litt heftig stoff på en fredag, men jeg håper dere skjønner hva jeg mener!

Drit i flyes for å stramme opp puppefettet (eller hva det nå kalles)! Gi bånn gnu på trening med øvelser som utfordrer flere muskler av gangen, som får opp pulsen og virkelig setter kroppen på prøve. Løft tungt og spis bra, beveg deg! Ikke sløs tid på femti reps med flyes og arm-veiving opp og ned i hue’ og rævva for å brenne bort fett. Livet er for kort til å gjøre ting som ikke gir deg verken det ene eller det andre 😉

GOD FREDAG! 😉

SLUKKER SØTSUGET – BOUNTY PROTEINIS!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Husker du tipset mot søtsug jeg la ut for en stund siden?
Her kommer et nytt et – med samme oppskrift!

 – 1 boks kokosmelk (både det stive og det flytende)
 – 40 g sjokoladeproteinpulver
Full fart i blenderen !

Forskjellen er at jeg har laget is isformene fra Ikea som er i en beholder med seks stk. Jeg heller smoothien oppi formene og setter dem i frysen. Etter en times tid har jeg perfekt bounty- proteinis! De kan fint serveres til gjester også. Om ønsker mer søtsmak kan du tilsette en banan før du setter i gang blenderen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Utrooolig godt og det slukker søtsuget samtidig som det gir deg god næring 😉

EN VIKTIG UTFORDRING TIL DEG

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når du sitter klistra i sofaen og psyker deg opp til en ørliten gåtur som du føler du MÅ utføre for å få inn en liten smule trening i løpet av dagen… Hva om du snur tanken- Du tar deg en gåtur fordi du kan?

Når du har hodet helt andre steder enn på øvelsen du skal gjøre på trening og bare ønsker du kunne sitte foran tv’en med en sjokoladeplate… Hva om du snur tanken – Hva om du ble fratatt evnen til å bevege deg? Er det ikke verdt å trene og glede seg over det fordi du kan...?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er du klar over hvor stor gave det er at du kan bevege deg? Stå opp fra senga uten hjelp? Gå dit du vil? Løpe deg en tur? Løfte ting? Bevege deg uhemmet?

Jeg gir deg derfor en utfordring for resten av denne uken;
Beveg deg fordi du har mulighet. Tren fordi du faktisk kan. Ikke fordi du ! Mange ville gjort alt for å være i dine sko. Prøv å snu litt på tankegangen din og se mulighetene dine. Se deg selv fra et større perspektiv.

<3

TRAPPESETT – NÅR DU HAR LITE TID MEN IKKE VIL DROPPE STYRKETRENINGEN!

IMG_0447

Her en morgen før jobb fikk jeg virkelig ånden over meg. Jeg hadde god tid men ønsket å rekke en gåtur i sola før dagens første pt-time, i tillegg til at jeg skulle trene overkropp. Løsningen ble derfor trappesett!

Du sparer godt med tid i tillegg til at du virkelig får kjørt deg ut og brukt musklene. Det det går ut på er å starte med en vekt du klarer 12-15 ganger og utføre det. Så venter du 15-20 sekund før du øker vekten til en du klarer 8-10 reps med og utfører det. Etter nye 15-20 sek pause øker du vekten ytterligere og tar så mange du klarer. Her er to eksempler fra min økt, slik at du ser hva jeg mener;

IMG_0436

Skulderpress med manualer
15 kg – 12 reps
17,5 kg – 9 reps
20 kg – 6 reps

Sidehev med manualer
5 kg – 15 reps
6 kg – 12 reps
7,5 kg – 10 reps

Jeg gjorde det samme med facepulls, chins og tricepsextension. Økta var utført på ca 40 min alt i alt. Da hadde jeg også med lette oppvarmingssett. Det sier jeg meg godt fornøyd med! Denne metoden blir motsatt av droppsett og er en genial måte å få trent bra på kort tid. Prøv da vel 😉 GOD FREDAG ! <3

LOMPEFEST – LUNSJTIPS I FARTA!

Jeg har skikkelig speltlompedilla om dagen. Det kan virkelig brukes til alt!
Superenkel lunsj på null komma niks – speltlompe med det du liker best.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her er noen forslag; Ost og skinke, makrell i tomat, egg eller omelett, strandaskinke og philadelphiaost, røyklaks, kanel og sukrin gold, peanøttsmør og banan eller ost, skinke, grønnsaker og avocado.

I dag slo jeg til med en skikkelig blanding. Ost, skinke, avocado, grønnsaker og egg. Så enkelt, godt og mettende! Finn frem lompene og legg på det du har lyst på så har du en super lunsj på en, to, tre 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

TRE TING SOM IKKE ER FARLIG

Håper alle har hatt en fin 1 mai! 🙂

Jeg blir helt desorientert med en gang jeg har fri på en mandag. Alt går helt i stå for meg. Tirsdag er det jo da altså, selv om det i mitt hodet er første dagen i en ny uke. Vel, uansett – nå skal jeg fortelle dere om tre ting som ikke farlig. Det er godt på en tirsdag, eller hva? 😉

IMG_2542

PASTA.
Noen er rett og slett redde for pasta. Antakelig fordi det inneholder mye karbohydrater, derav mel, som igjen inneholder gluten. I utgangspunktet tre ting som mange tror kommer direkte fra undergrunnen og vil legge seg på bilringen bare man ser litt for hardt på gryta. Sannheten er dog noe annet. Pasta har så og si nøyaktig samme kalori- og karbohydratinnhold som ris pr.100 gram. Du blir altså ikke noe tykkere av pasta enn ris (selv om ris er kjent som fitnessmat i selskap med tørr kylling uten krydder!). Gluten er heller ikke noe som automatisk legger seg på sideflesket. Gluten bør unngås av de som er allergiske eller intolerante – ikke alle som vil ned i vekt generelt. Du kan spise pasta hver dag og gå ned i vekt, så lenge totalinntaket ditt av kalorier er riktig og så lenge du beveger deg nok i forhold til inntaket ditt.

IMG_6023

NØTTER.
De som ikke er redde for pasta er ofte redde for fett, og da spesielt nøtter (jeg dømmer ingen, dette er bare en generell observasjon). Nøtter er meget energitette – det er mye kalorier i lite volum. Det i seg selv gjør det ikke til en usunn matvare. Det gjør det til en energitett matvare. Det er to forskjellige ting. Å spise nøtter er ikke farlig om du skal ned i vekt, men det er lurt å vite hvor mye du får i deg totalt slik at det ikke ødelegger kaloriunderskuddet ditt. Fett er sunt for oss og nøtter inneholder mye bra næring som slettes ikke er farlig. Vi må bare lære oss å spise riktig mengde.

IMG_6417

SALT.
Omtrent hver gang noen nevner for meg at de elsker bacon eller chips så unnskylder de seg og sier noe sånt som at «men det er jo ikke bra med alt det saltet». Salt er ikke farlig – i riktig mengde. Å kutte salt er ikke bra i det hele tatt. Vi trenger salt for å beholde en sunn elektrolyttbalanse i kroppen. Spesielt vi som trener og svetter! Spis salt mat kjære deg, bare ikke i enorme mengder til alle måltider. Bruk salt med måte og kos deg med bacon om du har lyst på det. Alt med måte! Vannet som samles under huden ved forhøynet saltinntak vil forresten ikke forbli der for alltid, og det er heller ikke det samme som fett.

IMG_5881

Med andre ord – fear no more.
MÅTEHOLD er et ord jeg ikke får nevnt ofte nok. Det er så utrolig viktig, uansett hva du putter i munnen eller hva du driver med. For mye og for lite skjemmer alt.