UNNGÅ DÅRLIG SAMVITTIGHET NÅR DU «SKEIER UT»

Mange tenker slik at når de først skal «skeie ut» (det vil si; spise noe de ikke har med i sitt daglige sunne kosthold) så skal de gå ALL IN og trykke i seg så mye som over hodet mulig.

Dette resulterer ofte i magesmerter, ubehag og dårlig samvittighet. I tillegg er det også fort gjort å planlegge straff av seg selv i form av sulting i etterkant eller overdreven trening for å brenne bort «synden».

DET FINNES BEDRE LØSNINGER!

IMG_1118

Hva med å…

– Planlegge utskeielsen og ca hvor mye du skal ha
Om du eier valget du tar er det mye lettere å nyte det OG holde seg innenfor rimelighetens grenser.

Gjør valgene litt mindre kaloririke ved å velge lightbrus til godteriet, light øl til burgeren, superchips fremfor vanlig til filmkosen, lett majones til rekene og vinen. Ting som teller i det store og hele og kan gi et nokså anderledes totaltall på kalorier.

IMG_2433

 – Huske på at du vil få flere sjanser
Det er ikke bare her og nå du får sjansen til å spise eller drikke noe godt. Sjansen vil by seg igjen, så det er ingen grunn til å hive innpå som om det var din siste levedag.

– Legg inn en skikkelig treningsøkt før utskeielsesmåltidet!
Da er det lettere å spise seg normalt mett istedet for stappa, samtidig som du faktisk trenger påfyll etter en hard økt.

– Kjøp inn KUN det du skal ha
Da begrenser du deg selv og slipper hele problemet med overdrivelse.

IMG_8920-001

Og sist men ikke minst – prøv å tenke på at DU har tatt et valg om å spise noe. NYT det når du først har tatt valget! Hvorfor angre på noe du allerede har gjort? Da kan du heller ta et anderledes valg neste gang 😉

GJØR DET _DU_ TRIVES MED!

Burde jeg spise lavkarbo?
Burde jeg trene fem dager i uka?
Trene helkroppsøkter eller splitt?
Burde jeg drikke alger?
…Kutte sukker?
…Trene crossfit?
…Gå morgentur?
…Droppe brød?

Kjære venn 🙂
DU er din egen sjef. DU vet hva du trives med og hva som gir deg glede. Du vet hva du kan gjøre med 100% innsats og samtidig ha glede av. Hva andre anbefaler er ikke nødvendigvis det beste for deg. Finn ut selv hva som gir deg resultater OG trenings- og matglede!

IMG_5663

Jeg setter opp kostplaner med kundens ønske til matvarer slik at kunden spiser mat hun/han trives med, selvsagt i kombinasjon med at jeg kan stå inne for det. Kanskje pasta carbonara er litt mindre næringsnyttig enn laks, søtpotet og grønnsaker, men hva gjør det i det store og hele om personen spiser variert og bra? Får i seg nok proteiner, fett, karb, vitaminer og mineraler til å ha god helse og prestere bra i hverdagen?

I treningsprogrammene jeg setter opp anbefaler jeg et oppsett som står i stil med min kunnskap og erfaring samtidig som jeg tilrettelegger hvis kunden har spesifikke øvelser de syns er grusomme eller som fører til ubehageligheter i form av vondter, angsfremkallende situasjoner med mer. Det handler om enkeltpersonen og det vil aldri være kun èn ting som passer for absolutt alle.

IMG_5624

Du skal ikke kutte ut noe om det gjør deg glad og tilfreds. Du bør heller ikke pine deg gjennom en treningsregime som tar fra deg treningsgleden. LIVET ER FOR KORT TIL Å MISTRIVES! Livet er også for kort til å lide av selvforakt og mistrivsel i egen kropp. Det går an å finne metoder for å oppnå trivsel og glede på alle plan 🙂 Husk det! GOD HELG!

–ALT– ER NYANSERT I TRENINGSVERDEN!

Er det èn ting jeg har lært etter snart seks år som PT, så er det det faktum er at det ikke finnes EN fasit. Alle mennesker er forskjellige. Vi har forskjellig kropp, forskjellig utgangspunkt, forskjellig tankesett, preferanser, gener, lyster, mål, evner og you name it. Det sier seg selv at det ikke fines ETT treningsprogram og EN kostplan som passer for absolutt alle.

Likevel finnes det de som fortsatt vil prakke på oss «fakta» og unyansert info…

usunt

«YOGHURT ER USUNT!»
For en overvektig person ville jeg heller anbefalt mager kesam eller cottage cheese, men for en aktiv ungdom som syns det er innmari godt, er det absolutt ikke noe problem å spise. Finnes det sunnere alternativer? Ja. Det betyr ikke at en matvare er direkte usunn. Å si at yoghurt er usunt, punktum, blir derfor feil.

«DU MÅ LØPE FOR Å BLI SLANK»
Elsker du å løpe og vil ned litt i vekt så er det en god ide å bruke løping som et hjelpemiddel på veien. Om du hater å løpe så kan du faktisk gå ned i vekt med riktig mat og styrketrening også. At du MÅ løpe for å bli slank er derfor løgn.

sunn2

«KNEBØY ER FARLIG!»
Alt av bevegelse kan være skadelig for oss om det gjøres ukontrollert og uten tanke på rett teknikk og vektbelastning. Gjør det vondt å ta knebøy av en eller flere grunner så ville jeg heller funnet alternativer, men så lenge du er frisk og har teknikken i orden er det ingenting farlig med knebøy.

«KUNSTIG SØTNING GIR DEG KREFT»
Kunstig søtning bidrar som regel til at produktet du spiser har mindre kalorier. Det er derfor greit å bruke det om du har en begrenset kalorimengde du skal ha i deg pr.dag. Med et normalt og variert kosthold får vi ikke gi oss haugevis av kunstig søtning. Om noen da gir deg et drepende blikk når du sitter med en 0,5 l pepsi max og starter med skremselspropagandaen om kreft, så kan du si det samme når de sitter med brødskiva si med ost. Det har seg nemlig slik at ekstremt mange matvarer er kreftfremkallende i store mengder, deriblant ost. Måtehold er tingen og litt kunstig søtning er ikke farlig! Spis både pepsi max og ost med god samvittighet!

matvare

Hører du eller leser du en påstand som får deg til å undre eller bli redd – stopp opp og tenk. Som regel er det krisemaksimert og/eller skrevet for å sverte en eller annen matvare/ekspert/leverandør for ren business. Det hender også at enkelte «eksperter» vil gi deg syke «aha opplevelser» for å skaffe seg følgere og vekke oppsikt. Trist, men sant.

Det som skrives om i media eller fortelles av andre er ikke nødvendigvis det som er best / sant for DEG!

Send meg gjerne en mail om du hører noe som får deg til å undre eller noe som skremmer deg! Jeg brenner for å få fakta frem i lyset og for å få folk til å slappe mer av, så jeg bidrar gjerne med mine tanker 🙂

«HVORFOR GIDDER JEG DETTE?»

Jeg har spurt meg selv det spørsmålet noen ganger når jeg har trødd inn på gymmet. Hvorfor i alle dager er jeg her og hvorfor gidder jeg dette? 

Livet byr på mange faser, og blant dem kommer det perioder med lite treningslyst, lite motivasjon eller rett og slett tiltaksløshet. I perioder er jeg supermotivert, mens andre ganger har jeg ikke lyst til å gjøre en eneste ting mer enn jeg absolutt må.

IMG_5439

Skal man lytte til stemmen som sitter på skuldra og sier at det du gjør av fysisk aktivitet er bortkastet tid, eller skal man trosse den?

For min del så handler det om å endre tankesettet.
Jeg må ikke slå rekorder i hver økt. Jeg må ikke nødvendigvis presse livskitten ut av meg selv hver gang eller svette ut alle klærne. På «dårlige dager» går det an å senke forventningene til seg selv og gjøre økta mer gjennomførbar, rent mentalt.

IMG_5425

Om du egentlig vil alt mulig annet enn å trene, ja vel. Så kan du hvertfall gjøre noe. Ta to sett med knebøy, to med roing og to med skulderpress for eksempel, så har du hvertfall gjort noe. Jeg pleier å gjennomføre den planlagte økta selv om jeg ikke har lyst, men jeg kutter på antall sett og bruker lettere vekter. Da blir økta med ett veldig mye lettere å utføre når motivasjonen er på bunn.

Er du demotivert? Senk forventningene til deg selv og se mer på helseaspektet ved å bruke kroppen! Dette ordner seg 🙂

BRUD MED NYE REKORDER!

Da småbarnsmoren Linn Elisabeth startet hos meg med pt-timer, program og kostplan i starten av mars, hadde hun et kne hun helst ikke måtte bøye for mye på grunn av en betennelse. Hun var likevel kjempe klar for å få resultater. Da spesielt fordi hun hadde et bryllup foran seg og ikke et hvilket som helst bryllup.  – Sitt eget!

Tidligere hadde hun drevet med crossfit men var klar for å prøve noe nytt. Hun har en hektisk hverdag som drifter av et ridesenter i tillegg til en liten gutt som holder henne sysselsatt. Med andre ord – denne dama lar seg ikke hindre av omstendighetene!

20979596_10214299019848014_1301541822_n

Alltid blid og fornøyd og med stort pågangsmot stilte hun opp på hver time. Fulgte planen sin og trente i tillegg på egenhånd. En super innsats som jeg virkelig legger merke til og beundrer. Slikt blir det resultater av! Jeg tror man kommer langt med en positiv innstilling 🙂 Etterhvert som kneet ble bedre begynte vi å innføre knebøy og andre beinøvelser. Hun satte seg mål om å nå 100 kg i markløft og 57,5 kg i knebøy før bryllupet 19 august. Begge deler er mer enn hun har løftet tidligere, også før kneskaden.

Centimeterne minsket og minsket mens styrken økte og økte for hver uke. En perfekt fremgang! Denne uken testet vi knebøy og markløft igjen og resultatet ble MEGET bra.

theodore-roosevelt-quote

Hun startet med stanga (20 kg) i knebøy og vi brukte tid på å få dybden ned  på under 90 grader. Deretter økte hun uke på uke. Da vi testet på mandag endte hun opp på 65 kg! I markløft hadde hun tidligere hatt reps med 70 g på crossfittreningen. Vi testet på torsdag og hun ente opp med 105 kg. Med andre ord gikk testene over all forventning og vi var begge strålende fornøyd 😀

Linn Elisabeth måtte altså sy inn brudekjolen og fikk i tillegg to nye personlige rekorder. I dag giftet hun seg! La deg inspirere av denne flotte og flittige dama, det gjør hvertfall jeg! 😀

HVERDAGEN KALLER !

Hverdagen kaller!
August betyr automatisk mere jobb og en mer hektisk hverdag. Feriemodus må sakte men sikkert gjøres om til jobbmodus. Nå er det på tide å være på hugget igjen! Det føles ut som en nokså brå overgang når jeg i sommer har hatt to til tre fulle arbeidsdager i uken og fri utover det. Men heldigvis elsker jeg både jobben min og rutinene mine. Det føles godt å ha noe som forventes av en, selv om ferie er digg det også. Alt til sin tid!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jiu jitsu treningen er i gang igjen også, hver tirsdag og torsdag. Den første treninga etter ferien var jaggu tung! Jeg må innrømme at kondisen er ikke akkurat den som har fått blomstret mest i sommer. Forhåpentligvis er jeg raskt back on track 😀 Det går vel nokså automatisk når det blir mindre slaraffenliv, sene kvelder og late sommerdager.

Treningsrutinene begynner sakte men sikkert også å ta seg opp. Høsten er fin på sin måte. Da forventes liksom alt å falle litt på plass og inn i hverdagen. Jeg tror jeg skal sette meg noen mål for høsten, så har jeg noe konkret å jobbe mot! Hva med deg?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

God torsdag! 🙂

SPØRSMÅL: REDUSERES LIVET NÅR MAN SPISER RØDT KJØTT, MELK OG EGG?

IMG_3388

Jeg fikk et interessant spørsmål på instagram her om dagen som jeg ba om å få dele på bloggen. I dagens samfunn hvor det meste innen helse og trening dras til ytterpunkter syns jeg er det er uhyre viktig å få frem at måtehold er og blir det viktigste.

Her er spørsmålet jeg fikk;
«Her om dagen, av ren nysgjerrighet, så jeg på en dokumentar på netflix som het «what the health». Der snakket de hovedsakelig om at mat øker risikoen for diabetes, hjerte og karsykdommer, slag, osv. Og da spesielt rødt kjøtt, farseprodukter, egg og melkeprodukter. Og mettet fett. Så, jeg fikk litt fnatt, og gikk vel over til vegetarkost samme kvelden. 🙄 Men problemet er at det er veldig ensformig. Og jeg får ganske vondt i magen av alle disse belgfruktene… Er det tilfelle at dette stemmer? Reduserer man livet med mange år ved å spise dette?»

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dette svarte jeg:
Hei! Ikke fortvil! Det som er farlig er å overdrive. Dette gjelder absolutt alt. Spiser du biff til alle måltider hver dag så er det ikke sunt. Spiser du 10 kg brokkoli hver dag så er ikke det bra heller. Litt av alt, samt bevegelse i hverdagen er helsefremkallende. Tenk på alle de menneskene som årlig overlever på helt vanlig kost! 😉 Både rødt kjøtt, egg og melkeprodukter inneholder næring vi så absolutt har godt av – i riktig mengde. Husk at alle dokumentarer er laget av noen som vil fremme eller sverte noe. I dette tilfellet er mesteparten av de som er med på produksjonen, veganere… Spør du en ekstrem kjøttentusiast vil de mest sannsynlig kunne lage en dokumentar om hvor skadelig frukt og grønt er for oss, uten problemer. Med andre ord, «eksperter» kan finne bevis for omtrent akkurat hva de vil, uansett hva de mener.
ALT med måte – alltid☺ spis normal mat og ikke bekymre deg! Og en ting til; ikke tro på alt du leser eller hører,spesielt ikke om det er noe ekstremt. Det finnes flere sider av en sak så det er lurt å studere nærmere før man endrer noe drastisk 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det som helt sikkert er usunt for oss er å sove for lite, være for lite i bevegelse samt å spise alt for lite eller alt for mye. Utover det vil jeg si at måtehold når det kommer til matvalg, er det mest fornuftige og livsforlengende for oss alle sammen!

FÅ HUE’ OPP AV SANDA! (HEFTIG SØNDAGSKOST?)

IMG_3885

Skal jeg fortelle deg i hvilke posisjon du…
1. Ikke kommer noen vei?
2. Ikke får gjort noe endringer?
3. Ikke ser løsninger?
4. Ikke ser ditt eget potensiale?
5. Kun ser deg selv og din egen dritt?

Det er når du står med hodet i sanda og…
1. Syns synd på deg selv
2. Depper over alt du ikke får til
3. Depper over alt du skulle og burde gjort
4. Angrer på alt som har skjedd før
5. Ser ned på deg selv fordi du er der du er

Desktop23

Du får rett og slett ikke gjort noen ting om du snakker nedlatende til deg selv, sutrer over alt du ikke får til og konstant forteller deg selv hvor dårlig/ dum/ lat/ demotivert/ viljesvak du er. Den eneste løsningen for deg som ønsker en endring er å gjøre en endring! Start med ett rett valg! Du trenger ikke forandre verden på en dag. Start med en bra frokost eller den gåturen du planla i går. Start med å gjøre noe, så tar du det derfra. Få hue’ opp av dritten og styr blikket opp og frem! 

Selvmedlidenhet, sutring, klaging og depping er ikke oppskriften på noe annet enn sure miner og destruktivitet. Ta tak i ditt eget nakkeskinn! Og skal du si noe om eller til deg selv, sørg for at det er noe du vil skal være sant og noe som er positivt.

Du er en vinner, du må bare få øynene opp for hva du kan få til og dermed ta de rette valgene 😉

DETTE BETYR «ET SUNT KOSTHOLD» FOR MEG

Det betyr ikke at jeg gruer meg til lunsjen som er klam, ukrydret og dvask.
Det betyr ikke at jeg craver alt mulig annet enn det jeg bestemmer meg for å spise.
Det betyr ikke at jeg går sulten gjennom dagen.
Det betyr ikke at jeg har fullstendig utelukket mindre sunne matvarer,
og det betyr heller ikke at jeg nekter meg alt som er «kunstig», tilsatt sukker, alt som inneholder fett, karbohydrater, kunstig søtning, salt eller e-stoffer.

IMG_1598

DETTE betyr et sunt kosthold for meg:

❤ At jeg spiser meg mett på næringsrik mat som smaker godt.
❤ At jeg blir tilfreds med det jeg spiser og unngår å gå sulten.
❤ At næringen jeg får i meg bidrar til hormonell balanse, stabilt humør og god søvn.
❤ At maten jeg spiser fremmer restitusjon og prestasjon.
❤ At jeg kan ta sunne og fornuftige- men også mindre sunne matvalg og samtidig være fornøyd og glad, og kunne spise sammen med andre og i sosiale settinger.

IMG_9082

Ser du? Sunt betyr ikke kun det eller det. Ingenting av det og en haug av det. Måtehold er tingen! Jeg har så troa på at måtehold er det vi alltid kommer lengst med. Tilstrekkelig med proteiner, nok fett, nok karbohydrater. Frukt og grønt, litt av hvert. Noe sunt og noe mindre sunt.

Det er nemlig godt for sjela å nyte smaker også, ikke bare å velge matvarer utifra «renhet» (FYSJ for et uttrykk!) eller næringsinnhold. Det er bra å av og til velge kun utifra smak også. Det har mye å si for matopplevelsen. Så lenge jeg passer på å få i meg næringsrik mat mesteparten av tiden, kan jeg fint nyte mindre næringsrike matvarer som sjokolade, vin og brownies i blant, uten at det på noen måte gjør meg usunn.

IMG_9620

Prøv å tenk mindre svart hvitt.
Tenk enkelt med et stort innslag av fornuftig.
Litt av alt- det blir bra, det! Og spør du meg, så behøver aldri det du spiser å smake vondt 😉

GOD FREDAG!

HVORFOR ØKER JEG IKKE I STYRKE ELLER MUSKELMASSE?

Styrketrening bidrar til blant annet redusert risiko for beinskjørhet, senker langtids blodsukkeret, senker blodtrykket og forebygger overvekt. I tillegg vil styrke i kroppen gjøre at hverdagslige fysiske utfordringer blir lettere å håndtere og du vil være mer beskyttet for skader. For ikke å snakke om den estetiske fordelen – styrketrening bidrar til en strammere og mer atletisk fremtoning.

Er du en av dem som trener styrke jevnlig, men som opplever at det ønskede resultatet uteblir? Da er du ikke alene. Det kan skyldes noe så enkelt som at du ikke øker vekten ofte nok.

1 (1)

Musklene våre tilpasser seg den belastningen de blir utsatt for. Dersom du trener med samme vekter over lengre tid vil ikke musklene ha noen grunn til å utvikle seg med tanke på styrke eller størrelse – utviklingen vil rett og slett stagnere. 

– Så man bør øke vekt en gang i blant? 

Ja, med mindre du ønsker å kun vedlikeholde styrke og muskulatur, og ikke øke. (Det er absolutt ikke noe galt i å ønske og kun vedlikeholde formen sin også!)

Hvis du ønsker å ØKE i styrke/volum bør du bestemme deg for en viss treningsmengde og antall repetisjoner, og starte med en vekt og øke vekt gradvis.

1 (2)

– For eksempel slik: Jeg bestemmer meg for å ha 4 serier med 5 til 7 repetisjoner med 50 kilo i knebøy. Når jeg klarer 7 repetisjoner med 50 kilo øker jeg vekt til 52,5 kilo neste økt. Da klarer jeg kanskje 5 repetisjoner. Da fortsetter jeg med 52,5 kg frem til jeg klarer 7 reps. Da øker jeg til 55 kg. Gradvis, rolig og jevn økning gir resultater!

– Det er viktig å ikke gå til «failure», altså slik at du ikke klarer å fullføre den siste repetisjonen, men heller holder igjen slik at du alltid har èn repetisjon i reserve.

God trening! 😉

MINDRE PUPPER AV TRENING ?

Jeg svarte på noen spørsmål angående trening og pupper for noen uker siden, for KK.no/helse. Her kan dere lese hva jeg svarte 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Trening er bra for det meste og sammen med et sunt kosthold kan det nok sies å være en av de viktigste reseptfrie medisinene som finnes. Selv om de fleste av oss nok trener for bedre helse, er det liten tvil om at mange også tenker litt på utseende. Mange opplever at puppene reduseres i størrelse når de begynner å trene.

– Å slutte å trene er sjeldent en løsning, men noen er likevel litt bekymret for de to attributtene som en gang i tiden sto rett opp ut fra brystkassa, ifølge personlig trener Julie Rafoss. Egentlig er det veldig enkelt – mister du fettmasse så vil brystene reduseres i størrelse, akkurat som at resten av kroppen blir mindre når fettmassen reduseres, sier Rafoss.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Du kan trene dem litt strammere

Men kan du gjøre dem større? Igjen – de består av fett – så for at puppene skal bli større, må fettmassen opp. Hvordan fettet fordeles på kroppen varierer så hverken vektoppgang eller vektnedgang kan garantere store eller små pupper, men den eneste måten å faktisk få større pupper er altså å gå opp i vekt. Trening kan med andre ord ikke hjelpe deg med det.

Du kan absolutt oppnå større brystmuskler, men det er fettvevet som utgjør mesteparten av volumet på et kvinnebryst med mindre man er rippet for kroppsfett.

Mitt beste tips for større bryster er derfor (kanskje litt irriterende for noen) å finne en type bh som du trives i og som fremhever det beste med deg! Et annet viktig tips er å være rak i ryggen. Skuldrene bakover og brystet frem! 😉 GOD LØRDAG <3

LØSNINGEN PÅ MANGLENDE MATLYST

IMG_7655

Det slår aldri feil…
Hver sommer blir jeg skikkelig matlei. Alt jeg har lyst på er alt mulig greier jeg aldri spiser til vanlig. Det blir kjedelig å preppe mat, steke kylling, lage speltlompepizza (som jeg normalt sett elsker!), blande cottage cheese og frukt… Ja, you name it. Brød eller knekkebrød med ost og kaviar har blitt en greie denne sommeren. Ikke logisk i det hele tatt og ikke etter «proteinregelen» min, men – det er mat og det er godt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Rugsprø med skinke, ost, egg og paprika

Det er litt deilig å være litt mindre strikt i perioder. Tillate meg å spise litt mer av det jeg helt impulsivt får lyst på nå som jeg ikke har lyst på noe særlig. Det går derfor mye i knekkebrød med diverse pålegg og koteletter med salat i forskjellige former til middag. Av og til slår jeg også til med fiskekaker med ketshup. Haha, også jeg som er så nøye til vanlig!

Det føles dog rart å spise noe man overhodet ikke har lyst på, sa da tenker jeg det er bedre med noe enn ingenting. Jeg vet også at min normale matlyst melder seg så fort høsten kommer og rutinene er på plass 🙂

Hva spiser du mye av for tiden?

«HVA VIL DE HA AV MEG?»

Skjermbilde6

Da jeg fikk instagram sommeren 2012 (!! sykt at det har gått så fort!!) postet jeg i hytt og pine uten å tenke på hva folk egentlig var interessert i. Alt fra kattene mine, fine mønstre, drinkeglass og joggesko. Jeg postet etterhvert mye formbilder i forbindelse med konkurranseoppkjøringen min (flere av dem er slettet nå) og kontoen ble mer og mer rettet inn på kun trening og lite privatliv. Jeg følte på ett eller annet plan at folk trodde jeg ikke var i form lenger dersom jeg ikke postet noe om det.

Skjermbilde4

En periode hadde jeg en greie med at jeg postet hver dag til det og det tidspunktet fordi det ble en slags hobby med en bismak av besettelse. Jeg måtte liksom ha en rutine på det. Så ble jeg drittlei og hadde plutselig ikke noe å poste. Helt tom for ideer. Slik har det gått i rykk og napp. Da følgertallet en stund gikk litt nedover,  tok jeg meg selv i å tenke; Hva vil de ha av meg!?

Den tanken er så IKKE MEG å tenke! Jeg er meg og jeg byr på det jeg byr på! Jeg gremmes av at jeg i det hele tatt kunne tenke noe slikt. Det er skummelt hvor villedet man kan bli av likes og følgere.

Skjermbilde2

Det siste året har jeg vært mer bevisst på å tenke at jeg ikke skal poste for å gjøre andre fornøyd. Jeg skal ikke la være å poste en fin quote fordi det «sikkert ikke er noen andre som liker den». Jeg skal ikke la være å poste et treningsbilde fordi jeg ikke er i bra nok form. Alt jeg poster skal være godkjent av meg, og kun meg selv.

Instakontoen har derfor blitt et helhetlig bilde av ting jeg driver med og tenker på. Privatlivet har jeg skjermet derfra i nokså stor grad fordi jeg ikke vil dele det med x-antall fremmede. Nå er jeg stolt av kontoen min og bruker den som en ekstrakanal for firmaet mitt og meg som PT og treningsentusiast.

Skjermbilde5

Jeg håper du som følger meg får noe positivt ut av det! 🙂
Om du ikke følger meg allerede og ønsker det, så heter jeg pt_julie

OM DU UNNGÅR Å VÆRE ALENE, HAR DU TENKT PÅ HVORFOR…?

Er du ukomfortabel med å være alene?
Føler du deg uvel i ditt eget selskap?
Har du noen gang tenkt på hvorfor…?

Disse spørsmålene stilte jeg i en instagrampost for tre uker siden. Fokuset mitt var å få deg til å tenke på hvorfor du ikke trives i ditt eget selskap, og om du gjør det, hvorfor du ikke prioriterer det. Er det ting du ikke ønsker å forholde deg til?

Skjermbilde

Når vi er alene har vi ro til å samle tanker. Evaluere følelser og opplevelser. Tenke løsninger og forslag til endring. Vi har alle ting som ikke går på skinner og ofte utsetter vi problemene ved å ikke forholde oss til dem. Vi bare flyter videre uten å ta tak i ting å få dem ut av verden. Det er mye enklere å ikke møte konflikter ansikt til ansikt når vi er blant venner å kjente, enn når vi er alene.

Uansett hva slags situasjon eller problem vi møter, så finnes det alltid en løsning. Enten om det er fortvilelse eller vonde følelser rundt trening og mat, konflikter med venner, mistrivsel på jobb også videre. Det er ting som krever at vi gjør aktive handlinger og konkrete valg for at det skal bli en endring. Å flyte forbi uten å ta tak vil ikke gjøre det bedre.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Om du kvier deg for å være alene nå, så anbefaler jeg å være akkurat det. 
Ta tak i det du vet plager deg, bevisst eller underbevisst. 

Finn roen i den du er. Samle tankene dine. Klarèr hodet. Kan du gjøre noe anderledes? Kan du tilgi noen eller be om tilgivelse? Kan du gi litt mer kjærlighet? Prøve noe nytt? Gi noen en hjelpende hånd? La noe eller noen gå…?

 

God onsdag og lykke til 😉