JULIES TRENINGSGLEDER 2017 – DESEMBER BLIR EN RÅÅÅ MÅNED!

24273382_10215208035892847_376857930_n

Wooohoo!! Jeg er SÅ gira!
I morgen er det som dere vet, 1 desember. I år vil jeg gjøre litt ekstra ut av det og har derfor planlagt en treningsglede-kalender til dere! Hver dag vil det komme en treningsglede her på bloggen. Alt i ifra treningsutfordringer (som passer for alle), oppskrifter, rabatter og andre gøye ting! Jeg gleder meg SÅ til å gi dere litt aktiv juleglede i desember! <3

Desktop3

Fra jeg starter julekalenderen min i morgen 1 des, kommer jeg til å ha en instagramkonkurranse for alle som legger ut bilde av de forskjellige oppgavene i lukene og tagger meg (pt_julie) i posten sin. På 1 juledag trekker jeg ut tre vinnere som får et gavekort på 600 kr på mine tjenester, enten på nett eller senter. Jo flere ganger du tagger meg, jo større sjans er det for å vinne!

Så, om du ønsker en aktiv desembermåned med både trening, kos og glede – følg med på bloggen fremover! 😀

MØRKETID – SESONG FOR SOVING OG DEPPING?

Jeg har hørt flere både på jobb og trening som nevner at de bare har lyst til å sove hele dagen for tiden, noe jeg kjenner meg helt igjen i. Før jobb er det en kamp å stå opp av den varme senga og etter jobb går jeg bare å gleder meg til å gnu meg inn i puta på nytt. Skal vi holde på slik hele vinteren? For min del blir det for drøyt å akseptere nesten et helt halvår med minimal produktivitet!

Det jeg spør meg selv for å få maksimalt ut av mørketiden er derfor dette;

IMG_6461

 Hva kan jeg gjøre for å få energi og overskudd i løpet av dagen?
Legge meg tidlig, få i meg næringsrik mat, gjennomføre fysisk aktivitet og planlegge godt slik at jeg unngår å ha masse og tenke på når jeg skal legge meg. Pakke klar veska/ treningsbagen tidlig til dagen før, lage plan for mat og sørge for en rolig avslutning på dagen.

 Hva kan jeg gjøre for å få flere lyspunkt og mer glede i hverdagen?
Sette av tid til ting jeg kobler av med og koser meg med. Som for eksempel å male eller å se på sminkevideoer på youtube. Jeg får også mye mer glede av alt jeg gjør når jeg har god tid og slipper stress.

IMG_6469

 Når jeg ikke egentlig orker noen ting, når skal jeg avlyse og når skal jeg gjøre det likevel? Har jeg hatt en såpass slitsom dag at jeg ikke har noe energi igjen, er den beste terapien å enten bruke tid med noen jeg er glad i, eller å være helt alene. Kjenn etter på hva du trenger. Av og til har vi veldig godt av å hente krefter i eget selskap, og andre ganger er sosialt samvær det beste. Uansett hva du velger, ikke vær redd for å lytte til deg selv.

 Hva kan jeg spise og drikke for å gjøre kroppen mest fornøyd i mørketiden?
Vitamin D får vi lite av i vintermånedene, så det er det lurt å ta tilskudd av. Utover det er det lurt å få i seg godt med vitaminer generelt, og aktioksidanter. Frukt og grønt! Lag gjerne smoothie med begge deler, eller ha grønnsaksmos som tilbehør til middagen.

Skal vi ikke gå for en hyggelig vinter, dere? 😀 <3

PÅ DE DAGENE DU VIL HELLER VIL SLITE UT SOFAEN ENN Å TRENE…

…Gjør det enkelt!

Noen dager er det slik at kroppen gir tydelig og klar beskjed om at den trenger hvile. Da burde vi lytte til den.

Andre dager er vi rett og slett giddalause og slappe uten grunn med motivasjon på bunn. Da går det an å gjøre det beste ut av det!

24203507_10215191278233916_596311292_n

I dag hadde jeg en slik dag. På planen min sto det egentlig hip thrust, hofteabuksjon, militærpress, chins, roing og sidehev. Istedet valgte jeg å starte med hip thrust i smithmaskin (mye mindre rigging og mindre tidkrevende). Istedet for å utføre chins med elendig motivasjon bestemte jeg meg for å utsette dem til i morgen slik at jeg presterer normalt (jeg har satt meg spesifikke mål i den øvelsen, så prestasjonen er nokså viktig).

24171972_10215191277713903_661114046_n

Sittende roing supersettet jeg med militærpress i smithmaskinen fremfor fristang – rett og slett for å gjøre det enkelt og effektivt. Sidehev og hofteabduksjon tok jeg også som et supersett i kabel og avsluttet med 2 x 1 min maxreps med frog glutebridge.

24171836_10215191277873907_2048690699_n

Da jeg skulle til å gå kom broren min på gymmet, så vi gikk sammen på mølla i 20 min. Voila! Der hadde jeg fått inn en ok økt (100% bedre enn ingenting!) uten å være super hardcore og trosse alt av vilje og lyster. Jeg «møtte meg selv på halvveien» rett og slett!

Vurder det neste gang du står som en potetsekk å stirrer ut i gymmet med treningsdagboka full av optimale planer. Gjør det litt greit for deg selv, samtidig som du gjør noe som ligner på det du egentlig skulle! 😉

DERFOR ER DET Å «SJOKKE KROPPEN» IKKE IDEELT

Som en etterfølger til innlegget mitt om hvorfor jeg så og si trener det samme hele tiden – her kommer en litt dypere forklaring.

Da jeg tok PT kurset til Børge Fagerli for en stund siden lærte vi en del om det at kroppen presterer best med bevegelser den kjenner godt. Det å «sjokke» kroppen ved å bytte øvelser støtt og stadig (som har blitt nevnt som en god ting å gjøre for å få fremgang) er derfor helt unødvendig. Du vil få bedre fremgang om du gjør øvelser som kroppen kjenner til. Jo mer vant kroppen er med bevegelsen, jo bedre vil den prestere.

IMG_4181

Det er egentlig nokså logisk. Man blir god på det man gjør ofte!

Jo sikrere kroppen er på bevegelsen du gjør, jo mer radig vil det gå å øke belastningen. Hvis du bytter øvelser hver uke må kroppen tilpasse seg på nytt hele tiden, og du vil ikke få samme fremgangen rent prestasjonsmessig.

Dette betyr dog ikke at du må trene helt like økter måned etter måned for å få resultater! Ved å endre på antall sett og repetisjoner eller benytte deg av nye repsmetoder vil du få en fin variasjon om du har behov for det. For eksempel; Myoreps, clustersett og det å legge inn stopp/hold kan gjøre en hver øvelse «ny»!

IMG_4172-001

For deg som har lest alt og nå er veldig fortvilet over at du har stort behvov for variasjon – Det finnes et MEN!
Hvis det er slik at det å repetere øvelser tar fra deg hele treningsgleden, da er det en mye bedre løsning for deg å variere slik du vil! Selve prinsippet med bevegelse er til syvende og sist det aller viktigste for helsa. Ikke hvor mye vi løfter eller hvor fort vi øker i styrke eller muskelstørrelse. Treningsglede ER viktig. Finn det DU trives med! Vi presterer som regel best når vi trives 😉

AVGJØRELSEN OM Å IKKE KUTTE HELKROPPSBILDET

Mennesker flest opplever å ha komplekser i løpet av livet. Vi finner feil med oss selv som vi tror alle andre også henger seg opp i og legger merke til. Kanskje vi også kommer i fare for å tro at vi er de eneste som har komplekser, noe som er utrolig langt unna sannheten. Nokså vilt egentlig? Og unødvendig?

Jeg merker at slike ting har blitt enormt mye bedre med årene, heldigvis. Jeg har mine ting, men de plager meg aldeles ikke på daglig basis. Jeg er også veldig klar over at vi alle har noe, så det er ikke noe som er nødvendig å bruke så mye energi på.

 

Jeg har alltid hatt kraftige lår. Da jeg var yngre plaget det meg veldig mye. Nå har jeg på min måte godtatt at det er slik jeg ser ut, og liker tanken på at jeg er unik istedet for å sutre over det. Det er dog noen øyeblikk hvor fornuften forlater meg fullstendig. For eksempel når det skal prøves bukser i prøverom, og de kun sitter fint rundt livet og ingen andre steder. Eller hvis jeg ser meg selv på bilde ved siden av noen som er mye mindre i kroppen enn meg. De selvdestruktive tankene kan poppe opp i blant. Heldigvis er det sjeldnere og sjeldnere.

23602094_10215136478063946_2124877668_n

Da jeg skulle poste bildet over, på instagram, hadde jeg en liten runde med meg selv. «Skal jeg kutte bildet så kun hofta synes og ikke lårene?» spurte jeg meg selv. Det tok cirka fem sekunder før jeg hadde svaret klinkende klart foran meg. Hvorfor i alle dager skal jeg det!? Det er jo slik jeg ser ut, og på daglig basis trives jeg godt i denne kroppen! Hadde noen andre hatt like lår som meg hadde jeg ikke tenkt over det et sekund! Og dessuten – jeg vet at jeg egentlig ikke har noen grunn til å skjemmes! Lårene mine er råsterke, unike og friske. Og det viktigste av alt – de er MINE!

Det er jammen meg godt det finnes fornuft inni skallen min en plass, i slike svake øyeblikk….

Min påminnelse til deg i dag; Du er unik, og nettopp DET er grunn nok til å ikke mislike noe med din egen kropp <3

SYNS DU AT DU VEIER FOR MYE?

Har du gått på vekta i dag med godt mot fordi du følte deg bra, og gått av med et helt annet humør? Da bør du lese dette 🙂

Hva vekta viser forteller IKKE hva du består av!

Man kan veie lite å likevel ha høy fettprosent. Man kan veie mye og likevel ha lav fettprosent. Det hele kommer an på mengden muskelmasse og også høyden din og vannmengde i kroppen.

Om du føler deg vel i kroppen din men syns du veier for mye – har du tenkt på hvor absurd det egentlig er?

IMG_4141

Du liker hvordan du ser ut, men du syns du veier for mye…?

Hvorfor det?

…Og hva er egentlig «for mye»?

Hvis du oppriktig føler deg bra – I hvilke sammenhenger har det noe å si hvor mye du veier? Og hva slags fordel ville det vært for deg å veie mindre? Jeg forstår det hvis du syns det er tungt å være i aktivitet og at det hindrer deg i å gjøre ting. Da har du en god grunn til å gjøre noe med det. Men om du føler deg vel og bra, hvorfor har det da noe å si?

Om du er opptatt av vekta ville jeg tenkt godt over disse spørsmålene. Kanskje du stresser over noe som er helt ubetydelig og uviktig.

God torsdag! 🙂

DERFOR TRENER JEG (NESTEN) BARE DET SAMME

Jeg poster innimellom øktene mine, både her på bloggen og på instastoryen min. Den siste tiden har jeg fått litt spørsmål om hvordan jeg unngår å bli lei, da jeg tilsynelatende trener de samme øvelsene gang på gang.

Det skal jeg gladelig forklare! 🙂

IMG_9702

For det første liker jeg aller best å gjøre ting jeg er god på. Det å gjøre noe nytt hver uke er derfor ikke optimalt for meg. Å prestere bedre og bedre på noe jeg føler jeg mestrer gir meg veldig god følelse.

For det andre så er treningsglede enormt viktig. Treningsgleden kommer primært når jeg gjør noe jeg mestrer og noe jeg vet er fornuftig. Øvelser som jeg vet er optimale og som er verdt å bruke tid på. Da koser jeg meg! Det kommer også av at jeg hater å sløse tid, på generell basis… 😛

…Så når endrer jeg på noe?

IMG_9701-001

Hvis jeg mister lysten og gleden over noe jeg gjør på trening, eller hvis jeg av en eller annen grunn stagnerer. Da bytter jeg ikke nødvendigvis ut alt, men finner heller lignende varianter eller endrer antall sett, repetisjoner og/eller vektbelastning.

Jeg ser ingen grunn til å endre noe som fungerer, tvert i mot!

Selv om jeg opplever det slik, har jeg full forståelse for at noen fort blir lei av de samme øktene dag ut og dag inn. Når jeg jobber med kunder har jeg derfor åpent sinn og er innstilt på å tilpasse etter demmes ønsker og behov. Alle er forskjellige, og vi har alle vår egen opplevelse rundt trening og prestasjon.

Ha en fin kveld videre kjære lesere! 🙂

VERDENS BESTE JUICY LAPPER !

IMG_9641

Så ikke disse suuuper gode ut? Det skal jeg love deg de er også!
Her har du oppskriften; 

❣ 2 kopper havregryn
❣ 5 ss peanøttmel / vanlig mel
❣ 125 g cottage cheese
❣ 1 most banan
❣ 3 egg

Jeg syns denne røra blir søt nok i seg selv, men om du vil kan du også tilsette søtning. Banan og cottage cheesen gjør dem saftige. Bruker du peanøttmel får du mer peanøttsmak, så om det ikke er ønskelig kan du fint bruke vanlig mel eller litt mer havregryn. Tilpass slik du liker best! 🙂

IMG_9639

DETTE KAN VÆRE DEG – ELLER EN VENN!

IMG_7804

Er du usikker på hva du skal gi en venn (eller deg selv?) i julegave i år? Da vil jeg gjerne få anbefale et gavekort. Et gavekort du eller en venn kan bruke på mine tjenester! Gavekortet kan brukes på hva enn du/dere vil og kan være på den summen som ønskes. Det er fult mulig å kun betale mellomlegget. Uansett hva slags tjeneste som velges, så tilpasses det personen det er til.

For å inspirere litt, her kommer tilbakemelding fra to tidligere kunder av meg. Dette kan bli deg eller en venn! (Eller dere begge! :))

23549618_10215052435162926_430240157_n

23574323_10215052424082649_898606867_n

Årets julegave? Mail meg på din.pt@live.no, så kan vi bli enige om hvordan du ønsker å motta gavekortet. Jeg kan lage et fint et å sende i posten, eller sende det enkelt på mail. Alt etter hva du ønsker for deg selv eller den du skal gi gaven til 🙂 Vi mailes!

MIDDAGSTIPS! JULIES GAZPACHO

Husker dere at jeg var på ferie alene i to uker i Malaga i vår?
Der smakte jeg ekte spansk gazpacho, en smaksopplevelse jeg bare måtte prøve å gjenskape.

I dag har jeg et knall godt middagstips til dere. Dette er min egen versjon av spansk gazpacho. Virkeig verdt å prøve! Og det beste av alt; det er raskt å lage og med få ingredienser 😀

IMG_6074IMG_6073

Du trenger:
– Svinekjøtt eller kylling
– 1 boks hakket tomat
– 1 paprika
– 1 liten løk
– Fersk basilikum og oregano
– Litt hakket hvitløk eller vårløk
– Grønne oliven og fetaost (kan sløyfes)

Stek kjøttet i terninger. Fres paprika, løk og hvitløk sammen i panna. Ha hakket tomat, paprika, løk og hvitløk i ei gryte. Tilsett basilikum og oregano. La det småkoke i 8-10 min. Tilsett kjøttet til slutt og topp det hele med grønne oliven og fetaost. Jo lengre «smørja» koker, jo mer setter smakene seg, og ferske urter er uten tvil det beste for å få maksimal smak. Dette var så utrolig GODT! Vel bekomme! 🙂

IMG_6081IMG_6092

KORT OG ENKELT – RUMPE, RYGG, SKULDRE OG BRYST

God onsdag!
Vi er allerede halvveis i uka og halvveis i november også! Tiden flyyyr. Snart jul jo! 😀 Helt utrolig. På denne tiden av året får jeg alltid mye mer treningslyst. Da frister det mindre å gjøre andre ting ute og sosialt, så da er det bare digg å bruke tid inne på et varmt gym! Her ser dere gårsdagens enkle og effektive økt. Jeg fokuserer mye på rumpe om dagen, så det er med på hver økt. Prøv min økt om du ikke vet hva du skal trene i dag! 🙂

Desktop1

✖ 4 sett og 8 reps med hip thrust
✖ 3-4 sett og 20 reps med stående hofteabdukjson i maskin,
med miniband for ekstra vekt
✖ 4 sett med 5-7 reps med chins og vekt
✖ 4 sett og 8 reps med enarms sidehev på skråbenk
✖ 4 sett og 8 reps med pushups og vekt

En enkel og grei økt rettet mot akkurat det jeg ønsket i går. Rumpe, rygg, skyldre og bryst.
Hva skal du trene i dag?

Desktop2

Jeg tenkte å legge ut øktene mine på instastoryen min litt fremover. Om du ønsker å se dem, følg meg på instagram! 🙂 pt_julie 

Ha en fin dag !

TABATAØKT TIL DEG- ENKELT OG RASKT!

Er du gira på en rask og god økt i dag?
Da syns jeg du skal teste ut tabata!

Slik fungerer det; 
Du velger to og to øvelser som skal pares. En standard tabataøkt består av fire «runder» med to og to øvelser, så du får åtte øvelser til sammen. Velg med omhu hvilke du vil pare, slik at du får maksimalt ut av begge øvelsene i hvert par. I hver runde jobber du 20 sekunder på øvelse A, har 10 sekunder pause og deretter 20 sekund på øvelse B. 10 sekunder pause før du gjentar, fire ganger. Når disse er gjennomført går du over på runde to med to nye øvelser.

IMG_8059

Her er et eksempel på en tabataøkt;

Runde 1:
A) Knebøy m.hopp 4 x 20 sek, 10 sek pause
B) RKC-planke 4 x 20 sek, 10 sek pause
1 min pause før runde 2

Runde 2:
A) Pushups 4 x 20 sek, 10 sek pause
B) Enarmsroing 4 x 20 sek, 10 sek pause
1 min pause før runde 3

Runde 3:
A) Glutebridge 4 x 20 sek, 10 sek pause
B) Kamskjell 4 x 20 sek, 10 sek pause
1 min pause før runde 4

Runde 4:
A) Burpees 4 x 20 sek, 10 sek pause
B) Hengende beinhev 4 x 20 sek, 10 sek pause
FERDIG!

IMG_8062

For å unngå stress med tidtaking pleier jeg å bruke en app på telefonen som heter Tabata timer. Det finnes en hel haug av dem, så du kan fint laste ned den du foretrekker selv. Stort sett er instillingene enkle å forstå. Her er noen eksempler som jeg fant på play butikk. Den øverste bruker jeg selv. Her stiller jeg enkelt inn hvor mange øvelser jeg vil ha, og hvor lang pause. Jeg kan også lagre øktene mine om jeg vil gjenta dem en annen gang.

23619079_10215061016857463_1008991699_n

 

23618970_10215061016257448_1626157918_n

GOD TRENING! 😀

VIL DU NÅ MÅLET DITT? IKKE GLEM DETTE!

Ønsker du å nå et mål, og har kanskje også prøvd utallelige ganger uten å lykkes? På veien mot målet ditt er det tre ting det er viktig å huske på om du ønsker å klare det. Ikke bare midlertidig, men langsiktig.

IMG_3550

DesktopSannheten om at INGEN raske løsning eller snarvei vil gi deg et varig resultat. Ikke bare tenk at det er sant, kjenn på at du virkelig VET og GODTAR at det er sannheten. Det er fryktelig fort gjort å bli fristet til å for eksempel skippe måltider eller overdrive treningen for å gjøre vekttapet raskere, i svake øyeblikk. Da gjelder det å virkelig ha godt tak på dette – det finnes ingen snarvei!

Desktop-001Du må slettes ikke lide for å få resultater. Du har kanskje hørt fra damene på jobben at du må spise knekkebrød uten smør og torsk uten krydder samtidig som du løper en mil hver dag for å bli slank. Dette stemmer ikke. Du kan fint trives med både maten din og treningen så lenge du sørger for å virkelig tenke over hva DU trives med og hva som passer inn i DIN hverdag 🙂

Desktop-002Alle vil komme dit på veien mot et mål – det er normalt og det er også en del av reisen! Når du kommer dit, sørg for å gjøre noe før alt sklir for langt ut. Finn en treningspartner, endre litt på kostholdet, finn en ny treningsform, ta et kurs, søk hjelp. Gjør noe som kan få deg på rett spor så fort du merker at det skranter.

IMG_3548

5 BUD FOR OPTIMAL RUMPETRENING!

Siden du klikket deg inn på dette innlegget regner jeg med du mener alvor og virkelig ønsker å trene rumpa skikkelig. Da er de fem følgende punktene noe du bør se på;

1. Sørg for at du faktisk BRUKER rumpa
Det hjelper ikke å gjøre masse rumpeøvelser dersom du ikke faktisk bruker den aktivt. Bruk tid på å bli kjent med din egen kropp og kjenn etter at du aktiverer og bruker den i øvelsene.

2. Sørg for å øke i styrke
Blir du sterkere i bakenden vil også musklene vokse. Øk belastningen når du kan uten at det går utover teknikken og muskelkontakten. Bruker man for tung vekt i for eksempel hip thrust er det fort gjort at hamstrings og korsrygg tar over mye av jobben, og da er det ikke så mye vits lengre. Øk vektene når du kan, men ikke la det gå på tross av rumpeaktiviteten.

IMG_0595-001

3. Miks tung belastning med høyrepstrening
Dette har jeg skrevet mer inngående om her. Tunge baseløft kombinert med isolasjonsarbeid er alfa omega for å stimulere rumpemusklene mest mulig optimalt.

4. Øk frekvensen
Ny forskning viser at å trene en muskel oftere gir bedre fremgang dersom man tilpasser med rett mengde trening pr.økt. Selv trener jeg rumpa opp til fire ganger i uken, og slik har jeg hatt best progresjon frem til nå. Øk frekvensen på din rumpetrening og kjør gjerne 1-2 øvelser 3-4 ganger pr.uke.

5. Prøv deg frem og finn øvelsesvarianter som passer DEG best
Personlig holdt jeg lenge på med glutebridge før jeg oppdaget at hip thrust passet meg og rumpa mi mye bedre. Med tiden har jeg også funnet ut at jeg må stå på en spesiell måte når jeg tar kick back i kabel for at ikke hamstrings skal gjøre hele jobben. Dette er ting man lærer seg ved å prøve seg frem, kjenne etter, prøve på nytt, vri og vende. Bli kjent med dine rumpemuskler, det vil gi deg en helt annen opplevelse og effekt av treningen.

IMG_3360-001
Lykke til !

RUMPEAKTIVERING – PLASSERER DU BEINA FEIL?

Sliter du med at du ikke får kontakt med rumpa i hip thrust eller glutebridge? Da bør du ta en titt på din beinplassering!

Blir du mest sliten i forside lår og kanskje også sliter med å ekstendere hofta hundre prosent, kan det være du har hælene for nærme rumpa, slik som dette;

23201771_10215017451608359_2009369682_n

Blir du mer sliten i bakside lår enn i rumpa og kanskje i tillegg sliter med at ryggen sklir og flytter seg på benken, kan det være du har hælene for langt vekk, slik som dette;

23476753_10215017451528357_1008274828_n

Det perfekte utgangspunkt er om du har 90 grader i kneet når du har ekstendert hofta, slik som dette; da vil du mest sannsynlig kjenne det hovedsaklig i rumpa og minimalt i fremside- og bakside lår.

23435601_10215017452008369_1747750556_n

God rumpetrening! 😉

JEG SKAL SI DEG NOE

Skal jeg si deg noe som kanskje kan ta litt vekt bort fra skuldrene dine?
Noe som kan få frem et undrende smil, eller kanskje skremme deg litt?

Ingenting du føler er permanent

Uansett hva du føler og hvordan du føler deg i dag så er det ikke noe av det som vil vare evig. Hvis du tenker deg et år tilbake i tid – hadde du sett for deg at du ville være der du er nå, et år frem? At du ville tenke eller føle deg du gjør?

IMG_4088

Vi har en tendens til å tro at det vi føler og opplever her og nå er vår nye sannhet. Slik er det ikke. Kanskje det varer i to minutter, en måned eller tre år. Men det vil alltid endres en eller annen gang. Vi skifter meninger, opplevelsen av ting og vi skifter tenkemåte, helt uten å gjøre noe som helst som vi tenker direkte over. Vi og omstendighetene forandrer seg.

Om det er noe du ikke ser en ende på i dag, trøst deg med at det ikke vil føles slik for alltid. Og om du er i en situasjon hvor du nyter tilværelsen, husk å lagre følelsen og ta vare på den.

IMG_4080-001

Vi mennesker er evige variabler. Det faktum at alt er tidsbegrenset, er det som gir liv til det vi føler og opplever!

Lær og bli styrket av tunge dager.
Nyt og lagre følelsen av de gode. Vi trenger dem begge <3

PROSJEKT BLI STERK – RUNDE 3!

Da jeg startet på Trimeriet kjørte jeg i gang noen prosjekter. Blant annet «bli sterk» med sprekingene Stian som du kan lese om her og Terese du kan lese om her. I neste runde var det Kjetil sin tur og her er resultatet!

Kjetil har hatt litt plager med stivhet i nakke og hofte, så vi måtte jobbe rundt litt komplikasjoner i starten og underveis. Vi startet med 5 reps på 90 kg i markløft og endte opp med et maxløft på 175 kg. En solid økning!

Han har hatt 1 pt-time i uken med unntak av ferieuker og har i tillegg hatt et program han har trent utenom på egenhånd.

22656318_10214835882149236_1718618330_n

Her er hans egne ord om prosjektet 🙂

Prosessen har egentlig gått bedre enn forventet. Til tross for å ha møtt på et par hindre underveis, mtp jobb og kroppslige utfordringer.

Hvordan har du opplevd selve timene, har det vært opp til forventningene?
Timene har vært en av ukens absolutte høydepunkt, og definitivt noe jeg kommer til å savne nå som jeg er ferdig. En herlig blanding av trening, psykologisk kvarter, vanvittige historier og latterkuler jeg hat ledd høylytt av flere dager etter.

Hvordan syns du oppfølgingen og hjelpen har vært underveis?
Tilgjengeligheten og tydeligheten i svarene du gir har jeg satt utrolig pris på. At jeg har kunnet kontakte deg med det jeg lurer på uansett når, og at du da gladelig deler rundt deg med både faglig fakta, personlige erfaringer og meninger rundt ting som funker og ikke funker har vært høyt verdsatt, og noe som i søken etter viten i en meningsjungel som er endeløs og en salig blanding av fakta, synsing og selvmotsigelser, har vært enormt behjelpelig og lærerikt.

Har du fått ønsket resultat av prosjektet?
Til tross for at målet mitt var 195kg i mark, må jeg si meg fornøyd med å ha nådd 175kg med tanke på «utfordringene» jeg møtte på underveis. Det at jeg har fått øvd inn god teknikk og en bedre forståelse av kosthold, muskelgrupper og kroppen generelt, tar jeg som en stor bonus.

Er det annet du vil tilføye?
Jeg imponeres over din evne til å levere hver forbanna gang. Alltid blid, imøtekommende og energisk. At du også evner å se menneske og det faktum at, som du selv sier, «livet skjer» og kombinere det med forståelse og forventinger, gjør deg i mine øyne til den perfekte coach og PT. Du er en herlig miks av omsorgsperson og forventningsfull motivator.

Nå håper jeg DU ble inspirert til å sette deg et mål! 😀

UKESUTFORDRING!

IMG_5373

For å oppfordre og inspirere til mer hverdagsaktivitet vil jeg gjerne komme med en ukesutfordring til dere!

Du kan velge mellom disse to;

1. 200 burpees i løpet av uka
 2. 50 spensthopp hver dag hele uka

Med burpeesene kan du velge å ta 29 stk hver dag, fordele det ut på flere dager (for eksempel de dagene du ikke trener styrke) eller legge det til i en sirkeltrening du kan ha som en egen økt.

De femti spensthoppene kan du fint dele opp i for eksempel ti før frokost, ti etter lunsj og ti før leggetid, eller ha dem som oppvarming/ avslutning på treningsøkta de.

IMG_5372

Hvordan det utføres er helt opp til deg!
Ønsker dere en fin og aktiv uke! <3

ER DET TREDJE SETTET LETTEST ?

…Da kan det være du bør bruke lengre tid på oppvarmingen!

La oss si at du har bestemt deg for å ha fire arbeidssett (hovedsettene utenom oppvarmingen). Du tar en kjapp oppvarming og går rett på arbeidsvekten du skal ha. Det kjennes enormt tungt ut de første settene og ikke før i tredje sett føler du at det går greit. Hva har skjedd her?

IMG_4167

Om du hadde brukt litt mer tid på oppvarmingen hadde du nok fått fire arbeidsett med 100% uttelling fremfor to halvdårlige og to gode!

Når du varmer opp til en styrkeøvelse, og spesielt da med litt tung belastning, er det veldig lurt å varme opp ved å bygge seg opp mot arbeidsvekta. Hvis du for eksempel skal ha 70 kg i knebøy kan du begynne med et sett med 40 kg, deretter ha et på 55 kg og om du føler for det, noen få reps på 65 kg. Du finner fort ut hva som er den beste løsningen for deg, og når du faktisk er varm og klar.

IMG_4168

Isolasjonsøvelser og apparater krever mindre oppvarming, men her er det også lurt å ha ett til to oppvarmingssett for å få maksimalt ut av det. Du trenger dog ikke varme opp hver gang du bytter øvelse dersom muskelgruppen du skal trene allerede er varm. Bruk skjønn!

Generelt, om tredje settet ditt er lettest så er det et tegn på at du mest sannsynlig burde varmet opp mer. Gjør du det vil du få mer valuta for arbeidet ditt og mest sannsynlig også øke i styrke fortere!

God trening!

 

FORSLAG TIL MÅL DU KAN SETTE DEG

Har du lyst til å sette deg et mål, men er usikker på hva du burde gå for? Her er noen forslag i forskjellig kaliber, så kan du velge det som passer deg best! Det er lurt å velge noe du syns det er gøy å jobbe mot. Det vil gi deg den beste opplevelsen mot mål! 😀

10464345_299223763578181_7628386944980902205_n

↗ Nytt maxløft i en baseøvelse
Knebøy, markløft, benkpress eller militærpress er enkle øvelser å teste 1 rep max i. Altså den vekten du klarer å løfte kun èn gang. Test din 1RM i dag og sett opp en tid du skal teste på nytt.

↗ Å mestre en ny øvelse
Over head squat kanskje? Chins eller pullups? Pushups på bakken? Å stå på hodet? Finn en øvelse du ønsker å mestre og legg en plan på hvordan og hvor ofte du skal trene på det, og gjerne også en grense på når du skal klare det.

↗ Ny rep max
Klarer du kanskje 2-3 reps i chins og ønsker deg 10? Eller kanskje du vil ha 10 reps med 60 kg i knebøy? Skriv det ned, legg en plan og sett en tidslimit!

10474891_296536207180270_6391921122073605898_n

↗Forbedret tid på en sirkeltrening
Du kan ta for eksempel denne sirkelen å ta tiden, sjekk hvor lang tid du bruker på for eksempel fire runder. Sjekk på nytt om  fire uker og gå for en forkorting av tiden!

↗ Ny fart på 20 sek sprint eller ny tid på 3 km
Øk farten din på sprintintervaller eller litt lengre distanse, for eksempel 3 km. Her er det enkelt å måle forbedring også. Legg opp løpet og sett deg klare mål.

Dette er bare eksempler, så du kan fint finne ting selv som du ønsker å oppnå. Bruk fantasien og velg noe du tror kan få frem ekte treningsglede og mestring. Trenger du hjelp med å legge opp løpet mot mål med et tilpasset program kan du maile meg på din.pt@live.no 😉

Lykke til!