VARIASJON I TRENING – ØDELEGGENDE ELLER SMART?

Instagram, snapchat, facebook og pinterest florerer av inspirasjon, idèer og tips til nye treningsøvelser – hele tiden! Har det egentlig noe for seg?

VARIERE OG PRØVE NYE ØVELSER…

Ulemper: 
⇓ Å variere for mye kan faktisk hindre deg i å ha fremgang. Kroppen presterer best med vante bevegelser, og varierer du mye og for ofte vil det hindre deg i å øke i styrke og prestasjon. Det er en viktig ting å ha i bakhodet.

⇓ Fancy «dilleøvelser» har ofte lite for seg, og du bør være selektiv med hva du velger å ha med i øktene dine om du ønsker optimal fremgang. Jeg har skrevet et eget innlegg om øvelsesvalg, og det kan du lese HER. 

⇓ Fremgang krever økt belastning, enten i form av økt vektmotstand eller antall repetisjoner. Dette er vanskelig å få til når man hele tiden bytter øvelser og gjerne også bruker øvelser hvor det er vanskelig å øke belastning i det hele tatt.

⇓ Kontinuitet er en sentral faktor når man ønsker å bli god i noe. Man må gjøre det man skal bli god i ofte og mye. Bytter man rundt på det man gjør hele tiden, kan man heller ikke forvente å bli veldig god i noe.

Fordeler:
⇑ For deg som blir fort lei av øvelser og rutiner, er variasjon en god ting. Er du mindre opptatt av økning og mer opptatt av treningsglede, er det bare fint.

⇑ Om målet med treningen kun er å få inn bevegelse i hverdagen for helsens skyld, gjør ikke hyppig øvelsesvariasjon noen verdens ting.

⇑ Om du ønsker nye utfordringer og å prøve noe nytt, er det helt topp å prøve nye øvelser! Jeg anbefaler dog å velge øvelser med omhu for å få godt utbytte av tiden du bruker på trening.

Med det sier jeg lykke til og god trening! 😀

MAT ER MER ENN KALORIER, FETT, KARB OG PROTEIN

MAT ER MER ENN KALORIER, FETT, KARBOHYDRATER OG PROTEINER!

Jeg tror det er fort å tenke på mat som noe som står i fare for å legger seg på skinka di…

Det er så mye mer!

Kroppen vår trenger mat for å fungere optimalt. ALT av kroppens funksjoner trenger energien vi putter i oss for å ha god funksjon. Immunsystem, celler, organer, hormonbalanse…ALT!

Vi trenger mat for å konsentrere oss. Hjernen trenger tilskudd av energi for å fungere som den skal. Du har kanskje kjent hvordan det er å være helt ukonsentrert og i din egen verden? Ikke så veldig produktivt det, kanskje? Nettopp.

Musklene trenger næring for å prestere og restituere. Du har kanskje opplevd at det er tungt å løfte noe som tidligere var lett, eller å bli mer sliten av å gå opp en trapp? Nettopp.

Mat er medisin og gjør oss mer motstandsdyktige mot nedbrytning, skader og sykdom. Det er også med å hindre tidlig aldring. Er du klar over hvor nyttig mat er, foruten å avgjøre om du er stram i fisken eller ikke?

Ikke glem innsiden folkens!
Utseende er èn ting, men det er ikke hovedgrunnen til at vi bør spise sunt. Den viktigste grunnen er at vi faktisk trenger mat for å være friske og for å fungere som vi skal. Kroppen er en overlevelsesmaskin men trenger næring! Å spise sunn mat er en investering i egen helse – ikke bare utseende!

Spis BRA og spis NOK!
God mandag 🙂

SUNN FASTFOOD PÅ 1-2-3!

På Coop extra (og sikkert flere andre steder) selges det nå ferdigstekt kylling på spyd – en helt genial greie for oss som ikke alltid er så gira på å stå over grytene når vi kommer hjem etter en lang dag, eller bare generelt 🙂

Kylling fås både naturell og med hvitløkskrydder – begge deler smaker fantastisk!

Denne retten ble en middag på kostplanen til min kjære. En super enkel og rask middag!

Alt jeg trengte å gjøre var å sette ris til koking (poseris krever ingenting annet enn litt venting) og deretter servere sammen med den ferdigstekte kyllingen, også toppet jeg retten med hvitløksdressing. Du kan enten bruke Idun, eller lage en selv med rømme eller kesam og hvitløkspulver. SÅ enkelt og SÅ godt!

Dette gikk ned på høykant hos mannen ;D

UKENS SPØRSMÅL! -SUTG-

 

Denne ukens spørsmål omhandler programmet jeg lanserte i går, Step Up The Game!
Om du er usikker på om programmet er noe for deg så får du kanskje svar på det her?

➤ Hva slags utstyr trenger jeg for å utføre programmet?
Du bør ha en form for vektbelastning. I programmet er det ofte oppført stang og manualer, men om du har kettlebells eller strikk for eksempel, så kan det erstatte stang og manualer.

➤ Er det passende for nybegynnere?
Absolutt! Programmet kan fint tilpasses deg som nybegynner. Du får videobeskrivelse av hver øvelse i programmet hvor du ser hvordan de skal gjøres både visuelt og med muntlig beskrivelse.

➤ Må jeg være i god form for å få maksimalt ut av programmet?
Absolutt ikke! Uansett hvilke utgangspunkt du har, kan du få max utbytte av Step Up The Game. Du tilpasser enkelt og greit etter ditt eget utgangspunkt og nivå 🙂

Lurer du på noe?
Send meg gjerne en snap (pt_julie) og forbli anonym, eller skriv her i kommentarfeltet 😀

STEP UP THE GAME – TRENINGSPROGRAM FOR DEG (med lite tid) SOM VIL KOMME I BEDRE FORM!

ENDELIG er det klart, etter lang tid med planlegging og testing!

I dag lanserer jeg altså et program jeg er veldig stolt av og fornøyd med og som jeg virkelig tror dere vil få STOR glede av!

 

 

Programmet består av fem økter med forskjellig fokus. Perfekt for deg som er i tidsklemma eller bare elsker korte og effektive økter. Alle øktene er tidseffektive og utfordrer både styrke og kondisjon. Denne kombinasjonen gjør også at det er ideelt for deg som ønsker å redusere fettprosenten og komme i bedre fysisk form. Det beste av alt er at hver enkelt av øktene er lagt opp slik at du kan gjøre dem jevnlig over en lang periode, og stadig øke belastning med vektmotstand eller hastighet. Fremgang bør med andre ord forventet!

Sammen med programmet får du;
– ✯ En øvelsesbank for hver økt, med spesifikke youtubeklipp som viser og forklarer hver øvelse. På denne måten kan du sette deg inn i teknikk dersom du er usikker på øvelsene, eller bare vil se om du gjør det riktig.

– ✯ Et skriv med kostveiledning og konkrete retningslinjer til hvordan du kan optimalisere ditt kosthold helt på egenhånd! Et bra kosthold kombinert med denne treningen vil kunne gi deg GODE og SYNLIGE resultater!

Totalpris: 490 kr

 

I forkant av lanseringen har jeg hatt noen jenter som har testkjørt programmet, og her er deres tilbakemeldinger;

 

 

SLIK BESTILLER DU:
Send meg en mail på din.pt@live med emnet «Step up the game» – SÅ enkelt!

Gleder meg til å høre fra DEG!

PROSJEKT KENT | VLOG #5 – NYE OPPDAGELSER

God onsdag folkens!
Uken har gått i ett for min del så langt, så ukens video kommer også helt på tampen av onsdagen!

Om du ikke aner hva dette går i, så handler altså denne videobloggserien om kjæresten min Kent Øystein. Han har fått en tilpasset kostplan av meg og har som mål og ned litt fettprosent, samt spise bedre for helsen sin del. I disse videobloggene får du et lite innblikk i hans hverdag og hvordan fremgangen er fra uke til uke. Vi måler med målebånd hver uke og oppdaterer også med oppturer, utfordringer og erfaringer han får underveis.

Her i arkivet kan du se vlog 1, 2, 3 og 4.
Under her ser du vlog fra uken som har gått! Gøy om du vil trykke tommel opp på videoen og følge kanalen. Da får du også med deg andre ting jeg poster 😊

 

Vi ses med ny vlog neste uke!

MASKIN ELLER FRIVEKT?

Skal man velge maskin eller frivekt?
Hva er egentlig best?
Svaret mitt på det er; Det kommer an på!

Individuell tilpasning er viktig, og spør du meg- det viktigste vi PT’er gjør!

…Så når bør du velge maskin? Her har du noen eksempler på grunner:

Ved skade/fysiske begrensninger er maskin et fint alternativ. Om du har stor mangel på stabiliseringsmuskulatur og/eller evne til å stabilisere grunnet skade/vondt, kan det være en god idè å bygge opp en grunnstyrke i en maskin i starten. Når du har en fast bevegelse er det mindre skaderisiko, og du kan trygt bygge opp styrken din gradvis.

Når du vil konsentrere fokuset på en spesiell muskel
Frivekt krever mer av hele kroppen og det mentale enn en maskin gjør. Ønsker du å fokusere spesielt på èn muskel, kan maskin være et godt alternativ. Et godt eksempel er skulderpress eller beinpress. I en skulderpressmaskin eller i en beinpressmaskin kan du fokusere på skuldra/beina uten å ha fokuset på å stabilisere resten av kroppen på samme måte som ved bruk av frivekt.

Når du vil gjøre det enkelt og kanskje ikke er så motivert/i stand til å konsentrere deg like mye
Let’s be real. Av og til frister det mer å kjøre en brystpress i maskin istedet for å bruke manualer eller stang, eller en beinpress istedet for knebøy. Det krever både mindre tid og konsentrasjon. Er du mentalt sliten eller mindre motivert, kan en maskin være et godt alternativ.

 

 

… Og når bør du velge frivekt? Her har du eksempel på grunner;
Om du har god teknikk og få fysiske begrensninger er frivekter absolutt det beste alternativet. Her får du ikke bare bygget grunnstyrke, men også stabilitet og mentalt fokus på et annet nivå enn med en maskin.

Om du har begrensinger eller ønsker som krever individuell tilpasning
Maskiner har fastlåst løftebane og håndtak fastplassert. Dette gir lite rom for personlig tilpasning. Med frivekt kan du selve justere grep, tyngdepunkt og løftestilling. Dette kan være avgjørende for om en øvelse er vond/ubehagelig eller god å utføre for akkurat deg.

Når du ønsker fokus på funksjonell trening
For å kunne styre stabilitet, eksplosivitet og samarbeid mellom musklene helt uten hjelp, er frivekt uten tvil vinneren. Å kontrollere en frivekt uten en fastlåst løftebane vil hjelpe deg å bli mer funksjonelt sterk. Det er tross alt ingenting som hjelper deg med løftebanen når du skal løfte naboens sofa eller kaste en ball.

 

Det er ikke noe galt i å velge det ene eller det andre så lenge du ikke får vondt!
Tenk deg dog om hvorfor du velger det du velger, slik at du er bevisst og bruker tiden på trening godt 🙂

God mandag!

UKENS SPØRSMÅL #1

Jeg får en del spørsmål på snapchat og instagram både på min egen konto (pt_julie) og når jeg snapper for Aktivejenter (@aktivejenter), så jeg tenkte å starte med et fast blogginnlegg med ukens spørsmål. Da velger jeg ett av spørsmålene jeg har fått og poster dem her. Enten i form av video eller tekst. Lurer du på noe? Spør da vel! Du kan forbli anonym 🙂

Her kommer ukens spørsmål med svar:

Om man trener styrke og sørger for å øke belastning jevnlig (antall reps på lik vekt eller øke i vektmotstand) og samtidig ligger i kaloriunderskudd, er det absolutt mulig å oppnå fettap samtidig som at vekten holdes stabil. Det vil være lettere for nybegynnere, men også mulig for viderekommende om man er nøye på matinntaket og treningen:)

GOD FREDAG!

FEMININ FYSIKK – DOS AND DONT’S

Dette innlegget er dedikert til dere damer!

Du ønsker kanskje å stramme opp, men kanskje ikke å ha synlige muskler?
Du ønsker kanskje å få bort grevinneheng, men ikke en bulende triceps?
Du ønsker kanskje en sterk rygg, men ingen tyrenakke?

Da skal jeg gi deg noen enkle retningslinjer 🙂

 

DOS:

❈ Følg kroppsformen din og gå for det du foretrekker
Hvilke kroppsform ønsker du? Spør deg selv dette. Fysikken kan nemlig endres mye utifra hvor du bygger muskulatur. Er du fornøyd med den figuren du har, er det beste å trene hele kroppen jevnt over og gå for vedlikehold av styrke.  Er du pæreformet og ønsker en mer timeglassfigur, bør du fokusere på skuldre og øvre rygg. Er du epleformet og ønsker timeglassfigur, bør du fokusere mer på bein og rumpe. Har du timeglassfigur og vil fremheve det du allerede har, kan du fokusere på skuldre, øvre rygg, rumpe og lår.

Husk at det ikke finnes en fasit på hvordan du bør se ut! Det er det DU som bestemmer!

❈ Ønsker du å stramme opp, bør hovedfokuset ligge på kostholdet
Spis smart og riktig mengde, og tren styrke for hele kroppen. Da vil du oppnå fettreduksjon, samtidig som du opprettholder muskelmasse 🙂  (Ønsker du hjelp? Send meg en mail på din.pt@live.no)

DON’TS:

❈ Bryst, nakke, biceps og triceps
Å ha styrke i kroppen generelt er fint, men ekstra isolasjonsøvelser på disse muskelgruppene er ikke nødvendig for å ha en sunn og veltrent feminin fysikk. Bryst, nakke, triceps og biceps er med andre ord ikke noe du trenger å bruke tid på å «pumpe opp» eller trene til utmattelse. Fokuser heller på øvelser hvor du bruker store deler av kroppen, som for eksempel markløft.

❈ Høyt treningsvolum og belastning
Mange sett og totalmengde repetisjoner, samt stadig økende vektbelastning vil føre til at muskelvolumet øker. Om du ikke ønsker å bli noe større, hold igjen og gå heller for vedlikehold av styrke.

 

Du trenger ikke å være redd for styrketrening!
Ha disse punktene i bakhodet og kos deg med treningen 😀
God torsdag!

PROSJEKT KENT | VLOG #4 – FRISTELSER OPPSTÅR

God onsdag!
Onsdag betyr ny video – så her ser du den fjerde videobloggen i Prosjekt Kent 🙂

Som mange av dere allerede har fått med dere, så har kjæresten min fått tilpasset kostplan av meg. Nå er vi i fjerde uka, og ukentlig har vi oppdatert med ny video og oppdatering på nedgang i centimeter.

Denne uken får du se at reisen mot mål byr på litt fristelser. Hva blir resultatet av det? Se mer her;

På snapchat får du også litt innblikk i hverdagen, så følg gjerne; pt_julie

Vi ses med ny vlog neste onsdag!

SPAGETTI ALA JULIE

Kan jeg friste med min spesialrett?
Spagetti ala Julie – god til både hverdag og helg!

Du trenger:
– Karbonadedeig
— Spagetti, gjerne fullkorn (mer mettende)
– Hakket tomat
– Hakket løk
– Fersk basilikum
– Oregano

Kok spagetti etter anvisning på pakken. Stek opp karbonadedeigen og tilsett tomat, løk og urter. La det småkoke mens spagettien koker. Denne retten lager nesten seg selv og er ferdig på ca 20 minutter. Denne retten er min spesialitet og jeg har til gode å møte noen som ikke liker den! Skal du ha litt ekstra italiensk piff på; dryss litt permasan over til slutt 😉 Bon apetit 🙂

KONDISØKT TIL DEG – MØLLE, SYKKEL ELLER ROMASKIN

Hvorfor ikke starte uka med en liten kondisøkt?

Her har du økter som kan utføres både på mølle, sykkel og romaskin!

Mølle:
(obs: max fart vil si den maksimale farten du klarer å løpe i. Hvile betyr total hvile. Ett bein på hver side av båndet)
5 min oppvarming i moderat tempo
3 x 20 sek max fart / 30 sek hvile
1 min lett jogg
3 x 30 sek max fart / 30 sek hvile
1 min lett jogg
4 x 15 sek max fart /45 sek hvile
4 min rolig gange

Sykkel:
5 min oppvarming med moderat tempo og motstand
3 x (1 min tung belastning og max tempo, 1 min lett belastning og høyt tempo)
3 x (30 sek moderat belastning, max tempo)
3 x (1 min moderat belastning og høyt tempo, 1 min lett belastning og høyt tempo)
4 min moderat belastning og rolig tempo

Romaskin: still den inn på max motstand fra start
5 min oppvarming med moderat tempo
6 x 30 sek max fart / 30 sek rolig
2 min moderat tempo
4 x 20 sek max fart / 30 sek rolig
3 min rolig

Tilpass fart og motstand etter ditt nivå! GOD TRENING 😀

IF IT FITS MY MACROS…? HMMM….

Flere har sikkert hørt om IIFYM- konseptet «if it fits your macros».
Dette er et konsept som går ut på å spise hva man vil, så lenge man følger en spesifikk mengde av hver makro. Denne spisemåten gir deg altså frihet til å spise hva som helst, så lenge du holder deg innenfor riktig gram fett, karb og protein.

For de som har gått på torsk og brokkoli dietter og andre dietter med vanvittig snevert matvalg, høres kanskje dette ut som en drøm?

På mange måter er det som en drøm – så lenge du har næringsrike matvarer som basis i kostholdet ditt!

Spiser du grunnleggende sunt og næringsrikt er det fint å kunne supplere med mindre næringsrike ting innimellom og likevel holde seg innenfor rammene sine. Dette var nok tanken bak konseptet fra starten av. En friere måte å spise på når man har et mål og nå som krever restriksjoner på inntaksmengde.

Men... Det er nemlig et men.
Feilen oppstår når dette konseptet brukes som en unnskyldning for å spise næringsfattig mat og mat som ikke er bra å spise mye av av helsemessige årsaker, kun fordi du får det til å passe inn med makroene dine.

Jeg vil ikke anbefale en lunsj med 2 dougnuts og 1 proteinshake på daglig basis, for å komme med et eksempel.

Poenget med et sunt kosthold bør være at du skal gi kroppen næring som den har bruk for. Dette for å optimalisere helsen, restitusjon, ytelse, humør og overskudd. Ikke at du skal spise så mye dritt du bare kan innenfor visse begrensninger, fordi du kun elsker å spise fett og sukker i en herlig blanding.

Kent, kjæresten min, sparte litt på karb og fett tidligere på dagen på onsdag og unnet seg en kopp kakao med krem på kvelden. Da fikk jeg spørsmål på snapchat (pt_julie) om dette, og om han følger dette konseptet. Svaret er nei. Han har spesifikke måltidsforslag satt opp på planen sin med næringsrik og sunn mat. Han har også fått oppgitt makroene på hvert måltid, så om han har ønske om en kopp kakao er mulighet der for at han kan ha det uten å «skeie ut». Han kan også fint bytte ut kylling, avocado og ris med knekkebrød med skinke og egg, for å nevne noe.

Koppen med kakao er et unntakstilfelle (også kalt et innslag med ren livsnytelse :D) , og 90% av det han spiser, er direkte nyttig for kroppen hans. Dette gjelder alle kostplanene jeg setter opp. Det er satt opp flere forslag til hvert måltid med sunn mat, også er det oppgitt makroene for hvert måltid. På den måten kan man improvisere med andre matvarer om man vil. Klare retningslinjer – men med frihet til å velge! 🙂 

Så – det er fint om det passer inn i makroene dine – men pass på at det også gir kroppen din noe positivt mesteparten av tiden! 😀

Med det sier jeg GOD FREDAG 😀

«VILL» – SNACKS MED LITT BEDRE INNHOLD

I forrige uke testet jeg disse søte kulene. «Vill» har kommet med en serie snacks som består av sjokoladetrukkede blåbær og bringebær, en sjokolade med hasselnøtt og en mørk sjokolade. De som jeg har prøvd nå er blåbær med et trekk av mørk sjokolade.

Dette var en veldig god liten sak! Blåbærsmaken er ikke så fremtredende, men likevel er de veldig gode.
Super som snacks på tur, eller som en litt mer næringsrik erstatter for sjokolade.

Har du prøvd noe fra denne serien?

PROSJEKT KENT | VLOG #3

HER i arkivet finner du vlog 1 og 2 🙂

Andre måling ble gjort på mandag og det viste seg å være 6 cm differanse fra forrige uke, fordelt på 6 målesteder! Dette går rette veien med andre ord, og vi er veldig fornøyde begge to. Det er ikke bare på målestedene det merkes forskjell, men også i ansiktet er det tydelig at ting skjer. I helgen var vi på hyttetur, noe som også bød på litt utskeielser, men likevel har det gått rette veien. Her kan du se en liten vlog fra uken som har gått.

Følg med på snapchat for hyppige oppdateringer : pt_julie , så ses vi med ny vlog neste onsdag 😀

HVORDAN TILPASSE TRENINGSMENGDE

Jeg får stadig spørsmål på snapchat som jeg besvarer med video eller tekst der, og iblant er det også greit å dele dem her. Jeg vet flere lurer på dette, så derfor kommet svaret her også.

Det viktigste å tenke på når man skal tilpasse treningsmengde, er hvor mye restitusjon trenger jeg og hvor mye har jeg tid til. Har du en hektisk hverdag med et høyt stressnivå, vil kroppen din bruke lengre tid på å restituere. Den vil dermed tåle mindre treningsmengde enn om du hadde hatt et lavt stressnivå og mer hvile. 2-3 dager med middels intensitet på løpingen kan være en fin mengde å starte med. Går det veldig fint kan du heller oppjustere på sikt.

Har du en mindre hektisk hverdag og lite stress i hverdagen, kan du fint ha flere og mer intensive treningsøkter. Kroppen er da mer klar for å restituere og henter seg raskere inn. 4-5 økter med høyere intensitet er overkommelig med en rolig hverdag og uthvilt kropp.

Tilpass både intensitet på øktene og hyppighet etter hva du tolerer, både fysisk og mentalt!

Nedsatt treningslyst, dårlig søvn og nedsatt yteevne kan tyde på at treningsvolumet er for høyt. Om du har overskudd, treningsglede og presterer bra, tyder det på at kroppen trives og tolerer treningsvolumet bra.

Bruk hodet og samarbeid med kroppen! 😀

PRØVEROMSKNEKKEN

Vi har vel alle vært der – man står i prøverommet og oppdager et helt nytt univers av… skavanker?

Down light og speil fra alle vinkler. Og der står man, avkledd og blottet. Så lite flatterende som det over hodet går an å bli. I tillegg har man gjerne prøvd en bukse som er trang på helt feil plass, og man har fått frem fett og valker man ikke trodde man hadde. En butikkarbeider i lekre klær og fin figur står på tå på utsiden av gardinen og gnåler om der går greit der inne. Det går ikke greit i det hele tatt. Følelsen etterpå er like ille, og man glemmer ikke synet man fikk der inne bak gardinet.

Høres kjent ut?

Jeg har tre setninger jeg vil du skal huske på neste gang du trør inn i et prøverom.

 1. Du ser ikke slik ut.
Lyssettingen er èn ting som i seg selv er unaturlig og ekstremt sjeldent at man møter på i dagliglivet. En annen ting er det faktum at du har på deg tøy du ikke passer. Den kombinasjonen av hendelser skjer ikke, foruten i et prøverom (hvor du tross alt er alene).

2. Det er likt for alle.
Svært få ser bra ut i denne settingen. Du er ikke alene. De aller, aller fleste har cellulitter og ting de ikke er like fornøyd med. Dette er også årsaken til at alle ikke går likt kledd. Vi kler ikke alt, og de fleste av oss føler oss ikke perfekte fra alle vinkler.

3. Moren din syns du er fin uansett (hehe). Kle deg med noe som fremhever det du liker
Det finnes forskjellige bikinier, det finnes forskjellige bukser, skjørt, topper… Alt finnes i forskjellige snitt og stiler. Om du ikke kler noe, la det gå. Finn noe som kler deg istedet! Det er ingen vits i å gråte fordi du ikke kler miniskjørt eller navletopp. Det finnes noe som kler hver enkelt.

…Og om du ikke klarer å leve med kroppen din hverken i prøverom eller i livet generelt, da råder jeg deg til å ta grep. Klarer du det ikke selv, så kan jeg hjelpe deg. Utseende vårt er en evig variabel og det er fult mulig å endre kroppssammensetningen sin! DU kan endre deg om du vil det. Du kan oppleve å føle deg vel i kroppen din. Av og til krever det at vi gjør endringer i mat og trening, og av og til handler det mest om det mellom ørene. Står du fast når det gjelder kost og trening, send meg en mail; din.pt@live.no

TO LAVTERSKEL LØPEØKTER TIL DEG!

Har du aldri vært noe særlig til å løpe eller har du aldri kjent på den helt store gleden ved det? Da kan nøkkelen være å gjøre det enkelt og veldig gjennomførbart! Det er ikke noe hemmelighet at det er høyere terskel for å sette i gang med en høyintens og krevende løpeøkt, enn en som er litt mer lavmæl 🙂 Her har du to forslag til lavterskel løpeøkter som kan gjøres både ute og på mølle.

  1. Nybegynner
    (for deg som jobber mot å jogge sammenhengende over flere minutter)
    Start med å gå raskt i 4 min for å få varme i kroppen. Deretter gjør du følgende;
    1 min lett jogg
    1 min rask gange
    2 min lett jogg
    1 min rask gange
    3 min lett jogg
    2 min rask gange
    3 min lett jogg
    2 min lett jogg
    30 sek max spurt
    3-5 min rolig gange

  2. Nybegynner +
    (for deg som mestrer å jogge sammenhengende over lengre tid, men vil øke utholdenheten og/eller fart)

    5 min rask gange, legg gjerne inn litt høye kneløft for å varme opp hoftebøyere
    30 sek max spurt
    3 min lett jogg
    30 sek max spurt
    3 min lett jogg
    1 min rask jogg
    3 min lett jogg
    30 sek max spurt
    30 sek gange
    30 sek max spurt
    30 sek gange
    30 sek max spurt
    5 min lett jogg

    God musikk på øra med et headsett som sitter godt, samt klær som sitter bra (så du slipper å tenke på å dra opp eller dra ned underveis) er GULL!

    God trening 😀

PROSJEKT KENT | VLOG #2

På mandag hadde kjæresten min Kent fulgt tilpasset kostplan fra meg i èn uke. Vi tok målebåndmålinger ved oppstart, og nå på mandag som var. Litt oppsummering fra første uka og resultatene hans kan du se i videoen under. Han gjør en kjempe jobb! Det er klart at det byr på litt utfordringer underveis, men er man målrettet og trives med det man gjør så kan mye skje på kort tid 🙂

Jeg liker å stå på kjøkkenet, så jeg bidrar gjerne med matlaging når det passer for oss tidsmessig. Det er utrolig moro å se en slik prosess «bak kulissene». Nå lærer jeg enda mer og på nært hold hvordan kundene mine har det og hva slags utfordringer de møter på!

Vi følger på med ny vlog hver uke, så stay tuned! 🙂

HVORDAN KOMME UT AV UVANEN MED OVERSPISING?

 

I dag vil jeg svare på et veldig godt spørsmål jeg fikk på snapchat (pt_julie) i helgen. Dette vet jeg angår mange og er et utbredt problem. Lurer du på noe? Send meg gjerne en snap så svarer jeg deg enten på snapstory eller i et blogginnlegg. Du forblir selvsagt anonym.

Mitt råd til deg er å gjøre små endringer av gangen. Sett deg for eksempel et mål om å holde deg til for eksempel èn håndfull godteri pr.dag, eller 2 glass brus hver dag etc. Alt etter hvordan du ligger an per i dag. Sett deg små mål som er gjennomførbare. Setter du deg for store mål og endrer for mye på en gang, kan det bli overveldende og føre til at du feiler og blir enda mer skuffet på deg selv.

Vaner tar tid å endre, så det er lurt å gi seg selv tid. Det vil også hjelpe å legge opp til faste måltider som er godt sammensatt, slik at kroppen får den næringen den trenger. Faste måltider vil gjøre det lettere å unngå overspising og småspising gjennom dagen. Om kroppen får godt med næringsrik mat, vil du også oppleve mindre søtsug og trang til å spise usunt.

I en slik fase som dette vil jeg ikke anbefale å ha hovedfokus på vektnedgang, men heller på å gjøre små endringer litt og litt. Uvaner må vendes, og da er det bra å ha fokus på det i første omgang. Vektnedgang kan heller da bli en bonus, eller et mer langsiktig må når vanene er på plass og du er klar for ytterligere endring.

En annen ting å tenke over er også, Hvorfor overspiser jeg?
Er det følelser du ikke får utløp for eller er er det ting som gjør deg overveldet? Prøv å kartlegge hva slags følelse du sitter med i det lysten til overspise eller lysten på usunn mat oppstår. Kan disse følelsene eventuelt takles/ deales med på en annen måte? Viktige spørsmål og helt avgjørende for hvor lett det vil bli å slutte med uvanene.

Lykke til <3

RESTEFEST -SUNN OG ENKEL MAT AV RESTER!

Kaster du mye mat eller sitter du ofte igjen med kjøleskapet fult av ymse rester?
Da er restemåltider noe du kan benytte deg av! Med rester kan du lage mye godt og smakfullt. Kanskje ikke de rettene du ville laget til vanlig, men noe nytt og annerledes?

Her har jeg tre eksempler til deg!

Her har jeg rester av karbonadedeig og speltlompe med ost, mais og skinke. Enkelt, samtidig som jeg fikk brukt opp karbonadedeigen, resten av en maisboks og siste lompe i pakka. Vil du spe på mer kan du tilsette grønnsaker eller salat for eksempel.

I denne bollen har jeg rester fra en asiatisk kyllingrett med sursøt saus og ris, kokt brokkoli, mais og kokte egg. En blanding som faktisk ble veldig god! Av og til kan det funke veldig bra å sette sammen forskjellig mat du liker, selv om du ikke nødvendigvis ville kombinert det til vanlig.

Hvor ofte sitter man ikke igjen med ekstra lefser etter tacofredag?
De trenger ikke å råtne! Jeg fyller mine med kokte egg, eggerøre, ost og skinke, serranoskinke og philadelfiaost eller cottage cheese og proteinella. Kun fantasier stopper deg, og her kan du fylle i akkurat hva du måtte ha for hånden. Om du tar den litt i microen før servering bli lefsa mykere også 🙂 Bonussønnen er veldig glad i smør, sukker og kanel på lefser, så det er også en kjekk løsning med disse lefsene:)

God mandag og lykke til med restematen! 😉