JULIES ROSAGRØNNE SMOOTHIEBOWL

Jeg slet med å finne en tittel til denne oppskriften, haha. Det sto mellom Julies rosagrønne smoothiebowl og Julies bær-og spinatbolle. Ingen av delene høres fristende ut! Så da håper jeg du overser den manglende appetittvekkende tittelen, hopper ut i det ukjente og prøver oppskriften likevel! 😀

Tross navnet, så kan jeg love at det smaker nydelig!

Du trenger:
♥ 3 gode håndfuller frosne jordbær og bringebær
♥ 1 scoop vaniljeprotein / vanilje kesam
♥ En håndfull spinat, halvfrossen
♥ 100 g kokosmelk
♥ Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
♥ Kakaonibs eller hakket mørk sjokolade (som topping)
Tilsett litt vann om du ønsker en tynnere konsistens

Kjør alt utenom kakaonibs/sjokolade i en blender eller smoothiemaskin til alt er godt blandet, og hell det i en skål. Ta den gjerne litt i frysen så det blir litt mer som sorbetis i konsistensen 🙂

Enjoy !

TIL DEG SOM «IKKE HAR TID» TIL TRENING

Har du en hverdag med lite fysisk aktivitet, gjerne også mye stress? Minimalt med bevegelse til fordel for andre ting som fyller dagen? Føler du trening blir feil å prioritere, fordi andre gjøremål er viktigere?
…Kanskje du også forteller deg selv, som følge av dette, at det er stress å få trent?

☺ Hvor mye tid i løpet av en dag bruker du på å sitte i sofaen, sitte på mobilen eller se på noe på TV som du ikke en gang følger med på?
Summèr sammen den tiden dette tar. Kanskje vil du sitte igjen med noe omkring 1 time, minst. Er ikke dette tid du har, som du egentlig kunne brukt på å bruke kroppen i en eller annen form? Om du virkelig ikke har minst 1 time med dødtid sammenlagt, hvilke av gjøremålene i løpet av dagen din kunne du vært foruten?

☺ Om du nå planlegger dagen din, finner du noen åpne luker på 15-30 min mellom noen av dagens gjøremål? Isåfall er det en perfekt mulighet til å få inn en gåtur, litt yoga, noen turer i trappa på jobb eller litt hjemmetrening med enkle øvelser. For kroppen din er det enorm forskjell på inaktivitet og litt bevegelse, selv om du kanskje føler at små ting ikke gir noe uttelling. ALT teller.

☺ Har du tid til å mistrives?
Hvorfor er fysisk aktivitet, som utelukkende vil gi deg noe positivt, noe du setter i siste rekke, når det som kanskje opptar mest (og unødvendig) tid og energi, er mistrivsel og utilfredshet i egen kropp?

Fysisk aktivitet kan være veien bort fra mistrivsel og utilfredshet. Bevegelse er ikke en ting som bør komme sist på prioriteringslisten din. Det kan være helt avgjørende for din fysiske og mentale helse og påvirker hele dagen din positivt. Ikke gjør det komplisert – all form for bevegelse teller og kan gi deg stor helsegevinst og bedre forhold til din egen kropp både inni og utenpå. Bare det å bruke kroppen er bra i seg selv!

Jeg tror du har noen minutter å sette av, hvis jeg forteller deg at resultatet av dem blir forbedret livskvalitet.  DU bør være høyt prioritert på listen din! <3

KALD SALAT – TO ENKLE FORSLAG

Fisk er supermat!
Her har du to freshe og smakfulle forslag til hvordan du kan lage lunsj eller lett middag med fisk, raskt og enkelt.

Om du er blant dem som ikke liker fisk, så syns jeg du skal gi det en siste sjanse og prøve disse to rettene. Enkle, kalde salater med fisk og deilig tilbehør (og tilbehøret gjør virkelig en forskjell;))

1. LAKS OG BÅTPOTETER.
I denne første retten har jeg laks – en fisk det kanskje er lettere å like enn andre. Jeg har stekt min i ovnen sammen med sitronpepper. Oppi denne lunsjbollen har jeg en filet, ovnsbakte båtpoteter, kikerter, linser, asparges og brokkoli. Jeg har krydret med hvitløkspepper og salt i tillegg.

IMG_1995

2. RUCCOLA OG LAKSESALAT MED FETAOST
Denne er en stor favoritt! Jeg har en ovnsbakt laksefilet, et hvitløksfedd, stekt grønnsaksblanding, ruccola og fetaost på toppen. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker, men hvitløken gjør seg veldig godt sammen med ruccola og fetaosten.

IMG_1997

Prøv deg frem med forskjellig krydder og tilbehør!
Den kan være at du plutselig får sansen for fisk 😉

Vel bekomme!

«NÅ SKAL JEG SLUTTE MED DET OG DET, OG DET OG DET OG DET…»

«NÅ SKAL JEG SLUTTE MED DET OG DET OG DET OG DET…»
Også ser du virkelig for deg at dette blir reelt å opprettholde livet ut…?

Om du elsker å se på Netflix i timesvis, spise brownies og dra på byen med vennegjengen, er det ikke nødvendigvis slik at du må kutte alt dette helt ut bare fordi du vil være sunn.

Å leve sunt er ikke ensbetydende med å slutte med alt som smaker godt og som er gøy!

Ikke bruk tid på å skrive lange lister med restriksjoner og «nei-lister«.
Slike lister har noe til felles – de er ikke holdbare i lengden (og de får fort frem rampeungen i oss! :P). En løsning med bedre odds for å bli permanent, er å gjøre små, gjennomførbare endringer. Velg litt mindre av det som ikke er sunt for deg, og mer av det som er bra. Bygg opp en base av gode valg i hverdagen. Øv deg på å gjør det beste ut av situasjoner hvor de gode hverdagsrutinene ikke er mulig å opprettholde.

Livet har skjedd til nå, og det kommer det til å fortsette med, uavhengig om du har satt deg et mål eller ei.  Gleden over Netflix og brownies vil mest sannsynlig ikke fordufte over natta. Du vil bli bedt på fest. Du vil få servert favorittkaka di. Du vil få lyst til å sitte inne hele dagen uten å bevege en finger… Du vil mest sannsynlig komme i mange situasjoner hvor hverken trening eller sunt kosthold er i fokus.

Sunn livsstil handler ikke om unntakstilfellene –

Du lever ikke «usunt» på grunn av den ene dagen du feiret bursdagen til en venn med god mat og drikke og du fikk i deg mer enn planlagt. Heller ikke på grunn av den helga du rett og slett var giddalaus og så fem sesonger av en hjernedød serie under et pledd.

Livsstilen din defineres av valgene du tar på daglig basis.
Det du velger og prioriterer 90% av tiden!

…Tenker du at noen prosent kan forbedres? Ja, så har du muligheten til å gjøre noe med det. Men husk at livet vil fortsette å skje, resten av livet. Sørg derfor for å gjøre endringer du faktisk kan leve med, og ikke tynge deg selv ned med «løfter» du hverken kan eller egentlig vil utføre.

DERFOR BØR DU IKKE KOPIERE ANDRES TRENING


Skjermdump fra Paige Hathaways instagram

 

Jeg vet at mange kopierer treningsmetodene og programmene til populære fitnessfolk over alt på sosiale medier. Googler programmet til Arnold Schwartsnegger for å finne oppskriften på de gigantiske armene, eller følger slavisk med på youtube-klippene til Heidi Somers for å få hennes rumpe. Det er rett og slett fristende å kopiere det de gjør – de som ser ut slik vi selv ønsker å se ut. Logisk nok ved første øyekast.

– Her er det dog noen viktige ting vi ikke må glemme:

De har sin egen treningsbakgrunn
Mange treningsprofiler har mange års erfaring med trening, og alle har hver sin unike bakgrunn og grunnlag. Personen du kopierer rutinene til har erfaring med sin egen kropp i sekken, som antakelig har lagt grunnlaget for hvordan de trener i dag. De trente mest sannsynlig ikke likt på tidligere tidspunkt, og hadde nok trent annerledes om de hadde hatt et annet utgangspunkt enn de har. Programmet til Arnold for eksempel, ville vært overkill for en attenåring som begynte å trene forrige uke.

De kan ha andre svakheter/styrker enn det du har, og trener der etter
Bilder og øvelsesvideoer uten forklaring eller begrunnelse- det ser jeg mye av i sosiale medier. Det gjør det vanskelig for deg som følger å vite om du burde prøve det samme selv eller ei. Om du er kjempe sterk i hamstrings, så er det ikke nødvendig for deg å kjøre en egen økt fra instagramfeeden til en fitnessbabe, med fokus på nettopp hamstrings. Andres trening er mest sannsynlig lagt opp med spesifikke fokusområder og tilpasninger, og de kan være helt annerledes fra hva som er ideelt for deg.


Skjermdump fra Jen Selters instagram

 

♥ Mange av de populære fitnessprofilene bruker prestasjonsfremmende midler, i små eller større doser (jeg sier IKKE alle!)
Dette kan gi (litt avhengig av hva slags midler de bruker) dem bedre forutsetning for å tåle mer og tyngre trening, og de får raskere og bedre resultater. De kan også få unaturlig god fremgang med «ufornuftig» trening. Man kan derfor ikke bli sjokkert om programmene og rutinene til mange fitnessfolk ser helt uoverkommelig ut. De er i mange tilfeller det, for folk som ikke bruker doping. Dette er en god grunn til å ikke sammenligne seg med alle du ser på sosiale medier. Det er stor forskjell på kropper som får tilført dopingmidler og de som ikke får det.

Mange av «idolene» våre LEVER av å være «fit»
Mange har hele dagen til disposisjon for å trene, spise og hvile som de gjør fordi de lever av kroppen sin og sosiale medier. De kan bruke all sin tid og energi på sin egen fysikk. Det kan ikke sammenlignes med en vanlig hverdag som de fleste av oss har, med jobb/skole og andre gjøremål, hvor trening bare blir en brøkdel av dagen.


Stillbilde fra youtubekanalen til Heidi Somers

 

Alle har forskjellige gener
For eksempel – ikke alle responderer nevneverdig på knebøy når målet er å bygge rumpe, selv om det kanskje funker veldig bra for andre. Noen blir sterke på kortere tid enn andre. Noen bygger biceps med høyt treningsvolum, og noen med lavt. Vi har forskjellig genetikk, og treningen bør legges opp der etter for at hver enkelt skal ha best mulig utbytte av treningen.

Konklusjon = 
Få et treningsprogram som er tilpassset;
– DITT utgangspunkt og kropp
– DINE sterke/svake sider
– DIN hverdag

Om du liker å følge med på fitnessfolk i sosiale medier, la deg inspirere, men ikke kopier! 🙂

UKENS 3 HELSETILTAK DU KAN GJØRE I DAG


.
.
.
.
Å oppnå god helse og en god/bedre allmenn tilstand trenger hverken å være vanskelig eller tidkrevende. Her har du ukens tre enkle tiltak du kan gjøre I DAG!

1. Legg til grønnsaker i middagen din
Revet gulrot, rotgrønnsaksmos, brokkolimos eller bakte grønnsaker i form for eksempel – lag det smakfullt og innbydende.

2. Stress ned med 7 minutter avspenning
Her er en fin video med instrukser:

3. Bevege deg i 30 minutter
Eksempler; gåtur, yoga eller pilates hjemme, sirkeltrening, husvask.

JEG «MÅ» TRENE!! – NEI, DET MÅ DU IKKE

De siste tretten årene har jeg kunnet ta både en og fem dager fri fra trening helt uten å bli rastløs eller få vonde følelser. Jeg evner å være i ro over lengre tid, nyte og slappe av uten at halve hodet er på gymmet. Men- det har ikke alltid vært sånn!

Jeg var en gang en av dem som var konstant tynget ned av følelsen av at jeg «måtte» trene hver dag. Jeg hadde et høyt aktivitetsnivå som kroppen vendte seg til og etterhvert krevde (trodde jeg). Matinntaket stemte ikke overens med aktivitetsnivået og var alt for lavt, men likevel var jeg overbevist om at denne kroppen skulle trimmes, koste hva det koste ville.

…Av og til manipulerer vi oss selv til å tro på noe utifra hva vi føler. Også tror vi så hardt at det oppleves som en sannhet!

Overbevisningen om at man bare «må» noe selv om man ikke har lyst, kommer ofte av at vi enten;
1. Er redd for å få dårlig samvittighet om vi gjør det motsatte
eller
2. Er redd for at det vil få negative følger om vi gjør det motsatte (eks: vektøkning, muskel/styrketap o.l.)

Jeg tok et veldig uventet steg utenfor meg selv en natt for tolv år siden, i den verste perioden med mitt elleville treningshysteri…
Jeg var ute å jogget på Bambi-føre kl 00 en iskald fredags natt, på ren viljestyrke. Jeg holdt på å gå på trynet opp til flere ganger og slet med å holde oppe tempoet og i det hele tatt se bakken foran meg. Ikke så rart, med tanke på at det var bekmørkt og is glatt. Så mistet jeg fotfestet, fløy bakover og gikk ned i noe som lignet en ettbeins-bro, og kastet samtidig fra meg husnøklene, inn i mørket og ut av synet. Til slutt, sittende på rumpa på isen, utbrøt jeg sint og impulsivt til meg selv; «Jeg må være den eneste som er idiot nok til å jogge ute nå!!»

Plutselig ble det klart for meg at; Nei, det er ikke logisk å ut og jogge kl 00 bare fordi du har vært hos besteforeldrene dine på dagstur og ikke har fått trent før på dagen. Nei, det gir ikke mening å jogge på glattisen kl 00, for du kan faktisk ikke se hvor du løper, og du kan heller ikke holde deg på beina, så innsatsen blir begrenset likevel.
– Dette ble en liten smakebit av fornuft! 

Det gikk altså opp for meg at jeg trente med tvangstanker som drivkraft. Jeg drev med galskap! Jeg psyket faktisk meg selv ut og presset meg selv til å gjøre noe hver eneste dag – helt til jeg til slutt trodde at det var det eneste og beste valget for meg (når det egentlig var ren idioti). Opplevelsen den fredags natta fikk meg til å se mine egne handlinger fra et annet perspektiv.

Endringen startet da jeg bestemte meg for å aldri trene når jeg fikk den negative følelsen av at jeg måtte. Fikk jeg den følelsen, så ventet jeg konsekvent med å trene til neste dag. Hviledagene var som ren terror i starten, for å være ærlig. Men det ga uttelling! Man vender seg til det meste, til og med det som koster oss skjorta å gjennomføre. Jeg ble vant med at jeg aldri trente på tvang, og aksepterte at det måtte være slik. Da kroppen min da endelig fikk tilstrekkelig med hvile, merket jeg den gode effekten av det. Humøret var betraktelig bedre og mer stabilt, jeg sov bedre. Treningsøktene gjorde meg glad på ekte – ikke fordi jeg hadde gitt 200% innsats og sprengt alle rekorder, men fordi jeg dro på trening som min egen lagspiller, og ikke med min egen mentale kniv i ryggen. Det ga mersmak.

Nå vet jeg veldig godt av erfaring, at det å tvangstrene ikke fører noe godt med seg.
Man får en falsk opplevelse av glede som kommer når man har gjennomført det man har truet seg selv til å gjøre. Glede over treningsresultatene når aldri gjennom. Irritasjonen og sinne over at det burde vært bedre, tar all plassen. En veldig negativ sirkel av vonde følelser og destruktivt tankemønster.

Føler du at du MÅ trene i dag, selv om du kanskje mangler både lyst og glede?…Hvorfor det egentlig?
…Fordi du vil ned i vekt, fordi du ikke trente i går, fordi du spiste mye til middag, fordi du er redd for å legge på deg, fordi du er slapp og sløv om du lar være…?
Om du svarer noe i samme dur som dette, så ber jeg deg om å se for deg desperate Julie på «joggetur» på glattisen kl.00 på en fredag, som åpenbart ikke jogget for moroskyld eller fordi det ga mening på noen som helst måte.

– Du ville rådet henne til å bli hjemme eller finne på noe gøy istedet, eller hva? 😉

 

SUNNE MÅLTIDER I EN FART – DEL 2

HER kan du lese del 1!

Som jeg skrev i del 1 også; Mat lager seg ikke selv – med mindre du kjøper ferdigmat.
Ofte er ikke ferdigmat det mest næringsrike. Da er det supert å kunne lage raske, enkle løsninger som ikke koster deg mer enn fem minutter og som gir kroppen masse nyttig næring! I alle disse forslagene får du i deg proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og antioksidanter.

Uansett hvor lite glad du er i å stå på kjøkkenet eller hvor lite tid du har til matlaging så fortjener kroppen din bra drivstoff. Ikke snyt den for viktige næringsstoffer – velg smart! 🙂

🍓 Cottage cheese og banan
Dette krever ingen forberedelse over hodet! Alt du trenger er en skje 😀 Bananen er søt nok til å friske opp cottage cheesen. Kutt den opp og ha rett i boksen 🙂 Her fått du fett og protein fra cottage cheesen (velg helfet, eller bruk mager og tilsett for eksempel nøtter) og karbohydrater og fiber fra bananen. Også kjekt som turmat!

🍓Lomper med pålegg
Lomper med for eksempel smøreost, skinke, ost og gjerne litt grønt! Det smaker fortreffelig, gir haugevis av variasjonsmuligheter og kan fint brukes som nistepakke eller «spis i bilen» mat (uten stor fare for søl:)).

 

🍓 Smoothie
For å få et godt balansert måltid, velg deg en proteinkilde du vil ha i. For eksempel; kesam, gresk yoghurt eller proteinpulver. Tilsett væske i form av for eksempel kokosmelk (gode fettsyrer og rund smak), melk eller vann. Frukt og/eller bær, og gjerne også en neve grønnkål eller spinat for litt ekstra antioksidanter!
Putt alt i blenderen og kjør, så er måltidet klart på et blunk! 🙂

 

🍓 Lompe med påleggslaks
På Rema1000 blant annet selger de påleggslaks i pakker med akkurat passelig mengde til et måltid. Perfekt på farten! Med litt chilimajones og litt salat og agurk blir det et skikkelig godt og velsmakende måltid.

God mandag! <3

«JO MER DU TRENER, JO MER KAN DU UNNE DEG!» ?

«Jo mer du trener, jo mer kan du unne deg!»
…Dette utsagnet vil jeg gjerne si noen ord om.

På for eksempel en times styrkeøkt i rolig tempo med tung motstand og gode pauser eller en times gåtur i godt tempo, er det ikke en overveldende mengde kalorier vi forbrenner der og da. Økter med høy intensitet gir naturligvis høyere forbrenning under selve økten. Mindre intense økter med fokus på styrkemessig prestasjon, vil bidra mer til muskelutvikling, som igjen vil påvirke hvileforbrenningen din (ikke mye, men litt). Uansett hva slags trening du bedriver, går det uansett ikke an å belage seg kun på trening for å øke forbrenningen, uten å ha fokus på andre veldig viktige helseaspekter.

– Mange overestimerer kaloriforbruket sitt på trening og ender opp med å spise mer enn de trenger.

– Mange har også en tendens til å overdrive treningsmengden utover hva som er bra, med formål om å forbrenne så mye som mulig.

Kaloriforbruket øker selvsagt i takt med aktivitetsnivået, og kaloribehovet øker også når man er mer aktiv. Det som jeg syns blir feil, er når lysten til å forbrenne kalorier er grunnen til at man trener. Det er nemlig slik at med mindre du er Marit Bjørgen i toppform, så kan ikke treningen gjøre opp for en generelt mindre bra livsstil med feil mat og matmengde og for lite søvn.

Så det at du kan unne deg mer når du trener – det syns jeg rett og slett blir feil fokus.
Jeg syns ikke trening bør være noe vi gjør med formål om å forbrenne kalorier i det hele tatt.

Jeg anbefaler å heller se på helheten =
Tilpasset trening i passelig mengde
Tilpasset matvalg og matmengde
Tilstrekkelig med søvn

– som en investering i helsen din (og som helhet – det beste verktøyet for å oppnå målet ditt!). Et skadeforebyggende og helsefrembringende tiltak som gjør deg tilfreds og glad! Hvor mange kalorier du forbrenner på hver økt mener jeg bør være helt likegyldig. Trening i alle former (i riktig mengde) og bra mat (i riktig mengde) er bra for kroppen og helsen vår. -Og det er helt uavhengig av tallet kaloritelleren på pulsklokka viser!

Mat bør ikke være en belønning for at du har trent hardt nok eller lenge nok.
Å ta helhetlig gode valg for helsen din bør være belønningen!

EN UVANE SOM KAN ØDELEGGE FOR DEG

Eksempler på uvaner som utsetter resultater:
Daglige innslag av;
– Noen flak med ost rett i munnen mens du skjærer det du skal ha på omeletten
– Å slikke skjeia som har stått i syltetøyet
– Skrape nugattien fra kniven over på fingeren
– De ekstra gaflene etter at magen har sagt stopp
– Twistsjokoladen i pausene på jobb

Dette er små ting som er HELT UBETYDELIGE dersom målet ditt IKKE er å redusere fettprosenten.

Men om redusert fettprosent er det som er målet ditt, så vil disse tingene ha innvirkning på totalinntaket ditt. Når man skal redusere fettprosenten må man ha et kaloriunderskudd. Om man da får i seg små mengder ekstra kalorier i form av ting som nevnt over her, til stadighet, kan det bli nok til å ødelegge underskuddet.

Småspiser du? Da kan det være smart å ta seg i det. Småspising handler mye om vane, så det kan være lurt å gjøre små endringer av gangen for å få til en varig endring. Nå er du kanskje mer bevisst på det, og det kan være en god start! 🙂 Den mest effektive måten å kutte ut småpising på, er å ha regelmessige og godt sammensatte måltider som metter. Er kroppen tilfreds, vil det bli lettere å kutte «småsnacking».

Før gjerne matlogg i noen dager for å få oversikt over hvor mye småpisingen din utgjør i forhold til totalinntaket ditt. Det er forskjell på èn osteskive og èn osteskive, en snickers, to kjeks og en neve peanøtter. Småspising i seg selv er ikke problemet, -det er vanen – når småspisingen gjentas ofte og får en betydelig plass i kostholdet ditt. Det er det som kan ødelegge for deg.

Ha en fin søndag og lykke til! 🙂

SALMA OG MANGOSALAT

Er du glad i sushi? Da er dette et måltid du bare MÅ prøve. Sashimi med mangosalat ! Om du vil ha mer karbohyrater i retten kan du tilsette couscous, quinoa eller ris i salaten. Det du trenger er følgende;

♥ Salmalaks
♥ Ingefær
♥ Ponzusaus (kjøpes ferdig), du kan også bruke soya

Mangosalat:
♥ 1 mango
♥ 1 avocado
♥ Vårløk
♥ Koriander
♥ Sesamfrø
♥ Litt chili om du vil ha den litt spicy

Bland alt og server sammen med oppskjært laks, ingefær og ponzu/soyasaus 🙂
Vel bekomme!

UKENS SPØRSMÅL – KONDISJON ELLER STYRKE FOR VEKTNEDGANG?

Mitt svar:
Kondisjonstrening er ikke et must når målet er vektnedgang. Det aller viktigste for det formålet, er å ha et kaloriunderskudd. For å oppnå høyere forbrenning (og dermed oppnå et kaloriunderskudd enklere) er det dog lurt å holde seg aktiv. Ikke bare med styrketrening, men også ved å stå og gå mye i løpet av dagen. Husarbeid, hente posten, gå til jobb, stå ved pulten, ha kurv istedet for vogn på butikken også videre. Ingen direkte planlagt kondisjonstrening, men rett og slett basic bevegelse gjennom dagen.

Om du har en intaktiv arbeidhverdag hvor du er «tvunget» til å være mye i ro, kan det være lurt å supplere med kondisjonstrening for å øke totalen av aktiv tid i løpet av dagen.

Styrketrening, hverdagsaktivitet og et moderat kaloriunderskudd – disse tre er en fin grunnmur for en sunn vektnedgang. Lykke til!

SUNNE MÅLTIDER I EN FART – DEL 1

Mat lager seg ikke selv – med mindre du kjøper ferdigmat.
Ofte er ikke ferdigmat det mest næringsrike. Da er det supert å kunne lage raske, enkle løsninger som ikke koster deg mer enn fem minutter og som gir kroppen masse nyttig næring! I alle disse forslagene får du i deg proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og antioksidanter.

Uansett hvor lite glad du er i å stå på kjøkkenet eller hvor lite tid du har til matlaging så fortjener kroppen din bra drivstoff. Ikke snyt den for viktige næringsstoffer – velg smart! 🙂

 

🍓 Cottage cheese med blåbær, mandler og mørk sjokolade
Proteiner, fett, karbohydrater og antioksidanter i en herlig mix som smekkes sammen på null komma niks

 

🍓 Havregrøt/ overnight oats og vaniljeprotein med jordbær, valnøtter og mandler
Søt gjerne til med en dæsj honning eller litt sukrin gold.

 

🍓 Vaniljekesam med stjernefrukt og musli
Stjernefrukt kan du bytte ut med en annen frukt du liker, men noe syrlig gjør seg godt sammen med det søte.

 

 

🍓 4-kornblanding med skyr og persimon
Persimon kan byttes ut med for eksempel eple eller fersken

 

Alle disse måltidene krever minimalt med tilberedning, men kan likevel nytes til det fulle.
Vel bekomme!

FIRE TING DU BØR SLUTTE MED FOR Å LYKKES – DEL 2

HER kan du lese del 1!
Jeg håper disse tipsene kommer godt med! Ikke bare for deg som har konkrete mål du vil nå, men også for deg som jobber generelt for å ha en sunn livsstil.

Here goes…
Ytterligere fire ting du bør slutte med for å lykkes:

🛑 SAMMENLIGNE DEG MED ANDRE
Det gir absolutt ingen mening, er du klar over det?
Om noen på gymmet løfter tyngre enn deg – hva så?
Om noen på instagram har lavere fettprosent enn deg – hva så?
Hva hjelper det deg i din prosess å vite hva andre gjør og oppnår egentlig? Sammenligning fører som regel til dårlige følelser. Stopp det der med en gang.

 

🛑 OVERANALYSE
Agurk eller paprika, utfall bakover eller gående utfall, fullkornsris eller vanlig ris – dette er dilemmaer som er helt ubetydelig i det store bildet. La hodet ditt hvile. Ikke lag unødvendig styr rundt valgene dine! Smådetaljer og pirk er mer energitappende og tidkrevende enn nyttig.

🛑 OVERDREVET ENDRING OG JUSTERING
Å hoppe fra strategi til strategi er fryktelig dumt. Skal noe fungere, så krever det kontinuerlig utførelse over tid. Bytter du metoder annenhver uke vil du utsette fremgangen din. Stol på at det du gjør er bra og følg planen uten å tvile. Etter en lengre periode kan du heller analysere resultatene dine – da vil du se om noe bør justeres for å få bedre fremgang videre.

🛑 LA FØLELSENE OVERSTYRE FORNUFT
Det vil komme dager hvor du ikke føler at noe funker og du vil nok også føle at du står på stedet hvil- flere ganger på vei mot mål. Da må du huske at følelser ikke er det samme som realitet. Følelser kan svinge enormt mye fra time til time og dag til dag. Om du føler deg bra på mandag og som dritt på onsdag, så betyr ikke det at noe drastisk har skjedd og at planen din plutselig sluttet å funke på tirsdag. Stol på prosessen og vit at følelsene kan spille deg et realt puss!

Avslutter med en high five og en god klapp på skuldra fra meg til deg!
You got this! 😀

OM KROPPEN DIN KUNNE SNAKKE, HVA VILLE DEN SAGT?

…Om kroppen din kunne snakke, hva ville den sagt?

Det er kanskje vanskelig å svare på. Jeg skal hjelpe deg litt på vei.
Her er noen spørsmål du kan stille deg selv for å få et bedre innblikk i nettopp dette.

❤️…Har du noe eller noen i livet ditt nå, som du innerst inne vet at tapper deg for krefter og energi, og som ikke legger til verdi i livet ditt på noen måte?

❤️…Bekymrer du deg over ting du ikke kan kontrollere, gjerne også på andres vegne?

❤️…Kjenner du på lyst til å trene og/eller være i bevegelse?

❤️…Blir du fort oppjaget om du har for mange baller i lufta, eller finner du gode løsninger fort?

❤️…Finner du glede i små ting, eller sliter du med å finne gleder i hverdagen i det hele tatt?

❤️…Klarer du å virkelig slappe av uten å bli rastløs og føle at du må gjøre noe?

❤️…Syns du det er vanskelig å være helt alene uten noen form for avledning? (sosiale medier, TV o.l.)

❤️…Hvordan snakker du om kroppen din?

❤️…Føler du deg energisk og livsglad, eller drenert og sliten?

❤️…Kjenner du på mestring ofte, eller føler du oftere at du burde prestert bedre?

❤️…Hva i livet ditt tar mer oppmerksomhet enn du skulle ønske akkurat nå, og hvorfor er det viktig nok til at du prioriterer det?

❤️…Tar du ofte valg som trosser magefølelsen din, fordi du føler deg presset/påvirket av andre eller omstendigheter?

❤️…Se for deg livet ditt om fem år. Tror du at du da kan se tilbake å være glad for valgene du tok?

❤️…Hvor ofte dropper du å gjøre ting som gjør deg glad, til fordel for noe du føler du ?

Du vet innerst inne hva som er bra for deg, kroppen og psyken din. Svar ærlig likevel. Kanskje du får en aha-opplevelse. Det er først da man kan begynne på «oppvasken».

Vi er mest i balanse når vi er tro mot oss selv. Det høres kanskje klisjèaktig ut, men det er utrolig sant. Vi kan bli litt for gode på å neglisjere og undertrykke tanker og følelser som vi ikke ønsker å ha. Vi forholder oss rett og slett ikke til dem. Hva blir resultatet på sikt? En kropp som protesterer. Et hode som føles ut som en mopedhjelm. Søvnløse netter. Dårlige avgjørelser. Selvforakt. – Listen kan bli lang.

Kroppen vår snakker på sin måte og den gir tydelige beskjeder. Om du ikke vil lytte til den, hvordan tror du det vil ende opp? Om du velger å overse signalene, hvordan ser du for deg at du kan bli tilfreds?

Det vil alltid være ting i livet som ikke er optimalt. Likevel har vi selv ansvaret for å sette grenser, anerkjenne kroppens signaler og ta vare på oss selv så godt vi kan. Du skal leve i deg selv livet ut. Sørg for at det er et hyggelig sted å være ❤️

FIRE TING DU BØR SLUTTE MED FOR Å LYKKES – DEL 1

Hardt og brutalt!
Her er fire ting jeg mener du bør slutte med om du ønsker å lykkes med mål du har satt deg, og for å være tilfreds i hverdagen!

🛑 SNAKKE NEDLATENDE TIL DEG SELV
Du er din egen lagspiller – oppfør deg som en!
Ville du sagt til en medspiller at de ikke duger til noe, at de har alt for lang vei å gå, eller at de ikke har det som skal til? Nei? Da bør du ikke si slikt til deg selv heller.

🛑 Å IKKE SETTE PRIS PÅ ALL FORM FOR FREMGANG OG FORBEDRING
«Bare 2 cm nedgang på målebåndmålingene på en uke? Det er for dårlig»
«2,5 kg økning i knebøy? Blærh, det skulle vært 10 kg!»
… NEI, NEI, NEI! Du bør sette pris på hvert eneste lille steg i riktig retning. Ikke vær kjip med selvskryten. Veien mot et mål kan være utfordrende nok som den er, så ikke gjør det enda tyngre enn den trenger å være. Celebrate every tiny victory.

🛑 SNYTE DEG SELV FOR DYREBAR HVILE
Hvile er utrolig undervurdert hos de fleste, dessverre. Det er faktisk noe av det viktigste du kan prioritere for å få best mulig fremgang og for at kroppen skal følge med på løpet ditt så bra som mulig. Det er ikke noe fornuft i sitatet «Let them sleep while you grind». Sørg for å få den søvnen du trenger, og lytt til kroppen og gi den hvile når du er sliten. Ingen som driver rovdrift på kroppen ender opp der de ønsker.

🛑 STRAFFETRENING OG SULTING
Om du skeier ut eller ikke får trent som planlagt – aldri, ALDRI gå for straffetrening eller sulting for å rette opp i det. Det er starten på en veldig negativ sirkel. Går du bort ifra planen så aksepterer du at det skjedde og hopper tilbake i sporet igjen. Ikke stress med å ta igjen noe av det tapte, hverken med ekstra trening eller mindre mat. Igjen – vær din egen lagspiller. Tenk at gjort er gjort, nå går vi videre!

Vær en god spiller OG en medspiller på team DEG!
God mandag 😀

HVORDAN HANSKES MED BEKYMRING

Bekymring –
En stort sett unødvendig last mange bærer på. Dag ut og dag inn.

En undersøkelse viser at førti prosent handler om noe som aldri vil skje, tretti prosent dreier seg om noe i fortiden som ikke kan forandres, tolv prosent av bekymringene er for (urettferdig) kritikk fra andre, ti prosent er bekymring for helsen og bare åtte prosent er bekymringer som vi mest sannsynlig faktisk møter.

Selv har jeg brukt mye tid på bekymring i forskjellige former. For mye tid – spesielt netter som jeg gjerne skulle brukt på søvn og hvile istedet. Jeg fikk en kommentar her på bloggen med et ønske om jeg kunne skrive litt om mine råd rundt det, så da vil jeg dele dem i dag.  Jeg er ikke blitt bekymringsfri (enda:)), men litt erfaring har jeg som jeg gladelig deler.

SKRIV NED ELLER TENK HØYT:
La oss si at du bekymrer deg for at noe skal skje.
Kan du stoppe det? Om du ikke kan stoppe det, hva kan du gjøre for å forebygge at det skjer?

– Enkelte ting kan vi ikke styre, men vi kan i noen tilfeller gjøre tiltak for å forebygge. Trene, spise sunt og sove godt for å unngå sykdom. Lese, spørre og studere for å lære noe vi ikke kan. Droppe unødvendig pengebruk for å unngå pengemangel. Ringe noen du vet du ikke har pratet med på en stund, for å oppmuntre og bygge relasjon.

Bytt ut spørsmål som «hva om jeg stryker på oppkjøringa?» eller «hva om jeg får kreft?» til «hva kan jeg gjøre for at det ikke skal skje?»

Lagre tanken på at du nå gjør det du kan, og mer kan du faktisk ikke gjøre.

AKSEPTER TANKEN OG LA DEN GÅ
Tanker kommer og går. Av og til kommer de helt overrumplende og tar fryktelig mye plass. For min del har det vært veldig banebrytende og akseptere tankene og følelsene. Rett og slett innrømme for meg selv at i dag er jeg stresset for det, lei meg for det eller lei av det. Du trenger ikke bekymre deg for alt du ikke burde føle. Alle har dager hvor tanker og følelser ikke er utelukkende gode. De forsvinner fortere om du aksepterer at de er der, før de forsvinner igjen.

SNAKK OM BEKYMRINGEN MED NOEN DU STOLER PÅ
Det å få et annet perspektiv på det du bekymrer deg for, kan være veldig nyttig og hjelpsomt. Når jeg får høre andres vinkling og reaksjon på bekymringen min, kan jeg få et mer realistisk bilde på situasjonen. Mamma og kjæresten min er mine to «terapeuter» som dytter meg i riktig tankeretning når jeg går meg vil og surrer meg inn i egen tankespinn som ikke står i stil med virkeligheten. Skal du dele en bekymring er det dog viktig å være helt ærlig. Holder du igjen noe og får hjelp, vil det bare hjelpe for alt annet enn det du holdt igjen.

Kanskje jeg skriver mer om dette senere, men dette ville jeg dele i dag.
Lykke til med lettelse av bekymring 🙂

UKENS SPØRSMÅL – «UTSKEIELSER»

Mitt svar:
Det er ingen grunn til at man skal ta helt avstand fra alt av søtt. Måtehold er en utrolig viktig og bra tilnærming til alt som har med kosthold å gjøre. Om man spiser sunt og bra 90% av tiden, er det ingen grunn til å nekte seg noe mindre næringsrikt. Noen matvarer gir oss ikke noe annet enn matglede – og det er grunn nok til å ikke kutte det helt ut! Om du elsker sjokolade og chips så syns jeg du skal unne deg det med god samvittighet. Ikke hver dag og ikke i enorme ukontrollerte mengder, men litt en-to dager i uken gjør absolutt ingenting.

Det handler til syvende og sist om å ikke «robbe» kroppen for næringsstoffer. Det gjør man ikke dersom basisen i kostholdet er bra, og at man supplerer med mindre nyttig mat på toppen. Sukkerstopp og slike ting er for de som ikke evner å ha måtehold mener jeg. Et beskjedent inntak av godis når kostholdet generelt er bra, gjør ingenting. No harm done. Det er fint å kunne kose seg med måteholdig inntak av mindre «smarte» matvarer 🙂 Mat er ikke bare for nytte, det er også en av livets gleder 🙂

God fredag!

EN TING JEG SYNS DU BØR PRØVE I 2019

Du har kanskje allerede satt deg noen mål for året 2019?
Jeg har et tips som jeg virkelig anbefaler på det varmeste, som du bør legge til lista di.

Dra på tur alene.

Ja, du leste riktig.
Det høres kanskje kjempe rart ut, og det tenkte jeg også da jeg bestilte meg tur til Malaga i mars 2017. Jeg syns det var kjempe rart hele flyturen, hele taxituren til hotellet og helt til første natt var overstått. Fra da og to uker frem var det helt magisk (sett bort ifra noen dager med mye magesmerter). En opplevelse jeg ikke kan beskrive med ord og som jeg aldri har opplevd verken før eller siden.

Jeg gjorde det jeg følte for. Spiste hva og når jeg ville, kikket på ting, labbet rundt, gikk meg vill (og fant frem), utforsket nye treningssenter, kikket på folk, hørte på musikk, tok rutebussen rundt byen, skrev og leste. Uten å samkjøre med noen eller høre noen andres mening om hva som skulle skje. Jeg lå på stranda uten å snakke med noen. Jeg spiste ute og drakk vin alene.

Du tenker kanskje...Ensomt?… Kjedelig? 
Den tanken slo meg ikke èn eneste gang. Jeg ble oppmerksom på hvor sjeldent jeg bare har meg selv å tenke på. Hvor sjelden jeg tenker og opplever noe uten innspill fra andre, og hvor sjelden jeg faktisk lever helt i nuet uten å planlegge og «være på jobb» i hodet. Det føles ikke ensomt eller kjedelig – jeg følte faktisk at jeg kom nærmere meg selv og kjente på at mitt eget selskap var spennende og givende. Så mye fint jeg opplevde og fikk med meg, så mange nye tanker jeg fikk! – uten at jobb, relasjoner og hverdagsliv tok oppmerksomheten min!

Jeg fikk trening i å bare være.

Det tror jeg vi har så innmari godt av. Vi tenker på haugevis av ting hele tiden, hele dagen. Vet du egentlig hvordan det er å være med deg selv, når du ikke har noe annet oppi hodet ditt, enn nuet?

Jeg husker tilbake på disse to ukene med et smil om munnen og en god følelse i magen. Jeg hadde det innmari fint med meg selv, og jeg trengte det sårt. I ettertid har jeg faktisk blitt flinkere til å nyte mitt eget selskap. Flinkere til å være observant på ting rundt meg, fremfor å hele tiden bli revet med av ting som krever oppmerksomheten min.

Jobb, mail, sosiale medier, gjøremål, bekymringer, kalendere og huskelister blokkerer mye av skjønnheten med livet. Reiser du på tur med deg selv og setter mailen på automatisk feriesvar og mobilen på lydløs før du drar, blir du nærmest tvunget til å la det ligge. Det gir rom for å oppdage mye fint, og hente nye krefter.

Du trenger ikke dra langt!
En tur på hytta, noen netter på hotell eller på barnerommet ditt hos mor, en lang togtur eller kjøretur – hva som helst! Det er en vanvittig fin investering i deg selv. Og jeg lover deg – når du er alene vil du oppleve nye ting, nye impulser, få nye tanker… Og en helt ny følelse.

Med familieliv/partner kan jeg skjønne at det kan være vanskelig å få til, og at turer sammen med dem blir prioritert. Men jeg anbefaler deg likevel å gi det en sjanse. Om partneren din ikke forstår hvorfor du ikke vil ha han/hun med på turen din, kan du referere til innlegget mitt 🙂 Du vil ikke angre. Jeg er sikker på at partneren din vil innse at det gjorde deg godt, og vil kanskje ende opp med å gjøre det samme selv.

For meg har turen hatt enorm verdi i ettertid.
Jeg er mer observant på magien i hverdagslige ting, jeg er flinkere til å kjenne på magefølelsen min. Jeg kjenner stressgrensen min bedre og jeg er enda mer sikker på meg selv.

Kanskje 2019 er året hvor du skal sette av noen dager helt til deg selv?
Tenk på det <3

RASK HELKROPPSØKT MED SUPERSETT

Lyst til å kjøre en effektiv helkroppsøkt? Da er dette noe for deg 😉
Start med dynamisk oppvarming for overkropp og underkropp. Vil du ha forslag til hvordan det gjøres så har jeg lagt ut min video HER. Finn deretter frem det du trenger for å utføre øvelsene så du har alt klart.

♥ Markløft  3 sett, 5 reps
☺Ettbeins beinhev 3 x 8 reps
♥ Pushups, 3 sett, max reps
☺Omvendt roing 3 x 10 reps
♥ Goblet squat, 3 sett, 8 reps
☺ Enarms pushpress, 3 sett, 8 reps

Om du vil kan du kjøre øvelsene med hjerte foran i supersett med øvelsene med smiley foran, eller kjøre alle hver for seg. Om du kjører supersett så tar du først ett sett med den første øvelser, går direkte på et sett med den andre øvelsen og tar deretter en pause. Bruker du supersett vil du bruke kortere tid og få høyere puls. Uansett hva du velger – pass på å alltid ha god teknikk!

Lykke til!

«BLI BEST» – FOR HVILKEN PRIS?

Å være «godt trent» mentalt er en enorm styrke å ha når man skal nå mål, prestere og bli bedre. Men hva skjer når vi måler hvor gode vi er utifra hvor mye vi presterer?  Hva om vi ikke klarer å nå målene våre selv om vi gjør så godt vi kan? Er vi ikke bra nok da ?

Vi må passe oss for å belage vår selvfølelse og selvbilde på hva vi får til.

Selvsagt er det bra å ha god struktur i hverdagen, sette seg mål, trene opp viljestyrken og få kustus på seg selv. Problemet oppstår når vi ser på oss selv som mindre bra når vi ikke lever opp til egne forventninger og mål. Vi er mennesker, det skjer. Å alltid føle at man må BLI BEST kan bli et jag og et mas som til slutt er veldig destruktivt.

JA – vi har godt av å sette oss mål.
JA – vi har godt av å presse oss mentalt og fysisk.
JA – de fleste av oss har godt av å bli tøffere mentalt.

MEN – PASS DEG FOR:
– Følelsen av å være mislykket om du ikke presterer som du føler du burde
– Utmattende press til å prestere fordi du føler du må
– Press til å alltid måtte ha et mål. Iblant er det ok med å være fornøyd med egen situasjon
– Å trykke deg selv ned når du har dårlige/slappe dager med mindre selvdisiplin. Back deg selv opp uansett.
– Å måle din verdi utifra hvor mye du får til og presterer

Mine tips til mental styrke:
♥ ALDRI snakk nedlatende til/om deg selv, hverken inni deg eller høyt
♥ Når du gjør en feil eller ikke gjør som planlagt – prøv på nytt og gå videre
♥ Øv deg på å lære av alle feil. Finn ut hva du kan gjøre neste gang noe lignende skjer
♥ Fokuser på målet ditt og minne deg selv på det i stunder med fristelser og prøvelser
♥ Fortell deg selv at du er sjefen over deg selv, du sitter med makta
♥ Ikke la nederlag trykke deg ned eller seire gå til hodet på deg
♥ Husk at du ALLTID er bra nok, uansett hva du presterer!

DU ER BRA!

MITT SVAR PÅ SUNT KOSTHOLD

Det betyr ikke at jeg gruer meg til lunsjen som er klam, ukrydret og dvask.
Det betyr ikke at jeg craver alt mulig annet enn det jeg bestemmer meg for å spise.
Det betyr ikke at jeg går sulten gjennom dagen.
Det betyr ikke at jeg har fullstendig utelukket mindre sunne matvarer,
og det betyr heller ikke at jeg nekter meg alt som er «kunstig», tilsatt sukker, alt som inneholder fett, karbohydrater, kunstig søtning, salt eller e-stoffer.

IMG_1598

DETTE betyr et sunt kosthold for meg:

❤ At jeg spiser meg mett på næringsrik mat som smaker godt.
❤ At jeg blir tilfreds med det jeg spiser og unngår å gå sulten.
❤ At næringen jeg får i meg bidrar til hormonell balanse, stabilt humør og god søvn.
❤ At maten jeg spiser fremmer restitusjon og prestasjon.
❤ At jeg kan ta sunne og fornuftige- men også mindre sunne matvalg og samtidig være fornøyd og glad, og kunne spise sammen med andre og i sosiale settinger.

IMG_9082

Ser du? Sunt betyr ikke kun det eller det. Ingenting av det og en haug av det. Måtehold er tingen!Jeg har så troa på at måtehold er det vi alltid kommer lengst med. Tilstrekkelig med proteiner, nok fett, nok karbohydrater. Frukt og grønt, litt av hvert. Noe sunt og noe mindre sunt.

Det er nemlig godt for sjela å nyte smaker også, ikke bare å velge matvarer utifra «renhet» (FYSJ for et uttrykk!) eller næringsinnhold. Det er bra å av og til velge kun utifra smak også. Det har mye å si for matopplevelsen. Så lenge jeg passer på å få i meg næringsrik mat mesteparten av tiden, kan jeg fint nyte mindre næringsrike matvarer som sjokolade, vin og brownies i blant, uten at det på noen måte gjør meg usunn.

IMG_9620

Prøv å tenk mindre svart hvitt.
Tenk enkelt med et stort innslag av fornuftig.
Litt av alt- det blir bra, det! Og spør du meg, så behøver aldri det du spiser å smake vondt 😉

DETTE VIL JEG GJØRE I 2019

 

Jeg valgte å ha ekstra lang juleferie i år, noe jeg har angret på at jeg ikke har gjort hvert år tidligere. Det har vært utrolig avslappende og deilig! Men – med ferie kommer fort litt forstyrret søvnmønster og litt sofagristendenser for min del, haha.

1 nyttårsdag våknet jeg kl.14 (!) og kjente på at jeg minst kunne trengt to uker til for å sove ut. Som jeg har nevnt før så sliter jeg med søvn, og det er først når jeg vet jeg ikke skal noe som helst dagen etter at jeg faktisk får god søvn. I ferien har det altså gått mye tid til nettopp det – å sove! Kroppen har krevet å ta igjen litt av det tapte. Til og med på julaften hadde jeg powernap etter frokost på sofaen hos mamma. Men nå – nå har jeg kommet meg sånn tålig tilbake i gjengene. Det er hardt i starten, men det må til om man skal komme i gang!

….Det nye året kom rett og slett litt brått på.
Nå er jeg dog i gang, og svarer på mail daglig, kommer meg på trening og oppdaterer sosiale medier. Jeg elsker jo hverdagen, det er bare det at kontrasten fra ferien alltid blir litt stor! Haha.

Nå gjelder det å minne seg selv på magien i hver dag! 
Julestjerna lyser ikke opp stua om kvelden lenger, og følelsen av at man venter på noe, er borte. Nå er rett og slett hverdagen her, og den er her for å bli.

Det er fint, det også?

Jeg har ikke noen spesifikke treningsmål akkurat nå. Jeg vet at januar og februar blir to veldig hektiske måneder med mye jobb, så da er jeg fornøyd med hver eneste treningsøkt jeg får overskudd til. Ingen high hopes her for en sinnssyk treningsperiode med andre ord, noe som er helt greit. Jeg vet med meg selv at jeg får mer treningslyst når jeg setter lavere krav til meg selv, så det er strategien (som jeg lærte i fjor;)).

Men, jeg har gjort meg noen tanker utover dette med treningen også.
Dette vil jeg gjøre i 2019:

1. Bruke mer tid på «unyttige» ting
Lesing og skriving, låtskriving og gitarspilling. Ting jeg koser meg med, men som ikke er jobbrelatert eller «nyttig» på noen annen måte enn at jeg henter energi. Jeg bruker mye tid på jobb og trening, så nå er det tid for å sette av tid til disse tingene også.

2. Prate mer med foreldrene mine.
Mine to største forbilder, likevel er det ikke mye tid jeg satte av til dem i fjor. Det skal jeg gjøre noe med i år. Det er så lærerikt og fint å prate med dem.

3. Oppleve mer av norsk natur.
Det er så mange vakre steder i Norge jeg ikke har sett enda! Jeg og kjæresten fikk sans for teltferiering i fjor, så jeg håper og tror vi får gjort mer av det i år.

God lørdag <3

NED I VEKT? HUSK PÅ DETTE – DEL 2

Å oppnå redusert fettprosent krever en innsats, og veien mot mål er ikke problemfri. Det vil komme utfordringer, og da er det bra å være forberedt! HER kan du lese del 1.

✔ Du bør spise på en måte som du vet du kan holde ut med over tid.
Hvorfor det? Fordi dersom du går tilbake til gamle spisevaner er sjansen stor for at du også ender opp med samme fettprosent enn du hadde før du startet.

✔ Du bør ta høyde for at livet skjer.
Bursdager, bryllup, reiser, sosiale sammenkomster. Masse greier som innebærer felles mat og ofte også søtsaker. Om du velger å si nei til alt hver gang eller i verste fall bli hjemme, hvor lenge tror du at du holder ut? Lær deg heller å takke nei takk til det som tilbys når det er ok, og velg måtehold og rett porsjonsstørrelse i situasjonene hvor det passer seg bedre å takke ja. Å sitte hjemme i diettmodus kan være greit en stund, men det er ikke verdt å ofre sosialt liv for å se ut på en viss måte.

IMG_2517

✔ Den gyldne middelvei.
Det hjelper ikke at du spiser hypersunt til frokost, lunsj og middag om du tømmer skapene til kvelds. Om cravingsene dine er så kraftige at du føler behov for å overspise eller «sprekke» bør du muligens øke inntaket ditt litt eller endre makrofordelingen på det du får i deg. Det skal ikke være nødvendig å være overdrevent sulten eller søtsugen, selv når målet er redusert fettprosent.

✔ Ikke lure deg selv ved å kutte ned på aktivitet.
Så fort man ligger i kaloriunderskudd er det naturlig at vi får mer lyst til å være i ro. Vær obs på dette, og sørg for å opprettholde samme aktivitetsnivå som før. Hvis ikke lurer du deg selv og kan i verste fall ende opp med kalorivedlikehold fordi aktivitetsnivået reduseres i takt med kaloriinntaket.

IMG_2737

Med disse rådene tror og håper jeg at du er mer rustet for å kjøre på mot målet ditt!
Trenger du hjelp med å få et oppsett på et kosthold som passer deg, send meg en mail på din.pt@live.no

God fredag!

DETTE TRENGER DU IKKE BRUKE TID PÅ LENGER

Gira på å spare tid og krefter og kanskje også få bedre resultater? Fortsett å lese!

1. Gå på mølla / ellipsen i ørten minutter før du begynner å trene styrke.
Om du skal trene styrke så er dynamisk oppvarming en mye bedre og tidseffektiv løsning for deg som forbereder kroppen din på det du faktisk skal gjøre, nemlig trene styrke.

img_8126-002

2. Trene deg dausliten hver eneste økt.
Det skal sant sies at mange trener lettere enn de faktisk er i stand til, men det finnes også dem som trener seg nærmest i hjel hver økt uten ønskede resultater. Less is more og du vil tjene mye på å trene smart fremfor alt for mye. Du trenger ikke se mannen med ljåen på slutten av hver økt. Få kvalitet over det du gjør og press deg selv, så er det bra!

3. Tøye ut etter trening for å unngå stølhet.
Er du så stiv at det hindrer deg i utføre øvelser riktig eller hindrer deg i hverdagen så bør du gjøre noe for å bedre fleksibiliteten og mobiliteten din. Men om du gjør det for å unngå stølhet så er det dessverre bortkastet tid. Så er det jo dem som «føler» at det hjelper å tøye for mindre stølhet – og om det gjelder deg, keep going… Whatever floats your boat. For deg som syns det er tidkrevende og kjedelig, du kan fint droppe det.

img_8236-001

Den ekstra tiden du får kan du bruke på noe annet!
Ring bestefar, skriv et kort, se på fugler! 😀