SELF CARE WEEK – Dag 5

HER kan du lese dag 1, 2, 3 og 4 🙂

På den siste dagen i min Self care week, vil jeg ha fokus på selvevaluering. Å evaluere hvor man står i dag, hvor langt man er kommet og hva man ønsker å oppnå i fremtiden, er en genial måte å sette pris på seg selv på.

I en hektisk hverdag er det fort å glemme bort alle små ting som hele tiden blir bedre eller bare endrer seg, for ikke å snakke om egenskaper man utvikler i tøffe perioder. En skikkelig selvevaluering kan hjelpe deg å sette mer pris på den du er i dag, samt bli motivert til å utvikle deg enda bedre i fremtiden. Det kan også hjelpe deg å få et klarere bilde av hva slags tiltak og endringer du bør gjøre.

Dagens oppgave er altså; svar deg selv på dette:

🌼 Hva har du lært om deg selv det siste året?

🌼 Hvilke egenskaper har du utviklet, og hvilke egenskaper ønsker du å styrke/ utvikle mer?

🌼 Hvordan har du det i dag, i forhold til for et år siden, og hva tror du er med å påvirker dette positivt/ negativt?

🌼 Nevn tre ting du ønsker å oppnå i fremtiden

🌼 Hva vil du bruke mer tid på fremover, og hva vil du bruke mindre tid på for å oppnå det du ønsker?

Før sommeren vil jeg sette i gang en ny self care week med nye temaer. Enn så lenge håper jeg du har satt pris på denne ukens oppgaver og fått noe bra ut av dem 🙂

God fredag!

SELF CARE WEEK – Dag 4

HER finner du dag 1, 2 og 3 🙂

En stor del av det med å ta vare på seg selv, innebærer å passe på hva man fyller seg med. Ikke bare det vi putter i munnen, men også hva som fyller hodet og tankene våre, som igjen påvirker følelsene.

Negative tanker tapper oss for energi, glede og overskudd og kan påvirke både prestasjon, motivasjon, søvnkvalitet, relasjoner til andre mennesker, synet på vårt eget liv og selvfølelsen vår.

Sørg for at du tar vare på hodet ditt og fyller det med noe bra!

Dagens oppgave er derfor som følger;
Skriv ned:
🌱 10 ting du er takknemlig for
🌱10 ting som gjør deg glad
🌱5 (eller flere) personer du er glad i
🌱5 ting du liker ved deg selv
🌱3 oppmuntrende opplevelser du har hatt
🌱1 ting du gleder deg til

Å minne seg selv på gode og fine ting, vil hjelpe å snu negative tanker og følelser. Ta oppvasken i hodet og fyll opp med ting som gir deg energi.

Ha en nydelig torsdag 🌱

SELF CARE WEEK – Dag 3

Dag 1 kan du lese HER
Dag 2 kan du lese HER

Stress er (dessverre) en sentral del i livet til mange av oss i større eller mindre grad. Vi kaver for å rekke alt, tenker på en haug av ting på en gang, bekymrer oss og føler ikke vi kommer i mål.

Denne dagen vil jeg derfor dedikere til nedstressing og avslapning. Du tenker kanskje at det har du ikke tid til, men da kan jeg fortelle deg to ting! 1. Det burde du ta deg tid til. 2. Det trenger ikke å ta lang tid!

Et godt verktøy for å dempe stress er å sette tanker ned på papir.
Skriv en liste over alt du skal gå gjort, eller det som opptar tankene dine. Les gjennom det du har skrevet, gjerne også for en annen person, for å få et større perspektiv på det du anser som betydelig stress eller problemer. Det vil hjelpe deg å finne løsning fortere, og sortere bedre.

Neste punkt vet jeg at flere vil tenke at er meningsløst, men jeg oppfordrer deg likevel til å gi det en sjanse!

Sett av 7-26 min, gjerne midt på dagen eller før leggetid, med denne nedstressingsvideoen. Yoga har gjort underverker for meg og mange andre. Har du aldri prøvd det, vil jeg virkelig anbefale deg å gi det en real sjanse.

Har du minimalt med tid (eller tålmodighet ;)), kan du følge denne istedet:

Stress har ingenting positivt for seg, og du gjør deg selv en STOR tjeneste ved å jobbe med akkurat det. Finn roen i en hverdag med høyt tempo og du vil merke hvor mye det har å si for velværefølelsen resten av dagen og natten.

Ta vare på deg selv, hodet ditt og helsen din – Prioritèr stressmestring!

SELF CARE WEEK – Dag 2

HER kan du se dag 1.

Prokastinering – det vet jeg mane av oss er gode på.
Gjør det godt for noe? Egentlig ikke.

Jeg er overbevist om at det å utsette ting, la være å gjøre ting vi vet vi burde og som egentlig gjør oss godt å få gjort- det er med å påvirke humøret og psyken vår negativt. Føler du deg ikke bedre når du kan krysse ting av lista og kjenne på følelsen av at noe er gjennomført? Når noe som har hengt over deg, ikke lenger gjør det?

Oppgaven til deg i dag er derfor å gjøre 1-3 ting du har utsatt å gjøre.
Og om du virkelig vil gripe an oppgaven – gjør det før du gjør andre ting!

Se på det som en indre «cleanse». Opprydning i topplokket.
Du blir kvitt en eller flere ting som tar unødvendig mye plass. Får du unna ting du har utsatt, vi du garantert føle deg mer energisk, mer kreativ og mindre stresset.

Er det vanskelig å få gjort alene? Be om hjelp!
Mangler du noe for å få gjort det? Skaff deg det du trenger!

I DAG er dagen!

PS: Jeg er en av fire i finalen og kan vinne tittelen «byens beste personlig trener!» TUSEN TAKK til alle som har stemt <3 Nå i finalerunden kan det stemmes frem til 30 mars, og det kan du gjøre HER. Jeg setter enormt pris på hver enkelt stemme og håper så mange som mulig vil bidra! 😀

SELF CARE WEEK – Dag 1

Selvpleie – så mye mer nødvendig enn jeg tror mange av oss er klar over!

Jeg snakker ikke nødvendigvis om ansiktsmasker, hårkur og neglstell, men om ting som gir oss ny energi og en pause i hverdagen. Friskt vann til frøene og lys så vi kan gro fysisk og mentalt!

Denne uken skal dette være temaet her på bloggen. Hver dag vil jeg komme med en selvpleie oppfordring og jeg håper og tror det vil falle i smak hos de fleste 🙂

Vi starter i dag!
Dagens oppfordring er å være ute i frisk luft i 1 time.
Frisk luft gjør underverker for kroppen og hodet. Har du noen gang følt deg dårlig etter en tur? Mest sannsynlig ikke.
Dette vil gi deg en pause i hverdagen, dempe stressnivået, få opp pulsen, tilskudd at D-vitamin og kanskje noen noe nye idèer. Ikke undervurder effekten av 1 time i frisk luft hvor du bruker kroppen fysisk, uten andre krav enn å være tilstede.

Lykke til og god tur <3

KOMPLEKSER OG SÅNT

Kroppspress og influensernes påvirkning er virkelig oppe til debatt om dagen etter at Kristin Gjelsvik konfronterte Sophie Elise etter at hun blogget om at hun skulle tatovere hårfestet bak øret fordi hun hadde for lite hår der….

Jeg har snakket om kroppspress før, og det innlegget kan du lese HER.

Når det kommer til komplekser, så har jeg en klar og tydelig mening om det. Ja, det er fint å være åpen om problemer man har til mennesker man stoler på, men jeg mener at det faktisk er viktig at vi tenker over hvem vi deler dem med, og om det er nødvendig å dele i det hele tatt.

Jeg har skrevet tidligere her på bloggen at jeg har hatt komplekser for lårene mine helt fra jeg var liten. Jeg har dog lært meg å elske dem og jeg liker tanken på at jeg er unik, mer og mer med årene. Jeg har flere andre komplekser også, men de ser jeg ingen grunn til å dele. Hvorfor dele mine usikkerheter, og kanskje få deg til å tenke over om du finner samme «feil» på deg selv, når du ikke gjorde det fra før?

Alle som har mennesker rundt seg, har faktisk et stort ansvar. Vi har først og fremst et ansvar for oss selv. Vi har ansvar for å styrke vår egen karakter og vårt eget selvbilde før vi åpner kjeften. Det er også vårt eget ansvar å velge om vi vil dele positivitet eller negativitet med de rundt oss.

Jeg er bra, jeg!
– Uavhengig av hvordan jeg ser ut eller hva jeg presterer. Om jeg har litt for mye her og litt for lite der, så er jeg likevel like bra. Dette sitter så godt plantet i meg, at jeg kan lese bloggen til jenter og se reklameplakater av modeller som ser helt annerledes ut enn meg, uten å føle at jeg må bli som dem. For akkurat det gir jo faktisk ikke mening!? Vi er jo dønn forskjellige alle sammen uansett!

Jeg sier JA til mer fokus på det med å ha en sunn livsstil. Fysisk aktivitet, treningsglede, god og sunn mat, matglede og mental helse. Mindre fokus på komplekser og alt vi syns er feil!

…For hvordan kan vi egentlig hjelpe noen ved å klage over noe…? Vi vet jo allerede at alle har komplekser i større eller mindre grad.
Hva med å heller bidra til et mindre kroppsfokusert samfunn ved å motivere noen til å dra på en skogtur i finværet, dele en team-økt eller en god og sunn oppskrift? I stedet for å kjøre en kollektiv klagestund over alt som er feil..?

Bestem deg for hva slags liv DU ønsker å ha, og luke ut alt som ikke passer inn det. – Du vil alltid være omringet av mennesker som ser annerledes ut enn deg selv, men du bestemmer om det blir et problem for deg eller ikke. Vil du ha et miserabelt liv hvor du blir psyket ut (og psyker ut andre) med negative tanker rundt ditt eget utseende, eller vil du ha livsgnist og glede deg over egen selvaksept? Det er ditt valg og du står ansvarlig.

EN ROLIG MØLLEØKT FOR AKTIVE HVILEDAGER

Av og til er det utrolig deilig å ha en rolig økt hvor man rett og slett bare har fokus på bevegelse og det å bruke kroppen. Det er faktisk veldig sunt å ha rolige økter også, enten på akive hviledager, eller som en egen «restitusjonsøkt». For mange er rolige økter også det eneste de mestrer av forskjellige årsaker. Da er denne økta helt super.

I dette eksempelet viser jeg hvilke fart jeg har holdt. Du tilpasser selvsagt etter ditt eget nivå og ønske! 🙂

4 min rask gange – 6,5 km/t
3 min lett jogg – 9 km/t
3 min rask gange – 6,7 km/t
3 min lett jogg – 9 km/t
3 min rask gange – 7 km/t
4 min lett jogg – 9 km/t
5 min gange – 6 km/t


Dette ble min økt i dag sammen med litt kroppsvektsøvelser!
Jeg koste meg med god musikk på øra og nøt tiden for meg selv i min egen verden. Det må ikke alltid være blod, svette og tårer 😉

GOD onsdags kveld <3
VIDEO; TO RUMPEØVELSER MED EN VRI

Jeg er stadig på jakt etter måter å optimalisere rumpetreningen på, både for meg selv og kunder. Det er svært individuelt hvilke øvelser vi trives med og utfører best, så om noe at det du gjør ikke fungerer slik du ønsker, kan det lønne seg å prøve noe nytt.

I videoen under ser du to øvelser.
Den første er en jeg så på instagramkontoen til «The glute guy» Bret Contreras. Fire hydrant med større bevegelsesutslag. En fin øvelse for oppvarming/ aktivering, eller som en finisher.

Den andre er en knestående kickback. Jeg har tidligere kjent mest i bakside lår når jeg har utført denne, så ved å bøye kneet mer, fant jeg ut at jeg klarte å «deaktivere» hamstrings mer, og koble på rumpa bedre.
Denne er også en fin drilløvelse som oppvarming/ aktivering, eller som en finisher.

Prøv, så ser du om disse fungerer for deg!

DERFOR HATER DU LØPING

Jeg har en stor mistanke om hvorfor så mange av oss rett og slett hater løping. Treningsformen som kan utføres omtrent hvor og når som helst, som ikke krever utstyr og som er kjempe bra for blodomløpet, hjertet og lungene våre.

Du starter i for høyt tempo
Dette er virkelig drepen for motivasjonen! Å starte med for høyt tempo fører til at du blir så andpusten at du må ta pause, eller at melkesyra bygger seg opp og dermed stopper deg. Det frister ikke til gjentakelse. Start i et tempo du klarer å holde over tid!

Du løper for langt
Det er fint og flott at du ønsker å begynne med løping, men husk nå på at du faktisk ikke liker det og kroppen din er ikke vant med det (enda!). Å starte med korte distanser er lurt, og det hjelper deg å få mestringsfølelse av løpeturen. Løper du lengre enn kroppen (og hodet) er vant med i starten, vil du kunne oppleve verking i ledd og/eller at du rett og slett må avbryte, noe som er helt unødvendig å oppleve.

Du legger ikke opp til en god tur
Å skape en god opplevelse rundt løpingen er veien å gå – da vil du få lyst til å gjøre det på nytt og på nytt! For at du skal få en god opplevelse lønner det seg å ha riktige klær (unngå ting som sklir ned/opp, trange/for store sko, for lite/for mye klær) og musikk på øra (og et headset som sitter).


Mange er kanskje uenig med meg her, men jeg mener også at det å dra på tur når det faktisk er fint vær, vil hjelpe på gleden og motivasjonen. Benytt deg av finværet og ikke press deg selv ut i drittvær. Skap gode opplevelser!

Du kan faktisk legge opp til at løping skal gi deg mestring og en god følelse – ved å velge et riktig tempo som du kan følge i starten. En distanse som passer deg og ditt nivå. Gode klær som ikke er irriterende. God musikk og – fint vær. Jeg er nokså sikker på at om disse tingene er i boks, så vil du få en HELT annen løpeopplevelse 😉

SPØRSMÅL : RIKTIG MENGDE RUMPETRENING

Spørsmål:
«Hei Julie! Jeg har skikkelig lyst til at rumpa skal vokse, og har i det siste trent bein/rumpe opptil 4 ganger i uka. 3-4 øvelser + noen få øvelser på rygg eller bryst eller mage. I kombinasjon med litt for lite mat, så tror jeg dette har brutt rumpa mer ned enn den har blitt bygget opp. i tillegg løper jeg gerilja 1-2 ganger i uka. Hvor mye bør jeg trene rumpa per uke for å få optimale resultater?»

Svar:
Hei! Takk for spørsmål 🙂
For å bygge rumpe mest mulig effektivt, er det viktig å ha passelig treningsmengde, nok hvile, sørge for å ha gradvis økning i belastning (enten økning i reps eller vektmotstand) og spise tilstrekkelig med mat.

Rumpa kan fint trenes 4 ganger i uken, men da anbefaler jeg ikke noe mer enn 1-2 øvelser pr.økt og 16 sett totalt i løpet av de fire øktene (opp til 20 sett om du har trent lenge).

Om du ønsker å ha en form for cardio ved siden av styrketreningen, vil jeg anbefale korte sprintdrag med lange pauser. 10-15 sek max fart og 45-60 sek hvile, 8-10 drag. Denne typen intervaller støtter opp om muskelbygging og styrke, i tillegg til at du får opp pulsen. Jeg anbefaler dog ikke mer enn èn slik intervalløkt pr.uke dersom du ønsker mest mulig utbytte av rumpetreningen.

Les dette innlegget for mer info om optimal rumpetrening 🙂
Lykke til !

JEG ER NOMINERT TIL TITTELEN «BYENS BESTE PERSONLIG TRENER»!

I Kristiansand har de satt i gang en kåring av #byensbeste i forskjellige kategorier. Jeg er så heldig at jeg har blitt nominert til tittelen «byens beste personlig trener» ! Dette er så utrolig gøy!!!

Fra i dag og en uke frem skal det være avstemming HER
Man kan stemme en gang hver dag. Fire i hver kategori går videre til semifinale før vinneren kåres 4 april. Jeg setter utrolig pris på hver eneste en og håper så mange som mulig vil stemme! 😀

Tuuusen takk på forhånd <3SLIK VET DU NÅR DU BØR GJØRE ENDRINGER

Jeg har skrevet mye om dette med kontinuitet, og hvor viktig det er å ikke ende for mye og for ofte på treningsrutiner og kosthold om man ønsker fremgang og en kropp som presterer optimalt.

…Så når er det smart å gjøre endringer?

Det er noen klare tegn du kan se etter:

TRENING:
Styrkeøkningen har stoppet helt opp (du øker verken i reps, vektmotstand eller bedrer teknikk) eller du blir svakere.
Dette kan være tegn på at du enten trener for mye eller for tungt, eller med feil teknikk. Ta en titt på totalmengden av treningen din og teknikken. Øk fokuset på teknikk og/eller reduser mengden sett pr.uke. Du vil fort merke om du føler deg bedre og får mer å gi på trening.

Du får smerter/ vondter
Kropper sier ifra når noe ikke er riktig. Får du smerter under eller etter trening bør du ta en sjekk av teknikken din, om du varmer opp godt nok og om du er bevegelig nok til å kunne utføre øvelsene i programmet ditt på en helsemessig smart måte.

Du sover dårlig og har uro i kroppen
Dette kan være tegn på at kroppen din utsettes for mer stress enn den klarer å hanskes med. Reduser treningsmengden og/eller intensiteten og øk gjerne matinntaket litt for en periode.

Du har mistet lysten på å trene
Dette er også et tegn på overbelastning. Har du et høyt stressnivå og kanskje også lite søvn i tillegg, vil kroppen takle trening mye dårligere og dermed få en reaksjon i form av uteblivende treningslyst. Gjør tiltak for å minske både mentalt og psykisk stress.

Du får fortere melkesyre eller blir fortere andpusten/ utslitt
Kroppen har mindre krefter å by på. Dette kan også komme av et for høyt stress. Stress regnes som alt kroppen utsettes for. Trening, lite søvn, mentalt stress, feil kosthold m.m. Kanskje du bør øke matinntaket, legge inn en ekstra hviledag og/eller redusere treningsintensiteten for en periode.

KOSTHOLD:
Du føler deg «tom», energiløs og tiltaksløs
Ikke nødvendigvis som en konsekvens av dårlig kosthold, men det kan være kroppen jobber med prosesser du ikke vet om selv. Når man føler seg redusert, kan det lønne seg å øke inntaket noe. Prøv da med å øke karbohydratinntaket, gjerne fra kilder som frukt og grønt. Sjekk også at væskeinntaket ditt er optimalt.

Du er konstant oppblåst og har ubehag
Merk deg når du blir oppblåst, hva har du spist? Skriv det ned. Er det matvarer så utpeker seg som triggere, prøv å kutte dem ut for et periode. Typisk mat som kan gjøre oss oppblåst er løk, hvitløk, blomkål, egg, kål, søtningsstoffer og erter. Det vil ikke si at man bør kutte det helt ut. En reduksjon i inntaket hjelper for de aller fleste. Oppblåsthet kan også komme av stress, lite søvn, lite aktivitet og menstruasjonssyklus, så se også på om disse kan ha påvirkning i din situasjon.

Du får hyppig løs mage
Merk deg når dette skjer og skriv ned hva du har spist. Prøv herfra å finne ut hvilke matvarer som trigger, og reduser inntaket. Matvarer som kan trigge dette er blant annet kaffe, svisker og pastiller. Stress kan også påvirke magen og magesyren, så sjekk også om noe kan gjøres her.


Kropper har tydelige signaler, så vår jobb er å lytte til den.
Du kjenner kroppen din best! Ta grep når du kjenner det er på tide 🙂

SMOOTHIEBOWL MED ALT SOM ER GODT

Mmmm!!
Som mange av dere allerede vet så har jeg en forkjærlighet for smoothie. Kanskje fordi smoothiene jeg lager blir gode hver eneste gang uten unntak! 😀

Dette er en helsebombe!
Du får i deg blant annet: Vitamin A, D, C, E, jern, kalsium, kalium og fiber.

Denne grønne herligheta består av;
🍍 1 håndfull spinat
🍍1 håndfull grønnkål
🍍2 never frossen mango
🍍1 neve frossen ananas
🍍1 toppet scoop vaniljeprotein
🍍1 glass vann og litt søtning
🍍Topping: 3 ss haddede nøtter

Kjør alt i blenderen og voila! Der har du den 🙂>FORSTÅELSEN< FOR HVA SOM ER BRA FOR DEG


Hvorfor spiser vi mer enn vi har godt av?
Hvorfor går vi opp i vekt selv om vi føler vi spiser riktig?

Hvorfor er vektnedgang og vektstabilitet så vanskelig?

Dette er kjempe interessante spørsmål, og veldig sentrale når man skal finne ut av hvorfor vi ser ut til å aldri komme i mål med vektnedgang og/eller det å bli vektstabil.

Jeg har jobbet snart 8 år i denne bransjen, og jeg har selvsagt gjort meg opp noen tanker underveis. Man møter mange forskjellige mennesker med forskjellige tanker og handlingsmønstre. Man ser mennesker som lykkes og de som ikke gjør det. Hva mangler – hvor er den røde tråden?

Hvis man observerer en slank person og demmes vaner i løpet av en dag, så er det en tydelig gjenganger. De tar gode valg både i forhold til matvalg, matmengde og aktivitet gjennom hele dagen, mer eller mindre på autopilot. De bruker lite energi på å velge det eller det og bruker minimalt med tid på å vurdere frem og tilbake. For de fleste er dette et resultat av at de har brukt tid på å etablere gode vaner, og de vet hvorfor de velger det de gjør.

Det er logisk at avgjørelser som krever lite krefter og tid av oss, er de vi tar flest av.

Så hvordan komme dit at de gode valgene er enklest å ta?

Her er min teori:
KUNNSKAP. Når du vet hvor mange kalorier det er i en hvetebolle i forhold til en kyllingsalat, og i tillegg vet og har erfart hvordan de to alternativene påvirker energien og kroppen din – da er sjansen større for at du velger salaten oftere enn hvetebolla.
Når du vet hvor mange kalorier en hel pose med nøtter inneholder, er det mindre sjanse for at du velger seks ruter med sjokolade fremfor 500 gram nøtter når du skal kose deg med noe. Kunnskap hjelper oss å tenke annerledes og å ta bedre valg.

BEVISSTHET. Er vi bevisst på våre egne mønstre og handlinger, vil det føre til generelt bedre valg.
Jeg vet at jeg blir akutt sulten i bilen på vei hjem fra jobb, og det skjer ofte. Når jeg er bevisst på dette, kan jeg enten velge å ha et eple eller gulrot liggende i bilen, eller tenke at jeg skal lage meg noe mat med en gang jeg kommer hjem. Hadde jeg ikke vært bevisst på dette, kunne jeg lett falt for fristelsen å kjøpe en snickers eller to på rema1000 på veien.

Føler du at du mangler kunnskap rundt det du spiser, så kan løsningen for deg være å tilegne deg mer av nettopp det. Se på innholdet i matvarene du velger. Skriv ned mengdene du spiser og få et overblikk. Kanskje du får noen aha-opplevelser som hjelper deg å ta andre valg i fremtiden. Om mangel på bevissthet i hverdagen er din akilleshæl, øv deg på å bli mer bevisst. Hvorfor spiste du den sjokoladen, hvorfor tok du en potet til når du var mett, hvorfor tok du heisen når du kunne tatt trappa? Still deg selv spørsmål rundt valgene du tar, og svar deg selv på om du kunne valgt annerledes.

Ønsker du hjelp til å tilegne deg mer kunnskap og forståelse? Da kan det være en god ide for deg med et tilpasset opplegg med kostplan og treningsprogram. Send meg en mail på din.pt@live.no, så kan vi se på hvordan jeg kan hjelpe deg!

God mandag !

«JEG SKULLE ØNSKE NOEN FORSTO MEG»

«Jeg skulle ønske noen forsto meg»

Har du tenkt det før?
Da har du sikkert også erfart at denne «noen» ikke alltid finnes. Noen ganger er du alene med alt du tenker og føler. Det kan føles helt håpløst og veldig ensomt. Men skal jeg si deg noe? Du trenger ikke andre mennesker til å forstå deg.

 

«Burde jeg tenke sånn? Burde jeg føle det og det?»

Det er egentlig likegyldig. Du føler det du føler og tenker det du tenker. Det er ikke feil uansett. Bekreftelse fra andre kan man ikke alltid regne med å få. Enkelte ting vil ikke andre klare å forstå. Det du trenger er å akseptere hva du føler og tenker, uavhengig av om andre forstår deg eller ei. Det er menneskelig å føle og tenke og vi er alle forskjellige. Ingenting er rett eller galt og det finnes ikke noe fasit.

Selv har jeg perioder hvor jeg føler for å være mer alene. Gå inn i min egen boble og isolere meg litt fra alle rundt meg. Jeg kan tenke mye rart og føle på mye som er helt ubegripelig at jeg skal føle på. Som jeg har skrevet om før har jeg følt meg tynget av tanken på alt jeg burde, ikke burde, må og ikke må, men det siste året har jeg akseptert mer og mer at jeg er meg på både godt og vondt. Jeg har lært å akseptere mer og mer at jeg ikke er hyper-Julie hele tiden. Jeg er ikke på topp til en hver tid. Jeg tenker og føler mye jeg aldri snakker om eller viser. Behovet for bekreftelse fra andre om at jeg er normal er ikke noe å trakte etter. Det vil alltid være ting som andre ikke forstår. Og vet du hva? Det er ok.

«Jeg skulle ønske noen forsto meg»
 – Begynn heller med å akseptere deg selv!

Vi er ikke logiske skapninger. Ting kommer og går i rykk og napp. Følelser kommer og går. Tanker dukker opp og forsvinner. Det er ikke verre enn det. Ikke let etter aksept fra andre eller regn med at andre nødvendigvis forstår deg. Start med å akseptere deg selv og alt du er – ikke bare de gode sidene og de gode dagene.

5 INNRØMMELSER

Det er lenge siden jeg har skrevet et slikt innlegg, og jeg syns selv det er utrolig gøy å lese andres innrømmelser. Etter at jeg var med på en crossfit WOD på morgenen i dag, ble jeg dessuten inspirert på et nytt nivå! 😀

Here goes!

Jeg er utrolig lite utholdende i beina
Det ble veldig klart for meg i dag på WOD’en jeg og kollega fra Trimeriet var på. Den besto av masse burpees, box jumps, sykling og wallballs. Greit nok at jeg er sterk når det er snakk om opp til 8 reps, men med langt flere reps, høyt tempo og lite pauser får jeg rett og slett skikkelig melkesyre. Vi snakker tømmerstokkmodus! (se snapstoryen min; pt_julie)

Jeg misliker sterkt å bli fortalt hva jeg skal gjøre
Høres teit ut, men det er en ærlig sak. Jeg liker best å bestemme selv, og må svelge en gjeng med kameler når andre skal bestemme over meg. (En ørliten bakdel i gruppetreningssammenheng! xD)

Jeg liker ikke å ikke vite hva jeg skal gjennom
Å gå til en trening hvor jeg ikke vet hva jeg skal gjøre og hvor mye som kreves av meg, det er direkte ubehagelig. Aller helst vil jeg ha full kontroll på hva og hvor mye jeg skal yte.

Jeg blir muggen når jeg blir pushet
Haha, ironisk nok i og med at jeg er PT selv! Jeg vil si at jeg er over gjennomsnittet flink til å pushe mine egne grenser på trening, og hvis jeg da blir pushet ytterligere av noen rundt som tror jeg har mer å gå på (noe jeg kan love at jeg ikke har), blir jeg rett og slett sur! Heldigvis har jeg (som regel) selvkontroll nok til å holde det inni meg. Haha xD

Jeg har et sinnssykt konkurranseinstinkt!
Uansett hvilke konkurranse det er – så lenge jeg vet jeg har noe å komme med, så gir jeg ALT for å vinne. Premie er ikke nødvendig for å trigge meg. Heder og ære holder i massevis. Jeg blir mannevond når det er noe som kan vinnes, og jeg ofrer alt jeg eier og har.

….Så utifra disse punktene, vil du si at jeg passer inn på en Crossfitsenter? xD Jeg måtte le for meg selv i bilen på vei hjem fra dagens WOD. Jeg passer nok ikke helt inn verken mentalt eller fysisk, men det er likevel gøy å prøve nye ting. Vi fra Trimeriet har en gratis prøvemåned, så jeg satser på å få deltatt på flere økter før måneden er omme.

Med det sier jeg GOD LØRDAG! 😀

SLIK VET DU AT DU HAR HATT EN GOD TRENINGSØKT

En god treningsøkt = (?)

…STØLHET ?
– Nei. Stølhet har ingenting med kvaliteten på økten din å gjøre. Stølhet oppstår som regel når vi gjør noe vi ikke pleier å gjøre, når vi gjør mer enn vi pleier, eller når vi gjør øvelser som strekker muskelen mer enn vanlig.

…TOTAL UTMATTELSE?
– Nope. Total utmattelse har heller ingenting med kvaliteten på økten din å gjøre. At du blir dausliten betyr at du har presset deg mye, men det er ikke nødvendig å gjøre det i hver økt og det er ikke nødvendig for å få gode resultater. Å presse seg passe mye og få nok hvile er en bedre idè.

…MYE SVETTING?
– Nei. Noen svetter mye, andre svetter lite. Hvor mye vi svetter avhenger også av temperaturen der vi trener, hva vi har kledd oss med, temperaturen i kroppen og intensiteten på bevegelsene våre. Mer svette betyr ikke bedre trening, det betyr bare at kroppens termostat jobber for å regulere temperaturen din. Du kan ha en god økt uten at svetten renner.

…NYE REKORDER?
Nei. Nye rekorder er noe som kommer som en følge av kontinuerlig trening over tid. Gode, middels og mindre gode økter, gang på gang. Alle teller og bygger opp mot fremgang.

Så hvordan kjenne igjen en ordentlig god økt da?

Min mening er at det ikke finnes en dårlig økt så lenge du har unngått skade og vondter eller ikke drives av dårlig samvittighet. Hva vi legger i en god treningsøkt er nok veldig individuelt, men for min del gjelder disse punktene;

☑ Jeg gjennomførte økta med fokus på det jeg skulle gjøre
☑ Jeg kjente jeg hadde overskudd og kraft i kroppen
☑ Om ikke jeg økte i en øvelse eller flere, så klarte jeg å gjennomføre alt med høykvalitets utførelse
☑ Jeg fikk brukt kroppen på flere måter

Husk at all bevegelse i bunn og grunn er bra, og at alt du gjør bygger opp om resultatene dine. Ikke alle økter føles like bra, men de har likevel sin plass i treningshverdagen vår.

God fredag! 🙂

DE TACOLEFSENE DU IKKE BLIR KVITT->

Latskapsmiddag – restemiddag – sunn fastfood – hva enn du vil kalle det – her er det! 😀

Tacolefser…Hender det noen gang at man blir kvitt alle sammen i en pakke på en og samme dag??
Ikke her i huset hvertfall. Rester av tacolefser har fast plass i kjøleskapet, haha 😀

Jeg elsker å bruke dem som matpakke til meg selv eller minsten, eller som rask middag etter jobb! De fungerer nemlig ypperlig som «pizzabunn» eller til wrap. Og det smaker GODT.

Å slenge noen lefser i microen etter jobb og ha middag ferdig på max 3 min – det er digg det.

Her er min sunne fastfood variant; 
🥑 Tacolefse (alle typer lefser/lomper funker!)
🥑 Sukkerfri ketshup
🥑 Oregano og basilikum
🥑 Cottage cheese
🥑 Avocado
🥑 Pesto
🥑 Skinke
🥑 Ost

Du kan bruke det du har i kjøleskapet og lage din egen vri. Bruk gjerne anledningen til å bli kvitt rester av pålegg og grønnsaker! (Smart å kaste mindre mat! 😉 NYT!

TEST DEG SELV MED EN ALLSIDIG TRENINGSØKT!

Her får du testet alt dette:
Styrke – Utholdenhet – Spenst – Stabilitet!

Velg deg èn øvelse i hver kategori:

1. Styrke – Knebøy eller markløft
Her skal du ha mellom 6 og 8 repetisjoner. Velg en vekt du til vanlig klarer 10 repetisjoner med før du må ha pause.

2. Utholdenhet – Roing, sykling eller løping
Du skal jobbe i 3 minutter. Jobb i et tempo og med en motstand som tillater deg å holde ut i 3 minutter, men som også gjør at du må jobbe for å holde ut.

3. Spenst – Spensthopp eller box jumps
Her skal du ha mellom 10 og 15 repetisjoner. Tilpass repsantall og intensiteten etter eget nivå, og høyden på boks om du velger det. Tilpass slik at det er overkommelig, men samtidig utfordrende.

4. Stabilitet – Planke med roing eller sideplanke
Her skal du jobbe i 1 minutt. Hovedfokuset er å holde et stabil kjerne. Velger du planke med roing, velg en vekt som krever at du må jobbe aktivt for å holde plankeposisjonen. Velger du sideplanke, legg vekt på hofta om det er behov.

Jeg utfordrer deg til å gjennomføre fem runder med de fire øvelsene du har valgt. Gjennomføre øvelse for øvelse, og gjenta fem ganger.  Ta pause underveis når du har behov, men prøv å presse deg. Ta tiden og se hvor lang tid du bruker! Om for eksempel en måned kan du teste på nytt å se om du kan forbedre tiden din. Husk da å ha samme motstand i alle øvelsene som du hadde ved første test.

Lykke til! 😀

«FØLER» DU FOR MYE?

«Jeg føler ikke det skjer noe»
«Jeg føler ikke jeg får noe fremgang»
«Jeg føler det tar for lang tid»

Har du sagt eller tenkt en av de tre setningene?
Av og til (ofte!) kan følelsene spille oss et realt puss. Hva vi føler stemmer ikke nødvendigvis overens med virkeligheten.

Det kan være lurt å av og til legge følelsene litt på hylla når det kommer til trening og kosthold, spesielt når du føler ting som du innerst inne vet at ikke gir mening, eller når det svinger litt vel mye rundt oppi hodet. Av og til er det lurest å bare gjøre det du vet er fornuftig for å nå målet ditt.

Av og til føler man seg dritt, av og til føler man seg feit og av og til føler man seg skikkelig hengslete. Du kan ikke forvente at følelsene dine skal stemme overens med virkeligheten til en hver tid. Du er jo ikke hengslete og feit om hverandre annenhver dag, eller hva? Det er jo ikke slik at du har fremgang på mandag og at ting går bakover på onsdag, selv om du kanskje føler det slik? Kroppens funksjon og resultatene våre svinger ikke opp og ned på lik linje som følelsene våre kan gjøre.

Feel less, do more. Av og til er det det som må til for å fortsette en produktiv prosess på veien mot mål.

Det kan skje fremgang og bra ting selv når du føler det motsatte. Fokusèr mer på å prestere bra på trening og ta smarte valg i matveien som du vet er bra for deg. En rekke gode valg vil gjøre det jevnt over mer tilfreds og vil ta deg nærmere målet. Hva du føler fra dag til dag er egentlig litt likegyldig. Sett øynene på målet ditt og kjenn heller bedre etter på om du gir alt du kan 😉

YOGASØNDAG ? PRØV NOE SOM PASSER DEG!

Søndag er en perfekt dag for yoga
(…Akkurat om alle andre dager i uka ;)) 

Yoga kan tilpasses nesten hvilke som helst behov, det er det som er så utrolig fint!

Jeg har funnet frem litt forskjellige videoforslag til deg under her som kan tilfredsstille diverse behov. Jeg håper en eller flere faller i smak og at du tar deg tid til å prøve dem ut.

Om du ikke har prøvd yoga før fordi du er en rastløs person som liker mer action, så kan jeg fortelle deg at akkurat slik var jeg! Men, med yoga har jeg fått trening i å være mer tilstede, være mer observant på mine egne bevegelser og å bevege meg med et annet fokus enn jeg har på treningssenteret. Når det bare er du og matta så er det lite annet du trenger å tenke på. Gi det en sjanse!

Ha en strålende søndag <3

DETTE VIL JEG GJØRE I MARS

Ny måned allerede!
Og det går mot vår og lysere tider. Det er deilig!

I februar bet jeg over noen nye utfordringer, noe som virkelig falt i smak. Det skal jeg gjøre denne måneden også! Det gir meg så mye å oppleve nye ting og utfordre meg selv. Av og til går det veldig bra, og av og til går det så som så. Uansett har man steget ut av komfortsona, og det gir meg noe uansett.

Dette vil jeg gjøre i mars; 

♥ Crossfitkurs
Dette skjer allerede kl.10 i morgen! Jeg gru-gleder meg og er veldig spent på hva vi skal gjennom. Vi er en liten gjeng av instruktørene på Trimeriet som skal dit, så jeg tror det blir veldig bra 😀

Klare 1 min i hodestående
Til nå har jeg klart 50 sek, så jeg nærmer meg!

Klare 40 pushups
På mandag som var klarte jeg 30 stk, så en økning på ti reps har jeg bestemt meg for å gå for denne måneden. Hovedmålet mitt er 50 reps innen 1 mai, så da er jeg godt i rute.

Være aktiv på skytebanen
Denne måneden håper jeg på å få vært mer aktiv med pistolskyting siden jeg ikke skal ha så mange PT timer sent på kvelden. Med pistolskyting er det gunstig å trene ofte for å bli god, så det gleder jeg meg til!

Konsert i Oslo
Jeg og kjæresten skal på Hillsong Nights i Oslo siste helgen i mars. Jeg har aldri vært på det før og tror det blir en veldig bra opplevelse 😀

Årets første utendørs joggetur
Nå er det så deilig ute med snøen som smelter mer og mer, så jeg kjenner på at lysten til å dra på joggetur øker og øker. I løpet av måneden skal det skje, og jeg håper også det blir mer enn èn tur.

Mars skal bli bra! 

Ha en strålende lørdag <3