BLACK FRIDAY!

GOD black friday folkens!
I dag har jeg noen knall gode tilbud som jeg har ventet lenge på å dele med dere. Endelig er dagen her! 😀

Disse tilbudene gjelder helt fram til kl.00 i natt, så helt frem til da kan du bestille. Bestill ved å sende meg mail på din.pt@live.no
Marker mailen med «Black friday», så vil du få svar fortløpende!


Programmet «Step up the game» er et program som er perfekt til deg som ønsker å komme i form med korte, effektive økter som er med på å intensivere treningen din! Les mer HER.

I tillegg har jeg også et knall bra tilbud som gjelder på Trimeriet i Vennesla;

Gleder meg til å høre fra DEG! 😀

Tre tips til økt velvære

Jeg forbinder ikke nødvendigvis velvære med spa og massasje og noe man bare unner seg innimellom. Jeg forbinder velvære med noe jeg syns vi alle bør kjenne på hver eneste dag. «Det har jeg ikke tid til» tenker du kanskje. Der mener jeg du tar feil!

Selv har jeg flere ting jeg gjør daglig for å opprettholde min egen velvære i hverdagen. Det er blitt veldig viktig for meg, og jeg merker veldig forskjell hvis jeg går bort fra det. Velvære må ikke koste noe og du skal heller ikke trenge å dra noe sted for å kjenne på det!

Her er mine tre enkle tips til økt velvære:

…Rydd opp etter deg
Jepp, du leste riktig. Jeg tror at rot er med på å kludre til veldig både med tanke på psyke, konsentrasjon og overskudd. Du trenger ikke rydde hele huset hver dag, men litt rydding hver dag gjør enormt forskjell. Ta tallerkenen i oppvaskmaskinen etter bruk, legg tøy i skittentøykurven, gå ut med søpla, fjern tomgods, re opp sengen. Ingen av disse tingene koster deg hverken mye tid eller krefter, men min erfaring er at det virkelig gir økt velvære når det er gjort.

…Vær høflig
Haha, en skulle tro at det var en selvfølge. Men nei, det er det slettes ikke alltid. Jeg har likevel tro på at det å oppføre seg fint mot dem rundt seg og de man møter, gir en helhetlig god følelse. Det føles bra å være høflig. Å være sur, frekk og gretten mot andre kan av og til være det som faller mest naturlig, men husk på effekten det har. Både på deg selv og de du møter. Selv om du kommer i situasjoner hvor du har grunn til å bli sur, så går det likevel an å reagere på en høflig måte samtidig som du får frem det du mener.

Slipp det ut og la det gå
Det er ofte så enkelt å stenge ute følelser og manipulere seg selv til å tro at man ikke tenker eller føler. Resultatet av det blir ikke bra over tid, og det går fort utover både handlingsmønster og fravær av velvære. Om du er som meg og ikke alltid er komfortabel med å vise så mye følelser ovenfor andre- sett deg et sted alene og få det ut. Snakk høyt til deg selv. Skrik og hyl om du må. Jeg bruker bilen til å ventilere og det fungerer helt utmerket. Det er utrolig viktig å kjenne på følelsene, slippe dem ut og la dem gå.

Med det ønsker jeg deg en velværefylt dag videre <3

Kjøttfri matredder-middag!

Jeg er blitt en aktiv matredder og jeg kan stolt si at vi har kastet minimalt med mat det siste halve året. Omtrent ALT blir brukt til noe! Det setter virkelig kreativiteten på prøve, noe jeg syns er kjempe spennende. Forrige uke hadde jeg denne digge middagen som smakte helt himmelsk. Så himmelsk at den må deles!

I denne middagen brukte jeg;
🌮 Tacorester fra dagen før med;
– agurk, tomat, paprika, mais og rødløk
🥑 Datovare avocado
🥓 Datovare vegetardeig


Jeg kuttet opp noen avocadoer og stekte vegetardeigen og blandet alt i en bolle. Resultatet ble en nydelig næringsrik middag helt uten matsvinn! Blir det bedre enn det? 😀

Jeg vet mange er redd for datovarer, men husk på at du har en nese og smakssans som fint kan fortelle deg om noe bør spises eller kastes. Stol mer på sansene dine enn på datostemplingen! Dessuten, kjøper du kjøtt, kjøttvarer eller fisk som datovarer og ikke vil spise det samme dag, kan du enkelt fryse det ned.

Jeg vil også tipse om tv-programmet «Matsjokket» som du finner på Nrk nett- tv. Der viser de hvor mye matsvinn vi har av forskjellige sorter i Norge, og tips til hvordan man kan redusere det. Virkelig verdt å se!

God mandag folkens!

Selvbilde og selvtillit – Ett år eldre

Ett år går bare fortere og fortere, og i dag har jeg blitt enda ett år eldre. Dette livet er fascinerende på mange måter. Alt man skal gjennom! I dag vil jeg bruke anledningen til å skrive litt om dette med selvbilde og selvtillit. To ting som virkelig er i utvikling hele tiden, hvertfall for meg.

Den verste fasen for selvbilde for meg har vært tenårene, uten tvil. Slik er det vel for de aller fleste. Det var mange år med usikkerhet rundt både personlighet, utseende, væremåte, prestasjon, tanker og følelser. Alt i en stor osse. Usikkerhet resulterer ofte i miksede handlinger også, noe som igjen gir dårlig selvfølelse fordi man ikke klarer å plassere seg selv.

Det er herlig hvordan jeg kjenner at for hvert år som går, så blir jeg mindre og mindre usikker på meg selv. For hvert år har jeg brukt mindre tid på å se meg selv i speilet, for eksempel. Ting jeg tidligere gjorde for å være bra nok for andre, har jeg helt lagt fra meg. Hvordan man bygger opp jeg-et sitt tror jeg handler mye om hvem man er rundt og hvordan man takler ting man går igjennom. Selv har jeg mye å takke familien min for. De har vært en enorm støtte gjennom alle år med mange forskjellige faser, utfordringer og seire. Jeg tror man trenger noen bautaer rundt seg som kan ta deg ned på jorda når du er ute å svever og som løfter deg opp når du ligger i grøfta. Hvordan noen klarer seg uten, det forstår jeg ikke. All ære til dem. For meg har det vært helt avgjørende.

Selvbilde mitt har utviklet seg fra bånn i bøtta til å bli solid og bra. Jeg var så usikker på meg selv at jeg konstant var redd for hva folk mente om meg, hva jeg gjorde og hvordan jeg så ut. I dag er det bare en fjern virkelighet. Det hjelper å bli eldre. Man får et større perspektiv på hva som er viktig – hvis man tar blikket bort fra sin egen navle. Jeg har også innsett at kropp og utseende er i konstant endring, og man kan ikke lene seg på en evig variabel. Andre menneskers bekreftelse er også usikkert og aldri noe man bør bli avhengig av. Andres meninger har jo grunnlag i demmes oppfatning av ting og deres meninger og erfaringer, noe som ikke har noe med meg å gjøre.

Også selvtilliten da.
En spennende greie. Hvor mye tro har jeg på at jeg kan gjøre det bra? Takle? Prestere? Mestre? Jeg har alltid hatt et stort konkurranseinstinkt og vært hissig på å mestre og prestere. Tidligere har det vært på et usunt nivå hvor jeg har sett ned på meg selv hver gang jeg ikke har klart egne krav, selv om de har vært alt for høye. Livet har lært meg at nedturene kommer, og de kommer av og til med full kraft. Av og til taper man, uansett hvor mye man ønsker å vinne. Av og til orker man bare ikke, og av og til blir man rett og slett slått helt ut av spill.
Å være sint på seg selv hjelper liksom ingenting. Skal man gå vinnende ut så må man være sugen på å lære noe av det og vokse. I tillegg er det en kunst å bestemme seg for å mestre de viktige tingene og bruke energien på rett sted. Man må ikke mestre alt og man må ikke vinne bestandig.
Det tok meg 27 år å kunne si det og mene det. Jeg har blitt mye bedre på å plassere energien min der hvor den faktisk kan utrette noe bra, fremfor å skulle mestre alt hele tiden. Jeg er selvsikker fordi jeg vet at noen ting vil og skal jeg gå all inn for, mens andre ting er rett og slett ikke for meg.

For meg er selvtilliten forankret i evnen til å ta gode valg for seg selv og det å være et godt medmenneske. Om jeg hele tiden tar meg vann over hodet og trosser egne grenser, så svikter jeg meg selv og overser mine egne verdier, behov, evner og begrensninger. Jeg er selvsikker på at jeg (nå, bedre enn noen gang), vet hva jeg kan tilby, når jeg skal presse meg og gi av meg selv og når jeg skal sette på bremsen. Prøvelsene kommer med jevne mellomrom og jeg får en karuselltur med meg selv. Det er dog disse turene som røkker litt i fletta og minner meg på hva slags utgave av meg selv jeg ønsker å være.
…Dette kunne jeg visst skrevet en bok om, så mer om det siden.

Jeg er evig takknemlig for livet jeg har i dag. Jeg har en fantastisk kjæreste og bonussønn, en flott familie og utrolig gode venner. Jeg har en jobb som jeg virkelig elsker og en kropp som er frisk, sterk og funksjonell og som jeg trives i og er glad i. Og en veldig fin ting; jeg har overlevd alt livet har bydd på til nå.

Jeg er spent på hva de neste årene av livet har å by på av lærdom, erfaring og opplevelser. Mørke daler og svimlende høyder.
Dette livet er spennende.

SPAGETTI MED JULIES TOUCH

Dette er en av mine favorittmiddager i hverdagen. Ikke noe luksus, men utrolig godt og enkelt! Spagetti bolognes kan vel aldri slå feil? 😉

Du trenger;
Karbonadedeig
Hakket tomat
Sopp (kan sløyfes)
Eggenudler eller spagetti
Revet ost eller permesan
Oregao, basilikum og litt hvitløk

Jeg steker opp karbonadedeigen sammen med soppen. Koker opp nudlene (eggenudler trenger kun 5 min koking) og tilsetter de hakkede tomatene når kjøttet er stekt opp. Jeg lar sausen koke litt med kjøttet, og når nudlene er ferdig er alt klart til servering 🙂 SÅ enkelt og så godt! Osten strør jeg over til slutt. Et magisk hverdagsmåltid <3

Fem mandagstanker

I blant er det så mange tanker og ideer som går gjennom hodet mitt at det er vanskelig å sortere og samle til egne innlegg. I dag velger jeg derfor å dele fem tanker jeg sitter med her på mandagskvelden. Kanskje blir det er utbrodering om de forskjellige i egne innlegg en annen gang, om jeg får ånden over meg.

Ha du hatt en fin mandag? 🙂

I en hektisk hverdag er det så fort gjort å nedprioritere fysisk aktivitet.
Jeg har i tillegg en tendens til å sette krav om at jeg må ha så og så lang tid på meg for å klare og utføre en god treningsøkt, noe som er utrolig teit. I realiteten har jeg sjelden god tid til trening, så her må jeg jobbe med tankegangen min!

Ofte så blir vi kjesken/ søtsugen fordi vi egentlig trenger væske. Har du tenkt på det? Prøv å drikke litt vann når du får lyst på noe. Jeg blir stadig overrasket over hvor mye det hjelper. Spesielt for meg som er elendig på å drikke (jobber med saken:))

Etter at smoothiemaskinen min tok kvelden, har jeg virkelig fått kjenne på hvor god start på dagen smoothiene mine ga meg. En skikkelig kickstart med masse grønt er virkelig noe kroppen min elsker. Jeg ser virkelig frem til å få en ny i hus!

Det har så utrolig mye så si for inspirasjonen og motivasjonen hva slags inputs vi får! Jeg har tenkt mye på dette og virkelig blitt mer bevisst. Etter at jeg begynte å høre på podcaster om trening og kosthold, har jeg faktisk blitt mer inspirert enn da jeg hele tiden hørte på musikk. Å få sporty inputs har jeg virkelig fått troa på. Vær rundt treningsglade mennesker, les treningsblogger eller meld deg inn i en friluftsklubb!

Prokastinering har en tendens til å legge demper på mye
Å utsette noe du vet du burde gjort, tror jeg virkelig er med på å legge demper på fokus og overskudd til andre ting. Jeg har virkelig troa på at det å få ting gjort har en magisk effekt på hvordan vi føler oss og hvor mye energi vi får!

Håper du får en fin mandagskveld og en riktig god uke! Vi blogges <3

En enkel HIIT økt for hele kroppen

HIIT = «High intensity interval training»
En super treningsform om man ønsker en effektiv og kort økt!

Her har jeg satt sammen en rekke øvelser som til sammen utgjør en fullkroppsøkt med innslag av øvelser som er kondis- og spenst relatert.

Du skal jobbe i 30 sekunder med hver øvelse og ha 20 sekunder pause mellom hver, i fire runder. Ved behov kan du ha 1 min pause mellom hver runde.

Gjør klar alt du trenger av utstyr før du starter. Sørg for å tilpasse vektene slik at du klarer å holde ut i 30 sek. Varm opp med dynamisk oppvarming. Her er et forslag:

Når oppvarming er utført, kan du starte. Her er øvelsene:

🌟Markløft med kettlebell eller manualer
🌟Air squats
🌟Hoppende utfall
🌟Supermann (ligg på magen og løft bein og armer)
🌟Mountain climber
🌟Pushups på bakken eller til benk
🌟Frog glutebridge
🌟Pushpress med manualer


PS: Du kan fint gjøre denne økten hjemme uten utsyr! Bruk fylte vannflasker som vekt på pushpress og en fylt sekk eller bag som vekt på markløft. Pushusp kan du gjøre på bakken eller til en sofa eller stol 😉

GOD TRENING OG GOD FREDAG! 😀

Riktig timing for vektreduksjon

Det er ingen hemmelighet at det å redusere fettprosenten krever en innsats. Innsats krever fokus. Fokus krever energi.

Om du velger feil timing for målet ditt om å redusere fettprosenten, kan det ende opp med å bli en unødvendig slitsom og humpete vei mot mål. Det er derfor lurt å evaluere et par ting før du igangsetter prosjektet.

Spør deg selv;
...Hvordan ser hverdagen min ut nå med tanke på hverdagsplikter, jobb, mentalt og fysisk stress?

Når man skal fokusere på noe som krever mye av deg, er det lurt å legge opp et løp som faktisk kan fungere med hverdagen din. Er du midt i en hektisk periode på jobb eller en periode hvor du vet du må prioritere noe som krever mye av deg, kan det være lurt å heller starte når du vet du har mer å gi. Dersom du ser at du har muligheten til å prioritere fokus på dette nå, er det en fin tid å starte!

...Hva slags grunner har jeg for å ville oppnå dette akkurat nå?

Er grunnene dine drevet av sunne verdier som et ønske om bedre helse og mer overskudd, eller er du kanskje der at du hater kroppen din? Bli bevisst på hva som driver deg, og sørg for at du har positive og solide grunner til at dette er viktig for deg før du starter. Det beste er om du kan motiveres av at du ønsker å gjøre kroppen din godt og at du ønsker å føle deg vel. Mer «overfladiske» grunner med selvforakt som undertone har en tendens til å ikke være holdbare i lengden.

...Hvor er jeg mentalt?

Hva fyller hodet ditt om dagen? Hva bruker du dine mentale krefter på? Om du starter med å være bekymret, stresset og/eller selvdestruktiv kan dette være svært forstyrrende i en slik prosess. Du trenger de kreftene til å ta gode valg for å nå målet og for å være en støtte for deg selv (!). Det er vanskelig å kreve mye av deg selv samtidig som du allerede er okkupert av stress av forskjellig art. Dersom du føler deg positivt innstilt, rolig og klar i hodet, er du mest sannsynlig mer rustet for å gå på med full innsats.

Nå kan det virke som at det aldri vil bli riktig tid for å starte et prosjekt for vektnedgang, men tro meg – det er absolutt ikke det jeg mener å si.
Det er dog viktig å være klar over hva det du har bestemt deg for faktisk innebærer, og om du er klar for det. Av og til bør man kjøre på, mens andre ganger er det lurt å vente til man klarer å tilrettelegge bedre. En reise mot et slikt mål er ikke lett, men det kan gjøres svært mye mer behagelig og effektivt om man stiller med en solid grunnmur ved start. Ved å velge riktig timing kan du unngå å skuffe deg selv ved å ikke fullføre, og istedet gå seirende ut!

Ønsker du hjelp med et tilpasset opplegg for vektnedgang med eller uten oppfølging? Les mer her eller kontakt med på din.pt@live.no

«Maskinmodus» – vit når du skal kjøre på og når du bør roe ned

«Maskinmodus» – når vi kjører på, setter opp en plan og utfører alt vi skal gjøre. Leverer på alle punkter og presterer gjerne litt over evne og på flere arenaer på samme tid. Avslapping og avkobling blir nedprioritert og handling og effektivitet står i fokus.

Dette er et kjent fenomen for mange.
Man har høye krav til seg selv og egen prestasjon. Yteevnen blir foret av lysten til å gjøre det bra. Hele tiden.

Når skal man skru det på, og når er det best å skru det av?

Jeg kjenner meg godt igjen i dette og har jevnt over veldig høye krav til meg selv. Jeg elsker å komme i havn med mål jeg setter meg, og det gir meg en enormt god følelse å «levere varene». Det krever øvelse å vite hvor grensen går og når man bør ta en pust i bakken. Spesielt når prestasjon og måloppnåelse er som en rus.

Fallgruven er at man føler seg elendig når kropp og hode plutselig sier stopp og man ikke lenger kan kjøre på høygir.

Av naturlige årsaker vil ett eller annet begynne å skrante når vi presser oss selv for hardt for lenge. Det er ikke slik at noen har 50% å gi mens andre har 300%. Vi har alle 100%, og yter vi over evne over tid, vil kroppen si ifra. Utifra egen erfaring har jeg laget en oversikt over faresignaler og når du bør lytte til dem.

SETT PÅ BREMSEN HVIS DU...
…Begynner å sove dårlig.
Et tydelig tegn på stress er når det går utover søvnen. Sen innsovning eller hyppige oppvåkninger tyder på at kroppen er stresset.

…Reagerer sterkere på ting du normalt sett takler
Når begeret begynnere å bli fult har vi mindre overskudd til å takle dagligdagse utfordringer. Får du økt puls av at en sms tikker inn, eller blir du lynings sint av at en sokk ligger utenfor skittentøyskurven? Dette kan være tegn på at du må roe ned.

…Sliter med å slappe av
fordi hodet er fult av ting du tenker på at du skal få gjort. Det er viktig å kunne koble av og sette en tydelig avgrensing på når du skal prestere og når du skal slappe av. Rører du disse to sammen, er det på tide å sette av en konkret tid til å ikke gjøre noen ting.

…Begynner å glemme flere ting enn normalt og/eller sliter med å fokusere
Når vi er stresset (bevisst eller ubevisst) har hjernen begrenset kapasitet til å ta til seg informasjon. Det er på tide å frigjøre litt plass.

…Blir sint/ frustrert når ting ikke går helt etter planen
Aggresjon er en «luksusvare», og er ikke nødvendig å kjenne på dersom man har god balanse i hverdagen. Blir du hissig når noe ikke går helt slik du hadde planlagt, så er det på tide å ta et skritt tilbake og se på løsninger. Livet skjer tross alt, og det bør vi ha ro nok til å takle uten å bli vippet av pinnen.

…Mister lysten og roen til å være sosial og/eller gjøre «uviktige» ting
Hvis du mister lysten til å gjøre hyggelige «uviktige» ting fordi du er besatt med to-do listen din, så bør du absolutt sette på bremsen. Det å være sosial og koble av med ting man ikke nødvendigvis får «betalt» for, er uhyre viktig for å opprettholde god livskvalitet OG for å energi til (-og glede av!) prestere bedre når du først skal prestere.

Det kalles maskinmodus for en grunn. Maskin og menneske er to forskjellige ting. Maskinmodus er helt topp å være i over kortere perioder og når vi skal være effektive, ,en ikke over lenger tid!

Så når er maskinmodus riktig modus…?

...Når du vet hvordan du skal skru det av og på!
Da er det helt ok å legge bort andre ting til fordel for fokusert arbeid mot et konkret mål til en viss tidsfrist eller innenfor en tidsramme. Målet er da naturlig avgrenset og strekker seg derfor ikke over en lenger periode
Et eksempel er for eksempel en arbeidsdag. Man går på jobb kl, 9 og er ferdig kl.16. Da kan du ha fokus på å prestere, for å så koble av når du går fra jobb. Eller om du har et mål på trening, så setter du på maskinmodus når du går inn på gymmet, og skrur det av når du går ut.

Å kunne skru av er en genial egenskap som vil gi deg enormt mye bedre yteevne over tid, samtidig som du sørger for å ha det bra og ta vare på helsen din. Hva er vel bedre enn det!?

Med det ønsker jeg deg en GOD, effektiv OG avslappende tirsdag!


Tre digge frokostskåler

Er du tom for ideer på frokostfronten?
Her kommer tre digge forslag som gir deg både proteiner, fett og karbohydrater, samt godt med vitaminer og mineraler. I velsmakende blandinger gjør de deg mett lengre og gir deg en knall god start på dagen 😀


Gresk yoghurt, cottage cheese, banan og jordbær
Mager kesam, jordbær, kaki frukt og granola
Cottage cheese, kokosmelk, mandler, blåbær og hakket mørk sjokolade

NYT! 😀

Tre viktige spørsmål du bør stille deg selv

...om du ønsker å jobbe målrettet mot å utrette noe nytt og bedre.

Tiden har en tendens til å løpe fra oss, og «vips», så har et år gått. Kanskje uten at man har fått utrettet det man skulle ønske. Du kjenner kanskje til fenomenet med at man setter seg mål man skal nå innen ett år, også glemmer man dem helt bort i løpet av kort tid?

Skal man komme i mål med det man ønsker, er det svært viktig å jobbe målrettet, holde fokus og ta bevisste valg som faktisk tar deg nærmere målet og ikke motsatt. Det innebærer også at man virkelig vil oppnå det målet man har satt seg, og ikke bare liker tanken på å oppnå det.

Da jeg gikk tur i skogen tidligere i dag tenkte jeg nøye over dette. Jeg konkluderte med at jeg har tre spørsmål som har vært svært avgjørende for meg å tenke over, og som har hjulpet meg å nå mål jeg har satt meg tidligere. Spørsmålene er som følger;

💡 Hva ønsker jeg å ha oppnådd om et halvt år/et år?

💡 Hva må jeg endre på for å oppnå det jeg ønsker?

💡 Er det noe jeg bruker tid og energi på i dag som hindrer meg fra å oppnå målet mitt?

Skriv gjerne ned svarene på disse spørsmålene. De kan være veldig nyttig å ta en titt på innimellom når man merker at man mister litt fokus.
Det siste spørsmålet syns jeg nesten er det viktigste. Skal man oppnå noe spesifikt så kan man ikke bruke masse tid og krefter på ting som gjør veien mot målet lengre eller som tar bort fokuset ditt. Det er også viktig å evaluere om de tingene som eventuelt tar mye av energien din, faktisk er viktigere for deg enn målet du har satt. Isåfall er det lurt å evaluere målet ditt på nytt og tenke gjennom om du heller burde sette deg andre mål som passer bedre sammen med det andre som betyr noe for deg.

Mål bør være gjennomførbare og forenlige med andre viktige ting i livet ditt. Hvis ikke vil veien mot mål koste deg mer enn det kanskje er verdt.

Husk også på at du er sjefen i eget liv, og det er ingen skam å legge fra seg – eller gjøre om på mål som du ser at ikke lenger trigger deg eller gjør deg noe godt.

Mål skal og bør være noe positivt i hverdagen din og noe som trigger deg til å pushe deg selv til å yte bedre, være bevisst og tenke nytt. Noe som motiverer deg til å erfare, prøve, feile og gjøre bedre når du vet bedre.

Sunnere snacks VS. «ekte» godteri = hva er egentlig best?

«Sunnifiserte» oppskrifter og erstatninger for vanlige søtsaker, kaker og kjeks har vært i vinden i lange tider. De har florert rundt på blogger, instagram og snapchat så lenge jeg kan huske. En god del sunnere snack- oppskrifter har blitt delt her på hjemmesiden også.

Men… Er denne sunnere snacksen egentlig sunnere, og kan det bli for mye?

La meg først forklare hva jeg mener med sunnere snacks:
Erstatninger for kaker, bakverk, sjokolade og lignende som er søtet med kunstig søtning og hvor mel gjerne er erstattet av mandelmel, kokosmel, havremel og lignende, og som ofte også er tilsatt proteinpulver.

Jeg ble litt i tankeboksen her en dag, og drøftet litt for meg selv rundt dette. For om disse erstatningene for søtsaker blir daglig kost, er det egentlig så bra?

For mye av noe er aldri bra. Det er en regel jeg lever etter og tror på. Hvis det å lage noe sunnere snacks fører til at du spiser tre ganger så mye som du ville gjort av noe med sukker, så går vinninga litt opp i spinninga.
Personlig er jeg forkjemper for at søtsaker (mindre sunne og også sunnere søtsaker) bør være forbeholdt en dag eller to i uken, og ikke som hverdagskost. Søte ting vi spiser har en tendens til å trigge sultfølelse og søtsug, noe som slettes ikke er bra om man ønsker å ha et sunt og næringsrikt kosthold. Hverken raffinert sukker eller kunstig søtning er noe kroppen trenger. Da syns jeg det er logisk at man bør spise mindre av det og mer av næringsrike matvarer om man ønsker å gi kroppen godt med næring.

Så er det en gang slik at man av og til har lyst på noe ekstra godt og søtt. – Noe som er fullstendig innafor selv om man vil leve sunt! Bør man da velge noe «sunnifisert» eller «ekte vare»?

Personlig syns jeg det handler om preferanse og timing. Selv lager jeg gjerne sunnere versjoner av ting rundt juletider for eksempel, når det generelt er mye søtt som inntas. Da er det kjekt å ha noe å spise (og å by på) som har lavere sukkerinnhold. Det er også kjekt å lage noe sunnere snacks hvis man er veldig søtsugen og man vil være litt påpasselig med kaloriinntaket. Da er det dog viktig å tenke på det jeg nevnte over her – at man likevel passer på mengden.

Jeg er fan av å nyte ekte vare hvis man foretrekker det, og heller ha fokus på måtehold. Alt trenger ikke å gjøres sunnere. Iblant er det helt ok å nyte noe med ekte sukker og lite protein rett og slett fordi det smaker godt. Andre ganger kan man fint kose seg med å lage noe sunnere om man ønsker det.

Bottom line vil jeg si er: MÅTEHOLDEN NYTELSE. La søtsakene – ekte eller erstatninger – være forbeholdt kos og ikke hverdagskost. Nyt når du først spiser, og ikke overdriv med noe. Basen i et sunt kosthold mener jeg bør være gode råvarer som er nyttig for kroppen. Så kan «kremen» være søtsaker og kos i moderate mengder.

Liker du søte ting kan du fint lage deg deilige smoothier, gresk yoghurt eller havregrøt med topping av bær, honning og kakaonibs og ha det med i basen i kostholdet ditt. Så kan søtsakene fylle godteskåla en kveld eller to i uka 😉

God mandag! <3

Dette vil jeg gjøre i november

November er her!

Jeg er egentlig et sommermenneske, men jeg har innsett at jeg bor i Norge (….) og rett og slett bare må nyte alt hva årstidene byr på. Det skal jeg virkelig gå inn for å gjøre fremover! November kan tross alt være veldig fin den, om en bare ser seg rundt 🙂

Denne måneden vil jeg…

Prøve meg på et herbariums prosjekt
Dette var noe vi gjorde på barneskolen, og nå som jeg har oppdaget hvor utrolig mange fine blader det finnes, tenkte jeg å ta det opp igjen. Hvis jeg samler fine blader fra alle sesonger kan det bli en riktig fin samling! Jeg har allerede lagt noen blader til tørk som jeg har funnet på turene mine, så nå mangler jeg bare kontaktpapir slik at jeg kan ta vare på dem 🙂

Dugnad på hytta
Familien skal samarbeide for å fikse opp hytta til bestefar i Gjerstad. Helgen 8-10 november blir satt av til det, og det blir kjempe koselig! Hytta blir full av familie, noe jeg virkelig elsker.

Jogge 5 km med 10 kg’s vektvest
Dette har jeg tenkt på en stund, men ikke fått utført. Denne måneden skal jeg sette av en konkret dato og utføre det. Siden vektvesten hører hjemme på Trimeriet, blir økten utført på mølle. Det blir spennende å se hvor tungt det blir! 😀

Venninnetur til Oslo
15-17 november skal jeg og en venninne besøke en annen venninne som bor i Oslo. Det blir utrolig koselig og jeg gleder meg! Deilig med litt adspredelse i en hektisk hverdag, med bare kos <3

Ferdigstille årets helsekalender til bloggen
Desember kommer fort nok, så jeg skal gjøre alt klart til årets helsekalender her på bloggen. Den vil inneholde mye moro (oppskrifter, giveaways, treningsutfordringer og enkle økter blant annet), så dere kan glede dere til en innholdsrik desember med daglige bloggposter! 😀

Gå til innkjøp av nye sko til løping
Jeg må bare innse at mine høyt elskede Nike air synger på siste verset og er klare for utbytting… En funfact – jeg hater å kjøpe nye sko og bruker alle jeg har helt til de faller sammen. Det blir nok nye helt like de jeg har, for de er virkelig perfekte å løpe på! Ikke noe fancy Asics her nei.

Black friday!
29 november skal jeg kjøre i gang black friday, og da med tilbud på mine PT-tjenester. Følg med for gode tilbud!! 😀

God lørdag folkens <3