13 spørsmål – oppsummering av 2019

Året er straks ved veis ende, og jeg syns alltid det er fint å se litt tilbake på hva året har bydd på. I år som i fjor slår jeg til med en liten oppsummering:)

1. Hva har du oppnådd dette året,  som du er stolt av?
Jeg har fått til en helt ny balanse når det kommer til trening hvor både kropp og hode spiller på lag. Mulig dette skyldes at jeg har blitt eldre og fått et mer avslappet forhold til egen prestasjon, men uansett føles det utrolig bra. Jeg og kroppen har aldri vært bedre venner.

2. Hva har du gjort dette året som du mest sannsynlig vil huske hele livet?
Jeg har hatt utrolig mange fine stunder dette året. Både med mennesker jeg er glad i og helt alene. Det har vært et år med mye selvutvikling og fine øyeblikk! Noe som utmerker seg som jeg vet jeg vil huske resten av livet er først og fremst bryllupet til min yngste storebror Joakim og kona Jeannette. Det var en uforglemmelig vakker dag. Også når han vant NM i mens physique – det var et stort øyeblikk som vi alle har håpet på at skulle skje! Så må være teltturene og konserten med InaWroldsen på Kragerø resort, tur til Kjerringøy utenfor Bodø og venninnetur til Elverum i høst <3

3. Hva har vært mest utfordrende?
Jeg har hatt mange nye kunder med andre utfordringer enn jeg har erfaring med fra tidligere. Det har virkelig bydd på utfordringer, samtidig som det har vært utrolig lærerikt, gøy og spennende!

4. På hvilke område har du forbedret deg mest?
Nok en ting som jeg tror også kommer med alderen- at man blir flinkere på å tolerere mangfoldet man står ovenfor ved å være rundt mange forskjellige mennesker. Jeg har rett og slett utvidet horisonten min og føler meg mer rustet for å takle- og forstå meg på flere personligheter.

5. Hva er det viktigste du har lært?
Det har gått opp for meg i større grad at min jobb i møte med andre mennesker ikke handler om å alltid være enig med dem, men å akseptere og prøve å forstå på tross av egne følelser og meninger.

6. Av alle bøkene du har lest, hvilke er din favoritt?
Her er det ingen tvil. Diktboken «Lyden av sol» av Oddveig Klyve har gitt meg mye glede, og er en bok jeg stadig tar en titt i selv om jeg har lest gjennom den flere ganger.

7. Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?
Kjæresten min, Kent Øystein, har vært en bauta i både tøffe og gode stunder, og en god samtalepartner og støttespiller. Han ser meg på en helt spesiell måte. Jeg må også nevne familien min og venninnene mine som virkelig kan lyse opp en hvilken som helst dag. Jeg er så utrolig heldig.

8. Hvilke fire adjektiver beskriver 2019 best?
Akkurat slik jeg liker det!) Læreriktnytenkende, inspirerende og innholdsrikt!

9. Hvis du kunne reist tilbake i tid og gitt deg selv et råd i forkant av 2019, hva ville det vært?
Av og til må man legge egne tanker og følelser til side og lytte til andre med et åpent sinn. Det kan virkelig åpne nye dører.

10. Tre favorittlåter i 2019?
Her kunne jeg valgt en haug. Topp tre må være:
1. It’s all about the melody – Aly & fila
2. Gressholmen – Kristian Kristensen
2. Obsessed – Ina Wroldsen
Som vanlig – godt og blandet 😛

11. Hva er dine tre viktigste mål for 2020?
1. Fortsette å prioritere tid med familie og venner
2. Utvikle meg enda mer som personlig trener
3. Bruke mye tid i naturen

12. Hvilke nye ting har du opplevd?
Dette spørsmålet elsker jeg! Jeg har gjort mye nytt, og slik skal det fortsette i 2020! 😀 For å nevne noe så har jeg blant annet
– Deltatt på sommerløpet og Rosa sløyfeløpet for første gang
– Rensket krabber
– Vist frem ryggøvelser på åpningen av et kiropraktorsenter
– Sett broren min vinne NM i mens physique
– Vunnet andreplassen i kåringen av Byens beste personlig trener
– Vært på konsert med Kristiansand symfoniorkester (anbefales!)
– Fått nytt liv i en (tilsynelatende) død palme
– Besteget nye fjell
– Arrangert supriseparty for mamma
– Pakket ned et 4 mannstelt sammen med min kjære på under 10 min! 😀
– Dyrket min egen agurk og rødbeter
– Montert en dobbel grill
– Tilberedt en (vellykket) kalvestek helt uten hjelp
– Strøket sengetøy (haha)!

13. Hvordan håper du situasjonen din er 31 desember 2020?
Jeg håper jeg kjenner på at jeg har vært god mot meg selv, og dermed vært den beste versjonen av meg selv for andre. Jeg håper også at jeg kan nevne i fleng, mange små og store magiske ting og hendelser som har gjort året minneverdig.

Det samme håper jeg for deg som leser dette!

Alle år har oppturer og nedturer, men jeg er av den oppfatning at man alltid kan finne noe positivt med alle dager og perioder. Det kan vi også hjelpe hverandre med, ved å være gode medmennesker og skape lys i andres hverdag <3

GODT NYTTÅR!

Julefeiring med «helårskroppen-mentalitet»

Hei dere!
Jeg håper dere har hatt en magisk julefeiring <3 Det har hvertfall jeg. Dagene (ukene, egentlig) før, var preget av masse gjøremål, jobb og forberedelser, men jeg fikk roet ned litt i forkant og koste meg skikkelig når den store dagen kom. Nytt fra i fjor var at jeg laget masse godt julegodt og bedre middager, noe som var utrolig lærerikt og gøy! I tillegg var jeg å kjøpte siste julegave på lille julaften, noe som nok aldri kommer til å skje igjen. Haha, jeg er litt for kontrollfreak til å føle at det ikke blir for mye stress 😛 Neste år skal jeg være ferdig med gaver minst to uker før jul!

Uansett- nå har roen senket seg og jeg har tatt ferie fra pt-timer helt frem til mandag 6 januar. Det må jeg innrømme at er skikkelig digg. Det er lenge siden jeg har hatt så lang ferie.

Så… over til tittelen!

Du kjenner sikkert til hvordan lysten på søtt øker når du ikke får lov til å spise det? Eller hvordan sofaen roper på deg når du sier til deg selv at du MÅ trene? Vi mennesker er nok ofte litt sånn protestanter av natur, og tar bedre valg når vi har fritt spillerom.

Noe av det beste med denne julen, har vært følelsen av å være totalt avslappet i forhold til mat og trening. Dere vet jo allerede at jeg har vært gjennom en drastisk endring når det kommer til trening, og jeg trener faktisk mindre styrke enn jeg har gjort på mange år. Tidligere har jeg satt meg mål om å trene så og så mye i jula, og har også hatt i bakhodet at jeg ikke skal overdrive med søtsaker. Dette har jeg tenkt fordi jeg vet at for mye av noe aldri gir meg noen god følelse. I år skjedde det så mye opp mot jul at jeg omtrent glemte å sette meg slike»mål», og ting gikk litt slag i slag. Det resulterte i at det ikke ble noe treningsøkt på julaften, men dagen før og dagen etter, og jeg fikk gått meg en god tur. I tillegg har jeg ikke overspist noe annet enn kalkun (haha) og søtsaker har blitt inntatt i svært små mengder. Mye mindre enn tidligere år når jeg har tenkt mer over det. Og jeg har kost meg SÅ!

Det gikk opp for meg her i stad hvor lite lyst jeg har på søtsaker og hvor liten trang jeg har til å spise mer når jeg er mett, selv om det er jul. Det føles så utrolig deilig! For min del tror jeg det ligger mye i det at jeg ikke legger noe press på meg selv. Jeg fungerer tydeligvis slik at jeg automatisk tar bedre valg når jeg ikke har satt begrensninger på meg selv på forhånd. – Og jeg tror faktisk det er nokså normalt å være sånn!

Jeg har sagt til flere av online kundene mine nå i jula at jeg oppfordrer dem til å nyte, slappe av og kose seg – med fornuften i bakhodet. Jeg tror man kommer så utrolig mye lengre med det, enn med masse restriksjoner. Julemat er ofte mer fett og mer salt enn maten vi spiser til vanlig, så det å legge på seg litt vann er helt etter naturens gang. Det trenger likevel ikke å være flere kilo vektoppgang og masse dårlig samvittighet.

Jeg har funnet en fin balanse som jeg ønsker å videreformidle til kunder og mennesker jeg omgåes. Alt for mange stresser med dette i juletider, og det syns jeg er så synd. Du kan jo tenke litt på det nå i romjula og når nyttårsaften nærmer seg. Slapp av og nyt – tren om du vil og ikke tenk på alt du ikke bør og alt du MÅ! Da går det mest sannsynlig mye lettere å holde seg til et måtehold.

God romjul <3

LUKE 24 – Give away! Vinn oppfølging eller pt-timer

Vi er kommet til årets siste julekalenderluke her på bloggen, og denne har jeg virkelig gledet meg til!

Jeg vet at mange av dere som følger med her og på mine andre sosiale medier ønsker seg oppfølging eller pt-timer, men av en eller flere grunner ikke har mulighet til å ta dere råd til det. Derfor vil jeg benytte denne siste luken til å kunne gi en av dere en mulighet til å vinne nettopp det! Premien er enten 5 PT-timer eller 8 ukers oppfølging på nett! Vinneren bestemmer hva hun/han ønsker 🙂

Det du må gjøre for å vinne, er å fortelle meg hvilke av lukene i årets kalender du har likt best, og hvorfor du ønsker å vinne. Send meg svaret her i kommentarfeltet, på facebooksiden min, på snapchat (pt_julie) eller på instagram (pt_julie). Alle svar blir regnet med!

Vinneren trekkes 1 januar! Lykke til 😀

LUKE 23 – julefrokostvafler

God lille julaften folkens!
Er du ferdig med alt du skal gjøre før den store dagen?
Selv har jeg bare noen småting igjen før alt er i boks, og det må ordnes i dag! 😛 Merkelig hvordan det alltid blir litt stress i siste liten, selv om man har så god tid i forkant 😛

Uansett! Jeg vil dele en kjempe god oppskrift på helt egen-komponerte frokost vafler i dag. Disse er skikkelig saftig og har en deilig smak av jul samtidig som de ikke er for søte 🙂 Perfekt til julefrokost/ julebrunsj!

Du trenger;
☃️ 1 kopp havregryn
☃️ 4 ss hvetemel
☃️ 2 klementiner
☃️ 2 egg
☃️ 2 ss fløte
☃️ 2 dl skummet melk
☃️ 1 klype kanel og kardemomme
☃️ 4 ss vaniljekesam

La røren svelle litt før du steker dem som vanlig i vaffeljern. De kan fint spises som de er eller toppes med for eksempel rørte jordbær.

NYT denne fine dagen!
– og følg med i morgen på luke 24, da er det tid for en ny giveaway! 😀

LUKE 22- juleintervaller (med spilleliste)

GOOOD 22 desember dere! <3

I dag har jeg en kjempe gøy luke til dere!
🎅 JULEINTERVALLER!🎅
Hva er vel bedre enn å få opp pulsen og få svetta ut litt før late dager med matmaraton og sofakos? 😀

Jeg har laget en helt egen spotifyliste til denne intervalløkta som heter «Julies juleintervaller», og den finner du HER. Den er satt sammen med både litt humor og glede, så jeg håper den kan bidra til at du får en riktig så feststemt og gøy treningsøkt!

🎅 🎅 🎅

Intervallene utføres på mølle og er enkle å gjennomføre. Du tilpasser tempoet etter ditt eget nivå. Du følger sangene gjennom hele økta, så det er enkelt å geit å henge på 😀

🎅 🎅 🎅

Slik er gangen:

All I want for christmas – 4 min rask gange
Rudolph the red nosed raindeer – 1,47 min med lett jogg
Jingle bell rock – 2,32 min med rask gange og 5% stigning
Christmas (baby please come home)– 2,33 min med moderat jogg
Santa claus is coming to town – 3,24 min med rask gange og 10% stigning
Winter wonderland – 2,20 min med moderat jogg
Musevisa – 3,55 min med rask gange
Så går vi rundt om en enebærbusk – 4,07 min med rask gange, 5% stigning
Jeg gikk meg over sjø og land – 2,29 min med moderat jogg
Julenissen kommer i kveld – 3,25 min med rask gange 10% stigning
Nissedans – 1,10 min med rask jogg
Strømpestrikkestrofe – 1,19 min med rolig gange
Hei hå nå er det jul igjen – 1,39 min med rolig gange

Dette gir deg en 32,5 minutter lang økt på mølla med skikkelig julestemning! 😀 LYKKE TIL! 😀

LUKE 21 – raw food snøballer

Mmmmm:)

Disse kulene er laget av kun naturlige ingredienser og smaker SÅ godt! Jeg har servert dem både til kresne, ikke kresne, voksne og barn, og samtlige liker dem kjempe godt 😀 Med andre ord- dette er super snacks som du kan ha i kjøleskapet når det kommer gjester, eller som en liten søtsak til kaffen;)

Du trenger;
☃️ 220 g dadler (ta bort steinen)
☃️ 2 ss økologisk peanøttsmør
☃️ 1 håndfull peanøtter
☃️ 1 klype kanel
☃️ Pynt: kokosmasse

Mos alt utenom kokosen med stavmikser. Kutt gjerne opp dadlene i mindre biter før du starter, så er det lettere for stavmikseren å mose alt til en jevn masse. Deretter ruller du kuler i ønsket størrelse og ruller dem i kokos. Liker du ikke kokos så kan dette fint sløyfes.

De kan enten spises med en gang eller oppbevares i kjøleskap 🙂

PS: Dadler er rike på kostfiber som motvirker forstoppelse. Perfekt nå i jula! 😉

Vel bekomme! 😀

LUKE 20 – wall walk challenge!

God fredag!

Dagens luke er inspirert av en kunde av meg som kom med denne geniale idèen til utfordringer i kalenderen! 😀

Jeg utfordrer deg til å teste wall walk, en øvelse som krever både styrke, stabilitet og (for noen av oss) en god dose mot! Er det bare meg som hater å være opp-ned? Haha 😀 Dette var en real utfordring for meg hvertfall!

Her ser du video;

Gå så nærme veggen du klarer, start med det du tør og jobb deg nærmere og nærmere:) Målet er å stå helt rett i kroppen, og om du kan – uten å lene deg til veggen. Det må jeg innrømme at jeg ikke helt tørr enda. Men – øvelse gjør mester!

Lykke til 😀

LUKE 19 – mini tabata

Det nærmer seg den store dagen med stormskritt! Jeg regner med mange av dere allerede har vært gjennom en del julebord, juleavslutninger og andre matgilder? 😀

Å snike inn en mini tabata-økt hjemme på stuegulvet innimellom all julestrida er absolutt å anbefale! Det kan være et deilig avbrekk. Jeg har satt sammen 8 forskjellige øvelser med fokus på mage, kjerne og setemuskulatur. Slik gjør du:

Du skal jobbe i 20 sekunder med øvelse 1A og deretter gå direkte over på 20 sekunder med øvelse 1B, og gjenta dette fire ganger. Deretter tar du en pause på ca 30 sek, før du starter på øvelsespar nummer to. 2A og 2B. Slik holder du på helt til du har fullført fire sett med alle åtte øvelsene.

Her er øvelsene:
1A) Frog glutebridge
1B) Båten
2A) Planke med sidesteg
2B) Kamskjell med hoftehev (10 sek pr.side)
3A) Beinhev
3B) Knebøy
4A) «Sykling», mage
4B) Glutebridge

For å «holde orden i sysakene» anbefaler jeg å laste ned en tabata-app (for eksempel «Tabata timer» eller «Tabata workout timer») som hele tiden gir signal om tiden, slik at du slipper å følge med på klokka. I appen stiller du inn hvor mange øvelser du skal ha og hvor mange runder med hvert par. Du skal altså ha 8 øvelser totalt og 4 runder på 20 sekunder med hvert par.

Her ser du video av øvelsene:

Lykke til ! 😀

LUKE 18 – melkespann challenge!

God onsdag!
Begynner du å bli klar for juleferie? Det nærmer seg med stormskritt for de fleste av oss, noe som er utrolig deilig 😀

I mens du venter kan du prøve deg på dagens luke, nemlig en melkespann utfordring!

Om du er hjemme kan du bruke to halvlitersflasker fylt med vann. Er du på et treningssenter kan du bruke to 1,5 kg eller 2 kgs manualer for eksempel. Hold armene rett ut fra kroppen og hold så lenge du klarer. Håndflaten skal peke ned mot gulvet og armene skal være helt rette.

Dette sitter mye i hodet, så regn med å bli sliten i hodet først før kroppen svikter!

Del gjerne resultatet ditt med meg her i kommentarfeltet eller på snapchat: pt_julie . Gøy å se hvor gode dere er! 😀

LUKE 17 – Hjemmelaget fruktnøtt

God tirsdag dere!
Er det ikke en passende dag for litt hjemmelaget fruktnøtt sjokolade? 😉

Visste du at…
…Mørk sjokolade er rik på flavonoid. Dette er antioksidanter som har evnen til å beskytte huden din mot UV stråler.
…Sjokoladens antioksidanter har en positiv effekt på betennelser (når det spises i moderate mengder)
…Dlavonoidene i mørk sjokoade øker blodtilførselen til hjernen og kan derfor påvirke konsentrasjonen og hukommelse
….Sjokolade øker velværehormonet serotonin i hjernen, noe som kan være effektivt når man har PMS for eksempel 😉

Jeg har komponert min egen fruktnøtt sjokolade som passer perfekt som en liten snack etter middag eller til kaffen.

Du trenger;
Mørk sjokolade, helst 70% eller mer
Mandler og salte peanøtter
Gojibær

Hakk opp nøttene til ønsket størrelse. Gjør klar en boks eller form med bakepapir i bunnen. Strø noen nøtter og gojibær i bunnen av formen før du heller den smeltede sjokoladen over. Deretter drysser du over resten av de hakkede nøttene og gojibærene og setter formen kaldt til den stivner. Når den er stivnet kan du kutte dem opp i passe store biter 🙂

Enjoy! <3

LUKE 16 – Fire alternative øvelser

God mandag!
I dagens luke vil jeg utfordre deg til å teste fem litt alternative øvelsene i en sirkeløkt. Vi har veldig godt av å utforske litt andre bevegelsesbaner enn vi er vant med, og bruke kroppen på andre måter! 🙂

Utfør fire eller fem runder. Ha minst mulig pause mellom hver øvelse, og ha ca 1 min pause mellom hver runde. Ha kortere pause om du føler for det.

Øvelsene er som følger;
Enarms thrusters – 10 reps pr.arm
Sideutfall – 10 reps pr.bein
Push ups med en arm opphevet – 10 reps pr.arm
Knebøy + en halv burpee – 10 reps
Strak planke med rotasjon – 10 reps pr.side

Her ser du video av øvelsene:

Lykke til og god trening! 😀

LUKE 15 – Diggbox giveaway!

Woop!
God tredje søndag i advent! Den store dagen nærmer seg! Da passer det utmerket med en giveaway hvor du kan vinne en boks med bærekraftig og sunnere julegodis!

Diggbox leverer forskjellige bokser med en miks av økologiske snacks mednaturlige ingredienser som er bra for helsen. I denne giveawayen gir de bort en liten jule-edition boks!

Juleboksen inneholder:
ACE julete med festlig smak og duft av jul, bærekraftig te i nedbrytbare poser, mørk mandeldessert fra Kathrine Andersen – håndlaget kvalitetssjokolade fra Danmark, DIG Organic Chocolate Ball – den deiligste energikulen med sjokolade (DIG står for Damn I’m good)

Konkurransen foregår på instagram, og det du må gjøre for å vinne er;
🎅 Følge meg (pt_julie) og Diggbox (diggboxofficial)
🎅 Like bildet på instagram og kommentere hvorfor DU vil vinne 😀

Vinneren kåres 17 desember! Lykke til 😀

LUKE 14 – julelapper

GOD LØRDAG!
I dagens luke vil jeg dele en super god oppskrift med dere, med skikkelig julesmak! Jeg ble så overrasket over smaken og jeg tror virkelig den vil falle i smak hos dere også 😀

Her er oppskriften på mine egenkomponerte julelapper;

⭐ 2 klementiner
⭐ 1/2 boks mager cottage cheese
⭐ 1 kopp småkokt havregryn
⭐ 6 ss hvetemel eller speltmel
⭐ 1 klype kanel og kardemomme
⭐ 4-5 jordbær
⭐ 1 ts bakepulver
⭐ 3 ss honning
⭐ 2 egg

Bland alt sammen i en bolle med hurtigmikser. Om ikke klementinbåtene blir helt most, gjør det absolutt ingenting. Lag små «klatter» med røre i panna og stek på middels varme. Jeg anbefaler å ha klattene på størrelse med stekespaden du skal snu dem med, slik at de blir enkle å snu 🙂

Vel bekomme og ha en nydelig lørdag!

LUKE 13 – kortstokktrening!

Luke 13 er åpnet og i dag har jeg satt sammen en kortstokkøkt til deg! Dette er en morsom måte å trene på hvor utfallet kan bli veldig mye forskjellig. Slik foregår det;

Du ha fire øvelser som hver representerer hjerter, ruter, spar og kløver:
♡ Hjerter = burpees
♢ Ruter = RKC-planke
♤ Spar = planke med roing
♣ Kløver = pushpress

Trekker du for eksempel kortet spar syv, skal du ha 7 reps med planke med roing. Trekker du hjerter knekt, skal du ha 11 burpees. Trekker du en ruter vil tallet fortelle deg hvor mange sekunder du skal stå i RKC-planke.
Er du med? 😀

Å bruke hele bunken med kort kan føles som litt mye, så start gjerne med halve for å se hvordan det er. Ta pause når det trengs, men prøv å ha minst mulig hviletid underveis. Etter at du har utført øvelsen i det første kortet, trekker du et nytt helt til bunken er tom. Skriv ned øvelsene på et ark i forkant, så slipper du å knote med å finne ut hvilke øvelse som ble representert av hvilke kort 😉

Her ser du video av øvelsene jeg har valgt ut til deg:

Lykke til ! 😀

LUKE 12 – eplechips!

Det er tid for et lite snack-tips!
Dette lager (nesten) seg selv og kan nytes hver eneste dag – hverdag som helg 😀

Du trenger;
🍏 4-5 epler
🍏 Kanel og kardemomme (kan sløyfes)

Skjær eplene i tynne skiver (ca 3 mm), fjern kjernehuset og tørk dem med et håndkle. Dryss over kanel og kardemomme. Sett stekeovnen på varmluft på 90 grader og legg epleskivene på et stekebrett. Stek dem i ca 1 time. Deretter snur du dem og steker 1 time på andre siden. Sett ned varmen til 50 grader og tørk eplechipsen til den er helt tørr og sprø (dette kan ta lang tid). Oppbevar chipsen i plastpose eller et tett glass. De holder seg lenge! 😉

LUKE 11 – 15 min amrap

God onsdag!
I dag er det duket for en ny treningsøkt her i kalenderen. Denne gangen er det en såkalt AMRAP økt! As many rounds as possible. Du har 15 minutter på deg til å utføre så mange runder du klarer med en rekke øvelser. Øvelsene jeg har satt sammen er fult mulig å utføre med minimalt med utstyr. Perfekt som en «kjappisøkt» om du har dårlig tid eller bare vil svette litt, eller som en hjemmeøkt når ungene er i seng 😉

Here goes!

🎄 20 air squats
🎄 20 mageliggende arm- og beinhev
🎄 60 mountain climber (30 pr.bein)
🎄 15 pushups på knær eller tær (eventuelt til sofa)
🎄 12 utfall bakover pr.bein
🎄 20 glutebridge

Sett timeren på 15 min og sett i gang. Ha en blokk eller et ark klart slik at du kan sette en strek for hver runde du gjennomfører. Poenget her er å være effektiv, men pass på at du beholder god teknisk utførelse. Etter første test har du fått et antall runder som du kan prøve å slå neste gang du prøver! 😉

I denne videoen ser du hvordan de forskjellige øvelsene utføres dersom du er i tvil 🙂

Lykke til og god trening!

LUKE 10 – Julesmoothie

God tirsdag!
Jeg har komponert en julesmoothie oppskrift som jeg er så glad for å kunne dele med dere. Den gir skikkelig jule-vibes og smaker SÅ godt! I tillegg er den smekkfull av gode greier.

Grønnkål er en fin kilde til kalsium og jern. I tillegg er grønnkål rik på vitamin C, vitamin A (betakaroten), vitamin E og andre antioksidanter, samt Vitamin B6, kalium og fiber. Banan inneholder blant annet kalium og vitamin B6 samt fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. På grunn av sitt høye innhold av kalium, er bananer sett på som et godt matvalg som kan være med på å senke blodtrykket. I cottage cheese får du blant annet masse proteiner, vitamin B2, B12, A og folat. Kanel inneholder masse antioksidanter, senker blodsukkeret og påvirker blodtrykket positivt.


Her er oppskrift!

⭐ 1 banan
⭐ 1/2 boks cottage cheese
⭐ 2 never grønnkål
⭐ 2 dl mandarin- og mango juice
⭐ 1 klype kanel

Denne er perfekt som frokost og gjør deg mett lenge! NYT! 😀

LUKE 9 – Hjemmeutfordring!

God mandag!
Har helgen vær
t fin?

Det er perfekt å avslutte helga med en enkel (men tung!) utfordring her i luke 9. Den lyder som følger;

Du skal sitte i 90 grader inntil veggen så lenge du klarer!

For å gi deg litt (hårete :P) referanser;
Skøyteløper og syklist Bjørg Eva Jensen satt rekord med 33 minutter da hun var med i «mesternes mester». Thor Arne Hetland sto 22 minutter i samme konkurranse. Da Therese Johaug og Hanna Öberg konkurrerte i «Landskampen» på tv2 ga Hanna seg etter 8 minutter og 58 sekunder. Hvis disse blir litt i øvre klasse, kan du også gå inn for å slå min tid på 5 minutter, noe jeg er sikker på at mange av dere klarer 😀

Tips: ha godt fotfeste! Ta på deg sko eller ha sokker med anti-skli under;) Få noen til å passe på at du ikke kommer ut av posisjon. Send meg gjerne resultatet ditt på bilde/video/tekst på instagram (pt_julie) eller skriv det i kommentarfeltet her. Gøy å se hva dere får til! 😀

Lykke til!

LUKE 8 – Giveaway!

Goood andre søndag i advent! 😀
I dagens luke er det tid for kalenderens første giveaway. I dag vil jeg nemlig gi bort et tilpasset treningsprogram til en av dere!

Konkurransen foregår på instagram og det eneste du må gjøre for å vinne er;
🎅 Følge meg på instagram (pt_julie)
🎅 Like bildet og kommentere hvorfor DU vil vinne

That’s it! Vinneren trekkes på tirsdag, blir kontaktet samme dag og får tilsendt et kundeskjema slik at jeg har all info på plass for å tilpasse et program 😀 Lykke til!

LUKE 7 – naturlig godis

I denne lørdagsluka vil jeg gi dere en super oppskrift som er så enkel at det nesten er for godt til å være sant. Ingen heving, ingen steking, ingen måling eller veiing. Idiotsikkert, rett og slett! 😀

For å lage denne digge snacken trenger du;
Dadler
Peanøttsmør

Del dadlene i to og ta ut steinen. Legg dem på en tallerken og smør peanøttsmør oppå hver halvdel. Putte dem enten i kjøleskapet eller i frysen, så setter smakene seg ekstra god. Disse små herlighetene er supre å servere gjester eller å gomle selv. Dadlene er søte og smaker himmelsk sammen med det salte peanøttsmøret!

Og du..? Dadler har et høyt innhold av kostfiber og kalium. I peanøttsmøret får du blant annet proteiner, fett, vitamin E, magnesium, kalium, vitmain B6! Med andre ord så er dette en snack som gir kroppen noe BRA 😀

NYT!

LUKE 6 – Fullkroppsøkt med strikk

God fredag!
I dagens luke får du en helkroppsøkt hvor du kun trenger strikk! Økten passer bra om du har lyst på en alternativ trening, en enkel økt til en aktiv hviledag, om du trener hjemme eller om du er bortreist og har med deg strikk i bagasjen.

Økta ser slik ut:
🎅Markløft 4 x 15-20 reps
🎅 Facepulls – 4 x 15-20 reps
🎅Knebøy – 4 x 15-20 reps
🎅Brystpress – 4 x 15-20 reps
🎅Enarms tricepsextension – 4 x 15-20
🎅Bicepcurl – 4 x 15-20

Legg inn pause mellom hvert sett, men prøv å holde tempoet relativt høyt. Her ser du video av øvelsene:

Lykke til og god fredag! 😀

LUKE 5 – dekorerte bananer

Banan er en super frukt som har fått utfortjent dårlig rykte det siste året. Sannheten er at det er er en fin frukt som inneholder blant annet kalium og vitamin B6 og fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. På grunn av sitt høye innhold av kalium, kan bananer være med på å senke blodtrykket. Frukten inneholder også A-vitamin, fosfor, magnesium, selen og sink. Med andre ord – ikke dropp bananen!

Litt ekstra kos blir det også om man dekorerer den litt 🙂
Smelt mørk skokolade (gjerne 70% eller høyere andel kakao), dypp bananen i sjokoladen og strø over hakkede salte cashewnøtter. Sett den litt i kjøleskap etterpå slik at sjokoladen stivner før servering.

Voila! Der har du en sunn og god søtsak til dessert 😉

LUKE 4 – bevegelsesutfordring

Så bra at du er her inne for å åpne den fjerde luka!
Da har jeg en utfordring til deg. En utfordring som vil hjelpe deg å øke hverdagsaktiviteten. Å bevege seg jevnlig hjelper for å få bedre blodsirkulasjon, bedre konsentrasjon, bedre søvn, mer overskudd, mindre stiv kropp og også høyere forbrenning.

Dagens utfordring er derfor;
Gå 4 x 15 min i løpet av dagen!

Du bestemmer helt selv hvordan du deler det opp, men et eksempel kan være å for eksempel gå til et busstopp lengre borte, gå deg en tur i pausen på jobb, gå av bussen noen stopp før du vanligvis går av, gå en kveldstur, gå morgentur eller gå en liten tur før eller etter middag. 15 min av gangen bør være nokså gjennomførbart for de aller fleste, så snik det inn der du kan! 4 x 15 min blir faktisk en hel time, noe som er godt innenfor det du trenger for å få god helseeffekt.

Lykke til og god onsdag! 😀

LUKE 3 – Tripp,trapp,tyngre

Woop!
I dagens luke har jeg laget en trappeøkt til dere. Dette går ut på å gjøre 10 reps med en øvelse fire ganger på rad med tyngre og tyngre vekt. Man setter opp fire forskjellige kettlebells i kronologisk rekkefølge fra lettest til tyngst. Jeg har brukt 8, 10, 12 og 14 kg. Du kan selvsagt bruke den vekten du ønsker, men sett dem uansett i stigende rekkefølge. Under ser du video av hvordan du skal utføre det.

Du gjør altså 10 reps med den letteste kula og går direkte videre til kule nummer to. Slik fortsetter du til du har utført 40 reps med hver øvelse.

Første øvelse er markløft. Her ser du video (jeg utfører bare 5 reps her, du skal utføre 10):

Ta litt pause, før du går videre til knebøy. Her gjør du akkurat det samme. 10 reps med hver av kulene.

Til slutt er det kettlebell swing. Påan igjen med 10 reps på hver av kulene:

Dette kan du utføre som en mini-økt, som oppvarming eller som finisher til en annen økt 😀 GOD tirsdag!

LUKE 2 – fitness riskrem

Riskrem er en populær og velsmakende dessert i julen. For flere år siden, da jeg var på konkurransediett, komponerte jeg min helt egne «riskrem» på fitnessmåten. Den vil jeg dele med deg i dagens luke 🙂

Det er bare å innrømme – orginalen er best. Men dette er et supert hverdagsalternativ!

Du trenger:
🎅 Cottage cheese
🎅 6 ss kremfløte
🎅 5 ss splenda
🎅 Rørte jordbær eller bringebær
🎅 Vaniljeessens (kan sløyfes)

Ha cottage cheese, fløte, splenda og vaniljeessens i en bolle og pisk med hurtigmikser til ønsket konsistens. Ha de rørte bærene som topping. Vel bekomme! 🙂