Transporttrening

Hvis du er som meg og elsker å slå to (eller flere) fluer i en smekk, så er transporttrening absolutt noe du kan ha stor glede av å benytte deg av.

Hva er egentlig transporttrening?

Transporttrening er en måte å forflytte seg på som ikke innebærer motorkjøretøy. Du kan gå, løpe, sykle, gå på rulleskøyter, rulleski eller ski. Du forflytter deg selv fra et sted til et annet ved hjelp av egen muskelkraft.

Hvorfor er dette så genialt?

Du fletter treningen inn i andre ærend, som for eksempel å gå til jobb, butikken, besøke venninner, kafebesøk, shopping og lignende. Istedet for å bruke bil eller kollektivtrafikk, bruker du egen kropp og får inn en treningsøkt. Om du syns det er vanskelig å prioritere tid til trening i en hektisk hverdag, kan dette være en super måte å få trent på. I tillegg er det gratis!

Noen ting du bør huske på;

Ta med deg skift om du vet at turen til dit du skal vil gjøre deg svett og om det du skal krever at du er ren. Ta også med deg drikke dersom turen er lang. Man kan ofte tenke at for eksempel et kafebesøk krever at man ser stelt og nyfresh ut, men det gjør det vel strengt tatt ikke. Å komme på kafè med treningsklær har vel ikke skadet noen? Ikke la det være et hinder som stopper deg fra å benytte muligheten til å være aktiv!

Tenk så deilig å kunne kombinere to eller flere gjøremål, for så å komme hjem ferdig trent! Herlig, eller hva? 😀

På mandag brukte jeg transporttrening for å ukeshandle. Da hadde jeg med meg en romslig ryggsekk og utnyttet det deilige været til å få unna et gjøremål jeg som regel alltid gjør med bil. Tanken min tidligere har vært at varene bli for tunge å bære, men når jeg da fikk tenkt meg om så fant jeg fort ut at jeg kunne pakke sekken smart, og dersom jeg ikke fikk plass så er det ikke verre enn å ta en tur til senere i uken 🙂

Bonustips; legg inn transporttrening i treningsloggen din og se hvor mange kilometer du får ekstra i løpet av uken! 😉

1000 reps (hjemme) challenge!

Goood mandag!
Jeg håper du har hatt en kjempe fin helg og er klar for en ny uke? Jeg vil gjerne kickstarte den litt med en utfordring som du kan utføre hjemme på stuegulvet, kun ved hjelp av enkle remedier. Alt du trenger er en sofa, to fylte flasker og et gulv.

Du kan velge å utføre denne utfordringen på flere måter;
1. Gjøre alt i ett med nødvendige pauser underveis.
2. Fordele øvelsene utover dagen.
3. Dele opp i ti og ti reps på hver øvelse og gjøre det som sirkeltrening som du utfører ti runder av.

Dette er selvsagt bare forslag, så du velger helt selv hvordan du vil gjøre den praktiske utførelsen.

Her kommer utfordringen:

100 knebøy
100 pushups på bakken / til sofa / til vegg
100 utfall bakover (50 på hvert bein)
100 glutebridge
100 fremoverbøyd roing med flasker
100 markløft med flasker
100 spensthopp
100 fremoverbøyd sidehev med flasker
100 magecrunsh
100 skulderpress med flasker

Tips; det kan være lurt å ha en blokk og en penn foran deg slik at du kan holde styr på hvor langt du er kommet og ikke kommer ut av tellingen;)

Lykke til! 😀

Fargerik salat med vegansk burger

Perfekt middag på en varm dag

På onsdag lagde jeg denne nydelige middagen som jeg på forhånd hadde sett for meg i hodet. Det ble akkurat like godt som jeg så for meg!

Da jeg fant denne veganske juicy burgeren i datovaredisken ble jeg veldig nysgjerrig på å prøve. Jeg har testet flere andre vegetarburgere tidligere med litt ymse resultat, men denne overrasket meg faktisk veldig positivt!

Den er veldig proteinrik og basert på erteprotein, noe som vanligvis gir meg litt «krig» i magen. Denne gangen gikk det overraskende bra. Den inneholder 25% grønnsaker/belgfrukter og er uten soya, noe jeg syns er veldig bra. Konsistensen var veldig fin og minnet faktisk veldig mye om kjøtt. Smaken var dessuten helt upåklagelig. Tross litt høyt innhold av mettet fett så er denne min favoritt kjøttfrie burger til nå!

I middagen min brukte jeg;
Crispsalat
Ruccola
1/2 eple
4 ss fetaost
1/4 rødløk
Fullkornspasta
3 ss ristede pinjekjerner
Kjernene i 1/2 granateple
2 stk juicy burgere

Dressing; litt olje fra fetaosten

Resultatet ble helt nydelig! Velsmakende, mettende, proteinrikt og fult av vitaminer og mineraler 🙂 Dette var også første gang jeg smakte på granateple, og jeg er faktisk litt i tvil om det smakte så veldig mye. Men det gjorde absolutt salaten veldig innbydende og fargerik. Siden granateple er såpass dyrt så kan det være jeg bytter det ut med oppkuttede jordbær eller druer neste gang for å få en søtere fargeklatt i retten.

Håper du får en sprek og fin fredag!

Tips : Effektivisèr ditt hjemmekontor

Dette skal over hodet ikke bli noen generell tipsekanal med life hacks, men jeg ble inspirert til å skrive dette da jeg nå har brukt litt tid på å komme inn i rutiner med hjemmekontor. Så vet jeg jo at mange er i samme situasjon, så hvorfor ikke dele noen tips jeg har kommet frem til at funker?

Mitt første og viktigste tips først;
Start dagen med fysisk aktivitet eller legg inn aktiv lunsjpause
For meg er dette helt avgjørende for at hodet skal fungere. Om jeg ikke får trent tidlig på dagen så merker jeg hvordan fokuset mitt stadig flyter over på hva jeg skal trene senere og tanker om jeg har lyst eller ikke. Dette tar bort fokus fra jobben. Om jeg får trent før jeg begynner å jobbe så er det unnagjort og jeg er mer fokusert. Å trene i pausen midt på dagen er også supert, da får man «restartet» systemet og luftet hodet.

Om du kan; del opp arbeidsdagen i 45 minuttersøkter med pause mellom
Jeg sliter veldig med å konsentrere meg over lang tid, spesielt her hjemme hvor det er mange distraherende elementer. Å sette timeren på mobilen på 45 minutter har hjulpet helt enormt mye. Da jobber jeg fokusert i 45 minutter før jeg tar meg en 5-15 minutters pause, alt etter behov. Da kan jeg gjerne gå på do, hente et glass vann eller sette på en maskin med tøy.

Gjør klar kaffe/vann slik at du har det klart der du sitter før du starter
Min erfaring er at når kaffetørsten slår inn og jeg er midt oppi noe, så blir det forstyrrende å skulle reise seg for å sette på trakteren, vente og så helle i koppen. Alt dette gjør jeg i det jeg våkner slik at alt er klart når jeg starter arbeidsdagen.

Mister du fokus? Flytt deg!
Jeg prøvde å sitte ved kjøkkenbordet først, men etter noen timer blir det rett og slett for forstyrrende å stirre inn på kjøkkenbenken som jeg plutselig tenker på at bør ryddes. Når dette skjer flytter jeg meg bort i sofaen eller inn på soverommet. Ikke helt ideelt men det hjelper! Etter en stund kan jeg flytte meg tilbake til kjøkkenbordet igjen, eventuelt rettet andre veien.

Få frisk luft underveis i arbeidsdagen
Uansett om du får anledning til å trene før eller underveis i arbeidsdagen, prøv uansett å få litt frisk luft i pausene. Det holder å gå rett utenfor å trekke pusten noen ganger, gå ut med søpla eller hente posten. Frisk luft er viktig for at hodet skal fungere optimalt.

Gjør frokosten til «brain food»
Å starte dagen med en god og næringsrik frokost kan være veldig avgjørende for hvor effektiv du blir. Gode eksempler på mat som er bra for hjernen er frukt, bær, grønnsaker, nøtter og frø og fet fisk. Du kan for eksempel starte dagen med grovt brød eller knekkebrød med makrell i tomat eller mager kesam, frukt og nøtter.

Ha en fin dag og lykke til med hjemmekontoret! 😀

Spontan crossfitøkt

I dag har jeg hatt utetimer med noen PT-kunder, og da jeg pakket sammen for første pause dukket Hanne opp, sjefen på Trimeriet sammen med Kenneth som er yogainstruktur og Karoline og Marte, to andre spreke jenter fra senteret. Helt spontant slang jeg meg med på en økt Kenneth hadde kalt for «Marte», siden hun hadde bursdag nylig.

Jeg er ikke særlig spontan av meg når det kommer til trening (med mindre det er snakk om turer i skog og mark), men disse sprudlende og glade menneskene fikk meg altså med på «galskapen» 😀

Jeg er ikke så kjent med crossfit, men utifra egne antakelser så mener jeg denne økta var noe hardere og lengre enn en tradisjonell crossfitøkt. Kenneth hadde satt opp åtte øvelser på ti reps per øvelse, som skulle utføres 22 ganger eller så mange runder vi klarte på èn time.

Her ser du økta;

Om du vil prøve hjemme kan du bruke en fylt flaske for eksempel! 😉

Det er helt uvant for meg å jobbe konstant over så lang tid foruten når jeg løper, så jeg må innrømme at jeg ble nokså sliten. Det positive var at det var såpass «få» reps på hver øvelse, så melkesyra kom heldigvis aldri. Men at kroppen strittet i mot burpeesene på de siste rundene, det skal jeg love deg xD

Kenneth, Karoline og Marte

Min plan om en tradisjonell rolig styrkeøkt i min egen boble ble altså byttet ut med en times sosial økt i solsteika og 23-25 grader. Jeg hadde selvsagt kledd meg for godt med både langarmet sort bukse og genser og endte opp med å bli omtrent overopphetet og totalt gjennomvåt av svette, haha. Vel, ingen sure miner for at min egen økt utgikk. Dette var moro!

Her er mitt resultat; 13,5 runde på 60 min og jeg brukte en 7,5 kg manual, med innlagt pause etter 10 runder hvor jeg måtte springe inn på Trimeriet for å hente to flasker vann.

Selv om jeg ikke er en hypersosial type så merker jeg hvor mye energi jeg får av å være rundt mennesker nå både på utetimene mine med PT-kunder og med andre. Det var godt å se andre fjes! Jeg setter faktisk veldig pris på det. Håper du også har hatt en solrik, varm og aktiv onsdag! 🙂

Min treningsuke

Hei og god mandag!
Sola skinner her på Sørlandet og slik er det meldt hele uken. Kan det bli bedre når utetrening er eneste alternativ om dagen? 😀 Herlig! Jeg har planlagt treningsuka mi og håper og tror den blir knall bra.

Mandag – Styrketrening
Rumensk markløft 4 x 20 reps
Skulderpress 4 x 12 reps
Hip thrust 4 x 20 reps
Hofteabduksjon 4 x 50 reps
Dragon squat 4 x 10 reps
Enarmsroing 4 x 12 reps
Facepulls med strikk 4 x 15 reps
Pallof press med strikk 4 x 10 reps

+ skogstur på kvelden med kjæresten

Tirsdag – Fri eller skogstur med kjæresten

Onsdag – Styrketrening
Pullups 4 x max
Omvendt roing 4 x 12 reps
Pushups med strikk 4 x 15 reps
Sidehev myoreps
Bulgarsk utfall 4 x 10 reps
Glutebridge 4 x 20 reps
Dekkvelt 4 x 10 reps

+ 4×4 intervaller på kvelden

Torsdag – Skogstur eller topptur

Fredag – Styrketrening
Rumensk markløft 4 x 20 reps
Hip thrust 4 x 25 reps
Thrusters 4 x 10 reps
Enarms pushpress 4 x 10 reps
Stående roing med strikk 4 x 15 reps
Gående utfall 4 x 10 reps
Sideplanke med rotasjon 4 x 10 reps

Lørdag – Trappeløp eller lenge joggetur

Søndag – Tur / intervaller med venninne

Det er selvsagt mulighet for endringer underveis, men dette er det jeg tar utgangspunkt i. Jeg gleder meg til en aktiv og fin uke med masse frisk luft og bevegelse! Ønsker deg en riktig god mandag 🙂

En kombinert løpe- og styrkeøkt til deg!

Heisann og god onsdag!
I dag har jeg en gøyal økt til deg som jeg tror vil spice opp litt både dersom du er vant med vanlige løpeøkter eller rene styrkeøkter. Her har jeg kombinert begge to og laget en styrkeøkt kombinert med løping.

Tempoet på løpingen bestemmer du helt selv. Siden du får avbrekk med styrkeøvelser kan du prøve å løpe litt fortere enn du pleier 😉

Here goes;
Varm godt opp med rask gange/ lett jogg i 5-10 min.
3 min løping – 20 knebøy
3 min løping – 15 pushups på bakken eller til stein
3 min løping – 10 spensthopp
3 min løping – 20 good mornings
3 min løping – 30 sek planke

3 min løping – 20 sek sideplanke pr.side
3 min løping – 20 glutebridge

Her får du trent både bein, bryst, rygg, kjerne og rumpe, samtidig som du får løpt i 18 minutter pluss oppvarming. En variert og effektiv økt! Lykke til 😀

Tirsdagstanker

Jeg tok meg visst påskefri fra blogging, og det var faktisk litt deilig. Mannen var hjemme fra jobb og vi fikk en fin familiepåske med kvalitetstid sammen. Det gjorde godt! Håper du som leser også har hatt en fin påske.

I dag har jeg mye tanker som surrer og egentlig mange ideer om hva jeg vil skrive om. Istedet for å skrive mye halvveis summerer jeg heller tankene punktvis… 🙂

I dag tenker jeg på at…

🌼 Jeg beundrer de med barn som jobber hjemme
Spesielt i denne tiden! Jeg har flere pt-kunder som holder hverdagen gående mens de stabler både hjemmekontor, barnehagebarn, skolebarn og egentid. Jeg er så imponert at jeg finner faktisk ikke ord. Og jeg forstår at mange sikkert kjenner på at hverken tiden eller energien strekker til, men til dere det gjelder så vil jeg bare si (air) HIGH FIVE og du er RÅ!

🌼 Jeg tror kroppen min trives i denne korona-tilværelsen
Jeg stresser mindre, sover mer, våkner av meg selv 06.47 (haha), blir trøtt 21.30 og har generelt mer lyst til å bevege meg, rydde og være kreativ. Dette føles nesten som en sånn nedstressings retreat hvor jeg plutselig føler at dagene blir mye lengre og jeg får tid til så mye mer! Jeg håper og tror at jeg klarer å bevare denne roen når den vanlige hverdagen er tilbake igjen. Det er dog mulig jeg om gjøre litt om på prioriteringer dersom det skal gå.

🌼 Om både sommerløpet og KK-mila blir avlyst vil jeg gjøre det likevel
Tanken min om sommerløpet var å løpe sammen med en eller flere pt-kunder og jeg vil absolutt ikke avlyse selv om selve arrangementet ikke blir til planlagt tid. Det er motiverende å ha mål, så jeg har bestemt meg for at det skal skje uansett. Samme med KK-mila også. Jeg skal løpe den mila til opprinnelig planlagt dato om det så blir i eget nabolag!

🌼 Det er utrolig tilfredsstillende å kaste eller og kvitte seg med ting man ikke trenger
Det har jeg alltid kjent på, men spesielt nå i disse tider. Jeg har kastet og kvittet meg med masse forskjellig ting som bare har ligget rundt og tatt opp plass. Det gir en helt enormt god følelse å ha system i ting og ha det ryddig. Samtidig gjør man noe bra for miljøet ved å tenke gjenbruk og gi/selge ting!

🌼 Det er viktig å tenke over hva man fyller seg med
Ikke bare av næring, men også mentalt. Hva man hører og ser på på TV for eksempel. Hva får det oss til å føle? Jeg er veldig obs på dette og jeg merker hvor mye det har å si for humøret. Har jeg en dårlig dag så unngår jeg for eksempel nyheter og generelt prøver jeg å unngå serier med mye vold, sorg og intriger. Jeg foretrekker mye heller humorprogrammer, sminke- og organiseringsvideoer på youtube, interessante dokumentarer og morsomme podcaster. Det vi hører og ser påvirker oss, selv om vi ikke er bevisste på det!

Med det ønsker jeg deg en riktig fin tirsdag <3

Julies protein- og fiberrike gryterett

I det siste har jeg prøvd meg frem og eksperimentert en del med mat jeg har i skapene på kjøkkenet. Det har resultert i mange gode middager! Denne gryteretten jeg skal dele i dag er veldig enkel men også veldig smakfull og god!

Den nye kjøttdeigen til Gilde som også kidneybønner, paprika og kikerter er veldig god på smak, men konsistensen er noe mer kornete. Det gjør dog ingen verdens ting i en gryterett, men verdt å notere seg om man har tenkt til å bruke den til andre formal 🙂

I denne retten får du i deg godt med både protein og fiber, i tillegg til blantt annet vitamin B, jern, kalsium, fosfor, sink og magnesium.

Du trenger;
1 boks bønnemix
1/2 pakke Kjøtt og grønt
1 boks hakket tomat
Eggenudler
Spisskummin
Paprikapulver
1/2 løk
Sopp

Stek kjøtt og grønt i panna med løk og sopp. Kok eggenudler etter anvisning på pakken. Hell av bønnemiksen og skyld godt med vann. Ha alt utenom nudlene i en gryte, smak til med krydder og la det småkoke i ca 10 min slik at smakene setter seg godt. Du kan velge å blande nudlene inn i gryta til slutt eller ha dem på siden. Jeg gjorde sistnevnte.

Dette smakte helt nydelig og mettet godt!

Du kan tilsette de grønnsakene og krydrene du ønsker, men denne miksen kan jeg virkelig anbefale 😀

Video = REAL TALK | Det er helt ok å ikke gjøre en dritt!

Som jeg nevnte så smått i forrige innlegg så har jeg selv gått fra å være effektiv og inspirert til å «møte veggen» litt i noen dager her forrige uke. Alt ble rett og slett litt mye og jeg fant meg selv litt apatisk og handlingslammet. Det ga meg litt mer innsikt i at det antakelig er flere som har det sånn nå om dagen. Det er faktisk ikke like lett for alle å gripe an alle tipsene som florerer rundt i sosiale medier om alt vi kan finne på og alt av alternativ trening og aktivitet hjemme. Og det er faktisk helt ok!

Jeg måtte få disse tankene ut i håp om å møte deg som ikke syns det er lett med denne midlertidige hverdagen hvor alt er veldig usikkert. Jeg håper du tar deg tid til å høre på min 11 minutter lange real talk og at du blir oppmuntret og kanskje får frem et smil 🙂

Et sitat ble laget på direkten i videoen, og jeg syns det er viktig;
«Det er bedre å ikke gjøre en dritt og være fortrolig med det, enn å ikke gjøre en dritt og føle at man burde gjort mye»

Ikke døm deg selv for alt du ikke får gjort eller alt du ikke har driv til å gjøre! Velg heller å fokusere på det du faktisk får til og det som gjør deg glad 🙂

Med det ønsker jeg dere en fin skjærtorsdag <3

En liten oppmuntring til deg som ikke får gjort en dritt – og Episode 5 av Julies bilgym

Hei og god onsdag!
Først og fremst vil jeg komme med en oppmuntring til deg som føler du kveles litt av alle videoene og innleggene som florerer rundt på nett og sosiale medier med alt man kan drive med om dagen – Det er helt ok å ikke gjøre en dritt også. Det er påske og du må ikke føle deg presset til å gjøre noe du ikke har lyst eller ork til. Mer om det i en videoblogg senere, for akkurat det syns jeg faktisk er viktig å ta opp.

Det gikk opp for meg for noen dager siden etter en halvanne uke med intens rydding og sortering, hvor jeg da plutselig fant meg selv sitte måpende i sofaen uten noe form for tiltak. Instagram var full av tips til hjemmetrening og jeg kjente bare hvordan rumpa fikk sin Tempur feeling med sofaen for hver video jeg så. Det var en lat og tiltaksløs dag, og det er det faktisk helt ok å ha av og til.

Når det er sagt så prøver jeg alltid å oppmuntre til å gjøre noe. Om ikke alt du ser på instagram, så hvertfall noe. Noe som kan være et positivt input i hverdagen din og som kan få tankene dine over på noe annet enn din egen stue. Jeg står for alle rådene og utfordringene jeg gir! Men vit også at det er HELT ok å ha en lat og passiv dag også, selv om veldig få snakker om akkurat det om dagen.

Som sagt, mer om det senere. Jeg føler for å snakke om forventninger til en selv i denne tiden, i en video.

Selv om dette innlegget nå blir en smule tvedtydig så vil jeg gjerne dele Episode 5 av Julies bilgym – home edition med deg likevel. Videoen er dog ikke filmet på en av mine tiltaksløse dager, så om du kjenner det rykker litt i rockefoten og du har lyst til å trene litt hjemme – la deg inspirere 🙂

Ha en FIN onsdag – uansett hvor lite eller mye du finner på 😉

Påskegrøt med vitaminboost

Selv om dagene kanskje går litt i ett om dagen så er det altså blitt påske!
Himmelen er blå her på sørlandet og jeg er virkelig kommet i påskestemning <3 Hva passer vel bedre da enn å pimpe opp havregrøten litt?

Det var svigerinna mi Rakel som introduserte meg til denne deilige versjonen av min elskede havregrøt og jeg er sikker på at du også vil like den. Den er både fargerik og beriket med ekstra vitamin C, vitamin A, folat og kalium takket være mango og kiwi! 😀

Oppskrift;
Havregryn
Skummet melk
4 ss cottage cheese
Litt søtning
1/2 mango
1 kiwi

Kok havregrynene på melken, bland inn søtning og topp med cottage cheese og oppkuttet mango og kiwi. Kombinasjonen er bare helt nydelig og virkelig en frisk oppgradering av vår orginale grøt 😀 NYT!

Julies helseutfordring – Uke 5

God mandag!
Ny uke med blanke ark og nye muligheter! – Og nye utfordringer fra meg til deg. Utfordringer som er positive for din fysiske og mentale helse. Jeg håper du hiver deg på! 😀

MANDAG – Få opp pulsen i minimum 10 minutter
Dette kan du gjøre akkurat slik du vil. Noen forslag kan være jogging, trappeløp, spensthopp, burpees, hoppetau eller rask gange i motbake. Få hjertet til å jobbe!

TIRSDAG – Skriv ned fem ting du gleder deg til å gjøre når koronatiden er over
En oppmuntrende og hyggelig greie som kan hjelpe deg å få opp humøret og fokuset over på noe bra. Selv gleder jeg meg til å samle vennene våre hjemme hos oss, ha familiemiddag, planlegge en kjærestetur og å reise til Åndalsnes på fjelltur 🙂

ONSDAG – Sett av 30 min til stretching
Nå er tiden her! Stretching er fort gjort å glemme bort eller nedprioritere vanligvis, spesielt når man har lite tid og helst vil fokusere på hoveddelen av treningen sin. Nå som vi har mer tid er det en gylden anledning til å få mer tøying og bevegelighet inn i ukeplanen. Sjekk ut denne videoen for eksempel;

TORSDAG – Få opp pulsen i minimum 10 minutter
Jeg gjentar utfordringen fra mandag. Får du til begge dagene vil du ha dobbel helseeffekt! 😀 Husk at hjertet er en muskel som også må trenes 🙂

FREDAG – Lag deg en smoothie til frokost
Jeg har lagt ut flere oppskrifter her på bloggen og lager nye smoothier flere ganger i uken. De legger jeg forøvrig ut på snapstoryen min (pt_julie).
HER kan du kanskje finne litt inspirasjon! 🙂 Et annet tips er å se hva du har i kjøleskapet både av frukt og grønt og prøv deg frem! For min del har prøving og feiling gjort at jeg har fått skikkelig dreisen på å lage ordentlig gode smoothier 🙂

LØRDAG – Gå 1 mil
Bruk gjerne ut.no appen å finn deg et sted du vil gå til som er ca 1 mil unna. Ta gjerne med deg ryggsekk med en kaffetermos også, og gjør det til en hyggelig greie. En lang og god tur gjør godt for kropp og hode!

SØNDAG – Gå på skattejakt på kjøkkenet!
Jeg så en video på youtube med en utfordring om å komponere syv middager utifra hva man har i kjøleskap, frys og skap. Det syns jeg var en glimrende idè! Jeg har allerede laget tre middager av ting jeg allerede hadde, så mitt resultat kommer i et eget innlegg. Dra på skattejakt og se hva du kan komme opp med! 😀

Ønsker deg en strålende, effektiv, aktiv og fin mandag! 😀

Trim og samfunnstjeneste

Her en kveld bestemte jeg meg for å gå meg en liten kveldstur. Siden jeg ikke hadde planlagt å løpe, tok med meg en pose i lomma i tilfelle jeg fant noe søppel. Jeg skulle få meg en stor overraskelse!

Ti minutter (!) inn i turen hadde jeg nesten en pose full med søppel som jeg fant langs turstien i nabolaget. Flasker, sjokoladepapir, pølsepapir, hundebæsjeposer, røykpakker, plast… Alt mulig. Jeg ble helt sjokkert. Ikke bare fordi jeg fant så mye, men også fordi jeg ikke har lagt merke til det i like stor grad tidligere selv om jeg har gått på samme sted.

På torsdag inviterte jeg med meg mamma ut på en trimtur. Vi glemte å ta med oss poser men fant noen langs veien (!) som vi fylte fulle med søppel. Vi fant til sammen fire poser og fylte dem helt fulle. Fortsatt var det mye vi ikke fikk plukket på den halvanne time lange turen.

Hva forteller dette meg?
At vi har en jobb å gjøre!

Om du likevel skal ut på tur, ta med deg noen poser i lomma og gjerne også noen plasthansker. Om så, bruk det som et mål og en motivasjon for å komme deg ut i frisk luft. Jeg kan garantere deg at du finner noe du kan plukke opp. Ting som ikke hører naturen til og som ikke brytes ned og gjør noe godt for miljøet.

Dette sier Thomas Hartnik, hentet fra norskfriluftsliv.no:
«Dyr som spiser avfallet fordi de tror det er mat, kan bli kvelt, forgiftet, få indre skader, fordøyelsesproblemer og falsk metthetsfølelse, forklarer han. I tillegg kan plast selv kan inneholde miljøfarlige stoffer, har materialet også en evne til å trekker til seg organiske miljøgifter fra vann, og derfor kan plastoverflater ha høye konsentrasjoner av miljøfarlige stoffer. Dyr som får i seg disse, kan ta opp miljøgiftene i kroppen. Andre dyr som spiser dyret, vil også få stoffene i seg, slik at miljøgiftene spres videre i næringskjedene«

Ta en titt på denne;

Hver og en av oss kan faktisk gjøre en forskjell uten at det koster oss en krone! For hver ting vi plukker opp og for hver ting vi lar være å kaste fra oss så gjør vi noe bra for miljøet vårt. Så enkelt! Jeg syns vi skal starte I DAG 🙂

Julies bilgym – Episode 4

God torsdag!
På mandag hadde jeg ukens første styrkeøkt med litt lille bilgym. En vindfull men solrik affære 😀 Øktene nå om dagen blir langt ifra det jeg pleier å ha på treningsenteret, men jeg er likevel strålende fornøyd med å få brukt kroppen min både på denne og andre måter. Jeg skal fortelle deg noe veldig merkelig, og det er det at jeg har vært konstant støl helt siden jeg startet dette bilgym prosjektet! Antakelig fordi jeg gjør ting litt annerledes og i litt andre vinkler og med annet utstyr. Fascinerende 🙂

Uansett, her kommer episode 4, og denne er fra mandag denne uken. Nesten rykende fersk med andre ord. Jeg repeterer igjen; du trenger ikke å ha samme utstyr som meg for å gjøre dette. Bruk det du har! Strikk er dog noe jeg vil anbefale å kjøpe siden det kan brukes til så utrolig mye og i tillegg er det supert å ha med seg på tur (når den tid kommer, hehe) og over alt.

Denne økta besto av fem supersett. Det vil si at jeg først gjør et sett med øvelse A og går direkte over på øvelse B før jeg tar en kort pause. Dette gjentar jeg fire ganger med hvert øvelsespar.

Her er økta i episode 4:
1A) Thrusters 10 reps
1B) Ettbeins rumensk markløft 10 reps pr.bein
2A) Frog glutebridge 20 reps
2B) Kamskjell med hoftehev 12 reps
3A) Stående roing med strikk 15 reps
3B) Brystpress med strikk 15 reps
4A) Pallof press med strikk 10 reps pr.side
4B) Triceps push down med strikk 12 reps

Håper du koser deg med treningen der du er og med det du har!
Ha en strålende og sprek torsdag <3

Ikke vær redd for muskelsvinn og styrketap

Jeg vet mange er febrilske og har mange tanker rundt treningen sin nå og hvordan de skal klare å holde kroppen i god forfatning uten treningsenter tilgjengelig. Det kan føles som at både styrke og muskler svinner bort i denne rare hjemmetilværelsen. Om du kjenner på det så er det bra du klikket deg inn hit! Jeg har nemlig gode nyheter til deg.

For det første; Kroppen din setter stor pris på alternativ bruk og bevegelse.
Det er ikke kun det å løfte vekter opp og sette dem ned som gir styrkeeffekt og det eneste som former kroppen vår. Det er ingenting magisk med å trø inn på et gym. Uansett hvordan du stimulerer musklene, så lenge de blir stimulert, så er det faktisk veldig bra. Om du har løftet vekter over lengre tid og gjerne også brukt kroppen omtrent til kun det, så kan jeg love deg at en periode med annerledes trening bare er en fin avveksling for kroppen. Ikke vær redd for muskelsvinn og styrketap. Tenk heller nytt i forhold til hvordan du kan utfordre og utmatte musklene på nye måter!

For det andre; Dette vil ikke vare evig
Dørene til gymmet åpner igjen og du vil få tilgang på alt du vanligvis løfter på. Denne perioden vil ikke vare evig. Et opphold fra vanlig styrketrening gjør ingen skade så lenge du ikke setter deg til i sofaen og blir sittende i ukesvis.

For det tredje; Det vil mest sannsynlig gå fortere å komme tilbake «i form» enn du tror
Vi har noe så fantastisk som er muskelminne. Det kommer godt med når vi begynner å trene som normalt igjen. Så lenge vi holder oss aktive nå mens dette pågår så er det ikke slik at vi starter på scratch. Kroppen husker, og selv om de første øktene kanskje vil føles tunge så vil du mest sannsynlig oppleve at du relativt raskt er tilbake der du var før alt dette!

For det fjerde; Det kan være du vil savne denne treningstilværelsen
Det er kanskje absurd å si, men om man tar et steg utenfor «bobla» så går det an å se det positive i at vi nå må tenke nytt, være mer ute i fri natur, bruke det vi har og være kreative. I tillegg har flere av oss mye mer tid til rådighet enn ellers. Hvorfor ikke prøve å nyte det og gjøre det beste ut av det? Det kan faktisk være at du vil savne nettopp dette når hverdagen er tilbake igjen for fult.

For det femte; Om du skulle tape litt muskelmasse eller styrke…
Muskler som ikke blir stimulert blir mindre og svakere -det er helt naturlig. Jeg tror dog ikke det blir tilfelle for så mange av oss så lenge vi holder kroppen i gang. Det er verdt å tenke på at dersom du mot formodning skulle tape noe muskelmasse eller styrke så går det fint det an å få det tilbake. Du har gjort det før, og du kan selvsagt klare det igjen. Mest sannsynlig raskere enn du gjorde det første gangen! …Og husk også at du føler nok at du mister mer enn du faktisk gjør 😉

Håper dette fikk deg inn på positive tanker og kan inspirere deg til å kjøre en alternativ økt med det du har tilgjengelig i dag! Jeg heier på deg og dette skal gå veldig bra! 😀 GOD ONSDAG <3

Vil du ha hjelp til tilrettelagt trening og/ eller kosthold?
Send meg en mail på din.pt@live.no 🙂