Dagen er her og jeg vil hive meg på stormen av tilbud! I dag tilbyr jeg gode rabatter på mine online tjenester. I menylinjen finner du mer info om hva jeg tilbyr og ofte stilte spørsmål finner du under «FAQ» i menylinjen.
For bestilling; send meg en mail på din.pt@live.no og merk tittelen med hva du ønsker å bestille. Jeg svarer deg så fort jeg kan! 🙂
20% rabatt på 8 ukers oppfølging med trening og kosthold Oppstart tidligst i januar. Senere tidspunkt kan også avtales. Førpris: 4400 kr. Nå: 3300 kr.
4 ukers treningsprogram på kjøpet ved bestilling av 8 ukers kostholdsoppfølging Både treningsprogrammet og kostholdsoppfølgingen tilpasses deg. Oppstart tidligst i januar. Senere tidspunkt kan også avtales. Førpris totalt: 3110 kr. Nå: 2500 kr.
30% avslag på treningsprogrammet Step Up The Game Et ferdig program med fokus på korte og effektive treningsøkter. Perfekt for deg med lite tid som ønsker å komme i bedre form. Les mer om programmet HER! Førpris: 490 kr. Nå: 343 kr
Gleder meg til å høre fra DEG! Tilbudene varer frem til kl.00 fredag 27.11.20
Jeg kan ikke si annet enn at det KOKER litt i hodet mitt om dagen. Førstkommende mandag har jeg eksamen i idrettsernæring, julekalender til bloggen skal forberedes og ellers skal hverdagen gå rundt med full jobb, trening og privatliv. Jeg liker høyt tempo men jeg skal ærlig innrømme at jeg gleder meg til å kunne gå på biblioteket og finne en bok å lese som jeg ikke trenger å huske noe av etterpå! Haha. Samtidig har det vært utrolig spennende med dette studiet, og jeg har lært mye nytt og nyttig.
Det skal også bli veldig gøy å komme i gang med årets julekalender her på bloggen. Det krever mye forberedelse, antakelig mer enn det de fleste tror, samtidig som det er veldig hyggelig å kunne tilby dere litt ekstra innhold nå før jul. Jeg er med andre ord litt sånn i «siste innspurt- modus» på flere ting om dagen. Midt oppi alt dette gjør jeg en real innsats på rehabtreningsfronten og prøver å få orden på kroppen som har kranglet litt og slått seg litt vrang som en reaksjon på et noe høyere stressnivå enn den er vant med. Vel, alt skal gå i boks – en ting av gangen! 😛
Jeg skal ikke laste dere noe mer med min overfylte hverdag. Jeg vil heller dele en digg resteomelett med dere som jeg laget her om dagen. Perfekt for deg som ønsker å være en aktiv matredder 🙂 Det meste kan nemlig hives i en omelett!
Her har jeg brukt rester fra middager tidligere i uken, blant annet tacomiddag;
3 egg Siste rest av en paprika Siste rest av en pose med fersk spinat Siste rest av agurken etter tacoen Siste rest i posen med revet ost 2 stk små datovare kyllingpølser 1/2 boks mais 1/2 tomat
Matsvinn-vennlig, næringsrikt og utrolig godt! 😀 Hva har du i kjøleskapet? Kanskje noe kan brukes i en omelett? Det kan være for eksempel rester av løk, gulrot, kokt potet, ris, skinke som nærmer seg utløpsdato eller eple for å nevne noe 🙂
Dette har jeg kriblet etter å skrive om og nå har vi kommet så langt i 2020 at jeg kan oppsummere så godt som hele året for dere. Du som har fulgt meg her og på mine sosiale kanaler har nok fått med seg at matredding har vært et stort fokus for meg i 2020 og det gleder meg stort at det også blir mer og mer viktig for folk flest.
Jeg satt meg som mål for 2020 å kaste mindre mat. Det bestemte jeg meg for etter å ha sett Matsjokket på Nrk i november i fjor. Jeg ble helt rystet av å se hvor mye mat vi nordmenn kaster på årlig basis. Det er ille å tenke på hvor lav terskel det er for å bare kaste bort dyrebar og viktig mat og for meg viser det også veldig tydelig at vi på mange måter er alt for bortskjemte. Vi har det for godt og vi setter for lite pris på det vi har. Meg selv inkludert!
Så, fra november 2019 har jeg altså hatt fult fokus dette. Å unngå matsvinn. Det har vært en utrolig lærerik og bevisstgjørende prosess. Det har inspirert meg til å lage nye retter og kombinasjoner og det har også inspirert meg til å ta ansvar å faktisk spise opp selv om det ikke alltid frister. Det kan kanskje høres litt hysterisk ut, men så viktig for meg har det faktisk blitt. I tillegg er planlegging og mathandling viktige aspekter i prosjektet mitt. Handler man mer enn mat spiser må man enten fryse ned det som blir til overs i tide, eller lage alternative retter.
Her er konkrete tiltak vi har gjort:
– Planlegger ukens måltider ut ifra hva vi har i kjøleskap, frys og skap – Kjøper kun det nødvendige. Grønnsaker helst i løsvekt. – Blir det rester har vi laget lunsjer og alternativt tilbehør av det. F.eks om vi har en liten bit agurk igjen så puttes den i en salat fremfor å gå i søpla. – Fryser ned grønnsaker vi ikke får spist opp i tide, tar dem opp senere og bruker i wok, gryterett eller smoothie – Holder en konstant oversikt over innhold i frys (listesystem. Legger til på lista om noe puttes i fryses. Stryker ut på lista det som tas ut). – Kjøper konsekvent datovare hvis noe av det vi trenger ligger i datovaredisken på butikken. – Bruker opp hele grønnsaker og frukt. Om gulrøtter o.l. blir dvaskt legger vi det i vannbad. – Klipsposer og tette bokser brukes til å bevare matrester best mulig i kjøleskapet. – Brød skjæres opp i butikk, fryses ned og tas opp skive for skive ut ifra behov.
Jeg har ikke eksakte tall på hvor mye mat jeg, kjæresten og sønnen hans har kastet sammenlagt i år hjemme hos oss, men jeg tør å påstå at det er så lite som en bærepose totalt (hvor mesteparten har vært ting vi har funnet i bunnen av fryseren etter opprydning som hadde ligget for lenge ved starten av prosjektet). Vi har planlagt godt og sjelden kjøpt mer enn vi trenger og vi har blitt utrolig gode på å bruke det vi har. Jeg sier ikke dette for å skryte, men for å inspirere DEG til å gjøre det samme! Det er nemlig ikke vanskelig visst man bare er bevisst og tar et valg om å gjøre en endring.
Jeg utfordrer deg her og nå til å prøve å minimere matsvinn fra og med i dag i din husstand! Sammen kan vi gjøre en forandring <3
Begrepet overtrening kan være forvirrende da det har både blitt hauset opp og fremstilt som noe som er normalt å oppleve for «vanlige mosjonister». På toppidrettsnivå er risikoen for å bli overtrent mye større enn for oss som har en mer moderat treningsmengde. Likevel kan vi som trener normalt mye også kjenne på følelsen av å være overtrent. Men er det egentlig det vi er? La oss se litt på det.
For å bli overtrent må man trene så mye at man ikke klarer å restituere tilstrekkelig. Klarer ikke kroppen å hente seg inn mellom hver treningsøkt, vil man kunne oppleve redusert muskelkraft og muskelmasse og/ eller redusert utholdenhet og fart. Kroppen ytere rett og slett dårligere og man får ikke ønsket treningseffekt.
Men om man kjenner på at dette skjer, betyr det nødvendigvis at man trener for mye eller kan det være andre årsaker?
Underrestitusjon. Det er et viktig begrep. Og hva betyr restitusjon? Nok fysisk og mental hvile, nok søvn, nok mat, nok drikke. Får vi ikke nok av dette, vil vi bli underrestituert. Om man trener mye men samtidig sørger for å få nok hvile, søvn, mat og drikke kan man likevel unngå å bli overtrent. Mer og mer intens trening setter høyere krav til restitusjon enn mindre og mindre belastende trening. Kunsten er å finne balansen mellom treningsmengden og intensiteten og restitusjonen.
Det skal mye til for at trening i seg selv kan bli i overkant så lenge man matcher treningsmengden og intensiteten med adekvat restitusjon. Det er nøkkelen! Selv kan jeg i perioder kjenne meg sliten og svakere enn normalt på trening, men grunnen til det er stort sett alltid at jeg har slurvet med søvn, hvile eller mat eller alle tre. Jeg har rett og slett ikke vært god nok på restitusjonsdelen til å gjøre opp for treningsinnsatsen.
Om du opplever at du er yter dårligere på trening, ta en titt på restitusjonen din. Mest sannsynlig har du noe å hente på en av punktene. Sover du nok? Klarer du å hvile ordentlig når du først hviler? Får du i deg god og næringsrik mat som dekker næringsbehovet ditt? Får du i deg nok væske? Alt dette bygger opp under god restitusjon hvor kroppen er i stand til å hente seg inn mellom hver økt og bli bedre. Uten dette er kroppen rett og slett ikke i stand til å fikse og styrke det som brytes ned på trening.
En annen viktig ting å tenke på er; Tilpass treningsmengde og intensitet etter hvor god restitusjon du har mulighet til å legge opp til! Vet du at du har en stressende hverdag hvor det er mindre mulighet for hvile og lite tid til å få i seg næringsrike måltider jevnlig gjennom dagen? Da bør du revurdere hvor mye belastning du utsetter kroppen for! You can’t poor from an empty jar. Kan du ikke restituere tilstrekkelig ut ifra hvor mye og hardt du trener bør du enten redusere treningsintensiteten og mengden, eller gjøre en innsats for å prioritere restitusjon. Disse henger helt parallelt sammen.