OPPKARBING – HVORFOR OG HVORDAN

HVORFOR
Når man ligger i kaloriunderskudd og spiser moderat til lite karbohydrater, senkes leptinnivået i kroppen. Leptin er viktig for mange ting, blant annet for forbrenning av fett i musklene, mobilserer fett fra fettcellene og øker proteinsyntesen. Alt i alt er leptin viktig for fettforbrenning og fremgang på diett. Les mer om leptin i innlegget mitt her.

Når vi fyller på med karbohydrater innen et spisevindu på f.eks 1-6 timer, bidrar dette til at leptinnivåene øker igjen, og kroppen er i modus for å brenne fett optimalt igjen. Nivåene holder seg oppe en stund slik at du kan følge dietten igjen en stund før du må karbe opp på nytt. Hvor ofte du bør karbe opp avhenger av hvor lav fettprosenten din er og hvor lite karb du inntar.

erwerwergjwHVORDAN
☺Er du i god form og har lav fett prosent kan du gjerne ha oppkarbing 2 ganger pr.uke.
☺Er du i middels god form og fortsatt har en del fett igjen å ta av, holder det med èn gang i uken.
☺ Er du overvektig holder det med oppkarbing èn gang hver 3-5 uke.

Hold deg til karbohydratrike matvarer med minst mulig fett og moderat til lite protein samt lite fiber (så slipper du å bli super-oppblåst..). Eksempler : Ris, riskaker, puffet ris, rundstykker, speltlomper, pannekaker, lavfett lapper, pizza med lettost eller uten, proteinboller, pasta, moderate mengder frukt, lett-is, proteinbarer med lite eller ingenting fett. (Smågodt kan også brukes- ikke sjokolade. Kan føre til søtsug i etterkant så bør begrenses).

wtwg
HUSK !
♥ Det er viktig å unngå mye fett om du ønsker en vellykket oppkarbing uten å lagre fett.
♥ Få i deg minimum 3-8  g karb pr.kg kroppsvekt innen det tidsrommet du har bestemt deg for.
♥ Tegn på at du trenger oppkarbing: «tom» følelse i musklene, lite energi på trening, slapphet, trøtthet, lite treningslyst, mye sult.
♥ Føler du deg helt fin og opplagt uten noe særlig sult kan du fint vente litt før du tar en oppkarbing

3 comments
  1. Fantastisk! Dette skal prøves 🙂

  2. Dette hørtes interessant ut! 😀

    Men kunne du forklart hva DU legger i kaloriunderskudd? Er så mange varianter

    1. hmm tror ikke det er så mye uenighet om hva kaloriunderskudd er 🙂 Det er å spise mindre enn du forbrenner 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *