TILBAKE TIL MAKROKONTROLL

img_2408

Helt fra jeg dro på ferie til nord i sommer og helt frem til to uker siden har jeg kuttet helt ut å veie maten min og regne ut eksakte makroer jeg skal ha i meg. Tidligere var det en vane for meg å planlegge maten min og spise etter en eksakt makrofordeling uten at det var noe stress i det hele tatt. I ferien måtte jeg spise det jeg fikk servert og planla dermed ikke av naturlig årsaker. Når jeg kom hjem fra ferie kjente jeg på at jeg følte for å prøve intuitiv spising en stund. Rett og slett følge sult- og metthetsfølelse.

img_2409

Det gikk en stund, men jeg merker at spisemønsteret mitt blir veldig påvirket av stress, lite søvn og også hvordan jeg har det. Har jeg noe jeg tenker på så forsvinner matlysten og er jeg stresset så glemmer jeg fort å lage mat, også blir det noe halvveis i farta. Resultatet ble at jeg kjente både på kroppen, humøret og overskuddet at jeg måtte tilbake til ordentlig struktur. Det funker fint å lytte til kroppen så lenge kroppen er i balanse. Problemet oppstår når kroppen gir enten tvetydige signaler eller ingen signaler i det hele tatt.

img_2410

Nå planlegger jeg hva jeg skal spise for hver dag, bestemt utifra en viss makrofordeling som passer meg og min kropp. Jeg merker med en gang av vannet slipper, jeg er mindre oppblåst og slipper magevondt. I tillegg har jeg mye mer overskudd, ikke bare fysisk men også psykisk. Sistnevnte er enormt viktig når jeg jobber såpass mye som jeg gjør nå, i tillegg til at jeg trener mye selv. Søtsug er også helt fraværende.

img_2284

Kroppen min elsker rutiner, det gjør de fleste kropper.  Fast måltidsrytme og også faste treningsrutiner er alfa omega for meg. Nå består kostholdet mitt mye av fisk, både fet og mager. Grønnsaker, frukt, kjøtt, meieriprodukter, egg, kokosmelk, nøtter, ost og bær. Matpakkene mine kan fint bestå av torsk, brokkoli, kokosmelk og rømme. Folk stusser og lurer på hvordan i alle dager jeg klarer å få det ned. Men det er jo så godt!! Det handler om å steke/koke fisken og grønnsakene rett samt å tilsette riktig krydder. Jeg koser meg med ALT jeg spiser.

Jeg føler meg så mye bedre når jeg vet jeg får i meg nok mat og også mat med mye næring som støtter opp aktivitetene jeg driver med. En kropp i balanse kan utrette veldig mye <3

4 comments
  1. Hva er det på bildet? Ser super godt ut! 🙂

    1. 1 boks med laks, torsk, grønnsaker, kokosmelk og nøtter. 1 boks med torsk, egg, grønnsaker, couscous og ost og en boks med cottage cheese, kokosmelk og peanøttsmør 🙂

  2. Er disse tre matpakkene et dagsinntak for deg? 🙂

    1. Nei, det er bare det jeg spiser på jobb 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *