REDD FOR Å «MISTE» GODE VANER ?

I helgen var jeg på tur med venninna mi og helt siden vi dro på torsdag kjente jeg på at det var skikkelig digg å bare sitte på ræva og spise godteri og drikke øl. Så uvant følelse – men også veldig deilig mens det sto på (jeg er jo tross alt en livsnyter;)). Jeg ble nesten redd for å våkne en morgen å plutselig ikke ha lyst til å trene eller spise sunt igjen – godt koblet jeg av på turen.

img_4109

Slik var det både torsdag, fredag og lørdag. Jeg skeiet litt ut fra min vanlige livsstil hvor morgentreningen ble byttet ut med å sove til kl.11 med påfølgende godteribiter som dessert etter frokost. Lefse som mellommåltid, ingen treningsøkt på kvelden og øl og chips på kvelden. På søndag kjente jeg på det – jeg savnet hverdagen min. Rutinene mine med å stå opp tidlig, lage matpakker, morgenøkta mi på gymmet, kampsport på kvelden og et jevnt inntak av næringsrik mat hele dagen.

På toget hjem tenkte jeg; jeg trenger ikke å være redd for at jeg «miste» livsstilen min selv om jeg velger å skeie ut noen dager. Det ligger i min natur å være aktiv og jeg føler meg mest vel med å spise sunt. Om jeg tar meg «fri» noen dager innimellom så betyr ikke det at jeg mister det helt. Det er tross alt en livsstil og det er slik jeg trives best. Å være redd for å «miste» vanene sine og plutselig bli en slappfisk-versjon av seg selv er det ikke noe poeng i. Slikt skjer ikke over natta, og dessuten har alle behov for en time-out innimellom.

img_4098

Hele helgen har jeg storkost meg i herlig selskap, ledd så tårene har spruta og generelt smilt fra jeg står opp til vi har lagt oss. Det er en del av en sunn livsstil det også – men en real avkobling og kvalitetstid med venner hvor man gjør andre ting enn å trene og spise sunt. En sunn livsstil innebærer et sunt kosthold og mosjon, men jeg tror også på at det å kunne koble av og gjøre helt andre ting noen dager er en del av pakka <3 Det er det hvertfall for meg.

God mandag <3

1474450701

2 comments
  1. Jeg lurer jo litt på hvor «optimalt» de optimale makroene du nylig begynte å følge igjen egentlig er dersom du allerede etter et par aner mister lysten til å spise «skikkelig» 🙂 kanskje er mildere form for balanse er lettere å holde over tid?

    1. Jeg mistet absolutt ikke lysten på sunn mat selv om jeg spiste anderledes enn jeg pleier (jeg spiste 75% som jeg pleier hjemme), så der misforstår du 🙂 Jeg elsker maten jeg spiser, men det er ikke til å stikke under en stol at det er godt med øl og godteri i blant, uansett hvor god mat man spiser ellers. Det tror jeg de fleste er enige i.

      Kostholdet mitt og makrofordelingen min er veldig fint balansert og jeg går absolutt ikke sulten, så jeg er redd du misoppfatter både dette innlegget og innlegget om makrotellingen:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *