4 TING VI MÅ HUSKE PÅ VEI TIL ET MÅL

img_2419
T-skjorte (50% nå!) // Shorts (adlinks)

Når man setter seg mål er det fryktelig fort gjort å kun se på målet og finne raskeste vei dit. Eksempelvis; man vil ned i vekt og velger en eller annen form for «kur» som lover raske resultater på kort tid. Også når vi setter oss treningsmål. Det er fort gjort å tenke at jo mer jeg trener, jo fortere går det. Her kommer fire ting du bør huske på når du har satt deg et mål.

1. HUSK PÅ AT DU SKAL LEVE MED ENDRINGEN DU GJØR
Det du gjør for å nå målet ditt må du være innstilt på å gjøre resten av livet. Både form og prestasjon på trening er ferskvare som må holdes vedlike. Det hjelper ikke med 12 ukers sultestreik eller ni-trening for å nå et mål når du ikke klarer å opprettholde innsatsen. Går du tilbake til det du gjorde før så vil du også få det du hadde før.

Ikke gjør en endring som du er usikker på om du vil klare å leve med (dersom målet er å få varige resultater).

2. IKKE GIFT DEG MED EN TEORI OG TRO AT DET ER DET ENESTE SOM VIRKER
Dette ser jeg til stadighet… Folk som har nådd et mål på en eller annen måte og forteller alle rundt seg om at den metoden de har brukt fungerer og ikke noe annet. Ikke knytt deg så hardt til en metode at du ikke ser at det finnes alternativer. Det kan faktisk være at metoden du bruker på reisen mot mål, plutselig ikke fungerer eller passer for deg lengre. Da er det lurt å ha flere kort på lomma samt tenke løsninger og muligheter.

img_2425

3. VIT HVA DET KREVER
Det er selvsagt ikke mulig å vite hvor mye jobb noe krever før man faktisk har gjort det selv, men det er likevel viktig å være klar over hva slags prosjekt du har startet med. Veien mot en ny personlig rekord i for eksempel markløft vil kreve mange, mange tunge treningsøkter som kanskje ikke alltid frister like mye. Veien mot mindre kroppsfett vil kreve dager som er tunge som bly, ofring av muligheten til å spise så mye du vil, fremgang som går i rykk og napp også videre også videre. Aldri tro at noe vil bli lett. Vær heller forberedt på at reisen mot mål blir tøff. Hvis du ser deg rundt så er det nokså mange som ikke når målene sine og det er fordi det krever mye mer enn folk flest gidder å gi av innsats. Er du innstilt på å stå på og at det vil koste, så kommer du til å klare det.

4. LESS IS (VELDIG OFTE) MORE!
Du vil ikke få bedre resultater av å spise så lite som mulig for å komme ned i fettprosent eller å trene blytung markløft fire timer hver dag for å få en ny pers. På et eller annet punkt så blir det for mye. Finn en balanse og en middelvei – det er det beste for gode og varige resultater og det blir i tillegg mer levelig i lengden. Som vi snakket om over her – hele poenget med å nå et mål er vel å beholde resultatet? 

God lørdag;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *