MINE BESTE RÅD TIL DEG SOM VIL LEVE AV EGEN BUSINESS

Hvilke kvaliteter har du?
Hvem vil du være?
Hva vil du utstråle? 
Hva vil du representere?
Hvilke følelse vil du at de du møter skal sitte igjen med?

Jeg får en del mail fra både gutter og jenter som er nyutdannede PT’er og lurer på om jeg har noen råd for å komme i gang og for å gjøre det bra. Ofte lurer de på hvordan jeg gjør det med fakturering, hvor mye jeg tjener, hvor mange timer jeg jobber pr.uke, hvordan jeg går frem for å reklamere også videre. Veldig forståelig, men samtidig er det etter min mening, feil ende å begynne i.

img_7572

Se på spørsmålene øverst. Kan du svare på dem?
Der har du nemlig en grunnmur for en businessplan. 

Ved å se på mine kvaliteter og egenskaper så ser jeg tydelig hva jeg bør satse på og hva jeg bør gjøre mindre av. Ved å tenke over hvem jeg vil være utad og hva jeg vil utstråle så vet jeg godt hva jeg skal skrive om på bloggen og hva jeg skal ha fokus på i det jeg lærer bort. Ved å tenke over hva slags følelse jeg vil gi de jeg møter så finner jeg lett ut av hvordan jeg skal te meg, oppføre meg og hvordan jeg skal ordlegge meg. Alle disse tingene gir deg helheten din som PT og arbeider generelt. Kjenn dine styrker og kvaliteter og også dine svakheter. Bruk dine styrker og styrk dine svakheter – hele tiden!

img_7575

Jeg har aldri drømt om en stor pengebinge og luksusvilla på Maldivene. Jeg har alltid drømt om å ha en jobb som jeg gleder meg til å gå til, en som gir meg glede og energi. En jobb som gjør at jeg kan sove godt om natta og vite at jeg har gitt noe bra til noen. Magien i nettopp det ligger i deg selv og hva slags innstilling du har. Du kan være søppelkjører å være lykkelig som bare det. Du kan være økonom å finne glede i hvert sekund på kontoret. Det handler om hvor mye av deg selv du legger i det du gjør, slik jeg ser det.

For fem år siden hadde jeg aldri trodd at jeg ville være der jeg er nå med firmaet mitt. Jeg gikk inn i PT-yrket med ingenting annet enn lyst til å gjøre en forandring og å hjelpe andre. Det høres kanskje ut som en klein klisjè, men det er sant. For meg er det viktig å ikke bare få inn penger, men faktisk gi andre noe. Spre glede. Være et lys i noens hverdag. Være den personen jeg gjerne ville møtt selv. Tilby den hjelpen jeg selv ville ønsket å få.

img_7573

I løpet av disse fem årene jeg har jobbet som PT så har jeg gjort mye feil, lært enormt mye, krøpet opp noen fjell og trosset en god del hinder. Den kvaliteten jeg har utviklet mest i løpet av disse årene og som har kostet meg mest, er ydmykhet. Man kan ikke være noe annet enn ydmyk i dette yrket om man skal fortsette å utvikle seg.

Mitt beste råd til deg som vil leve av din egen business er følgende; 
Bruk tid på å analysere og evaluere ditt eget arbeid og hva du representerer. Still deg spørsmålene øverst i innlegget. Vurder om arbeidet du gjør representerer det du ønsker. Hvis ikke – gjør en endring. Ikke tenk på penger først. Fokuser mer på å levere noe av verdi. Sørg for at det du har å komme med beriker andres liv.

desktop36

Selv bruker jeg mye tid på selvevaluering og jeg finner også mye inspirasjon i nettopp det. Over her har jeg forøvrig samlet noen sitater jeg stadig minner meg selv på. Det anbefaler jeg til deg også – finn noen påminnere som hjelper deg til å bli en forbedret versjon av deg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *